Sziasztok!
Ha már a pépeknél tartunk:
Minyu!
Köszönöm a köleses ötletet, szuperül bevállt! Tegnap fokhagyma krémet csináltam Ákosnak és mint sűrítőanyag szuper lett! Nekem jobban tetszik, mint a rizs, mert sokkal krémesebbre lehetett pürésíteni. Ákos meg tolta befelé a pürét ezerrel, aztán egésznap bűzlött, de szerencsére ma nem randiztunk Noncsival, így nem volt annyira gáz.
Hajdinához még nem jutottam hozzá, de az lesz a következő amit ki fogok próbálni.
Blúmi!
Hát én próbálok csigavérűséget tanusítani Ákossal szemben, mehet mindenhova a lakásban, de vannak bizonyos dolgok amiket NEM és kész, nem nyitok róla vitát. Főleg olyan dolgokra gondolok amik rá nézve balesetveszélyesek, de nem lehet elpakolni őket.
Izé, én nem ciciózok a szép halk "Ákos, nem szabaddal." hanem ha valami nem tetszik, akkor egyből a határozott, ellenvetést nem tűrő hangomat veszem elő. Nem kiabálok, viszont ezt a hangomat nem nagyon szokta hallani, úgyhogy tudja mi van. Már eljutottunk odáig, hogy nem kell folyamatosan papagájoznom neki, hanem egy-két nem után vagy elmegy más játékot keresni magának, vagy ha elhozom, akkor nem megy újra vissza.
Enyém gyerek elég határozott egyéniség és ez már kicsi korában kiderült, szóval én fel vagyok készülve rá, hogy következetesnek kell lennem, ha nem akarom, hogy a fejemre nőjön.
Ne nézzetek kérlek hülyének, meg senki ne is sértődjön meg, de nekem a gyereknevelés kicsinykét hasonlatos a kutya neveléssel. A kutyának se lehet azt mondani, hogy "Cuncuilpunculikám, gyere szépen vissza a mamihoz, ne huncudjodjál bogaram. Ne mennyél el, apuci-anyuci váááár." mert mire ezt lenyomod, a kutya héthatáron túl van és tojik a fejedre. Egy határozott gyere és jön, mert ha nem, tudja, hogy otthagyod, aztán kész. Ha odajött, megdícséred nagyon és elengeded. Szóval én Ákossal is ezt az irányvonalat szeretném követni, rengeteg dícséret, jó szó mindenért, viszont határozottság azokkal a dolgokkal szemben, amit én akarok. Eddig bevállt.
Az meg a másik, amit Minyu írt, hogyha valamit nem szabad, akkor helyette kell adni valamit, amit szabad. A halálom, mikor egy kicsi gyereknek csak azt szajkózzák, hogy mit nem szabad, viszont nem adnak semmi alternatívát helyette amivel játszani lehetne. Anyósom ilyen a sógórnőm gyerekeivel. Egésznap azt lehet csak hallani, hogy mit nem lehet csinálni neki, de semmivel sem rukkolnak elő, amit a rosszalkodás helyett csinálhatnának.
Az éjjeli kelés nálunk sem függ közvetlenül attól hogy mit evett vacsira. Hiába eszik laktatót, ugyanúgy felkel a tápiért, mintha csak gyümölcsöt kapna. Én egyelőre még nem erőltetem a dolgot, kelek hozzá éjjel, még bírom, viszont ha majd tényleg valami normális kaját adhatnk nekik vacsira, akkor már csak vizet fog kapni és leszokunk a felkelésről.
Honey!
Én itatok rendszeresen főleg hogy meleg van, kaja közben is, meg egyébként is, de vízből -pedig szereti a vizet- talán ha 200 ml fogy el egész nap!!! Jön még hozzá a tápi, meg ami a kajában van folyadék, úgyhogy mi ippeghogy kijövünk a napi 500 ml-re.
Nem adnék neki gyümilevet, mert baromi hamar rá lehet őket szoktatni, aztán nem issza meg majd a vizet, szóval én vízzel próbálkoznék inkább többször.
A tápival ügyesek vagytok!
Jó sportolást!
Anyooo!
Hűűű, Dorka micsoda lovas csaj!
Naggyon ügyi!
Tök jól áll neki ez a kobak.
Eszike!
Nekünk olyan a hordozónk, hogy vagyon hozzá ilyen kupola féleség, ami egyrészt azért jó, mert nem süti agyon a fejét a nap elől, másrészt meg leengedhetem az ablakot (ablakklíma
), akkor sem megy a fejére a huzat. A testét így is éri, mert elől ül, de hátul a tapasztalatok szerint még valamennyire leengedett ablaknál is jóval kevésbé kavar a levegő, mint elől. Pünnkösdkor nem megyünk sehova asszem, jah, de mégis, versenyre dolgozni.
Nagyon nagy szerencsénkre nyár végén amikor nyaralni megyünk, úgy tűnik Norbi el tudja hozni az egyik kombi céges, klímás autójukat és azzal megyünk Sopronba, nem a jó kis Skodával, tetőtartóval, meg a két gyerekkel.
A kombi Loganban talán elférünk.
Bejci!
Nekünk egy tizen éves Favoritunk van és még nem hagyott ott sehol minket.
Szeretem, nem csilli-villi, nem egy szélvész, de megbízható autó és ez nekem fontosabb.
Viszont életem álma egy klímás autó lenne (Fabia
), ha váltani kéne, csak klímásat vennék.
Jah, nem lesz mégsem vasárnap buli, ugyanis 9 lánynak időpontot találni, amikor mindegyik ráér, annyira nem egyszerű. Szóval Kata most kever, halasztjuk a bulit ismét. Csajok.