Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy kicsit én is büszkélkedem nektek: fogzunk! Gergõ. Ezek a 21 és 22. fogai, 6-osok, történetesen felül. Ezek már maradó fogak. HOgy egy 6 éves gyerek milyen büszke tud erre lenni!! (na meg a mamája). (Ilcsinek még nincs)

(lelkesen végigolvastam tegnap a topicot, írni nem maradt idõm, mára meg a felét legalább elfelejtettem)

Pele, nem gondoltál még rá, hogy nyitni kéne egy pszichológus válaszol jellegû topicot itt a társalgóban? Nem volna kedved hozzá? Hiszen már van nõgyógyászunk, anestesünk, meg gyerekgyógyászunk, sõt egy idõben logopédusunk is volt. Amúgy kiírtam magamnak egy írásodat, mely tartok tõle teljesen ráillik a nagyfiamra. A nagyon nagy hisztikrõl, és az az eset, amikor nem azért van, mert ezzel eléri a célját, hanem a másik, amikor val. túl gúzsbakötve van, és ilyenkor menekülési út a krónikus betegség. Na, ha ez igaz 8 évesre is, akkor könnyen lehet, hogy én vagyok a ludas, mert szerintem a nagyfiam többet hisztizik, mint kéne az õ korában, és tuti, hogy nem csinálom jól a dolgokat, sok az elvárás stb. Írod valahol, hogy nálatok már sikerült feltárással megszüntetni testi betegséget is. Lehet, hogy érdemes lenne nálunk is? Bár nem vagyok egy pszichológushoz járó, valami házilag kivitelezhetõ terápia kéne, hogyan változzam meg gyermekem elõnyére mottóval.

Snoopy: láttam másfele, hogy foglalkoztál a miért is megy át a tejbe minden kérdéssel, ha abból a röpke válaszból te össze tudsz rakni nekem erre egy kielégítõ magyarázatot, tedd meg kérlek! Nekem abból annyi jött át, ha napi fél liter tejet iszom, az még lebomlik teljesen, a több már nem. És miért? És vajon mi van a többi anyaggal? Mindenbõl van egy ilyen határ?

Verus! Át tudom érezni az állapotot nálatok, mi is mentünk egyszer rohammentõvel a Lászlóba. Nekünk az az elsõ és egyetlen igazi kruppos rohamunk volt. Jobbulást nektek!!

Minálunk is beindult a suli, ovi, tök fura volt, mert az ikrek csomó régi csoporttársa már elsõs, ott voltunk a naggyal az évnyitón, olyan fura volt a 3 éven át csoporttársakat, lányom barátnõit már ott látni, és utána menni az oviba. Ez is egy adalék a mikor menjünk suliba dilemmákhoz.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Nem tudom, hogy front van, vagy mifene, de Tomit ma egész nap kézben kellett hurcolászni (teszteltük a hordozókendõt Kép), 10 percet nem volt képes meglenni magában, pedig általában nagyon jól eljátszik egyedül. Lehet, hogy valami bújkál benne, mert hasmenése is van, vagy még ez is belefér a fogzásba? Most éppen szunyál, úgyhogy írok nektek gyorsan.

Zsóka!
ÜDvözöllek én is köztünk, jó hogy csatlakoztál. Jössz a talira is? Kép

Andrea!
Gratulálok gyermeked születéséhez, teljes sok örömötök a kis Zsófiban! Kép

Snoopy!
Tök jó, ahogy összefoglaltad a vírusos és bakteriális fertõzések jeleit. Ezek szerint, ha hirtelen fellépõ egy napos láz van csak, akkor akár felesleges is dokihoz menni (nagyobb gyerekkel), elég a C-vitamin, és lázcsillapítás?

Jázminmama!
Szerintem lányoknál a szeméremajkakra kell ragasztani a zacsit, de ezt szerencsére nem kellett kipróbálnom. Tominak azért kell ilyen sûrûn pisit gyüjteni, mert a vesemedence-tágulata miatt állandó ellenõrzés alatt van, nehogy baci legyen benne.
Irigyellek, hogy Jázmin ilyen ügyesen eszik, Kép Tomi után néha az egész konyhát takarítani kell. Kép Ami nem ízlik neki, azt kifújja. Még jó, hogy mostanában csak az õszibarack volt ilyen, azt meg megvontuk tõle. Kép

Geri!
Így már érthetõ miért szeretnéd, ha külön aludna a lánykád, én sem szeretek féloldalasan lelógva aludni. Kép Abban meg igazad lehet, hogy a pocijuknak nem árt az 7-8 órás pihenõ, csak Tomi most már el van kapatva, és a megvonás ordítással jár. Egyszer kipróbáltuk, mindenki felébredt, mert egy szobánk van csak. Tehát amíg bírom, addig nálunk marad az éjszakai szopi és együttalvás. Dehát persze különbözõek vagyunk és ezért mindenkinek más jön be. Kép

Verus!
Ez szörnyû! Kép Szegény Hannus! Remélem jobban van már! Sok-sok gyógyító puszit küldök neki! Kép

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok!

Verus! Szegény Hanna Kép! Jobban van már? Olyan rossz volt olvasni, hogy mentõ vitte be! Én is sok-sok-sok gyógyitó puszit küldök neki Kép Kép Kép!!!!!!!!!

Geri! Nekem is hiányoztál Kép! A következõ hétvégi talin tuti ott leszek, illetve leszünk a férjemmel!

Ildi! Gratula a fogacskához! Jázminnak is van ám már kettõ (egyszerre nõtt ki) Kép!

Madárka! Tényleg eszméletlen dolgokat mondanak neked! Én is szeretnék mihamarabb kistesót Jázminnak, de én a te példádból okulva félidõig nem fogom elárulni senkinek. Persze nektek lányok elmondom Kép Kép!

Jót nevettem a pisizacskós sztorikon, most már végképp szeretném elkerülni, hogy szükség legyen rá! Mondjuk azért Geri mondata sem volt rossz a csõrös pohárról Kép Kép! Évi! Neked hogy sikerült?

Kriszta! Hiányzol Kép Kép! Megkaptam ám a bónusz képet Kép! Ja, és van két algaevõnk, csak lehet, hogy baromi lusták.

Sajnos nem érkezett meg a pénz a bankszámlánkra, így nem tudtuk megvenni az etetõszéket, majd csak a jövõ hét közepén. Megvan már, hogy melyik lesz a mi „példányunk” gyönyörû sárga kockás(Peg Perego). Tudom-tudom, hogy sokba kerül, de annyira szép!Vettem Jázminnak 2 sapkát, nagyon kis bohókásakat. Szerencsére a ruházkodáson tudunk spórolni egy etetõszéknyit mert a babaruhákat (mondjuk az én ruháimat is) anyukám gyártja és sokkal szebbek mint a bolti. Nemhiába, szívét lelkét beleadja a kisunoka kedvéért. Neki ez a foglalkozása, márminthogy varr. Nagyon jó dolog ez, mert nem kell kiadni súlyos ezreket egy télikabátért mert anyu megvarrja nekem Kép Kép.

Sziasztok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Szia Mindenki!

Megint itt!!! Örültök? KépKépKép Nem vagyok ego KépKépKép

Verus! A félelmeim... Kruppos roham. Remélem kicsi Hanna már jól van és jelentkezz minél hamarabb, és tudassál minket mindenről, ami veletek történik. Millió puszi neki és neked is KépKépKép

Zsóka! Ez a tali dolog a köv. Jövő szerdán szept. 5 találkozunk 11-kor a Margit szigeten nem tudom hol és vagy letáborozunk vagy sétálunk. Attól függ milyen az idő. Dumcsizunk meg dumcsizunk meg talán eszünk is. Ez a 2. ilyen tali lesz ebben a topicban és téged is szeretettel várunk. Ugye lányok? Tényleg nem iktatunk be egy esőnapot? Ha rossz idő lesz találni kéne másik napot...

Emese! Kár, hogy nem tudsz jönni a talira, a köv. hétvégén lesz, az tuti. Lehet, hogy ezt is elmossa az eső és akkor az esőnapot hétvégére rakjuk.

Madárka! Hogy körülötted milyen h...e emberek vannak... Őrület. Én ma megbeszéltem anyukámmal, hogy Lili 8 hónapos koráig csak anyatejet adok és, ha vki bántani akar akkor legyenszives kiállni mellém. Azt mondta okes, hiszen csak jót teszünk Lilivel. Mi az a PIC-es sztori? Örülök, hogy jössz a talira. Megsimizhetem majd a pocakod? KépKépKép

Ildi! Fogakhaz gratula, ezekre már nagyon kell vigyázni... (foci egyebek...)

Jázminmama! Hogy te mekkora mázlista vagy ruhailag... Én is akarok ilyen mamát. Bár az enyém is jó... Csak tudna varrni. Így mi a gatyánkat költjük ruhára, felháborító, hogy mennyiket elkérni egy-egy kispulcsiért és nadrágért.

Ancsa! Nem próbálod ki te is a vizet? Hátha. Bár tegnap éjjel Lili mindentől függetlenül 2-3 óránként kelt így ma hulla voltam.

Évi, Kriszta mizújs? Iboly, Evey, Snoopy, Pele, PM, többiek?

Ma voltunk vásárolni Lilinek játék tartó dobozt az Ikeában, meg Lilinek ruhát, meg itthonra egy csomó mindent a Corában. Imádok oda menni. Lili egész nap kiabált, a hangjával játszott. És összesen 3x evett. Az utóbbi pár napban már kibírja a 3, sőt néha a 4 órát is. És ma hangosan szopizott, pedig ezt már hónapok óta nem tette. Egyébként csak úgy ömlöttek KépKép a dícséretek az emberekből, Lili meg mindenkire mosolygott. Volt akire kacagott. És alig aludt. Inkább a hangjával játszott. Nem mondom, mikor kisebb volt könnyebb volt vele eljárni, mert már nehezebben ül meg a hordozóban sokáig. És minden zajra felébred. Vettünk neki pár ruhát az őszre, gyakorlatilag már csak egy kabát, egy téli kezeslábas és pár sapka meg (most, hogy írom tudatosul, hogy még mennyi minden kell) szóval még kell egy pár dolog. Vettem a Corában egy édes együttest (vastag naci és pulcsi) 3000 Ft-ért meg a La Halle-ban is vásároltunk, de ott ajándék pénzen, mert egyébként nagyon drága. Este Lilit leraktam 15 perc szopi után, nézelődött 10 percet majd elaludt. lehet, hogy ez már így lesz? Remélem. Egyébként egyre jobban imádom az én kicsi lányomat és egyszerűen nem tudok betelni vele. Ahogyan ti szoktátok írni. Ma este is csak néztem-néztem úgy, hogy minden vele töltött pillanatot megtarthassak az emlékezetemben és tudatosítsam, hogy ez a gyönyörű, édes, kedves kislány az én lányom, mert számomra még mindig hihetetlen, hogy ekkora mázlista vagyok.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Szokás szerint álmosan....Kicsi Áron úgy hiányzik! Még Hannus is kereste, mondogatta, hogy Áron, Áron, és benézett a függöny mögé meg az ágy aláKépKép Nagyon megható volt. Jól kiürült a lakásKép Emese, neked nem volt nagyon fura, mikor elmentek a fiúk? De beszéltünk velük telefonon, és nagyon jól érzik magukat, sokat sétálnak. Csak kár, hogy fürödni már nemigen lehet.

Verus, borzasztó volt olvasni, hogy szegény Hanna ilyen rosszul lett! Nem is tudtam, hogy ilyen "nagy" gyerekeknél is előjöhet a krupp. Nagyon sok puszit küldünk neki mi is!!!!

Zsóka!
Tök jó, hogy itt vagy. Hívtalak du., hagytam is üzit, megkaptad? Először én is csak 2x adtam Hannusnak szilárdat, de most már ez kivitelezhetetlen, mert akárkit enni lát, azonnal koldul, mint aki 3 napja nem evett. Úgyhogy most gyakorlatilag minden étkezésre eszik "rendes" kaját, aztán előtte-utána-közben szopizik is. Emese nem "lejmol" még?

Madárka!
Gratulálok a pocakihoz! Egyszerre leszünk kismamák?Kép Ne hallgass a huhogókra, felfoghatatlan, hogy egyes emberek miért csak az általuk elképzelt megoldást tartják jónak. Remélem, hamar megszűnnek a rosszullétek. Én nem émelygek egyáltalán, és egyelőre Hannus is szopizik rendesen, de hát ő már mást is eszik, úgyhogy biztosan kevesebbel is beéri. Meg ki tudja, mi lesz később.

Emese!
Sírok, hogy nem jössz!!!KépKépKépKép

Ildi!
De jó, hogy előkerültél!
Gabi (a szerkesztő) el szokta nekem küldeni megválaszolási célból a hozzá érkező pszich témájú leveleket, de ilyen topikot most nem kívánok nyitni. Azért nem, mert az azért folyamatos jelenlétet kíván, én meg hol tudnék válaszolni, hol nem lenne rá időm-erőm. Néha örülök, ha ide eljutok anélkül, hogy elaludnékKép Talán majd később, ha túlleszek az álomkóronKép
A problémádra visszatérve: könnyen lehet, hogy a túlzott elvárások okoznak gondot. És van is valami testi tünete a fiadnak? Mondjuk ha tudod, hogy ez a gond, és van hajlandóságod az önismeretre, akkor lehet, hogy egyedül is tudsz változtatni a dolgon, de ha nem, akkor azt gondolom, nem szégyen szakemberhez fordulni, pláne ha a gyereked boldogulásáról van szó. Lehet, hogy pár ülés elég lenne. Ha akarsz, írhatsz magánban róla: dormouse@freemail.hu

Jázminmama!
De jó neketek, hogy anyukád tud varrni! Biztos vagyok benne, hogy Jázmin a legcsinosabb baba a környéken!

Ancsa!
Amíg intenzíven jöttek a fogai (egy hónap alatt 6), Hannusnak is végig hasmenése volt. Aztán most már megint rendes "alakos" a kaki, úgyhogy ettől lehet.

Lányok, mit csinálunk, ha szerdán esős idő lesz?(Már bocs a destruktív megjegyzésért...)

Evey!
Hogy vagytok?

Puszi mindenkinek: Pele

Ui: Reggel tesztelek!
Pele

Geri, most olvastam, amit közben írtál. Hát persze, hogy örülünkKépKépKépKép
Jó ötlet az esőnap, és mikor legyen?

Pont én is ma vettem le Hannusnak őszi ruhákat a szekrény tetejéről Áron készletéből, meg próbáltam összeírni, hogy mi kell még őszre-télre a lurkóknak. Szerencsére most valahogy nem kell olyan sok mindent vennünk.

Apropó ruha: szept. 8-án lesz bababörze a Marczibányi téren. Érdekel valakit?

Pele
Pele

Sziasztok Lányok!

Nemrég értem haza a Hannustól, jobban van, de az éjszaka a kritikus.. Izgulok, hogy ne legyen semmi gubanc, mert akkor -talán- vasárnap már itthon is lehet.
Sajnos már volt jó néhány rohama, de mindig volt elöjele..(pl.: rekedt hang, jellegzetes -"ugató"- köhögés) és akkor rögtön nyomattam neki hideg párát.(van egy ilyen gépünk), de a mostani rohamnak semmi elöjele nem volt (a torkát fájlalta, de ez akár egy kezdödö torokgyull. jele is lehet..)
Amikor benyitott hozzánk, hogy nem kap levegöt, rögtön kivágtam az ablakot és odaállítottam, jól bebugyolálva, de nemhogy javult, még mintha rosszabodott volna. Jellemzö, hogy nem volt itthon Rectodelt kúp, de én még nem hallottam augusztusi kruppos rohamról.. Szóval mentöt hívtunk, ök cca. 10 perc múlva kint voltak, rögtön kocsiba rakták és vagy 30 percet vett igénybe az, hogy szállítható állapotba hozzák.(Sejtitek, hogy mi mindent éltem át az alatt a fél óra alatt..) Elég sz*r állapotban értünk be a kórházba, (I-es gyerekklinika), az ügyeletes doki majdnem lefordult a székröl, hogy mekkora adag szteroidot kapott, de még így is fulladozott szegény, kicsi csillagomKépKép Hál' Istennek nagyon hösiesen türi a kórházat, már kis barátnöre is szert tettKép
Snoopy, a mentös tiszt egy állati kedves, megnyugtató fickó volt, Hannussal is szeretettel bánt, nem tünt megjátszósnak..(a doki néni inkább az a fajta volt, aki szakmailag OK, de nem volt egy barátságos nö..a férjem meg is jegyezte, hogy majdnem kivágta az ablakon, mert olyan stílusban beszélt..hosszú!)
Amíg én a Hannával voltam, addig Jancsi csinálta a cirkuszt itthon, szegény Zalán alig bírta visszaaltatni..érezte, hogy nincs cici közelben!
Na, nem akarom tovább húzni, amúgy is hosszúra sikeredett a beszámolóm, bocs, de jól esik kiírni.
A kedves szavaitokat köszönöm, Hanna nevében is, a puszikat pedig holnap átadomKép

Madárka, a "kedves" emberek minket sem kímélnek, mert "hát ezek mi a f***cra csináltak má' össze 4 gyereket" és ez borzasztóan tudja irritálni öket, minta bármi közük is lenne.. a szomszédaink az élö példa rá, még egy ilyen rosszindulatú társaságot...!

Andrea én is nagyon sok boldogságot és sok-sok örömet kívánok a pici Zsófihoz!!Kép

Emese, édes vagy, hogy nem felejtetted el a sütit, de majd legközelebbKépKép

Most elmegyek aludni, mert nem sokat aludtam az éjjel és igencsak kéne, mert éreztem, hogy Jancsinak nem igazán volt elég a tejcsi..

Sziasztok, jó éjt!

Verus
verus (verus)

Pele!

Nagyon szorítok értetekKépKépKép Már alig várjuk mindannyian, hogy gratulálhassunk!!Kép

Puszi: Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Borival tegnap lent voltunk a Millenáris Parkban. Elötte vettem neki a Mixmaxban egy tök jó kétrészest, meg a Hobbi boltban üvegfestékeket. El is kezdtem már most készíteni a karácsonyi ajándékokat...Kép

Ma itthon voltam vele, jött egy barátnöm, teljesen el van ájulva Boritól. Kaptunk töle egy nagyon édi gatyót télre...Kép Lassan mi is feltöltjük a ruharaktárakat.

Puszi mindenkinek:

Dia

Ui. A talira még nem tudom, el tudok-e menni, de ha igen, akkor is csak késöbb.
Dia

Sziasztok,
Pele igen megkaptam az üzenetet, 3/3 9-re értünk haza, még előttem volt a két gyerek megfürdetése, ágyba dugása, mire mindenkit elraktam, már úgy gondoltam, nem zavargálok olyan otthonokban ahol szintén gyerekeket próbálnak meg ágyba tenni Kép. Holnap délelőtt miondenképpen kereslek telefonon (lehet, hogy ezt úgyis holnap este olvasod, addig meg úgyis beszélünk ... Kép.

Emese, megkaptam a levelet, minden jót nektek, és válaszolok is rá hamarosan - az ovi meg haladjon Kép, mert már szeretnénk veletek találkozni! Kép

Madárka, valószínű, hogy nem két litert kellett volna meginnod Kép. Próbáld meg mondjuk ránként két decivel vagy hasonló adaggal... Egyébként anno mindkét gyerekemmel kb. a huszadik hétig émelyegtem mint a dög... Kép Hányni egyikkel sem, de szörnbyű volt, mert tisztára olyan volt, mintha gyomorrontásom lett volna, és néha félórákat ültem a wc-n, hogy na most jól kikakilom (bocs) magam, és jobban leszek. Aztán eszembe jutott, hogy ez nem fog menni, mert nem gyomorrontásojm van hanem baba van a pocimban Kép.

Verus, szörnyű lehetett... A kicsi lány hogy viseli? (Néha a gyerekek jobban viselik, mint a mamájuk... Bár ez valszeg kruppra nem vonatkozik Kép ) Remélem a hétvégére hazamehet ahogy mondták.

Csajok, akkor mi is mennénk a talira, csak vki rukkoljon ki egy helyszínnel (a MArgitsziget azért elég tág fogalom Kép). Szvsz esőnap nem kellene, csak "esőhelyszín".

Nem tudom, mit csináljak, Emese háérom napja másfél óránként felébred Kép. Talán a foga jön, bár ma körülnéztem a szjában és nem láttam jelét. Ma lelkiismeretfurdalásomat enyhítendő adtam a gyereknek enni, megevett ebédre egy reszelt almát egy banánnal keverve Kép. Vacsira is kapott banánt meg rántott csirkemellet. Úgy msztik, mint egy kis szélvész, ott van mindenhol pillanatok alatt Kép.

Tegnap visszanéztük a családi videót, Ábel 9 meg 15 hónaposan, hát majdnem sírtam, olyan édes volt Kép.

üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!

Nem bírom ki, hogy rögtön el ne mondjam: most már tuti, hogy BABÁNK LESZ!!!KépKépKépKép

Kemencét mindenkinek ajánlomKépKépKép

Puszi: Pele
Pele

Szia Pele!
Engedd meg, hogy elsõként gartuláljak a kis pocaklakóhoz Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép!!!!!
De jó neked Kép!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Szia Pele!
Engedd meg, hogy elsõként gratuláljak a kis pocaklakóhoz Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép!!!!!
De jó neked Kép!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Pele!

Gratulálok! Annyira örülök, hogy csak na!!!! (Nekünk is szól az ajánlat?KépKépKép

Vigyázz magadatokra!!

Csajok, már két újdonsült kismamánk van, nem akar még vki csatlakozni hozzájuk?KépKép

Puszi: Verus
verus (verus)

Jázminmama!

Pont együtt küldtükKépKép
verus (verus)

Sziasztok!

Napok óta nem volt idom csak olvasni!

Eloször is frissiben: PELE GRATULA!!! KépKépKépKép
Úgy látszik egyre több lesz itt a babucivárós kismamaKép
Madárka, azt hiszem én még nem gratuláltam, neked is KépKépKépKép
És Andrea, neked is nagyon gratulálok, sok tejcsit, jó egészséget kívánok nektek!

Verus, lúdborös lettem, amikor olvastam a soraid! Biztos szörnyu lehetett végigélni ezt! De remélem mire ezeket a sorokat írom, már rendezodött a dolog, és Hanna is jobban van már. Mielobbi jobbulást!

A helyzet az nálunk, hogy kedd óta Csongi újra a régi!!! Ez azt jelenti, hogy se órákig tartó sírás, se hoemelkedés. Nem mondom, néha nagyon tud sírni, de aztán abbahagyja és folytatja a játékot ahol abbahagyta. Úgyhogy megbeszéltem a dokinénivel, hogy a vérvételt elnapoljuk, hétfon viszont próbálok pisit varázsolni a zacsibaKép

Mi még nem szereztük be az oszi cuccokat, nem is tudom mit vegyek. Már olyan nagyfiú!!! Viszont nem tudom itt említettem-e már, keresztanyám csinálja itt Szolnokon a Siesta cipoboltot. Na a nagy rossz idore tekintettel, és mivel Csongi imádja lerugdosni a zokniját, kaptunk egy kiscipot! Esküszöm, meg lehet zabálni!!! Egyenlore mást még nem nagyon tudok beszerezni, mert nem állunk túl jól most anyagilag. Jövo héten meg lagziba megyünk (unokatesó) arra vettem ruhát, és ugye nászajándék is kell. Csongi meg jön a keresztelore kapott ruhácskában.
Ja, és felfedeztem, hogy egyre karcsúbb vagyok! Már egész jól állnak rajtam a ruhák! Én olyan boldog lettem ettolKép

Én elgondolkodtam a kistestvéren, de bevallom oszintén, nekem semmi kedvem most egy újbóli pocakossághoz. És azt sem tudom, hogy hogyan bírnám két pici gyerekkel. Lehet, hogy az utóbbi hetek fáradalmai beszélnek belolem, de én most elégedett vagyok ezzel az egy kis okos lurkóval!

Geri, hogy muködnek az éjszakák? Ha neked beválik, én is megpróbálom!

Sorry, csajok, de úgy néz ki én errol a taliról megint lemaradokKépKépKép Pedig már annyira, de annyira jó lenne találkozni veletek!!!

Évi
Évi (Évi)

Pele GRATULA!!!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKép
próbáltalak ma hívni, megpróbálom megint, hogy élőben gratulálhassak! Kép
De jó! KépKép
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!
Verus! Tényleg egyszerre voltunk fenn Kép! Ráadásul én nagy örömömben kétszer is elküldtem a gratulációt Kép Kép.

Meg kell mondjam én szívesen csatlakoznék Madárkához és Peléhez Kép Kép!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok Lányok!

Dicsekedhetek? Szóval amikor még kismama voltam 36. hét kint voltunk anyukámmékkal a barátainknál Németországban és ott készült egy tuti jó fotó. Ez a fotó júliusban a Fotex fotópályázatán első helyezést nyert. Fotó megtekinthető: WWW.FOTEX2000.hu/nyertesek oldalon, az első helyezett Farkas Tatjána név alatt. Pillanatok alatt letölthető.

Pele! Gratulálok!!!!! A szemünk előtt leszel kismama. Illetve a képernyőn betűk formájában KépKépKép Mikor mész dokihoz?

Verus! Sajna tudom mit éltél át, de ez hosszú. A lényeg, hogy jól van Hannus. Nagyon szorítok nektek és, hogy tudd nagyon sokat gondolok rátok.

Évi! Nem gondolod, hogy megnyugodtál és Csongi azért ily áldott jó baba? Örülök, hogy jól vagytok, bár én lehet, hogy csináltatnék egy vérvételt is. Örülök a lement kilóknak. Nekem ilyen nincs, pedig már nem zabálok folyton... De jó neked cipő ügyben. A Siesta az nagyon jó minőség, ergó marha drága. Nekünk van egy Adidas még Apukám vette a télen. Nem tudta megállni. Azt nézegette, amíg megszületett Lili. Csak most látjuk, hogy nagy méret, addig olyan kicsinek tűnt. Ősszel már mi is felvesszük.

Ma este megyek moziba. Megnézzük a Pearl Harbor c. filmet a barátnőimmel. Lili hamarabb fekszik, remélem Apucija jól ellesz vele.

Képzeljétek megyek főiskolára. És még kedvezményt is kapok. A helyi főiskolán indul másoddiplomás Európai Uniós szakember képzés. Már nagyon várom.

Nem tudom, ki hogy van vele, de Lili már el tudja "mondani", hogy mit szeretne. Vagy én értem meg? Szóval a kommunikáció egy biztosabb fokára léptünk.

Most puszi:

Anikó

Bp-iek megmondanátok hol találkozzunk a Margit szigeten?
Gerianikó

Sziasztok!!

NAgyon ritkán olvaslak titeket inkább a chat,de most véletltnül elkezdtem és szeretnék beállni .Pele a Gartulálok közé.Nagyon nagyon boldog babavárást kivánunk neked.Na akkor kár volt a kiscipöt eladni?:-))
Sziasztok Fatime
Fatime

Sziasztok!

Pele! De jóóóóóóóóóóóó! Jaj, én is szeretnék még babát, csak sajnos még várni kell...Kép

Anikó! Én már láttam a fotót, mert a papám is pályázott, tényleg nagyon jó!

Borinak ma elég vacak napja volt. Úgy kezdte, hogy reggel keresztülmászott rajtam, és leesett az ágyról. Úgy bögött, hogy nagyon megijedtem, hátha megint valami baj történt a fejével. Aztán kimentem kávézni, ö meg megpróbált áttörni a barikádon, hát, megint elesett, most a kanapé fakarfájába ütötte be a fejét, persze megint üvöltött, én meg megint megijedtem. Aztán igazgattam a rugija lábfejét, ö meg megindult, zakózott egyet orra, üvöltés. Aztán szétdobálta a kanapé párnáit és a foxiját fogva száguldozott a szobában, naná, hogy orra esett az egyik párnában, megint beverte a fejét, megint üvöltés. Utána már attól is sírva fakadt, ha összeakadtak a lábai és seggre esett...Kép Szegény, annyira kimerült a sok sírástól, hogy délután aludt jó két órát.
Aztán elmentünk a barátainkhoz, ahol kb. fél kiló koktélparadicsomot könyörgött ki. Legalább holnap tuti lesz kaki...Kép
Ja, azt el is felejtettem mondani, hogy hétvége óta mondja, hogy emen=elment, és hogy ejzmi?= ez mi?...Kép Most már komolyan kommunikál.
Engem Anyának vagy Dinek, vagy Gyiának szólít, az apját Apának, a nagyapját Apunak, a nagyanyját pedig Anyának vagy Anyunak...Kép Kicsit még képzavarban van a drágám.
Ja, és beléptünk a második fázisába a szeparációs félelemnek. Nem tudok mellöle elmozdulni, mert üvöltve jön utánam. Pedig mindig mondom neki, hogy nem hagyom ott sehol és nem felejtkezem el róla, de mintha nem hinné el.Kép Hát, hogy tehetnék vele ilyet?

Na, mára ennyi, puszi:

Dia
Dia

Ja, azt elfelejtettem mesélni, hogy a barátaink két éves kisfia becsábította a lányomat az ágyába, és még két szájra cuppantás is történt... Nem korai ez még? Mondtuk is a kisfiú mamájával, hogy lehet, hogy korán nagymamák leszünk???Kép

Verus! Hannával mi van? Jobban van már???

Puszi:

Dia
Dia

A fiam 15 hónapos és kb. 1 hete egy ismerős kislány megvizsgálta a kukiját.(Ő is kb. ennyi idős)A jó dolgokat ők is szeretik!!
Névtelen

Sziasztok!

Azt hiszem, most én is csatlakozom Verushoz szörnyüség-ügyben. Ugyanis a tegnapi éjszakát mi is kórházban töltöttük Danival. Azt már írtam, hogy napok óta hány, semmi nem marad meg benne, bármit iszik, 10 perc múlva kijön. Na, ez odáig fajult, hogy péntek estére elkezdett felpuffadni a hasa, a doktor néni megijedt, hogy bélelzáródás vagy csavarodás lestt. Bementünk a Tűzoltó utcába, bent is tartottak éjaszkára. Megnézték ultrahanggal, szerencsére bélcsavarodás nincs, de annyira ki volt már száradva szegény, hogy 3 üveg infúziót nyomtak bele éjjel. Ma délben hazaengedtek. Képzeljétek, ott álltunk felöltözve a gyerekkel, amikor Dani berohant a WC-be és kihányt mindent. Na, akkor vissza az ágyba, még egy adag infúzió, csak utána jöhettünk el, de szentül meg kellett ígérnünk, hogy bármi van, azonnal visszük. Benne hagyták a kanült is a kezében, hogy bármikor be tudják dugni az infúziót. Szegénykém, itt alszik most kanüllel a kezében! Szerencsére ma délután már nem jött ki belöle semmi, evett néhány szál ropit is teával. Most izgulunk az éjszaka meg a holnapi nap miatt, remélem, nem lesz semmi baj. Hétfön mindenképp be kell újra mennünk, megnézik még egyszer UH géppel, csak akkor vagyunk rendben, ha ott nem találnak semmi gondot. Szorítsatok!

Verus! Hannáért is nagyon szorítok, remélem minden rendben van vele! Írj, ha tudsz valami bövebbet!

Pele! Nagyon-nagyon gratulálok!!!!!! KépKépKépKépKép Jó kis hely az a Kemence, kíváncsi vagyok, jövö nyáron ki megy Hozzátok vendégségbe!!!!!!!! Kép

Zsóka! Nagyon örültem a telefonodnak! Kép Komolyan! Lehet, hogy nem látszott (hallatszott) rajtam, de egy kicsit zilált voltam a mai napon, bocs érte!
A fogak pedig nem mindig látszanak ám, amikor ki akarnak bújni. Nálunk több hullámban jöttek, egy darabig felsírtak éjjelenként, aztán egy ideig semmi, majd pár hét múlva újra. Kitartás!

Geri! Jó mozizást Neked! Kép És milyen suliba mész? Nagyon klassz, hogy bele mersz vágni!

Évi! Gratulálok a régi Csongihoz! Ügyesen átvészeltétek a nehéz napokat (heteketKép), de látod, rendbe jött. Örülök neki! Kép

Dia! Hogy Te milyen elörelátó vagy! Karácsonyi ajándékok... Én úgy november vége felé szoktam észbe kapni, aztán meg kapkodok, mint egy őrült!

Jázminmama! Annyira irigyellek Anyukád keze miatt! Az enyém pedig ötvös, tehát kézügyessége van böve, de se kötni, se varrni, söt, még biciklizni se tud! Kép Azért persze imádom, és a gyerekek is, de igazán klassz lenne, ha nem csak ékszereket tudna varázsolni!

Geri! Az annyira jó idöszak, amikor a hngjukkal játszanak! Nagyon szerettem! És úgy el tudja vele büvölni az embereket, ugye? Kép

Ancsa! Nem tudom, mennyire nyugtat meg, de úgy tünik, telihold van! Az meg aztán megörjít mindenkit állítólag!

Ildi! Gratula a fogakhoz! Kép Te mi alapján döntöttél a "mikor menjünk suliba" ügyben? Mert mi még elötte vagyunk, de sokat rágódunk rajta. Dani nem évvesztes, és azt hiszem, egy kicsit belepusztulna, ha jövöre nem mehetne.
Pele, Te mit gondolsz erröl????????

Jó ét Mindenkinek!
Verusnak külön nyugodt éjszakát, remélem, nekünk is az lesz!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok Lányok!

Úgy néz ki, hogy hétfön jöhet haza Hannus, mert még mindig elég rekedt és csúnyán köhögKép De végülis az már holnap van..
Még egyszer köszönöm a kedves szavakat, Hannának meséltem, hogy mindenki puszilja: tök boldog lett töle..
Olyan kis ügyi: tegnapelött vittem neki egy vadi új gyerek könyvet és tegnap, amikor bementünk azzal fogadott, hogy nagyon jó volt, ki is olvasta.. Az állam leesett, hiszen 90 oldalas könyvröl volt szó.. Ma viszem neki a folytatásátKép

Geri, ahogy kiveszem a soraidból, anno Te lehettél kruppos.. majd elmondod szóban.

Taliról: szerdára vacak idöt mondanak..meg utána is, ámbár keddre még napos, száraz idöt..Ne tegyük át keddre, vagy ez már nagy butaság lenne..? Zsóka ötlete tetszik, hogy vmi esömentes helyre kellene menni, de nem tudok Pesten olyan helyet, ami fedett is és alkalmas 12-15 anyuka+baba "befogadására"..és persze szabadon látogatható.. Szóval gyorsan találjunk ki vmit, mert mindjárt itt a szerda..

Emese, szegény Dani!!
És szegény Te..szorítok én is nektek, hogy minden Ok legyen hétfön az Uh-n és addig se legyen rosszabbodás!

Puszi mindenkinek:
Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Verus! De jó, hogy már holnap hazamehet a leányzó!

Emese! Sok gyógyító puszit küldök nektek Kép Kép Kép Kép Kép!

Evey! Jobban van már a kezed? Remélem hamarosan jól leszel és jöhetsz ide "fecsegni". Hiányzol Kép!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok Lányok!

Na megjöttünk a nagy Alföldről. Kép

Nagyon jó volt, Panka egy tündér volt és nagyon jól éreztük magunkat, majd mesélek, most fáradt vagyok.

Pele! szívből gratula a pocaklakóhoz. Hogy neked milyen könnyen sikerül... Én is így szeretném, eltervezni és aztán sitty-sutty.

Andrea! Gratula Zsófi babához és sok-sok tejcsitKépKép

Verus! Én is nagyon szorítok értetek, hogy holnapra minden O.K. legyen.Küldöm a kis hősnőnek a puszikat. Az öcsémet is vitték így anno kórházba, szörnyű volt.

Emese! Nektek is jobbulást, remélem abbamarad ez a hányás dolog. Nektek is megy a gyógyító pusziKép

Anikó! Köszönöm, ez jól esettKépKép
Remélem az Andi elvisz, sajna én gyáva nyúl vagyok, de majd legyőzöm. A Margitszigeten talizzunk a strand bejárata előtt és majd meglátjuk mi legyen utána, kajcsit meg vigyünk rágnivalókat /pl. pogi, ropi, keksz stb,/ ha az jó nektek. Esőnap tényleg kellene, mert én is úgy hallottam esni fog szerdán. A következő szerda ugyanígy jó lenne? Lányok írjatok tekcsiszámot, hogy ha rossz idő van akkor körbetelefonáljuk egymást, hogy induljunk-e vagy sem. Jó??????

Na a többit szóban, jó éjt,

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Kicsit korai még ez az őszi idő, nálunk a lakásban olyan hideg van…, remélem a talira egy kicsit jobb idő lesz.

Pele!
Gratulálok én is a babához, nagyon ügyesek voltatok Kemencén.

Geri!
Megnéztem a képet, tényleg nagyon jó. Írj légyszi a főiskoláról többet. Ki fog vigyázni a Lilire? A bevásárlások a gyerekülésben nekünk is nehezen mentek 6 hónapos kor után, úgyhogy mi áttértünk a bevásárlókocsi ülésébe. Mindig rakok alá pelust, és ahol kapaszkodik oda is. Mostmár irtóra élvezi a bevásárlást, boldogan nézeget mindenfelé.

Verus!
A Hannának minden jót!!!!! Gyerekkoromban nekem is volt ilyen rohamom,és az anyuék felköltöztekvelem utána 3 hétre e hegyekbe,és soha többet nem jött elő. Amikor a Kingát vártam én is már előre aggódtam, hogy mi lesz, ha az én törpém is befullad, és akkor azt tanácsolta az orvos barátnőm, hogy olyankor a mélyhűtőt ki kell nyitni,éselékell ülni a gyerekkel, az segít, amig megjön a profi segítség. Szerencsére addig nem volt rá szükség, de én előre félek (tudom,hogy butaság).

Pankamama!
Persze, hogy elviszlek, de addig még beszélünk.

Sziasztok!

Andi
KingAndi

sziasztok!
meg mindig nem volt idom vegigolvasni benneteket, de meg irni sincs. Viki szinte egyfolytaban eszik, meg potlassal is. Nem tudom igy mi lesz velunk. Az ejjelek nyugisak, egyszer kel, de nappal alig alszik valamit, akkor meg a hazimunkat probalom elvegezni. Mindent kiprobaltam mar a tobb tej erdekeben, de semmi eredmeny. Sot inkabb kaosz az etetesben. Mit csinaljak? Inkabb levelben valaszoljatok, azt jobban el tudom olvasni.
kom@index.west.hu
Moni
Moni

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a gratulákat, annyira jólesett, hogy így örültök velemKép!!
Legközelebb majd Kemencén tartjuk a termékenységvarázsló topiktalálkozót, OK?KépKépKépKép

Emese!
Nagyon sajnálom Danit, ez szörnyű, hogy ő is kórházba kerültKépKép Szurkolok, hogy most már ne legyen semmi gubanc. Tavaly mi is megjártuk ezt a kiszáradás-dolgot Áronnal, emlékszem, olyan kis sovány és elesett lett. De aztán szerencsére farkasétvággyal mindent bepótolt, és hamar talpraállt, kívánom, hogy nálatok is így legyen.

Évi!
Örülök, hogy Csongi újra a régi! Már megint a pszi beszél belőlem, de úgy tűnik, ahogy elhatároztad a dokihoz fordulást, lélekben megnyugodtál, hogy meg lesz oldva a dolog, és ezt Csongi is átvetteKép No de végül is mindegy, hogy mitől, lényeg, hogy jól vagytok!!!

Geri!
Nagyon jópofa a kép!!!Nem csoda, hogy díjazták!

Dia!
Tegnap Hanna is állandóan potyogott. Talán volt valami a levegőben?Kép
Ne aggódj, ez a szeparációs szorongás is elmúlik majd egyszer. Azért van, mert ahogy elkezd járni, egyre önállóbb lesz, egyre messzebb tud eltávolodni tőled, és tkp. ettől ijed meg. De ezt talán tudod is.
Az új szavacskákhoz meg gratulálok. Nem semmi, milyen korán kezdi!

Verus!
De jó, hogy Hannus jobban van!!! Nagyon szorítottam nektek! És igazán gyorsan olvas! Csak győzd majd könyvvelKépKépKép

Olyan hervasztó, hogy hideg és esős az idő! Nekem úgy tűnik, nagyon rövid volt ez a nyár! Nem?
Hányingerem még most sincs, viszont úúúgy ennék halat! Hétfőn elkezdem az Elevitet is, most meg szedem a folsavat rogyásig. Szorítsatok azért is, hogy egészséges legyen a babucink! Egy másik topikban már írtam, hogy Áron és Hanna között volt egy anencephaliás (agykoponyahiányos) babánk, ami az élettel összeegyeztethetetlen, úgyhogy megszakították 14 hetesen a terhességemet. Szóval most izgulok, ahogy Hannával is, mivel akkor azt mondták, van egy bizonyos ismétlődési kockázata. Azért is szedem a vitaminokat.
Jövő héten felhívom a dokimat is, jó lesz majd látni a kis "pöttyöcskét"Kép

Evey, Snoopy, Mari, írjatok!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értünk, a puszikat átadtam az utolsó cseppig. Dani szerencsére jobban van, már egy kicsit evett is, és a lényeg, hogy nem hányt. Holnap megyünk kontrollra. Rém büszke a kanüljére, az összes környékbeli gyerek a csodájára jár. Holnap bövebben mesélek!

Verus! Örülök, hogy Hanna jobban van! Klassz, hogy így szeret olvasni! Most gondolom pár napig otthon is pihennie kell, gyüjts be neki néhány jó könyvet! Kép

Pele! Írtam Neked egy emilt, mivel Te vagy az egyetlen psz ismerösöm, így csak Töled tudok tanácsot kérni. Remélem, nem haragszol!
Mikor mész orvoshoz? A betegségröl mikor tudnak mondani valamit? Nagyon fogok szorítani, hogy minden rendben legyen! Tényleg, Áron mit szól hozzá? Söt: Hozzá? Kép

Geri! Megnéztem én is a képet, tényleg szuper! Kép

Fatime! Még nem is üdvözöltelek! Örülök, hogy itt vagy! Hogy van a kicsi lányod? Tudod, bármikor szívesen vigyázok rá, csak szólj! Büszke vagyok rá, hogy a talin olyan nyugodtan elvolt a kezemben! Kép

PM! Merre voltatok az Alföldön?

Evey! Hol vagy????? KépKép
Kriszta? Snoopy? Mari? Ancsa? Kati? Mi van?

Holnap jelentkezem, addig is sok puszi mindenkinek! Vigyázzatok az összes kint- és bentlévö gyerekre!! Kép És persze Magatokra is!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!

Pele! Nagyon szuper, gratulálok!

Verus! Sok puszit küldök Hannának! Remélem, holnap már otthon lesz!

Emese! Daninak is sok puszi! Szorítok nektek!

Anikó! Nagyon jó a kép!

Mindenkinek puszi
Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Kombinált problémák okozták némaságomat. Egyes napokon a freestart kicsit sem kooperált és 55. csatlakozási próbálkozás sikertelenségekor feladtam. Másrészt a vicces beszélgetéseknek akkor van esélyük, hogyha nem internetezem el az időt. Kedvesem pedig régen 24 órázott utoljára. Mellékesen megjegyzem a pozitív hozzáállásom egyelőre viszonzatlan maradt Kép, de azért jelentős problémák sosem adódtak Zsombi születése után Kép, ezért nem is említettem a témát eddig.

Verus!
Örülök, hogy a mentősökről pozitív kép adódott számotokra, már máskor is jutott Hannus így kórházba? Honnan is megy hozzátok a mentő? Hátha ismerem a mentőtisztet. Ami a doktornőt illeti, csak a mentősökkel volt nem annyira kedves, vagy veletek is? Mert az azért elő-előfordul, hogy a kórházi orvos minden alkalmat kihasznál, hogy lesajnálja a mentősök tudását, hogy ő láccon okosabbnak, ügyesebbnek, szebbnek, szobatisztábbnak...
Remélem, hogy ez az ijesztő bajság hamarosan eltűnik Hannus életéből. Nem mondtak semmit, hogy miért jelentkezik még mindig?

Anyanyanya!
Szerintem nagyobb gyerek egynapos láza nem igényel orvosi ellátást. Ha a lázcsillapítás hatásos, akkor 2-3 napot lehet a dokival várni, ha nem jelentkezik más, riasztó tünet, ami a betegség megváltozására utal. (pl: vírus-baci). Ha mégis aggódsz és megmutatod dokinak, és nem mond semmi olyasmit, ami biztosan valami mást jelent, mint egyszerű vírusfertőzést, akkor hiába ír antibiotikumot, ne adj neki. Ha nem tudod a receptekről, hogy melyik AB, és esetleg nem szeretnéd a dokitól megkérdezni, akkor a gyógyszerész biztosan segít.

Pele!
KépKépKépKépKép. Nagyon nagyon gratulálok. Nem lesz a babának semmi baja! Egészséges, gyönyörű vadiúj bébitek lesz!

Madárka!
Tegnap találkoztunk Kedvesem egy régi barátnőjével, akinek a legkisebb gyermeke most múlt 4 hónapos. A gyermekek között sehol nincs több, mint egy év. Van, ahol kevesebb. Egészségesek persze. Úgyhogy ezt az esetet is felveheted a referenciasztoriaid közé. Kép
Honnan vannak Neked PIC-es történeteid? Remélem dolgoztál ott és nem látogattál. Vagy ha mégis az utóbbi, akkor az érdekelt egészségesen szaladgál.

Ildi!
Erazmusz leveléből számomra is épp annyi derült ki, mint Neked. Azt hiszem, hogy ha lesz időm ,akor felhívom a megadott telefonszámot és rákérdezek a részletekre.

Emese!
Örülök, hogy Dani jobban van. Biztosan meg is szabadították a büszkeségre csábító kanültől. Remélem elkértétek és a gyermek ereklyéi között megtalálható...

Andi!
Sok sikert, sok tejcsit, sok boldogságot!

Csajszik, ahogy elnézegetek egy-egy enyémnél kisebb babát, úgy érzem, hogy nagyon jó lenne, ha Zsombi még ilyen picur lenne. Ugyanakkor szeretném ha Makuka már minél többet tudna, okosodna, nőne. Leginkább egy másik vadiúj baba kellene. Kép Csak éppen bele sem merek gondolni, hogy a velük való foglalkozás hogyan férne be 24 órába naponta.

Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Verus, ha minden jól ment, Hanna azóta otthon vanKép

Emese, remélem Dani is meggyógyult már!Kép

PM, azt hiszem lemaradtam, merre voltatok az Alföldön?

Fatime, üdv közöttünk, gyere gyakrabban!

Mari, hol vagy?

Nos, nálunk ez a pisizacsi dolog van napirenden. Hogy én hogyan fogok abba pisit varázsolni? Tegnap éjjel megint óránként ébredt sírva Csongi, így reggel már olyan kómás voltam, hogy tele volt a pelus, mire feleszméltem. Aztán próbáltam a fütyit beleeroszakolni a zacsiba (közben megjegyeztem, hogy ha én ezt egyszer a feleségének elmesélem...)szóval, kész kabaré volt az egész. Persze, hiába vártam pisi óne. Aztán még egy óra múlva is üres volt a pelus. A legközelebbi vizitnél meg bár a zacsi pisis volt, de az egész adag a pelusban landolt. Na errol ennyit.

Geri, megnéztem a képet, marha jó!

Lányok, most komolyan. Van valaki akinél muködik valamiféle napirend? Mivel Csongi mindig is igény szerint szopizott, az alvásról nem beszélve, így szinte nincs egyforma napunk. Na most én utánanézegettem ennek a gyümi és fozelék adásnak. Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. Ha reggel 8-kor eszik, 10-kor már adjak majd neki enni, amikor még általában nem is éhes? A 11-es kaja, az akkor tízórai, vagy ebéd? Hülyeség amit kérdezek? De engem tényleg gondolkodóba ejt. Csak én vagyok ilyen ahol nincs napirend???

Pele, lehet, hogy igazad van! Egy kicsit aggódó típus vagyok! Ennyire érzékeny lenne az antennája ennek a kis kölöknek?

Sziasztok

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Pele, elõször is neked: gratulálok!!!! Most akkor innen az ötödikig nem is lesz megállás? Ákos beadta a fejét, akkor mehet, vagy csak egyre, szvsz mit szólt hozzá???
Fiamról hamarosan alkotok egy levelet, ne untassam a többieket.

Emese: jobbulást Daninak, bár mire én végigolvasom a hétvége termését remélem már nem is aktuális. A suli kérdés nekünk egyszerû volt, mert mindhárom gyerek nyári. Ráadásul Bálint 4 évesen kezdte az ovit, és akkor kiscsopiba került (nálunk kicsi, kis-középsõ, nagy-középsõ és nagy van, és utóbbi kettõbõl mennek suliba), így aztán kis-középsõnél még nagyon erõltetett dolog lett volna. Ikreknél is természetesnek adódott, hogy ha Bálint maradt, akkor õk is fognak, pláne hogy Gergõ olyan vékonyka meg alacsony (szerintem jövõ õszre se lesz meg az a bizonyos klasszikus 120 cm 20kg). Ami nagy meglepi volt, hogy a lányom barátnõi úgy készültek, maradnak, és sorra az utolsó pillanatban változott menésre (mondjuk tény, a legokosabb lányok voltak a barátnõi). Az egyikük május 30-i, és ment. Az óvónõ szerint egyszerûen nem tudna mit írni, miért javasolja a maradást, mert a gyerek teljesen iskolaérett. Szóval ez utóbbi a legfõbb szempont, de ehhez szerintem jobban értesz. Amióta lányom ittmaradt a barátnõi nélkül, meg láttam õket ülni az évnyitón, és onnan indultunk az oviba, hát egy kicsit rossz érzésem van, hogy nem kéne-e már Ilcsinek is suliban lenni. De jobb lesz neki így, majd megnyugszom, meg neki is lesznek új barátai. Szóval elsõsorban az számítson, hogy képes-e az iskolában levõ elvárásokat teljesíteni, gyõzi-e idegekkel, türelemmel, fizikai erõnléttel. Ezután jöhet az, hogy mi lesz a barátaival, mit csinálnak a többiek, és technikailag neked hogyan kényelmesebb. Nálunk úgy indult minden tavaszi szinte, hogy marad, aztán kb. 2 vagy 3 gyerek maradt. Olyan is volt, hogy ha a zenei tagozatba felvették volna, ment volna, de mivel oda nem, így maradt. Szóval még akkor is meg lehetett variálni.

Évi! Emlékszem, nálunk anno mikor közben egyetemre jártam, reggel fél 7-kor kezdtük a napot, és bizony 10 fél11-re jött a következõ evés, és ez volt a fõzelék, nevezhetjük ebédnek. (2 kor szopi, 6 kor "vacsora" fõzelék, amikor már kétszer volt), este 8 körül záró szopi. Aztán az ebéd akkor csúszott délre, mikor a 2 óra körüli szopi átment klasszikus usziba (tejtermék, keksz, gyümölcs), és valahogy addigra csúszott a napirend is oda.

Krupp: anno minket "bíztatott" a Lászlóban a fiamat kezelõ doktornõ: a saját fia 12 évesen nõtte ki (vagy még akkor volt neki, na erre már nem emlékszem), lényeg, még akkor is lehet!

Ildi

Hú, sziasztok,

végre tudtam jönni, jó sokat írtatok megint.
Elég sűrű napjaim voltak, plusz szombaton még esküvőn is voltunk, ezért aztán tegnap egy élő halott votlam... de szerencsére a férjem - miutn jól kialudta magát- elég sokat segítet ,nagyon rendes volt. Ott volt az esküvő, ahol tavaly a miénk is, de szerintünk a miénk sokal jobb volt KépKép !

Találkozóval kapcsolatban szerintem a jövő szerda legyen az esőnap, mert valószínűleg rossz idő lesz... Kép. A helyszín valahol középen kéne legyen, mert gondolom, aki autóval jön, az az Árpád híd felől jön le a parkolóba, ( igaz fizetős, de megéri), én meg pl. villamossal fogok menni, és az meg a MArgit hídon áll meg. Persze ha jó idő lesz, akkor szívesen átsétálok a másik végébe. Talán a nagyréten lehetne letelepednünk, aztán ha kedvünk támad, majd sétálunk is, OK?
Szerintem mindneki hozzon szendvicset, kekszet sütit, innivalót, de csak olyat, amihez nem kell tányér meg evőeszköz, nem?
Azért is jó lenne, ha jó idő lenne, mert remélem, hogy sokáig ott leszünk, így aztán majd kint kell szoptassunk, ami ugye esőben ne mtúl kellemes, és hova ül le az ember? Vizes pad, vizes fű stb. Szóval nekünk száraz idő kell!!!Egyetértetek?

Ruha-ügyben én is gondban vagyok, mivel augusztusban sak rövidujjú bodykat, meg napozókat hordtunk, így néhány napja rájöttem, hogy Pötyi kinőtte az összes rugdalózóját és alig néhány hosszúujjú bodyja van. Még szerencse, hogy nyáron maradék fonalakból kötötem neki egy kis kardigánt ( majd azt vesszük fel, hogy láthassátok milyen csúcs vagyok Kép ), és már elkezdtem a következő pulcsit is. Szerencsére gyorsan elkészül egy ilyen kis darab!

Pele, nagyon gratulálok, és minden elismerésem, Verus szintén!!!!

Kezdem úgy érezni, hogy tök szerencsés vagyok, mivel Pötyi nagyon jól alszik éjszakénként, van, hogy hat-fél hétig is. Ma negyed ötkor arra ébredtem, hogy keresztben fekszik a kiságyban, a lábait hálózsákostuk kidugja a rácson és marhára magyaráz. Fel is keltettem a férjem, nézze már meg, úgy elkezdtünk nevetni, hogy attól tartottam, nem is fog visszaaludni. De a szopi szerencsére elálmosította.
EGyébként észrevettem, hogy nagyon élvezi, ha elmegyünk itthonról.

Most puszilok mindenkit, ma még megpróbálok jönni mégegyszer, este. Aki beteg, azért szorítok és gyógyulást kívánok!

Ja! Hiányoztatok ám, mindik lelkiismeret furdalásom és hiányérztem támadt, ha ránéztam a gépre.....

Kriszta
Kriszta

Szia Pele!
Én is szeretnék gratulálni Nektek!
Lassan mi is hozzálátunk a kistesóhoz!
Judó
Judó

Sziasztok Lányok!

Pele!
Elõször is neked szeretnék gratulálni. Ez tényleg hipp-hopp sikerült. Kép Biztosan nem lesz semmi baj a picurkával, csak nyugi. Kép

Verus!
HAzaengedték Hannát? Minden rendben vele?

Emese!
Danival nem volt semmi gubanc? Az UH ugye negatív?

Geri!
Én is megnéztem a képet, nagyon tetszik! Kép

Évi!
Holnap majd beszámolok, hogy nekünk hogyan sikerült a pisivarázslás, bevallom egy kicsit izgulok, biztos nem lesz olyan egyszerû mint eddig. Kép
Napirendrõl; nálunk kb. 3 hete van valamiféle napirendnek nevezhetõ, ez úgy zajlik, hogy kb. 6 körül ébred Tomi, akkor szopizik, 9-10 között alszik újra, persze cicivel alszik el (kb. 45perc alvás), utána dél körül ebéd, 13 órától alvás (ez általában hosszabb 1-1,5 óra) 15-16 óra körül újabb szopi, este 18-kor vacsora (általában gyümi) elõfordul hogy ilyenkor elalszik utána, ált. fél órára, 19 körül fürdés, ha nem aludt elõtte szopi és alvás, ha aludt akkor 21 óra körül próbálkozom az altatással, általában sikeresen. Persze ez nem mindennap történik így, de nagyjából már tudom mikor mi baja van, (éhes, álmos, játszani akar, stb.)

PM!
Merre jártatok az Alföldön?

Snoopy!
Köszi a választ, csak azért kérdeztem, mert a lányomat nem vittem el a múltkor dokihoz, amikor lázas volt és hányt éjjel, mert napközben már semmi baja nem volt. Pont az AB-t akartam elkerülni, mert a mi dokinénink is elõszeretettel adja. Én meg lelkiismeretes anyukaként mindig beadtam neki.

Lányok!
Szerintem is halasszuk el a talit, mert ha tényleg úgy fog esni az esõ ahogy igérik, mi nem tudunk elmenni, meg tényleg nem tudnánk mit csinálni a szigeten esõben, azon kivül hogy börig ázunk. Kép Lesz még vénasszonyok nyara! Kép

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Halihó Lányok!

Szerintem is jobb lenne a jövő hét szerda, mert most nagyon hideg lesz és tényleg esős. A telszámomat tudjátok, de: 20/9259-969.

Évi! Nálunk is olyan napirendke féle van, reggel 9-10 között kelünk, (addig 7-től non-stop szopi van) aztán általában bírja 1-2-ig, akkor alszik 1-1,5 órát. Ha 9-kor kel, akkor alszik fél órát dél körül és akkor 3-tól alussza a nagyobbat. Koraeste néha alszik fél órát, bár nem mindig és este 7 körül babamasszázs, fürcsi, szopi, alvás. Ennyi. Igyekszem mindig otthony lenni a nagy alvásnál, hogy ez nyugis legyen. Akkor kicsit félhomályt csinálok otthon és csendet. Igényli Lilcsi baba. Sajna ő minden zajra felébred, pedig elejétől fogva igyekeztünk nem erre szoktatni. de érzékeny. Örülök, hogy megoldódott a dolog Csongival.

Örülök, hogy tetszett a kép nektek. Szerintem is jó. Ott van a polcon hatalmasra kinagyítva.

Emese! Puszi Daninak!!!!!! Ezer. Hogy én milyen éhes voltam a hányásos napokon... Emlékszem kiskoromban, anyukámnak könyörögtem, hogy adjon enni, de szegény nekem akart jót. remélem én is tudok majd ilyen határozott lenni.

Kriszta! Szia megint!!!! Bár Lili örülne, ha néha elmennénk. De ő nem örül.

Andi! Suli lesz minden hónapban egy péntek és egy szombat. Akkor szeretném, ha Apucija lenne vele. Pénteken, szombaton meg anyukámék. Szerintem a férjem behozza a munkahelyére KépKépKép. Addigra már főzelékezni fogunk (ok lejjebb), tehát evés nem lesz gond. Egyébként otthon raktározom a tejcsit, hogy legyen az is. Elkezdtem fejni... Uncsi...

Ma volt nálam a védőnő és azt mondta, hogy kötelező Lilit hasra fektetzni, mert, ha nem tanul meg mászni, akkor gond lesz a beszédfejlődéssel és dyselxia is lehet belőle. Amit múltkor az a csaj mondott, akivel sétáltam. Úgyhogy kínzom szegény Lilit. A másik pedig az volt, hogy mondta, mindenképpen főzelékezzek, mert az öccse gyereke 8 hónapos koráig csak szopott és utána meg úgy nem tudta lenyelni a darabosat, hogy egyszer még mentőt is kellett hívni, mert majdnem megfulladt. Úgyhogy szept. végétől lesz főzi.

Most megyek.

Puszi:

Anikó
gerianikó

Sziasztok LÁnyok!

Szerintem is jobb lenne, ha a jövő héten szerdán taliznánk, mert ha így megjósolják a rossz időt, akkor bizonytalan, hogy mi lesz és ázni tényleg nem lenne jó.

Anikó! Hát én nem tudom, de a védőnőd tanácsa nekem nagy baromságnak tűnik, mert én grafológus vagyok és ilyet még csak véletlenül sem tanultam. Tudod mennyi kisgyerek életéből marad ki a mászás? Akkor az mind beteg lett?? A szopiról meg az a véleményem, hogy egyből ugysem tök darabos ételt adsz majd, hanem passzírozod. Ne hagyd magad eltéríteni szerintem, tégy úgy ahogy te jónak látod.

folyt. köv
PM

Sziasztok,

akkor gyorsan döntsük el, hogy halasszuk-e a talit? ( Kár, mert már annyira készültem, én még senkit sem ismerek "személyesen".) CSak aztán nehogy a következő szerdán még roszabb idő legyen ..... kicsit pesszimista vagyok? Kép

Kriszta
Kriszta

Szia PM,

most nézem, hogy egyszerre vagyunk fenn, mi ANNA -mamák!

Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

A mai időjárásjelentés szerint szerdán fagy lesz. Már ami engem illet, mert én megfagyok már 15 fokban is. Úgy vágyom tengerpartra. Majd álmodok magamnak. Szóval szerintem halasszuk jövő hét szerdára, remélem az még több anyukának jó, mint az e hét szerda. Addigra Dani is meggyógyul és Hannus is jobban lesz. Szóval: TALI IDŐPONT MEGVÁLTOZTATVA????

Snoopy! az előbb elfelejtettem megkérdezni, hogy mi ez a hancúr dolog? Már, ha lehetek very indiszkrét... KépKépKép Olyan rejtjelesen írtad, vagy én vagyok h...e?

PM! Engem nagyon érdekel a grafológia, de nem tudom elképzelni, hogy meg lehet tanulni. Szóval, ha küldök neked pár sort, kielemzed nekem? Olyan kíváncsi vagyok. Jól kitárulkozom előtted... Ha megírod a címedet elküldöm és jövő héten megbeszélhetjük. Persze csak, ha van kedved vagy időd. Most indul grafológia tanfolyam érdemes belevágni?

Évi! Azt mondják, hogy a főzivel kialakul egy idő után egy napirend. Nem úgy mint a szopival. Azt mondják. Én sem vagyok benne biztos...

Iboly! Nagyon rövid vagy...

Pele! Jó duma ez a termékenyvarázsló micsoda... Én jelentkeznék rá egy év múlva !!!!!!

Móni! Tégy belátásod szerint és ne idegeskedj! Az sem jó a tejcinek!!!

Verus! Nem én voltam kruppos, de nem is akarom elmesélni... Ugye nincs harag???? KépKépKépKép

Emese! Hihetetlen, hogy 5,5 hónaposan már megérteti magát velem. Ha rám néz és "tutúl" tudom, hogy azt kéri vegyem fel, vagy, ha más kezében van, hog vegyem át. Ha a pólómat nézi és nyüszizik tudom, hogy cici kell stb... Olyan jó.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!
Akkor úgy számolok, hogy a tali elhalasztva. A hideg engem is eltérít. Pedig eső esetén eszembe jutott a Máltás játszóterek valamelyike. Ott van fedett, de nem zárt tér és játszóház is. Gondolom mindegyiken. Valószínűleg el is férnénk. Csak ott nem biztos, hogy a környéken lehet sétálni.

Anikó!
A rejtjelezés: terhesség alatt Kedvesem jobban féltett bennünket, mint amennyire szerintem indokolt lett volna, szenvedtem is rendesen. Azóta viszont minden szép és jó volt, sőt. Pár napja nem úgy jött ki a lépés, ahogyan szerettük volna, de remélem ez ma megváltozik.

Snoopy
snoopy

folyt. köv.

Kriszta! Így reklámok alatt írogatok szorgalmasan.

Anikó! a talira hozzál egy pár sort üres lapon és megnézem és ha akarod elmesélem, hogy igenis megtanulható a dolog.

Verus! Mi'zujs?

Evey! Hogy vagytok, és a kezed?

Emese! És veletek mi a helyzet?

Mi Hajduszoboszlón és Debrecenben voltunk a hétvégén és szuper jó volt.

Akkor ha a jövő szerdán talizunk most szerdán szorítsatok, Pankát visszük a sebészetre. Kép

Holnap de. hozzánk is jön a védőnéni megkérdezni" Na esszük mán a husikát meg a zöldet?" Ajajj nekünk.

Pele, ez a termékenységbuli nekünk is bejön jövőre. Hány napos turnusokban válthatjuk egymást? Egyébként Kemencéről hullajó sztorink van, majd a talin elmesélem, csak szólj!

Évi! Csak azt akarom írni-nehogy megharagudj- hogy próbálj meg egy kicsit lazább lenni. Nem kell napirend a kajálásban, most igény szerint szopiznak és valamikor kora du. adj Csonginak valami mást és annyi. Az alvásban pedig nappal találj ki valami időt, hogy mikor aludjon délelőtt és délután és meglátod egy idő után kialakul minden. Élvezd a pici fiaddal az időt, menjetek el otthonról és halgass az ösztöneidre. Meglátod ügyes vagy és minden megoldódik. Örülök, hogy karcsúsodsz. Az igazság az, hogy én is fogytam még pár kilót, már néggyel kevesebb vagyok mint szülés előtt, pedig rengeteget eszek és nem is tornázok. Ez mitől lehet? Normális? Mert én még csak nem is éjszakázok.

Kati! Én is a II.-on lakom, de " csak " a gyereket cipelem le-föl. No lift. Te, nekem ez a 6,5 kiló is bőven sok, nem irigyellek. KépKépLehet, ettől fogyunk?

Na elég a regényből. Lécccccci értesítsetek, ha mégis most szerdán taliznánk ki ne maradjak. Tel:06-20-9830-742

jó éjt,

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok,
Anikó, amit mondanak a mászásról (hiányáról) marhaság. Nehogy elhidd! Anno nekem is mondták, hogyx tanítsaam mászni a fiamat (nem tudom, elõ kellett volna mésznom neki, vagy mi ?!). Nekem mindkét gyerekem késõn kezdett el mászni (Emese 20-án lesz egy éves, még "csak " mászik, azt is épp úgy-ahogy. Ábel is késõn mászott, késõn indult el, mindenki azt mondja, gyönyörûen beszél, és nagy szókincse van, választékosan beszél. (Na ezt szépen leírtam).
A HUHOGÓKRA NE HALLGASSATOK!! Szvsz mindenki hallgasson a saját józan paraszti eszére - sajna a védõnõk általában hülyeségeket beszélnek (tisztelet a kivételnek).

Emese, hogy vagytok? Remélem, jobban! Gyógyuljatok, aztán megyünk látogatóba (mi majd bent, a gyerekek meg a garázsban Kép)

Pele, mire hazajöttünk, kész volt Ábel ágya, örömében sikkantott egyet, mikor meglátta, ki se akart belõle mászni. Most már alszik, olyan édes abban az ágyban... Kép MAjd meglátjátok mikor jöttök legközelebb. Késõn jutott eszembe, de ha legközelebb jöttök, a Kálvin tér felõl gyertek, sokkal közelebb vagyunk oda mint a Ferenc krt-hoz.

Mindenki!
Szerdára én is rossz idõt hallottam, téynleg jobb lenne halasztani...
jó éjt
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Lányok, nekem nagyon nem jó a jövõ szerda, csütörtök. Ha nektek más idõpont is jó, akkor válasszunk más napot. Léégysziiii!

Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Én is itt vagyok!

Velünk az elmúlt két napban túl sok minden nem történt.
Bori megkóstolta a szölöt, ízlett neki. Van ízlése. Jól meghajtotta.
Ma meg el akartam menni cipöt venni magamnak, mert csak szandálom van, igaz, abból három, viszont már fázik a lábam. Hát, erre nem elaludt??? De legalább én is aludtam egy jót vele, fél hatig fel sem keltünk.

Most viszont megyek, mert holnap munka van, és még azért nem érzem magam túl kipihentnek.

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Anikó! Csatlakozom elõttem szólókhoz. A legnagyobb marhaság ez a mi lesz ha nem tud mászni dolog. Az én nagyfiam többemberes babaként állandóan kézben volt, emiatt csak 6 hónaposan fordult hasra, és 8 hónaposan tényleg tanítgattuk már, meg rengeteget kínlódtunk, hogy ugyan már másszon. Ezzel szemben 4 hónaposan ölemben ülve kirúgta magát és felállt, 6 hónaposan pedig kézenfogva körbegyalogolta a lakást. Így aztán mire mászott volna, totál kihagyta, inkább felállt és kapaszkodva mászkált. Ki merem jelenteni, hogy lényegében kihagyta a mászást. 1 éves korában beszélni kezdett, 2 évesen totál tisztán, választékosan beszélt. Most másodikos, még senki se mondta, hogy dyslexia gyanús lenne, ugyan én szeretném, ha jobban olvasna, de a jól megfelelt (=kitûnõ) értékelést kapta elsõ végén. A másik két gyerekem klasszikusan mászott, sokat, ezzel együtt sokkal késõbb kezdtek beszélni. Szóval itt nincs összefüggés. Szerintem hagyd õt a saját ütemében fejlõdni, biztosíts neki érdekes világot körülötte, teremtsd meg a feltételeket, a biztonságot, a többit bízd rá.
A sokáig szopás meg a darabos étel gond így ahogy van hülyeség. Nagyon sok gyerek, aki megszokta a pépes fõzeléket, megkínlódja, mikor ugyanazt darabosan adják, ugyanakkor amit világéletében darabosan kapott (pl. kóstolók anya ételébõl) nem okoznak gondot neki. Ez anno nekem is meglepi volt, mikor a fiam mindent evett, pl. rakott krumplit imádta (darabosan), de ha a borsófõzeléket nem mixeltem le, akkor öklendezett tõle. Egyszerûen megszokják, hogy a fõzelék egy pépes valami, nem kell rágni, és nem tudják, hogy most már ez más, és rágni kell.
A sokáig szopi és semmi kanalas dolognak inkább olyan veszélye lehet, hogy magát a kanalas ételt, a mást fogadja idegenül a baba, de azt hiszem igazi szoptatáspártiak ezt is kétségbe vonják és butaságnak tartják. Mindenesetre olyat már hallottam, hogy sokáig csak szopó baba csak nem és csak nem akarta elfogadni a gyümit, fõzeléket, és emiatt aztán egyéves kor körül már gondok voltak. De itt sem merném állítani, hogy pusztán a sokáig csak szopi okozná a gondokat.

Ildi

Sziasztok!

Rohanok, mert Csongi mindjárt ébred (gondolom), pedig annyi mindent szeretnék írni!

Eloször is, végre sikerült a pisit belevarázsolni a zacsiba. Ezt le kell írnom, mert én is majd meg szakadtam közbe a röhögéstol!!! Szóval reggel amikor felébredt, én egybol kaptam ki az ágyból, szegénykém fel sem eszmélt már alulról meztelen volt. Anyukám javaslatára most taktikát váltottam. Fogtam a gyereket, mellette egy kis tálkát, és vártam. Persze o egybol felfedezte, hogy miféle új játékot tartok a fütyije mellett, és azzal akart játszani. Aztán gondolt egyet, és elkezdett cicizni. Egyszer csak érzem, hogy "kapás van"! Rakom a tálkát, Csongi észreveszi, kapkod érte, pisi erre-arra, de a tálkát nagyívben elkerülve. Aztán a változatosság kedvéért fogta a fütyit és elkezdte ide-oda "lóbálni" én meg mentem utána hátha pár csepp belekerül. Jelentem sikerült!!! Kb. Féldecinek a fele. Viszont a pizsamám, az ágy az úszott a pisiben! Hát én annyit nevettem!

Ancsa, nálatok hogy ment a dolog?

PM, azt hiszem félreértettél napirend ügyben. Pont az a bajom, hogy túl lazának, és következetlennek érzem magam az ügyben. Az esetek nagyrészében teljesen a Csongi igényeihez alkalmazkodom. Ez igény szerinti szopinál nem volt baj, de most már kezd nagyfiú lenni, gondoltam, ideje lenne, ha valamit megszokhatna. De lehet, hogy még korai. Tulajdonképpen akkor kezdtem ezen gondolkodni, amikor anyu felvetette, hogy a nappali alvás körül is kellene valami olyat csinálni, hogy tudja alvás következik. Úgyhogy most már én is leengedem a redonyt, keze ügyébe teszem a játékát, és lássanak csodát az esetek 90%-ban alszik. Valahogy úgy megszoktam, hogy amíg kicsi volt, bárhol, bármikor elaludt, ha álmos lett. De csak féléves lesz lassan...

Fogyás ügyben annyit, hogy az éjszakázás mellett, én cipelem Csongit (kb. 7kg)+ hordozót naponta átlag kétszer a 3. emeletrol. Azért viszem a hordozóba, mert most látom csak igazán hasznát a Travel System babakocsinak. Babuci fekve már nem maradt meg a kocsiba(persze, hát nem látott semmit), ültetve meg még elég bizonytalannak éreztem. Így viszont teszem rá a kocsira, a derekát szépen tartja, és lát mindent! Nagyon klassz. Csak mikor fel kell menni vele a 3. emeletre, foleg egy bevásárlás után, az nem semmi.

Geri, hogy haladsz az éjszakai alvással kapcsolatban? Én nem mernék elmenni most tanulni! Bár lehet, hogy egy kis kikapcsolódás nem ártana! Egy hónap alatt gondolod Lili leszokik a nappali cicizésrol? Optimista vagy!
A mászással kapcsolatban, azért nagyon szerintem se eroltesd! Nem is hiszem, hogy lehet! Vagy rájön magától, vagy nem. Lehet, hogy o is kihagyja, és majd feláll, aztán elindul!

Felébredt babuci, most mennem kell.

Csá Évi
Évi (Évi)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?