Új privát üzeneted érkezett!

Melinda: Nem semmi Lotti, pedig csak egyszer látta Bátort!

Zsófi: Nem tudom, honnan vetted, hogy nem válaszolunk soha a kérdéseidre. Az utóbbi hónapokban nem is kérdeztél!

Babamam: Szerintem amit ti használtok az is Avent, nézd meg a márkáját.

Gabi3
inecsg
 
 


Sziasztok!
Új vagyok és segítséget szeretnék kérni.
Légyszi adjatok tippeket ki a legjobb nőgyógyász szegeden? (azért az ár is számít, ha lehet ne legyen túl drága)
GYereket szeretnénk a párommal és teljesen tanácstalan vagyok a doki ügyében.

Köszönöm előre is a tippeket

Ági
kockavirág
 
 


kockavirág,
ez jó kérdés. Én az enyémet teljes szívvel ajánlom, de szerintem inkább a barátaid/családodtól kérj tanácsot. Ilyen, hogy legjobb nőgyógyász? Nem is tudom... Mail-ben elküldöm azért az enyém nevét.
Vendég
 

 
 

Kockavirág,

Nem találom az e-mail címed! Tedd nyilvánossá, akkor tudok küldeni.
Vendég
 


Sziasztok!
Ugy tűnik, kisbabánk lesz. Kép)
A kettes kórházat néztem ki magamnak. Tudna valaki ajánlani ott egy jó orvost és szülésznőt, és árat is mondani hozzá? Minden ötletnek, hozzászólásnak, vagy pletykának örülök!
Köszönöm!
viorica@excite.com
kispele
 
 


Hello Dancsi

Nyilvánossá tettem, előre is köszi

Ági
kockavirág
 
 


Gabi, nem Avent, valami Disney-s pohár, még a Brendonban vettük.
de azt már tudom, hogy miért utálom. A szelepét nagyon nehéz tisztítani. Volt, hogy fogpiszkálóval takarítottam. Luca szépen iszik pohárból, úgyhogy nem nagyon szoktuk használni.
Egyébként ugyanott vettünk olyan poharat, aminek megváltozik a színe, ha túl meleg a lé benne és rá kell harapni+szívni, hogy jöjjön a bambi. Ezt 1 nap múlva vissza is vittük:-)))

Kockavirág, mindenkinek a magáé a legjobb, bár nekem volt már összeütközésem olyan dokival, aki itt a topicon az egyik kedvencnek számít. Szerintem is a családra hallgass, úgy nem érhet nagy meglepetés.

Kispele, gratulálok a babókához!
Mesélj!
B
babamama
 
 


Kockavirág! Mindenkinek a sajátja a legjobb. Érdeklődj sokfelé, találkozz néhánnyal és utána válassz. Írok mailt.

Kispele! Én a klinikán szültem, a kórházat nem ismerem. Hogy esett rá a választásod?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Kispele: Gratula a babóhoz! Mikorra várjátok?? Ja és én is klinika párti vagyok!Kép

Babamama: A profilod még mindig nagyon hiányos! Irgum burgum. Mikor szándékozol kitölteni végre?? KépKép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Mármint úgy mint Melinda, vagyok inkább klinika pártiKép! Bocsika össze vissza vagyok ma Kép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Kockavirág: Üdv! Olyan hogy Szeged legjobb orvosa nincs. Mindenkinek más a véleménye egy-egy dokiról. Mint babamama is írta.

Kispele: Üdvközöttünk, és gratula a pocaklakóhoz! Írj még magatokról, ki a dokid, hány hetes vagy stb.

Babamama: Te az én dokimról írtál, hogy volt vele összetűzésed? Ha van időd és kedved megírod nekem mi volt a szitu?

Gabi3
inecsg
 
 


kockavirág,
Mail elment.

Kispele,
Gratulálok a pocaklakódhoz. Én is a klinikán szülök, szóval nem tudok segíteni.

Dancsi
Vendég
 


Gabi, ha egyről beszélünk, akkor a helyzet a következő volt:
először is én ismerem őt már legalább 8 éve. Ő is tudta, hogy én ki vagyok, mondhatni, munkahelyi kapcsolatban álltunk és azt is el lehet mondani, hogy tettem neki nagyon sok szívességet, amit igazából nem lett volna kötelességem, de a telefonban szimpinek tünt és ha tudtam, hát segítettem.

Aztán amikor terhes lettem, időpontot kértem ultrahangra, mert apát is be akartam vinni és akkoriban volt a cirkusz, hogy egy másik apukát nem engedtek be. Meg is kaptam és másfél órát ültetett kint minket, miközben már olyan is volt bent nem egy, aki utánam érkezett. Életem párja már nem bírta cérnával, dolga is volt, elment. Én a pocakommal ott álltam a folyosón, de már csillagokat láttam.

Újabb ultrahang alkalmával az egyik doki látni vélt valamit (6. hónapban voltam) és odahívta, hogy nézze meg Ő is. Kellőképpen agyon nézegettek és én megkérdeztem, hogy mégis mi a baj, mert nagyon ideges voltam és nem sok jót olvastam ki a szemükből. Egyetlen szó magyarázat nem hangzott el. Végül kiderült, hogy semmi baj, de addigra a vérnyomásom az egekben volt.

Aztán a kolléganőmet elvállalta, amikor terhes lett, de jószerivel ha összesen 2-szer találkoztak a szülésig és tán utána sem nézett rá. De a pénzt elfogadta.

Összefoglalva, az orvos nem isten. Ő is csak egy ember, aki olyan szakmát választott, ami által segíteni akar másokon, akkor tegye azt és ne szeszélyeskedjen.

Persze ezt sem lehet igazán egy embernek felróni, mert ilyen az orvostársadalom nagy része. Ezt a tananyaggal együtt szívták magukba. (Tisztelet a kivételnek, mert azért sok olyan is van). Erről tudnánk mesélni, igaz Melinda?

Ezzel nem akartam senkit lebeszélni és ha te Gabi meg vagy vele elégedve, akkor nyugodtan járj hozzá, mert nem szakmailag kérdőjeleztem meg az illető urat.

Ígérem, feltöltöm végre az adataimat:-))
B
babamama
 
 


Feltöltöttem, mi hiányzik még?
B
babamama
 
 


Lányok, van a Tescoban Avent mellszívó 13000Ft-ért, én ma vettem is egyet, mert amim volt, azt kölcsön kaptam, de Gabicival jól lestrapáltuk és már nincs képem azt visszaadni.

Nóri
norcee
 
 


Ja, és így már van cumisüvegünk is. Kép

Nóri
norcee
 
 


Babamama, az emilcimed, es a babaszobas albumotok cime. Kép


En is azt hittem a dokimrol, hogy mindeki szereti, de most tudtam meg, hogy 2-en is bepereltek. Kép Pedig jo dokinak tartom, ajanlanam is, csak nem merem...

Kispele, gratula a babocahoz! Kép

Agi
agi77
 
 


Sziasztok!

Ági!
Neked ki a dokid?

Babamama!
Annak a dokinak a monogramja S.T. akiről írtál?

Dancsi!
Holnap kell befeküdnöd a klinikára?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Minden dokiról lehet hallani jót is, rosszat is. De igaz, az egyetemen bizonyos dolgokat nem tanítananak meg emberekkel. Pl. a normális kommunikációt, csak azért mert aki nem orvos, az is ember. Én pl. útáltam, amikor kb. 10 hetes Lottiról kértem volna UH képet, az volt egy doki válasza, minek az nekem, "csak egy fekete maszat látszana rajta". Szeretném én a kis maszatomat megmutatni neki... Vagy amikor az első UH-n odavágják az emberhez hanyag eleganciával, hogy "megtartja, vagy elveteti?" Ezeken idővel túl lehet lépni, és túl is kell, mert sajnos ilyen bunkó a mai világ, tisztelet a kivételnek.
Bocsi, ha vkit megbántottam ezekkel a dolgokkal.
Én Daru előtt 2 dokinál is voltam, nem jött be egyik se, Daru jó fej, de lehet másnak nem. Ízlések és pofonok...

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Sziasztok!
Ági, igazad van, mindjárt megcsinálom, bár a babaszobán régen jártam már.

Anita, nem S.T. Meg ő a kórházban van, ha jól tudom. A keresztneve A-val kezdődik.
Egyébként ST-ről kizárólag jókat hallottam, bár nagyon sok a dolga és gyakran időzavarban van:-)))

Igaza van Melindának, pontosan ez a baj, nem tanulnak meg kommunikálni. Meg valahogy azt tanulják meg az idősebbektől, hogy Ők egy más világ, különbek vagy ilyesmi. Nekem sem akartak képet adni, közölték, hogy csak a professzor engedélyével. Én is ismerem a profot, kérhettem volna, de valahogy annyira idiótának éreztem magam abban a szituban, hogy nem kértem.
Túllépni kellene, igaz, csak hát a babavárás nem fordul elő túl gyakran az ember életében:-))))

Szép kis időnk van már megint....:-(((
B
babamama
 
 


Babamama: Megnyugodtam, hogy nem ST-ről írtál, nem mintha ez miatt nem járnék hozzá. Ő van a klinikán is. Nem csodálom, hogy néha nem tudja ki hol, és miért várja. 10 napig míg a klinikán voltunk állandóan benn volt. Sőt volt hogy de és du is benézett hozzánk. És nagyon odafigyelt ránk nehogy korábban jöjjön Bátor.

Gabi3
inecsg
 
 


Azt nem is írtam, hogy tegnap du. Bátor álmában hangosan rötyögött, és ma reggelFlórára is mosolygott 1000-rel. Kép Olyan édesek együtt.
Gabi3
inecsg
 
 


Én hazugság árán kaptam képet. Azt mondtam, hogy egy másik doki az előző UH-kor megígérte. Bevették.

Babamama! A. dokika nekem is nagyon a bögyömben volt egy ideig, ő mondta az említett eseteim közül az egyiket. Nagyon reméltem, hogy amikor szülök, nem lesz bent, nem nyúl hozzzám. Ő nem volt, de aki fogadott (ugyebár ünnepnap, némi várakozás után), az meg nem is állt a helyzet magaslatán, nem tudom, vezetett e le már életében szülést, ugyanis nem észlelte, hogy nincs már magzatvizem.

Gabi3! Nem mondtam még milyen édik együtt a gyerekeid?!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Melinda, aki nem állt a helyzet magaslatán, az nem is szülész. Amikor én bent voltam, az újszülött osztályon dolgozott. Amint megláttam, rád gondoltam:-)))
De én majdnem rosszabbul jártam. A dokim a szülés előtt elutazott sielni és azt mondta, keressem meg a kollegáját (a 3 B-ből az egyiket) és az majd segít. Mondtam apának, hogy akkor otthon szülünk:-)))
De mákom volt, 2 nappal a szülés előtt hazajött:-))))

Gabi, azt még nem is kérdeztem, hogy Bátor honnan kapta a nevét? Úgy értem, fellapoztátok az utónévkönyvet? Manapság úgy tűnik, visszatérünk gyökereinkhez a magyar nevek terén. Nem buta ötlet, főleg a sok Dzsenifer meg Dzsenni után:-)))
B
babamama
 
 


Babamama! Biztos egyre gondolunk? dr. K.G.?
Na én is ott kezdtem a klinikára érkezést, hogy megkérdeztem 2 fájás közt a portást, hogy kik vannak ügyeletben. A poén az, hogy egy olyan doki szerepel a papírjaimon, aki aznap nem is látott.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Melinda, Babamama: Nekem egy azt hiszem a szakmához hozzá nem értő 3. dokival volt érdekes szitum szülés előtt pár nappal, mikor már egy órája 10 perces görcseim voltak, akkor már 3 ujjnyi volt a méhszájam vagy 2-3 hete. Nos ez a doki megállapította, hogy teljesen zárt a méhszájam. Pechemre ő volt az ügyis mikor szültem. A szülésznőm nem is szólt neki, megvizsgált ő maga.Akkor már a mazatvizem is folyt és jó 5 ujjnyi volt a méhszájam. K.Z. a monogrammja.

Képzeljétek, megszültZoli uncsitesója, már több mint 10 nappal túlhordta a babót. Boglárkának hívják, kicsivel több mint 3 kiló és 49cm. Első gyerkőc, gátvédelemmel!

Melinda: Köszi!

Gabi3
inecsg
 
 


Ja, Babamama, Bátor egy volt tanítványomról kapta a nevét. Nagyon megtetszett, ennyi az egész. Már mint a neve. Kép Nem az volt a célunk, hogy csak magyar nevet adjunk neki, mert pl. ha lány lenne, akkor most Minna Alma lenne. Csak mert ez tetszett nekünk.

Gabi3
inecsg
 
 


Gabi3! Gratu a kis Boginak és szüleinek. Nem semmi, hogy gátvédelemmel született.
Képzeld, Pesten van olyan nevű ügyvéd, hogy dr. Vitéz Bátor, most hallottam.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Sziasztok!
Nem igen van időm, csak gyors reagálni szeretnék Zsófinak.
Hidd el, amit mondok csupán jószándékból írom, különben nyilván nem a nevemen tenném. Szóval kérlek ne vedd rossz néven!
A Te dolgod, csak 1tanács, ha elfogadod.
Annyira fiatal vagy még. Van még kb 20éved szülni... Én a férjemmel 5év együtt járás, és 2év házasság után döntöttünk úgy, hogy OKÉ jöhet a gyerek. AMikor már mindketten dolgoztunk néhány évet, kicsit megalapoztunk a jövőnket, főleg nem az anyagiakra célzok, hanem az érzelmekre. Egy kapcsolatban annyi, de annyi minden történik, történhet. Hidd el, fél év nem elég. És sztem még fél éve sem vagy ezzel a fiúval. Mivel decemberre még az esküvőd volt kiírva, és az összeköltözés egy másik sráccal. És Vele is próbálkoztatok már! Csak gondold végig, miről maradsz le, ha vársz még 1-2évet. És lehet, sőt Te érzed, gondolom biztos vagy benne, hogy Ő az igazi, és kívánom, hogy úgy is legyen, de akkor éljetek, és nevelgessétek Bencét, aki csodálatos kissrác. NE hamarkodd el, amiből nem lehet baj, ha most vártok.
Egy baba sosem megoldás semmire, max hab a tortán egy szuper kapcsolatban. De igen embertpróbáló tud lenni.
És van Nekem egy barátnőm, akinek 3fia van (15,7, 1vesek) 3apától, és szuper jól vannak, köszönik mind boldogokKép. SZóval van ilyen is, nem mondom, h csak az ideális 2szülős család a kizárólag megfelelő, de érdemes talán törekedni rá. GOndolom Te is ezt teszed, épp ezért mondom, h várj még a következő babávalKép
Üdv: Angi

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Dancsiról tudtok vmit?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Melinda, megneztem a delmagyarban, es van egy Szilagyi baba, esetleg o lehet Dancsi babaja. Legalabbis az albumukban Szilagyi csaladkent szerepelnek. Jaj de izgi! Kép
Ha igy van, akkor nagy-nagy gratula Dancsinak. Kép

Agi
agi77
 
 


Sziasztok!

Köszi a tapasztalatokat itató-ügyben, majd még meggondolom, hogy vegyek-e.
Tomika tegnap nagyon nyűgös volt, fájt a hasa. Arra gondolok, hogy az Elevit miatt, amit pár napja újra kezdtem. Most megint abbahagytam. És tegnap kapott a nagyszülőktől egy szép új babakocsit. Mert amit kaptunk, annak baj volt a kerekével. Ráadásul két napja ki is esett az egyik (persze a belvárosban a munkahelyemen). Úgy kellett összerugdosni. Szóval most van egy nagyon szép új.
Szerintem tegnap biztos valami front lehetett, ti nem vettétek észre a babákon? Mi a tapasztalatotok? A délutáni nyűglődés mikor körül múlik el? Mert Tomika 5-6ra körül elkezd kínlódni, és semmi nem nyugtatja meg. Olvastam, hogy ez jellemző ebben a korban és kb.3 hónapos korára elmúlik. Remélem!

Na, megyek aludni!
Jó éjszakát!
PTünde
ptünde
 
 


Tünde: Nálunk ma volt a front csúcsa. Mind a négyen hisztisek voltunk. A nyűgösség idővel műlik, vagy nem. Kép Milyen az új babakocsitok (márkája)? A szél miatt is fájhatott a hasa. Próbáld meg az Elevitet két naponta szedni, mert azért neked is kell valami vitamin utánpótlás.

Angi: Mi a helyzet nálatok? Hogy bírod a pocakoddal? Virág miket csinál? Pocaklakó jól viselkedik?

Melinda: Tök jó neve van a fickónak!

Babamama: Névválasztásnál az is előnynek számított, hogy ne legyen divatnév.

Gabi3
inecsg
 
 


Gabici: Veletek mi van?

Gabi3
inecsg
 
 


Sziasztok!

Közületek már nem túl sokan ismernek, mert a "régi" motorosok idejében voltam aktívabb tagja ennek a topicnak.
Abban, hogy ezt a topicot sokan elhagyták nagyban hozzájárult egynéhány társalgó hozzáállása.

Angiszeged!

Igen többek között én is és még sokan (akik inkább hallgatnak) Veled értenek egyet. Elgondolkodtató az amit Zsófi és Enikő képviselnek mind a szerelmi életük, mind a felelőségteljes gondolkodás terén.
Ez a topic nem azért volt régen, hogy emberek az éppen aktuális szerelmüket és a csalódásaikat közzé tegyék. Amikor pedig esetlegesen "kioktatják" őket természetesen megsértődjenek és persze sose tanuljanak a hibáikból.
Ezen a helyen anyukák ezeddig ügyes-bajos dolgaikat tárgyalták meg, illetve segítették a másikat jótanácsokkal.

Hangsúlyozom ez az én véleményem, de tudom nem vagyok vele egyedül!( lehet, hogy én rendelkezem túl komoly életszemlélettel, bár még csak egy 27 hónapos lányom van és felelős beosztásban dolgozom,tehát igazán nem ismerhetem az életet de ezeket a dolgokat többnek mint felelőtlenségnek tartom a gyermekkel szemben)

Elnézést kérek attól akit megbántottam ezzel a hozzászólással,de már nem bírtam magamban tartani.

Mindenkinek jó társalgást és hasznos okos tanácsokat kívánok!

Norcsi mostmár Feketebárány
norcsisze
 
 


NorcsiKép: Dehogy bántódtam meg. Szived joga leírni a véleményed! De tudod azért írtam le, hogy vagyok, mert kérdezték és válaszoltam. Mivel más nem igen történik velem, ezért azt írom amit érzek és ami új az életemben (nem a párom, hanem az összeköltözésKép)!

De tudod ezzel az erővel azt sem kéne közkincsé tenni, hogy kinek halt meg a nagymamája, hogy ki mit főzött, hogy ki hol építkezik, hogy ki hova járt suliba, és hogy ki milyen felelős beosztásban dolgozikKép.....stb. Mert ha azt vesszük ezek sem tartoznak az általad "normálisnak" vélt témához.

" Amikor pedig esetlegesen "kioktatják" őket természetesen megsértődjenek és persze sose tanuljanak a hibáikból. "
Hát látod ez a baj, hogy "kioktattok" bennünket. Hogy jössze te ahhoz, hogy kioktass??? Mi vagy te a JóIsten? Véleményt azt lehet mondani, sőt!!! Na de kikotatni, már megbocsáss..... Ja és én spec nem szoktam megsértődni!

Másrészt meg mindenki úgy él ahogy akar, ahogy jó neki. Nem tudom az neked miért fáj, ha valaki esetleg boldog és azt le is meri írni(pl Zsófi, vagy én, de vagyunk itt még többen is) Azért mert te nem vagy az?? Ha megdöglik a lovam, a szomszédé is dögöljön meg, vagy mi??

Nem tudom mi zavar téged az életvitelünkben? Tudod, hogy élünk? Éltél velünk? Nekem nem tűnt fel, akkor, hogy jössze te ahhoz, hogy véleményezd a felelősségtudatunkat és a szerelmi életünket? Elmesélnéd, hogy mi a baj a felelősségtudatunknak? Mit nem csinálok jól? Nem szeretem a gyerekemet? Nem adok neki enni? Nem öltöztetem, nem foglalkozok vele??? Már megbocsáss, de aki egyedül be mer vállalni egy gyereket, annak dupla annyi felelősségtudata van, mint annak aki hagyományos értelemben vett családmodellben neveli fel!!!!

A szerelmi életem meg nem részletezve írtam le. De ha gondolod, szivesen....Kép A Bogi születése óta 2 barátom volt és nagyon remélem, hogy a másodikkal (mostani) sikerül. Tudod, nem én akartam ezt így, de ha már egyszer így alakult, akkor el kell fogadni és megpróbálni alkalmazkodni a helyzethez! Lőjjem főbe magam, mert Bogi apja elhagyott? Vagy öltem volna meg a gyerekem, azért mert Bogi édesapja (amikor 3 hónapos terhes voltam) meggondolta magát és mégsem akart babát? Ugye ezt te sem gondolod komolyan??
Az pedig, hogy van barátom akit szeretek és aki viszont szeret, és elfogadja, sajátjaként szereti a Bogit, nem hinném, hogy olyan nagyon erkölcstelen....

Te mit csinálnál, ha a férjed beadná a válópert, mert találna egy jobb nőt? Lecserél egy szebbre,jobbra fiatalabbra?? Mert benne van a pakliban Nórikám!!! (Sajna erre nincs garancia, még a házasságkötési papír sem!)
De tudod mit? Ha elváltok,utána nehogy merj társat keresni magadnak és apukát a kislányodnak, mert az undorító,erkölcstelen és elgondolkodtató...

És mégegyszer hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem bántódtam meg, méghozzá azért mert nincs igazad. Nem hinném, hogy bárkinek joga lenne itélkezni felettem/felettünk! Még neked sem!

Én a legjobb tudásom szerint formálgatom a lányomat. Próbáltam keresni (és találtam Kép) magamnak egy szerető társat, aki elfogad bennünket. Nem élek erkölcstelen életet és a gyermekemért mindent megteszek. És az, hogy bizonyos dolgokban nem úgy gondolkozom mint te (vagy ti), az miért baj? Nem vagyunk egyformák, rettenetesen unalmas lenne az élet, ha mindenki ugyanúgy élne, nevelné a gyerekét, sablonos és dögunalmas.... Miért nem szabad különbözni?? Nem vagyok semmivel rosszabb nálad, csak másképp gondolkodom és másképp élek! Ez baj??

Nem vagy feketebárány, az Zsófi meg én vagyunk KépKép

Ja és megmondod ki az aki miattam hagyta el a topikot? És nekem miért nem szóltak? Mindent én tudok meg legutoljáraKép.....

SziókaKép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Dancsinak mi a keresztneve? Nem Daniella? Én úgy emlékszem, de lehet, hogy tévedek! Ha mégis ők azok a Délmagyarból, akkor óriási gratula Kép Jó egészséget és soksok türelmet kívánok!!

Angi: Nagyon szépek vagytok a profilodban a képen Kép Tök nagy már a pocakod, jól bírod? Virág készül a kistesóra??

Gabi3: Gratula Bogi szüleinek. Nagyon szép nevet választottakKépKép

Babamama: Na vééégre elkészült a műKép Na így már más a profilodKép. Nagyon gyönyörű a Luca baba!!

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


SZiasztok!
GAbi3! Most ezen a 7en Apa itthon van VelünkKép, beteg szegény, de nem annyira, így most remekül vagyunk. AMúgy is jól bírom, persze eléggé kifáradok estére.
De Virág tündér, és nagyon ügyesKép. Most próbálkozik egyedül álldogálni. Idpnként elengedi, amibe kapaszkodik, és nagy vigyorral nyugtázza a mutatványtKép)). Múgy totál körbemássza a lakást, mindehová eljut, mindenhol feláll, és kapaszkodva tesz is oldalazó lépéseket. Még nem mond semmit (értelmesen), és nem is köti semmi foglalkoztató dolog... PRóbálnk Vele vödröket pakolni, állatokat mutogatni, stb... de nem érdekli egyenlőre. MAjd.

Norcsi! AZért ne menj el, mert Vki nem szimpatikus! Elvégre nem lehet mindenki az, asszem akkor lenne gondKép.
De ne is harcoljunk itt, nem akartam vitát nyitni!!!

HA Dancsiék babája volt, sztem megírták volna az SZT2 topicra az indexen. VAgy APuka jön a hírekkel? Megbeszéltük Vele egyáltalán?
De remélem az Ő babája voltKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok!
Enikő, köszike, igaz, régi képek, de majd még teszek fel, csak macerás, mert nagy a fényképezőgép felbontása.

Melinda, hiszen te mesélted, amikor nálatok voltam K.G.-t:-)))) Egyébként utána még mondtam is Jóskának, hogy ha meglátja, azonnal vigyen minket el messzire:-))) De aztán a N.T. volt az ügyeletes a szülőszobán. Na, az sem volt kéjutazás. A vizsgálata után azt hittem, rögtön ki is jön a gyerek:-)))) Ő a másik, aki elég jól ismer, de úgy csinált, mintha életében nemlátott volna. No comment.

Gyerekek, össze ne vitatkozzatok, hogy miért is van ez a topic. Szerintem könnyebb úgy tanácsot adni valakinek, hogy ismerjük valamennyire a hátterét. Én azt mondom (saját vélemény), ha valaki fontosnak tart valamit az életében, írja le.
Én pl. örülök, hogy ha valaki építkezik, költözik vagy új barátja van, mert ez azt jelenti, hogy jobbá akarja/tudja tenni az életét és a gyerekéét is.
Aki pedig úgy érzi, hogy ez sok, szerintem ugorja át a bejegyzést és csak arra válaszoljon, amire akar.

Norcsi, nem vagy te feketbárány, sőt. Nekem tetszik, ahogy felvállalod a véleményed, még ha nem is értek egyet vele. Jobban szeretem az őszinte embereket, mint ha valaki csak azt mondja, amit a másik hallani akar.

Tényleg front volt tegnap, régen hallottam ennyi hisztit a lányomtól:-)))
B
babamama
 
 


Angi: De jó, hogy így bírod! Virág nagon ügyi! Szerintem a Magdolnát is lehet Dancsinak becéni. majd ha hazaérnek, hátha ír!

Gabi3
inecsg
 
 


Sziasztok!

Úgy tudom, vannak itt akik ismerik Dancsit, majdcsak írnak ők is.

Ági! Nagyon ügyes már Kristóf, ha ilyeneket tud! Bencikém még nem puszilkodik, igaz, nagyon még nem is tanítgattam rá eddig. A tapsolás neki is tetszik.

Tettem fel új képet róla a profilomba.

Angi! Egyetértek veled, tényleg nem kéne elkapkodni Zsófinak a dolgot, 20 év még sok idő...

Zsófi! És mi lesz a szülésznőképzéssel, ha jön a baba? Lehet, lecsúsznál róla! Pedig azt is szeretted volna...
Én a védőnőit próbáltam, de nappalin nem erőltettem 2 gyerek mellett. Lemondtam róla(leg egy ideig biztos), de azért kicsit sajnálom is. Nehogy Te is így járj! Meg két gyerek nagyobb teher, mint egy , ezt se feledd! Kép

Legyen szép napotok!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Dancsit Daniellának hívják a férje pedig József.
Tehát nem ők azok.

A topikunk címe: szegedi babák, anyukák, kismamák. Gondolkodjatok el rajta, ebbe mi minden belefér. S ha vkit nem érdekel vmi, ugorja át.
Norcsisze igazat adok azért neked.
Én 28 évesen szültem, 27 évesen mentem férjhez 4 év együttjárás után. Előtte elvégeztem a jogi egyetemet, dolgoztam. S ez így volt jó. Nem hiszem, hogy bármiről lemaradtam volna, pedig már 30 éves vagyok, és még szeretnénk babát. Ja, és gyerek melletti is tanulok.
Mondjuk nekem 18 évesen másként fogott az agyam. Tanulni akartam, élni, ismerkedni.
Mások vagyunk, ennyi.

Babamama! Tényleg szita az agyam.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Melinda, adhatnál nekem tippeket, hogy tanulsz Lotti mellett. Én csak éjszaka bírok tanulni, de akkora már nagyon lelassulok. De még így is könyebb, mint munka mellett.
A lányom örökké jön utánam, mint egy kiskacsa, csak vele lehet foglalkozni:-)))

Tündi, tegnap láttalak a Diófánál. Apát vártátok? Mire odaértem, már eltüntetek. Az volt az új babakocsi?
B
babamama
 
 


Sziasztok!

Angi!

Köszönöm a véleményed, de ebben is mint sok másban, más a véleményünk. Én ismerem a Tamást, tudom, hogy mit várhatok tőle, benne bízom, imádja a Bencét, nem tudom miért kellene tőlünk 200 km-re élnie. Ha a szomszédomban lakna, akkor nem lenne valószínűleg ennyire sürgős. De minek kínozzuk egymás, minek kínozzuk a Bencét, ha nem muszáj? Te nem tudod, hogy milyen nyűgös hisztis a gyerek, ha nincs itt Tamás. Éjszakánként felkel, és napközben is csak kézben jó. Ha viszont itt van Tamás, egy áldott jó gyerek. Ráadásul mi is imádjuk egymást.
A gyerek az más tészta. Szeretnénk kistestvért Bencének, de nem lenne ennyire sürgős ha dolgoznék, így viszont most ráérek, addig jöjjön. Mikor majd a szülésznőire fogok járni, nem lesz időm egy kisbabára. Ha viszont most jön, akkor mire a sulira kerülhet a sor, Bence ovis, ő pedig bölcsis lesz. Vagy szerinted jobb lenne úgy ha kivárnám az öt évet, ami még hátravan a suliból?
Én nem tartom jó ötletnek. Akkor Hat év lenne köztük, amit én nem akarok, semmiképp. A következő érv, ami leginkább fontos, hogy Tamás nagyon szeretne még egy gyereket!
Én pedig nagyon szeretnék Tamásnak szülni, mert megérdemli!!!

Nóri!

Az, hogy valaki miattam ment el innen a topicról, egyszerűen nevetséges!
Én nem írok ide, pont amiatt, mert nincs értelme. Ti boldog házasságban éltek, nem érthetitek meg azokat, akik egyedül vannak!
Hogy vagy képes itélkezni olyan emberek felett, akik sokkal többet tesznek meg a gyerekükért, mint ti!!! Mert többet. Mindent amit ti megosztotok egymással a férjeitekkel, azt minekünk egyedül kell megcsinálni!!! És szerinted az lenne az ideális, hogy nem keresek társat, a gyerekemnek apát, mert úgy erkölcsös???? Hadd legyen idegösszeroppanásom a kamaszkorra, hadd legyen egy gyerekem, aki férfikép nélkül nyámnyila felnőtt lesz, vagy esetleg lelkileg sérült??? És mennyivel jobb, ha nem vagy otthon a gyerekkel, hanem inkább dolgozol? én ezt itélem el, de nagyon. A gyereknek az első három évében van a legnagyobb szüksége az anyjára!!! Én nem kívánom neked, hogy éld át azt amit mi, jó?

Melinda!

Én 18 évesen bulizni akartam, tanulni, nem gyereket nevelni, ezt elhiheted! De így alakult, és én büszke vagyok arra, hogy képes voltam 18 évesen jól dönteni, és nem egy abortusszal elintézni az egészet. Én egyébként azokkal nem tudok egyetérteni, akik 28-32 évesen szülik az elsőt. Nem normális felfogás szerintem. Én mégsem itéltem el senkit, úgy mint ti.

De az biztos, hogy nem írok ide többet, mert nincs értelme. Inkább beszélgetek olyanokkal, akiknek olyan felfogása van az életről, mint nekem.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Akkor tenyleg nem Dancsi babaja szuletett meg. De kar!

Szerintem mindenki el tudja donteni, hogy mikor akar gyereket, de azert jo, ha van egy biztos hatter. (erzelmi, es persze anyagi). (Ezt most nehogy magara vegye valaki!Kép)

Angi, Erika, Babamama, nagyon aranyosak es ugyesek a babaitok! Es persze mindenki mase is. Kép

Ti hogy altatjatok a babakat? Kristof csak ugy tud elaludni, ha megszoptatom. Kép Ezen valahogy valtoztatni kene, de nem tudom hogyan.

Most jottek meg az utlevelek, jo gyorsan megcsinaltak.

Agi
agi77
 
 


Szerintem el kell fogadni hogy eltérö vélemények lehetnek, ezen kár bárkinek is megsértödnie.

Engem egyébként érdekel kivel mi van, igy úgy érzem kicsit jobban ismerem, örülök ha valaki mesél magáról.

Ági! Nekem volt cicin aludt el, de most hagyom fürdés elött aludni, igy nem olyan álmos hogy utána ne lakna jól, és tele hassal beteszem a kiságyba, akkor már dörzsöli a szemeit és hamarosan alszik is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Ági, megjöttek az útlevelek?? De jóKép Én is várom de egyelőre semmiKép Lehet, hogy a mi postásunk késik. Szegény, tegnap délután 3-kor ért ide! Jó sok munkája lehet!
Hát én nem tudom, hogy lehet leszoktatni a cicin elalvásról a gyermeket! Én rá se szoktattamKép

Melinda: Nem vagyunk egyformák. Valaki fiatal anyuka szeretne lenni, van aki 30-35 fölött szüli az elsőt. Ezért nem szabad senkire rácsodálkozni. Én ha tehettem volna még fiatalabb koromban szerettem volna szülni, de nem jött össze. Na jó így sem voltam épp vénlány (24Kép) De szivesen szültem volna előbb, ha minden körülmény adott lett volna!! Ez így alakult. De nem bánomKép Én pl 30 fölött már nem szeretnék szülni. Én szeretném megérni az unokáimat esetleg azt is, hogy felcseperednek. Nekem ez fontos lenne. Tesóm most 30 éves, még hallani sem akar arról, hogy szüljön és egyáltalán nem itélem el Őt ezért! Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja és ahogy SIKERÜL! Ha mázlid van, úgy sikerül ahogy eltervezted, ha meg pehhes vagy így jártál...Ennyi! A másik pedig az, hogy nekem van saját lakásom, dolgoztam én is baba előtt, adott volt minden anyagi körülmény, és az elején még apuci is adott volt, csak meggondolta magátKép De ez legyen a legnagyobb bajunk egész életünk során. Most van egy másik apukája Boginak, akivel lejár focizni a térreKép Az édesapja sose viszi le, mert Bogi nem megy le vele. A párom este megfüröszti, játszanak, megcsinálja a kakaóját.... és abszolút sajátjának tekinti Bogit, érzem, hogy nagyon szeret bennünket és nekem ennél több nem kell! Csak az volt a baj, hogy rosszkor találkoztunk. Előbb kellett volna, de hát ez jött összeKép

Babamama: Egyetértek! Én is szivesen olvasom a nem kizárólag babákkal kapcsolatos eseményeket, történéseket!

Na megyek főzni, párocskám velős palacsintát rendeltKép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Zsófi! Azt hiszem félreértettél. Azért tisztellek, mert megtartottad Bencét, de a másodikkal én is várnék a helyedben. Úgy mint a többiek. Nem ítéllek el, tégy belátásod szerint, ahogy eddig is. Tamás, gondolom, ugyanúgy fiatal mint Te, ráérnél később is szülni neki.
Igen, én 28 évesen szültem. De alakulhatott volna úgy is, hogy 20 körül szülök. Így jobb volt. Van férjem, lakásunk, bizonyos egzisztenciánk, van diplomám stb. De a 2. gyereket még sem most vállaljuk be. Ítélj el ezért nyugodtan, lelkiismereti és szólásszabadság van.
Sajnálom, hogy nem írsz többet. Nem ez a megoldás.De Te tudod ezt is.

Enikő! Nem akartam ekkora zűrzavart kelteni. Remélem te nem haragszol rám.

Babamama! Írok mailt.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Gyors leszek:
Sajnálom, hogy vitát kavart, amit írtam, tényleg nem állt szándékomban.
Sztem is sokminden belefér ebbe a topicba! NEm kell kizárólag a babákról írni, de sztem Norcsi sem erre gondolt...
Zsófi, Enikő! Sztem senki nem ítél el Benneteket azért, mert vállaltatok egyedül gyereket! Én semmiképp!!! Sztem is jó döntés volt mindenképp, hiszen jó anyukák vagytok mindketten, ehhez nem fér kétség. A szoptatás nem az anyaság mércéjeKép.
Itt inkább "az szúrt szemet", ahogy beindultok egy következő babára. MErt ezt általában JÓl meggondolja, megtervezi, kitalálja az ember! És nem a baldachin színére gondolok... HAnem, h elég érett e a kapcsolatunk. Pl Zsófi nagyon örülök, h jó párodra találtálKép. Komolyan. De miért nem kezdtek közös életet BEncével hármasban? Ő sem idős gondolom, h ne érne rá. ANnyi időtök van még. De, ha mostanában, és nem 6év múlva akarsz szülni, azt is megértem, de legalább 1évet adj ennek a kapcsolatnak... Kívánom, őszintén, h minden ilyen maradjon örökké, és együtt öregedjetek meg, de ebben nem lehetsz biztos. Miért nem kezded el a szülésznőképzőt? LEgfeljebb halasztasz később. És baba után folytatod. Ez nem megoldás?
Engem érdekel, mi van Veletek. Szóval örélnék, ha írnál. És hidd el, senkinek sem az a baja, h nincs férjetek, hanem inkább a sokszor elhamarkodott döntések, a sok szakítás, kapcsolat. De ez a korodból adódik sztem még.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Melinda!

Én nem haragszom rád!
És elsősorban nem is rád gondoltam, mint későn szülőre. Sajna ez egyre elterjedtebb, rengeteg embertől hallom, és ez elszomorítKépKépKép

Ezért fogyunk mi magyarokKép

Angi, én olyan vagyok, mint anyu=gyerekmániás. Imádom őket, én értük élek, nem tudok ez ellen mit tenni. Talán pont ezért szeretnék szülésznő lenniKép Talán egy kicsit lanyhulna a szülési, gyereknevelési vágyamKép Vagy épp ellenkezőleg???KépKépKép
a sulit csak akkor tudom elkezdeni, ha befejezem az előzőtKép S az még két évKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?