Új privát üzeneted érkezett!

Anna
Vigyázz magatokra!
Lelkednek egy baráti simogatás :wink:
Vendég
 


Mabe: én is néztem, hogy van már júniusi baba... :) olyan furi... annyira gyorsan megy az idő... :)
És már előre látom, hogy egy csomó dolgot elterveztem, és a fele sem fog megvalósulni... :(
vikiviktor
 
 


Nagyon megy az idő... már a 24. hétnél tartunk... ez nekem egy lélektani határ... már nem vetélésről beszélünk, ha esetleg most a világrajön a baba, hanem koraszülésről... és korszerű koraszülött osztályon van esélye...
Vendég
 

 
 

Sziasztok,

látom nem igazán hiányoztam... :? :cry: Nem kell ám ezért majd magyarázkodnotok. Hangulatom továbbra se valami fényes, bár egy hangyafacnyival jobb. Igazából nemtom mi van velem, mert nem szoktam ilyen sehogy se lenni... Olyan semmihez nincs kedvem hangulatom van. Elvileg ez az időszak lenne a legaktívabb, de nálam úgy látszik nem így van. de valami nem stimm az tuti. Még Míra sem olyan, mint szokott lenni. Éjjelente rosszul alszik, felébred sokszor... lehet ő is érzi hogy anyánál vmi nem ok. Mármint agyilag nem ok... Szerencsére babóval minden rendben van. Már úúúúgy vásárolnék neki, de még végülis ráérek. Holnap megyek mázsálásra :oops: , meg dokimhoz... nemtom mi lehet, de a köldökömtől jobbra pár centivel néha fáj, szúr... Nem görcs meg ilyenek. Már múlt hét előtt is éreztem, mondtam is neki, hogy van ilyen néha, de nem vészes, mert ritkán van. Neki lövése se volt mi lehet ez. Na, most azóta egyre töbször van. Tudjátok mire gondoltam... nem lehet ez sérv? Most holnap újra elbeszélgetek vele és úgy néz ki nem lehet ezt annyiban hagyni.

Nagyjából visszaolvastam, ha nem bánjátok nem tudok mindenre reagálni.

Aranynap,nagyon sok boldogságot nektek!!!!! Nekem jobban bejön a Boglárka, mint az Enikő. ;)

Móka, sajna PP-ben és Firstwheelben nem vagyok otthon. Annyit tudok, hogy akinek PP-je volt, az mind imádta és nagyon megbízható egy babakocsi. De általában a Pliko P3-at szokták venni... a másik passz.
Hauck esetleg? viszonylag jó áron tudok, mózessel, hordozóval kb. 100-ból megvan pl.
Kép
Vagy a Chicco... Ez is kb hasonló, kicsit drágább max. de súlyilag jó
Kép
így nagy hirtelen, ha csak a 4-kerekűeket nézem. Nem eccerű, mert hatalmas választék van.
A mózes sem egyszerű dolog. Mírával kb. 1,5-2 hónapig használtuk csak... Nem szerette, mert nem látott ki belőle. Így nálunk a hordozós verzió működött eleinte. Azért is próbálok meg olyan kocsit most is beszerezni, ahol a hordozót lehet rögzíteni a babakocsira. Hátha megint úgy járok. De pl. barátnőmék tök sokáig használták a mózest... Ezt úgy látszik gyereke válogatja. Mérete meg... elég szűk mindegyik. ez egyrész nem baj, mert biztonságban érzi magát a baba benne, melegebb is, de viszont ha szűk, az nem jó, kényelmetlen neki. Meg ugye be is lesz öltöztetve rendesen... De ahogy nézegettem nagyon minimális eltérések vannak az egyes mózesek közt...

Spickey, üdv köztünk. Megkaptad már a gmailes azonosítónkat? Vannak fent képek mindenkiről. Pár hasznos dolog, van egy listánk... stb.

T-pk... erről lemaradtam. Ezek szerint 2 kislány lakozik a pocódban? :lol:

Kriszti, bodzaszörp. Nyami. Múltkor vettem a boltban barack és bodza ízű norbi-lightosüdcsit. Húúúú, hogy az mennyire fincsi volt. Most itt csorog a nyálam, hogy írtad milyen kis ügyi voltál és menyit csináltál.

Egyébként ma voltunk Mírával 2 éves státuszvizsgálaton. Az tuti, hogy nem fogják ledagizni a suliban se. Kereken 11 kiló! :lol: Na meg 92 centi. Kis manöken alkat. :lol:

Kép Kép
manósziget
 
 


Atya ég, tényleg van már júniusiaknál baba? :) Még nem is néztem őket, a májusi kismamikat szoktam olvasni. :D Az adott havit mindig :D Na, meg is nézem őket :)

24. hét... na igen... épp ma írtam a blogba, hogy Vicával vártam nagyon ezt az időpontot, illetve a 26. hetet, és Atival... ez valahogy első babás dolog lehet :) Persze most is várom, de akkor szinte pánikszerűen... Ati is első babás valamilyen szinten, hisz majdnem 7 év különbség van Gergő és közte, szóval értsétek jól :) Gergővel is nagy megkönnyebbülés volt minden betöltött hét, de vele és most Lucával nem csak e körül forognak a gondolataim.. Atival pl állandóan a neten lógtam, szinte statisztikát gyártottam, hogy a koraszülöttek hogy fejlődnek, milyen problémákkal szembesülnek a szülők és stb.. Most sincs ilyen gondom, nem érek rá agyalni.

Viszont a legújabb "parám" a terhességi vércukor mérés. Mert ugyanis a nagy súly, illetve a súlyfelesleg /nem csak a várandósság alatt felszedett kilók számítanak/ elég nagy rizikófaktor a terhességi diabéteszre is.... Szóval most aggódom egy kicsit. Igaz az is, hogy már nem 90 felett járok, hanem 86-nál. Na, majd meglátjuk. A héten jó lenne elmenni védőnőhöz is, de valszeg jövő hét lesz belőle.

Aranynap, mindkét név csodaszép!!! A Boglárka olyan kis bájos, szolid, Enikő pedig pezsgős, hangosan kacagós kis dumazsákos :) :)

Én nem bírom a meleget :evil: Ráadásul még gyűlölöm is, szóval a tegnapi napom kész horror volt. Elég durva napallergiám van, amin még a paradicsomos napozó sem segít sokat, bár tény, hogy nélküle még rosszabb. Nekem a 20 °C tökéletes. :)

vicger
 
 


Manó!
Nekem hiányoztál!!! Küldök Neked jókedv puszit, nyisd az ablakot!!! :lol:

Mabe!
Én is vártam a 24. hetet, mint a megváltást!!! Most meg a 28-at és gondolom majd végig így lesz.

Anna!
Örülök, hogy minden ok! Keményedés nálam is fejben van, ha nagyon beleélem magam, akkor jönnek, ha mással foglalozom egész nap nincs. :roll: :wink:

Meleg: amúgy imádom, de most nehezen viselem. Tegnap este olyan fejfájásom lett, hogy hánytam a végén. Aztán a hidegvizes borogatás a homlokomra segített. :roll:

Időmúlás: hihetetlen, hogy milyen gyorsan megy, én már csak 10 hetet szeretnék kihúzni. :lol: Persze én kilógok a sorból, mert amúgy is augusztusra vagyok kiírva és hát ugye ikrek!

KépKép
zsófikukac
 
 


Köszi az együttérzést, valóban az epertől lehetett a gond....ezentúl próbálok mértéket tartani.
Voltam uh-n, méretek: BPD: 62, Fl: 50

És persze most is elromlott a gép, így bekent pocival rohangáltam 2 rendelő között, hogy hol jobb. Muris volt nagyon, tiszta trutyi lett a blúzom. Nem igazán értem ezeket a számolgatásokat, a doki szerint 23. hetes, de minden táblázatban, 24-25 hetesnek felel meg, a combija továbbra is hosszú, az meg 27-28 hetes. na ennyit a méricskélésről.

Manó!
Nekem is hiányoztál, nekem is szokott lenni ilyen szúrásom, általában akkor, ha elfelejtekezek arról, hogy most nem maratonit futok és vissza kell vennem a tempóból. Alapból rohanok mindig.
Fanni is 92 cm körüli, bár nálunk nincsenek ilyen státuszvizsgálatok, ha én szólok, hogy ugyan már, mérjék meg, akkor megmérik, de különben nem. Megszületése óta kb. 6 megjegyzés van a súlyrovatban.

Kérdés: a Teker vezetéknévhez szerintetek a Maja vagy a Lotti a jobb? Én a Lottira hajlok, de esélyes a Virág és a Jázmin is. Meg az is szempont, hogy Fanni nevére is passzoljon kicsit.

Kép
arvaerika
 
 


Keményedésekre a legjobb egy-egy pohárka bor!
Az alkohol lazítja az izmokat és a fejet is :lol: :wink:
Vendég
 


Zsófi
Nekem most a 30. hét a cél... onnan már jóval kevesebb probléma adódik :wink:
Vendég
 


Manó
Egy kislány ne is legyen dagi :wink:
Míra szép és tökéletes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Erika, nekem a Lotti és a Virág tecc, bár a Lotti jobban hangzik a nevetekhez.... vagy lehet csak már megszoktam az aláírásodból? :lol:

Kép Kép
manósziget
 
 


Mabe!
Igaz, a 28 után nekem is a 32 jön, aztán átváltok kéthetenkéntre, mert ugye 34. hétre érett a tüdő, de a 36 még jobb lenne! :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Erika!
nekem is tetszik mindkettő! :lol: :wink: Sokat segítettem, igaz?

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi veled minden oks? Nem nyíltál tovább, ugyi?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára manósziget 2009.05.19 16:51-kor.

Kép Kép
manósziget
 
 


Manó!
Köszi a kérdést, minden ok. Nem nyíltam tovább, remélem ez még jó pár hétig így is marad. :lol: Szombaton megyünk uhra, már várom, kiváncsi vagyok, hogy mekkorák. :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Manó!
Nekem mindenki hiányzik, mert én nem vagyok. :D Szúrással kapcsolatban szerintem se aggódj, mert a nagykönyvek szerint normális, ha néha itt, néha ott szúr, ezt is a méhed produkálja. De elegendő egy rossz mozdulat, vagy levegővétel is.
Egyébként én is a Boglárka felé hajlok nagyon. :D

Erika!
Nekem is a Lotti tetszik. :wink:

Vicger!
Köszönjük a véleményt, egyet is értek azzal, amit írtál, és a Bogi felé hajlok. :D

Nekem is a 20-25 fok lenne ideális szép napsütéssel. Rég volt már, amikor még bírtam az 1000 fokokat. 8) Mindenesetre azért jövő héten, a nászutunkon legyen jó idő. :)

No, mára elköszönök. Boboka, Floranan és Móka, remélem, jó volt az előkészítő, és remélem, hiányoztam. :wink: :D

Pénteken jelentkezem, hogy mi volt a Dokinál, de csak gyors bekukk lesz, mert akkor búcsúztatnak a melóhelyen.

Millió puszi!

Ui.: Várom már a hekkezést, hogy lássalak Benneteket!!! :)

KépKép
aranynap
 
 


Májusi tali,nekem jó a 22-e.Ha másnak is akkor gyerünk!!!!!

Nekem unokaöcsém fog micimackót meg a többieket rajzolni a falra,nagyon ügyes,iszonyú hitelesen rajzolja.Majd ha meglesz,lefotózom és meglátjátok.

Móka ,a 18 hetesen lányt mondtak a kövi uh jun,12-én lesz .

Boboka,(nem nekem vetted a matricákat),pedig azt hittem :( :? :) :wink:


MÓKA EZ IGEN,DE JÓ!!!!!!(mármint a kép)

Erika ,kimondva nekem a Maja tŰnt jónak,de a Jázmin és a Virág is csodaszép.

Aki ma volt vagy megy uhura,annak drukkolok,aki volt és minden oké,annak örülök.

Én hétvégén megint megfeszítésig nyomtam,ugyhogy kicsit barnás folyásom van,úgyhogy igyekszem takarékon mozogni.Keményedek is és a magne nem használ.Írt fel a doki vasat.A szúrások nekem is vannak de általában lehajolásnál vagy utána érzem.Nem nagyon megy a lábkörömvágás sem.

Ha lesz net még este jövök ,kiváncsi vagyok az uhusokra.

Pussszz

sutimano76
 
 


Manó nekem hiányzik mindenki, mert én sem vagyok mostanában.... néha, illetve ilyenkor úgy érzem, nem is nagyon tudok bekapcsolódni a beszélgetésbe, elveszek a sorok között a pehelysúlyommal :)
Ami a depis hangulatot illeti nálam is ez volt a múlt héten, néha még most is előjön. Fogalmam sincs, hogy mi ez, teljesen új a számomra, konkrét oka nem is nagyon van.
A szurkálás ismerős, Atival volt ilyen elég gyakran, főleg a vége felé... Lucával még nem, gyanítom majd lesz...

hekkezés, jó bulizást majd az alkalomra :) Mi 21-én megyünk Pestre a Sotéra, Hajdú Júliához szív uhura, gyertek Ti is, rendezünk egy folyosó partit :D ja, és fél 12-re, tehát kaját hozzatok :D

vicger
 
 


Sziasztok!

Manó, hogyne hiányoztál volna :wink: Remélem hamarosan javulni fog a kedved!

Süti, jólvanna, ígérem beszerzek majd neked is egy jó kis micimackós figurát :lol: :lol:

A hétvégi hajtásért meg ejnyebenye :!: :!: :!: :!: Tessék sokat pihenni most!!!

Én is szedek múlt hét óta vasat: neo-ferro-folgammát
+ mellette a magne b6-ot
+ a folsavat
+ két naponta az elevitet

Tényleg, azt tudja valaki, hogy a folsavnak mi értelme van még ilyenkor? Úgy tudtam, a 12-14. hétig van nagyobb szerepe, de a dokim azt mondta, hogy szedjem.

Erika, nekem a Lotti jobban tetszik kicsit, de lehet, hogy nálam is az van, amit Manó is írt, hogy már jobban megszoktuk a vonalzón :lol:

Brumi, érezzétek jól magatokat anyudéknál :wink: Örülök, hogy lánykád szemével minden ok.

Aranynap, jó volt a felkészítő, bár ma majdnem elaludtam alatta :oops: :oops: Azért egy fél lángost benyomtunk utána :oops: :oops: :oops: :oops:

Bocs, ha valamire nem reagáltam :oops:

Zsófi és Mindenki, mindenkinek nagy drukk, hogy a babácskák minél tovább maradjanak a pociban :)

Atyaég, már tényleg vannak júniusi babák??
Én nem szoktam azokat olvasgatni.

A tavalyi szeptemberit kezdtem el tegnap olvasni :lol:
Vendég
 


Kriszti, mi is megyünk a Drnőhöz hétfőn, majd meséld el, hogy mi volt.
Vendég
 


Csak gyorsan jelentkezem: Voltam dokinál, méhszáj továbbra is 2000-es, csinált flowmetriát az tökéletes és picúrom már 600 gramm, és hosszú combja van! :D Keményedésre azt mondta természetes a napi 4-5, továbbra is 3*2 Magne b6. legközelebb a 28. héten kell mennem.

Holnap tudok visszaolvasni.

Kép
kata05
 
 


Süti tessék lájtosabbra venni a figurát! Most már én is észreveszem ha túlvállaltam magam, olyankor frankón keményedik a pocak, s csak pár perces fekvés után lesz jobb.

Manó, bodzaszörp, inkább küldök igazi bodzaszörpöt, mint lájtos norbilöttyben igyad :wink: bár lehet, hogy megmutatták az üdítőnek a bodzát :D Tény és való, hogy finom holmi, mármint a szörp. Még a Piroska szörpben van valamennyi bodza, de azt is tuningolják szőlőlével :shock: :roll:

Egyébként tök egyszerű a receptje és hamar is meg van, télre is eltehető, ha kell leírom. Viszont igyekezni kell, mert virágzás van ezerrel :)

vicger
 
 


Boboka nem kell ám,csak vicceltem.Unokaöcsi tényleg ügyi,ő fog rajzolgatni ha elkezdődik a szünet.Majd lefotózom és ha valakinek tecc,akkor valamennyi zsebpénzért bevállalja másnál is.

Kriszti ,én kérem a bodzareceptet,mert én bizony bolti szörpöt veszek,a párom is meg én is imádom,majd jövöre akarok is ültetni a kertbe,mert az útszéliről nem szedek, az tele van ólommal.

Brumi a burgonyás lángos receptet is kérem!!!

Holnap pihizek,meg főzök egy borsólevest,meg rakott karfiol,meg lecsót,ezek hamar megvannak.Máshoz hozzá se nyúlok.
ma reggel 5-kor keltem és nem tudtam visszaaludni,úgyhogy kiporszívóztam ,felmostam és elmosogattam reggel.

sutimano76
 
 


Kriszti én mennék,de gondolom vizsgálat után siettek haza,jöttök még pestre máskor is???Én szeretnék veled találkozni.

Kata ,örülök hogy minden okés,de a méhszáj 2000 mit jelent :?: ,mert a legjobb ha 3000.

sutimano76
 
 


Bodzaszörp recept: 25 virágra öntünk 3 liter vizet, 2 dkg szalicilt és 5 dkg borkősavat. Állni hagyjuk 24 órán keresztül. Ezután leszűrjük /én szitán szoktam, de lehet gézen, vagy textilpeluson is/ A leszűrt léhez hozzáadunk két kiló cukrot, ismét állni hagyjuk addig, amíg a cukor el nem olvad. Ez kb megint egy nap. Közben többször megkeverjük. Tíz dkg cukrot megpirítunk /karamellizáljuk/ , vízzel felengedjük és hozzáadjuk a szörphöz. Ettől lesz szép színe :). Ezután palackozzuk. Télre is eláll, főleg, ha több liternyit készít az ember belőle :lol:

Van egy tartósítószer mentes, de az csak két hétig áll el:
Egy 5 literes üveget 3/4ig töltünk bodzavirággal /ezekről a vastagabb szárrészeket leszedjük/ Hozzáadunk másfél kiló cukrot, 2 karikára vágott citromot, 30 g citromsavat. Előzőleg felforralt vizet lehűtünk, ezzel öntjük tele az üveget. Az egészet elkeverjük. Lazán lefedve 3 napig érleljük a szörpöt, közben időnként megkeverjük. A 4. napon leszűrjük, palackozzuk. Hűvös helyen kb 2 hétig tartható el a szörp.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicger 2009.05.19 19:30-kor.

vicger
 
 


Köszönöm szépen elég egyszerűen hangzik.

sutimano76
 
 


Süti jövünk, megyünk, jön velünk Ati is, nem tudom kire bízni. A nyáron valamikor megyünk célirányosan Pestre, én legalábbis szeretnék egyet Ikeázni, de ennek pontos dátumát nem tudom...
Egyébként pedig csak átfutunk a nagyfalun Anyuékhoz menet.

Kata, örülök,hogy minden okés :)

A 2000 szám arra utal, hogy a méhnyak 2 centi hosszú, tehát egy kicsit megrövidült, de ez nem nagy gond. a 0-ák azt jelentik, hogy zárt a méhszáj, külső, belső, középső. ha a 0-ák helyén szám van, pl 1es, akkor egy centire nyitva. Az első 0 a külső méhszájat jelöli. és így tovább.Remélem nem túl zagyva és érthetően írtam le .. :D

vicger
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk az uh-ról... babóval minden rendben... :) kalimpált ezerrel... :) arcocskáját végig eltakarta... így most nincs jó kép... :( de sebaj... mi láttuk.... :D :D :D Nagyon nagyot nőtt.... :)


Méretek:
BDP: 61
AC: 193
HC: 219
FL: 43
súly: 685 gr

Legközelebb a 29 héten kell mennünk... Jaaa a lábamra azt mondta a doki, hogy elég korai... és egyek sok levest, főként húslevest.... Húsleves mániás vagyok! Imádom! :)
Azt is mondta, hogy az Elevitet minden másnap szedjem... az bőven elég... :)

Manó nekem hiányoztál! :) :wink: És ez nem magyarázkodás!

Bodza szörpit én is imádom....a Piroskát szoktam venni én is... és ilyenkor anyósom is készít... :)

Süti vigyázz magadra, tessék visszavenni!

Erika... nekem is a Lotti tecc... de az is lehet, hogy már megszoktam.... :wink:

Meleggel eddig semmi bajom nem volt... de így kismamaként nagyon nem bírom... nálunk az irodában rendesen 40 fok van... rendesen hulla vagyok estére... :roll: :roll: :roll:

Jaaa... ma amikor a dokinál voltunk... 20 percig esett az autónkra a tömény jég... :( szőrnyű volt végig nézni... eddig úgy látjuk nem sérült meg... de majd mosás után kiderül.... :(

Noo megyek elteszem magam... Jó éjt!
vikiviktor
 
 


Viki örülök, hogy minden okés, leszámítva a lábadat! Egyébként mi baj van a lábaddal, lemaradtam.. vizesedsz?

Anyuval mi is szimultán gyártjuk a szörpöt, lesz vagy 40 liter :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, elrobogok aludni, jó éjt !

vicger
 
 


Kriszti: azt mondják a dokik, hogy nem víz... oedema... de nem a hagyományos.... nekem már kb a 15 héttől "megjelent"... és egyre durvább... voltam kardiológusnál is, (mert van egy kicsi szív problémám... de nem vészes... ) és ő azt mondta, hogy valószínű nálam a babó nyom valamit odabent... és a szívem nem bírja a terhelést... ezért többször fel kell pocoljam a lábam... De azt is mondta, hogy nyugodtan igyak ... meg egyek... mert nem a hagyományos víz...
Majd csinálok sztárfotót a lábamról... s rakok fel...
vikiviktor
 
 


Manó! Nekem is hiányoztál! Remélem hamarosan javul a kedved!!

Vikiviktor! Örülök, hogy ilyen szép eredményeket kaptál és minden rendben van! Csak így tovább!

Zsófikukac!!
Kitartás a babóknak!!

Süti
! Vigyázz magadra!!

Aranynap! A Boglárka egy picit jobban tetszik!

Erika! Nekem a Lotti tetszik a legjobban, utána a Jázmin.

Én tegnap és ma is le lettem strapálva, a melóhelyen állandóan lépcsőzök, plusz az utazás, plusz a meleg, úgyhogy lehet, hogy nem fogom július 1-ig húzni, hanem hamarabb lelépek. Még csak most válogatja a főnököm az utódomat, jobb későn, mint soha, azt szeretné, ha júni. 1-től munkába tudna állni... Hát nem tudom, mennyi az esélye ennek, főként, hogy tegnap a 7-ből 4-en nem jöttek el, ma a 3-ból 1.. Úgyhogy jók a kilátások!
Már többször említette, hogy nem mehetek szülési szabira... Baromi jó humora van... Még jó, hogy ezt nem ő dönti el!!

Ma nagyon aktív volt a kis Gyöngyszem, állandóan mocorgott szerencsére!! Ma láttam egy képet magamról, amit párom csinált, múlt hétvégén készült, ülök rajta, és az volt a reakcióm: Te jó ég, ekkora a hasam?? Mert én innen fentről nem így láttam eddig...

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Raktam a picasra, láb-fotót...

Peppino: már én is letettem a melóról... eredeti tervem az volt, hogy juni végéig húzom.... de be kellett lássam, hogy nem megy... 40 fokban nem bírok ott ülni... és egyre jobban "bálnásodom".... :D :D :D
vikiviktor
 
 


Peppino: most nézem, hogy 1 nap különbség van köztünk... :)
vikiviktor
 
 


Sziasztok!

Azért nem voltam tegnap, mert megint paráztam. Hazaértünk a játszóházból és barnáztam. Ez tegnap egész nap eltartott. Kopp-kopp, ma még nem volt. Úgyhogy Süti, ebben is jó egy rugóra járunk. Férjem szerint nekem is a hétvége tett be, sokat mentünk, kocsiba ki-be, melegben. És hát be kell valljam őszintén, mióta doki mondta, hogy a hematóma alig látszik, kicsit el is engedtem magam odafigyelésileg. Most nekem is szigorú pihi megint!

Keményedés nálam nincs, csak egyre többet feszül be néhány másodpercre az alhasam. Ilyenkor ledőlök és javul egy kicsit.

Én is minden hétért, amit a baba bent tölt, hálát adok. Andrisom koraszülése után folyamatos félsz van bennem. Én már a 34 héttel is kiegyeznék. :oops: Andrissal szeptember 2re voltam kiírva, méhnyak rövidült 2 centire 32 hetesen, és hiába feküdtem tényleg nagyon szigorúan, 2 hétnél tovább nem tudtuk kihúzni. így már július végén megszületett. Most kiszámoltam, ha augusztusig kihúzzuk, már 32 hetes lesz, az már elég jó esély a problémamentes kezdésre. De azért ha túlhordom, nem fogok panaszkodni. :wink:

Erika: Nekem is a Lotti tetszik a legjobban. Fodrászomat is így hívják, belevaló, helyes csaj.

Aranynap: Boglárka mellett voksolok én is.

Manó: Remélem ez csak egy átmeneti rosszkedv nálad. Sokminden összejött neked mostanában, nem csoda ha nehezen bírod. Andris nálunk is mindent nagyon megérez, a hangulatingadozást, a feszültséget.

Viki: De szép méretek! Már majdnem 700 gramm, hú!

Kép

Kép
hgrita
 
 


Vicger, Suti, köszi én is megnyugodtam!! Nekem mióta nézik a méhszájat 2000-es, lehet sose volt 3000. Képzeljétek visszerem van ott! :shock:

Vikiviktor, örülök h minden rendben a babával!

Kép
kata05
 
 


Jó reggelt!

gratulálok mindenkinek, aki volt ultrahangon, és persze irigykedek, mert én csak jövő héten megyek mozizni! Már alig várom, remélem, mutat majd valamit, és nem bújik el, mint legutóbb!
hétvégén nézegettem babakocsikat, de csak egy volt ami tetszett, egy teutonia, de az 140e + a textilmózes 35e. nekünk most kicsit sok!
találtam a neten egy hasonlót, de ezt a márkát még soha nem hallottam. ti ismeritek?

http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=2778#

Nevekből nekem is a Lotti és a Boglárka tetszik, valahogy különlegesebbek!

KépKép
Kép
s.vera
 
 


Rita: Tessék pihenni, és nem virgonckodni! Vigyázz magadra!!!! A méreten én is ledöbbentem... legutóbb amikor voltunk akkor 300 gr körüli volt... olyan furi... :)

A méhszájról én csak annyit tudok, hogy zárt... ilyen méreteim (pl: 3000, vagy 2000...) nekem nincs sehol a papíron... de hallottam amikor a doki mondta, hogy "minden rendben a méhszáj zárt"... :)

Aranynap:
Boglárka nekem is jobban bejön... :) :wink: Olyan kis bájos név! :)
vikiviktor
 
 


Szép jó reggelt!

nem lebeszélésiből ,de nekem egy Bogi ismerősöm van,egy 10-11 éves kislán y,és örült akaratos,és én központú,sőt egy közös barát kislányát megutáltatta az osztálytársaival,mert ő sikeresebb volt a szavalóversenyen.szóval ezért nem tecc,de persze biztos van ellenpélda is,és ez csak a neveléséből adódott.

Kérdeztem a dokim a súlytippelésről és azt mondta hogy ez annyira nem pontos,mert nem könnyű megállapítani és szokott is gpnd lenni belőle.mikor túl kicsi vagy épp túl nagynak saccolják a babák súlyát.

Azt a baj hogy engem csak olyanok vesznek körül,akiknek semmi gondjuk nem volt a terhességükkel,szinte a munkából mentek szülni,vagy szülés előtt pár nappal még megrakodva a piacról mentek haza,és ezért kicsit úgy érzem mintha azt hinnék sokszor hogy csak azért nyavalygok,mert hogy figyelmet akarok kapni.Pedig ez nem így van. :(

sutimano76
 
 


sziasztok
mi tennap voltunk dokinál..uh nem volt de minden rendben. Rákérdeztem dokimra mert nekem meg az oldalam tud nagyon fájni ott a bordáim alatt a fél hasamig kb..... azt mondta igyak sok sok folyadékot mert akármennyit is iszok az kevés... A dupla igénybevételnél kell a segítség a vesének... Ja és amikor elkezdtem nyafogni, hogy neem tudok már többet inni... közölte, hogy a szülésnél azt mondják a vese fáj csak jobban szóval én tudom...csak azért számítsak rá....
Most iszok ezerrel de nem nagyon megy...remélem azért valahogy hozzászokok....sosem tudtam sokat inni....most viszont muszáj..

szóval ha ott a bordáitok alatt fáj akkor inni inni meg inni:)))

nem süt ma a nap.... én jobb szeretem ha jó az idő....na talán majd délután

azért megnyugtató, hogy mindenkinek fáj itt ott... és ez természetes.... már kezdtem komolyan beparázni..... De azért inkább senkinek ne fájjon sehol....:) úgy mégjobb.... na megyek szundi mert valamiért nagyon álmos...

KépKép
dorkamartini
 
 


Sziasztok!

Gondoltam benézek kicsit, mert olvasni olvasok ,de extra negatív hangulatom van, tiszta depi már jó ideje!

Nem tudok személy szerint reagálni senkinek, így mindenkinek mindenhez nagy gratuláció!! Aki barnázik vagy más probléma annak pedig pihi legyen!!

Most panaszkodni fogok, bocs!!

Képzeljéket tegnap kiderült,hogy főnök kiadja a fejem felől az irodát, és így otthon kell dolgoznom. Ennek minden normális kismama örülne, de én nagyon féltem a kis érzékeny lelkü babucimat Janókát, mert így apa fogja hordani Db-be, reggel 6.30-kor és eset meg őlesz az utolsó az oviban, mert apa 5-ig melózik. Hát ezért szorongok most kicsit. Erre tegnap meg mejelentek nálunk a szomszédok, és 1.5 óra közös játék után közölték,hogy a kislány 5 napja lázas, a kisfiúnak 4 napja megy a hasa. Szóval most nagyon kivagyok:(

Bocs csajok de valakinek el kellett mondanom!

Ja és tegnap megvolt a terheléses cukor!! Tök finom volt,csak kicsit túl citromoztam. éhgyomri volt 5.3, a terheltet még nem tudom!!

Tegnap Blankuci is extra aktív volt hajnal fél 1-ig nem hagyott aludni :)

Hát ez van most velem, de tesóm nemsokára szül még 2 hete van, a szomszédja meg hétfőn szült, 4200 gramm, 53 cm, császár lett, nem tudta sajnos 3.5 újjnyival megszülni :( De a gyerek gyönyörűűűű,, férjem szerint kis "pufirizsa" :)

Kép
babcika
 
 


suti nálam is volt ilyen.... ráadásul barátnő... azaz volt... barátnő.... egyszerűen képtelen volt megérteni mit jelent az ultraszarul három hónap fekvés...És csak szajkózta a hüleségeit. Én elmondtam neki hogy nagyon örüljön, mert manapság már elég ritka, hogy semmi para, a kölkök csak úgy fél óra alatt potyognak.... mert neki ilyen volt 2 terhessége is.... Ha neki ilyen volt akkor a többi akinek nem ilyen az béna.... a gyereknevelésbe meg már bele se menjünk... kifogott egy tündérbabát és utánna egy virgoncat amit már ugye könnyű volt mert tudta a dolgát... Én hiába mondtam neki hogy ha csak a gyerekek fordított sorrendben jönnek már akkor nem így alakul az egész.... szerinte akkor is a többi szülő a hibás,ha hisztizik a gyerek vagy nem alszik, vagy egyéb.... Az hogy létezik alapból jellemkülönbség amivel nem igazán tudsz mit csinálni az nem érdekelte....
én megoldottam..... nem vagyok hajlandó beszélgetni vele.... és akkor nem húz fel....
Különben nem értem, hogy aki már szült az annyira nem nézett körül maga körül, hogy ne lássa, hogy nem mindenkinek olyan könnnyű meg nagyszerű, és inkább rakná össze a két kezét, hogy neki az volt.... - na mindegy..... felhúzom magam hüleségeken...
de ez a téma engem is tud bosszantani....

KépKép
dorkamartini
 
 


Süti!
Szerintem ne foglalkozz vele, én is megkaptam már, hogy mit kényeskedek, mert semmit nem csinálhatok, se házimunka, se cipelés, se emelgetés, teregetés, stb. és a férjem még azért is mérges, ha fekhetnék, de felkelek valamiért. De engem senki véleménye nem izgat, a Babák a legfontosabba és aki ezt nem érti, kapja be! :evil: :lol:

Viki!
Sajnálom az ödémát, babóca szép súlyban van! Pihenj Te is sokat!!!

Rita!
Akkor a fiad a 34. héten született? És meddig voltatok koraszülöttön?

KépKép
zsófikukac
 
 


[quote="vikiviktor"]R írta:vikiviktoraktam a picasra, láb-fotót...

Peppino: már én is letettem a melóról... eredeti tervem az volt, hogy juni végéig húzom.... de be kellett lássam, hogy nem megy... 40 fokban nem bírok ott ülni... és egyre jobban "bálnásodom".... :D :D :D


Huhh, Viki: ez tényleg nem vicc, megnéztem a fotót a bokádról ... szegény, nagyon kellemetlen lehet .... én is meggondolnám ilyen bokával, hogy egyáltalán holnap menjek-e dolgozni ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!

Babcika :cry: :cry: :cry:
Db milyen messze van tőletek (bocs, ha már írtad)? Janókáért nem tudnál pl. minden másnap te elmenni az oviba délután? Így azért gyorsabban eltelne neki a hét.

Szorítok, hogy a hasmenést és a lázas nyavalyát nehogy elkapjátok.

Rita, neked is tessék sokat sokat pihizni!!!!!

Viki, gratula a méretekhez
:)

Kata, neked is, hogy minden ok :)

Az idő itt szépnek tűnik :)

Csajok, ma mérlegeltem: + 10 kilónál tartok :oops: :oops: :oops: :oops: Az nagyon durva, mi lesz még ezek után???
Úgyhogy a csoki mint olyan 100 %-ban kizárva a lakásból :x :x :x :x ezek után.
Vendég
 


Boboka!

20 km, és lehet, hogy 1.5 hónapig míg nem lesz szünet minden nap bebuszozok érte, csak a buszmegálló kb 2 km-re van, meg lóvéban sem mindegy! De a gyerekért mindent:)

Kép
babcika
 
 


Azért a két km séta oda vissza egy nap már soknak tűnik nagy pocival, főleg a 40 fok melegben :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

Én semmit nem tudok a méhszáj állapotáról, 8 hetesen levett kenetet az orvosom, azóta nem vizsgált manuálisan... Nem hiányzik! :D:D

Süti!

Minden terhesség más. Nekem 3 terhességgel semmi gondom nem volt, a 4-kel meg erősen véreztem (fenyegető vetéléssel kórházban is feküdtem), most megint semmi bajom. Pedig pl. kertezek rendszeresen (ásás is), emelgetek, stb.
Neked kell tudni, mennyit bírsz, hogy érzed magad, inkább pihi, mint egy koraszülés!!

Dorka!

Ezekkel a dolgokkal nem kell törődni, csak azt kívánni, hogy ő soha ne tapasztalja meg, hogy milyen egy más szülés, más gyerek, stb.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Boboka még 10 kiló és szoptatásnál leadod! :wink: Ne aggódj a súlyod miatt én is + 10-nél járok.

Astrid, senkinek nem hiányzik szerintem a méhszáj vizsgálat, de inkább azt mint óvatlanul kinyílni, hogy az ember nem is tud róla.

Vikiviktor a kiskönyvbe keresd, nekem oda van írva.

Akkor ezekszerint senkinek nincs ott lent visszere?

Kép
kata05
 
 


Zsófi: Igen, Andris pont a betöltött 34.héten született. Súlyra nem volt nagy gond (2490), 47 cm. Nem is szülhettem az Uzsokiban, átszállítottak a Sote I-re még este 9kor (6kor mentünk be, addig gondolkodott a két ügyeletes - vasárnap éjjel volt - hogy most szülhetek-e ott vagy sem). Sajnos neki akadtak gondok a légzésével, így PIC-re került rögtön a kibújás után, csak egy pillanatra nézhettük meg. Ott 5 napot voltunk, majd átszállították a Péterffybe, ott még 1 hetet voltunk. A Sote-n nem kezelték a nagyon súlyos sárgaságát, úgy vitték át, hogy a Péterffyben azonnal vércserét akartak, de végül a súlya miatt kaptunk egy éjszaka haladékot, reggelre sokat javult, így azt megúsztuk. Nem egy leányálom, sok borzalmat lehet látni sajnos, a Sote-n a szobatársaim közül volt olyan, akinek 26 hétre született a babája. Onnan jó volt szabadulni, nem túl optimista a hangulat úgy összességében. A Péterffybe már be kellett járkálnunk, ott nem kaptam ágyat. De a helyzet ott már lényegesen jobb volt. Sokszor eszembe jut még mindig miken mentünk keresztül, ezt szeretném most nagyon-nagyon elkerülni. :oops:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Boboka!

a 2 km-csak oda lenne érvényes, mert haza apával jönnénk kocsival!

Astrid!

Nekem sem volt még méhszáj vizsgálatom, és Janónál is én kényszerítettem rá az akkori dokimat, kb. 30. hét körül, ha jól emlékszem.

Kata!

Hát nekem csak a lábamon van néhány viszér, lent nem tudok róla, de nem lehet kellemes!

Kép
babcika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?