Új privát üzeneted érkezett!

Judit!

Utólag rájöttem, hogy feleslegesen írtam Horváthné Marikát, mert ő róla beszéltél. Bocsi, túl gyors volt a kezem. A szülésznőkereséssel ne várj sokáig, mert távolinak látszik a szeptember, de nincs az olyan messze.

Orsy!

A szülésfelkészítőre nem kötelező járni. Bármelyikre mehetsz, ha van időd, akkor többször is. Soha senki nem vezet listát, hogy ki volt ott.

Vajúdás alatt lehet járkálni. Kivéve, ha folyik a magzatvíz, és a baba koponyája még nem rögzült. Nekünk a fiammal sikerült ezt a verziót előadnunk. Nem ijesztgetni akarlak, csak jó ha tudja az ember, hogy ilyen is van, és nem meglepetésként éri.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Sziasztok!

Végre sikerült 1 hét után leülni a gép elé!Bence pár napja mindent meg akar fogni+ enni és ha nem ér el valamit akkor kiabál.Ő is gagyog, nagyon tündér.
Tünde, Ed vmit nagyon jól csináltok, hogy ilyen szépen alszanak.:-)
Ti mennyire vagytok fáradtak? Én totál kivagyok.

Zita, a cumira visszatérve én nem gondoltam teljesen végig csak egy jó megoldásnak látszott a sírás ellen. Néha nagyon jó mert Bence cicin lenne sokkal többet, de nekem annyi tejem van, hogy fuldoklik tőle és előbb -utóbb sír miatta. Van olyan nap amikor nem kell neki, de nyűgös napokon folyton a szájában van aminek nem örülök.Szóval jó is meg nem is.
Tünde, ne is hagyd magad rábeszélni!

Laura, remélem már babázol! Ha még nem bújt volna ki a babád a lépcsőzésről azt hallottam, hogy elfáraszt idő előtt!

Orsy, Zita mindent nagyon jól leírt a kh-zal kapcs. A látogatokat tényleg a folyosóra sem engedik, de ha már benn vannak a szobában akkor senki se küldi ki őket! A lányok írták , hogy van gátkezelés rá kell kérdezni, hogy hova kell menni, mert senki nem mondja magától. Nekünk se szóltak, hogy van rá lehetőség!

Judit, nekem nem volt fogadott szülésznőm, de nagyon meg voltam elégedve az ügyeletessel, Jolikával. Ált. jókat hallani az összes szülésznőről a kh-ban.

Puszi mindenkinek, alszom amíg lehet!
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Szerintetek érdemes mellszívót vinni a kórházba?Mit oktatnak a felkészítőn?Ha nem tudok menni az nagy gond?Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget.Aranyosak vagytok!!!!!
Orsy
negro

Sziasztok!

Még mindig a fogammal vagyok. Ha minden igaz, estére megszüljük a dokival.

Barbi, mostanában éjszaka alszunk, általában 1* kell felkelni hozzá. Sajnos ma elég nehezen aludt vissza és utána hamar felébredt. Megoldás: nálunk a szobában van még 1+ ágy (ha megszületik a kistesó, ez lesz Kincső ágya). Ha nem akar aludni, odafekszünk, cicit adok neki, amin elalszik. Így reggel 8ig bírta. Persze én átszököm a helyemre. Még mindig jobb, mint a sírást hallgatni. Napközben nem ez a helyzet. Ritkán alszik, szeret ölben lenni. A játékait hamar megunja. Még nem vettem észre, hogy nyúlna utánuk. Már hozzászoktam a kevesebb alváshoz, így reggelente általában jól vagyok.

Tünde, tényleg nagyon macera a tejleadás??? Már nálam vannak a beutalok, de még nem mentem el. Igazából meguntam a fejést (így már nem tudok annyit fejni), + a fogászat előtt nem akartam. De valahogy rá kell venni magam, mert még pénzt is adnak. Annak meg van helye. + segíthetünk gyerkőcökön.

Orsy, szerintem kihagyható a felkészítő. Én nem voltam, nem tudtam, mi vár rám és mégis szépen, nyugodtan sikerült megszülnöm Kincsőt. Csak szép csendben azt kell csinálni, amit az orvos és a szülésznő mond. Engem a végén megdicsért, hogy milyen szépen szültem. Egy hang nélkül.

Gátkezelés: általában este van 1/29-kor. Nekem a dokim mondta, hogy menjek reggel is. Azt kérni kellett, csodálkoztak, de megcsinálták. Érdemes napi kétszer a dokim szerint, csak szólni kell!!!

Ortopédia: A Heim Pálban volt UH is. Ugye Barbi? Nálatok is? Nekünk 4 hónaposan kell visszamenni.

Egyenlőre más nem jut eszembe, szép napot mindenkinek!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Orsy!

Szerintem felesleges a mellszívót vinned a kórházba, jobban jársz ha kinyomtatod a "MARMET-MÓDSZER Az anyatej kézzel történő fejése" című néhány oldalt a La Leche Liga honlapjáról (www.lll.hu). Kíméletes és hatékony. Ha mégis szükséged lenne mellszívóra, ez akkor még mindig pótolható.

Ami még hátra van a mostani szülésfelkészítő sorozatból a papír szerint, amit a kiskönyvbe tűztek:
máj. 12. A fogorvos válaszol
máj. 19. Az újszülöttekről...
máj. 26. Otthon a babával... a védőnő tanácsai
jún. 3. Terhestorna, mozgáformák, relaxatio

Aztán legközelebb szeptemberben kezdődik egy újabb sorozat. Ha nem tudsz menni, nem gond.

Üdv:

Zita
pzita

Szia Zita

Szeptemberben már nem tudok menni,mert aktualitását veszti a dolog.Akkor már egy hónapos lesz Emma.De ahogy elnézem a témákat nem maradok ki semmiből.Szerintem is jobb kézzel fejni amig bent vagyok,mert biztos macerás lenne fertőtleníteni a mellszívót.Már várom,hogy találkozzam a babával,de ugyanakkor sajnálom,hogy vége lesz a pocakos időknek.
Köszi a segítséget.
Orsy
negro

Orsy,

szerintem sem maradsz le semmiről, ha nem mész el a felkészítőre, nekem azt mondták, hogy ha utána olvasol a szülésnek, akkor újat nem tudnak mondani, úgyhogy én beszereztem egy pár könyvet és azt tanulmányozom. Viszont ha te is ezt csinálod, elég egy könyvet venni, mert mindegyik ugyanazt írja le, majdnem szóról szóra.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Orsy, a többiek már sok mindent írtak, csak ami eszembe jutott, hogy amikor én voltam bent, akkor a csecsemősök teljesen normálisan álltak a dologhoz, hogy akarod hogy nálad maradjon a baba vagy sem. Tehát egyáltalán nem kellett erőszakoskodni, elfogadták, a döntésed.
Én is sokszor gondolok rá, hogy mennyire vártam már, hogy megszüljek, és ugyanakkor tényleg hiányzik a pocak. Kép

Judit, üdv köreinkben és gratula a pocaklakódhoz! Kép
Én a szülésznőválasztáshoz az orvosomat kérdeztem, hogy kit ajánl. Először azt mondta, hogy igazából ő mindenkivel nagyon szeret együtt dolgozni, de ha engem megnyugtat, akkor legközelebbre mond egy nevet. Fehérfi Krisztit ajánlotta. Fel is hívtam, de sajna már megvolt neki az 5 ember februárra. Akkor úgy döntöttem, hogy nem választok mást, úgyis mindenkiről jókat hallottam. De szerencsére éppen Kriszti volt az ügyeletes, és így mégis nála szültem. Én is csak jókat tudok róla mondani! Kép

Barbi, nagyon ügyi Bence, ha már ennyire fogni akar mindent! Kép
Fáradtság, hát hiába alszik ennyit Kitti, azért én is néha hullának érzem magam.

Ed, annyira azért nem nagy macera a tejleadás, csak nagyon oda kell figyelni. "Bemosakodás", kézfertőtlenítés, ne érj hozzá semmihez stb. De igazából kb. 5-10 perccel vesz el több időt. Legalábbis én mindent még egy csomószor átolvastam, hogy jól csináljam. Aztán persze majd belejön az ember. Én csak reggel szoktam fejni, akkor még vissza tudom tenni a gyereket aludni. Napi 100 ml-ért már kijönnek, szóval szerintem, ha van rá lehetőséged próbáld meg.

Hajrá Laura! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok még egyszer!

Tudtam, hogy valamit még akartam: Kép

Szülésfelkészítő: én voltam mindegyiken. Nekem hasznos volt, nem csak azért, hogy új dolgot halljak, de egy kicsit szoktam a kórházat, mi merre van, jó volt, hogy utána láttam ismerős arcokat, hallottam néhány helyi dolgot, ami nincs benne a könyvekben (persze ezeket innen is össze lehet szedni Kép), és azért csak tudtak újat is mondani.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Túl vagyok a fogműtéten. Hát nem mondom, nem volt kellemes. Most is sajog a jobb oldalam. A legnagyobb gond az, hogy a doki írt fel antibiotikumot, amit ha beszedek, nem szoptathatok. Ennek 2 hátránya is van: 1. elapadhat a tej; 2. Kincső ma du cumisüvegből kapott lefejt tejet. Először öklendezett, majd kb 30gt evett. Este pedig szopizás közben hányt egy nagyot. Majd aludt, szopizott és most meg alszik. Tudtam, hogy gáz lesz, de már nagyon fájt. Terhesség alatt is kínzott rendesen.
Van valakinek valami jó ötlete??? Ha nem szükséges, nem adnék cumisüvegből enni sem felolvasztott tejet, sem tápszert.

Tünde, sajnos a mostani állapotomra való tekintettel egyenlőre le kell mondanom róla. Ha rendbejövök és még mindig úgy látom, hogy van értelme belevágni, akkor biztos csinálni fogom.

Jó éjt!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ed, örülök, hogy túl vagy rajta! Meddig kell a gyógyszert szedned? Kincső nem reklamál a tejciért?

Tünde, nem tudod véletlenül, hogy milyen távolságra mennek ki a tejért? Még mindig gondolkodok a leadásom.

Ti milyen pelust használtok? Mi Bence 6 kilójához Pampers 4-9kg, de mostanában gyakran kijön belőle egy kis cucc. Nem tudom én vagyok béna vagy a kis hurkáihoz nagyobb pelus kellene?

Orsy, én a kh-ban a nővérektől vettem Medela-t és nagyon meg vagyok elégedve vele.

A szülésfelkészítőt én is kihagytam, de így utólag sajnálom.

Bence ma evések között aludt este 5-ig. Megérte tegnap panaszkodni, ma kivételesen egész jól vagyok!:-) Kívánok mindenkinek hasonlókat!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ed, sajnos még mindig nem sikerült eljutnunk a Heimbe. A dokinéni 2 hetente megvizsgálja Bencét és azt mondta nem kötött a csípője.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ma délután 14.59-kor megszületett Laura (lkomocsin) kislánya Izabella Fruzsina, 3 kiló negyvenvalahány dekával, a boldog kispapa az index fórumon közölte a hírt, gondolom itt is megosztom veletek! Kép

Sok boldogságot az új kis családnak! KépKépKép
alice_cs

Sziasztok

Judit:még a várandósság elején megvettem minden létező könyvet,hátha az egyikben többet írnak,mint a másikban.Hát tévedtem.A legjobbnak,bár nem a szülésről írnak benne,a Szoptatás című tetszett.A szüléstől nem tartok,de a szoptatás az már más dolog volt.Ebből a könyvből mindent megtudtam,ami érdekelt és ami hasznos.

Tünde:gondolom számít az is,hogy éppen ki van beosztva akkor,mikor megyünk,de remélem nem lesznek negatív tapasztalataim.Tudom,hogy le vannak terhelve,kevés a fizetés,ezért ha valami nem úgy történik,majd szép szóval próbálkozom.

Barbi:nekem Avent mellszívóm van,majd meglátjuk,hogyan válik be.

Laurának és a kisbabájának minden szépet kivánok!
Orsy
negro

Sziasztok,

Laura és Izabella Fruzsina: Nagy nagy gratula!! (vajon melyik módszer vált be :-)))
Zita: Pontosan hol tartják a szülésfelkészítőt és hány órától?
Sajna -mivel ugye én csak szülni megyek a Scöpfibe és minden egyéb vizsgálatra a Mávba járok- fogalmam sincs a részletekről :-((
Nekünk már csak 2-3 hét van hátra. Foglaltam szobát június 1-től, bár az orvosom szerint csak a császár utáni időszakra kellett volna.... Mivel még mindig nem tudom a pontos dátumot (állítólag jövő hét kedden megbeszéljük) jobbnak láttam bookolni...

Minden jót nektek és sok tejcit a manóknak!
Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!

Először is bocsi, ha tele leszek hibával, de Sára itt alszik a vállamon és így egy kézzel pötyögök.

Judit, nekem Fülöp Ili volt a szülésznőm, csak jókat tudok róla mondani.Kedves, segítőkész.Mikortól megbeszéltük, hogy ő lesz, mindig ő csinálta a CTG-ket, ezek altt sokat beszélgettünk, egy csomó félelmem elszállt.Végül szülés előtt 3 héttel be kellett feküdnöm, akkor is jött hozzám, ha aznap nem is dolgozott.Végül császár lett, de bejött a műtőbe, ott ült a fejem mellett és ő mutatta meg a lányomat.Aztán a szoptatáskor is jött gyakran és segített.Szóval én csak ajánlani tudom.De tényleg fontos, hogy az orvosod kit mond.

Ed, hát nem semmi lehetett a fogműtét.Olvastam a kullancsok és a babák "kapcsolatáról".Azt írták, hogy ezek a dögök leggyakrabban a fűről másznmak fel, így ha a baba babakopcsiban vagy pléden van, akkor kisebb a veszély.

vannak új képek az albumba, meg ide is felteszek egyet, aztán lépek, mert jön a fürdésKép

Puszi mindenkinek, Léna
Ja, és hurrá Lauráéknak.Kíváncsi vagyok, hogy a di9nnye jött-e beKépKépKép

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Köszi gyerekek a tanácsokat, szerintem megkérdezem a Fehérfi Krisztit. Ami bizots, hogy akit a dokim ajánl, ő nemkem nem szimpi és itt sem olvastam sok jót róla, úgyhogy ez van.

Léna

nagyon édes a babód.

Sziasztok, mindenkinek jó babázást..

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Orsi!

Tudtam, hogy szeptemberben már nem áll szándékodban szülésfelkészítőre menni, csak azért írtam oda, hogy jelezzem, hogy nyáron nem lesz.

A Szoptatás könyv szerintem is nagyon jó. Tartalmilag és kivitelben is.

Tünde!

Örülök, hogy neked csak pozitív tapasztalataid voltak a csecsemősökkel. Remélem, így a harmadik csemetével már nekem is csak azok lesznek. De az előző kettőnél még igencsak harcolnom kellett értük.

Barbi!

Lehet, hogy pelenkát kellene váltanotok?! A fiammal voltam én is egy darabig úgy, hogy állandóan kifolyt a kaki. Pedig már olyan körültekintéssel pelenkáztam, hogy abban hiba nem volt. És érdekes módon, ahogy Liberora váltottunk, rögtön megszünt minden probléma. Azóta már több anyukával is beszéltünk ilyesmiről, és úgy tűnik, hogy vannak Pampers- és vannak Libero-szabású gyerekek.

Kriszti!

A szülésfelkészítő 16:30-tól van, általában a könyvtárban. Ez a földszinten a lift után van. De ha megkérdezed a biztonságiakat a portánál, akkor megmondják. Azt is, hol a könyvtár, meg azt is, ha valami miatt nem ott lenne.

Jól tetted, hogy lefoglaltad a szobát. Egyébként a kórház specialitásából következően, tudják, hogy nem szentírás, hogy te pont június 1-től készülsz befeküdni. Jól emlékszem, hogy a Váradi az orvosod?

Gratuláció Laurának!

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Sziasztok!

Laura, nagy-nagy gratula nektek és minden jót kívánok! Kép Milyen szép nevet választottatok. Várjuk majd a beszámolót!
Alice, köszi az infót!

Ed, fogműtét Kép
Hát nem egyszerű a dolog az igaz. Meddig kell szedned a gyógyszert? Feltétlenül muszáj szedni? Ha mindenképpen, akkor amíg nem tudsz szoptatni, fejjél, és úgy nem apad el a tej. Viszont így nem tudod kikerülni a cumisüveget. Vagy próbáld meg kiskanállal, bár az kicsit körülményesebb.

Barbi, Budapesten minden kerületben kimennek a tejért. Vidéket sajna nem tudom. De ha érdekel a dolog, itt tudsz érdeklődni: 349-8574.
Mi is Pampers-t használunk, de még a 2-est, van még egy csomag, aztán szerintem már rátérünk a 3-asra. Nekem Pampersből még soha nem folyt ki semmi. De lehet abban is valami, amit Zita írt. Mi egyszer használtunk Liberót, és nekem abból folyt ki.
Majd csak belejön Bence is az alvásba! Kép

Kitti is nagyon belejött. Néha már aggódom, hogy biztos, hogy normális az, hogy eddig 7-8 órákat aludt, most meg hirtelen 3 napja már 9 órákat alszik.

Orsy, nekem is Avent mellszívóm van, én meg vagyok elégedve vele.

Kriszti, ne aggódj az időpont miatt, a sima szülésnél sem lehet 100%-nak venni az időpontot. A lényeg, hogy beirták, hogy lefoglaltad.

Léna, nagyon édik a képek! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Laurának mi is gratulálunk!

Az arcom jobb fele felpuffadt, mint egy lufi. Gyönyörű vagyok, hihihi! Nem szedem az antibiotikumot, csak ha fáj a fogam, algopirint. Eddig kettőt vettem be, most majd megyek a 3.ért. Úgy döntöttem, hogy továbbra is szoptatok és reményedek, hogy nem lesz semmi baj. De miért lenne???

Pelus: mi már 4 félét is kipróbáltunk (libero, pampers, huggies, baby love) és nekünk a libero jött be. Két napja akkorát kakilt a lányka, hogy még én is olyan lettem. Elhasználjuk még az itthoni nem liberokat, utána csak az lesz. Már van is itthon 2 csomag.

Elálmosodtam, megyek aludni, amíg lehet. szerintem 3 körül ébresztő lesz. Mi még nem aludtunk 6 óránál többet egyszerre.

Jó éjt mindenkinek!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Lányok segítsetek! Feltettem egy képet a profilomba, de akkora mint egy elefánt. Szerintetek mit csináljak, hogy valami nézhető méretben jelenjen meg? Minden ötletet szívesen fogadok.

Zita
pzita

Sziasztok,

mi is gratula Laurának, legyetek boldogok.

Szült valaki a Kósánál közületek?

sziasztok

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok,

még azt szeretném tudni, hogy a szülés után hogy viseltétek a nehézségeket a babákkal és magatokkal kapcsolatban.

köszi

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Jó reggelt!

Zita: köszi az időpontot azt hiszem a 19-in részt veszek :-)) Igen, Váradi dr. az orvosom.
Léna: nagyon szép a baba...
Tünde: köszi a nyugtatást, remélem kedden már pontos időpontot fogok tudni, addig is be vagyok biztosítva :-)))

Senki nem szül június első hetében - rajtam kívül persze-????

Kriszti

cuiccolo

Szia Judit!

Én nem tudom, hogy a többiek hogy voltak vele, de én mikor a császár után felkelhettem, már nem hatottak a fájdalomcsillapítok, de mikor hozták a babákat nem tudom honnan szedtem össze annyi erőt, de felszenvedtem magam ülésbe.Pedig olyan fájdalmakat még sose éreztem.Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem, ha a babáért teszed, akkor semmi nem nehéz, nem fáj.Nem tudom erre gondoltál-e.Ha nem akkor, bocsiKép

Puszi, Léna

nuska

Kriszti!

Nekem ugyan valamikor június közepe felé kellene szülnöm, de valahogy úgy érzem, hogy nem húzzuk addig. Úgyhogy szerintem elég nagy az esély, hogy összetalálkozzunk majd.

Judit!

Szülés utáni állapot. A fiam születése után (ő simán született) amint az első reggelit megettem, és végre rendeződött a vércukrom kb. harminc órai nemevés után, már semmi nem volt probléma. Az ülés kicsit féloldalas volt a gátseb miatt, de egyébként semmi kellemetlen. Az első közös éjszakánál is csak az volt a baj, hogy féltem, hogy nem ébredek fel, ha az én kismanóm éhes. De valahogy jól vagyunk összerakva, az első neszre ébred az ember lánya. A lányom császáros volt, ez egy kicsit más eset. Először is a 24 óra fekvés, nagyon kellemetlen volt, főleg 35 fok melegben. Mikor végre felkelhettem, akkor inkább a helyzetváltoztatásokkal volt gond, nem a helyváltoztatással. Magyarul. Fekvésből ülésbe, ülésből állásba, egyik oldalról a másikra fordulni. Ha már megvolt egy jó pozíció, vagy már elindult az ember és csak menni kellett, akkor semmi baj nem volt. Az éjszakai kelésekkel is csak az volt a baj, hogy ahhoz, hogy kivegyem a lányom, ahhoz a fekvésből el kellett jutni az állásig, aztán leülni a szoptatáshoz. Szóval macerásabb volt, mint a síma szülésnél. Mire hazamentünk (5. nap) addigra már csak az az ülésből felállás okozott problémát, na meg persze a köhögés, tüsszentés és nevetés.

Egy dologra készülj fel, főleg ha eddig nagyon jó volt az alvókád. Egy darabig csak álom lesz 5-6 órát egyfolytában aludni. Ez sem tragédia, de ha nincs rá felkészülve lélekben az ember, akkor gyorsan kiborulhat. Nekem van ilyen ismerősöm, aki ettől teljesen kiborult, és az ami egyébként rendben ment a babával, az is kezdett elromlani az idegeskedéstől. Egy idő után meg úgy is beáll a baba valamiféle rendszerre az éjszakai kelésekben, és akkor már kevésbé nehéz a felkelés, mert a te belső órád is átáll erre, és szoptatás után pillanatok alatt visszatudsz aludni. Sőt van olyan mikor szoptatás közben is sikerül az elalvás az embernek. Kép)

Zita
pzita

Zita,

Ez jó hír (nekem legalábbis :-)), résen leszek hátha sikerül egy időben szülnünk. Örülnék egy tapasztalt anyának a közelemben.
K.

cuiccolo

Sziasztok!

Ed, nem lesz semmi baj! Igazad van, fő a pozítiv hozzáállás! Kép

Zita, képkicsinyítés én Paint-tel csináltam: megnyitom a fájlt, majd a kép - nyújtás/döntésnél a hosszúsági és szélességi 100%-ot lecsökkentem 25%-ra. Aztán elmented más néven, és onnan már be tudod tölteni. Nekem így sikerült. Remélem neked is menni fog! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Ytong, a lányom is a Kósához jár, jul. 8-ra van kiírva, és mivel úgy néz ki, hogy farsos a baba, kinéz egy programozott császár... majd beszámolunk időben. Eddig nagyon meg volt vele elégedve a lányom.
alice_cs

Tünde!

Köszönöm a segítséget képfeltöltés ügyben. Most már nézhető méretű lett a kép.

Kriszti!

Igazából nekem sem lenne rossz, ha esetleg június elején érkezne a babánk. Addigra már túl leszünk a 37. héten. És ha látnád a pocakom méreteit, sejthetnéd, hogy már nekem is könnyebb lenne, ha kinn lenne, aki most még benn van. De persze ő tudja, hogy mikor akar velünk megismerkedni.

Zita
pzita

Szia Tünde!

Sajna már vagy 2 hete hogy időm se volt az internetre, és nem vettem észre hogy válaszoltál nekem, amit nagyon köszönök. Igen az első babám lesz és nagyon aggodom, mivel az első hónapban sokat görcsöltem kicsit véreztem, de az orvosom szerint semmi gond. Legalábbis akkor ezt mondta, azután meg jött a fogyás mert az enni se bírtam. Úgy érzem most helyreálltam már tudok enni és kedden megyek a 12 hetes vizsgálatra.

Mikortol lehet vagy ajánlatos otthon maradni? Csak azért kérdezem, mert most szombat van és én a munkahelyemen dolgozom, mert annyi a dolog. Lehet kérni a dokit hogy írjon ki vagy a körzetiorvoshoz kell menni?

Köszönöm az eddigi válaszaitokat

Kriszti
kriszti29

SziasztokKép

Kriszti!
Szerintem ha vérezgettél az első 3 hónapban, ki kellett volna írjanak veszélyeztetett terhesként táppénzre!
Ha görcsölsz, pecsétel, nagyon rosszul vagy szédülsz, irasd ki magad!

Egyébként egy várandós anyukát NEM LEHET (törvényben szabályozva van!) túlóráztatni, illetve hétvégén behívni dolgozni!

Ha lesz egy kis időm előkeresem neked a jogszabályt. Anyukám TB-s ugyanisKép

Puszi!
Emőke

(Nem tudom gratuláltam-e már Laurának..:/
Ha még nem, most megteszemKép
GRATULÁLOOOK!!KépKépKépKépKép)

hicudzsi

Sziasztok!

Zita, örülök, hogy sikerült a kép. Olyan arik a gyerkőceid, jól néztek ki együtt! Kép Láthatnánk egy pocakos képet is? Mekkorák azok a méretek? Kép

Kriszti, remélem minden rendben lesz. De igaza van Hicunak, jobb az óvatosság, inkább írasd ki magad, ha úgy érzed. A körzeti írhat ki.
Egyébként az, hogy mikortól ajánlatos otthon maradni sok mindentől függ. A legfontosabb, hogy jól vagytok-e te és a baba is, jól érzed-e magad, mennyire bírod, mennyit kell utazni meg ilyenek.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Judit, ha jól emlékszem Mackoo szült Kósánál, csak jót írt róla. Amikor én szültem, akkor ügyeletes volt éppen. Szépen végignézte, ahogy a dokim összevarr. Ha hozzá jársz, akkor nincs semmi baj vele, ez derült ki róla. A szülés utáni fájdalmakat elviseli az ember a gyermeke miatt, azzal nekem nem volt gondom. Én a kórháztól készültem ki, rossz volt nézni, hogy kint esik a hó, én meg be vagyok zárva.

Tünde, emlékszel a hóesésre? Mert együtt voltunk kórházban, csak nem tudtunk róla. Kitti szokott "játszani" játékokkal?

Zita, az ACDsee és a photoshop is alkalmas méretcsökkentésre. Ezek még jobb progik, mint a paint.

Léna, aranyosak vagytok a fotókon. Kullancsügyben találtam egy oldalt: www.kullancs.hu Egyébként babakocsiban és világos rugiban nem lehet gond, úgyhogy irány az erdő. Bár nekünk ezen a hétvégén sem jött össze, hogy elmenjünk itthonról.:-((

Tünde, köszi a biztatást. Sajnos már kezd elegem lenni abból, hogy fáj valamim. Végre elmúltak a szülés utáni fájdalmak és most ez a fog. Pedig én ritkán vagyok beteg, nem vagyok nyafogós, de most már sok.

Kriszti, én is azt mondom, ha úgy érzed, hogy nem bírod tovább, ne dolgozz. Én folyamatosan építettem le a munkáimat (2 helyen tanítottam), mert egyre fáradtabb lettem. Azért én végig dolgoztam, még a szülés előtti napon is.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Tünde!

Ma vendégeink voltak, így csak most olvastalak. Ígérem, holnap csinálunk egy pocakos képet, aztán igyekszem felrakni. Majd teszek fel a csemetéimről is újabbat, merthogy ami felkerült, az még tavalyi. Azóta a lányom már nem annyira babás.

Kriszti!

Egyetértek a többiekkel. Ha problémáid vannak, akkor inkább maradj otthon, írasd ki magad. Nehogy utána magadat kelljen okolni bármi miatt is. És arra még mindig megvan a lehetőség, hogy ha jól érzed magad és az orvos is úgy látja, akkor dolgozz még, ameddig csak jólesik. De ne kockáztass! Most Te és a babád vagytok a legfontosabbak.

Zita
pzita

Sziasztok,

Alice_cs,
köszönöm, az infót, Spinális vagy altatásos lesz a császár?

Kriszti,
én itthon vagyok a 7. hét óta, mert két oldali vesekövem van és a 5. héten begörcsöltem, a 6. hetet bent töltöttem a kórházban. Kiírni tényleg a körzeti tud, de csak a nőgyógyász igazolásával, úgyhogy először vele kell beszélni, utána minden hónapban kell írnia egy papírt, hogy még tartsanak betegállományba. Én a helyedben kiłratnám magam, a babám és az én egészségem fontosabb minden munkahelynél.

Köszönet mindenki másnak is

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok,

ismét én, tud valaki nekem modani árfolyamot a szüléssel kapcsolatban? Doki, szülésznő, esetleg a császárosoktól anesztes?

Köszi

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Laura, gratulálok!!!

Zita, Tünde köszi a pelusról az infót. Úgy néz ki váltunk Liberora bár rájöttem, hogy én is béna vagyok, mert a csípője felett tud kifolyni.
Zita, nagyon szép gyerekeid vannak!!!

Tünde, 9 órás alvás nem semmi!!!Csak nem egy kipihent anyukával van dolgunk? Kittiről új kép?

Ed, Bence újabban 4 körül kel fel, de ált. Ő is csak 1 szoptatást hagy ki. Kincső hány kiló? Azt mondják 6 kiló körül végig tudják aludni az éjszakát:Ez nálunk nem jött be.

Judit, én a sokat alvós kategória vagyok és eleinte tényleg nagyon gáz az állandó készenlét. (főleg, hogy nem látja az ember a végét) Az első 1-2 hétben jól jön a segítség abban hogy Neked ne kelljen kajával bíbelődnöd+ házimunkával+ én eléggé aggódtam ,hogy nem csinálok-e vmit rosszul és jól jön a megnyugtatás is. Nekem "sima" szülésem volt, de azért érzi utána még 1 darabig az ember a babuci emelgetésétől. De ha a babának baja van akkor úgysem érzel fájdalmat vagy fáradságot.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szia Judit!

Én császáros voltam, ha érdekel elküldöm emilben, hogy én kinek mennyit adtam.

Puszi, Léna

nuska

Szia Léna,

azt megköszönném, ytong@mailbox.hu a címem.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Szia Judit (Ytong),
altatással tudtommal nemigen csinálnak császárt, spinális lesz azt hiszem.

Minket nem nagyon érdekel ki mennyit szok adni, van egy keretünk, és kész.
És jobb is, ha nem szálltok el paraszolvencia ügyben.
alice_cs

Szia Alice_cs,

tudtommal általában megkérdezik, hogy a kismama, hogy szeretné a császárt, és egyforma arányban csinálják ezt is és azt is.

A pénzzel kapcsolatban csak azért érdeklődtem, mert az és dokim meghatározott árakkal dolgozik, de ezt csak a 36. hét környékén szokták megmondani, és ha jól tudom az anesztesek is el szoktak kérni 20-25 ezer forintot, csak ezt nem tudtam pontosan ezért kérdeztem.
Egyébként nem minden esetben kell megkérdezni a dokit, hogy mennyivel tartozik, tudnak ők pofátlanok lenni és előre bejelentik, ha ezt akarod az ennyi lesz, ha nem tetszik, akkor felejtsd el....

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Ed, igen emlékszem a hóesésre. De régen is volt már. Kép Hát Kitti még nem igazán játszik. Inkább én szoktam neki bohóckodni a különböző plüsállatokkal és csörgökkel, és azon jókat vigyorog. Az ágy feletti zenélő forgót nagyon nézegeti és néha dumál hozzá. A csörgőt úgy fogja meg, ha a kezébe adom, és akkor csodálkozik, hogy mi zörög mellette. Kép

Barbi, azért a kipihent anyukától még messze vagyok. Kép A gyerek alszik 9 órát, nekem ez csak álom. Mivel napközben nem nagyon tudom letenni, így este 9 után próbálok még valamit csinálni. Ráadásul a héten már nagyon kéne tanulnom, szombaton vizsga lesz.

Tegyetek fel ti is képet, addig is itt egy vigyorka kép:
Kép

Hétvégén voltunk a leendő keresztszülőknél. Egy barátnőmet kértem meg. Már telefonon megbeszéltük, csak azért illő volt személyesen is megkérni őket. Majd Gödöllőn szeretnénk tartani a keresztelőt, engem is ott kereszteltek, és olyan szép az a templom.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Ma voltam az első CTG-n, így sikerült Laurát is meglátogatnom. Ha minden igaz holnap hazamennek. Feltettem neki a kérdést, hogy melyik módszer vált be a szülésindításra. Azt mondta, hogy sikerült szép szóval meggyőzni a babáját. Több részlettel nem szolgálhatok, mert a gyerekeim nem hagytak minket többet beszélgetni.

Szép estét mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Tünde, nálunk is hasonló a helyzet, ha bohóckodunk, akkor vigyorog, ha lerakjuk és magára hagyjuk, sír. Néha elnézelődik önállóan, de ez nem tart túl sokáig. Délelőttönként szokott kb 1 órát aludni, ilyenkor gyorsan főzökmosoktakarítok. Tanulni már nekem is kellene, jún elején lesznek a zhk. A kis vigyori Kittinek biztos tetszett a fényképező.:-))
Néha szokott Kincső játszani:
Kép

Barbi, Kincső már majdnem 6 kiló. Egyszer ébred fel, ált 3kor. De már volt olyan, hogy felébredtem, hogy világosodik, és ő még alszik. Ha a fogam nem fájna és nem lenne szájzáram, nem lenne problémám.

Léna, szombaton írtam a kullancsokról. Utána elmentem fürdeni, és mit láttam magamon??? Nem fogod kitalálni. Kicsit kiborultam. Hatalmas példány volt. ;-(( Még csak nem is kirándulni voltunk, csak megálltunk a kocsival fél órára egy erdőszélen - Kincső megéhezett.

Jó éjt mindenkinek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Sára megint itt alszik a karomban, megint olyan napja van, hogy egyedül nem tud elleni.Mi kétszer kelünk éjszaka, olyan fél kettő- kettő körül és félöt-öt körül.Tegnap voltunk mázsáláson, 4 kiló 70 dkg.Szóval növünk mint a gomba.
Vagy csak a tápszer hízlaljaKép

Judit megy a mél.
Ed, szomorúan olvastam, ki tudtad szedni?Remélem nem lett tőle semmi bajod.Nagyon édes Kincső ahogy játszik.

Tünde, a kis vigyorid nagyon cuki.

Szorítok nektek a vizsgákra.

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Ytong, ugye jól emléxem, hogy te is a Kósához jársz? MI is. Attól tartok, hogy a lányom NEM FOGJA MEGKÉRDEZNI mennyi is a szülés ill. a császár. Ha meg az aneszteziológus valóban pénzbe kerül (hasamennyiben a spinál avagy az altatás nem a császár része automatice), akkor azt majd úgyis számlázza a kórház.

Tényleg mindenkit kérek hogy ne szálljon el hálapénzileg, másokkal szúr ki vele, a nőgyógyászok attól még nem halnak éhen....
alice_cs

Alice!

Ha császár lesz meg fogják kérdezni, hogy spinált, vagy altatást kér a lányod. Egyik sem kerül külön pénzbe. Az, hogy utána adtok-e az anesztesnek, vagy nem, az már magánügy. Az anesztest, akkor szükségeltetik úgymond megfogadni, ha epidurális érzéstelenítéssel akar valaki szülni. Ugyanis összesen két anesztes szúr EDA-t a Schöpfi-ben. Így elképzelhető, hogy ő éppen nincs mikor a szülés van.

Üdv:

Zita
pzita

Zita kedves, én is így tudom, és amennyiben - lányom spinált fog kérni, ezt már tudjuk - ügyesen adja be az anesztes, akkor természetesen nem leszek/ünk hálátlan/ok. De azért nehogy már külön fel legyen sorolva, kinek mennyit kell adni... Én nem tudom ki hol tarta terhességénél, hányadik hónapban, de ahogy megyünk előre (lányomnak már csak 6-7 hét van) annál durvábbak a baba "beüzemelési költségei"

Én csak azt akartam mondani, hogy senki ne legyen túlbuzgó... éppen elég az is amit ma "illik"...:-(
alice_cs

Alice!

Engem jelenleg nem érint a paraszolvencia téma, de azért hozzászólnék.
Szerintem mindenki annyit ad, amennyit akar, magánügy. Illetve nem fogalmaztam elég pontosan: amennyit akar, illetve amennyit a dokija kér az "emeltszintű" szolgáltatásért.
Amennyiben a lányod azt várja az orvosától, hogy a szülését levezesse, akár ügyeletes, akár nem, az bizony extra pénzbe kerül. Ugyanis egyik doki sem köteles berohanni a szüléshez, ha éppen nincs szolgálatban, de megteszi persze: egy bizonyos tarifáért. Azt mondja, hogy x összeg tudná őt kárpótolni azért, hogy nem lehet a családjával karácsonykor, húsvét hétfőn vagy Krisztus színeváltozásakor vagy esetleg hogy hajnali kettőkor ki kell ugorjon az ágyából.

Ha ezt elvárod tőle és igénybe is veszed ezt a szolgáltatását, de nem kérdezed meg tőle, mindezt mennyiért nyújtja, az majdnem olyan, mintha kérnél a péktől 2 kg kenyeret és annyit fizetnél, amennyit te gondolsz.
Azt írom: "majdnem", mert hát az orvos a magánszolgáltatáshoz a kórház eszközeit, személyzetét használja, tehát nem annyira tiszta a dolog. De az, hogy az orvos a kórház felé hogyan rendezi le a dolgot (juttat-e neki valamennyit vagy sem), illetve adózik-e az így szerzett jövedelme után vagy sem, szerintem nem jogosítja fel az embert, hogy inkorrekt legyen az orvossal szemben.
Arról már nem is beszélve, hogy ha a lányod esetleg a következő gyerekét is a jelenlegi orvosánál akarja szülni, esetleg rosszul veszi ki magát ez a "nem megkérdezés".

Mackoo
mackooo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?