Új privát üzeneted érkezett!

Kovisziszka :lol: mi is van a kórházi listán?? egészen elképedtem, hogy hamarosan tényleg össze kell majd rakni. én asszem csak a sulis hetek után fogom. Hát, igen, aki aug. elejére van kiírva, annak lassan időszerű lesz!!! :wink: :wink: De izgi!!!!

annyi mindent akartam írni, és most semmi nem jut az eszembe----csak nem kismami szindróma???

Ágota :lol: szerintem is jó ötlet a tábla, én is küldöm priviben a számomat.. Nem hiszem, hogy a férjecském lesz a hívhozó....bár ki tudja... :roll:

Tündi :lol: Bár nem értek annyira hozzá, de szerintem tök jó értékek!!!

Pólya :lol: nekem nagyon tetszik, de szerintem csak angol pólyánk lesz, hazahozni meg fogalmam sincs, miben fogjuk. a hordozó tuti a kocsiban, bár ugye nekünk másfél óra lesz, mire hazaérünk...Body és rugi?? tényleg, ki tudja, mit kell majd ráadni. azért gondolom időjárástól is függ.. Lehet, hogy 40fokok lesznek, na, akkor miben????

Védőnős cucc? hát, én ilyet nem kaptam....még egy újságot sem. Csütörtökön megyek hozzá, na majd rákérdezek...és hol lehet kiváltani?

:wink: :wink: dörög az ég...De jó lenne egy kis égi áldás... :D

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ágota, privi ment az adatokkal, és köszi :lol:

madaran

Sziasztok!
Velünk minden okés!Semmi extra nem történt(ma cukorterhelés volt ismét ),azért nem írtam...csak olvasok!

Ma vettem át a várandós csomagot!Aranyos dolgok vannak benne,minták stb.....és világos kék MAM cumi,halacska az elején...ez azért édi,mert Nati és Apukám nagy horgász!Nagyon örültem,hogy nem rózsaszín volt....
Csodálkoztam,mert átvételnél,csak a kupont kérték és kis könyvet nem...simán más is kiválthatta volna helyettem!Na jó nagy a hasam és....dagi is lehetek !
:wink:
Ágota !Ha nem gond,most küldök én is telcsi számot...vagy már késő?
Tegnap Én pocakfiúm is nagyon-nagyon aktív volt..egyszerűen nem hagyott aludni!!!
kandi72
Budapest III. kerület

na, itt a babanetes lista...
szerintetek ebből minden kell????? Akkor nagybőrönd lesz???

2-3 db. hálóing
(bár vannak kórházak, ahol szülés után kapsz hálóinget), ebből a hosszan kigombolhatót ajánlom a szoptatás miatt
2-3 db. neccbugyi
Melltartó
(szoptatós) és melltartóbetét 1 csomag nagy nedvszívóképességű betét
tányér
bögre
evőeszköz
konyharuha
konzervnyitó
törülköző (legalább kettő)
tisztálkodási szerek
köntös
papucs
könyv, rejtvényújság, kazetták, walkman, fényképezőgép
IRATOK!!!
(személyi, a kiskönyv, házassági levél vagy apasági nyilatkozat, TAJ kártya)
Garmastan kenőcs
a mellbimbó esetleges kirepedésének kezelésére (bár erre tökéletes az is, ha egy kis anyatejet kensz rá, és hagyod a levegőn megszáradni)
kisméretű úszógumi,
ha gátmetszés után kényelmesebben akarsz ülni
pelenka a babának
ugyanis sok kórházban ezt nem biztosítanak

És ne feledkezzünk meg a papás szülésekre készülő apukákról sem:

Papucs (ruhát általában a kórházak biztosítanak)
Ennivaló, innivaló
Fényképezőgép vagy videokamera
(érdemes előre tisztázni a kórházzal, hogy van-e lehetőség használni ezeket a szülés alatt)
Óra a fájások méréséhez

+Jó adag türelem és kitartás!

madaran

Kandi :lol: :lol: én is, én is szeretnék csomagocskát!! na, jól megkérdezem a védőnénit, nekem miért nem jár ilyen kupon v. mi?? :evil:

madaran

Anna!
Kérdezd is meg,mert ne nyúlja le....
:wink: Nivea minták voltak benne-fél literes baba ásványvíz-melltartó betét 2db chicco minta,csomó szórólap-új könyvecske-Mecsek tea minták-1db Avent-es pohárka-Mam cumi-mamma coccole krém minták-Sába férfi és női intim szappan minta-1db Pampers minta NewBaby!stb. :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Anna!Szülés utánra szőlő lé,alma lé sok-sok és ásványvíz....szülés közben szőlő cukor,citrom,nálunk csoki is lehet! :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Néztem ezt a holdnaptárt. Augusztus elején van egy teliholdas periódus :wink:

Bim-bam
Apának is van tetkója :wink:
Én 18 évesen csináltattam :lol:

Kandi
Nem késő!
Pocaklány is aktív :lol: :lol: :lol: :lol:
Bemászott a bordám alá. Nem tudom onnan előcsalogatni :evil:

Madaran
Ezek kellenek! Attól függ esetleg, hogy a kórházban mit adnak.
Nálunk adnak anyukának hálóinget, betétet, babának ruhát, pelenkát.
Én a hálósbugyi helyett olyan egyszerhasználatosat vettem a DM-ben. (5 db volt 600 Ft)
Vendég

Madaran: fejből nem tudom a listát, de szívesen előveszem, és elküldöm, ha gondolod! A kismama-szindróma nálam is jelen van!

ági: küldtem priviben az adatokat!

amikor először mentem a védőnőhöz ott kaptam a várandós anyák könyvét( benne vannak kuponok) egy anyáklapját és a kiskönyvet! az egyik kupont az utcsó harmadban lehet beváltani valamelyik üzletben!(lista van)

egyszerhasználatos bugyit én is szeretnék, mostmár tudod, hogy a Dm-ben is van! Köszi Ági! :wink:

kovisziszka

Bocs Ági! Úgy akartam írni, hogy most már tudoM, hogy ott is van! Már írni sem tudok! :lol:

kovisziszka

Cscsi:OK!Fórumos fiúk jöhetnek! :lol:

Doki:Képzeljétek voltunk ma doki bácsinál, és azt mondta nekünk is, hogy nem tágultunk tovább, és minden rendben van a Babócával is, és a Mamival is :)
Nagyon örültem ám neki!!Nagyon féltem, hogy mit fog mondani, de amikor megmondta, hogy minden rendben, nagy kő esett le a szívemről!!!Bár azt is mondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy most már nem kell odafigyelni magunkra!!!
És kiderült, immáron 90%-ban biztos, hogy kislányunk lesz!!Eddig 70% tutira mondta a doki bácsi, de most már szinte 100%-ig biztos volt benne!! :D

Earhart:Beírnád a táblázatba a következő orvosi vizsgálat időpontját?!?Június 11.-e!!!

Szombat:Mi a kis Manó ágyát raktuk össze Apával!Apa úgy belelkesedett, hogy nekiálltunk este összerakni!!!Nagyon ügyes lett!!Manónak is tetszhetett, mert egész végig ficánkolt!!!Majd teszek fel képet róla:)

Linácska:Ezt hallottam, hogy ez természetes ilyenkor!Bár rám sem jellemző!!!Ilyenek ezek a hormonok! :D

Anetto:A pakolást, még én is egy kicsit későbbre terveztem!!De az ehhez szükséges dolgokat én már szedem össze, mert megmondom őszintén, hogy nagyon lassan érkeznek meg a babadolgok amiket rendelgetek!!!A babaágyra is két hetet kellett várni, hanem többet!!!A babakocsira szintúgy!!!Szóval nem nagyon akarom a legvégére hagyni!!!Én amit tudok már szerzek befelé, hogy akkor már csak pakolni keljen!!

Mimi12:Hogy bírtad nagy pocival az esküvőt?!Gondolom mire hazaértetek hulla voltál?

Rilla:Na!!A sárga az szép szín!!!Én is szeretem a sárga mindenféle árnyalatát!!!Biztos szépek lesztek!!Aztán ha megvagytok tegyél fel képet!!!Kíváncsi vagyok rá nagyon!!!

Hmbori:Vigyázz magadra!!!Örülök, hogy jobban vagy!!!Mi a fene lehetett ez, ami így hirtelen elkapott és hirtelen át is ment rajtad?!Persze hála Istennek!!!Pihizz sokat!!!
Én sem váltottam még ki a babacsomagot, de ki kellene!!Valamikor ha megyek olyan üzlet felé ki is fogom váltani, de most hirtelen azt sem tudom, hogy hol a papír!!Szóval elő is keresem mindjárt!!!

Pólya:Én is Mimi12 és Bim-bam véleményét osztom!!!Én nem részesítem előnyben a pólyát!!!De ízlések és pofonok!!
VAlószínű én is így hozom haza a kis MAnót, mint ahogy Bim-bam is írta!!!

Kép
bener

Sziasztok!
Gyors bekukk, aztán visszaolvasok :lol:
Voltunk ma 4D ultrangon, teszek fel képet is :lol:
Marci már több mint egy kilós és kiszámoltuk, hogy kb 36 centis :lol: :lol:
Kép
Kép

Szép estét mindenkinek!
Bea

Kép

Kép
dbea

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:04-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Dbea - jaj de Cuki Marci, milyen szépen látszik az arca. :)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Dbea,
nagyon aranyos Marci. Szopja az ujját???

Csajok,
én néha azt érzem, hogy nagyon le vagyok maradva. Még ott tartok, hogy keresni kellene egy gipszkartonost, aki beépít egy falat, hogy mögé tudjuk tenni a pelenkázót. Még semmit nem vettem, babakocsi-hordozó porosan áll a garázsban, még a komód sincs kipakolva, amibe Levi ruhái lesznek, tele van a férjem vackaival. Csak az a baj, hogy semmiben nem segít, minden rám marad, ez tuti. Most én keressek gipszkartonost??? Ez nem férfimunka??? De megvárom a következő havi fizetést, és nekilátok. Most nagyon sokat elvitt a kötelező szervíz, nyárigumivétel meg úgy egyátalán.
Tényleg, ki tud gipszkartonozni? Festő? Asztalos? Kit keressek?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na, sikerült végigolvasni, nagyon szorgalmasak voltatok ma is :lol:

Ágota, köszönöm az emailt!

Csilla: szerintem is legyen nálad mindig enni-innivaló, aztán a többit az orvos megmondja..

Nálunk is haladnak azért a dolgok: csütörtökön betették a klímát az új lakásba, ma meghozták a matracunkat. A héten még hoznak egy-két bútort, jövőhéten pedig a maradékot, úgyhogy jövőhéten már ott is alszunk :lol: :lol:
A konyháról küldök képet, ott legalább van mit nézni :wink:
Kép
Épp a lakásavatóra készültünk, úgyhogy kicsit rumli van :oops:

Piroska: nagyon sajnálom, hogy feküdnöd kell, de igazából nem értem. Lehet, hogy pont attól mozdulna ki a pici, ha napközben jönnél-mennél, nem? Nekem legalábbis ez lenne logikus...

Vettem ma egy nagyon jó könyvet: dr. Csermely Gyula: Ha egy nő gyereket akar. A pasi szülész-nőgyógyász és a felesége második terhességéről írt könyvet, közben pedig beszúrt egy csomó hasznos információt is, tényleg érdekes :wink:

Szombaton pedig végre megvettem az esküvőre a nyakláncomat és fülbevalómat is, úgyhogy haladunk, haladunk :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Linácska: bekapta az egész öklét :lol: A gipszkartonos szerintem festő vagy kőműves lehet, nem???

Kép

Kép
dbea

Mára már befejezem: de MI IS 100 NAP ALÁ MENTÜNK :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

reggel voltam fogászaton. Talált rossz fogat, úgyhogy jövőhéten is mennem kell. Most leszedte a fogkövet, de végig folyt a könnyem mert annyira érzékenyek a fogaim.

bener: Hol voltál vizsgálaton? A kórházba? Csak mert én úgy tudom, hogy hétfőn aszódon, kedden és csütörtökön meg kistartcsán van magánrendelése.

Linácska: A libero csomagolásról a nyuszikat hova küldöd? Én azt csak egyszer küldtem be egy kisvirágot kaptunk. Most meg a vonalkódot gyűjtöm, azt lehet beválltani.
Egyébként az okosok mit mondanak Lina szobatisztaságára? Elvileg mikorra kell hogy a gyerek szobatiszta legyen?

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba,
mikor Lili volt kicsi, akkor a nyuszikat kellett beküldeni, így én azokat gyűjtöttem tovább. Mi kaptunk egy teknőst, egy nyuszibábot, és egy kiskönyvet. A Pampersről kellett anno a vonalkódot. Na jól megszívom, ha most már a liberóról is az kell...
Azt nem mondta a pszichológus, hogy mikorra kellene szobatisztának lennie egy gyereknek. Csak azt, hogy Lili már szomatikusan érett rá, csak le kellene venni a pelenkáját. Meg azt, hogy azt soha nem fogjuk megúszni, bármikor is vesszük le, hogy pár napig ne csinálja mindenhova, ahova gondolja. Kanapé mögé, szék alá, szőnyegre..., de állítólag ez is a fejlődés része, csak az a lényeg, hogy segítenie kelljen összetakarítani, kimosni, és a "helyére vinni" a produktumot. Mert amíg ő bekakil, az a pelenka problémája, ha anya-apa eltakarítja, az anya-apa problémája, és ha neki nincs vele gondja, akkor nem is érdeke a változtatás. Ez mondjuk logikusan hangzik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:05-kor.

anettoo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:07-kor.

anettoo

Hú Jimbone tényleg te még nagy dolgok előtt állsz. Mikor lesz az utcsó menet?

anettoo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:08-kor.

anettoo

dbea: grat a kevesebb, mint 100 naphoz! És Marci is nagyon cuki, és a konyhátok is nagyon jól néz ki! És hajrá az esküvői készülődéshez is!

Linácska: ne nyugtalankodj, több időd van a készülődésre, mint nekem - és én sem állok sehogy. Se kiságy, se pelenkázó, se babakocsi, se a kórházi pakk nincs még összekészítve... Pedig jövő kedden 26-a, vagyis onnantól már csak 2 hónapom van...

Jimbone: egy kalappal péntekre, drukkolunk! :wink:

Anettoo: tökjó ez az új avatarod, olyan szépek vagytok rajta mindketten! :) Nem hiszem, hogy a 20-adat bárki közülünk akárcsak közelítené! Most hol tartasz? (Én 9-nél... :( )

Bener: de jó, hogy jó híreket kaptál! Én is örülök neki! :)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Jimbone nem irigyellek! Meddig tartanak a vizsgák?
Csilla Te is most fogsz államvizsgázni ugye? Mikor?

Ági még én is elküldhetem az adataimat? Nem túl késő?

Anettoo: csak meg veszi valaki azt a lakást. Ha nem most majd pár hónap múlva, ne keseredj el :wink:

Tündi: nagyon örülök, hogy jó lett a cukoreredményed. Nem csodálom, hogy ki vagy purcanva, ettől a lakásfelújítástól, de utánna csuda szépek lesztek.

Rilla mi is sárgára festettük a kisszobát ahól bébibogyó lesz :wink:

Linácska igaz nekem nincs tapasztalatom szobatisztaságra szoktatás terén, de én a helyedben a jó időben levenném a pelust Liliről otthon. Tudom takarítanod kell utánna, de valamit valamiért. Lehet hogy ebben a jó időben még jön Levi baba sikerülne is a dolog.

Adri

Kép

Kép
irdab

Dbea: nagyon édes a kisfiad! A konyha is tök jó. Mikor is lesz az esküvő? Most aztán nálatok nagyon felgyorsúltak a dolgok, de tök jó lehet, remélem bírod.

Én nem találom ezt a kupont,de tudom, hogy kaptam. Az az igazság, hogy mi is átpakoltuk a lakást és kifestettük azóta semmit nem találok. De még túrok azért.

Adri

Kép

Kép
irdab

Kandi, bocs lehet hogy írtad, de hogy hogy ismételt cukorterhelésen voltál?

Bori már teljesen jól vagy?

Hogy bírjátok ezt a meleget?
Már kérdeztem, de nem reagáltatok rá, hogy mentek szülőszoba látogatásra?
Én vettem egy pólyát abból a felindulásból, hogy ha jönnek majd a rokonok abba fogják meg a gyereket. De ha dög meleg lesz nem adom rá, és nem is abba szeretném majd hazahozni a kórházból.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

bener: örülök, hogy jó hírekkel szolgált a dokid! :wink:

bea: szerintem is szép a konyha! Marci arcocskája nagyon jól látszik a képen, kis édes!

linacska: nálunk is minden az én nyakamba szakad, a párom nagyon sokat dolgozik! most nincs kocsink se, de remélem ez a héten megoldódik!
Ne izgulj a szobatisztaság miatt, majd hirtelen ráfog szokni! Minden gyerek más, van aki hamarabb szobatiszta, van aki később! Ő másban gyorsabb biztos! :wink:

Remélem a többiek is jól vannak! Mindenkinek kellemes napot kívánok!

kovisziszka

Sziasztok!

Madaran,leszakadt tegnap az ég nálatok?Ma náluk rendületlenül szakad,dörög villámlik...

Irdab,már azt nagyon várom,hogy csuda szépek legyünk :) De ahogy elnézem még ma sem fogják a színeket felvinni a falra.Még mindig az előszobán szöszmötölnek,túl alapos munkát végeznek :oops: :D

Linácska,nálunk a gipszkartonozást a kőmüvesek csinálták,igaz ők is festenek meg minden,mert már midnent kitanultak.Na meg apa haverjai,de tényleg tuti szép,alapos munkát végeznek.
Na aggódj nálunk sincs még semmi előszedve,minden csupa por.De festés után szépen lassan elkezdek bepakolgatni.

Bori,ne legyél elkeseredve sztem a 9kg-dal,mert én időben le vok maradva hozzád képest és 7kg-nál tartok. :?

Jimbone,megy a drukk az államvizsgához.Emlékszem mi hogy be voltunk rezelve,pedig visszagondolva nem is volt olyan vészes.Úgyhogy sikerülni fog ne aggódj!!!!

Pill mindjárt folytatom tovább...

Kép
Kép
tundi24

Adri, köszi az érdeklődést, már 98%-ban jól vagyok! :) A munkahelyemen tudok regenerálódni! :) Meg a meleget is jól bírom - megy a légkondi ezerrel, úgyhogy jól beburkolózom a kardigánomba és teljesen jól elvagyok! :lol:
Én már írtam, hogy megyek szülésfelkészítőre, és annak a keretén belül van szülőszobalátogatás is - nagyon kiváncsi vagyok már!

Szilvi, Neked is kellemes napot! :)

Jelentem, volt egy kis eső itt, az Árpád-hídnál, de most már hétágra süt a nap! Szerintem megint a tegnapihoz hasonló meleg lesz...

Kép

Kép
hmbori

Tündi - ne bánd, hogy túl alapos munkát végeznek! Sokkal jobb érzés lesz tökéletes falak között lakni, mint ha itt-ott kisebb-nagyobb hibák figyelnének rátok! 1-2 nap csúszás belefér ahhoz, hogy aztán több évig ne kelljen semmilyen javítást végezni! Szóval örülj csak a profi kivitelezésnek! :D
Kb. ugyanúgy hízunk, amikor én voltam annyi idős, mint te most, én is kb. 7-nél tartottam. Nem vagyok elkeseredve - csak egy kicsit... Nem nagyon akarnék 10 fölé menni, de már látom, hogy ez nem reális elképzelés - kénytelen leszek 12-ben maximalizálni. Az azért tartható, nem?

Kép

Kép
hmbori

Bener,örülök,hogy minden rendben van! :)

dbea,nagyon szép fiúcska Marci is!:) Milyen édesen eszi az öklét :) A konyhátok is szép!:) Elektromos a sütőtök?A mienk az és én nagyon szeretem.

Sissi,Márknak nagyon sok Boldog Szülinapot!:)
Kép

Libero:csajok hány vonalkódot kell összegyűjteni?És hová kell küldeni?mi virágból 2őt is kaptunk :D De utána nem küldtem be semmit,nem is ngyűjtöttem...De most,hogy 2 pelusos gyerkőc is lezs,így lesz bőven :)

Kép
Kép
tundi24

Bori,megnéztem a kiskönyvemet(Lucáét) és ott 29 hetesen tartottam 8,5kg-nál.És 14kg-val zártam.
Nekem azt mondta a doki most se legyen több.Hát reméltem,hogy most kevesebb lesz,de nem úgy tűnik :roll:
Örülök én az alapos munkának,csak olyan jó lenne már rendesen a szobákban lakni és nem az ebédlőben :?

Kép
Kép
tundi24

Bea annyira örülök, hogy rendben vagy, és nem tágultál tovább, de nagyon vigyázz magadra, ezt a pár hetet ki kell húzni.
Kg-ok amióta tartom a diétát tartaom az 5 kg-omat.

Bori azért a klímával is óvatosan.

Itt tegnap esett az eső, de csak fülledtebb lett tőle a levegő.
Most meg nagyon durva meleg van.
Le se merem írni, nekem meg a fülem kezd fájni, vagyis alatta, ha így marad el kell mennem a fül-orr gégészetre :oops:

Jimbone még írtad régebben, hogy vannak diétás főtételeid amin a szénhidrát fel van tüntetve. Ha van ilyen és lesz időd elküldöd nekem? Köszönöm

Adri

Kép

Kép
irdab

Ádibaba és mit csinálnak a fogaddal?

Bocs, hogy így részletekben írok, de szét vagyok ma esve, többször is vissza kellett olvasnom :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok! Visszaolvastam én is! :P :P

Piroska! Remélem, hogy a babód mielőbb változtat a testhelyzetén és megúszod a hosszadalmas fekvést. Én ilyet még nem is hallottam, hiszen a babók ilyen idősen még igencsak mozgékonyak, nem úgy, mint mondjuk a 38. hét körül. Szerintem fog változtatni az elhelyezkedésén, biztosan, légy optimista! És azért legyél netközelben is, ha tudsz!

Szilvi (Kovisziszka)! A kórházi csomagot elkezdtem beszerezni, de még korántsem teljes a pakk! Mindenesetre, így a 30. hétben már engem is nyomaszt, hogy mielőbb össze kellene rakni! (Egy kérdés: tisztasági betétet, olyan nagyméretűt, ami szülés után kell, hol vesztek?? Dm vagy baba-mama bolt?? :roll: )
Pólya egyébként nekem is lesz, talán az elején érdemes abban tartani a bébit, esetleg szoptatásnál könnyebb, nem tudom, de biztos nem abban fogom hazahozni. Anyukám szerint azért jó a pólya az elején, mert amíg nem tudja a pici valamennyire tartani magát, csak úgy nyeklik mindenfelé, addig talán az elsőgyerekes anyukának is könnyebb...

Tündi! Örülök, hogy jó lett a cukoreredményed! Hurrá! Amúgy a felújításban teljesen együttérzek Veled, mi is abban vagyunk, már megint... Most fejeztük be a fürdőszoba felújítást - gyönyörű lett, nagyon örülünk neki - ablakcsere volt a múlt héten, aztán annak a nyomait próbáljuk tüntetgetni, aztán lépcsőburkolás következik. De kitartás, utána jobban érezzük majd magunkat, és egy darabig nem kell hozzányúlni a házhoz!

Bener! Örülök, hogy jó hírt közölt Veled a doki, ez most a legfontosabb!!!

Dbea! Nagyon klasszak a fotók a bébiről, olyan édes, ahogy szopizza az ujját. Klassz a konyhabútor, szépek lesztek!

Lina Remélem mielőbb megoldódik a szobatiszta-ügy nálatok! Próbálkozni kell vele szerintem, biztos, hogy rájön előbb-utóbb a lányod, hogy mi a helyes irány. Amúgy gipszkarton-ügyben szerintem ezzel foglalkozó céget keressél meg, akik ilyennel foglalkoznak, azok általában kőművesek is, meg szigetelik a házat. Nálunk is egy ilyen csapat járt még tavaly.

Jimbone! Nagy kalappal Neked a vizsgákhoz! Nem lehet könnyű egy gyerek mellett pocakosan vizsgára készülni! MInden elismerésem a Tiéd!

Anett! Jó az új kép a kisfiaddal! Ne keseredj el a lakáseladás miatt, sajnos ez most országos tendencia a válság és a bankok válogatóssága miatt. Ingatlanszakmában dolgozom, látom, hogy mi a szitu. Egyébként ebben a helyzetben a bankokat is hibásnak tartom, mert évekig fűnek-fának adták a hiteleket, olyanoknak is, akikről látniuk kellett volna, hogy a 2. havi törlesztésnél gondban lesznek, most meg azok sem kapnak hitelt, vagy csak hosszas huzavona után, akiknek tényleg biztos anyagi háttere van... Próbált több fórumon, többféleképpen hirdetni a lakást, tegyél fel róla képet, látok olyan hirdetést is, hogy a szocpolra hivatkozik az eladni szándékozó, amely még most júli 1-ig vehető igénybe...

Irdab! A szülőszoba látogatás jó ötlet, én is szeretném útba ejteni mindenképpen! Szerintem fontos, hogy lássuk előre, hol zajlik majd életünk egy jeles eseménye!

Hmbori Szerintem a 9 kiló nem sok Nálad. Van egy kismamakönyvem, azt hiszem az a címe, hogy Kismamák Nagykönyve, abban vannak jó leírások, tanácsok a terhességről és a kisbabák ápolásáról. No, abban a könyben a modell a 28. héten 9 kiló hízásnál jár, úgyhogy szerintem ne sokalld a kilókat magadon. Szerintem tartható lesz a 12 kilód is! Mi majdnem egyidősek vagyunk - 1 nap híján - én olyan 7-8 kilónál járok, de terhesség előtt is volt egy kis súlyfeleslegem.

Kérdéseim:
Lányok, a táblázatokat valaki nem tudja ide feltenni - legalább azokat az adatokat, amelyek publikusak???
Talán már kérdeztem, de megint feltenném a kérdést, hogy a Sote 2-n (Üllői út) szül valaki??
Csípőfájdalmaitok vannak??
A Tgyás tényleg a bejelentett jövedelem 100 %-a??

Hétvégén kaptam egy csomó babaruhát rokonoktól, most már nagyon sok ruhánk van, azt hiszem nem veszek többet, szerencsések vagyunk. Olyan nagy élménnyel mosom, szárítgatom a ruhákat, rámjött a fészekrakó ösztön.... A bababútor részben megjött, de várjuk még a babakocsit és a kiságyat, ami olyan nehezen érkezik meg.

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra!
Bocsi, ha hosszú voltam, most már dolgozom! :oops: :oops:

Judi

Kép
judi79

Sziasztok!

Adri!
35 elmúltam és a Margit kórházban kötelező a 18.héten is ,ha az rossz eredményt hoz....akkor előbb is,de mivel Nekem jó-ill. alacsony volt,így a 26.héten van a következő csak!-de még lesz egy....ha ma kiderül,hogy gond van...de nem hinném éhgyomrim 3körüli ,terhelt 5,4 ....szóval még alacsony is...nem hogy magas!
:wink:

Libero:
- liberoklub oldalon van és vonalkódokat kell beküldeni... eldobhatós pelenkázó alátétet,eldobhatós előkét.....játékokat-könyvekre lehet beváltani....
-na meg van kvíz kérdés...arra is adnak plusz pontot!
További szép napot!
kandi72
Budapest III. kerület

Jimbone,
dehogy tűnt kioktatónak, amúgy én már bármilyen hangvételű okos ötletnek örülök :lol:
Amúgy Lili azt mondja, hogy majd az összes pelenkáját és cumiját odaadja Levinek. Lehet, hogy tényleg meg kellene várnom, és tényleg oda fogja adni???????? Június végén leszünk egy hetet Balcsin, ott még megpróbálom a pelenkanélküliséget. Végül is a parton nem érdekes, ha mellémegy, a szobában sem annyira, mert van takarítás minden nap, na meg ott lesz az anyukám, és segít.
Amúgy nálunk az éjszaka rendben van, mindig száraz a pelus, mondjuk havi 2-3 alkalommal nem. Úgyhogy ez sem lenne gond. Fogalmam sincs, mi nem stimmel, hogy nem szól.

Voltam védőnőnél reggel, minden ok, vizelet, vérnyomás, csak egy hónap alatt híztam 3 kilót. Összességében még mindig normális az a 6, amit eddig híztam, csak egy hónap alatt a 3 nem annyira. Lehet, hogy kicsit kiengedtem diétaügyileg, na mindegy, lehet, hogy most lendült be kicsit Levi is. Amúgy számolgattam: 1,2 kiló a gyerek, 1 a magzatvíz, kb. 0,5 a méhlepény, és 2 a vértöbblet. Tehát 4,7 kiló abszolút indokolt, így már annyira nem is sok a 6.

Sissi,
ma van Márk szülinapja? Akkor sok boldog szülinapot kívánunk neki.

Cscsi,
Milunak meg sok boldog névnapot.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok, Kismamák!

Pár napig az Őrségben kirándultunk, és mit látok, mire visszajövök: mindenki vad fészekrakásban van, és majdnem olyan szórakozott, mint én! :lol:
A kirándulás egyébként remek volt: a barátok, a hangulat, a ház, a környék - minden! Így aztán vasárnap reggel egymást noszogattuk a pakolásra, amiből az lett, hogy hát miért ne maradjunk még egy napot? Így is tettünk, ezért csak hétfő délben értem be a munkahelyemre (reggel jöttünk vissza), de szerencsére lecsúsztathatom azt a pár órát. Az Őrség nagyszerű hely, aki még nem járt ott, mindenképpen tervezze be az életébe!

Anetto, azt hiszem, te kérdezted az útirányt: az első napot nyugatra terveztem, elkirándultunk a Hármashatárig (szlovén, osztrák, magyar határon álltunk) és inkább a tájjal, a természettel ismerkedtünk: rengeteg a fenyves, sok vadat láttunk: szarvast, őzet, fácánt, nyuszit - és egyáltalán nem voltak ám félősek! Épp csak beballagtak az útról az erdőbe, de onnan még visszakukucskáltak ránk hosszan. Fantasztikus élmény volt.
Másnap le délre, az Őrség belsejébe kirándultunk: Szalafő, Őriszentpéter, Magyarszombatfa stb., majd Velemér (az a freskókkal díszített Árpád-kori templom lenyűgőző!) és végül Pankasz és a Vadása-tó felé vettük az irányt.
Most, hogy majd hosszú ideig nem tudok menni ilyen típusú utakra, jó érzés volt feltöltődni ennyiféle élménnyel, a társasággal, a koranyári nevetgélős este erdei levegőjével.

Ma még tart ez a varázs, de annyi a munka, hogy lassan visszatérek a benti kerékvágásba...
Reggel voltam a védőnőnél, aki szerint nagyon leesett a hemoglobinom :( . A dokik nem szoktak ezen sokat aggódni, mert a kismamáknál természetes, viszont a védőnők annál inkább, mivel szülés után nagyon legyengíti a mamákat. Szóval: vasat kell ennem nekem is C vitamnnal, májjal, bárhogy.
Egyébként a védőnőtől én egy sima könyvecskét kaptam, semmiféle kupont stb. A dög. Most meg jön itt a hemoglobinnal, ahelyett, hogy megszórna mindenféle finom vásárlási lehetőséggel. :)

Piroska: Nagyon drukkolok, hogy a babád bújjon jó helyre a pocakodban, hogy te is megnyugodhass! Tudom, milyen, ha feküdni kell, és még aggódni is; remélem, hamarosan kedvezően alakulnak a dolgok. Bíztasd a kicsit és persze magadat is!

Judi 79: Én a SOTE I-n szülök (Baross u.), majd átintegethetünk egymásnak. :wink:
Amúgy úgy tudom, hogy a terhességi-gyermekágyi segély mértéke: a jövedelem napi átlagának 70 %-a.

Az bennem is kérdés, hogyan lenne a legjobb elköszönni a múzeumból:
előbb a rendes évi szabit kivenni (hiszen akkor 100%-ot kap az ember), táppénzre menni, vagy megkezdeni 28 nappal előtte a TGYÁS-t. Most úgy gondolom, hogy az időarányos szabi kivételét mindenképpen belekalkulálom. Dolgozó Kismamák, ti hogy tervezitek?

Amúgy egyre jobban izgulok, de ahogy az idő telik, egyre nyugodtabb is leszek.

Kép
goldplast

bori: a 12 kg sem sok! a java úgyis lemegy szülés után! Nekem meg mindenki azt mondja, hogy hova tettem a bébim, mert nagyon vékony vagyok, és nem hízom csak pocakra szinte! Erre a dokinénim azt mondta, hogy nem baj, mert szülni tudok az a lényeg! Szóval, ha a bébid 12 kg-t kíván, hát az úgy a jó! Gondolj arra, hogy van aki 20-30 kilót is felszedett terhesség alatt! Van olyan aki a 40 hét alatt csak 5-6 kilót! Lényeg, hogy a baba is és mama is jól érezze magát! De lehet, hogy 10-nél meg is áll! :wink:

judy79: hát igen sokan úgy kapnak hitelt, hogy 2 hónap múlva már nem is bírják fizetni! Mi albiban lakunk, de jelenleg jó helyünk van, és félnék hitelt felvenni! Meg az sokkal több is lenne! Sokan sajnos meggondolatlanul ugranak bele a hitelbe!
csipőfájdalom 3-4 napig nekem is volt, reggel úgy kelltem ki az ágyból, mit egy nyomorék, és görcsölt is a lábam! Mostmár a magnéziumot délután szedem, és este kálcium lefekvéskor!

anett: nem könnyű most eladni, de biztosan nemsokára sikerülni fog! Hol van helyileg ez a lakás?

kovisziszka

Lina, köszi :)

Regisztráltam a Liberoklubba, két éve használom a pelust és nem is tudtam, hogy lehet gyűjteni :evil:
A beváltható kupont is megkerestem, Milunál észre sem vettem :oops:

Jimboné, én valamikor júniusban fogok államvizsgázni, de még nem mondták meg az időpontot! :evil: Jó kis suli ez, nem?... Egy nagy kalappal neked, én már most izgulok!

Én is 8 kg-nál tartok, és amióta csinálom Lina diétáját azóta sikerül tartanom.
Ti hogy álltok anyajeggyel? Nekem most rengeteg új jött!!!!! Be is jelentkeztem bőrgyógyászatra, mert nagyon idegesít. Hallottam, hogy a terhesség alatt kijöhet, de ennyi??????

Gp, a könyvecske (Várandós mamák) hátsó-belső borítójában van a kupon.
Én táppénzre mentem szülés előtt, és a szülés napján kezdtem meg a szül.szabot. A rendes évi szabadságod hadd gyűljön, jól fog jönni majd ha vissza kell menned dolgozni - szerintem :wink:
Irigyellek a kirándulás miatt, de én már a napi 1 órás sétától is kifingok :lol:

Anett... nehéz most eladni. Anyukám házát 2 éve áruljuk :( igaz, az magasabb árkategória, de tényleg lassan megy. Merre szeretnétek házikót venni?
Vendég

Súlygyarapodásról: okos könyvem (a bábás) írja (rövidítetten idézem): a terhesség végére a gyerek súlya 3-3,5 kiló, a magzatvíz 1 kiló, a méhlepény 0,7 kiló, a méh 1,5 kiló (70 g-ról nő ennyire), a mellek súlya is nő, akár fél kilót is a kettő, plusz 6 kiló az élettani vízfelhalmozódás a szövetekben és a vérben. Így a 12-14 kilós súlynövekedés a várandósság egész idejét tekintve teljesen átlagosnak tekinthető. Ha valaki normálisan étkezik, akkor annyit hízik, amennyire a testének szüksége van (figyelembe kell venni azt is, hogy a szoptatáshoz is szokott a szervezet tartalékolni, mert az aztán tényleg igényli a pluszt, nekem pl. a szoptatás alatt mindig tök jól lementek a zsírpárnáim, sőt, a terhesség végére extrém rondává váló narancsbőröm is felszívódott :) ). Szóval csak semmi para a hízással kapcsolatban, a 7-9 kiló eddig nagyon szép! :)

Linácska,
hihi, én is pont a hetedikét néztem ki szülési dátumként, ugyanabból az okból. :D A harmadikam születési dátuma: 07.05.03., vicces lenne hozzá a 09.08.07. :lol: Szóval szüljünk együtt! :wink:
Szobatisztaság: az én majdnem négy évesem éjszakára még egyáltalán nem szobatiszta, még csak száraz sem marad a pelus. Valahogy úgy tűnik, hogy Lili teljesen képes lenne rá, csak egyszerűen nem akarja (van ilyen ismerősöm, akinek a gyerekei 3 év 3 hó, 3 év 1 hó, és 3 év 2 hósan lettek szobatiszták, pedig tudták róluk, hogy akár egy évvel korábban is lehettek volna, mert fizikailag képesek lettek volna rá, de csak ekkor volt kedvük hozzá). Csabi nálunk 3 évesen lett nappalra szobatiszta, de ő nem is állt rá készen korábban. Én kipróbálnám a nyaralás alatti pelenkanélküliséget, de ha nem megy, akkor lehet, hogy érdemes lenne kivárni, amit Lili szeretne, de akkor aztán azt tényleg megpróbálni betartatni vele. Nem könnyű helyzet, kitartást!!!

Goldplast,
mi vasárnap megyünk az Őrségbe egy hétre! :)

Megyek, gyurmázni akarnak a kölkök, el kell őket rendezni.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:09-kor.

anettoo

Márk Nagyon Boldog Születésnapot! :D
ezt csak egy órája próbálom, akartam mellé egy aranyos képet és nem jön össze sehogysem! Mindjárt felrobbanok! :twisted:

kovisziszka

Sziasztok!

Köszönjük a jókivánságokat :D :D :D .Tegnap volt 2 éves a Drágám. nagyon röpül az id.

Most,hogy visszaolvastam rájöttem,hogy lassan neke is készülnöm kellene.Mondjuk nem kell sok mindent venni.Na majd a nyaralás után rá startolok.

Itt nem esett az eső süt nap és nagyon meleg van.

Tegnap voltam moziban addig apa volt Márkkal.

Csilla:Boldog névnapot Milunak!!!

Jimbone:vizsgákhoz kitartás,már nincs sok hátra.
Miből vizsgázol?

Csilla:neked is sok sikert a vizsgákhoz és az államvizsgához.
Azért az durva,hogy még nem tudott mikor lesz,nálunk annao(2000 ás 2005ben)ilyenkor már rég tudtuk.
Vendég

Anett:ne keseredj el előbb vagy utóbb elmegy az a lakás.Milyenben szeretnétek költözni és merre?Tervek már vannak?

Nálunk is sárga Márk szobája.A mienk pedig almazöld,tavaly festette ki apa és a nagynénje.Nagyon jó lett :D
Most a konyhát kellene,de szerintem jövöre marad.
Most alégkondin gondolkodok,mert Márk szobájában van de a mienk legalább 5 fokkal melegebb és nyáron tuti nem fogom birni.
Vendég

Goldplast,
nem várandós anyukák könyvét kaptál? Mert abban vannak a kuponok, ki kell vágni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sissi
Boldog szülinapot Márknak !! :D

Mimi
Végül melyik kórház mellett döntesz ? :lol:

Irdab
Jó ez a Holdnaptár !!.....nézegetem, hogy augusztus 20. a teljesen fekete....az a telihold ??....vagy az az újhold ?....mert ha az újhold, akkor a legközelebbi telihold 23 héttel előtte vagy utána van....az sehogysem lenne jó ! :roll:

Tündi
Gratula a jó eredményekhez ! :D

Ágota
Köszönjük a táblázatot !!

Madaran
Szerintem a tányért és konzervnyitót felesleges a kórházba vinni ! :lol:

Bener
Örülök, hogy minden rendben van veletek !!
Várjuk a képet a kiságyról ! :D
Mi csak júliusban leszünk kész a babaszobával, majd csak akkor tudok róla képet küldeni !

Dbea
Nagyon édi Marci !! :D És a konyha is nagyon szép !

Anettoo
Mi megyünk Horvátországba, már csak 3,5 hét....alig várom !!!!!!! Az egészet szeretnénk bejárni, egy körútat tervezünk.
És Ti mikor mentek és merre ?

Linácska
Sok festő tud gipszkartonozni is, érdemes rákérdezni tőlük, mert így legalább csak egy brigád vonulna fel !

Jimbone
Kitartás a tanuláshoz és drukk jövő péntekre !!

Irdab
Gratulálok a 30. héthez ! :D

Goldplast
Jó lehetett nagyon a kirándulásotok !
Munka : én terv szerint aug. 1-ig dolgozom, de előtte még elmegyünk júniusban 2 hétre szabira (amúgy az egész évi szabit ki lehet venni) !

Kilók : én eddig + 7 kilónál tartok.

Kép
Kép
rilla_

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?