Új privát üzeneted érkezett!

Bogi!

Azért én kíváncsi leszek a ma esti súlyára. Mert Marci naponta 30-40 g-ot szokott hízni. És múlt héten volt két olyan nap is, amikor semmit nem hízott.

Kikocska!

Nekem is fáj reggel óta a fejem.
MArci sem aludt még vissza, és Beni is nyűgösebb a szokásosnál. :roll:
De én legalább aludtam éjszaka.

Nem túl bíztató, amit a heti frontokról és időjárásról írtál.
Vendég

Sziasztok!

Rég voltam, a hétvégén nem tudtam nethez jutni, szinte minden nap mentünk valahová, nagyon jó volt :)
Jankának egyre jobban megy az egyedül elalvás a saját ágyikóban, feltéve persze, ha a pocak tele van és nem fáj. Előtte sírdogál, nyöszörög egy kicsit, de pár perc múlva alszik is. Most is húzza a lóbőrt, én pedig ki tudtam vasalni, mosni, jó nagyon. Lassan kezdem megszokni, hogy legkésőbb hajnali 5-kor indul a nap, ugyanis ha reggel vissza is alszik, az olyan fél8-8körül van és nem túl tartós. Aztán délelőtt szokott aludni egy hosszabbat. Nemsokára kelteni fogja a pocakja, aztán kimegyünk sétálni kicsit. Ebben a melegben ti mit adtok a babóra, ha kiviszitek?

Kikocska: ezen a csiganyálon olyan jót nevettem :lol:

Leo: uh, pedig én is azt teveztem, hogy fogigátlót fogok szedni. A phamatexben nem bízom annyira, a gumi körülményes és amúgy sem szeretjük. Így viszont meggondolandó az a tabletta is :roll:

Na, sír a kisasszony...

Kép

Kép
sildi83

Sildi!

Állítólag ma nagyon magas az UV-B sugárzás, és aki teheti ne menjen ki a napra.
Én árnyékba sem viszem ki ma a fiúkat. Majd csak a délutáni alvás után, 5-6 óra körül.
Vendég

Sziasztok!

Még egy oldallal el vagyok maradva,de még mielőtt elfelejteném kinek mit szerettem volna...

Sildi nagyot mosolyogtam Janka kakilós műsorán. Maja is akkorát kakilt valamelyik nap,h tesómmal nagyot nevettünk és le kellett csap alatt mosni a popóját,mert sztem az összes törlőkendő is kevés lett volna :D
Meg mi is próbáltuk az álomba sírás taktikáját,de 10 perc múlva én is már sírtam,felvettem és csak szorítottam magamhoz. Na ettől el is aludt :)
A babakocsit meg sajna úgy vettem észre Maja még nem annyira szereti,így mi még ha megyünk valahova,akkor kendőbe visszük.

Kendő: nekünk két féle van. Egyenlőre a karikásat hordom,mert Beo én sem tudom feltenni a kötőset. Az elvet tudom,de valahogy nem az igazi :? De a karikásat szereti úgy vettem észre

Fűtést én csak akkor kapcsoltam be,amikor haza hoztam a kórházból,mert aznap hideg volt,de páromat megkértem,h vegyen egy hősugárzót,így mi ha hideg van inkább azt használjuk,mert az egész lakást nem fűtjük fel,a mi szobánkba meg nem lehet külön csavargatni le, föl a fűtést,mert letölt a csavargató :cry:

Fürdetést szerencsére Maja szereti csak a vetkőztetést, öltöztetést nem annyira.
Gesztenye én már használnám a szopipárnát szoptatáshoz,de a farcsontom miatt még mindig nem tudok ülni :cry: Így most alvásnál teszem hanyatt fekvésbe a lábam alá,mert úgy leveszi a csontomról a terhet.
Páromnak is fogunk viszont egyet venni,mert Ő is szeret aludni vele :D :D :D
Az unokanővéredet azért sajnálom én is. Nem tudni ez mitől lehetett. Sok volt már a 3. gyerek a szervezetének?

Sziszike sajnálom,h ennyire fáj Neked :cry: Kicsit átvennék a "terhedből" szívesen,mert nekem is még kevés van.

Tesóm szerint amikor a semmibe néznek a babák,akkor angyalkákat látnak :)

Pöttyök Majának a nóziján vannak,de azok már születése óta. Lehet ez más,nekem azt mondták,h azok zsírpöttyök és elmúlnak maguktól. De gondolom ez más.

Tasin Apumnak múlt héten volt műtéte. Neki évek óta orrpolipja van. Úgyhogy tudom milyen,sajnálom a párodat és remélem rendbe jön hamar.

Kikocs Mekibe mi is voltunk Sodexoval :D A gyerekeknek vannak evési szokásai :D :D :D

Réka ismét nagyon köszönöm a javaslatot,tanácsot!

Majáról: szombaton éjszaka fél kettőkor kelt és nagyon fáradt voltam,de tegnap meg ma duplán kárpótolt minket. Szombat este 10-kor lefeküdt,vasárnap reggel fél 6-kor nekem kellett már keltegetnem,h egyen már valamit. Tegnap meg fél 10 körül aludt el és 7-kor kelt. Az 9 és fél óra,hihetetlen. Egy felnőtt is megirigyelné,bár ebből azért nem csinálunk rendszert :D
Vettünk Neki a 2 hetes szülinapjára pihenőszéket,remélem nem lesz felesleges,bár olyat vettem,ami etetőszéknek is funkcionál. :)
Tegnap voltak párom szülei,meg nagyszülei megnézni az unokát és készült pár kép. Az elsőn Após,párom meg persze mindenki szeme fénye Kép Kép Kép

dharma

Sziasztok!!

Rég voltam... mindig olvaslak Titeket de mire írnék biztos hogy felkel Dani :? meg persze ha leülök enni...

olyan szépek ezek a babók...

ezt a frontot mi is érezzük egész délelőtt ment a sírás

Sildi irigyelek hogy egyedül elalszik Janka... mi még mindig a cicin elalvásnál tartunk

erről nem is hallottam hogyha a semmibe bámulnak angyalokat látnak

a hízás fogyásról:52kg-val kezdtem 69-cel szültem most mertem ráállni a mérlegre 58-at mutatott... megállapítottam hogy rossz a mérleg :lol: :lol: :lol:

múlt hét végén megvolt az első hosszú utunk.Anyumékhoz mentünk... busszal.Féltem hogy végig sír vagy valami de oda vissza ugy aludt mint a bunda...

most megyek majd 6hetes kontrollra megint kb annyira félek mint amikor először mentem :roll: :roll:

Már teljes "szókincse" van Daninak: güü gííí heőőő ágüüüü
olyan aranyos amikor így "ossza az észt" :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Sziasztok!

Most már legalább tudom, mitől van ez a rettenetes nyűglődés, remélem a hidegfront majd kicsit rendezi. Éjjel először volt műsor, alig aludtam valamit, persze most nem is aludt hosszút, 4 óra elteltével keltett reggel. Szerencsére délelőtt tudtam 2 és fél órát pótolni, meg fürödni is gyorsan, de azóta megint semmi nem jó. Kénytelen voltam lerakni, hogy sírjon egy kicsit, mert a gép már centifugázott, de a száraz ruhát még nem tudtam leszedni, negyedóra volt, mire álomba sírta magát, de a szívem majd megszakadt, alig bírtam magam visszafogni, hogy nem rohanjak le hozzá. Így nyertem is félóra alvásidőt :P

Most először viszont sikerült berakni a babaerszénybe úgy, hogy ne ordított tőle, és 2 kört séta után le is kókadt :D :D :D most itt szuszog a bugyorban az ölemben, véééégre, tudtam használni az erszényt!

Dharma, jó az az első kép, szegény mi gyerekünk is hasonló környezetre számíthat. Mikor hazajöttünk a kórházból, még ott voltak az ünneplők, körbenéztek, és megállapították, hogy nem elég 2 ilyen szülő a babának, de hogy még a barátokat is ha megnézzük... szegééény. Csak mérvadóul: a keresztapját folyton összekeverik Ganxta Zolival :D csak ő szőke.

Miának szerencsére csak 2 kis pöttye van, azok olyan kis zsírpöttyök, remélem, majd elmúlik.

A mérleg nekem is tuti rossz, sőt, a centi is :P szinte semmi változás az utóbbi héten, még mindig 6 kg pluszban vagyok, és a kerületem sem nagyon csökken. Na jó, kisebb a pocakom, de pont ugyanannyira áll ki. Mikor lehet már kicsit mozogni is? Meg kell várni a 6hetest?

Nálunk a szókincs leginkább az ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, kaja előtt meg megy az eeeee. De ezeket sokig tudja nyomni. :D

icamica

Sziasztok!

Napok óta nem voltam én sem, igyekszem visszaolvasni is.
Rólunk: 10 nap alatt 240g-ot hízott Barni, nem túl sok, de azért nem vészes. Jobban aggaszt, h úgy látom, nem szeret enni. :roll: Nappal sokszor kelteni kell még mindig, és általában nem túl lelkes, ma eddig evett egyet még fél5-kor, aztán 90, 80, 60. A napi adagját azért mindig megeszi, csak attól félek, h hamar csökkenni fog a tejcihozam, ha nem üríti ki rendesen a ciciket. Fejni meg nem fejek, nem tudok és nem is akarok még több időt elvenni Emmától!
Éjjel viszont 2 napja 2szer kel, pedig előtte mindig csak egyszer ébredt- már ha nem én keltettem. Lehet, h a nagy melegben enni sincs kedve, inkább éjjel pótolja?!?!

Amúgy elég simán megy minden, de Tomi még holnapig itthon van, főzni meg Anyum főz 8) , szóval még nem „üzemelek” teljes kapacitással! Most alhatnék, de ilyen melegben nem megy.

Ja, képzeljétek Anyósomék hoztak Barninak egy full szőrős párnát, h tegyük be az ágyába. :shock: Jó-jó, ajándék lónak…..de azért gondolkodhatnának, hiszen van 2 gyerekük meg 4 unokájuk!!

Emma se tud aludni, úgy látszik (28 fok van a lakásban)- mennem kell, de hamarosan igyekszem reagálni is.

Ja igen, az a nyavalyás köldökcsonk is megvan még, pedig már 2 üveg alkoholt "elfogyasztottunk". Sztem még min. 1 hét... :shock: :?

Zsu
svs

Sziasztok!

Kicsit megint el voltam tünve...
legelöször is köszönjük a névnapi köszöntéseket Botond nevében! :D
Kicsit érdekesre sikerült,de a lényeg,hogy gyermekünk boldog...a lényeg,hogy anyósom hónapok óta igéri a biciklit Botinak,mondanom sem kell igéret marad a dolog(mint annyi sok minden... :? ),úgy döntöttünk apával,hogy akkor majd mi megvesszük,de csak keddre tudják hozni :? ,ugyhogy kapott a gyermek tölünk egy marék lufit(a szülinapi lufik utolsó példányát múlt héten harapta ki :shock: :lol: ),meg egy buborékfújót.A gyerköc sikitva örült ezeknek,ugyhogy összenéztünk apával,hogy hát kell ennek bicikli :roll: :lol: :?: (kell...)

Olvastam Réka tanácsait is,Réka,tök jó hogy jöttél!Bár nekem hálistennek nincsenek ilyen problémáim,de lehet,hogy pszcihológusi tanácsokra rászorulnék... :wink: :lol: viszont ugy látom sokmindenkinek sokat jkelent egy-egy értelmes tanács.Lehet két éve,Botinál még én is bombáztalak volna a kérdésekkel...

Sziszike,kicsit irigykedem hogy Koli már ilyen ügyesen bilizik,ez nagyon szuper!Nálunk is alakul a dolog,de nem szertném eröltetni a dolgot.Bár napközben többnyire már csak akkor van pelus,ha megyünkj valahová,de alapvetöen pisinél jól müködik,hát a kaki az nem...valamelyik nap is szólt,hogy anya,nagyot pukiztam-hát mondanom sem kell,nem váletlenül volt nagy,és nem csak puki volt...

:wink: :? :lol:

Ha van idöm olvasom ám a blogokat!
Kikocska,a babakocsis kép nagyon tetszik! :D

Bocsánat,hogy nem reagálok mindenre,de eléggé tele a fejem...
próbálunk hitelt intézni,de lehet,hogy elöszedem a régi neylon harisnyáim a gyorsabb eredmény érdekében... :lol: :?
Szombat éjjel meg alig aludtunk,ugyanis Boti befulladt,nagyon ugy néz ki,hogy krupp... :cry: :cry: :cry: ma voltunk dokinéninél,irt egy rakat gyógyit,ha ujra elöfordulna...
Nem tudom pontosan mi volt,de ijesztö volt ahogy küszködött szegénykém a levegövel,plusz a köhögés...vittük is ki gyorsan a hüvösre,segitett is,de aztán nem tudtuk eldönteni apával,melyikünk aludjon mellette,végül ugy döntöttünk jön a nagy ágyra...élmény volt :roll: Boti melett aludni nem egyszerü...hajnalban meg kelt Borka is,ugyhogy ugy szoptattam,hogy a fenekem szó szerint lelógott az ágyról-de igy legalább tuti nem aludtam bele az etetésbe és kicsilány is kikerült idöben a "veszélyzónából",vissza a kiságyikójába.

Pénteken meg voltam a hathetes kontrollon,aztmondta dokibácsi,hogy jó anyagból vagyok gyúrva,mert ahhoz képest,hogy mekkora baba bújt ki belölem,nagyon szép az altájam :lol: de tornáztatni kell még egy darabig.

Tudom,még Ildinek is akartam irni,hogy örülök,hogy javul a helyzet,az elején elgondolkodtam,hogy hogy lesz igy nálatok akkor három vagy négy ghyerek... :wink: :lol: :lol: tényleg,hogy álltok most ezzel a kérdéssel? :wink:

Próbálom még estére összeszedni a gondolataimat,hogy mit-kinek akartam még irni... :oops: :lol:

Kép
Kép
gizu

Sziasztok!

Jó car lett az éjjel.... :-( 4 órát sikerült kihozni belőle.... :-( MA egy kicsit jobb a helyzet még kevesebb volt a nyüglődés.....

Ildi!
Nálunk vagy egy rövid ujju body-ban vagy egy napozoban van.m de hétvégén a 32 fokban valszeg csak pelus vagy ujatlan body....
Ha kiviszed még ha reggel is kend be. én 50 krémmel kenem őket...
És szerintem 12-15 ig egyáltalán ne vidd ki. mi is ma 11:30 kor már húztunk be és szerintem 16 elött ki se megyünk. ja és persze beni csak szigoruan árnyéba.....

Kikocs!
Hát ezek a hidegfrontok nem hangzanak jól.... de azt mondták csütörtöktöl beáll a meleg és marad nem lesz front.... Te hogy bírod ebben a melegben a kendőt??Én elolvadok meg beni is de mégis megnyugtatja és alszik benne....

Kocska!
Jó hogy vagy:-) Nagyon cépek vagytok!

Gizu!
Ne eröltes a fiadat szerintem. mi kb 1,5 korában megmutatuk neki a bilit utálta. most előhoztuk egy hete gondoltuk meg látjuk mi lesz és örömmel fogadta. szerintem tényleg hagyni kell megérni őket... És nálunk is azért 10ből 2x tutti bemegy ha nem is az egész valamennyi igen.... Ő nála annyi van, hogy nem nagyon akarja engedni, hogy ráadjuk a pelut ha elmegyünk. De ha valahogy sikerül ráeröltetni akkor se pisil bele hanem szól. ... ez se mindig jó, mert azért tudom hogy hosszabb időt nem bír, de hát nagy fiú szeretne lenn... :-) Szóval adj Botinak időt. majd megjön a kedve....

Mi ma mérjük Benit nagyon kiváncsi vagyok. Csütörtök óta nem mérem.... Szegénynek olyan csúnyán koszmos a feje. remélem lassan hat a sampon... Mi holnap medencét állítunk, így hétvégén már tuti fürcsizhetünk. annyirakiváncsi vagyok. tavaly nyár végén kolinak még csak pipiskedve ért le a lába. idén már viszont lefog :-)
ALudni akartam, de nem bírok ebben a melegben.... Lakásba is 25 fok felett járunk....Hten megrendeljük a rolokat. marhára nem akartam most, mert sok pénz, de megdöglünk....
Én a kilokal sehogy se állok....:-( Pontosabban 69. stagnál :-( bár most is épp egy nagy adag fagyit ettem... az a csoda hogy nem hízok :-)

na lépek lassan kelnek.
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Segítsetek! A pihenőszék kinek mennyire vált be, és milyen funkciók a legfontosabbak? Nézegettem aukciókat, de nem tudom, áldozzak-e rá, és ha igen, milyenre.

icamica

Iszonyú hőség van... Már én is beszereztem Jankának az 50-es naptejet, amilyet a védőnő javasolt, hát majdnem hanyatt estem az ára hallatán. :shock: :shock:

Dharma: Istenem, de édes Maja :) Jankának is pont ilyen takarója van :) Az álomba sírást azért nem úgy kell nálunk elképzelni, hogy zokog. Csak épp nyekreg egyet-egyet, néha kicsit többet, de azért keservesen sosem hagyom sírni, sőt nyekeregni sem, ha túl tartósan teszi.

Kép

Kép
sildi83

Ti adtok nekik inni vmit????

Kép

Kép
sildi83

Icamica köszi a biztatást :D :D :wink: Após punkzenész volt ...még most is zenél,csak már más jellegű zenekarban :) Itt egy koncertkép :D Egyébként nagyon jó apa és nagypapa. Ő örült a leglátványosabban az unokának
Kép
Mi vettünk pihenőszéket hintásat. Én újonnan vettem,mert 8500 Ft volt és kb ilyen áron van vaterán meg teszveszen is. Azért vettem meg,mert ha nem is válik be max eladom,de ha könnyít apu,anyu dolgán már megérte. De ez is babafüggő sztem és meg kell tapasztalni Nektek mennyire jön be.

Sildi Majánál is vannak ilyen nyekergései. Szerencsére ezek csak ilyen "felnyikkanások" és nem feltétlen folytatódik,csak mondjuk egy perc. Én kipróbáltam hátha a sírást konkrétan befejezi,de mint írtam ugye nálunk ez nem jött be,mert megszakad a szívem :cry: De remélem Maja is eljut majd odáig,h magától elalszik és nem kell ringatni meg babusgatni.
Én adok Neki egyébként glükózos vizet. Most is bepuszilt egy 100-ast,csak lestem. Olyan gyors volt észre sem vettem,sztem nagyon szomjas volt,mert a sírást is befejezte.

Lányok mikor kezdenek el tudatosan mosolyogni meg gügyögni a babák? Mert látom Teca babája már "heőőő"-zik

dharma

Sziasztok, csak most tudtam jönni, mert a kiscsaj egész nap fent volt....

Hűűű nagyon meleg van......

Pihenőszék tapasztalatokra én is kiváncsi lennék, azt gondoltam, h belerakom a hordozóba, az hasonló és ha ott szeret lenni, akkor veszek

Icamica - a baberszénynek milyen az anyaga?

Dharma - Maja nagyon ennivaló kisbaba!

Kép

Kép
leo50

Szerintem tiszta pamut, nem túl vastag, de érdekes módon itt nem zavarja, ha meleg van benne :D

icamica

Vannak már fent erszényes képek is :D :D :D

icamica

Kedves Réka!

Összegyűjtöttem a tapasztalataimat:
- Tamara nyelvén nincs lepedék és nekem sincs hüvelyi viszketésem
- ezt a bizonyos szúró fájdalmat szoptatás alatt nem érzem, csak utána
- hideg hatására a fájdalom előjön, ha meleget teszek a mellbimbómra, akkor csökken
- az elfehéredést nem igazán tapasztalom, és a karfiolosságot sem

Ezek alapján inkább érgörcs, nem? Ha igen, akkor a meleg borogatáson kívül tehetek-e még valamit? Illetve ez mennyi ideig marad meg, vagy esetleg elmúlik magától?

Már nagyon sokadszor előre is köszönöm a tanácsod! (és nagyon hálás vagyok érte!!!)

Kép
tici

Sziasztok!!

Mostanában elég ritkán jutok ide,bár olvasgatlak benneteket,de mire írni szeretnék,addigra vagy felébred a leányzó vagy vmi közbejön :)

Bogi!
Azt hiszem nálad láttam azt a fürdőkádba helyezhető szivacsot!Nekünk is van és Lili imádja!!!Már napok óta nem sír fürdés közben,sőt mondhatom is,hogy élvezi.

Cat!
Mennyinek mérted Marcit ma?
Azért is kérdezem,mert én pl.tegnap előtt 4520-nak,tegnap csak 4510-nek,ma pedig 4610-nek mértem a leányzót!! :shock: Szerintetek ez lehetséges????Ja és ez a tiszta súlya esti fürcsi előtt.

A pihenőszékes vélemények nagyon érdekelnének engem is!!Most gondolkozunk rajta,hogy kellene egy Lilinek,ugyanis a hordozóban is nagyon szeret lenni és nézelődni.Csak ugye abban nem lehet sokáig...

Nekünk az éjszakáink szuperek!Este fél 9-kor szopizik egyet a csajszi és utána majd csak 3 óra-fél 4 fele ébred kajálni.Reggel pedig 7 óra-fél 8 fele :D

Rengeteget mosolyog :D És igen,már nekünk is vannak "hööö"-k,"eeee"-k :lol: Ilyenkor majd megzabálom!!
Követ a szemeivel.
És rengeteget ébren van nap közben.MOst már ha lemegyünk sétálni,akkor sem aludja végig az utat,hanem nézelődik a babakocsiban!

Nálunk párom szülei vidéken laknak,ez kb 2-2 és fél órás autóutat jelent.Szerintetek mikortól merjünk neki vágni ennek az útnak??
Én még most picinek tartom ahhoz,hogy ennyit üljön a hordozóban...Szerintetek? :roll:

Annyi mindent szerettem volna még írni......

A képek szuperek,nagyon szépek a babák!!

Jut eszembe!
Dharma!Milyen fiatal apósod van!!Kigondolná,hogy már nagypapa!!! :D

Sildi!
Én adok forralt vizet Lilinek ebben a nagy melegben!Nekem úgy tűnik,hogy igényli is!Persze csak akkor issza meg,ha valóban szomjas,egyébként fintorog,mintha citromot nyalogatna :lol:

Lassan megyek,lezuhanyzok,hátha közben eszembe jut még,hogy mit is akartam még írni!! :wink:

Kép
demetnik

Demetnik!

Mi már voltunk Egerben a nagyszülőknél. Az is kb két és fél óra, mert keresztül kell verekednünk magunkat Pesten is.
De már előtte is volt több órát a hordozóban.(Vásárlás.) Ezeknek már olyan a kialakításuk, hogy nem terheli a gerincet, ha benne ül. Legalábbis Peg Perego tuti.

Ma 4760 g volt Marci, tehát 30-cal több, mint tegnap. Ez a megszokott napi hízás.
Mi is este a fürdetés előtt mérjük meztelenül. Ez minden nap azonos időben van, és az előtte lévő etetés is közel ugyanabban az időben zajlik, így elég megbízhatónak tekinthető.
Vendég

Így éjfélkor kicsit tudok felnézni, de itt az emeleten van vagy 30 fok, mert lent a bébiőr 25öt mutat és itt meg izzadok rendesen. Már nagyon frusztrált vagyok a laptop miatt.

Gabka nekem is már nagyon lenne, kedvem pont ezen gondolkodok már pár napja, de én mire a párom rá veszem lesz vagy augusztus. Így is utoljára tán febr. volt…. Váááá
Nekem a párom a legjobb fogamzásgátló. Na meg amennyit látom, most is éjszakás, előtte vizsgázni volt, azelőtt nappalos volt, előtte suli stb..

Ma kifeküdtem fél órát napozni, és végig a gólya fölöttem körözött.Szóltam neki,hogy eltévedt, mert itt már van baba...
Na de mondtam, ha kislány van nála, azért azt nyugodtan dobja le:)

Nektek mennek le a kilók? Mert nekem a 23-ból 6ment le a szüléssel, itthon 2 a haza érkezés után és azóta semmi, pedig elég sűrűn elfelejtek enni, és ha eszek is,akkor, mint a madárka…vagy max. édességet, de egy deka nem megy le. Gyönyörű 90kilós állat vagyok még mindig.
És hozzá teszem, minden sétán megjegyzik, a nézelődök, hogy Oli tiszta apja, te meg szépen megnőttél…
Ezt valamilyen formában szinte mindenkitől megkapom.
Kikocska
Nincs kenguruban Oli, csak kipróbáltuk. Gondolkodtam én is a kendőn, de meggyulladnék benne, ma is itthon csak bikiniben rohangáltam. Bár drága kisfiam nagyon szeren rajtam lógni, de inkább leteszem, ha tudom. Ma is teraszon a kocsijában aludt 4órát egyhuzamban.
Ja, és igen a homlokráncolása brutális….Mindig mondom neki, majd vasalhatjuk…

Na látom liliana te sem fogytál. Nem diétázni akarok, de legalább 1-2 kilócskácska lemehetne, vagy havi féééél!
Na engem is megszóltak,hogy kicsi a rugi rajta, pedig úgy örültem, hogy van olyan ami nem lóg rajta, erre közlik, hogy az kicsi.

Cat jó az a felborult baba kép
Asszem későn olvastam a leveled, én pont csak MA mentem ki a napra, így 1 év után.

Dharma akkor az én fiamnak az angyalkák furi dolgokat mondhatnak, nézd meg a képeinket, úgy kidülleszti a szemét, olyanokat szoktunk rajta nevetni.
Jól kiterült a te csajszid is.

Teca az én Olim is tök okos, mondtam neki mondja ANYYYA! Erre vissza „a”!
Dicsekedtem is a családnak, hogy jól megy már csak a „nya”hiányzik. Erre közölte apám, meg a párom, hogy lehet Apát akart mondani. De a LÁÁÁÁ , amit a legtökéletesebben mond!

Ja nekünk volt szájpenész, de már elmúlt. Most épp pici koszmó van, pedig eleje óta naponta mosom a bebe koszmó ellenivel. Végülis nem látszik,csak füördésnél.

Minden eliserésem azoké(gizu,sziszi stb), akinek van még otthon egy pici plusszban. Kikocska Te meg pláne, de ezt ugye mindenki tudja.

Én most kezdtem el adni neki babavizet, mert dög meleg van. Na meg beesett a kutacsa, amitől kicsit megilyedtem. De addig töltögettem,még kamilla teát is főztem, de az nem jött be. Nem is baj, legalább nem kell figyelnem mikor buggyan meg a tea a melegben.

Nem írta még senki, de én marha jól szoptatok már a kocsi hátsó ülésén Végre van értelem, hogy le van sötétítve az ablak, és nincs gnd, ha elcsúszunk a csavargással.

Leo már rájöttem én is, hogy pihiszék csodaszép, de tök fölösleges, a hordózótól csak annyival külömb, hogy jobb a hátának. Ha vennék, most csak rezgőset, de úgy is rég vásároltam, ha lesz végre időm nézek is, mert csak akkor jó pihiszék is, meg hordi is ha rázzuk kicsit.
Szóval REZGŐ funkciós pihiszék a tuti választás!
De legjobban azt élvezi, ha az én felhúzott térdeimen fekhet. Rakok fel képet így
Kép így szeret lenni, ja és így gépezünk az emeleten, ha épp nem rajtam alszik

kocska

Ica de jók a képeid, tök tetszik ez az erszény, már néztem neten is, de nem tudnám kihasználni. Itt a környéken nem is nagyon használnak ilyet.Na meg látom az egyezményes jeleket a te lányod is ismeri, ilyeneket Oli is mutogatott már a kórházban is :lol: :lol: Kép cumi bentartós módszer Kép itt jó aludni Kép kis maréknyi baba, biztos angyalkát nézi...

kocska

Cat! Na mennyi volt a mért súly? Ja látom közben... BOcs csak ahogy haladok le úgy írok, hoyg ne hagyjak ki semmit!
Mondjuk néha 1-1 kaki után akkorát fogynak hogy csak lesek! :)

Sildi én is minidg tanácstalan vagyok az öltöztetésbe....
de mi tegnap sokat voltunk kinn! Én napoztam.... ezek szerint a legjobbkor ő meg árnyékban volt... :oops: (na közben látom kocska is így járt!)
Jó hallani hoyg más baba is alszik nagyot, ugyan nem minden este de nekem is van hogy Csanád lenyom egybe 8 órát.... már kezdtem aggódni hoyg oké-e ez így?
Ivás, én minidg készítek neki innivalót amit a doktornő javasolt, de naponta ha megiszik 10 ml-t akkor sokat mondok, van hoyg hozzá sem nyúl úgy borítom ki 24 óra múlva. (fél mokkáskanál cukor 100ml víz 4 csepp igazi citrom leve ezt kapná ha kellene neki! Úgy hívom hoyg MANÓ LIMÓ :D )

Dharma még mindig szép Maja! :D

svs Zsu ne izgulj Csanád se hízik jobb ütemben... sőőőt, majd ma megnézem a "hivatalos mérést", de szerintem olyan 150 körül lesz, de ha a babó nyugodt kiegyensúlyozott akkor ez nem számít csak hogy hízik! Én is mindig aggódom hogy eszik-e eleget, de állítólag tudja ő hogy mi kell neki!
Bár én még fejek 6 hetes koráig.... azt mondták addigra beállunk... azt még kivárom mindenképp!

Demetnik, igen én kaptam olyan szivacsot mert azon tudom egyedül is fürdetni amikor a párom estig suliba van és már Csani is egyre kevesebbet sír fürdés közben... lassan megszeretjük! :)
De szerintem is jó találmány! :)

Kocska igyazán kedves megjegyzéseket kapsz! Mit várnak 1 hónappal szülés után? Hoyg címlaplány lesz az ember???
Ne törődj az ilyen kedves emberekkel!

Na mi ma megyünk a dokihoz 10-re kiváncsi vagyok menniyt mér... majd jövök beszámolok! Holnap meg m,együnk a köopony hasi UH-ra. Már csaka csípőszűrés lesz vissza, de arra csak júniusra kaptunk időpontot!
:(

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Demetnik, ezek a hordozók már nem terhelik annyira a hátát, nekünk pár napig csak abban aludt, nem szeret mindig kinyújtózni. És a motorhang mindig elaltatja 3 perc alatt a kocsiban. Szerintem nyugodtan elindulhattok.

Kocska, ez is kisváros, szerintem rendesen megbámulnak majd az erszénnyel. De ha már tartja a fejét, kenguruban szeretném inkább hordani, mert az nem féloldalt terheli a hátamat. Viszont altatni tuti bevált :)

Most este volt kisebb nyávogás, meg éjjel már 2 óra alvás után éhes lett, de ez biztos a meleg miatt volt. Most végre ömlik az eső, és jó a levegő. Alszik is odalent :D

icamica

Sziasztok!

Mostanában csak olvasni járok, túlságosan elfoglal Dani. Mi jól vagyunk, szépen növekszünk, s a cicin (ami nálunk cumipotló is) kívül végre elkezdte érdekelni a külvilág is, ezért most már le tudom tenni akár hosszabb időre is. Így igyekszem a jövőben sűrűbben jönni, nem csak olvasni, hanem írni is.

A babák gyönyörűek!

KépKép
annaszuszi

sziasztok.

én is rég voltam megint.

jöttem elujságolni,hogy megvolt az 1. áttaludt északánk :lol: :lol:
21-4:15-ig aludtunk huzóban.utánna még 7-ig szundiztunk.

pihenőszék nekünk bevált.odateszem fölé a tornázót és elnézegeti.persze csak ha teli a pocija.

tegnap itt is meleg volt,Alexon egy hosszúnaci,ujjatlan bady,és egy vékonyka puli volt(inkább hosszújú póló).de hozzáteszem itt mindig fúj a szél és azon azért érezni lehetett az esti esőt(hides szél fújt)

inni nem adok neki,nem fogadja el.ha szomjas is cicire teszem.

na menek főzni.

Kép
Kép
ettike

Kocska Olivér haláli. Nagyot nevettem az első képen :) Neki is jóóó nagy szeme van :)

Maja is az iszonyat sírásból elhallgat két perc alatt,ha autóban van,sztem is neki lehetne lódulni. Mi is már várjuk,h végre lemehessünk Tatabányára,de még várunk 2-3 hetet.

Ma megint jó sokat aludtunk. Tegnap 21:30 körül elaludt és ma 06:30-kor kelt. Majával azt nem lehet,h felkel éjszaka,megetetem és visszaalszik,mert ilyenkor már cici nélkül csak nyűgi van...

dharma

Sziasztok!

Akkor nem vagyok egyedül az éjszaka 8 órát alvó gyerekemmel. Ma már én is elgondolkoztam, hogy ez normális-e. De az az igazság, hogy amíg így ki tudom magam pihenni, addig nem érdekel.

Kocska!

Hátsó ülésen szoptatni már Benivel megtanultam, és azóta is alkalmazom. De egyébként én bárhol megszoptatom Marcit, nincsenek gátlásaim ezen a téren. És állva is megy a dolog. :wink:
Na jó, azért bárhol nem szoptatok, mert mindig keresek egy félreeső helyet vagy pelenkázóhelységet, ha van.

Én most ilyet szeretnék venni Marcinak:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nekünk is elég jó volt az éjszakánk, egyszer kelt enni negyed4-kor, aztán fél7-kor. Eddig talán ez volt a legjobb :)
Jankának is sokszor beesettnek láttam tegnap a kutacsát, de a vízért nem igazán lelkesedik. Lehet kipróbálom én is ezt a "manó-limót" :)

Kocska: ezek a képek szenzációsak :) Micsoda szemek, na és micsoda taktika a cumi benntartására :lol: :lol:

Kép

Kép
sildi83

Akkor csak én öltöztettem tegnap ujjatlan napozóba a gyerekemet, és altattam így az árnyékban :D mindenesetre nem fázott, sőt!
fél hatig aludt Misi (egyszer kelt háromnegyed2kor), hosszú idő óta újra aludtam 6 órát!!! szupi!

Bogi, én nem tennék bele citromot. igaziból cukrot sem, de az más tészta. Ha szomjas, az üres víz is tökéletesen megfelel neki. A citrusféléket hozzátápiban sem ajánlják másfél éves korig...

csak egy kép erejéig jöttem, ma reggelre megtanulta Misi szépen kiemelni a fejét, hosszabb időre is, nem csak másodpercekre. Persze mosolyt nem sikerült hozzá fényképezni. Többször hanyatt is fordult közben a nagy egyensúlyozás közben, tetszett neki nagyon :D
Kép

kikocska

Sziasztok!

Én is ritkán jövök mostanában. Olvasgatlak Titeket, de az íráshoz már nem jutok.

Tegnap nálunk is nagyon meleg volt, a pici lány egy hosszú ujjú body-ban és zokniban volt egész nap. Én is mindig bajban vagyok, hogy mit adjak rá, hogy ne fázzon, meg ne is legyen melege. Már a terhesség alatt is ezen paráztam. De eddig még nem kapott hőgutát és a megfázás is elkerülte. :)

Olyan jó ezt a sok szép babát látni! Egytől egyig gyönyörűek! :) Majd teszek fel én is képeket, mert vannak újak.

Zorka is szépen kiemeli már a fejét, figyel a hangokra, színekre, tárgyakra, sőt ha mosolygunk rá, visszamosolyog. Rengeteget dumál, hööö, heee, álj, hej, meg hasolnók. :)

Mi 4 óránként eszünk általában, de ha fent van két etetés között és éhes, akkor korábban is adok neki. Éjszaka 1-2x kel és szopizás után rögtön visszaalszik, nem kell ringatni. Szóval nagyon rendes baba. Azért lekopogom. :)

Bogi! Ti mikorra kaptatok időpontot a csípőszűrésre? Ahhoz a dokihoz mentek, aki a MÁV-ban is megnézte a babát? Mert nekünk az kicsit messze lenne babával, így Budaörsre kértem időpontot, viszont június 17-re kaptam, amikor Zorka már 9 hetes lesz. :( Nem késői ez? Mert ha korábbra adnak a másik helyen, akkor inkább oda megyek. Egyáltalán mennyire kell komolyan venni azt, hogy 6 hetesen legyen a csípőszűrés? Tud ebben valaki segíteni?

Kép

Kép
kisszilva

Sziasztok!

Icamica!nálunk a pihenőszék egész jól bevált egyre többet ül benn és nézelődik

Dharma!nagyon szép Maja!Apósod nem semmi... és milyen fiatal...

Kocska!Oli nagyon édes és jó a cumibenntartós módszer

Kikocs Misi nagyon ügyes!

Dani tegnap rövidujjú bodyban és rövidnadrágban volt!

na megyek sírás van... pedig akartam tenni képet de majd legközelebb

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Kisszilva!

Csípőszűrés, hasi és koponya UH 3-4 hónapos korig kell valamikor, de 6 hetes kor után. Nem lesz késői a júniusi időpont.

Én is teszek fel Marci részleteket:

Kép Kép
Kép Kép
Vendég

kisszilva mi is ide megyünk a kerületbe csípőszűrésre, és csak júni 19-re kaptunk időpontot. Azt a számot amit a Máv-ba adtal el sem tudtam érni! :oops:

kikocska a manó-limót a dokinéni mondta így.... de akkor ne tegyek bele semmit? Na nem mintha inna belőle, szóval majdnem mindegy... na de mégis?! :?

Cat a te fotóid is művésziek! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Nekem még senki nem is említette ezt a csípőszűrést :shock: :shock: Na, ha legközelebb jön a védőnő, rákérdezek.

Cat: nagyon jók ezek a képek!

Kép

Kép
sildi83

Életjel! Rég voltam én is. Sajna olvasni se olvastam jó pár napja.

Beléptünk mi is a HASFÁJÓS babák klubbjába
:( Így sokat sírunk. És próbálkozunk mindenfélével.

Megpróbálok visszaolvasni és írni is mindenkinek és magunkról is!
De most mindkettő alszik és én is ledőlök, mert álmonhalok mindjárt!

Puszika!!!

Kép Kép
kisvirág_30

Csak egy kép:
Igy szeret napozni a pelenkázón :lol: :lol:

Kép

tecaaa

túl vagyunk az első hordozó-kendős sétánkon. hát... kaptunk rajzot hozzá, h kell felkötni a gyereket, de olyan hosszú, 5 méter... apa segített, néztük a rajzot, én fogtam Balázst ő pakolta a kendő alá a lábait kezeit. De sikerült. Mondjuk nem nagyon mertem még elengedni Őt, olyan furi. De végig aludt, nagyon élvezte. Egy baj volt, h 40 fok van kint és nagyon melegünk volt. De nagyon jó dolog ajánlani tudom csak!

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Csajok, aki tud segítsen!
A családi pótlék igényléséről küldtek pluszban vissza egy papírt, az egyedülállóságról kell nyilatozni. Pedig kitöltöttük, hogy egyedülálló vagyok!
Vagy akkor mikortól kezdődik az egyedülállóságom? Nem azóta, mióta megszülettem? Hisz sosem voltam házas.
Kit nevezünk élettársnak? Na meg én akkor most hajadon vagyok, vagy azt jelöljem, hogy élettárstól külön él? De nem, mert egy a lakcímünk.
És ez mi?: Házastárs/élettárs neve,lakcíme, akivel ÖSSZEFÜGGÉSBEN EGYEDÜLÁLLÓVÁ VÁLT?? Milyen hülye kérdés ez? Nekem sosem volt hivatalosan élletársam. Vagy?

kocska

Tegnap nem tudtam jönni, mert Luca nagyon nyűgös volt délután és este a fürdetés után is. Kb. 10 órára aludt el végre, aztán reggel 5-ig aludt szerencsére.

Ma voltunk az 1. havi gyerekorvosi vizsgálaton. Mindent rendben találtak nála.

Tegnap este pontosan 4 kg-val mérlegeltünk végre! :) Ez 150 gr növekedés 1 hét alatt, az orvos szerint ez rendben van.

Azt is mondta, hogy lehet neki teát adni és vizet is, de tulajdonképpen mindez megvan az anyatejben is. Ez inkább megnyugtatja őket, ha gond van két etetés között. A teát kipróbálom.

Ma egész nap egy rövid ujjú bodyban van, de lassan előveszem a napozóit is.
Ti akkor is bekenitek a babákat napozókrémmel, ha csak árnyékban vannak? Én eddig ezt nem tettem. Nincs is itthon napkrémünk. Úgy gondoltam, hogy ha szigorúan csak árnyékban van, akkor nem kenegetem be. Kellene? :?:

Kép
gesztenye74

Cat!
Köszönöm a válaszodat, megnyugtattál, hogy nem vagyunk elkésve. Nagyon édesek Marci lábacskái. Én is lefotózom Zorkáét, mert az is ennivaló! :)

Bogi!
Én nem is próbáltam a MÁV-os telefonszámot, de ezek szerint el sem lehet érni őket. Nem is gondoltam, hogy ilyen tumultus van a csípőszűrésre. Így is jól jártam a június közepével, mert először augusztusra akartak időpontot adni. :shock:

Naptejjel kapcsolatban mikor olvastam, hogy tegnap milyen magas volt az UV-szint, akkor határoztam el, hogy mindenképpen bekenem a babát akkor is, ha csak árnyékban van.

Kép

Kép
kisszilva

sziasztok!

Kocska végre itt vagy! :lol:

Látom mindenkit utolért a melegvanmibeöltöztessem para :lol:
Én is tegnap vagy háromszor átöltöztettem..ma egy aranyos kis ujjas napozóban alszik...mindjárt felébred és majd most akarom kivinni a következő etetésig..

Eddig olyan dög meleg volt, hogy biztos nem tudott volna jóízűt aludni...

Kikocska!
Nagyon ügyes Misi!!!

Azt hiszem ezek után én is a MÁV helyett elviszem majd Dunaújba vagy Kecskemétre csipőszűrésre, mégse olyan forgalmas, és hátha kapunk normális időpontot.. :?

Kép

Kép
tasin

Cat tök jó ez a valami! Már anyu is kinézett valami hasonlót nekünk a nyárra.
Na én is szoptattam már a barátnőmék pincéjében is, na meg bárki előtt,az egész család ott ült eleinte mellettünk, már ki mikor tudott. Papáék, apuék…Húgom pasija nem mer bejönni szopi közben, de nem is baj.
Jók a profi fotók. Nekünk még nins is ilyen nagy szempillánk.

Képzeljétek ma van 3. hétfő, hogy anyós ránk se bagózott. Nem baj remélem midenhol kérdezik tőle a faluban, hogy milyen az 1.unokád??? Na meg apóstól is, az meg minden nap megy a kocsmákba, találkozik is elég emberrel,de majd visszahallom úgy is, hogy mit mondanak. Fingom nincs mért nem tolják el a képüket. Fontosabb a hiszti? De hát após meg sem sértődött, az csak alapból utál…

Ildi a párom azt mondogatja Olinak,hogy köt két madzagot a cumira és a fülihez köti, mert folyton kilövi. Úgy cumizik sokszor, hogy ha elé rakom a kezem kicsit kb.1-2cm-re odáig kilövi és vissza húzza, de van, hogy a saját kezét rakja oda úgy néha oldalt fekve. Annyit nevetünk rajta.

Szerintem sem lehet citromot adni a babának. Akkor inkább a pici cukor. Oli sem itta sokáig meg mikor kínáltam, csak pár kortyot, de ha igazán szomjas most már megissza. Vagy csinálj babateát.

Kikocs milyen nagy fiú Misi,ennyit számít az 1hónap különbség, és mekkora csókos ajka van.

Teca 1 hét különbség és mennyivel nagyobbak vagytok ti is. Mi még az 1es pelust használjuk mindig. Olival ha napos területre érünk, persze nem rá süt, de úgy hunyorog. Olyan, mint az anyja, bántja a fény, és nappal aludna éjszaka meg buli….Na persze jó, hogy éjszaka inkább alszik.

kocska

Szia Tasin igen végre ma is ide jutottam, rájöttem, nem hergelem magam, hogy nemtok visszaolvasni, inkább bekapcsolódok itt. Látom más is folyton elmaradozik, van ám program. Most épp Oli lent alszik. Mondtam az apjának ma már eleget csavargott figyeljen rá. Remélem nem ment ki megint, mert az előbb is valami haverja volt itt az udvarban. De ugy is hallom ha sír.

kocska

sziasztok.

akkor csak én nem merem még egy szál badyban hagyni Alexot???
szerintem elvisel felette még valamit........ha sétálunk őt úgysem süti a nap,árnyékban meg nincs olyan meleg.

kocska:

egyedülálló akkor vagy ha a gyerek apja nem él veletek.te párkapcsolatban élsz,élettársad van.eggyüt nevelitek Olit.így te a sima családit kapod.
legalábbis szerintem....

ja nektek is küldtek valami családi támogatást vagy mit?az volt a paíron hogy cs.t. ebből gondolom hogy nem családi pótlék volt.na meg abból hogy tegnap kaptam,14400ft-ot.gyors el is költöttem,vettem a gyerkőcöknek nyári rucikat :lol: :lol: :lol: apának meg se mondtam,beleszólt volna :x :x :x

képzeljétek elhagyta a bankkártyám :evil: :evil: :evil: :evil: észre se vettem,ma szólította le egy nő,hogy a kislánya megtalálta és iwiw-en megnéztek,és írtak,de nem válasszoltam és,hogy megismerte a képekről.....rendes volt tőle.ilyen is ritkánn van.

mennem kell,leált a gép.meg Alex is ébredezik...

Kép
Kép
ettike

Kocska!

Te nem vagy egyedülálló.
És a helyedben nem is jelölném azt be, mert szoktak ellenőrizni.
A jogosulatlanul felvett családi pótlékot visszafizettetik kamatostól, ráadásul hivatalos okiratban hazudsz, ami szintén vonhat maga után büntetést. Szerinted ez megéri havi pár száz forintért?

Ettike!

Én is most kaptam 14 ezer Ft valamennyit. Ez szerintem erre a hónapra járó családi pótlék a kisebb gyerek után, plusz a különbözet, ami a nagyobbat illeti, hiszen már ketten vannak. Legalábbis én így okoskodtam.

Köszönöm mindenkinek a kép dícséreteket!

Kisszilva!

Ha csak árnyékban van a baba, akkor is be kell kenni.
Hiszen ott is éri napfény, csak nem annyira direktben.
Te nem szoktál árnyékban barnulni?
Mi akárhova megyünk, mindig árnyékba fekszünk ki, és ott is barnulunk, sőt, én le is szoktam égni néha. Pedig be vagyok kenve.
A babák bőre pedig sokkal érzékenyebb.

Sőt, én olyat is olvastam már, hogy nem csak a szabad bőrfelületeket kell kenni, hanem ami ruha alatt van, azt is. Én ezt azért nem teszem.
Vendég

Lányok, akik már kapják a családi pótlékot illetve már megkapták az anyaságit:
küldtek valami visszajelzést az igénylésre vagy egyszerűen csak elutalták a pénzt?

Köszi a választ!

Kép
gesztenye74

Úgy látom, hogy sürgősen be kell szereznem a napkrémet. Én is nagyon magas számú faktorosat használok (50-es), de úgy hallottam, hogy van még ennél magasabb is babáknak.
Ti milyet használtok?

Kép
gesztenye74

Én az egyszeri anyaságit megkaptam és csak simán elutalták.... :)
A családi pótlékkal még nem találkoztam!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Gesztenye: én az utalás előtt kaptam egy határozatot az államkincstártól. (a családira és az anyaságira is) Utána pár nap múlva jött is a pénz. :)

Kép Kép
kisvirág_30

Nekem előbb jött a pénz és utána ahtározat. Mindkettőnél. A családi pótlékot pár napja kaptam meg, az anyaságit kb 2 hete.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?