Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok! sajnos elromlott a számítógépünk, nem tudom mikor lesz újra gépünk. :( Mostanában biztos nem leszek. Látom mindenkinél rendben van minden. Nagyon szép nagy babáitok vannak. Én hétfőn voltam uh-n , 19mm-es volt a babánk. Azt mondta a doki minden rendben van. Nagyon hiányzik hogy beszélgessek veletek, de remélem minnél elöbb jöhetek. Addigis puszi mindenkinek, és vigyázzatok magatora.
Vendég
 


Itt semmifele vizsgalat nem kotelezo, de az afp-t jellemzoen nem csinaljak, csak ha nagyon kered. sok problema volt belole, mert sokszor 5-6-os (!) ertek mellett is egeszseges lett a baba, sokszor meg 1 korulinel is beteg. A reklamalast viszont nem ertem, mert ugyis mindenki tudja, hogy ez nem teljesen megbizhato, csak iranyado...mint ahogy te is megcsinaltad ketszer, igy a jo...legalabb nagyjabol kepet alkothat az ember, megha sokszor nem is jon be...de meggiscsak jobb, mint a semmi. Es persze nagyon sokszor bejon, csak azok a szulok nyilvan nem reklamalnak :):)

Kép
pumipumi
 
 


pumipumi
14 évvel ezelőtt voltam én is Rómában. Most látom, hogy ott élsz eddig fel sem tűnt.
Hogy-hogy nálatok nem csinálják csak ha kéred, és ha ne adja Isten valakinek valami genetikai betegséggel születik meg a babája, mert nem csinálták meg ezt a vizsgálatot, akkor mi van?
Ez egy kicsit meglepő számomra.

manocskak
 
 

 
 

Manocskák! Olvastam, és Pókica is írta, hogy sok országban éppen azért nem kötelező, mert megbízhatatlan értékeket ad. Sajnos túl gyakran. Barátnőmet is elküldték az eredmény miatt magzatvíz vételre, de ők utánajártak a dolognak, elmentek valamilyen genetikushoz - azt hiszem- ahol kiderült, hogy totál felesleges a magzatví vétel, mert minden ok. A magzatvízvéel veszélyeiről, perdig gondolom mindannyian hallottunk már, így azért nem mindegy, hogy megúszták. Ezért is érthetetlen számomra, hogy miért fizetős a legtöbb helyen a kombinált teszt, amikor az megbízhatóbb, és miért kötelező az AFP, ami sok rossz eredményt ad. Barátnőm már most felhívta a figyelmem, bármilyen értékem is rossz, nehogy idegeskedjek, mert az még semmit nem jelent.

Pumipumi, igazad van, hogy időben gondolni kell arra, hogy mi a tervünk, ha az eredmények nem olyanok, amilyeneket várunk, de azért ez általában nem könnyű döntés. Addig ilyenről nem beszélünk, amíg nincs rá ok, és ne legyen. Ha minden igaz a jövő héten kombi teszt, és remélem minden ok lesz.
Vendég
 


Sziasztok, de jó ez a kis fórum :)

Én most csüt-ön voltam dokinál, 11 hetes 2 napos vagyok és kisebb vérzést vettem észre épphogy halványan folyásban, így sürgősen mentünk is.. a baba 34mm,szabályos szikhólyag,élénk szívműködés de 3mm haematomiát talált azaz kisebb vérömleny ami állítólag felszívódik és kaptunk Rutascorbint amit szedek 1 nap 3X... feküdnöm kell meg hasonlók.. tünetek, hányinger már alig van szerencsére de zabálni bármikor csak nagyon válogatós vagyok, vicces de az ásványvíztől is undorodok pedig semmi íze nincs :)

Boldog babavárást nektek és rendszeresen jövök :)
Vendég
 


manocskak! pont ugy van, ahogy o'hara irja. az afp eredmenyere egyszeruen nem lehet garanciat vallani, igy felelossegre sem vonni. nalunk sajnos a terhesgondozas fogalma egyaltalan nem letezik, igy nincsenek kotelezo vizsgalatok, vedonoszolgalat sem. Amugy enneka betegsegnek a kideritesere nem az afp a legjobb modszer, csak ahogyan a tobbiek is irtak...vagyis elmenni genetikai tanacsadasra...de ezt az nelkul is megteheted. egyreszt jo is ez, hogy nincsenek dolgok kotelezoen eloirva, masreszt rossz, foleg, mert az emberek rendkivul tudatlanok, foleg itt, romaban, gondolom, a vatikan hatasa miatt. az emberi testrol pl semmit nem tanulnak. durva.

Kép
pumipumi
 
 


gina!gratula neked is a babahoz, jobbulast...lassan mar ki kellene masznod belole igy, a 12. heten. vegig ilyen rosszul voltal?mitol alakult ki a veromleny? az, ahogy fekudnod kell, az zat jelenti, hogy teljes nyugalomban? vagyis elmehetsz a wc-re es kesz?

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok!
Annyira de annyira fáj a fejem tegnap délután óta! Nem mertem még bevenni semmit, de nagyon a határán állok egy fél algopyrinnek. Iszonyat. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Pumipumi köszönöm a gratulációt :)

Hááát a 3-8-ig hétig baromira hányingerem volt meg szédülés stb.. mostmár csak a kocsi hozza ki belőlem ha utazunk :)

Vérömleny.. a doki sem tudja mitől van de nekem vannak ötleteim.. vagy amikor szeretkeztünk és véletlen beljebb volt párom utána picit meg is éreztem, vagy megerőltettem magam valahogy pl. zuhanynál mikor lehajoltam és mostam a hajam a lábamon tartottam az egyensúlyt és feszült alul a hasam.. szóval passz :( de egész nap feküdnöm kell, csak wc, fürdés.. és gyógyszer ugye.. ágynyugalom igen.. május 26-án kell ismét megjelennem az orvosnál.. remélem felszívódik.. igyázni kell nagyon az első 12 hétben orvos is mondta nekem, utána csak könnyebb :? Veled mi a helyzet? :) Gratulálok neked is :)
Vendég
 


Kitartas POkica! ha mar tegnap ota faj, csak vege lesz lassan...sot, remelem, ido kozben mar el is mult :):) Belegondoltam abba, hogy mi mennyit parazunk egy fel szem algopirin miatt is....persze jogosan, meg ha tudjuk is,hogy a hosszan tarto es eros fajdalom artalmasabb a babanak,mint neha 1-1 szem gyogyszer. Es vannak nok, akik meg nyugodt szivvel cigiznek, iszogatnak, gyogyszereznek...a durvabb dolgokrol ne is beszeljunk. Azert jobb, ahogy mi csinaljuk :):)
Ez az agynyugalom borzalmas lehet...mindig jo lustalkodni, de par ora mulva azert rosszul vagyok..remeljuk, hamar elmulik...majus 26-an lesz a parom szulinapja, biztos szep nap lesz :):):)
ma vagyok 10 hetes...fel kilo plusszal, ami nem tudom, hogy lehet, mert a pocakom naprol napra nagyobb, nem tulzok!!!Most mar vegervenyesen megnyugodtam a tuneteket illetoen...mar tutira nem jonnek elo :):):):)

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok! Csak gyorsan bejelentkezek. Nálam fejfájás még mindig -Pókica át tudom érezni- hányás még mindig. Már reggel éhgyomorra is hányok, epét. :cry: Múlhatnának már ezek a tünetek... Kitartás lányok, aki hasonlóval küszködik, vigyázzatok magatokra és a babákra. :wink:
csillag25
 
 


Csillag!neked is kitartast, mar csak nem tart sokaig! Gondolom, akkor te is inkabb fogytal :( Nme probaltal meg ejjel, vagy koran hajnalban felkelni, es felalomban enni valamit? hatha segit kicsit.

Kép
pumipumi
 
 


Igen elég szörnyű ez a fekvés egész nap de a picur érdekében mindent:) Tünetek nekem is "elmúltak" - lekopogom - :D de a 3-9 hét borzalmas volt nekem is :( Főleg ezek a hangulatingadozások, érzékenység sokkal sértődékenyebb vagyok.. kitartás csajok!!!!! Olvastam Paumi fél kiló pluszod van.. húú én alapjáraton 50kg vagyok de már plusz 4kg-nál tartok így a majdnem 12.héten.. mondjuk én nagyon örülök a hízásnak:) Még jöhet sok sok :D

Puszi nektek!
Vendég
 


Csillag kitartás, és nagyon-nagyon vigyázz magatokra, nehogy kiszáradj a rosszullétek miatt! Nagyon szorítok, hogy minél hamarabb jobban legyél!

Pókica hogy vagy ma reggel? Remélem, a front hatása már elmúlt, és jól indul a heted. A fejfájást átérzem, tegnap délután óta gyötör, még bírom gyógyszer nélkül, de sajna munkában vagyok, így elég nehéz.

Gina üdvözöllek, mi "egyidősek" vagyunk, remélem a héten hozhatom a következő fotót.

Pumipumi a héten jelentkezem majd a 12 hetes pocakfotómmal... igen szépen kerekedem... szerencsére ruhák még jók, nem is feltűnő nagyon, így még nem állítanak meg lépten-nyomon, hogy tán babátok lesz? Ettől irtózom a legjobban, mivel senkinek semmi köze hozzá, akinek meg van, azoknak pedig úgyis szólunk/szóltunk.

SZép hetet mindenkinek!
Vendég
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Igazatok van, tudom hogy a cola nem egészséges, és sok benne a koffein. Hál'isten most a gyömbér is eléri már a hatását. Sajnos hiába szeretem a joghurtot, stb, sőt kifejezetten az egészséges kajákat szeretem, valahogy most nem működik. A gumicukorról úgy ahogy sikerült lemondanom.
Én is tartok egy kicsit a hízástól, bár eddig fogytam csak. 1.5 kg-ot, de abból most vissza jött fél kg. Mondjuk én pont 60 kg-ról indultam.
Én a citromra pl rá sem bírok nézni. A krumpli, és egyéb szénhidrátok és keményítős kaják viszont jöhetnek. 8)
Olyan jó, hogy látom hogy Veletek mi van. Teljesen megnyugtat! Köszönöm a hozzászólásokat! De tényleg! :D
Én nagyon kíváncsi vagyok a köv uh-ra. Nagyon szeretném látni a picurit!
A Tiétek nagyon szép, akikét meg tudtam nézni! Ja és mindenkinek gratulálok a babához!

Kitartás a rosszul levőknek!
Vendég
 


JO reggelt mindenkinek!

Gina!Az normalis, ha te tobbet hizol...en 62-rol indultam, egyaltalan nem vagyok kover, csak eleg izmos, eros alkatu, de azert combtajban es popon van kb 3 kilo felesleg. Altalaban aki sovany, rogton az elejetol gyorsabban hizok, hisen a szervezet legalabb 3-5 kilot elraktaroz azonnal veszhelyzetre es a szoptatas idejere, viszont akinek amugy is van par kilo tartaleka, annal ez a resze a sulygyarapodasnak nem kellene jelentosnek lennie. Bar a fel kilo meglepo (bar olvadtam, hogy tobben is ennyinel jartok), hiszen mar van pici pocak, nna meg meg nagyobb mellekk. A derekbosegem 72-rol 75 lett, a mell 93-rol 98 cm...ja, es a derek a vekony reszen, nem ahol a pocak van :):)

Gabi!nagyon varom a fotot, az enyem mindig olyan pici, teljesen lekerekitett...raadasul mar hatalmas is lesz a baboca :):) A ruhak nekem is teljesen jok, egesz oktoberig a nyari ruhataram szuper lesz nagy pocakkal is. nekem szuk ruhakban, amit altalaban hordok, egyertelmuen latszik a pocak, de csak aki ismer, mert egyebkent nem nagy, csak az eddig kiallo csipocsontomhoz meg befele gorbulo hasamhoz kepest, de mar alig varom, hogy meg nagyobb legyen, es meg tobben megkerdezzek :):):)most persze szandekosan meg kifele is nyomom :):):)

valtozik az ido,hogy ennyire fejfajosak vagytok? vagy "csak" tunet? nekem elotte heti rendszeresseggel volt par napos migrenem...azota semmi, 1 napot kiveve, mikor legkondi alatt szenvedtem :) a munka nem tesz tul jot, foleg, hgy gep elott vagy, gondolom.

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok!

Hétvégén annyira fájt éjjel a fogam,hogy megkönnyeztem és nem bírtam tovább,bevettem egy algoflexet!Másnap vettem homeopátiás szert,de akkor már nem fájt!Az a baj,hogy olyan fogam jukadt ki amiben amalgán tömés van!Nem tudom mit fog majd kezdeni vele a doki!Úgy tudom terhessen nem nagyon lehet hozzányúlni mert higany szívárog belőle ha kiszedi!....na de majd elmegyek és kiderül!

Én ma délután 17:30-ra megyek nőgyógyászhoz!Remélem minden oké lesz és tud nekem képet adni bogyóról!

Gina szia és gratula a babához!
Pókica jobbulást!
Fmelinda : remélem hamar rendbejön a géped és újra tudsz írni nekünk!
Csillag : neked is jobbulást és kitartás !
Pumipumi: tényleg durva !Semmit nem tanulnak az emberi testről az olaszok?Amúgy le a kalappal elötted,hogy bevállaljátok a babát ha beteg is!Ez nagyon szép dolog!
Vendég
 


nadja én a kóláról kb 8-9 éve leszoktam és nem iszok sem azt sem szénsavas üdítőket!Rendesen függő voltam!Szépen fokozatosan csökkentettem az adagokat és a végén egyszercsak már nem kellett!Sajnos a fogaim a kólának köszönhetően mentek tönkre!Én már csak ásványvízen élek!Nagyon ritkán 1évben egyszer megengedek magamnak azért egy pohár tonicot mert azt szeretem!De kólát SOHA!Úgy tekintek rá mint méregre!
Bárcsak a csokiról is így le tudnék szokni... :lol:
Vendég
 


Szia [/b]Tulipanos!A fogfajastol nagyon be vagyok szarva en is, mert eleg rosszak a fogaim, mindenkinek a csaladban, bar surgosen javitando most halistennek nincs. de amugy is gyengul ilyenkor, ugyhogy en mar az elejen vettem jo kis erosito szajvizet terheseknek, azzal oblogetek rendszeresen, hatha megelozheto. valami borzalmas ize van, de a fogfajastol minden jobb. Nem vagyunk am azert ilyen hosok, hogy betegen is bevallalnank a babat, de arra egyertelmuen nem kepesek, hogy elvetessuk. El sem tudom kepzelni, mit csinalnek, de valahogy masok is megoldjak. Kulonben meg ugysem lesz semmi baja, olyan egeszseges lesz, hogy csak nna...ugyhogy erre nem is kell gondolni :):)
Az tuti, hogy a tomeseket ajanljak elotte kicsereltetni...de az is tuti, hogy az amalgambol egyebkent is folyamatosan szivarog a higany...nekem is van par, de nem ajanlottak kicserelni.

Kép
pumipumi
 
 


jajj de bena vagyok!!! bocsi, meg azert is, ha neha idiotan irom a szavakat, csak mindig gyorsan gepelek annak ellenere, hogy nem vagyok valami ugyes :)

Kép
pumipumi
 
 


Tulipános! Nagyon helyes, hogy leszoktál, mert tényleg az. Méreg. Én a terhesség előtt még az ásványvizet sem ittam meg szénsavasan, nemhogy cukros üdítőket szénsavval. Csak most vagyok bolond. De most vérré válik bennem! Nagyon ügyes vagy, hogy leszoktál róla!
Pumipumi! A pocakkal én is így vagyok. Főleg, hogy nekem sem volt igazán hasam, kiv ha nagyon jól laktam. Most meg úgy nézek ki mont egy jóllakott napközis. Szerintem nemsokára mindannyian látványosak leszünk pocakilag!
A ruhatáram szerintem nekem is kitart őszig. Lehet hogy nacival azért bajban leszek. Majd látjuk! :D
Vendég
 


Sziasztok vagyok én is.

Gina.
Valamiért nem tudom elküldeni a privit, de, ha sikerül máris üzenek.

Én ezt a meleget nem igazán bírom, a Joel most kint alszik az udvaron ebben a jó időben, mint mindig. :D :D

pumipumi
Mi a neve annak a szájvíznek amit vettél?

manocskak
 
 


ja, a nacik ram mar most eleg szukek, a farmert meg sem probalom, de a szabadido rucik eleg kenyelmesek, meg a rovidgatyok, szoknyak rugalmasak...oktoberig ugyis csak azokat hordom, a szuk cuccaimrol le kell mondanom.
A sazjviz neve Colluridol ( a Gaba gyrtja, ha esetleg mas lenne a neve nalunk), direkt terheseknek (nyilvan uzleti fogas), alkohol, minden nelkul, eztra anyagokkal, csak termeszetes.

Kép
pumipumi
 
 


manocskak
én ezt találtam ,de márka nincs:

SZÁJHIGIÉNIA
Régebben azt terjesztették, hogy minden terhesség egy fog elvesztésével jár. Szerencsére ez nem így van, de a fogak ápolására nagy gondot kell fordítani. Terhesség alatt a baba feléli saját csontozata építésére az anya kalciumraktárainak jó részét, így a fogak is mészhiányosabbak lesznek, könnyebben szuvasodnak. Nem árt a terhesség során kúraszerűen vitaminokat és ásványi anyagokat szedni, hogy védjük a magzat és a mama csontrendszerét is.
Ezenkívül az íny megdagad és jobb vérellátású lesz, ami a baktériumok melegágya. Ezért ínysorvadás elleni fogkrémet és fertőtlenítő szájvizet érdemes használni, és alaposan fogat kell mosni minden étkezés után!
Vendég
 



szerintem barmelyik szajviz jo, marmint ahol nem az alkoholt hasznaljak fertotlenitesre :):)
nekem a nagy meleggel semmi gondom...meg soha eletemben nem volt ugy melegem, hogy rossz lett volna, a szaunaban is 2-3 kor utan kezdek melegedni. A mi lakasunk eleg huvos, minden ablak (van egy hatalmas,egesz falfeluletnyi is) nyitva van, hogy bejojjon egy kis meleg, de igy sincs tobb 24 foknal, melegitoben vagyok. Par orara kifekszek a kertbe, de csak arnyekba, mert a napon felek, hogy ha egyser megtennem, tuti pont akkor melegednek tul, igy elovigyazatos vagyok. arnyekban viszont-hiaba van 30 fok- egyszeruen fazom. en imadom, mikor eget a nap, egesz nap kibirom, es bar feherboru vagyok, sosem egek le kremek nelkul sem. de most inkabb az arnyekot valasztom...ugyhogy nalam a meleg sem okoz semmit szerencsere.

Kép
pumipumi
 
 


m&g: én is üdvözöllek és igen egyidősek vagyunk, manocskáék is velünk egyidősek:)

pumipumi:
semmi baj, majd csak átjön, de lehet kiteszem az msn elérhetőségem és ott csak könnyebb :)

nadja28: igen én is jónak találom ezt a kis közösségi oldalt, nem vagyok ám valami nagy fórumozó, de igyekszem beleolvadni a környezetbe:D

Kólát én sem iszom, pár napja megittem 2 pohárral és bűntudatom is lett, mondjuk alapból nem vagyok ezeknek a káros dolgok híve.. én a hagyma szagától, pörköltök, néhány húsfélétől undorodom még, de van hogy ásványvíz is:D ti hogy álltok a hangulatingadozással?
Vendég
 



manocskak!barcsak lenne!!! Imadom!!! sajnos nincs, de rendszeresen jarunk, mert a klubban, ahova kondozni, meg uszni, meg orakra jarok, ott a medence mellett van egy infrakunyho is, de azt most sajnos melloznom kell, pedig tenyleg odavagyok erte. mar most, igy 2 honap kihagyas utan latszik a boromon, hogy nem hasznalom. Micsoda igazsagtalansag!!! tenyleg soha semmi szemetet nem eszek-iszok, sportolok, stb, es ennek ellenere sincs mar szep feszes borom...vagy csak a kor teszi ? :lol: Olyan szar a verkeringesem, nem tudom, mi lenne, ha nem igy elnek, foleg most, terhesseg alatt. JO lenne itthonra is szauna, vegulis hely is lenne ra boven, bar most igy, hogy ott van, meg vagyunk elegedve...ugyis megyunk szinte minden nap, de a magan az azert mas lenne :):)...de az en ferjem sajnos kurzusokat szervez :(

Kép
pumipumi
 
 


Szép napot mindenkinek!
Pumipumi én is nagyon remélem, hogy már nem tart sokáig, úgy szeretném már élvezni a várandósságom. Ja, azt nem írtam, hogy amit este eszek az már általában megmarad bennem. Persze megvan a böjtje, mert akkor nem alszok jól, hülyeségeket álmodok. Igen, fogytam vagy 3 kg-t, de nekem nem árt, én elég gömbölyű vagyok, csak attól félek majd kamatostul jön vissza, ha elmúlik a hányinger, hányás és végre tudok jókat enni. :oops:
Gabi, köszi a törődést, mint ha anyukámat hallanám. :lol: Azzal ijesztget, hogy ha nem bírok elég folyadékot bevinni, akkor irány a kórház 2-3 nap infúzió. :evil: Tudom, hogy igaza van, ezért próbálok minden nap legalább 1-1,5 liter folyadékot bent tartani, de még ez is messze van az ajánlott nyári 2-2,5 litertől. :(
Tulipános, köszi neked is. Drukkolok délután, kiváncsi vagyok milyen nagy már Bogyókátok, remélem kapsz képet is. :wink:
csillag25
 
 


Lányok a fogakra tényleg vigyázni! Nálam a kisfiam után a terhesség és szoptatás eredményeképpen lett egy gyökérkezelés plusz 9 (!) sima tömés. Pedig végig szedtem D vitamint, az elején pedig terhességi vitamint, illetve voltam ellenőrzésen is. Én azt hiszem, ez amúgy alkat kérdése, nekem elég szűk a fogsorom, és a doki is majdnem csak akkor szokta észrevenni, h. lyukas, amikor már óriási a lyuk, csak nem látszik, mert mindig két fogam között alakul ki. Szóval aki amúgy is hajlamos rá, az tényleg jó ha figyel.

Fogfájásra is algopirynt javasolnak, az algoflexet nekem pl. kifjezetten ellenezték. Na mindegy, azt már látom, hogy mindenkinek más infoi vannak fájdalomcsillapítás terén.

Azt viszont nekem minden doki egyöntetűen mondta, hogy sokkal inkább egy gyógyszer, mint a hosszas szenvedés a kismamának, és ezzel együtt a babának. Úgyhogy bevallom nekem már egy algopyrintől nem hiszem, hogy lelkifurkám lenne ( bár nekem csak a quarelin használ, ha pl. fejem fáj, de anno azt is bevettem, azt mondták azt is lehet, semmi baj nem lett tőle). Amúgy nemrég hallottam a Czeizel prof. beszélt a tévében pont erről, és azt mondta, hogy nagyon kevés olyan gyógyszer van igazából, ami árt ( azok is inkább erős nyugtatók, antidepresszánsok stb), csak mindenre ráírják, hogy levédjék magukat, de nem kell parázni egy-egy szimpla fájdalomcsillapítótól!

Kép

Kép
nóna
 
 


OLyan jó, olvasom, hogy mindig valaki megy uh-ra, lehet szurkolni. Lassan mindenki elér a 12. hétig, pedig még csak most nyílt a topik... gyorsan megy az idő :) Mi csak 2 hét múlva megyünk, a vonalzómon még a mensi szerinti kora van a babónak, uh. szerint tegnap voltunk 9 hetesek. Kíváncsi vagyok, majd a 12. hetin mennyit mérnek, addigra majd lassan kialakul, mekkorák is vagyunk valójában.

Kép

Kép
nóna
 
 


Ja, és bocsánat, üdv. minden újnak, de ritkán jövök, úgyhogy sajna nem tudom név szerint követni, olyan sokan lettünk :oops: :)

Kép

Kép
nóna
 
 


Szép napot mindenkinek!

Csillag! Nagyon remélem, hogy már tényleg jobban leszel. Emlékszel, hogy még az elején azon aggódtál, hogy nincs semmilyen tüneted? :D

A fejfájásom már tegnap este elkezdett elmúlni, jó sokáig fent voltunk apával, kiélveztem, hogy nem fáj! :D
Ma reggel már megint érzem, voltam védőnőnél is reggel a kiskönyvért. Megmérte a vérnyomásom, 82/60 volt. Azt mondja hétvégén még alacsonyabb lehetett, azért fájhatott annyira, mert mondtam Neki, hogy szinte egész nap feküdtem, annyira szédültem.
Képzeljétek, azt mondta, ha busszal mentem, akkor nem mer hazaengedni csak taxival! De autóval mentem szerencsére.
Egyébként a vérnyomásom még soha nem ment 90 fölé életemben, akármikor is mérték, kivéve a terhességeim utolsó heteit, akkor már elérte a 100-at is! :)

Most olyan boldog vagyok, úgy érzem kezdek sínen lenni a megoldandó problémák terén. Beadtam ma az oviba a fellebezési kérelmet, beszéltem a munkahelyemmel is és semmi gond nincs belőle, hogy szabira majd táppénzre megyek, gratuláltak a babához és együtt örültek velem. Pedig úgy féltem ettől a beszélgetéstől, mert nem szeretik a cégek a táppénzes megoldásokat. De ez egy olyan korrekt cég, úgy imádom!
Holnap megyek Pestre intézni a gyesem lemondását és megigénylem a férjemnek, még ez nagy menet lesz, biztosan sokat kell várakozni. :cry:

Na, most megyek és csinálok egy kis salátát, szedek a kertből!
Ma reggel mértem magam, eddig 1 kilót híztam. Én is gömbölyű vagyok, 174 cm és 74 kilóról indultam. :cry: A fiam után maradt még rajtam több mint 10 kiló plusz, jó pár kilót most télen szedtem fel. :(

Manócskák! Még azt szerettem volna Tőled megkérdezni, hogy ha simán szülsz, akkor mikor csinálja meg a dokid az elköttetést? Még akkor a 3 nap alatt a kórházban?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


pókica
Ezt látod nem tudom lehet, mert szülés után azt mondta, hogy bármikor meg lehet csinálni majd, nem kell esetleg hónapokat várni vele.
Bár nem is mondasz butaságot, hogy addig megcsináltatni amíg bent vagyok, mert ha tényleg simán szülök mint eddig akkor már oly mindegy mikor csináltatom meg.

manocskak
 
 


Csak azért kérdeztem, mert úgy olvastam, hogy utána több napig bent kell lenni és gondolom egy kisbaba és ennyi gyerek mellett ezt majd Te sem nagyon tudod megtenni.
Az én férjem tuti K.O lenne, ha ráhagynám több napra a 3 gyereket egyedül! :D
Ha szüléskor már úgyis ott van az ember, akkor meg szülés után lenne a legjobb. Elaltatnak, megcsinálják és annyi.
A 6 hónap szerintem a meggondolási idő miatt van. Mégiscsak egy életre szóló nagy döntés.
Én mondjuk még nem tudom hogyan fogom mindezt fogadott doki nélkül kivitelezni. :?:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


pókica
Itt igazából most majd a Joelen lesz a hangsúly, mert ugyebár a párom ott akar lenni a szülésnél.
De lehet, hogy megbeszélem a dokival, ha simán szülök akkor addig csinálja meg amíg bent vagyunk.
Mert, ha császároznak ne adj isten akkor egyből megcsinálja azt is, ezt a dokim mondta.

manocskak
 
 


Jo reggelt mindenkinek! HOgy vagytok? En gyorsan rohanok ki napozni, mert most meg kifekhetek a napra...ugy utalok arnyekban lenni.

Tulipanos!Mi volt a dokinal?

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál és láttam Bogyót!Olyan édes volt ahogy ott karatézott,izgett-mozgott! :) ...kis ficánka!
24mm-es és a doki szerint pont 9hetes vagyok! :lol:
Van képem is de sajna most nem tom felrakni.... :(


Pókica,Manocskak : megkérdeztem a dokit az elköttetésről,itt 40e csinálják és 6héttel lehet a szülés után.Császárnál egyből!
Vendég
 


tulipános
Minden kórház más és más, nálunk 35000ft, de a védőnő azt mondta, ha kapok a nagyobb fiuk után gyermekvédelmit akkor állítólag olcsóbb, de utána fogok még ennek nézni.
Nekem nem mondta a doki, hogy szülés után csak 6 hét után lehet megcsinálni, még van időm így jobban én is utána tudok majd nézni a dolgoknak, hogy mi hogy megy majd.

manocskak
 
 


Sziasztok!
Remélem mindenki jól van. A héten végre találkozom a védőnénimmel, aztán jövő héten megyek 12. heti uh-ra. Most meg szaladok, mert el akarom hozni a laboreredményeimet a kórházból, hogy nálam legyenek.
tedorka
 
 


Sziasztok!


Csillag pedig biztosan fiatalabb vagyok az anyukádnál 8)
Féltünk, aggódunk érted, én személy szerint azokért, akiknek volt már problémájuk, illetve lombikos babát várnak, fokozottan aggódom és szurkolok, hiszen Ti sokkal többet küzdöttetek ezért a babáért, mint pl. én.

Nóna, Melinda jaj de jó, olyan régen voltatok már erre, de szerencsére nagyon jól vagytok Ti is.

Lassan mindenki eléri a 12 hét körüli vizsgálatok, valamint a védőnőlátogatások idejét, utána ismét várhatjuk izgulva a következő uh-kat.

Nem tudom, akik már jobban vannak, nem émelyegnek, hogyan álltok az étvággyal? Én az elmúlt pár napban döbbentem rá, hogy mennyit eszek, így gyorsan vissza is fogtam magam, jobban odafigyelek a mennyiségre. Tegnap simán megettem 1 tábla csokit munka közben, pedig máskor elég szokott 3 napra.

Amit még tegnap megtudtam, visszakanyarodva a pár nappal ezelőtti témához, nálunk a kórházban csak az fogadhat szülésznőt, akinek van fogadott orvosa.

Kellemes, kevésbé meleg napot mindenkinek!

Üdv. Gabi
Vendég
 



Sziasztok, bekukk egy kicsit. Nálam helyzet változatlan, most 2-kor ettem ma először, egy kis sajtos rudat aztán egy kakaós csigát, de két perc mulva sugárban kihánytam... Még szerencse, hogy két csigát vettem, így utána megettem a maradékot és az már bent maradt. :)
Gabi, persze, hogy fiatalabb vagy! :D Értem én, hogy aggódsz, féltesz ami nagyon kedves tőled, meg is hatódtam mikor olvastam. :oops: Véletlenül sem bántásnak szántam -remélem nem is értetted úgy- csak rögtön anyukám jutott eszembe. :) Mindig felhív, hogy hol tartok, tudtam-e már enni, mennyit ittam aznap, mert ha kiszáradok a baba sem kapja meg amire szüksége van és akkor inkább feküdjek be pár napra...
Tulipános, gratu a kis izgő-mozgó Bogyóhoz. :) Én legutóbb nem láttam, hogy ficánkolt volna a kicsike, de lehet, hogy túl rövid ideig nézték. Többen írtátok, hogy jár a kicsi keze-lába, én is úgy szeretném már látni.
Én csütörtök délelőtt megyek a védőnénihez, uh-ra csak jún. 10-én. :roll:
csillag25
 
 


sziasztok

én is vagyok, csak soha nincs időm.... Jövő héten megyek 12.heti uh-ra, már nagyon várom!!!

a nagylányomnak tegnap volt a szülinapja- a második -. Jól megünnepelte egy kötőhártya-gyulladással. Ma voltunk fül-orr-gégén júliusban kiveszik az orrmanduláját, az okozza a sok betegséget, meg a füle sem jól szelel.

Najda én is szegedi vagyok!!! Ki az orvosod? merre laksz? - priviben is jöhet -

már vannak napok mikor jól vagyok, lassan kilábalok a fáradós, hányingeres időszakból. Igaz most nem érzem túl jól magam, mert nemrég esett az eső, de most már ezerrel süt a nap és pára van ezerrel.....

No lépek főzni vacsorát, jönnek a nagyszülők unokát köszönteni....

Stella
stella2007
 
 



Sziasztok! Most jöttem az uh-ról. Jajj csajok, hát azóta egyfolytában fülig ér a szám! Nem bírok az élménnyel. :D 4 hete, mikor legutóbb lettam a picurt, még csak egy golyófej, és kis pálcikatest volt. Most meg úgy kezdtük, hogy láttam egy buksit, és két kis ökölbe szorított kezecskét, amin még a behajlított ujjacskák is látszódtak. Teljesen meghatódtam, azt hittem elsírom magam! Utána a dokinő megmutatta a talpacskáit, a pociját. Majd felkeltette, mert aludt a picinykém, mivel habár mindene megvan, mozogva még inkább megállapítható, hogy minden ok. Hát beindult ezerrel, akkorát terpesztett! :D Csillag, legutóbb én sem láttam még mozgást, és ez nagyon nagy változás. Megérte várni, olyan csodás élmény. Ha hamarább mentem volna uh-ra, lehet, hogy nem is lett volna ilyen meghatóan meglepő a fejlődés mértéke! Ja, és a méretek: CRL: 56 mm, tarkóredő 1 mm, úgyhogy szupi minden. Azért holnap reggel megyek kombinált tesztre is. Ott remélem kapok képet, mert sajna a rendelésen nem tudnak adni. :( De ennél nagyobb bajom sose legyen. :D Na bocsi, mostmár lelövöm magam, de olyan szupi ez a látvány.

Ja, és most jutott eszembe még valami. A dokinő próbálta meglesni a nemét, habár mondta, hogy ilyenkor nagyon félrevezető, mert a kis csúcsos pöcök, amit ilyenkor hajlamos az ember fütyinek nézni, sokszor később kiderül, hogy klitorisz volt. Na zóval, amint azt hitte a dokinő, hogy na most meglátja, a kis öklével eltakarta magát! :D
Vendég
 


A vonalzó nem töltődött be. Hogyan kell beszúrni? December 9-re vagyok kiírva, így szeretném a vonalzómat láthatóvá tenni.
Vendég
 


Csillag! Együttérzek veled a rosszulléted miatt. Én nem voltam ennyire vészesen rosszul, de nekem is megkeserítette a gyakori émelygés, és a pár hányás a napjaimat. Két napja elmúlt, de erre meg szédülések jönnek rám. Ma is le kellett szállnom a buszról. Habár az émelygés, és hányás rosszabb, ez bnnem nagyobb félelem érzetet kelt, aggódok, hogy nehogy valami lehetetlen helyen legyek rosszul, essek el....
Pókica te is írtad, hogy alacsony a vérnyomásod. Mit teszel ellene? Kávé indulás előtt?
Vendég
 


O'hara! Gratulálok, ez nagyszerű! :D Én is várom már, majd jövő hét csütörtökön megyek.
A vérnyomásom ellen semmit nem tudok tenni, mivel sosem kávéztam, nem szeretem. Azt mondják egy kis vörösbor is jó rá, de alkoholt sem iszom soha semmilyet. Kólát is mondják, de azt sem szeretem. A fekete tea is hatásos lehet, de azt sem szoktam inni, csak gyümölcsöset.
Így amikor szédelgős napom van, nem megyek sehova. Mikor jobban vagyok, akkor sétálunk, mikor elkezdek szédülni, zúg a fejem és fülem, "pöttyöket" kezdek el látni, akkor azonnal leülök az út menti fűbe. Ilyenkor a fiam is mellém kucorodik, olyan mintha direktbe ott pihennénk. :D
Telefon és limonádé mindig van nálam vész esetére.

A vonalzónál ne a a honlap címét másold be, hanem az url-eset. Azt hiszen a nagyonbabánál azt kell, ha esetleg nem, akkor a másik. Ezt a címet miután kiválasztottad a vonalzót, beírtad az adatokat, az utolsó fülecskére kattintva ott adja meg. Azt másold be a profilod aláírásához.
Megnéztem, nagyon édes lett a vonalzód, kár lenne érte ha nem sikerülne! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?