Új privát üzeneted érkezett!

[quote="ágota80"] írta:ágota80
[quote="cscsi"]
írta:
cscsiKata, és a többi lányos szülő: csak óvatosan azokkal a puskákkal, nem szeretném, ha az én fiaim mennének udvarolni és szemközt találnák magukat egy puskacsővel :roll: Egyezzünk meg, hogy a topicon belüli fiúk mehetnek csajozni :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol

Na, jó!

Amelyik topikos fiú eljön Miliért, annak odaadom... :wink:
Vendég

Mi ez a nagy pangás?
Vendég

[quote] írta:Amelyik topikos fiú eljön Miliért, annak odaadom... Wink

Csomagolok...
Vendég

[quote="cscsi"] írta:cscsi
[quote] írta:Amelyik topikos fiú eljön Miliért, annak odaadom... Wink

Csomagolok...

Pakolj sok meleg holmit...
De még nem adom a lányom! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Piroska!

Fekvést sajnálom de ha a baba érdeke ezt kívánja akkor nincs mit tenni. Kitartást!

Gyors helyzetjelentés: Pénteken és szombaton festette apa a nappalit ami majd egyben a hálló is lesz. Én könyveket pakoltam, törölgettem. Majdnem kész lettünk de én úgy kidöglöttem, hogy tegnap egész nap feküdtem. Sokat fájt a hasim pedig tényleg nem csináltam sokat és szinte mindent ülve. Ma már sokkal jobb, megyünk Fehérvárra du. keresztlányomat visszük atlétika versenyre. Előtte még el kell mennem az infektológiára a leletemért. :(
Mindenki vigyázzon magára! Holnap de. ráérek és visszaolvasok.
Elkezdtem összeírni miket is kell még venni Grétikének, hát lesz mit. :D
nikó

Csajok,
lenne egy kérdésem. Már Lilivel is pocakosan, meg most Levivel is olyan hülye dolgot produkálok. Ha valamin igazán jóízűen nevetek, akkor egy fél perc után az egész átcsap zokogásba, és nem tudok vele mit csinálni, meg abbahagyni is alig. Szerintetek mitől lehet??? Olyan ciki, de nem tudom megakadályozni. Tegnap is volt egy vicces jelenet a tv-ben, mindhároman fetrengtünk a röhögéstől, erre én meg nekiálltam sírni. Lili meg olyan édi volt, hozta nekem a plüssállatait, hogy nyugodjak meg.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:02-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:03-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!
Szombaton esküvőn voltunk,így csak olvasó üzem módban voltam..
Nagyon édesek az uh képek.Ahogy nőnek a bébik,úgy lesznek egyre szebbek :lol:

Piroska!Ha feküdni kell,hát feküdj !De nyugi!!Tuti elmászik onnan Hajnus.Most még akkorák,hogy kényelmesen elférnek bármilyen poziccióban.Nekem azt mondták most az uh-n,hogy a feje a köldökömnél a feneke lent és a lába nyújtva az oldalamban :lol:
De a doki azt mondta,van még ideje helye megfordulni,és mivel nem első terhesség/gyerek így később is megfordulhat mint várná az ember.

Kata!Itt meg tavaszi kánikula van.Tegnap valami iszonyat idő volt...Nagyon meleg volt,és szerintem ma is az lesz.És még csak tavasz vége van,mi lesz júliusban????

Linácska.Szerintem teljesen normális terhesen ez a reakció.

Anett!JÓ nagy kalappal a lakás eladáshoz.Sikerülnie kell!!!

mimi12

Jó reggelt !

Piroska
Nagyon sajnálom, hogy Hajnus így bevackolta magát ! :( :(
Feküdj sokat és vigyázz nagyon magatokra !!...és gyere, amint tudsz !!

Angelita
Megint előjött az allegriám, de persze lépéseket még mindig nem tettem, hogy megoldjam... :? ....a lányok kálciumot és homeopátiás cuccokat javasoltak http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... egory_id=4
Szerdán megyek a védőnőhöz, majd nála is rákérdezek !

Mimi
Örülök, hogy minden rendben volt a babával és a dokival (a tarifákat leszámítva) !
Nekem a János kórházban volt a lombik programom, na meg egy műtétem is. A doki, aki műtött, profi volt, nagyon meg voltam elégedve, na de a kórház és a nővérek egy tragédia !!!...nem volt sem csengő, sem telefon a szobában, amivel szólni tudtam volna a nővéreknek, amikor szükségem lett volna rájuk, maguktól pedig nem jöttek be. Műtét előtt rám sem nyitottak, sem infúziót, sem nyugtatót nem kaptam. Este a műtét után pedig a vacsimat a lábamhoz levő asztalra letette...felkelni még nem tudtam !! A véres ágyneműmet pedig nem cserélték le.
A koszról pedig nem szeretnék mesélni...
VISZONT láttam a szülőszobát, ami nagyon szép és fel van újítva, szóval én lehet, hogy bevállalnám, de csak a dokik miatt !!

Bener
Sárga lesz a szoba színe...megszűltük ! :lol: De csak júliusban lesz kifestve !

Linácska, Cscsi
Nagyon édesek a képek !!!!! :D

Anettoo
Én szerintem a 36. héten pakolom össze a kórházi pakkot, de előtte már megveszem a szükséges dolgokat.

Ágota
Írtam privit az elérhetőségeimről !

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok Kismamik!

Nagyon édesek a babák! Egyre szebbek lesznek, ahogy növekszenek.

Piroska: sajna, hogy feküdnöd kell tudom milyen érzés, de mindent a babákért. :)

Anett: én is korainak tartom az összepakolást a 31 héten, én már 35 hetes voltam mikor nekiláttam összekészíteni a dolgokat. Nemhiszem, hogy bármelyikünk megszül 31-32 hetesen. Lakás: most indul be a szezonja a lakásvásárlásoknak hátha nektek is sikerül.

Ági: ment a privi az email címmel :lol:

Mindenkinek szép napot.

Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Túl vagyok a védőnőn, illetve a reggeli utánni 60 perces vérvételen.

Ti mentek kórház látogatásra?

Piroska nagyon sajnálom ezt a fekvést, de ahogy a többiek is mondták a baba érdekében mindent. Nem tudom elképzelni, hogy lehet a baba, de csak kimászik onnan ha már nem kényelmes neki.
De azért néha jelentkezz be ha csak egy kicsit is, gondolunk rád!!!!

Linácska tuti a hormonok. Nekem ilyen nem volt, csak olyan, hogy bőgni tudnék mindenért. Pedig nem jellemző rám a sírás, alapesetben.

Anettoo én is egyre többet gondolok rá, hogy össze kellene írnom, hogy mi kell még, meg minnél hamarabb beszerezni őket, de mindig tologatom.
Lakás témához annyit, hoyg legyetek kitartóak, talán fellendűl a piac kicsit.

Adri

Kép

Kép
irdab

Rilla!
Én már megjártam pár kórházat.
A Fanni a Dél-Pestiben született 14 éve.Az akkor nemvolt koszos,de tiszta sem.Az az elmegy kategória.
A Szabi viszont a Shöpf-Méreiben született.Hát én nem tudom,annál mocskosabb kórház létezett e??
A Szabi előtt volt egy koravetélésem.Egy 8ágyas kórterembe raktak be.Hát ne tudja meg senki.Volt olyan intézetis/vagy utcán élő?? szellemileg vissza maradott kismama(kb 16éves ha lehetett),aki este a lépcsőházban a beteghordozóval kufircolt.
Aztán mikor a Szabi született akkor más szinten voltam...Ott pl a folyosón volt zuhany+wc,de gusztustalan mocskos volt...
És akkor ha már itt tartunk.Én ott eltöltöttem 1éjszakát a drága fizetős szobában is.Ott 2-3szoba volt egy wc fürdőre.Be kellett menni egy folyosóra és onnan nyílt 3szoba + mellékhelyiségek.Rajtam kívül 1szobában 1db anyuka volt.Drága cuccosban,drága szobában,látszott rajta a jólét.És isten biza,nagyob mocskot hagyott maga után,mint az utcáról összeszedett nem ma barnult kismama...
Szóval ennyit arrol ki hagyja maga után a mocskot....
De a lényeg a Shöpf-Mérei annyira koszos mocskos lepusztult volt hogy nem tudom azt felül lehet e múlni??
Amúgy meg ha a szülőszoba okés,a dokik jók,akkor engem más nem igazán érdekel.. :wink:

mimi12

Linácska: sorstársak vagyunk, én is szoktam ilyeneket produkálni. De én úgy fogom fel, meg azoknak, akik látnak, azt mondom, hogy annyira nevettem, hogy a könnyem is kicsordult... De valójában tényleg sírás a vége. Elég furcsa érzés, de remélhetőleg nem sokszor fordul már elő!

Piroska: sajnálom, hogy így "beakadt" a babókád! Tartsd be a doki utasításait, még ha nehezedre esik is, mert Hajnus egészsége múlik ezen!

Én meg hogy jártam: pénteken egész nap takarítottam, főztem, készültem a szombati kerti party-ra. Csakhogy szombatra már tök ramatyul lettem, alig bírtam a lábamon megmaradni, szegény vendégeket is inkább apa szórakoztatta - de végülis jól sikerült, mindenki jól érezte magát, rajtam kívül. Estére 38 fokos lázam lett, hidegrázással... tiszta para lettem, hogy nehogy a babácskának ez ártson. Gyorsan telefon az ügyeletre, Rubophen jöhet + hideg vizes zuhany, borogatás. A zuhanytól majdnem meghaltam, de a bébike miatt ki kellett bírnom - ez segített sokat. Szerencsére tegnap már hőemelekedésem sem volt, egy nap alatt lement az egész! Remélem, itt a maradék 9 hétben nem fordul megint elő ilyen!

Kép

Kép
hmbori

http://www.naptarak.com/naptarak_naphold.html

Felrakom ezt a naptárat ha valakit érdekel . Azt mondják teliholdkór indulnak be általában a szülések. Mindenki megnézheti, hogy a kiírt időpontjához mikor van közeli telihold. :lol:

Bori, vigyázz magadra. Szegénykém, és most hogy vagy? Ugye ma nem mentél dolgozni?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, köszi a naptárat! Ugye a teljesen fekete holdakat kell nézni? Vagy a teljesen fehéret? :roll:
Köszi az aggódást - most már teljesen jól vagyok, dolgozom is. Jobb is itt bent, egész nap a gép előtt ülni - otthon úgyis tennék-vennék-mászkálnék. :lol:

Kép

Kép
hmbori

Igen a feketéket kell nézni.
Örülök h jobban vagy és egy kicsit vegyél vissza a tempóbol. :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

[quote="irdab"]I írta:irdabgen a feketéket kell nézni.
Örülök h jobban vagy és egy kicsit vegyél vissza a tempóbol. :lol:

http://www.naptarak.com/naptarak_hold_altalanos.html
A fehér a telihold a fekete az újhold :wink:
Most volt telihold pár napja :lol:

mimi12

Bocsi már ezt sem tudom leírni, igaza van Miminek. :oops:
Mimi jó volt a lagzi? Táncoltatok Is?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Kicsit eltüntem ,mert Apa kitalálta,hogy pénteken menjünk le Ózdra a rally prológra ami 4-5 között kezdödött és csak éjfél körül értünk haza.De fantasztikusan éreztük magunkat :P

Csilla,Linácska jók a képek.Majd én is felteszem amik a genesisbe készültek csak apa hozza vissza a cd.-t.De ezek szerint a méretünk hasonlók .Lehet,hogy tutira vesszük az aug.8 at :shock: majd a dokival megbeszélem ha megyek legközelebb mert már felhívtam a méretek miatt.

Piroska sajnálom nagyon...de biztos a fekvés majd jót tesz és ne idegesskedj..tudom könnyű mondani.

Ja és közlöm a fiús anyucikkal,hogy nállunk nem lesz puska csak jöjjennek azok a fiúcskák :P kell az élet tapasztalat :P én gyönyörűen emlékszek vissza...pedig elég hamar kezdtük a "fiúzást" meg ami ezzel jár... :lol:

Ági imádom a tetkókat :P De sajna apa nem vagyis magán nem tudnááá elviselni..én pedig nagyon szeretném ha lenne rajta..Azt kértem,hogy ha a kiscsaj megszületik ez legyen az ajim de nem megy belle inkább igér füt-fát :idea: Mert ő elég nagy ajival lepet meg amikor Noelt megszültem és úgy gondoltam,hogy ez a töredékébe sem kerülne ha most is készül valami hasónlóra de nem megy bele :?

Noémi tök jó hogy találtál egy szimpi dokit ha az ára nem is olcsó.Én első perctől 8.000-at fizetek neki.

Irdab kösszi a naptárt majd megnézem késöbb biztos jó :P

Nem is gondoltam,hogy a Shöpf-Mérei ennnyire gáz... :twisted:

Rohadt meleg van kinnt már nem tudok lenni itt meg bennt megy a klima ezerrel 8)

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Adri :lol: :lol:

Lagzi??Ez egy rövid lagzi volt.A párom unokahúgának volt az esküvője,de már kettő közös gyerekük van,így ez csak amolyan formaság volt.Vagyis annak indult :lol: :lol:
kb 25-en voltunk a bulin.22h-körül már vége is volt.Viszont a párom az unokaöccse és sógora,a friss férj és még egy rokon,vagyis öten 22h-ig becsókoltak 2,5lityó Jägert :lol:
Azért ha azt nézzük nem igazán szoktak inni.Sőt a párom max sőrt de azt is kólával :roll:
No és kb 14h körül kezdték az ivást,hát 4óra alatt becsókolni majd 3lityó Jägert,hát...na....szépen világítottak haza felé a km kövek :lol: :lol:
Volt,hogy rám szólt a párom,hogy ne menjek gyorsan.Mellesleg kb 40-el mentem :lol: :lol: Gondolom a kettő felezővonal közt mentem :lol:

Csilla!Teljesen igazad van!!!Én is szép emlék ként gondolok vissza a tini-kamasz koromra.Minket nem tiltottak semmitől.És szép eseménydús életünk volt,de a normális keretek közt....
Én a lányomat sem tiltom semmitől.Úgy gondolom a tiltás,túlzottan féltés nem szül jót...
Volt előttem bőven erre példa.

mimi12

Gyorsan a fontosabbat:
Voltunk délelőtt zeneböliben, és leesett a vércukrom. Ritka szarul voltam, szédültem, vert a víz... Mindenki kockacukrot akart belém tömni, de nekem a cukortól még lejjebb megy ezért nem mertem enni, nehogy bekómáljak a végén.
Felhívtam az orvosomat, azt mondta, hogy az alacsonyabb érték is a határon belül van, és szerinte nincs semmi baj. Szerintem meg már az sem normális, hogy 2 dl szirup után leessen a vércukrom... (az értékeim: 4,3 - 3,3 és a megismételtnél 4,2 - 2,8)
Nem tudjátok mennyi a minimumérték a terheltél? Mert a 2,8-at nagyon alacsonynak érzem. Bele sem gondolok mennyi lehetett ma, ha ez még lejjebb ment :shock:
Szóval kierőszakoltam a dokinőből egy beutalót a diabetológiára, de csak 2 hét múlva adja oda (szerinte ezért nem kell bemennem külön, majd ha megyek vizsgálatra), és újabb 2-3 hét mire időpontot kapok.
Valamelyiktek nem tud -akár fizetős- szakembert???? Nagyon idegesít, és szeretnék legalább többet tudni erről a dologról.
Vendég

Sziasztok!

bim-bam: én is tudnám értékelni most a klímát! Ez a meleg totál kiüt, alig van erőm valamit csinálni! Majd szép lassan elszüttyögök a teendőimmel! :lol: Így szerintem estig nem végzek! na majd esetleg holnapra is hagyok!

adri:köszi a naptár! Ahogy nézem nekem jó pár nappal a kiírt időpont előtt és után lesz telihold! Akkor már inkább előbb legyen egy picivel!

Összeírtam a kórházi csomag tartalmát! Lassacskán beszerzem! Két hónappal a kiírt időpont előtt mindkét gyerekemnél össze volt rakva! Szerintem most is úgy lesz!

Tényleg ti miben hozzátok haza a picit? Én maradi vagyok és pólyába szeretném! De ha véletlenül 40 fok lesz, akkor nem abba!

kovisziszka

Csilla: nekem az éhgyomori 3,8-ra azt mondta a védőnéni, hogy az sem jó, ha ilyen alacsony! Úgy tudom, hogy ilyenkor is oda kell figyelni, mint a magasra! Többször kell enni, mert könnyen lemegy, és az sem jó! De jobb, mint a magas cukorszint! Szóval nyugodj meg, szerintem nincs nagy baj! Csak úgy kell étkezni, hogy nagyon sűrűn! Amúgyis a magzatok hirtelen ki tudják vonni a vérből a cukit maguknak! Ilyenkor meg még inkább! Tehát sokszor egyél! Ha lehet mindig valamit! És ha érzed, hogy leesik ülj le és legalább egy jó pohár ásványvíz is segít megemelni! Ezt egy védőnéni mondta még a fiamnál!

kovisziszka

kovisziszka: ha pólyában lesz a baba a kórházból hazafelé, akkor a kocsiban valaki az ölében fogja tartani? Vannak az ú.n. angol-pólyák, amik jóval vékonyabbak a hagyomásnyosnál - igaz, az nem támasztja egyáltalán a kis gerincét, viszont abban a 40 fok sem gáz. Én kaptam mindkét tipusúból, de a kórházból hordozóban fogjuk hazahozni. A hagyományos pólyát szerintem szoptatásnál fogom használni, mert szoptatóspárnám nincs.

Kép

Kép
hmbori

Csilla!!
Én is úgy tudom,hogy az alacsony pont annyira rossz,mint a magas.Mintha Linácska írta volna.

Szilvi!Én 14éve már a lányomat sem pólyában vittem haza.Én tuti nem raknám pólyába a gyerekemet,főleg nem augusztusban.
Mikor a Fanni született,nyitott ablaknál voltak a csecsemők,és már akkor is angol pólyában hozták ki a gyereket.Vagyis abba a köréjük tekert rongyban..
Én nem tartom jónak a pólyát,de ez az én véleményem.
Tudom sokan félnek attól hogy,hogy fogják meg a nyeklő nyakló aprócska babát.
De ez annyira ösztönösen jön..
Másfelől,az a gyerek 9hónapig pucéran az anyja hasában volt.Most gondoljunk bele,milyen érzés lehet szegényeknek,hogy felöltöztetik őket,és még gúszba is kötik ,úgy hogy mozogni is alig tud...

mimi12

Hát a pólyát én sem úgy gondoltam, hogy 100%, hogy beleteszem! Az időtől is függ! Amilyen összevissza az időjárás lehet hűvős is aug-ban! Meg nagyon nem öltöztetném alá, a fiamon jún. végén is csak egy vékony pamut rugi volt és úgy a pólya! így pont jó volt! Én is leginkább szoptatós párna helyett használtam a pólyát, pedig nem féltem attól, hogy nyeklene-nyaklana a kezemben a manó! De így kényelmesebb volt neki is és nekem is! De ez csak alatta volt, nem kötöttem be!

kovisziszka

Ti már kiváltottátok azt a baba-csomagot, amit a védőnőtől kapott kis tájékoztató füzetben található kuponra adnak? (Felicitas)
Lassan mindenki elérkezik a 3. trimeszterbe, itt a mi időnk!

Én a napokban tervezem kiváltani - és utána én is összeírom a kórházba vivendő holmik listáját. Már két szakirodalmamban be is jelöltem, hogy hol van a javasolt lista, de szerintem még legalább 3 helyen is megvan. Majd összehasonlítom az összeset, átgondolom és úgy lesz összerakva. A kiindulási alap a kórházból kapott lista - tökjó, mert egy kétoldalas lapon minden fontos infót összeírtak a kismamáknak.

Ja, és a jövő héttől elkezdem a szülésfelkészítő tanfolyamot is! :) 6 alkalmas (heti 1 alkalom), remélem még beleférek és végig tudom járni! (Eddig nem is gondoltam erre, de így hogy Nektek vázolom a helyzetet, látszik, hogy a végére már 37 hetes leszek... Nagyon megy az idő!) Arra már felkészültem, hogy nagyon meleg van abban a helyiségben, ahol tartják, mert akik most járnak, mindenki panaszkodik (kismamatornán találkozunk). Szóval felkészültem a felkészítésre! :lol:

Kép

Kép
hmbori

Én a Szabi alá rendes nagypárnát tettem néha,de sokat szoptattam fekve,így nem is használtam volna ki a szopipárnát.
A Fanni aug 10.én született :lol:
Olyan meleg volt,hogy vékony pamut rugiban és egy rövid ujjú kombidresszben vittük haza.Semmit takaró vagy hasonló.De volt legalább 30fok árnyékban.Sőt akkor mondták is,mivel besárgult még aznap ki lehet vinni a levegőre,ugyanis csak hasznára válk.
A Szabi januári.Náluk a kórházban volt pólya,de én már első nap kivettem belőle és úgy szoptattam.Valahogy nekekm így kényelmesebb volt.
Másnap ő is jól besárgult és felkerült a kora osztályra mert ott volt lámpa..Körülöte másfél kettő kilós koraszülöttek voltak,és őket is pólya nélkül adták az anyukájuk kezébe.Biztos megvolt az oka.Talán így jobban érvényesül a testkontaktus..
Viszont tény,hogy van akinek kényelmesebb így szoptatni.
Szerintem ez ciciméret függő is. :lol:
Nekem van rendesen,és nem kell olyan magasra emelni a gyereket :lol:

mimi12

Bori!
Mert a védőnőtől kapunk babacsomagot??
Én ezt nem is tudtam.
Mikor a Szabi született,akkor a kórházban adtak valamit.
Bár már én is félre tettem a kuponokat.De én úgy láttam,hogy amit most kaphatok majd,azt üzletben lehet átvenni.Pl itt Budaörsön a Matti-ban.

mimi12

hmbori: melyik kórházban fogsz szülni? A csomagot a héten szeretném kiváltani! Kivi vagyok mi van benne!?

Hűűű, a bébim nagyon be van indulva odabent! Alig aludtam az éjszaka, ő ehhez képest elég virgonc!

A terhestorna és szülésfelkészítő jó ötlet szerintem! Az előző kettőnél nem jártam, de holnaptól szeretnék terhestornára menni!

kovisziszka

Mimi, nem a védőnőtől kapjuk a csomagot, csak a füzetet, amiben a kupon van. És igen, a kuponokat mindenféle üzletekben (pl. Photo Hall-ok, meg különböző baba-boltok) lehet beváltani.
Vagy nem is baba-csomag az, csak várandós csomag? :?: :oops: Bocs, ha összekevertem...

Kép

Kép
hmbori

Bori!
Értem.AKkor ez nem az,amit az elején kaptam??Vagy ez az,csak én hamarabb megkaptam?
No mindegy.Úgyis megyek pénteken védőnőhöz.Bár tuti elfelejtem megkérdezni :lol:
Nem tudom milyen csomag..No mindjárt megnézem nekem mim van..

mimi12

kovisziszka, a Szent Istvánban fogok szülni. A torna és a tanfolyam is ott van - kiváncsi vagyok a tanfolyamra, na meg leginkább arra, amikor majd megnézhetjük a szülészetet! A neten már láttam képeket, de élőben azért csak jobb. Meg ahogy elképzelem, ott azért jobb hangulat lehet, mint lent az alagsorban, a labornál... Majd meglátjuk!
Jól látom, hogy a nagylányod és a nagyfiad szülinapja majdnem egybe esik? És kb. 1 hónapra lesz tőlük a kistesóé?

Kép

Kép
hmbori

Most a csomagot üzletekben lehet kiváltani! Hozzánk az Örsön az Árkád vagy a Sugár esik közel! De ha már ott járok, benézek az Ikeába is! :lo

a testkontaktus jó dolog! a gyerköceim nagyon szerettek úgy aludni, hogy a mellkasomon hasaltak! És bevallom ez nekem is jó érzés volt, nagyon! A koraszülötteknél külföldön már az apucit is beengedik a koraszülöttosztályra, és hogy a testkontaktus meg legyen hordozókendővel rájuk kötik! Ezt nem tudom, hogy hol olvastam már, de annyira jó volt látni, hogy egy apuka az icipici babával össze van kötve és édesen szunyokál! Nálunk ez nem olyan természetes! Pedig főleg egy beteg gyermeknek nagy szüksége van arra, hogy érezze, így is kell, és szeretik!

kovisziszka

Sziasztok!

Meg van a labor eredményem,a vizeletem teljesen rendben van.Nincs benne fehérje sem. :)
A cukértékek:
Éhgyomri:5,5 terhelt 120perc után:7,1 Sztem ez is jó.De várom a hsz-eket :) A terheltnél nincs beírva a határérték :roll: de nincs odatéve hogy nem lenne jóóó...
Szóval sztem a doki is meglesz elégedve az eredménnyel.Mondjuk a hemoglobin az alacsony.

Irdab,mit mondott a védőnő?

Cscsi,egyél sűrűbben.Mindig legyen nálad vmi kis harapnivaló+innivaló!Hát a kertes ház biztosan jobb a gyerkőcök szempontjából,mint egy lakás.
Remélem el tudjátok adni a lakást!

Mimi,a kis lagzik is tudnak nagyon jók lenni :)

Bori,sztem a várandós csomagra gondoltál,annak a kuponja van egy kis füzetben amit a védőnő adott,de én azt sem tudom,hopgy ebben a nagy felfordulásban hová tettem! :oops:

Kép
Kép
tundi24

Mi Noelt úgy hozztuk haza,hogy volt rajta egy hosszú ujjú rugi és vittünk+ egy takarót és betakartuk a hordiba a kocsiba aztán kész.Szerntem a kiscsajt is igy hozzuk haza.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Hazahozós ruci..nekem még fopgalmam sincs,hogy mibe hozzuk haza Zsombit,de hogy nem pólyában az tuti.Itthon lesz egy kókuszpólyája,hogy Luca is tudja fogni,de egyébként nem lesz beletéve.

Kép
Kép
tundi24

Tündi hogy álltok a házzal?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam,most az előszobát és a napplit csiszolják(glettet).aztán legurítják alapozóval vagy mi,összetakarítják a port,és reggel remélhetőleg elkezdik a festést! :)

Kép
Kép
tundi24

Noémi akkor van esély az újjabb sárgaságra is :? .
Én előre gondoltam,hogy Noli be fog sárgulni mert megnéztük a vércsopikat és nagy volt az esélye,aztán a kórházban nem volt semmi még csodálkoztam is de a 4.nap itthon kijött :shock:
Nállunk nem kelltt kék fény meg ilyesmi ellég volt a napsütés 8) ja igen és addig aludt csak jó úgye.... :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Akkor még mindig nem unatkoztok.... :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla!
Naná,hogy jó eséllyel pályázunk a sárgaságra :lol:
Nem tudom ez mitől függ???De nekem le is cserélték a véremet...
Viszont a Fanni is és a Szabi is előbb született,és állítólag ez is közre játszik..Háát a Szabi nagyon besárgult,picike fejébe kapott infuziót.És volt olyan,hogy jött a csecsemős a koráról,hogy menjek megszoptatni,mert már hurcolják fel le,de annyira éhes,hogy már nem bírnak mit csinálni vele :lol:
Szóval a SZabi nem aludt a kórházban sem,infúzióval a fejében.A gyomra már akkor is ébresztette.

Bori!Közben meglestem.Én kaptam a Várandós Mamák könyvecskét,és abban van a kupon.De én ezt a könyvet már az elején megkaptam.
De van sok kupon benne,meg van liberó stb kupon.A Szabival semmit nem küldtem vissza.No majd most :lol:

mimi12

Pólyában hogyan lehet bekötni a gyereket a hordozóba?
Én úgy tudom, hogy kötelező a biztonsági ülés (hordozó) használata...
Vendég

Cscsi,
én azt a helyet tudom ajánlani, ahova én járok. A Bartók Bélán van a Móriczon. www.mensmentis.hu. Szerintem ha mondod nekik, hogy mi van, akkor akár 1-2 napon belül fogadnak, igaz ki kell fizetni, de egészségpénztárakra pl. elszámolható.
Ott tudnak inzulint is nézni, amit tb-re nem fognak soha, lehet, hogy a cukor határásra baromi sok inzulint termelsz (hiperinzulinemia), és ezért esik le nagyon a cukor. És tényleg ugyanolyan rossz, mintha magas lenne.

Naptár: akkor a fehéret kell nézni? Mert akkor nekem augusztus 6. Úgyis 7-re tervezem a szülést. Milyen szép születési dátum a 09.08.07, ha már egyszer a 09.09.09-et beelőztem :lol:

Mimi,
én már rutinos vagyok így a 2. babánál, ugye a lányom még mindig pelenkás, és szépen vágom ki a csomagokból a nyuszikat azóta is, hogy neki már minden liberós ajándéka megvolt. Most már van vagy 27, úgyhogy nem kell sokáig gyűjtögetni :lol: Nagyon aranyos dolgokat küldtek, a nyuszibábbal a mai napig játszik Lili.

Képzeljétek, tegnap levettük a pelenkát, a lányom 9:00-16:30-ig semmit nem csinált. Nem pisilt, nem kakilt, semmi. Aztán 13:00-16:30-ig aludt, akkor sem. Mikor felkelt, akkor ráültettük a bilire, hogy most már tuti kell. Jött is egy csomó pisi. Aztán fél 7-kor ült a kisszékén, bekakilt, bepisilt, folyt mindenhol, én fürödtem, az apja nem vette észre, de még a lányom sem, hogy ül a trutyiban. Szerintetek ez normális????????

Tündi,
7,1 elvileg jó, 7,8 a határérték, de ugye erre szoktam azt mondani, hogy én hogy örültem a 6,9-emnek, aztán meg jó levették miatta a 30g-os reggelimet 20g-ra. És ugye tuti, hogy valami nem stimmel, mert ha mindent megennék, mondjuk a fehér kenyeret is, akkor igencsak felmenne az érték. Úgyhogy attól függ, ki nézi meg.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska
DEbrecenben néznek nem fizetősen terheléses inzulint :wink:
Házi orvostól kell beutaló. És a doktornő ért az IR-hez! Nagyon sok lombikosnál gond ez is!
(sőt... most már a Kaáliban is meg lehet csináltatni :wink: )
Vendég

Linácska
Nem normális, hogy Lili visszatartja... :cry:
Vendég

Küldtem a listát annak, aki írt adatokat!
Vendég

Mimi, Tündi, igen, én is arra gondoltam - én is az elején kaptam meg, és most akadt megint a kezembe és rácsodálkoztam, hogy itt az ideje beváltani. Kiváncsi vagyok, mik lesznek benne!?

Ágota, köszi a táblát! Előre megszervezzük, hogy ki kit értesít, vagy majd ahogy adódik? Óóó, ez nem is jó ötlet, hiszen nem tudhatjuk, ki mikor fog szülni... Akkor ahogy adódik. Aztán majd lesznek nagy csodálkozások, amikor "ismeretlen" sms érkezik... :lol: :lol:

Kép

Kép
hmbori

[quote="hmbori"]
írta:
hmboriÁgota, köszi a táblát! Előre megszervezzük, hogy ki kit értesít, vagy majd ahogy adódik? Óóó, ez nem is jó ötlet, hiszen nem tudhatjuk, ki mikor fog szülni... Akkor ahogy adódik. Aztán majd lesznek nagy csodálkozások, amikor "ismeretlen" sms érkezik... :lol: :lol:

Szerintem, az ahogy adódik... :wink:
Én beleírtam a telefonomba a számokat.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?