Új privát üzeneted érkezett!

Kép quadozás

Kép gokartbajnokok

Kép munkagépben, ezt is hibátlanul végigvezette apa

Kép pacin

Kép kistigris
jutte

És két kép péntekről:

Kép milyen jó játékot találtam

Kép töröm-töröm a mákot (nehezitett verzió)
jutte

Sziasztok!

Hát igen, Matyi egy kis vasgyúró. Bendi pont az ellenkezője volt. Ő 1 évesen volt csak 8kg. 2 évesen 10kg, és most 3 évesen 12,15kg.
Bár sokáig szopizott (2 év), egyéb téren ő is a fényevő kategória volt :lol: . Nagyon kivoltam miatta (sokszor sírtam is), mert szinte semmit nem evett. Első áttörést úgy értem el, hogy etetés közben szezám utcáztunk. Akkor sikerült belediktálnom némi kaját. Üveges babakajából alig evett vmit. Leginkább a gyümölcs+hús kombinációkat ette meg belőle. Viszont az kecskeméti tökfőzelék sonkávalt most is szereti:)
Betti
Próbálj meg parizert adni Istinek magában, nálunk ez bevált (sága füstölt pulyka). Meg érdekes mód kolbászt is evett magában, kenyér ohne.
A lényeg, hogy nem görcsöltem rajta egy idő után (miután beleőrültem :) ), és elkezdett enni. Bár most sem jó evő, de eszik.
És sosem lesz kövérebb, mert apukája és a nővére is pont ilyen alkatú (Zsófi 7 évesen 18kg volt).

Matyi viszont zabál. Szinte rögtön benyomott már először teljes üveg gyümit, tejpépet...
Szóval össze sem tudom hasonlítani. Most itt berreg a hátam mögött a csillárnak :D .
Megyek mosogatni, mert utána rokonlátogatóba megyünk Szárligetre.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Lola!
Gratulálok Somának!Nagyon ügyes.Fiú létére hogy-hogy nem érdekelte a bicajozás?Vagy félt?
Istike már simán tekeri a triciklit,már a két kerekű bmx-el is száguldozik,de természetesen pótkerékkel.
Egyéves szülinapjára elektromos hummer dzsipet kapott.Mindenki kinevetett minket hogy csecsemőnek ilyet venni?És lám még aznap vezette a tökös,igaz állva mert ülve még a gázt sem érte el. :D
10 hónaposan távirányitós autót simán kezelte.
Viszont az épitőkocka mesekönyvek,logikai játékok nem érdeklik. :?
Szívesen adunk kecskefüvet.
Egyébként valóban többet kakil mint amennyit megevett. :shock:

Anikó!
Már az őrület szélén állok,ezekszerint nemsokára belenyugszom én is a nemevésbe.
Nektek is nagyon nehéz lehetett Bendivel.
Isti is 10kilo kétévesen,lehet ő is jobban összekapja magát három éves korára.
Én 16 kilósan mentem iskolába,a védőnő úgy kerekitette fel nekünk.

Tali:
Emeseanyu
Lola
Judit
Zsanka

Judit!
Tüneményesek a gyerekek.Jó magasak lesznek nagykorukra.
Örülök hogy kikapcsolodtatok.

Emeseanyu!
Remélem tudtok jönni a talira.
Kicsiknek sok puszi.

Betti
(nemtudom ma mi van a levegőben,de délig csak kóvályogtam,fejem fájt,szédelegtem)Igy ma hideget ettünk.

Kép
berna23

Betti! Köszi Soma nevében. Igen abszolute nem érdekelte. Lehet az volt a baj, hogy nagyon akartam Neki egy olyan triciklit, ami tolókaros és 2 éves kora előtt-től azt használtuk a városban, mert nem szerette már a babakocsit. Bölcsibe is ezzel jártunk leginkább. Ennek a pedálját le lehetett merevíteni, arra rátette a lábát és pihizett én meg toltam. A kismotort is csak 3 éves kora után kezdte szeretni, jóval később mint kortársai. Utána viszont még 5 évesen is azzal akart volna menni (tavaly középsőben, de óvónénik már nem engedték a z oviban ugye, meg hát már túl magas volt hozzá. Tavalyelőtt 4,5 évesen Anyuéktól kapott egy nem a legkisebb méretű bicajt pótkerékkel (16"-os méretű) de egyáltalán nem szerette, alig használta, nem tekerte. Tavaly elő se vettük (talán nagy hiba volt de ugye én akkor nagy hasú állapotban- eszembe se jutott, férjem megtaníthatta volna de v.hogy nem erőltettük.) Így idén került csak rá sor!

Azta Isti marha kis műszaki szaki akkor! Nagyon hamar csinálta ezeket, extra hamar! Látod Somát a távirányítós dolgok se igen érdekelték, most először kért decemberben azt szülinapjára. Hát nem egyformák!De pl. kalapács, szerszámos pad, klaviatúra, konnektor, hosszabbító, szám.gép szerelést imádta már babakorában!

Szilvianyu!
Láttam lennt voltatok Ti is du. Jubiból jöttetek? Dórikád a zebrán, hallod nem volt semmi, szurkoltam Neked, bár láttam motor a kezedben... Láttam Anyukád ment segíteni...

Na most teszek is egy két képet Somáról mindjárt...

lola77

Nem nagyon érdekli a 2 éves szülinapi távirányítós autó:
Kép

Ilyen volt a bicajunk:
Kép

lola77

Sziasztok!

Jutte: szuper napotok volt akkor tegnap! Édik a gyerkőcök!

Lola: igen, lent voltunk. Férjem, meg apu focizni volt, mi meg anyuval sétáltunk. Nem jubiba, csak gelato. Meg előtte játszótér. Majd én is teszek fotókat (nem ma). Ahogy homokoztak együtt, meg krétáztak együtt. Olyan édik voltak...

Igen, elég nyűgös Dóri napok óta. Sokat van a keze a szájában, úgyhogy gondolom fog probléma. Meg hát a betegség. Bár már sokkal jobban vannak, de mindkettőnek kell porszívózni az orrát, Bencének volt egy hányása este, de a köhögés sokkal jobb. Úgyhogy a zebrán is hisztizett a kiscsaj. Meg hát fáradt volt. A délutáni alvás kimaradt és Sárberekből gyalog ment a gelatoig, meg vissza. Néha motorral. Nagyon ügyesen hajtja már!!

Somának nagy gratula! Még Emese se tud bicózni. Egy kis bicója volt neki, pótkerékkel, amit kb. 2,5 évesen kapott. Egy-két évig használta, de mikor kinőtte, nem akart nagyobbat. Azóta se lehet rábeszélni. Hullára nem érdekli! :) Ja, megkaptam iwiw levelet a számmal.

Ti, csak bicóztatok? Vagy anyudnál voltatok?

Betti: tényleg akkor műszaki zseni lesz Istikédből. Látod, jobban érdekli, mint az evés! :) Ahogy írtad a súlyodat, biztos Rád ütött Istikéd. Elsőben 16 kiló voltál??? Te jó ég!!! Nincs olyan fotód?? Emese 33 volt, amikor kezdte szeptemberben! :oops: Mondjuk egy picit ő meg husika.

Na megyek, Dóri is kidőlt itt a nagyszobában Emese mellett, aki tévézik. Én meg csinálok gyors vacsit. Ma elhúzodott minden. Majdnem fél nyolckor jöttünk fel.

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Miért nem látszódnak a fotók?
Na isorász:

Nem nagyon érdekli a távirányos autó:
Kép

Szerelőpadjával annó:
Kép

Ilyen a bicó:
Kép

Tavalyelőtt a kreszparkba:
Kép

Megtanult:
Kép

lola77

Betti, a 16 kg-on én is nagyot néztem. Én is csak 18-19 kg körül voltam, emlékszem, aztán behoztam magam 3-4 osztályba..... :x :shock: :P :oops:

lola77

Lola, volt egy idő, mikor husibb voltál, asszem Soma után egy-két évvel, de most nagyon szép vagy! :) Ügyes vagy, Noé után semmi nem maradt Rajtad, nem?

Cirmikének boldog névnapot kívánok!!!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jók a képek régi és mostani Somáról! :)

Betti: ari vagy, tali ügyileg, megyünk is, ha minden oké lesz. Nem szeretnék semmiképp még köhögősen sem ennyi baba, gyerek közé menni. Majd meglátjuk. Dóri már rendben van, Bence még nem. De úgy látszik gyors lefolyású, úgyhogy még van esély csütörtökre rendeződni!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Na én is előkerültem.

Tali:

Már írtam korábban is, hogy mennék, csak nem lesz autó délelőtt itthon a héten így nem igazán tudunk menni, mert gyalog messze van, busszal meg nem vállalkozom Danit elvinni.

Anikó!

Szép nagy babó Matyi. Hasonlóan vagyok én is mint Te. Első fiunk, Dani nagyon kis súlyú, nehezen lehet evésre bírni, keveset eszik olykor és örülök, ha 2 évesen meg lesz a 10 kiló.
Gergő, bár már nem hízik olyan rohamtempóban mint az elején, de már most 6,7 kiló, imád enni, bár még anyatejezünk kizárólag.
Evés miatt én már nem aggódom, eszik amennyit eszik, bizonyára elég neki, mert ha ettől a mennyiségtől van ereje futkározni, játszani és mosolygós is akkor szerintem nincs miért aggódni.

Betti!

Hát ha Te anno annyi voltál, akkor ne csodálkozz Istikén. Írtam neked egyszer, hogy ha a családba valaki ilyen alkat (főként inkább anya, apa számít bele) akkor örökölheti a gyerek is. Dani nálunk apjára ütött, aki szintén nem "túlsúlyos".

Hajról fotó:

Hát én esküszöm béna vagyok, most akartam csinálni képet róla de csak a végét sikerült lefotóznom meg a színét, formáját sem adta vissza, meg az igazság az, hogy már egy mosást is elbírna. Pedig csüt-ön voltam fodrásznál. A régi frizkó egy hetet is kibírt.
Na majd mosás után megpróbálom vagy ha megyek Judithoz megkérem fotózza le.

Judit!

Még egyszer ne haragudj a tegnapiért. Írtam SMS-t, csörgess meg és felhívlak, hogy megbeszéljünk a hétre egy talit. Szívesen látunk mi is titeket bármikor. A héten apa délelőttös. Egyedül vagyok két gyerekkel, de mi is szívesen megyünk, ahogy nektek jó.

Lola!

Gratula Somának a biciklizéshez! Nagyon aranyosak a "kiskori" képei. Nagyon nagyon hasonlítanak egymásra Noéval.

EDB anyu!

Jobbulást a piciknek!

Megyek mert Gergő már zúgolódik!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Előre is bocsi,hogy nem írok külön senkinek,de időm eléggé szűkös.
Holnap megyek pénzügyből vizsgázni,úgyhogy kérhetek mindenkitől egy nagy drukkot??? :lol: 10-13-ig ?
Suli amúgy egyre röhelyesebb,most az a legújabb,hogy jövő tavasszal végzünk csak :twisted: ,amikor az első verzió szerint,idén Júniban vége..Nagyon király lesz két gyerekkel tanulni....pont ezt szerettem volna elkerülni,de hát nem sikerült...
Mi jól vagyunk,Dorka már 3 hete megint jár oviba,szókincse már kb:80 szóból áll,de már van benne amit németül mond
:) .Oviba szeret járni,Levit már olyan szinten várja,hogy sokszor kétségbe esek,hogy én majd egyátalán hozzányúlhatok e? :lol: ,mindent ő akar majd csinálni,ha a játszón meglát egy babakocsit,áltban hazakísérjük őket,és Dorka tolja a picit természetesen.Elkezdtem már összeválogatni a ruhákat,és Dorka azóta az egyik kiskabáttal alszik,sőt az oviba is bevitte,azt du-n látom hogy az ovónéni megnézte mi is ez a ruhadarab? :oops: ,hazafelé meg fel kellett vennie a kiskabátot,szép volt mindhatom...
Csütörötkön jön haza sogórnőm,meg Kis B,kiváncsi leszek Dorka mit fog szólni B-hez,igaz ő már lassan 2 éves lesz,de akkor is..
Holnap megyek dokihoz,lesz uh is,remélem mindne rendben lesz ott is.
Dorkára mostanában rájött a hisztikorszak,pedig azt hittem a dacckorszakon már túlvagyunk,de nem.Mondok neki valamit és mintha a falnak bezsélnék,eddig azért tudtam fegyelmezni,de most sehogysem.Van valami jó ötelt?Miért csinálhatja ezt most?Kistesó miatt?De hát úg yvárja őt?Volt hogy ment a hidegzuhany alá,na az használt,volt hogy bezártam a szobájába,az régen használt,most már az sem...

Másik jó hír,felvették Angika Julcsiját az ovinkba,és pont egy csoportba tették a csajokat,tök örülök neki!!! :lol:

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Ági: először is gratula Julcsi-Dorka csopihoz! :)

Dorka hiszti: elképzelhető, hogy annak ellenére, hogy ennyire várja öcsit, ő miatta van a hiszti. Hogy így akarja felhívni magára a figyelmet, fél szerintem, hogy őt már nem szeretitek majd. Nálunk még Emese-Dóra kapcsolatnál is volt hasonló, pedig akkor Emese már 5,5 éves volt. Próbáld minél jobban belevonni a tesó várásba. Segítsen választani a kelengyébe dolgokat. Szerintem most nem olyan jó ötlet a zuhany sztori, ha tényleg öcsi miatt van ez. Próbáld inkább elterelni a figyelmét. Magyarázd el pl. hogy Levike már most nagyon szereti őt, és szeretne aludni a pociban, mert neki még sokat kell nőnie. És ha hisztizik nem tud aludni. Vagy valami ilyesmit. Azt már korábban írtam, hogy mi minden esetben vettünk kis apróságot az újszülött nevében a nagyobb tesónak, amit a kórházban látogatáskor "együtt" adtunk oda a picinek, mikor kitoltam. Még a férjem 13 éves nagyfiának is küldött Dóri is, Bence is! :)

Drukkolok a vizsgádhoz! És csak NYUGI!!! Uh eredményről azért írj majd!

Gabi: ha Jutte lefotózott, várjuk! Akkor Dani is fényevő. Neki is van széklete rendesen?

Na megyek, Bence alszik, szegény elkezdett jócskán szenvedni a foga miatt .Még nincs kint, de érzem, hogy az alső kettő magasabban van, mint a többi. Lehet, hogy újra visszateszem borostyán láncot.
Amíg alszik, gyakorlunk Emesével (ma nincs suli), meg feldobom az ebédet. Bolognai lesz. Bencének van tegnapról: sárgarépa, pulykamell, burgonya, rizsliszt, sajt főzi.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,

Köszönöm a névnapi köszöntést!!!
Ma iszunk apával egy pezsgőt itthon!!!
Aztán ő hajnalban elutazik 3 napra... :cry:

Jutte,
Sajna nem találom a képet, de rajta vagyok... még a régi gépünk volt akkor és arról lementettük vmi hordozható meghajtóra, ami most nem passzol a gépünkhöz... :shock:
Ügyi volt Laura!
Néha kell az ilyen nagyos program!

Lola,
Gratulálok én is Somának a bicóhoz.
Roli se tud még és csak most kezdi érdekelni a pótkerekes bicó is.
A quadját amit 4 éves szülinapjára kapott el is adtuk... persze most hiányolja, de sose vezette, mindig apának kellett.
Kresz park jó ötlet lenne Rolinak is.

Képzeljétek,
Alul tök szépen egyenesen álltak a fogai a hétvégén meg észrevettem, hogy becsámpult, és nehezen bírt a kifilbe harapni. Hát mozog neki, igaz még csak ici-picit.
Én ezen sírtam el magam... basszus nemrég volt, hogy kinőtt neki a foga, most meg már esik ki...
Jó kis bőgős anyukák vagyunk! Szép mi!!!

Ági,
Megy a drukkk!!!
Jövő tavasz!!!??? Ez vicc!!! Akkor lehet be sem írtkozol, ha tudod mennyi ideig tart.
De jó a lányoknak, hogy együtt járhatnak!

Gabi,
Roli is volt hogy csak fényt evett...
Most kicsit jobb a helyzet. Igaz túl vagyunk 3 hónap vaspótláson, majd menni kell vérvételre újból, mit javult.
És neki is ahhoz képes hogy mennyi ment be, normál adag jött ki. Mindig csodálkoztam ezen.

Roli a szülinapra, ami szombaton tartunk neki előrehozottan, BAKUGANT kért.
Épp hiánycikk lett annyira népszerű a játék. Golyó amit el kell dobni és a mágneskártyán kinyíli vmi szörnnyé. Sok mindenkinek van az oviban, ahogyan a törpök is. Anyunak sikerült megvennie Móváron, Tbányán és Pesten mi már nem kaptunk. Aztán van hozzá játkszabály, meg tábla hogyan helyezd el a kártyát, hogyan guríts rá, stb... Szóval anyuéktól ezt kapja. 6 db-ot. Ezzel már lehet párban játszani. Játékkiállításon világszerte aranydíjas termék. Horror áron. Állítólag a Cartoon Network-ön van ilyen rajzfilm, de mi azt a csatornát nem engedjük nézni, persze másoknál már látta... én még nem...
Tortáját maga választotta ki a helyi cukiban. Mindig tejszínes-eprest kér, de a lényeg a rajta lévő ostya: most hupikék törpikés! Vajon miért???
Talán még a Rendőrségi Legót is megvesszük (Dédi is beszáll), mert úgy néz ki, hogy 1 év körömrágás után talán végre sikerül levágni a körmét, megnőtt. Ezt is ígértük neki, az első körömvágás utánra... (kopp-kopp)
Apóséktól, anyóséktól, nagynénémtől nem tudom én se mit kap. Azt mondta nem vár mást csak mindenkitől 1 vmit akit meghív a szülinapjára, az a belépő. Jó fej mi???

Úgy látszik bevált a Bach-Virágterápia, 3 hónapja kapja már a cseppeket, feszültségoldásra, lelki problémákra, önbizalomra és türelemre. (körömrágás, étvágytalanság végett kezdtünk el járni)
Elkezdett végre rajzolni is, igaz még rosszul fogja, de már próbálkozik házzal, virággal. Eddig őt nagyon zavarta, hogy nem tudta megcsinálni és inkább bele se kezdett a rajzba.
Festeget is már kifestőket. Úgy örülök neki, fontos lesz ez az 1 év még az oviban, a suli előkészítésére...

Most már befejezem én is a kisregényt... (köszi aki elolvassa)
Remélem jövök hamarabb mint ahogy most csináltam...
Tanulom kellene (most fúj kémiás az anyagrész)...
Kocsit is mennék mostani... (esni fog, úgy lóg a lába?)

Cirmike

UI: Tárolóban tök nagy rend lett! És mekkora hely van!!! Jöhet a viz-fűtés szerelő!

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmike!
Utólag én is köszöntelek névnapod alkalmából. Jó pezsizést!
Annyira furi érzés tényleg ez a fogváltás! Ovival egyetértek, hogy hagyod még egy évet, fiúknak amúgy is jobb. Noét én is majd hagyom, bár ő nyári, szóval amúgy is...
Cartoon Networkot én sem engedem nézni, monjduk Hál Isten nem is akarja Soma (1-2 gyerek oviban már kiscsopiban!!!! :shock: ), ezért én nem tudom mi ez a játék!
Virágterápia, tényleg írtad régebben Rolinak, de jó, hogy halad!Sok kis lépés olyan sokat számít tényleg!Csak beindul a rajzolás is akkor.
Én is rágtam a körmömet kábé 5-6 éves koromtól, és csak aműkörömtől tudtam leszokni! :oops:

Na Nonó felkelt mennem kell...

lola77

Sziasztok,

Cirmike,
Én is Boldog Névnapot kivánok Neked!

Gabi,
Semmi baj a tegnapi miatt. Pedig úgy vártunk Benneteket.
A holnapi napunk és a péntek is szabad a héten.

Betti,

Talira mi csak 10-10:30 fele tudnánk menni. Elöttetek le tudok parkolni? Hány autó lesz? Csak azért kérdezem, mert a szűk helyen parkolásosdit nem nekem találták ki. Ebben elég béna vagyok. Ha parkolok inkább messze állok, minthogy egy szűk helyre parkoljak.

Ági,

Szoritok a vizsgához. Ügyes légy!

Megvolt délelött Máté genetikai vérvétele. Szegényemet kétszer is megszúrták, mert az első bökésnél alig jött a vére. 3 hét múlva lesz eredmény.

Nem tudjátok hol lehet venni Rider-es fürdőszandit és mennyiért?

Judit
jutte

Sziasztok!

Jutte: annak idején láttam a szent borbála téri gyerek cipőboltban (még tavaly is). És nem vészes áron. De pontosan nem emlékszem, ha van időd, nézd meg!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Most értem haza(elfelejtettem irni hogy felkért egy rokonunk takarításra,kétszintes ház,reggel héttől este hatig takaritottam,azthittem sosem végzek.)

Cirmike!
Boldog Névnapot!!
De jó hogy segít Rolinak a virágterápia!!
Jó kémiázást- :D

Judit!
A szomszédok kocsival járnak dolgozni,igy nyugodtan lehet parkolni,akár eléjük is,szerencsére mindegyik nagyon jó fej.
Én abszolut nem tudok parkolni,tolatni mégúgy sem.Vezetni azért tudok,már öt éve van jogsim.Igaz inkább babakocsival járunk.

Amúgy jó idő lesz csütörtökön??

Lola!
Nagyon édes BabaSoma!!
Várja már a sulit??

Gabi!
Kár hogy nem tudtok jönni.
Jövőhéten lehetne egy jubis tali is??!!

Emeseaanyu!
Remélem meggyógyulnak a kicsik.
Udvaron levegőn nem szállingóznak úgy a bacik :)
Igérem keresek képetmagamról,csütörtökön megmutizom,mert az még nem digis.

Ági!
Mire olvastalak,már le is vizsgáztál.
Remélem könnyen ment minden!
Jaj de jó hogy Julist felvették.Együtt járhat a két barátnő.

Betti

Kép
berna23

Betti, holnap kell szorítani Áginak! :D :wink:

Judit!
Az intersparos cipőboltban vettem annó Somának, imádtuk mi is. Szoktam ott látni még azóta is. Ez a bolt amúgy ugyanaz a tulaj tulajdona mint az Omegaplázában lévő és a dózsakertben a bellaria!
Esetleg még Hervis? Ja és mintha legutóbb a Móciban is láttam volna, de nem bizti... Meg a sétáló utcai sportboltba is el tudom képzelni hogy tartanak...

lola77

Sziasztok!

Most volt épp az időjárás jelentés! 28-30 fokot mondanak.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Judit!

Örülök, hogy nincs harag. Már azt hittem...
Ma szerintem le tudunk menni, de ezt inkább telefonon egyeztetném veled. Itt egy kicsit személytelen ezt.

Betti!

Én is sajnálom, pedig már nagyon megismernélek benneteket. Hát akkor majd később. Ez az átka a 3 szakban dolgozó párnak, illetve még ezzel nem is lenne baj, csak azzal,hogy ilyenkor a kocsi is "3 szakban dolgozik."

Én imádok vezetni. Mostmár szeretek parkolni, tolatni is, de én is azért a nagyobb helyeket választom. Nem rohad le a lábam, ha 5 méterrel többet gyalogolok.
Az "elején" még volt egy pár parkolós esetem, de mostmár jó sok éve balasetmentesen közlekedem.

Ne haragudjatok az hírási hibákért mindkét gyerek már fent van. Geri már zúgolódik megint, Dani már reggelizett. Reklámot néz épp, de az előbb Ő is nyúzott.

Na majd még +próbálok jönni később.
Ma csak esetleg takarítás van "étlapon". Tegnap megfőztem: Lebbencsleves (Dani is evett - pürésen) és parkáposzta.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Cirmike: én láttam már (szerintem) olyan játékot, amit kap Roli. Emese szerelménél, ha jól emlékszem. Kb. 2-4 centis, nem? És ilyen rohadt drága?
Hajrá kozmetikai üzlet!!!

Betti: édi vagy, tali ügyben, de majd meglátjuk. Elég keveset köhögnek már, de mindkettőnek kell porszívóznom az orrát. Láz, hőem nincs.

Gyerekek, Bence "elromlott". Eddig végig aludta az éjszakákat, de kb. három-négy napja felkel. Jó, először a köhögés miatt. De ma figyeltem, nem. Fent volt éjfélkor másfél órát. Csak kaja után aludt be. És utána is többször. Elég gáz már, hogy mindenhol ripsz-ropsz feláll, mert hiába rakom be a kiságyba, ha megérzi, hogy megyek el, vagy már nem simogatom, elkezd sírni és felpattan. Kicsit hulla vagyok már! :( Dóri is fent van néhányszor, de ő ivás, cumi után alszik. Vagy a fogára gyanakszom Bencének, ami tudom, hogy már bántja, vagy esetleg a tápszer nem elég tápláló már neki, amit vacsira eszik (1-es táp). Lehet, hogy veszek egy doboz sinlacot és majd meglátjuk. Kipróbáljuk azt...

Bár visszagondolva, mindhárom kb. így 7-8-9 hótól elkezdte a nem végig alvást és néhányszor fent voltak.... :(

Na megyek, nekem sem kell ma főznöm, tegnap vasaltam is valamennyit, de még be sem ágyaztam és mosni akarok egyet.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Nekem kell főznöm,de ilyen melegben ugy utálok,teljesen felmelegszik a lakás. :?
Nálunk Istikének krumplifőzelék lesz,nekünk milánói.

Gabi!
Én szivesen elmegyek értetek kocsival.Mit szólsz??

Emeseanyu!
Bence most nem abban a korban van mikor megjelenik náluk a szeparációs félelem?Illetve bizti fog is ludas a felkelésekben.Neki még egysincs ugye?

Lola!
Uppsz jol félreolvastam a vizsgát...

Megyek behabarom a főzit.

Betti

Kép
berna23

Lola!
Elfelejtettem reagálni a suliban felelésre.Nekem is mindig elcsuklott a hangom.Azt utáltam magamban a legjobban hogy amikor tudtam a választ,sosem mertem felemelni a kezemet.Igy sosem zsebeltem be a pirospontokat.Irásban nekem is jól ment minden.Főleg hogy mindig az ablak mellet ültem és szépen a párkányon nyitva hagytam a füzetemet,és kiirtam belőle az anyagot.Puskázni is profin tudtam,még érettségin is. :oops: :P :D

Képzejétek Istivel együtt fogzunk. :lol: Nekem is bújik a bölcsességfogam.

Betti

Kép
berna23

Akik jönnek a talira azoknak küldöm priviben a telszámom.Hátha kell utbaigazitás,aki kocsival ,vagy egyedül jön hozzánk.

Kép
berna23

Sziasztok,
Betti,
nincs időm visszaolvasni sajnos, mikor lesz a tali? Hová kell menni? . Mennénk mi is szerintem. De én aztán annyira nem ismerem Tatabányát....
Köszi

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Betti: akartam arra reagálni reggel, hogy takarítasz (csak kiment a fejemből). Remélem pénzért teszed!!! Van ismerősöm, aki gyes mellett ezt csinálja. Házaknál takarít. És ha bevállalnál egy-két házat ősztől? Akkor azt tudnád csinálni a böli mellett is. Te igazítanád az idődet!! A gyerek az első és ha ez a munka adódik, akkor ez van. Különben is szerintem teljesen jó. Persze csak normális házakhoz menjél!!

Várom a telszámodat én is, reméljük tudunk menni. Csütörtökre tök szép időt mond. Viszont ma délutánra sok zivatart!!!

Igen, Bencének most jött el ez a szeparációs félelem, már az sem vigasztalja általában, ha valamelyik tesó a közelben van. Én kellek neki. Éjjel is. Csak az volt jó neki, ha átöleltem és fogtam. Csak hát valamikor aludnom is kéne! :)

Lola: néztem a táborokat. Nekem tetszik a puskinos kézműves, de mintha egyidőben lenne a judo táborral. Ti arra nem jöttök? Nagyon nem akarok sok tábort Emesének, max. ha megy barátnője is, mert alig várja a szünetet, hogy itthon legyen. Majd megbeszélem vele.

Nekünk van még mára bolognai, Bencének ma üvegeset adok. Nem evett már egy hónapja üvegeset (csak gyümit, sütőtököt). Kíváncsi vagyok, egyáltalán megeszi e.

Na megyek hajat szárítani!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok!

Olyan ritkán tudok jönni! Rövidek a napok és még rövidebbek az éjszakák!
Sokat vagyunk kertben, Bajon a sógornőméknél, meg csak úgy kint a levegőn!

Anyáknapja nagyon szép volt! Aranyos volt mindegyik gyerek! Dóri nagyon szégyenlős volt! De láttam rajta, hogy nagyon izgult! Mi lesz vele később?! Képekkel majd még jövök, csak még nem tettem fel a számítógépre! Rengetteg kép van már a fényképezőn, csak nincs időm.

EDB Szilvi!
Köszi a Zsóci köszöntését, de szeptemberben tartjuk, mert júniusban született és ne legyen olyan egymás mellett! Meg az oviban, iskolában is meg tudjuk tartani! Júniusban olyan hamar vége a sulinak és nehogy lemaradjon.

Akartam már kérdezni, hogy Ti hallottátok, hogy a nyáron született gyerekek nem év-vesztesek? Állítólag annyira kevés a gyerek, hogy nem tudják elindítani az első osztályokat! Mindenki inkább visszatartja a gyereket az oviba!
Nem tudom mi igaz ebből? Igaz Engem majd csak a Zsócinál fog érdekelni, mert Ő júniusi, bár már elgondolkodtam rajta, hogy ha ügyes és okos lesz és persze javasolják akkor engedem a sulit, de az még messze van! Olyan nagy a kortársaihoz képest!

Na megyek mert fel kell telepítenem a CD író programot!
Szerencsére hétvégén mindent kivasaltam!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Ja nem tudom akar-e valaki mostanában start számlát nyitni a bébijének, de úgy hallottam, hogy meg fog szűnni (ez is megszorítás)!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvia1981!
Gyere velünk, ha megdumáljuk hogy mikor érsz ide kábé akkor megvárunk... (Sárberki kereszteződés, kispostai) 9 felé? És akkor Szilvianyuval talizhatunk 9.15-kor tesconál? Az jó?

Ági!
Szorítottam........... Mi volt?

lola77

Sziasztok!

Negyed tízre akkor kimegyek a tescohoz csütörtökön..

Gabi!
Ha jönnél,akkor 9 fele elmennék érted,tőlünk meg lesétálhatnánk a csajokért.Van plusz gyerekülés is a kocsiban Danidnak is.

Betti

ui:minden héten lenyirtam a füvet,lemostam a játékokat,reméelm mostmár tényleg összejön a tali!!!

Kép
berna23

Sziasztok!

Lola: nem lesz az korán? Nem tudom, a tescotol mennyi az út Betti Hozzátokig? Szerintem 10-nél előbb nem érdemes elkezdeni a talit.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emeseanyu!
Nekem mindegy mikor kezdődik.Ha viszont Ti negyed 12-kor már indultok a lurkókért(oviba,suliba),akkor érdemes lenne picit korábban jönni.

Aki tud természetesen maradhat nálunk estig,délutánig is.:)

Kép
berna23

Betti: mi pizsit is viszünk! :) Nekem csütörtökön nem kell rohanni, kettőre megyek csak Emeséért.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Hááát azért a Tescótól még vagy 20 perc gyalog, nem Betti??? Főleg 3-4 picivel, mindig meg kell állni valamiért.... :P Azért gondoltam hogy 9.15 Tesco, mire odaérünk, kipakolunk... stb. 10 elmúlik mire tudunk "dumálni"...
Én is ráérek 12 után elindulni, mert ráérek fél1 utánra kell csak odaérnem, de ha jó idő van, úgyis kinnt vannak már az oviudvaron, akkor haza se akar jönni Soma. Ha meg alszanak, meghallgatja a mesét...mostanában ez a kívánság...

lola77

Sziasztok!
Talira megyünk mi is.Betti számodat mentettem,de szerintem akkor megyünk mi is 1/4 10-re a tescóhoz.

na megyek rendezem a nagyokat!
jóéjt

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok,

Látom mindenki talilázban ég. Már én is nagyon várom.

Ma eljött hozzánk Gabrielldaniel a fiúkkal. Nagyon édesek a gyerkőcök és Gabi is nagyon kedves. Csináltam képeket, elöbb elküldöm Gabinak, hogy meózza le, aztán ha úgy gondolja, biztosan rak fel párat.

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit
jutte

Kop-kop. Még bejöhetek? :lol: Már csak a küszöb alatt, annyira elmaradtam innen. :oops:
Nem tudom biztosra mondani, de nagyon szívesen beugranánk mi is a holnapi talira. Megkaphatom a címet, és a telószámodat Berna? Igyekszünk nagyon odaérni :D

Jó lenne látni Benneteket, meg főleg a Manókat! :lol:

Üdv, V. erika
v.erika

Sziasztok!

Hát a tegnapi napon volt jó is rossz is.

Kezdve a rosszal:
Danim tegnap ráejtette a lábára az üveg személymérleget, nem lapjával, hanem az "élével". Jól felszakadt neki a körömágya, szinte végig a nagylábujján, a mellette levő mutató- és középső ujja is kapott egy kicsit. Hát ez volt az első ilyen nagy "vérfürdővel" járó balesetünk, de hál istennek kórházba azért nem kellett vele menni, mert tudja mozgatni mindegyiket.
De apával mondtuk, hogy ez a gyerek aztán bírja a fájdalmat. Utána ide-oda belerúgott véletlenül és észre se vette, mi meg csak sziszegtünk magunkba. Stramm egy kölyök.

Mint Judit írta, voltunk nálunk. Nekem is hasonló a véleményem róluk, bár Laurával nem találkoztam. Máté nagyon aranyos, ügyes kispasi, Judit rettentően gyermekszerető.

Picikét leégtem, hála a hófehér bőrömnek, na de legalább alakul valami kis szín is rajtam.

Aztán hazajöttünk, Geri és Dani is evett, Dani majd elaludt az etetőszékben. Aztán vittem is aludni, nem ellenkezett.
Ezalatt kimostam, vagy 4 adag ruhát, elmosogattam, rendet raktam, majd ebédeltünk már kettesben a férjemmel.

És jött a nap vidám része (ekkor még bibimentesen voltunk):

Hallottam, hogy felkelt Dani, bementem hozzá, erre csak azt látom (ja mert egy szál body-ba feküdt le aludni), hogy body kigombolva, pelus letépőzárazva a kezében és mondja, hogy KÉSZ! Hát én is kész voltam ettől a látványtól, annyira édes volt. Így két részletben kis is hoztam apjához a nappaliba, nézze meg mi fogadott.
Aztán később észrevettem a body-ján, hogy kicsit nyirkos. Hát megtaláltam a pisifoltot. A kiságyában volt, így jött még egy adag mosnivaló (ágynemű, fejvédő, párna, alvós maci), ja és még egy matrac sikálás is rendel. Na épp ezt csináltam, mikor történt a nap rossz eseménye.
Matrac a kádban hagy ahogy volt, rohantam a gyerekhez, nagy sírás, közben hallom a mosógép centrifugáz, a matrac meg szívta magába :lol:
Na de sebaj, seb lekezelve (mamáék is felugrottak még tegnap, apósomat Geri jól le is bukta, ő meg utálja az ilyet, undorodik a tejtől :D
Matracot is elintéztem, esti alvásra minden megszáradt, úgyhogy használatra készen fogadta a "harci sebesültet".

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Talival kapcsolatban BETTI!

Megkérdezem anyósomat, tudja-e vállalni Gergőt. Még szerda este megy, nem tudom csüt délelőtt mennyit akar pihizni. Amint megtudom mi helyzet írok.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja meg hát a másik, hogy tudok-e Dani lábára zoknit és szandit varázsolni! :)

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi: nem semmi ami Veletek történt! Abszólut átérzem a helyzetet, reszkess, amikor már Gergő is megy, bár mázlista vagy, mert akkor már Daninak több esze lesz. Gondold el, nekem már kettő rendezkedik, pakol, sebesül! Hurrá! :)
Reméljük ott tudtok holnap lenni!

Erika: ne butáskodj, te törzstag vagy, még ha régen írtál is! :) Meg minden régi írót is szívesen látunk itt, még ha ritkán jönnek is!
És mitől van, hogy kevesebbet jössz? Persze napközben tanulás, séta, játszótér gondolom, de esténként szánj ránk néhány percet!! Hiányoznak írásaid! Na meg édes Tamara fotói is! :)

Na megyek, alszanak a kicsik és végre együtt, úgyhogy feldobom addig az ebédet (paprikás krumplit rendelt Apa), meg megfőzöm Bencusét is (kelbimbó, krumpli, pulykamell, natúr joghurt, rizsliszt).

Holnapi tali ügyében még Lola egyeztetünk. Legyen akkor a 9.15 tesco bejáratnál valahol. Ha minden ok lesz a gyerekekkel, akkor megyünk. Láz, hőem nincs, Dóri 1-2-t köhög, inkább csak orrfolyás van.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Gabi!!
Jaj szegény Dani.Valóban hihetetlen hogy nem tört ripityára a lába.
Puszika neki.Nekünk is üvegmérlegünk van,Isti is sokszor cipeli,közben mondja hogy hány kiló vagyok..
Sztem elteszem a szekrénybe.Nem vagyok amugysem méreckedős tipus.Amúgy a mérleget még párom vette nekem mikor udvarolt.Szép gesztus mi?? :D
Este mindenképp megnézem,hogy irtál-e.
Ilyenkor lefejt anyatejcit kap Gergő,vagy szoptatásra mész haza?
Természetesen visszafelé is elviszlek.

Rita!
Örülök hogy jöttök.
Akkor tesconál talizunk.

Erika!
Remélem tudtok jönni.Küldöm a cimet,számot.

Emeseanyu!
Eltudtok akkor készülni addigra??Hozzál pizsit!!

Lola!
Igazad van,ennyi dumás nőcivel idő mire elgyalogolunk hozzánk. :oops: 8) :lol:
Amúgy olyan 9 perc az út.

Ma összefutotttam Ágival és Dorkával.Nagyon szép kismami.
Váltottunk néhány szót,nagyon kedves teremtés.

Zebránál pedig Angikáékkal is taliztunk.Ő is meseszép kismami.
Ilyenkor én is karok babát!!

Betti

Ui:van egy kutyusunk.Fiatal puli.Gyerekszerető(Istike bármit csinálhat vele)Felvigyük anyósékhoz?Mert gondolom az összes tipegő vele akarna majd foglalkozni.Egyébként meg tudjuk kötni.De jobb lenne ha nem lenne itthon szerintem..

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti,
úgy néz ki hogy holnap mi is megyünk. Légyszi küld el a tel.számod és a címet priviben. Szerintem mi is odamegyünk a tescohoz.

Gabi,
nem semmi volt a tegnapi napod. Sajnálom a Dani ujjacskáit, reméljük hamar gyógyul.

Nekünk is van üvegmérlegünk, akkor kaptam mikor a Mátéval terhes lettem, a párocskám vette nekem :) :) alig volt célzás :) de mértem is magam rendesen, noha sok értelme nem volt, mert a kilók így is jöttek.

na megyek főzni (brokkolikrémleves + palacsinta)

sziasztok holnapig!
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Betti: ha elkezdünk készülni, mikor Emesét viszik suliba (7-kor), akkor talán odaérünk negyed 10-re! :) Komoly!!

Zsani: nyami ebédetek van! :)

Más: úgy néz ki, lesz valamennyi üdülési csekkünk. Ránk fér a pihenés. Az utóbbi két nyáron csak gyereket gyártottunk és szültem! :lol:
Nem tudtok a Balatonnál nem túl drága, de bababarát szállást, esetleg olyat, ahol saját konyha van (üdülési csekket elfogadják kajára is).?

Köszi, várom a tippeket!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Lola,
nem tudom, hogy odaérünk-e gyalog a tescóhoz negyed tízre..főleg, hogy ma Áron akkor kelt fel :lol: és hát nem keltem fel. Ha úgy alakul, lehet, hogy kocsival megyünk a tescóig. Átküldöd a számod priviben? És akkor reggel értekezünk.

Szilvi,
hát, én a balcsin csak az AMV hotelben voltam mostanság, amiről már írtam, ott kajára is jó a csekk, mi is abból mentünk. De tuti, hogy van egy csomó bérelhető ház is, ahol van konyha, és elfogadják a csekket. Neten érdemes körülnézni. Az biztos olcsóbb, de itt Neked kell főzni. A másik lehetőség, hogy élvezed a wellnes részleget, amíg a gyerkőcökre vigyáznak INGYEN, mindenféle programok, játék stb....Te meg Apával szaunázhattok, jakuzzi stb:)

Többiektől elnézést, most is rohanok, mert Áron fél percre nem áll meg, és már megint megindult a konyha felé... (múlt héten kiborította a két literes olajamat :shock: )

Sziasztok

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Ma eddig jó napunk van. Dani is olyan 9 körül kelt. Nem fájtatta a lábát, sőt még kérte, hogy húzzunk rá zoknit. Feltételezem, ha ezt elviseli, akkor tényleg nincs nagy baj.
Kakaós csigát és lekváros buktát sütöttem. Most kicsit másképpen, mert nem volt elég finomlisztem, így pótoltam a hiányzó mennyiséget rétesliszttel, mert az volt itthon.
Nem látom, hogy ártott volna neki, ugyanolyan mint máskor.

Geri alszik, Danival néztünk neten egy kis ANNAPETIT! Nemsokára ebédelünk Danival.

Olyan jó kedvem lett délelőtt, hívtak melóból, hogy pénteken meló után bográcsolnának és meghívtak minket. Annyira jól esett, mert az ezelőttire nem szóltak. Jó lenne kicsit beszélgetni a "régi" kollégákkal. Már nagyon régen voltam bent úgy, hogy egy jót beszélgessek velük.

Betti!

Hát szeretném, úgy hogy Gergőt induláskor megszoptatom, aztán ha tudok magamból annyit kisajtolni, akkor hagynék neki itthon és anyós odaadja neki, de ha nem tudok akkor haza kéne jönnöm, azt meg nem szeretném, hogy "házigazda" lévén esetleg "elrángassalak", hogy vigyél haza. De még anyóst sem kérdeztem meg, még alszik. De fogok szólni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Kép
Kép Kép Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép

Köszönöm Judit! Délután még írok majd Neked!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Betti, csak 9 perc? Akkor sz.tem tudunk várni 15 percet, nem? És akkor 9.15-9.30 között megvárjuk ott Zsankát, Ritát, Szilvia1981-et és Szilvianyut. Erikát is ha odajön.... hú nem hagytam ki v.kit?

V.erika!
Jó volt a küszöb alatti beszólásod!

Betti, Nekem mindegy a kutya, igazából nem tudom Noé reakcióit, mert nincs kutya a családban sehol...

Gabi!
Azta, mekkora Gergőd! Ez a kocsi szuper, ilyet nem is láttam még... Danid jóképű és fényevőség rajta se látszik!
2 gyerekkel - ha beférsz Bettiékhez - semmiképp nem akarsz jönni?
Judit füve gyönyörű..... :D

Na megyek, Soma fagyit eszik, utána indulás dzsúdóra...

lola77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?