Új privát üzeneted érkezett!

Pöttyök: Marcinak is vannak, d már sokkal kevesebb és halványabb. Múlik. Beninek nem voltak egyáltalán.

Fürdés: MArci imádja. Lecseréletm a kádat. A hiperszuper mindenfelé alakformált, hőmérős helyett megvettem a legolcsóbbat és nagyon tetzik neki. Legszívesebben az egész fejét belemártaná közben vízbe. :D Nálunk sírás max akkor van, ha kiveszem a vízből.

Integetés: Mi Benivel gyakran sétáltunk a Farkasréti temetőben, mert azon keresztül mentünk le a villamosmegállóba. Sokszor integetett és dumált olyan olyan irányba, ahol én senkit nem láttam. :shock:
De valóban Marci mosolyog néha az árnyékra is. :)

Ma egyébként fél ötkor ébredt először és fél nyolckor másodszor. Igaz, az esti etetés után nehezen aludt el, csak fél tíz után. Bár tegnap többet aludt napközben.

Most mennem kell muffint sütni. Délután lesz Beni elhalsztott szülinapi bulija a haverokkal. A joghurttortát már tegnap megcsináltam.
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Köszi a drukkolást, az eredmény vegyes.

A 80-as szopi után (ami természetesen kevés volt neki) másfél órával megint cicire tettem, 30-at szopizott, de nem nyugodt meg. Később megint próbáltam, de még csak nem is volt hajlandó bekapni a cicimet.
Úgy gondoltam, hogy 3 órán belül megvan a 110, ami nem olyan rossz, tehát továbbra sem adtam neki tápszert.
Az esti fürdetés után azonban már muszály volt, mert a szopizás után továbbra is "csücsörített", látszott rajta, hogy még éhes. Nem mertem így letenni éjszakára, úgy hogy adtam neki tápszert, amiből még 40-et benyomott.
21.30-kor került ágyba, és hajnali 5-ig aludt!!!!!!!!!!!!!!! Akkor nyöszörgött egy kicsit, szopiztunk, és vissza az ágyba még 9 óráig. Mindketten teljesen kialudtuk magunkat. 8)

Ma megint próbálkozunk a tápszer nélküli evéssel. Napközben könnyebb, mert ha éhes, akkor bármikor ráteszem a cicimre, akár fél órával az előző szopi után is. Éjjel ez nem menne.

Tasin!
Nekem is kinn van még, de egyre kisebb, és már csak kicsit fáj. Ismét tudok ülni. A krémet és a kúpot azonban még használom. A kúpra (Mastu) rá is van írva, hogy használjuk el az összeset, ne álljunk meg félúton, mert visszajöhet.
Én csak azon aggódom, hogy több helyről hallottam, hogy szülés óta kinn van az aranyere, de nincs mindig begyulladva.
Akkor ez már nekem soha nem fog teljesen visszamenni? :?: :?: :?: :shock:

Képzeljétek!
Tegnap délután szült az unokanővérem. A szülés rendben lement, a baba 1,5 óra alatt megvolt (3. gyerek). Utána azonban hiába varrták össze az anyuka méhszáját, ömlött belőle a vér. Akkora mennyiségben vérzett, hogy másik kórházból hoztak át neki vért. Sajnos, végül ki kellett venni a méhét. Most még az intenzíven van, de ha minden jól alakul, akkor hamarosan lemehet a kórterembe a babájához. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy már nem akarnak több gyereket, és nagyon szép babája született, aki teljesen egészséges.

Kép
gesztenye74
 
 


Gesztenye! Ügyes vagy, szerintem rendeződni fog a tejcsi!!!
Az unokatestvéredet sajnálom, jobbulást neki!!

Gabka! Te is profi fotós vagy? :lol: Nagyon jók a képek!!
Kikocska! Hűűű tényleg nagyon hasonlítanak egymásra a gyerekek. De hát nem is csoda, testvérek!!! :D

Leo! Lea baba is nagyon szép! Tegyél még fel képeket!


Bogi! Csanád nagyon édes, ahogy apával közösen alszanak!!
Nem megy a fülébe fürdés közben így a víz? Vagy lehet, hogy csak a kép csal? Én annyira vigyázok, mert mondták, hogy nem mehet bele. :cry:

Most 2 napja olyan jó fiú Pepe. Remélem nem kiabálom el...
Tegnap is aludt 2*3 órát, és éjjel is este 8-tól fél1-ig, utána rögtön vissza, és 4-kor ismét kajcsi után visszaludt 7-ig. Most pedig a délelőtti 3 órás alvását tölti, de ahogy nézem az órát, most már szinte 4 óra lesz belőle... :?


Szerencsére pöttyünk nincs, de tegnap akkora mennyiséget kakált (előtte 2 napig alig volt), hogy elől és hátul is minden olyan volt, a fütyije is teljesen... rögtön meg is fürdettem! :lol: :lol: , miután kb 10 db törlőkendővel sem sikerült megtisztítanom a gyerkőcöt. Persze közben a lába, a bokája, mindene olyan lett.

Kép

Kép
eda7
 
 

 
 

Gesztenye!

Asztaqurva.... :shock: :shock: :shock:
Szegény unokatesód.............. :cry: :cry: :cry:
Hú de jó, hogy a harmadik babája, de gondolom azért nagyon ki van...de jó, hogy nem olyanokkal történt, akik még szeretnének gyereket............ :cry:


Én van amikor félóránként teszem cicire ha nyöglődik...szerintem olyankor csak pár kortyot iszik, de megnyugszik tőle...már nem is számolom hányszor szoptatom..mindig elfelejtem.....de szerintem tegnap több is volt mint 12.. :shock:
aztán amikor eszembe jut lefejek a kettőből olyan 50 körül a fagyasztóba, jönne több is, csak általában közel a következő szopi ideje, és félek, hogy felébred és nem lesz elég.....
Mivel ezt is sokszor elfelejtem, általában csak napi 2x fejek.. :oops:

De ma mértem és 70 dkg-ot hízott 2,5 hét alatt. :lol:

Kép


Kép
tasin
 
 


Ja!
Valahol azt olvastam, hogy a babák látják az angyalokat és azokra mosolyognak és néznek olyankor amikor az üres falat vagy levegőt nézik.......... :shock: :shock: :shock:
Hát nem tudom, attól függ miben hiszünk....

Kép


Kép
tasin
 
 


Nekünk még a könnycsatornánkkal mindig gond van. könnyes a szeme, és néha még gyulladt is.
Első hetekben kamilláztuk, aztán kapott rá cseppet, de még mindig nem az igazi.
Masszírozom is neki.
Másnál nincs ilyen gond?

Kép

Kép
eda7
 
 


Eda!
Nekünk volt, már a kórházban is...aztán csak vizes vattával próbálkoztam, kamilla is volt, meg anyatej..kapott Brulamicin szemcseppet és talán most 2 napja már nem piros és váladékos...

Most meg ezek a fránya pöttyök.. :cry:

Ráadásul a páromnak is valami van az arcüregében, menni kell majd CTG-re..3 éve volt arcpolip műtétje, de most valami más van......hát én már kész vagyok, hohgy mindig kell aggódni valamilyért....próbálok pozítívan hozzáállni, hogy minden rendben lesz, de nem nagyon megy... :cry:


GIZU!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK BOTONDNAK!!


Kép

Kép


Kép
tasin
 
 


Tasin! mi is végigjártuk ezeket, de mi Ciloxan-t kaptunk. már nem piros, de könnyes, és sárgás még a könnye. :shock: :cry:
Hogy vettétek észre, hogy van benne valami? szorítok, hogy rendben legyen minedn!!

Boti! isten éltessen!

Kép

Kép
eda7
 
 


Tasin! Én is így vagyok valahogy a szopival... :?
Ha fent van, akkor biztos, hogy másfél óránként eszik. Most 1-kor felébredt, és evett kb 100-at, és most, mielőtt elaludt (vagyis most még hallom a hangját) evett 20 perce 60-70 et.
Vagy nincs elég tej, és azért nem eszik normális adagot egyszerre, vagy nem értem...
Én nem akarok fejni, vagyis szeretném, ha beállítaná ő kereslet-kínálatra. De lehet, hogy inkább akkor amikor ilyen nagyot alszik, akkor fejek 2 etetés között (reggel 9kor evett,és utána 13-kor azt a 100-at!) És nem is éreztem annyira keménynek a mellem, így adtam neki a másikból is, persze abból már csak keveset kért, és az is igaz, hogy még azért az elsőben is maradt még (így lett 100) :cry:

Kép

Kép
eda7
 
 


Mi tobrex szemcseppet kaptunk anno, és egy hét alatt elmúlt. Remélem ti is hamar rendeződtök.

Azért ugrottam csak be, hogy elújságoljam, hogy voltunk ma mekiben elkajálni a kajajegyeket, meg kuponokat, és gyerekek ugye happy meal-ben kaptak csirkefalatkákat, meg krumplit, de fagyival kezdtek, hogy nekik az kell. Hát, az lett, hogy a majonéz helyett a fagyiba tunkolták a krumplikat meg a csirkefalatkákat, így ették végig az ebédjüket :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: elég durva volt, az emberek sugdolóztak körülöttünk, én meg rosszul voltam teljesen. Sós vaníliafagyi :o :o :o :x :x :x

kikocska
 
 


Most néztem, hogy azt írtam CTG-re kell mennie........ :shock: :lol:
szóval CT-re.....a lényegen nem változtat... :cry:
állandóan el van dugulva az orra, horkol, és véres trutyi jön amikor fujja....most már a füle is fáj....persze már ezer éve mondom, hogy menjen el, de persze félt...csak most már annyira fáj, hogy végre elment....arcröntgent csináltak neki, ott mondták hogy van valami.. :roll: szóval még további vizsgálat kell...
de nem lesz semmi baj..........................................mert nem lehet.........


Kikocska!
nem semmik a gyerkőcök... :lol:
biztos azt gondolták a járókelők, hogy szegény gyerekek nem ettek még fagyit.... :lol: :lol:

Írtam Kocskának!

Jól vannak, csak a laptop elromlott valami vírustól, hiányzunk neki mi is...Oli sokat nyekereg a melegben...és csavarognak... :lol: :lol:

(Mondjuk ezt mindjárt gondoltam ismerve Kocskát!!!!!!!!!!) :lol: :lol: :lol: :lol:

Eda!
Azt mondják ha igény szerint szoptatunk, akkor többször eszik kevesebbet......én is aggódok azért mert a nagylányoknál sokat fejtem és több is volt a tej, de az se volt jó, mert állandóan feszült...most meg kényelmes, mert nem fáj...azért szoktam legalább néha fejni, hogy azért tuti elég legyen...

Kép


Kép
tasin
 
 


Lányok!

Mit csináltok azzal a rengeteg lefejt tejjel?
Hiszen a tej összetétele folyamatosan a baba életkorának megfelelően változik. Amit most lefejsz nem ugyanolyan, mint amire 4-5 hónap múlva van szüksége.

Miért nem mehet a víz a baba fülébe? Ezt ki mondta?
Marcinak folyamatosan benne van a füle a vízben és Beni is így fürdött. Semmi baja nem volt a fülének sosem.
És ugye apocakban is a vízben vannak. Ez tetszik neki ilynekor is. Máshogy hallják a hangokat és ezu arra emlékezteti őket, amikor még bent lubickoltak.
Vendég
 


Gesztenye!

Ügyesen csinálod, csak így tovább! 8)


farkas:

Szerintem nem baj! A fejés, szopi előtt a meleg víz segíti az ürülést, utána pedig a hideg borogatás segíti, hogy a duzzadást levigye és enyhítse a túltelítettség érzését. A tejtermelést is lassítja.

Igen, nekem is van "babám" :) Két kislányom van, a kicsi 2 éves, a nagy 3,5. Szeretnék majd még egyet, egyelőre a férjemmel egyezkedünk. Ami abból áll, hogy ő kőkeményen elzárkózik, én meg ismételgetem, hogy de igen, szeretnék egy harmadikat. :) Majd meglátjuk, ki bírja tovább. :)

És vállalok szüléskísérést is, nagyon szívesen! :)


kutyafüle:

Remélem akkor a sebész ismerős tud okosat javasolni! Én úgy tudom, a tejciszta abban különbözik a tejcsatorna elzáródástól, hogy egy teljesen lezárt kis gömbben gyűlik a tej, tehát steril, tehát nem gyullad be. Ez a jó hír. A rossz hír, hogy úgy tudom, az egyetlen kezelési módja, hogy leszívják a ciszta tartalmát egy vékony tűvel, ami azért is jó, mert akkor meg tudják erősíteni, hogy tényleg csak tej van benne. Ez borzalmasan hangzik, de azt hallom anyukáktól, hogy nem fájdalmas. Ha megtudok róla több információt, akkor továbbítom...

Addig is próbáld minél gyakrabban mellretenni azon az oldalon, illetve kezdj minden szoptatást azon az oldalon, hogy ne telítődjön túl a melled.


Catherine:

Valóban változik idővel a tej összeállítása, de korántsem olyan mértékben, hogy azt lehessen rá mondani, hogy nem való egy más korú gyereknek! Egy picit más egy pár nyomelem aránya, és egy éves koron túl a tej zsírtartalma is megnövekszik, tehát nemhogy kevésbé tápláló, hanem méginkább az!

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


áááh, bocsánat... azt hiszem nagyon összekavartam valamit, és a fele hozzászólás rossz topikba ment :oops:

Elnézést... :oops: :oops:

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Sziasztok

Hát nekem nem megy ez hogy akkor rakom rá mikor akarja, mert mire este megyünk fürödni, olyanmintha nem lenne neki elég.
Gondoljátok már el eddig evett napi 6x-7x 130-170 es adagokat, és este volt hogy ugye a 210- volt eddig a maximum.
Hogy tudok ennyi tejet produkálni 3 óra alatt mondjuk, vagy rövidebb idő alatt?!+

Cat
Nekem ugyan igy vannak az etetési időpontok, csak a reggeli evés után még be csuszik még egy evés neki, szerintem csak desszert neki.

Szóval nem tudom mit csináljak továbbra sem, majd lesz valahogy, amit lefejek és nem elég ugy érzem, akkor oda szokta neki adni.

Cat, amit lefejek arra gondoltam, hogyha persze nem kell oda adni neki, akkor majd a fözelékes korszakban aból csinálom, nem tápszerből. De ha elfogy addigra akkor is jó ha an.

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Gesztenye!
Ügyik vagytok! Csak így tovább lehet még a tápit is eltudjátok hagyni.....

Tisa!
Merre vagy? Hogy vagytok? Bírod egyedül?

Csajók!
Nem érheti a bab fülét víz??? Nekem Koli is mindig úgy fürdött és most Beni is, hogy benne van a füle.... :shock:

Kikocs!
Nem semik a gyerekeid. :-) De volt egy bnőm (felnőtt) és mindig így ette..... :shock:
Én is úgy vagyok mit Te Beni 5 körül kell, de egy hete már én se fekszek vissza. Megetteem és megpróbálok csendes munkákat végezni. addig is halado. már ha hagy....

Cat!
_hogy sikerült a szülinap?

Én a tejet fagyasztom és oda is fogomadni neki. az igaz, hogy változik az összetétele, de koli 6 hótól nem szopizott..és így hogy volt lefagyasztott tej 1 éves koráig kapta. nagyon jól jött. még ha nem is volt igazoi az össze tétel. mondjuk ő akkor már csak reggelire vacsira kapta. 8 hótól.

Jaj ma jó napom volt. egy részt éjjel 6 órát aludtam :-) apa jóvoltából. A melleim 4 kor kelltettek, addig bírták. úgy rohantam a fejőpért :-) Beni csak 5 kor kellt. Du-tán elmentünk martonvásárba a Betohven parkba. Hát ezt a kirucanást ajánlom mindenkinek. valami gyönyörű hely. az volt a baj hogy későn mentünk és csak 1 óránk volt még a felét se jártuk be... de megbeszéltük vissza megyünk. tényleg nagyon szép. Jó hír! Kolinak száraz a peuja a du-táni alcsiknál. Kaki gond is megoldodni látszik. valszeg az zavarta hogy ott vagyunk körülötte. tegnap elmentem fürdőt takarítani és egyszer csak jött hogy kaki. Ma meg apjának mondogatta és le föl ugrált a bilin mire bevittük neki a fürdőbe és otthagytuk. pá perc után kiabált és megint sikerült. annnyira ügyi. ja és a parkba bilire szoktató peluban voltés nem pisilt bele. szólt és meglocsoltuk a fákat :-) Bocsi mindenkitől de ez most akkora erőt ad :-)
Beni!
nagyon édi volt ma és egész nyugis. Viszont koszmos a feje :-( De már mosom a asampoval az párnap alatt remélem helyre rakja...
És a tokája alatt:-) Bepálott a bőre. hintőporozom. más ötlet? Ja ma akkor kaksizott, hogy fürdetni kellet+ mosni mindent. szegény azért csak lesett, hogy a haja is olyan volt. Nagyon jól megy a mérlegelés nélküli szopi. sokkal nyugisabb vagyok én is ő is. asszem sokszor adtunk neki úgy potlást hogy nem is kellett volna.... :?

No megyek. Apa még ma van aztán holnap kezdi ....

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22
 
 


Sziasztok Lányok és Réka - most gyorsan segítséget szeretnék kérni (utána visszaolvasok).....elkezdtem fogamzásgátlót szedni, Cerazettet, amit elvileg lehet szoptatás mellett. Tegnap reggel vettem be az elsőt és ma a másodikat, Lea ma reggel már ordított, ha mellemre akartam rakni, beleszívott 1-2-t és utána kiköpte és sírt, megpróbáltam többször mellre rakni ma, de ugyanaz az eredmény, éjszaka még csak-csak szopoizott, de ma már egyáltalán nem. Volt hajlandó.

Van valakinek ilyen tapasztalata a fogamzásgátlóval, vagy,h mitől lehet, k kiköpi a cicit?

persze a fogamzásgátlót abbahagyom és fejek ezerrel, h nehogy elapadjon a tejem és tudjam újra szoptatni.....gondoltam, h kihagyom a ma éjszakát és holnap újra próbálom, hátha addigra kiürül......

Kép

Kép
leo50
 
 


Kikocs!

Bele olvastam a blogodba. Ez a csiganyál nagyon kreatív :-) Tetszik. Minden tisztelettem a Tiéd,hogy ennyire jól oldod a helyzeteket. Mi most kezdjük a "basszus" témát. Apa a munkatársaitól ajiba kapott egy könyvet. "Túlélőkalauz szülőknek" Nagyon jó! ÉLs hasonló kreatív dolgok vannak benne. Remélem nekünk is beválik ez a módszer..

na lépek

Kép

Kép
sziszike22
 
 


leo:

A cerazette tud ilyet csinálni. Egyrészt megváltozhat tőle a tej íze, amit egyes babák reklamálnak, és csökkenteni is tudja a tejmennyiséget. Remélem pár nap alatt helyreálltok!

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Leo!

Igen lehet a tabitólvalszeg megváltozott az íze a tejcsinek ezért nem kell a babának. 24 óra alatt ürül aztán próbáld meg megint. És tényleg fejjél. Baba meg vissze talál. Bár nekem nem a fogamzásgátlól volt ilyen gondom hanem mielött megjött. ...
Remélem jót írtam. De remélem RÉka is ír valamit.

puszi

Kép

Kép
sziszike22
 
 


Réka, amit lefejek azt azért odaadhatom neki?

Kép

Kép
leo50
 
 


Kedves Réka!

Lenne még egy problémám, szintén cici téma...
Van, hogy éjjel, általában abban a mellemben, amiből etettem, iszonyú fájdalmat érzek. A mellbimbótól indul, és olyan érzés, mintha szurkálnák, illetve pulzálva fáj. Az éjjel is annyira fájt, hogy nem tudtam jó ideig elaludni tőle, és mire 3 óra múlva újra keltem, már nyoma sem volt a fájdalomnak. Néha napközben is érzek hasonlót, de az csak pár másodpercig tart, és nem elviselhetetlen. Mi lehet ennek az oka? Illetve mit tehetek, hogy ez ne jelentkezzen?

Az éjszakai melltartó viselésnek lehetnek hátrányai? Én a tejcsepegés miatt abban alszom, illetve kényelmesebb, hogy tartja valami a melleimet. Viszont arra figyelek, hogy ne legyen szoros.

Kép
tici
 
 


Sziszike, köszi, eléggé kétségbe estem, pont most akartam azt csinálni, mint Gesztenye, hogy átálljunk a csak szopira.....most lefejtem 100-at, nem tudom, h kiöntsem-e vagy adjam neki oda....

Réka - milyen sűrűn próbáljam meg cicire tenni most?

Kép

Kép
leo50
 
 


gesztenye gratula az unokatesódnak a babóhoz!
A többiről szóhoz sem jutok.... tudják miért alakult így?

eda az a szivacs kiemeli a kis fejét alig van benne épp csak a tarkója, mert még víz csak a popója alatt van, ugyanis én még mindig nem merem rendes vízbe fürdetni amíg nem látta a köldökét a doki! :oops:
Egyébként mi ma jártunk így a kaki project-tel annyi szerencsével hogy neki fürdés előtt 1/2 órával sikerült előadnia! :)

Tasin ezt az angyalos dolgot pont tegnap meélte valaki, de nem csak az angyalokat... mindenestre engem a hideg is rázott és nem tudtam szabadulni a gondolattól, tök rosszul aludtam.... :oops: :oops:

Kikocska az egyik csoporttársam anno a főiskolán minidg így ette a MC-it fagyit krumplival és beletunkolta.... és ő már 20 éves volt mindehhez! :)

Réka én is fogamzásgátlót akartam iratni a dokimmal majd ha megyek, de akkor ne tegyem? Vagy van olyan mitől nem fordul elő az ami leo-éknál??

ez az igény szerinti szopi érdekes nálunk is 6* max 7* eszik de a 6 az általános és ilyenkor is 70-150 között, csak a reggeli első kettő szokott 100 fölé menni, számomra a liliana által írt mennyiségek döbbenetesek.... Csanád sosem evett még ennyit!
Látszólag jóllakik nagyokat alszik (sokszor úgy keltem nappal is hogy egyen) pisil kakil.... de a mérlegen nem látnám a hatalmas ugrást! :roll:
Kiváncsi vagyok mennyit fog hízni most?? Kicsit tartok tőle!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Sziasztok

Már kezdek arra gondoloni hogy azok a mennyiségek amiket evett lehet hogy ki volt éhezve,mondjuk nem hiszem, vagy csak mohoságból.


A mensi előtt is megváltozik a tej íze?

Lehet hog y nekem most jött meg, illetve csak egy kis vér jött.

NAgyon kiváncsi vagyok hogy milyen görcseim lesznek, mert eddig nagyon görcsöétem mielőtt megjött, szinte olyan erős fájdalmaim voltak mikor vajudsz.
Remélem ezt elmulaszotta a szülés.

Na megyek aludni, ki tudja mikor kell dundikám.

Bogi Neked akkor jó a vonalzód?

Kép
lili&ana
 
 


Nekem nem jó
Ahogy látom, ez csak hat hét és 5 napot mutat, pedig tegnap voltunk 7 hetesek!!!!!!!!!!

Kép
lili&ana
 
 


Gesztenye, biztos azért szomoru az unokatesod, valahol. De azért kiengeszteli a baba.
Biztos ugy megsérült a gyors szüléstől a méhe hogy nem lehet megmenteni. Nekem is valami seb lett a méhemen mikor szültem azt modnta a doki, mivel ott bent is vart. Lehet hogy az fájt kegyetlenül, nem is a gát.

Kép
lili&ana
 
 


Bogi - azért nem vagyok 100%-ig biztos benne, h a fogi gátlótól van, (csak 99ig... :( ), de azért, ahogy olvasom nem mindenkinél fordul ez elő......bár én így utólag meg sem próbálnám még 1x, inkább kipróbálom a pesszáriumot.....

Kép

Kép
leo50
 
 


Leo:

Nyugodtan add oda neki a lefejt tejet, illetve tedd mellre ahányszor elfogadja, semmi baja nem lesz tőle. Inkább az a baj ezzel a fogamzásgátlóval, hogy megváltoztathatja a tej ízét vagy csökkentheti a tejtermelést, de egyik sem törvényszerű, nem minden babát zavar! Úgy látszik, nálatok nem vált be. Bár az is lehet, pár nap alatt hozzászokna...

És igen, a menstruáció is tudja csökkenteni a tejmennyiséget, tipikusan a mensi előtt pár nappal kevesebb lesz a tej, aztán helyreáll. Csak elég ijesztő, mikor először találkozik vele az ember lánya, és ugye maga a mensi majd csak napokkal később jelentkezik, hogy mi is van? De nem kell megijedni tőle, ugyanúgy igény szerint mellre kell tenni, csak valószínű úgy fog viselkedni a baba mint egy növekedésugrás alatt - nyűgös lesz és állandóan cicin akar lógni. Ha rendszeres a menstruáció, akkor legalább lehet rá számítani. Ha rendszertelen, akkor meglepetésszerűen jön sajnos. :roll:


Tici:

Amikor éjjel fáj így a mellbimbód, biztos jól van mellen a baba? (Tudom, hülye kérdés, de gondoltam az egyszerűvel kezdem...) Esetleg éjjel más testhelyzetben szoptatod éjjel? Van esetleg köze a fájdalomnak a különböző testhelyzetekhez?

Egyszer érdemes lenne ilyenkor felkapcsolni a villanyt és megnézni, hogy néz ki a mellbimbód. Esetleg észrevettél olyasmit, hogy karfiolszerű lesz a felszíne, vagy teljesen elfehéredik?

Mikor kezdődik a fájdalom? A szoptatás eleje felé vagy vége felé? Elmúlik, ha kiveszed a szájából a melled (befejezitek a szoptatást) vagy megmarad a szopi után is egy ideig? A baba nyelvén látsz fehér lepedéket?

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Réka - nagyon köszi, hogy ilyen későn is válaszolsz :-) azért nem gondolom, hogy hozzászokna mert 4x próbáltam szoptatni, és mint a sakál ordított 1-2 korty után, bár lehet, h ha megkapja amit lefejtem, akkor megszokja az ízét? éjszaka megpróbálom megint megszoptatni, hátha fog menni......jó éjt mindenkinek!!!!!!

Kép

Kép
leo50
 
 


A fájdalmat nem a szoptatás alatt érzem, hanem utána. Megetetem, büfiztetem, aztán visszafekszem az ágyba és akkor. Tehát kb 20-30 perccel a szoptatás után.

Éjjel is ugyanabban a pozícióban szoptatok, mint nappal. Az elfehéredést még nem figyeltem meg, de majd akkor megnézem. A baba nyelvét sem figyeltem még meg, alapban nem tűnt fel, de akkor majd azt is megnézem.

Amúgy etetni szerintem rendesen tudom, mert kb. 80-90-et eszik etetésenként, és simán elvan vele 3 órát. Amúgy ez a mennyiség elég egy majdnem 3 hetes babának, napi 7 etetéssel?

Kép
tici
 
 


sziszike, ha a pállás olyan, hogy sebes, vagy aközeli, akkor neogranormon, egyébként elég a hintőpor. (én antiallergént javaslok :) ) És koli nagyon csúcs, mondanom sem kell, hogy én nagyon szívesen olvasok a nagyokról ;) Itt vannak a bizonyítékok, hogy érdemes megvárni, míg a gyerek magától dönti el, mit mikor akar, minden nyűg és nyavalya, sírás és negatívum nélkülk mennek a dolgok a maguk útján...

Liliana, tegnap nekem nem volt tejem. Már délben sem nagyon, eléggé ki vagyok purcanva mostanában. 4 után már kb fél-háromnegyed óránként került cicire, mind a kettőre. Valami azért mégis került neki vacsira, ha nem is olyan kitartóan és sokáig szopizott, és bizony volt cicirángatás, mert üres volt, de ugyanúgy aludt, mint szokott, fél8-negyed2ig. Volt már, hogy tovább aludt, most nem. Addigra viszont csomó tejem lett megint, elég volt az egy cici, és aludt megint három órát. szóval csak próbáld ki, hogy hogy működik, nincs abban semmi, ha egy éjjel, vagy kettőn kicsit előbb kel, mint szokott, de látod, ez sem törvényszerű. És ha kevesebbet eszik pár napig, attól nem fog lefogyni, sem a te hurkajulcsád, sem az én hurkagyurkám :D
és jó a szalagod, az egy hónap az nem 4 hét, hanem 30 vagy 31 nap :)

Leo, én is abbahagytam Rékánál a cerazettet. Neki nagyon durvák lettek a kiütések tőle...

Tici, nekem a tejleadó reflex érzése pont ilyen, amit leírsz, de nem tart sokáig, az igaz, pár másodperces, max fél perces... utána kezd kortyolni a misi nagy iramban, ha meg nem szopik, csöpögni a tej.

Réka, tegnap este sikerült beleolvasni végre a tejmentes blogodba, elég rossz dolgokon mentetek keresztül, nagyon sajnálom! És most már értem, hogy miért sulykolod annyira a tejallergiát, meg hogy kerüljük a tejtermékeket, és mindig ez legyen az első gondolatunk. Nekem ugyanez a vegyszerparám, pedig 100-adennyit sem éltünk meg :( Remélem most már minden jóra fordul!

Az én rékám meg most jött le, és borzasztó hangja van. Basszus, nem igaz, hogy állandóan betegnek kell lenniük!!! már harmadszor nem fogok tudni elmenni a 6 hetes kontrollra. őőőőőrüleeeet!!!!! Persze lehet, én dimenizonálom túl a dolgot, és ennyi takonnyal még bőven viszik mások az oviba a gyereket, azért kapjuk el mindig :( kár, hogy nem isszák meg az anyatejet, az lenne nekik az igazi vitamin... :(

kikocska
 
 


Jó reggelt!

Tegnap nagyon jó napunk volt, min. 4 óra volt minden alvás, nem is volt ébren 2 kaja közt, csak reggel egy kicsit, mert szegénykém elkezdett csuklani, és felébredt. De szépen el is aludt a vállamon, kis büdösbogarat hajtogatott magából és szundikált. Voltunk Tescoban, mert 62-es méretből csak túl meleg cuccai voltak, a meleget meg utálja. Vettünk neki egy 3-as csomagot, a feliraton angolul Sleepsuit (kb. pizsama) volt, magyarul meg Hosszú ujjú body, egyébként pedig sima vékony rugdalózó volt benne. Nagyon csinos benne az ifjú hölgy, és végre nincs leizzadva alvás után. :D

Az esti fürdés menetrendje még mindig ugyanaz: levetkőztetem: ordít, belerakjuk a vízbe: ordít, majd hirtelen rájön, hogy ez jóóó, és vigyorog, kivesszük a vízből: ordít, felöltöztetem: pislog. :D

Reggeli után megyünk piacot nézni a törpével.

icamica
 
 


Jóreggelt!

Leo:

Cumisüvegből elfogadta a tejet? Mert ha az íze változott és azt reklamálja, akkor elvileg cumisüvegből is tiltakozna... legalábbis az ember ezt gondolná, de a babák gyakran rácáfolnak az emberre. :)

És mellből már elfogadja, vagy még mindig ordít 1-2 korty után?


Tici:

Nézd meg, mi történik a bimbóddal ilyenkor. Ha azt látod, hogy fehér lesz, akkor annak a valószínű oka az érgörcs. Györcsösen összeszorulnak az erek, nincs keringés a mellbimbóban, ezért fehéredik el és fájdalmas is. Erre a megoldás a meleg borogatás szoptatás után közvetlen a mellbimbóra, hogy ne alakuljon ki ez az érgörcs.

Ha nem ilyen a kinézete, akkor legnagyobb valószínűséggel candida (gomba) fertőzés. Ez is tud ilyen nagyon kellemetlen, szúrkáló érzést produkálni, de inkább szoptatás alatt, mint utána. Viszont általában éjjel rosszabb. Erre gyanakodva kérdeztem, látsz-e Tamara nyelvén lepedéket. Nincs esetleg hüvelyi viszketésed is? A gombát kiirtani nem olyan egyszerű, egyszerre kéne kezelni mindkettőtöket, hogy biztos ne fertőződj vissza a szájában levő gombától. Emellé cukormentes diétát kéne tartani, kizárni minden édességet, mert azon szaporodnak legjobban a gombák. A többi kezelési módszert viszont csak orvos tudja felírni... úgyhogy előbb ki kéne zárni az érgörcsöt, megpróbálni a cukormentes diétát, és ha nem javul pár nap alatt, akkor orvos, és lehetőleg olyan akinek van fogalma a szoptatásról...

Hogy elég-e Tamarának a mennyiség, az nem a számoktól függ. :) Mérvadóbb, hogy ő hogyan viselkedik. Elégedettnek tűnik ennyivel? Ha nem, akkor lehet első körben oda-vissza rakosgatni a melleiden, hogy több mint 1x kerüljön sorra mindkét mell, amíg meg nem elégszik vele, és/vagy gyakrabban mellretenni. Akkor biztos elég lesz neki a mennyiség. Szóval hallgass rá! :) Ő tudja.


Kikocska:

Örülök hogy tetszett a blog. :) Valóban, ha valaki nagyon sűrű bukásra, vagy nagyon durva hasfájásra panaszkodik a kizárólag szoptatott csecsemőjénél, nekem azonnal a tejallergia jut eszembe (pedig nálunk nem is így kezdődött). Lehet más oka is, de meglepően gyakran az ételallergia, pontosabban a tejfehérje allergia áll a háttérben, és nagyon sokszor nem gondol rá sem a gyerekorvos, sem a védőnő, pedig olyan egyszerű letesztelni. Biztos belejátszik, hogy a lányaimnak is ez van, hogy én mindig erre gondolok először, de ettől függetlenül a kutatások eredményei is ezt támasztják alá.

Érdekes egyébként hogy én már azelőtt felfigyeltem erre a tejallergiára mielőtt a lányokon előjött volna. Ez biztos a mániákus Kismama-függőségemnek volt köszönhető, ugyanis szülés előtt végigolvastam több évadot belőle, és ők elég gyakran írtak róla a magazinban. És volt más anyuka ismerősöm, ahol szintén tejallergiás volt a csecsemő, ott anyuka nagyon szigorú diétát tartott jó sokáig, és a kisfia ki is nőtte, 1 éves kora után már kapott tejterméket, és most semmi baja nincs. Úgyhogy volt körülöttem, és ott volt valahol az agyam bugyraiban, hogy van ilyen is. Még jó, mert az orvosok agybugyraiban nem volt benne. :evil:

Köszönjük, most már minden jól van, bár a lányok továbbra is tej- és szójamentesen étkeznek (és emiatt én is, mivel Szilvi még szopik). Nem mondom, hiányzik a tej meg a tejtermék, és szoktam bűnözni is, de összességében megszokható a tejmentes élet, nekik pedig ez a természetes, ebben nőttek fel.

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Sziasztok,

Réka - Javult a helyzet, már hajlandó szopizni, amit tegnap éjjel fejtem le azt megette cumisüvegből. De az már 16 órával a tabletta bevétele után volt......köszönöm nagyon a segítséget, remélem, h nem fordul ez elő többet, mert elég idegőrlő.

Kép

Kép
leo50
 
 


Balázs reggel 4 óra óta üvölt. fél - 1 órára elalszik és aztán a kövi szopi után megint ordít. Mostanra purcant ki most alszik. Most gyorsan pakolok, mosást indítok, vasalok, összerakom a cuccot, mert szopi után megyünk át anyukámékhoz. Utazó ágy, pelenkázó cucc, ruha, cumi, cumisüveg… huhu mik kellenek egy utazáshoz!? Te jó ég

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo
 
 


Szisztok rég nem látott barátnőim!Már nagyon hiányoztatok, de a barátom(laptop)beteglett, egy csomó vírust benyelt! Hoxárt még csak olvastam fönti gépen, de el volt mentve egy hosszú válasz levél ide, és vártam,hogy ezt elküldhessem, remélem még érvényesek a válaszok, na de majd meg látjátok, így 1hét és 2nap után.

Hoxa naplót meg azért nem írtam:
Anyósom meg van sértődve, mert mult7en 7főn(most már 2hete) itt voltak, a párom mamájával a szuterint rendbe rakni. Ami persze Attila dolga lenne, mert enyém a 2emelet. Na meg mivel a mamájáé a ház még sok dolga volt amit csak most vitt el, így 2év után.
A lényeg, átmentem anyám barátnőjéhez, hogy CSP stb igénylőlapokat kitöltse nekem szépen. Egyszer még haza is ugrottam párom Taj-kártyájáért. Aztán anyuval úgy döntöttünk,h. elbabakocsizunk a boltig. Hívott párom, mire mennek anyáék hazaérünk? Persze! Erre barátnőm megállított a kocsmánál(ő ott melózik),közben jött a Jan.-i baba, akiről már beszéltem, meg még1. Így csak nem értünk haza. Pénteken, már mondtam anyunak lehet megvannak anyósék sértődve, mert eddig minden nap jött, most meg 7fő óta nem. Kiderült,mondja párom, legközelebb ne vigyem el Olit csak úgy szó nélkül....
Persze szóltam, csak nem a boltig menésről,de asszem ez az én dolgom.táááán
Azért nem, írom a naplót, mert azt meg olvassa, bár ha ezt is akkor ma biztos fog jelentkezni panaszra a fiánál. már 2hete nem jelentkezett.

Mi jól vagyunk, oli még mindig teljesen összevissza eszik 2-től 7óráig. Ma is átaludta az éjszakát, este 9kor evett 11ig szirénázott, nyekergett és reggel 6kor kelt.
Képzeljétek pár napja mióta ilyen dög meleg van, észre vettem, hogy a kutacsa nagyon beesett, de a vizecske nem nagyon érdekelte.

Ez a régi leveél:
Sziszike nagyon jók a képek, főleg a boldog, fülig érő szájú szülők. De látom a frizura nálatok is hasonlóan áll, mint nálunk.

Én abba hagytam a szopi teát, meg a bogyókat, erre ma csak 40et evett ki és nem is jött több, ment a sziréna, megetettem a másikból,de már begerjedt és nem szopott. Így lefejtem és megkapta fecsivel. Estére ismét. Gondolom olyan kevés ez benne, hogy ha szívta sem jött elég, így megint jött a pánik, lefejtem, meg az éjszakai fejés 40et megkapta még mellé. Kezd rám törni a pánik, most megiszok mindent ami mozdítható asszem, nem fogyhat el a tejem.
A fiam éjszak és délelőtt tökéletesen szopik és magától elalszik. És déltől este 10ig rinyál, semmi se jó, aludni is csak szakaszosan, és nem szopik, csak rázza a fejét s cicin.

Gabka nem irigyellek, de hiányollak. Sok sikert! És tolasd mással is azt a babakocsit és pihenj! Nekem sok jelentkező van, de nem adom ám csak úgy oda. Bár ma épp a barátnőm látogattu meg, aki a kocsmába dolgozik és Oli neki állt bömbölni, kijött a tulaj és álomba ringatta. Ez egy 60 fölötti ürge. Persze nagypapa, és németben vannak az unokái, így nagyon örült Olinak, még énekelt is neki(mert zenész), a fiam meg beájult.
Én ma már az üvöltő gyerek mellett az üvöltő hifinél táncoltam vele, de jó nagyokat kell roggyasztani akkor csönd van. Gondolom röhög magában.

Nekem meg nyilván csak baltával lehet majd alakot formálni!
A 23-ból a szüléssel 6kiló ment le, aztán 2kiló, gondolom az volt a víz, mert a bokám újból pipaszár. Pont most találtam egy októberi képet magamról, még ott is fele ekkora combjaim voltak :-((((
Tegnap én is elmentem anyuval turizni, meg kínában vettem össz. 3nacit+1 fölsőt, mert csak anyu ruciait tudom elhordani.

Csajok lehet hülyeség, de ahogy írták a másik fórumon a GW-ről a kaporszagú gyerekeket, anyu csinált kaporfőzeléket, és az én gyerekem nem üvöltött a hasa miatt, nem sírt fel, nem rúgkapált, nyugodtan evett. . . Ha ezen múlik, minden nap eszek. Most is úgy alszik, mint akit leütöttek. (na ezt még reggel írtam, és a tökéletes éjszakánkra gondoltam+délelőttre)

Tünemény Lucának is nagyon szép szemei vannak, a tieid?
Örülök, hogy a te szélhámos párod is babázik, jó látni a kezében. Ilyen képet vártam már tőled rég!

Na most már én is kiváncsi vagyok erre a TGYÁS-ra. Bár az én redvás cégem ép tegnap küldte meg a márc.és ápr.táppénzt. Gondolták én ápr.-ban nem fizetek semmit, és nem kell lóvé. Nemtom mikor óhajtanak majd tgyást utalni.

Dharma üdv. Itthon! Mekkora szemetek, meg szátok van. Pedig azt hittem Olimnak nagy a szeme, de a mi szánk nagyon vékonyka.

Na most egy kicsit beleolvasok a friss hírekbe!
Tasin én is pont azt mondtam apunak, mikor Olit a tükörhöz vitte és elhallgatott, hogy az az átjáró a 2világ között és biztos valakit lát.

Eda Olinak csípás minden alvás után a szeme.

Nekem is pöttyös a gyerek, ami az anyatejben átmenő anyai hormonoktól van, és mikor eszik, sír, vagy melege van akkor jobban előjönnek. Már a koponyáján is vannak.
Raktam fel uj képeket naplómba.

Kikocska klasz kis kölkeid vannak,(mikor végig futottam csak a képeket nézve)gyönyörű családod, nem kell azokkal foglalkozni, akik a sósvaniliafagyira irigyek

Baba vizes fülről én azt tudom, hogy jól meg kell törölni fürcsi után, mert sírhat azért, hogy vizes maradt, meg könnyen megfázhat.

Leo lehet az is,hogy ettél valami olyat amit kiérez.Pl. paradicsom, hagyma, füstölt sajt, vagy hús, fahéj… Csak tipp. Fogamzásgátlóról nem tok semmit.

Eda szerintem lehet a meleg miatt akarnak a babák most többet enni, mert előbb megszomjaznak.
Na befejezem,mert ez így már nagyon hosszú, megyek teregetni, és remélem majd vissza is tudok valamikr olvasni, bár a gépem még mindig nem jó.

kocska
 
 


Mért irja azt,hogy Oli most 4hetes, amikor pénteken volt és ma pedig 1 hónapos???

Eda nekem nagyon tetszik a pihi szék, én már bánom ,hogy nem rezgőset vettem.

kocska
 
 


Helló!
Már 2 napja megint tiszta nyűgös a gyerekem.Szerintem ez a hülye idő tesz be neki.Talán megint front van?

kocska: örülök neki, hogy Te is bejelentkeztél végre.Andris is szokott furcsa helyzetekben elaludni.

Én ma voltam életemben először bababörzén és egy nagy szatyor ruhával tértem haza.Nyári cuccok vagy pedig vékony mert amik voltak azok vagy nagyok vagy vastagok.
Én ma tettem el az első kinőtt ruhákat ami 2 body volt.Remélem nyár végén is lesz ilyen börze mert nekem nagyon bejött.Igaz Andris a felét végig sírta de unokatesóm fogta míg anya nézelődött.

Én spirált szeretnék felrakatni majd mert gyógyszert nem akarok mert tuti párszor elfelejteném Andris miatt.Így is sokszor nem vettem be eddig a vitaminokat.Nekem már nincs gond a vérzéssel odalent de a belső varratok fájdogálnak még néha.
Hú csajok én már úgy szexelnék!!! :oops: :oops: :oops: de komolyan annyira hiányzik majdhogynem számolom a napokat a 6 hetes kontrollig.

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Gabka!

Utolsó téma: megértelek! :oops:
Én is ezért siettem a hathetes kontrollra. És amikor áldását adta ránk a doki, alig vártuk, hogy este a fiúk elaludjanak... :wink:

Ebbe persze belejátszik az is, hogy nekem suózinte semmi sérülésem nem voilt a mostani sülés alatt, így minden rendben volt. Beninél el kellett telnie még pár hétnek, hogy közben ne legyen érzékeny.

Védekezésre én is spirált gondoltam, mert hormonálisat nem akarok, a gumi pedig macerás. És folyamatosan figyelni kell, hogy legyen nálunk.
Spirállal viszont 5 évre le van tudva a dolog.
Vendég
 


Az én dokim is a spirált ajánlotta!

Na, Pepe tegnap délután nagyon nyügös volt. Éjjel jól aludt, de fél 11-től ma szintén alig aludt, most egy félórája ájult be.
Jajjjjjj kissé elfáradtam.

Azt, hogy a víz nem mehet a fülébe, csak mondták, anyós, stb, és a múltkor a Suttogóban is azt olvastam, ezért vigyázok. De majd kedden jön a doktornéni, megkérdezem tőle.
Ja, mi kedden kapjuk az oltást, már 2 hónapos lesz! Azta mindenit, rohan az idő!!! :shock:

Réka!
Tegnap lefejtem egy mellemből a tejet, hogy megtudjam ,kb mennyit eszik. Kb 80 jött ki. Kicsit meg is ilyedtem, hogy kevés. Akkor ezért eszik gyakran, mert ha fent van, akkor a 3 órát nem is bírja ki. Így este is fejem, de alig jött valami...
Éjjel rendesen szopizott, és aludt is.
Utána a lefejt tejcsit adtam neki, kb 90-et evett, de ezzel el is volt.
Arra jöttem rá (mert napközben kipróbáltam, hogy csak a cumisüvegből etettem a lefejt tejcsit), hogy amikor sikerült 3/4 óra alatt (2 ütemben) beleerőszakolni kb 110-et, akkor később 1-2 óra múlva jött vissza.
Szóval lehet, hogy az én Pepémnek ez a 80-90 elég??? Bár hozzáteszem hogy pénteken este 6-kor nagyon sokat kakált, és most azóta azonban nem!!! Ma nagyon nyügös volt, lehet, hgy megbolondítottam, hogy cumisüvegből kapta?? Inkább maradok a szoptatásnál, ahogy ő kéri, annyi, hogy naponta azért egyszer majd fejek, hogy ne legyen kevés. (Most kb 3 hétig nem fejtem, szerettem volna, hogy beálljon a kereslet-kínálat, de akkor inkább fejek!)

Na, megyek kicsit pihenek, mert reggel 5-től fent vagyok!

Kép

Kép
eda7
 
 


Végre van egy kis nyugtom: Luca ma nem volt hajlandó aludni. Tény, hogy éjjel 10-4-ig, majd 5-10-ig aludt, mint a bunda, de 10 órától egész nap csak küzdött. 1 órával ezelőtt tudtam csak letenni aludni.

Lehet, hogy a tápszer kihagyások miatt is nyűgösködött. Reggel kapott szopi után, napközben viszont csak szopizás volt.
Ma mentünk vele először a szüleimhez, oda sem vittem tápszert. Mire hazaértünk már nagyon hisztizett. Szépen szopizott mindkét ciciből, de nem volt elég neki, még a tápszert is kérte. Ezután végre megnyugodott.

Holnap folyt. köv.

Épp ma olvastam, hogy a babák azért pisilnek szeretettel pelenka levétele után, mert a szabad levegő pisilésre készteti őket. Ezért érdemes mindig odakészíteni egy pelust meztelenkedéskor, hogy gyorsan oda tudjuk tenni pisi esetén. :)

Kép
gesztenye74
 
 


Sziasztok!

Hulla vagyok! Ez a nap egy káosz volt. Reggel 4 óta vagyok fent :-(Az volt, hogy Beni egész nap 1,5-2 óránként enni akart. leszakadnak a melleim és úgy érzem mintha kevés lenne. pedigtudom, hogy nem.... Du-átn egyszerűen nem tudtunk vele mint kezdeni így 6 kor egy kikcsit cicizett.. Viszont nem kellt fel fürire, de annyira bevolt ájulva, hogy nem bírtuk kellteni így most alszik. marhára fosok, hogy ez mennyire zavarja meg. Apa elment. így ma ha kell csak átöltöztetem és szopi aztán reményeim szerint alcsi. aztán lehet a "rendeségem" megboszulja magát.. Ma csomoszor csináltha hogy bekapta cicit szívott üvölt aztán megint. Pedig nekem ált van tejem de ma elbizonytalanodtam. Vagy csak a meleg??? :shock:

Neharagudjatok nincs erőm reagálni. ülök babmbulok és várom mikor kell. de aztán lehet eldölök és majd kelek ha kell.

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22
 
 


Nekünk is jó szar napunk volt, szóval sziszike szerintem nyugodj meg, ez komplett volt. mi fél5kor startoltunk... Melegfront volt, talán ezt jelezték a gyerekek. Misi, amikor nem kendőben volt, üvöltött. Nem is kicsit. Sokat üvöltött kendőben is, de kendőben legalább tudott aludni. Egyébként szerintem ő is egész nap fenn lett volna. Gergő és én fejem is fájt, lehet, az övé is :(

kocska, jó, hogy előkerültél! meg is néztem gyorsan a hoxádat, mert az aláírásodvan volt a link. Csudavagesz Oli! és az a ráncolt homlok :D:D:D viszont szerintem ekkora gyereket nem szabad kenguruba tenni, csak 3 hónapos kortól... persze leht, hogy tévedetk, de úgy láttam, inkább a fenekén van a súly ahogy lóg rajtad... Neked is inkább a kendőt ajánlom.
és köszi a fénykép dicsiket :)

szex... hát, én inkább alvásra vágyok. Meg a forró fürdők hiányoztak... Még nem jutottam el a hathetesre, de úgy döntöttem, minden rendben van... :oops:

kikocska
 
 


Nekünk is car volt a napunk, bébike csak 2x fél órát volt hajlandó aludni, meg kb ugyanennyit nem kézben lenni, lehet, h megint front van/lesz....ha megpróbáltuk letenni üvöltött szegény....

Kocska - én is gondolkoztam ezen, de nem ettem semmi olyat, amit eddig nem, csak a fogamzásgátlót szedtem be, és időre is stimmel a dolog.....

na megyek is kialszom magam, mindenkinek jó éjt!

Kép

Kép
leo50
 
 


sziasztok!

Kikocs!
Bocsi amit írok, de megnyugtató hogy nem vagyok egyedül ezzel a sírás dologgal.,,... jaj én hüle meg elfeljtettem a kendőt este 6:30kor jutott eszembe és akkor aludt el. kint maradt tegnap a kocsiba ha behoztam volna tutti nekem is abban csüngött volna....

Ha jól olvasom ma mindenki küzdött. Remélem most már mindenkinél békesség van és pihi,,,,

Én még mindig izgibe vagyok, mert azóta se kellt... De szerintem egyre jobb vagyok, mert kezdi elérni az idejét. éjfél és egy között szokodt kellni..... Már bealudtam egy 45 percre :-) Hiába könyv, film a szemeim leragadtak. Mostmár kezd hiányozni az első két órám....
Ja és tejcsivel egy kicsit ma hunyó voltam... itt voltak anyumk és magamhoz képest kevesett ittam.... De potlom és remélem holnap vissza áll minden.

na asszem alszok még egy részletett....

Kép

Kép
sziszike22
 
 


Sziasztok

Kocska de jó hogy jelentkeztél.

Nálunk minden rendben, ma megmértem fürdetésnél Sára Lujzát és hát jó sokat hízott múlthétvégén volt 5,23 kg ma 5,66kg nem semmi mi?!
Nekünk ma jó napunk volt, anyuméknál voltunk párom rally-n volt ugyhogy nem volt tegnap este ota itthon. Éjjel negyed kettőkor kelt és utána 5:40-kor mondjuk jó sokáig szopizott meg csomoszor át kellett öltöztetni mert tiszta viz volt a ruhája este, meg izzadott szegénykém, utána csak egy rövid ujju body aludt. Most is.

Utána 9kor szopizott, nekem is rángatta a cicimet, és akkor egyik ciciről a másikra raktam, és igy elvoltunk egy darabig míg jól lakott.
Utánaa 11:30kor, anyumnál, utána aludt egy 1/2 órát és 13:30 kor adtam az ágyba fekvős mondszerrel neki és ott is balhézott hogy nem jööt az egyikből akkor a másik oldalra feküdtem aztán el aludt 5:30.-ig, adtam neki cicit játszott anyum vele és 19:10 indultunk haza 3/4 fürcsi és 200-at evett megmártem most este és elaludt.

Nekünk sem jók már csomo ruhái, íggy vennem kell neki, Coraban vettem egy pár nyári együttest, majd megyeka Tescoba is meg turizni akarok a Rákoczi uton a Hádaban.

Mensi, ugylátszik valami megjött, bár sima intim betéttel elvagyok , de ezekszerint ezért nem volt elegendő tejem, anyum csinált madártejet ismát, kevesebb cukorral. Ma megmértem magamat egy hónap után és nem híztam de NEM is FOGYTAM, basszus. Stagnálok.

Szex hát én is fáradt vagyok bár nem Sára miatt hanem ugy általában nincs most kedvem hozzá, szerintem félek hogy milyen lesz fájni fog vagy sem.
Bár a kontroll sem fájt.

Na megyek aludni
Puszi mindenkinek!

Kép
lili&ana
 
 


Úgy látszik ma nyűgös nap volt.
Azért nálunk jobb volt az eredmény, mert aludt is Marci napközben.
És este is a szokásos időben elaludt. Remélem csak fél ötkor kel majd.

És a mai mérés szerint tegnap óta 90 g-ot hízott. :shock: Szerintem ez nem stimmel. Kíváncsi vagyok a holnap estére.

Íme két mai kép Marciról, és egy Beniről az új szemüvegében:
Kép Kép Kép
Vendég
 


cat! nagyon szépek!!!! Jól áll Beninek a szemüveg!

Én ma szédülök. Ez kettős frontnál szokott nálam lenni, most talán a fáradtságtól, vagy a vashiánytól? Négy és fél óra jutott ma éjjel is... viszont úgy nézem, durva hetünk lesz...
http://www.idokep.hu/?oldal=elore
HOlnap egy erős hidegfront, aztán egy 10 fokos hőmérsékletugrás, és melegfront. Hurrá!

kikocska
 
 


Sziasztok!

Mi tegnaőp anyáéknál voltunk a kertbe!
Még lehet ma is megyünk mert anyának ma van még szabadnapja és jót tezs a manónak a levegő! :)
Nagyot aludt kinn a levegőn!
Amúgy ezzel megvolt a mérés nélküli evés is egyben.... ez nem volt könnyű.... mármint nekem.... aki eddig még egy mérést sem hagytam ki! De holnpa ha meglesz a doktornős mérés, csak naponta egyszer akarom majd.... remélem sikerül!
Mérlegfüggő lettem úgy aggódom a sulyáért! :roll: :oops:

Cat 90g???? Én remélem hízik annyit (100-150 et) 1 hét alatt!
Ha ilyeneket mérnék tuti nme aggódnék sose!

Kocska örülök hogy előkerültetek! :)

Liliana jó a vonalzó! A hónap nál váltotoo, suóval a tied is így működik az is rendben van! 8)

NA megyek fürcsizek meg reggelizek gyorsan! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?