Új privát üzeneted érkezett!

Majdnem elfelejtettem: Anettoo, köszi a szüléstörténetet. Szeretek ilyeneket olvasni, ahol őszintén, érthetően vannak leírva a dolgok. Első gyerekkel annyira nehéz ezt az egészet előre elképzelni :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Noelnek nagyon boldog nevnapot! :mrgreen:

Anettoo:
Kakaos csiga recept engem is erdekel. :) Timi szereti :)

Nagyon szepek a pocakos kepek! :)

Nekem nem volt ilyen terhes csikom Timivel, meg most sincsen... :roll: Szerintem nem lesz most sem. :roll: Nem tudom mitol fugghet...

linacska:
Hol is taroltatod a koldokzsinor vert? Mi anno a Sejtbanknal csinaltuk es akkor minden vizsgalatot a levett verbol csinaltak meg...

cscsi:
Irigykedem Milu jo alvasara. Timi delutan csak 1,5 orakat alszik, nekem meg ez keves arra, hogy az sos hazimunkat elvegezzem es meg en is aludhassak egy kicsit. Raadasul ot altatni is kell, igaz delutan altalaban 5-10 perc utan alszik.

mellszivo/tejmelegites:
En 8 honapig minden szopi utan fejtem tejcit elektromos medelaval. Nagyon elegedett voltam vele, bereltem havi 6000 Ft-ert. Allithato volt az erossege, de egy ido utan mar a mellbimbom annyira hozzaszokott, hogy a legerosebbet sem ereztem. A tejci nagyreszet odaadtam Timi tejtesojanak (6 honapig adtam neki tejcit), de az utolso 2 honapban Timinek is kevertem ennivaloba, meg potoltam neki is az elalvasnal a tejcit, hogy jobban ataludja az ejszakakat. Utana is inkabb csak azert hagytam abba a fejest, mert mar szepen evett, meg a kezi mellszivo nem annyira tetszett. Faraszto volt. :oops: Mindig mikroban melegitettem a fagyasztott tejcit is, a sima hutoset is. Persze legalacsonyabb fokozaton, de nekem igy kenyelmesebb volt. Akinek a tejcit adtuk, ok is mikroban melegitettek. Mindenfelet hasznaltam, dobozt es zacsit is. Nekem a dobozok is nagyon tetszettek, de ekkora mennyisegnel nagyon sok kellett volna.
Most nem tervezem, hogy ennyit fejjek, de lehet megis igy lesz, mert igy azert nagyon kenyelmes volt, soha nem volt gondom a tej mennyiseggel, hiaba volt egyszerre nagyobb az igenye. Meg a betegsegeit is jobban atveszeltem mennyiseg apadas nelkul.
A sterilizalashoz en nem a mikros sterilizalot haszaltam, hanem a hideg folyadekosat. Azt hiszem osszesen ha 3 uveggel hasznaltam el a sok sok honap alatt. Mondjuk csak a lefejt tejcis dobozokat, a cumikat sterilizaltam. Mast nem nagyon, mert Timi nem cumisuvegezett csak az elso 5 hetben, amig szopni nem tudott... Vettem mikrosat is, de nem fert be a mikronkba igy eladtam. :(

baratodildi

En bemasolom ide inkabb a szuletestortenetemet, nem tudom olyan ugyesen belinkelni. :oops:
"Tímea születése:

Június 26-ra voltam kiírva, de már majdnem 6 héttel előbb lefektettek 10 napra, hogy nehogy koraszülött legyen Timi, ugyanis kezdett kinyilni a méhszáj. Persze nem lett koraszülött és ahogyan teltek a napok én egyre türelmetlenebbül vártam a nagy pillanatot, a kiírást. Aztán az a nap is elmúlt, pedig már ekkor 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj és napok óta egyre sűrűbben és erősebben jelentkeztek a jóslófájások. Sürgettem volna az időt mindenáron. Minden lehetséges módszert bevetettem. Bába koktél, lépcsőzés, gyakorlatilag minden lehetséges módszert, amiről tudtam...
Aztán Timi mégsem akart kijönni. A dokim is sokat volt szabadságon és tudtam, hogy a kiírás hete után megint elmegy. Fogytak a napok az elutazásáig már csak két nap volt hátra. Jöttek-mentek a frontok, de semmi nem változott, csak jóslófájások voltak. Aztán jött a telihold és már előtte nap is éreztem, hogy erősebbek a jóslófájások a szokásosnál, de változatlanul rendszertelenek voltak.
Június 30-án reggel egy viszonylag nyugtalan éjszaka után feltűnt, hogy lehet valami rendszer a fájásokban és elkezdtem nézni 10-kor az időt. ekkor kb 10 perces fájásokat mértem. Aztán amikor éreztem sűrűbben jönnek, akkor már 12 körül járt az idő. Szóltam férjecskémnek, hogy időmérés jön, mert nekem ez gyanús. Ekkor 4-5 perces fájások voltak. Egy órával később hívtam a szülésznőmet, aki azt tanácsoélta üljek be fél órára egy kád vízbe és megnézzük milyen hatást vált ki. A fájások gyengébbek lettek a vízben, de sűrűbbek is. Már 2-3 percenként éreztem őket. Aztán amikor kiszálltam a kádból újból fel is erősödtek. Újabb telefon a szülésznőmnek és irány a kórház. Fél 3 körül értünk be, ekkor ő már várt minket. Megvizsgált és eltünt a méhnyak és már bő 2 ujjnyi volt a méhszáj. Utána NSt majndem 1 óra hosszat, ami rendszeres fájásokat mutatott és jó szívhangot Timinél. NST után ujabb vizsgálat 3 ujjnyi méhszáj. Jöhet a beöntés, ami után újból letusoltam és már 4 ujjnyi volt a méhszáj ekkor. Férjecském végre bejöhetett, de várnunk kellett bő 20 percet a vajúdóban egy szabad szülőszobára. :roll:
Végre felszabadult egy szülőszoba 17.30-ra, újabb vizsgálat, bő 4 újjnyi méhszáj, babuci feje picit jobban be van már ékelődve. Hívhatjuk be a dokimat. :lol:
A vajúdólabdán és sétálással töltöt időm gyorsan telt. Férjecském masszírozta a derekamat, minden kívánságom leste, de a fájások között ki tudtam magam pihenni, elviselhetően telt az idő. 6 körül megérkezett a dokim és utána óránként -40 percenként vizsgált rendszeresen, de a bő 4 újjnyi méhszáj nem nagyon akart változni és babuci fejecskéje sem ékelődött még teljesen be. 20-20.30 körül a dokim már felvetette az oxitocint, mint gyorsító lehetőséget, de még egyszer megvizsgált előtte és a burok a vizsgálat közben megrepedt. Elfolyt a magzatvíz, de babuci jol volt. Mivel a fejecskéje még mindig nem állt be teljesen, ezért nem kelhettem fel az ágyról, viszont innentől már sokkal erősebbek lettek a fájásaim. 21.30 körül már szóltam a szülésznőnek, hogy valami fájdalomcsillapításra van a mód, de nem nagyon tudtak a dokival más megoldást, csak forgolódjak az ágyon az CTG-vel a hasamon. Hát ez nagyon nem volt jó, szinte egybefüggővé váűltak a fájdalmak, úgyhogy mégis visszaültem eredeti pózba. A doki újabb vizsgálata 21.45 felé szerencsére már azt igazolta, hogy felkelhetek, mert Timi feje beékelődött. Így bemetnem a vajúdólabdán a tus alá. Ez megváltás volt kb 20 percig rendesen lazítani tudtam, anniyra gyengültek a fájdalmak. Utána újból erősödtek, de még nem akartak a tolófájások jönni. Szülésznőm és dokim is jött rendszeresen nézni a szívhangot dopplerrel, de az mindig rendben volt. 23.00-kor szóltak, hogy most inkább menjek vissza az ágyra. Ez elegge lehetetlennek tűnt akkor, de aztán mégis visszatámogattak. Utána kaptam egy vénás oxitocin injekciót és elindultak a tolófájások.
Ezek szinte könnyen mentek, mert annyira más jellegük volt, mint annak, amit addig éreztem.
A tolófájások végén sajnos Timinek leesett a szívhangja, pedig a gát is szépen tágult, még metszeni sem kellett volna. Ekkor a doki azonnal a vákum mellett döntött és 23.28-kor kibújt az én gyönyörű kislanyom. Elöször mocorgott, tüsszentett, majd felsírt. Sajnos a vákum miatt nem sokat lehetett velünk, csak néhány percre tették a pocakomra.
A méhlepény is hamar levált, nem is éreztem. A gátvarrás viszont szörnyű élmény marad számomra. 30 percig tartott az a sok sok öltés, de végtelenül hosszúra emlékszem. :(
Timi rengeteg magzatvizet nyelt, sokat bukott az első napokban és sajnos 3. napra be is sárgult. Cicire csak hétfőn este került, nem sok sikerrel. Így a tejcim csak 5. napra lövellt be.
Ma 2 hetes, nagyon nyugodt kisbaba, lassan gyarapszik a súlya is, de még mindig vannak szopis gondok..."

baratodildi

Flake: szerintem teljesen jogos a döntésetek, ez lesz a legbiztosabb megoldás nektek! Az otthonszülésről meg csak annyit, hogy én biztos nem merném vállalni, de döntse el mindenki maga, hogy hol érzi magát biztonságban és hogyan szeretne szülni :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Hmbori,
szerintem ez a hányás-intelligencia dolog tök hülyeség. Én soha nem hánytam, Lilivel sem, még csak émelygésem sem volt. És olyan logikai készséggel rendelkezik, hogy csak na. Matematika, betűk..., messze meghaladja a 3 éves szintet.

Cscsi,
akkor holnap randi a 4D Genesisben??? Majd megpróbálunk 3/4 5-re odaérni.

Madaran,
május 20-ig kell befizetni :cry: De mit nem lehet elszámolni??? Én sajnos (vagy szerencsére) semmi kedvezményt nem tudok igénybe venni. Aztán reggel kiderült, hogy elrontották az igazolásom, szóval az 50e csak 18.

Jimbóné,
voltam az ujszülöttosztályon (kettőt láttam is, hogy milyen picik voltak, nekem soha nem volt olyan kicsi a lányom, max. pocakban...), na de nagyon sietett az ismerősöm, úgyhogy nem kérdeztem meg a dolgot.

Tündi,
nem az Apgar volt, ez konkrétan valami anyagcsere, vagy nem tudom micsoda dolog, de nem is a PKU.

Irdab,
olyan 7-8 hetesen lőnek fülbevalót. Amikor már meg van kicsit erősödve, de még nem nagyon tud tiltakozni. Nekünk 7 hetesen lett.

Anetto,
az én férjem is dolgozott Gödöllőn, olyan 8 évet. De nem nagyon jöttem rá, hogy a tied hol dolgozik.

Barátodildi,
én a Kriónál vetetem le. Most nagyon kedvező konstrukciójuk volt, és olcsóbb úgy összességében is, mint a Sejtbank. Anyai vérből néznek előtte kórokozókat, HIV, Hepatitis, Siphilis, CMV, meg még egy, ami nem jut eszembe. Ezt hogy nézik a levett vérből??? Aztán tárolás után még 4 hónappal újra nézik a lappangási idő miatt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ha akartok egy szüléstörténetet apuka szájából:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=6350

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

11:23-as hozzászólás

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Hű, de jó hogy egy apuka így leírta a szülést! Köszönjük, hogy elolvashattuk! Reméljük más apucik is így tesznek majd!
A párom is szeret a szüléseinkről mesélni, szerinte is csodálatos élmény! Most is persze ott lesz! Nekem nagyon nagy segítség volt a jelenléte! El sem tudom képzelni, hogy ne legyen mellettem azokban a pillanatokban! És természetesen a könnyei kicsordultak mindkettőnél! Ez olyan jó érzés! :lol:

kovisziszka

Képek jók!

Tényleg, hogyan fogjuk egymást értesíteni, ha megszületnek a babák?

Nálunk apuka meg lesz tanítva a képfelrakásra és arra, hogy beírja a méreteket :wink:
Vendég

Earhart,
szerintem enyém apa is tud majd jelentkezni, de majd addigra cserélünk telefonszámot, és majd mindig tudunk valakinek legalább egy sms-t dobni. Amúgy én a mobilomról tudok netezni is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="linacska"]E írta:linacskaarhart,
szerintem enyém apa is tud majd jelentkezni, de majd addigra cserélünk telefonszámot, és majd mindig tudunk valakinek legalább egy sms-t dobni. Amúgy én a mobilomról tudok netezni is.

Felhívhatsz engem :lol: :wink:
(csak kicsit lesz sok a telefonszámlád)
Ha maradok szülés után a kórházban, ott van internet...
Vendég

Earhart,
Világvonal előhívószám, és már nem is olyan sok :lol: Na meg nekem amúgy sem lenne sok, Telekomos dolgozó vagyok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="linacska"]E írta:linacskaarhart,
Világvonal előhívószám, és már nem is olyan sok :lol: Na meg nekem amúgy sem lenne sok, Telekomos dolgozó vagyok :lol:

Így könnyű :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anyukámmal a MSN-t használjuk :wink:
Vendég

MSN is jó, annál olcsóbbat én sem tudok :lol: Csak sok vírus jön rajta a gépre, én azért nem szeretem használni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

No akkor itt az én szüléstörténetem is én is ide másolom be ha nem baj.

Október 12.én reggeltől 10 perces rendszeres keményedéseim voltak, délután felhívtam az orvosom, hogy mi legyen mondta menjek be a kórházba a szülészetre. Beértünk megvizsgáltak teljesen zárt méhszájam volt az nst sem mutatott nagy fájásokat. Nagyon kedves doktornő volt az ügyeletes ő mondta, hogy maradok-e bent, vagy haza megyek mondtam, hogy inkább hazamennék és ha bármi van akkor visszamegyünk. Egész éjjel keményedett a pocakom alig bírtam aludni, egész nap folytatódott, nekiálltam vasalni elpakolásztam kocsit mosattunk. Még egy bevásárlás is belefért este hazaértünk, mondtam a páromnak, hogy itt már nem lesz baba elmegyek fürödni, engedtem egy jó nagy kád vizet beleültem, egy idő múlva éreztem, hogy mintha (bepisiltem volna) a férjem a nővérével beszélt telefonon mikor kiabálok neki, hogy bármilyen ciki de azt hiszem bepisiltem a kádba vagy elment a magzatvíz mondja a sógornőm, hogy fogjunk fel valamibe mert szerinte magzatvíz hát tényleg az volt, na innentől elkezdtem izgulni, gyors törölközés, hívtuk a dokimat, mondta induljunk a kórházba. Mindenem tiszta magzatvíz volt ahányszor léptem annyiszor jött. Nagy betét aztán felöltöztem csomagom már összevolt készítve, indultunk ez volt olyan 22:15 körül beértünk a kórházba, ott az ügyeletes doki megvizsgált egy ujjnyira voltam kinyílva, felvette az adataimat, mondta hogy a nővér bekísér a vajúdóba öltözzek át aztán menjek vissza megint megvizsgáltak a magzatvíz csak jött és jött de semmi változás nem volt beért a dokim is kérdezte kérek-e beöntést én kértem, az is megvolt visszamentem a vajúdóba. Eltelt egy fél óra mikor jött értem az ügyeletes szülésznő aki bekísért az egyik szülőszobába. Végre a férjem is bejöhetett, úgy örültem olyan jó volt látni és hogy ott van mellettem megnyugtató volt. Egy kis idő után jött a dokim felfeküdtem az ágyra már 4-5 perces fájásaim voltak de még mindig szűk két ujjnyira voltam kitágulva. Mivel nem szülhettem rendesen mondta a dokim, hogy lehívnak egy aneszteziológust aki elmondja mi is az az EDA ez meg is volt aztán mondta, hogy nemsokára visszajön közbe bekötötték az oxitocynt ami meggyorsította a folyamatot. Éjfél után jött az aneszteziológus bekötötte az EDÁt . Már akkor egybefüggő fájásaim voltak, amikor elkezdett hatni az érzéstelenítő megszűntek a fájások mintha nem is az én pocakom lett volna, azután hol vérnyomást mértek hol vizsgált a dokim. De azt éreztem mikor vannak a fájások mert folyamatosan keményedett a pocakom. Olyan fél 3 után mondta a doki, hogy eltűnt a méhszájam a külső de a belső nem, sajna kézzel kellett tágítani az orvos könyékig bennem az mondta, hogy minden ok kezdhetjük, elzárták az EDÁT jöttek a tolófájások, a páromtól mindig kérdeztem, hogy mit lát de még semmit nem látott ő sem én remegtem már a fáradságtól ráadásul jött a róka koma is szegény párocskám tartotta nekem, közben jött egy fájás szegény húzta fel a lábam közben tartotta a vesetálat nem irigylem aztán kis pihi. A dokim meg a szülésznő állandóan nézték a szívmonitort, mikor megszólalt a dokink, hogy na Beus ennek a gyereknek egy-két nyomásból kint kell lennie, én meg csak lestem mi történik kérdeztem, hogy valami baj van ők meg nyugtattak, nincs semmi ne izguljak csak ha érzem a fájást nyomjak, na jött is én nyomtam a párom a lábam húzta a dokim rajtam nyomta ki a gyereket, nem semmi volt de elindult Jázminom kifelé, kis pihi a dokim odatette a kezem és ott volt a kis buksija, de a köldökzsinór is jött és az előbb kijött mint Jázmin feje, mondta ha megint jön a fájás akkor nyomjak teljes erőmből ami már nagyon fogyott, de megint jött a dokim vágott mert nem volt elég hely a buksinak de ebből nem sokat éreztem csak hallottam és én megint nyomtam a doki megit nyomta ki a gyereket a szülésznő meg húzta de meglett az eredménye, Végre kibújt Jázmin hajnali 3:25 kor, Olyan kis édes volt elég lilácska de nagyon kis szépike, azt sem tudtam hol vagyok a gyönyörtől nem tudtam sírjak vagy nevessek nem sírt fel csak mikor rátették a mellkasomra betakarták, olyan felemelő érzés volt a karomban tartani, az én édes pici lánykám. A férjem is odáig volt kérdezte a doki, hogy elvágja-e a köldökzsinórt , sajnos nem merte nehogy csúnya legyen a köldöke de nem bánom, aztán elvitték fürdetni meg mérni, kis idő múlva levált a placenta is és kijött, azután elkezdett varrni a doki hát nem volt túl kellemes érzés kibírható volt. Alig vártam, hogy készen legyünk és visszakapjam Jázminom. Mikor kész lett a doki magunkra hagytak hármunkat, olyan jó volt együtt a kis családom, Jázmin szopizott majdnem végig amíg együtt voltunk. Olyan két és fél órát töltöttünk hármasban aztán sajnos mennie kellett Donátnak és jöttek a picikémért, soha nem éreztem előtte hogy ennyire szeret a férjem végig kitartó volt és öntötte belém a lelket mikor én már feladtam volna.
Másnap kiderült, hogy miért volt olyan sietős, hogy ki jöjjön Jázmin, nagyon leesett a szívhangja mert nem kapott elég oxigént mert a köldökzsinórt elnyomta a feje mikor jöttek a fájások. De hála az égnek nem lett semmi baj és egy szép egészséges kislányunk született. Péntek 13.án 3:25-kor 3280 grammal és 52cm-rel.

Kép
Kép
beusmimi

Jimbone:Akkor végülis te is azt mondod, hogy jobb az elektromos!!!Én azon gondolkodom, ha esetleg sok tejem maradna meg, akkor legfeljebb adnék le egy kicsit a védőnőnél!!Majd következőleg rá is kérdezek, hogy ez hogy működik, ha esetleg szükség lenne rá!!!
A táppénzzel, thgyással kapcsolatban:Azt tudod, hogy a gyed maximálva van!!!Hiába van neked 7000Ft/nap a gyeded, ha a max. összeg 100100FT/hó!!!!És ha táppénzen vagy egész évben, akkor is lehetsz még gyed max.-os??!

Linácska:Örülök, hogy sikerült elintézned a bevallásos dolgot!!

Bim-bam:Köszike a bodzaszörp receptet!!!A kis Noelnek NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!! :lol:

Rilla:Én azt hiszem, döntöttem!!Maradok az elektromosnál (Medela)!Bár az elején is szimpatikusabb volt az elektromos, de szeretek mindig meggyőződni, hogy tényleg jól döntök e!És ezért is kérdeztem itt meg a Csajokat :lol:

Irdab:Örülök, hogy minden rendben van a kis Babócával!!!És nagyon aranyos a pocakod!!!
Akkor ő nem az a szégyenlős kisleányzó!!A mi kis leányzónk nem az a magamutogatós kisbaba!!!De én így is szeretem a kis Mazsolám!!! :lol:

Lányok, akik már szültek:Most olvasgattam valamelyik fórumon, hogy van olyan kórház, ahol a szülés után, nem lehet bugyit felvenni!Úgy kell lenned az ágyba is!!!A fertőzés elkerülése végett, stb.

Hmbori:Én drukkolok neked ezerrel szombatra!!!Aztán majd gyere és mesélj nekünk, hogy milyen volt a kerti party!!!

Ádibaba:Megmondom neked őszintén és még nem kérdeztem tőle, de nem is nagyon akarom!!Én elterveztem, hogy mennyit szándékozom adni, és kész!!De szerintem meg fogja ő mondani magától nemsokára!!!Ha megkérdezed, megírod nekem is, hogy mit mondott!!Azért kíváncsi vagyok, hogy mit fog neked mondani!!!Ha esetleg nekem mond valamit, akkor én írok,ok?!?Én jövő héten megyek hozzá!!

Anetto:Ez a barna csík nekem is csak most tűnt fel!Amióta terhes vagyok, azóta még nem volt!!Most kb. olyan 1,5-2 hete jött elő!!Amúgy engem nem zavar!!!
A kakaós tekercs receptjét elkérhetném!Persze ha nem baj!!Én is szeretném kipróbálni!Bár most hétvégén a lángost próbálom majd ki, amit Goldpast írt le!!!De jövő héten lehet, hogy meg fogom csinálni!!!Pláne, ha nem macerás!!!:lol:

Earhart:Én is Apát fogom majd felküldeni a netre, ha odakerülünk!!!De ha arról van szó, a telcsis dologba is benne vagyok!!!

Kép
bener

Bener,
közvetlenül a szülés után nekünk sem lehetett bugyit felvenni. Nem feltétlen a fertőzésveszély miatt, legalábbis azt mondták, hogy azért, hogy lássák, mennyi vér jön ki utána. 1-2 tenyérnyi rendben van, de ha elázik az ágy, annak jobban utána néznek. Nekem kicsit több volt, de nem volt gond belőle. Utána már lehetett felvenni a zuhanyzás után.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, persze, megyünk :) Már alig várom :wink:
Te írtad, hogy akciós áron veteted le az őssejtet? Ez a Kriónál van?

Csúnyán telezabáltam magam, most alig tudok mozogni 8)
Vendég

Cscsi,
igen, a Krio-nál, de csak volt. Aki áprilisban kötött "klasszikus" csomagra szerződést, annak 150.000 helyett csak 100.000 volt a születés hónapja miatt.
De minden hónapban van valami akció, érdemes figyelni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:00-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:01-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Jó reggelt!

Szüléstörténeteket én nem olvasok :oops:
Lehet, hogy meggondolnám magamat, hogy kell nekem ez a gyerek? :oops: :wink:

Értesítés
Én is beszervezem majd a páromat!
Vendég

Jó reggelt!

Én is most olvastam végig az összes szüléstörténetet. Nagyon jó, hogy fel tettétek, és megkönyeztem mindegyiket.
El sem tudom képzelni milyen lehet, de szeretném magamat valahogy felkészíteni rá.
Apa tegnap apaszettel álított haza (amibe bejön velem majd szülni, megvette a gyógyászati segédeszközök boltjában), már ő is készül a dologra. :lol:

Anettoo jó lett a csiga?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok Kismamik!

Ági: de hát mindegyik Happy Andel végződik. :D

Értesítés: én is beszervezem a párom de én szeretnék számot is cserélni valakivel akinek írhatok majd mi Újság.

Bugyitéma: én nem sokáig bírtam a vatta köteget a lábamközt ezért amikor visszamentem szülés után kicsit pihentem, aztán gyors zuhany és tena betét, az sem volt jobb de mégsem egy csomag vattával kellett lennem. Én vettem fel bugyit, még a szülésznő ki is volt akadva, hogy én már felkeltem Eda után. De olyan koszosnak éreztem magam, hogy muszáj volt zuhizni.

Lányok nekem nincs nagy hasam de néha alig kapok levegőt, nálatok mi a helyzet?

Én a sejtbanknál akarom levetetni a köldök vért. Azzal áll a dokim szerződésben és adnak valami kedvezményt. Jövőhéten fogjuk intézni.

Lányok nem tudjátok hol lehet jóminőségű matracot venni ami nem kókusz hanem valami szivacs aminek jó a tartása? Jázmin nem szerette a kókuszt szerintem kemény volt neki nagyon nem is aludt rajta :oops:

Köszönöm a dicséreteket Marcusra.

Szép napot
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Beus
Írtam PÜ!
Vendég

Jó reggelt Kismamik !

Ildi, Beusmimi, Jimbone
Olyan jó olvasni a szüléstörténeteket, ha még van valakinek, feltehetnétek !
Anettoo, a tiéd hol is van, arról lemaradtam !?

Irdab
Szép nagy már a babucid, de szerintem a pocakod teljesen normál méretű a 30. héthez közelítve !

Tündi
Drukkolok, hogy minden rendben legyen, de azért próbálj meg sokat pihenni !!

Hmbori
Holnapra már jó időt mondanak !!

Anettoo
Köszi az infót a mikrós anyatej melegítésről !

Bener
Lehet, hogy én is az elektromos mellszívó mellett döntök inkább, de majd csak szülés után veszem meg, megvárom, hogy mennyi tejem lesz ...

Mi holnap megyünk megvenni a festéket a babaszobába, persze még mindig nem döntöttem el, hogy milyen színű legyen a fal ! :roll:
Meg veszek anyagokat is, amiből függönyöket, ágyneműt...stb. varr az Anyósom...már alig várom !!

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténeteket.Nekem nincs ill. vohva leirtam csak nem tudom hova.De ha nagyon szeretnétek este leirom.

Értesités:én is szeretnék azért vkivel cserélni tszámot,de gondolom majd apa is jön és hiort ad rólunk.

Most megyünk vásárolni.
Én most a testvérfellépőn gondolkodok.Vélemény róla?
Vendég

Hali!

Tegnap nagyon betett nekem ez a front, keményedéshegyek (kb. háromszor annyi, mint eddig bármikor), iszonyú fejfájás, durva volt. Remélem, most már nem lesz ilyen változékony az időjárás, mert ez nem esett jól.

Nekem lehetett bugyit venni, és betétet is adtak mindkét kórházban (mondjuk én a Tena hálós bugyiját vettem, azt könnyű kimosni, és hamar szárad), és a betétet kellett mutogatni a dokinak. De ez fontos, hogy lássák, mennyire vérzik az ember (az sem jó ha nagyon, az sem jó, ha nagyon keveset).

Közben Goldplasttal megbeszéltük a dolgokat, és nem fogok itt pampogni a szülésznők és orvosok hozzáállásával kapcsolatban (Goldplast elég röviden fogalmazott, a valóság szerencsére jobb, mint ahogy az én képzeletem kivetítette a saját és egyes ismerőseim rossz tapasztalatai alapján), azért még egyszer (ígérem, utoljára) ajánlom nektek Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez című könyvét. Nagyon jó önbizalomnövelő, az ember tudja utána, hogy a teste a szülésre lett teremtve, és hisz magában. Én is mindjárt elkezdem, csak most a Harry Pottert olvasom (még csak a negyedik könyvnél járok, de a szülésig muszáj befejezni a hét kötetet, plusz az Ina May könyvet :D ).

Muszáj mennem, extrém sok dolgom van, legyen szép napotok!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

És ha összegyűjtjük a telefonszámokat?
Lenne egy lista, azon biztos tudunk olyan embert találni, aki éppen nem szül :wink:
Vendég

[quote="anettoo"]
írta:
anettoo
Kenderike – neked miért kellett szénhidrátos kajákat enni ezelőtt? Az mire jó?

Sziasztok

Anetto: igazából fogalma sincs, magán véleményem szerint talán azért, hogy ne legyen túl rugalmas az inzulin termelésem. Kérdezgettem másokat, megoszlott a vélemény, van aki hasonlóan gondolaj mint én, van aki viszont azon a véleményen van, hoyg azért hogy ne okozzon gondot a nagy mennyiségű cukor nehogy rosszul legyek. Nem szép dolog, de most kipróbálom mi van ha nem eszek direkt több édességet. Végülis az előző értékhatár eset volt, akár a miatt is elkezdhetek diétázni. De ahogy azóta figyelem, hogy mit eszek alapból, a szerint az kb pont benne van egy napi 180 -as diétában. Apukám és nagyim cukros nekik régen gyűjtöttem jó kis anyagokat netről így csak elő kellet táblázatokat menüket szednem.

Nagyon jó volt olvasni szülés történeteket, köszönöm hogy felettétek.

Én már így 4. babával alig vásárolgatok, szinte minden olyan amit fontosnak tartottam már megvan, egy csomó minden nincs, de eddig se éreztem hiányát, most se fogok azt hiszem venni. Egyetlen egy dolog, amit esetleg bérlek, de venni nem akarok, az egy elektromos mellszívó. Eddig kézi volt, de az is csak gyógyszertári pár százas üveg harang, az bőven elég volt arra amennyit nekem fejni kellet eddig. De most hogy olvastam, hogy lehet esetleg bérelni elgondolkoztam, lehet próbálkozok vele. Egy céget találtam http://www.tiva-med.hu/ , már írtam nekik kíváncsi leszek válaszukra.

Szép napot nektek

Kenderike
Kép
kenderike

Vicces lesz, ahogy augusztusban az apukák fognak itt fórumozni :lol: :lol:

A telefonszámcserében én is benne vagyok!!

Kép

Kép
dbea

Kenderike, ha bérelni akarsz: http://www.minimano.hu/kolcsonzes/10/
Mindjárt jövök bővebben, csak rendet teszek a tegnapi vacsi után...
Vendég

Sziasztok!

Túl vagyok a terhelésen...túléltem.Hétfőn délután lesz eredmény,remélem hogy okés lesz.
A vizesedésem tegnap egyáltalán nem jött elő!!A harisnya(térdfix) egész nap rajtam van,lehet ez is segít.

Szüléstörténet:nagyon jó olvasni mindenkiét!:) Én nagy szüléstörténettel nem tudok szolgálni :?

Bugyi,én a császár miatt ugye csak 12órás felkelés után mehettem wc-re zuhanyozni.Addig meg a katéter volt bent.
Betét mutogatásra nem emlékszem...Én always-osat vittem be a legerősebbet és az jó volt.

Cscsi,ha teleetted magad,akkor jól sikerült a tegnapi vacsi :)

Sissi,tesófellépőn én is gondolkodtam,de egyenlőre nem jutottam vele sehova sem :roll:

Tel szám cserében én is benne vagyok,de msn-ben is ha vki esetleg használja,nekem egész nap be van kapcsolva.

Kép
Kép
tundi24

Dani,nagyon sok boldog névnapot Zsófinak! :)

Kép
Kép
tundi24

Zsófinak
Kép
Vendég

Kenderike,
cukorterhelés előtt kellett cukros kajákat enned??? Mert néhány napig szokták javasolni, hogy korrekt eredményt adjon a vizsgálat, mert ha előtte megvonod direkt magadtól, akkor azért van eltérés jó irányba.

Telcsiszámcsere jöhet. Gondoltam arra, hogy kiegészíthetnénk a táblázatot, bár akkor bárki hozzájuthatna a neten.

Jimbone,
ez a táppénz-GYED dolog akkor érdekes, ha a táppénzed 100.100 Ft alatt van, a fizetésed meg felette, vagy mind a kettő alatta. Ha a táppénzed is felette, meg a fizetésed is akkor tök mindegy.

Cscsi,
pont gondolkodtam rajta, hogy mi pont egy idős terhesek vagyunk, (jó, én tudom, hogy 2 nappal kisebb ténylegesen Levi), egy napon megyünk UH-ra, neked is fiú, nekem is, úgyhogy tök jól össze tudjuk majd hasonlítani az adatokat. Várom már nagyon a délutánt. Bár még itthon vagyok, megyek Liliért az oviba, és úgy indulunk apa után Pestre.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="linacska"]
írta:
linacskaTelcsiszámcsere jöhet. Gondoltam arra, hogy kiegészíthetnénk a táblázatot, bár akkor bárki hozzájuthatna a neten.

És ha csinálnánk egy táblázatot az elérhetőségekkel? Azt csak egymásnak küldenénk el emilben?
Vendég

Sziasztok lányok!

Megint jó sokat írtatok, de sikerült visszaolvasnom :).

Linácska, itt a laboros papíron 4,4-6,0 közöttre írják a normál értéket éhgyomri cukorra, ezért én a 3,3-ra már kaptam egy "-" jelet. A terhelés után meg 3,5-7 a tartomány, ott a 4,6-tal jó vagyok :).

Rilla, mi a helyzet az allergiáddal? Sikerült rá valamit venned? Tegnap rajtam is kijött, de mára szerencsére elmúlt. (Kb. kéthetente jön elő 1-1 napra, az elég brutális, de gyógyszert persze most nem szedek rá.)

Értesítés: én is megkérem majd a férjem, hogy jelentkezzen be, ha megszületik baba :).

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Ágota,
úgy jó lenne...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ágota,szerintem is jó lenne egy külön táblázatba megírni a tel.számokat :)

Linácska,délután akkor megnézhetitek Levi babát :) Lili várja már?

Cscsi,gyere te is este a helyzetjelentéssel :)

Kép
Kép
tundi24

Aki szeretne benne lenni az elérhetőséges listában írjon nekem pü-ben adatokat!
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Ági: köszi. Szerintem a tábli nem rossz ötlet.

Lina, Csilla: de jó nektek igaz én most láttam Marcit de eltudnám nézegetni minden nap. Nekem majd csak júni 19 kell megint mennem uh-ra de bizti beiktatok egy 4d-t közé mert nem bírok ki egy hónapot, hogy ne tudjam mi van odabent.

KAta: beírnád a tábliba, hogy legközelebb Június 19.-én megyek dokihoz meg uh-ra. Köszi.

Itt olyan hülye idő van egyszer süt a nap aztán beborul, a fejem meg majd szét szakad de még várok a gyógyszerrel. Majd később veszek be.

ZSófinak Nagyon Boldog Névnapot!

Szép napot.
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Szerintem is jó ötlet a táblázat a telefonszámokkal! Bár remélem, hogy ha megindul a szülés, amíg összekészülök, addig egy üzit ide fel tudok tenni! A gép mindig be van kapcsolva, ha itthon vagyok! Csak ne máshol jöjjön rám! :lol:

Tegnap én is lefeküdtem délután, mert úgy szédült a fejem, hogy nem bírtam csak vizszintesben elviselni! Két óra alvás után felkeltem, olyan voltam mint aki nem ezen a bolygón él! De gondoltam, hogy az idő teszi! Este viszont sokat keményedett a hasam! Ma már semmi hál'istennek!

Remélem augusztusig nem lesz túl sok front, mert sajna érzékeny vagyok rá!

A manó viszont tombol odabent!

kovisziszka

[quote="kovisziszka"]S írta:kovisziszkaziasztok!

Szerintem is jó ötlet a táblázat a telefonszámokkal! Bár remélem, hogy ha megindul a szülés, amíg összekészülök, addig egy üzit ide fel tudok tenni! A gép mindig be van kapcsolva, ha itthon vagyok! Csak ne máshol jöjjön rám! :lol:

És az üzenet a csemete megszületéséről??? :wink:
Vendég

Látszik, hogy ma nagyon ráérek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

ági: ha megszületik, akkor a páromat megkérem, hogy írjon nektek! Biztosan meg is teszi, mert tudja, hogy mostanában mindennap itt rontom a levegőt! :lol:
De a táblázat megkönnyítené az ilyen fontos infók gyors közlését!

kovisziszka

Beus,nálunk is ilyen az idő :? A glett meg nem szárad a falon :(

Kovisziszka,az én legénykém is nagyon aktív ma :) Szétboxolja a belső szerveimet :)

Ágota,nem baj az ha ráérsz!:) Látod én is itt tespedek a gép előtt csinálom a melómat,közbe meg írogatok :oops:

Kép
Kép
tundi24

nem tudom mit főzzek hétvégére! Nincs valami jó ötletetek?
Semmi nem jut most eszembe!

kovisziszka

Holnap spenót lesz tükörtojással, bundás zsemlével.
Vasárnapra húslevest főzök, meg paradicsommártást...
Vendég

Reggel apa csinált rólam képeket :oops:

Kép
Kép
Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?