Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Mindenkinek!

Évi, sok-sok puszi Zsombinak, remélem most már nem lesz gond.

Nálunk Erik örökölte az én bőrtípusomat (sajnos), nemcsak hófehér a gyerek, hanem érzékeny is a bőre. Mi baba termékeket használunk fürdésre és testápolásra is, vagy DM-s termékeket.

Lányok a tegnapi naphoz képest "baromi" hideg van és be is van borulva. Mondjuk nem bánnám ha nem kellene locsolnom.
Ma megyünk 9 óra körül egészséges rendelésre, megkapjuk a köv. bárányhimlőt. Erik még egyetlenegy oltásnál sem sírt, kíváncsi vagyok, hogy most lesz-e valami.
Azután még elmegyek az angol második felére, majd ebéd után jövök.

A nagyfiam mai aranyköpése:
"Nem értem miért ilyen szigorúk a felnőttek!" :lol: :lol: :lol:
A "gonosz" szülei reggel 3x rászóltak, hogy öltözzön már és ne meztelenkedjen, mert megfázik. Na erre ezt kaptuk.

A másik: mondja, hogy irigykednek a suliban a fiúk, hogy neki milyen kockás a hasa. Mondtam az apjának, hogy nem nehéz kockás hasúnak lenni, mikor rá van száradva a bőr. Szerintem megint baromi vékony, pedig hál istennek jól eszik.
Vendég
 


Ani, szegény kishercegnőd. :cry: :cry: Neki ez az izzadástól jöhet ki? Jó, hogy effektív csokit nem adsz neki, de nem szokott túrórúdit, kindert meg ilyeneket enni?
Nálunk meg a kakaó, a tejeskávé és a tej nem jön be, egyedül amit Ricsi nagy ritkán megiszik az a gyári zacskós kakaó. Azt mondja annál finomabbat még nem ivott :lol: :lol: Érdekes ők mindenkettem a teát és a gyümölcsleveket részesítik előnyben.
Tudod még mi a finom a D. E.-nek a 3in1 kid kávéja (az a tigrises), a vanilíás is a tejeskávés is. És az is cikóriakávé. Szerintem azt is megpróbálhatjátok.
Vendég
 


jó reggelt. Na,elolvastam mindenféle francot,meg beszéltem még egy-két hozzáértővel is...az övé tényleg nagyon gyenge,inkább csak érzékeny bőrnek nevezhetjük,az a megfelelője inkább. A tejet azért nem mondja senki,mert nem csecsemő már,nem most kezdjük a hozzátáplálást,és ennek a francnak,ami neki van inkább a kemény víz árt,a por,az izzadás,a fűszeres-csípős ételek,és a csoki,kakaó. Kapásból elfogadta a macikv-t,nem is reklamált. Ritkán szokott enni túró rudit,pingit,az nyugodtan megmaradhat ezután is,az szinte semmi mennyiség. Ja,meg még annyi,hogy ne legyen toll az ágyneműje,de az nem is az. Ne hordjon műszálas ruhát alsóruhának,még ezt tudtam meg. És nem 99,hanem 99.9 %,hogy kinövi. Ne használjak öblítőt-eddig sem használtam,és a mosószer,a testápoló,a naptej minden olyan legyen,ami érzékeny bőrűeknek van-eddig is így volt. Úgyhogy nagy változás csak a kakaó dolog,de úgy néz ki,az sem lesz gond. És hiába ostorozom magam,hogy ezt tőlem örökölte,akkor sem tudok semmit tenni,kenegetem neki,naponta 2x kell,reggel,meg fürdés után.
Egyébként valahol azt mondják,hogy 2 éves kor alatt semmi tej,valahol meg 1 éves korra teszik a dolgot...és neki nem akkor kezdődött,mikor elkezdte a tejtermékeket,így nincs gáz. Én meg tejterméket alig fogyasztok,tehát az sem volt mennyiség,amit az anyatejjel kapott.
Úgyhogy valamilyen szinten azért megnyugodtam.
nna,mit is akartam még???
lecserélem a kisasszony pelusát,és még jövök...
Vendég
 

 
 

Ani, ne butáskodj már, miért lenne ez a Te hibád. Sajnos ez mindegyikünknél benne van a pakliban, hogy valami felüti a fejét a gyerekeknél. Attól még egyikünk sem "rossz" szülő. Egyre több az allergiát okozó dolog, szinte minden mű, amit megeszünk, megiszunk. Mindent nem tud az ember otthon megtermelni, hogy védje a gyerekét. Persze próbáljuk kiszűrni, akár a kaját, akár a ruhát, a tisztítószereket, de mindent sajnos nem lehet.
Persze, hogy az ember a pamut dolgokat veszi meg neki, már elvből sem adnánk rá műszálasat nem?
Vendég
 


hogy viselte Erik a szurit?
Vendég
 


Sziasztok!
Ani:én is ezt szoktam csinálni ,mindent elolvasok ,átrágok ,megbeszélek lyan emberekkel akiknek van hasonló problémájuk.Így biztos nem szúrok el semmit.
Örülök,hogy Eliza nem reklamált,hogy maciskv. kapott nem pedig kakaót.De bitos joban is örülneki,mert együtt kv-hat anyával a kis drága :wink:

Tuntun:jaj ezek a gyerekek.....
Berni is valamelyik nap mondta ,hogy szeretne már megnőni ,unalmas gyereknek lenni :shock:
Nme érti,hogy a felnőtteknek is vannak tiltott dolgok,és ha gyerekként ezt nem tanuljuk meg ,hogy amit nem lehet azt nem lehet ,akkor felnőtt korban bajok lesznek.
Gyerekként max nyaklevest kap és 1-2 nap szobafogság,de felnőttként bezárnak minket ,hosszúidőre messze a családtól.
Na de szerebcse ,hogy nem varázsütésre lesznek felnőtek,így van még ideje a kis kókusznak megérni és ezeket a dolgokat megérteni.

Erik nem sír :shock: azért gyógypuszik a szuri helyére.
Fürdőd nem is kupis.

Dadomi:hmm fürdő és ruhák :roll: meg a szennyestartó ,és a mosógép este,Biza néha nálunk se férbele a szennyestartóba.
Már vettem kosarakat ,ha úgy alakul még se a földön tapossuk a ruhákat :oops:
Anyósnak sokat kellett futkosnom a temetés körül ezért az ithoni dolgok maradtak.
Kicsi Csillagszeműd jól van? Szegény gyerek :cry: Csak ne lehet anyira rossz az a tejmenes étrend.Hamár nem képesek oda figyelni Kép



Párom volt a dokinéninél reggel,vérnyomása kezd jó lenni.Vérvételi eredménye nem tökéletes.Magas a koleszterin szintje.
Mondtam neki,hogy "te nem is eszünk olyan ételeket :shock: "
Na nem vészesen magas,egy kis oda figyeléssel,lehet javítani.
na pont úgy jártunk ,mint Aniék,halat ,gombát ,csirkemellett,salátákat idáig is ette,.
Állítólag örökletes is,mert ő is mondta a dokinéninek,miket szoktunk enni.Persze eszünk pörköltet is,meg minden mást ,de nem sűrűn.Most meg jön a grill szezon ,húsi salátával.

na ,de kibújt a szög a zsákból,hogy a KAKAÓ miatt van akkor valószinű.
Na igen.....az én párom képes 1 tábla csokit befalni ,néha 2-öt is.
Föleg délutáni ébredés után,imádja a csokit.És ezt majdnem minden nap megteszi.

Szóval ő sem ehet mostanában sok csokit.Csak pár falatot.

A vércukorszintje jó.


Az idő nálunk is pocsék :(

Dius-kismami???? hidegfront nem csalogatja Ármint.Lesz a hétvégén egy nagyon erős hidegfront a www.idokep.hu szerint.
berni611
 
 


Lányok kéne szerkesztenem :oops: megint kihagytam betüket ,szarakodik a galviatura,ha nem nyomom meg elégé a laptopon akkor kimarad.
De nincs kedvem hozzá :oops: :oops: :oops: BOCSI

Inkább iszom még egy kv-t mert tök kotyagos vagyok,mintha más dimenzióban lennék 8)
berni611
 
 


Sziasztok,

Erik megint nem sírt :shock: :shock:
Pedig azt hittem fog, mert előtte nagyon sírtak a babák. Olyan sokan voltak, hogy több mint 1 órát vártunk. Ilyen még nem volt a két gyerek alatt. Aztán mondta a védőnő, hogyha viszem a 2 éves státuszra akkor a mostani tumultust figyelembe véve inkább menjünk csütörtökön, mert mostmár akkor is van rendelés. Képzeljétek megszámoltam ez volt a 15. oltása (kötelező és ajánlott egyben) :oops: :oops: Majd még a kullancs-ellenit kellene, de azt lehet, hogy idén még nem fogja megkapni.
Most megint azt mondta a doktornő, hogy elvileg már nem kell több bárányhimlő ellenit kapnia. Kíváncsi leszek mi lesz pár év múlva. :? :?
Vendég
 


Tegnap Erik olyan aranyos volt. Kérdeztem tőle, hogy megy-e bölcsibe - csóválta a fejét, hogy nem, aztán kérdeztem az ovit, oda se. Végül az iskolát, rögtön ránézett Ricsikére és bólogatott, hogy igen. Hogy milyen kis okosak, ugye mindig azt hallja, hogy Ricsike elment iskolába, hozzuk haza az iskolából, akkor elég oda járni. :lol: :lol: :lol:

Lányok tudjátok mit akartam kérdezni, hogy az Erikkel közel egyidős babák, hogy állnak a kanállal evéssel? Nálunk a villa az megy, de a kanál egyszerűen nem. Lóbálja össze-vissza, egyenesen tartja, így kifolyik minden és utána baromi dühös. Majdnem minden önálló evésünk sírásba fulladt, így nem erőltetem. Ma meg azt gondoltam ki, hogy van egy kis asztaluk 2 székkel, azt felhoznám nekik a konyhába és kialakítanék nekik egy külön kis sarkot. Hátha Ricsitől ellesné a kanál fortélyát. Szerintetek hülyeség?
Vendég
 


Cseriani! Azért a csokit nem kell Elizától megvonni, van fehér csoki is :wink: Barátnőm kisfia sem ehet kakaós dolgokat, de a fehér csokitól nincs semmi baja. Azon meg aztán tényleg ne agyalj, hogy tőled örökölte, és most te ezért rossz lennél!!! Az én gyerekeim nagy valószínűséggel örökölni fogják tőlem a rövidlátást, ezt már 10 évvel ezelőtt megmondta nekem a szemész doki. Ezzel a tudattal szültem őket, és bár nem a legjobb dolog rövidlátónak lenni, de ettől még nem hibáztathatom majd magam, ha valamelyik lurkó megkapja majd az első szemüvegét. Ráadásul Daninak egyenetlen a szaruhártyája, évente kell vinnem szemészetre, és ez a rövidlátás egyik előjele lehet. Meg hát van még elég nyavajájuk, amit fogalmam nincs, hogy kitől örökölhettek, de mindig az van bennem, hogy ezekkel együtt lehet élni. Ennél nagyobb bajuk ne legyen soha, ettől még normális életet lehet élni. Te is erre gondolj!!!! Főleg, hogy simán kinőheti Eliza ezt a csúnya nevű bőrnyavaját :wink:

Berni! Domi is odajár... Mi volt nálatok a gáz? Leírhatod priviben is ha nem akarod ide kiírni. Ma szóltam a vezető óvónőnek, hát kötik az ebet a karóhoz, hogy én csak azt mondtam, tejet és kakakót nem kaphat a gyerek, más tejterméket igen. Nem akartam vitázni, nehogy a gyerek lássa kárát bármilyen formában is. Állítólag egy gyerekért nem hoznak ki tejmentes kaját... :? Vagy átnézem előző héten a következő heti kaját és amikor olyan van, akkor viszek én neki, vagy nem rendelnek neki kaját és nekem kell vinni. Na mondjuk ebbe nem megyek bele, ha nem tudok előző nap főzni, akkor nem eszik a gyerekem, vagy mi? Azért valamikor csak hideg kaját vacsizunk (mivel a gyerekek úgyis esznek főttet az oviban/bölcsiben), vagy éppen virslit főzök, vagy tojást sütök. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a mai világban ez akkora problémát jelent. Majd megkérdezem én a városi bölcsiben (ott főznek tejmentes kaját is), hogy onnan lehet-e rendelni úgy, hogy ki is viszik a gyereknek.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi
 
 


Tuntun! Dominik 16 hónapos kora óta egyedül eszik kanállal, nem is hagyja hogy etessem. Próbáld meg vastagabb nyelű kanállal, hátha azzal könnyebben eszik. A saját kis asztalka jó ötlet, egy próbát mindenképp megér. :) Mondjuk Dominak is még sokszor mellémegy a kaja, bár ő nem lesz érte dühös, sőt direkt élvezi... :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi
 
 


Dadomi, az a baj, hogy az embernek néha meg kell alkudnia, hogy a gyerekét ne bántsák. :evil: :evil: Annyira utálom ezt, főként, hogy ezen nem "úri szeszélyből problémázol", hanem a gyereked egészsége miatt.

Köszi a tippet, megpróbálom.
Vendég
 


Tuntun! Hát igen, végül is nem azt kértem, hogy a ruháját cseréljék ki, amint egy picike folt lesz rajta... Ennél ezerszer fontosabb dologról van szó. Ha nem lehet velük egyességre jutni, legfeljebb megkérdezem a városi bölcsit, hogy van-e hely az ottani fizetős csoportban. Mostmár van ismerősöm is oda...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi
 
 


Dadomi, régebben azt vallottam, hogy utálatos dolog élni azzal, hogy valahol valakit ismersz. Nagyon sokszor úgy jött be ügyfél, hogy ezt vagy azt ismeri és azt gondolta, hogy akkor már pl.: tripla annyi kártérítést kap.
Most meg már úgy vagyok vele, hogy a mai világban az a "bolond", aki nem használja ki az ismeretségét, mert úgy látom az utóbbi években, hogy csak így lehet boldogulni.
Úgyhogy ne habozz és ha Neked nem tetszik a vezetőnő hozzáállása, akkor ha van lehetőséged lépj.
Vendég
 


dadomi drága,KÖSZÖNÖM!!!!Mindent!!!!
Lányok,olyan rendesek vagytok,köszönöm a sok-sok lelki seggberúgást,Mindenkinek!!!
Én ma ismételten elaludtam Elizával. Komolyan mondom,akkor voltam ilyen,mikor terhes voltam. NEM VAGYOK!!!!!Lehet tavaszügyileg vagyok fáradt...
tuntun nálunk van a két véglet evés terén,mint tudod is. Kristófot az ovi elött kellett megtanítanom egyedül enni,normálisan. Ennyi idősen,mint most Eliza,még meg sem akarta próbálni,hogy egyedül egyen. Őt egyáltalán nem érdekelte az evés,semmilyen formában sem.
Eliza más,ő eszik,mint a kisangyal. Kb.1 éves volt,vagy kicsit az elött,mióta egyedül eszik,kanállal. Én teljesen le voltam döbbenve ezen. Kb.4 hónapja használja nagyon ügyesen a villát is,eleinte a másik kis kezével szurkodta fel rá a dolgokat,mostmár nem,már ügyes azzal is. A kanállal néha történik baleset. Ő nem viseli el az előkét,kicsinek sem köthettem a nyakába. Ha mondjuk a levessel nagyon leeszi magát,és átázik a pólója,akkor evés közben átöltözünk. Tegnap kis szeleburdi volt ,3-szor öltöztünk át. Ez van,nem tudok mit tenni.
Tehát,Kristófból kiindulva,nincs semmi gáz Erikkel,majd belejön. Nekem fém kiskanalat kellett neki adnom,a műanyagot nem fogadta el,mikor egyedül kezdett enni-gondolom a Kristóftól látta...
Szóval,nyugi,majd belejön. Sokat játsszon a homokozóban lapáttal,azzal is lehet ám jól gyakorolni...
Jó ötlet a külön evőhely,csak tetsszen Ricsinek is,nehogy ne akarja...
Ha mi az udvaron eszünk,akkor ők a saját kis asztaluknál ülnek,mert ott messze van a padtól az asztal nekik. De hát őköztük azért kisebb a korkülönbség. Szóval,mindenképpen beszéld meg nagyobbik drágaságoddal a dolgot elötte...
Vendég
 


Hál istennek nálunk esik az eső!!!

Ani, Ricsikével biztosan nem lesz gond. Ő annyira imádja Eriket, hogy mindent megtesz érte. Komolyan mondom, hogy nagyobb türelme van hozzá, mint Nekem. :oops: :oops: De mindenképp megbeszélem vele. :) :)
A lapátolás is jó ötlet, majd szorgalmazom. :lol: :lol: Erik mint írtam is villával gyönyörűen eszik, de úgy, hogy az egyik falatot az egyik kezével, aztán átveszi a másikba a villát, és így eszik felváltott kézzel.
Nem vagyok kétségbe esve, csak ugye nálam is Ricsike a "tapasztalat" és Ő is nagyon korán evett már egyedül. De pl. Erik a darabos ételt is nagyon sokáig kihányta, már a doktornőnek is panaszkodtam, hogy normális az, hogy elmúlt 1 éves és még nem eszik darabosat? Aztán egyik pillanatról a másikra kért a kajánkból és azóta is gyönyörűen megeszik mindent, kivéve a rántott húst :lol:
Én megfigyeltem magamon, hogy mielőtt megjön előtte kb. 1 héttel elálmosodom délutánonként és este is hamar elalszom.
Vendég
 


hahó, csak életjel, megvagyok ááám, csak jöttek a hullámok (nem lelkileg, nyugi :-))), amint tudok, jövök, oszt szétcsapok köztetek, jók legyetek ám! Puszi!

been
 
 


Még ezt az időt, tegnapelőtt egy szál pelusban vagyunk kint, most meg dzseki, sapka a sétához. :? :?
Vendég
 


fáj a fejem Kép
Vendég
 


Egy-két kép Erdélyből, no nem a fiam csinálta Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Sajnos csak ilyen kicsik vannak.
Vendég
 


Jaj lányok megkaptuk a jövő évi könyvlistát párszáz forint híján 12.000, - Ft lesz a gyerek könyve.
Na ezek után még jobban fáj a fejem.
Vendég
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Bár úgy tűnik számomra, ahogy beleolvastam a fórumba, hogy ti már túl vagytok a babaváráson, gondolom, azért tudjátok, mi hogy működik Szekszárdon.

Kérdésem a következő lenne: hogy működik a hivatalos terhesgondozás Szekszárdon? Mikor van rendelés, kell-e beutaló, hova kell menni, milyen vizsgálatokat végeznek? Eddig magánba jártam csak, továbbra is fogok, csak szeretném gyakrabban látni a picúrom :oops:

Segítségeteket előre is köszönöm!
Vendég
 


sziasz babriella

Én most csak köszöntelek,mert sajna segíteni nem tudok. Végig magánba jártam,ráadásul Kristóffal még Paksra,nem Szekszárdra. De ha jól hallottam a védőnénitől,elég sok minden megváltozott mostanában,mióta Elizám megszületett. Na,csak magyaráztam itt,de segíteni nem tudtam,bocsi :oops:
De azért üdv,és ha van kedved,gyere közénk :wink:

Többieknek is jó reggelt. Tök jó az idő,nem??? :twisted:
tuntun drága,fájlaltasd csak a szívem a képekkel :P
De neked elnézem :wink: :wink: :lol:
Az én fejem is fáj 3 napja folyamatosan,hogy a fene vinné :twisted:
többiek??
Vendég
 


Sziasztok!

Fejfájás üző sugik mennek lányok!

babriella:Ha Ani azt mondja ,hogy sok minden megváltozott,akkor én sem tudok segíteni,mer hülyeséget nem akarok mondani.
Lányom Pécsen született a fiam Szekszárdon,de magánhoz jártam.


Ani:ne is melegesd ezt az időt :evil: :cry: :cry: :cry:

dadomi:a vezető ovovnő lett nagycsoportban a lányom óvonője asszem ezzel elmondtam mindent...... :evil: Ha rajta múlott volna Reggelente találkoznánk az oviban :evil: :evil: :evil:
Nem váltunk el haraggal mert lehet ,hogy Zsombinak is olyan lesz az immunrendszre ,hogy kissebb közöségre lesz szüksége.
Bár már nem olyan az ovi mint régen,beteg gyerek nincs haza küldve :evil: :evil: :evil: Vagy éppen bölcsibe kell adnom ,városiban fullon vannak.
Magánba 2 Ismerősőmnek jár oda a fia hát a ki a kiscsoportba jár ,már volt konfliktusa a vezetővel.
Na a többit elmesélem személyesen egy tali alkalmával.
Na még annyit,hogy a Tolle tejipar bunkó lányával járt 1 csoportba a lányom. Csak ne ismerném személyesen a Koller Attillát meg a Tóth Mónikát-voltunk együtt jó pár buliban,na tudnék mesélni.. :?
na feléjük volt segnyalás rendesen ,de asszem a kissebbik lányuk most is odajár.A párom többször beszólt ám az vezető o.-nek néha olyan volt a feje ,mit a pulykáé :lol: :lol: :lol:
Na tényleg ,majd egyszer személyesen.

Tuntun:Jók a képek,sajnos én sem vittem annó 1994-ben fényképezőgépet magammal :cry: :cry: .
Mi Hargitán voltunk osztálykiránduláson 14 napot.Jó volt megnézük a szorost ,a Gyilkos- tót bár nem volt anyira gyilkos kinézete nappal napsütésben :lol: hajnalban a párában biztos félelmetesebb.
Tegnap voltam szülőin,nekünk még a könyv lista sincs meg,majd az évzárón megkapjuk a csekket.Mi Június 12-én megyünk utoljára suliba és 17-én bizonítvány osztás vagyis évzáró.
berni611
 
 


Tuntun:ez a templom nem egy apátság.?

Mi is voltunk egy ilyen helyen ,apácák laknak benne és ez egy olyan rend ,hogy ha valaki meggondolta magát ki is léphet ,alapíthat családot,de vissza is mehet és a gyerekeit segítenek felnevelni.Totál fekete ruha van rajtuk.
Arra már nem emlékszem ,hogy hol van ,meg mi a rend neve :(

Ilyen vízesések meg a Gyilkos -tó felé,ahogy mész felfelé a hegyre.
Pancsoltunk is benne :lol: .
Folyik lefelé a patak és ilyen vizesések állják útját.
Mi Borszéken voltunk elszállásolva,nagyon szép hely. :wink:
berni611
 
 


Tudom még mit akartam ,ez a szita agyam :evil:

Tuntun:ne aggódj az én fiam is balfék,Berni ilyenkor már egyedül evett.Ne aggodj ,majd ügyesedik a keze.
Én emiatt nem idegesítem magam.
Sőt mondok még valamit.
Berni nagyon szép tisztán evett ,amikor oviba kerül ...jaja medve anyám :x az étlap a ruháján volt minden nap :evil: :evil: :evil:
berni611
 
 


Sziasztok,

nálunk megint esik. Elsétáltunk Erikkel a másik utcába ügyintézni, erre hazafelé már szaladnunk kellett :lol:

Nemsokára még megyünk "csavarogni" kocsival, postára meg a Sparba, meg Apához.
Eriknek akarok sütni hétfőre babapiskótás mézes sütit és vennem kell hozzá meggylevet meg piskótát. Csinált már valamelyikőtök ilyet? Képen nagyon jól néz ki remélem ízre is finom lesz.

Évi, nem tudom, hogy apátság-e, meg azt sem, hogy hol volt. Tervezzük, hogy ősszel elmegyünk családostul a Gyilkos-tóhoz egy ismerős párral együtt. Nekik vannak ott barátaik és ismerik az egész környéket. A srácot meg biztos elengedik szabira, mert tök rendes a főnöke (a férjem) :lol: :lol:
Az évzárót nem tudom, a tájékoztatóba be van ragasztva. Elvileg 15.-e az utolsó tanítási nap, de olyan rémlik, hogy már hétfőn nem kell bemenniük.
Hát szerintem nálatok is hasonló lesz a könyvár nem?
Az evésen nem is az, hogy idegesítem magam, csak ugye próbálgatjuk és eddig elég sok a csalódás mindkettőnknek. :roll: :roll:

Egyébként megbeszéltem Ricsikével a külön asztalt. Mondta, hogy Ő mindent megtesz az ügy érdekében, ha nem sikerül az nem az Ő hibája lesz. :lol: :lol:

A Minimaxon van az Alma együttesnek - ha minden igaz, akkor Ők - egy új száma a Minimaxról, hát Erik teljesen le van bénulva ha megy a szám.
Vendég
 


Tegnap megint volt Ricsikének egy aranyos beszólása. Lesz nálunk jövő héten szombaton fóti futi. Lehet nevezni különböző távolságokra, hát nagyon győzköd, hogy Ő szeretne menni, mert ingyen pólót adnak, meg hát mindent ki kell próbálnia. Mondja, hogy ráadásul egy madárral fognak futni :?: :?: Na most az "a madár" az Erdei Zsolt :lol: :lol: , hát olyan jót nevettem rajta.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a fogadtatást! Tulajdonképpen aludtam rá egyet, és úgy döntöttem, a kórházba majd csak a kötelező uh-ra megyek. :) Én is végig magánba szeretnék járni, mert a kórháztól fizikailag rosszul vagyok (szép kilátások a szülésre :o ), de tegnap kicsit kiakadtam a dokimra és azért gondoltam, elmegyek a CSNT-be egy vizsgálatra.

És nálatok nem volt gond, hogy csak magánba jártatok? Vagy a kötelező uh-kat azért a kórházban csináltattátok? Nekem a védőnő azt mondta, azokat ott kell, különben gond lehet, ha a szülésnél komplikáció merül fel és nem onnan van a lelet...
Vendég
 


Szia Babriella,

üdv köztünk. Nem bunkóságból nem válaszoltam tegnap sem, csak a földrajzi távolságunk több száz km. :lol: :lol: :lol:
Azért ha van kedved írj egy pár sor magadról/magatokról. Mikorra vagy kiírva, tudod-e hogy mi lesz a baba?
Vendég
 


Lányok kismama Diusunkkal vajon mi a helyzet? Megy vajon hétvégén lagziba, vagy talán Rékababa megy hozzá és Árminhoz látogatóba? :lol: :lol: A front talán kicsalogatja Ármint :lol: :lol:
Vendég
 


Aug. 8-ra vagyok kiírva, egy kisfiú lakik a pocakomban :D Első baba lesz, ezért nem vagyok képben minden téren :oops:

Május végéig dolgozom, utána remélhetőleg több időm lesz fórumozni, bár közben zajlik a lakásfelújítás is... :roll:
Vendég
 


Lányok elhiszitek, hogy fel kellett vennem a fűtést? Apósom is panaszkodik, hogy fázik, pedig Ő nem szokott.

Megyek kávéért ki kér?
Vendég
 


Babriella,

hát a kórházzal kapcsolatban nem tudok segíteni, de bármi másban szívesen és ezt szerintem a többiek nevében is mondhatom.
Majd ha már "aktív" fórumozó leszel, meglátod, hogy milyen jó kis csapat ez, én nagyon örülök, hogy "idegenként" befogadtak, így "ismeretlenül" is nagyon szeretem mindegyiküket!!!!
Ezek szerint Te sem fogsz unatkozni amíg megérkezik a baba, de azért csak ésszel a munkában is, meg otthon is. :) :)

Még egy kérdés eldőlt már a baba neve?
Vendég
 


Ani, mi a helyzet Eliza bőrével? Viszket a kis drágának nagyon? :cry: :cry:


Más: valamelyikőtök nem ismeri véletlenül a Flavon Kids vitamint (lekvárt)? Nézegettem, hogy talán a gyerekeknek azt vennék ősztöl, csak elég húzós az ára.
Vendég
 


nna,vagyok,csak déelött tornázni voltunk. Felhúztam magam rendesen,a Wellnes utcájában ugye csatornázás,vagy mi a fene van,és a környéken nincs parkolóhely. Gondoltam,felállok apósékhoz,a Bartina utcába,akkor legalább megspórolom a parkolójegyet is,max.sétálunk,mert az sincs valami közel. Hát,egy hülye marha beállt az ő kapubejárójukba,ezúton üzenem az illetőnek,ha olvassa,hogy legközelebb letolom a kocsit a közben,biztos lehet benne. Apósomék mellé költöztek a fejlesztők,ahova kisgyerekeket is hordanak,és nem néznek néha a szülők semmit,csak hogy nehogy pár métert is sétálni kelljen. Úgyhogy a piacon álltunk meg,onnan felsétáltunk a Béla térre,majd le a Wellneshez. Persze a babakocsi már jól el van pakolva,de jövő csütörtökre előszedem,mert azért hosszú volt ez az út. Visszafelé meg végig cipeltem Elizát,mert ugye el is fáradt,meg már lejárt a parkolójegy is...na,mindegy,kimorogtam magam délelött.

tuntun ,te kis idegen, :P köszi kérdésed,Eliza bőre talán már most szebb,és kevesebbet vakarózik,sztem. Remélem nem csak bemesélem magamnak...

Ismételten büszke lehetsz Ricsire,hogy így állt hozzá az Erik-evés témához :D

babriella,mikor még Elizát vártam,akkor még a saját dokid nézhetett meg a kötelező uh-k nál is,nem kellett nekem egyszer sem beutaló,stb...most,ha jól tudom,a kötelező uh-k nál nem a saját dokid néz,hanem aki éppen ott van,és kell hozzá beutaló. Egyébként gratula a kiskukacoshoz :lol:

Kihez jársz,ha publikus?? Készülj,itt mindenki nagyon-nagyon kíváncsi ám :P :wink:

Na,megyek,gyors mosogatás,stb...aztán délután még viszem a Szabóurat fodrászhoz is...
Vendég
 


Sziasztok!

Jöttem életjelet adni magamról/magunkról!
Még egyben vagyunk, hétfőig szeretném kihúzni.

Nah, felkelt Bencus! Mennem kell!

Még jövök! Pusszanat mindenkinek!
dius02
 
 


Sziasztok!
Tuntun, a Flavon Kidset nagyon dicsérte több ismerősöm, én is megrendeltem a Tominak, de nem hajlandó belőle enni se ő, se Zsófi! Pedig jó íze van! Ha gondolod, és priviben megadod a címed, elküldöm postán, kipróbálhatjátok, 2 kanállal fogyott belőle, az is rajtam kötött ki :D
Cseriani, tavaly Tominak is ilyen volt a bőre, 2 hónapig vakaródzott, bőrgyógyászhoz is vittem, volt mindenféle kenőcsünk, aztán egyszer csak eltűntek róla, azóta se tértek vissza ezek a kiütések, nem tudom, mi okozhatta, meg hogy mitől tűntek el...Van ilyen...Jobbulást a fejednek!

Kép
Kép
banoed
 
 


Vagy tuntun feje fájt??? :oops: na mindegy, jobbulást mindenkinek, diusnak meg nagy drukkok! :D

Kép
Kép
banoed
 
 


Babriella védőnőnél akkor azért már jártál? Ő elvileg neked el kellett volna mondania mindent. Én is magánzóba jártam. Nálam még nem volt kötelező, de a 33. héten a rendelőben is megnézetett a dokim Rékánál. A kötelezőkre mindig beutalót kell kérni, azt a CSNT-ben adnak, ha jól tudom. Én azért szerettem a mgánrendelésre járni, mert így minden hónapban láthattam a picurkámat. Gyere gyakrabban és biztos lehetsz, hogy jól ki is faggatunk. Persze szívesen is segítünk, ha tudunk.

Cseriani ne aggódj, minden rendben lesz Elizával. Ééééééééééés biztos, hogy ki fogja nőni. Azt pedig gyorsan felejtsd el, hogy miattad ilyen a bőre.
Ilyen alapon én a mamámat szídhatnám kellő képpen, tőle örököltem minden féle testi adottságomat (felemás mellek, egyik kétszer nagyobb a másiknál, 180 fokban elfordult méh, aszthma). Szóval csupa fantasztikus dolog.
Parkolós tapló emberekről nem nyilatkozom, mert túl durva lenne.

Banoed hello! Mi újság? Párod gyógyulgat? Tominak elmúltak a pöttyök.
Tudtátok azt, hogy van olyan gyógyszer ami meggátolja, hogy a bárányhimlőnek ne legyen semmilyen szövődménye? Én pár napja tudtam meg. Mikor a gyerkőc megbetegszik, csak be kell neki adni és a pöttyökön kívül nem lesz semmi baja.

Dius-Bencus akkor pihenj, hogy a lagzin tudjál bulizni. Hétfőn akkor meg lehet közös dokiknál szülni. Én péteken megyek hozzá rákszűrőre, mert már eltelt 1 év, megent.

Dadomi sajnálom ami a bölcsiben történt. Azért az ilyenre nagyon oda kellene figyelniük.
Vendég
 


[quote="rékababa"]B írta:rékababaabriella védőnőnél akkor azért már jártál? Ő elvileg neked el kellett volna mondania mindent. Én is magánzóba jártam. Nálam még nem volt kötelező, de a 33. héten a rendelőben is megnézetett a dokim Rékánál. A kötelezőkre mindig beutalót kell kérni, azt a CSNT-ben adnak, ha jól tudom. Én azért szerettem a mgánrendelésre járni, mert így minden hónapban láthattam a picurkámat. Gyere gyakrabban és biztos lehetsz, hogy jól ki is faggatunk. Persze szívesen is segítünk, ha tudunk.


Köszi szépen, természetesen voltam már a védőnőnél, "imádok" hozzá járni, mindig kitalál vmit, amin aggódik - annak ellenére, hogy én eddig végig tök jól éreztem magam, illetve a háziorvosom és a nődokim se tartja olyan súlyosnak a dolgokat, amit ő kitalál... :roll:

Voltam már a kórházban genetikai uh-n, tudom, hogy kell beutaló, engem a sima terhesgondozás érdekelt volna. Az ugye nem ugyanaz? Legalábbis nagyon remélem, hogy nem, mert az igencsak futószalagon ment...

Kisfiúnkat Márton Milánnak fogják hívni, és Dr. I. J. az orvosom. :)
Vendég
 


Sziasztok,

hát továbbra is megy a fűtés ezerrel, kint 9 fok van :? :? Nálunk meg a medence helyét csinálják éppen :roll: :roll:

Nézzétek milyen jók a fiaim :lol: :lol:
Kép

Én meg angolozok, meg persze Nektek dumálok. :oops: :oops:
Vendég
 


Babriella remélem nem sértődtél meg az írásomon. Nem akartam semmi féle kioktatás jelleget adni az írásomnak.
Nekem a védőnőm mindig változott, jelenleg a 4-nél tartunk, akit nem is ismerek, mert már Réka bölcsis volt mikor jött. De egyik sem aggodalmasokodott nálam semmit. És miket talál ki a tiéd?
Igaz, hogy csak hírből hallottam a sima gondozásról, de én felületesnek tartom. Az sem mindegy, hogy mindig egy orvos vizsgál v. mindig más. Ha magánba jársz akkor legalább normálisan van foglalkozva az emberrel. Velem legalábbis így volt.

Tuntun idegen bevándorló, cseréljünk gyerekeket. Adok kettő rosszcsont lányzót, a te jó két fiad helyett. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Gyorsan írok mert Bencus éhes és megyünk vacsizni.
Nem sikerült minden visszalvasnom,de igyekszem.
Most csak egy-két dologra reagálok,ezért kérlek ne haragudjatok meg rám!

Na szóval!

Babriella, üdvözöllek én is! Én is magánba járok,de most van a kórházban kötelező UH-ok bizonyos időközönként. Beutaló és időpont is kell az UH-hoz. Időpontot érdemes egy hónappal előbb kérni,mert nagyon be vannak táblázva. Beutalót meg lehet kérni ott a kórházban UH előtt a terhes tanácsadóban,ahol a védőnő van. Én mindig UH előtt kértem beutalót.

Rékababa, gondolom akkor holnap jösz rákszűrésre? Ha igen akkor holnap én is megyek a kórházba Nst-re, 10 órára. Tegnap voltam Nst-n, de holnapra visszarendelt, mert a hétvégén nem lesz,meg nem nagyon mocorgott a pocilakó az Nst alatt és inkább megnéz holnap is.

Bocsi, de most ennyi!
Még jövök,nem menekültök! :lol: :lol:
dius02
 
 


Babriella nekem aránylag normális a védőnőm.
Mi csatáron túl ,de szöllőhegy előtt lakunk.
Ha így megvariálták a dolgot tényleg nem tudok mit mondani.
Én dokim Kun nagyon jó fej :D ,nem kellett sosem beutaló hozzá,nem voltam CSNT-n csak a 16 .héten az AFP vv. miatt.
Ennyit változott a rendszer :( Ha tényleg így van akkor ez nagyon nem jó :evil: Szeintem ,ha van választott orvosa az ember lányának akkor az nézegesse UH-n is.Más elnézett dolgaiért ő ,hogy válalljon felelőséget.

Tuntun:irigy -mirigy,Zsombi rohangál :evil:
bakke van ám bazár nálatok is,én a felét mindíg a gardróba vagy a szekrénybe dugom.
Evést már értem,Erik lesz dilihoppos.Zsombi azért nem eszik még egyedül,mert nem marokra fogja a kanalat-ahogy kéne ilyen piciknek-hanem úgy szeretné ahogy mi.Még szerncsére nem dilizett be tőle.
Majd biztos sikerál Eriknek utánozni Ricsit.

Ani:képet ám a szép fiúról :wink:

Apáék holnap mennek Pestre egy ügyvédhez,após ügyében,aztán eldöntik ,hogy persekedünk -e.Egész délután egyedül leszek :( Autónélkül :evil:

Pusz mindenkinek,kezdődik az esti műszak.
berni611
 
 


Dius-Bencus elfelejtettem írni, hogy jövő hét pénteken megyek.
Vendég
 


jóóó reggelt. Ma talán jobb idő lesz...
tuntun tök jó a szoba :lol:
Évi,autó??Minek az? Kapd elő a biciklit,Zsombi az ülésbe,aztán gyia. :wink: :lol:
Reggel már mi is kitekertük magunkat,fel az oviba-nincs közel-aztán haza,némi kerülővel. Tök jó,ha Elizát zavarom a biciklin a kilátásban,elkezd lelöködni az ülésről :D
Ha hazajön a Kristóf,lefényképezem a tüsi fejét,ok? A fodrásznéni bezselézte neki,hát,reggel nekem is be kellett. Olyan édes vele :lol:
Eliza meg épp vizsgálja magát,épp a lázát méri,ami mindig 3,közben meg hallgatja a lábát :lol:
dius-Bencus,szorítok,hogy hétfőig egyben maradj!!! De azért kiváncsi vagyok,mit mond a doktorbácsi ma...
banoed,fáj az enyém is,már 4.napja. Tegnap kipróbáltam ezt az agyonreklámozott lágyzselatinos csodabogyót-hatástalan volt ez is :evil:
banoed egyébként hogy vagytok???
Évi,Zsombi ugye javul? rékababa és ti,jól vagytok???
dadomi drága,veletek mi zujs?
devcsa nagyon eltünt. Tán csak nem tüntet,hogy megkapja a tandíjmentességet?? :roll:
Móni is időnként jön,aztán időnként sokáig nem...
na,befejezem a leltározást,sok a dolog,megyek,majd még jövök...
Vendég
 


jééé,tegnap volt Eliza 20 hónapos :shock: :D
Vendég
 


Ani, köszi. Nálunk "ahová lépsz ott játék terem" :lol: :lol: Apa a garázst akarja nekik megcsinálni játszóhelyiségnek és akkor már kevesebb lesz fent.
Mi is nemsokára megyünk a Sparba, mert tegnap már nem fért bele az időnkbe ebédig.
Kicsi Elizának boldog hófordulót!!!!!

A képhez még annyit, hogy amit láttok ajtót az Ricsike szobájának ajtaja, a papír rajta meg "belépni csak kopogtatással" :lol: :lol:


Na megyek én is lejárt a gép, kiteregetek aztán indulunk mi is.
Vendég
 


banoed Zsófijának nagyon boldog névnapot kívánunk!!!! Kép
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?