Új privát üzeneted érkezett!

Tündi,
azért nem lenne jó, ha átestem volna a toxoplazmán, mert a 16. héten negatív volt. Ha most pozitív, akkor tuti valahol az elmúlt 11 hétben, babásan sikerült.

Most kaptam szívrohamot... Végre megcsináltam az adóbevallásom, nem siettem vele, mert úgysem igényelhetek vissza semmit, erre kiderült, hogy hülye államkincstár nem vont adóelőleget a GYES-emből, így vagy 50.000-et kellene fizetnem. Eddig mindig 0-ás bevallásom volt, amíg a cég csinálta, kellett ezeknek változtatni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mellszívó:Én még mindig nem tudok a mellszívók terén dönteni!A kézi mellszívókról azt hallottam, hogy nem igazán szívnak úgy, mint egy elektromos!!!Az elektromosról pedig azt, hogy nem igazán lehet a szívás erősségét állítani, és néha ez lehet kellemetlen is!!Tapasztalat?!?

Cumisüveg sterilizáló:Egy kicsit átgondoltam a dolgokat!Tegnap még azt írtam, hogy nekem kell sterilizáló, de így ahogy írjátok az előnyét, lehet, hogy veszek egyet!!Egy aventes mikrósat néztem ki!!!

Beusmimi:Nagyon örülök, hogy a doki bácsid azt mondta, hogy nem tágultatok!Remélem hétfőn ha megyek én is dokihoz, nekem is ezt fogja mondani!!Figyelek nagyon magamra és visszavettem nagyon a tempómból!Furcsa is!!De a Kicsi érdekében mindent!
Igen szokatlan, hogy egy kisfiúcska szégyenlős!!A leányzókra szokták ezt inkább mondani!!Az én kicsi Lányom se az a fotózkodós típus!!!:lol:

Szőrősödés:Azt mondjátok, hogy szülés után elmúlik!!Akkor jó, mert kezdtem én is aggódni egy kicsit!Bár nekem látszatos, ha nem mondom, észre sem lehet nagyon venni!De én látom!!Én tudjátok mit vettem észre magamon!!A köldökömtől lefelé egy barna csíkot haloványan!!!Ez szerintetek terhességi csík?!?Szerintem a terhességi csík nem ilyen!!Bár nem vagyok benne járatos!!Ti mit gondoltok?!?

Anetto:Az én dokim is Dr. Várkonyi Péter, mint Adibabának!!Nekem eddig még semmi bajom nem volt vele!!Én tőle kérdeztem, hogy érdemes e szülésznőt választani vagy, hogy neki van e bevált kolléganő, akit ajánlana!!Nekem azt mondta, hogy felesleges választani, mert mindegyik szülésznő nagyon rendes és segítőkész!!Akárki is lesz!!!Neki nincs konkrét szülésznő favoritja!!Szóval én szülésznőt nem választottam!!Dokinak meg azért választottam őt, mert én mikor ott voltam gyakorlaton, én az ő munkájával voltam a legjobban megelégedve!!Az újakat nem ismerem!!Őket nem tudom, hogy milyenek!!Nekem aki még szimpatikus volt:Surányi,Gerő!!

Anetto, Bim-bam:És a Aventos poharakba mikor hűtötetek le, és vettétek elő, akkor, csak simán hagytátok, hogy felengedjen vagy felmelegítetétek valamiben?!?Bocs, ha hülyeséget kérdeztem :oops:

Bim-bam:A bodzaszörpis recept engem is érdekelne!!!
Gondolom a többi fajta szörp is így készül, csak más gyümölccsel!!

Nikó:Nekem a házassági anyakönyvi kivonatot a védőnő mondta, hogy azt mindenféleképpen intézem el!!!És én inkább úgy vagyok vele, hogy inkább meg legyen minden!!!Nehogy ez legyen az akadálya valaminek!!!
A táppénzzel-thgyással kapcsolatban:Egyszer maradhatsz egyszer teljesen a szülésig táppénzen!!És amikor ténylegesen megszülsz onnantól vagy szülési szabadságon!Ugyanakkor van egy másik fajta lehetőség, amikor a szülés előtt 28 nappal is elmehetsz szülési szabadságra,de akkor onnantól számolódik a 168 nap!!

Madaran:Én most a kaja terén, a leggyorsabb megoldást választottam!Én egy kis diós tésztát csináltam!!Múlt héten pöris hét volt!!!

Beusmimi:Nagyon édes a kis Marcus!!!Tündéri kis pofija van!!Büszke is lehet rá Apája:)

Kandi72:Örülök, hogy jobban vagy!!Vigyázz magadra!!!

Kép
bener

Gyorsan benézek, ma negatív fázisban vagyok. Biztosan az időjárás miatt, egész nap esik és alig 10-15 fok van :evil:

Jók a leírások, vélemények :lol: :wink:
Vendég

Képek jók :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép
Kép
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:55-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:55-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Bener,
az a csík nem a klasszikus értelemben vett terhességi csík, amikor nyúlik, reped a bőr, hanem ez lesz mindenkinek a terhesség alatt, aztán majd szülés után 6-8 héttel elhalványul. Ugyanúgy ahogy a mellbimbó is besötétedik, aztán meg szülés után kivilágosodik. Már nekem is elég rendesen látszik.
Ha megnézed, Anetto, meg Earhart képén is látszik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Madaran :lol:
haha, ez az első hét, hogy az egész heti menüt elterveztem, mert már meguntam, hogy sosem tudom, mit főzzek, és mindig csak állok kukán a hűtő és a konyhaszekrény előtt. Most leültem, leírtam vásárlás előtt 7-8 féle kaját, amikhez be is vásároltunk, és ezeket főzöm, így legalább biztos, hogy minden megvan hozzájuk. Mostantól próbálom magam ehhez tartani, mert sokkal jobb így, pláne, hogy mi hetente egyszer vásárolunk csak.
Gombalevest én is imádom, de rajtam kívül mindenki utálja, így csak nagyon ritkán főzök. De most fogok, mert nagyon megkívántam tőled! :D

Adri,
hát ezek nagyon jó hírek! :D

Tündi,
én Csabival eszméletlen módon vizesedtem, mondhatni elefántlábam volt kb. ilyentájtól, de sosem akart senki befektetni. Mondjuk a vérnyomásom meg mindig a béka hátsója alatt volt, lehet, hogy ezért nem, mert nyilvánvaló volt, hogy nem toxémia...

Bener,
nekem elektromos mellszívóval nincsen tapasztalatom, de az Aventes kézi nagyon bevált, szívott, ahogy kellett.
A köldök alatti csík a linea nigra, a terhesség alatt általában besötétedik, a mellbimbókkal együtt, ahogy Linácska is írta. Van rá egy olyan vélekedés, hogy azért alakul ki, hogy amikor az újszülött megszületik, akkor a csík felvezeti az anyamellhez, és nekiállhat szopizni. Mivel még nem jól lát, csak kontrasztokat, ezért a sötétedés. És én már láttam ilyen videót, hogy az újszülött magától felmászott az anyukája hasán, és bekapta a mellet, hát valami fantasztikus volt látni! :D Persze ma már ezt szinte sehol nem várják ki...

Én meg észrevettem, hogy a combhajlatomban/szeméremdombomon van egy pár centi hosszú ujjnyira megvastagodott ér, elég ijesztő, és reggelente fáj is. Nagyon remélem, hogy a szülés után elmúlik!

Jó éjt mindenkinek!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Anett:nagyon jó volt olvasni a szöléstörténetedet.Persze jól megsirattam :D

Kata, Anett:nagyon jók apocis képek!!!

Irdab:örülök,hogy nem kell inzulin.Ezek után kiváncsi vagyok nekem milyen eredményeim lesznek.Hétfpn megyek vérvételre.

Tünde:remélem nem kell kórházba menned, tavaly a bnőm is nagyon vizesedett de őt sem fektették be.

Holnap megyek a védőnőhőz,majd Márk új függőnyéért.Ezt kapja tőlünk a szülinapjára. :D Reméem majd tetszik neki(verdás) :D

Nekem optimummos vércukormérőm van.Akkor lehet,hogy az is fölé mér?
Ma megint néztem egy reggelit(igaz tej nélkül) akkor 5,4 lett az erdmény.

Beus:nagyon jóka képek Marciról :D :D

Bim-bam:BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK NOELNEK!!!!
Vendég

Zsizsa,
ez a felkúszás tényleg olyan jó lehet. Hallottam én is, hogy születése után olyat tud a gyerek, amit utána már csak 6-7 hónapos korában fog tudni: kúszni.
Nekem anno Lilit rögtön elvitték, mert mekóniumos vízből született, úgyhogy nagyon ki kellett takarítani, na meg ahogy kicsusszant felültem megnézni, doki nézett is nagyokat :lol:
Na meg nálunk nem szeretik a szülőszobán szopit, mert néznek valamit a gyereknél születés után, hogy mit, azt nem tudom, de ha az nem jó, akkor a kaja árt a babának. Igaz 1000 esetből egyszer rossz, de ha az pont az én gyerekem...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Earhart, Anetto:Nagyon csini a pocifotótok!!! :lol:

Anetto,Zsizsa,Linácska:Köszi szépen az információkat a mellszívókról!!Én jobban hajlottam eddig is az elektromosok felé és talán most lehet azt is fogom választani!!!Több jót hllani róluk, mint a kéziről!Persze mindenkinek más és más vállik be!!!Azt hiszem, most én ezt próbálom ki!!!Hát igen!Azt nézegettem, hogy milyen árban vannak!Hát valóban nem a legolcsóbb változatban vannak ezek az elektromosak!!18000 környékétől már vannak!!!Ez amit most kinéztem a Medela Mini Elektronic Mellszívó!!!

Terhességi csík:Azt mondjátok, hogy akkor el fog tünni ez a csík szülés után a köldök alól!?!?Akkor OK!!!
Zsizsa:Ez tök érdekes, amit írtál a csíkkal kapcsolatban!!:lol:

Na megyek dolgozni!!!Addig is jók legyetek!Pussz!! :D

Kép
bener

Jimbone,
azért mindjárt felhívom a bérügyintézőnket, mert van valami 171.000Ft egyéb adóterhet nem viselő jövedelem az adóigazolásomon. Na most én semmilyen állami kitüntetést, tandíjtámogatást, meg mit tudom én mit nem kaptam soha, amit arra a sorra lehetne beírni. Akkor már csak 18.000-et kellene fizetni. Azt még valahogy kibírom, de 50-et a hülye államkincstár miatt nem akarok fizetni. Ok, honnan tudhatta volna, hogy dolgozom mellette, de ilyenkor meg szokták kérdezni, hogy vonjanak-e adóelőleget, nem?
Én kihasználom végig a táppénzt, sajnos így is, úgy is maximálva van nálam a gyed, úgyhogy mindegy, így egy hónappal legalább jobban járunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

kata, anett: csinik vagytok! Szép a pocitok! :wink:

zsizsa: jó a heti tervezés! Legszívesebben én is így csinálnám!

tök jól beterveztem a mai napomat, erre mások meg jól átkavarják! Ez aztán jó lesz! Azt sem tudom, hogy hogy csináljam a mai napom! Mostanában könnyen elúszom az itthoni dolgokkal, ha nincs terv!

Nem tudom, hogy mit csináljak, mert annyira nehezen kezelhető most a lányom. úgy viselkedik velem, hogy az már sok! Nem szeretek ütni, de reggel is kiabált velem, hisztizett és becsapta a szobaajtót! A végén kapott egyet az arcára! Mióta sulis lett, nagyon kinyílt!

kovisziszka

Hali!

Rájöttem, hogy rá is tudok keresni a mellre kúszásra a gugliban, ezt találtam:

http://www.szoptatasportal.hu/node/990

Az oldal alján van a Nézze meg a videót menüpont, ott lehet látni. :D Rájöttem, hogy én is ezt láttam (kb. két éve, innen a halványabb emlék), szóval nem az anya hasán mászott végig a baba, hanem a mellei között volt a feje, onnan oldalazott a mellbimbóra.

Itt az angol honlap, ha valakit mélyebben érdekel a téma:

http://www.breastcrawl.org/

Linácska,
nem a PKU szűrésre gondolsz? Én csak erről tudok (meg a hozzá kapcsolódó egyebekről), de azt csak akkor lehet levenni, ha már anyatejes a kaki, szóval pár naposan. Nekem nem rémlik, hogy bármelyik gyereknél is végeztek volna rögtön bármilyen anyagcsere vizsgálatot, inkább csak a nyákleszívás volt (bár ez csak az elsőnél a Schöpfiben, ott hosszabb időre elvitték Gabit, mert oxigénhiányosan született, az Istvánban rögtön megkaptam Csabit a hasamra, szopi ekkor még nem volt, aztán kis idő múlva elvitték fürdetni (pedig mondtam, hogy csak töröljék le...), majd visszahozták, de akkor engem még varrtak, így a férjem járkált vele még egy jó ideig, és csak ezután kapott cicit).

Jimbone,
tényleg nem mindegy, hogy az ember hogy csinálja, én pl. azért nem mentem táppénzre most, hogy Berci 2 éves lett, hogy nehogy az alapján számolják majd a gyedet jövőre. Így most gyesen vagyok két hónapig (kemény 28500 forint), és majd egy hónappal a szülés előtt kezdem én is a tgyást.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Jimbone,
nem tudom, de délután megyek az ujszülöttosztályra, és megkérdezem attól, aki mondta, hogy miért nem szeretik, ha rögtön szopik a baba.
Felhívtam a bérügyintézőt, és mondta, hogy pont javítja az én bevallásomat, mert tegnap egy másik kismama telefonja nyomán rájöttek, hogy valami nem stimmel, és tényleg nem kaptam 171.000Ft-ot. Azért volt egy rossz éjszakám emiatt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Na voltunk tegnap majd leirom mi volt...de előbb a bodza mert nehogy elfelejtsem leirni...

Sissiú ha :!: nagyon nagyon szépen köszönöm... :!: nem gondoltam volna ,hogy valakinek eszébe jut de nagyon ari vagy :P
Jajj de nem azért mert rosszat gondolok a többiekről csak a Noel nevet nem irják ki és sokan nem tudják mikor van.CUPP érte :!:

Bodzaszörp:
-14-16 bódzavirág
-6 liter víz
-3 kg.cukor
-3-4 citrom
-1,5 dkg borkösav és u.e.citromsav
-1 kávéskanál benzolsavas nátrium
(borkösavat és a bensolsavas nátriumot a gyógyitárban lehet kapni)

A tenyérnyi bódzavirágokat vízbe mártogatjuk és lecsurgatva(én fel szoktam csipeszelni a szárítóra és úgy csurgatom le) egy nagy edénybe vagy 2-be tesszük(én egy nagymüanyag vödörbe szoktam)
A 3 kg cukorból kb 1 kg-ot karamelizáljunk és felengedjük a 6 litervízből elvéve,hozzáadjuk a többi cukrot és vízet és felfőzzük vele.Ha kihült(mindenképpen ki kell hülnie) elkeverjük a borkösavval és a felszeletelt citromkarikákkal és a citromsavval és a vödörbe amibe vannak a bodzavirágok arra ráöntjük.
3-4 napig HÜVÖS helyen állni hadjuk aztán leszürjük És ekkor keverjük bele a bensolsavas nátriumot.
A szörpit üvegekbe töltjük lezárjuk és hüvös helyre teszük.
Hígitva fogyasztható!

Na majd késöbb jövök leirom mi volt a 4-d-n.Csak Noli hiper nyügi mert esik az eső és nem tudunk kimenni....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Linácska,remélem megoldódik a dolog,és nem kell 50ezret befizetned.Nekem 200ft-ot kellett.Tőlem vonták az adót szerencsére.Mert most baromi rosszul esett volna kifizetni több tízezer ft-ot!
Értem a toxoplazmás dolgodat is!Mikor lesz eredmény?

Kata,Anett,nagyon szép pocitok van!:)

Anett,30kg az nem semmi :wink: Nekem a keresztfiam anyja a 2.ik gyerkőccel 20at hízott és 37héttől befektettték...errefelé szeretik befektetni a kismamákat úgy látszik.
Mondjuk nekem a cukorral csak 38héten kellett bemenni,addig megúsztam és akkor is csak 2éjszakára.A dokim nem az a befektetős fajta,de most nem tudom miért ilyesztget...
Persze majd ha személyesen beszélek vele biztosan más lesz a dolog.
A védőnő amit csinált vizelet az teljesen negatív lett,nem tudom,hogy az pl kimutatná-e a fehérjét???
Vérnyomásom 120/70 volt,sztem az teljesen normális...

Sissi,biztosan fog tetszeni Márknak az új függönye :)

Kovisziszka,lehet már nagylánynak gondolja magát a "kislány".Nem lehet?

Terhességi csík:nekem Lucával nem volt,és most sem veszem észre hogy lenne.A köldököm sem fordult ki,de az most lehet ki fog,mert más formájú a pocakom :)

Köszi mindenkinek a biztatást!!!Márcsak a holnapi terhelésemnek kellene jónak lenni,és akkor nyugodt lennék!!Reggel felvettem ezt a gyógyharisnyát,meg vettem be a gyerek doki által ajánlott bogyeszt,remélem használni fognak!!!

Ja,a babáknak van Apgár szűrés is,születéskor rögtön,utána 5 illetve 10percel.De van ahol az 5perces kimarad..
Lucának születéskor 10/8 10perces pedig 10/10volt.Linácska erre gondoltál esetleg?
Nálunk a PKU-t aznap csinálták ahogy jöttünk haza.

Kép
Kép
tundi24

Bim-bam,Noelnek nagyon sok boldog névnapot!!!!Luca is tiszta nyűgi,3 napja alig alszunk éjjel...és nappal is zizike,de sztem jön a foga :?
Várjuk a 4D-s beszámolót! :)

Kép
Kép
tundi24

Jajj csajok leirná valaki nekem ,aki volt a 26 hét körül u.h.,hogy mik voltak a mért értékeka babónál :wink:
Csak kivi vagyok...légyszíííííííí :idea:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Jó reggelt Kismamák!

Na, tegnap nekem is megvolt a szülésznős/kórházi ismerkedés. Mit tagadjam: furcsa volt.
Egyrészt szimpatikus a szülésznő, pörgős, de higgadt és korrekt. Egy csomó naív elképzelésemet helyretette (szülési terv, gátvédelem etc.), de azokon a határokon belül maradtunk, amit még el tudtam fogadni. Összeget határozott kérésemre sem mondott, azt felelte, hogy neki fontos és megtisztelő, hogy őt választja valaki, ha elégedett leszek vele, persze, örül, ha megköszönik a munkáját. Hm. A férjem ezen kiakadt, ő szereti a tiszta helyzeteket, de én végül is megértem, hogy egy Klinikán nem mondhat akármit. Csak ez most mit jelent... és mennyit... :roll:

Másrészt furcsa volt ugyanoda visszamenni, ahol elveszítettem az első babát. Büszke voltam magamra, hogy "visszaülök a lóra", de nem gondoltam volna, hogy a szülőszobák látványa ilyen mélyen belém vésődött. Egyszerűen MINDENRE emlékeztem, tudtam, mi hová nyílik, hol és milyen gép van. Az első babánkat 5 hónapos terhesen veszítettük el, meg kellett őt szülnöm, egy teljes napot töltöttem itt, miközben tömték belém a fájásindítót....
De ez a fejezet lezárult. A szülőszoba most is ugyanaz, de én más vagyok, és az én reggelenként babatalpakkal köszöngető Mazsolám is alig várja, hogy találkozzunk. Szóval: minden úgy jó most, ahogy van, nem bántam meg a választásom Klinika-ügyben.
Hazafelé örömömben betértem egy kismama boltba, ahol örömömben vettem is egy nagyon klassz nyári ruhát. Ha jó idő lesz hétvégén, majd csinálok fotót az Őrségben, és szeretnék ebben feszíteni, khm... akarom írni: gömbölyödni. :wink:

Bim-bam - köszi a bodzaszörpöt, mi is szeretjük, hasznáálni fogjuk a recipét!
És igen, igen! 28. hét! 7. hónap! Egyre jobb! És egyre gyorsabb...

Kép
goldplast

Anettoo
Miért nem szabad az anyatejet mikróban melegíteni ??

Cscsi
Köszi az allergiás-homeós linket !!!

Zsizsa
Milyen jó ez a kendő !! :D

Bim-bam
Uh-s képek ??? :wink:

Madaran
Nem semmi, hogy "csak" egy kis baci állt az útatokba ! :( Sajnálom, de fő, hogy mostmár ott van a pocidban a babád ! :D

Tündi
Miért kellene a vizesedés miatt befeküdnöd ??

Irdab
De jóóóó, hogy nem kell inzulin !!!!! :lol:

Beusmimi
Nagyon édi Marcus a képeken ! :D

Ildi
Kitartás a felújításhoz...nekünk még ez hátra van ! :?

Bener
Mellszívóval kapcsolatban én sem tudok dönteni, mert annyira megoszlanak a vélemények...ki a kézire, ki az elektromosra esküszik ! :roll:

Goldplast
Csak előre nézz !! :wink:

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam jönni, mert doki után elmentünk apával még vásárolni is. De végigolvastam, csak nagyon sokat írtatok :lol:

Nah dokinál: minden rendben bébibogyóval, 1280 g. És már olyan nagy, kaptam róla egy 2D képet, dehát nem nagyon látszik rajta semmi, mert se így se úgy nem fért bele a képbe :lol: És hát beterpesztéses puncumutogatás megint volt. Vagyis még nem volt olyan UH, hogy ne terpesztett volna be :lol: Megnyugodtam azért. Viszont a 3 keresztes vízeletemre kaptam antibogyót, meg kúpot is (10 napra való adagot)

Ma elbaktattam a táppénzes papírért, hát persze hogy hazafelé szakadt az eső. A rendelőtől kb 5 percre lakom, de a bugyim is vízes lett esernyő alatt.
Pocakom még mindig keményedik ettől az időtől, nektek nem? Doki mondta, hogy frontoktól van. MagneB6 egyem rá.
Doki tegnap beírta a naptárába a kiírt időpontomat :lol:

Cukormérő: azért vettem ezt, mert ezt ajánlották a diabetológián, hogy most ez a legjobb, és ez mér a legpontosabban. És nekem senki nem mondta, hogy nem mérnek pontosan. Én az értékeimtől nagyon kész voltam :shock: :roll: :?

De a tegnapi összehasonlítás alapján (labor értékek, és cukormérő értékek) azt mondta a doktornő, hogy ez nagyon durva eltérés, és ahhoz drága ez a készülék, hogy ennyire férremérjen. Ezért mondta, h cseréljem vissza. Mert van hogy majdnem kettő egész eltérés is van az értékemnél.

Tündi: amióta csinálom ezt a diétát egyáltalán nem vízesedem. Pedig én már a 20 héttől elég keményen vízesedtem, és akkora elefánt bokám volt, hogy csak na.
Nem tudom, hogy a napi 6*i étkezés, vagy a kevesebb mennyiség miatt de most teljesen elmúlt.
Persze nem azt mondom, hogy drasztikusan diétázzál te is, de szerintem, ha egy kicsit odafigyelsz akkor a kajával is karban lehet tartani ezt a vízesedéses dolgot. És én úgy gondolom, hogy a vérnyomásod jó, ezért tuti nem fektetnek be. Ja és remélem amivel most próbálkozol az is bevállik.

Anettoo: tök jó, hogy jöttél, és pörögsz, és sokat írtál. Bár gyakrabban megtennéd :lol:
Nagyon csini vagy, és szép a pocakod, de hogy láttam a tiedet, és majdnem egyidősek vagyunk nem parázom, hogy mekkora az enyém. Mert mindenkitől megkapom hogy milyen nagy :shock:
Pedig bogyó rendes mérettekkel rendelkezik.
A diéta elött összesen 7 kg híztam, de amióta csinálom a diétát lement 2 kg. Vagyis összesen 5-nél járok.
Persze nem vékonyan estem teherbe. :oops: De reménykedem, hogy Zora majd a felesleget leszopizza.
Mondtam is apának, hogy ha majd meglesz babó, akkor nagyon figyelnem kell, hogy a diéta abbahagyása után ne zabáljak, mert akkor pikk - pakk felreppennek a kg-ok.

Kórházi ruha: hát én nyáron tuti nem veszek majd fel melegítőt, én minnél lengébb, és könyebb ruházatot próbálok majd beszerezni. Mert biztos dög meleg lesz.

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab ird már le légyszi az értékeket a babóról...Köszi :P
Majd késöbb jövök...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

[quote]E írta:gy csomó naív elképzelésemet helyretette (szülési terv, gátvédelem etc.)

Na, ezen rendesen kiakadtam, bocs! :evil: Majd reagálok valamit, ha lenyugodtam, most inkább kitöröltem mindent, amit eddig írtam, mert hát nem akarok én itt óriási vitát kirobbantani. Méghogy naív elképzelések!

Majd jövök este, szép napot mindenkinek!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Goldplast.biztosan nagyon furcsa lehetett újra bemenni a szülőszobára!De ahopgy írtad is,mostmár más a helyzet,és előrefelé kell nnézni! Persze én könnyen beszélek,nem veszítettem el babát szerencsére.

Rilla,nem részletezte a doki.De gondolom a vizesedés miatt mondta.de majd jövőhéten pénteken többet fogok tudni.Addig is próbálom valahogy visszaszorítani a vizecskét!!!

Irdab,ha megkérlek rá küldenél nekem privit a diétádról.Ha tudsz vmi részleteset!:) Mert amit én Lucával anno a cukorra csináltam igencsak elfelejtettem már..Előre is köszike...

Kép
Kép
tundi24

Közben felugrott a védőnő, és az eszmefuttatásomat abba kellett hagynom :twisted:
És ő is megjegyezte mekkora a pocak :twisted:
Nah rakok is fel képet.
Ma reggel készültek: Kép

Adri

Kép

Kép
irdab

Kata: neked is most hírtelen mekkoratát nőtt pocak. De olyan szép kerek.
Nekem nincs ilyen csíkom, ez mindenkinek kijön? Vagy van akinek nem?
Azért az a tél nem olyan vészes mint nálunk a -25 C volt, de kitartás, vagy gyere haza egy kicsit, habár, ma elég sz@r idő van itt is.

Bea: annyira örülök, hogy mostmár felkelhetsz, és nem tágultál tovább, de nagyon figyelj magadra, és azért pihizzél sokat.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Nagyon szépek a pocakok!
Vendég

Jah és Bea az Uh kép tök jó, nagyon édi kisfiú :lol:

Zsófi is olyan édes :lol:

Angelita jó, hogy jó lett a cukor terhelésed :wink:

Tündi, kérlek küld el nekem a mail címedet, mert oda jobban el tudom küldeni az anyagokat. Köszi!

Bim-Bam: imádom a bodza szörpöt, de most ki kell hagynom :cry: 3
Kiskönyvből adatok:
Bpd: 73
Rl: 54
1280 g súly (csak ennyi van beírva)

Gp:
és másik szülésznővel nem beszéltek, csak ezzel az eggyel?

Adri

Kép

Kép
irdab

Kérdeztem a dokimat a szülésznővel kapcsolatban, és azt mondta nem kell, Ő ott lesz végig, és nem is szokás itt.
Nah most lelépek enni mert tele van velem az oldal :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,ment privi!:) Köszike mégegyszer!:)
Szép pocakod van!:)

Kép
Kép
tundi24

Hahó,
Zsizsa, Privi ment, nehogy félreértsük egymást itt a fórumon. :lol: Időközben meg is érkezett a válaszod, nagyon köszi, örülök.

Irdab - Annyira aranyos a képed, különösen a demonstrative/véletlenül elhelyezett ásványvizes palack tetszett! :wink: Másik szülésznőt nem kérdeztem, mert jó lesz ez, nekem kell kicsit szétzilált, Kismama-magazinokon edződött buksimat helyre tenni. Azért jó, hogy nálatok nem kell ilyesmivel foglalkozni, én most szinte úgy érzem: akkor végül melyik kell jobban: a doki v. a szülésznő? Van egy rutinos 3 gyermekes ismerősöm, ő már nem is választott dokit harmadszorra, csak ment a jól bevált szülésznőhöz. ha Erzsike van, akkor minden rendben lesz - jeligére. Hm. Talán majd következőre... :wink: Á, hülyeség, legközelebb is keresnék dokit, vagy visszamennék a mostanihoz. Azért jó érzés, hogy mindent tud rólam (na jó, majdnem mindent... :D )

Tündi24 - Bizony, nagyon fura volt a tegnap, szinte úgy éltem végig, mintha lebegnék múlt és jelen között, de hatalmas erőt adott, hogy a sorstól kaptunk egy új esélyt, és ennek mi vagyunk a főszereplői, és most minden rendben van: átírhatok egy történetet. Ez nagyon ritkán adódik az életben.
Amúgy tetszik a lánykád neve, én is ezt szerettem volna adni a picurnak, amennyiben úgy dönt, hogy ő kislány, de hát elsőre Ákosunk lesz. Aztán meg majd meglátjuk! :)
Ma nálam nagy a rugdalózás, ti hogy vagytok?

Kép
goldplast

Sziasztok!

Kicsit eltűntem én is, teljesen elmerültem a költözésben meg a lakás hibáinak javíttatásában, úgyhogy nem nagyon volt időm netezni, még dolgozni sem tudtam bemenni, még jó hogy nem kér senki semmit számon rajtam!

Nagyon sokat írtatok, kb két órája mást sem csinálok csak olvasok :lol:

Mimi: nekem is kiszőrösödött a pocim, meg gyakorlatilag lent is megháromszorozódott a szőrmennyiségem, de a pocimhoz nem nyúlok hozzá, mert mindenki mondta, hogy szülés után elmúlik!

Irdab: szerintem vetesd le az anyajegyed!

Bim-bam: az aranyérre már tök jó kis krémeket, kúpokat lehet kapni és tényleg jók. Nekem egyetemista koromban jött ki először és hát azóta néha néha megint jelentkezik, de jól kordában tudom tartani :lol: :lol:

Anett: gratulálok a cukros eredményeidhez, ezek már tök jók lettek!!! Az allergiára nekem az orvos azt mondta, hogy terhesség alatt sokkal kevésbé jön ki, mint egyébként, hát ki tudja. (Szerencsére én már nem vagyok allergiás, nekem elmúlt valamiért :D )

Valaki tervezi, hogy részt vesz a születés hetén?

Miért nem lehet anyatejet mikróban melegíteni??

Én cumisüvegből max. 2 db-ot fogok venni, remélem tudok majd rendesen szoptatni és akkor nem is kellenek az üvegek. Utána pedig szeretnék már kiskanalazni, ha lehet, bár lehet, hogy naiv kismama vagyok :lol: :lol: :lol:

Terhescsíkom nekem is van, de nem csak a köldökömtől lefelé, hanem felfelé is :lol: Mókás úgy, hogy még mellette szőrös is a pocim :lol: :lol:

Pesti, pest környéki lányok: tud valaki olyan fodrászt ajánlani, aki vállalja esküvői frizura elkészítését és házhoz is jön? Képzeljétek beszéltem két fodrásszal is és majdhogynem körberöhögtek, hogy nem gondolom, hogy szombaton és még házhoz is???

Tegnap voltam a terhes vércsoportos vérvételen, péntekre mondtak eredményt, hát kíváncsi vagyok!!

Ja igen, és Anett: nagyon szép a történetetek, könnyek szöktek a szemembe!!!

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Hú, de jó sokat írtatok mostanában - alig győzöm olvasni! :)
Meg itt oldalt a szalagcím: "Ha kínoz a hányás, okos lesz a gyerek!" Sajna ezek szerint nekem állati buta kislányom lesz! :D

Igazából velem semmi extra mostanában nem történt: a 4D-s vizsgálatról már beszámoltam, azóta nem jártam dokinál sem, védőnőnél sem.
Nagy panaszaim nincsenek, a kisebbekkel megbírkózom! :)
Rendületlenül mindennap ingázom a munkába, még 1,5 hónapig és nyomom a 8órás munkát (kivéve szerdán, amikor tornára elengednek előbb). De ez így nekem jó (bár nem mondom, hogy nem nehezebb - de csak az utazás miatt, a munkában szerencsére mindenki kímél).

Mivel mostanában Apánál vannak történések, inkább rá figyelünk, így majd csak 1,5 hét múlva lesz megint a Picurkánk a középpontban... Remélem, akkor már beszerezzük a kiságyat, a pelenkázót és a babakocsit. Ezeket tartom a legfontosabbnak - ezek a legnagyobb tételek is! (Szerencsére pl. légzésfigyelőt és babamérleget kapunk kölcsön! :) )

Szombatra kérem a drukkokat, hogy legalább egy keddi időjárás legyen - kerti partit tartunk... Mióta kertes házban lakunk (4 éve), az elsőt... :oops: Végre kinyithatjuk a nagy kerti asztalt - eddig csak alapméretben használtuk... :)

Örülök, hogy mindenkinél rendben vannak a babókák - nagy gond senkinél nincs! A diétázóknak kitartást, már nincs sok hátra! És mindenkinek jusson eszébe, hogy lassan a célegyenesbe jutunk, és minden egyes napot tudatosan éljünk meg a picurral a hasunkban, hiszen nagyon hamar elérkezik az idő, amikor már ő is kint lesz! :roll: Valahogy én nyugodtabb vagyok addig, amíg bent van... talán a gond is kevesebb...

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok

Kata, Adri, Anett: Szép nagy már a pocitok!

Bener: A várkonyitól már megkérdezted hogy mennyit kér a szülésért?
Ha nem titok, akkor majd írd meg. Én még nem kérdeztem.

ma voltam a védőnőnél, már 82 kg vagyok. Szerinte ez jó. 73-ról indultam.

Kép

Kép
ádibaba

Earhart, légyszi pontosítsd a táblában az uh időpontomat május 26-ra! Köszi!

Kép

Kép
hmbori

Szépek a pocik :)

Vacsira vendégek jönnek, sürgölődöm a konyhában :lol:
Milu nagyon jó volt ma, 1 órán keresztül feküdt csendben az ágyában, mire sikerült elaludnia. Olyan fura nekem, hogy egy két éves gyerek ennyire fegyelmezett tudjon lenni! (Megbeszéltem vele, hogy ha nem is alszik, de csendespihenő van az ágyban).
Vendég

Csilla, de ügyes Milu :lol:
Mi finomat gyártasz a konyhában? Én ma még töltt tököt szeretnék csinálni, de egyenlőre le vagyok lassúlva.

Adri

Kép

Kép
irdab

Ádibaba,ha nem piszkál a védőnő a súlyod miatt az a jó!:)

Adri,nagyon szépen köszi az emailt,ment válasz!:) Töltött tök.Mivel töltöd meg?

Cscsi,mi fincsit főzöl?:) Én a csajomnak mondhatnám ,hogy csendes pihenő van...Habár előfordul olyan,hogy hozza a macikáját+a cumiját és húz,hogy menjek vele tentélni.

Bori,akkor nekem is buta lányom+fiam lesz! :) Mert egyikkel sem hánytam.És sztem Luca nagyon is okos kislány annak ellenére,hogy rém eleven!!!!! :)

Dbea,én nem is tudom,hogy nálunk lesz-e valami a születés hete alkalmából.

Kép
Kép
tundi24

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:57-kor.

anettoo

Adri, Tündi, olasz est lesz... parajos-sajtos hústekercs paradicsomos tésztával, meg fokhagymás bagett. Persze milyen az élet: épp ma nem sikerült szépen feltekerni a hússzeleteket :( nem baj, az íz a lényeg!
Vendég

Jók a pocakképek :lol: :lol: :lol:

Bim-bam :lol:
Köszi a receptet, már el is mentettem. MÁr tudom, hol szúrtam el... :evil:
A kisfiadnak boldog névnapot :wink: :wink:
A bb adatai:
25.héten:
BPD:61.7mm
HC: 240.4mm
AC:203,6mm
FL:46.3mm
becsült súly: 810g

Adri :lol: De jó, hogy jobb a kedved!!! :lol: :lol: :lol:

Goldplast :lol: A szeptemberi szülés nekem is hasonlóan beleégett az emlékezetembe. De ugye most már ez egy másik fejezete az életnek :lol: :lol:

Nikó :lol: Köszi a bébiőrös infót, asszem be kellene egy kombináltat mégiscsak szerezni. Félek, ha nem lesz, állandóan az ajtóból fogom lesni, lélekzik-e, minden rendben van-e...

Beusmimi :lol: :lol:
Nagyon jók a képek!!!!

Linácska :lol:
Hát, az adóbevallással én is szívtam úgy néz ki... MIvel mostantól nem lehet elszámolni, nekem 36 E ft-ot hozott ki a cégesnél... :twisted: :twisted: :twisted: 31-ig kell befizetni... Ha arra gondolok, hogy egy kategóriával jobb babakocsit tudnánk venni, megöl a méreg...

Zsizsa :lol: nekem is tetszik az ötlet, hogy egész hétre tervezzem a menüt. De valahogy mindig aznap találom ki, hogy mit kívánok.. Vásárolni mmi is egyszer, max. kétszer megyünk. Henteshez egyszer...
Hát, ez a csík dolog érdekes.... és mi van, ha nincs még semmi? remélem, azért meg fogja találni, honnan jön a manna!!!! :wink: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:58-kor.

anettoo

Tündi: darált húst pirítok le, hagymával, fokhagymával, azt fűszerezem, illetve a tök tetejét amit levágok, hogy meg tudjam tölteni azt is a husiba rakom kockázva, és így megpárolom.
Kiszedem a zsenge tök magját, meghámozom a tököt, megtöltöm a cuccal, és tejfölt, majd sajtot teszek rá. Így mehet a sütőbe.
A lényeg a töltelék száraz legyen, ne legyen leve.
Az egyik kedvenc kajám. Apa nem eszi meg a tökfőzit, de ezt ő is nagyon szereti.

Tegnap én is vettem gombát, és még jó, hogy apa velem volt, mert hátulról (ő felérte, és elérte) olyan szépeket szedett elő. De nem tudom mit csináljak belőle. Gombalevest tán? Már reggel csináltam gombástojást nagyon fini volt.
Anettoo: nekem a diéta elkezdése után 2-3 nappal el is múlt a vízesedés, és azóta nem jelentkezett újra hál isten :lol: Úgyhogy lehet benne valami. Nah de ezek a csigácskák nem túl fogyókúrásak :shock:

Tündi megkaptam szívesen. :lol:

Mandaran: a jövő heti programokból érdekel akkor valami? elmegyünk valamelyikre?

Gp: hát a vízes flakon tényleg nem direkt volt ott, de mindig hurcolászom, hogy eleget igyak.

Megkérdeztem a védőnénit a fülbevaló belövésről, hogy a kórházban csinálnak e ilyet. Azt mondta nem, hanem az egyik védőnéni kijön házhoz, és megcsinálja kb a gyerek 2 hónapos kórában.

Adri

Kép

Kép
irdab

Anettoo milyen kicsi a világ, asszem én is dolgoztam ott ahol most a te férjed :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:59-kor.

anettoo

Én a központban voltam a Budaörsi úton. És 2003-ban jöttem el, így asszem nem ismerhetem.
De jó dolga van apának :lol: A recept engem is érdekelne, lehet hogy én is kedveskedek neki, ha már mással nem tudok :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:00-kor.

anettoo

Sziasztok!

Ismét itt, alig győztem olvasni az újdonságokat :)

Goldplast,
Ügyes vagy, hogy ilyen jól bírtad, hogy ugyanoda kellett visszamenned. Lehet, hogy éppen ez lesz az, amitől igazán jól fel tudod dolgozni a történteket, bár tényleg nem szeretnék beleokoskodni egy ennyire privát témába.

Madaran,
Ijesztő amit írtál a bacikról, hogy ennyi ideig senki nem vette észre. Annyi ismerősöm van, aki évekig próbálkozik, és lehet, hogy tényleg csak egy ennyire banális dolog az oka?!

Irdab,
tök jó hír, hogy nem kell inzulin. A keményedés gondolom kevéssé kellemes. Engem eddig szerencsére elkerült. Mindenesetre pihenj sokat és nyomd a magnéziumot! A pocakkép nagyon cuki, és csak nagyon halkan mondom, hogy van egy ugyanolyan kardigánom, mint neked :)

Hmbori,
Én is még 1,5 hónapot dolgozom, bár a védőnő szerint (ez a korábbi az 5. kerületben, mert pomázon még nem voltam az újnál) ezt esetleg át lehetne gondolni. Mivel eddig semmi bajom nem volt, őszintén nem látom okát annak, hogy miért kellene otthon kuksiznom. Persze lehet, hogy ez majd változik.

Csilla,
Jól hangzik ez az olasz est, vigyázz, mert most, hogy kiderült, hogy szinte szomszédok vagyunk, fenyegető közelségbe kerültetek! :D

Anettoo,
Kérdezted a Telkit... Nálam ez a legpraktikusabb megoldás. Két okom volt rá, egyrészt az, hogy nincsen magyar TB-m, és több olyan ismerősöm is volt, aki hasonló helyzetben megpróbált számlát kérni állami kórházban, ami nem nagyon ment. Ráadásul, a legtöbb állami kórház nem sokkal olcsóbban vállalja a szüléseket, mint a Telki, viszont zsebbe kell nyomni a pénzt, így meg arról szó sincsen. A másik okom az volt, hogy én szerettem volna otthon szülni, (pont azért, hogy a gátvédelem, a szülési terv és egyebek ne legyen naivitás) sokat éltem ahhoz Hollandiában, hogy lássam, hogy ez mennyire működik, itthon viszont TB nélkül ezt nagy bátorság lenne bevállalni. Ha valami probléma van, akkor a külföldi biztosítással tartok tőle, hogy a sürgősségi ellátást sem kapnám meg egy állami kórházban (sajnos erre is hallottam már példát, hogy a 26. héten éppen koraszülő kismamától a bankszámlaszámát kérdezték) :( A Telkiben sikerült olyan orvost és körülményeket találni, ahol egy számomra jó kompromisszumot tudok találni. Na, ennyit erről, mert tudom, hogy az otthonszülés/magánkórház téma a környezetemben sokakban ellenszenvet vált ki, szóval tényleg csak azért, mert kérdezted :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?