Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lanyok,

Most csak nehany kep erejeig vagyok de holnap visszajovok!

Rohadt bnet nem akarja feltolteni a kepeket. :evil: Megprobalom meg kesobb habar mar elegge ejszaka van.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Hali, hetfo yeah :wink:

Na, nem nagyon irtatok....

A hetvegenk egesz jol sikerult, apatol megint kaptam viragot, ugyanis az ausztral anyak napja egy hettel kesobb van. Es o is egesz normalis volt. A vendegsegek pedig szuper jol sikerultek. Csak ne lenne az itt kaphato edespaprika por olyan szornyu...

En peteimet novesztgetem, immar nagyobb dozisu hormonokkal, ahogy Olinal volt. Mar erzem is rendesen a petefeszkeimet. Apukam kuldott spermiummegovo sikositot :shock: , anyosom Gynevac-ot akar kudeni (annak idejen Oli elott csinaltunk egy kurat). Mindenki rajta van, hogy jojjon a kisteso, csak senki nem tud a lombikrol :wink: Kesz rohej lesz, mert megint mindenki azt fogja hinni, hogy miatta lettem terhes :wink: Annak idejen egy baratnom meg akupunkturazott is engem, o is magank koszoni Olivert ....

Na, most nem is jut mas eszembe. Banka, tegnap Rad gondoltam, megneztuk DVD-n a 21 cimu filmet, ami Vegasban jatszodik. Az ember azt hinne, nincs is mas, csak casinok :wink:

Puszko, irjatok man :!:
katavirag
 
 


Haliho :!:

Bejelentkezem: nalunk semmi extra, volt egy zazas hetvegenk, ismet koktel partival, nem is tudom mikor ittunk ennyit utoljara :oops: most egy kicsit szuneteltetjuk a dolgot, ne ma itt alkohol mergezesben foganjon a gyerek! :wink: Mellesleg mar 2. honapja hogy estenkent mindig szurkal a petefeszkem, mintha megint peteeres jonne..... mi a frasz lehet ez? Hason kell aludnom (lasd peekor) mert annyira erzem :shock:

Hu, nalunk is most volt itt anyak napja... utolag is minden anyukanak boldog anyak napjat! :lol: (hamarosan az ovikban rongyosra fogjatok bogni magatokat!)

Katavirag, haha nalatok is "osztjak az eszt" :lol: Mar nalunk is lassan bevetnek minden trukkot, taktikat. A Gynevac-ot mindket felnek kapni kell? Mert mar nekunk is ajanlottak... bar en apa hallani sem akar semmi ilyesmirol, a lombikra egyenesen kijelentette hogy NEM!

Szamolom a napokat mar :wink: megyunk haza!
Vendég
 

 
 

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Hello lanyok,

Megjottunk a 15 honapos well-baby latogatasrol. M kereken 80cm es 9,8kg. Megkapta a baranyhimlo meg az elso MMR elleni oltast. Erdekes, hogy az MMR-re az oltasi reakcio 1 hettel ezutan alakulhat ki laz es kiutes formajaban es en direkt azert mentem elobb az orvoshoz, hogy Ausztriaban ne legyen ebbol problema. Mindegy remelem nem lesz szukseg arra, hogy nyelvi kalandokba bonyolodjunk ott M-mel. Most epp az volt a problemaja a doktornonek, hogy miert nem iszik egyaltalan tejet a gyerek es igenis eroltetnem kell. Hat nem tudom akkorakat kop ha megakarom itatni vele es utana meg kiveri a kezembol a poharat olyan duhos lesz. Sajna rengeteg vizet iszik helyette de a joghurtot elfogadja. Elegge valogatos lett a hus, hal, tojas, tej szamitasba sem johet nala. Marad a szoja, joghurt, sajt kombinacio. Nem konnyu valtozatossa tenni igy az etrendjet. A masik amin fennakadt a dno az a fejkorfogata ami visszaesett a 8. percentilisbe es termeszetesen az onallo allas/jaras hianya es a labujjhegyezes. Vissza kell mennunk 1 honap mulva mert roppant elegedetlennek tunt a helyzettel. Direkt megkertuk a gyogytornaszunkat, hogy beszeljen vele mert szerinte nem neurologiai eset es a dno meg nagyon arrafele tolna minket. Nyilvan be akarja biztositani magat a pereles ellen ha neadjisten megis igaza lenne. Ja meg M a kulso szemlelo szamara kenyszeresen hadonaszik a labaval es a kezevel de ezt csak azert csinalja mert izgatott/orul valaminek es a gyogytornasz azt mondta ez azert van mert az agyaval sokkal 'elobbre' tart mint ahogy azt a mozgassal kovetni tudna. A dno emogott is neurologiai problemat lat termeszetesen. Szerintem meg M-nek kutya baja es nem tudom a dnon felizgatni magam.
A hetvege nem volt kulonosebben izgalmas. M szuperul birja a 3 oras autozast, medenceztunk, setaltunk.
Munchenbe 21-en este indulunk es 24-tol Ausztriaban leszunk a toparti hazikonkba 8 ejszakat majd vissza Washingtonba junius 2-an. Jar arra esetleg valaki akkoriban? :D (Munchen, Salzburg kornyeke) Kolyok ha Vorarlbergben vagy Tirolban nyaralnank biztosan atugranank hozzatok.
Ma az uszason M zokon vette, hogy a viz ala teszem es masodszorra mar sikitott mielott megtehettem volna. Viz felett termeszetesen tovabbra is boldogan 'uszik'.
Ja azt meg nem is meseltem, hogy amikor 2 hete repultunk NC-ba akkor leszallaskor nagyon dobalta a szel a repulot es csak azt lattam, hogy M eleteben eloszor rosszul van es leszallas utan 10 masodpreccel osszehanyta magat. Szegenykem annyira meglepodott, hogy vagy tiz percig. Tavaly Hawaii-on brutalis szel volt repules kozben, en tobbszor azt hittem most halunk meg de M-et ez egyaltalan nem zavarta de ugy latszik ezentul mar erre is szamitani kell.
A mult honapban elhasznaltam 30db LH tesztet es egyik sem mutatott peteerest. Azt most meg nem tudnam mondani, hogy megjott e mar mert van valami rohejes par napig tarto barnazas ami 30 naponkent jon. Legalabbis mar 2x igy tortent de ezek utan nem tudom mi a verzes kriteriuma. Babaprojekthez augusztus 23-tol csatlakozom amikor M pontosan 1,5 eves lesz. Szopi meg mindig megy 2x de a reggeli mar megszunofelben van.
Tudom ez most eleg zagyva lett dehat igy jar az aki kihagy 2 hetet. :D Holnap elkezdek valaszolgatni nektek.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sziasztok :D !

Aranyeso! Edu! Gyonyoru helyekre jartok nyaralni :) es Aron meg mindig edes aranyos eeeeees eeeees irto jokepu kispasi, imadom azt a kis okos buksijat :wink: !

Katavirag! Orulok, h apa most nem alkotott , mutattad neki a tortenetet, amit Bambi kuldott?

Edu! Nem semmi a dokitok, bar inkabb legyen alapos.... de Aronnak nincs semmi baja, hisz meg csak 15honapos, nagyon sok baba meg ebben a korban nem jar!

Nem tudtok vmi jo kis kezsegfejleszto jatekot? Leon megunta a jatekait :roll: , formabedobas csukott szemmel megy neki, az allatokat is nagyon szepen felismeri stb es vmi uj kellene. Szombaton kikonyorogte hatos ill hetes szamu labdajat, olyan orom volt nezni a hisztit az uzletben, h iiiihaaaj. reggeltol estig estetol reggelig rugja a bort(meg aludni is labdaval megy :oops: ). Jajjj, ehhez van egy nagyon aranyos storym: Leonnal es baratnommel parkoztunk, harom 4-5 ev koruli kisfiu focizott, Leon tatott szajjal figyelte oket, aztan odament hozzajuk es kerte a labdat, en megfogtam es szepen elvittem, h nezavarja a sracokat. Erre az egyik kissrac odaszalad hozzam es megkerdezte, h Leon jatszhatna e veluk :shock:, mondom persze, erre a kisfiu Leonhoz: Come on, mate! :lol: :lol: :lol: Olyan edesek voltak, Leon meg olyan buszke magara, h o nagyokkal jatszhat. Nagyon szereti a 3ev feletti gyerekeket... de ma baratnom 4honapos kisfiara vigyaztam, ultunk a foldon, en meg gugyogtem a picinek, csorgot raztam, Leon meg odault hozzank, elvitte a kezembol a csorgot es o razta a babanak :) !
es kepzeljetek, Leon kezd hulyenek nezni :lol: , mikor nezegetunk kepeskonyveket es mondom, h itt a baba, razza a fejet, neki az apja a baba.(ugye albanul). De hivja ot apunak is es mikor hirtelen hozzaszol, akkor bapu :lol: ! Ja meg albanoknal a kutya ugy ugat, h hum hum es Leon ebbol sem enged, mindig kijavit :twisted: !

mar megint szof.....m van :oops: ! Megyek inkabb aludni! Holnap vagyis ma reagalok mindenkire :wink: !

puszi

Kép Kép
rima
 
 


Jaaaaaajjjjjj tudom mit akartam, kepzeljetek Purcnak kislanya lesz :D ! Balint meg olyan helyes kisficko, h csak na! M. mindig mondja, h nagyon sokat beszelek :oops: :oops: :oops: ! Most mar tenyleg megyek!

Kép Kép
rima
 
 


Jaaaaaajjjjjj tudom mit akartam, kepzeljetek Purcnak kislanya lesz :D ! Balint meg olyan helyes kisficko, h csak na! M. mindig mondja, h nagyon sokat beszelek :oops: :oops: :oops: ! Most mar tenyleg megyek!

Kép Kép
rima
 
 


Jaaaaaajjjjjj tudom mit akartam, kepzeljetek Purcnak kislanya lesz :D ! Balint meg olyan helyes kisficko, h csak na! M. mindig mondja, h nagyon sokat beszelek :oops: :oops: :oops: ! Most mar tenyleg megyek!

Kép Kép
rima
 
 


Hello lanyok,

Ma megismerkedtunk M leendo babysitterevel aki csutortok estenkent 8-tol ejfelig fog vigyazni ra (inkabb a hazra mivel M tuti alszik ilyenkor) amig mi apaval ettermezunk, mozizunk, koktelozunk.......M rogton beleszeretett a fiatal szoke kek szemu lengyel lanyba. :D
M legujabb idegesito szokasa az, hogy megragja felig az etelt utana kiveszi a szajabol es eldobja. Kivancsi leszek meddig tart nala ez a korszak. Altalaban par het alatt megszunik a problema de lehet most kezdodik csak a big time toddler korszak. :roll:
Rima, honnan tudsz Purcrol? Orulok, hogy o mar bevallalta a ketgyerekes bulit. Ez mindig biztatoan hat ram.
Szerintem a gyerekeket ebben a korban kevesbe erdeklik a jatekok es inkabb mennek felfedezni a kornyezetuket. M kepes a jatszoteren 1 orat is boklaszni es nezni masokat meg termeszetesen mindent felszedni a foldrol es utana megenni. :D Szoval nincs otletem mi kotne le Leont de labdabol nalunk is sok van mondjuk M nem tudja rugni de guritani igen. A masik nagy slager a kihajthatos fenykepes konyvek. Nyelvi teren mi most ugy allunk, hogy legalabb 70%-ban angolul beszelunk hozza (tudom ezert most nem leszek nepszeru) mert sokkal praktikusabbnak tunik mint a magyar arrol nem is beszelve, hogy minden foglalkozason+gyogytornasz+babysitter+estimesek es mindenki mivel magyarokat nem ismerek angolul beszelnek hozza. Meg nem sok szot tud de angolul mindent megert aztan majd meglatjuk mi legyen a strategia a magyarral.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sziasztok :!:

Hat Edu, meg az a szerencse, hogy nem veszed komolyan a dokinenit, mert kicsit tuloz, szerintem is. A gyerekek 7 es 16 honapos kor kozott barmikor elindulhatnak, kinek hogy fejlodik az idegrendszere. En ismerek olyan kislanyt, aki masfel evesen jart, de 9 honaposan dalokat enekelt mar :!:
Na, Monster biztosan vegetarianus lesz :wink:
Tejet en meg sosem adtam Olivernek es nem is tervezem.
Az LH teszted azert negativ, mert fogamzasgatlot szedsz, tehat nincs peteeresed. Nem lehet hogy az zavarja a menszeszedet is :!:
Gratula a meg mindig meglevo szopihoz :!:
Aranyosak a kepek :!:

Rima, ezt a Leont meg nem gyozom csodalni :!: Mondjuk ezt a minden jatekomat unom mar dolgot en is tapasztalom mostanaban. De en korlatozom a vasarolt jatekokat, nem tudunk mindent magunkkal cipelni koltozeskor. Ezert viszem Olit playgroupba sokszor, mert ott rengeteg jatek van. Hetekbe tellne, mire mindent kiprobalna.
Ja, a tudatosszulo konyveidet megrendeltem apukamtol :!: Es egy pluss Vuk-ot is, mivel ilyesmi nincs errefele :wink: Szerencsere Kockas fulu nyulunk es Mazsola malacunk mar van :wink:

Aranyeso, a Gynevac-ot mindket felnek kell kapnia. 5 injekcio fenekbe heti 1x. En elolvastam rola minden reszletet eeees haaat, elegge inog a teoria, mit is kapsz ezzel a gyogyszerrel. Sok nogyogyasz hulyesegnek tartja. De mi annak idejen mindent bevetettunk a baba erdekeben es en valoban utana 2-3 honappal lettem terhes. Olvastam itt az egyik topikban, hogy egy lombikos lanynak a 6. lombikja ugy sikerult, hogy elotte kapta a Gynevac-ot.
Ja, es lombik: oszinten szolva en 3 evig hallani sem akartam az egeszrol. De apa kikonyorogte, es igy tortent. Es mivel elsore terhes lettem, mar maskepp allok hozza.

Mi kosz, jol vagyunk. Itt meg mindig dul a 26 fokos tavasz. Bar reggel es este huvos van, nappal igazi nyar es igy klasszul telnek a napjaink Oliverrel. Kisszivem nagyon hiperaktiv mostanaban, tori, zuzza magat. Tegnap a WC dezskat csapta a kezere. A napokban a jatszoteri csuszdaban kiesett, felszakadt a szaja. Egy pillanat alatt tortent, tenyleg ott alltam mellette :shock: Ma meg itthon huzogatta a tukrosszekreny ajtajat es olyan erovel sikerult neki az egyiket a masiknak huznia (kozte a kis ujjacskaja), hogy felszakadt es verzett is neki :shock: Mi lenne, ha nem lennek allandoan a nyomaban :?: :wink: De hat a gyerekek mar csak ilyenek....

Purc jol eltunt :!: Nekem mindig a szornyuseges szulestortenete jut eszembe... :wink:
Es Hasli sem ir mar... :cry:

Na csa :!: Irjatok :!:
katavirag
 
 


Sziasztok :!:

Edu, nagyon szepek a kepek! No jo, igy hogy Neked is volt mar szar repulesi "elmenyed" kicsit "megnyugodtam", mar azt hittem en vagyok itt a beszari repules teren ... na de nem mind veszes, azert elvezni meg mindig nem tudom :roll:
Nekem is ugy tunik, hogy M. vega lesz :wink: Otthon magatok kozott is angolul beszeltek, amikor M. ott van korulottetek? Nalam uolyan nepszeru vagy ;) igazabol a szamotokra konnyebb utat valasszatok, egyszerre ket nyelven ugysem fog elkezdeni beszelni, csak ossze zavarodik. Lasd Leon, nem hajlando csak azt az egy szot hasznalni! Ami ertheto is. Haha, nekem neha mar igy is nehezsegeim vannak a magyarral, mert nagyon ritkan hasznalom...
Mar csak egy het es utaztok is!!!! Jo lesz egy kis pihi nyugodt kornyezetben! Epp irni akartam, hogy nalunk mar bo egy hete nem esett, erre tessek, elkezdett szakadni az eso! :? Mi 30-an indulunk Frankfurt-Nizza, onnan pedig majd autoval megyunk haza, visszafele pedig bekerulunk Velence fele, ismet Nizza par napig es 17-en jovunk ide vissza. Mindenkinek szulinapja lesz, most gyujtom sorban befele az ajandekokat.

Kata, koszi a Gyenevac infot, ezt csak otthon tudnam beszerezni, majd akkor a kovetkezo haza teresemkor :wink: Ja, noverem lehet hogy beeloz, mar ok is probalkoznak kb. 3 honapja :P Igazabol nekem semmi problemam sincs se az inszemmel, se a lombikkal, semmilyen beavatkozassal v. gyogyszerrel ami hozza segithet 1 egeszseges gyerekhez :!: Apa az, akitol folyamatosan azt hallom, hogy "de hat ez nem termeszetes"! Mondom akkor nem is szortelenitek, meg nem is mosom ki a ruhakat mosoporral, meg nincs tobb kontaklencse neki! :shock: Na, de szepen lassan azert puhitjuk :wink: O, szegeny Oli, jol elintezi magat! :roll: Azert gondolom nem adja fel, csak vissza-vissza megy a szekrenyhez meg a WC deszkahoz is! Mazsola es Taaaaadeeeeeee, hat ok voltak az en kedvenceim :lol: Imadom a regi meseket!

Ma megint vettem egy rakas dvd-t mert, uram megint elutazik, szepen kivasalok addig! :wink: Jovo heten meg megint indul a fozo tanfolyam : thai konyha :D

Rima, Leon nagyon beindult :lol: Tenyleg, ha ilyen aktiv, legjobb minel tobbet mas gyerkocok tarsasagaban eltoltenie, kello keppen lefoglaljak egymast!

Na robogok, csomagolni, pa :)
Vendég
 


Sziasztok lanyok,

Ma totalis agyhalal van nalam es emelett elvittem M-t a gyogytornaszhoz es kozben igyekszem beszerezni a maradek dolgokat az utazashoz. Mar elkezdtem irni egy listat is mert anelkul lehetetlenseg minden fontosat es kevesbe fontosat eltenni. Meg nem tudom melyik babakocsit vigyuk es asszem jatekokat nem viszek egyaltalan majd ott veszunk par olcsobb 'eldobhato' jatekot. Nalunk is a minden jatekomat unom a helyzet es mivel hatalmas kert plusz egy sajat strand tartozik a hazunkhoz ezert remelem egesz nap kint leszunk es nem fogja M a szines-szagos villogo-hangos szarsagait hianyolni. A repulestol kicsit tartok mert M nem az az egyhelyben ulos tipus annak ellenere, hogy odafele ejszaka repulunk. Termeszetesen neki is vettunk kulon jegyet es visszuk az autosuleset.
Katavirag, remelem M nem lesz vegan en bizisten ujra es ujra probalom neki adni a nemszeretem eteleket de nem jarok sikerrel. Kepes a szajabol kibanyaszni es eldobni a kajat ha megerzi ezeket az elelmiszereket. A fuszereket sem szereti es inkabb a pl. total izetlen tofut reszesiti elonybe a bazsalikomos-paradicsomos tesztaval szemben. Nem aggodom a kaloria es asvanyianyag/vitamin bevitele miatt csak nagyon nehez a kedvere valo etelt fozni es nekem erre nincs idom. Viccesek a szuleid meg az anyosodek hogy igy drukkolnak jr-hoz. Ezekutan total megertem miert nem tudnak a lombikrol es en sem tennem maskepp a helyedbe. Azert ne vard meg, hogy megint en legyek az elso aki szul. :D Tudom nem rajtad mulik es most en is azt hiszem kis naivan, hogy majd nekem szeptemberre elsore osszejon M jr. Most mar ha jol tudom nalad is a 2010 februarja a kovetkezo idopont a szulesre. Az lh teszteket azert csinaltam mert a minipill mellett a nok 75%-a ovulal es pont ezert nem olyan biztonsagos mint a kombinalt tabletta. Igyekszem kihasznalni ezt a 3 honapot a kovetkezo terhessegig es ketnaponta futok 3 merfoldet. Igy kevesbe vagyok frusztralt es kicsit turhetobben is nezek ki. A ferjem nalunk is gyakran pokrockodik foleg azert mert utalja a munkajat es olyankor elviselhetetlen es persze veszekszunk. Hetkoznaponkent en is jobb szeretem a nap nagy reszeben ajton kivul latni mert M-el megvan a magunk kis napirendje ami nagyon flottul zajlik es apa csak bezavar.
Aranyeso, irigykedve neztem a kepeidet es a ferjem pont most vetette fel, hogy nem kellene e a szeptemberi isztambuli kozgyulesuk utan elrepulni harmasban a Maldiv-szigetekre. Valoszinuleg nem lesz belole semmi mert meg onnan is 9 ora repules es tul draga is lenne es M nem biztos, hogy dijazna. Mindenesetre jo abrandozni rola es a kepeidrol pont ez jutott eszembe leszamitva a hegyeket ami ott nincs. Termeszetesen mi magyarul beszelunk a ferjemmel de a gyerekhez foleg o angolul beszel. En meg ha M-el kettesben megyek jatszohazba/uszasra/gyogytornara akkor hulyen erzem magam, hogy olyan nyelven beszeljek hozza amit mas nem ert. Tudom ez az en hulyesegem de utalom a honnan jottel cimu kerdeseket ami itt nagyon megy az amerikaiak koreben. Utana meg probaljak kitalalni hol is van az orszag (altalaban nem megy). A szurkalast a petefeszek kornyeken sokat erzem en is gondolom azert mert a nyomorult 2 ev utan fel szeretne eledni. Holnap tesztelhetsz te is. :D A fozotanfolyamra en is elmennek. Milyen dvd-ket vettel? Mondhatnal nekem 1-2 jo filmet mert a kolcsonzoben mindig bamban allok es nem tudom mit valasszak. Az nem vilagos miert Nizza-ba utaztok. Biztosan irtad mar csak nem emlekszem. Hollandiat akkor most kihagyjatok? Tulajdonkeppen egesz sokat jartok Europaba hozzank kepest. En 1 evbe csak 1x megyek.
Este meg visszajovok folytatni.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Ezek a tavalyi fenykepek a hazrol ahova most is megyunk.

[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 9.4342.jpg[/img] Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kép

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sziasztok!

Jo reg jartam mar feletek! :oops:

Mult heten volt egy "kisebb" rosszul levesem, de mar kutya bajom.

most csak gyorsban jelentkezek,hogy jol vagyunk meg ilyenek. :D

Volt anyosommal egy kis vitank, hogy mert akarunk mi mindenaron 2 nevet a gyerekeknek es en meg mondtam neki, hogy azert,mert nekem is 2 van es nagyon szeretem is mindkettot es hasznalom is mindkettot, es ennyi. (Monika Eleonora vagyok egyebkent :oops: ) es nagyon sok helyen hasznalom az Eleonorat is...itt szinte mindenki igy hiv (jobban kitudjak mondani :roll: ) otthon hiv mindenki Moninak..meg persze itt a babaneten. :lol: Charlottenak is van 2.neve es Noelnek is lesz es punktum :twisted: hagyjon engem mar mindenki beken a nevekkel.. :twisted:

na holnap jovok bovebben is csak ez most kicsit felhuzott. :twisted:

na puszi
Vendég
 


Aranyeso, teszt :?: :?: :?: De jo, hogy utaztok :!: Monicaval nem talizol Nizzaban :?:

Edu, hat oszinten szolva en ha megszolalok angolul a playgroupban, igy is mindenki megkerdezi honnan jottem :wink: Norvegiaban is kerdeztek tobben, norvegul beszlek-e a ferjemmel otthon :shock: :shock:
Szep a hazikotok.

Monica, le az anyosokkal :!: :wink:

En tovabbra is petet novesztek, jelenlegi UH alapjan mindket oldalon 4-5-ot. Mahoz egy hetre lesz leszivas. Apa nehezen szabadul el a munkahelyerol, mondtam is neki, ne panikoljon, elhivom a nemet baratnomet vigyazni Olira, neki meg azt mondom, fogorvoshoz megyek, vagy ilyesmi. De nem engedi, mert altatni fognak, es meg taxival sem enged :shock: Pedig 3 honapja Dr. Macintosh olyan jol altatott, hogy amikor felebredtem, teljesen jol voltam, semmi felrebeszeles vagy hanyas. Nem is ertem, miert aggodik :shock: Sima ugy lenne.
katavirag
 
 


Jo reggelt :!:
Gondoltam mielott apa vissza jonne, tesztelek egyet: csont negativ :x No, de nem lepodtem meg, szepen hasznalom majd megint az lh teszteket, amik nagyon sokat segitenek! :D Holnapra biztosan kopogtat Piroska! Aztan ha jol szamoltam a kov. peeres 29-30-ra fog esni (remelem) meg az utazas elotti napokra... mert hat a repulon csak nem kene :oops: Kata hihetetlen rutinnal es magabiztossaggal vagsz bele minden egyes honapba! Csak amulok es bamulok, es nagyon remelem hogy bekoltozik es megtapad vegre ketteske! :wink: Ur Isten, neked nem szakad szet a petefeszked ennyi erlelodo petetol?? :shock: Az a 4-5 mindket oldalon, ha eleri a 18-20 mm-t ... nekem max. 2-k voltak, de ugy nyilaltak, hogy majd kiszakitottam :roll: A masik, amit mar regen szerettem volna kerdezni, hogy Oli is "kettobol" fogant, hogy nem gondolkodtatok-e el azon (bar biztos megfordult a fejetekben), hogy megint kettot ultessenek vissza az eselyek novelese erdekeben? Mert hat tudom, hogy nagyon ikrek elleni vagy igy egy gyerek utan, de azert 2 megis jobb mint a semmi :oops: Bar egyedul vagy, segitseg nelkul nem olyan... de mindenhez hozza lehet szokni. Na, de tenyleg ez a ti dolgotok! :oops:
Edu, nagyon szep a toparti haz, csend es nyugalom, termeszetet is jartok ilyenkor? Nem szeretek nemetul beszelni, de az osztrak ill. a nemet kirandulasokat mindig imadtam .... mint ahogy a Klinikak sorozatot is nezni :roll: Udo, Elke.... haha, ez most csak ugy eszembe jutott :lol: Tokeletes helyen lesztek, remeljuk M. is megtalalja majd a helyet, ill. jol ellesz a repcsin is. Hallottam itt egy notol, hogy o ugy repitette a gyerkocet (1 eves) hogy valami nyugtato teat itatott vele, es nyugiban eltelt a 12 ora :shock: A honnan jottel kerdes nalunk is mindig felmerul bar foleg cegen belul, ott azert kepben vannak, de ha az azsiaiak kerdezik, nem tudjak hova tenni, ezert nem szoktam erolkodni, kerulom a temat. Angliaban jartam ugy egyszer, hogy valaki betette Azsiaba Mo-ot :shock: Bangkokban meg mindenki tudja hol van Budapest, mert ugye volt kozvetlen MALEV jarat . Ja, azert megyunk Nizzaba, mert ott laknak anyosek, oda koltoztek nyugdijas eveikre, hatalmas hazuk van olajfakkal meg mindennel egy nyugis, gyonyoru kornyezetben, igy minden evben tuti hogy onnan indulunk csaladlatogatoba. Tavaly vegig autokaztuk, Cannes-Nizza-Monaco-St Tropez, most inkabb csak latogatjuk oket, anyosomnak gerincmutete volt, es bottal jar. Hollandiat kihagyjuk, igazabol mi is csak egy evben 2* megyunk latogatoba, de iden csak 1* tervezzuk, most! Aztan majd meglatjuk EN hogy birom :lol: mert tavaly 3* voltam otthon. Majd irok 1-2 dvd tippet, mert nekem egy rakas van, bar mas-mas az izlesunk... nem baj, adok tippeket! :wink:
Monica, remelem mar jobban vagy?!
Bambi, mar reg jartal felenk :!:
En meg pizsiben, uhogy megyek osszekapni magam, van ra 45 percem

Puszi
Vendég
 


Sziasztok lanyok,

Edu nagyon jol nez ki a kis toparti haz, ilyenkor ha mar ott vagytok az osztrakoknal haza nem szoktatok latogatni. En biztos nem birnam ki, hogy nem megyek haza, ha mar a szomszedban vagyok.
M biztosan nagyon jol fogja erezni magat abban a kornyezetben.
A haziorvosod egy kicsit faraszto lehet, minek paraztat minden hulyeseggel foloslegesen, lehet tenyleg az van benne, hogy inkabb mint hogy O nem mondta aztan majd kesobb valaki bepereli ot.

En tegnap voltam a nogyogyasznal, tovabbra is kivagyok ettol a notol. Elkezdtem neki ecsetelni hogy nagyon sokat kemenyedik a hasam mostanaban meg ez nem csak kellemetlen erzes, hanem konkretan faj is es ejszaka arra ebredek tobszor is mert faj a hasam. Na erre csinalt egy vizsgalatot amit meg eletemben nem hallottam, levett kenetet majd amibol meg tudjak mondani, hogy a kovetkezo ket hetben jon e a baba vagy sem.
Remeljuk persze hogy nem, mert meg korai kenne, meg birjon ki vagy 3 hetet utana tolem johet. A mehszaj zarva van ami jo.
Azt is nekem kellett harapofogoval kihuznom belole, hogy be van e mar fordulva a gyerek, mire kozolte jai gen. De ezt az infot nem akarta volna megosztani az anyukaval.
Nem is idegesitem magam ezen a non, meg ezt a par hetet csak kibirom, aztan szules utan mar nem fogok hozza jarni.

Aranyeso, Katavirag: dolgozattok kitartoan a baba projecten aztan majd nemsokara olvashatjuk a ti tapasztalatotokat is.
Holnap vegre pentek es megint egy hetvege jon. :lol:

Banka
Kép
banka79
 
 


Sziasztok!

Annyit szeretnek irni mindenkinek, de vhogy nincs jo hangulatom, soooot... Feltem Leont, mindennel jobban szeretem es rettegek... egyre tobb tragedia tortenik korulottunk, a heten M. egyik ismerosenek a kisfia meghalt, 2eves volt, gyonyoru vidam kisfiu. Csak nagyon eleven, ez volt a gond, funfairen alafutott egy kisvonat ala :cry: :cry: :cry: ! Meg mi jon?
Leon is olyan eleven, egy pillanatig nem tud nyugton maradni, potyog, siman a falnak rohan, annyi serulese van, pedig minden pillanatban vele vagyok!

Katavirag! Nagyon drukkolok es sajnalom, h Oli is ennyit potyog, ez a korukkal jar, remelem hamar kinovik. Azt mondta Leon dokija, h hihetetlen, de a legtobb kisebb nagyobb beleset olyan csaladokban tortenik, ahol az anya mindig a gyerek mellett van, mintha azokra a gyerekekre, akikre a szulok nem vigyaznak, orzoangyal vigyazna :roll: !

Edu! Gyonyoru a "haziko", jol ertem hogy a tietek? Tenyleg szuleid is jonnek? Aron biztos nagyon fogja elvezni. Mar a multkor akartam kerdezni, h hogy Aron ilyen jol birja a repuleset? Leon kb 1percig tud a popsijan ulni.
Ja es nalam meg mindig nepszeru vagy :wink: !

Aranyeso! Sajnalom a negativ tesztet, de eljon a te idod is :wink: , addig sem kell idegeskedned...Anyosodnak van izlese, Nizza.... Jo dolguk lesz majd a gyerekeidnek :) !

Monica! Sosem fogom megerteni az anyosokat! Bar lehet egyszer megis, mikor en is az leszek...

Banka! az USAban minden orvos ilyen fura :roll: ? Tenyleg mar csak par het es ismet babafotok lepik el a topikunkat :) !

Csajok, drukkoljatok mara, megyek fonokkel megbeszelni, h mi legyen a munkammal :? !

puszi

Kép Kép
rima
 
 


Hello lanyok,

Csak nehany szo mert ejszaka van. Csutortokon eljott este a babysitter es mi apaval elmentunk vacsorazni es utana moziba. Megneztuk a Startrek cimu nagysikeru alkotast. :D Tulajdonkeppen minden mi ment a lenyeg hogy moziban uljunk kettesben. M egy szo nelkul alukalt igy a lanynak semmi dolga nem volt vele. Szeretnek en igy 52 dollart keresni.
Ma total pozitiv lett az LH tesztem (13. nap) es majd leszakad a derekam. Te Rima ha meg mindig a minipillen vagy es nem akarsz testvert Leonnak egy ideig valts at a kombinaltra mert ez nem tunik eletbiztositasnak.Mondtam is apanak, hogy ezek a don't touch me napok. :D
M nehany napja nagyon rossz passzban van de szerencsere az alvasba nem zavar be. Talan a fogai amibol meg mindig csak 6 van es lassan a joisten sem ment meg minket a tobbi x fogtol. Vagy esetleg az MMR oltas.
Holnap folytatom!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Banka,

Neked nagyon ados vagyok mar a korhazi pakkal. Tulajdonkeppen minden szart elvittem tok feleslegesen ugyhogy csak azokat irom le amire tenyleg szuksegem volt. 3 taska: egy a szuloszobara, egy a gyerekagyra, egy a babanak. A szuloszobara csak a szuloszobai taskat vittem mert megkertek, hogy a tobbit hagyjam lent a kocsiban es a szules utan ezt a ferjem levitte es felhozta a masik kettot. A szuloszobai taskaban a hasznalhato dolgok: meleg zokni (rohadtul tud fazni a lab szules kozben), papucs amiben rohatod a folyoson a koroket, furdoszobai gumipapucs ha akarsz a zuhany alatt vajudni, fitness labda a vajudashoz (sajna nem volt a szuloszoban a ferjem nagyot szivott a felfujasaval es a leeresztesevel de szuper a vajudasnal), iPOD, homeopatias golyok, fenykepezo, kontos (szinten a folyosoi korokhoz). A gyerekagyas taskaban : szopi parna (ezt nem vittem de nagyon megbantam), fesu, homeopatias golyok, gumipapucs a zuhanyzohoz. A pelenkazotaskaban: body, rugdalozo, sapka, takaro, bufikendo. Tudom ez nem sok minden amit felsoroltam de egyszeruen a torulkozotol a fogkefeig bezarolag MINDENT adnak a babanak es neked is es tenyleg tok felesleges a sajatodat hasznalni. Kulonosen ertem ezt a torulkozore meg a haloingre amit biztosan osszekoszolsz es kar lenne a sajatodat. Meg bugyit is adnak. :D Hu a parnat kihagytam ami a szopi kozbe nagyon tuti volt mivel a korhaziak borzaszto laposak.
Sajnalom a rossz kozerzetedet igy az utolso hetekre de abszolut meg tudlak erteni. En itt rengeteget panaszkodtam a lanyoknak a vegen mert mindenhol fajt mar es tul akartam lenni az egesz terhessegen, szulesen. A szules utan meg persze visszasirtam az egesz terhesseget es izgatottan varom szeptembertol a kovetkezot. A tesztet amit a dno csinalt fetal fibronectin tesztnek hivjak es a koraszulest hivatott elorejelezni. Probalj meg lazitani es elvezni a ferjeddel kettesben az utolso heteket! Utana majd picit nehez lesz (nekem legalabbis az volt) de nagyon szep. Ami a maternity leave-t illeti nem irigyellek es en tokre halas vagyok a sorsnak azert amiert nem kell egyenlore dolgoznom es M-mel lehetek. Viki 1 eves koraig probalj meg otthon maradni. Ha fel is kell mondanod biztosan talalsz majd munkat mashol es ezek tenyleg felbecsulhetetlen honapok. Gondolom a ferjeddel mar atbeszeltetek a strategiat. Ja a terhesseg vegi fajdalomrol csak annyit, hogy a 33. heten Philadelphiabol bogve vezettem haza mert valahogy M celbavette a bordaimat es iszonyatosan feszult a hasam. Na onnantol kezdve nem vezettem egyaltalan de M a 36. hetre a szo szoros ertelmeben lecsuszott az olembe es akkor vegre konnyen tudtam lelegezni de a hasfeszules nem mult el a szulesig.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


SZiasztok!

Rolunk: El kell adnunk a kocsimat (volskwagen beetle cabrio) mert kicsi lesz...peddig uugyyy szeretem :( :(
7vegen csaladom lent volt a beachen, tegnap Charlotte ugy elfaradt, h ulve elaludt a kanapen. :lol:
De hogy rosszat is: elkezdodott amitol rettegtem...Charlotte feltekenysege.
Ma megint elmentunk abba a debenhamsos uzletbe, es elkezdett hisztizni, hogy neki is vegyunk ruhat (kapott 2 polot meg 1 gatyat) de neki az nem volt eleg,merthogy Ocsike tobb mindent kapott. Es szepen amig nem figyeltem visszapakolta Noel ruhait, es maganak rakott bele ruhakat. (hozzateszem Charlottenak 3!! szekreny ruhaja van!) En azt hittem,hogy fel se fogta meg,hogy kistesoja lesz, de ugy latszik igen. Es mikor Apjuk hazaert (szokasos udvozles: Nekem csok,Charlotteot felveszi, Noelsimi) akkor a Noelsimis resznel Charlotte elkezdte lokdosni a kezet. Nagyon felek,hogy mi lesz,ha megszuletik .. :roll:
De vettem Noelnek 2 polot, 2 gatyot, 1 pulcsit meg egy szettet amiben 5 eloke van. OOllyan edddikk!!! :lol:

Rima
Jezusom :shock: :? Nem jutok szohoz...az en lanykam is olyan eleven en is ugy felek, hogy egyszer valami komolaybb tortenik. :?
Fonokkel mi volt?

na most ennyi

Gyertek Csajok gyakrabban!!!!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Edu! De jo nektek, irigy irigy! Nalunk M nagyon nehez eset, babysitterrol hallani sem akar, vagy ha mar, akkor vmi kedvesarcu nagymamat elfogadna Leon melle, lehetoleg orvosi diplomaval es azert legyen par ev ovono tapasztalata. Igy meg nehez, bar baratnoim mondjak, h ok elvigyaznak Leonra, de nekik is van csaladjuk, igy nem varhatom el toluk. Mnek a childminderre is voltak feltetelei, de mondjuk azok profik es szigoruan ellenorizve vannak :twisted: .
Erdekes, nekem szules alatt hihetetlen melegem volt, fujtak is ram a hideg levegot rendesen, meg ablakok nyitva....es sose volt szopiparnam, vagyis ketszer hasznaltam, de nagyon idegesitett :roll: ...
nem hiszem, h lesz Leon 2 a kozeljovoben... mar lassan 2 honapja szinte mindig verzek :twisted:!

Monica! Elhiszem, h sajnalod az autot, batyonak is ilyen van. Milyen lesz a kovetkezo? Gondolom az is cabrio :) ! Charlotte feltekeny? jujjj, probalod ot vhogy felkesziteni a kisocsire? esetleg vmi konyvek olvasasa vagy jatszocsoportba hordani, ahol mar tobb gyereknek van kistestvere. Nem mutatsz kepeket az uj szerzemenyekrol? Mar regebben akartam kerdezni, h hogy becezed Charlottet?
En is feltem Leont es a legrosszabb,h ugy fognam mindig a kezet es nem engedi :roll: . O is olyan eleven...

Csajok, legyszi drukkoljatok, holnap vizsgazok!

Szep estet!

Kép Kép
rima
 
 


hahó csajok :)
elsőnek is most jöttem kicsit sírni, de csak zárójelben, mert tudom, ez semmi, de azért mégis...
szval voltam az új nődokinál tök szimpi, elküldött röntgeneztetnia csípőm és megjött a lelet, szűk vagyok... :? Csak kisfejű babával lesz esélyem a normál szülésre. Persze azt mondta, ha a babab mérete engedi, megpróbálhatjuk. Csak persze még nem vagyok várandós.
jaj, hát ezért nem ment lejjebb Máté óriás buksija, ( 37cm volt szüléskor... )
csak tudjátok azért zavar, mert írtó széles a csípőm, kivül... és azt hittem, hogy hamár mondjuk nem kapok normális ruhát magamra, legalább a szülés pikkpakk vagy ahogy itt mondják tip-top megy majd... hát nem... csak tudnám mi a célja a Teremtőnek az én ultravastag széles és belül keskeny csípőmmel... :?
na mindegy....
Máté amúgy csudapók, elkezdte mondani hogy ne-ne ha valami olyat csinál amit nem szabad. Kanállal egyedül eszik, de azért néha el kell a segítség. :) meg olyan nagyfiús. de még nem jár ;)


Edu, mi holnapután megyünk haza autóval, azaz 21dikén fogunk átvágtatni Ausztrián.... :( kár, hogy nem pár nappal később... vagy Ti nem lesztek ott pár nappal hamarabb... :(
nem semmi, hogy Áron hoyg bírta a vérvételt... én úúúúgy utálom....
annyira jól néztek ki, úgy szeretem nézni a képeket, amikor rád van kötve Áron :)
szerintem se aggódj a fejlődése miatt, én sem jártam még 15hósan, azt mégiscsak lett belőlem valaki ;)

Bambim, nem, a zárt fórum nem babanetes. És amúgy néhányan tartjuk/ják a kapcsolatot, szval nem olyan vészes. persze én is sajnálom.
tök szupi lehetett a Balcsinál. kicsit honvágyam van....


Én amúgy abban hiszek, hogyha nagyon félted valamitől a gyereket (pl hogy letörik a foga) akkor az önbeteljesítő jóslat lesz... szval én igyekszem úgy nevelni, hogy nem azt mondom, hogy jaj el ne ess kicsim, hanem, hogy figyelj hová lépsz, vagy óvatósan. Persze még önállóan nem lép :P
de komolyan, én azt gondolom, hogy hagyni kell, hogy felfedezze a világot, jó mondjuk nem engedem, hogy kutyakakit egyen, de nem vagyok állandóan a nyomában, csak szemem sarkából figyelem. nem is történt még igazán nagy balesete. persze majd ha elindul, amjd meglátjuk.


Katavirág, hajrá petenövesztés meg miegyébb++++
szegény Oli :( vicces, nálunk a wc tabu, oda nem mehet be. mert valahogy amúgy is pici a hely és szinte azonnal a wcbe kapaszkodna, ami meg mégiscsak...


Rimadrága, írtam neked privit a zártra várnak Téged is a többiek. Csak persze most ott sincs nagy élet! :?
tök ari lehet, hogy Leon a nagyokkal jtszik!!!! Máté is mindig néziahogy a nagyok labdáznak. Vettem is neki labdát, mire az apja szólt, hogy minek veszekneki játékot van neki egy csomó. De amikor meglátta a labdával játszani mindent megmagyarázott :)
és télleg, honnan tudsz Purcról?
nálunk Máté amúgy nagy könyvrajongó. van hogy odamegy a könyvespolcához (neki is van) és leveszi a könyveket egyenként és olvasgatja. tünemény. :)
mi volt a főnökkel????
ja és ++++++ egész napra, majd írd meg az eredményt ;)



Aranyeső, igen itteni magyarokhoz mentek locsolni. :) az itteni dimbesdombost meg szokja már lassan a ccombom, :P hamár a csípőm ilyen fura :?
olyan szépek a képek! Ti mikoris lesztek hol Magyarországon? mi 7dikéig otthon leszünk. Bpesttől nem messze.... akár talizhatnánk is...?


Banka, sajnos igen, nagypocakkal egyre nehezebb az alvás... én a legjobban a vizesedett kezeket utáltam, legalábbis most erre emlékszem. meg ogy mindenki kérdezte, hogy mivanmán.... Te nem érezted, hogy be van-e fordulva a baba?
mi lett a teszt eredménye, szülsz a köv 2 hétben? és vajon ezt honnan állapítják meg?


Moni, fúúúú nem semmi ez a féltékenység... nincs valami jó könyv rá, amivel lehet segíteni Charlottenak hogy feldolgozza a dolgokat?
sajnálom a kocsit de tuti találsz majd jót :)


na megyek, pakolni... aztán megint eltűnök,anyóséknál kezdjük az otthonlétet, nemtudom mennyit fogunk tudni netezni.
puszka

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Sziasztok lanyok,

Tegnap reggel M 40 fokos lazra ebredt ami a lazcsillapitok ellenere is folytatodott es ejszaka elerte a 41-et is. 3x telefonlatunk a rendelobe az ejszakai $20 fajt es semmi ertelmeset nem tudtak mondani a lazcsillapitokon kivul. Tudjatok itt nem lehet csak ugy besetalni a rendelobe hanem elobb telefonalni kell es ok eldontik fogadnak e. Az ER-ba termeszetesen barmikor bemehetsz. Mindenki meg van rola gyozodve, hogy ez a 8 nappal ezelott beadott MMR miatt van mivel semmi mas tunete nincs a lazon kivul. Remelem is hogy 'csak' errol van szo mert 2 nap mulva utaznank de igy nem merek elindulni es akkor buktuk a $3000 repulojegyeket es minden egyebet. Vegigsikitotta az ejszakat es nem volt hajlando sehol sem aludni velunk meg vegkepp nem. Csak akkor nyugodott le ha fel-ala setaltunk vele. Persze total ki vagyunk utve mindharman most varom, hogy felebredjen a delelotti alvasabol es ha lazas mostaztanmar tenyleg kikonyorgok egy idopontot az orvoshoz.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kolyok,

Sajnalom, hogy nem tudunk talalkozni de egyszer biztosan sortkeritunk ra. Szerencse, hogy ilyen alapos dokit talaltal magadnak. Itt soha nem csinalnanak csiporontgent es ahogy Banka is mondta orulhetsz, hogy szobaallnak veled de szigoruan csak a legszuksegesebb dolgokrol. Hat igen az ember testfelepitesebol nem sok kovetkeztetest lehet levonni a szulesre vonatkozoan hiszen csontvekony nok siman kipottyantanak egy 4kg-os gyereket mig egy un. childbearing hip-pel megaldott no meg segitsegre szorulhat. Ne buslakodj ezen mert mother nature ugy tervez ahogy akar es minden szules mas meg egy anyukanal is es a kovetkezo szulesed nem feltetlen kell hogy ugyanolyan legyen mint az elozo, sot! Jo 'pihenest' otthon es tegyel fel uj kepeket az albumodba. Gratulalok a kanallal eveshez nalunk ez meg messze van. Es a konyvezes tenyleg az egyik legkedvesebb elfoglaltsaga M-nek is.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Monika,

Szerintem jo hogy Charlotte-n most jon ki a feltekenyseg mert igy sokkal konnyebb kezelned mintha az ujszulotteddel egyutt kellene erre figyelned. Meg van 5 honap es ezelatt tuti kitombolja magat a lanyod. Ruhabol nalunk is tul sok van ezert aztan vegkepp ne erezd magad rosszul es gondolom a kislanyok szeretnek szepen oltozkodni. Milyen autot kerestek a bogar helyett? Nekunk 1 autonk van es azt en hasznalom az esetek 75%-ban mert a tomegkozlekedes egy vicc a ferjem meg buszozik munkaba menet.
Tenyleg mi tortent veled a mult heten?
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Rima,

A toparti haz sajnos nem a mienk csak bereljuk. A szuleim idejonnek Magyarorszagrol egyenest mi meg a Berlinben elo noveremmel Munchenben talalkozunk es onnan megyunk egyutt a hazhoz. Family reunion lesz. :D Magyarorszagra azert nem megyunk mert a szuleim ugyis idejonnek a ferjem szuleivel meg nem kivanok talalkozni a baratokkal meg levelezunk. A babysitter tenyleg kenyes kerdes. A ferjem talalta a munkahelyen, az egyik kolleganojenek dolgozik igy volt referenciank rola. Gondolom mar tulvagy a vizsgadon, remelem jol sikerult. M a repulest csak par oraig birja ilyen transzatlanti 8 oras uton meg utoljara 3 honaposan volt ugyhogy meglatjuk milyen lesz. Ja vegul tegnap en is elkezdtem verezni-barnazni ugyhogy az lh teszt biztosan rossz infot kozolt. Szerintem nalad is a minipill miatt lehet a verezgetes. En utalom mert ocsmany tole a borom es frusztralt vagyok de mar ugyis csak 2 honapig szedem.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


A gyereknek megint felment 39,8-ra a laza ugyhogy kaptam idopontot 4:15-re. Yippie!!!!

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sziasztok!

Voltunk UH-n, minden rendben es meg mindig van kukink! :lol:
Kepet nem kaptam, mert nem tul jo minosegu volt a gep, de majd megyunk 4D-re es ott lesz! :wink: :lol:

kb.13 centi hosszu
CRL:53,5 mm
nucha: 1 mm

ezek vannak a papiron

Edu
Uuu...szegeny Aron :( :( Remelem jobban van mar! En a laz amitol a legjobban felek Charlottenal is :oops: Neki szerencsere nem volt meg ilyen magas laza.
Nagyon kedves vagy, hogy erdeklodsz, "csak" annyi volt, hogy a vervetelen nagyon rosszul lettem, es utana egesz nap fekudnom kellett, de mivel nem tudtam semmit enni estere attol lettem rosszul. :roll: Masnap se volt minden tuti, de pentekre kutya bajom se volt.

Kocsi: Apa azt mondta, h karpotlasul olyat veszunk amilyet en szeretnek (bizonyos hatarokon belul persze :lol: ), de tipikus pasi, szoval mar mondja, h nezd ez milyen jo, meg ez mennyit tud meg ilyenek. :roll: Tipikus pasi :roll: :lol: Az Audi Q5-tel baratkozok de meg nem tuti.

Feltekenyseg: Remelem igazatok lesz, es mire megszuletik Noel kiheveri ezt a dolgot.. :roll: Mondjuk neki mindig, hogy majd te leszel az okos novere, aki majd megtanit neki klassz dolgokat. Meg ugy dontottunk,hogy mikor megszuletik Noel veszunk Charlottenak egy Baby Born-t, es akkor egyutt leszunk anyukak, es biztos jobban fog tetszeni neki ez a babazas dolog.

Kolyok
Sajnalom a csipo dolgokat, de az telleg jo,hogy ilyen alapos volt a doki!

Rima
nem szoktam becezgetni, illetve Dragam meg hasonlo, Mo.-n mindenki Lottinak hivja, itt az ismerosok Charnak.
Vendég
 


ja es holnap egy 3 eves nagylany anyukaja leszek! :oops: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Koszonom a drukkokat, ugy erzem, h sikerult a vizsga, eredmeny par het mulva. Addig lehet szoritani a kovetkezore, ami penteken lesz :wink: !
Fonok meg nem tudja eldonteni, h mit akar, vagyis azt, h hetvegen dolgozzak.... na ne maaaar :evil: ! De mondta, h meg gondolkozik rajta, mert nagyon csipi a buram es hogy fogok hianyozni, szoval meg jelentkezik!

Edu! Te jo eg! Szegeny Aron! Mit mondott a doki? Ugye minden rendben es csak az MMrtol van? en ettol az oltastol rettegtem es kitoltam volna minel kesobbre....
A verzes nalam valoszinuleg a gyogyszerektol van, amit pajzsmirigyre szedek :roll: ! Szeptembertol baba project? De jo, most en is ugy szeretnek egy pici babat, ahogy olvasom Monica ill Banka hozzaszolasait, de nem lehet :( ... de majd eljon az en idom is :wink: !

Kolyok! Sajnalom, h kicsi az esely a rendes szulesre, de a remeny hal meg utoljara, nem :wink: ? Edes lehet Mate es nagyon okos is :wink: :wink: ! Ugye, milyen nagyok? Neha azt veszem eszre, h Leonnal, mint a felnottel lehet "beszelgetni". En sem feltettem ennyire Leont, de o egy igazi kis vadoc. 2szer szemhejfelszakitas, 1szer iny, ma pl ket pupot szedett ossze, nekifutott a falnak :roll: . Ja mert olyan gyorsan fut es nem tud lefekezni :oops: , tegnap meg a nyitott ajtonak rohant neki, csak kisebb orrverzes volt... azt hiszem ennyi eleg is :roll: :lol: ! Leon is imadja a konyveket, bar megvannak a kedvencek, van a reggeli konyve es az esti konyve es veletlenul sem olvashatjuk a reggelit lefekvesnel :lol: , meg mindig lapozgat es parancsol, h most ezt olvassam.
En jun 4-jul 28 otthon leszek, vagyis leszunk :D ! Mar nagyon varom :) ! Nektek meg nagyon kellemes nyaralast, kenyeztessek csak Matet a nagyszulok :) !

Monica! Gratulalok a tokeletes adatokhoz :) ! Charlottenak a baba meg tokeletes lesz. Az auto is super, bar szerintem a cabrio hianyozni fog, tudod az szabadsag, legalabbis en imadom. De tudom, komoly auto kell annak, akinek 2gyereke van :wink: !

Katavirag! Nagyon eltuntel :? !

Fuuu, sok a hiba, ertelmetlen mondatok... rima lep aludni!

puszi

Kép Kép
rima
 
 


Charlottenak nagyon nagyon boldog szuletesnapot kivanok :D ! Eleted minden perceben legy vidam, boldog es ilyen eletrevalo, vagany csajszi, mint amilyen most vagy!

Kép Kép
rima
 
 


sziasztok,

A dno pontosan 2 percet foglalkozott M-mel es mar az ajton kivul volt. Szerinte az MMR okozhatta vagy elkapta a roseolat amit beazonosithatunk ha megjelennek majd a kiutesek. Najo de az MMR miatti kiutesek is hasonloak ha egyaltalan megjelennek. A laz eltarthat meg 2 napig es artalmatlan. Mindenesetre ha ejjel 105F kore menne tuti nem a 20 dollaros telefonos segellyel foglalkozunk majd hanem megyunk egyenesen az ER-ra. :twisted:
puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Huuu, Edu, ez nem hangzik jól! Remélem ma már láztalan lesz, hogy holnap tudjatok utazni. Érdekes, hogy ott ennyire nem veszik komolyan az aggodó anyukákat. Itt -állítólag- az éjszaka közepén is megröntgenezik a gyereked, ha attól félsz hogy lenyelt valamit....

Ha itt lennénk Svájcba, átugranék Hozzátok Ausztriába, de hogy piont nekünk is most kell hazamenni.... sajnálom... :roll:


Moni, Isten éltesse sokáig Charlotte-t. Milyen furi, Neked már van egy nagylányod :)

Rima, nemcsodálom hogy csípi a búrád a főnök, de azét hétvégi dolgozás :roll: Nektek mikortól lehet majd tesóprojekt?
Lányok, most azt játszuk, hogy kergetőzünk Európában? Te meg akkor még haza, jó tudom az neked más, de akkoris... akkor amikor én már lassan indulok vissza. :P Egyszer megejthetnénk egy talit, de komolyan. Mondjuk legközelebb Edu jó előre szól, mikor jön :D persze lehetm, hogy most is szóltál előre Edu, csak nem kapcsoltam.

na rohanok pakolni, Máté alszik ki kell használni. mert ha ébren van, visszacsinálja, amit én már megcsináltam.
Ja ma véletlen, míg az egyik szobában voltam a másikban elérte azt a dobozt amiben az apja piros csokitojása volt... hihi :) de a doboz érdekesebb volt, de azért csokit is evett :roll: :shock: :D :lol:
http://picasaweb.google.com/zsuzsanna.makai/Mate14Honap#5337850519536483746

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Te Kolyok, a sogorodat nem Sztaray Balintnak hivjak??? Tokre hasonlit arra aki 98-ban az ELTE-n altalanos kemia labort tartott nekunk.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kicsi a világ :D és kedvelted, vagy szenya volt?
(nem esett le, hogy Te az ELTEn voltál kémiás... a nővérem is az amúgy, leánykori nevén Vaik Judit :) ott ismerkedtek megám... micsoda romantika :D )

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Nahat a novereddel egy evfolyamon kezdtem. Legalabbis emlekszem a nevere 97-ben vegyesz szakon. En nem a Sztaray csoportjaban voltam de nehanyszor helyettesitett meg tartott eloadast es mar bocsanat tudom hogy a sogorod de szerette nezegetni a csinos fiatal hallgatokat. :D
Na most aztan jol beazonositottam a csaladodat. Sot arra is emlekszem, hogy a Balint anyukaja kozepiskolai kemiatanar volt (talan Fazekas) es irt jopar konyvet. Visszanezem majd a keresztelos kepeket mert valoszinuleg a noveredet is beazonositanam arcrol.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


hihi :) télleg kicsi :)
persze, ismerem a sógorom... a nővéremet is ugye onnan ismeri :) miután már nem tanította akkor kezdett el udvarolni neki.... :roll: :lol:
Bálint anyukája szerintem nem kémia tanár, hanem magyar... és talán a Radnótiba de tanár :)
ez jó, már másfél éve fórumozunk és most derül ki :)

Kép

Kép
kolyok28
 
 


rájöttem, nem is tudom a vezetéknevedet... hogy kérdezzem meg így a tesómat :lol: átküldöd priviben?

Kép

Kép
kolyok28
 
 


ja és Monster, hogy van???? remélem már nem lázas!!!! +++++

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Sziasztok!

Na megvolt a szuk csaladi koros szulinapozas! :wink: Charlotte nagyon orult az ajandekanak, ki is mentek Apaval kiprobalni. :lol:

Kolyok,Rima
Nagyon arik vagytok koszonom szepen Charlotte neveben is! :wink:

na most csak ennyi, megyek gyorsan kisutom a husit vacsira! :lol:
Vendég
 


Moni, mit kapott Charlotte? télleg, mi lesz a nagy bulival, végül hol lesz?
vidám estét... :)

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Hali :!: Csutortok, yeah :wink:

Nem voltam par napig, valahogy elment az ido... apa is szabin volt, egesz jol elviseltuk egymast :wink:

Jo sokat irtatok :!: Bocsi, de nem tudok mindenkinek reagalni, de azert elolvastam.
Jo utat az utazoknak :!: Mi egyelore 2010 julusig Ausztraliaban tartozkodunk. Ugy nez ki, osszejon az egy eves sydneyi tartozkodasunk is, kb. 6 het mulva koltozunk.

Charlottenak boldog szulinapot :!:

Mi jol vagyunk, Olikam csudaedes :!: Ahogy telnek a hetek, egyre aranyosabbak :!:
Jelenlegi sulyunk 12kg kereken. 10 fogunk van. Egy regi bebiknek valo alafekvos jatekat tologatja jarokeretkent maga elott. Hiaba, mindenki igy kezdi es aztan igy fejezi be :wink: Egyebkent egy kezet fogva is nagyon szepen jar, de amint elengedem a kezet, leereszkedik negykezlabra :roll:
A napokban felismerte, hogy ugyanaz a Mici Macko van a pelenkajan, mint ami a szobajaban a falon es a takarojan is :lol: Ha azt mondom bukfenc, bukfencezik :lol:
4 5 kockabol tornyot epit. Es nagyon orul neki...
Allathangokat utanoz :!: Olyan mint egy nema kisember, aki mindent ert :wink:
A dohanyzoasztalra, alacsonaybb szekrenyekre boztonsaggal fel es azokrol lemaszik. Meg a magas franciagyarol is jol letolat, mar nem kell felni a leesestol.
Alvokank alakul, kopp, kopp. Edu utan en is bevetettem a halozsakos megoldast, talan az is segit, mert a takarot secc pecc lerugja magarol es itt nagyon alakul az oszies huvosebb ido.
De azert kijut meg mindig a balesetekbol :cry: Tegnap banalis hibat kovettem el: ha vasalok, utana mindig leteszem a vasalot a foldre, mert attol felek, hogy a zsinornal fogva magara rantja. Tegnap reggel vasaltam, de deleott is akartam, ezert nem huztam ki a konektorbol, csak kikapcsoltam. Naaaaagy hiba volt :oops: Kis eges a tenyerken, nagy eges a szonyegen :oops:
Rima, en is sokszor feltem Olivert, o is nagyon izgo mozgo. Nagyon sajnalom azt a kisfiut. En az ilyen hir hallatan ugy erzem, en is meghalnek vele vele egyutt. Mar az ilyen filmektol is kiraz a hideg.
Persze azert nem szorongva feltem ot, csak most mar minden lehetoseget fel kell mernem, mi az amit elerhet, bekapcsolhat, odanyulhat, kinyithat..... mert meg is teszi.

Velem anni, hogy tegnap leszippantottak 13 petesejtemet, ebbol 10et tudtak felhasznalni, 6 osztodott szepen. Holnap visszaulti. 1DB!
Igen, Aranyeso, valoban nekem is megfordult a fejemben, hogy kar szarozni egy embrio visszaultetesevel, hiszen 3x nem lettem terhes. De nagyon sokan tobb sikertelen lombik utan varatlanul terhesek lesznek 2 3 babaval. Valahogy, abban a korben olyan konstellaciok miatt, sejt vagy molekularis szinten hirtelen passzolnak a dolgok.... ezt senki sem tudja, miert van igy.
En is konnyeden ravagtam, miert ne ketto, de aztan belegondoltam: EN NEM AAROK IKREKET!! Minden ikres ismerosom azt monda, egy agyrem az elso fel ev, es utana is nagyon nehez. Oliver alig 2 eves enne es en itt vagyok a vilag masik vegen teljesen egyedul. Csakis egy baba fer most bele, persze kesobb lehet meg tobb. Inkabb legyen tobb probalkozas, mint a stressz es az idegeskedes.

Na, mara csok. Aki nem utazik, azert irjon :wink:

Hetvegi helyzetkepek egy loversenyrol:
(nem is ertem ezeket az ausztralokat, mindenki ugy ki volt nyalva, en meg ott slattyogtam strandpapucsban, farmerben. Mult hetvegen meg egy vendegsegben cuppogtam a mocsaros kertipartyn miniszoknyaban es magassarkuban, az ember nem tudja itt, mibe kell oltozni ) :lol:
Kép Kép :lol:
katavirag
 
 


Hali :!:

Igy indulas elott nagyon osszemosodnak a napok, minden napra jut valami tennivalo, most is csak gyorsan :roll:

Monica, nagylanyodnak utolag is nagyon boldog szulinapot! Szepen novoget tesobaba odabent, ti is keszulodtok lassan haza? Nagybevasarlas? :lol:
Edu, huu, sajnalom M-et, remelem nem lesz semmi gond vele az ut soran, es a laza is lecsillapodik. Nyugos lenne egy lazas gyerekkel vakaciozni :? Jo utat Nektek es elvezzetek!!!!! :D
Ja, dvd cimeket akartam irni Neked, itt is volt a fejemben, aztan majdnem elfelejtettem :oops: Nagyon bele tudok valasztani az unalmasok koze, de van 1-2 egyszer megnezheto nem agytekervenyeket megmozgato film, amiket az utobbi idoben lattam (azert akad kozte jobb is) bar mint tudjuk, mindenki izlese MAS es MAS:
1. New in town (Renee Zellweger) 1* megnezheto
2. Bride's war (Anne Hathaway, Kate Hudson) 1* megnezheto
3. Doubt (Meryl Streep) ez egesz jo volt
4. The Changeling (Angelina Jolie) ez is jo volt, 1* szemeltakaros resz vigyazni vele, ja drama, bevallom megkonnyeztem
5. Vicky, Cristina Barcelona (Woody Allan film - Penelope Cruz) kicsit uncsi
6. The Dutchess (Keira Knightley) ezt ajanlom :D
7. The uninvited (thiller) 1* megnezheto, szemeltakaros neha...neha
8. The curious case of Benjamin Button (Brad Pitt) hmm, jo volt, megkonnyeztem :oops:
9. What happens in Vegas (Cameron Diaz, Ashton Kutcher) 1* megnezheto, ebben azert az 1-2-nel tobbet nevettem
10. 27 dresses (Katherine Heigl) kis romantikus love story, apa lehet nem ertekelne
11. Becoming Jane (Anne Hathaway) so-so, az uram nem birta vegig nezni :D
12. Pride & Prejudice (Keira Knightley) nekem tetszett, a konyvtol nem sokban ter el, kosztumos! :D
Huu, van meg egy jo par, de kolcson adtam, es mar nem emlekszem a cimekre, bocsi.... a nagyon pite filmeket meg nem irom le, jelen pillanatban a Kite Runnert nezem.... ismeros ajanlotta. Remelem lesz mikozul valogatnod! :wink:
Na, hogy element az ido, a pitem kozben megsult :lol: tudjatok charity-re kellett kesziteni valamit, a felesegek itt nagyon komolyan veszik ezt :oops: en meg "kotelezobol" nem maradhatok el az uram szerint.
Rima, orulok, hogy tul vagy a vizsgan, es hogy lepipaltad az osztalyt! :wink: A fonok hetvegere is be akar fogni dolgozni?? Jol kerd meg akkor az arat, ha igent mondasz! 8) Jo sokaig lesztek otthon! Mindjart itt a junius! Mi kb. juni 6-10-ig Szegeden, aztan vissza, ennyi az ossz Mo. tartozkodasunk napja, csak lejelentkezunk :wink: Ha az uram nincs velem, akkor termeszetesen hosszabb szokott lenni, de vele nem lehet, egyszeruen nem fer meg a feneken :roll:
Kolyok, Ti is pont akkor indultok vissza, amikor mi megerkezunk :oops: es sajnos Bp.-hez semmi kotodesem, igy utba sem ejtjuk :( meg jo, hogy ilyen szetszorva vagyunk :lol: kivancsi lennek mindenkire, de ez nem olyan egyszeru.
Kata, persze teljesen megertem a nezeted, en sem szeretnek IKREKET meg az uram sem :roll: :oops: nem egyszeru, meg ha elso szulottek is, segitseg nelkul pedig szinte keptelenseg :!: Jo sok petet "csinaltak" Neked, 13 :shock: nem faaajt? De legalabb most egy jo darabig nem kell, kitartast, most mar ossze kell jonnie! Ja, es nagyon orulok, hogy maradhattok meg Ausztraliaban, 6 het az mar egyaltalan nem sok, mar szervezheted is a koltozest! :D Meglesz a "teli" program!

Huu, elkesem, robogok, puszi mindenkinek! :D
Vendég
 


Katavirag, nagyon jok a kepek! Oli annyit valtozik!!!! Kis arcara! Kezd pasisodni :lol: mindenki napszumevegben, tetszik! :D erre senki, pedig van napsutes ezerrel.
Vendég
 


Rima, ill. en tudom, hogy le fogod pipalni az osztalyt... :lol: igy visszaolvasva kicsit kapkodosra sikeredett
Vendég
 


Sziasztok!

Kolyok
Egy rozsaszin akkumulatorral mukodo quadot kapott! 8) :lol:
Lesz buli igen,szombaton :wink: A beachen van egy jatszohaz es ott lesz. :wink: 8 gyerkoc lesz, es remelem csudi jo lesz. :lol:
Es megtanultam a happy brithday to you-t franciaul, hogy a gyerkocok is tudjak majd enekelni. :oops: :roll: :lol:

Katavirag
NAggyon eddes Oli :lol: Az ikrek nezopontot megertem, es mernem bevallalni a kockazatot. :oops: Vasalos balesetet sajnalom, remelem nem volt olyan nagyon nagy siras. :( Nagyon ugyes mar Oli, igazi nagyfiu mar! :wink:

Aranyeso
Hat mar lefoglaltuk a repjegyeket, majd meg intezni kell,hogy szomszedek nezzenek ra neha a kecora, meg viraglocsolas, ilyenek. :lol: Akos dolgozik, mint allat, hogy a ceget itt tudja hagyni, bar ahogy ismerem Mo.-n is allandoan a laptopon fog logni, e-mailezik majd, telefonalgat. :roll: Nem lesz nyugodt ugy se. :twisted: Vegulis 3 hetre megyunk haza, hogy minden rokonyt megtudjunk latogatni, meg el akarjuk vinni Charlotteot a veszpremi allatkertbe, Balcsin is leszunk 1 hetveget az otthoni baratokkal, szoval csudaklassz lesz. :D
Es annyira jo lesz, mert a batyamek Svedorszagban laknak es a 2 lanyat kb 2 eve lattam utoljara, a batyamat is 1 eve, szoval mar nagyon varom ezt a hazautazast. :)

Edu
Hogy van M.?

Ha mar az "ide-oda utazas, megis egymast elkerulesnel" tartunk, akkor mi meg jun.22.-en megyunk haza. 8) :lol:
Vendég
 


Monica, rozsaszin quad :?: :!: :lol: Gondolom nem tud szaguldani vele, csak gurulgatni, edes lehet! Jo bulizast hetvegere, lesz valami hercegnos beoltozeses hancur? :wink: Eljen a Balaton, megunhatatlan :D Amig nincs gyerek, addig mi kemenyen gyurjuk az utazgatasokat, utana csak visszafogottabb lesz, most meg suritunk amit lehet. Az uram 5 ev utan mar jart eleg helyen Mo-on, Szeged meg tul "kicsi" neki, igy nem idozunk, csak majd ha gyerek lesz :wink:

Jovo heten megyek 2 baby shower-ra, hmm, most eloszor eletemben, de hat rajottem en, hogy itt csak a vendegek jarnak sz@rul :oops: suthetek, fozhetek, meg meg ajandekot is vihetek, az egyik csutortokon, a masik szombaton, eljen :!: Kivancsi vagyok mit jelent nekik a "jo buli"?

Balesetek: nem lehet mindig hipp-hopp pont ott az ember, ha baleset eri a gyerkocoket, ne is gondoljatok ra, hogy barmi rossz is tortenhet! Ugye en felig falun nottem fel, ahol azt mondtak, igy erosodik, lesz stramm a gyerek :roll: Valahol igaz, at kell elnie a tragikus dolgokat, mint vasalo eges, vagy ajto kezre csapodas, forro viz, leeses farol stb. mosogatoszer ivas es meg mennyi lesz eztan :oops: Legyetek felkeszultek, de ne gondoljatok semmi rosszra! :wink:
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?