tisa, szupi, hogy ilyen jól alszotok. Mondjuk kell is majd az energia, ha egyedül vagy egész nap, legalább éjjel nincs készenlét... hát, igazad van, nem irigyelünk az apátlanság miatt. Nekem az elképzelhető legrosszabb, nagyon nehezen viseltem már baba nélkül is, mikor távol volt...
cat, agyhártya ellen a nagyok is megkapták, mivel halálos, és nagyon gyorsan jön, a pneumot azért tartom fontosnak, mert a nagyok mindenfélét hazahordhatnak, és folyton beteg lenne. Rotával nekünk nem nagyon volt gondunk eddig, nem is kértük, de most, amíg terhes voltam, nagyon sokszor kaptam ilyen fosóshányóst, kétszer annyira, hogy majdnem kórház - ha nincsenek a nagyok, biztos befeküdtem volna... és félek, hogy ez előjel volt, és pont, hgy ne kelljen kórház, mégis beadatom. kullancs ellenit meg majd jövő télen, nekünk kell, itt van sok.
zsu, kell spermabankba tenni vésztartaléknak, általában szokták is felajánlani, és egyszerű inszeminációval megy a megtermékenyítés. Minden elismerésem a pasidé, nem szoktak ilyeneket felajánlani!!! Mi maradunk az óvszernél szerintem, majd ha Misi nem szopik, lehet, váltunk gyógyszerre, meglátjuk. A spirált a féjrem nem engedi, anyós a spirál ellenére lett terhes, és belefúródott a magzatba, el kellett vetetni... Nekem külön kérnem kellett, hogy ne kössenek el, furán néztek is rám, de még adtam egy esélyt, hog ymeggyőzhető legyek egy negyedikkel. Néha azért bánom, mert elég stabilan nem szeretnék még mindig terhes lenni. Negyediket szeretnék, csak a gyerekutánfutkozós várandósságot kihagynám...
kutacsról én úgy tudom, ha naygon be van esve, akkor kiszáradásközeli a gyerek. Azt, hogy szomjas lenne... nem tudom...
virág, kaki még mindig vadászattal megy. vagyis egyszer volt önállóan, és bizony ez összeesett azzal, hogy nem kapott egy napig gripe watert, úgyhogy valszeg amiatt kell kihőmérőzni belőle. Most már mikor elkezd szenvedni, próbálom erőltetni a témát, hogy ne mélyedjünk nagyon bele, ez általában a második nap. Harmadik napra már elég rosszul van szegény
Kutyafüle, mi nem mérünk, de semelyik gyerekemnél nem érzékeltem étvágycsökkenést az infacoltól...
Ildi, az eredeti angol betegtájékoztatóban az van írva, hogy spoonful (5ml) . ez azt jelenti, hogy kanálnyi, 5 ml. Az okos magyar fordító kávéskanálnak fordította, és szintén odaírta, hogy 5 ml. Ettől függetlenül ugye én is csak éjszakára adom a teljes adagot. Teáskanálnyit is adhatsz nyugodtan, az 2.5ml. a kávéskanál borzasztó kevés.
És Misi is így nyomta az éjszakákat, ahogy tolódik ki majd az első evés ideje, úgy lesz majd egyre kevésbé fárasztó a kelés hajnalban
Legalábbis nálunk az van, hogy a 2. evése után már csak nyűglődik, és bár alszik, fel, felriad, nyög, sír. És ez ébrentart. Néha annyira rossz neki, hogy fel kell kelni és kendőzünk, ez már talán 1-2 hete nem is volt. De egyre később kel először, így a fél2-ből először 3, fél4, és mostanában már 4-fél5 lett. szóval vége lesz egyszer!
beo, örülj neki, hogy nem csak azért vannak alvós képeitek, mert mikor nem alszik, bőg
nekünk rékáról ugyanis ezért vannak csak alvósak
és a videók is olyanok, hogy max1 perc, és a végén mindig torzul a pofi:)
és ügyes vagy, hogy nem foglalkozol azzal, hogy mi lesz, elég a napnak a maga gondja... szerintem is lesz elég tej Balázsnak! legfeljebb nem háromóránként eszik majd, hanem másfél-kétóránként pár napig. Nekem mindig az vált be tejválság idején - összebújni minél többet, és hagyni mindent a fenébe.
jaj, mindig akarom írni, hogy annaszusziék jól vannak, beszéltem vele telefonon, már vagy egy hete, így nem nagyon emlékszem rá, hogy mikről, de jó sokat
nem nagyon fér a géphez ő sem...
Liliana, lehet sportolni is, fogyózni is, de ésszel. Nem is fogyózni, hanem csak odafigyelni arra, mit eszel. Ha jól tudom, a heti fél-egy kilónál nem szabad többnek lemenni, és nagyon sokat kell inni, hogy a méreganyagok, amik a zsírban voltak elraktározódva, ürüljenek, és a tejbe minél kevesebb jusson át.
Egyébként én ismerősi körben úgy vettem észre, hogy akik sokat híznak terhesség alatt, könnyen fogynak szoptatáskor, és sokan vannak, akik nem híznak egyátalán, és szoptatáskor meg igen. De persze ez sem feltétlen igaz mindenkire.
Szóval ha kitalálsz egy koncepciót, hogy pl. nem kensz vajat a kenyérre, és minden nap sétálsz 3km-t, vagy egy étkezésnél csak egynemű kajákat viszel be - csak szénhidrát, csak zöldség, csak fehérje, vagy délelőtt csak gyümi, vagy amit én választottam, hogy 6 után már semmi, szerintem ezek nem drasztikusak, nem okoznak nagy fogyást, és a tejet sem fogják megapasztani. És elégedettebb leszel magaddal, így a csemete is boldogabb lesz.
Ma egyébként jobb napunk volt, mint az elmúlt héten bármikor. Ebben valószínűleg közrejátszik, hogy megpróbáltam fekve böfiztetni Misit. Nagyjából bejött. Rájöttem ugyanis, hogy akármilyen mélynek tűnik az alvása, ha függőlegesbe hozom, szinte azonnal felpattannak a szemei, és a szopi okozta kómának vége, viszont fáradt, de nem tud újra elaludni,m ivel jön tej, nem tud cumizgatni...stb stb. szóval most azt csináltam, hogy kb 45fokban cicizgetett, és ha nem sikerült a böfi így, mikor tekeregni kezdett, gyorsan fel, majd gyorsan vissza. és így végre minden evés után tudott aludni egyet.
na, más most nem jut eszembe, megyek, úgy néz ki, Misi is elnyugodott éjszakára. Jó fáradt vagyok, tegnap filmet néztünk...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kikocska 2009.05.12 19:42-kor.