Új privát üzeneted érkezett!

Tisa: Kómás fejjel, laposan pislogva nagy irigykedéssel olvasom Léna alvási szokásait... Janka még 2-szer kér enni, általában 3 óránként és az utolsó hajnali után nem hajlandó visszaaludni, szóval általában 3-4-5 körül kelünk :cry:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sildi!
A hajnali evés után sír vagy egyszerűen csak ébren van? Ha sír, akkor azért, mert fáj a hasa?

Nekünk az éjjeli és a hajnali etetés után is rögtön visszaalszik. Csak az esti kajcsi után szokott néha gond lenni, de akkor sem mindig.

Tisa!
Nagyon rendes babád van. Hiába, Ő már komoly nagylány a mieinkhez képest. :)

Kép
gesztenye74
 
 


Tisa! Szerintem Léna alvását minden anyuka megirigyelné! Még a 2-3 éveseké is!!! :? Napközben is ilyen jó alvó???

Kép

Kép
eda7
 
 

 
 

Gesztenye: általában csak unatkozik, és egy idő után megunja, hogy mi aludnánk és rázendít. Persze volt már hasfájás miatt is...

Kép

Kép
sildi83
 
 


Eda! Igen, de mindig is ilyen jó alvó volt :D ! Szerencsére én nem tapasztaltam meg azt, amit itt egy jópáran. Már az eljétől kezdve csak egyszer ébredt hajnalban. Ez időnként még most is megvan. Azért az én gyerekem sem csodagyerek, bár szeretem azt hinni :lol: :lol: ! Olyannyira jó alvó, hogy még a JÁTSZÓszönyegen is képes elaludni :D időnként! De lehet mellette pórszívózni, házimunkázni, esetleg tv-ni, normál alaphangon beszélgetni.
Mostanában már jóval kevesebbet alszik napközben, egyrészről mert az érdeklődési köre bővül, így sokat játszunk, tornászunk, sétálunk és tanulunk. Másrészről ezeket az infókat már este dolgozza fel, ezért is alszik olyan sokat egyhuzamban, és reggelre már kipihent :lol:
Általában magától alszik el, néha-néha igényli az elalvós simit, no meg a cumit. Ilyenkor vannak a cumijárataim :lol: . És szerencsére szép nyugisan ébre,d soha nem visít ébredéskor :lol: .

Kép
Kép
tisa
 
 


Gondolom, azért viszont senki nem irigyel, hogy szombaton hajnalban elutazott a Férjem Angliába és csak 6 hét múlva, június 20-án éjjel jön haza... :(

Kép
Kép
tisa
 
 


Aztán itthon lesz kb. 10-15 napot, és július elején megy Nápolyba. És mi csak augusztus végén tudunk utánna menni Lénával.
Naaa, ki irigyli ezt a közel 4 hópos távollétet a Szerelmétől, a Gyermeke Apjától?? :?

Kép
Kép
tisa
 
 


Tisa! Léna nagyon kiegyensúlyozott, igazi mintababa!!!
Pepe 3 nappal később született, ezért próbálok hasonlítgatni, bár tudom, hogy felesleges, csk hogy mit várhatnék el tőle.
Azért napközben is alszik legaláb 2*3 órát, vagy több ütemben, de ennyit biztos. Aztán este 8-9 kor elalszik, és utána 1-2 körül felébred, és elég rendesen bekajál, majd rögtön vissza is alszik kb 3 órára, majd ismét kaja, és még azért 7-ig csucsukál. És reggel, majd este is fent van 2 etetés között, sőt mostanában már dél körül is.
Ő is aranyosan már egyre többet nézelődik, lehet vele játszani, mosolyog, imád a pelenkázón lenni, ott nagyon szereti, ha leveszem a pelusát!!! Tele van neki ott is játékokkal pakolva, azt nézegeti, masszírozgatom, stb.
Mostanában már egyre többszőr alszik el egyedül, de ő általában úgy ébred, hogy (hason) sutul, motoszkál felfelé, eszi a kezét, vagy egyszerűen jelez, hogy ébren van, majd sír. De van úgy, hogy ezt a motoszkálás elhúzza még 1 óráig, addig az álommanók még vissza-vissza hívják!

Imádja a fürdést, de utána azonnal kajcsit vár, sőt rájöttünk, hogy már azt is megszokta, hogy este, elalvás előtt még apa ölében van, és imád nála elaludni. Nem tudtam tegnap is rájönni, hogy mit szeretne, ciciztettem, sétáltam vele, pelust néztem, kiságy, semmi nem jött be, csk APA. Ott pedig 5 perc alatt elaludt... :wink:

Kép

Kép
eda7
 
 


Naaa, de azért már ismételten lehet irigykedni ránk, hogy azután 4 évig kinn fogunk élni Nápolyban :lol: :lol: - bár az összes ujjam csuriban van, nehogy közbejöjjön vmi!

Kép
Kép
tisa
 
 


Tisa! Na, ezt tényleg nem irigylem!!! Szegény! És segítség nélkül lesztek 2en??
Az én férjem most pénteken nem alszik majd itthon, mert Balatonra megy vitorlásversenyre, de már szombaton jön is vissza. Nekem már ez az egy nap is hosszú, hiányozni fog... (főleg este Pepének, bár mondtam, hogy a pizsamáját felveszem, egy kis apaillatot érezhessen)

Nem könnyű neked!!!! Léna legalább kárpótol!!!

Kép

Kép
eda7
 
 


Látod-látod, minden rosszban van valami jó is!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szorítok neked!!! Léna akkor meg fog tanulni olaszul, jajjjj de irigy vagyok!!! Imádom Olaszországot, a nyelvüket és az embereket!!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
eda7
 
 


Eda! Igen, 2-en vagyunk, bár szerencsére a szüleim a másik kerületben laknak, számíthatok Rájuk. De az mégsem ugyanaz! Igen, Lénus kárpótol, de jó volna este beszélgetni, odabújni Apához! És Neki sem könnyebb, legalábbis lelkiekben. Pont azokról fog lemaradni Lénánál, ami egyszeri megismételhetetlen :( . Szerencsére tudunk Skype-olni, ez valamennyire csökkenti a magányt. És így azért láthatja Lénust is! Eddig is sok fénykép készült, de most extrasok van készülőben. Próbálok mindent megörökíteni Neki.
Mikor csomagoltam a börőndjeit, akkor becsempésztem Léna egy talplenyomatát (tudod, olyan gipsz-félét) a ruhái közé. Hogy csak kint vegye észre. Elsírta magát, a Drágám! :wink:

Kép
Kép
tisa
 
 


Jaaa, Tasin! De hálátlan vagyok! :oops: Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket, igazán jól esett! Ezer puszi érte.
És persze a Többieknek is köszönöm. :D

Gizu! Utólag, de annál nagyobb szeretettel kívánok boldog névnapot Neked!

A kívülállóság dolgot meg szintén köszönöm Nektek, örülök, hogy így gondoljátok. Bár igazából én csak a szoptátás témájában értettem, mert ahhoz nem tudok hozzászólni érdemben. És természetes, hogy most Benneteket meg ez foglalkoztat.

Cat! Kérdezted az oltást... Mi most megyünk csütörtökön az első kötelezőre. És én beadatom neki a pneumot, majd a rotát is. És a hepá-t is valószínű. Egyrészt mert ugye megyünk Nápolyba és az már elég Délvidék :D , másrészt meg ilyen kullancsinvázió miatt is, mivel mi nagyon sokat vagyunk kint a szabadban, tóparton.

Eda! Erről jut eszembe. A mi Lurkóink szinte egyidősek :D . Felejsd el azt a baromságot, hogy 1-1,5 órát lehet kint a levegőn. Mi minden hétvégén vidéken vagyunk, és az egész napot kinn tölti a szabadban, persze szűrt fénynél, árnyékban, nem huzatos helyen. Semmi baja az ég világon, nagyon élvezi, szép barnás már az arcocskája. Vidd Te is bátran Pepét,hogy igazi kis vasgyúró legyen! :lol:

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok!
Nem tudtam ma jönni,mert a sok üléstől meg állástól nagyon keményedik a sebem.:(
Ha nem baj kérdezni szeretnék valamit:Valaki használt közületek Infacolt? Nem tapasztalt esetleg étvágycsökkenést tőle?Ha igen,akkor csak átmeneti volt?
Nagyon szeretném tudni,mert mióta tegnap elkezdtük csökkent az étvágya.2 napja még 540g volt a napi mennyiség,tegnap már csak470g,ma meg a 3.szopi után 260g-nál tartunk és már csak kettő van elvileg hátra.:(

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle: mi benyeltünk vagy 2 flakonnal (semmit nem használt), de nem tapasztaltam, hogy kevesebbet evett volna miatta.

Tisa: Atyaég, nagyon nem irigyellek Apa távolléte miatt, engem már az is megvisel, ha túlóra miatt később jön haza... Viszont Nápolyban élni biztosan csodás lesz, annyira szeretem Olaszországot.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat!
Én is havi 1 konakiont adok. Csak azt hittem, hogy félreértettem a dokinőt, mert Kendénél hetente kellett adni, de akkor most jól csinálom :)

Nagyjából átfutottam pár oldalt:

Kikocska: megoldódott a kaksi probléma? Nyugodtan adj glicerines kúpot Misinek!
Köszi a kendős választ. A manduca / ergo tényleg elég drága. Mérlegeld, ki tudod-e használni. Sajna nem tudok tanácsot adni ezzel kapcsolatban, mert én is csak most kezdek ezekre a hordozókra rákattanni.
Grat Nándinak a biciklizéshez. Kende is a múlt héten tanult meg, azóta megy mint az őrült :)

Ildi: Janka még mindig síros? Annó Kende volt ennyire sírós, mint neked Janka. Semmi nem segített. :(
Látom küzdés van az elalvással is. :( Egy az egybe olyan, mintha én írtam volna ezeket a sorokat Kendéről. Ő volt ilyen. A mai napig altatom. Ötletet nem tudok adni, mert annó ezt jól elszúrtam. Csanit most próbálom nem altatni. Egyenlőre több-kevesebb sikerrel.

Gesztenye: hogy álltok a szopizással? Van már elég tejcsid? Eszik már eleget Luca?
Csani is sokat hapcizik. Én ki is szívom az orrát. :) Ha csuklik akkor megvárom míg elmúlik. Szerintem nem zavarja őt, mert nem sír, csak pislog nagyokat. :)

Tisa: sejtem mi történhetett nálatok. Remélem azóta rendben van nálatok minden.

Zsu: gyönyörű Barni baba érdemes volt várni rá!!! Szuper, hogy Emma jól fogadta a tesót. Azóta sincs semmi baj Emmával? Végül szájpenésze volt Barninak?

Gabka: nekem Kende 3 hónapig ordított a hasa miatt. Én is azt hittem 6 hét után elmúlik, de nem. Kitartást!!!

Sziszike: Benivel minden oké már? Kékülés volt azóta? Érdekes a nődokid.

Icamica: nem semmi szülésed volt. Hát igen ilyenkor mennyit adj nekik. Szívem szerint semmit!

Tisa, Gizu, Evike! Utólag Isten éltessen titeket sokáig!!!

Képek: nagyon édesek a babócák!

Aranyeresek: sperti kúp!!!!!!!!! Pár nap alatt helyrehozza!

Víz/tea: Csani is kap. Bár nem sokat iszik, csak pár kb 10 milit naponta.

Cumisüveg: nekem minden éjjel egyszer üvegből kapja a tejcsit Csani, és napközben cicizik. És nem szokott le a ciciről, sőt… Annó Kende is így volt és ő se szokott le a ciciről!

Cumi: én Kendét nem akartam rászoktatni. Ha sírt volt időm foglalkozni vele. Nem is cumizott amíg nem kezdett fogzani. Sajna most ugye kétfelé kell szakadnom, így Csaninál nem volt kérdés a cumi kérdés. Ha nyafi van kapja a cumit.

Tápszer: nekem annó kezdetben kevés volt a tejcsim, így Kende kapott naponta egyszer-kétszer pótlást. Közben fejtem mint az őrült és bevetettem minden praktikát és több tejcsim lett és elhagyhattuk a tápit. :) Szóval nálam bejött, de van akinél nem. Szóval szerintem abszolút nem gáz ha valamelyik baba tápis lesz. Attól nem lesz senki rosszabb anya!!!!

Pelus: mi pampers és libero 2-est használunk. Bár nekem a pampers jobban bejött.

Kilók: 64 voltam szüléskor és most 57-58 vagyok. Jó esetben 53-54 az ideáli súlyom. A régi ruháim nem jönnek fel még. :(

Intimtorna: http://barbara-dvd.blogspot.com/2008/10 ... torna.html Innen le lehet tölteni a Kriston féle tornát!

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Ja és megint 3 kérdés:

Kérdés:
- Olvasom, hogy többen voltatok koponya és hasi uh-n. Akik a Mávba szültek: nektek is kell vinni a babót hasi – koponya uh.-ra? Nekünk nem mondta senki. Vagy ezt a körzetis dokinéni mondja???

- Csípőszűrésre mikor kell vinni a babót?

- Szülés utáni szexel kapcsolatban: ti hogy védekeztek? Gondolom még nem akartok tesóbabát.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Tisa! köszi, hogy ezt írod, mert hétvégén vidéken nem mertünk vele kint lenni végig, sokat bent voltunk, persze azért nem másfél órát volt a szabadban, jóval többet, de így majdnem egész nap nem mertünk. bár jobb lett volna... De majd legközelebb!!!

Kutacs: igen, tényleg úgy van, hogy ha be van horpadva, akkor szomjas. Azonban én nem adnék neki addig vizet, amíg a tejcsiből van, mert az eleje az üdítő még neki. Én inkább ha szomjas két etetés között, és megtehetem, akkor kap 2-5 perc tejcsit.
Bár ez mindenkinek saját maga kell, hogy eldöntse, mit ad.

Kutyafüle! MÉg így, 2 hetesen nekem is fájdogált a seb, sőt, belül észrevettem, hogy cérnadarab is van. Aztán kb 5 hetesen eltünt, addigra szívódott fel teljesen.

Kép

Kép
eda7
 
 


Kisvirág!
NEkünk a háziorvosa mondta a hasi UH-t. (jó sokára lehet időpontot kapni, mi kb 2 hónapra kaptunk...)
Csípőszűrés 6 hetesen, de kell időpontot kérni, és beutalót. Azonban ha lekésnéd, akkor a Heim Pál-ba lehet időpont nélkül, mi ott voltnk, és gyors, kb fél óra volt várakozással együtt (persze edőben mentünk)
Nekem a dokim a spirált ajánlotta, abból is most nem tudom pontosan a nevét, Svéd, és pici hormontartalma is van, kb 50 ezer ft, és 5 évig jó, 100%%%%
Ezt fogom megpróbálni, de még kicsit várok.

Kép

Kép
eda7
 
 


Sziasztok!

Sildi:

Annyiban igaza van a védőnőnek, hogy érdemes megvárni míg 1 mellet kiürít a baba, mielőtt átteszed a másikra. Ha teljesen beájul egy mell után, és már be se lehet tuszkolni a szájába a másodikat, akkor nem kell erőltetni. Ha az elsőt jól kiszopta, de még szívná éhesen, akkor át lehet rakni a másikra, és ott folytatni. Ha a második sem bizonyulna elégnek, vissza lehet rakni az elsőre, és így vég nélkül váltogatni a melleket amíg meg nem elégszik. Ez egy rendkívül hatékony módja a tejszaporításnak.

Hogy hány mellből eszik a baba, annak tkp semmi jelentősége nincs. Az valóban fontos, hogy a zsíros tejhez is hozzájusson, viszont minél gyakrabban szopik egy baba, annál zsírosabb tej termelődik.

Ha egy mellből etetsz, és az elég a babának, és nem érdekli a másik, az meg feszül a tejtől, akkor le lehet fejni épp annyit, hogy megkönnyebbülj. Ha egészen lefejed, akkor tkp szaporítod a tejet, és gondolom azt nem feltétlenül akarod. Egy idő után be fog állni a kereslet-kínálat. A két mellből etetés annyival szerencsésebb, hogy akkor mindkét mell relatíve rövid időn belül sorra kerül, mert ha nagyon túltelítődik a mell amiatt hogy csak 6-8 óránként kerül sorra, akkor ott akár komplikáció is lehet belőle. Nem feltétlenül, de azért jobb ha nem akar kidurranni a mell a tejtől.


Gesztenye:

Nálad a kettős kihagyás miatt túltelítődhettek a mellek, és azért tudott olyan nagyot szopni belőle Luca. Általában véve igény szerint szoptatott csecsemők ritkán fogyasztanak 100-150 grammnál többet együltő helyükben, tipikusabb a sokszori kisebb mennyiség fogyasztása náluk.

Hogy miért van ekkora különbség a két szopi mennyisége között? Egyrészt mert egy kisbaba nem automata, és változó az igénye nemcsak napról napra, hanem óráról órára is. Másrészt lehet, amikor kevesebbet szopik, csak szomjas, hiszen az első tej ami ürül, elég vizes, főleg ha relatíve régen ürítette azt a mellet. A hátsó tej, ami a szopi végefelé ürül, igen zsíros. Ezenkívül minél gyakrabban szopik a baba, annál zsírosabb a tej. Ezért szoktam mondani, hogy ő tudja miért szopik pont akkor pont annyit! Csak ő érzi, hogy milyen tej jön, szomjas-e, éhes-e, stb.

Másrészt az esti órákra valóban kevesebb tej szokott termelődni, ez teljesen normális és fiziológiás jelenség! Ilyenkor a baba szeret hosszasan cumizni a mellen az esti nyűglődés alatt, és szerintem pont azért kevesebb a tej az esti órákra, hogy ezt megtehesse anélkül hogy kidurranjon a pocakja. Az a tapasztalatom, hogy akinek túl sok a teje, annak a babája este azért nyűgös, mert nem tud komfortszopizni, mivel dől a szájába a tej. Az se jó! A komfortszopival legalább meg lehet nyugtatni egy nyűgös babát.


kisvirág:

Én nagyon szeretem a kendőket és hordozókat, szinte mindenfélét kipróbáltam már. A mei tai szerintem idősebb babának jó, aki már tudja tartani a hátát és a fejét. Újszülötteknek inkább kényelmes a rugalmas hordozókendő, az a puhasága és rugalmassága miatt a legkényelmesebb kendő, és újszülötteknek kifejezetten jó, mert őket is jó puhán körülöleli. Itt lehet megnézni: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_kendo.htm

És újszülöttet így lehet belerakni: http://www.youtube.com/watch?v=1-VHUEM6K0Q


lili&ana:

Sára súlygyarapodása teljesen rendben van! :) Nagyon szépen fejlődik! Hogy azért van-e annyi tejed, mert eszed a bogyót és iszod a teát csak úgy lehetne letesztelni, ha mondjuk egy pár napra abbahagynád próbaképpen. :) Szerintem még akkor is ha átmenetileg picit kevesebb lenne a tejed utána, egy pár nap igény szerinti szopival igen hamar helyrerakná Sára. De ha neked úgy a megnyugtatóbb, hogy szeded őket, semmi baj nem lesz tőle!


Kikocska:

Hát lehet hogy kifogtál harmadiknak egy érzékeny, többemberes babát! Hálistennek valóban mindent kinőnek, sokat számit az a rutin amit az első kettővel már szereztél!

Magamról: pszichológus vagyok és dúla, és szoptatási tanácsadó gyakornok. És két kislány anyukája. :) Az első kettőből magánpraxisom van, szülésfelkészítő tanfolyamokat szoktam tartani, meg baba-mama csoportot. A szoptatási tanácsadó vizsgát pedig jövőre szeretném letenni, jelenleg az István kórházban gyűjtöm rá a gyakorlati órákat mint önkéntes. Kedden és pénteken szoktam ott lenni, beszélgetek a várandós mamákkal NST alatt a szoptatásról, a bababarát kórház gyakorlatáról, aztán végigjárom a gyermekágyas kórtermeket, válaszolok a kérdésekre, segítek mellretenni a babákat, megmutatom hogy kell kézzel fejni, stb. A kórházban van szoptatási ambulancia is, ahova problémákkal jönnek a mamák, ott is szoktam segíteni.

Azért kezdtem pont ide írogatni, mert próbálom bővíteni a praxisomat (eddig angol nyelvű kismamákra koncentráltam), és oda mentem ahol pocakos mamák és pici babák vannak. Reklámozni nem akartam magam, inkább gondoltam, hogy segítek ha tudok, és az majd jó reklám lesz. :)

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Helló mindenki!

Virág: már nem fáj a pocija azt hiszem 2 napja mert egyedül is olyan jókat pukizik és kakil is.

Én talán 4szer adtam Infacolt de szegénykém megakart tőle fulladni és hagytam a francba és már espumisant sem adok neki az nélkül is megy a dolog.A K vitamint meg 2 hetes korban adtam neki egy ampullát és utána havonta egyet kell.D vitamin meg ugye naponta.


Tisa: irigy, irigy!!!! :cry: :cry: :cry: Nagyon szeretem Olaszországot!!!!De nem lennék a helyedben abban a 4 hónapban, az tuti nagyon padlóra tenne engem.

Eda: mi holnap megyünk megint hasi uh-ra mert múlt héten még nem szívódott fel neki rendesen a cisztája a mellékveséjénél.Azt mondta a doki néni, hogy soron kívül mehetünk nem kell beutaló.
A csípő szűrés meg megvolt a kórházban.

Ruhák: nekem tegnap kellett neki vennem pár nyári cuccot mert amik vannak 62-68 rohadt nagyok rá.

Holnap megyünk délelőtt kórházba megint hasi uh-ra remélem olyan jó kisfiú lesz mint múltkor.
:roll: :roll: Délután meg megyünk a védőnénihez méretkezni.Kíváncsi vagyok mennyit híztunk. :?: :roll:

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Tisa!
Nagyon irigyellek Olaszországért, imádom. Mondjuk Nápoly nem a kedvenc olasz városom a maffia és a szemét miatt, de Ti biztos jó környéken fogtok élni. A kikötője viszont gyönyörű! 8)

Oltások: én tegnap kaptam meg a védőnőtől a nem kötelező oltások listáját. Azt hiszem, hogy mindegyiket be fogjuk adatni szegénykémnek.

Viri!
Etetés változó, elég szélsőséges. Általában a tápszer valóban kisebb adag, mint az anyatej, és tényleg csak kiegészítésként szolgál. Azonban van úgy, hogy a tejem kevés, és a tápszer több. Még nem sikerült rájönnöm a titok nyitjára, de már nem idegeskedünk miatta. Luca szépen gyarapszik, jól érzi magát, és ez a lényeg számomra.
Milyen teát adsz Csaninak?
Mi egyelőre leálltunk a folyadékkal, mondván az anyatejben az is megvan.
Az UH-ra és a csipőszűrésre nekünk a gyerekorvos adott beutalót még aznap, amikor hazajöttünk a kórházból. Nekünk mindkét vizsgálatra sikerült a 6. hétre időpontot kapnunk.
Szülés utáni szex: nálunk az még egy darabig (3 hét) nem aktuális, de azt hiszem, hogy egy darabig apa fog védekezni. Azonban úgy tudom, hogy van egy gyógyszer, amit szoptatás alatt is lehet szedni. Legalább is a barátnőmnek annak idején írt fel az orvos ilyet.
Spirált én nem tudnék használni, nem bírom az ilyen dolgokat.

Eda!
Mi ez a kutacs dolog a szomjúsággal??? :shock: Erről még nem is hallottam. Ez komoly? :?:

Kép
gesztenye74
 
 


Réka!
Köszönöm szépen a válaszodat! Nagyon szerencsések vagyunk, hogy segítesz nekünk! :)
Hadd tegyek fel még egy - remélhetőleg - utolsó kérdést: mennyit kell gyarapodnia egy 3 hetes babának heti átlagban? Emlékszem, írtad, hogy most lesz egy nagyobb ugrás náluk.
Sajnos, nálam ki kell egészíteni a szopizást tápszerrel. Van amikor csak egy picit cumizik az üvegből, de van amikor elég jelentős adagot. Gondolom, ilyenkor nem volt elég a cicim.
Tegnap óta nem mérjük minden etetés eredményét. Naponta egyszer fürdés előtt mérjük meztelenül, és kész. Nem akarom magam az idegbajba kergetni. Viszont azt szeretném tudni, hogy hetente kb. mennyit kell gyarapodnia.
Köszi a választ!

Kép
gesztenye74
 
 


Gabka!
A mi Lucánk folyamatosan pukizik. :lol: :lol: :lol: Ennek köszönhetően viszont nem fáj a pocija, egyelőre (remélem, hogy így is marad). Apa sokszor nem akarja elhinni, hogy Luca volt, és nem én vagyok a bűnös, mert már komoly szaga van... :oops: :)
Milyen nyári ruhákat vettél Andrisnak?
Én pont azon gondolkodtam, hogy a body+rugi verzió megfelelő-e a melegben?!

Kép
gesztenye74
 
 


Gesztenye:

Heti átlagban az igény szerint szoptatott babák 4 hónapos korig 150-250 grammot szoktak gyarapodni.

Mikor pótolni kell Lucának, akkor azelőtt hány mellből eteted? Ilyenkor ha nem kapna pótlást, üvöltene? Naponta hányszor szopik?

Szerintem nagyon jó ötlet a napi egyszeri mérés! A minden etetés mérése az rövid távon idegbajba kerget szinte minden anyukát! Egy egészséges újszülöttnél tulajdonképpen elég a heti mérés is, de gondolom egyelőre megnyugtatóbb a napi! :)

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Sziasztok!

Tisa, tök jó, h így várod a nápolyi életet. Biztosan nagyon jó lesz, de azért gondolom hiányozni fog az itteni életetek, család, barátok is. Megmondom őszintén én most nem tudnám elképzelni, h évekre kiköltözzünk 2 gyerekkel!
Drukk, h összejöjjön!
A talplenyomat szuper ötlet volt!!!! Sanyi nem tud azért hazajönni 1-1 hétvégére?

Barni is nagyon szépen alszik éjszaka, kop-kop, bár én még felébresztem enni, h a 8 kaja azért meglegyen, de ha hagynám, talán ő is átaludná az éjszakát. Legutóbb este 9-kor leraktuk és fél5-kor etettem meg. 8)

K vitamin: Barni egyet kapott születéskor és havonta kell adni, amíg csak anyatejes, tehát a hozzátápi kezdetéig.

Babaruhák: ismeritek a Bunny márkát? 2 sor patent van rajtuk alul, így 2 méretűek. Sztem tök praktukusak és most a Minimanőban 2őt fizet 3at kap akció van, ma 3000-ért vettem 3at.

Cat, tök jó, h jól sikerült a kiruccanás! A gyarapodással sincsen gond, úgy látom!
Nálunk holnap lesz meg az első adat, úgy izgulok!!!!!! :oops:

Ettike, most ne törődj a házimunkával, csak amennyire nagyon muszáj! Próbáld meg Alexet „rendbe tenni”, a többi megvár.
Anyud vagy anyós nem tud átmenni segíteni?

Eda, hülyeség ez a 1,5 óra levegőztetés :shock:, nem lehet, h vmit félreértettél. Sztem is simán kint lehetnek egész nap a lurkók ilyen időben.
Nekünk ma volt az első séta, mélyen aludt a gyermek, míg Emma tolta! :lol: 8)

Viri, köszi az intimtornát, nekem sem ártana…. :?
Kúúúúúp? A gondolatától is rosszul vagyok!!!!!! :oops: :?
Védekezés ugye nálunk még nem aktuális, de a férjem el akarja köttetni magát, h nekem ne kelljen mindenféle nyavalyával bajlódnom/ beszednem. De én nem akarom, mert mi van, ha megbánjuk? Amúgy a gyógyszeres megoldást én „szerettem”, de ki tudja tényleg mik vannak benne?! Szóval passz sajna, még át kell gondolnunk, de ha van vmi jó ötlete vkinek, azt én is szívesen veszem.

Zsu
svs
 
 


na, villámgyorsan csak...

Réka, a "nagylányom" is többemberes volt :) szóval sok trükk van. De ma kicsit jobb a helyzet. és kösz, hogy írtál magadról, és tudom, kit ajánljak ;) Szerintem jó a reklám!!!

Gesztenye, Misi tegnapelőtt egy bodyban volt már, rövidujjúban, az is elég volt neki bőven...

najó, nem megy tovább...
szép estét!

kikocska
 
 


Ja igen, Viri: Emma még mindig odavan öcsiért, folyton keresi, simogatja meg puszilgatja. Néha alig bírjuk "eltávolítani", h a picinek legyen egy kis nyugta. :roll: :lol:
Holnap jön a védőnő, de ma összefutottunk a játszón és azt mondta, h ha csak a nyelve olyan, akkor nem lehet, mert az csak akkor fehér a penésztől, ha már az egész szájürege olyan.

Zsu
svs
 
 


tisa, szupi, hogy ilyen jól alszotok. Mondjuk kell is majd az energia, ha egyedül vagy egész nap, legalább éjjel nincs készenlét... hát, igazad van, nem irigyelünk az apátlanság miatt. Nekem az elképzelhető legrosszabb, nagyon nehezen viseltem már baba nélkül is, mikor távol volt...

cat, agyhártya ellen a nagyok is megkapták, mivel halálos, és nagyon gyorsan jön, a pneumot azért tartom fontosnak, mert a nagyok mindenfélét hazahordhatnak, és folyton beteg lenne. Rotával nekünk nem nagyon volt gondunk eddig, nem is kértük, de most, amíg terhes voltam, nagyon sokszor kaptam ilyen fosóshányóst, kétszer annyira, hogy majdnem kórház - ha nincsenek a nagyok, biztos befeküdtem volna... és félek, hogy ez előjel volt, és pont, hgy ne kelljen kórház, mégis beadatom. kullancs ellenit meg majd jövő télen, nekünk kell, itt van sok.

zsu, kell spermabankba tenni vésztartaléknak, általában szokták is felajánlani, és egyszerű inszeminációval megy a megtermékenyítés. Minden elismerésem a pasidé, nem szoktak ilyeneket felajánlani!!! Mi maradunk az óvszernél szerintem, majd ha Misi nem szopik, lehet, váltunk gyógyszerre, meglátjuk. A spirált a féjrem nem engedi, anyós a spirál ellenére lett terhes, és belefúródott a magzatba, el kellett vetetni... Nekem külön kérnem kellett, hogy ne kössenek el, furán néztek is rám, de még adtam egy esélyt, hog ymeggyőzhető legyek egy negyedikkel. Néha azért bánom, mert elég stabilan nem szeretnék még mindig terhes lenni. Negyediket szeretnék, csak a gyerekutánfutkozós várandósságot kihagynám...

kutacsról én úgy tudom, ha naygon be van esve, akkor kiszáradásközeli a gyerek. Azt, hogy szomjas lenne... nem tudom...

virág, kaki még mindig vadászattal megy. vagyis egyszer volt önállóan, és bizony ez összeesett azzal, hogy nem kapott egy napig gripe watert, úgyhogy valszeg amiatt kell kihőmérőzni belőle. Most már mikor elkezd szenvedni, próbálom erőltetni a témát, hogy ne mélyedjünk nagyon bele, ez általában a második nap. Harmadik napra már elég rosszul van szegény :(

Kutyafüle, mi nem mérünk, de semelyik gyerekemnél nem érzékeltem étvágycsökkenést az infacoltól...

Ildi, az eredeti angol betegtájékoztatóban az van írva, hogy spoonful (5ml) . ez azt jelenti, hogy kanálnyi, 5 ml. Az okos magyar fordító kávéskanálnak fordította, és szintén odaírta, hogy 5 ml. Ettől függetlenül ugye én is csak éjszakára adom a teljes adagot. Teáskanálnyit is adhatsz nyugodtan, az 2.5ml. a kávéskanál borzasztó kevés.
És Misi is így nyomta az éjszakákat, ahogy tolódik ki majd az első evés ideje, úgy lesz majd egyre kevésbé fárasztó a kelés hajnalban :? Legalábbis nálunk az van, hogy a 2. evése után már csak nyűglődik, és bár alszik, fel, felriad, nyög, sír. És ez ébrentart. Néha annyira rossz neki, hogy fel kell kelni és kendőzünk, ez már talán 1-2 hete nem is volt. De egyre később kel először, így a fél2-ből először 3, fél4, és mostanában már 4-fél5 lett. szóval vége lesz egyszer!

beo, örülj neki, hogy nem csak azért vannak alvós képeitek, mert mikor nem alszik, bőg :D nekünk rékáról ugyanis ezért vannak csak alvósak :) és a videók is olyanok, hogy max1 perc, és a végén mindig torzul a pofi:)
és ügyes vagy, hogy nem foglalkozol azzal, hogy mi lesz, elég a napnak a maga gondja... szerintem is lesz elég tej Balázsnak! legfeljebb nem háromóránként eszik majd, hanem másfél-kétóránként pár napig. Nekem mindig az vált be tejválság idején - összebújni minél többet, és hagyni mindent a fenébe.

jaj, mindig akarom írni, hogy annaszusziék jól vannak, beszéltem vele telefonon, már vagy egy hete, így nem nagyon emlékszem rá, hogy mikről, de jó sokat :) nem nagyon fér a géphez ő sem...

Liliana, lehet sportolni is, fogyózni is, de ésszel. Nem is fogyózni, hanem csak odafigyelni arra, mit eszel. Ha jól tudom, a heti fél-egy kilónál nem szabad többnek lemenni, és nagyon sokat kell inni, hogy a méreganyagok, amik a zsírban voltak elraktározódva, ürüljenek, és a tejbe minél kevesebb jusson át.
Egyébként én ismerősi körben úgy vettem észre, hogy akik sokat híznak terhesség alatt, könnyen fogynak szoptatáskor, és sokan vannak, akik nem híznak egyátalán, és szoptatáskor meg igen. De persze ez sem feltétlen igaz mindenkire.
Szóval ha kitalálsz egy koncepciót, hogy pl. nem kensz vajat a kenyérre, és minden nap sétálsz 3km-t, vagy egy étkezésnél csak egynemű kajákat viszel be - csak szénhidrát, csak zöldség, csak fehérje, vagy délelőtt csak gyümi, vagy amit én választottam, hogy 6 után már semmi, szerintem ezek nem drasztikusak, nem okoznak nagy fogyást, és a tejet sem fogják megapasztani. És elégedettebb leszel magaddal, így a csemete is boldogabb lesz.

Ma egyébként jobb napunk volt, mint az elmúlt héten bármikor. Ebben valószínűleg közrejátszik, hogy megpróbáltam fekve böfiztetni Misit. Nagyjából bejött. Rájöttem ugyanis, hogy akármilyen mélynek tűnik az alvása, ha függőlegesbe hozom, szinte azonnal felpattannak a szemei, és a szopi okozta kómának vége, viszont fáradt, de nem tud újra elaludni,m ivel jön tej, nem tud cumizgatni...stb stb. szóval most azt csináltam, hogy kb 45fokban cicizgetett, és ha nem sikerült a böfi így, mikor tekeregni kezdett, gyorsan fel, majd gyorsan vissza. és így végre minden evés után tudott aludni egyet.

na, más most nem jut eszembe, megyek, úgy néz ki, Misi is elnyugodott éjszakára. Jó fáradt vagyok, tegnap filmet néztünk...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kikocska 2009.05.12 19:42-kor.

kikocska
 
 


ja! még egy kérdés! Milyen szúnyogriasztót lehet használni ilyen picik mellett? nálunk invázió van, és eddig mindig városban laktunk, mikor ekkorák voltak, kibírtuk riasztó nélkül, de most... van egy vape-nk meg egy mortein, de mindkettő ilyen párologtatós. túlparázom? kicsit félek a vegyszerektől...

kikocska
 
 


Sziasztok
Bogi : NAGYON KÖSZI.



Bogyo beo: Nem haragszom tényleg, ezen ne aggodj.

Ma ugy ébredtem, hogy lesz ami lesz, lett is tejem, ugyhogy én már ezen nem fogok görcsösen gondolkodni, meg problémázni. Igazából a férjem csinálja ezt velem mivel Ő 2 éves koráig cicizet és azt akarja hogy Sára is. De mondtam neki, hogy ezt nem csak mi döntjük el.

Tasin: Én is jártam már igy Sárával, hogy 20:00kor leraktuk és 4:30kor kelt fel előszőr, mondjuk nem aludt semmit d.u. 4.-től fürdetésig. Biztos fáradt volt nagyon. Kiváncsi leszek ma , mert ma sem aludt d.u.

Mit tanítasz neki. Gondolkodtam, már menni abba a suliba ahol 0-tól leht menni. Vagy tudtok valamilyen könyvet ami erről szól.

Bár már amikor a pelenkázóra felrakom és kérdezem tőle hogy hol van a pillangó (ami zenél) elfordítja a fejét. És ezt mind spanyolul, mi ugye csak spanyolul beszélünk anyuámmal neki.

Erika, köszönöm válaszodat.Tényleg nekem adtak valami képletet hogy hogy lehet kiszámítani súly alapján hogy mennyit kell min. enni de nagyon hülyeség jön ki. Te tudsz ilyenről.
(testsúly X 120 / etetések számával)
Mikor lehet tudni igazából hogy elég neki, mert a cicimet soha nem akarja elengedni. Én igazából azért mérem, hogy valahol határt szabjak neki. Ma is 200.-at vacsizok, reggel 180.-at d.e. pedig 120.-at, éjszaka nem mértem.

Kikocska: Nekem azt mondták hogy ugye mozogni azért nem jó mert ahogy izzadunk az "méreg" és bekerül a tejbe. De mondjuk akkor a séta az jó?! Mondjuk anyuhoz elszoktubk sétálni oda vissza mikor jó idő van és az 2 km összesen.
Ez az egynemű kaja ez a 90 napos fogyiból jön ugye, mert most írtam nekik hogy kismamák is alkalmazhatják-e. Akkor ezekszerint igen. Na akkor betartom. el is fogom kezdeni, ha nem is olyan drasztikusan, bár ha sokat iszunk, meg végülis az rendes evés csak azt nem tudom, hogy csak gyüminapon az nem baj-e hogy csak azt eszem.

Ugye jól tudom, hogy epret nem lehet enni?! Vagy ez is ugy van mint minden más?!


K vitamin :Mi is 1 hónapban egyszer szedjük, meg születéskor kaptuk. De ugye csak addig kell szedni, míg anyatejesek vagyunk.
Én is hallottam hogy van aki többször szedi.

UH/csipőszürés:Nekünk itt Csömörön megszünt a csipőszűrés igy mennem kell máshová, képzeljétek el hogy múlthéten telefonáltam a Budai gyermek kórháznak hogy adjanak időpontot azt mondták most hétfőn telefonáljak és majd jun.8.-i hétre adnak majd időpontot, telefonáltam, és már nem volt arra a hétre. Majd személyesen beküldöm a férjemet. És akkor mind kettőre kapok.

Kép
lili&ana
 
 


Miért ugy irja a vonalzó hogy 1 hónapos 2 hetes és 1 napos?
1 napos? mikor pénteken születet?! ezt nem értem ezt a számítást
március 27.-én születet

Kép
lili&ana
 
 


Én (is) ugy tudom, hogyha a kutacs be van ereszkedve akkor szomjas.

Nekem a védőnő azt mondta,hogy mindenkinek más a teje, és lehet nagyon zsíros is, meg mivel Ők még nagyon sokszor jön vissza így sok vizet veszítenek, a testük pedig nagy a súlyukhoz, így potoljam vizzel, mert igen is szomjasak.
Hát én adok neki, bár nem nagyon szereti, így csipkebogyó teát fogok neki csinálni.

Kép
lili&ana
 
 


Bogyo Beo milyn megrázkodtatásokon mentél át, nem olvastam amit írtál, hol találom?

Kép
lili&ana
 
 


lili&ana, lehet, hogy én megmondanám a férjemnek, hogy talán akkor szoptassa ő 2 évig... van egy szint, ami után már mániává válik ez a hasznos és jó dolog, pláne egy pasitól, aki nem csinálja :? aztán az ilyen elvárások miatt indul meg a görcsölés, méregetés, idegeskedés.

icamica
 
 


Sziasztok!

Kikocska!
Én is aggódom a szúnyogok miatt, eddig mi is elektromosat használtunk.....de most szinte minden nyitható ablakra és ajtóra csináltattam szúnyog hálót, remélem nem szöknek be ezentúl..

Fogyókúra..ma akartam gyümivacsit..ehelyett a tesóméknál szalonnát sütöttünk... :oops: :oops: Mira meg szépen alukált a babakocsiban..két napja nem akart elaludni benne, már kezdtem aggódni, hogy akkor majd ezentúl otthon kell ülnöm... :wink: :wink:

K vitamin...mivel Mirella ilyen nehezen született meg, a gyerekorvos azt mondta, hogy hetente adjak neki...plussz nekem is kell 5000 mg C vitamint ennem, hogy átmenjen a tejbe..meg még szedem a terhes vitamint és a vasat is.. :roll:

Kopony és hasi UH...nekünk a mávban csinálták..negatív lett, de a gyerekorvos elküldött helyben is, mert a mávos zárón csak annyi volt negatív, és részleteset akart..
Hál'Istennek ez is negatív lett..

Csípőre 4 hetes korában kell visszavinni majd a Mávba..

Tisa!Irigy...irigy..... :wink: :wink:

Úgy látszik mindenki apátlan...mert az én párom is 6 napot dolgozik egyfolytában, ami azt jelenti, hogy amikor megy még alszunk, amikor jön, már alszunk..így majd egy hétig nem talizunk.... :cry: :cry:
Ráadásul a gyerkőcök sem lesznek itthon, így a hétvégén mi is kettesben leszünk a picivel.... :cry:

Kori meg most kezd náthás és torokfájós lenni.....hamar megkezdi Mira a hozzászokást. :cry:

Réka!
Jó, hogy benézel hozzánk én is sok hasznos tanácsot olvastam tőled!!!Igaz, már nem vagyok kezdő anyuka, de azt szokták moindani, hogy aki 10 éve szült, az előszőr szült..hát néha olyan is!!! :wink: :wink: :oops: :cry: :lol:

Kíváncsi voltam, hogy hányszor szopik Mirella, és felírogattam ma..mérni mindig elfelejtem, meg lusta is vagyok, de az biztos, hogy hízott.
Két hét alatt, mióta itthon vagyunk 540 g-ot.....szerintem ez nagyon jó..nem?????

Ja, és 12 X szopizott..ebben igaz van olyan, hogy pl..evett rendesen, aztán 1-2 óra múlva nyügizett és ráraktam megnyugodni...vagy csuklik és megszoptattam...vagy lefekvés előtt megint megszopizotattam..gondolom ilyenkor nem olyan sokat evett, mint ha 3 óránként enne, de én úgy vagyok vele, ha nem akar úgyse fog szopizni, vagy majd kiköpii ha elég neki..

De tejem van és most már nem is szoktam fejni....bár nálunk is jön hamarosan a 3.hét, így lehet hogy kicsit fejek majd, hogy biztos elég legyen neki..
de alapjában véve jó kislány, nem sírós, éjjel szopi után visszaalszik, nappal is elég sokat alszik, bár egyre többet nézelődik.
Szóval azt hiszem elég a tejcsi neki..


Gesztenye!

még az jutott eszembe, hogy ha úgy érzed üres a melled szerintem akkor is tedd rá, mert legalább a cicinek is meg van az inger, hogy gyerünk termelj, és a gyerekek az üresnek látszó ciciből is hihetetlen dolgokat tudnak kivarázsolni...és csak utána adj neki tápszert, ha már mind a kettőre ráraktad...így tuti azt a keveset is kiszopizza!!
Bár én nem vagyok szopi szakértő, de mi is jártunk úgy az előző gyereknél, hogy betegségem miatt teljesen elapadtam..akkor egész nap feküdtem vele az ágyban és fél óránként szopizott
( szerintem semmi nem volt, de ő talált benne valamit...)
Pár nap múlva teljesen visszaállt a tejcsim..

:lol:

Védekezés......nkem spirálom volt mind a kettő után, valószínű most is ezt rakatom fel...kiváncsi leszek én is milyen lesz a szex..egyenlőre minden nyílásomon van valami ............. :oops:
Így jelenleg nem vágyom rá..legalábbis ébren..éjjel furcsákat álmondtam... :wink: :wink: :wink: :oops: :oops:

Valamelyik nap a párommal is olyasmi történt álmában, ami már állítása szerint tini kora óta
nem.... :wink: :wink: :wink: :oops: :oops:
Szóval nem kell hosszú menetre készülnünk majd..... :wink: :wink: :lol: :lol:
( szegény ha tudná, hogy kibeszélem.. :wink: :wink: :lol: :lol: )

KOCSKA HOL VAGY??
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tasin 2009.05.12 20:55-kor.

Kép


Kép
tasin
 
 


Sziasztok!!

Nálunk a párom már 3.hete úgy dolgozik,hogy délutános,így 2-re megy és este 11 mire hazaér,amikor én már általában alszom :( Így az esti fürcsi is rám marad,amibe szépen belejöttünk a pici lánnyal :D Viszont hétvégente ez kizárólag Apa feladata!!! :D

Tisa!Nem irígyellek,amiért a párod elutazott!De hidd el,hamar el fog telni az idő! :wink: És Olaszországban élni....Biztos csodálatos lesz!!!Na ezért már irígykedem!! :P

Kép
demetnik
 
 


Kikocska!
Amit írtál a spirállal kapcsolatban az elég ijjesztő!! :shock: Pedig én pont azon gondolkozom,de most egy picit elbizonytalanodtam.
Bár bízom benne,hogy azóta már megbízhatóbbak ezek a dolgok!!

Nyugis éjszakát minden Mamának és Babának!!

Kép
demetnik
 
 


Tisa!

Sajnálom, hogy Apa nincs veletek. Nem lehet könnyű nektek.
De Olaszország tényleg jól hangzik.

Az a baj, hogy ha mi külfldre költöznénk, akkor az Némtország lenne, mert a férjem németül beszél, és ugye neki kell ott dolgoznia.
Én viszont nem szeretem a német nyelvet, és nem is nagyon beszélem. Inkább csak megértek pár dolgot. De egy év gimnáziumi tanulás után ez is elég szép teljesítmény.
A párom viszont nem beszél franciául...
Talán Svájc lenne az ideális.

Lili!

Eper allergizáló azért nem lehet enni.

A többit elfelejtettem amit szerettem volna.
Vendég
 


Na megnyugodtam.Riki délután bepótolta,sőt! A heti gyarapodásunk is megvolt.Ma fürdés előtt 3,42kg volt!!!!!!
Szeretnék kérdezni valamit.Valaki találkozott már olyannal, hogy a bimbóudvar felett van egy kis göb vagy mi.Olyan borsónyi és mogyorónyi méret közt van.A terhesség alatt még nem volt ott.Mi lehet az?Esetleg valami megnagyobbodott mirigy??Vagy mi? Nem fáj,és nem lehet szétmasszírozni sem. Elég kemény.Esetleg valakinek volt már ilyen?
Na megyek aludni!Jó éjt minden anyának és babának!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


lili&ana:

Általában 4-6 hetes korra (!!!) áll be a babának az a napi adag, amit majd 6 hónapos koráig igényelni fog, és ez nem egy szám, hanem inkább egy skála. Általában 600-800 ml között szoktak enni a babák 1 hónapos és 6 hónapos koruk között, ÉS van olyan baba aki napi 400-on gyönyörűen gyarapszik, és van olyan, aki igényli a napi 1200-at. Igen, jól írtam, a napi 1,2 litert. :D

Úgyhogy nagyon nagy a szórás abból, hogy mi számít normálisnak és elfogadhatónak. Ezért mérvadóbb egy kőbe vésett számnál az, hogy a baba maga mikor elégedett.

Epret nyugodtan ehetsz. Mindent ehetsz nyugodtan mértékkel. Ha gyanítod, hogy valami amit ettél átment az anyatejen keresztül és gondot okoz (hasfájást, kiütést, stb), általában az első számú bűnbak a tejtermék szokott lenni. A fajidegen fehérjék ugyanis átmennek az anyatejbe, és ha nagyon érzékeny a baba, akkor tüneteket okozhat. Úgyhogy ha ezt gyanítod, akkor elsősorban a tejtermékeket érdemes kizárni a saját étrendedből.

A védőnőnek nincs igaza az itatással kapcsolatban, egy igény szerint szoptatott babának nincs szüksége másra mint anyatejre, az a szomját is oldja. Pláne ha nem is szereti inni Sára, én nem erőltetném.


Tasin:

Szerintem nagyon jól csinálod!

A két hét alatt 540 gramm nagyon rendben van. :D Nem csodálom hogy nincs ingerenciád méricskélni, nem is kell, mert csak becsavarodik tőle az ember lánya. Elég a heti egyszeri mérés, abból látod, gyarapszik-e, különben meg elég a baba jelzéseire hagyatkozni.

Újszülötteknél még javasoljuk a MINIMUM napi 8-12x szopást, pláne ha nincs elég tej (bár nálatok ez nem áll fenn :D). És van olyan baba aki ezt jóval túlteljesíti. Persze ebben benne vannak az "étkezések", az "álmos vagyok, álomba cumizom magamok", a "sírós vagyok, nyugtass megek", a "fáj a pocim, segítsélek", a "hiányzol, anya, szeretgess megek", az "olyan nagy ez a világ, bújjunk összék", stb, stb.

Amit leírsz, az maga az igény szerinti szoptatás. :) mert a szopi nemcsak ételről szól, hanem megnyugvásról, altatásról, fájdalomcsillapításról, szeretetkifejezésről, stb. A baba minden nyűgére a titkos fegyver a cici. :)

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Tisa most nem irigyellek én sem,én párom jövő héten hétvégén nem lesz itthon napközben és már attól is tartok és húzom a szám. De az a 4 év Nápoly jól hangzik :) Lehet lemaradtam valamiről,de ez, hogy jött?

Tasin a spirál azt,h helyezik fel? Gondolom vmi kis műtéttel? Fáj? :oops:
Egyébként nekem a spirállal csak az a fenntartásom,h Anyumnak felcsúszott anno a méhébe,ezért kicsit tartok tőle.

Maja nálunk sokat fogyott. 3500-el született és 3170-el jöttünk haza. Tegnap előtt voltunk a védődőnél és akkor 3270 volt már.
A kakival volt eddig gond,mert csak hőmérővel ment,de az orvos tanácsára adtunk Neki glükózos kamillateát és attól most úúúgy megindult a rotyi,h az csak na
:D :D :D
Meg ma leesett a köldökcsonk is,gyors eltettem emlékbe :D
Rakok két mai fotót
Kép NézelődésKép Apa kezében

dharma
 
 


Szép jó reggelt, Mindenkinek!


Kutacs: nekem a gyerekorvos még a legelején, az első itthoni vizsgálatnál megnézte. Majd elmondta és meg is mutatta, hogy hogyan kell vizsgálni a kutacsot. Méghozzá úgy, hogy vagy háton fekszik a gyerek, vagy a két kezedben tartod vízszintesen. Így biztos, hogy tök egyenes lesz a kutacsnál a lágy rész, és nem fog beesni. Ha ebben az állapotban, helyzetben van beesés, akkor kezd gond lenni a szomjúsággal és a kiszáradással.

De ezt mindig nézi a védőnő is és a gyerekorvos is, csak olyan gyorsan, hogy szinte észre sem veszítek, amikor végissimogatja a gyerkőc fejét.

Úgyhogy senki ne aggódjon ezen sem! Mindenki eteti rendesen a Babóját. Még nincs iszonyatos kánikula - és nem egész nap vagytok a rekkenő hőségben. És ültetve a gyereket természetes, hogy bentebb "esik", mivel még ez egy lágy rész. :D

Megnyugodott mindenki??? :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tisa 2009.05.13 08:35-kor.

Kép
Kép
tisa
 
 


Dharma!

Tiszta apja ez a gyerek! :D
A köldökcsonkot én nem tenném el. Az egy szövetdarab. Olyan mintha eltennéd a manduláit, miután kivették... Bocsi!

Réka!

Ha Marci most etetésenként max. 100-110 ml eszik, de inkább csak 70 körül, akkor ne is várjam, hogy ez az adag nőni fog fél éves koráig?
A napi adagot azért nem tudom, mert csak néha mérem, két három naponta egy etetést. Az is a reggeli első vagy az esti etetés szokott lenni. És persze az esti súlyát. Így azt is tudom, hogy naponta 40 g-ot gyarapszik. Szinte minden nap. Az eltérés ettől 5-10 g szokott lenni, de inkább pluszban. Az utóbbi héten 290 g-ot hízott, az utóbbi hónapban pedig 1070 g-ot.
Normális ez ahhoz képest, hogy nem eszik olyan sokat? Már az elejétől kezdve napi hatszor, bár néha talán hétszer is.

Hihetetlen. Elkezdtem aggódni én is gyerek hízásán. Pedig soha nem voltam ilyen. Még az elsővel sem.
Most is akkor kezdődött, amikor egy hétig nem hízott semmi miután a kórházból hazajöttünk.

Viszont én szinte mindig két mellből szoptatom. Ha az egyiket kiette, akkor még jön egy kis innivaló a másikból is. Mindig azzal kezdem a szoptatást, amelyikkel az előzőt befejeztem.
De így a legalább nem feszül a mellem, mert egy kicsit kieszik belőle.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.13 09:32-kor.
Vendég
 


Tisa!

Ezt a kutacsos dolgot én is alkalmaztam már Beninél is.
Őt ugyanis csak hetente mértem, és azon a nyáron minimum 40 fok volt árnyékban, de a lakásunkban biztosan. Én pedig ott ellenőriztem, hogy eszik/iszik-e eleget.
Vendég
 


Ééés igen! Ma éjszakánk is szuper volt :D , este 1/2 8-tól reggel 3/4 5-ig aludt. Aztán legközelebb 3/4 8-kor ébredt :lol: . Ez elég jó, nem?

Az elfelejtettem elmesélni a tegnapi maraton alvásnál, hogy azért vicces kedvében volt hajnalban a kiscsaj :D. Mint írtam 1/2 6-kor ébredt fel enni, igen ám de kb. 1/2 4 körül ugyanazokat a hangokat érzékeltem, mint amikor ébredezik. Így hát felkeltem, átmentem a szobájába, látom ám, hogy nagy kerek lencsibaba szemekkel néz rám a sötétben... Mentem is megmelegíteni Neki a kajcsit, ami össz-vissz 40 mp volt. Mire beérek a szobába, nem visszaaludt a Kislányom??? :shock: :shock: :shock: Gondoltam, én biza fel nem ébresztem, ha éhes volna biztos ébren maradt volna. Így visszaballagtam a hűtőhöz és eltettem reggelire a kajcsit.
Mókás Kislányom van, nem??? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa
 
 


Cat! Mármint ezt a vízszintes pózt alkalmaztad?

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok!

Már megint régen írtam... :oops:

Csak gyorsan az aktuális témákhoz:
- nekem a K vitamint hetente kell adnom 1 hónapos koráig, aztán havonta egyet
- az én férjem ugyan hazajár a munkából, de 4:40-kor kel és este fél 10 körül érkezik, és tegnap mondták neki a munkahelyén, hogy ezentúl a munkahét 7 napból áll. Sajnos úgy néz ki, hogy ha ez valóban így lesz, akkor másik munkahely után kell néznie. Nem tudom, hogy így mi lesz velünk anyagilag, eléggé aggasztó a helyzet. Szegény eléggé el volt keseredve amikor hazaért és benézett a babához, aki akkor persze már durmolt, hogy nem is látja. Ráadásul tegnap nagy nap volt, mert leesett a köldökcsonk. Csak hogy megvígasztaljam ma reggel elküldtem mms-ben egy fotót a szép kis köldökéről.

Reka!
Annyi hasznos dolgot olvastam már tőled, hogy gondoltam én is kérdeznék. Az én babám csak szopizik, az a gondunk, hogy állandóan bukik. Hiába büfiztetem (büfiztetném), mert jó ha 2 hét alatt 5x büfizett. Fogom kb. negyed órát, aztán lerakom és van, hogy sugárban jön vissza a tejci. Van, hogy még 3 óra alvás után a következő szopi előtti tisztába rakáskor is jön vissza alvadtan. Lassan ott tartunk, hogy egy evés és egy rongypelus. És picit ilyesztő számomra, amikor egyszerre szörcsög, bukik, csuklik, attól félek, hogy megfullad. :cry: Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy tényleg normális (a védőnő szerint), amíg a baba gyarapszik? Előre is köszi a választ!!

Kép
tici
 
 


Tisa!

Igen, általában vízszintesben néztem. Vagy 45°-os szögben, ha a gyerekülésben ült.

Aranyos Léna.
Marci is ilyen. Néha úgy csinál, mintha enni akarna, de én rutinosan szoktam várni pár percet. Ha még mindig érzem a hajlandóságot, akkor kapja a cicit, de sokszor visszaalszik. Bár Ő mellettem alszik az ágyon, így nem kell a mások szobába bandukolnom.

Viszont hasonlóan jó alvó, mint Léna. Este háromnegyed kilenckor elaludt, és hajnalban ötkor kelt. Igaz, ma nem aludt vissza , csak fél hat felé, de még mindig kelt fel azóta. Most megyek ébreszteni.

Általában kilenc körül alszik el, négy körül ébred először, utána pedig háromóránként. De ez nálunk függ az időjárástól is.
És ugye a szopi nem olyan kiszámítható, mint a tápszer.

Nekem volt ismerősöm, aki csak azért adott este tápszert a gyereknek, hogy átaludja az éjszakát.
Vendég
 


Kikocska!

A kullancs elleni oltáson én is gondolkozom, mert mi a Budai Tájvédelmi Körzet határán lakunk. A házunk mögött már csak szántóföld van... De nem tudom eldönteni. Bennem még soha nem volt kullancs, és Benin em találtam.
Persze azt is tudom, hogy elég nagy bajt tud egy is okozni, ha éppen fertőzött.

D vitamin naponta, K vitamin a születéskor, két hetesen, utána pedig havonta kell.

K vitamin 3 éve még hetente kellett, majd kéthetente, de pár hónapja már az a nézet, hogy elég havonta adni.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?