Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Rég jártam erre és nem nagyon van időm visszaolvasni. Kivel mi van? Hogy vagytok?
Sikerült feltennem a profilomba egy képet a bébiről. Ha gondoljátok nézzétek meg. Épp 2 hetesen sziesztázik az ágyában!
Kata-Várom a hívásod,bár tudom mennyi dolgod van.
Szerintetek létezik,hogy egyik napról a másikra 4,aztán 6 órákat végigalszunk éjszaka??? Kész csoda lenne számomra,mert 2 órákat altatok és így sem biztos,hogy sikerül. Ti is így vagytok-voltatok ezzel??

Kép
iroko

Sziasztok!

Ági, nagyon édesen aluszkál, és milyen sok haja vanKép
Én az alvással nem nagyon tudok dülőre jutni, mert szinte minden éjszaka másképp van.Eleinte 5 óránként ébredt éjjel, mostanában három óránként.Van amikor magától elaalszik aevés után és van, hogy csak tetemes ringatás után.Három napja az van, hogy 4 fél 5 körül elkezdődik a műsor, látszik rajta, hogy fáj a hasa, tekereg, néha ereget is, teljesen bele vörösödik.És csak a reggeli kakai után marad abba a sírás, ami úgy 8 óra tájban következik be.Szóval előre rettegek a hajnaloktól.Bár nem tudom milyen hasfájás ez, mert amúgy egész nap semmi baja.(Ezt most gyorsan lekopogom)KépSzóval, mi így éjszakázunk.

Puszi, és mindenkinek CSENDES, NYUGODT éjszakátKépKép, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Barbi, hajrá az éjszakával! Kép És így mennyit tudtok aludni?
Házimunka brrr, hát nálunk se ragyog a lakás.

Kági, nagyon édi a babád! Kép
Ami pedig az alvást illeti, igen létezik. Kitti is 4-5 órákat aludt már két hetesen. Mostanra pedig már 6-7 órákat is elalszik.
Két óráig altatsz? Olyan sokáig nem akar elaludni?
Nálunk is az volt az elején, hogy kézben már aludt, aztán, ha letettük mindig felébredt. Aztán most már az esti lefekvésnél egyszerűen letesszük, és kicsit még forgolódik, de már egyáltalán nem sír. "Megmagyaráztam" neki, hogy este van, most már aludni kell, muszáj pihizni stb. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Nagyon régen jártam már erre. Nincs mindig itthon gép, és ha van, akkor is ezerfelé megyek, de sosem bírok leülni ide. Azért szoktam olvasgatni, meg nézegetni a képeket. Kép Nagyon szépek a babák!!!
Jól vagyunk, Dani már elmúlt fél éves, ide-oda forog, és nagyon élvezi. Kép Pár hete kezdtük a hozzátáplálást (azért a szopi még megvan napi hétszer...), de igazából csak a gyümölcsök mennek: meggy, alma, őszibarack, banán. A zöldség nem ízlik... Kép
Közben már 7 és fél kiló lett az én pici babám. Kép
Íme, két március közepi felvétel:

Kép

Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!

Pindur!
Nagyon édes Dani, kis huncutnak látszik!7 szopi az nem semmi és méred még mennyit eszik?

Tünde, az elmúlt napokban kb. este 9-től reggel 9-ig csak enni kel fel 4-5 óránként szóval nagyon rendes baba. Ti hogy vagytok a babalátogatókkal. Mi annyira kiesünk a napi menetből, és olyankor nyűgösebb.
Úgy megszoktam már, hogy tömöm tejcsivel, hogy most aggódom mert ritkábban kér enni. Normális, hogy 8 hetesen 4 órás kajálásra átállunk?
Ma egyébként megérkezett az első játszópajtása, akivel együtt született a kh-ban. De átnéztek egymáson:-)

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Végre Kincső meggyógyult, így holnap megkapja a szurit.
Éjszaka: este 9-10 körül elalszik, 2-3 körül kér enni. ekkor eszik egy keveset és ha mázlim van, nem kakilt be, és visszaalszik kb 15 perc múlva. Különben felébred és csak szenvedünk. Reggel 7 körül ébred. Röviden: alszunk.
Nappal: nehezebb eset. Szeret szopizni, ölben aludni. Keveset alszik az ágyában, ha ébren van, hamar megunja a játékait és sírni kezd. Remélem ebben a hónapban változni fog a helyzet, mert már tanulni kellene. A pénteki zhkat elhalasztottam júniusra.

A szombati kirándulás jól sikerült, csak a térdem fájdult meg (sziklát másztunk a férjemmel, az 1 év kihagyás + a néhány +kiló megviselt) Kincső ennyire élvezte a Mamája ölében:
Kép

Léna, a kullancs mindenhol ott van, persze félek tőle, de a gyesbetegségtől jobban. Szerintem a rengeteg galamb és kutyasz.r a lakótelepen sem jobb. Így ha lehet, megyünk. Már alig várjuk, hogy sátorozhassunk Kincsővel. Mi csavargó életet éltünk a férjemmel, nehéz itthon maradni.

Pindur, milyen kis vagány a Dani fiad.

Lányok, a héten túl kell esnem a fogműtéten. Már most rettegek tőle, férjem és Anyám nem győznek nyugatgatni. Brrr...

Megint sír, megyek játszok vele valamit.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Pindur, tényleg jól eltüntél, de jó újra hallani rólatok! Kép Nagyon vagány Dani azzal a kendővel a fején! Olyan kis édes! Kép Szopi napi hétszer? Ez igen!

Barbi, szerintem ne aggódj, normális, ha 4 óránként kér enni. Én örülnék neki, ha napközben is lenne valami rendszer, de össze-vissza eszik, változóan 1-2-3-4 óránként. KépÉn örülök a babalátógatóknak. Bár olyan sokat még senki nem volt itt, hogy felborítsa a napirendünket (ami nincs is igazából Kép ). Vidéki rokonok majd mostanában fognak sorba jönni, ők itt is alszanak, arra majd én is kiváncsi leszek, hogy fogja bírni Kitti.

Ed, örülök, hogy Kincső végre meggyógyult, és remélem nem lesz gond a holnapi szurival!
Nem semmi a sziklamászás egy gyerkőccel, de a lényeg, hogy ennyire élvezte. Kép Szupi ez a kép! KépDrukk a fogműtéthez! Mikor mész?

A vizsgákkal én is szenvedek, pedig ez most a legkönnyebb félévem, csak három vizsga lesz, de hát arra is kell tanulni. Én most azt próbáltam, hogy kiültem a teraszra, fél kézzel a babakocsit tologattam, fél kézzel meg tartottam a könyvet és olvasgattam. De az a baj, hogy nem nagyon lehet "átverni" Kittit, mert így csak kb fél vagy egy órát alszik, érzi, hogy ez nem az igazi séta, amikor folyamatosan megyünk, mert akkor bezzeg végig alszik.

Pusza,
Tünde
rtünde

Helló Mindenkinek!!

Köszi a tapasztalatokat!!
Tünde-Jó ötlet,majd magyarázok neki.
Képzeljétek hátról oldalra fordult és ha hasra teszem tartja a fejét a Berni!!!
Azt hittem ez csak később lesz?!
Az este, mire leírtam változott: Most új műsor megy:Hami után elkezd sírni és nem hajlandó abbahagyni semmi és senki kedvéért. Csináltunk már vele mindent,nulla eredménnyel,aztán fél-1 óra múlva abbahagyja és alszik.
Lassan leszokunk a tévéről,úgysem halljuk...
Mindenkinek nyugodt,alvós éjszakát kívánok!!!
:::Ági

Kép
iroko

Sziasztok!

Most csak nagyon rövid tudok lenni, de végre itt a régen megígért fürdős kép:
Ja, és Ed, teljesen igazad van.
Jó éjt és puszi mindenkinek, LénaKép

nuska

Helló!

Csak egy kicsi időre jöttem én is.
Pindur,Ed,Léna--Gyönyörűek a bébik!!!!
Holnap vizsgázok,szurkoljatok. Köszi!!

Kép
iroko

Sziasztok!

HAJRÁ ÁGI!

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Tünde, ha ilyen változóan kér enni Kitti biztos éhes? Cumit használtok? Bence is csinált úgy 1 -2 órával szopi után mintha éhes lenne, de mostanában megint mérem és ha evett 150gr körül nem tud átverni és sajnos én verem át szegényt - jön a cumi.Úgy adom be minha cicit kapna és gyakran el is alszik cumizás közben:-)Szóval nálunk nagyon bejött.

Ed, Kb. mi is így vagyun éjszaka,csak kicsit később kelünk mióta reggel nem húzóm fel a redőnyt és éjszaka hangulat van a szobában. Nagyon tündér kis husi babád van!!!

Léna, Sára nagyon édes kis hölgynek látszik!!!

Fogműtét + vizsgák nem semmi amit csináltok!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi!

Félre ne érts, nem kötözködni akarok. Csak nekem valahogy annyira idegen dolog a cumi (A két gyerekem közül egyiknél sem használtunk.), hogy kíváncsi lennék, hogy mi vitt rá hogy használjátok?

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Tegnap megkaptuk az oltást. Kicsit nyűgösebb volt, de azért meg lehetett nyugtatni.
Kincső az előző éjszakát átaludta, fél11től fél6ig aludt. Nem is akartam elhinni. Most éjszaka viszont 3-4 óránként kelt fel - persze enni. Ja és 1 hét alatt hízott 400g-t! Már 5450g!

Ma megyek 4-re a dokihoz, hogy kibányássza a bölcsességfogamat. Ha kiválthatnám egy szüléssel...

Tünde, amíg mi másztunk a férjemmel, addig anyukám sétált vele az erdőben. Nem merem még szikla közelébe vinni, mert kőhullásveszély van. Rajtunk is sisak van olyankor.

Léna, a dokinénink nem ajánlja, hogy erdőbe menjünk csavarogni a kullancsok miatt. Szóval neked is igazad van. De akkor kérdem én, hogy hova lehet menni, hogy ne a városban legyen az ember??? No látom, sikerült a kép. Cukipofa.

Ági, egy nagy kalappal!

Miért van az, hogy Kincső mindig felébred, ha a gép elé leülök, vagy lefekszek pihenni?
No megnézem.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

SziasztokKép

Rendesen olvasgatlak ám titeket, de sajna nem jut írnásra időm, így is rengeteg időt töltök a gép előtt, lassan már netfüggő leszek...

Most, hogy meleg van, szinte egész nap a Városligetben csavargunk a lányommalKép

Eddel egyetértek abban, hogy ugyen veszélyes a kullancs, de nem zárkózhatunk be a négy fal közé.

Utánakérdezek csütörtökön a dokinéninktől, hogy van-e valami készítmény csecsemőknek kullancs ellen, és ha van valami jó megoldás akkor megírom nektek isKép

Léna!
Nagyon édes a fürdetős képKépKépKép

Pindúr!
Dani is csúcsszuper pasiKép

Edék albumát is megkukkoltam márKép Nagyon szép baba Kincső isKép

Tényleg rendezhetnénk szépségversenytKép

Hajrá a vizsgázóknak!!!

Puszi mindenkinek, remélem legközelebb hosszabb ideig tudok maradni!
Emőke

hicudzsi

Szia Mindenkinek!!!

Köszi a drukkot lányok,hatásos volt- A mellettem ülő lány tudott mindent! :-)))
Ed- 4-től gondoltam rád!! Talán már túl vagy rajta...
Én nagyon félnék a kullancstól,(mi az hogy?) magamat is féltettem mindig. Biztos van valami ellene. Nézzétek meg a homeopátiás bogyók között.
Na, hami idő van.
Sziasztok!

Kép
iroko

Sziasztok!

Ági, tévé: nem is tudom mikor néztem utoljára végig valami műsort.
Remélem sikerült a vizsgád!

Léna, ari a fürcsis kép! Kép

Barbi, igen, biztos, hogy éhes. Mert olyankor szinte már ráveti magát a cicire, és annyira tömi az öklét a szájába, hogy csak úgy cuppog. Kép
Cumit nem használunk, és igazából nem is akarok. Én ezt már régen elhatároztam. Bár az igaz, hogy már többen próbáltak rábeszélni ismerősök is, de eddig még sikerült kitartanom. Igazából nem tudom megmagyarázni, hogy pontosan miért, de valahogy cumiellenes vagyok. Aztán lehet, hogy majd egyszer változtatok az álláspontomon.

Ed, örülök, hogy sikerült átvészelni az oltást.
Fogászat? Remélem nem volt annyira vészes!
Azt nem mondtad, hogy ti ennyire nagy kirándulók vagytok. Sziklamászás meg minden, ez igen! Kép Én azt hittem, hogy csak úgy elmentetek sétálni egyet az erdőbe.

Laura, merre vagy? Gondoltam rátok nagyon! Remélem bejött a telihold, és már babázol! Kép

Tegnap voltunk a Heim Pálba, oda kellett menni vérvételre az anyatej leadáshoz. (Gondoltam rátok Barbi, hátha most vagytok ott). És találkoztam egy előző főiskolai osztálytársammal. Olyan régen láttuk egymást, neki már 3,5 éves a fia, most veszik majd ki a manduláját,pedig amikor államvizsgáztunk, még csak fél éves lehetett.

Képzeljétek Kitti mostanában "beszélget" velünk. Persze csak olyanokat mond, hogy: "heeööö", "gögögö" és hasonlók. De olyan édes! Kép És ahogy beszélünk hozzá, van, amikor jár a szája, figyel nagyon, és látszik, hogy ő is mondaná, de nem mindig jön ki hang a torkán és olyankor inkább elvigyorodik. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Tünde,

Nem, a kis csajt nem érdekelte a holdtölte, maradt a pocimban. Most az alábbi tippek vannak a szülési dátumra:
- Május 8 szombat, akkorra vagyok kiírva
- Május 10 hétfő, 1. házassági évfordulónk és ha van a gyereknek egy csöpp
humorérzéke akkorra időzít, hogy Apuka megússza 1 csokor rózsával a 2
ünnepet
- Május 14, az én számításaim szerinti időpont :-)
Hát majd meglátjuk...

Köszi a drukkolást, rám fér. :-))

Laura
lkomocsin

Sziasztok!

Újra itthon vagyok, de sajnos még a fogam is velem van. Ugyanis a doki kezét megrúgta a lova és annyira fájt a keze, hogy nem merte bevállalni a foghúzást. Ha minden jól megy, akkor hérfőn kiveszi. Most már tudom, hogy miért nem lovagolok. Köszi, hogy drukkoltatok.

Kincső is néha cumizik, de nem eröltetem.

most eltelt kb másfél óra, de újra itt vagyok.:-))

Beszélget velünk, elmeséli, hogy mi történt vele. Persze az ő nyelvén: eüü, ágüü.

Vasárnap megint mennénk kirándulni, azt hiszem, nem maradunk itthon. Pünkösdkor pedig 3 napra szeretnénk elmenni. A fiúk Ausztriába szeretnének menni, persze sátorral. Ezen még gondolkodnom kell. Én mennék szívesen, de nem tudom, hogy Kincső mennyire bírná.

Hicudzsi, szerintem a jövő héten mi is kimegyünk a ligetbe, és a margitszigetre is ki szeretnék menni.

Ági, ügyesek voltatok, de jó lenne, ha már én is írhatnám, hogy sikerültek a zhk.

Jó éjt mindenkinek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ági, gratula a vizsgához!

Laura, hát ezek az utolsó napok, már kicsit fárasztóak. Emlékszem én is már 3 héttel előbb nagyon szülni akartam. Vártam a frontokat, teliholdat, péntek 13-at, de semmi. Még ráhúztunk 3 napot a kiíráshoz képest. Kitartás, drukkolok nektek! Kép

Ed, fogászat Kép, de majd szorítok hétfőn is.

Jön valaki vasárnap a Bababörzére?

Ma voltunk az ortopédián. Az egész nem tartott tovább 5 percnél. A doktornő húzigálta a lábait, kérdezte, hogy mekkora súllyal született, és milyen módon. Megmutatta hogyan tornáztassuk pelenkázáskor és 6 hét múlva kell visszamenni kontrollra. A leletre azt írta, hogy rendben, a csípők stabilak. Majd el kell menni csípő UH-ra is, amire most adott beutalót, így két hét múlvára kaptunk időpontot. Ez kicsit hülyén van itt megoldva, hogy nem lehetett egyszerre elintézni, de már a gyerekorvos is mondta, hogy az UH-hoz majd az ortopédia ad beutalót. Na mindegy, a lényeg, hogy rendben van.

Ma valami nagyon nyugis napja van Kittinek. Alig sírt ma, vigyorog, beszélget, alszik és eszik. Ja és este 9-től reggel negyed 6-ig aludt. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Helló!

Ed,Tünde- Sajnos csak 1 vizsgán vagyok túl,van még 3. Hogy utálom... Ha ez meglesz soha többet nem tanulok,bár ezt minden tanfolyam után megfogadtam. :-)
Ed-Hétfőn is drukkolunk neked! Igazi természet szerető bébitek lesz,ha felnő. Csak hajrá!
Tünde-Berni is nagyon nyugodt ma,lehet,hogy nincs front? Nálunk még nem volt olyan,hogy 1 óra alatt letudtuk az evést,pedig éjjel ez történt!! Imádtam a helyzetet!
Mi is megyünk a börzére,szerintem csak 11 körül,akkor már nincsenek olyan sokan.
Jó hétvégét mindenkinek!!
Pocakosok HAJRÁ!!!

Kép
iroko

Szia Ági!Köszönöm az emilt valamiért nem tudok ott válaszolni bárányhimlős mindenki üdv.veraa lányod tündériKépKépKép

Kép
Kép
vera70

Sziasztok!
Olvaslak ám titeket, csak nincs időm írni. Apa megfertőzte Borit valami vírussal. De legalább volt benne annyi tisztesség, hogy ő is megbetegedettKép
Tünde!
Hogy-hogy kell csípő UH-ra is mennetek? Vagy erre automatikusan adnak beutalót? Mi már 2x voltunk csípőszűrésen, de nem mondták, hogy UH-ra is kéne mennünk. Azt mondták, hogy minden rendben, viszlát.
Ezek szerint nekem kéne kérni erre beutalót?

Mackoo
mackooo

Sziasztok,

Az UH alapján mára voltam kiírva, de semmi izgi. Valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne megelőzni az oxytocinos indítást? Inkább valami természetes megoldás érdekelne. Hallottam más kismamáktól, hogy lépcsőzzek, valaki esküszik a csípős kajákra... Nektek valami ötletetek mit csináljak még???
Nem szeretnék potyára kórházban feküdni, akkor inkább minden marhaságot kipróbálok, hogy kicsalogassam a bébit magam. :-)

Laura
lkomocsin

Szia Laura!

Lehet, hogy már semmi szükséged a tanácsra (remélem), de én bent a kórházban azt hallottam, hogy a dinnye jó hatással van a dolgokra, a lépcsőzésről én is tudok, meg persze ott van az apás módszerKépEngem is kiengedtek egy hétvégére , orvosi utasításra összebújni, mikor már egy hete túl voltunk a kiirt időn.Megjegyzem nem jött beKép
Viszont nekem indítani csak akkor kezdték mikor másfél héttel túlléptem az időt.Akkor is csak OTT-vel.És véglegesen indítani csak a 12.túlhordott napon kezdték.
Szorítok, hogy neked ne így legyen, de addig még rengeteg időd vanKép
Sok puszi, Léna

nuska

Léna,

Sajna még szükség van a tanácsokra, mert ma sem történt semmi izgi, azaz ha még hallasz más ötletet is hogyan lehet oxytocin nélkül kicsalogatni a kis manót, ne habozz, oszd meg velem légszi.
Holnap veszek akkor egy darab dinnyét. Jól gondolom, hogy görög dinnyére gondolsz nem sárgára?

Puszi, Laura
lkomocsin

Sziasztok!

Ági, én is így voltam az első főiskola után, én többet nem, elegem volt, nem akarok több szakdolgozatot írni, stb. aztán mégis elkezdtem a következőt. Bár azt hiszem ennyi már tényleg elég lesz. Kép

Mackoo, nem tudom miért, nálunk úgy működik, hogy el kell menni az ortopédiára és külön UH-ra is mindenkinek. Ha minden rendben nálatok, akkor ne aggódj.

Laura, új ötletem nincs, kitartás! Mikor akarják megindítani? Szorítok nagyon! Kép

Ma délelőtt voltak itt a keresztszüleim és a nagynéném. Vidékről jöttek, és olyan régen taliztunk már, úgy örültem nekik. Aztán délután meg kimentünk a Börzére. Igaz, csak gyorsan körbefutottunk, mert már egy óra után értünk ki, de végülis mindent vettünk, amit akartunk.

Pusza,
Tünde
rtünde

Szia Laura!

Igen görögre.És a történet úgy szól, hogy a kismamának, egy semilyen ctg után mondta a szülésznő délután, hogy egyen dinnyét, ő meg tette és már éjszaka mentek vissza szülni.
Eszembe jutott még vmi, az egyik szülésfelkészítőn hallottam, hogyha kitartóan dörzsölgeted a hüvelyk és a mutatóujjad, akkor aza magzatvíz elfolyást eredményezhet.Ezt viszont azért nem ajánlom, mert ha jól tudom elfolyás után ha 24 órán keresztül se történik semmi akkor jön az oxi.
Drukkolok nagyon, majd mesélj, hogy bejött-e.

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok Kismamák és Babák no meg Pocaklakók!

Ritkán tudok jönni, de ha jövök olvasok, megpróbálok felzárkózni hozzátok, minden értelembenKép ... nálunk nem lakik még senki Kép de nagyon igyekszünk... ( ezért inkább csendben maradok )

MINDENKINEK GRATULA, nagyon édesek a babák !!!
És annyi minden okosat olvasok tőletek, hogy kénytelen voltam egy kis könyvet nyitni Kép ahová jegyzetelek, nehogy elfeledjem mire én is odakerülök, hogy...

Napsütést és Egészséget Mindenkinek,
Kisbora
kisbora

Sziasztok
Új vagyok még a társaságotokban és lenne néhány kérdésem.Augusztus 10-re vagyok kiírva kislányommal és szeretném tudni,hogy a szülésnél választható-e a pozíció,mert úgy hallottam van a Schöpfiben szülőszék.Rögtön odadják a babát?Ha fizetősbe mész,akkor a pelenkáról,ruháról neked kell gondoskodni?Ismeri valaki Juhász György dokit?Ha valaki tud valamit kérem válaszoljon.Köszi
Mindenkinek gratulálok a babájához!
Orsy
negro

Szia Orsy!

Üdvözöllek körünkben.

Szülőszék nincs, csak olyan szülőágy, ami állítható, így szinte ülő pozícióban is tudsz szülni. Persze az orvosodtól is függ sok minden. Ha mindenkivel minden rendben, akkor természetesen síma szülés után, odaadják a babát és mellre teheted. A megfigyelés alatt is veled lehet. Ahhoz hogy mikor a szobádba kerülsz (természetesen a fizetősről beszélek), akkor rögtön veled lehessen a baba, elég határozottnak kell lenned.

Jelenlegi helyzet, hogy pelenkát és popsikrémet neked kell vinni. Ruhát majd csak mikor viszitek haza a babát.

Juhász Györgyöt nem ismerem sajnos, így róla nem tudok infóval szolgálni.

Ha valami érdekel még, kérdezz nyugodtan, akár magánban is.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Léna, hogy te miket tudsz??? Kép Kép

Kisbora, drukkolok nektek, hogy minél hamarabb összejöjjön az a pocaklakó! Kép

Orsy, üdv közöttünk! Gratula a kislányodhoz! Kép Úgy látom Zita már minden kérdésedre válaszolt. Az orvosodat sajnos én sem ismerem.

Ma jöttek hozzánk az anyatejesektől, kihozták a cuccokat. Hát így elsőre nem is olyan egyszerű, annyi mindenre kell odafigyelni, de remélem hamar belejövök és minden rendben lesz.

Pusza,
Tünde
rtünde

Szia Zita,szia Tünde

Köszi az infót.Mi értesz azon,hogy határozottnak kell lennem,hogy megkapjam a babát?Ez nem szokványos a rooming-inben?Pedig azt gondolná az ember,hogy a csecsemősök örülnek,ha egyel kevesebb gyerekkel kell foglalkozniuk.A szobákkal kapcsolatban mit javasolnátok,1-2 vagy 3 ágyast?Olvastam,hogy a 3ágyasban látogatás alatt nagy a tumultus.Tényleg igaz az,hogy a fizetősben lévő mamához bármikor mehet a család?
Még két és fél hónapom van,de nem árt tájékozódni.Nagyon hálás vagyok,hogy segítetek nekem.Tudom,hogy azt a pár napot ki lehet bírni,de jó lenne,ha nyugisan telne.Persze a dokitól is lehet infót kérni,de Nálatok nincs hitelesebb forrás.
Orsy
negro

Orsy!

Mit jelent a határozottság? (Természetesen arról beszélek, mikor anyuka és babája is teljesen jól van.) Azt, hogy azt kell mondani, hogy te igenis akarod. És nem érdekel, hogy szerintük, neked még pihenned kell, meg, hogy még úgysincs tejed. Ez a két dolog szokott lenni, amit érvként mondanak, mikor el akarják vinni a babát a szoptatási idő végén. Erre én csak azt tudom mondani, hogy azt te érzed, hogy szükséged van-e még pihenésre, és ha igen, akkor még mindig a csecsemősökre lehet bízni a babát. Tej ügyben meg azt, hogy ha az igény szerinti szoptatás mellett, még kellene pótlás a babának, azt lehet, akkor is kérni. Azt én sem értettem sosem, hogy miért jó, ha több gyerekkel kell foglalkozniuk, de ez van. És félre értés ne essék, nem bántani akarom őket, mert ők jót akarnak, az alapján amit tanítottak nekik.

A szoba ágyszámát tekintve, nekem bevált az egyágyas szoba mindkét gyermekemnél. Így tényleg nem kell senkihez alkalmazkodnod a saját babádon kívül, és nem kell, hogy lelkiismeretfuradalásod legyen, mikor éjjel megéhezik a babád és pelenkázol, szoptatsz. Egyik ismerősöm a szobatársára való tekintettel nem kérte a babát éjjelre, akkor mikor már megengedték volna. Igaz, hogy jót aludt, de másnap reggel szívesen elcserélte volna a melleit valakivel, és nem élvezte, hogy csak az anyatejgyűjtőben sikerült a "kősziklákat" kimasszírozni belőle. Ráadásul a látogatóid is akkor jönnek, mikor neked jólesik és olyan számban. Ráadásul nem kell elzavarni őket, ha az esetleges szobatárs babája enni szeretne.

A fizetősben lévő anyukához bármikor mehet a család, kivéve, ha nem a harmadikon, hanem az elsőn van a fizetősben. Ott ugyanis, a szoptatási időkben a folyosóra sem engedik be a látogatókat. De ha nem jól tudnám ezt a részletet, akkor javítson ki, akinek van közelebbi infója. Mi ugyanis két éve élveztük utoljára a kórház vendégszeretetét.

Üdv:

Zita
pzita

Szia Tünde!

Hát tudod, mikor az ember 3 hetet bent nyaral, akkor ragad rá vmi a koszon kívülKép
Azért remélem Laurának vmi bejött ezek közül, és mivel ma nem járt erre, akár, még lehet is .

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok,

gratulálok mindenkinek a babájához, nagyon szépek vagytok. Régóta olvaslak benneteket, nagyon tetszik, hogy így összebarátkoztatok és elmondjátok a tapasztalaitokat másoknak.
Én szeptember 5-re vagyok kiírva és a Kósánál fogok szülni,mert nagyon régóta hozzá járok és megbízom benne. Nekünk kislányunk lesz, Dorkának fogják hívni és nagyon várjuk már hogy megszülessen.
Ha valaki tud valamit az EDA-ról az legyen szíves írja meg a tapasztalatait. Ti hogy választottatok szülésznőt? Nekem nagyon fontos, hogy a kórházban eltöltött pár nap a lehetőségekhez mérten jól teljen el, mivel vesegörcsel kezdődött a terhességem és egy hétig kellet befeküdnöm a kórházba és nem voltak jó tapasztalataim, ezért is szeretnék fizetős szobába menni.
Előre is köszi a tanácsokat.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Léna,

Köszi az ötleteket. Mivel ma sem történt semmi, ezért holnap keresek majd valamelyik zöldségesnél egy kisebb darab dinnyébe, mert ma csak hatalmas darabokat láttam, amit tuti nem bírnék megenni. :-) A magzatvíz elfolyatásos módszert tényleg inkább halogatnám... Ha bármi izgi van, jelentkezem és ha másnak is vannak ötletei természetes baba kibújtatásról, kérem írja meg, mert egyébként hétfőn befektetnek a kórházba, mivel már 41. hét és ezt szeretném elkerülni...

Laura
lkomocsin

Szia Zita

Köszi a részletes beszámolót.Biztos,hogy nem fogom hagyni,hogy Emmát elvigyék tőlem akár egy percre is ,hacsak nem valami vizsgálat miatt tennék,de akkor is ottlennék vele.Szerintem is az a legjobb mindkettőnknek,ha együtt vagyunk,főleg az igényszerinti szoptatás miatt.Nem azért hordom a szívem alatt 9 hónapig a babámat,hogy utána csak három óránként láthassam.Pihenni meg ráérek majd 18 éves korában.A szobát illetőleg én is inkább egyágyasba mennék,mert senkihez nem kell alkalmazkodni és nem leszünk látványosság sem a többi kismama rokonainak.Őszintén mondom elsőre kicsit kételkedtem a kórházat illetőleg mikor megláttam,de a dokim ott van és őt a világ másik felére is követném.De igazán Ti segitettetek a legtöbbet,hogy megnyugodjak.Ott sem emberevők dolgoznak.Mégegyszer hálás köszönetem!
Orsy
negro

Szia Judit!

EDA. Ha szeretnél EDA-t, akkor több emberrel kell beszélned ez ügyben. Először is Kósa doktorral, hogy neked ilyen irányú terveid vannak. Mit szól ehhez, mi a véleménye? A második, hogy aneszteziológussal is kell beszélned, ugyanis ha jól tudom, akkor összesen két aneszteziológus orvos szúr EDA-t a kórházban. Hogy kik ők, azt Kósa doktor meg fogja tudni mondani neked. Közülük is egyeztetned kell valamelyikkel.

Szülésznőválasztás. Egyrészt szintén kérdezd meg az orvosod, hogy kivel szeret együtt dolgozni, másrészt a többi kismamától érdeklődj. Aztán jöhet a választás. Azt tudnod kell, hogy egy szülésznő elvileg egy hónapra csak 5 szülést vállalhat, tehát túl sokáig ne halogasd a dolgot.

Orsy!

Van egy rossz hírem. Az esti fürdetésre, meg a reggeli vizitre márpedig el fogják vinni a babádat. De ennyire neked is szükséged lesz, ugyanis valamikor zuhanyoznod is kell, meg egyéb ilyen magán dolgok. Például gátkezelésre is kell menned, ha símán szülsz, vagy kötözésre, ha császár lenne esetleg. Szóval azért némi kompromisszumot neked is kell kötnöd. És a saját elképzeléseidet mindig csak finoman, de határozottan add elő. Hidd el két mosollyal többet lehet elérni, mint egy felemelt hangú mondattal.

Laura!

A legjobb verzió a szülésindulásához nem a magazatvízzel kezdődik. Inkább a fájásokkal kéne kezdeni. A magzatvíz jöhet később is.

Üdv:

Zita
pzita

Zita,

Én is így gondolom, de van ötleted mit lehetne tenni az ügy érdekében?

Laura
lkomocsin

Szia Zita

Én sem úgy gondoltam,hogy fúriaként állok ellen a babám körüli nélkülözhetetlen tevékenységek útjába.Csak azt nem szeretném,ha ők döntenék el,hogy mikor és mennyire vagyok fáradt és ebből kifolyólag mikor lehetek együtt a babámmal.Tudom,hogy megvizsgálják és fürdetni is kell és ezzel nincs is probélmám,de remélem a többi időben együtt lehetünk.Néha előjön az anyatigris,de egyébként békés ember vagyok/remélem/Én sem akarnám,hogy valaki durván közeledjen felém.Szép szóval többre megyek.
Orsy
negro

Szia Zita,

köszi, már beszéltem a Kósával az EDA-ról, nem nyugtatott meg, azt mondta, hogy nagyon jó találmány egyet ért vele, viszont nagyobb a vákumozás vagy a császár veszélye. Engem inkább sz érdekelne, hogy aki ezzel szült, annak milyen tapasztalatai vannak, hogy érezte magát, milyen volt a szülés stb.
A szülésznővel kapcsolatban, nem szeretném azt a szülésznőt választani, akivel ő dolgozik, mert nekünk nem szimpatikus, sok jót irtatok a Krisztáról (Ferhérfi, nem biztos, hogy így írja), és amikor bent voltam, őt ajánlották, más szülésznők is. Nekem a 3. emeleten a Borika volt nagyon szimpatikus, de ő nem vállal szülést, mert messze lakik, bár még próbálom fűzni, majd meglátjuk.
Egyébként a Kósa azt mondta, hogy a 36 hét környékén, majd megadja az anesztes telefonszámát és beszéljek vele.
Laura,

most olvastam a Fitt Mamában:
Megindítható-e a szülés házilag?
Hatásos módszerek:
Akupunktúra, akupresszúra, mindkét technika biztondágos, a szülés megindításában is segíthet, de orvosi vélemény kell hozzá. Ő is írja a hüvelyk és mutatóújj közötti területet..
Szex: nem mindenkinél válik be.
Hatástalan: Gyógynövényteák, Masszázs, Fűszeres ételek.
Határesetek:
Mellek maszírozása, fokozza az oxytocin nevű hormon termelődését, mely a méhösszehúzódásokért felelős. De azt nem tudja, hogy ezek után mikor indul be a szülés.
Ennyit tudtam segíteni, remélem ez is valami.

Ha valakinek tej problémája van,(kevés a teje) az unokatesóméknál van 3 gyerkőc, a harmadik 4 hónapos és azt mondja, nálam ivott Óbudai Gyémánt nevű ásványvizet (egy kisbaba van rajta) és nagyon beindult tőle a teje.

Hasfájós babáknál, pedig ha a mama olivabogyót eszik, nem fog fájni a baba hasa és könnyebben tud emészteni.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Judit köszi,
Ez a mostani Fitt mamában van, vagy egy korábbi számban? Mert akkor elblattyogok beszerezni. :-)
Laura
lkomocsin

Orsy!

Nem gondoltam én sem, hogy fúriaként akarsz majd viselkedni.

Judit!

Az EDA-val kapcsolatban van egy topic, a Fogamzás, várandósság, szülés topicon belül.

Fehérfi Krisztiről én is csak jót tudok neked mondani. De még sokan vállalnak rajta kívül is szülést, ha esetleg "lekésnél" róla. Fülöp Ili (róla Léna tudna mesélni), Horinkáné Fekete Ildi, Szvitek Ági, Horváthné Marika, Szabóné Judit. Meg még más is van, de hirtelen ők jutottak eszembe. Mégis milyen emberre gondolsz?

Üdv:

Zita
pzita

Judit,

Én még ugyan nem szültem (bár remélem ez nem lesz már így sokáig :-)) Szóval az én szülésznőm is Fehérfi Kriszti. Eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve és a szüléssel kapcsolatos hozzáállását meg megírom majd Neked utólag. Egy CTGről sem késett, mindig pontos, segítőkész, meghallgatja a nyavalyáimat, azaz eddig csak pozitív.

Laura
lkomocsin

Laura,
a mostani május-júniusi számban van, de nem sokkal több mint amit leírtam neked, de azért ha gondolod vedd meg, mert vannak benne más érdekes dolgok is.

Zita

nem hiszem, hogy lekéstem volna a Krisztiről, a szeptemberi szülésemmel, legalábbis remélem. A Horváthné Marikáról sokat hallottam és sajnos nem jókat, pedig tudom, hogy a Kósa őt fogja ajánlani. Olyanra gondolok, akiben meg tudok bízni, de ez csak a személyes találkozásnál fogom látni, ki a szimpi nekem. Ti mikor és hogyan taliztatok velük először és mikor szóltatok, hogy nála szeretnétek szülni?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Megvettem a Fitt mama című újságot, amiben éppen arról írnak, hogy hogyan indítható meg a szülés természetes módon, ha kismama nem akar túlhordás miatt kórházba feküdni. Köszönet Juditnak, hogy szólt. A módszerek többségét nem tudom/akarom kipróbálni (akupunktúra), de írták a ricinus olajat, hogy legyen hasmenés és ugyanúgy, mint a beöntéskor, ezzel is felgyorsulnak a folyamatok. Nekem sem kellett több, elmentem a gyógyszertárba, hogy ricinmus olajat kérek. Nő rám néz, ugye nem magának? De mondom, mert szeretném, ha már megszülhetném a kislányom. Nem engedte, hogy vegyek, mert hogy az nagyon erős hashajtó és még baj lesz. Hazasunnyogtam, felhívtam Anyukám, aki tejet javasolt gyümölccsel. Így csináltam egy koffeinmentes kapuccsínót 2 deci tejjel, meg facsartam egy friss narancslevet és megittam. Azóta ugyan már volt székletem és elég laza, de fájások még mindig sehol... Bocsi, hogy ilyen részleteket is megosztok Veletek, de hátha van valakinek még ötlete, mert nem akarok oxytocinos indítást! :-(

Ha eldöntötted ki legyen a szülésznő, érdemes már most bejelentkezni szeptemberre, mert pl Krisztinél tudom, hogy augusztusra már megvan a bűvös 5ből a 4, azaz lassaan a szeptembere is telítődik... Ez a népszerűség átka. :-)

Laura
lkomocsin

Sziasztok

Egész nap áramszünet volt,még most sincs meg egy fázisunk,ezért hanyagoltam mindenkit.

Zita:tudom,hogy nem úgy gondoltad!
Kell szülésfelkészítő tanfolyamra járni a kórházba?Ha igen,mikortól lehet?Vajúdás alatt lehet járkálni?Reggel még annyi mindent akartam kérdezni,de úgy látszik nálam is leoltották a villanyt.Talán holnap.Mindenkit üdvözlök.
Orsy
negro

Orsy,

nem kötelező a szülésfelkészítő, de ha akarnál se tudnál már menni, mert áprilisban indult egy, amiből már csak 3 előadás van hátra (összesn 7 előadás van). A következő szept. 9-én fog indul.
Viszont járhatsz terhes tornára hétfőn és csütörtökön 16-tól, Dr. Vajna Zoltánnéhoz (127-es melléken található).
Vagy meglátogathatod a szülőszobát, előzetes bejelentkezés kell hozzá a 159-es melléken.

Laura

köszi a jó tanácsot
Judit

KépKép
KépKép
ytong

Orsy,

Én azért a helyedben elmennék a maradék 3 előadásra, mert mivel mindig más tartja, ezért egymástól függetlenül is érdemes. Vajúdás alatt igen, lehet sétálni.

Laura
lkomocsin

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?