Új privát üzeneted érkezett!

Gesztenye nekem is ennyi idős a kutyám...nagyon-nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: Pont tegnap volt a hírekben,h 200 esetből 1 halálos és 15 bénulást okoz. Sztem ez elég rossz arány és az eu-ban be van tiltva a védőöltás :shock: :?:

Zsu akkor Nektek is szerencsétek van az éjszakával. Viszont sajna én elszóltam magam,mert ma fél 3 körül felkelt és végig nyűglődött. Azóta egy órácskát még sikerült aludnom,meg most megint elaludt,de jön a gyerekorvos,úgyhogy én maradok álmos.

Réka bocsánat,de én is kicsit kérdeznék:
1. Meddig lehet hagyni,h a mi ágyunkban aludjon? Most is ott alszik,mert átteszem és ha észreveszi,akkor már nyafi van. Mi lenne szted a legjobb megoldás?
2. Mennyire fontos a fejés? Maja nálunk is mindig cicin lóg és ha nem,akkor hagyjam termelődni,mert nem sok időt hagy a melleimnek erre a tevékenységre.
Köszi előre is :)

dharma

Sziasztok!

Kutyafüle TAJ kártya elvileg 30 nap, de nekem bement érte a párom, mert a többi papír intézéséhez kell (ett)!

Tisa rég hallottunk rólad mi a helyzet?

Liliana a vonalzó linket küld el az én e-mail címemre és akkor megcsinálom neked oks??? A táblánkba benne van a címem! 8)

Gabka nagyon szépek a vagytok! :D

Kilók nálam a +21-ből még olyan 6-7 van meg, eszem rendesen, mert a tejet befolyásolja! De semmi édesség, semmi cukor, vagy legalábbis minimális!

Úgy tudom a császárnál lassabban húzósik vissza a has, nekem is lassan megy, de azért már elindult!

Vérzés 6 hétig teljesen normális, de van akinek tovább tart, nem kell aggódni!

A héten lehet kicsit ritkább madár leszek mert a párom ezen a héten van itthon velünk, de azért 1-1 bekukkantásra tuti jövök!

mréka személyében egy főnyereményt üdvözlök a körünkben!
És egyben kérdeznék is, ha nem bánja nagyon!
Nálunk nagyon nehezen indult be a tej így az első héten itthon semmit nem gyarapodott utána 70 g-ot, most szerintem jók leszünk, (holnap lesz a heti mérés) és meglesz a 120-as gyarapodás bőven, de hiába nem kel Csanád az éjszakai egy etetést kivéve én keltem őt mint az óramű 3 óránként! Így 7 szopi fér bele! Az lenne a kérdésem hogy ha elindult végre a gyarapodás akkor próbáljam hogy mikor kel magától, vagy keltegessem továbbra is? (Én minden szopi után fejek mint a kisangyal, de alig jön le... 5-20g a 2 mellből, amúgy az egyik mellemben van bőven a másikban kevés, alig a fele, vagy annyi se, pedig mindig azzal kezdjük a szopit!) És az a megfigyellésem hoygha tovább alszik többet eszik, de magamtól nem merem azt feltételezni ami kutyafülééknél működik, hogy akkor kevesebbszer enne többet! Reggel eszik csak 110-120-at (4-6 órás alvás után), utána lévő étkezéseknél 50-80 között.
Köszönöm előre is! :)

Na hirtelen ennyi belőlünk, mert lassan ennie kell, mert szigorú a menetrend! :roll:
remélem jól teszem! :oops:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Dharma:

1. Ez teljesen egyéni döntés, attól függ leginkább, hogy nektek mint családnak mi fér bele! Én ismerek olyat, aki elejétől kezdve külön altatja a babáját, és olyat is, ahol (4 gyerekkel) teljesen áttértek a családi ágyra, és együtt alszanak még mindig. Azt hiszem, ott a legnagyobb talán 6-7 évesen ment saját szobába. Olyat is hallottam, ahol ez olyan 4 évesen történt meg.

Tehát sok verzió van! Baba külön szobában, baba a szülőkkel egy szobában, baba a szülőkkel egy ágyban, baba a szülők ágya mellé tolt matracon, baba a szülők ágya mellé tolt kiságyon/bölcsőben...

Szóval nagyon változó, és leginkább magatoknak kell eldönteni, hogy hogy lenne nektek mint családnak a legjobb!

Te hogy érzed, hogy lenne jó? Illetve mi az, amit szeretnél elkerülni?

2. Ha igény szerint ("minden nyikkra") szophat a baba, akkor egyáltalán nem fontos a fejés, mert a baba a szopások gyakoriságával maga fogja beállítani a tej mennyiségét. Ha kevés neki, akkor gyakrabban kér.

A tej ugyanis akkor termelődik leggyorsabban mikor a mell üres. Tehát pihentetéssel épp hogy nem szaporítod, hanem lassítod a tejtermelést. Ugyanis ahogy kezd telni a mell, úgy lassul a termelés. Tehát minél tovább vársz két szoptatás között, annál lassabban termelődik a tej. Ellenben ha gyakran szopik a baba, akkor a melled gőzerővel termeli a tejet közben.

Boglárka:

Köszönöm szépen az üdvözlést! :)

A születés utáni súlyvesztés normális a babáknál! Olyan 7-10 napos korukra (de legkésőbb 14 napos korukra) várjuk, hogy újra elérjék a születési súlyukat a babák. Tehát ha az első héten nem gyarapodott, az még belefér, pláne hogy a rákövetkező héten már 70-et. A születési súlyát mikor nyerte vissza?

Hogy szoptatás után nem nagyon tudsz fejni, nem csodálom. :) Ugyanis a baba nagyon ügyesen és hatékonyan kiszopja belőle a tejet, és az az 5-20 ml az alatt a pár perc alatt termelődött benne, míg te őt leraktad és nekiálltál fejni. Egyébként pedig a baba mindig sokkal többet ki tud szopni, mint amennyit te ki tudnál fejni, akkor is, ha telt mellel kezded a fejést, és nem teljesen üresre szopizott mellel. :)

Szerintem nyugodtan elhagyhatod a keltegetéseket, figyelni kell továbbra is a kakis-pisis pelenkák számát, azt se kell mérni, hogy egy-egy alkalommal mennyit eszik, elég hetente mérni őt. Lehet hogy egy-két nap után már sokkal gyakrabban ébredne szopizni! De az is lehet, hogy nem. Amíg gyarapszik, addig rá lehet bízni!

Az igény szerint szoptatott babák hajlamosabbak többször kevesebbet szopni, de ettől még van olyan, aki többször sokat szopik magától. És olyan is van, aki napi 400 ml-n gyarapszik gyönyörűen. Nem egyformák a babák! Már ilyenkor van, akinek gyorsabb a metabolizmusa, jobban hasznosítja a dolgokat, és van olyan, aki rengeteget eszik, és átlagosan gyarapszik.

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka

Gesztenye! Nagyon sajnálom a kutyust! A miénket is most kellett elaltatni pont mielött a kórházból hazajöttünk. Nem tudott már lábra állni, és maga alá csinált. Én is nagyon kiborultam hidd el, 14 és fél éves volt és nagyon hiányzik.Fel a fejjel!

Kép
Kép
gaba_30

sziasztok!!
Bocsi, kicsit eltüntem, de hétvégén tartotta apa a bulit a lánya tiszteletére....
Nem nagyon volt neki se kedve hozzá, hát még nekem.... :roll:
de muszáj volt..... :roll: :wink:
Igaz a kertben bográcsoztunk szombaton, szerencsére jó idő volt, de azért a szombatom a pakolással és a készülődéssel telt, vasárbnap meg az összepakolással...
A haverjai jól érezték magukat, mi meg úgy hogy hál istennek vége.... :wink: :wink:

Voltak vagy harmincan....
a buli csúcspontja az volt amikor a 30-40 éves pasik ráültek a gördeszkára egy húsosládában és egy műanyag vájlinggal a fejükön forma1-es versenyt játszottak a garázs feljáróról.Az nyert aki messzebbre csúszott... :lol: :lol: :lol: :lol:
Persze ez már a kellő mennyiségű sör után.......... :lol: :lol: :lol:

Gesztenye!
Sajnálom a kutyust!! :cry:
Aranyerem nekem is van még, de most új krémet használok, talán javult tőle...
Eddig a Doxiproct Om-t használtam, most meg a Mastu S-t

Ettike!
Szerintem Tisának akartad írni a tápszert!
Szerencsére nekem van tejem és Mirella is szépen szopizik!
Igaz éjszakáként 3 óránként kell, de nem bánom.. ( legalábbis még birom :lol: :lol: )

Pelus: nekünk az első héten a liberó és a pampers is átázott a combjánál, pedig 1-est is kipróbáltam..
Aztán vettünk Tescós, és képzeljétek ez egyszer se ázott át..azóta éjszaka csak ezt használom, nappalra meg elhasználom a többit...

Vérzés, nekem már nem nagyon van, csak néha egy kevés.....

14 kg-t híztam, abból még 7 van meg...és semmi nem jön rám..... :cry: :cry:
Bár eszek rendesen és édességet is.. :oops:
Bár éppen azon gondolkoztam, hogy átállok a gyümölcsvacsorára.. :wink:

Kép

Kép
tasin

A vén hülyék :lol: :lol:

Kép Kép

Kép

Kép
tasin

Mi is pemperst használunk, a 2-est. De vettünk már Metroban, és most Auchanban. Mindkettő 2-es, tök ugyanaz, mégis másféle a pelus. A Metros jobb volt, ott középen volt a figura, és a tapaszos bigyóknál kicsit rugós volt, ez a mostani, ahol a 2 oldalt van egy-egy figura, ezen nincs, és ha jobban megszorítom, hogy ne jöjjön ki sehol a pisi vagy kaka, akkor a combját felül szorítja. :-(

Sziszi, Ica, nem semmi a dokitok!!!
Az, hogy azt sem tudja, hogy szültél???? Én a szülés után még puszit is adtam a dokimnak! Mondjuk jó a kapcsolatunk, már több mint 10 éve hozzá járok, és ismeri a páromat is, háziorvosunk is, stb. Kell a bizalom, anélkül elég nehéz!!!!
Még visszaolvasásnál járok!

Kép

Kép
eda7

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
tasin

sziasztok.

szia réka én is üdvözöllek, és köszönöm a tanácsokat, igaz másoknak adtad, de nekem is ilyen jellegű kérdéseim vannak/voltak. köszönjük, h segítesz.

Rólam 10 kiló ment le, 88ról 78ra, amikor megfogant Balázs 73voltam. lassan megyeget lefelé.

Lassan elhagyjuk a sárgaságot is, nem olyan aluszékony. Nappal szigorúan 3 óránként eszünk, éjjel meg 4. De van h 3és fél óránként kelt. Visszaaludni azt csak rajtam, egy elnyújtott büfiztetéssel megy. kb fél órás összebújás szeretgetés simi után úgy elájul h lógnak a végtagjai és simán alszik 4 órát :)

egyre többet van ébren sírás nélkül, ilyenkor csak les kifelé, nagyokat pislog, felfedezi a világot.

egyébként meg egy áldott jó gyerek :)

Nekem alig vérzik már, fájni talán az első napon fájt, nagyon ügyesen varrt a dokim.

és egész jól elvagyok ezekkel a pár órás alvásokkal :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Tasin! Úgy látom, a ti Mirellátok "sem lesz elkényeztetve".
Majd teszek fel képet, hogy az én fiam is milyen bunkert készített neki plüss játékokból az ágyán! Csak hogy le ne essen. :lol: :lol:

Én már túl vagyok az első szex-en! :lol: :lol: :lol: Izgultam előtte, mert nekünk már kb dec. végétől nem volt. Veszélyeztetve voltam, nem mertünk kockáztatni!!!!
Sokkal jobb volt, mint gondoltam!!! Picit fájt a belső varratnál, de inkább nem is fájt, csak éreztem, hogy ott van! :cry:
A következő már biztos még jobb lesz!

Mi hétvégén már lementünk a velencei tóhoz, ott a hétvégi házunkban aludtunk!! Pepe nem zökkent ki, nagyon élvezte! Már amennyira tudja még a drágám!
Mennyit lehet kint még egy 2 hónapos baba szerintetek a levegőn?
Védőnő a múlkor azt mondta, hogy most még 1-1.5 órát, és majd 10 hónapostan 2-szer. Meg van ez őrülve??????
Persze, egész nyáron majd bezárom a gyereket a négyfal közé! :?

Kép

Kép
eda7

Dobtam képeket a blogra, ha valakinek van kedve, nézzen be :) nincs időm idemásolgatni... cím az aláírásban ;)

Réka, nálunk beállt a kereslet kínálat, nem fejek, igény szerint szoptatok, ami többnyire 3 óránkéntot jelent, most, hogy melegebb van, van ivászat is mondjuk. Amiket írtál, próbáltam már, igaziból a tejet nem csökkenteném szívesen, mert van nap, hogy épp elég, néha a másikból is kér még rá, van, hogy több, attól függően,m ennyire merülök le... Meg ugye az van,hogy szinte mindig van a ciciben tej,merthogy termelődik, és mikor ilyen kiborulós-komfortszopiigénylős napja van, akkor az "üresben" levő pár korty is teljesen kiborítja. NIncs valami technika, vagy ilyesmi, hogy ne jöjjön? hülyeséget kérdeezk mi? csak ki vagyok már bukva a folytonos sírástól... mert ezek megvannak, hogy mikor jön a tejleadó reflex, akkor picit elvenni, befogni, hgoy ne ömöljön. Az is kiborítja, ha kicsit magamra hasaltatom, hogy úgy szopizzon, hogy nehezen jöjjön. Eléggé kiborulós csemetém lett az utóbbi héten :D
Ezennel ki vagy nevezve a topic szoptatási tanácsadójának :) Ha minket kiképeztél, mehetsz majd a májusiakhoz :D

Na, megyek,mert valahoy elaludt mind a három. Éhes is vagyok, de azt hiszem, fáradtabb, inkább alszom egyet én is, ha tudok az éhségtől...

kikocska

Nem Reka,azt még nem próbáltam,mert most iszonyat melege volt,tiszta piros pötty volt a lába,és nagyon meleg.Egyszerűen azért írtam,mert jól esik,hogy törődsz velünk! :D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Tasin! ez a kanbuli nagyon jól sikeredet!!!!!!!

BUNKEREZÉS 1242040183.5258.pdf

Kép

Kép
eda7

Sziasztok
Sex: akkor mit modjak én, mi tavaly április óta nem voltunk együtt, na most megint elveszítem a szűzességemet.
Nekem tudjátok tavaly márciusban volt a méhen kivüli akkor nem lehet, és utána a lombik miatt, aztán pedig nem mertünk kockáztatni, férjem számolja a napokat szinte.
Én is nagyon félek, meg az orvostól is, mégnem voltam.
A héten megyek.
Bogi o.k. küldöm

Réka: segítenél nekem is pszichésen, én nagyon félek attól hogy nincs elég tejem, meg hogy elfogy azért is szedek mindent hogy legyen. Tegnap elfogyott a tea meg a bogyo is ( homeos )
és nem is volt ugy tejem, mondjunk Sára szintén egésznap a cicimen logót és nem is akart egésznap alaudni összesen 1 órát aludt d.e., délután 4kor pedig beájult és este nyolckor keltettem fel fürdéshez és akkor evett 210-et. De homeos bogyot tudtam venni, meg ugye nem cicizet 4-től 8.-ig így ugy gondolom lett tejem.
Lehet akkor szedni a kettőt együtt tea és homeos bogyo vagy nem.
Sára 3 óránként eszik természetesen nem mindig 210-t. Én minden alkalmonál mérem mert igy nyugszok meg hogy eleget evett vagy sem. Nem tudom eldönteni, hogy azért cumizik mert éhes vagy csak megnyugvásképpen cumizik.
És minden cicizés után lefejem a tejet és marad benne 20-40 változó.
Persze szerintem Sára akkor szereti a cicit mikor ömlik belőle utána meg csak cumizik rajta és elalszik.

Jó kislány csak a d.e. nagyon nehezek, este fürdetés után ami 19:30 körül szokott lenni és utána van az evés ami egy órát is eltarthat hajnal 2:30-3:00 között szokott felkelni és utánamár csak 6:45 körül.
Minden evés előtt és után szokott kaki lenni. Nem tudom hogy ez is normális.

Köszönöm válaszodat előre is.
lili&ana

Sziasztok!

Mia ma 2 hetes :D Valahogy úgy érzem, mintha már egy hónap telt volna el, ez a sok szétszabdalt éjszaka felborítja az időérzékelésemet. Nagyjából jó baba, de azért van 1-2 alkalom, hogy nem alszik vissza, vagy csak rövidebb időre, és aztán jön a sivítás. Az a baj, hogy ezt most éjjel csinálta, alvás helyett félórát nyüszögött, aztán telerakta a pelenkát, persze a tisztába tevésre megint magához tért, majd miután végre elaludt, másfél óra után rázendített. Hát mit mondjak, nem voltam magamnál, etettem, és bőgtem, hogy én ezt nem bírom, mert fáradt vagyok. :( Pedig csak annyi történt napközben, hogy elmentem egyedül a boltba, mert hetek óta nem voltam kint, volt vagy félóra az egész, és teljesen kimerültem már ettől is.

Na mindegy, tegnap legalább végre az ágyában aludt, melege volt a hordozóban. Most is másfél óra volt, mire elcsitult, szerencsére már be lehet vetni a hason altatást, mert nincs ott a csonk.

Ma kezdjük a 2-es pelust, elfogyott a newborn, nincs nagy méretkülönbség, és amúgy is jobbak rá a 62-es ruhák, mint az 56-osak.

TAJ-kártya megjött másfél hét alatt, persze ez vidék, minden kész van, a párom most ment el az APEH-ba, adtak adószám-igazolást, és adja le a nyomtatványokat a MÁK-ban.

Nekem megy össze a hasam, de ennek ellenére sem férek bele semmibe. Lesz még vagy 2 hét mire rám jön valami. És persze vérzek is, főleg etetés után, a cicimből meg a tej keni össze a ruháimat, szóval nagyon igényesnek és nőiesnek érzem magam úgy általában :? . Van még rajtam 6 kg plusz, eddig 11 ment le.

A babaünneplő buli nálunk már lezajlott, amíg a kórházban voltunk, én már csak a romokkal szembesültem, mivel előbb engedtek ki. :P Szerencséjükre senki nem fényképezett.

Egyébként mi a fontos: hogy a baba minél tovább jusson anyatejhez, vagy az, hogy CSAK az legyen a tápláléka? Nálunk még mindig vegyestüzelésű a kiscsaj, kiszív mindent, betol egy kis pótlást tápszerből és megnyugszik. Félig üres hassal nem alszik, nem csillapodik le, és sűrűbben sem lehet kelteni, megvan a saját ritmusa. Az első pillanattól kezdve napi 6 kaját igényel, a köztük lévő idő néha nyúlik-rövidül, de ő határozza meg mindig.

Mára ígérte magát a védőnő is, de valahogy nem sikerült ideérnie délelőtt, ahogy mondta. Majd gondolom akkor jön, ha már sikerült az altatás vagy 10 perce :P Mindig sikerül neki.

icamica

Kikocska:

Sajnálom hogy Misi mostanában ennyire kiborulós! Arra igazán nincs mód, hogy SEMMI ne jöjjön a mellből ha szopizza, mármint az apasztáson kívül.

A komfortszopin kívül van még bármi ami ilyen sírások közepette megnyugtatja?

Egyébként minden elismerésem a tiéd, három gyerek mellett nem lehet könnyű!

Egyébként tényleg szoptatási tanácsadónak készülök, jövőre szeretném letenni a vizsgát, ha minden jól megy, és elfogadják a gyakorlati óráimat. Most az István kórházban vagyok hetente kétszer gyakorlaton.

Kutyafüle:

:) Köszönöm.

Lili&ana:

Nem tudom, hogy ez mennyire fog megnyugtatni, de elég gyakori hogy a hozzád hasonló előzményekkel rendelkező anyukák rendkívül féltőek és aggódóak lesznek. Olvasom, hogy volt méhen kívüli terhesség, lombik, stb. Ezek pszichésen iszonyat megterhelő dolgok, állandóan résen lenni, hogy vajon MOST rendben lesz-e minden? És nehéz ebből az aggódásból utána kizökkenni, még akkor is, ha már megszületett egy egészséges baba.

Szóval nem csodálom, hogy aggódsz és kapaszkodsz a kapaszkodókba!

A szoptatós tea és a homeopátiás bogyó szerintem nem túl hatékonyak, és pont a te esetedben szerintem inkább pszichés hatásuk van. Megnyugtat a szedésük. Akkor szedjed nyugodtan. (A sok szoptatós teának csak annyi mellékhatása lehet, hogy van olyan baba aki hasfájós lesz tőle, de nem törvényszerű.)

Nem tudom, Sára baba mennyi idős és hogy áll a gyarapodása, de látom, hogy 210 ml-ket szopik, ami rengeteg!!! :) Úgyhogy tejed BIZTOS van. És szerintem a bogyók elhagyásával se lenne kevés, viszont lehet hogy akkor gyakrabban szopna Sára, ami egyáltalán nem baj önmagában, kérdés, hogy neked hogy jobb?

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka

mréka nagyon köszi a gyors választ.
Csanád 4120-al született, 3790-el jöttünk ki a körházból amit első héten 3770-re tornáztunk le (de mivel császáros voltam és a baba nem sírt a kaja miatt, kaptunk haladékot), majd a következő héten 3870-re fel.
Holnap lesz a heti mérés, de mivel én egyenlőre minden szopi utén mérem, (főleg hogy az egyik mellemből általában 20-30 at tud szopizni, reggel max 40-et), szóval holnapra meglesz a születési súly, mert rugiban már fölötte vagyunk! :)
De ami még érdekes hogy méreteihez képest csak 450-490-et eszik egy nap összesen, de ahogy hallom ez akár rendben is lehet!
A holnapi heti mérés után megpróbálok felhagyni a nonstop méregetéssel, de amig kezdett el gyarapodni, nem mertem!
KÖSZÖNÖK MINDEN KEDVES SZÓT ÉS EZT AZ ÖNZETLEN SEGÍTSÉGET!

Tasin nagyon szépen fejlődik a baba! És irigykedem a ferraris hordozóra! :D
jó bizonyíték a képeid arra, hogy mindig gyerekek maradunk! :)

kikocska mind3 alszik, ez a nem semmi, te nagyon menő anya vagy! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Ica! A szüléstörténeted megsiratott!!! :lol: :?

Nálunk apu van kicsit megzakkanva, mert mindig reggelente tudott szépen wc-re menni, most, hogy éjjel fel-fel kell (mert nagyon rendes apa, mindig megkérdezi, hogy megbüztesse ő? sétáljon vele egy kicsit?), felborult neki, és van, hogy éjjel kell mennie, utána nem tud visszaaludni, stb. Így többszőr nem is szólok neki, hanem csendben intézem Pepét. Volt, hogy Marcival aludt az ő ágyában a másik szobában. :wink:

Kép

Kép
eda7

Eda: Micsoda? 1-1,5 órát?? MI tegnap majdhogynem egész nap kint voltunk vele. Ott alszik a legjobbakat.

Most sikerült szundítani mellette egy kicsit (csak úgy volt hajlandó elaludni, ha odabújtam mellé). Hajnalban sajnos elég aktív lett, így nem aludtunk valami jól.

A múlt héten megkaptam az első éber mosolyt is, délelőtt a pelenkázás közben pedig egy egész sorozatot, annyira édes :)

Mreka: nagyon sok hasznos infót kapunk az írásaidból, köszönjük szépen! Lenne egy kérdésem: nekem a védőnő azt mondta, hogy mindig csak az egyik mellemből szoptassak, hogy megkapja a zsírosabb tejet is, ami a végén jön. (Ha nem elég egy mellből, mindig átteszem a másikra is). Így viszont az a mell, amiből épp nem evett, az aktuális etetésre már kőkemény, feszül, alig tudja bekapni. Már eszembe jutott, hogy lefejem, amennyire csak tudom azt is, amiből épp nem evett. Szerinted? Előre is köszönöm a válaszod.

Kép

Kép
sildi83

eda ez a bunker nem semmi!
:D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

ha Balázs 10kor evett utoljára akkor most nekem fel kellene ébresztenem, ugye?!

olyan mélyen alszik...

Kép

bogyó_beo

beo én felébreszteném... de nem értek hozzá, csak az alapján mondom amit nekem is tanácsoltak.... nappal kelteni éjjel nem!
Mi is mindjárt kelünk majd, pedig 3/4 12-kor evett utoljára!
De utána megyünk sétálni másfél órára! :)

sildi ha nincs saját kert vagy terasz akkor is kimennél vele?
Nekünk nem messze van egy kis tónál saját helyünk mondtam a páromnak hogy ha már úgyis itthon van, egyik délelőtt menjünk ki vele oda legalább azt is látjuk hogy viseli! Hosszútávon ugyanis rengeteget leszünk ott!
Csak igazából nem tudom eldönteni nem korai-e még!?

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi! Anyukáméknál van terasz, ott aludt tegnap délután, viszont az utcán is rengeteget sétálunk vele. Hétvégén délelőtt, délután, hétköznaponként pedig este. Viszont épp tegnap határoztam el, hogy én nem fogok itthon ülni vele, megyünk majdnem minden nap Anyáékhoz a teraszra.

Kép

Kép
sildi83

Beo: Én is ébresztem Jankát, ha nagyon hosszan elaludna (ha-.ha-ha, de ritka az ilyen :D), mert akkor az esti fürdés ideje nagyon kitolódna és azt nem szeretném.

Kép

Kép
sildi83

Kösz sildi, én sem vagyok egy itthonülős... szerintem a héten majd próbálkozunk!
Na megyek mert megyünk sétálni!
:lol:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Na, végre volt annyi szabad percem, hogy begépeljem a szüléstörténetet. Íme:

2009. április 9.

Mivel már 5 nappal voltam túl a kiírt időponton, magzatvíz vizsgálatra kellett mennem. Elég kellemetlen volt és onnantól kezdve éreztem, hogy furán fájdogál a hasam alja. Este még elmentünk fagyizni és sétálni. Vacsi és fürdés után már intenzívebben éreztem, hogy fáj a hasam alja, a derekam le akar szakadni és a combom töve is fájt. Próbáltam aludni, de nem ment. Elkezdtük mérni a fájásokat, 3-5 percesek között mozogtak, de nem volt bennük rendszeresség., az intenzitásuk még elviselhető volt. Aztán észrevettem, hogy valami véres izé folyik belőlem, de ezt a délelőtti vizsgálatnak tudtam be. Teltek múltak az órák, aludni sehogy nem tudtam, majd éjjel 3 körül felhívtuk az orvosunkat, akinek épp névnapja volt, így volt szerencsénk elsőként köszönteni :). Azt mondta, hogy várjunk még, amíg sűrűsödnek és rendszereződnek a fájások, de ha nagyon be vagyunk tojva, akkor akár indulhatunk is be. Végül kihúztuk reggelig. 8-ra beszéltünk meg az orvossal találkozót a szülészeten. Már a csomagokkal együtt mentünk. A fájások is rendre érkeztek, bár még abszolút elviselhetőek voltak. A kórházban azonnal át kellett öltöznöm egy extra idétlen kórházi hálóingbe. Na ekkor már sejtettem, hogy már csak Janka babával megyek innen haza. Zoli felhordta az autóból a cuccokat, amelyek mennyisége vetekedett egy 2 hetes honolului nyaraláshoz szükséges adaggal. (Még az úszógumi is ott figyelt a bőröndben :)).
Az orvos megvizsgált és megállapította, hogy kb 2 ujjnyira vagyok nyitva és szivárog a magzatvíz. Optimistán kijelentette, hogy szerinte dél, de legkésőbb egy órára itt baba lesz, mert a feje is nagyon lent van.
Kicsit tartottam tőle, hogy hogy fogok tudni szülni azután, hogy a héten az előző éjszakát is beleszámolva 3 éjjel egy szemhunyásnyit nem aludtam. Zoli beöltözött zöld ruhába, engem pedig a szülésznő előkészített a nagy eseményre. Megkaptam a beöntést, ami közel nem volt olyan szörnyű, mint amilyenre számítottam. A wc, ahol utána ücsörögni kellett, annál inkább. A tisztaságáról inkább nem ejtek szót, az már olyan megszokott, hogy orrfacsaró bűz terjeng egy ilyen kórházi helyiségben. Két wc volt egymás mellett, egy kis paravánszerű fallal elválasztva. A hely annyira szűk volt, hogy egy magasabb ember a lába miatt nem tudja becsukni az ajtót. A szomszédban trónoló sorstárs kis papucsát végig látni lehetett, szerencsém volt, mert aranyos szomszédot kaptam (csak mi ketten szültünk akkor, hála Égnek), így egész jól elcseverésztünk közben. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy tavaly a barátnőm nem járt ilyen jól L. Erzsikével).
Eztán a zuhany következett (a zuhanyzót inkább nem is kommentálom), majd ezután bemehettünk a nem kevésbé rémes szülőszobára, ahol 4 vagy 5 ágy volt egymással párhuzamosan, paravánokkal elválasztva (az egyetlen egy személyes szülőszobában a wc-szomszédom vajúdott, szerencséje volt, hamarabb kapta a beöntést, övé lett a jó kis szoba).
Nekünk volt szerencsénk egy elég szörnyen viselkedő sötét bőrű asszony szülésének utómunkálatait végighallgatni (gátvarrás) és elviselni, hogy az újdonsült apuka rajtunk keresztül szaladgált ki-be, miközben én azt sem tudtam, hogy hogy tartsam magamon a megköthetetlen hálóinget.
Telt-múlt az idő, sétálgattunk, fájdogáltam, sóhajtoztam, majd a szülésznő megvizsgált és megállapította, hogy a fájások nem elég hatásosak, nem tágulok szinte semmit. Az oxytocin infúzió rémét is meglebegtette a szemem előtt, amit továbbra is visszautasítottam, mert a gondolattól, hogy a vénámba tűt szúrnak és hogy emiatt fel sem kelhetek utána, még rosszabbul lettem, mint a végeláthatatlan vajúdás gondolatától. A továbbiakban ugyan az történt: séta, ücsörgés a szülőszéken, nst, méhszájvizsgálat, győzködés a gyorsító oxytoncinról. Olyan dél körül jött az orvos, és burkot repesztett. Innentől kezdve erősödtek a fájások, de még órák múlva is azt mondták, hogy nagyon lassan halad a tágulás. Kezdtem nagyon kimerülni, két fájás között úgy éreztem, hogy a szemeim összeakadnak, szabályosan bandzsítottam és majd leestem a szülőszékről. A legrosszabb fekve volt, amikor csak tudtam ültem, sétálni már nem volt erőm.
A fájások egyre brutálisabbak voltak, én pedig egyre gyengébb. Este 6-kor műszakváltás volt, új szülésznőt kaptam, aki közel nem volt olyan kedves, mint az előző. Megvizsgált, majd megállapította, hogy ez 3 ujjnyi, és se szó se beszéd kézzel tágított 4-re. Na ez volt a szülés legrémesebb része. 1000-szer jobban fájt, mint az összes addigi fájás összeadva. Szülés előtt megfogadtam, hogy nem fogok hangoskodni, de itt nem bírtam tovább. Olyan hangon visítottam, hogy elképzelni nem tudtam, hogy ilyen kijön a torkomon. Azt kiabáltam, hogy ki akarok szállni és könyörgöm szedjék már ki belőlem. Szegény Zoli csak fogta a kezem és majdnem sírt a tehetetlenségtől. Ennek a brutális procedúrának a végén éreztem, hogy jönnek a tolófájások. Igen ám, de képtelen voltam a kezemmel tartani a lábam úgy, ahogy diktálták, a levegővételről nem is beszélve. Olyannyira rosszul lélegeztem, hogy elkezdett soha nem tapasztalt módon zsibbadni az arcom és a kezeim. A baba szívhangja rohamosan esett, nagyon megijedtem, ami csak tovább rontott a dolgon. Végül összeszedtem minden erőmet és koncentráltam a légzésre, amiről sosem hittem, hogy ennyire nehéz lesz. Szerencsére helyreállt a szívhang, lehetett nyomni. Összegyűjtöttem az összes erőmet, mindent beleadtam. Végre előkezdtek készülődni a baba fogadására, már tudtam, hogy nincs sok hátra, Zoli a kis fejét is látta :). Végül annyira kimerültem, hogy az utolsó tolófájásnál az orvos megtámaszkodott az ágyra és a könyökével teljes erővel segített kinyomni a babát. (napokig véraláfutásos volt a hasam.) Közben persze gátat metszettek, amiből semmit nem éreztem, majd kint volt Janka. (18:57-kor) Ekkor azonban sajnos begörcsölt mindkét vádlim, de olyan erősen, hogy azt sem tudtam hol vagyok. A kicsi lányom csak nyöszörgött egy kicsit, mikor Apa elvágta a köldökzsinórt, a hasamra tették, majd kijött a lepény is. Felejthetetlen pillanat volt, ahogy ott pislogott rajtam (és üdvözlésképp le is kakilt :)).. Kicsit hagyták, majd elvitték lemérni…stb., és felöltöztetve visszakaptam. Ekkor előkerült egy nővérke valami injekciós tűvel. Rémülten kérdeztem, hogy az meg mi?? Mondta, hogy méhösszehúzó injekció. Mire én: köszönöm szépen, de nem kérem, (mindenki ezen röhögött, hogy ilyen kinyúvadt állapotban is milyen udvarias vagyok). A nővérke erősködött, mondta, hogy hát de nem a közértben vagyunk, de szerencsére az orvos leintette). A gátvarrás után még ott maradtunk mefigyelésen, majd átvittek a szobámba (szerencsére hotelszobás részlegen voltam). Nagyon fájt a fenekem, egész éjjel nem kelhettem fel még pisilni sem (szerencsére nem is kellett). Éjszaka nem tudtam aludni, Janka fényképét nézegettem és próbáltam feldolgozni a történteket. És megfogadtam, hogy többet nem szülök, de az erről alkotott véleményem már meg is változott, az átélt fájdalmakra sem emlékszem már, mindent feledtet velem a kislányom, ez az aprócska CSODA :)

Kép

Kép
sildi83

Tasin: nagyon aranyos Mirella a képeken!

Eda: jól kivan bélelve a kis bunker! :wink:

Nekem a szoptatással nincs gondom eddig.Én a kilóknál már az eredeti alatt járok 4kg-al.Ugye 74 kg kezdtem , 82 kg-al szültem és most vagyok 70 kg.Lejjebb nem nagyon akarok már menni mert akkor csúsznak le a ruhák és nincs kedvem anyagilag újakat venni megint. :shock: :shock:
Mi is sokat sétálunk kint és az udvaron is nagyon jókat alszik napközben.
Nálatok nem pöttyösek a lurkók a melegtől meg a tejcsitől?

Dharma: velem is sokat alszik Andris de néha beszoktam tenni a kiságyába.Nálunk Apa a nappaliban alszik amíg éjjelente van még egy kis nyűgösség.Én szeretem ha mellettem szuszog , akkor tök nyugodt vagyok de a kiságyába is be kell tennem azért néha ami kb. 1,5 méterre van az ágytól.

Kép

Kép
gabka7926

sildi: nagyon hasonló az én történetem is, csak én közben kaptam az oxi-t. De a tágítás, a sétálgatás, szinte minden. Nehéz volt, de szépen helyt álltál, és végre Veletek lehet a kis csodátok :)

Kép

bogyó_beo

Mára kicsit megnyugodtam, de éjjel mindkét szopizást kihagytuk, mert tök üresek voltak a cicik.
Reggel viszont arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj mindkettő, úgy feszül. Gyorsan "rátettem" Lucát, aki vidáman jóllakott.
Délben 100-at szopizott, ami nálam rekordnak számít. Délután megint visszaestünk 40-re. Az egészet nem értem! Hogy lehet ekkora különbség 3 óra és két szopi mennyisége között??? :shock:
Réka!
Ha tudsz, segíts! Köszi!

Délelőtt elmentünk egy jó nagy sétára. Közben beugrottunk a háziorvoshoz is, aki még kúpot is javasolt a krém mellé az aranyeremre. Hogy fogom én azt betenni? :shock:

Útközben minden ismerős dicsérte Lucát, hogy gyönyörű, és hogy tiszta anyja. Apukája csak helyeselt mellettünk.

Jó volt végre kimozdulni itthonról. Ja, és találtam egy nadrágot, ami tök jól feljött rám.

Sildi!
Olvasva a szülésed történetét, egyre inkább megbizonyosodom róla, hogy szinte könnyű volt az enyém.

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Bejelentkezem. Rég voltam. Apa a múlt héten itthon volt velünk. :)
Voltunk dokinéninél is és 1 cm-t nőttünk és 1 kg-t híztunk. Csani még mindig egy kis tündér! Sokkal nyugisabb, mint Kende volt. Sajna egy picit hasfájós, de nem annyira, mint annó a nagyfiam. :)

Próbálok visszaolvasni, de nagyon sokat írtatok az egy hét alatt. Lehet innentől veszem fel inkább a ritmust. :)

Remélem mindenki jól van és szépen fejlődnek a babócák!

Puszika: Viri

Kép Kép
kisvirág_30

Teszek fel 2 kérdést, aki tud írjon már rá valamit. Köszi.

- Nektek mi a véleményetek a kendő / mei tai hordozóról? Melyik praktikusabb szerintetek?

- Vitamin: a k-vitamint ti milyen rendszerességgel adjátok?

Puszi Viri

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok

A mai nap is ugy telt mint a tegnapi Sára Lujza egésznap rajtam csüngött, meg a cicimen. Biztos nagyon meleg volt, meg szomjas volt, vizet természetesen nem ivott pedig adtam neki, a védőnő mondta nekem hogy lehet neki limonádét csinálni, természetesen nem olyan erősen mint ahogy mi ihatunk, csak hogy legyen valami íze, gondolom olyasmi mint a cukros víz, nem tudom hogy adjak e neki.

Mivel nem aludt egésznap, így 5kor kidölt ismét és azóta alszik, nem tudom, hogy mit csináljak ilyyenkor ébresszem fel mint tegnap, vagy hadjam aludni mig magától fel kell és akkor fürdessem meg, adjak neki cicit, biztos megint 210-t fog enni.

Erika
Nagyon köszönöm válaszodat, biztos így van valahol., hogy nagyon szerettük volna már Sára babát, de én nem tudatosan cselekszem így, ez hozza ki az ösztönöm, nagyon élvezem ezt a kötödést, ami van köztünk, hogy én cicit adhatok neki, pedig mig terhes voltam, ugy voltam vele hogyha tápszert kell adnom, akkor sem lesz semmi baj, mivel az összes unokahúg és öccs tápszeren nőttek fel, mivel mindegyik nővéremnek dolgoznia kellett. Sajnos.

Meg én azt hittem hogyha plöttyet a cici akkor nincsen elég tej.

Sára Lujza 3750gr született, sajnos besárgult a korházban így lefogoyott 3590gr annyival hoztuk haza, most pedig 5230gr szombaton volt mérve, és 8.-án volt 6 hetes.
Szóval gondolom rendesen fejlődik illete eszik, csak azt nem tudom hogy azért van-e ennyi tejem mert iszom a teát meg a bogyot, vagy lenne amugy is, bár mikor haza jöttem még semmit nem ittam szedtem és volt, csak jött egy depi az anyosom miatt, és plttyet lett a mellem és én egyből pánikoltam, hogy biztos elment a tejem, akkor anyukám csinált madártejet és vissza jött meg elkezdtem inni a teát is.
Sárának nem fáj Tőle a hasa, hála istennek, bár váltottunk, mert előszőr a Mecsek márkájut ittam, attól nekem volt hasmenésem, a Laktoherbtől fájt neki a ahsa most pedig a Naturlandosat iszom és semmi.

Szóval így vagyunk mi

Nem tudom Ti is ilyen rosszul viseltétek ezeket a napokat?

Bogi küldöm, csak Sára ugye egésznap rajtam volt szegénykém. Nyügi volt ma, illetve jó kedvű mert nevetett csak az ölembe elaludt és leraktam aludni, és 5 perc után felébredt ezt csinálta d.u., míg fogtam és a cici a szájában együtt lefeküdtünk ami ágyunkba és azóta alszik várom hogy felébredjen.
lili&ana

Kilók:hát én szülés után kéthéttel voltam ugye 69 azóta nem mertem megmérni magamat, de szerintem híztam. ugye a beültetéskori súlyom 58kg volt és 82kg szültem. legalább az 58 ra szeretnék vissza menni.

De amúgy minden testrészem megvátozott a karom vastagabb lett, csípőm még nagyobb lett és a derekam is szélesebb lett. Hogy fogom ezeket korrigálni.
Tornázni ugye nem lehet fogyokurázni nem lehet, és nem állandóan de eszem az édességet, meg gyümölcslevelt iszok nem csak vízet. Szóval cukor megy belém rendesen.
lili&ana

csak néhány kérdést érintenék :)

Viri, nekem most már kéthetente kell adni, nem hetente, mint rékánál és nándinál. már a konakiont. és kendő párti vagyok, de azt mondják, a jó mei tai is jó, de nagyon sok a házilag varrott, meg ilyenolyan, amik bevágnak, meg kényelmetlenek. én egy ergot, vagy manducát szeretnék beszerezni egyébként, ha nagyobb lesz majd a misi, bizonyos szempontból praktikusabb, de elég drága, így még győzködöm magam, hogy tényleg kell-e... mármint biztos sokaknak nem drága, de kicsit sok más helye van nálunk a pénznek :)

eda, misi is naphosszat kinn van, hát, remélem, nem ártok neki, nem hallottam még, hogy ennyit lehetne csak kint lenni... azt mondta a dokinénink, ne 3-4 órával kezdjünk majd. Mivel a gyerekek kint randalíroznak egész nap, kényelmesebb is, hogy nem kell fel-le rohangálni, mindig kétesélyes, hogy csak 5 percet alszik-e vagy 2-3 órát...a babakocsi meg azért elég nyerő tud lenni időnként.
és a ti képeiteket sikerült megnézni egyenlőre, nagyon jókat csináltatok!!! Pepe nekem nagyon hasonlít Marcira! nagyon szépek mind a ketten! Vagyis mind szépek vagytok. A bunki is nagyon kedves volt Marcitól!

Beo, akkor bevált az éjjelinégyóránkénti keltés? és neked is ide írom, hogy nagyon szupi a blogon a képmix!!!! igennagyon szépek vagytok!

Ildi majd írd, hogy milyen a gripe! kíváncsi vagyok, használ-e legalább kicsit! mi majdnem abbahagytuk a minap, hogy úgyis bőg, akkor ne terheljem már a szervezetét, aztán bemutatta, hogy milyen anélkül... háááát, azonnal adtam neki a következő evésnél. Bár tartok tőle, hogy amiatt nem kakil... nagyon egyszerre jött. mindegy. A szüléstörténeted meg tényleg nem a legegyszerűbb, szerencse, hogy elfelejtjük ezeket, kihalna az emberiség. Van egy szép bibliai idézet erről, majd egyszer felteszem...

Gabka, gratula a kilókhoz! :) és Misi is kamaszodik, neki a tejtől van, pár hét múlva elmúlik majd, én kenegetem a fürdetőkrémmel, attól szebb. Mondták az anyatejet is, de attól nem lett szebb egyátalán, ami érthető nekem mondjuk, hiszen abban vannak a hormonok, amitől ilyen lett... a melegkiütéseket megúsztuk eddig, lassan megtanul izzadni is szegény pocok...

Réka, nem nagyon vannak módszereim, ha éppen rájön, mindentől bőg, pedig széles a tárház. Majd elmúlik... Ez a két gyerek tanulsága, semmi sem tart örökké :) és most nem magyarázom újra, hogy nem oylan nehéz, mert mostanában pont nehéz, de egyébként meg sokmindenben nem az, szóval lelkileg elsőgyerekesnek nehezebb lenni, talán fizikailag nem. Persze az első időkről tudok csak nyilatkozni.
viszont tudhatunk rólad többet? hogy tévedtél ide? Látom, előttünk nem sokat írogattál még, van valami oka, hogy pont ide? itt volt a sok kétségbeesés? :) és sok köszönet tényleg az önzetlen segítségedért! úgy remélem, hogy gesztenyének tudsz segíteni, nagyon drukkolok nekik :)

Nekem végül a déli alvás nem jött össze, Misi megvétózta, és 5 perccel azután, hogy becsuktam a gépet, indítózott, kaja, hiszti, miegymás, elaludt, és negyed óra múlva kelt is Réka. Nem sikerült nyugodtan enni, de azért sikerült, és ez is valami.
viszont vannak dicsekednivalóim. Misi ma végre mosolygott először, szintén a blogra tettem egy képet róla,e gyik mosoly végét sikerült lencsevégre kapni :)
Nándi pedig megtanult biciklizni szombaton, igaz pótkerékkel, de így is nagy teljesítmény, meg nems zabályosan teker, hanem mindig csak félig, de iszonyú büszke vagyok rá. Most már a triciklit is érti, és kezeli is.tök ügyes.
Voltunk ma hasi-koponya uh-on, mindenki azt kérdezte, hogy ez mind az enyém-e, mert ugye nem volt segítségem, csapatostul mentünk. aranyosak voltak nagyon a gyerekek, a fáradtságukhoz képest jól bírták, kaptak sok édességet :oops: vicces volt, hogy réka, mikor bementünk, és meglátta az uh gépet, megkérdezte, hogy "anya! Most megnézik, hogy üres a hasad?" oda is jöttek mindig.
na, megyek, altatok közben, beülök hozzájuk, mert végre csendben vannak, megint randalíroztak, és kijöttem ide gyorsan, de már jók, úgyhogy megyek vissza.

kikocska

Sildi nekem is hasonló élményem volt a kiabálásról,csak engem szerencsére nem tágítottak. Hanem párom már szülés előtt megkért,h ha kell kiabáljak,mert egyébként ahogy ismer tuti nem fogok. Hát a kitolás utolsó szakaszában,amikor már kicsilány a finish-ben volt olyan idegen és iszonyat fájdalmat éreztem, én is olyan elemi erővel ordítottam fel,h magamra nem ismertem. És én is úgy gondoltam,h ezt soha többet és ha mégis,akkor biztos a 9 hónapot végig fogom rettegni...most egyáltalán nem féltem a szüléstől,de csak mert nem tudtam mi vár rám.

Gabka nálunk is 1,5 méter a kiságy és én is szeretem,amikor mellettem szuszog,meg nézegethetem,simogathatom. Csak tényleg nem szeretném,ha ezt megszokná,mert később nehéz lesz és sztem nem jó dolog mint a párkapcsolatra,mint a gyerek fejlődésére nézve.
Réka nagyon köszönöm a választ. Örülök,h valaki nem egy századik tanácsot ad és már azt sem tudom mi legyen,hanem azt tanácsoltad,h saját érzéseinkre hagyatkozzunk és azt hiszem így is lesz :)

dharma

Sziasztok!

Ugye ma voltunk gyerekorvosnál tanácsadáson.Lili már 4360 gr (3250-el született és 3100-el jöttünk haza).Viszont 56 centi volt a születési hossza,ma pedig 55 centit mértek :shock: Ki érti ezt???? :?
Kaptunk beutalót csípőszűrésre meg hasi és koponya UH-ra,viszont időpontot csak júni.19-re kaptunk :shock: Döbbenet!!!

Ezt a meleget elég nehezen viselte Lili.Pedig itt bent a lakásban csak egy kis body volt rajta.Tudni kell,hogy nálunk ilyenkor 30-32 fok van bent is,ugyanis a 9.-en lakunk és egész délután idetűz a nap.
Szóval délután szinte semmit nem aludt megint.Amikor lent voltunk sétálni,akkor pihent/aludt egy másfél óra hosszát!
És ebben a melegben én adtam neki forralt vizet is,amit biztos igényelt,mert hatalmas kortyokban itta.És ha nem adtam volna neki,akkor fél óránként cicire rakhattam volna :?
Én úgy tudom,hogy ha a kis kutacsuk a fejük tetején be van horpadva,akkor szomjasak.Ez igaz?

Kikocska!!
Nagyon édes MIsi mosolya!!!Ezzel tuti leveszi a csajokat a lábukról!!
Lilinek is vannak tejkiütései.Akkor ezt a fürdetőkrémmel kell kenegetnem,úgy mint mondjuk egy testápolóval?És milyen sűrűn?

Sildi!
Mennyit nőtt már Janka!!Nagyon szép kiscsajszi!! És köszi a születéstörténetedet!Nehéz menet lehetett,de a lényeg a végeredmény!És ahogy írod is,az idő múlásával már nem is tünik olyan fájdalmasnak,legalábbis ezzel én is így vagyok!!

Viri!
Mi a K vitamint már csak havonta adjuk Lilinek egyszer!Előtte a kórházban kapott,majd egyszer kapott itthon is!

Na megyek.lepihenek!!Ez a meleg egy picit engem is megviselt!!

Nyugodt éjszakát minden Mamának és babának!!
Puszi! :D

Kép
demetnik

lili&ana: remélem nem bántalak meg a megjegyzésemmel, előre is, semmi bántó szándék nincs bennem. Biztosan ösztönből jön, amit a babád iránt érzel. Lehet, h talán erősebb is, mint amit pl én érezhetek a már említett megrázkódtatások miatt, nem tudhatom. De, szerintem ne vedd ezt ennyire görcsösen. Tudom könnyen beszélek, de ha az én esetemet nézed, láthatod mennyire szerencsés vagy. Nekem fele annyi tejem van mint Neked, és nem pánikolok. Persze most nem felvágni akarok, de szerintem nem szabad ennyire görcsölni rajta, FŐLEG h ennyire sok tejed van. Edd, idd továbbra is amiket eddig szerintem, és élvezd, h táplálhatod a gyermeked. Mert ez a legfontosabb. Én is ezt teszem, mert elhatároztam, amíg annyi tejem van, h neki pont elég nem görcsölök. Átlagosan 3-4 óránként eszünk, lassan múlik a sárgaság, és beáll ez a dolog. Ha esetleg nem tudom tartani a tempót, kap tápszert is. Biztos belerokkanok kicsit, de ha előre ezen aggódok nem lesz jobb. Majd ha megvan a "baj"...

szóval, élvezd Sárát, ahogy szeret Téged, és táplálhatod. Remélem nem voltam túl kioktató, vagy túl személyes :)

kikocs: köszönöm :) sajnos csak alvós képeink vannak, a nap 90%át átalussza :) Nappal 3 óránként eszik (na jó ma volt egy 5 órás hullasztikus alvása) éjjel meg 4 óránként kelünk, ha megy. Bár itt is volt, h nem állítottam be a telcsit, és kimaradt egy, de jól viseli :) Remélem a tejcsi beáll mire elmúlik a sárgaság.
Irigyellek h apasztani kellene a tejed... Nekem van,h folyik a tejem, van h tök lapos... de éhen halni nem fog :) van h megeszik 100at és még lefejek20at, de van, h csak 10 sikerül... áhh...

Kép

bogyó_beo

Végre van egy kis nyugi, Luca és apa is elaludt.

Mi elég sokat vagyunk kinn. Ma kb. 2 órát sétáltunk, aztán még 1-2 órát kinn voltunk az udvaron. Átlag 4 órát biztosan kinn töltöttünk mostanság ebben a jó időben.

Kikocska!
Gratula Nándinak a biciklizéshez! Biztos nagyon büszke vagy rá! :)

Demetnik!
Lehet, hogy valahol rosszul mérték Lilit? :shock: Előfordulhat, hogy a hosszukból is veszítenek, nem csak a súlyukból??? :shock:

Viri!
Nekünk 1 hetesen kellett először beadni a K vitamint, és utána havonta egyszer kell adnunk.

Jó éjt!

Kép
gesztenye74

sziasztok.

séta:

Alex kb 1,5 hetes volt mikor elsétáltunk párom nagyszüleihez,1,5 óra volt.tegnap ugye állatkertben voltunk,ez egész délelőttös program.és úgy általában is sokat sétállunk.ilyen időben jobb is kint mint bent.

k vitamin:

kapott a kórházban,itthon 1 hetesen,és minden hófordulón kell majd.

csajok én teljesen kivagyok..................semmit nem tudok csinállni.mosni,mosogatni való halomban áll.fel már isten tudja mikor mostam utóljára,törölgetni már nem is tudom hogy kell.mindenhol melltartó betét hever.........
ha itthon vagyunk Alex rendszerint a mellemen csüng,na meg anyuméknál is.csak utcánn van csendben.megint kezdenek írtóra fájni a bimbóim.
enni is úgy tudok hoyg apa behozza nekem,tusolni akkor ha apa itthon van és akkor ő fogja a csecs utánn visító gyereket :( :( :( :( :( :( :( :(
a kendő nem vált be.mindketten csontig izzadtunk fél óra utánn..........(pedig csak egy bady volt rajt,rajtam meg egy póló)

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Csak beköszönök, hogy mi is megvagyunk.
Olvasni nem volt időm.

Hétvégén Egereben voltunk a nagyszülőknél. 3 éjszaka. Először, nem itthon. Mintha mi sem történt volna. Azt hiszem Marci ugyanolyan jól viseli a változatosságot, mint anno Beni.

Igaz, én azt hittem nem eszik eleget. De megmértem ma este és 180 g-ot hízott 4 nap alatt. Szerintem mégsem volt semmi gond a kajával. :)

Közben arra is rájöttem, hogy a második gyerekkel még lazábban tud bánni az ember, mint ez elsővel. Három hetesen Állatkert, öt hetesen vidéki hétvége rokonoknál, hol mindeni fogdossa... És nem zavar. :wink:
Remélem ezzel csak jót teszek a fiamnak.
Vendég

Kikocska: háát, mintha jobb lenne a gripe-től, de nem merném 100%osan kijelenteni. Viszont nem merek neki alkalmanként 5ml-t adni, kávéskanállal kap, és ha nagyon nem használ, majd emelem az adagot. Tény, hogy tegnap 3szor aludt itthon nap közben, ami rekordnak számít, de azért volt néhány hasfájás-gyanús sírás.

Mi a K vitamint havonta adjuk, a D vitamint pedig naponta.

A rucikkal vagyunk most gondban, mert az 56-osak már kicsik, a 62-esek meg nagyon csüngnek rajta.

Kép

Kép
sildi83

Jó reggelt!

Szépen indult ez a mai nap: Luca viszonylag sokat szopizott a cicimből. Azt hiszem, hogy a bal cicimért nincs oda. Ma azzal kezdtünk, és szinte 2 percenként "kidobta" a szájából. Tej biztos volt benne, mert már előtte összecsepegtettem vele mindent. :oops:
Ki érti ezt? :shock: A jobb cicit viszont ügyesen szopizta végig.

Kettőkor fejeztük be az éjjeli etetést, és csak 7-kor kezdett el nyöszörögni a kisasszony. Azt hiszem, hogy nem panaszkodhatunk. 8)

8) Luca ma 3 hetes. 8) Éljen, éljen! 8)

Kép
gesztenye74

Ettike!
Mit jelent az, hogy Alex állandóan a melleden csüng? Le sem veszed onnan? :D
Azért ez elég fárasztónak hangzik.

Sildi!
Nézd át a 62-es ruhákat, mert biztos találsz köztük "kisebbet" is. Mi még az 56-osaknál tartunk, de van néhány 62-es, ami már most jó Lucának.

Kép
gesztenye74

Sziasztok!
Mi óramű pontossággal eszünk 4-óránként még éjszaka is. Mostani esténk 8-12-4-8 így keltünk. Ébredés után egyből visítás a kajáért.
És mi ma vagyunk 2-hetesek :D

Kép
Kép
gaba_30

És még képek! Kép nézelődő
Kép vacsi után
Kép kidőlős

Kép
Kép
gaba_30

gaba mi egyszerre szültünk, csak Te egy kicsit gyorsabban mint én :) nekünk is pont ilyenek az éjszakák, 8-12-4-8 :) nagyon csinos a fiad ebben a csíkos "mezben" :)
gratulálok a két héthez :)

Kép

bogyó_beo

Sziasztok!

Jöttem eldicsekedni... :D Eszméletlen jó éjszakánk volt! Az esti fürcsi és vacsi után 1/2 8-kor elaludt Lénus - magától ééééés reggel 1/2 6-kor ébredt. :lol: :lol: Tisztába tettem, majd jött a reggeli és behoztam magamhoz az ágyba és 3/4 9-ig bandáztunk együtt. Majd gyors skype-oltunk egyet Apának. 1/4 10 kor megint kajcsi aztán játszott a kiságyában önállóan és most megint szunyókál...cumival! :lol: :lol:

Egyre többször fordul elő, hogy ilyen sokat alszik már éjszaka és csak 1/2 4 vagy 1/2 5 körül ébred fel először. Azt hiszem nem panaszkodhatom! :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

próba

Kép
lili&ana

Lili&ana siker! :)
Mostmár nem garázdálkodom a neved alatt! :D
Puszi Bogi

Kép
lili&ana

Tisa! te mázlista! :) :lol:
Pepe 2szer még éjjel felébred enni...
Kikocska! Megnéztem a képeket!!!!!!!! Nálatok aztán 100%.os a babakocsi kihasználtság!!! Minden lehetséges helyen ül-fekszik valaki!!! Nagyon édesek a gyerkőcök!!! Főleg amikor egymás hátán fekszenek!!!

Mi a K vitamint 2 hetes korától 2 hetente adjuk (új módi a doki szerint)

Ruhákban érdemes kipróbálni más gyártóét, mert azt vettem észre, hogy ahány féle, annyi méretezés. Van, amelyikből még jó az 56-os, de van, amiből már a 68-ast vettem.
A Tescos- rugi az nagyon kényelmes, de abból most a 68-ast fogom mosni, még új, remélem jó lesz!

majd még jövök, de felébredt..

((Ildi! nagyon jó volt olvasni a szüléstörténeted, aranyos kis poénokat csempésztél bele a szörnyű környezetbe (mármint a kórház!!))

Kép

Kép
eda7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?