Vucuska!
Nagyon édesek a babák!
Örülök, hogy a kicsit korábbi szülés és a császár ellenére is minden szépen alakult! Sok boldogságot, jó egészséget mindannyiótoknak!
Rilla!
Boldog szülinapot így utólag!
Dita, kicsit megkésve a szex témához:
nekem az első 12 hétben tiltotta a dokim (valószínű csak óvatosságból, de inkább betartottam). Aztán egy csapásra szabad volt minden, de pár hét múlva kiderült, hogy mellső oldalon és kissé lent tapadt a méhlepény, így megint el lettem tiltva. Később szépen feljebb került a lepény, tehát nagy veszély most már nem lett volna, de nem igazán vágytam már rá, sehogy se volt kényelmes, rögtön keményedett a hasam...
Persze, ez nagyon egyénfüggő, ha a dokid azt mondja, szabad, akkor csak nyugodtan!
Vásárlás:
Hát, én tényleg nem vittem túlzásba.
Ágynemű: azt mondják, csecsemőnek nem is kell párna, egyelőre egy textilpelus lesz a feje alatt, és pléddel fog takarózni. A nagypárnának meg tényleg semmi értelme szerintem...
Babakocsi: nálunk is szempont volt, hogy minél könnyebb legyen, mivel nincs a házunkban lift, az elsőről fogom lecipelni, és főleg BKV-val járunk. Viszont inkább aszfaltos terepen, tehát túl nagy kerék se kellett. Hasonlót vettünk végül, mint amit Swanny és Witch mutat, de csak sportrészt. Mivel nyári baba, a mózest nemigen használnám (és az is maga 5 kiló!), kocsink meg nincs, így megpróbálunk ellenni hordozó nélkül. Hát, mi megvettük "aranyárban"a Brendonban (na jó, kifutó szín volt, így egy kicsit olcsóbban), de remélem, beválik, és azt is, hogy nem csak egy baba fogja használni. Ja, meg rövid távra, BKV-hoz próbálkozom a hordozókendővel. (Ha akartok esetleg venni, mindenképpen érdemes a legnagyobb, LL méretűt beszerezni, mert azt lehet elöl is megkötni, ami kényelmesebb megoldás, mint a háton csomózni. Én ajándékba kaptam egy kisebbet, meglátjuk, hogy boldogulok vele.)
Rucik: ebből kaptunk néhány egész jó állapotút, meg vettem is 1-2 darab újat. De egyelőre csak 56-osat, majd ha meglátjuk, fiú v. lány lett, kap nagyobbakat is. Bár most már izgulok, hogy az 56-os jó lesz-e rá.
Tegnap voltam dokinál. Most 1 mm-rel kevesebbet mértek fejátmérőre (BPD 101 mm), szóval ennyire lehet bízni az UH-mérésekben. A kalkulált súlya 3992 g. És nagyon meg lettünk dícsérve, mert rengeteget mozgott a CTG közben, és a 11 kg-os összhízásom is teljesen OK. A héten egy helyettes doki foglalkozik velünk, de ő is nagyon szimpi volt. Csütörtökön megyek újra, ha addig még nincs semmi. Méhszáj még mindig zárt, úgy látszik, nem nagyon akar kibújni a drágám...