Új privát üzeneted érkezett!

Ágota,
nagyon szépek a képek!

Angelita,
én is holnap megyek cukorterhelésre! Kicsit aggódom miatta, mert az orvos szerint az elmúlt 4 hét hízása gyanús... (Bár szerintem ebben a 3 zacskó gumimacinak, néhány tábla csokinak és az esti spagetti-vacsoráknak is lehet némi szerepük... Na mindegy, most ezzel felhagytam.... :oops: )

Szülésznő:
Itt nem lehet sem orvost sem szülésznőt választani, az ügyeletesnél kell szülni. Engem ez igazából megnyugtat. Nincs ez a kínlódás előtte, hogy jó embereket választok-e ki, mennyit is adjak nekik, és így biztos, hogy kipihent embernél szülök.... Persze mások vagyunk, mert én nem is igénylem, hogy ott legyenk velem közben. Nekem csak a férjem kell oda, és az, hogy ha valami gond van, legyen kinek szóljunk.

Kép
bikmakk

[quote="bikmakk"]
írta:
bikmakkSzülésznő:
Itt nem lehet sem orvost sem szülésznőt választani, az ügyeletesnél kell szülni. Engem ez igazából megnyugtat. Nincs ez a kínlódás előtte, hogy jó embereket választok-e ki, mennyit is adjak nekik, és így biztos, hogy kipihent embernél szülök.... Persze mások vagyunk, mert én nem is igénylem, hogy ott legyenk velem közben. Nekem csak a férjem kell oda, és az, hogy ha valami gond van, legyen kinek szóljunk.
No ezt kéne itt is bevezetni!!
Egy ismerősöm 3éve(lassan 4) Veszprémben szült.Nem tudom,még így van e??De akkor ott nem lehetett saját orvoshoz menni szülni.Ott bevezették,hogy mindenki az ügyeletesnél szül.Ő is azt mondta,hogy akkor jól működött a rendszer.Nem panaszkodtak.Azért a dokik ügyeletesként is kapnak jócskán lét,a szülésznő is kap általában.
Itthonis be kéne ezt egységesen vezetni!!
Nekem van egy ismerősöm,ő mindhárom gyerekét ügyeletesnél szülte az I-es Nőin.Azt mondta,sokkal lelkiismeretesebbek voltak,mint egy fogadott orvos .

mimi12

Sziasztok,

Anetto, boldog születésnapot kívánok a nagyfiúnak!

Szülés téma,
én is az ügyeletes dokinál fogok szülni, Zsófi is így született és rendesek voltak, főleg a szülésznő ( őt sem fogadtam meg előtte), nagyon jó tapasztalataim vannak a szt. Imrével kapcsolatban, remélem hasonló lesz a helyzet idén is : )

Pocaklakó mostanság nagyon aktív, szinte ugrál a hasam, pedig még jópár hét hátra van a célegyenesig... :roll:

szép napot mindenkinek

ANdi

Kép
danidaniel

earhart: Milyen adatokat írjak? írj vissza léci! Milyen táblázat?

noémi: Koós-Hutás Piroska a Mávban volt nagyon sok évig főorvosnő! Most magánrendelése is van már! De a Mávból sokaknak kellett átmenni máshova, először a Sote1-re ment, most a Kútvölgyin van! Erről a kórházról jókat mondott a doktornő!

anetto: Örülök, hogy neked jól sikerült a szülés az ügyeletesekkel is! Nekem a másodiknál volt ügyeletes és nagyon béna volt, a szülésznő viszont sokat segített, pedig nem volt fogadott! Jó lenne, ha többen mernének az ügyeletesnél szülni! Én nem merem bevállalni! A Szt. Imréről jókat hallani! Kívánom, hogy most is jó legyen az ügyeletesnél a szülés! :D

kovisziszka

Ágota, nagyon szép Villő, és jók lettek a képek :lol:

Csilla, a mi kórházunkba sem lehet szülésznőt választani, pont azért, hogy amikor ügyeletben van kipihent és lelkiismeretes legyen. Állítólag sokszor előfordul, hogy éjjel magánban vajúdik 10 órát egy kismama mellett a szülésznő, reggel meg megy ügyeletbe és azért nem tud figyelni, mert fáradt.
Milunál sem fogadtam senkit, de maximálisan meg voltam elégedve a nővel, még másnap is benézett hozzám hogy vagyok. Neki adtam is utólag egy borítékot :wink:

Bikmakk, és még valaki írta a 4 hét alatt 4 kg hízást... én is ennyit kaptam fel :oops:

Anett, Máténak boldog szülinapot!!!!
Vendég

Kendike, kit találtál? Maradtál a Mávban, vagy másik kórházba mentél?
Vendég

ÁgotA:nagyon jók aképek Villőről!!! :D :D

Szülésznő:nekem Márknal nem volt fogadott de egy nagyon lelkiismeretest fogtam ki.Most viszont lehet,hogy fogadok,de 60at tuti nem adnék/ok neki.

Én a jövő hét kedden megyek terhelésesre.Hát egyáltalán nem várom.

Tündi:szépen alakul már a pocakod :D :D

Márk annyira édes ha megsimogatja apocimat azt mondja,hogy tesó aranyos :D Kiváncsi vagyok mit fog mondani hA megszületik ha vki kérdezi tőle,hoghy hivják a tesót mindig mondja,hogy Ati. :D :D

Piroska:nekem viszont az aug-4 nagyon szimpi dátum(akkor született a nagypapám).Anyumnak 11én van a szülinapja.
Nekem az aug. szimpibb hónap,de majd Ati eldönti,hogy mikor jön :)
Vendég

Sziasztok!

Mi is megjártuk az uh-ot. Minden ok, és úgy néz ki a dolog hogy kislány. :D :D :D :D :D

Szülésznő: nekem Ádinál volt fogadott szülésznőm, mert első szülésnél így nyugodtabban éreztem magam. De annyira sokan jöttek akkor szülni, hogy a vajúdásnál ketten voltunk a férjemmel. Mert a szülésznőnek mással is kellett foglalkozni.

Ágota: nagyon szép kis kerek arca van Villőnek
:wink:

Kép

Kép
ádibaba

Hahó!

Már megint régen voltam, jól lemaradtam, így jár, aki nem jön pár napig... :roll:

Csilla,
a lángos recipe nagyon egyszerű, mondjuk én nem lángosnyi, hanem kéznyi méretben csinálom őket, mert úgy a gyerekek is könnyebben tudják enni, meg könnyeb kinyújtogatni is. Íme: 1/2 kiló liszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 csapott teáskanál só, 2,5 deci langyos víz, 1 deci langyos tej, 2 teáskanál cukor. A tejet az élesztővel, a cukorral és egy kevés liszttel jól összekeverjük, hagyjuk futni. A többit összekeverjük és az élesztős trutyit is hozzákeverjük. Fél óra pihi után 2-2 perc sütés oldalanként. Jó étvágyat! :)

Bikmakk,
én négy-négy és fél kilót híztam most egy hónap alatt, de én mindig így szoktam: az elején kevés, a közepén sok, aztán megint kevés. Most 9 kilónál járok, és fogok is még jócskán hízni az elkövetkező hetekben. Tehát emiatt egyáltalán nem biztos, hogy cukros vagy. Az ellenőrzés persze nem árt, mert mi van, ha mégis, de azért ne aggódj!
Biciklivel meg vigyázz!

Linácska,
Lili nagyon édes a lovon! :)
Kukiméret. :lol:

Cumisüveg: nekünk egy sincsen, én úgy gondoltam, ha mégsem megy a szopi, ráérünk majd venni. Teáztatni sem teáztattam soha, a szopi arra is jó (apu iszonyúan hápogott, amikor megtudta, hogy nem veszünk cumisüveget :D ). Szóval szerintem a kettő teljesen elég. :wink: Mi később sem használtunk, a gyerekek tök hamar megtanultak pohárból/palackból inni (10 hósan kb.), kivéve Bercust, ő mindig meg akart fulladni a rendes pohártól, neki csőrös pohara van (nem akar leszokni, pedig már tud rendes pohárból is inni).

Mimi,
doki tényleg tapló, sőt! :evil: Remélem, az új jó lesz! :)

A babazsák (pláne a Bohém mama valami gyönyörű :D ) tényleg jó rövidebb utakra, de hosszú távra sokkal jobb egy rendes kendő. Többféle módon kihasználható, és egyenletesebben terheli a hordozót is (meg a baba is jóval többféle módon lehet benne ugye, ami azért neki is kényelmesebb). Az első időkben a rugalmas kendő iszonyú jó, azt előre kell megkötni magadon, utána beletenni a gyereket, és nagyon jól tart ( http://www.babakozelben.hu/hasznalat/kendo_ulo.htm ). Hátihordozásra viszont nemigen alkalmas, arra jobb egy szövött kendő (meg egy tanfolyam, ami csak pár ezer forint, viszont a tapasztalat, amit ott kap az ember, megfizethetetlen, mert onnantól tényleg tud az ember háton hordozni, már ha hajlandó gyakorolni a tanultakat). Itt egy hátis kép rólam és Csabiról (mindketten elég hülye arcot vágunk, de hirtelenjében csak ezt találtam): http://kepfeltoltes.hu/090511/IMGP5054k ... es.hu_.jpg

Dokinak én úgy tudom, hogy általában a magánrendelési díj 10xesét adják. (Mi nem adtunk ennyit a másodiknak, mert az 80e lett volna 4 éve, és hát nem tudtunk annyit adni. :roll: )

Házassági anyakönyvi kivonat: kórháza válogatja. Van, ahová 300 napnál nem régebbi, régen volt olyan is, ahová 30! napnál nem régebbit kértek, de ha abban a kerületben szül az ember, ahol házasodott, akkor nem is biztos, hogy kell. Érdemes rákérdezni. (Amúgy nem nehéz beszerezni, nekem mindhárom esetben kb. negyed óra volt várakozással együtt.)

Kata,
jól leírtad a szülést segítő dolgokat! :) Annyit azért hozzátennék, hogy a tejserkentő bogyókkal csak óvatosan a szülés után! Nekem nélkülük is annyira bedurrant mindig a mellem, hogy Pamela Anderson elbújhatott volna mellettem (alapból 85-ös mellbőségem az első terhesség végére 94 lett, a tejbelövellés után 100!). Nagyon kellett vigyázni, nehogy begyulladjon a rengeteg tejtől.
A táblihoz kérnék javítást: már 34 vagyok egy ideje, haj, haj; a baba neve egyelőre Ágnes/Miklós lesz (a fiúnév változhat még); és van már 1 lányom és 2 fiam. :) Köszi!

Anettoo,
boldog szülinapot Máténak! :)

Szilvi,
„a harmadik gyorsabban kint van”-ról mesélhetnék! 1 óra 45 perc az első fájástól a kibújásig (a magzatvíz egy órával korábban ment el), extragyors volt (és nagyon megterhelő).

Bim-bam,
nekem az Istvánban segítetettek szoptatni négy éve, de meg kellett őket kérni, és volt olyan, akinek a segítsége semmit sem ért... Ezért én négy csecsemősnél is próbálkoztam más-más időpontban, és végül elég jól sikerült. (Vicces amúgy, hogy a második gyereknél is tanácsra szorul az ember, de Csabi szájkiképzése valahogy annyira más volt, mint amihez szoktam, hogy nem tudtam a szokásos módon szoptatni az elején, csak hónaljtartásban, úgy viszont jó volt. Így is kellett három hét, mire végre nem véres tejet bukott vissza a sebes cicijeim miatt...)

Tényleg, ezért is ajánlom a Szoptatás című könyvet, aki teheti, vegye meg! Roppant hasznos!

Szerintem a szülésznőnek a 60e csak azért tűnik soknak, mert nem vagyunk hozzászokva a magas árhoz. De nálunk a szülésznő mindkét kórházi szülésemnél sokkal többet csinált, mint a doki... Így én szívem szerint fordítva adtam volna nekik az összeget, amit akkor adtunk, de hát nem lehetett. Ja, és az első alkalommal a szülésznő a szoptatásban is rengeteget segített, többször bejárt egy nap hozzám, kézzel fejte a mellemet, hogy ne gyulladjon be, szóval nagyon sokat tett.

Nálunk semmi új, a gyerekek továbbra is betegecskék, a legnagyobbamnak lehet, hogy ki kell vetetni az orrmanduláját, emiatt parázok is rendesen. Az én hasam nagyon nagy, mindenki elhűl, amikor mondom, hogy még három hónap hátra van. És nehezen is bírom már, nem tudok sokat menni egyszerre. A baba rugdos, főleg éjjel, remélem, eme rossz szokását a szülés után levetkőzi. :wink: :D Fogorvosnál is voltam közben, 2,5 órát szenvedtek egy fogammal, durva volt. :roll:

Na, dióhéjban ennyi voltam, remélem, tudok jönni megint pár nap múlva, hogy ne maradjak le nagyon.

Szép hetet mindenkinek! :)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:49-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Szülésznő téma: Nekünk is lesz szülésznő jövő pénteken ha megyek az orvoshoz akkor beszélem meg vel kit fogadjak meg, az aszisztense is szülésznő én őt szeretném de ha nem őt akkor megkérem mondjon valakit akivel ő is szívesen dolgozik együtt. Székesfehérváron esetleg valaki tud jó szülésznőt?
Nem tudom mennyit fog kérni az orvosom és azt sem nagyon tudom, hogy kérdezzek rá mert sértő sem akarok lenni.

Fogászatra csütörtökön kellene mennem, nem sok kedvem van hozzá, de a védőnő nem hagy vele békén. Bárcsak másba lenne ennyire okos, de ha bajom volt eddig egyszer sem tudott segíteni. Nem tudta mit vehetek be megfázásra meg herpeszre mit használhatok. :)

A héten apa nekilát a konyhának mert meglesznek a konyhagépek az asztalos elviszi a bútort és átalakítja, már nagyon várom. Ha dokibácsi nem itél pihire akkor nekilátok egyedül a konyhának ha nem engedi akkor tesóm segít majd.

Du. visszaolvasok és írok mindenkinek de most depis vagyok kicsit már megint. Majd még jövök. :oops:
nikó

Judy,
ez nem ér, neked elfogadják a 7,3-as cukoreredményt, nekem meg már a 6,9-re is levették a reggelimet a 30g-ról 20g-ra. Na jó, azóta is 30-at eszek. :oops:

Szülésznő téma: Nálunk nem lehet választani, az van, aki épp "szolgálatban" van. De így is nagyon meg voltam elégedve. Egy olyan 50 év körüli hölgy volt, nagyon sokat ott volt velem. Nem végig, de az nem is hiányzott volna. A férjem ott volt, vele elhülyültünk. És nem a szülésznő nézte, hogy hogy haladnak a dolgok, hanem az orvos. Nekem ő sem csak az utolsó órára jött be, hanem az utolsó 3 órára, előtte meg nem volt értelme, mert csak hatott a méhszájtágító. Nálunk nincsenek alternatív szülőszobák..., szóval ezért sem kell fogadni, hogy foglaljon egyet. Én a nevét sem tudtam a hölgynek, mert nem volt kiírva, az orvostól kérdeztem meg utólag, és a főnővér helyettessel (aki a barátnőm anyósa) küldtem neki egy doboz csokit. És nagyon örült ennek is, hogy egyátalán vettem a fáradságot, hogy kiderítsem ki is ő.

Tündi,
hát tényleg nem lennénk messze egymástól. Jó lenne, ha összejönne, hogy Ti is pont ott legyetek.

Noki,
4D Genesisbe adnak DVD-t, vagy vinni kell?

Anetto,
utólag is sok boldog szülinapot kívánunk Máténak!!!

Én most várom a tegnapi cukoreredményemet, valamikor délelőtt küldik.

Angelita,
igen, Kenesére megyünk június 23-30-ig. Pont a szülinapomon. Én azt nagyon szeretem. Pár éve a fél életemet ott tartottam, mikor hetente 3 napos tréningeket tartottunk. Az micsoda jó világ volt? Napi 3-szor elém rakták a kaját, gyakorlatilag egy üzleti játékot vezettünk a kolleganőmmel, olyan, mint a gazdálkodj okosan, kaptunk autót, mindent, és azért fizettek, hogy 3 napig játszunk, szaunázzunk... Így nyaralni is jó menni, mert ismer mindenki, ha bármit kérek megteszik... És még a főszakács is főzi nekem külön a szénhidrátmentes kajcsikat. (Na jó, ezt másnak is megteszik, aki lisztérzékeny, vagy vegetáriánus).
A férjed hol dolgozott? Bár gondolom Miskolcon, így nem valószínű, hogy ismerem, ott csak 1-2-szer tanítottam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok

Cscsi: Turi Zsuzsát találtam és nála fogok AEK /Mávba/ szülni.

Cukrom 7,7 lett ami épp hogy jó így jövő héten kedden újra megyek vizsgálatra. Viszont összes többi leletem jó lett, ez azért jó hír nekem. Mondjuk előtte nekem direkt sok tésztát kellet ennem és szénhidrát dús étkezést kellet hétvégén tartanom, csakhogy én alapból nem úgy étkezek, sokkal inkább zöldségeket kívánom most csak. Állandóan zöldséglevest, vagy grillezett zöldséget ennék csak.

Bim-bam: Én mindenkinek azt kívánok könnyű és gyors szülést. Ha engem hagynak sétálni és nem kötnek rám semmit, akkor van is esélyem, eddigiek se voltak valami hosszúak. Remélem most se lesz másként. Én már szülőágyon tudtam, hogy lesz következő babánk, hisz egyik se volt vészes szerencsémre.

Szép napot nektek

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok!

Azt hiszem megmaradok, habár még nem vagyok százas. Ugye szerda este kezdett fájni a torkom, csütörtökre hangom sem volt. 2 nap, és 2 éjjel nyomtam az ágyat bekötött torokkal, és fél óránként mértem a hőmet. Közben konzultáltam a nőgyogyommal, a férjem még a háziorvoshoz is elvitt, de hát ugye semmit nem ehettem, a cukor miatt sem. Még homeos cuccot sem ajánlották mivel a bevonat is cukrot tartalmaz. Közbe az Uramat is lefertőztem, neki antibigyót írt a doki nehogy visszafertőzzön. Péntek éjjel vettem be egy lázcsillapítót mert az már muszály volt. Most már "csak" az orromat fújom, illetve köhögök és szakad is fel. Bocs :oops:
Igaz ettől meg keményedek. Erre a megne B6ot nyomom, amit eddig is ennem kellett.

Tegnap voltam 6 pontos vérvételen, egyik karomban 2 lyuk a másikban 4. Holnap megyek az eredményért meg a diabetológiára, ahól tuti inzulin beállítás lesz már. A tegnapi nap annyira kimerített, hogy hazaértem tegnap fél nyolcra (mivel az utolsó adagot 19 órakkor vették le) és beestem az ágyba mint egy zsák.
A negyedikre már alig bírtam felmászni.
Pocakom tegnap nagyon megijesztett, babó alig mozgott, ezen is rágódtam. És csak feszítette ki magát, már nagyon fájt. De aztán mikor vízszintesbe vágtam magam, és még magamnál voltam beindult de nagyon, így egy kicsit megnyugodtam. És most nem tudom a nátha miatt vagy nem, de ettől a melegtől olyan szinten szakad rólam a víz, hogy pisilni is alig járok. Csak folyik rólam a víz, és soha nem voltam az az izzadós. :oops:

Ma főznöm kellene meg vasalnom, de még mindig tiszta kóma vagyok.
Találtam egy csajszit, aki kozmetikus, és lakásra kijön, és tök olcsó, és állítólag nagyon ügyi, ma jön fél ötre gyantázni. (láb, bikinivonal)
A fodrászt is felhívom ma mert a lelkemre ráfér.

Képzeljétek tegnap beszéltem az egyik bnőmmel aki egy héttel idősebb kismama mint én (és kb 3-4 hete nem beszéltünk). Nah nála is ki jött ez a cukor mizéria, úgyhogy vele fogok bandázni a diabetológián mert neki is oda kell járnia :cry:
Holnap megyek a nögyogyimhoz is, és megkérdezem, hogy az inzulinos kimamák simán szülhetnek e, vagy nem. Linácska erről tudsz esetleg valamit?
Lehet, hogy ettől a cukor mizériától robbantam le. Sokat rágódtam rajta, és állandóan csak az jár az agyamban, hogy Zorámmal minden rendben legyen.
El is gondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy a kelengye listát elő kellenne vennem, és beszerezni mindent, mert ennyi erővel bármikor be is fektethetnek a kórházba. Persze ezt nagyon nem szeretném, de benne van a pakliba. És olyan érzékeny is vagyok, elég sokat bőgök is :cry:
Képzeljétek, elővettem a köntösömet, hogy beteg voltam, és már most nem nagyon ér be, úgyhogy azt is kell vennem a kórházba, mert pocak még addig nőni fog.

A képek gyönyörűek. Villő, és Zsombor is csodaszép baba :lol:

Linácska ez a lovaglós kép Liliről, hát azt hittem megzabálom.

Ági ne aggódj a pociméret miatt. Majd lassan biztos megindul a növésben 2 csajt is ismerek, akik így voltak mint Te. A végére hirtelen megnőtt nekik, de aztán megszűltek, de két hónap múlva olyan hasuk volt mintha nem is lettek volna terhesek. Az ilyen alkatot nagyon tudom irigyelni.
A szoba is nagyon szép!

Most megyek de ma még bekukkantok, mert még írhatnékom van.
Puszi mindenkinek :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Kép

Kép

Kép

Teszek fel 28 hetes pocakképet ahogy ígértem a múlt héten. Ugye pont ma egy héttel előrébb járok. Az utolsón a kiálló anyajegyeket akarom mutizni, nem a szörös pockot :oops:
Én így kiszörösödtem babótól, elötte nem voltam ilyen, de azt mondta dokibácsim elmúlik ha megszülök majd.
Szóval szerintetek leragasszam? Eléggé zavar.
Majd apának megmondom csináljon rólam egész testes képet is, mert tök jó volt Tündit, és Ágit is látni egészben.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Adri! Minden együttérzésem a Tiéd a tegnapi napod miatt! De fel a fejjel, tessék erősnek és optimistának lenni, nem lesz semmi baj, Zora baba is jól van, szépen fejlődik, és majd akkor érkezik, amikor érkeznie kell, időben! Nagy drukk Neked és kitartás!!!

Lina Hát igen, nálam elfogadták a 7,3-mat, bár én is próbálom kicsit visszafogni magam, mert mégsem 5,6 az az eredmény... Szóval próbálok nem kettő helyett enni.... tegnap este is sok zöldség, gyümi volt a vacsi, picike zsömlével, csak aztán meg a gyomrom durrant be, így éjjel arra gondoltam, hogy egy Espumisan-ért kellene lemennem a konyhába, de nem bírtam fölkelni, így abban bíztam, hogy az alvás segít és reggelre elűzi a szenvedést. Kicsit nehéz kitalálni a gyomromnál, hogy éppen mi a gondja. Az eper volt-e a baj, vagy a retek, a paradicsom, a paprika.... ?? :roll:

Sote II-n tényleg nem szül senki?? Csak én leszek egyedül?? :shock:

Úgy látom, hogy ez a szülésznő téma mindenkinél másképp alakul. Összességében azért úgy érzitek, hogy érdemes szülésznőt fogadni, ugye?? Főleg első szülésnél, amikor nem igazán tudni, mi után mi következik.....?? :oops:

Ágota, gyönyörű baba Villő! De szuper, hogy ezek a 4d-s felvételek ilyen jól kihozzák az arcocskát, a karokat, lábacskákat...! Hihetetlen! Még nem voltam 4d-n így a 25-30. hét körül, nem tudom, hogy eljutok-e, pedig jó volna.... ahol lakom, ott nincs 4d-s vizsgálat, ahhoz Pestre kell menni, oda viszont 3 hét múlva megyek legközelebb. De azt mondják nem szerencsés egy napra időzíteni a dokinál az esedékes uh vizsgálatot és ugyanazon napra egy 4d-s vizsgálatot is.... Szerintetek 30-32. hét között már késő menni 4d-re??

Angelita, drukk a terheléses cukorhoz, majd írj, hogy mi az eredmény!

Szép napot Nektek! Judi

Kép
judi79

Köszi Judi! Már ezek után csak azt kértem én is a babámtól, hogy időbe jöjjön, és ha lehet ezek után lehessen egy könnyű szülésem.

Jah Linácska elfelejtettem írni az előbb a 4D Genesisben kapsz mindent nem kell vinni semmit, csak a lóvetát. De ha már voltatok Levivel, akkor vidd az elözőleg adott DVD-ét, és CD-ét, és akkor azt írják tovább, és így 2 e ft-al olcsóbb is.

Adri

Kép

Kép
irdab

irdab:
Nagyon aterzem az aggodalmadat. En is beteg voltam, szerencsere nem annyira, mint te, de igy is majd megevett a fene, hogy mi lesz a pocimban lako kismanoval. Kb 3 hete kohogok... most kezd javulni. Mar azt hittem a vernyomasos gyogyszertol kohogok, mert annyira elhuzodott, amiert nem vehetek be semmit en sem... Az utobbi egy hetben meg Timi volt nagyon durvan beteg. valami hasmeneses bacilust kapott el, napokig 39 fok folotti laza volt. Rendesen kikeszitett szegenyke. :( Meg azon is pluszban aggodtam, hogy en el ne kapjam, mert ekkora lazat en aztan nehezen birtam volna most terhesen. :roll: Szerencsee ma vege mar rendes szekletet produkalt 10 nap utan. :shock:
Orulok, hogy jobban vagy, remelem a cukrod sem lesz annyira rossz, mint amennyire most erzed. Megertem, hogy kozmetikust es fodraszt kivansz. Kenyeztessed is magad egy kicsit! Viszont azert a korhazba menessel es a szulessel varjal meg, azert az meg egy kicsit odebb lesz! Nem hiszem, hogy csak a cukor miatt korabban kene megszulnod. Ha rendbe hozzak es Te be tudod tartani az eloirtakat, akkor minden rendben lesz, ebben biztos vagyok! Nalunk mondjuk az inzulint is kohazban allitjak be. :roll: De az persze csak 1 ejszakas folyamat... Sajnos en ugy tudom, hogy nem minden korhazban vallaljak az inzulinos kismamak szulesenek a levezeteset... :roll: de lehet mar regen nem igy van es rosszul tudom.
A 6 lyukat a karodban meg mely egyutterzessel olvasom. Mar nem emlekszem ki kerdezte, de en is holnap megyek reggelis vevetelre. Mar kezd nagyon nagyon elegem lenni az egeszbol, annyit bokdostek mar es kozben meg teljesen jo a cukrom. :roll: Ugye az elovigyazatossag fontos!

Anetto:
Boldog szulinapot Matenak!

baratodildi

Irdab!
Én lehet néha leragasztanám az anyajegyet ha zavarna.Hmm??Lehet meg kéne kérdezni egy szakit,hogy szülés után nem e lehet megműteni??Olyankor még egész jól ki van nyúlva a bőr,és könnyebb hozzá férni.
A szőrősödés teljesen normális.Én le szoktam borotválni magamnak mert zavar :lol:

mimi12

Köszöni Villő a dicséreteket! :wink:
Apuka azt mondta, hogy sürgősen puskát kell vennie :wink:

Hálapénz
Én úgy terveztem, hogy majd szülés után adok a doktornak is és ha olyan, akkor a szülésznőnek is... amennyit a munkájuk alapján gondolok... És csak utólag :wink: (ha nem tetszik nekik, nem tudnak ellene semmit se tenni. Villőt csak nem fogják visszarakni? :wink: )
Apa még nagy mellkasi műtétekért se szokott 60-at kapni :roll:

Zsizsa
Nem tudsz olyan oldalt, ahol rendesen le vannak írva a kendőkötési módok? (vidéken nem igazán vannak tanfolyamok :cry:)

Kandi
Jó az a babakocsi :lol:

Irdab
Sajnálom, hogy kell az inzulin... de a kettőtök érdekében el kell viselni... (szurizás :evil: )
Hatalmas a pocakod :roll:
Kiálló anyajegyek: én inkább levetetném :oops: (néhány hete szedett le apa a hátamról)
Vendég

Vendég

Judy
Szerintem, akkor is érdemes elmenni még. Én szeretnék még egyszer elmenni :oops:

Ildi
Rendeződött a vérnyomásod?
Vendég

Sziasztok!

Hú ma nagyon aktív az én pici lányom is :lol:
Úgy mozgolódik a pocakomban mint valami billiárd golyó :lol:
Biztos az időváltozásnak köszönhető, ma reggel szakadó esővel kezdtünk.
Máshol is hasonló az időjárás?
Na én is teszek fel magamról képet: Kép április 30-án

Ágota: nagyon jók lettek Villőről a 4D-s képek, nekem a mosolygós tetszik a legjobban!

Irdab: a szőrösödés tök normális, nekem is lett egy pár korom fekete :lol:
Anyajegy nekem is van egy nagy az alkaromon pont a hajlatban és legszivesebben levetetném, de mivel olyan mélyen van a gyökere hogy csak plasztikai sebészeten veszik le attól meg nagyon félek így még halaszgatom. Ha nagyon zavarnak jobb leragasztani.
Vendég

Sziasztok!

Irdab,szép nagy pocakod van!:) Jobbulást továbbra is!Zora baba meg tuti,hogy jól van!!!
Én feküdtem bent Lucával a cukor miatt..de szerencsére csak 2 éjszakát!Ez az inzulinos dolog már tuti?Mennyi lett a cukrod?
Én ma megyek védő nénihez.Pénteken meg sztem a terhelésre :( Annyira nem várom,hogy az hihetetlen!

Ildi,itt nálunk a városban is hatalmas hasmenéses,hányós járvány van.Mi szerencsére eddig még nem kaptuk el.Remélem nem is fogjuk,mert nem véletlen adattam be 36ezer forintért az oltást a kisasszonynak anno.Ez az oltás a rota vírus ellen volt,de doki néni azt mondta,hogyha el is kap vmilyen hasmenése,hányásos vírust,akkor nagyon gyenge lefolyású lesz.1x volt hogy elkapott vmit,doki néni adott neki egy szurit és készen is volt.Utána se hányás,se hasmenés nem volt.
Most meg az ismerős kissrác annyira beleesett,hogy hiába a szuri,tegnap már infúziót kapott :cry: Úgyhogy akinek majd lesz rá lehetősége az adassa be sztem a szurit..csak hát tényleg nem olcsó.És kissé fel is vok háborodva,hogy aki nem teheti meg az ugyan miből fizet ki 2x 18ezer ft-ot csak oltásra? :shock: Annak a gyereke legyen nagyon beteg :?: Ingyenessé tehetnék!!!

Kép
Kép
tundi24

Ágota,apa nálunk is mondja,hogy hazahozza a géppuskát :) Meg hogy majd nem jöhetnek Lucához buzi hajúak,meg emosok..Bocs ha vkit érint a dolog...
De mostmár nyugodtabb,hogy jön egy öcsike és majd ő is megvédi,hisz nem nagy korkülönbség leszköztük :)

Piroska,köszike a privit.Mostmár értem a dolgot.Alig ismertelek meg ezen a képen :oops: :oops: Természetesen itt is esett az eső nem kicsit,de kellett is már :)

Kép
Kép
tundi24

Linácska,szerintem hamarosan kiderül,hogy apa megy-e USA-ba.És ha nem akkor megyünk kenesére,és összehozzuk a találkát!:)

Nikó,jó,hogy mondod a fogdokit,még én sem voltam :oops: :oops: :?

Kandi,klassz a járgány,és nem is olyan vészes az ára!

Kép
Kép
tundi24

Ági voltam én dokinál, és terhesség elött nem fért hozzá a börgyogyi, mert nagyon mélyen volt. Most meg hogy terhes vagyok nem nyúl hozzá, mivel a köldökömben van.
De azt hiszem Mimi ötlete a befutó, utánna leszedetem, amikor nyúlott csofadt lesz a pocakomon a bőr.
De ha a férjed ennyire hozzáértő, akkor rákuksizhatna, és akkor lehet felhajtok egy olyan bőrgyogyit aki esetleg most is leszedné, ha párod ik szakértő rámondja az áment.
Mondjuk itt a környéken nem hemzsegnek a jó börgyogyik.

Mimi, én nem merem leborotválni, mert ha utánna esetleg tényleg elmúlik?!

Ildi jobbulást nektek is. Köszi a bíztatást. Ahol szülök ott vállalják a diabos kismamákat, a külön szakosodott osztályukra járok most is. Itt most nagyon szigorúan veszik ezt az egészet. De gondolom meg van az oka.
Amúgy tökre betartom a diétát. A gyümi hiányzik nagyon, hogy kétpofára ehessem. (Eper, cseresznye stb.) Számolom a kis g-os mérlegemen az ehető mennyiséget :roll: Anyumék meg lassan vödörszámra hordják haza a kertből.
Tökre nem értem a cukromat, mert össze vissza csapong.
Van olyan nap, hogy jók az értékeim, van hogy elszálnak. Tegnap én is mértem magamnak minden vérvételnél kb tudom mire számíthatok. És még a laborban olyan dolgokat is megtudtam a vért vevő csajtol, hogy cak kamilláztam.
Ha pl túl sok vért teszek a cukor mérőre akkor magasabb cukor értéket mutat :roll: :shock:

Azért írok egy jó hírt is. Apa kapott a mhelyéről május utolsó hétvégéjére egy 3 napos egri hétvégét. Lesznek programok, mert a cégétől többen mennek, igaz még nem tudom hogy mi, és remélem bírni is fogom.
Már csak azt nem tudom a diétát, hogy fogom csinálni ott. De szerintem szólunk a konyhán, hogy mi a szitu.

Adri

Kép

Kép
irdab

Te jó ég mennyit írtatok egy nap alatt, alig bírtam visszaolvasni ! :D

Nem válaszoltatok az allergia témára....nagyon előjött a héten, de a szokásos gyógyszert nem lehet rá szednem, tudtok valamit javasolni ?? :roll:

Tündi, Irdab, Piroska
Nagyon jók a pocakfotók !!

Piroska
Miért nem akarsz aug. 4-én szülni ???

Ágota
Tündéri a kicsi Villő ! :D

A betegeskedőknek jobbulást kívánok !!!

Juhééééé már csak 100 nap van hátra .....!! :lol: 8)

Kép
Kép
rilla_

Piroska én is alig ismertelek meg :oops:
És itt is szakadt az eső reggel, de tegnap meg 30 C volt, most kb 22C.

Tündi: a tegnapi kaja utánni értékeim 60 perccel, amit én mértem.
reggeli utánni, 6,9
ebéd utánni 6,9
vacsi utánni 7,9 :shock:

Eddigi mérések alapján (lassan két hete) a reggeli utánni szokott lenni 7,3-7,5 közötti.
A többi 6,9 köröli (ebéd, vacsi)
De pont a 6. pontoson borult fel!!!
Jah és ugyan azt ettem tegnap vacsira mint tegnap elött, és pont tegnap elött vacsin 5,4 et mértem ami tökéletes érték. Tegnap meg ugyan erre 7,9-et. Szóval nem értem már. Neked kellett inzulin Lucánál?
Jah és itt most 6,9 felett nyomatják már az inzulint.
Azt még nem mondták, hogy be kell feküdnöm, csak azt, hogy a diabetológián állítják be az inzulint.
Lehet, hogy ez ugyan azt jelent????

Adri

Kép

Kép
irdab

Nah most lelépek egy kicsit és odadobom az ebédet, mert délben meg ennem kell.
Csinálok tojás levest, meg mozzarellás, paradicsomos sült halat. Apának meg egy kis túrosderejét mellé, mert szegénykém 5 kg fogyott már mióta az én ebédeimet eszi.
Mondta, hogy úgy is fogyni akar, és ne főzzek neki külön. De nekem meg úgy hiányzik a medvepocakja :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab
Sebész sincs a közeledben?
Azért mert a köldöködben van, nyugodtan le lehet szedni!
Leragasztás azért nem igazán jó, mert a ragasztó irritálná állandóan.
Nekem a hátamon volt, a melltartó pántja birizgálta mindig...

Piroska
Szép kismami vagy :lol:

Rilla
Allergiára jó a kalcium
Vendég

Aági, sajna nincs :cry:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
nekem ez nagyon fura, hogy este lett magasabb. De tény, hogy ha diéta mellett is ennyik az értékeid, akkor előbb-utóbb kelleni fog az inzulin.
Egyébként azt általában kórházban állítják be.
Az meg símán előfordul, hogy ugyanarra a kajára más lesz. Lehet, hogy egyik nap csak feküdtél utána, a másik nap meg mondjuk vasaltál és akkor már sem ugyanaz.
Amúgy ettől még símán szülhetsz normál úton, hacsak nem lesz olyan nagy Zora, hogy nem fér ki. Ill. még annyi fog történni, hogy szülés után neki is ellenőrzik a cukrát.
Én most várom a leletemet, de még nem jött meg.

Judy,
ha csak egy kicsit oda akarsz figyelni, szerintem egy-két alapvető dolgot elég betartani, és akkor nem lesz semmi gond. Gondolok olyanra, hogy reggel ne igyál tejet, fehér kenyér helyett válassz valami teljes kiörlésűt, meg cukor helyett inkább fruktózt. Krumplit, tésztát, rizst meg édességet meg mértékkel. Egyébként nagyjából én is csak ennyit csinálok, nem szoktam ezerrel számolgatni. Inkább ha bűnözök, megmérem, és ha jó, akkor megnyugszom.

Rilla,
gratula a 100 naphoz!!! És minden augusztus 20-ra kiírt kismaminak :lol:

Tündi,
mikor derül ki az USA???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Piroska!
Hát meg nem ismertelek volna az iwiwes képek után :lol:
Csini kismami vagy te is!

Csajok,nagyon nem irigyellek titeket a cokrosodás miatt.Tényleg csak kitartást tudok kívánni!

Adri!Én simán leborotválom a hasamról is a szőrt.Mondjuk nekem nem lett ilyen sok.De én eleve nem bírom ha szőrős vagyok,meg pl bár itthon de tegnap a nagy melegben kilógott a hasam a póló alól.
Jön a nyár,megyünk ide oda,fürcsizni,strandozni napozni.
Na jó,befogom!!!AZ az igazság,hogy nekem kb 20szál szőr van a hasamon,azt meg szemöldök csipesszel is ki lehet huzigálni :lol:

mimi12

Tudtam,hogy valamit elfelejtek..
Ági!
Írd be a googleba,hogy hordozókendő tanfolyam Debrecen.
Érdeklődj a védőnőnél is,meg ismerősöknél.Tuti van felétek is hasonló!

mimi12

Sziasztok Kismamik!

Azt hiszem kezdek rákattani a fórumra rendesen! zsizsa: 1.45 óra az első fájástól a végéig, nem semmi! Na ha ennyire nem gyors lesz az nem baj, de ne is legyen tíz óra! Sokan azt mondják, hogy a 3.-nál hamar induljunk, mert aztán még a végén menetközben kibújik a manó! de majd megkérdezem a dkoimat, hogy mikor induljunk szerinte, mert az tény, hogy sokkal jobban érzem a mozgását, a keményedéseket, úgy érzem, hogy hamar befog indulni, nem lesz félnapos vajúdás! De a kórházig szeretnék eljutni! :D

anetto: 30000 szerintem reális! Az én dokinénim azt mondta, hogy nincs fix összeg! Mondjuk ismer és tudja, hogy nem nagyon tehetjük meg, hogy sokat adjunk! Elég sok így is a rendelés meg az ultrahang, dehát benne bízom és ez a fontos! Olyan 30000 körül gondoltam, de ha olyan a szülésznő, valamennyit neki is adok, de sokat nem tudok!

Adri: nagyon faszacsaj vagy!!! Nem semmi, hogy este 7-ig csapolgattak és beteg is vagy mellé! Drukkolok, hogy simán szülhess!!! Komolyan, megérdemled, ennyi nyűg mellett! És nagyon aranyos pocid van! Leírnád nekem, hogy hogy csinálod a paradicsomos, mozzarellás sült halat?

baratodildi: neked is Jobbulást Kívánok!

v.piroska: csinos kismama vagy!

Mindenkinek nyugis, bajoktól mentes, babamocorgós szép napot!

Valaki szül esetleg a Kútvölgyiben?

kovisziszka

sziasztok!

Egész éjjel alig aludtam...olyan meleg volt fönt..lemenni meg lusta voltam igy forgolodtam de ha ma is fönt eléri a 27'-ot akkor bekapcsolom a klimát ...nagyon nem birom... :?
Tegnap d.u. elmentem a telephellyel kapcsolatba az önkormihoz csak azt nem értem ezeket miért nem lehet telefonon intézni mert csak adat eggyeztetés volt...

Köszi Noémi én enm is vettem volna észre a 100 napot... :lol:

Piroska irtam én is :P

Tündi sajna ilyenek ezek az oltások :? baromi drágák DE a Prevenárt már a pocilakok ingyen kapják az is 3×16 körül mozgott reméljük a rotára is sor kerül...
Mi már mindenen túl vagyunk kivéve a kullancs de már a hütőben van az is.

Én szerencsés vagyok nincs a hasamon szőr.De a köldök pirsinget tuti,hogy meginnt újból kell majd lövetnem :cry:
Nekem az aranyeremmel vannak már most próblémáim... :twisted: de nem attól,hogy nem tudok hanem ,hogy sürün tudok menni 1 nap 5×6 és ez sem jó :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na ma nagyon"lusta" kaját ütök össze:túróstészta..kiváncsi vagyok ha apa jön haza ebédelni majd mint fog szólni hozzá.... :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Nálunk is esett reggel, de csak pár csepp! 9.30-kor elindultam a háziorvosomhoz táppénzes papírokért, persze esernyőt nem vittem! Szerencsémre nem esett! Nem volt kedvem buszra szállni, egy óra alatt hazasétáltam, néha-néha megálltam, mert a manó nagyon lent van és a hólyagomba tök jól elringatózott, én azért annyira nem élveztem, mint ő, de jó volt sétálni! Most meg éhenhalok érzésem van, úgyhogy hozok be egy kis hamikát!

kovisziszka

Itt semmi...kicsit nemrég feltámadt a szél aztán annyi egy kis eső jól esne legalább nem kellene locsolni :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok lányok!

Szerencsésen túl vagyok a terheléses cukron, nekem nem volt kellemetlen a lötyi, tettem bele citromlevet bőven, így tényleg egy tömény limonádé. Holnap meg is lesz az eredmény -remélem, minden rendben lesz :)!
Vicces volt, mert pont egy szintén aug. 17-re kiírt kismamával beszélgettem és nekik is Emma lesz a lányuk :).

Linácska, igen, itt a miskolci Telekomban dolgozott a férjem, 12 évet húzott le a cégnél. Most pedig abban a kórházban dolgozik, ahol szülni fogok, ez elég jól jött ki :).

Adri, szép nagy a pocid :)! A szőrszálak miatt ne aggódj, nekem dettó ilyen, nekem is a terhesség hozta ki.

Nikó, egy kalappal a fogászathoz! Nekem is el kéne mennem, de csak húzom-halasztom...

Ági, nagyon helyes baba Villő :)!

Kép
angelita

Nálunk esett az eső, de szerencsére pont akkor, mikor a kórházban dekkoltam, így nem áztam el. (Ernyőt persze nem vittem...) Kicsit hűvösebb van, mint tegnap, de nem is baj.

Kép
angelita

[quote="bim-bam"]
írta:
bim-bam
Köszi Noémi én enm is vettem volna észre a 100 napot... :lol:
:

Én sem,ugyan is nem is én vettem észre :lol: :lol:
De azért szívesen learatom a babérokat :lol: :lol:

mimi12

Kovisziszka
Aláírásomban katt a linkre :wink:

Mimi
Én is az éppen ügyeletesnél fogok szülni. Itt a szülésznők vezetik le a normál szüléseket, orvos akkor megy, ha valami gond van.
És itt nem fogadnak el paraszolvenciát!

Kandi
Tetszik a babakocsi. Ilyent szeretnél?

Nikó
Mi a baj? Miért vagy depis?

Irdab
Jó nagy a pocid :wink:
Zora baba építkezik rendesen!

Judi
Ha teheted, ne hagyd ki a 3d-t!

Piroska
Hajni baba is építkezik ám :wink:

Ágota, Tündi
Apuka csatlakozik a puskásokhoz! :lol: :wink:

Rilla
Én írtam tegnap is a kalciumot! :wink:

Cukrosoknak kitartást!

ÉS éljen a 100 nap!
Vendég

Az aug. 20-i kismamik most töltik be a 6. hónapot :wink:

15 lány, 19 fiú van eddig...
Vendég

earhart itt lennének az adatok:
kovisziszka, Bp, XVII.ker, kiírt ip: 2009,08,10 Kórház: Kútvölgyi, név: Dominika Anna, tesók: Dorottya.2004,06,11 és Dániel Levente 2005,06,23 kövi vizsgálat:05,20 doktornő+28 hetes Uh, ja korom. 29 év.

kovisziszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?