Új privát üzeneted érkezett!

Kata, köszi az infókat.
A málnakevélteát már én is beterveztem, hogy majd fogom inni, de én több forrásból is javaslatként a 36. héttől való fogyasztást hallottam...

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Raktam fel pocifotókat végre. :D
Ma lementünk a Duna partra vittünk plédet, enni és inni valót 2 percet sem voltunk lent mert megtámadtak minket a szúnyogok, rengeteg van. Még jó, hogy a lakásig nem jutottak el.
Lehet butaságot kérdezek de mint első babát váró kismama nem tudok sokat a terhességről. Sokszor kitolja magát babóca a hasamhoz akkor olyan kemény a hasam mint a beteon, ugye nem ezt hívják keményedésnek? :oops:
nikó

sZiasztok!

Hmbori:én a36+. héten raktam össz a pakkot.A 30. hét szerintem nagyon korai.

Tündi.azért szépen látszik pici fiad kis arca.

Tegnap mi is sokat sétáltunk lehet,hogy ettől vagy esetleg az idő miatt.De délután eléggé fájt a pocim.
űMára már semmi bajom.
Vendég

Kata,köszi az infókat!:) Szopizáshoz tényleg jó az urtica urens,legalábbis én használtam egy jó darabig!

Nikó,nem az a keményedés,az csak a babucid.Nyomkodja ki magát.Nekem most este is egyik oldalt tök kemény volt,felvolt "púposodva" a hasim,másik oldlat meg lapos :) Ahogy nőnek,úgy csinálnak majd érdekességeket.a hullámzás is tök jó lesz :) Lehet jókat mókázni rajtuk :)

Sissi,köszike :) Sztem is egész jól látszódik!Ezt még rögtön az elején csinálta a nőci,utána már eltakargatta.

Bori,te már mindjárt a 30ik hetet töltöd :) Aztamindenit!:)

Kép
Kép
tundi24

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:48-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Jó reggelt!

Anett,Lucát sem lehet bent tartani...ráadásul a munkák még folynak,de szerencsére a mamánál jól elvan napközben!
Merrefelé kirándulgattatok?

Jimbone,köszike a dicséretet.Csak 3 hétre megy,így tuti hazaér a Zsombi érkezésére!Máskülönben nem is engedtem volna most.De úgy voltam vele,hogy USA-ba ritkán mehetnek,és egy kicsit gyakorlná a nyelvet is ha már meghcsinálta egyszer az alapfokút.És USA után meg kezdené a középfokút,úgyhogy ez most jó lehetsőég.És sajnos a pénz is kell,mert amit Afganisztánban keresett elment a házra,még a lekötött pénzünk is :cry: :cry: :cry: Persze itt igen keveset kapnak,de a semminél több...

Kép
Kép
tundi24

Anett, nekünk lesz bölcsőnk :) Milunál is volt, és bevált. Lesz mellette kiságy is persze, de az első három hónapot éjjel a bölcsőben fogja tölteni.

Tegnap csináltam salátát, jól bekajáltam belőle, de utána őrülten elkezdett fájni a gyomrom. Rájöttem, hogy a törpikém átrendezte a belső szerveimet, és kevesebb helye maradt a gyomromban, ezért hamarabb telik meg. Ez a legjobb fogyókúra :lol: :lol: :wink:

Én úgy voltam a vásárlással, hogy mivel mindenünk va, nem nagyon kell beruháznunk... de annyi újdonság van már, hogy mégis veszek pár dolgot :) Ami Milutól megmaradt felrakom a Vaterára :D

Flake, hova költöztetek? Itt is laktok már? Olyan kíváncsi vagyok, írjál már pár sort!!!!
Vendég

Anettoo
Nekünk is lesz bölcsőnk :wink:
Vendég

Máténak
Kép
Vendég

Sziasztok!
Szép hetet!
Én ma 2:14ig tuti olvasgattam a számítógépen...teli Hold volt....de reggel,mikor csörgött az óra fél 7kor,...na akkor tudtam volna aludni!

MÁTÉ!!!!!
Nem fontos, hogy hány gyertya van a tortádon,
Nem fontos, hogy hányszor múlt el a karácsony,
Csak az fontos, hidd el, és ez hoz majd diadalt:
Maradj a szívedben örökké fiatal!

Nem tudod, hogy később Ki lesz majd belőled,
Nem tudod még hány buktató van előtted,
De lásd meg a szépet és keresd a jót,
Meg fogod találni a neked valót.

Legyen az életed olyan, mint szeretnéd,
Tegyél meg mindent, mit igazán szeretnél,
Ha kell majd segítség, jönnek a barátok,
Sok boldog születésnapot kívánok!

Kép
*
Én bevallom:cumisüveg mániás vagyok...ahány megtetszik,megveszem...most igaz csak 5db van....és lehet Belcsi nem is fog rászokni....de azt rühellem,amikor dzsuvás egy üveg belül...gomba stb.nő már benne (bölcsi szindróma-fújjj és ha kisikálom -kisikáltam,észre se vették a szülők) és Én ezért áztatom vagy 2napig őket,ezért kell a több...Natit is vagy 15-el neveltem fel... :wink: :lol:
*
Most megyek Angol turiba....felsőket szeretnék venni...áll. ott nagyon jók vannak!

Tündi ,de jó,hogy már Balcsizhattatok!!!
Anetto!Jó ,hogy jelentkeztél!!!
Ágota!Nagyon szép lesz a baba szoba,nagyon tetszenek a színek!!!-én rózsaszín mániás vagyok!!!

Na szép napot!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Anett!
Máténak nagyon boldog első szülinapot!

Bölcsőnk nekünk nem lesz.Sőt lehet kiságy sem lesz,mert a Szabi ragaszkodik hozzá :lol:
Viszont ha abból indulok ki,hogy a Szabi is kb 5hós koráig mellettünk aludt az ágy szélén(falhoz tolva),akkor nem is lesz szükség rá egy ideig.A húgomnál van egy mózesünk,az jó lesz szerintem a napközbeni alvásra.Sőt a húgom gyerekei abban aludtak 6hós korukig.

Keményedés.Nekem ha bekeményedik a pocakom,nem feltétlenül az egész lesz kemény.Állt.csak ott ahol a baba van.Ilyenkor szépen látszik,hogy helyezkedik el.Ha oldalt van épp,akkor az az oldal keményedig be.
De ez teljesen normális dolog.Én spec nem is szedek semmi magnéziumot meg semmit erre.Tartogatom egy hónap múlvára a bogyókat :wink:
Viszont az én kölköm az nagyon tud ficánkolni odabent.
Érzem,hogy mikor rúg a lábával.Hihetetlen,de össze vissza forog,rúg lent a hasam alján,majd 1perc múlva a köldökömnél.És tuti a lába az,mert erősebb az a mozgás,mint mikor a kezével kalimpál.
Tegnap este olyan aranyosan hullámzott az egész hasam.MOndtam is a páromnak,hogy ilyenkor úgy megnézném,mit művel odabent egy baba?Játszik a kezével lábával,esetleg a köldök zsinórral,vagy mit csinálhat?

mimi12

Jó reggelt !

Anettoo
Máténak nagyon boldog szülinapot ! :D Mivel készültök ?
(Mi megyünk júniusban Horvátországba...kérdezted !)

Linácska
Örülök, hogy Levivel minden oké volt !...aranyos a kukis történeted ! :lol:

Bimakk
Tényleg jó lesz, ha abbahagyod a bringázást !!...én a vezetésnél kezdek figyelmetlen lenni ! :?

Ágota
Hűűű de jól álltok a babaszobával !! Nekünk még semmi sincs belőle, júliusra tervezzük a festést+berendezést !
Szépek a pocis képeid !

Dbea
Jó lehetett a lakásavató ! :D Már be is költöztetek ?

Tündi
Aranyos a kép !!

Mai UH-ok, gyertek az eredményekkel, képekkel !!!

Allergia
Mára előjött az allergiám ! :( .....nem tudtok valamit tanácsolni, hogy mit lehetne rá szedni ???

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Anett:Máténak nagyon Boldog 1. szülinapot!!!!

Nem tudom milyen ágyra gondoltál,de én a leesés gátlós ágyat javasoltam az rs-ben lehet kapni.Márknak az van és Ő nagyon szereti.

Most megyeünk sétálni ha Márk alszik jövök és többet irok.
Vendég

Tündi,
az tök jó lenne, ha júni végén is tudnátok jönni a Balcsira. Mi is ott leszünk, csak a Telekom üdülőben.
Azt én is hallottam, hogy jobb, ha 7. hónapban születnek a koraszülöttek, mint a 8-ban, de azt nem igazán tudom, hogy miért.

Tegnap voltunk Visegrádon kirándulni. Odamentünk szárnyashajóval. Boboztunk (jó, én nem), aztán lesétáltunk az erdőn át a partra, Reneszánsz étterem, és haza újra hajóval. Jó volt, Levi élvezte, végig rúgdosott. Főleg a hajón. Ma meg alszik egész nap.

Barátodildi,
voltam reggel a Mensmentisbe vérvételen, és láttam a fényképed, mikor még terhes voltál Timivel.

Flake,
nekünk is Graco Quattro Tour van, mi nagyon szerettük. Komolyan, azon kívül, hogy egy kisebb csomagtartóba nem fér be, semmi más kivetnivalóját nem találtuk. Nálunk meg az nem volt szempont a kombi autóval.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Anett kicsi fiacskádnak nagyon boldog 1 szülinapot kívánunk :P

Na nagyon gyors leszek... nagyon sokat irtatok még csak össze-vissza olvastam átt...
Megjött a cukrom pénteken...5,4 :P örülök neki nagyon ..voltam dokinál is szerdán majd leirom a méreteket..
Szombaton voltam a korházba a szülésznővel beszélgettem :P tök jó fej meg minden ez volt a 5. akivel beszéltem és tuti,hogy ez lesz velem a szülésnél.Tök szimpi mindent részletesen elmagyarázott meg ilyesmi mit hogyan meg minden választhatok szobát szülésnél is külön meg ..na szóval majd még irok erről ha érdekel valakit.
Ő 60-at kér .

málnalevél tea:én ittam 36 héttől.Hogy ettől vagy nem, de már irtam nem kellett vágni és varrni.

Mennem kell rohanos nap van....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

[quote="hmbori"] írta:hmbori
[quote="mimi12"]
írta:
mimi12Hát aaki a hónap elejére van kiírva,már simán szülhet mostantól bármikor.

Mimi, melyik hónap elejére gondolsz? Remélem nem augusztusra... :oops: Én a július végi terminusommal sem szeretnék se még májusban, se júniusban, sőt még júli közepén sem szülni!!!
Bori!
Aki a jövő hónap elejére van kiírva(vagyis júniusra),az mostantól már simán szülhet bármikor.A Szabival február 5.-re voltam pk kiírva,és január 16.-án született :wink:

mimi12

Csilla!!
60-at kér a szülésznő?????
Azért tudjátok,ez már a pofátlanság és a taplóság netovábbja.Ezt szívem szerint egy nyilvános orvospolitikai fórumon meg jelentetném!!!
Vagy a Telki kórházba mész esetleg szülni?? :lol:
De viccen kívül!!!
Számlát ad erről???Vagy kajakra feketén kér ennyit???
Ez annyira elképesztő,annyira elszomorító és letaglózó..
Én nem értem????Hogy van mersze egy szülésznőnek ennyit kérni???Főleg mikor ez nem hivatalos pénz.Mellesleg tényleg taplóság!
Főleg úgy,hogy tisztában vannak vele,hogy merre mennyit kell fizetnie az embernek.Orvos,a gyermek felszerelése,ágy babakocsi,ruha stb.
Azért bakker..Én nem tudom,hogy termelnénk ki ennyi pénzt a havi 200e alatti össz jövedelmünkből.És ugye mi jól állunk,mert nincs hitelünk.
Ne hari!!De ez tényleg annyira felháborít,hogy ki kellett írnom magamból..
Amúgy én 3éve leragadtam a 20-30közötti összegnél a szülésznőnek .
Hát izé...Mi a dokinak adunk kb ennyi pénzt :oops:

mimi12

Noémi sajna ennyi :? az orvos 80-at kér.
De én mindenképpen szülésznőt akkarok is fogadni ezt már Noli után is eldöntöttem.Az előző szülésemnél nem volt minden ..le konkrétizálva csak a doki a szülésznő nem ,nem gondoltam,hogy igy kell...,De most már tudom.
Itt ez a tarifa nem tudok mit csinálni nem akkarok vajudni tök idegennel meg ha 8-10 óráig vajudok esetleg 2-3 emberrel.
Pedig hülyeség lehet, mert nekem nincsen külön "nyavajáim",hogy EDA-s meg ilyesmi meg aromaterápia meg hasonlók.Csak azt tudom,hogy tök nyudodtan és nem kapkodva meg külön egy szobába akkarok lenne a szülésnél is meg a vajudásnál is ami nem "kórházisban " van berendezve.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok! :P :P :P

Nagyon hiányoztatok, ezer éve nem voltam..... sajnos nem tudok gyakrabban jönni, pedig jó volna.

Ma vagyunk 29 hetesek, jó lett a 75 gr-os cukoreredményem, 7,3 lett a 120 perces, ami 7,8-ig jó. Mondjuk lehetett volna kevesebb is, de a dokinő elfogadja. Ha emlékeztek, meséltem, hogy 60 percre vették le első alkalommal a második vért, meg kellett ismételnem a lötyiivást... hát mondthatom, nagy élmény volt, nekem és a babónak is.... :evil: :evil: :evil: Jó nagy sötétség van a Hospinvest birodalomban, mondjuk hallottam, hogy más kórházakban is! Mindegy, túl vagyunk rajta. Próbálok amúgy nem túl sokat enni, sok gyümi-zöldség, kevés kenyér... eddig 6,5 kiló a többletsúlyom. Amúgy nagyon élénk a kissrác, hol jobbról balra, hol balról jobbra toligálja a hasamat, nagyon vicces! Éjszaka sem hagy békén mindig, így többször, több fázisban alszom el, elég éberek az éjszakák. Mostanában a sok állást, jövést-menést nem bírom, esténe bekeményedik a hasam, ilyenkor csak a Magne B6 és a vízszintes testhelyzet segíthet.

Írtátok, hogy a júniusi topicban már születnek a babák..... :shock: :shock: :shock: hát igen, én is belegondoltam..... annyira telik az idő, így aztán a fészekrakó ösztön nálam is beindult, babaszoba szépítés, takarítás, babaruha mosás, készülődés..... bár mondogatom neki, hogy a 38. hétig maradjon szépen a helyén!!!

Valóban sok a kérdés:
Szülésznő-téma: Mindenki választ szülésznőt?? Nem tudja valaki véletlenül, hogy a Sote II-n kit érdemes választani?? A 60e az tényleg sok....... inkább az orvosnak szoktunk annyit adni...!

Bim-bam: gratula a cukorhoz, tényleg hol szülsz??

Anett! Hogy rohan az idő...! Jó egészséget kívánok a kisfiadnak a születésnapján, és váljon valóra minden álma!!!

Ágota, nagyon jól álltok a babaszobával és gyönyörű! Tényleg nem olyan nagy a pocid, de nem is baj, a nagy meleg miatt sem gond, ha elmarad az óriás mérettől!

Tündi, nagyon édes a kicsikéd arca, milyen jól látszik a fotón!

Lina, nagyon édes a kukis story! :wink:

Van valakinek egy jó listája arról, hogy mit célszerű feltétlenül megvásárolni a babának és magunknak?? Vannak a neten ilyen oldalak, de szerintem sok felesleges dolgot felraknak...! Megvettük a babakocsit, megrendeltük a kiságyat, kókuszmatracot, van már fürdőkádunk, ágyneműnk, a párocskám tegnap felszerelte a macis-málnás lámpát a babaszobába és a függönykarnist, úgyhogy alakulunk, de még nincs kész. Mi a Giordani típusú babakocsi mellett döntöttünk, Tender-orange, olyan stabilnak, viszonylag könnyűnek tűnik, kisebb kocsiba is befér, sokfunkciós, nem kaptunk sehonnan hordozót sem, így ezt választottuk. A kiságy bükk, pelenkázóval kombinált, később ifjúsági ággyá alakítható. Most kellene, hogy érkezzen a napokban a megrendelés, már nagyon várjuk.

A cumisüveges, sterilizálós holmikat hol érdemes beszerezni, Dm-ben, vagy inkább spéci bababoltban, hol olcsóbb??

Kérdés: a táblázatot valahogy nem tudnátok felrakni ide az oldalra, mert - lehet hogy én bénázok - de nem tudtam a linket megnyitni, így kevésbé tudom, ki hol tart....

Vigyázzatok magatokra!

Üdv, Judi

Kép
judi79

Bim-bam,a 60at én is elég sokat tartom egy szülésznőnek :roll: Akkor a dokinak meg 100at adtok?
Nálunk kb 20-25ezret kérnek a szülésznők.

Linácska,láttam kiírva a T-Com üdülőjét,nem is lennénk messze egymástól :) Na hátha összejön a randevú :wink: Fűzfőn én sem ültem már fel a bobra.Pedig tök jó sztem :)

Rilla,köszike neked is a dicséretet!:)

Mimi,Zsombi is művel érdekes dolgokat.Néha én is elgondolkozom,hogy mivel is játszhat éppen :D

Kandi,jó sokáig fent voltál.Nem csodálom,hogy reggel meg még aludtál volna :)

Máténak nagyon sok BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT kívánunk!:)
Kép

És akkor rólam egy 24+2 napos pocak fotó.
Kép
Dagadok,mint a fene :shock:

Kép
Kép
tundi24

Judy a Dél-pestiben fogok szülni.

Nem a doki 80-at kér.De a dokiki általában úgye nincsennek végig velünk csak az utsó időben és vág varr meg ilyesmi a legtöbb munkát a szülésznő végez.Itt ebbe a kórházban álltalában a szülésznők végzik a szülést és ha ők úgy gondolják akkor hívják a dokit ha nincs megfogadva.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok,
kissé jazzes hangszínnel és a Traviátába illő köhécseléssel, de megérkeztem újra a munkahelyre. Már jól vagyok, bár még nem 100%.
Remélem, akik hozzám hasonlóan gyengélkedtek a múlt héten, szintén jobban vannak már! Gyógyulást mindenkinek!
Én hétvégén kúráltam magam mindennel: napfény - ez volt a legjobb, mint egy rigó, még a torkomat is napoztattam, és nagyon éreztem, hogy jó!, szundikálás, homeop., vitaminok stb.
A férjem vidéken volt, most pedig külföldre megy, így tudtam tartani a szép kis tavaszi rendet :lol: . Kertészkedtem kicsit és igyekeztem sokat pihenni a levegőn.

Megint jó infókat küldtetek, köszi mindenkinek:
nekem is tetszett kendő helyett a bohém mamás hordozó, különösen, hogy gyanakodva figyelem a neten, hogyan kell a kendőt megkötni. Egyszer voltam aquafittnessen, és miután rám tették a szivacsokat, olyan bálnázást, forgolódást produkáltam a vízben, hogy az úszásoktató sírt a röhögéstől, és az óra is leállt, mire mindenki kikuncogta magát... Szóval, ha lehet, inkább valami egyszerűbbet választanék, mint Síva istennő táncát egy rendelőben, amint megpróbálja előrántani a babát a kendő mélyéről. Vagy visszatenni!
A szülésznős (60-at???!!!) hír engem is megrengetett kicsit. Végül is nem titok: a mi dokink 80-at kér, de őszintén szólva nem gondoltam, hogy esetleg a szülésznő is hasonló összeget fog!!! Dacára annak, hogy állami kórházban készülök szülni, és szorgosan fizetem a TB-t 19 éves koromtól, tudtam, hogy nem "várhatom el" az egészségügy humánus támogatását, de azért ez egy picit erős. Én a hétvégén vettem fel a kapcsolatot a szülésznővel, és most szerdán megyek hozzá ismerkedni. Majd erre is kitérünk, de már most megrémít ez a "tarifatáblázat". Egyrészt ezt nemigen engedhetjük meg magunknak lakásfelújítás, babakelengye vásárlás (jaj, jaj, az a babakocsi, még mindig nem döntöttünk!) stb. közben, másrészt tényleg, álljon már meg a menet! Na majd referálok.

Dbea - Szia, nem tudom, még kinek-, de nekem csillagosan alacsony volt az éhgyomri cukrom. Azt mondták, ezt lényegében ugyanúgy kell kezelni, mintha magas lenne, azaz kerüljem a hirtelen cukorbombákat, viszont rosszullét esetén legyen nálam szőlőcukor vagy gyümölcslé. Nem nagyon szabad alkoholt fogyasztani, mivel vércukor csökkentő hatású és többször kell ennem rendszeresen jó szénhidrátokat. A cukor reggel lehetőleg folyadék formában jusson be - nálam egy kis barnacukros tea vált be. A reggel ne tartalmazzon túl sok szénhidrátot, inkább fehérje és vitamindús legyen. Mondjuk eddig se voltam egy reggelire kalácsot-típus, de valószínűleg érezte is a szerveztem, mi jó neki.

Csütörtökön indulunk kirándulni: előbb Somlóra, majd hétvégére az Őrségbe! Már nekiálltam tervezgetni, 6 tagú csapatunkból ez az én reszortom (jobb, mint a konyhafelelős :wink:), remélem, jó lesz!

Ákoska mocorog, és lehet, hogy bennem is megmozdult a fészekrakási ösztön, mert felszabadítottam egy kis szekrényt: abba csak az ő holmijai kerültek, jó, nincs sok, de akkor is jó érzés együtt látni a sok édes és szívet melengető holmit. Valaki feltette a babaszobás kép mellé a fogasosat, az nagyon klassz és milyen jól átlátható! Nekem is lehetne olyan, a szoknyáimat néha alig tudom bepaszírozni a gardróbba. Már nem a mostaniakat, mert abból nincs sok, ami manapság is rám jön, viszont nem is pakoltam még el őket...:oops:

Legyen jó hetetek babamocorgással, örömökkel, jó idővel, sok nevetéssel, finom ételekkel!

Kép
goldplast

Csilla!Értem én!!
Tudod az egy dolog,hogy ti szántok ennyit rá.Nekem az nem tetszik,hogy eleve ilyen sok pénzt van pofája egy szülésznőnek elkérni...
No mindegy!!
Nekem a Szabival nem volt fogadott szülésznőm.Az ügyeletesnél szültem,és ezerszer tisztességesebb lelkiismeretesebb volt,mint a szobatársaim fogadottja.Lehet nekem szerencsém volt,sőt biztos..
Hát,most tuti csaszizni fognak,úgyhogy ezzel a kérdéssel én nem is foglakozom.

Judi!
Szerintem rá érsz a sterilizálóval bőven.Nekem a Szabi mellé cumisüveg sem kellett.Ok 1db volt,a bármi van esetre.De azt meg elég volt időnként kifőzni.De majdhogynem használatlanul tettem el.
Ha tudsz szoptatni akkor nem lesz nagy szükség sterilizálóra.Ha meg bármi van,lehet utólag is venni :wink:
Szerintem első körben bőven elég valami lötyi annak aki regaszkodik hozzá.
Én csak kifőzőm a cumókat.
No de 3. bébinél már nem vesszük olyan szigorúan ezeket.
Én spec cumisüveget sem veszek szerintem előre.Tanúltam a Szabi esetéből.Majd ha kell,akkor veszünk a sarki patikában,vagy a dm.ben bárhol.Minden kb 3percre van tőlünk autóval.
Viszont ha valakinek nincsenek ilyen közeben üzletek,akkor tényleg jó legalább 1-2 db-ot otthonra beszerezni.
A táblázat nekem tegnap lasan nyílt meg,de megnyílt.

mimi12

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok! :D
Igen úgy látszik a pakolás nemcsak nálam indult be! :lol: Átrendezte a párom a szobát! Én persze pakoltam a sok kis mütyürt! De még kell egy kis szekrényke a manónak, hogy elférjenek a holmijai.

Mimi12: Biztos császár lesz? Megkérdeztem, hogy miért? Én az első kettőt simán szültem, nagyon remélem most is megúszom a császárt! Bár ha muszáj lenne, akkor jó! De nagyon nem szeretném!

Sok ismerősöm azt mondja, hogy a 3. gyorsabban kint van! Remélem igazuk van!
A betegeknek jobbulást!

kovisziszka

Szilvi!
SZerintem tuti a császár.Sajnos tavaly márciusban volt egy elvesztett babánk lepényleválás miatt.AKkor műtöttek,és valószínű ilyen hamar egy műtét után nem engednek szülni.
De mivel szültem már kettő gyereket,így nem is nagyon érdekel,hogy születik a kistesó,csak egészséges legyen :wink:

mimi12

Sziasztok Kismamik!

Nekem olyan zsúfolt volt a hétvégém.
Szombaton is csak ebédelni ugrottunk haza, mert de. Szolnokon voltunk.
Benéztünk a Praktikerbe meg az Obiba aztán a Corába is ezzel úgy elment a de. hogy csak na.
De a lényeg hogy vettünk a Hajnusnak szőnyeget 125x170-es maci van rajta meg vonat.
Azt hiszem Madaran kérdezte hogy mesefigurásat veszünk-e, a terv Disney mintás volt de megláttuk ezt nagyobb is olcsóbb is és vastagabb is.
Vettünk lámpát is az Micimackós és éjjelifényt is az is Micimackós.
A lámpákkal csak annyi a baj hogy nem csak bénák ahogy Madaran írta hanem iszonyat drágák is.

Madaran: Választott dokid van? Én kerek perec rákérdeztem hogy mennyit kér a szülésért és hogy mikor kell fizetni előtte vagy utána. 70ezer lesz mert a magánrendelésen 7ezret kér így a szülés ára a 10szerese és utána kell kiperkálni.
A cumisüveg kényes téma. Itt Cegléden pohárból etetik a babákat a kórházban és teát kapnak.
Ezért mi előbb megpróbáljuk a poharas témát mert az azért nem baj ha nem szokik hozzá a cumisüveghez. De minden attól is függ hogy lesz-e rendesen tejed, ha igen akkor úgyis 6hónapos kora után kell hozzátáplálnod, elég akkor is megvenni a cumisüveget.
Én még egyenlőre nem is veszek mivel kaptunk 3 db üveg cuclisüveget csak majd cumi kell rá.
De ha mindenáron akarsz venni akkor szerintem erre a többgyerekesek úgyis választ adnak.
Szülésznő: itt 30ezer, 60ezret nem adnék rá az baromira sok. De nekünk külön nem is lesz.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:49-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Noémi!
Sajnálom az elvesztett manócskát! Nekem is volt sajna vetélésem, ami műtéttel fejeződött be! Ez nem jó dolog, de a meglévő és útban levő manók kárpótolnak!
Mennyi idősek a gyermekeid? Nekem júniusban lesz nyolc a lányom és négy a fiam!
Hol fogtok szülni csajok? Van fogadott orvosotok?
Én a Kútvölgyibe! Az előző kettőt nem ott szültem de ott van most a dokim és hozzá nagyon ragaszkodom!

Remélem mindenki jól van, és a babák is odabent! :D

v.piroska. nem semmi program! Hogy bírtad? Én mostanában nem szeretek nagyobb üzletbe menni! Szerencsére szembe van a Lidl! De itt nincs minden néha muszáj máshova is menni!

kovisziszka

Sziasztok lányok!

Eszméletlen hőség van, az irodában nálunk eléggé megrekedt a levegő, most ablak-ajtó nyitva, így kibírhatóbb. Mindenhol ilyen meleg van??

Linácska, az én férjem is Telekomos volt, mi is megfordultunk pár üdülőjükben :). Most a keneseibe készültök? Nekünk Balatonalmádi tetszett nagyon, ott kétszer is voltunk.

Valaki írta, hogy szerencsésebb, ha a 7. hónapban koraszülött a baba és nem a 8.-ban: ez a tüdő fejlődése miatt van, azt mondják jobb, ha mindkettő vagy bent vagy kint fejlődik ki.

Holnap megyek terheléses cukorra. Valakinek esedékes még a héten?

Kép
angelita

A szülésznő témához: nálunk azt nem lehet választani. Én egyébként 5-10e Ft-nál többet nem gondoltam adni neki, de persze ez majd szitutól függ. Szerintem itt ennyinek is örülnek/örülhetnek, nem hiszem, hogy a sok kisebbségi egy fillért is ad és nálunk nem kis arányban ők szülnek...

Kép
angelita

Kovisziszka: elég jól bírtam, közben bedobtam egy pálcikás jégkrémet és két vanilliás buktát :lol:
Persze azt el is felejtettem leírni hogy ebéd után 3ra mentünk a férjem unokatesójáékhoz este 6ra meg egy barátházaspárhoz. És éjjel fél 2re értünk haza úgy hogy én vezettem mivel apa itókázott :o
Itt a Tesco van közel, de mi általában együtt megyünk vásárolni így könnyebb, persze apa az a típus aki imád nézelődni és vásárolni! És ez nem vicc!

Ha megválaszthatnám nem augusztusban szülnék hanem július végén. Mindegy csak ne aug. 4-én szülessen Hajnus és ne legyen koraszülött!
Vendég

Anettoo: Máténak nagyon sok boldog szülinapot!
Vendég

Megjöttem UH-ról :lol: :lol: :lol: :lol:

Villő gyönyörű és tökéletes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(nem is vagyok elfogult anyuka :oops: :wink: )
Vendég

Sziasztok!

Anettoo: Máténak nagyon sok boldog szülinapot!

Szülésznő árak kicsit elrémisztetek, én nem akartam választani, de azt hiszem nálunk nem is lehet. Én gyors szülésre számítok, eddigiek se voltak nagyon hosszú szülések.

Nekem is megvolt múlthéten cukor vizsgálat, ha minden igaz ma tudom meg az eredményét, igaz mondták, ha rossz hívnak, szóval jó esélyem van rá, hogy minden rendben, mert nem hívtak az elmúlt héten, pedig kedden vették le a vért. Igaz eddigi gyerkőcöknél se volt gond így én bizakodok. Új doktor néni nagyon szimpatikus nekem, most végre jó kezekben érzem magam. Cukros löttyitől nagyon féltem, de nekem nem volt olyan szörnyű. Még jól is esett, igaz előtte levetek 10 üvegcse vért mindenféle egyéb vizsgálatokra is. Így jól is jött a kis energia.

Minden jót nektek

Kenderike
Kép
kenderike

Csajok én még semmit se vettem :? csak a babakocsit...
Ilyenen még nem is töröm magam,hogy a kórházi cumó..nállam még valszeg ez nem indult be,de szerintem jövöhéten megveszem a pólyát meg pár badyt.Még meg se néztem,hogy úgy igazából mi kell...
Szerdán megyünk 4-d.-re.Kiváncsian várom már..... :P
Apa jön velünk és Noli is nem akkar lemaradni rólla a kiscsávó :P
Cumisüveg:remélem nem lesz rá szükségünk de azért van itthon de azért megnézem a fejekt hozzá lehet,hogy már mind kuka.
Amit mindenképpen fogok venni az az Aventos poharak mert már lassan 3 évesek lesznek akkor és én a tejcsit abban fagyiztam le.
Nállunk Nolinak bejött a poharas téma :P Nem igazán használtunk teához se cuclis üveget de még teát se ,én a gyógyszertáras béby vízet a Humannásaat adtam neki 1 éves koráig meg gyümicentrifugáltam neki gyümit.Mi nem vagyunk vízivosak talán ha ittam csapvízet olyan 4-5 éve.

Piroska miért ne szülessen Hajnus aug.4-én?

Noémi tudom,hogy felhábórító de ez van én úgy se akkarok több gyereket(vagyis ezt mondom most).Apát ez nagyon megnyugtatja ez a szülésznő és szimpi neki is.
Ahova járok kismama tornára mindenhol 40-60 között kérnek a szülésznők.De én azt mondom,hogy a szülésznők azért jobban megdolgoznak a lóvéért mint a dokik..vagy nem?Miért veletek végig ott volt a doki?Vagy csak én fogtam ki Nolival egy pancsert?

Linácska voltatok fogorvosnál?

Sterilizáló:hu..nállam bejött én sterilizáló örült voltam..de azért most annnyira nem fogom túlzásba vinni :lol:

délután 4 kor kell mennem az önkormányzatba a szaros telephellyel kapcsolatban áááá...tökre nincs kedvem.... :twisted:

Csajok érik a cseresznye nállunk :!: :P Ma volt a tesom fel is kültem a fa tetejére,hogy hozzon le egy pár szemet mert már ott tök jó :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kenderike én is ezt szeretném de nagyon ..gyors és könnyűűűűűt ha válsztani lehetne :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla, még én se vettem semmit babának, abszolút nem vagy lemaradva :). Ez nálam babona, úgy tervezem, hogy a 30. heti uh után kezdek el vásárolgatni, ez még 4 hét. Nehéz lesz megállni, mert azért nézegetem a babás dolgokat szorgalmasan, már tudom nagyjából, hogy mit honnan fogunk beszerezni :).

Kép
angelita

Noémi na irok egy joót....
Erről mi a véleményed?
Az István kórházról bárhova mész azt lehet hallani,hogy babaköszpontú meg szopis párti meg hasonlók..
A csecsemőostályón óriási plakátszerűség,hogy (felsorolva 10-15 pont)miért jó ez a kórház:segítenek szoptatni,végig velem lehet a baba ...stb....
Na amikor én bememntem tök laikusan :!: gondoltam,hogy igy van
Aztán semmi meg se mutatták De nem csak nekem nem hanem a szobába SENKÍNEK .
2000 forintokat dukdostunk(NEM CSAK ÉN) a csecsemősők zsebébe :!: ,hogy segítsenek megmutatni :!: .És úgye nem csak én bénáztam... hanem voltunk egy páran akinek nem mennt a dolog..

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Vendég

60 ezer a szülésznőnek? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :evil:
Én a doktornak szántam ennyit :oops:
Vendég

Ágota de ez fogadott szülésznő,na ha nem fogadod föl akkor bemész és a pont ügyeletesnél fogsz lenni aki bemegy rádteszi a gépet kimegy és kész a kitolásnál segít esetleg még ő csinálja a burokrepesztést ilyenek.egy fogadott akivel előre meg van minden beszélve az ott van akár 8-10 órán át akár müszakban van akár nem.És mindenbe segít..külön szoba,kád,masszázs ,labda,bordásfal,franciaágy..stb...
Ha magándokihoz jársz akkor is fel kell fogadnod ha megbízol benne, mert ő nem tudja,hogy akkarod vagy nem de ha fölfogadod(nállam ez volt) akkor is csak a utsó max.1 órában látod.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam
Én is gondolkoztam a szülésznőn, de ennyiért :roll:
És ha éppen műszakban van? Van ott annyi szülésznő egyszerre, hogy folyamatosan melletted legyen? Vagy, ha éppen végzett a 12 órás műszakjával, és melletted van még 10 órán keresztül, tud rendesen rád figyelni?

Én még nem szültem, nem tudom, milyen lesz... de... kell, hogy folyamatosan ott legyen melletted? Nekem ha bajom van, nem szeretem, ha körülöttem vannak, akkor még rám se nézzenek....
Vendég

[quote="bim-bam"] írta:bim-bams mindenbe segít..külön szoba,kád,masszázs ,labda,bordásfal,franciaágy..stb...

És ezeket biztosan tudja neked biztosítani? És ha éppen foglalt....
Vendég

Majd megkérdezem a barátnőmet, hogy nálunk hogy is mennek a dolgok....
Vendég

Szilvi!
A Fanni lányom aug 10.-én lesz 14éves :lol:
(hogy öregszenek ezek a kölkök)
A Szabi januárban volt 3éves.

Kinél szülsz a Kútvölgyiben?

Ági!
Annyira jó képek lettek,olyan szép Villő :wink:
És gondolom a méretei is rendben vannak :lol:

Csilla!
Anno a Fanni után(ok azóta elváltam)én is azt mondtam,nekem nem lesz több gyerekem .Most meg a 3.-at várom :lol:

Kórházak...No akihez itt jártam dokihoz,az meg a Tétényiben dogozik.No azt is az egekig magasztalják.
A Szabi a Shöpf-Méreiben született.Meglepő módon ott tök rendesek voltak velünk.Igaz rooming szobába kérettem magam,és az anyukák nagy része nem azt kérte.Lehet velünk emiatt voltak rendesek,segítőkészek.De tényleg meglepő volt.
Nekem nem volt gondom a szoptatással gyerek ellátással.De volt egy szobatársam,akinek volt problémája.Neki műtötték a cicijét,és emiatt nagyon nehezen indult meg a teje,vagyis pl a hónalja durrant be.Ott szenvedtünk vele a csecsemős nővérekkel együtt.A babája is nehezen kezdett el szopcsizni.A végén az egyik nővérke levetkőzette a gyereket anyukát ,hogy a közvetlen bőr kontaktus mindig segíteni szokott.
Szóval velünk ott tényleg nagyon rendesek voltak.
Viszont mi egy normálisabb társaságot fogtunk ki.A mellettünk lévő szobában már nem voltak ilyen rendesek a szülökkel.No de azok olyanok is voltak.
A Fanni viszont a Dél-Pestiben született 14 éve.No hát,eh...
Remélem mára már javult ott a helyzet...Pár éve nagyon szídták főleg az ott szülők miatt.

mimi12

Ágota,mennyi gyönyörűséges képecske!!! :) :)

Bim-bam,nem semmi,hogy pénzt kellett adni azért,hogy segítsenek :(
Cseresznye,nyami...tele fogom magam enni vele mihánt lesz!:)

Kenderike,biztosan rendben lesz a cukoreredményed!

Piroska,mi a gondod az augusztus 4el?

Angelita,nálunk is rekkenő hőség van.De inkább ez,mint a rosszidő!

Anetto,tehetnél iylen volt iylen lett képecskét!:)

Kép
Kép
tundi24

Méretek alapján olyan 1 kg körüli most a Drágám :lol: :wink:
Vendég

Noémi: Koós-Hutás Piroska az orvosom, a fiamnál is ő volt, csak pechemre 9 nappal hamarabb jött a drágám és vidéken volt a doktornő! De remélem, hogy most nem időzítünk pont szabi időre! 20-án megyek hozzá és megkérdezem , mikor ne akarjunk szülni! :D Remélem, hogy a harmadik gyorsan kint lesz! Utálom a kórházakat, már most próbálom felkészíteni magam, hogy majd menni kell!

ágota80: nagyon szép, jól fejlett kismanód van! Tök jól látszik a képeken az aranyos pofikája! Látszik jól érzi magát odabent! :wink:

v.piroska: ismerős szitu, nálunk is ha a férjem iszik, tutti lén vezetek, meg amúgy is általában én vagyok a sofőr! Remélem azért szüléskor nem így lesz! Ez csak vicc akart lenni!

anetto: Máténak Nagyon Boldog Első Születésnapot!

kovisziszka

Na Ági,látod!!!
Milyen hatalmas baba :lol:

Szilvi!
Nem is hallottam erről a doktornőről.Én Budaörsön nőttem fel,és ott pl az öszes doki Kútvölgyis.
A 3. gyerek tuti jön mint a 6.20-as gyors :lol: Akiket ismerek több gyerekkel,mindenki arról számolt be zömében,hogy alig értek be a kórházba :lol:

mimi12

Szép napot mindenkinek!

Nikó
Szépen alakul a te pocid is :wink:

Anettoo
Máténak boldog szülinapot!
Kérünk majd képeket!
Nekünk is lesz bölcsőnk. Abban lehet hurcolászni majd a kisasszonyt a házban.

Jimbone
Drukk a vizsgákhoz!
Donát most még hallgasson rád és ne akarjon idő előtt kibújni!

Kandi
Ha az ember használ cumisüveget, akkor az legyen igazán tiszta!
(én pl. nem szeretem a műanyag edényeket, mert karcolódnak és egy idő után koszosnak hat :cry: )

Rilla
Kalcium?

Judi
Jó, hogy jelentkeztél :lol:

Tündi
Jó nagy már a te pocakod is :wink:

Goldplast
Jobbulást!

Kovisziszka
TE nem is vagy a táblázatunkban :wink:
Írjál adatokat!

Kenderike
Jó, hogy jelentkeztél te is!

Bim-bam
Itt nincs lehetőség se orvos, se szülésznő választásra.
Nekem ez kimarad.

Ágota
Nagyon jók lettek a képek!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?