Sziasztok,
Mi még mindig vidéken, így rövidre fogom, amennyire lehet...
A babák csodaszépek! A picurkák láttán megint kedvem támadt szülni, és ez kitart egészen addig, amig nem áll mögöttem egy újabb harcos éjszaka
Reggel fáradtabb vagyok, mint este, komolyan
Juci, szegény Liló, nagyon odaverte magát? Volt kék búb meg minden?
Vszandra, az én Gabim sem rajong nagyon a darabos kajáért. Egy hónapja próbálom kevésbé turmixolni a dolgokat, meg adok neki olyan bébiételt (üvegeset), ami darabosabb, és már látok némi fejlődést. A szendvicsevés még messze van, sajnos
Az ivásra sajnos nincs tippem, Gabim nagyon sokat iszik, pohárból és cumisüvegből is, mikor hogy hozza a helyzet.
Mó, odavagyok a saslikért, látom nagyon megy nálatok
Anno mi is sütögettünk ilyet, mikor még Kárpátalján éltünk... most panelban nem olyan mókás. Mármint a szüleimnél. Miért írtad amúgy, hogy a tápszer nem jó? Értem, hogy nálatok nem vált be, de azért a gyerekek többségénél nem okoz problémát...
Benszi, akkor már csak 4 fog és kész, vége, de jó nektek
Gomba, ti textilpelust használtok? Hogy vált be?
Tubikriszta, sajnos a fogacskák akár 2 hónapon át is készülődhetnek... Gabi már másfél hónappal a kibújás előtt fogzott ezerrel, de csak hullámokban tört rá. Pár napig nagyon gáz volt, aztán elmúlt, hogy 2-3 nap múlva megint előjöjjön.
Rebe, jó, hogy bejelentkeztél, gyönyörűek a csajszik, és olyan nagyok már! Lassan 1 évesek lesznek ők is, hihetetlen, nem? Mizujs a járkálással, próbálkoznak már?
Gabicsibe, Boti nagyon vagány nagyfiú lett. Már tud motorozni? Nem semmi! Jár már? Hogy álltok fogacskákkal? Sajnálom a himlőt, de a lényeg, hogy Boti nem kapta el. Ti hol szereztétek? Sajnálom a szoptatást, de az a lényeg, hogy eddig szopott Boti. És tök jó, hogy ezek szerint simán lemondott a ciciről, ugye? Viszont ezt az asztmát nem értem, mitől jöhetett elő? Durva...
Húú, nem is emlékszem, miket írtam legutóbb... szóval most itt vagyunk a szüleimnél még pár napig vidéken,aztán megyünk vissza apához Budapestre. Gabi nagyon szeret itt lenni, elkényeztetik
Mindennap megyünk a játszótérre, a favorit most a homokozás, hát annyira nem vagyok feldobva tőle, mert hiába vagyok résen, jut a szájába is. Immunrendszer-erősítő
6 foga van kint, és brutálisan fogzik megint, jön a szemfoga. Így a változatosság kedvéért megint 3-4 alkalommal ébreszt éjjel.
Már nálunk is csak minimál-szoptatás van, elalvás előtt nyammog egy kicsit a mellemen, szerintem kb. úgy 30-40 gramm lehet bennük, nem több. Utána még benyakal 2.5 deci tápszert simán. Azért amíg van valamennyi tejem, szeretném szoptatni, majd meglátjuk, meddig sikerül.
Ami a mozgást illeti, egyelőre ott tartunk, hogy a bútorok mentén lépeget, de amikor megfogom a kezét, vagy a hóna alatt, hogy lépegessen, inkább leül
A védőnő azt mondta, ne erőltessem, hadd másszon, amennyit akar, majd elindul, ha kedve tartja. Nem is izgat, tényleg nincs értelme siettetni, én is másfél évesen kezdtem el járni.
Ami a beszédet illeti, továbbra is a szótagismétléseknél tartunk, bábábá, meg pápápá, meg kákáká megy most ezerrel és nagyon hangosan. Ugyanakkor időnként felmutat a csillárra, és közli, hogy mmmmmmmppa! Amit akár lámpának is felfoghatunk, isten tudja
De egy csomó mindent megért már, felszólításra integet (ha azt hallja, hogy "integess" vagy "pá-pá" vagy "winke-winke"), megkeresi a játékait, meg a könyveiben az állatkákat.
Ami a talit illeti, szerintem is halasszuk el. Nekünk jó lenne, de jó lenne, ha több ember el tudna jönni...
Na és akkor pár kép ...