Új privát üzeneted érkezett!

Cat! Még nem akarom elmondani, mert vannak, akik még csak most kezdtek el babázni... És nem tudom, hogy kire hogy hatna, ha elmondanám....Élvezzék csak ezeket a pillanatokat nyugodtan. Például emlékszel Lilianára, hogy görcsölt a légzésfigyelővel? Na egy ilyen esetben a történetem csak olaj lenne a tűzre....

És köszönöm a véleményedet, jól esett nagyon!
Már kezdem egy kicsit kívülállónak érezni magam :( ...

Kép
Kép
tisa

Tisa!

Mivel minden rendben Lénával, szerintem ez egy pozitív történet lenne. Bár sejtem, és sejtettem tegnap is , hogy mi történt.

Ne érezd magad kívülállónak. Mindnki más, máshogy neveli a gyerekét. Mi csak tanácsot és támaszt nyújtunk egymásnak, ha valakinek szüksége van rá.
Szerintem mindenki van olyan inteligens a társaságban, hogy el tudja fogadni azt is, ha valaki valami nem úgy csinál, mint a többség.
Vendég

No, kipróbáltam ezt a kendőt (bár a megkötéssel adódtak némi gondok, én valami hihetetlen béna tudok lenni ilyenekben), de valahogy csak felaplikáltam és beletettem Jankát, aki épp vörös fejjel visított. Azon nyomban elaludt :shock: Csak olyan hülye pózban van szegénykém...

Sziszike: Már nekem is eszembe jutott, hogy lefejek tejet és átadom anyának egy éjszakára, csak az a baj, hogy nem tudok annyit lefejni. Max. 20-30 sikerül egész nap, még akkor is, ha nem szopizik.

Néha (azaz sajnso elég gyakran) úgy rámtör a rosszkedv. Rossz érzés, amikor nem tudom megnyugtatni, pedig én vagyok az anyukája. Meg az is nagyon rossz, hogy nincs a napból fél óra, amikor Apával egymással foglalkozhatnánk. Úgy szeretnék csak ülni mellette pár percet hozzábújva :cry:

Kép

Kép
sildi83

Szerintem ebben a fórumozásban pont az a jó, hogy sokféle vélemény, javaslat, ötlet elhangzik, és utána mindenki eldönti, ő hogy szeretné csinálni.
Csak itt magunk közt - ellentétben azzal, amikor anya, anyós, védőnő, doki magyaráz - nem kell bólogatni, ha nem egyezik a véleményünk :D :D :D

Én is akkor akadok csak ki, ha nem tudom, mi lenne a jó neki. Pedig néha egyszerűen csak hagyni kell, és elalszik magától.

Jaaaj, a tüsszentés még mindig kínszenvedés, de nem tudom visszatartani, aú.

icamica

Sziasztok!

Visszaolvasásra nem vállalkozom még, de írni megpróbálok.
Egészen jó éjszakánk volt 21-kor, háromnegyed 2-kor és fél5kor szopitzunk, és mindig rögtön vissza is aludt Barni. Emma is aludt 7-ig, szóval egész kipihentek vagyunk. Soha rosszabb éjszakánk ne legyen!!! 8)
Ma reggel meg 70g-ot szopizott a pici, ennek is nagyon örülök!
Emma folyton simogatja, meg puszilgatja, egyelőre nincs semmi gond „köztük”.
Lesz szüléstöri is, ha érdekel Titeket, akkor bepötyögöm.
Addig is pár kép a kis drágaságról:

Kép Kép Kép

Megcsináltam a végleges táblit, meg egy kis mini statisztikát, íme:
Átlagosan 4 nappal hamarabb szültünk, a leglustibb Alex, a legkíváncsibb Sziszi Benije volt. A két legpontosabb baba pedig Boróka és Botond voltak.
3397 és 53,3 cm az átlagméret, a legisebb Lea, a legnagyobb Boróka volt. A legalacsonyabb Tecaa Danija, a leghosszabb pedig Sára és Bogi Csanádja.
21 sima szülés és 10 csaszi volt, ez 32%. A nemek tekintetében pedig 17:14-re a fiúk „nyertek”.
Koraszülésünk nem volt 8) , az áprilist pedig kb. 1,5 hónapra nyújtottuk!

Kép

Most megyek, pusza!

Zsu
svs

Sziasztok!!

Olyan szép az összes baba...

Cumi:Néha jó lenne ha elfogadná mondjuk pl. ma hajnalban amikor fél 1-től fél 5ig csak cicin aludt de Dani a cumit kiköpi hiába tartom ott neki akkor cumival a szájában ordít...

Az altatásról:Nálunk éjfélig kell a kiságyban aludnia aztán ha felébred hajnalban akkor már marad mellettünk!Én hagyom hogy a cicin aludjon el vagy ha már nagyon fáj akkor bekapcsolunk egy koncertet és két perc múlva alszik :lol:

és egy kis dicsekvés:

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

sziasztok

látom hasonló "gondok" vannak másoknál is, akkor nem aggódom. Tegnap elment anyukám, nem tudom, h fog menni nélküle, Ő mosott, teregetett vasalt. Párom főz. Nekem csak pihennem kellett, mert tejcsi az nincs sok. Pont annyi van, h Balázsnak elég legyen, szó sincs ömlő-orrba szájba folyó tejről, fejni is csak alig... Szóval tegnap kicsit zokogtam, h itt ez a kis tökéletes emberke és én nem tudom elég jó leszek-e Neki...

De azért a napi átlagot megeszi, van, h 30-at de van h 90et eszik. Sokat alszik, de azt a sárgaságnak "köszönhetjük".

Szépen megy a fürdés, a cicizést, pelusozás, párom sokat segít.
Már nincs köldökcsonkunk, jobb is mert az ájulás kerülgetett tőle :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Sziasztok!

Amilyen szép éjszakánk volt (Luca csak az etetésekre ébredt fel, utána rögtön vissza is aludt), olyan szörnyű lett a reggel: nekem is kijött az aranyerem. Legalább is gondolom, hogy az, mert még nem nagyon volt. Pár évvel ezelőtt mintha lett volna hasonló. Borzasztó! :evil: :(

Cat!
Nekem is a méreganyagokat hozta fel a védőnő a szaunázás ellen.

Tisa!
Köszönöm szépen a sok információt, segítettél vele. Egyébként, teljesen azonos a véleményünk az egész témáról, pontosan úgy fogok eljárni, ahogy javasoltad.

Sildi!
Ugye, nem szülés utáni depid lesz a fáradságtól a végén? Próbálj meg egy kicsit pihenni valahogy, mert ennek így nem lesz jó vége!

Ica!
A tüsszentés még nekem is fáj. Mindig azt hiszem, hogy "szétszakadok". Próbáld ki ülve, úgy kevésbé rossz, mint fekve!

Tudom, hogy már kérdeztem, de nem találtam rá választ: hogy álltok a vizelettartással? Nekem még mindig van vele gondom néha, ha túl sokat iszom. Normális ez két héttel a szülés után?

Zsu!
Nagyon édes Barnus, helyes kis babóca.
Köszi a statisztikát, érdekes.

Kép
gesztenye74

na szóval vagyok
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Gesztenye!

Örülök, ha segíthettem :wink: . És örülök a jó éjszakátoknak is :wink: !

Vizelettartás: nekem szerencsére nem volt ilyen gondom - a terhesség vége felé igen - , de azt olvastam valahol, hogy ez természetes, előfordulhat szülés után. Úgy tudsz rajta segíteni, hogy tornásztatod a pisilőkédet :D . (Naaa, nem kézzel, mert az már teljesen más :lol: :lol: ) Úgy, hogy 10 percig megfeszíted, mint amikor pisilsz és abba kell hagynod, hogy elzárhasd. Aztán elengeded. Ezt napjában többször, ha fekszel, ülsz, állsz, bármikor. Aztán idővel újból megerősödnek a vizelettartó izmok, szalagok. :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tisa 2009.05.06 10:56-kor.

Kép
Kép
tisa

Az új képek nagyon jók, csodaszépek a Babók! Kérünk még! Sokat, sokat!

Zsu! Örülök, hogy újra otthon, már 4-esben! És köszi a teljes táblit, no meg a kimerítő statisztikát! Szerintem nyugodtan elmehetnél a KSH-ba dolgozni :lol: !

Csajok! Már régóta szeretném ajánlani Nektek, vagy azoknak akik nem ismerik: Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem!. Fejlesztési lehetőségek születéstől iskolakezdésig.
Nagyon jó, én alkalmazom Lénusnál, tetszik neki nagyon.
Az a jó, hogy sok olyan dolog van benne, ami ösztönszerű nevelés és fejlesztés, de mégis jó útmutató, hogy mikor, mit és mennyit foglalkozz a gyerekkel. Aztán ha elfogynak a saját ötletek, akkor itt még egy csomó-csomó jó dolgokat találtok.
Bár nem is értem miért ez a szerző szerepel Kikocska neve helyett :lol: :lol: Már Kikocs is simán kiadhatna legalább egy könyvet :lol: !

Kép
Kép
tisa

Lányok! Nagyon édi minden baba!

Zsu!Kár, hogy nem találkoztunk bent, pedig a 9-es szobában vártalak.

A mi éjszakánk borzasztó volt. Este 10 után kelt Botond, és legközelebb csak 2 után aludt el. Addig ment a szirénázás, sikítás, visítás. Nálunk minden fürdés és pelenkázás is így zajlik csak evés közben van csönd
:( . De ettől függetlenül imádni való.
Ja az evésről: mi már 90-100 körül eszünk, és 10-15 perc alatt.

Kép

Kép
Kép
gaba_30

Gaba nagyon édes Botond is.A fürdetésnél mi 3 hét után értük el hogy nem ordít!azóta csak egyszer volt sírós fürdés

elfelejtettem az előbb:Zsu nagyon jó a mini statisztika!!

mikor van a babáknál az első "szociális" mosoly? mert szerintem rám már mosolygott és a mosoly nekem szólt nem csak valami belső ingernek. bár lehet hogy csak beképzeltem...

tecaaa

csajok, borzasztó napunk van... tegnap délután kezdődott, és azóta nagyon szörnyű, sír még a kendőben is. Én már felhívtama védőnőt, pedig volt már sírós gyerekem... azt mondta, nem én vagyok az első, így nagyjából megnyugodtam, de nagyon durva.
megyek is, most mindhárom alszik, kicsit eldőlök. lefeküdni nem merek, mert nyög, biztos mindjárt menni k ell...

kikocska

Az én Pepém délelőtt aludt kb 2 órát, de most csak felet. ismét evett, de nem akar aludni.
MOst kicsit sírdogál, addig írok nektek.
Annyira szépek a babák!!!!!!!!!! Egytől-egyig!
Tünemény! Nekem Pepe is szokott így enni, van, hogy a végénél már ki-be kapkodja. Ilyenkor vagy üres, vagy már nem éhes, csak játszik.

Suttogó az Tracy Hogg A suttogó titkai (nagyon jó, érdemes elolvasni)

Majd még jövök, mert belezendített az én tűzoltóautóm is!

Kép

Kép
eda7

Lányok!

Szerintem a front és ez a szeles idő a hibás!!! :twisted:
Lili is alig aludt még idáig napközben vmit!!Jó,ha összesen 2-3 órát aludt reggel óta.Ha el is alszik,akkor pedig olyan kis nyugtalan,mindenre felriad :(
Reméle,holnap már jobb idő lesz és valóban csak a front miatt nem tud pihenni!
Na megyek is,mert nyekereg!!
Kitartás mindenkinek!

Kép
demetnik

Na, most talán a babakocsiban...

Tényleg: Pepe néhány napja már mosolyog rám! Igaz, nagyon ki kell érdemelni, de már nem csak alvás közben teszi!! :lol:

Képzeljétek, ma megkaptam a 03.18-03.31. időszakra az első Terhességi gyermekágyi segélyem!!! :D

Voltunk mi is már a csípőszűrésen, minden rendben volt, és én is múlt héten a 6. hetes vizsgálaton, ott is rendben voltam.

Vizeletvisszatartás: Én már 7 hete szültem (pont ma), de ha már pisilnem kell, és köhögök, hát gond van...
Hugom mondta, hogy neki hapcinál még hónapokig volt. Úgyhogy tényleg tornáztatni fogom én is!

Kocska! Én is sokáig szenvedtem a gátsebbel. Én körömvirágkenőccsel kenegettem. És fertőtlenítővel öntöttem le a szülés után még 2 hétig.

Nekem Pepe azzal szórakozik, hogy ha fent van napközben, akkor nem bírja ki a 3 órát evés nélkül. Ma megpróbálom húzni-húzni!

Kép

Kép
eda7

Tecaa! Nekem a védőnő azt mondta, hogy 6-8 hetesen kezdenek mosolyogni, gőgicsélni.
Dokinő azt mondta, 6 hetes korukig fekete-fehérben látják a világot, már amennyit látnak belőle.
Utána is 30 cm-re fókuszálnak "jól", és először a piros, rá egy hétre a zöld, majd a kék és sárga.
Szóval kezdik lassan színesben látni a világot!
Addig is szeretik a fekete-fehér csíkos dolgokat!!!

Kép

Kép
eda7

Na valami front van?
Akkor én csak halkan írom le hogy nálunk ma nagy a nyugi, néha kicsit nyüszörög, de ma még igazi sírást nem hallatott... de le is kopogom gyorsan!

De írígy vagyok ezekre a rendszeres kaja mennyiségekre.... én keltem időben szoptatom amíg ő akarja de 50-100 között bármilyen érték kijöhet! :(

Csajok miután leesett a köldökcsonk és már szép a köldöke, mikor mertétek vízbe tenni? Mert mi még mindig úgy fürdetjük hogy ne érjen bele... pedig amíg nem kezd fűzni addig egész élvezi, de így nehéz hogy ne fázzon egy kicsi idő után!
De inkább 1 héttel tovább várjak mint bajt csináljak.
:oops: :roll:

Sildi vigyázz magadra, amikor hulla voltam én állandóan sírtam... szerencse hogy anya és a párom is komolyan vette és rávettek a pihenésre! Most már jobb sokkal!
Muszály valahogy pihenned egy kicsit! Most még fél óra alvás is csodákra képes!

Gaba úgy látom Botondnak is van haja bőven! :)

Zsu nem semmi mihez van erőd! :)
Köszi a statisztikát! :) Nem semmi hogy már 70-et eszik... nekünk ez hetekbe telt! Ügyes baba! :)

Tüsszentéskor én szint gugolásba görnyedek össze még úgy is rossz, de legalább nem potyog a könnyem utána!

na mennem kell nyöszi van!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

na 1 órát se aludt....
már egy ideje itt csüng a manó...
Bogi, jó neked.... itt front van :oops:

Kép

Kép
eda7

Sziasztok!

Ildi!
Dejó hogy Nálatok is jó volt a kendő! :-) Én is sokat bénáztam, de most már egészen jól megy :-) ezen a honlapon nagyon sok megkötési mód van. innen tanultam meg én is.Sokszor én is úgy érzem, hogy nagyon szerencsétlen modon van benne, de nem üvölt sőt rögtön alszik így feltételezem nem rossz neki!

http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... zokendo_vi
deo/

Tisa!
Csak sejte mi történhetett.... (remélem egyszer majd leírod) De egy percig se érezd magad kirekesztettnek meg rossznak. generációk nőtek fel tápon és mindenki él és egészséges. Én és még 2 tesóm is aon nőttünk fel. És nem ilyen minőségen hanem rosszabokon.....

Geszteny!
Benit 2 hetes kora óta ragtuk a pihgiszékbe, de akkor még nem szerette. azért én minden nap bele pakoltm egy pár percre. 4 hetesen már elvolt benne egy 10-15 percet. és múlt hét óta élvezi nagyon. (5 hetesen) mondjuk ő azóta figyelget, tekinget a világra. annyira szereti, hogy még alszik is benne. Ha fözök vagy kolival a szobában vagyunk vagy ha olyan az idő a ketrbe. szóval mindenhová cipelem magammal :-)

Eda!
Hogy van MArci? Írtad hogy beteg.... Hajrá a 4 órára :-) Nekem két nap alatt beállt rá. Reggel 8, 12,16 ,7:30 utána 0:30- 1 és 4-4:30. Na az éjjelin dolgozunk , hogy csak egy legyen belőle :-) Hozzá tartozik hogy egyik napról a másikra el kezdet 150-170 enni így azért lehet is bírni :-)

Rólunk!
Meg voltak az uh.... Nagyon kiborította szegényemet, de legalább minden rendben van. Felszívodott az agyából a tágulat. Rendben van a gyomra meg a veséje. A sok víz miatt aggodtak, hogy nem-e ezek a szervek miatt volt, de hála a jó égnek nem.....
Nekünk tegnap rémes éjjelünk volt... 2 órát sikerült össze vissza aludni. Ma délelött szintén borzasztó. utána meg annyira kimerült a vizsgálattol hogy 12-től 16 ig aludt :-)
Kolimat el vitte anyu. így délután már aludtam is. Mindewn nap visszük valahova Benit meg minden nap kell valamit csinálnom, de apival megbeszéltük, hogy sokat pihenek :-) Remélem bejön. Bár koli már most hiányzik. na megyek. Mára a vasalás volt betervezve, de túl vagyok rajta. szóval ma már csak pihi! Rég volt ilyen :-)

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

jaj Csajók!
Oda a jó kedvem :-( :-( :-(
Míg írtam nektek hallottam, ogy kakilt. elindultam, hogy kiszedjem belőle erre beérek és tiszta lila mind a két keze :cry: és jéghideg. Holnap megyünk a doki nénihez megmondom neki, hogy csináljon valamit..... :cry:

Kép

Kép
sziszike22

Végre elhullajtotta az ijesztő köldökcsonkot :D :D :D A párom bevallotta, hogy amiatt nem mer pelenkázni, hát nekem is elég gáz volt minden alkalom.

Sajnos a tüsszentés nagyon hirtelen jön, nem mindig tudok összegörnyedni kellőképpen. A köhögés is elég fájós, és a WC-n is óvatoskodok.

Korábbi császárosok: ti meddig véreztetek, és milyen tempóval húzódik vissza a hasatok? Csak hogy felkészüljek lélekben.

Nálunk is problémás volt ma az alvás, eszerint a szeles idő tehet róla?

icamica

HAli!
Ica mami!
Nekem még mindig nem huzodott vissza a hasam :? És 3 hétig véreztem a 4-en még pecsételgetett aztán elmúlt...
Viszont a 3 héttől már nem fájt se a wc-és se a köhögés, tűssögés....

No itt van egy pár kép Benusról! :-) Koli nevezte el így. igazából szerintem a pelusból jött.... :-) azt kitudta mondani aztán egyszer csak azt mondta Benire, hogy Benus .-)

Kép Kép Kép

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!

Ne haragudjatok h így betolakodtam közétek!
Zsunak szeretnék gratulálni Barnihoz. Nagyon szép kisfiú!!! Sok boldogságot kívánok a most már 4-tagú családnak!!! Egy régi topiktársa

A többi baba is gyönyörű! Gratulálok mindenkinek! Tényleg bocsi, nem akarok itt zavarogni :oops:

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok

Bocsi hogy ilyen ritkán de estére teljesen elfáradok, napközben meg jövés menés van, vagy én is pihenek.

Depim kezd el múlni, hála istennek.

Szerencsésnek mondom magamat, Sára csak egyszer kell fel éjszaka 2-3óra között utána változo, 5-6 óra között, 19:30 körül szoktam megfürdetni, ugyhogy utána jó sokat alszik, és imád fürödni továbbra is, szüleétése óta. Szopizik kb 1 órát bealszik de én még ringatom babusgatom nézegetem, de ha nem alszik el akkor rázom imádja, olyan mint én kicsi koromban, még van így felnőtt koromban, hogy bárány számolgatás helyett a fenekemet ringatom hogy elaldujak és ez Sáránál is bevált, anyukám is csinálta nekem. Mikor pocakos voltam sokat csináltam ugylátszik Sára "emlékszik"rá.
De van olyan hogy szopizás után egyből az ágyba rakom bekapcsolom a zenélőjét ésmire lezuhanyoztam már alszik is, vagy mire lefejtettem a ciciből a tejet ( szobájában szoktam csinálni ) már el is aludt.
Mióta haza jöttünk Sára külön szobában alszik egyedül, mikor nagyon fáradt vagyok akkor a mi ágyunkban szopiztatom de rakom vissza a helyére, de volt már olyan hogy elaludtam böfizés közben az ágyunkban és akkor ott aludta rajtam. DCe egy óra múlva felriadtam.

Játszó cumi: én sem akartam adni neki, de megnyugtatja ugy mint a cici. Ő nagyon cici imádó már nagyon kivannak a ciciim, de egy lány a kórházban aki a 6.-ik gyermekét szülte ő mondta, hogy nyugodtan adjak neki cumit nem fog a ciciről leszokni, meg az megnyugtatja Őket.

Nálunk egyedűl a body feladást nem szereti.
Én a pelekázó mellé raktam egy zenélőkét és allandóan az megymikor öltöztetem, meg ott szokott kakilni is és oldalara rakja a fejét, mintha mondaná hogy kapcsold be nekem.
Mosolyog közben, meg már gagyarászik.
Nagyon édes.
Már 5,04 kg volt hétfőn. Mi Michelin babának mondjuk, mert tiszta hurkás a combja.

Légzésfigyelönk minden nap beriasztott eddig, most a párom beállította aztán megláttjuk, tegnap este beriasztott és Sára nagyra nyitott szemmel volt mikor oda mentünk, mint aki mondaná mi ez a car ami riaszt.
Ha toábbra is beriaszt azt mondták kijönek megnézni a légzésfigyelőt, aztán megláttjuk a továbiakat.

Nekünk az egyik lábunkra azt mondták kötött, tornáztatni kéne, de én bevallom a frankot hogy nem merem tekergetni a lábát, féltem nagyon.

Nekem egy bajom van, hogy még mindig UV zöldet kakil, nem todum ez normális?
A doki azt mondta igen.

Hapci, nekem nagyon sokszor szokot, mivel sok jön vissza neki, mivel túl eszi magát.
Nekünk minden evés után csuklik az elején én 1 csepp kifacsart citrolmlevet adtam neki ahogy anyukám mondta, aztán meguntam és cicit adok neki, egyből abba hagyja, de volt már hogy ugy hagytam, mert már kezdett elaludni és akkor is elmult neki.

Orr szürcsölés nekünk is van, nekem is zet mondták., hogy ahogy vissza jön a kaja oda is bekerülhet, ezért is hapciznak.

Én szeretném sokáig ciciztetni, nagyon jó érzés, közelségét érezni, és olyanokat cuppog hogy meg lehet olyankor zabálni.
Én egyedül most ezen parázok hogy legyen tejem, így minden iszok teát, és plusz homeos bogyot is szedek.
Van hogy plöttyetnek érzem a cicimet nem tudomhogy akkor is annyi van benne szerintetek, mint amikor akkora, hogy megsem lehet mozditani mert olyan kemény és folyik belőle mintha a csapot nyitnád ki??????????

Na megyek pancsizni.
És aludni
Puszi nektek

Így nem is tudok fogyni mert állandóan eszek iszok hogy legen tejem.
Mondjuk 82ből 69 kg letem, 55-re eredeti súlyomra vissza szeretnék majd menni.

Szóval én nagyon élvezem Sára Lujzát. Már alig várom hogy leteljen az 1 év hogy a következő pocaklakot várhassam.
De addig is élvezem őt!!!!!!!!!

Kép
lili&ana

Egy pár képami a héten készült Róla Kép
Kép
Kép
Kép
lili&ana

fürdetéshez készültünk

Kép
lili&ana

Sziasztok!

Látszik,hogy már tiszta babás a topik,ilyenkorra megszünik itt a mozgás!Bár,ha nem apát várnám haza munkából én se itt ülnék!

Kikocska,hogy telt a nap második fele?Remélem Misi megnyugodott!

Zsu,tök jó a ministatisztikád!Jót mosolyogtam rajtra,mert a családban az egyetlen pontos ember Boróka! :roll: Mind a ketten hajlamosak vagyunk a párommal a késésre,de ha ketten indultunk valahova,akkor az extregáz!Barátaink már direkt egy órával hamarabbi idöt mondtak :oops: Mostmeg,hogy gyerköc(ökk)el kell menni.... :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: Remélem a kislány a késöbbiekben is megtartja ezt a jó szokását! :wink:

Ildi!Megértelek,mi is végigcsináltuk Botival,bár én nem eröltettem a kiságyban alvást,amikor aludt,aludtunk együtt!És még emlékszem arra az estére(talán mert nem is volt olyan rég) amikor elöször tudtam apával elejétöl a végéig megnézni egy filmet összebújva!
Tudom most nem ez a legvigasztalóbb,de hidd el TÉNYLEG baromi gyorsan elmegy az a pár hónap,és jó lesz!Meg a nemalváshoz is hozzálehet ám szokni. :wink: Az viszont jó ,hogy a kendö bevált!
Nálunk is szereti Borka,bár nálunk inkább "tesóellátó"funkciója van :D

Tisa!Miért érzed magad kivülállónak?A tápszer miatt?Hülyeség!(már bocsi :oops: )Nyilván több szó esik a ciciröl,mint a tápisdobozról,de talán ez igy van rendjén,hisz az az elsödleges lehetöség egy baba táplálására,de hála istennek,hogy van másik!És nekem ugy tünik,hogy egészséges lélekkel el tudtad fogadni a dolgot,és ez jó,föleg Lénának!

Nagyon szépek a babák!MIND nagyon szép!

Nálunk a tegnapihoz képest emberi volt a nap,leszámitva,hogy két napja nem jutottunk ki levegöre a nyomorult szél miatt :evil:
Boróka mondjuk fent volt 3 órától és csak percekre szunnyadt be,de mostanában beleteszem a mózeskosárba és olyan jól elvan,hogy csak na!Nézelödik,gagyarászik,morog,nyög!Ja és mosolyog!És lehet,hogy az irodalom szerint hat hetesen van az elsö tudatos mosoly,de nálunk egyértelmüen visszamosolyog a csaj-föleg az apjára :roll: szerelem van!

Azt hiszem befejezödöm-most se vasaltam...jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
gizu

gizu, 3kor végül beájult, de este is alig tudtam elaltatni, túl is ette magát, vagy 20-at kibukott egyszerre böfi közben, már meg is ijedtem, hogy hányt,de végül nem volt folytatás...
és igaziiból 4 hetesen is simán mosolyoghat, 6 hetes koruk körül szoktak, de ez csak az átlag. Én már nagyon várom az elsőt :D

Liliana, jó, hogy ilyen jókat írsz Sáráról! És tényleg nagyon kis husi babóca :D:D:D cuki!!! Misi is 5 kiló felett van, de nem ilyen hurkás, bár már nagyon alakul :)
A lábát meg csak tornáztasd, mert kapja majd a terpesz pelust, aztán sírtok együtt. A kendőben is a helyes terpesztartásban van a lába, így az is segíthet, de tornáztasd mindenképpen, mert 3 hónaposan, ha kengyelbe rakják, már szenvedni fog, mert mozogni akar majd. Ilyenkor még a torna is segít.

TIsa, dejó, hogy feltámadtál!!! :) jó olvasni újra!

Benus is cukiiii!!! nagyon szép kisfiú! Remélem nem lesz semmi a karjával... Az enyémeké is mindig lilul, de csak mikor szorongatják, meg magukhoz szorítják. Az ekg meg kardiológus jót fog tenni, csak jó sok idegeskedést hagynak majd, mert jóóóósokára adnak majd időpontot. Ha nagyon aggódtok, lehet, hgoy érdemes befeküdni kórházba, majd saját felelősségre eljönni a kardiológia után, mert akkor legalább azt megcsinálják, és nem kell 4-6 hetet várni rá... :roll:

Mi ma Dévény tornára megyünk, nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem fog kelleni járni, nagyon egyben van Misi, és ahogy fekszik hanyatt, gyakran olyan,mint egy kis bogár a hátán, gyakran elfordul oldalra is, és ez túl korán van még, szerintem feszesek az izmai. Mikor a fejét kiemeli, akkor is úgy alulról néz felfelé. Meglátjuk, meglátjuk, lehet már csak én vagyok túl parás erre az egész dologra. Azért nem lenne baj, ha rendben lenne minden :) Hétfőn meg koponya-hasi uh...
És mi csak június elejére kaptunk időpontot ortopédiára, ott is lesz gond szerintem, mert az egyik lába feje nagyon behúz, dokinénink is mondta, de majd a tornász néni addigra segít rajta. Megúsznám az ortopéd cipőt... Próbálom én is tornáztatni, de nem látom túl hatékonynak...

Icamica, nekem majdnem a régi a hasam. Azt a 7-8 kiló pluszt leszámítva, ami még fent van. Van már olyan terhesség előtti nacim, amit tudok hordani, igaz, az bő volt rám, most meg passzos, de alakul.
Vérzés meg kb 4 hétig volt, azóta elmúlik pár napra, aztán kis pecsételő 1-1 napig. A seb bekem kb 2 hétig fájt, utána már se köhögés, se tüsszögés, sem nevetés nem volt gond. Mikor hazajöttem a kórházból, hétfő volt, és megnéztük a Showder klubot, na, az volt csak a kínzás :D:D:D

Eda, Kriston intim torna!!!! Nagyon hatékonyan segít, és állítólag a szex is sokkal jobb utána :)

Nem önállóan elalvó babákról még:
Réka ugye aztán csak cicin aludt el. És leszokott róla, én szoktattam le, de mikor már nagyobb volt. És le lehet. A felveszem-megnyugatom-leteszem módszerrel csináltam. Igaz, első nap 78-szor kellett, második nap már csak 40valahányszor, harmadik tizenvalahány, és aztán már csak 2-3 alkalommal. Pedig nagyon féltem tőle, hogy inkább nem alszik majd,mert hajlamos volt rá. Szóval nem így mennek férjhez :) Kell pihenni az anyatestnek, nem feltétlen kell megfelelni az elvárásoknak, be lehet osztani a szívást későbbre is... Azt meg legtöbbször nem bánom, hogy ott kell ülni a szobában, míg elalszik. Ilyenkor szoktuk megbeszélni a dolgokat, nagyon sokminden ilyenkor jut eszébe, ahogy dolgozza a napot. Ezek a beszélgetések kimaradnának az életünkből. Nem lenne jó. Nagyon szeretek beszélgetni velük :)

Köszönöm a fotós és blogos oldalakat az aláírásban!!! szupi!

kikocska

Sziasztok!!!
Kikocs! Köszi, feljegyeztem magamnak ezt a tornát, és utána nézek!
Pepe is ugyan ilyen nyüzge volt tegnap. Délután csak fél órákat aludt, 7-kor meg is fürdettük, hogy utána akkor nagyot alszik.
Szépen evett is, de nem aludt el, csak 9-kor. 1-kor ébredt enni, de 5 perc alatt el is aludt, aztán fél 4-kor, akkor kakilt is, át is kellett öltöztetni, mert közben be is pisilt... 5-körül a saját ágyában hátsimivel visszaaludt 7-ig. Akkor evett, és 3/4 9-kor visszaaludt most szintén. Tehát kipiheni a tegnapot!

Sziszi! Nagyon szép baba Benus, és cuki a becenév! Nagyon korán rá tudtátok szoktatni a 4 órás evésre, ügyes!!! Főleg az éjszakátok irigylésre méltó!! Köszi a kendőst, nagyon jók a videók! Ha felébred, kipróbálom!!!
De nem adom fel! Talán nem eszik egyszerre olyan sokat, az nálunk a gond. Nehéz mérni, mert ez az idétlen digitális az elején úgy ugrabugrál... (persze Pepe benne leginkább), hogy néhéz.

Az én hasam már a szülésnél visszament, mert fogytam a sajátomból 1 kg-t terhesség alatt. Most ahogy eszek, már vissza is jött 2 kg, de zabálok.
Én 5 hétig véreztem!!!

Kép

Kép
eda7

Sziasztok Anyucik!

Gratulálok minden babucihoz, jól besűrűsödtünk így a végére. Látod Zsu, én már az elején is írtam Neked, hogy nem maradsz egyedül. A statisztika nagyon tetszett. :lol:

Velünk nagyjából minden rendben. A császár nem volt kellemes, de rosszabbra számítottam. A bébi nagyon édes, általában eszik, aztán alszik. Túl sokat még nem tudtunk kommunikálni. Viszont a szopizással gondjaink vannak. Sajnos a kórházban hiába kértem nem kaptam segítséget, így szopizunk úgy ahogy, de szerintem rossz a technikánk. Még a kórházban sebes lett a mellem, mostmár nem annyira az, de nem tudom rendesen mellre helyezni. Bekapja, szív rajta kettőt és elengedi. Olyan, mintha nem lenne rendes vákum. Talán nem nyitja ki rendesen a száját, vagy a nyelvét húzza hátra ezért van. Nem tudom mit csináljak, de elég idegörlő, hogy pl az éjjel is fél órát küszködtünk, mire elkezdett rendesen szopizni. Sok az a fél óra egy türelmetlen babával, főleg ahhoz képest, hogy aztán 10-20 perc alatt jól bekajál. Sajnos már előre félek a kajálásoktól, és lehet, hogy ez is kihat erre. Már gondoltam rá, hogy valami tanácsadóhoz kellene fordulnom. :cry:

Cumit nyugtatásnak mi is adunk neki, a védőnő és a doki is azt mondta, hogy nem lesz belőle problémánk. Jó ha ott van, mert üvöltve aztán tényleg nem tudom mellre helyezni.

Viszont a fürdetést szereti. Akkor még soha nem sírt. Fekszik a kádban, néha bekapja a kis kezét, és kuksizik. És igazi kislány, mert a testápolózást, kenegetést is békésen tűri.

Írni ugyan nem sokat írok, de olvaslak Titeket mindig. Sok hasznos dolgot olvastam Tőletek, és jó tudni, hogy nem vagyok teljesen béna, nem csak nálunk vannak problémák. Azért drukkolok, hogy mindenkinél rendeződjenek a problémák, és sok-sok öröm legyen a babákkal.

Kép

Kép
tici

Tici, nekem azt mondták a kórházban is, védőnő is, hogy akkor sebesedik ki nagyon, meg ereszti el hirtelen, ha nem kap be eleget a bimbóudvarból. A csecsemős fogta, és jól betömte a szájába a cicimet, így hamar rájött, mekkorát kell harapni a tejfolyamért (mint 1 cápa). De ez csak egy ötlet, sok minden lehet az ok. Kisebesedésre nekem a Garmastan kenőcs nagyon bejött.

icamica

Tici!

Keress fel egy szoptatási tanácsadót! Ők sokat tudnak segíteni, ha látják, hogy csinálod, és mutatnak egy két jó technikát is.
Az, hogy az elején bekaőja, majd elengedi a cicit, nem csak rossz technika miatt lehet. Marci eis ezt csinálja. Ilynekor a hasa fáj. Aztán mikor ez rendeződik, akkor gyorsan bekajál.
Nagyon szép baba TAmara.

Lili!

Kis husi Sára. :D
Zöld kaki két okból lehet: Kevés tej és sok tej. Nálatok minden jel szerint a második változat áll fenn. Szerintem semmi gond vele, ha Sára jól érzi magát. NAgyon nagy baba már. Pedig csak 5 nappal született előbb, mint Marci és hasonló súllyal. Marci pedig még csak 4330 g volt tegnap este. NAgyon ügyesen csinálod.
Persze valószínűleg Marci a bátyjára hasonlít, és ő sem lesz soha duci. :wink:

Kikocska!

Jobb a mai napotok, mint a tegnapi volt?
A Gripe Water sem segít Misinek?
Marci ma hajnalban akkora adagot kakilt a pelusba, hogy nem is tudtam hogy fért bele. Aztán amikor tisztába tettem jött a következő adag sugárban. Majd ki kell találnom, hogy a szőnyeget mivel tudom kitísztítani. A pólómat kidobom. :roll:

Egyébként Beni nekem anno mindig cicin aludt el. majdnam 11 hónapig velünk aludt. Aztán át lehetett szoktatni. De addig úgy volt jó mindenkinek.
Most Marci még egyszer sem aludt el a cicin. Csak le kell tenni, néha kell a cumi a szájába, de ink
ább magától alszik el. Nem is gondoltam, hogy ilyen valóban lehetséges. Szerintem ő a saját szobájában és ágyában is nyugodtan aludna. De nekem kényelmesebb így éjszaka.
Majd ha már nem kell éjszaka eteteni, akkor mehet a saját szobájába.
Vendég

Tici! Tamara is nagyon kis cuki! Olyan kis csajos ezen a képen!!!
Szerintem is próbálj meg minél többet betömni a pofijába. Jól csípd össze neki a cicit (a bimbó fölött és alatt kb 2 cm-re legyen az újjad). Ja, és ne félj!!! Legyél nyugodt!!!

Kép

Kép
eda7

Cat! Ügyesek vagytok Marcival!!!! Jól nézhettél ki kaki után!!! De legalább nincs gond a kakival! :?

Pepe reggel 7-kor evett, 3/4 9-kor elaludt, és még most is alszik... Benéztem hozzá, és már fent van a kiságy sarkában, de még alszik... Ébresszem??? Jobb lenne, ha éjjel aludni ilyen óriásiakat. (bár most ügyi volt)

Tényleg lányok! Nektek melyik tipusú ruhák váltak be? Nekünk a Tescos rugi!

Kép

Kép
eda7

Sziasztok!

Már régen jelentkeztem, de nem igazán jut idő az írásra. Olvasni még csak-csak sikerül Titeket. Majd igyekszem gyakrabban jönni, feltéve, ha Zorka is úgy akarja. :)
Az éjszakánk nagyon jól telt, mert kb fél12-kor aludt el a leányzó és legközelebb negyed5-kor riasztott minket. Szopizás, majd 5 körül elaludt és legközelebb 9-kor kelt. Legalább kicsit ki tudtuk aludni magunkat apával.

Mi adunk neki cumit, ha igényli, mert megnyugtatja. Van, hogy csak ezzel lehet lekenyerezni, van, hogy eszünkbe sem jut. A tesóm gyerekei is cumiznak, és inkább erre szokjanak rá, mint az ujjukat szopják, mert arról nehéz aztán lebeszélni őket. Tesóm azt vezette be mostanra, hogy már csak az ágyban cumizhatnak a gyerekek (3 éves az egyik, és másfél a másik), aztán majd egyszer elviszi a cica a cumit. Ezzel szemben a hugim még másodikos korában is szopta az ujját, és alig tudták leszoktatni róla a szüleim. De persze mindenkinek mások a nevelési elvei.

Nagyon szépek a babák, egytől-egyig!!!

Nekem is sokszor az jut az eszembe Zorkáról, hogy úgy eszik, mint egy kis cápa. Rárabol a cicire és nagy szemekkel néz, nem is nagyon pislog, csak lakmározik. :)

Na mennem kell, mert megy a nyekergés ezerrel. :)

Kép

Kép
kisszilva

Már megint aggódom: Luca több, mint két napja nem kakilt. Pedig előtte szinte minden tisztába tevésnél volt kaki.
Tudom, hogy anyatejes babáknál ez előfordul, de mi anyatejezünk és tápszerezünk is egyben.
Tegnap, az első 24 óra után felhívtam a védőnőt, azt mondta, hogy nem gond. Most azonban már több, mint 48 óránál járunk, és szemmel láthatólag nagyobb a pocija. Amúgy nincsen gond, pukizik, és ugyanúgy viselkedik, mint korábban. Csak nincs kaki!!! :(
Mit gondoltok??? :shock:

Tisa!
Ahogy elmúlik az aranyerem, rögtön kipróbálom a javasolt gyakorlataidat.

Tényleg, meddig tart általában egy aranyér? :shock:

Gaba!
Nálunk a fürdést élvezi, mert nincs közben bömbölés. Viszont, ami utána következik: törölközés, kenegetés, öltöztetés... egy rémálom! Végig ordítja az egészet. :(

Boglárka!
Mi ahogy leesett a köldökcsonk, betettük a vízbe. Nem is volt semmi gond.

Liliana!
Ne haragudj, de már röhej, amit a légzésfigyelőtök művel. Én biztos nem bírtam volna eddig idegekkel. Mi több, mint 2 hete használjuk, és egyszer sem volt téves riasztás. Nektek is Angercare van?

Kikocska!
Mi is megyünk majd ortopédiai vizsgálatra, mert a jobb lábfeje picit befelé áll. Addig is tornáztatjuk.

Nekem a Garmastan nem igazán használt eddig a cicimre. Ha elfogy, akkor biztos mást veszek.

Luca egyébként, elég jó alvó. Az éjszakánk megint klassz volt. Most is a reggeli etetés után rögtön elaludt magától a kiságyban, és azóta szundizik.

Kép
gesztenye74

Ortopéd orvoshoz mi majd csak június 8-án megyünk. A szomszéd faluban havonta egyszer van magánrendelés, oda. Nem kell várni, nincsenek betegek, mint a kórházakban, és csak 1000 Ft.

Hasi és koponya Uh pedig szerintem a Péterfyben lesz. Még konzultálok majd a gyerekorvosunkkal.

Ti 2 hónaposan beadatját a pneumo elleni oltást is vagy csak a kötelezőt?
Vendég

Gesztenye!

Pisis pelus van? Ha igen, akkor a kakis miatt ne aggódj, amíg azt nem veszed észre, hogy fáj a pocija.
Vendég

Csak gyorsan, mert épp csend van.

Gesztenye: Nem tudom, hogy szülés utáni depi-e, de arra rájöttem,, hogy nem Janka, hanem Apa miatt van:( Tegnap este és ma reggel ki is borultam rendesen, alig tudtam abbahagynia sírást:(

Janka meg tök nyugis, ha épp nem fáj a pocija. Most azt szereti, ha lefekszek mellé és az orromat a fejére teszem, már kétszer is elaludt így :)

Cat: szerintem mi beadatjuk, még a rotán gondolkodok, szerintetek azt érdemes?

Kép

Kép
sildi83

csak gyors áttfutottam.

ami eszembe maradt.

vérzésem még megvan,éppenhogy,annyi ami már nagyon zavar hogy ezért még betét kell.
tüsszentést még megérzem.és masra nem tudok nyútózni.
hasam még lóg rendesen de ez majd csak akkor lessz jobb ha már lehet tornázni.és valamennyire lógni is fog ezután :(
pont tegnap keseredtem el magamon,mindenki dicsér hogy miylen jól nézek ki....na tegnap mikor rucit vettem és láttam egészben a tükörben.... :x :x :shock: :shock: :x :x :shock: :shock: na szóval rondaaaa.

hajam levágattam...30 centit...én még rövidebbet szerettem volna de apa beleszólt.....mindegy így is jó.

már itt toporog,megyek is

Kép
Kép
ettike

Kedves Tisa!!!!

Igaz, kicsit késve bár, de NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!( Tegnap sajna nem tudtam jönni, bocsánat!! Anyukámnak is tegnap volt a szülinapja!!! :lol: )
Kép

Gizu!

Neked pedig NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!
( Édesanyám is Gizella :lol: )
Kép

Evike!
Ha esetleg holnap nem tudnák jönni, akkor neked meg előre KÍVÁNOK SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!

Kép

A babák gyönyőrűségesek!!!! :lol: :lol:

Nekünk is leesett a ködökcsonkunk, elég hamar..már 1 hetes korában..
Ma mértem meg a Kis Tündért és hízott 40 dkg-ot, mióta hazajöttünk ( 1 hét alatt)
Tejem szerencsére van, fejegetem is néha, hogy legyen, éjjel már alig vártam, hogy felébredjen, mert annyira feszültek..
Egyenlőre, még nem " romlott" el a lányzó, jól alszik, bár a fürdést és az öltözést nem szereti.. :lol: :lol: :lol:
Igaz, általában 3 óránként eszik, de aránylag hamar visszaalszik..

Tegnap voltunk először kinnt a levegőn, szépen aludt a babakocsiban, remélem szeretni fogja.. :wink:

Az aranyerem semmit nem javult... :cry: :cry: a sebeim is szőrnyűek :cry:
Vérzés nekem is van, bár volt olyan, hogy 1 napig nem volt semmi, már kezdtem örülni... :roll: :roll:
Én az állandó hőhullámoktól vagyok rosszul, nem győzök zuhanyozni, mert mindig úgy érzem, hogy egy bűzbomba vagyok.. :oops: :oops:

Tegnap kezdtem el én is tornáztatni a hüvelyemet, mert gondolom olyan lett mint a bécsi kapu.. :oops: :wink: :wink: :roll: :roll:
Csak az a baj, mindig elfelejtem... :lol:
Nincs valakinek egy Kriston-féle torna leírása???Én is hallottam hogy jó..

Kép

Kép
tasin

Kár volt aggódnom: ébredéskor minden tiszta kaki volt! :)
Nem fogjátok elhinni, de még a lepedője is. Többet nem is használom ezt a DM-es pelust, mindent kiengedett. Maradok a Pampers Newborn-nál.
Legalább megnyugodtunk. :D

Cat!
Melyik faluba mentek ortopéd orvoshoz? Budakeszire?
Mi a Budai E.ü.-i Központba kaptunk beutalót az UH-val együtt. Már időpontot is egyeztettem, így nem kell majd várakozni.

Oltás témában én teljes tanácstalan vagyok. Nem tudom, hogy a kötelezők mellett mit kellene még beadni. :shock:

Ettike!
Kérünk képet az új frizurádról! :wink:

Tasin!
Mit használsz az aranyérre, hogy nem múlik?

Kép
gesztenye74

Tisa, Gizu, Evike! Isten éltessen titeket sokáig!!!

Ettike! Képet majd tegyél már fel magadról is!! Biztos jól áll!!
(nekem régen hosszú hajam volt, és én is így hirtelen levágattam kicsire, nagyon kényelmes volt, és másoknak is tetszett! Párom most is szeretné, mert azóta ismét megnövesztettem. Ráadásul akkor feketére festettem, most már szőkésbarnára. Bár most éppen akkora a lenövésem, hogy jajajaj. Már alig várom, hogy eljussak a fodrászhoz. Csak sajna az minimum 2 órás kimenő, de inkább 3, amit a párom még egyedül nem mer bevállalni. A nőgyógyászhoz is nehezen tudtam elmenni...)

Az előbb már írtam egy kisregényt, és elment közben az áram :twisted: :twisted: :twisted:

Ildi! Próbálj meg nyugodt maradni!!! Legyél boldog!!!!! Ott a drága kis babád, és ő számít rád!!! Neki te vagy most minden!!!! :D :D

Pepe ma egy angyal! Délelőtt végig aludt, felkelt ebédelni, kb 1 órát még játszottunk, aztán 1-től még mindig alszik. (bár a cicim már szétdurran!!)
Sziszi! Akkor mi lehet, hogy ma elkeztük a 4 óránként való evést? :lol: :lol: :lol: (Mert annyit alszik, hogy az evés pont így jön ki, sőt, most már inkább 5 lesz!!! (inkább éjjel aludna....)
Milyen telhetetlen vagyok!!!

Cat! Én 8 hetesen amikor jön a doki, akkor fogom vele átbeszélni,hogy ő miket ajánl, legalább is ezt mondta, amikor elment tőlünk 4 hetes korában. (sőt, az már 9 hét lesz, mert 19én jön, Pepe 18-án lesz 2 hónapos. Ezt nézte, nem a heteket úgy látszik)

Kép

Kép
eda7

Tisa ha te már kívül állónak érzed magad, akkor nagyon magad alatt vagy!Inkább beszélj róla! És pláne ne hibáztasd magad,hogy nem tudsz szoptatni. Ez még bármelyikünkkel megtörténhet, nem áll meg a világ. És mindenki jó anya, na meg főleg igyekszünk. Igazam van vagy igazam van?

Ildi akkor várj össze párnap tejcsit és úgy bízd anyudra.

csak nincs időm tovább olvasni,megyünk shoppingolni.
tök jok a babás képoek,csak vlgig tekertem őket

kocska

Na, felébredt, 15 perc alatt bekajált kb 130at. Amikor így tele van, legalább 1szer félrenyel :cry:

Most itt ül velem, és nézelődik. :wink:

Kép

Kép
eda7

Kocska! te nem vagy egy otthon ülős tipus! :? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
eda7

Sziasztok Lányok!

Tisa,Gizu,Evike!!Nagyon-nagyon boldogságosat Nektek!! :D

Ettike!Én tükörbe csak ruhában nézek!!!Egyik este gondoltam egyet és fürcsi előtt kisétáltam a nagy tükörhöz...Hát kár volt!!!!Mindenhol csíkocskák,meg lyukacskák :twisted: Viszont ruhában ezek nem látszanak és csinosnak érzem magam! :lol: A ruhátlan változaton pedig majd dolgozom :lol:

Köldökcsonk:Amikor Lilinek leesett,még egy-két napig váladékozott egy picit.Viszont már hagytuk,hogy víz érje és nem lett vele semmi gond!

Cumi:Nálunk Lili elég cumis.Mikor még bent voltunk a kórházban,akkor javasolta a benti védőnő,hogy hozassam be a cumiját,mert úgy nyugodtabban fogja viselni a kék fényt!És igaza lett.
Viszont este az elalváshoz igényli,ám amint elalszik,kiköpi!! :D

Az altatásról:Fürdés után kajcsi és utánna bekerül a csajszi a kiságyba,ott magától elalszik,nem igényli,hogy ott legyünk vele vagy ringassuk,vagy ilyenek.Az éjszakai szopi után is még vissza a kiságyba,viszont a hajnal 4-5 órási kajálás után már a mi ágyunkban köt ki.Én azt vettem észre,hogy ekkorra már igényli is,ugyanis már nem alszik vissza az ágyában,mellettünk azonban azonnal bealszik. :D

Gesztenye!Én is csak azt tudom javasolni,hogy felejtsétek el a mérleget!!!Mi ugyanezt játszottuk végig!! :twisted: Eleinte,amikor hazajöttünk a kórházból még Lili is csak 40-50-eket szopizott,de neki ennyi elég volt!Persze én a védőnő,doki és a mérleg hatására agyon aggódtam magam,mert azt mondták,hogy ez nagyon kevés,és ha ez így marad,akkor pótolni kell.Viszont a következő héten már 70-eket is megevett és így tovább.Most már ott tartunk,hogy 100-130 között eszik!!Ahogy nőtt,úgy igényelt egyre többet!
A mérleg hatására én is tiszta para-anyu lettem.Állandóan sírtam,meg idegeskedtem :( Aztán én is felmérgeltem magam és elraktuk a mérleget.Azóta heti egyszer mérjük a tiszta súlyát és néha mérjük,hogy mennyit eszik!

Lili&ana!Egy picit megnyugodtam,amikor azt írtad,hogy Sárának is zöldes színű a kakija.Ugyanis Lilinek is kb.4-5 napja zöld színű.Egyébként kb ennyi ideje van az,hogy megeszik 130-akat is egy szopizásra.Azonban nekem is azt mondta a védőnő,hogy ezzel semmi gond nincs és ez normális!

Lányok!!Minden baba csodaszép!!Itt csak nagyon helyes kiskrapekok és nagyon gyönyörű kis csajszik születtek!!!! :D

Kép
demetnik

Jajj ezerfelé van a fejem,alig tudok jönni. Én ugye nem igény szerint szoptatok,mert nincs annyit ébren,hanem 3 óránként ébresztem. Tegnap így alakult a dolog:6.00-70g,10.00- 100g, 13.00-70g, 16.00-60g, 19.00-60g, 22.00-60g. Viszont éjjel nem ébresztem.Így napi 6 alkalommal eszik.Szerintetek ez kevés? Vagy csak a gyarapodását figyeljem? Azzal meg az a gond, hogy hazahoztuk hétfőn 3220-al,kedden 3170,tegnap 3180 volt.Mit tegyek?Keveset eszik,ébresszem éjjel?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?