still!
Miért kellene feküdni? Nem beteg vagy, hanem terhességi cukorbaj van. Azzal nem kevesebbet, de többet érdemes mozogni, a mozgás csökkenti a vércukrot.
Kunde!
prekoncepcionális gondozás: A terhesség előtti kivizsgálás, esetedben egy 75g cukorterhelés. Amennyiben negatív, a terhesség alatt is kell vizsgálni, de addig nincs tennivaló. Ha a 2 órás érték 7.8 felett van, már terhesség előtt diétázni kelle, ha az értékek még rosszabbak, esetleg inzulinra is szükség va.
"Miért nő az időskori cukorbetegség kockázata a helytelen táplálkozástól?" Minden helytelen táplálkozás növeli az amúgy is csökkent teljesítményű saját inzulin termelés hatékonyságát.
1. A hat hetes kontrollvizsgálatról nem is hallottam, pedig nekem az utolsó 3 héten inzulint is kellett szednem.
csmgy: elég nagy baj.
2. Nem mondták, hogy a keton a vizeletben tulajdonképpen nem jelent rosszat,csak megkérdezte az orvosom, hogy tartom-e a diétát. Így megijedtem, hogy rosszul diétázom és még kevesebbet mertem enni.
csmgy: a betegtájékoztatás, felvilágosítás, oktatás a leghasznosabb, de leghezebb feladat.
3. Azt írja, hogy a 180 grammos diéta nem is diéta. Én sokszor éreztem pokoli, kínzó éhséget, még éjjel is felébredtem arra, hogy éhes vagyok.
csmgy: mert a diétának nem csak a CH tartalma, hanem összetétele is fontos.ld
KTATÁS
4. A hatpontos profilvizsgálaton tapasztaltam, hogy sok kismama a vizsgálat miatt nem eszik, hogy jó értéket kapjon, egyébként nem tartják a diétát.
csmgy: magukat csapják be. ld. OKTATÁS
5. Amikor saját magamnak ellenőriztem a vércukromat a kis házi készüléken, sosem sikerült egymás után ugyanazt az értéket mérnem. Olykor igen nagy eltérést mutatott a gép.
csmgy: a házi készüléket idődről időre ellenőriztatni (kalibrálni) kell. De lehet az oka a hibás használat is. ld.még: OKTATÁS