Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon jók a képek :P

sissi köszi,hogy leirtad ki fogom próbálni jól hangzik :P

Kandi még én nem igazán vettem csak a babakocsit de már lassan elkezdem :lol:

Na voltunk fogdokinál...nincs semmi vész :lol: egy kis fogzománc hiba de nem vészes :lol: megnyugodtam...voltam kismamatornán meg játszón Nolival ..hát körbenéztem a vele egykoruaknak a fogait...szőrnyűűűű...tiszta lepedék meg szú nem értem miért nem mossák nekik :?

Tegnap reggel voltam cukorv.-on túl vagyok rajta holnap reggel kell telozni az eredményért.
Még mindig kislány :lol:

Nem tudom ki irta a fullzugásra kiprobálom köszönöm :lol:

Mondtam a dokinak a torokégést azt mondta a Rennit szedhettem.

Bikmakk én kipróbáltam a Tittit (ez cak az én véleményem) hát amennire tecc annyira nem a próba után..nem éreztem ,hogy annyira "egyben" lett volna pedig a kereskedőnél vadi újjat próbiztam :cry:

Most kicsit összeszedem a lakást mert látogatók jönnek majd lehet,hogy d.u tudok még jönni..
Szép napot mindenkinek :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok, csak röviden bekukk, mert nekem is fáj a torkom, de nagyon. Tegnap fél nyolc körül kezdett el fájni. Egész éjjel betekertem vízes ruhával. Ugye mézet nem ehetek :cry:
Nyomatom a zöld forró teát. 37 C a hőm, dokimmal is beszéltem mit vehetek be láz esetén és mennyi hőtől.
Most is megyek az ágyba, és becsavarom. Hangom szinte alig van.

Hétfőn megyek a 6 pontos vérvételre. Utánna beállítják az inzulint. Mivel múltkor kicsit felemeltem a hangom, és az idegtől kicsit ki is osztottam az orvost , ezért a tegnapi diabetológián szó szerint körbenyalt a doktornő.
Habár képzeld Linácska a tegnapi vacsim után (30g CH) 5,4 mmol/l mértem 60 perccel.
Eddig meg 6 alatti értékem nem is volt. Nem értem már tényleg, lehet, hogy véletlen volt.

A képek csodálatosak.
Ha életben maradok :lol: , írok mindenkinek külön külön igérem. 8)

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
a legritkább esetben fogsz este rossz értéket mérni. A reggeli a gáz. Nekem nem is kellene máskor mérni, de azért szoktam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Kismamik!

Jó itt olvasgatni, tudom nem vagyok egyedül! Nekem rossz volt, amikor elküldtek a munkahelyemről, a négyfal elég rossz! De igyekszem magam elfoglalni valamivel mindig! Hát és a hormonok..., nagyon ingadozik a hangulatom, és ez rossz érzés! Néha happy vagyok, néha depi! Kiborítom a körülöttem élőket! Pedig az előző két terhességemnél nem volt ez! Hiába minden terhesség más! Csak elviselnek valahogy augusztusig! :D

noki&potyi nagyon aranyos a babád! Jól látszik a kis pofija!
A betegeknek jobbulást, a rosszkedvűeknek jókedvet kívánok!
És mindenkinek minden jót! :D

kovisziszka

Linácska, jövő hét pénteken 4-re megyek Genesis-be :lol:
Vendég

Cscsi,
és megvársz minket? Szerintem úgyis előttünk leszel, nem hiszem, hogy közénk még beraknának valakit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adri :lol: :lol: Gyógyulgass!!! Az alvás a legjobb gyógyír... :wink:

Rilla :lol: most itt is szépen kisütött a nap, remélem, hétvégén is marad, mert a fiúk betonoznak...
Tünde a balcsin van, ha jól emlékszem, azért nincs

Andi :lol: a pocim nekem is nő, állandóan mondogatják is, hogy: Hűű, mekkora ---ez már kezd az agyamra menni! Most 98 cm tegnap mértem. A baba mérete normális, a magzatvíz mennyisége is, úgyhogy csak azért mondják mert vagy irigyek v. idegesíteni akarnak... :roll: Mondjuk jól fel is tudom húzni magam ezen...

Linácska :lol: Jók az anyáknapi képek!!! :lol:

Kata :lol: Csak a Bdp-t tudtam beazonosítani, a többi mit jelent? itthon más jelzések vannak sztem...

Többen írtátok a "keményedést", az milyen?? mikortól számít keménynek a poci??? én nem tom eldönteni, az enyém az-e??

pusza, anna

Bikmakk :lol: azért csak óvatosan a bringával!!!Állítólag az egyensúlyérzékünk más ilyenkor... A Tritont én is néztem, de csak neten, úgy egész jó árban is van... De hát tényleg más kipróbálva, mint képen... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok
Köszi mindenkinek a babadicséretet :D

Most érkeztem meg a dokimtól, méhszájam rendben van és a pocakom is.
Bikmakk Képzeld dokim nem volt elragadtatva ,hogy kruterblut-al pótolom a vasamat és mondta is,hogy a tablettát is szedjem ,mert baja is lehet a babának ha nem kap elég vasat :(
Jövőhéten megyek csináltatok egy teljes vérképet ,hogy kiderüljön ,hogy valóban kevés e a krauterblut ?!?!?

2hét múlva mennem kell UH-ra és megnézi a doki a babánknak a vesetágulatát,hogy mi újság van vele.......remélem minden okés lesz!!!
Legközelebb júni 4-én kell mennem vizsgálatra!
Kata Beírnád majd a táblázatba?! Köszi :D

Amúgy nagyon szépek, aranyosak a képek Linácska és Kata :D

Puszi mindenkinek!

Kép
noki&potyi

Sziasztok!

Madaran: itt megtalálod a rövidítések jelentését, szerintem ez mind latin, így az a tippem, hogy nemzetközi a használatuk:
http://www.babazunk.hu/szotar.htm
BDP: két halánték közötti távolság
FRO: homlok és tarkó közötti távolság
THQ: mellkasi átmérő
FEM: ezt bevallom nem találom sehol :lol:

Goldplast: jobbulást, mi a munkád, amit annyira szeretsz?

Noki: nagyon édes a baba, vicces milyen kis hajlékony és szinte egymás mellett van a feje meg a lába :lol: :lol:

Sissi: Neked is már nagyon szép gömbölyű a pocid!!

Kata: nem tudom mi lehet a gond, a munkahelyemen nem látom a képeid otthon igen, és a munkahelyemen mindenki másét látom :lol:

Irdab: jobbulást neked is!!!

Nálunk tovább pörögnek az események. Átvettük a lakást!!! Javítgatják a talált hibákat (szerencsére nem volt sok), szép lassan el lehet kezdeni az összecuccolást. Jövőhét péntekre hívtunk segítséget kitakarítani, nem merek egyedül belevágni :oops: :oops:
És rákövetkező héten jönnek a bútorok!
Pörög az esküvő szervezése is! Megrendeltük a jegygyűrűket, a tortákat, már keressük a hidegtálat. Már csak a páromnak kellene ruha, aztán a többi már apróság :lol: :lol:

Tényleg Hmbori: hogy állsz a ruhakereséssel?

Bea

Kép

Kép
dbea

Hűű, Bea, nálatok aztán felpörögtek az események!!! Azért a pakolással tényleg várj, nem biztos, hogy azt Neked kellene csinálni...AZ adatok rövidítését köszi!!

Noki :lol: Gratu a jó ereményekhez!!! én is Krauter blutot szedek-iszom, mást nem kell mellé...

Most nézem, és csak ámulok, hogy már megvan a 2010 januári topic!! :roll: :roll: azért csak halad az idő!!! még ha lomhának is érezzük néha...
nem tudom, hogy vagytok vele, de én már naggyon várom az augusztusunkat!!! :D :D

madaran

Dbea,
FEM szerintem a femur, a felkarcsont.

Csajok,
aki volt már a 4D Genesisbe: hogy lehet fizetni? Ha én egészségkártyára akarom, akkor van kártyaolvasójuk, és lehúzzák, vagy ki kell fizetni, kapok számlát, és visszakérhetem???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ma bármit eszek nem tudom 5,8 fölé tornázni a cukrom. Ami nem baj egyébként, csak 1,5 óránként éhes vagyok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a dicséretet!

Sissi!Olyan édes Márk..Igazi kis kópé :lol:

Noki!Nagyon jó a kép!!Tök szépen látszik a baba...
Vas...Én nem értem ezeket a dokikat.....A vashiány terhesen teljesen természetes állapot.Azért bocsika,de mikor a Fanni született nem is nézték ennyire,és nem írtak ennyi cart fel...
Ez ma már mind anyagiakra megy.Vagyis a doik jutalékot kap azért amit felírt.Én is szedek,de nem annyit mint amennyit írtak.Én csak reggel veszek be,viszont nekem meg inkább megy a hasam,úgyhogy még jól is jön.
A papírjaimra rá van írva,hogy vészes vashiányom van,felkiáltó jellel,sőt még a kiskönyvbe is be van írva.Közben meg a kettő határérték közt középen van a vasam.Vagyis a teljesen tökéletes kategóriába tartozik...
És ok,ha vészesen alacsony az nem jó,de előbb nézzék már meg,és utána mondjanak ítéletet.
Amúgy meg ha nem jó a vasad,akkor kajákkal is kiegészítheted.Azért az sem jó,ha wc-re nem tudsz menni..

Linácska!Egyél valami zöldséget vagy valamit amit lehet.Amúgy ma én is extra éhes vagyok,lehet front van :lol:

Jujj 2010 januári topik????Nem semmi!! Nemrég még minket köszöntöttek itt,mint újakat :lol:

Zsizsa!!Köszi a köhögésest!!Azt hiszem,lasacskán a blogba mentegetek mindent ami hasznos!!
Pl tök jó recepteket írtak az Érdi csajok(lekvár és tsa..),mondtam is,eljkezdem lementeni,mert hasznos.

mimi12

Sziasztok lányok! Én is beköszönök, már elég régen voltam, de szorgalmasan olvaslak Titeket :)!

Mi tegnap voltunk doktornőnél, hallgattunk szívhangot, babával szerencsére minden rendben. Sokat mozog, ez jó érzés és meg is nyugtat :).

Zsizsa, nekem is van kompressziós harisnyám, egész pontosan combfixem, a bal lábamra. Hát, tényleg nem egy leányálom, főleg nem ebben a melegben... Nem is tudom, nyáron mi lesz... (Van egy kicsit vékonyabb anyagból készült is, de persze az nem is fog annyira.)

Én nem félek attól, hogy unatkozni fogok, még előttünk is ott a költözés (júniusra tervezzük, városon belül, de akkor is lesz vele macera), meg várom is, hogy már csak családi dolgokkal, a babával foglalkozhassak, mert így munka mellett nincs rá annyi időm, amennyit szeretnék. Én május végéig dolgozom biztosan.

Képzeljétek, ma kimentem a postára és a csekkeket, leveleket elfelejtettem magammal vinni :)! Még ilyen se történt velem, úgy látszik én is szórakozottabb lettem, ezt írják is a kismamákról :). Így első körben a bevásárlást intéztem, aztán szépen visszamentem a postára is.

Aranyosak a fotók, már nagyon szép mindegyik babóca :)! Hihetetlen gyorsan telik az idő -amit én sem bánok, nagyon várom az augusztust :).

Kép
angelita

dbea, szerintem véletlen összekeversz valakivel, én nem keresek ruhát... De az a menyasszonyi ruha, amit Te találtál, az nagyon klassz, azt már megdicsértem, mert tényleg nagyon jól áll Neked! :wink: És további kitartást a költözéshez és az esküvő szervezéséhez! Csak óvatosan, ne erőltesd meg magad!!!

Kép

Kép
hmbori

Csajok, mit szólnátok, ha ma elindulnék egy Föld körüli útra?
80 nap alatt megkerülöm, és amikor hazaérek, jönne is a babácskánk! :lol: :lol: :lol: Biztos gyorsabban telne úgy az idő, mint így... Összedobjátok nekem a pénzt? :lol:

Kép

Kép
hmbori

Hmbori: bocsánat, összekevertelek Henn-nel :oops:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Itthonlét
nem hiszem, hogy sokat fogok unatkozni, hiszen már több tanítványom is bejelentkezett, hogy szeptembertől is járna tovább. Sőt, van, aki nyáron is fog jönni. Annyi változás lesz, hogy nem napi 8 órában fogok tanítani, hanem max. 4-ben.

Irdab
Jobbulást!

Madaran
Én is nagyon várom az augusztust!

Linácska
FEM :arrow: femur... de az nem a felkar, hanem a combcsont :wink:

Bori
Én csatlakozom hozzád :wink:
Vendég

26+1
Kép
Vendég

Hát, lányok, most jöttem haza az orvostól, és eléggé el vagyok kenődve. Bár nagy baj azért nincs.
Sokallta a súlyomat - ez annyira nem lepett meg, mert én is. Eddig 9 kilót híztam összesen, de ő ezt nem tudja, mert csak a 19. héttől járok hozzá. Viszont neki azzal volt a baja, hogy most 4 hét alatt 3,7 kilót híztam, és szerinte max. 2-t szabadna. Ezért aztán egyrészt kezdjek odafigyelni a szénhidrátra (Piroska, leírnád mégegyszer, hogy hogyan is fogytál olyan ügyesen?), másrészt ez utalhat terhességi diabetesre, ezért most mégis fognak nekem terheléses cukrot csinálni, jövő kedden reggel.
:(
Persze mindenképpen akartam csináltatni, de nem örülök, hogy "ok" lett rá.... :(
Addot receptet a cukorhoz, amit itt már kész lötyi formájában árulnak - ez is 75-ös. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az íze...
És úgy lesz, hogy megnézik 1 óra múlva és 2 óra múlva is, azonnal kiértékelik, és ha OK, akkor mehetek, ha nem OK, akkor még 3 óra múlva is megnézik.
Szóval most ez egy kicsit elkeserített.

Egyébként csináltak CTG-t is, és nem volt kontrakcióm :) (az alatt a 20 perc alatt...).

Ja, és bacit is folyton talál, illetve nem is tudom pontosan, mit néz, mert a hüvelykenetből kiken egy kis papírkára, és megint mutatta (mint a múltkor is :evil: ), hogy elszíneződött. NEm tudom, hogy ez pH-mérés-e vagy konkrétan a baci csinál valami reakciót (ő azt mondja rá, hogy bacim van), de még a múltkor felírt C-vitamin hüvelytablettát, aminek a felét kellett akkor elhasználnom, na most használhatom a másik felét.... :( :( :(

Szóval így állunk.
De viszont megkérdeztem tőle, hogy szerinte fekhetek-e háton, mert nagyon fáj a hátam már pár napja, és úgy érzem, az oldalt fekvés nem segíti. És azt mondta, hogy a hátonfekvés az csak nekem okozhat rosszat, a babának nem, és azt érezni is fogom, szédülni fogok, ezért amíg ilyen nincs, addig nyugodtan.

Bocs, hogy most nem nagyon írok külön senkinek, de majd egyszer talán felvidulok, és akkor...

Kép
bikmakk

Sziasztok!%

Most csak gyorsan irok,mert megyünk a játszira.

Ma voltam dokinál minden rendben kilókkal még mindig jól állok -3,5 :D :D

18-ai héten megyek cukor vizsgálatra,de hála istennek a zsdö,mlés tejes dolog lesz.

Kata beirnád a táblázatba,hogy jún 5én megyek uh-ra a fiához(nála fogok szülni) majd jún 30-án pedig hozzá

Este jövök, további szép napot.
Vendég

Sziasztok,
én még mindig itthon, bár ma kicsit jobban vagyok. A háziorvosom rendes volt, tegnap a nőgyógyász is, de a náthára (?) ők is csak a bevált szereket sorolták, amiket ma már nagyágyú-szerűen bevetettem.

nikó
Te hogy érzed magad? Gondoltam, hogy korai lesz még az a takarítás, de most az a lényeg, hogy regenerálódj, és inkább töltsd fel magad derűvel, lepd meg magatokat a pároddal (epres turmix hazai eperből etc.), és hagyd a csudába a takarítást. Egy-két napon belül jobb lesz, akkor biztosan koncentráltabban és haladósabban is megy majd. Egyébként amikor még panelben laktunk egyszer kiugrott a mosógép csöve a kádból. Mire felmostam, felért a szomszéd... Még jó, hogy volt biztosításunk, tudom, milyen stresszes tud lenni az ilyen.

Zsizsa, köszi a levendula olajos tippet, Bikmakk, neked pedig a borogatásosat. Szerencsére 37, 7-es láznál megálltam, de azért volt ijedtség, kár tagadni.

irdab,
jobbulást! Nyaktekerést én is alkalmaztam torokfájásra, sajna nem sok sikerrel, két éjszakám is sokszori felébredéssel telt. Én a natúr gyógymódon túl (teák, inhalálás, gyógynövényes olaj, fekvés, fokhagyma!) hoomeopátiás szerekkel kezeltem: Oscillococcinum és egy szopogatós: Homeogene, ezeket kismamik is használhatják.

rilla,
köszi, egy kicsit jobban vagyok, de még nem az igazi. És neked hogy telt a napsütéses (bár felénk elég szeles) nap?

dbea,
gratula, hogy ilyen jól szervezitek a költözést és az esküvőt párhuzamosan, nekünk külön is hatalmas kaland volt. Biztosan nagyon jó lesz, amikor egy szép tiszta lakásba végre berendezkedve hátradőlsz és esküvői képeket nézegettek, miközben a pocakod simogatod!
Egyébként muzeológus vagyok; egy múzeumban dolgozom hagyatékokkal, relikviákkal stb. Rengeteg kiállítást, kiadványt csinálunk, és persze a kutatóknak segítünk. Izgalmas és mindig új munka.

Hmbori,
én szívesen beszállok a 80 nap a Föld körül-útiköltségedbe, de mi lesz, ha még csak Bolíviában jársz, mire jön a baba? Azért ott se állnék sorban vérvételre terheléses cukorra :wink: .

Bikmakk,
próbáld meg megerősíteni magad, ne hagyd, hogy legyőzzön a szorongás! Az, hogy felszaladt pár kiló, még korántsem 100 %-ban jelenti a cukor-problémát, jelentheti azt is, hogy a te szervezted így reagál a rengeteg termelődő hormonra. Addig, míg nincs gond, ne csinálj magadnak!!!! Hagyd el kicsit a szénhidrátot, édességet, egyél sok zöldséget, finom husikat, vitamint, este 7 után pedig semmit, és biztasd a kicsit, hogy vigyázol rá. Neki most te vagy a legfontosabb, de a kedélyedet is megérzi. Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek!

Üdv mindenkinek,

Ági

Kép
goldplast

Ágota,
tényleg, elrontottam... :oops:
Hát nem leszel egy elhízott kismami, az egyszer biztos :lol:

Bikmakk,
az, hogy híztál szerintem nem feltétlen jelenti, hogy cukrod is van. De legalább megnézik, és nincs vele gondod itthon.

Voltunk pacizni délután:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lányok,
csoda történt: a lányom az oviban kétszer a wc-be pisilt. Nem szólt, csak ráültették, és kierőltetett valamicskét. Meg most délután szólt, hogy "Ajaj, anya, bilit". Igaz belement a pelusba, de szólt, és most ül a bilin.
Még jó, hogy jövő csütörtökre bejelentkeztem a gyerekpszichológushoz... Ugyanez volt, ahogy elkezdtem a kézügyességére megoldást keresni, egyből egy hatalmasat javult.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :lol: :lol: De édes ezen a lovas képen!!! Nagyon koncentrál!!

Bikmakk :lol: :lol: az előttem szólókkal értek egyet! még semmi okod arra, hogy elkeseredj. Egyáltalán nem biztos, hogy cukrod van! Mondjuk az is eszembe jut állandóan, hogy túl sokat járunk orvoshoz. LEhet, hogy sokkal nyugodtabbak lennénk, ha csak 3-4x mennénk el egy terhesség alatt. A tesómék (mindkét nővérem) még fele ennyit járt, szüleink korosztálya még kevesebbet, hát, nem is aggódtak ennyit... :roll:

Goldplast :lol: Jobbulást!!!! 8) Alvás és napocska a legjobb szerintem... Nagyon érdekes munkád lehet! Milyen régi hagyatékokkal foglalkoztok? Hozzátok tartoznak a régészek munkái is?? Valamikor régész szerettem volna lenni...

Bori :lol: az útra én is benevezek!!! Ugye hajóval megyünk??? Azt egész jól bírom...

madaran

Végre péntek !!! :lol:

Madaran
Én is annyira várom már az augusztust !!!....lassan mi is átlépjük a 100 napot ! :D

Hmbori
Én is csatlakoznék a Földkörüli túrához !! :wink:

Dbea
Hű de sok dolgod lehet most (költözés+esküvő), én a mindennapos dolgaimmal nem tudom magam utolérni ! :?

Angelita
Látod, hogy minden rendben van a babóddal, nem kell aggodalmaskodni miatta ! :D

Ágota
Hol van ebben a pici pocidban a baba ? :lol:

Bikmakk
Ne vedd komolyan ezt a hízás dolgoz, hisz mindenkinek máshogy reagál a szervezete a terheségre. A lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben !

Linácska
Édes a pacis kép ! 8)

Irdab, Goldplast
Gyógyúlgassatok, mostmár itt a jóidő !!

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Noki!

Nagyon jó a kép mi is megyünk majd ide uh-ra de szerintem júni elején csak. Vesetágulatot sajnálom de biztos minden rendben lesz!

Besumi!

Remélem keményedés már elmúlt, biztos az idő miatt volt nekem is fájdogált a hasim alja. Én 2X1 Magnéziumot szedek , délbe meg egy magnézium pezsgőtabletta.

Linácska!

Nagyon jó a kép, helyesek vagytok nagyon. Ez a lovaglós kép nagyon nagyon jó! Régóta jártok pacizni? Nagyon ügyes lánykád van.

CsCsi, Rilla!

Köszi , már jobban vagyok. :)

Irdab!

Ez a baci a neten is terjed? Pihizzél sokat nekem tegnap 1 hete kezdődött de még ma is tüsszögök, köhögök bár egyre kevesebbet.

Dbea!

De szuper, csak óvatosan a takarítással de tényleg. Nekem olyan lelkifurdalásom lett az ablakpucolás miatt. Azóta nem is csinálok semmi olyat, majd apával hétvégén.

Madaran!

Hát igen én is várom már nagyon az augusztust, bár pont tegnap kérdezték mennyi idős kismami vagyok és hát mit mondjak már nem is olyan sok van hátra ez csak akkor esett le. :oops:

Ágota!

De aranyos pocid van, majd rakok fel én is új képet. Mostmár tényleg, apát addig nem hagyom ma amíg meg nem csinálja. :)

Bikmakk!

Azért nagyon ne keseredjél el, cukrot sajnálom de lehet nem is lesz baj vele. Baci én folyton szenvedek vele ha nem a hüvelybe akkor a vizeletbe van, most várom a tenyésztés eredményét milyen lett. Én Kliont kaptam a hüvely bacira 5db-ot kelett elhasználnom a maradék 5-öt meg heti 1 db-ra elosztva.

Goldplast!

Köszönöm, sokkal jobban vagyok bár az éjjel megint éreztem a torkomat, veszek még osiloscoccinumot (remélem jól írtam) és napi 1-et beveszek belőle. Takarítás beszüntetve, fájdogált a hasam alja és lehet a takarítás de lehet a sok köhögés és tüsszögés okozta. Azóta aktív pihi van .
Te jobban vagy?

Ma pihizek egész nap , kajci maradt tegnapról. Tejszínes gombás-sonkás tésztát csináltam, sajtal a tetején. Hm nagyon fini lett.
Tegnap nagyon izgultam mert babóca olyan keveset mozgolódott de ma aztán annál többet. Néha egész fent érzem már mocorogni a köldököm felett. Ma reggel 6-kor olyan vádli görcsre keltem , ki sem tudtam maszírózni, felkeltettem apát ő maszírózta ki. Ami kicsit aggaszt az a szédülés, mondjuk alapba alcsony a vérnyomásom lehet az a baj. Majd elkérem ismerősék vérnyomásmérőjét és ellenörzöm.
nikó

Sziasztok!

De jó ismét itt! :D

A 80 nap alatt a föld körül rám is rám férne! :D Néha olyan világgá mehetnékem van!
Mindenkinek szép napot Kívánok! A betegeknek jobbulást!
bikmakk: ne izgulj a súlyod miatt! Biztos nincs gond! Szerintem ez alkat kérdése, én például nagyon vékony vagyok, de a dokim azt mondta, hogy : "nem baj szülni tud, az a lényeg!" Szóval ne idegeskedj, minden rendben lesz, hidd el! :wink:

20-án megyek a dokimhoz, és csinál ultrahangot! Már nagyon várom, hogy lássam a kismanómat! Valahogy uh után mindig olyan derűsen látok mindent, ha látom, hogy ő jól érzi magát odabent!

kovisziszka

Nikó,
tegnap nekem is alig mozgott Levi, úgyhogy előkaptam a szívhanghallgatót. Most már alig használom így, hogy érzem mocorogni. Ma sem olyan aktív, de azért már bejelentkezett :lol:
Lovagolni nem régóta járunk, Lili olyan 2,5 éves volt, mikor elkezdte, hogy ő akar, mindig elvittük, de soha nem ült rá a lóra. Aztán tavaly szeptember környékén bekattant neki, és azóta nincs gond. A telet ki kellett hagyni, mert akkor ilyen picit nem vállalnak, mert a lovak nem olyan kiszámíthatóak, és most márciusban kezdtük újra. Most új helyre járunk, itt 2. alkalommal voltunk, de ide hetente fogunk járni. Egyenlőre sétálgat vele, aztán majd meglátjuk. Az a baj, hogy itt csak nagy lovak vannak, épp hogy ráül Lili, de két oldalra nem ér le a lába, szóval lehet, hogy még ügetni sem feltétlenül fog tudni a méretei miatt. De ha szeretné, hát járjon.

Én ma 16:30-ra megyek dokihoz. Lemázsáljuk Levit. Nagy mozizás nem lesz azon az UH-n, de kíváncsi vagyok mennyit nőtt 1,5 hét alatt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, persze megvárlak :)
Vendég

Cscsi,
Milu jön veletek?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jön :) De anyukámmal megyek majd, a férjem dolgozik :(
Vendég

Sziasztok!

Üdv mindenkinek a Balcsiról,itt ülök a parton,apa horgászik.egy kölcsön laptopról irok most,de úgy süt anapocska,hogy nem látok semmit.Jól érezzük magunkat,vasárnap megyünk haza.Szerintem hétfőn megpróbálok visszaolvasni is.

Puszi mindenkinek a napfényes balcsipartról!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Rengeteg apró ruhácskát töltöttem fel, gyertek nézzétek meg.
A legtöbbet csak egy gyerkőc hordta! Smile Sőt sokak még az angliai boltok polcán is megtalálhatóak, tehát igazán újszerűek! Smile

Kép
Kép
Kép
bogyra

Szia Tündi!!

mi múlt hétvégén voltunk Bszemesen, az nincs is olyan messze Kenesétől..Ti ott vagytok, ugye?? Elnéztünk SIófokra két bababoltba is tök jó volt! A Baby Centerben tök aranyos eladók vannak. A csaj a babakocsi minden porcikáját végigmutogatta... AZtán végül vettünk egy mellszívó berendezést 13 E ft-ért. Azóta már tök sokszor nézegettem.

Rilla :lol: én is pont ezt emlegettem apinak, hogy már lassan 100 napon belül vagyunk!! Onnan meg ugye csak úgy hullanak a napok alá...... 8) 8) augusztusig...

Egyébként hogy bírjátok az éjszakát????én tök szarul alszom mostanában. Felkelek az éjsz. közepén (wc, miegymás), aztán egyszerűen nem tudok visszaaludni. Az álmaim is tök furák.. Valamelyik éjjel rémálmomban elvetéltem, szörnyű volt. Tiszta vér voltam mindenhol, de a baba sehol nem volt...a hasam sem...

Úgyhogy tényleg rámférne egy nagyobbacska túra....a tenger látványa, napfény, uszizás.... 8) 8)

Mi hétfőn megyünk uhu-ra + dokinénihez, mert ugye a múltkor vele nem találkoztunk, mert szüléshez hívták. Most már nagyon kiwi vagyok, mit mond a 7.4 terhelt cukorra...
Azóta egyébként tök visszafogtam magam CH téren. De azért a balcsinál néhány gombóc fagyika lecsusszant....

TÉnyleg!! már egyszer kérdeztem, de szerintem nem válaszoltatok rá, hogy hány cumisüveg kell a kezdő készletbe????? mert ugye az Avent szetthez, amit most vettünk van két kisméretű, arra gondoltam, hogy az a kezdeti időkben talán elég is....Hm???

Na, meg érdekelne, hogyan alakulnak a babaszobák??? Eddig csak a Piroskáét láttuk...no meg a miénket. Mi most fogjuk megrendelni a komódot, majd ha meglesz, teszek fel képet...

szép hétvégét, majd otthonról jelentkezem... Most a suliból írok, nincs órám.... :wink:
HOlnap mennek ki a srácok a birtora betonozni, csinálnom kell egy nagy adag gulyást ----jó cuccosat! Meg mellé valami kelt tésztás sütire gondoltam....Nincs vmi jó receptetek??? Buktára, túrós batyura gondoltam.... :?:

madaran

Sziasztok!
Linácska!
Nem is baj,hogy nagy lóval tanul Lili lovagolni.A nagy lovaknak sokkal kényelmesebb az ügetésük.Nem olyanok mint a varrógép :lol:
A lábát ne a kengyelbe tegyétek,hanem a kengyel szíjba,és jó lenne,ha idővel a kantár lenne a kezébe és nem a nyeregkápába kapaszkodna(a képa az ott elől ahol kapaszkodik Lili).Ha ez nála még nem megoldható,akkor lehet a ló nyakába egy kötelet vagy bőr szíjat tenni,amiben tud Lili kapaszkodni.Ez azért jó,mert a ló is érzi ha meghúzza Lili a szíjat és Lili is idővel rájön,hogy az nem kapaszkodó,hanem egy irányító eszköz,vagyis kormány :wink:
Nagyon jó ,hogy elmentetek Lilivel lovagolni.Én ha ajánlhatnám,akkor ha meg tudod oldani,inkább majd vidd akár 2x is hetente.Nem kell 1órára,bőven elég 20-30perc is.Iszonyat ütemben fejleszti a gyerekeket a lovaglás.Mind szellemileg mint lelkileg testileg.Meglátod,nagyon jót fog tenni Lilinek!!

No megyek tp-s papírért megint.Nagyon uncsimár,ez a 2hetenkénti odakocsikázás.

mimi12

Mimi,
ahova eddig jártunk, ott mindig a bőrben volt Lili lába, meg fogta a kantárt, de mindig erőltették, hogy kapaszkodjon a nyeregbe is, mert ha megugrik a ló, úgy biztonságosabb. (Szerintem amilyen erővel egy 16 kilós gyerek tud kapaszkodni egy 500 kilós lovon, tök mindegy...) Viszont ugye úgy nem tudja kihúzni magát, mert akkor nem ér le a keze.
Itt múlt alkalommal szőrén ült a lovon voltizshevederben. Most meg ez azért sikerült így, mert ez egy bértartott ló volt, ott volt a gazdája egy olyan 13-14 év körüli kislány, neki volt úgymond felszerelve a ló, csak vitte rajta Lilit. Mivel nem futószáron volt, hanem vezették a lovat, így Lilinek nem maradt kantár, mert azzal vezette a kislány. A kengyelre mondtam, hogy inkább a bőrbe tegyék, de valahogy megtekergették, hogy elérje Lili, de az egyik lába mindig kicsúszott. Amúgy csak olyan 15 perceket bír egyenlőre, akkor szól, hogy elfáradt. Tegnap olyan édi volt, leszállt, aztán kérdezte, hogy hoztam-e enni-inni. Így kiszívta volna??? Itthon is egy órát lustizott utána.
Aztán itthon fél órán át le-felnyergelte a hintalovat, rakott alá kendőt, ahogy az igazinál látta, és kinevezte a cipőkanalat lovaglópálcának. Na olyan "ütögetőt" nagyon szeretne, de az az érzésem, hogy tényleg csak ütögetni akarja a lovat, pedig próbáljuk mondani, hogy az nem egészen arra való. És ha majd nagylány lesz, akkor kap.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mimi,
én csak havonta megyek a táppénzes papíromért, és egyszerre kettőt hozok el. Neked nem lehet így?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Megvan a cukros eredményem: az éhgyomri 3,3, a terhelt 5,4. Az éhgyomrit be is csillagozták, alacsonyabb, mint az intervallum, amit megadtak a papíron, ha jól emlékszem, volt valakinek ilyen, de most nem ugrik be, hogy kinek. :D
(Nekem a bilirubinom rossz mindig, az valami májhoz kötődő dolog, pontosan nem tudom, hogy hogyan, de majd az orvost hétfőn megkérdezem)

Voltak nálunk a burkolók, kijavították a fürdőszobai hibákat, a hétvégén, ha lesz időm, küldök egy képet a konyháról :lol: (merthogy másunk még nincs :) ), sajnos a babaszoba lesz az utolsó, amit berendezünk :oops:

Mindenkinek gyógyulást, aki beteg, a lényeg, hogy ne aggódjatok!

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Na én is azt mondom hogy végre péntek!
De csak azért örülök ennyire mert holnap megyünk szőnyeget és lámpát venni Hajnus szobájába.

Az éjszakáim nekem is pocsékak! Egyszerűen fél óránál többet nem tudok aludni egyik oldalamon sem mert elzsibbad, így hát fél óránként megfordulás. És kb. olyan 3 és 4 óra között ébreszt a macsek hogy engedjem ki. Általában Hajnus ekkor szokott a legmozgékonyabb lenni. Azt mondják ha megszületik is így lesz majd!

Egyedüllét itthon, még elég jól bírom :wink: Persze a férjem szerint nem csoda hisz egész nap robotolok. Lehet hogy tényleg nem ártana lelassúlni???

Linácska: te miért hozol el egyszerre két táppénzes papírt? Itt a terhestanácsadáson adják a táppénzes papírt, 1 hónapra adják.
Máshol hogy működik?
Vendég

Piroska,
nekem a háziorvosom adja a táppénzes papírt, és egy hosszú rózsaszín csík papírra csak 2 hét fér rá. Így egy hónapban két rózsaszín csíkot kapok. Az orvosom csak táppénzes javaslatot ad a háziorvosnak, az egy hónapra szól.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na,megint kiborított a doki..Vagyis ott sem volt.
Ez egy akkora tapló doki...
Itt Érden be kell jelentkezni a recepción,ott számítógépen bepötyögik,hogy ott vagyok,és a dokinak megjelenik a monitorján...
No ott ültünk anyummal és a Szabival már jó 15 perce,mire a nővérke,kijött és közölte a doki nincs ott,és nem tud tp-s papírt adni.
Na én nagyon kiakadtam elkeseredtem és minden.Megmondtam,hogy ott ülönk 15 perce és a rendelésnek 31perc múlva lesz vége,és sehol senki.Itt ugráltatnak folyamatosan,és folyamatosan kicsesznek velem...Szerintem tuti direkt csinálja ez a doki,mert nem úgy ugráltam ahogy ő fütyült.No de akkor is!!!
No mindegy,csütörtökön megyek az új dokihoz.Igaz anyagilag fájni fog,de már elegem van a megaláztatásból lenézésből..
AMúgy nem tudom itt miért 2hetente kell menni???1x 1hónap után mentem,és leszedte a fejemet a nővérke.Nem is értettem,mi a baja???De úgy beszélt velem,ahogy nem illik,és kiosztott,hogy mit képzelek???Már 2hete kellett volna mennem a papírért..No ja,azon a héten csak 3x voltam,és sosem volt ott senki a hivatalos körzeti rendelésen :roll:
A Szabival a házidokim adott tp-s papírt.Ahhoz lehetett menni 3 hetente havonta.Az nem csinált belőle problémát.
Most viszont nem tudom i lesz??Ha átmegyek másik dokihoz,akkor mi lesz a tp-s papírommal??
Le kell majd ennél a taplónál zárni,vagy átkérik???No ez majd jövő héten kiderül...

Linácska!No igen a legjobb a voltizs heveder lenne.
Nálunk csináltak olyat,hogy pokróc a lóra,és kenygyel szíjjal oda rögzítették a hátára.Állt 2d kengyel szíj össze kapcsolva,átéri a lovat.És így lovagoltatták a gyerkeket.Persze azok nagyobb gyerekek voltak.Lilinek azért még jobb ha van valami kapaszkodója.
De lehet tornáztatni is a ló hátán.Ha rendi nyugis a ló,akkor lehet karkörzést meg hasonlóakat csináltatni a gyerekkel.Ez jó arra,hogy az egyensúly érzete fejlődjön,meg amúgy is.

mimi12

Sziasztok Kismamik!

Mimi: HA emlékszel én az elején azt mondtam, hogy a Samu egy paraszt doki, és nem mennék hozzá semmi pénzért. Egyszer voltam nála még a Rókusban mikor Jázminnal begörcsöltem ő volt az ügyeletes elég is volt. Ki lesz az új dokid? És melyik Kh-ban fogsz szülni?

Én is két hetente kapom a tp-s papírt a házi dokimtól.

De jó, hogy már a gyerekszobát rendezgetitek nálunk még csak most készül a gyerek szoba fala, de egész gyorsan megy úgyhogy remélem júniusban már én is berendezhetem. :?

Bea: gratulálok a jó cukor eredményedhez.

szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Beus!
Arra,hogy te is írtad nem emlékszem :oops:
Viszont senki nem dícsérte ez tény.Sokan írták,hogy paraszt,meg furcsa.
NO de a fene gondolta volna,hogy ennyire tapló :roll:
Mert azért ugye a bunkóságnak is vannak fokozatai.A Samu elnyerte a legmagasabb fokozatot.. :D

A párom unokahúga ajánlott be a dokijának.A Jánosban dolgozik, és a III.ker Lajos u-ban rendel.Telefonon nagyon szimpatikus volt.Bízom benne,hogy élőben is az lesz.Jól jönne már az önérzetemnek egy normális lelkiismeretes doki.

mimi12

Az éjszakák nekem is szörnyűek, sehogy sem kényelmes és állandóan keresem a helyemet....mi lesz még majd később ! :roll: :shock: :lol:

SZÉP HÉTVÉGÉT MINDENKINEK !!

Kép
Kép
rilla_

Képek nagyon jók :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Táblázatot javítom!

Linácska
Ügyesedik Lili!

Bori
Én is mehetek?

Tündi
Jó pihenést nektek!
Vendég

Csak gyorsan mobilról: voltunk dokinál, minden ok, csak 13 nappal nagyobbnak mérték Levit, pedig tudjuk, hogy 2vel kisebb amúgy. 1090g. De ugye Lili is nagy volt, Levi 2. gyerek, meg fiú is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Köszönöm a vigasztalást :)
Próbálom visszafogni az édességeket, és sok zöldséget enni. :)
De azért már nagyon szeretném, ha kedd este lenne.

Szerdán megyünk haza egy hétre, már nagyon várom! Bár már annyira be van táblázva az időm, nem lesz egy szabad percem sem, annyi mindenkivel kell találkozni, és annyi mindent kell intézni. :)

Én még mindig a babakocsi témával szenvedek, naponta több órát töltök ezzel, álmomban is ez foglalkoztat. Rémes, aztán lehet, hogy nem is nagyon fogom használni, mert mondjuk hordozom.... :)

Most egyelőre a Haberkorn Variosport kocsit néztem ki, hozzá Maxi Cosi citi SPS autósülést. Hordozásra meg kaptam egy kendőt a sógornőmtől, és Mei-Tai-t szeretnék (www. liliputi.hu).

Az a baj, hogy nekem minden előny és tulajdonság kell, és persze nem drágán, és ilyen nincs. :) Úgyhogy most azzal foglalkozom, hogy próbálom kitalálni, mi az, amiről lemondanék, vagy ami mégsem olyan fontos.
Pl. eddig úgy gondoltam, hogy terep babakocsi, de nem ám azért, mert olyan rosszak itt az utak, hanem hogy kiránduljunk. De sokan mondják, hogy azt inkább hordozva érdemes, és ráadásul rögtön jön a tél, és akkor az ember azért olllyan seokat nem kirándul, és mire kitavaszodik, már szépen ül, és pont elegünk lesz a nagy batár kocsiból, és veszünk egy könnyű ernyőkocsit....
Úgyhogy most ezen elgondolkozva lemondtam az óriás felfújható kerekekről...
NEm tudom, ez olyan nehéz dolog.

Bababútorral még sehogy sem állok.
Tegnap nézegettem a kelengyelistám, hát hihetetlen, hogy mennyire sok minden apróságot kell venni.
És mi még eddig semmit, csak két bodyt. :)
Teganp a Rossmannban láttam 8 euróért pamut szoptatós melltartókat mindenféle méretben, majdnem vettem is, aztán azt gondoltam, hogy hát hisezn azért ezzel még ráérek,.
Csak az a baj, hogy mindennel így vagyok, és aztán majd hirtelen kell mindent megvenni.... :)

Asszem a bringázást lassan abbahagyom, és elég röhejes okból: nagyon figyelmetlen kezdek lenni. Tegnap sikerült elesnem, és pedig azért, mert nem elég merőlegesen hajtottam fel egy alacsony padkára, és a kerék megcsúszott... Szerencésre a hasamat nem ütöttem meg (épp az orvoshoz mentem, és megvizsgált ugye meg volt CTG, stb). De szintén tegnap el akartam kezdeni tolni úgy, hogy a lánc még rajta volt, meg már majdnem felültem rá, amikor láttam, hogy a lába még ki van támasztva, és ilyesmik. Aztán amikor hazaértem, láttam, hogy nyitva felejtettem a teraszajtót - földszintes lakásnál ez ugye azt jelenti, hogy konkrétan tárva nyitva hagytam a lakást 2 órára....
Szóval kezdek teljesen meghülyülni...

mimi,
sajnálom, hogy ilyen bunkó orvosod van, de ilyen helyzetben soha nem késő váltani! Remélem a másikkal nagyobb szerencséd lesz.

niko, goldplast, sissi: gyógyuljatok!

Kép
bikmakk

Bikmakk!
Szerintem hordozó kendő.Ha megtanuljuk megkötni,sokkal praktikusabb.
Viszont kezd el már most tanulni a kötözés módját.
Megnéztem a babakocsit is.Ha erdős részen szeretnétek kirándulni,akkor inkább 3 kerekűt ajánlanék.Annak talán a kerekei nem járnak annyira össze vissza.De amúgy tök jól néz ki!
És azért a babakocsiról annyit.Ha kendőzől,akkor azt fogod használni kirándulásra :wink:

mimi12

Sziasztok!

Ma a párom nagynénjénel voltunk Márkot jól lefárasztottuk.Most már alszik.

Lina:zsömle+tejnél 60 percnél mennyi a jó érték?

Bea:gratula a jó cukor eredményhez!!!

Én bohém babazsákot szeretnék venni.Márknál volt kendőm,de nem boldogultam vele.Igaz van kengurunk is,de a babazsák nagyon szimpi. Akit érdekel itt a linkje:
http://www.bohem-mama.hu/index.php

Mimi:remélem az a doki normálisabb lesz.Higy hivják?
Táppénzes papirt nem tudok megint a körzetivel megiratnod?

Éjszakák:nekem még jól telnek.Igaz sokat én sem alszok.Viszont a lkábgörcsöm nekem is szokott lenni,de az még nem vészes.
Torkom megint fáj igy ihatom a teákat. :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?