Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Betti!

Teljesen együtt érzek veled! Ugye tudod?? Én még a bizakodó résznél tartok, hiszen Dani még csak "nem rég" kezdte a darabos kajákkal az ismerkedést. Ugyan apró lépésekben, de haladunk valamennyit. A fő étkezések nálunk is pépesítve vannak, de "nasizni" az ő tempójában és darabosan meg. Persze az a mennyiség, amit akkor megeszik az édes kevés, hogy jól is lakjon. Nálunk is Nestlé junior menü megy nagyrészben. Az Univeres kajákat Ő is szereti, de már nem volt elég tápláló neki. Volt, hogy 2 üveg után is (vacsora) hajnalban megébredt, hogy éhes. Ekkor váltottunk erre a junior menüre. Ebből bevág egy üveggel, plusz vagy gyümi vagy puding kis tea és egész éjjelt átalussza. Már a tápszerrel is leálltunk, mondjuk már régebben. Az "univeres" időszaknál tápit ivott, hogy bírja az éjszakát. Aztán volt a kakaó, majd az is stornó, mert minden tiszta kakaó lett, meg nem is nagyon itta és így lett a tea estére elalváshoz.
A gyerekorvos mondta Daninak is, hogy tavasszal térjünk erre a kérdésre vissza és ha nem javult akkor gasztroenterológiára el kell mennünk kivizsgáltatni. Nálunk a családtagok elfogadták, illetve beletörődtek, hogy Dani így eszik, egy kivétellel. A mamám (tatai). Na Ő állandóan a súlyával van elfoglalva, meg hogy még mindig csak miket eszik, pedig már nem ezt kéne stb. Nem érdekel. Már eljutottam oda, hogy elengedem a fülem mellett a véleményét, mert nem tudok mit csinálni. A gyereket nem kényszeríthetem erre vagy arra. A maga tempójában fejlődik majd ezen a téren, vagy nem! De így maradni nem fog az biztos. Nekem Danim esete nagyon jó tanulság volt ahhoz, hogy Gergőnél már másképp csináljam, mert tudom, hogy egy kicsit én is hibás vagyok abban, hogy itt tartunk Daninál, de sajna volt vele kapcsolatban az a rossz élmény és emiatt csináltam úgy ahogy. De akkor egyszerűen nem tudtam másképp tenni.
Azon meg ne rágd magad, hogy megszólnak. Nem jószántadból alakult így a helyzet. Ezt csak azt tudja, aki benne van!

Angi!

Örülök, hogy bejött a megérzésetek. Gratulálok a kisfiúhoz. Látom már nevet is választottatok. Nagyon szép!

Tegnap Gergőnk el kezdett forgolódni. Annyira édes. Már régóta zavarta, hogy Dani ugye ide oda cikázik és nem látja. Mondtam is Gergőnek, mert ilyenkor gyakrabban kéredzkedett kézbe, hogy tanuljon meg hamar forgolódni, üli, mászni és nem lesz gond Danit követni. Hát a kincsem meg is fogadta. Sokszor bepipul ha beszorul a keze maga alá, de nagyon élvezi, hogy kiszélesedett a világ egy kicsit a számára.
Dani kicsit nyűgibb mostanában, lehet fog!
Meg ez az idő is olyan kiszámíthatatlan. A szelet amúgy is rosszul viseli, olyankor nyűibb.
Tegnap volt az utolsó előtti Cellu-masszázs. Hát sajna se kilóban, se centiben, se kinézetre nem látok változást. Kicsit így Gergő mellett is nehezebb, mert nem tehetem meg azt, hogy nem eszek mondjuk reggelit.... Meg nem igazán ehetek olyat amit sokszor szeretnék. Nehogy fájjon a hasa! Így azok táborába tartozok, akiknek ez most nem jött be. Talán majd a szopi végeztével, ha megint megpróbálom és másképp tudok enni sikerülni fog. Hát ez van!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Angika: hatalmas gratula!!! És nagyon szép nevet választottatok a kisfiatoknak! Ezen a neven én is filóztam, de mindig lehurrogtak. Meg a Bulcsú is nagyon tetszett, meg a Bendegúz is... Julcsi édes a fotókon!

Gabi, Betti: nagyon nehéz lehet Nektek ez a rágás-nem evés dolog. És ilyenkor nagyon szerencsésnek érzem magam (máskor is:)), hogy nálunk nincs ilyen probléma. Póbáltam nektek utána olvasni tegnap a neten, de csak olyasmiket írtak, amit már Ti is írtatok.

Most mennem kell, van még dolgom délelőtt (házi), délben megyünk anyuékhoz. Most főként azért jöttem, hogy minden kedves fórumos édesanyának, nagyinak, kismamának

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT kívánjak!!!! Legfőképpen az én Anyukámnak, Nagymamijaimank!

Sokszor öleljétek meg ma gyerkőceiteket!!!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Boldog Anyáknapját minden Édesanyának!

Köszönöm lányok az együttérzést.
Elnézést hogy elég sokszor írok erről a témáról,de ahogy közeledik a bölcsi,vagy ovi,eléggé megijedek,főleg mert nincs javulás.
Próbál a család segíteni,például megpróbálják megetetni,de ők sem járnak sikerrel fuldoklik Isti.Ezekután ők sem merik megkinálni rágósabb étellel,mert félnek nehogy megtörténjen náluk a baj.
Pedig úgy enné Isti a finom falatokat.Tegnap is lekapott egy ananászkockát a hawai pizzaról.A vége perzse bokákolás lett.
Ma bundáskenyér héjától úgyszint.

Gabi!
Pont kérdezni akartam hogy Gergő ugye nemsokára ehet már mást is anyatejcin kivül.

Még folxtatom..

Kép
berna23

Bocsánat,csak jött a vízórás.

Gabi!
Szóval gondolom félsz hogy Gergőnél majd hogy lesz.
De hidd el minden gyerek más.Gergő szerintem eszi majd rendesen a darabosat.
Sokszor érzem hogy én vagyok a hibás,de utánaolvastam és rengeteg iylen gyerek van.Van ahol a többedik gyereknél van ilyen gond,pedig anyuka ugyanugy csinált nála is mindent mint a nagyokkal.

Angika!
Gratulálunk a kisfiúhoz!Igazán szép neve van.Képzeld mi is szinpatizáltunk a Csanád névvel,második neve lett volna,de végül tesómét kapta.
Láttam rajtad hogy nem tudsz hova tenni,mikor az oviba voltunk. :D
Nagyon édes Juló a képeken!

Ja Gabi,azért nagyon jó az evőkéje Danidnak ha ennyit eszik vacsira.
Én örülök ha egy pudingot bevág.Istike soha nem ébredt hogy éhes,ő üres hasikával is lefekszik.Tegnap este is elaludt az ölemben este hétkor(vacsi nélkül),és reggel negyed kilenckor alig ivott meg 60ml. tejet.
Most elment apukájával,kivi leszek hogy jól-e fog ebédelni.
Ilyen napjain én csak fényevő Istikének nevezem.
De azért ennél szokott többet is enni.

Na mentem.

Betti

Kép
berna23

Apropó..

Tali!!Tali!!

Május 6.-a,mondjuk fél tiztől??
Kinek lenne jó?

Holnap megyünk beltéri ajtókat,laminált padlót,járólapot nézni,most jó akciók vannak az Obiban is.Már annyira várom hogy szép legyen a lakásunk.Párommal mindketten szerény környezetben nőttünk fel.Nem szégyeljük egyáltalán ezt,de törtetünk hogy Istike Jobb körülmények között nőjön fel.
Engem paraszt Bettinek hívtak ,mert turis ruháim voltak,öreg bútoraink,kályhánk...
Na de jól elkanyarodtam :oops:

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Bettikém: annyira édi vagy! Paraszt Betti! Amilyen kis csöndes vagy, gondolom nem mondtál oda az ilyen bunkóknak! Na, ha én ismertelek volna akkor, én megvédtelek volna! :) Nem az a lényeg, hogy az ember honnan jött, hanem, hogy hova tart!! És azért, mert valaki szegényebb körülmények között él, élt, semmit nem számít! Figyeld csak meg, hányan lesznek most a válság miatt nehézségben (esetleg azok is, akik nagyon trendinek képzelték magukat előtte). Különben a turi most nagy divat! :)

Semmi gond, hogy beszélsz Isti problémájáról, szerintem ez természetes, azért vagyunk itt! Én most, hogy írod, hogy enné szívesen, tehát nem a nem evéssel van gondja, biztos, hogy végig mennék a vizsgálatokon. Akár egy gyomortükrözés is (amit pl. Tatán csinálnak altatásban is, kb. fél óra, ambuláns). És ha minden ok, Ti is megnyugodtok, hogy nincs szervi baj és akkor csak várni kell. De lehet, hogy az oviban simán megoldódik. Meg hát mi van abban, ha esetleg fél évig, egy évig viszel neki kaját az oviba? Semmi. Biztos meg lehet ezt beszélni.

Na megyek, anyuékhoz megyünk, egyre, de elaludt Dóri. Bence most kelt fel, evett, készülődünk.
Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Gyors írok pár sort,Vikit nemrég tettem le aludni,mivel nagyon zizi volt már...... :roll:
Itt vagyunk anyóséknál anyáknapozni Oroszlányon,de még ezen kívűl kell mennünk 4 helyre,hogy mikorra érünk ma haza??? :shock:

Tali
eddig nekünk jó,és köszönjük,hogy miattunk áttettétek!!!!!!!
Hova is kell pontosan majd menni?Vagy talizunk majd valahol?Bár lehet,hogy minket a férjem elvisz kocsival.....

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT KÍVÁNUNK MINDNYÁJATOKNAK!!!!!!!

Angika
nagyon szuper,hogy teljesült az álmotok......nagyon szép neve lesz a kisfiatoknak!!!!!!!!!
Azért ez olyan szuper,hogy Ágival együtt tudtok megint babázni!!!!
Nagyon aranyos Julcsi a képeken!!!!!!

Slivia
Timikének nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!
Nektek mikor lesz az oviban az anyák napi ünnepség?Nekünk péntek 15.30......este meg házassági évfordulót ünneplünk Bercivel :wink:

Nagyon jól sikerült a Virág szülinapja,jól éreztük magunkat...képeket majd teszek fel,de mivel most nem vagyunk otthon,így ez estére marad.......

Ági
sok pihit és keményedés nélküli napokat kívánok!!!!!!Pocakfotód nincs friss? :)
szuper,hogy minden rendben Leventével.

Xytimi
boldog névanpot kívánunk neked is!!!!!!!!!!
Liza múltkori képeken nagyon tüneményes volt,igazi csajos a kötött kisruha,jól áll neki :P

Betti
sztem is egy alapos kivizsgálás kellene Istinek,vagy pedig ha hisztek is benne egy természetgyógyász is megnézhetné.......nekünk az sokat segített/segít a mai napig.
Turikat én is imádom!!!!!!!! :wink:

Ancsa
tüdéri szép Liza baba!!!!!!!!!és milyen jó súlyban van...
örülök,hogy szépen fejlődik,használ akkor neki a sok gyógytorna.
Nayfiad,nagylányod hogy van?És te egészségileg javultál valamit?
Jöttök majd a szerdai talira?

elküldöm,aztán folyt.köv.

cseriviola

Edina
nagyon édes Ádi a képeken,nekem a cumis alvós,anyás és ahol felfelé néz azok tetszetek a legjobban..

LOla
nagyon csini lett a frizurád,jól áll!!!!!!

Anikó
tüneményes ahogy Matyi nevet a videón :lol:

Talira mit vigyünk??????enni,innivaló,játékok????
Viki lesz majd a legidősebb?Ő lesz a vezér :D vagy bébiszitter.....

Most megyek,sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Csak gyorsan..

A cimünk Tátra u. 25.(kerítésen van kiírva fatáblára a házszám)
Felvetettem hogy talizhatnánk a tesconál.Persze csak ha valaki igényli.De ha idetaláltok,ugyis jó.
Mindenkit szeretettel várunk!!

Játék van dögivel,(motor,bicikli,homokozós,labda ilyesmik)de fogzós babáknak úgyis lesz gondolom saját is nyalogatni.
Van sok babaplédünk is,illetve egy utazóágy.
Úgy számoltam elengendő szék is van+hinta leülni anyukáknak.
Enni innivalót úgy bezséltünk hogy mindenki hoz valamit.
Ha Istike engedi sütök valamit,ha nem akkor marad a bolti rágcsa,plusz üditő.

Ancsa!Gyönyörű Liza baba
Mi még nem ismerjük innen egymást,de végigkövettem itt a fórumon a történetetetek.Nagyon örülök hogy ilyen ügyes a Liza.
Igazán csodálatos édeasanyja van!

Ugyanezt tudnám Cirmikének is mondani.
Hős anyukák vagytok!

Nálunk nincs víz(csötörés van a másik utcában).
Még jó hogy tiszta piszkosak vagyunk(fát pakoltunk),Nemtudunk fürödni sem. :oops:
Egyszer ki lehet bírni. :D

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti!

Mi szeretnénk menni! Már le is zsíroztam anyóssal, hogy vállalná Gergőt addig. Csak én úgy hallottam, hogy esős idő lesz jöv héten. De még alakulhat a szerda másképp is!

Gyerekek alszanak! Bár Dani még cseverészik, de nemsokára biztos elszundít!
Ma majdnem egész nap a konyhába főzőcskéztem. Jól esett. Gyerekekkel egyedül voltam itthon. Apjuk a szülei kertjében segédkezett, addig én főztem tyúkhusi levest, rizseshusit, káposztás tésztát és egy kis pudingos desszertet is összerittyentettem. Minden fincsi lett. Végig is kóstoltam. Hát ennyit az alakomnak.

Jaj felvettem ma, ahogy a gyerekek együtt rötyögnek. Hát haláliak voltak. Csak a telefonom akadt gyorsan a kezembe így nem lett jó a felvétel, de a hang az jó.
Majd megpróbálom a gyerekek babanapló honlapjára valahogy feltenni. Még tanulom ezt a saját honlapos dolgot!
Na megyek még böngészek egy kicsit. Apa már 6-tól dolgozik. Szabad az estém. Meg egész héten az lesz.

Na jó éjt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Tudom ígértem,de hulla vagyok,képek holnap este kerülnek fel,bocs mindenkitől......

Sziasztok,jó éjt:ERika

cseriviola

Sziasztok!

Meg vagyunk még mi is, csak mostanában nemigen "fussa" az időmből írni. :lol: Pörgünk ezerrel. Na majd a talin...

A szerda délelőtt egyenlőre úgy néz ki nekünk is jó lenne! Szívesen csatalkozunk a bandához.

Berna: Nagyon jót nevettem a paraszt Bettin, bár amikor Neked mondták, biztos nagyon bántott, de én sokkal többre becsülöm a becsületes egyszerű embereket,mint a felfuvalkodott hólyagokat. Egyébként én magam is parasztlyánynak szoktam aposztrofálni magam, sőt Tamarámat is, amikor szalonnát eszik kolbásszal! :lol: :lol: :lol:

Ez a bokákolós kaja-történet nagyon kimerítő lehet, nem is tudom mit lehet ilyenkor csinálni... Két zabálós gyerek mellett el sem tudtam képzelni, hogy van ilyen is. Kitartást Nektek!

Lola: Nagyon jó lett a frizkód! Olyan gyönyörű hajad volt, de ez is szuperül áll!!!

Anikó: Annyira édes a videó!

Angika: Gratulálok a kispasihoz!

Szilvi81: Basszus Szilvi ez nagyon bosszantó! Pedig tök forgalmas helyen laktok, senkinek nem tűnt fel, vagy csak nem mertek szólni?

Edbanyu: Emesének végül a Niki néni lett az ofője? (bocsi nem emlékszem..)

A hétvégén kertipartiztunk, meg bicóztunk feszt, úgyhogy nem jutottunk ki semelyik rendezvényre, talán legközelebb.

Jó éjt, üdv, V, erika
v.erika

Sziasztok!

V. Erika: nem a Niki néni, hanem Márti néni. Niki néni mellett döntöttünk sokáig, amíg a nyílt nap nem volt, ott viszont annyira egyértelműen Márti néni vitte el részemről a pálmát. Élvezetes, nagyon jó órákat tartott! Úgy néz ki eddig, hogy jól éreztem, Emesének őrá van szüksége! Nálatok van változás a negyedik évvel kapcsolatban? Vagy marad Csilla néni?

Betti: nekünk jó a szerda reggel fél 10. Az is jó, ha talizunk előtte tesconál, mert én nem tudom, hol laktok, de nekem az is jó, ha ismerős anyukával (mondjuk Lola?) talizom előtte és együtt megyünk. Szerdán kb. 1/2 12-ig érek rá. De ha esetleg tényleg esős idő lesz, akkor át kell tennünk a talit. Beszéljük úgy meg, ha aznap reggel esős idő van, még feljövünk ide egyeztetni, hogy mi legyen. De szerintem tényleg csak jó idő esetén okés a tali, ennyi gyerekkkel kint lehet a legjobban elleni.

Cserieri: szívesen, hogy áttettük a tali időpontot, végül is a többség szerintem nem dolgozik és nekünk úgymond mindegy (ha nincs más program). Lehet, hogy Vikid lesz a legnagyobb, de legalább kicsit gyakorol tesó ügyileg! :)

Szilvi: azóta mizújs? Remélem újabb szörnyűség nem történt már. Én valami jó hírre számítok már Tőletek! :)

Ancsa: azt kihagytam én is, hogy nagyon jó kis husiban van Liza. Jobbulást a bacihoz. És ennek mi a tünetei? Miket eszik most Liza? A pépeket is kibukja?
Nagytesók hogy vannak? Családi élet? Egy másik topikban olvastam, hogy nincs minden rendben otthon, pasi fronton. ??

Velünk minden ok. A két kicsi rosszalkodik ezerrel!!! Nincs már számukra elérhetetlen hely. Most már még jobban figyelni kell rájuk! Bence egy hete minden éjjel felébred (eddig egyszer sem).Sírdogál, de a kezemben megnyugszik. Biztos már fog. Még nem jött ki egy sem. Különben tündérek. Tegnap anyák napjára Emese írt egy szép szöveget nekem, énekelt, Dórikától sok puszit kaptam. Apájuk vett bonbont és együtt adták át. Emese ezerrel készül az iskolai anyák napjára is. Konkrétan még nem tudom mikor lesz, jövő hetet mondott Emese. Itt már még izgisebb lesz, mert ugye oviba közösen mondtak verset, énekeltek, itt viszont egyedül is fog mondani. Nekem természetesen nem szabad látnom a verset, úgyhogy hétvégére beszerveztem neki apát és húgomat, hogy gyakorolják együtt. Édesek voltak, ahogy be se tehettem a lábam a szobába, titokzatoskodtak!

Na megyek, még nem ettek, Bence már felkelt, mikor Emese készülődött, Dórika nemrég ébredt.

Még egy fontos:

MONCSINAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, végül mi sem jutottunk ki a búcsúba. Tegnap délután akartam kimenni velük, de már nem volt semmi. Helyette stopban fagyiztunk. Szombaton ki akartam vinni őket, de nem volt kedvük hozzá. Jobban mondva még Emesének igen, de Dávidot annyira már nem érdekli (férjem fia), nélküle meg Emese nem akart menni. Nagyon jól telt így a négy gyerekkel különben a hétvége, jó sokat nevettünk, hülyéskedtünk!

Na tényleg léptem, mielőtt Bence ordít, mert üres a pocakja!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Mónikáinknak nagyon sok Boldog Névnapot!!
Tegnapra Timikének is Boldog Névnapot kivánok!!
Bocsánat hogy utólag..

Ma reggel én is esős időt olvastam a hétre.
Legyen úgy ahogy Emeseanyu írta,hogy szerda reggel még ide írunk mi legyen.
Mert ha szerda reggel még gyönyörű idő is lesz,akkor is lehet hogy csupa víz lezs még a fű,ha kedd éjjel esik.Egyszobás házban meg csak egymás ölében férnénk el. :D

Aki eddig jönnének:
Emeseanyu
Lola(nektek jó a szerda is?)
V.Erika
Cserierika
Gabi
Zsanka(nektek jó a szerda is?)
Szilvia1981

Nem hagytam ki valakit?

Párom szüleinél szombaton kiscicák születtek.
Nemtudtok valakit aki szeretne babacicát?
Istike imádja őket,de egyenlőre csak nézheti őket.Mindenkinek újságolja hogy megszülettek.
(amúgy olyan érdekes a gyerekeknél a születés dolog,nagybátyjáméknál két és fél hónapja született meg a kislány,de még mindig ott van leragadva Isti,ha telefonálnak hogy azt ujságolja hogy megszületett a Kisgabi.) :) :wink:

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.. :)

Betti,
szerdán mi is megyünk valószinű - lehet 2 gyerkőccel - a Matyi itthon van 1 hete, beteg. Már jobban van, csak még 1-2 napig nem engedem vissza bölibe, mert még köhög! Majd meglátjuk :)
Még alszik, a csajszi meg itt skubizik aa kezemben :) :) :)

Mi baj a turival? :) :) Minket sem vetett fel a pénz, nem ezen múlik... a mai turik azért mások, én is sokat járok guberálni :) :) :)

Lili,
a Timinek boldog névnapot kívánunk!

Ági,
nagyon jó hír a Levi-babáról! Pihizz sokat, nekem van 1 doboz bontatlan pananginom szívesen odaadom.

Angi,
juhhé kistökös!!!! Tényleg nagyon szép neve lesz! Hétvégén jöttök az Alma együttesre a plázába?

most hirtelen ennyike
na szaladok a dolgomra
sziasztok, majd még este próbálok jönni
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Zsani!
Jó hogy Lili nem kapta el a betegséget.

Én is imádom a turikat(bár mostanában nagyon ritkán jutok el).
Felvették Mátét a kodály oviba??

Kép
berna23

Most csak gyorsan a tali miatt, aztán majd vasalás után részletesen is jövök:

Jó a szerda nekünk is, persze.
Reggel mindenki nézze az időjárást! Nem tudom melyik a Tátra utca (bocs, Betti, pedig magyaráztad!) Sz.tem kijöhetsz Betti a tescóhoz, mondjuk 9.15-9-30 között, aki tud jöjjön oda. Aki nem,mert később jön, azt pedig Betti telón biztos szívesen elirányítja....... gondolom!

lola77

Szóval újra itt.

Ancsa!
Hatalmasra nőtt Lizád, és csodaszép, tényleg! Az meg hogy már forog,tényleg biztos nagy boldogság, annak fényében, hogy kezdtétek! Hányszor hordod tornára?A bukására nem mondanak semmi bíztatót, hogy még mindig bukik?

Angika!
Aztaaaaaaaaaaa de jó, ügyik vagytok a kistökivel! (Mostmár elárulhatnátok Ágival együtt, hogy ezt mikor beszéltétek meg?:wink: :D :wink: és hogy milyen praktikával lehet különböző neműeket kreálni? :oops: )
Bevallom én lányra tippeltem, de a lényeg, hogy nem az Én megérzésem számít!Julcsi odáig van mi?

Ági!
Délelőtt lesz a tali, Dorka nélkül nincs kedved jönni? Persze ha pihenned kell, Te érzed, de gondolom gyerek nélkül is jöhetnél!
Cirmike, szintúgy! Ha Réka nélkül jönnél és akkor tudna aludni ugye az oviban? Sulid nincs?

Szilvianyu!
Mehetünk együtt persze Bettiékhez, talizzunk a Tescónál! (akkor is ha mégse jönnek oda a többiek.
Vettél már rizslisztet? Mert arra gondoltem fél kg-ot szívesen Neked adok, mert ez baromi sok, lassan fogy Nekünk. Elvinném szerdán, ha elfogadod. Ja én még kuszkuszt akarok venni a gyógynövényben (búzadara egy változata, amit ehetnek már édesen-sósan is) meg bulátát, azt meg áztatni gyümölcsbe, gyümilébe.....

Zsanka! Te hogy tudod időzíten piciLili szopiját? Megvárlak esetleg Téged és mehetünk együtt a Tescóig, ha gondolod?

Tegnap Malomvölgyben voltunk (Majk helyett :) ) jó volt nagyon, ettünk fini halat. Képeket majd rakok a picasába. Noé nagyon élvezte. Soma is, Ő hegyet mászott, "horgászott" leginkább. Marha sokan voltak..

lola77

Na még eszembe jutott:
"ParasztBetti", én is jót rötyögtem. Sz.tem is többet ér egy "egyszerű" ember, mint egy felvágós, aki megvezeti embertársait a külsőségekkel! Nekem is van barátnőm, aki tanyán nőtt fel, tök nem szégyenli, abszolute nincs hátrányban az Életben.
Én nem turiból öltözködtem, hanem sajna mindig a bátyám szekrényéből, merthogy örököltem a sok kék cuccot, jújjjjj de utáltam! Nagyon kevés rucim volt lány létemre, mert Anyu 100-szor inkább kajára költött, mint ruhára, mert Ő a gyerekkorában sokat éhezett, volt hogy azért fektette le Mamám, hogy ne érezze, hogy éhes! :evil: :shock: Durva, de 10 gyerekből a 9. volt Anyu, abban a világban........... így megértem, hogy még ma is azzal mutatja ki leginkább a szeretetét, hogy főz Nekünk gyerekeinek, meg az unokáinak. Ha kell kora reggel palacsintát süt Nekik....
Tegnap kapott is egy hatalmas csokrot, meg sok puszit Anyák napjára!

Isti bokákolása:sz.tem Én is kivizsgáltatnám a helyedben. Amúgy belenéztél már a szájába, ott a mandula környékén nincs állandóan esetleg beduzzadva Neki?

Gabi!
Jó lesz élőben is talizni. Danid étvágyára meg akkor tényleg ne legyen panaszod...

lola77

emesedora
Igen ,jó husiban vagyunk,imádja a hasát és hát jóval többet eszik,mint amennyi kellene neki,de hát sokat is bukik,így hát hagyom.
Meg aztán nem is engedi őfelsége,hogy kevesebbet kapjon,mert akkor nagy hiszti van és nem lehet vele bírni.
Most váltunk át Humana fit-2-esre. Még van az 1-esből,aztán ha elfogy,akkor majd kapja a 2-est.
Gyümi nem ízlik neki,ugyhogy majd 1-2 hét múlva újra próbálkozunk.Egyenlőre a sütőtököt,sárgarépát és a krumplit eszi meg.Ezt szoktam neki kevergetni egymással.
Igen,pasi ügyben bajok vannak itthon.Egyedül maradok 3 gyerekkel, 2 hitellel a nyakamba,ugyhogy azt hiszem lassan viszi az otp a lakást is.
Egyedül képtelen vagyok kifizetni mindent,párom meg tavaly december közepén adta utoljára haza a fizetését,azóta nem. Szerintem van valakije.
Nagy gyerkőcök jól vannak,szerencsére. Bár a nagy lányom is viszem a pulmonológiára,fullad ,egyfolytában köhög és abszolút nem bír semmilyen terhelést sem.

lola77
Sajnos nem mondtak.Gasztoenterológussal kell kivizsgáltatni.Csak sajnos nincs pénzem,hogy most felvigyem Pestre Lizát.Itt tatabányán pedig ugy veszem észre félvárról veszik a dolgot .
Pedig az a baci,amit most találtak a torkában: E.coli ez állítólag még szepszist és agyvelőgyulladást is képes okozni.Ugyhogy nagyon bevagyok szarva ez miatt,de kapott a Liza rá erős antibiotikumot ,azt beszedjük,utána várnunk kell 1 hetet és aztáőn újra megismétlik a fül-orr gégészeten a torokváladékot.
Gyermekorvosunk szerint ez a baci a bélrendszeréből jön fel a gyomrán keresztül,amikor bukik.
Én már nem tudom mit gondoljak.Annyi,de annyi vizsgálaton voltunk már, és végülis még senki sem jött rá,hogy pontosan akkor mi is a baj Lizával.
05.18-án meg megyünk a Pulmonológiára,mert folyton felső légúti betegségei vannak.Ha minden igaz,addigra meglessz az allergia vizsgálat eredménye is,amit a pulmunológus kért.
Annyi már biztos,hogy gyengébb az immunrendszere, ezt vérvizsgálat igaolta.
Volt aki szerint az a baj,h egyszerre kapta meg a 2 olotásokat ,így gyengült immunrendszerrel. Csak hát ezt akkor még nem tudtuk.
Tornára már nem viszem. Csak kontroollra járunk mindíg.
Itthon tornáztatom.

A multkor láttam a kis Elizabetet :) Olyan tündéri kislány :D
Anyukájával meg egy jót beszélgettünk :)

Elnézést azoktól,akiket most kihagytam.Majd igyekszem bepótolni.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Betti!
helyzetjelentés ovi ügyben:Ma reggel 7,55-kor még nem volt kirakva kiket vettek fel, :lol:Holnapm újra megnézem!

Lola!
Aranyos vagy nagyon hogy invitálsz a talira,de tényleg sokat próbálok pihenni,gyűjtöm az energiám délutáni járszóra ovi után,mert Dorka soha nem akar hazajönni egyből...Másik meg hogy tanulok ezerrel,nemsokára viszga,és nem akarom utolsó pillanatra hagyni,mert van egy olyan érzésem,hogy Dork apont a jövőhéten lesz beteg,és akkor úgy sem tudok mellette tanulni....
Angival a játszin szoktunk talizni,azért tudom elsőkézből Csanád érkezését :lol: ,azt meg hogy nálunk hog ylett kisfiú,azt nem tom,mert mi lányra gyúrtunk :lol: ,de utólag jobb hogy fiú lesz!!!

Zsani!
nekem is köhög Dorka,de már vagy 2 hete,és semmitöl nem hagyja abba,már tünete nincs szerencsére.Hogy bírod 2 gyerkőccel?Mire számítsak? :lol: Máté nem féltékeny?Hogy vannak el egy szobában????Felkel Lilire Máté?
köszi szépen a panangint,most a béres magne b6-ot szedem és eddig úgy néz ki hogy jó,de ha már ez sem lesz jó akkor megköszönöm a panangint.
:)

Erika!
Próbálok pihenni,na jó tegnap kitakaritottam,meg vasaltam,de hát hiába meg kell valakinek csinálni ezt is...Már kikisérleteztem,ha elkezd fájni ,akkor lefekszem pár percre és újra mehet a meló.

EDBanyu!
múltkor kérdezted,hogy készülődök e már Levi érkezéséhez,hát bevallom őszintén,még csak gondolatban :oops: ,igazán sokmindnet nem kell venni,mert mindne megmaradt Dorkáról,babakocsi is homokszinű,tehát jó lesz Levinek is,igazán ruhákat kell venni,mert az ugye szinte minden rózsaszín...Május 19-n vizsga,és utánna már elkezdünk vásárolni!!!

Erika!
Jó későn aludt el Viki,ilyenkor este el tud időben aludni?Nagy franc dorka mert oviban alszik,de hétvégén szinte soha nem alszik ebéd után,kivéve ha valahol vagyunk és a kocsiban hazafelé beájul...lábad gerinced hogy van?

Most megyek ebédelni,ha nem jönnék ,akkor szerdára napsütést,és jó talit kívánok!!!!!

Ági

Kép

Kép
ági01

középen a két barinő(sapiban Dorka,két coffos kiscsaj Julcsi :lol:

Kép

Kép

Kép
ági01

Ági!
Istenem de édesek a csajok,ahogy mindenki fogja a babakocsit.

Kép
berna23

Sziasztok!

Ancsa: sajnálom, hogy pasi fronton nincs minden rendben. Nem tudom, kérdezhetem e ezt, de ezek a dolgok nem derültek ki korábban? Esetleg Liza születése előtt? Azért két nagyobb gyerekkel most könnyebb helyzetben lennél (annak ellenére mondom ezt, hogy biztos vagyok benne, hogy Lizát imádod). És hogy lehetséges az, hogy otthon lakik, ha nem ad haza pénzt? Menjen oda, ahova viszi a pénzét, nem? Én legalábbis így gondolom. Sőt, a gyerekek láthatását is megtiltanám neki, ha gyerektartást nem fizet. Amíg nem váltatok el, addig is felelősséggel tartozik a gyerekekért és kötelessége fizetni. Főleg három gyerekkel járó kiadást ő is tudhatná! Ocsmány mindenesetre, amit művelt!

A kaját miért nem variálod kicsit? Azért ehet mást is.Lassan, egy-két hét múlva adhatsz neki husit is (csirke, pulyka, hal), almát, sima főzötököt is lehet adni. Érdekes, hogy a gyümi nem ízlik neki, pedig azt jobban szokták szeretni a gyerekek. Adj hozzá neki egy pici szőlőcukrot, attól nem lesz baja. És mitől van akkor ennyire jó husiban?

Szerintem ne válts a kettes tápra. Mi is a humana baby fit 1-est használjuk, még most is. Dokinéni mondta, hogy teljesen jó az neki 1 éves korig, főleg, hogy eszik mellette. És így olcsóbb is. 995 forint az 1-es, a 2-es pedig 2500 forint. Azért nem mindegy. Dokinőnket többször kérdeztem erről.

Az e-coli gyakrabban fordul elő lányoknál, és igen, alulról jön a fertőzés. Ismerősömnek terhesen volt, ezt a kapszulát javasolták neki, gyerekek is szedhetik.
http://www.pharmafort.com/termek_cranc.htm Nézd meg, hátha...

Ági: az jó, hogy vannak dolgok Dorkáról. Ruhából meg ne vegyél sokat. Hamar átnövik. Inkább bodyból legyen több, amit ha kell tudj cserélni. Utcai nadrágból elég 1-2, meg pulcsiból. Inkább az otthoniból kell több (rugi, body).

Lola:
ma taliztunk, beszéltünk, de igen, szívesen veszem a rizslisztet, megpróbáljuk, köszi!
Hogy bírod ma három gyerekkel? :)

Kezd beborulni. Tényleg bejön az időjárás jelentés??

Már Írországban is van vírus eset. Sógornőm ott él. Király. Magyarországon még nincs. Hál istennek.

Képzeljétek, napok óta sír többet a kiságyban Bence, meg egyik nap is felkaristolva volt a lába. Most átnéztem alaposan a matracát (kókusz, Brendon, két éves, 10 ezer volt). Abban találtam egy hegyes pontot, felvágtam a huzatot és egy kb. másfél centis hegyes, fej nélküli szöget húztam ki belőle!!!! Kurvára mérges vagyok!!! Még jó, hogy nem a szeménél volt! Az előbb felháborodva írtam a Brendonnak, megfenyegettem őket, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle!!

Na megyek, most fejeztük be a tanulást, Emesét készítem edzésre, viszi az apukája!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Tényleg édesek a kiscsajok!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ancsa, még eszembe jutott: brokkoli, cukkini. Olvastam neten pl. bébi-korpáspelyhet. Ezt még én sem használtam. Tápszerbe, besűríti (bukás miatt is jó) és laktató. Ezt mind 6 hótól írja.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Ági!
Köszi hogy megnézted az oviügyet. :D
Tesódék babája mikor érkezik?Kisfiú kislány?(bocs ha már irtad)

Ancsa!
Sajnálom hogy kezd zátonyra futni a házasságod.
Tényleg nem semmi hogy nem ad haza pénzt.
Remélem hamarosan egyenesbe jön az életetek.
Nagylányodnak megy a drukk a vizsgálat miatt.Biztos rendben lesz.

Közben jól eleredt az eső,jólenne ha ma kiesné magát.Legyen szerdán csak jó napsütés,mert ha nem uyge át kell tenni a talit.

Lrita!
Nektek jó a szerda is?
Miujság van veletek?

Emeseanyu!
Azta!Szegény Bence.Csendes vagyok való igaz,de ezt én is jol megreklamálnám.
Persze hogy sirt szegénykém,nagyon fájhatott neki,de jó hogy nem a kis szemének lett baja.
Ekkora hanyagságot.
Nekem a varrónő egy fél gombostűt hagyott a kosztümnadrág ülepében.Nem részletezem mit éreztem mikor leültem.

Betti

Kép
berna23

Lola!
Semmi elváltozást nem látok a torkánál,vagy a kis szájában.
Doki is mindig belenéz neki(fogak,torok),de ő sem emlitette eddig hogy valami más lenne ott.
Holnap felvisszük délután rendelésre,elindul az "őrület".

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti: én csak biztatni tudlak és foglak is! Csináljátok végig a vizsgálatokat, az a biztos! Ne hagyd magad lerázni sehol!!!
Hát igen, nagyon mérges vagyok az ágy miatt. Brendon persze még nem válaszolt. Várható volt. Dühömben muszáj volt írnom nekik. Tudom, hogy ilyen mindenhol előfordul, de mégis csak az én gyerekem és ki védje meg az érdekeit, ha nem én!!

Hát... tali valószínű elmarad, nem? Most néztem az időjárást, egész héten ilyen esős és hideg lesz (holnap még szél is), pénteken lesz először jó idő. :(

Nem baj, jövő hét is jó, egyenlőre (kivéve kedd).

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Hát ez a rossz idő........pedig nagyon mennénk.........akkor majd talán legközelebb...
Azért szerda reggel 8 körül még felnézek ide,hátha.....

Jöjjenek az ígért képek....
Virág szülinapja,fürdős és malomvölgyi képek...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

sziasztok,jó éjt:Erika

cseriviola

Sziasztok,

lassan rekordot döntök a bejelentkezéssel.. :) :) ma már 2x voltam...

Ancsa,
nagyon sajnálom hogy így álltok a férjeddel, szerintem tedd ki a szűrét mielőbb. A kis Liza nagyon édes, és örülök hogy jobban van.
A felsőlégúti betegségek miatt tudom ajánlani a Tóth Lorettát fül-orr gégész, tatán rendel, nagyon ügyes, és nem drága 3000Ft. Hátha tud segíteni. Asszem a neten is lehet neki írni a házipatikán, de ha nem akkor keress rá a nevére kidobja.

Betti,
igen felvették a Mátét a Kodály oviba :) :) jó mert nagyon tetszik neki. Nektek szurkolok!!!

Lola,
meglátjuk a szerdát, talizhatunk! Kocsival mentek?

Erika,
pusziljuk a Virágot, nagyon nagy lány lett már. Jól vannak a Hugiék? Szólj neki hogy jöhetne ő is :)
A torta amit csináltál fantasztikus komolyan.

Ági,
a gyerekek nagyon jól elvannak szerencsére. A Máté nagyon szereti a Lilit, egész nap puszilgatja,simogatja, segít öltöztetni, pelenkázni. Nagyon büszkék vagyunk rá, egyenlőre nyoma sincs testvérféltényeségnek, később meg majd meglátjuk :)
PIHENJ SOKAT-SOKAT!
Amúgy a napok nagyon-nagyon húzósak, ugye van házimunka is, és esténként csak bedőlök az ágyba. De Apával mindig össze szoktunk mosolyogni, mert nagyon jóóóó, hogy már 4en vagyunk!!!!

A Máti betegsége előző hét pénteken kezdődött, enyhe lázzal majd több takonnyal, ill gyulladt mandulával. A legjobb persze hogy mi is kidőltünk teljesen mellette. A Lili egyenlőre jól van, nagyon remélem nem lesz beteg szegénykém. A Máté ma már nagyon jól volt - le is mosta a kocsit :) :) :) (persze az apukámmal)

na megyek lassan szoptatás.

ja képek is vannak
tündérkém
Kép
ezeket ma csináltuk
Kép

Kép

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Zsanka: szerintem Lola nevében is mondhatom, hogy babakocsival terveztünk menni, de hát ahogy az idő áll, nem is tudom... Azért holnap reggel 8 körül még én is felnézek. De szerintem napolni kell :( Örülök, hogy felvették Mátét. Magdiékhoz megy?

Nagyon édik vagytok a fotókon, iwiwen is láttam. Hát... ismerős ez az ágybadölős sztori. Én is nagyon fáradt vagyok estére. Kérdezte egy ismerős, hogy miért nem este vasalok (mert mondtam, hogy napközben nagyon gáz a mászkó, kúszó, menő gyerekektől). Mondtam, hogy valamikor tán nekem is kéne pihennem!

Tegnap este a vacsi maradványainak mosogatásához is erőteljesen meg kellett erőszakolnom magam, hogy megcsináljam! :) Ez volt este fél tízkor. Persze éjjel meg kelni kellett. Mondjuk éjjel most aludt Bence, reggel 6-ig, akkor éhes volt a picurkám. De hát Dóra néhányszor megint fent volt éjjel. Egyszer át is jött a tök sötétben, akkor már ott maradt velem. Apa meg ment a kicsibe! :)

Cserieri: nagyon jók a képek! Virágnak jó kis bulija volt, legalább ott még jó idő volt! A fürdős képeken Viki arckifejezésében Emesét véltem felfedezni, mint aki azt mondja, " anya, legalább fürödni hagyjál fotózás nélkül!". Emesének néha herótja volt a fotózástól már! :) A torta zseniális, nagyon szép!!!! A kirándulásotok meg nagyon szép helyen volt. Tényleg kell egy kistesó játszópartner már Vikinek! :)

Még Brendon nem válaszolt, de este apa lefotózta azt a szöget, mondja, hogy ez olyan gyári valami, tehát nem ez a szimpla vas szög. És nagyon éles! :( Amikor Emese meglátta az öcsije lábszárát, két helyen felkarcolódva (az egyik tényleg elég mély), meg az enyhén véres lepedőt, elkezdett zokogni. És káromkodni. Úgy szidta a Brendont, hogy ide nem írnám le részletekben! :) Édeseim...

Na megyek, Bence mivel korán kelt, most visszaaludt, mi meg tévézünk addig kicsi Dórival. Ma csak későn, négyre kell mennem Emeséért, mert sulis program van.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Csatlakozok a "mosottszar" anyukákhoz. Most Dani kelt óránként hajnalban. Lehet hogy fázott. Betakargattam és most érdekes elviseli a takarót, amúgy nem lehet betakarni, mert lerúgja. Most meg úgy alszik mint a bunda. Gergőt is reggel fél 7-kor megint kidobta az ágy. A hasával szenvedett. Pukizott nagyokat. Evett kétszer is 1 órán belül, majd kicsit még aludtunk. Talán egy órácskát.

Tegnap sétiztünk az "új" babakocsinkkal. Nagyon jó. Dani hagyta magát tolni nagyrészt, de egyszer kikéredzkedett kicsit sétálni és babakocsit tolni. A zuhét megúsztuk.

Szerintem is elmarad a tali. Ha holnap is ilyen idő lesz. Ebből még eső is lehet. De legalább hétvégére jó időt mondtak már.

Zsanka!

Nagyon helyesek a gyerekek. Máté nagyon édes lehet, ahogy gondoskodik a hugáról. A házimunkával már én is jócskán el vagyok csúszva. Ilyenről, hogy ablakpucolás, szőnyeg- kárpittisztítás nem is merek álmodni. Bűntudatom van, ha éppen mondjuk mosogatok és Dani tépi a nadrágom és azt kell mondanom neki, hogy várj kicsit, el kell mosogatnom...
Lilinek meg óriási haja van. Nem égett a gyomrod a terhesség alatt?? Az jó, hogy nincs testvérféltékenység! Sajna néha nálunk előjön! Dani amúgy se egy szimpla gyerek.

EDB anyu!

Ledöbbentem ezen a matracos sztorin. Helyedbe ha a Brendon nem válaszolna (bár tudom nem ők gyártják és nem feltétlenül tehetnek róla, ez a gyártó hibája) akkor más szervhez is fordulnék, már ha lehet, mert ez is nem helyes. Tv-ben is lehetett látni sok nem helyes dolgot, pl. egér, skorpió a kajában... stb. Ezeknek is csak lett valami következménye, nem??

Na megyek, mert Gergő már megint megfordult, de visszafele még nem mindig megy neki.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Szerintem is tegyük át a talit.Ha nem is lesz eső,eléggé hideg van.
A nagyobbacskák még nem is fáznának ,mert ugye sokat futkosnak,de a piciket nem lehet letenni a hideg fűbe.
Biztos találunk megint olyan időpontot ami mindenkinek megfelel.

Zsani!
Örülök hogy felvették Mátét!!
Gondolom mindenki megcsodálja Lili hajacskáját.Gyönyörűség ez a kislány.
A közös tesós kép olyan megható.

Jövök még.
Csak jött anyukám

Betti

Kép
berna23

Sziasztok,

Jók a képek!!! :lol: :lol: :lol:
Cserieriéknél és Zsaniéknál is!!!!

Boldog szülinapot kívánunk mi is Virágnak!!! (utólag :oops: )

Ági,
Tényleg legyen első a babó és a tanulás másodlagos.
Nekem szerencsém van, most tök jó anyagrész volt 5 héten keresztül (házszerek a kozmetikában pl. tej, tojás, gyümölcsök, teák, zöldségek, magvak milyen hatóanyag van benne, mire jó, házi pakolások készítése, stb), aztán jön egy kis kémiás ez nem lesz túl érdekes, de át kell esni rajta.
Vizsga csak a legeslegvégén lesz: januárban, ez adja majd a szakmát (elmélet feladatlapon, tétel húzás 100 tételből szóban és gyakorlat)
Minden héten tanulok! Mert azt nem szabad hagyni, hogy csak a végén! Főleg mert érdekel, így könnyebb!

Szilvi (EDB)
Tök bosszantó ez a szög dolog.
Szegény Bence!
Sztem is inkább a gyártó felelőssége ez a dolog.
A Brendon csak közvetíthet, megadhatja a gyártó elérhetőségét, stb...

Betti,
Sikerült valamelyest helyrepofozni a babakocsit??
Remélem nem túl gáz az állapota és hasznát veszik. Hordozót rápróbáltad?

Mi pénteken nagynénémnél és apu anyujánál voltunk, szombaton a fővárosi állatkertben, utána meg anyuékkal taliztunk a balatoni háznál, itt aludtunk, jött dédi is, aztán másnap hazajöttünk és este még anyósékhoz is beugrottunk. Jó sok kajával pakolt fel mindenki. Hurrá! :lol: Nagy segítség hogy alig kell vásárolnom!

Tegnap volt Rékámnak az anyák napi ünnepsége! Aranyos volt! De volt hogy sokat röhögtem rajta. A kör közepén állva meg épp tüsszentett, közben a többiek énekeltek. A táncnál is el volt maradva a forgással, leguggolással. Olyan édi volt.
A fényképezőt persze itthon hagytam... :?

Remélem megkapom az engedélyt a hatóságoktól a kozmetikai szalon nyitására. Szorítsatok!
A pince szinten lenne. Ami nem igazából pince, mert nagy ablakai vannak és normál ajtaja. Most a tervező csinálja a falak berajzolását (kell előtér, wc, kézmosó helyiség, kozmetikai csap) aztán majd engdélyezi a tbányai építésügyi hatóság, aki továbbítja az Antsz-nek majd. Ha minden ok, jövő hónapban megvehetjük az anyagokat (tégla, csempe, szaniter, járólap, munkapult). Jó lenne ha nem lenne még Áfa miatti árdrágulás... :roll:
Aztán a nyáron Andrásom mindent megcsinálna. Ősszel pedig jönne a kozmetikai berendezés, télen az alapanyagok megvásárlása.
Most sokat foglalkozunk ezzel. Mit? Hol? Mennyiért? Neten böngészünk főleg... Már kezd kialalkulni a kép :lol:
Szóval most nagyon össze kell húznunk a nadrágszíjat! Kicsit nehezen megy... :roll: Túl sok a befizetnivaló... bár mi az árammal jól állunk és már gázszla sem lesz szerencsére. Max.3-4 ezer a melegvízre... Csak hitel ne lenne!!!
Amit most május végére terveztünk hosszú hétvégét apával arra még elmegyünk a motorral :lol: Ilyenkor annyira jól feltöltődünk! Nagyon fontos! Újúlt erővel megy dolgozni, nekem pedig sokkal több a türelmem a lurkókhoz!

Bocsi, hogy hosszúra sikeredtem, de már régen írtam...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

emesedora
Hol lehet kapni ezt a zabpelyhet?
Sajnos nekünk a doki nénink kategóriku7san kijelentette,hogy csak 6 hós korig írja fel az 1-es tápszert,mert állítólag utána már nem írhatja fel és kevés is a gyereknek a tápanyagtartalma.
De nem vagyok túlságosan meglepve,más szempontból se úgy áll a dolgokhoz,ahogy kéne......
Látod,ez még eszembe se jutott,hogy szőlőcukrot tegyek a gyümibe.
Egyszerüen kiköpi az almát, banánt.
Pedig én is azt hittem,hogy azok fognak neki menni.
Érdekes hogy az almalét megissza pedig.
Holnap veszek szölőcukrot, és megkóstoltatom vele ugy,hátha.....

Vettem neki multivitamint is 4 hós kórtól adható, tök fincsi édes narancsos íze van és azt is kiköpi.
Úgy issza csak meg,ha beleteszem a teájába,egyépként nem fogadja el tisztán azt sem.

Erre az E.coli bacira Aktil duót adtak neki.

zsanka
Hogy érzi magát a kismama? Örülök neki,hogy nagy a boldogság :)
Gratulálok.
Igen,szépen lassan ho9zzuk be a lemaradást,aminek borzasztóan örülök.
Képzeljétek tegnap óta tologatja fel magát kézzel :) felakar ülni,csak még eldől mint a zsák a kis szentem :D

Pasi ügyben egyetértek veled emesedora.
Csak sajnos nem hajlandó költözni,hiába küldöm.
Azt pedig nem szeretném,ha a gyerekek veszekedésbe nőnének fel,így sokszór visszafogom magam miattuk. Lányom idén lessz 9, ő már nagyon sokat megért az itthoni dolgokból és eljutottunk oda,hogy tegnap már ő is zavarta el itthonról az apját,mert látja hogy az elmúlt hónapokban hogy kikészültem.
ugy látszik apa erre kapcsolt, mert pont tegnap este ígérte meg hogy megváltozik.
kérdésedre válaszolva pedig, nem,soha nem volt elötte semmi baj sem vele, mindíg tisztességesen haza adta a fizetését a családnak.
Nem ivott,nem költött el belőle soha semmire.ha venni akart magának valamit,akkor elment maszekolni,de nem vette el sose a fizetését. Épp ezért gondolom,hogy valaki megbolondította,mert éveken keresztül soha nem csinált ilyet. :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Cirmike!
Aranyos lehetett Réka nagyon az ünnepségen.
Kimostam a babakocsit.teljesen tökéletes,tök szép a huzata is.
Istikét abban toltam le a polgármesteri hivatalba,és képzeld nem akart belőle kijönni.
Nincs hozzá bébihordózó ,csak érdeklődtem hogy lehet-e rátenni.
Szóval köszönjük.És bocsi mégegyzser,hogy én lüke rossz helyre mentem és várnod kellett.
Nagyon jól hangzik a saját szalon. Én még soha nem voltam kozmetikusnál,mert mindig tartottam tőle hogy elszörnyed(mitesszerek).És hogy soha nem kerülök ki a kezei közül.
:wink:

Ancsa!
Reméljük bejön a szőlőcuki Lizának.
Ha nem titok ki a dokitok?
Szerintem egy nő megérzi ha van a férjének valakije.
Ha megváltozik akkor maradhat?

Gabi!
Takarítás elmaradásról ne is beszéljünk.Hetente sikálhatnám a szőnyeget vanish-el.Isti mániája mindent kiönteni,kispriccelni a cumisüvegből a falra szőnyegre,kanapéra.Ha kap egy kekszet beletapossa szandival a szőnyegbe.Feltudnék robbani.
Fogkeféjén a fogrémmel végigmos mindent,igy minden tiszta fehér.
Igy csak én mosom a fogá,kaja sincs csak az asztalnál a székében.De onnan is képes rádobálni a falra mindent.

Ági!
Megmaradtak Dorka fogán a foltok?Jártok fogászatra?

Csütörtökön kell vinnem mégis Istit.Dokinő mondta ne vigyem a betegek közé.

Betti

Kép
berna23

Cserierika!
Nagyon jók a képek.
A tortád megint fantasztikus.
Áruld el hogy van ennyi mindenre időd(takarók,torták,lakásdekorok).
:?:

Zsanka!
Teljesen egyforma a két tesó nózija ,szemöldöke,szeme.

Betti

Kép
berna23

Gyors helyzetjel!

Nemrég tettem le végre a valagam, írás közben vacsizok is aztán fürdés és TETTE!
Délután madaras Tesco-ba voltunk. Dani kajája egy 100-assal olcsóbb volt, így betankoltunk erre a hónapra, meg vettünk tejpépeket is (még mindig imádja), egy bodyt is sikerült a méretébe kapni (200 Ft/db). Hát még mondja valaki, hogy a családit és egyéb gyereknek járó juttatást nem a gyerekre költjük!

Bocsánat, de nagyon fáradt vagyok. Holnap majd reagálok a mai irományokra.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Na, itt vagyok korán, ahogy ígértem. Most "jelent" Pataki Zita. Azt mondja, hogy a mai nap a héten a leghidegebb, legcsapisabb! :) Hát jól beütemeztük... Úgyhogy napoljunk! Majd jövő héten, ha jó idő lesz már! Ráérünk....

Cirmike: nagyon ügyes vagy, hogy így megvalósítod az álmaidat. Kicsit irigy is vagyok (jó, tudom, hogy rengeteg pénz és munka lesz benne), mert a gyerekeket nagyon jól fogod tudni rendezni, így, hogy a Magad ura leszel. Én is ettől félek nagyon, mit tudok a gyerekek mellett kezdeni. Szívem szerint ovis korukig itthon lennék és utána is csak négy órában. Hát... majd meglátjuk. Más anyukát miért nem kértél meg, hogy fotózza le Rékádat az ünnepségen??

Gabi: én is pont erre gondoltam tegnap, mármint családi pótlék dologra. Mi is tegnap elmentünk venni mindháromnak szandált (kaptunk is hál istennek), ami nem volt két fillér (deichmann). Kicsik kaptak rövid nadrágot (c&a), Emesének sajnos nem kaptunk se a c&a-ban, se a takko-ban. Majd megnézzük megint a tescoban. Neki térdnadrág kéne, olyan suliba menős is, meg játszós is. Kínait nem hajlandó felvenni. Remek...

Betti:
én általában a vasalással vagyok elmaradva (most is), de már nem akadok ki ezen. Eljön az idő, mikor majd tudok a gyerekektől vasalni, még kb. 3-4 évet kell így kihúznunk! :) Dóri nekem is szeret öntögetni, meg a legújabb, hogy imád rajzolni, hát... mit ne mondjak. Parketta, linóleum, asztal, a ruhája, semmi se szent neki! :)

Ancsa:

Nem tudom, ilyen pelyhet hol lehet kapni, de a tescoban kint abban a gyógynövény boltban el tudom képzelni. Szőlőcukit lehet pl. rossmannban, szerintem gyógynövényben is, dm-ben is (a por változatot vegyed). Nyugodtan izesítheted picit már a kajáit. Sőt, hat hónapostól lehet elvileg búzalisztet is enni, de mi a rizsliszt pártján állunk. Az is sűríti (bukás miatt is jó). Illetve van a Sinlac pép, amit 4 hótól lehet tej és szójaallergia esetén is használják, úgyhogy tuti biztonságos. Mi Dóránál használtuk tavaly, jó sűrűre is lehet csinálni, kanállal, de cumisüvegből is lehet tápként. Vannak a neten hozzá receptek, gyümölccsel stb, akár baba sütit is lehet belőle csinálni (szerintem tuti a bukásra is jó lenne Lizának). Recept nélkül is meg lehet venni, és olcsóbb, mint a kettes tápszer. 1334 forint. Én a helyedben a kettes tápszerből adnék neki reggel, napközben, sinlacból pedig este üresen, illetve napközben meg tejpépként, gyümivel, ilyesmi. Így a kettes tápon is spórolsz (nem eszik belőle annyit).

Lola: ma délben megyek Emeséért. Mész Somáért? Akkor esetleg elhoznád a rizslisztet?

Köszi előre is

Na megyek, Bence rosszalkodik, itt mászik és rángatja a számítógéphez tartozó fülhallgatót (koppanás, megszerezte :)).

Ja, Brendon hívott. Azt mondták, hogy vigyem fel a legközelebbi boltba és kicserélik a matracot vagy levásárolhatom. Még nem döntöttem.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Akkor marad jövöhétre a tali.

Nagyon-nagyon hideg van.Hajnalban ki kellett mennem elengedni akutyát,mert vonyitott.Pizsiben mjad bafagyot a senekem.
Pocsék éjjelünk is volt.Isti fogzik.Sokszor felsírt.Összerugdalt minket.Sokszor ivott. :?

Emeseanyu!
Legalább hajlandóak kicserélni.

Gabi!
Egy ideig gondolkodnom kellett igy kómásan mi is az amadaras tesco.
A családi szinte nulla a gyerekre(pelenka,ruha,élelmiszerek).
Remélem ezt nem vezsik el tőlünk.

Ismerősék most voltak benn a bankjuknál szocpol ügyben.Azt mondta nekik az ügyintéző nő hogy már csak házasok indulhatnak esélyesként.
Ők be is jelentkeztek,még volt május 30.-ra időpont.
Úgy kiakadtunk párommal,még bemegyek hogy ez valóban igy van-e(mindenhool össze vissza beszélnek),és ha igen akkor elegünk van ,nem lesz szocpol.
Tegnap meg az épitési osztálytól volt kinn egy ellenőr,és közölte hogy le kell bontanunk a p
árom műhelyét.Holott a tervező azt mondta minden rendben van.
Nem is kevés pénzbe volt,és párom két kezével csinálta.

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Megint gyors bekukk!

Gyerekek nemrég keltek. Engem is hagytak aludni! VÉGRE!

Tali elmarad az eső miatt.

Madaras Tesco= Auchan

Na majd jövök, ha Dani alszik délután! Bár 2 napja nem akar már azt sem!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Betti:
én eddig is úgy tudtam, hogy csak házasok igényelhetik a szocpolt! Nézz utána esetleg a neten!

Gabi:
de jó Neked!! Én még ha hagynának is aludni, kelnem kell Emese miatt, negyed hétkor. Készíteni a sulira. Alig várom mindig a hétvégét (ő is)!

Már beágyaztam, fő az ebédünk (paprikás krumpli), meg Bence ebédje is (krumpli, borsó főzi, hús nélkül most, kicsit natúr joghurt bele és egy levél saláta bele). Remélem ízleni fog neki... mostanában nagyon jó evő, bár mindegyik! Dóri miatt már alig merek a konyha felé menni, mert rögtön szalad utánam, hogy "nyamnya". Szerintem már unalomból is enne, vagy mit tudom én. Mert amúgy nagyon jól elvan, látszólag nem unatkozik.

Na megyek. Még porszívózni akarok, hajat mosni. Most alszanak a kicsik, addig fürdök, hajat mosok!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jelentem ezt is behabzsolta Bence... Dórika meg a paprikás krumplit... most durmol. Ezért kicsit késünk ma szerintem Emeséért, hagyom inkább aludni.

Fos idő..... :(

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Voltunk ma a böliben játszócsopiba.Istike annyira jól érezte magát.
Remélem hamar beszokik majd ősszel.
Ebédelni nem tudtunk,mert az előre kell jelezni.
De jövőhétre beirattam ebédre is.Hátha ott a többi gyerekkel majd megy a husi evés is.
A kedvesebbik gondozónénit jól kifaggatam mindenről.
Ő szereti ha kérdeznek az anyukák,illetve mesélnek a csemetéről.
Igy könnyebb a böli és a család közötti összhang.

Emeseanyuci!
De jó hogy jól esznek a gyerkőcök.Emlékszem Isti is szerette a salátát,igaz már kihagytuk az étrendből.Bár lehet csinálok neki belőle finomat.
Emese már számolja visszafelé a napokat a nyári szünetig?
Élettársak is vehettek fel szocpolt ,vagyis csak az egyik szülő,a másik pedig aláirással elismerte hogy például az anya vette fel,ő nem tart rá igényt.
Bár én már úgy összezavarodok ebben hogyinkább utánaolvasok.De amikor benn voltunk Ersténél mi mondtuk hogy élettársak vagyunk,azt mondták nem baj.

Istike alszik.(mostanában szokott).
Ma túrós tészta van nálunk ebédre.

Bettu

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti:
ezt találtam...

Ki veheti igénybe, mely családtagok után?

Az általános feltételek meglétén túl lényeges előírás, hogy a kedvezmény az építtető (vásárló) által eltartott, vele közös háztartásban élő és a felépített vagy megvásárolt lakásba is együtt költöző gyermekek és egyéb eltartott családtagok után vehető igénybe. Főszabályként nem feltétel viszont az, hogy házaspár legyen a kedvezmény jogosultja (egyedülállók vagy élettársi kapcsolatban élők is igénybe vehetik), és az sem, hogy a támogatás felvétele hitelfelvétellel párosuljon .

Nagyon fontos, hogy a kedvezményt ugyanazon gyermek vagy más eltartott családtag után csak egy alkalommal lehet igénybe venni .

Vagyis tényleg nem volt feltétel korábban a házasság, bár ez, hogy hogy változott és mikor, nem tudom. Roppant mód érdekes lenne, ha most változtatnák meg, mikor eltörlik.

Emese nem számolja még vissza a napokat, de nagyon várja. Fárad. Látom rajta. Azért így óvoda után rögtön nehéz ám nekik, hogy végig ülje az órát, figyeljen,tanuljon, otthon is tanuljon. De hát muszáj megszokni! Ja, Betti, örülök, hogy Istike elvolt a böliben. Szerintem teljesen neki való az a közeg, korosztály. Nincs hír párod munkahelyéről?

Lola: köszi!!!!

Tegnap csináltam én is gyümis túrót Bencének. Fini lett. IMÁDTA!!!!
Negyed kiló túróból, egy kecskeméti őszibarakból (190 ml), meg egy egész banán (nem üveges) ból lett 500 ml gyümi túró (egy kiskanál cukorral). Az 500 ml-t két részletben ette meg, tegnap este az egyiket, ma a másikat. Éjjel nem is kelt fel egyszer sem! :) Reggelig nyomta a szunyát. Összevisszaságokat olvasok a túróról, van ahol 8 hót, van ahol 9 hót, van ahol 1 évet ír. Védőnénim mondta, hogy nyugodtan lehet adni 8-9 hótól, főleg, ha nem lesz baja tőle. Nincs. Mondta, hogy a kalcium miatt meg nagyon jó!

Szilvi: azóta mizújs Veletek?

Ancsa: kaptál szőlőcukrot? Hát... bízol Te ebben a nagy változásban???

Na megyek, tanulunk!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ancsa!
Sz.tem az OTP-nek mindenképpen írjál egy levelet, amiben leírod a helyzetedet, hisz gondolom akkor már jóideje nem tudsz hitelt fizetni........ Jobb mintha tudomást sem veszel (majd csak lesz v.hogy) a helyzetről. A lakás közös tulajdon? Esetleg kijelenteni a férjedet az okmányirodában?
Elég gáz a helyzeted mindenesetre, kívánom hogy legyen mielőbb javulás! Férjed viselkedése: no comment. A gyerekeket sajnálom. Amit Emeseanyu mondott a tápszer-spórolással, jól hangzik...

Gabi!
Jó áron vettél bodikat. Úgy látszik a tegnapi nap gyerekruha vásárlás volt többünknél: Én Somának r.ujjú lenvászon inget vettem (anyák napjára is többek között) 990-ért (magyar készítő) meg kínaiban fehér-kék kockás csini térdgatyót. Kéne még szandi, meg hosszú tavaszi gatya is Neki. Szerencsére évnyitóra örököltünk fekete gatyót szeptemberre. Noé egy tappancsos talpú zoknit kapott, most hogy feszt feláll a parkettán, Engem meg a frász kerülget, merre borul!

Na a talit jól elmosta az eső, bár hétvégére már 28 fokot néztem az előbb. Szerintem jövő hétre átrakhatjuk, persze csak ha jó Bettiéknek!

Nálunk ma zöldbabfőzi volt fokhagymás pulykával, holnap csak csőtésztát főzök a husihoz... éééééés du. anyák napja, úgy várom! Most lettem kész a gyümis sütivel. Soma zselatinos sütit rendelt (nem pont ez való kínálgatósnak, de kérése fontos ugye!)

Cseriviola!
Virág képei szuperek, látom lett már az udvarban Nekik csúszda, tök jó! Virág nagyon nagy csajszi lett, Anyukája is jöhetne dicsekedni!

Petra, rég jártál erre Te is!

Betti!
Miért kell lebontani, azta........... milyen műhely? Nem kellett volna beengedni!
Kívánom, hogy sikerüljön a bölcsiben az evés, és nemsokára úgy gondolj erre a cécóra, mint rossz emlék!

Cirmike!
Ilyen hamar lesz szalonod? tök jó, azt hittem majd később. Így tényleg tök jól be tudod majd osztani az idődet. Van már Szőlősőn kozmetika egyébként?

lola77

Sziasztok!

Betti!

Lehet lemaradtam valamiről, vagy átsiklottam felette, de most akkor Isti bölibe megy? Felvették?
Sajnálom ezt a "ház" dolgot. Hát nem egyszerű semmi se. Sokszor a Tv ügyvédje-ben, meg a Híradóban is olyan dolgok vannak, hogy csak pillázik az ember.

Jöv hétre meg 30-35 fokokat mondanak. Tali részéről jó időnek ígérkezik. Párom is erősen gondolkodik, hogy itthon marad velünk.

A mai napunk egész jól telt. Bár ugye a lakásban rekedtünk. Danival délelőtt mesét néztünk. Gergő csak! estére lett nagyon sírós. Ha túlpörög nagyon nehéz elaltatni.

EDB anyu!

Tök jó, hogy nincs gondod a gyerek "kajáltatásával". Jó huzatja van Bencédnek is! Tök jó, hogy így megeszi az általad főzött, kreált ételeket. Gergőt már szeretném én is erre szoktatni. Már tapasztaltabb vagyok e téren( Dani miatt kicsit jobban is), remélem előnyömre válik.
Örülök, hogy dűlőre jutottál a Brendonnal. Majd eldöntöd mi is legyen matrac ügyben.
Én is írtam nekik, mert amit kaptunk babakocsit kellene hozzá egy kis kütyü, hogy biztonságosan tartsa az ülést a váz. Nem tudom anno hol vették, de már 6 éves a kocsi. Erre azt írták, hogy csak a náluk vásárolt garis, illetve már nem garis babakocsikkal foglalkoznak. De ennek a márkának kizárólag ők Magyaro-on a forgalmazója. Akkor kihez forduljak ha nem ő hozzájuk. Mivel nem terveztem, hogy nyomozok a babakocsi eredete után így kicsit kiakadtam, hogy ha fizetném az alkatrészt, akkor miért nem hajlandóak rendelni. Na mindegy!

Lola!

Jó sok mindent vettetek és még kell is egy pár dolog. Azt hiszem nem írtam a múltkor, de nagyon jó lett a hajad. Erősen gondolkozom én is a vágáson, hasonló okok miatt.
Megyek mert ragadnak szemeim.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi: szerintem ne hagyd magad babakocsi kütyü ügyileg. Mi is annak idején brendonban vettük a kiságyat, és mikor Dórinál elővettük, láttuk, hogy kell bele alkatrész. Felhívtak őket, egy hapsival beszéltem (azon a számon hívtam, ami brendonos honlapon van, egy 70-es szám). És mondta, hogy rendelnek olyan kütyüt, ha kell. De közben férjem meg tudta csinálni anélkül!

Lola: köszi a telefonos segítséget, kész is vagyok vele! Jó anyáknapozást! Élvezd ki, mert itt suliban is van, de azért biztos nem lesz már olyan családias, és állítólag nem igazán nagymamás. Tényleg V.Erika nálatok ez hogy szokott lenni???

Vasárnapra 30 (!) fokot mondanak! Izzadni fogunk, mint állat! :)

Na megyek, ma nem kell főznöm, de teregetek, meg rendezem a "kölyköket!".

Sziasztok

Szilvia

Lrita: mi van veletek? Azóta jobb kicsit Mírával? Láttam iwiwen a fotókat, nagggyon édesek a gyerekek!!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?