Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok.

édes Maja :lol:

nem értem a védőnőitek...............
miért kell egyből tápszer????ha alszik a gyerek,van kaki,pisi és nem FOGY,akkor minnél többet cicire kell tenni és be fog indulni a tejci.
ha 15 perc(csak írtam egy időt)utánn megkapja az üveget akkor,hogy dolgozzon a cicin????így nem,hogy több lessz a tej,inkább egyre kevesebb.
adjatok időt a babáknak,és a melleteknek.nem mehet minden simánn az elejétől.

bocs,nem akarok senkit megbántani,csak Patriknál én hagytam magam............

Kép
Kép
ettike

Gesztenye, igen, csak felhívod őket, és elmondod, mi a helyzet. Az a baj, hogy hiába, hogy most csak 20-at adsz neki, lehet, hogy pár nap múlva már egyre kevesebbet cicizik, és egyre többet kell tápi, ha olyan Luca. és ezt nem lehet előre tudni. Persze mondanám, hogy adjátok pohárból, vagy kanálllal, vagy fecskendővel, de mivel visszamész dolgozni, nem baj, ha szokja a cumisüveget. Csak ugye ha minden kaja után van cumisüveg, az tök más, mint ha egy nap egyszer, vagy egy héten párszor. szóval erre gondoltam... Látod, bogiéknak is megjött a sok tejcsi, ők kicsit több haladékot kaptak, úgy tűnik... asszem Tisáék egyébként pont így jártak, és léna már csak tápis.

A tej a tejleadó reflex miatt folyik. pl attól, hogy sír luca, vagy megérzed az illatát, vagy ingerlődik a melled, kiváltódik. ez segít szopi közben is, hogy ürüljön a tej. egy szoptatás alatt több is van, ezért is van az, hogy a baba cumizgat, cumizgat a cicin, aztán egyszer csak nagy kortyokban nyelni kezdi a tejet, mikor az ember azt hinné, hogy már tök üres - az anyai szervezet rásegít. (Emiatt is gondolom, hogy hülyeség, hogy csak 10 percig szopjon a baba) egyébként szerintem sincs kevés tejed, pont annyi tejed van, amennyi kell lucának, hiszen nem panaszkodsz, hogy kaJA UTÁN SÍR, VAGY NEm kakil, nem pisil... Ezért is gondolom, hogy esetleg a liga tud neked segíteni, mert sajnos ezek a védőnők gyakran fontoskodók. Van, mikor tényleg baj, hogy nem hízik a baba, de úgy gondolom, két hetesen, egy kiegyensúlyozott kislánynál nem biztos, hogy ezt ki lehet jelenteni... A kevés tejen pedig pont nem a szoptatási idő csökkentésével lehet segíteni, meg a tápszeres kiegészítéssel... hanem pl a kétóránkénti szopival, összebújással, pihenéssel. Remélem nálatok is teljesen megoldódik a dolog, és ha fontos a szoptatás, hát akkor kizárólagos szoptatással!!!

és örülök, hogy erőt tudok adni a kínlódásaimmal, de megmondom őszintén, még ha misi nem is az az álombaba, amit beígérnek harmadikra, azért könnyebb nekem most, mint anno rékával volt. sokkal kevesebb a félelem, az ismeretlen, több a türelem és a beletörődés, mint első gyereknél. Tudom, min nem lehet segíteni, és mikkel érdemes próbálkozni. vannak trükkök, praktikák, tudom, mire kell figyelni, mi az, ami már gond lehet, és érdemes megmutatni szakembernek. csomó felesleges körtől, aggódástól megkímélem magam. SZóval én úgy gondolom, hogy első gyerekesnek nehezebb lenni, mint háromgyerekesnek. Jó, vannak kihívások, mert nem egyszer, meg nem kétszer nehéz a logisztika, pl nagyon nehéz félkézzel kakis bilit kimosni, és közben megbeszélni a legnagyobbal az élet dolgait, szóval egyszerre hárommal kell foglalkozni. De már tudom, hogy napról napra könnyebb, fél év múlva tök jó lesz, és egy év múlva rohadtul rá fogok érni mindenre :) Azért ez nagyon nagyon sok erőt ad ám! Meg tökjó ide jönni, nagyon hiányozna, ha nem lennétek. Meg hát, amit mondtam, hogy én bizony leteszem a házimunkát simán. Ne egyen meg minket a kosz, lehessen átmenni a lakáson, meg legyen mit enni, legyen mit felvenni, de pl nem töröltem port, mióta hazajöttem, és a pókhálók is kezdenek dekoráció jelleget ölteni.... :D

Ildi! gripe watert patikában kapsz! 5ml -es fecskendőt is vetess hozzá rögtön néhányat, azzal a legkönnyebb beadni!

kikocska

Uh, hajnali 3 óta fent vagyunk, most talán elaludt :roll:

Én is pont úgy vagyok, mint Gesztenye, amikor kezdeném feladni, eszembe jut Kikocska :)

Azt hiszem megkísérlek lepihenni, hátha...

Kép

Kép
sildi83

MAGNÉZIUM fáradtságra!! fel lehet élni a megmaradt készleteket, egyétek, és erőre kaptok :) vagy írtam végül tegnap? 8) :oops:

Ildi, kitartás, remélem megy majd az alvás :(

Kocska, neked akarom már mióta írni, hogy:
Én anyatej leadó voltam, és hetente kétszer jöttek érte, talán kedden meg pénteken. Igaz elég komoly előírások voltak, hogy hogy kell fejni, de volt, hogy 3napot a hűtőben voltak az üvegben, a 4 fokot kellett beállítani a hűtőben. És még ugye utána elvitték, meg másnap osztották csak ki az anyukáknak, szóval biztos többet lehet a hűtőben, ha viszonylag tisztán fejsz - steril eszközzel steril tárolóba (kifőzött pl). És biztos nem volt vele gond, mert azt mindig mondták volna. Egyébként pénzt is adtak érte, és a bacisért nem fizettek (volna)
Szóval hűtőben 2-három nap biztos belefér, és én 12 (vagy 6???) óráról tudok szobahőmérsékeleten, gondolom utána már nem bír ki napokat a hűtőben...

na, rákerestem:
"Hogyan fejjük?

Hogy az anyatejet biztonságosan - és akár hosszú távon is - tárolhassuk, már a fejésnél be kell tartanunk bizonyos higiéniai szabályokat.
Alapos kézmosás után langyos vízzel mossuk le vagy törölgessük át a mellet, csak ezután kezdjünk a fejéshez.

Akár friss fogyasztásra, akár fagyasztásra szánjuk a tejet, a fejéshez használt eszközöket is fertőtlenítsük legalább naponta egyszer, darabjaira szedve - de van, aki a minden használat utáni sterilizálásra esküszik. Ha nincs külön erre a célra kapható, hidegen fertőtlenítő dobozunk, forró vízben főzzük az eszközöket fél órán keresztül. (érdemes citromsavat tenni egy kiskanállla időnként, hogy ne vízkövesedjen be a cucc!)

Meddig áll el a lefejt anyatej?

Ha betartottuk a fenti szabályokat, az anyatej szobahőmérsékleten, hűtés nélkül is eláll 8-12 órán át. Hűtőben (4 fokon, vagy az alatti hőmérsékleten) két-három napig, lefagyasztva fél (egyes szakemberek szerint egy) évig."

na, megyek, megint látszik, hogy a nagyok oviban, itt esz a fene, ahelyett, hogy kicsit haladnék a háztartással :)

kikocska

Sziasztok!

Kezdek kicsit magamra találni én is, most mondjuk azt várom, hogy bealudjon a baba a reggeli után.

Szoptatás: nekem is muszáj tápszert adnom kaja után, mert császárral később jön a tej, szerencsére nekem már az 5. napon átalakult az előtej átmenetivé, de egy majd' 4likós babának ez nem elég. A kórházban 3 óránként hozták ki, így elég sok előtejet összeszedett magába, de pótolni kellett ott is anyatejjel, táppal teával. Amíg nem lesz több tejem, ez így is marad. Fejni nem tudok, teljesen kiszívja, ha 2 szoptatás közt kiürítem, nem marad neki elég.

Egyébként rendes baba, 3,5-4 órákat hagy minket pihenni, elég ritkán kell 2 etetés közt foglalkozni vele, akkor is inkább napközben. Annyi babusgatás meg neki is jár :D

Azt árulja el nekem valaki hogy miért kellene cumira szoktatni a gyereket? Az egy pótszer. Az összes szoptatási irodalom azt írja, hogy gyengíti a szopás hatásfokát, mivel abból (ellentétben a cumisüveggel) nem jön semmi. Valóban megnyugtatja a gyereket, imitálva a mellretevés állapotát, de ez tüneti kezelés, azt kell elérni, hogy a baba nyugodt legyen, és ne szoruljon ilyen módszerekre. Nah mindegy, én kihagyom a magam részéről.

Megyek, mert csak nem aludt el még.

icamica

Ica!

Első gyereknél én sem akartam a cumit.
És nem is nagyon használtuk, csak az esti és nagy ritkán valamelyik napközbeni elalvásnál pár percig. Akkor is csak ha már minimum háromnegyed órát volt cicin és fájt nekem.
Beni nem is szokott rá.

De a második gyerek nem ugyanaz. A nagyobbal is foglalkozni kell, rá is kell időt szánni. És akkor kell minden, mikor a kicsi a cicin van. Ez a féltékenység, ami szerintem természetes.
Tehát ha azt azt szeretném, hogy a bátyus ne utálja meg a kisöcsit azért, mert állandóan csak vele foglalkozom, akkor kell a cumi.
És éjszaka is elég jó, amikor már majdnem egy órája csak cumizik a cicivel, én pedig fáradt vagyok.

De mindenkinek saját döntése, hogy adja-e vagy nem. És persze a gyereké is, hgy elfogadja-e vagy nem.

Kocska!

Én tiszellek azért, hogy a három gyerekkel is elvagy. Főleg, hogy Misi hasfájós.

Nekünk Ma éjszaka egy hát után végre újra volt magától kaki. Tegnap este bevetettem a Gripe Water-t. :D

És az éjszakai alvás is olyan volt, amit simán meg tudnék szokni. Maradhatna így amíg éjszakai etetés is kel.
Kilenc körül aludt el. Ezt nem tudom pontosan, mert ébren hagytam ott a szobában. Majd háromnegyed négykor kelt. Szopi, és alvás fél óra múlva. Reggeli ébredés nyolckor. :wink: :D :D :D
Persze a két fiú 5 perc eltéréssel ébredt, ygy volt egy kis bonyodalom, de ez legyen a legtöbb.

Na most mennem kell, mert a legújabb az, hogy egész délelőtt nem alszik Marci. És sajnos nagyon sokat akar kézben lenni.

Viszont elkezdett fájni a mellem. Kicsi, szétmasszírozható csomóval... Pedig azt hittem már megúszom. De majd este bevetem a homeós bogyókat. Nem hagyom elfajulni.
Szerencsére vannak ötleteteim, és sajnos tapasztalataim is az elkerülésre.
Vendég

Sziasztok!
Kikocska köszi a tanácsokat most már értem... de lehetne még 1 kérdésem? Ha előre lefejem a tejet akkor azt nem adhatom neki cumisüvegből nem? Nekem azt mondják csak pohár vagy kiskanál hogy ne kényelmesedjen...
Most egyenlőre nem állok neki ennek a módszernek mert mint mondtad mi szerencsére több időt kaptunk és a mai mérlegelésnél 70 pluszba van :) Szóval mi még szopizhatunk bátran!
És remélem lassan tökéletesek leszünk szopiban!

Majácska igen szép kislány.... nem hiába a fórumunk tagja! :)

Icamica úgy látszik a fórum babái nem csak gyönyörűek hanem nagyon rendes babák is és alukálnak rendesen is! :D

Sildi néha előfordul
Uppsz hangok!

Futok a manóhoz!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!

Nagyon ügyesen tudnak inni pohárból ezek a kicsi manók. De ha az nem megy,a kkor a kanál is jó. Csak az kicsit lassabb.

De ha beindul a hízás, akkor ezekre nem is lesz szükség.
Vendég

Na, már megint itt esz a fene, megpihentem, mert pont az íróasztalt takarítom, és juj, véletlen frissítettem egyet :D

Bogi, hagyd a fejést akkor a fenébe, ha alakultok! Jó lesz ez már! :) cicizzen minél többet, az az igazi.
Ha egyszer egyszer kap cumisüvegből, az nem gáz, csak a rendszeresség lehet rossz, és persze nem is minden gyereknél okoz gondot, csak a lustácskáknál. végülis jogos :)

Igen, Majácska nagyon kis cuki :D

És az előző oldalon levő fényképeket sem dicsértem még meg, pedig tüneményesek a babók! Mindegyik!

Icamica, én is cumiellenes voltam, egészen addig, míg réka 3 hetes nem lett. Akkor tettem fogadalmat.
Tüneti kezelés meg... Én is veszek be algopirynt, ha fáj a fejem, az is csak tüneti kezelés...
Ráadásul - bár lehet, hogy nincs igazam - én azt vallom, hogy ha egy csecsemő sír, valami baja van, ha nem sír, nincs baja. Ha beszélek hozzá, megsimogatom, megetetem, vagy éppen cumit dugok a szájába, és elhallgat, akkor már nincs baja. Ha más a baja, úgyis bőg tovább, és futhatjuk a következő kört. És tök jó, ha nem kell felvenni, ringatni, nonstop ciciztetni, hanem be lehet dugni a száját, és ezzel megnyugtatni. Mondom ezt azután, hogy fél éven keresztül szinte minden éjszaka óránként keltem szoptatni, és ha két órát aludtam véletlen egyben, akkor rettenetesen kipihentnek éreztem magam. BIztos csak mentegetőzés a részemről, de egy ilyen angyalian jó babával, mint a ti Miátok, elhiszem, hogy nem érted meg, hogy vannak olyan szintek, amikor hálát ad az ember, hogy van gumianyu, és nem kell a szervest bevetni... Ildiéké is ilyen szint. És remélem, hogy nem is fogod ezt a cumi-véleményedet megváltoztatni :)

na, visszatérek a takarításhoz, mert misi már egyre gyakrabban nyög... :)

kikocska

kkösz cat! remélem igazad lesz!

most itt alsik rajtam!
:D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Jajaj, bocsánat, a kérdésem elsősorban a többi elsőbabáshoz szólt inkább, a több gyerek esetén teljesen érthető a "gumianyu" (ez naon szép szó :D )

icamica

Icamica! 8 naposan még Léna sem igényelte a dudlit :wink:.

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Itthon vagyunk, épp mindketten alszanak 8) !
Köszönjük a gratulációkat!

Van tennivalóm bőven, szóval most csak Dharmának és Majának szeretnék gratulálni! Sok Boldogságot!!!!
:D :D :D
Ügyik voltatok, és milyen igazságos közös szülinapot választottak a gyerkőcök! :wink:

Meg még annyit, h tényleg hihetetlen gyors szülésre sikerült. 4:07-kor évredtem az első fájásra, és 7:52-kor született Barni! 8) :)
Jól vagyunk 50grammot híztunk is a kórházban és ügyesen szopizik!

Ha rendeztük a sorainkat, jövök majd!

Zsu
svs

Sziasztok!

Szuper éjszakánk volt (lehet, azért mert már nem éhezett Luca :shock: ).

Esti etetés után gyönyörűen elaludt a szobájában, éjfélkor felébresztettük, evés, utána megint alvás. 4-kor és 7.30-kor magától ébredt, de evés után azonnal visszaaludt a helyén.

Ma szopiztattam először ülve (végre nem fájt közben a senekem). Sokkal jobb volt így. Megint 70-et ciciből, 20-at üvegből.

Tisa!
Ti hogy álltok most? Szopi vagy tápszer? Vagy mindkettő?

Már akartam kérdezni: Luca elég gyakran hapcizik? Nálatok mi a helyzet? Illetve, ha csuklik, akkor mit csináltok? Mi eleinte adtunk neki vizet, de a védőnő azt mondta, hogy nem kell.

Kép
gesztenye74

Janka egyszerűen nem hajlandó elaludni egyedül az ágyában. Látom, hogy álmos, szépen betettem, egy ideig csend volt, de már sír. Sőt, ordít. Félek, hogy nem lesz jó vége, hogy csak a vállamon, a cicin vagy a babakocsiban tologatva tud elaludni :shock: Nem tudom mit kéne tenni ilyenkor, hagyni sírni?

Kép

Kép
sildi83

Maja nagyon szép kislány, nőjjön nagyra!!!
Zsu! Képeket kérünk!!! :lol:

Kikocska! Én is így vagyok vele, mint a többiek! Ma én is sokat gondoltam rád reggel, mert a nagy fiam is itthon maradt, nem ment suliba, mert "kutyásan" köhög és fáj a torka. Tudtam, hogy 10-12 van rendelés, és próbáltam összehozni, hogy jó legyen Pepének is alvás ügyileg. Nem volt egyszerű, hogy reggelit adni a nagynak, ruha kikészítés, stb..... és a kicsivel foglalkozás közben. Minden a lehető legjobban alakult, végig aludt, (persze már a hazaútnál kellett a cumi! :oops: ) de azóta is alszik itt a kocsiban!
És az én fiam már nagy, felöltözik egyedül, fogat mos, megreggelizik, stb. Milyen lehet neked??? Húúúúúúúúúú Hihetetlen csaj vagy!!!! :lol: :lol: :lol:
Marcinak még ráadásul az egyik füle is gyulladt, úgyhogy csütörtökig itthon lesz. De ő elvan a szobájában, játszik, olvas, tv-t néz, és azért társasozni is szoktunk, stb...

Pepe furcsán veszi a levegőt, ezt megkérdeztem a doktornénitől. Azt mondta, a babák velejárója fél éves korig, hogy sok pici levegő, aztán kihagyás, majd nagy levegő. Már azt hittem ,hogy valami baja van. De megnyugodtam. Ezt azért írom le, hátha másnak hasznára válik. Sőt, Pepének mostanában főleg éjjel szopi után mintha meg akarna fulladni a torkánál van váladék. Szopi közben nincs gond, az orra teljesen tiszta. Próbáluk leszívni napközben, de semmi nem jön. Azt mondta a doktornő, hogy valószínű, hogy reflux, és az képes váladékot termelni, ezért lehet, hogy "rágcsálja" (mintha rágózna néha!!!), és ott szürcsizik a torkánál. Néha tényleg visszajön neki a tejcsi, nem igazán evés utána büfinél, hanem rá 1 órára ahogy fekszik, tekereg, és a száján már ki is folyik... Szegénykének.
AZt ajánlotta, hogy emeljük meg az ágyat 8 cm-vel, vagy a matracot a fejénél. Kipróbáljuk!

A szopit tényleg próbáljátok megtartani, mert Marcival nagyon sok energiám volt még, és így csináltam: szopi, majd én lefejtem a maradékot, és a szopinál kipótoltam az előző fejésből annyit, hogy jóllakjon. Na, ez egy ördögi kör. Ő lusta volt, csak addig szopizott, amíg jól jött neki. Attól féltem, hogy Pepénél ne legyen ez, mert egész nap csak szoptatásból fejésből és melegítésből állt.
Ezt nem kívánom senkinek!!! Inkább most az elején többet cicire tenni!!! :lol:

Cat! Nagyon aranyosak a fiúk!! Látni Benin, hogy szereti Marcit!
Marci milyen kis szőke, és mennyi haja van!!!

Vannak új képeink: http://csonkaedina.fotoalbum.hu/

Kép

Kép
eda7

Ildi! Pepe is ilyen volt, főleg amikor van nálunk segítség (nagyi)
De most elkezdtem olvasni a Suttogót, és azt próbálom betartani.
Etetés, majd pelus csere, egy kis játék (ez már Pepénél kb fél-1 óra), bár attól függ, milyen napszak. Utána, amikor már kezd fáradni, ásítozik, akkor beviszem az ágyába (most éppen hason, ez jött be), kapcsolok babás zenét, és kijövök. (behúzom a sötétítőt is)
Na, ez most délelőtt bejött, már második napja. Délután babakocsiban alszik, mert vagy séta, vagy terasz, vagy a nagytesóért megyünk a suliba. (most éppen ott alszik, dokinál voltunk)
Este sajnos nem jött össze ez az egyedül elalszok, mert sírt. Már szerintem túl fáradt volt, azért kivettem, és kb 10 perc alatt el is aludt az ölemben, akkor betettem.
Eddig nálunk még az is gond volt, hogy kézben elalvás után nem lehetett betenni az ágyába, mert felébredt. De a hasonfekvés most jó nálunk.

Kép

Kép
eda7

Csuklásra én adok pár korty cicizést neki.
nagyon gyakran csuklik, büfi után, vagy etetés után 1 órával, gondolom ha sokat evett.
Hapcizni is sokat szokott. Az szerintem azért lehet, mert félre nyelnek és rossz helyen van, vagy éppen a nóziban van keresztben valami... Szóval ők még nem tudnak krákogni, és segíteni magukon, a természet megalkotta. Nem hiszem, hogy megfázás miatt lenne!!!!

Kép

Kép
eda7

Eda: Én is így tettem, pont a Suttogóban leírtak szerint, de keservesen sírt. Most áttettem a babakocsiba, tologattam kicsit, és elaludt. De ha nem alszik elég mélyen, és észreveszi, hogy áll a kocsi, akkor kezdődik a sírás. sajnos már ott tartok, hogy tök mindegy milyen módon, csak elérjem, hogy aludjon. Csak így hozzászokik ezekhez, aztán nézhetünk később...

Kép

Kép
sildi83

A mi babánk a hordozóban alszik, a kiságyban szörnyen meg van ijedve a hatalmas tértől. Próbáltuk körbegöngyölni is, de akkor is sírt. Majd belenő abba is!

A gyerekorvos azt mondta, a csuklás és a tüsszentés teljesen normális, még túlérzékeny a rendszer, ezért gyakori. Nem kell aggódni miatta. A szuszogás, szortyogás, levegőkapkodás fél éves koráig nem gond, attól van hogy szűkek még a járatok.

icamica

Ildi!
Én pont fordított sorrendben csinálnám és csinálom is! A 3 hetes babónak már vannak éberebb, érdeklődöbb időszakai... Én a helyedben előbb játszanék, dumálnék, stb. hozzá. Aztán mindig kaja előtt van a tisztába tevés, és csak utána a kaja. Addigra pont elfárad és elég éhes lesz, aztán tele pocóval talán nagyobb az esély, hogy elpihen.
Gondolj csak bele! Egy jó kiadós vasárnapi ebéd után a Te vérnyomásod is leesik és elálmosodsz. Mit szólnál hozzá, hogy tele hassal öltözködnöd, lábatemelned és mondjuk nagytakarítást kellene csinálnod. Szerintem Te is nyűgös lennél.
Amíg etetsz addig jó alaposan szellőztesd ki a szobát. Ha nincs nagyon szél, huzat, hideg, szerintem már nyitva is hagyhatod. A friss levegőn mindenki jobbat alszik. Halkan vmi nyugis gyerekzenét is bekapcsolhatsz. Csak ne elalvás előtt játsz vele, és a pőrgősebb, zizegősebb játákokat is mellőzd, mert épp attól pörög fel a baba, ahelyett hogy elnyugodna. Milyen gyakran viszed sétálni a levegőre? Az is nagyon jót tesz. Én még úgy szoktam segíteni Lénának az elalváskor - amikor igényli -, hogy finoman simogatom a homlokát, a szemöldökét és az orrnyergét. Ezt nagyon imádja.
Hirtelen ennyit jutott eszembe segítség képpen... :wink:
És nyugi, ne idegesíts magad rajta, mert azt ő is megérzi és egymást generáljátok. Én időnkét röhögni tudok rajta, ha rázendít, még azt is olyan csajosan csinálja. :D
Pusza!

Kép
Kép
tisa

Jaa, és milyen/mennyi ruhácskába van napközben? Milyen vastag takaróval takarod be? Lehet, hogy az a baja, h túl melege van, esetleg fázik.
Lehet, hogy csak nem jó helyen van a kiságy...
Vagy lehet, hogy ő igényelné a cumit...

Kép
Kép
tisa

A másik pedig Dr Gál Éva - Kemény János: Aludj velem
Ez az a Gál Éva, aki Nándit kivizsgálta februárban a Madarászban, :lol: és ő ott dolgozik az alváslaborban,m eg a csecsemőosztályon főorvos. És nagyon kedves, szimpi doktornéni. Én nem olvastam ezt, de barátnőm nagyon hatékonynak tartja.

Misinek három hete sűrű sárga váladék jön az orrából, kell szívni mindig, és a dokinéni szerint ez tök normális. Szóval még ez is belefér.

Rékát nem lehetett sírni hagyni. Rekedtre üvöltötte magát, én erre nem voltam képes. Nándi 10 perc után elaludt pár percre, és újrakezdte. Ezt sem tudtam csinálni. Misi néha pár perc után abbahagyja, mire odaérek. Szóval minden gyerek más. Én azt próbáltam a nagyoknál, hogy ott álltam mellette, és simiztem a hátát, hogy tudja, hogy nicns egyedül. Meg akkor szoktam, ha kézben is bőg. Hát, azt tudja egyedül is, ahoz nem kellek...
Egyébként én nem foglalkozok vele, hogy alszanak el. Úgyis ott vagyok velük, amíg elalszanak, és csak egy év, mire Misi is csak egyet fog aludni egy nap...

na, megyek, mert nyűglődés van... megvan a böjtje a délelőtti nyuginak...

kikocska

csak gyorsan. 1 hetes szülihetes kisfiam ajándéka:

1 elhagyott köldökcsonk
és 1 90-es szopi

és sajnos pocifájós...

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Elméletben tudom, hogy nem helyes, ahogy altatom, és hogy hogyan kéne helyette, de azt nem tudom, hogy mi a teendő, ha a kiságyba tétel után vég nélkül csak sír.

Kép

Kép
sildi83

A hátsimit én is alkalmazta, ugyan úgy ordított. A hideg/meleg dolgot is megnéztem, vékonyabb, vastagabb takaró, tök mindegy, ugyan úgy sír. A cumira hatalmas fintorokat vág, eddig kb 5 percre sikerült elérni, hogy szívja, de akkor is csak azért adta be a derekát, mert már éhes volt. Hát nem könnyű...Nem lenne semmi bajom, ha egy kicsit ki tudnám aludni magam, de már én is nagyon nyűgös és sírós vagyok.

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

ELőször is Gratulálok Dharmanak és kis MAjának! NAgyonrendi volt Tőle hogy előbujt :-) És milyen szép kisbaba :-)

Zsu!
Üdv otthon! Remélem hamar rendeződtök és tudsz jönni :)

Utolag is nagyon Boldog Anyáknapját mindenkienek!

Ildi!
Már nagyon sokszor írtam Neked, hogy mi is rengeteget kinlódtunk Benivel és Kikocs ajánlásáre vettem egy kenőt! Komolyan csodákat segít. Vannak napszakok mikor csak abban van el. De belerakom és max 10 perc után mélyen alszik. annyira hogy kiveszem és átrakom az ágyába...
Valaki nem tudná Majácskát lefejt tejcsivel megetettni? CSak egy vagy két evésre kéne, hogy egybe tudjál aludni órát. Mikor én már nagyon kivoltam anyum át vett tőlem egy éjjel! És reggel úgy éreztem újjászülettem. Azóta bírom és mintha Beni érezni, hogy "megnyugodtam"mert kevesebbet sír. És ha most kétszer kapna üvegből nem zokna le a cciről. Szerintem!

Gesztenye!
Meg vagyok lepődve a védőnődön...... Ha nem fogy a baba és nem nagyon írod hogy sír van pisis kakis pelus akkor mi a carnak a táp???? Neharagudj, de nekem is sok ismerősömmel csináltaták ezt és kb 1 hónap múlva nem cicizet a baba.... Inkább próbálj meg mindig fejni és azt adni neki.... Tejserkentőnek meg ajánlom a dinnyét. Én tegnap vettem meg ettem este csak egy kicsit és reggelre annyi tejem lett, hogy el se hittem.

Kikocs!
Nekem is mindig Te jutsz eszembe ha fáradt vagyok :-) De van a legjobb barátnőm ő Neki akkor született a 3. mikor nálam Koli és végig "néztem ". hogy is csinálja és minden tiszteltem az ővév volt, mert az első 6. hónpban azért kellet küzdenie, de utána pontosabban mára már azt mondta megérte. Egyébként ő úgyan azt mondta mint Te, hogy nem mindig nehezebb 3-al mint az elsővel. Ettől függetlenül nagyra becsüllek benneteket :-) És felnézek rátok. Én asszem legalábbis most úgy érzem, hogy egyenlőre ne jöjjön a 3. pedig nagyon szeretném és valszeg lesz is, de nem most és nem 2 év múlva....

Rólunk gyorsan mert már morgolodik beni :-)
Jól vagyunk. Beni baba hihetetlen aranyos. rengeteget érdeklődik és óriási kerek szemekkel tud nézni _:-) imádja a pihenőszket. egyre többet vn fent. kb 1-1,5 órákat. MA reggel annyit szopott hogy el se hittem 170-et! :shock: jó tett az st dinnye :-) Koli ha jól emlékszem max120 szpott utána üvegből itta a ráadást :-)
Tegnap voltunk csipőszűrésen. Minden oké. Holnap megyünk hasi, kopponya és csipő uhra. Csütörtökön dokinéni. Pénteken saját dokim 6 hetes a kontroll... :-) Így 6 hetes korunkra beépült a életünkbe :-) Koli imádja! Mi is! Sokat játszunk:-) Szeret kint lenni és szereti nagyon a kendőt.... Éjjel még 2x kell, de ma élebukott, mert észrevettem hajnalban már nem is eszik. szóval elkezdem húzni az időket mert szerintem lassan meg lesz csak az egyszeri kellés. Én megtanultam össze szervezni a dolgokat. Úgy mindre jusson időm. Még du-tán szundizni is :-) Persze azért vannak és lesznek mindig bökenők amik felborítják, de szerintem mostmár képes leszek megoldani.

áhhhh fel ekllt koli mennem kell.
még este rakok képeket.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Kép

Sziasztok ANYUKAK!!!

Csak egy nagyon gyorsra tudtam jonni ma, itt vagyunk az irodaban, es a fonok megengedte hogy a gepehez jojjek!

Csak ezt a kepet tudom kuldeni Lucarol, mert apa ezt kuldte emailen a rokonoknak, de ha a heten meg jovok, megprobalok felugrani megint!

A ceges mobilt vissza kellett mar adni, igy se telefon, se laptop, szoval neha apa telefonja van nalam, foleg hogy o sokat dolgozik, igy inkabb otthon hagyja. 06-70-5043744 az uj szamom!

Kar hogy nem tudlak benneteket olvasni, eloszor is gratulalok mindenkinek! sokat gondoltam am ratok! foleg, hogy nem nagyon tudom megbeszelni a dolgokat, barmilyen hulye kerdes is legyen, senkivel a kis kornyezetemben, itt meg ugye mindent meg lehetett targyalni!

a lenyeg hogy jol vagyunk, azt hiszem eleg tej is van, mert ahanyszor keri, adok neki, fejni mar nem fejek, mert szinte nincs is mit a szopi utan. (Kikocska remelem ez igy jo?) viszont, pisil, kakil, alszik, es nott is, most mar 4300gramm volt hetvegen. 3600tal szuletett, szerintem ez eleg jo 3hetesen.

hasfajast nem tudtam visszaolvasni, mit csinaltok ra, de szegenyt rossz nezni, mikor szenved, es szeretne durrantani, de nem tud, ez foleg ejjel jon ra.

ja es nem tudom mas baba hogy eszik, de Luca neha olyan mint egy kis farkaskutya, morog, bevorosodik, befesziti magat, neha sir, es ott a szajaban a cici de meg mindig keresi, utana meg rajon hogy ott van, es szopizik es nyugodt... ja es durrant olyankor, szoval ez azert lehet, mert szopizas kozben indul meg a belmozgas es ilyenkor segit nekik. szoval ezt nem tudom miert csinalja...

na megyek mert sokat irtam, egyebkent most minden ok apaval, sokat dolgozik, orul ha hazajon, segit, egyutt alszanak Lucaval ha nyugtalan, es segit a furdetesnel is.

nagyon vigyazzatok magatokra meg a picurikra!!!

puszilok mindenkit!

Kép
tünemény

ja, es olyan kis draga ez a tundermano, hogy meg mindig alszik! most ebredezik, igy be is fejezem, de nem gondoltam volna hogy 25 nap alatt ennyire lehet szeretni valakit! :D

Kép
tünemény

Ildi, hát akkor hagyd a fenébe ezt az önállóan alvást, majd szívsz vele később. Igaz, hogy kezdd úgy, ahogy folytatni akarod, de nem hiszem, hgoy azon az áron, hogy te teljsesn kipurcanj.
Egyékbént réka sosem aludt el önállóan. A mai napig is kellek hozzá, bár tud, mert néha előfordul, hogy lemegyek inni, mire felmegyek, alszik, meg néha, ha nagyon randalíroznak, büntiből hagyom őket egyedül, és akkor is szunyál simán. SZóval nem így fog férjhez menni...
Kendőből rékát is át tudtam tenni, meg kell várni a mélyenalvó időszakát, akkor lehet, egyébként ő is olyan volt, hogy nem elég, hogy kézben kellett lenni, még menni is kellett közben, különben felkelt...
Próbáld kipihenni magad, és utána, nyugodtan nekilátni újra ennek az önállóság témának, jobban fog menni!

Én ismentem volna ma kicsit korábbi hathetes kontrollra, de megvétózta misi, nem merem se itthagyni apának, se elvinni magunkkal, elég rossz délutánja van. Most kendőben lóg rajta, de így is néha fel-felsír...

kikocska

Sziasztok!Csak beugrottam köszönni,meg hoztam pár képet.Olvasni még nem volt időm.Meg kérdezni szeretnék valamit.A fejéssel kapcsolatban.
Mennyi tejet érdemes már eltenni?
Mikortól érdemes lefejt tejet eltenni?
Össze lehet e önteni a 24 órán belül lefejt,még hűtőben tárolt tejet?
Köszönöm a segítséget!!
És akkor Erik: Kép Kép

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Ja és a hazajövetel
Kép

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Bocs Gesztenye javítottam :D

Kép
Kép
gaba_30

sziasztok.

ildi:

most az legyen a legfontosabb,hogy valamilyen módon tudj pihenni.nehogy a végén a tejed bánja.apa vagy mama vagy valki,nem tudja elvinni Jankát sétálni?te addig tudsz aludni.ha csak 1 órát is,rengeteget számít.vagy ha máshogy nem megy akkor aludjon Janka a kocsiban míg te szundítassz egyett,vagy próbáld meg azt,hogy elfekszel vele mikor kaja idő van és hagyod bealudni a cicin,de ha kiköpte sem veszed el előle,így érzi az illatod,lehet jobban alszik,és te is tudsz pihenni.
remélem nemsokára jobban fog aludni.

mi ma megdöntöttük az alvás rekordunk.
elaludt 8:45 kor,10:30 kor evett(össze vissza 100-at)aztán visszaaludt és csak 2 kor kelt,akkor evett és idáig aludt.most eszik.

én is elég jól bírom,jó éjjel tudok aludni,de simánn kibírom reggeltől estig,néha alszom kicsit Alexal,de utánna jó 1 órát kómás vagyok :roll:

csütörtökön megyek fodrászhoz,a most hátközépig érő hajam legávatom pár centisre :lol: :lol: :lol: a héten beszerzek pár újj ruhát is.meglátogatom a kozmetikusom,és nagyon csecse leszek :lol: :lol: :lol: :lol:
ja,szoláriumba lehet menni ugye?az nincs hatással a tejre,ugye?
már csak,hogy ne legyek ilyen hóledélke :lol: 3 pasi között valahogy illik kinézni :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

tegnap délelőtt anyum elvitte a fiúkat sétálni,olyan jó volt takarítani.már herótom volt a kupitól.pedig azt hittem ez szülés utánn elmúlik........

Patrikot sem lehetett sírni hagyni.úgy felhergelte magát hogy elfelejtett levegőt venni.....Alex pár napja pár perc nyávergás utánn elalszik,kár hogy csak nappal tudom hagyni nyekeregni,bár ha jobban belegondolok éjjel enni kel csak fel,és én hamarabb elalszom mithogy ő befejezné a kaját,így éjjel valószínű csendben van.
azért Patrikhoz képest jó gyerek.remélem a fogzást sem érezzük majd meg és hamarabb kezdi áttaludni az északákat.

Alex is szürcsög szopi közben,én azon gondolkotam hogy lehet a tejci folyik kicsit vissza,mert szopi utánn abbahagyja.és nem jön semmi ha szívom.csuklani mi is sokat csuklunk,azt mondják ilyen korban még nem zavarja őket,én nem csinállok vele semmit.

nyekereg,megyek,odateszem neki a tornázót,nagyon tetszik neki :lol:

Kép
Kép
ettike

Sildi!
Amikor hazajöttünk a kórházból Luca sem akart elaludni a kiságyban (ami ráadásul külön szobában van tőlünk). Aztán szépen lassan megszokta a dolgot, most már semmi gond nincs ezzel. Próbáld meg fokozatosan beszoktatni! Váltogasd a testhelyzeteket!

Icamica!
Biztos, hogy helyes a hordozóban altatni? Én úgy tudom, hogy a gerincüknek nem jó, ha nem egyenes síkban alszanak.

Tisa!
Etetés után nálunk is alvás jön (persze nem mindig sikerül). Válaszolsz a tápszeres kérdésemre? :roll: Nagyon érdekelne, hogy nálatok mi a helyzet.

Sziszike!
A gond az, hogy nincs mit fejnem, mert Luca az összes tejet kiszopizza. Nem marad utána semmit. Milyen dinnyét ettél? Én most 3 napig sárgadinnyéztem. Már iszom az alkoholmentes sört és a tejserkentő teát is.
Mikor tetted először be a pihenőszékbe Benit?

Gaba!
Köszi, így legalább nem zavarunk be egymásnak.
Hogy vagytok egyébként?

Ettike!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy szoli és szauna nem engedélyezett a szoptatás alatt.

Kép
gesztenye74

Misit idegesíti, ha csuklik, 1-2 perc után behergeli magát. Vagy cicit kap, vagy hasra fordítom, mindkettő segít. tüsszögni is szokott, de mondjuk neki van váladék is...

sziszike, hajrá időhúzás! hátha tényleg összejönnének az átaludt éjszakák :)

Tünemény, jó, hogy előkerültél... bár bizto snem olvasol vissza...

Kutyafüle, ti is nagyon szépek vagytok!!! rázódj vissza :) Erik nagyon nagyon cuki!

kocska, betennéd az aláírásodba a hoxás oldalad címét? mindig megnézném, írtál-e valamit, de addig nem jutok el, hogy keresgéljem is... úgy meg csak rákattintanék... köszi!

Meg ha még van valakinek titkos oldala, az is betenné az aláírásába? fényképes, ilyen odlalak is jöhetnek :) vagy a profilban a honlaphoz...

dejó, hogy vége ennek a napnak is! megyek, megpróbálok lefeküdni aludni, holnap biztos jobb lesz, jön a tesóm is látogatóba, ő még nem is látta misit...

nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

kikocska

Gesztenye!

Szaunázni sem lehet?
Pedig pont most örültem meg neki, hogy a szomszédben szauna is van, és majd oda fogok járni.
Akkor majd csak a konditerem marad pár hét (hónap) múlva.
Nem nekem való, hogy egy órával kkorábban kezdődnek a filmek esténként. Bár Marcival már végzek ilyenkor általában, de Beni még csak most megy fürdeni.
Azt hiszem ki kell hagynim a filmjeimet majd. Pedig csak hármat néztem eddig, de majd max a szerdai House marad

Most láttam, hogy péntek este Diszkópatkányok lesz. :D Főiskolás korom egyik kedvelt filmje. Annyira rossz, hogy az már jó.
Vendég

Gesztenye! Válaszolok a kérdésedre, csak még ki kell teregetnem, meg gyors megnézek egy félórás filmet! :wink:

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Cat!
Én úgy tudom, hogy azért nem lehet szaunázni, mert méreganyagok szabadulnak fel a szervezetben ami bele megy a tejbe... Lehet hüyeség, de én ezt hallottam. _Nagyon aranyosak a fiúk :-)

Gesztenye!
Neharagudj figyelmetlen voltam afejéssel kapcsolatban. Én is sárgát ettem , de tegnap az intersparban kaptam görögöt. nem egy cúcs ízre. de ehtő volt és reggelrenagyon sok tejcsim lett.. Most ettem meg a másik felét :-)

Kutyafüle.
Bármennyit le lehet fagyasztani nekem 20 grammos is van aztán 30 40 és így tovább. 24 óráig tarthatod a hütőben (bár kikocs pont ma írta, hogy tovább is.) és nyugodtan ráöntheted. én is egy napig gyüjtőgetem aztán este fagyasztom le. tejgyüjtő zacsival. 1350-, /20 db.
Nagyon ari Riki!

Na mennek aludni.
jó éjt mindenkinek
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Ok!

Pont végeztem a kisregénnyel és elszállt minden :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ez az egész nap ilyen volt,vagy még ilyenebb,most csak azért nem fakadok sirva,mert már tul vagyok az éves bögésadagomon!

Inkább megyek megpróbálok aludni..... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
gizu

Gesztenye! Ahogy Kikocs már megírta (:D ), sajna Lénus már tápszert eszik. Már egy jó ideje. De szépen nő, kerekedik, formásodik :D . 3140 gr volt a születési súlya, és vasárnap mértük a tiszta súlyt, ami 4700 gr lett. Azt hiszem ez elég szép eredmény! És makk egészséges, és rettentően kiegyensúlyozott, nyugodt gyerek!

Röviden csak annyit, hogy nem lustaságból vagy kényelemből vagy feladásból lett tápszeres. Bár nem hiszem, hogy mentegetőznőm kellene...Én sem gondoltam volna, hogy ez lesz. A kórházban nagyon besárgult és két éjszaka is kék fény alatt volt. Szinte egyfolytában aludt és nagyon nehezen kezdett el szopizni. A kereslet-kínálat nagyon lassan indult be. Visszagondolva, nem is igazán volt tejbelövellésem, nem lett kemény a cicim. Gondoltam majd hazaérve összeismerkedünk, összeszokunk. Aztán a 6. napon történt valami...Olyan trauma ért - és itt nem a szülés utáni depresszióról van szó -, hogy elapadt a tejem. Bár időnként még volt valami, de az már nem volt elég Lénusnak. Egy órás kajálásokból álltunk 2 mellből 20 gr. Sok, mi??? A férjem fejt - volna, ha lett volna mit...
Hogy mit történt, azt még nem mondom el, mert nagyon sokan az elején vagytok és véletlenül se akarok senkit megijeszteni, begörcsöltetni. Nekem és a férjemnek épp elég volt megélnünk...többek között ezért sem jelentkeztem az eljén. Fel kellett dolgoznom a történteket. Még most is vannak napok, amikor ezt dolgozom fel.

Szóval a Nagylány tápis és nem panaszkodik. Ezekben a tápszerekben már minden vitamin és miegymás megvan, ugyanúgy mint az anyatejben, kivéve az ellenanyag.
De! Ha teheted inkább szoptass, szépen lassan. Meglesz az eredménye, meglásd! :D
De! Ha mégsem sikerülne, akkor se görcsölj! Nem dől össze a világ, ha kap kiegészítést! Ettől még nem vagy rossz Anya, bármennyire ezt sugallja minden cikk. Nem ezen múlik!
Engem sem tudott annak idején Anya szoptatni. Vagyis csak egy mellből - egy ideig. Más tejét meg nem voltam hajlandó elfogadni :lol: .Így én is tápszeren (33 évvel ezelőtti minőségű tápszeren) nőttem fel. És soha semmilyen betegségem nem volt, nem voltam kórházban, nem vagyok alergiás, sikerült egy jó pár diplomát begyűjtenem, versenyszerűen sportoltam, és nagyon szoros kapcsolatban vagyok a mai napig Lénus nagyijával, az én Édesanyámmal.

Elég kimerítő volt a kérdésedre a válasz, Gesztenye?

Ja igen, ezt is kérdezted: már volt hasi és koponya UH-n is a Kiscsaj, és minden a legnagyobb rendben vele. :lol: :lol:
Szóval, nagyon jól vagyunk! :D

Kép
Kép
tisa

Tisa!

Senki sem gondolja, hogy a tápszer rossz, vagy az aki nem szoptat rossz anya lenne. Szerencsés esetben ez mindenkinek saját döntése. Sajnos van, hogy az sem tud szoptatni aki szeretne.
Én személy szerint azt sem ítélem el, aki tudna, de nem akar szoptatni. Attól még ő nagyon szeretheti a kisbabáját.

Kíváncsi lennék, hogy mi történt, ami miatt elapadt a tejed, de ha nem akarod, akkor természetesen nem kell leírnod.

Sziszike!

Én is erre gondoltam a szaunával kapcsolatban, de jó lenne biztosat tudni.

Lányok!

A Gripe Water-t tényleg csak 3-4 napig szabad használni? Azt olvastam a papírján.
Vendég

Nekem is hiányoztok, de 2napja a legény kicsit”elromlott”. Szóval tűzoltóautó lett a fiam, mindig piros és szirénázik!
Kikocska, de jó, hogy írtad a fecsis etetést, mert én is azzal etetem, amit pluszban lefejek, de eddig nem mertem vele dicsekedni. De vettünk csőrös üvegpoharat is. Itthon meg kiröhögtek, rá hát az ápolónő mivel is etetné a gyermekét, ha nem fecsivel. Kérdezte anyu, tán intravénásan akarom adni neki
:shock: :lol: :lol:
Azért is álltam át az üvegpohárról a fecsire, mert az Espumisant olyan jól szopogatja ki az üvegből, olyankor elmúlik minden panasza, ezért elővettem 1 fecsit és olyan jól eszi belőle, mint a kisangyal.
Hát persze, olvasok tovább, és mint mindig, a mi Kikocskánk mindenre tud választ. A hűtőben kicsit tovább tárolt tejciket lefagyasztottam, mert sajnáltam volna kidobni, de köszi, most már tudom, hogy jól csináltam, ez megnyugtat. Sőt végre sikerült hozatni tejtárolós zacsit is.
Ja, és a szobában is pár szopi után egybeöntöttet is odaadtam neki, néha 1-2-3evés után, és nem volt panasza, úgy gondoltam nem romlott meg, örülök, hogy megynyugtattál, tényleg köszi!
„hidegen fertőtlenítő dobozunk”Ez mi?

Ica én azért adtam neki cumit, mert nekem is csak 5.napon jött meg a tej, és addig szegény szeretett volna cicin lógni, és úgy megnyugtatta. Persze szobatársam javasolta, és jó volt nézni, hogy tényleg nem sír, mert nem akartam, hogy tápszerezzék. A hazajövetelünkért vittem csak be pótlásra, mert gyarapodnunk kellett. Egyébként én sem akartam cumit, de nem bánom, hogy így döntöttem. Nem is gondoltam, hogy elfogadja, mert én is utáltam piciként. Gyönyörűen szopizik, és én azt olvastam, hogy erősíti az arcimait. De már nem is kell egésznap.

Gesztenye nekünk csuklásra azt mondták, mindenki jobban megijed, mint a baba, de nem kell semmit csinálni, belealszik, vagy beleeszik és elmúlik. És Oli is hapcizik, 1-2-t naponta, azt mondták, szopi közben kicsit mehet az orrába, ami irritálja és azért.

Sildi nekem is ilyen félelmeim vannak, sőt tegnap mellettünk is aludt a nagyágyban, mert már nem bírtam sehogysem az ágyban elaltatni, de most végre alszik a helyén megint.

Csajok mi az a Suttogó, amit olvastok?

Ica a hordozó rosszabb a hátának ilyen picin, mint a cumi!Na nem bacogatni akarlak, de nem?

Tisa Én is néha már kinevetem, mert tudom magam nem szabad hergelni. Rájöttünk mivel lányt vártam, azért nyekereg a fiam, úgy mint egy csajszi.
:lol: :lol: :lol:
Bogyó Gratula az 1hetes babádnak.

Tüneményből ez még mindig kevés! Hiányzik!!DE örülök,h.viselkedik a párja..

Kutyafüle nekem Erik tiszta apukája. Mit mondanak a többiek?

Ettike NEEEE vágasd le a szép hajad!!!Atyaságoség!!

Mért nem engedélyezett a szolárium?

Kikocskaismét jó5let ez az aláírásba betevés, remélem sikerül. Mert sokszor csak épp annyi időm van, hogy oda írjak és mindenki ott értesül a dolgainkról,barátnőim is, húgom is sokszor.

Csajok akinek van gátsebe, az hogy áll, mert én még mindig nyűglődök vele, vagy csak én vagyok hisztis. Mert Olival már mehetnék sétálni, de a lábamköze még nagyon zsibog.

kocska

Jó reggelt! :)

Tisa a lényeg hogy szép kiegyensúlyozott babátok van... Én is annyit szenvedek ezzel a tejjel, de a párom mindig megnyugtat hogy mindketten tápszeresek vagyunk és egészségesek... szopizik amennyit tud és amíg tud aztán majd tápszer...

Tegnap megint gyengébben evett alig érte el a 400-at... De ma ismét egy erős 110-el kezdett (... a tegnapin 40-50 ek után ez akkora öröm!) Sajnos úgy néz ki az egyik cicim nem ad eleget, pedig énj már mindent iszom és eszem a tejet serkent!
A dinnyét még kipróbálom! :D

CSUKLÁS- Nálunk állandóan csuklik és rengeteg ideig, szintén azt mondták hogy ne törődjek vele, de ha nagyon aggódom érte akkor majd szóljak a koponya-hasi UH-n és akkor megnézik ott nekem a rekeszizmokat is! De higgyem el hogy ez csak a szülőket zavartja a babát nem.... hááát jó

ALVÁS- Nálunk saját kiságy, saját szoba!
Egyre könnyebben elvan benne.... ha nem alszik el akkor rajtunk lóghat, de amint elalszik le KELL!!! (ez a házi szabály :D ) tenni a kiságyba, ott van hogy nyekereg még de ha simizem a hátát/ fejecskéjét akkor elalszik! Van hogy ez akár 10 perc is, és nehéz megállni, de bejön!

Kocska jó a tűzoltóautós hasonlat máris nevetéssel indul a napom!

Na elkezdem bepötyögni a szüléstörténetet hoyg egyszercsak feltehessem majd nektek! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Ja és pelusozás ügyben nálunk is úgy megy ahogy Tisáéknál!
Kaja előtt van tisztábatétel és játék!
Nekem azt mondták még a kórházba hogy evés előtt tegyem tisztába, állítólag neki sem jó ha teli hassal indul még ez a tortúra főleg hogy akkor jól be van melegedve a kis drága...
:roll:
Bár a mi manónk egy fagyosszent.... de hát mit várok tőle én is fázós vagyok! :D

JA még egy én a kiságyban egy puha meleg takaróval teljesen körbe ölelem... mintha pólya lenne... mert ugye odabenn mindenhol érintkezett valamivel és a nagy tér furcsa neki!
De így is sokszor kikúszik az ágy legszélére és a kis fejét egész a rácsvédőhöz teszi... annak idején is mindig a méhlepényben volt a kis arca, biztos köze van hozzá!

Csak sajnos így a légzésfigyelő már egyszer bejelzett mert letornázta magát róla! :(

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Jó reggelt!

Az ismeretségi körömben nagyon sokan altatták az elején hordozóban a gyereket, és mind délceg lett az összes :D Erről is megoszlanak a vélemények, mert ha azt nézzük, ez jobban hasonlít a méhbeli testtartásához. A védőnő és a gyerekorvos nem mondta, hogy ez gond lenne. Amíg le nem esik a köldökcsonk, nem erőltetem az ágyat, utána már meg lehet próbálni hason is, lehet, hogy neki az jön be.

Tápszert elég rapszodikusan eszik, van hogy csak 20at tol be, van, hogy 60at is szopás után. Nem mérem, nincs is mérlegünk, majd kialakul, hogy mi lesz. Amíg van tejem és így rárabol, addig nem aggódok, így kap elég kalóriát is, és az ellenanyagból is jut neki. A végeleges tejem úgyis csak hét vége felé fog kialakulni, most még az átmeneti van.

Lassan én is összeszedem majd a szüléstörténetet, most már talán nem fogok nagyon bőgni rajta (csak kicsit, hülye hormonok).

icamica

Kép

Kép
gabka7926

Gesztenye! A légnyeg maradt le, azt hiszem, téged ez érdekelt volna jobban. Bocsi, de már túl késő volt... :oops:
Nos, amíg volt valamicske tejem, azt kiszopizta, aztán üvegből megkapta azt a keveset, ami esetleg a fejéssel kijött és aztán a tápszert üvegből. Így szép lassan az egész napunk egy evésből állt :cry: .
Az a fontos, hogy először mindig a cicit add oda neki, azzal küzdjön, utána majd jöhet a könnyebb verzió.

Én ittam literszámra a folyadékot, alkoholmentes sört is, a tejszaporító kapszulát ettem, szoptatós teát ittam.... :?

A mérlegtől tiszta ideg lettem, egy parából álltam...Aztán megráztam magam, hogy ez így nem lesz jó. A mérleget feltettem a szekrény tetejére és csak vasárnaponként kerül elő tiszta súly mérésnél. Ha nem felejtjük el :lol: .

Kicsit próbáld meg lazábban csinálni. Ösztönből. És ahogy szépen engedsz fel, úgy fog Luca is többet és jobban szopizni! Sikerülni fog!

Kép
Kép
tisa

jöttem gyors dicsekedni: végre leesett a köldökcsonkunk nekünk is! :D :D

most megyünk a kórházba a mellékvese kontrollra,bevérzett neki mikor született és mára kaptunk időpontot!

Kép

Kép
gabka7926

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: