Sziasztok!
Lejelentkezem én is! Nem tűntem el, csak sosincs időm írni. Bele-bele olvasok a topicba, de az írásig csak nehezen jutok el.
Mindez a szörnyű éjszakáknak és a szörnyű nappaloknak köszönhető. Látom más is szenved! Szenvedjünk együtt!!!
Én már kezdem elkönyvelni magamnak, hogy édes drága kedves kislányom már soha nem fog egy éjszakát átaludni normálisan. Nem is reménykedek, ez a sorsom és kész, beletörődtem.
Nappal legalább tutira elaludt babakocsiban, ha elvittem sétálni, most már az is luxus neki. Ahogy Áginál is, nálunk is csak nézelődik ezerrel, és nem képes aludni. Ásítozik, nyüglődik, nyöszörög, de csakazértsem alszik el. Úgyhogy mikor már nagyon nem bírom, akkor fel kell hozni a lakásba, és csak itt tud elaludni. Hogy mennyit arról ne is beszéljünk! Nagy nehezen 2-szer elalszik egy nap, az egyik kb. 10 perces, a másik kb. fél órás alvás. Többet nem sikerül kicsikarni belőle. És általában felriad, üvöltve ébred, és nem tud visszaaludni, pedig nem hiszem el, hogy nem fáradt (ennyi mozgás mellett). Néha nagyon elkeseredek, és sírni tudnék ez miatt, főleg mikor éjjel ugraszt ki 4-szer az ágyból, de részben sajnálom is Noncsit, mert ő gondolom nem tehet róla, hogy valamiért felriad örökké.
A legutóbbi NORMÁLIS alvása az egy horgásztónál volt hétvégén kemény 3 óra egy nyikkanás nélkül, ilyet mostanában nem teljesített.
Én is elkezdtem gondolkodni a cipő vásárláson, mert ugyan még önállóan kapaszkodás nélkül nem lépked, de már egyre többet ácsorog kapaszkodás nélkül. És kapaszkodással meg már lépked. Bár az ortopédián 1,5 hónapja azt mondta a doktornő, hogy még ne gondolkodjak idén szandálon, mert szerinte az első cipőcskéje bakancs lesz...
Minyu: nálunk van Marci cipőbolt Pécsen, azt hiszem benézek, mert néztem a képeket, és több is megtetszett! (köszi a linket)
Szeder: én tuti hiányoltam Adélról képet! Várom!
Noémi is cipőevő lett! Nem igazán lehet rá cipőt adni, mert akkor semmi másra nem figyel csak azt pisztergálja amíg le nem veszi magáról. A babakocsiban is előrebukik és csak a cipőbizergászás megy. Úgyhogy általában nem adok rá cipőt, inkább melegebb zoknit vagy harisnyát. Amúgy ennek a hatalmas cipőimádatnak köszönhetően ez az egy dolog amivel bármikor bármennyi időre le lehet kötni a figyelmét. Csak adok neki egy cipőt, és elvan akár egy órát is vele. (Hiszti elleni szer)
Moncsicsi, Vuk: képzeljétek nekem még megvan a régi ovis ágyneműhuzatom (meg a tesómé is), így van 2db Moncsicsis, és 2db Vukos huzatunk. Bár ki vannak már csücsközve, de azért felhúztam Noncsinak a régi szép idők emlékére!
Márti: én is kukkolom folyamatosan a májusi topicot, mert annyira érdekelnek az újszülött babák! Örülök neki, hogy jobban van a cicid.
Humanka: hajrá kistesó projekt!
Bejci: várjuk a képeket, és gratula a 2. fogacskához!
Nekünk még mindig csak 2 van, az is már jó régen kijött!
Honey: kitartás, remélem sikerül a leszoktató program. Én már párszor próbálkoztam vele, de szerintem nem vagyok elég kitartó. És igazából ennyi nemalvás után nekem az a legkézenfekvőbb és leggyorsabb megoldás, hogy megetetem Noncsit éjjel is. (akkor gyorsabban szabadulok) Bár nagyon jó dolgom van vele, mert önkiszolgáló már egy jó ideje. Megcsinálom a tápit, beadom neki, ő megeszi, aztán félreteszi az üveget és alszik. Egyetlen egyszer eszik kézben, este a fürdetés után lefekvés előtt, mert az apa reszortja, és ő kézben eteti.
Blúmi: ígértél képeket a Horvátországi kiruccanásról! Várjuk!
Winona: bár Noémi nagyon rossz alvó, de ha úgy dönt, hogy elalszik, akkor elalszik bárhol. (bár az utóbbi 2 hétben a babakocsis alvás nem jön össze). De éjszaka tök mindegy, hogy a mamánál, papánál, apánál vagyunk, kiságy, nagyágy, közepeságy...Nincs hiszti, nincs gond. Csak hát nálunk az alvás hosszával van gond, de ez a probléma itt is ott is jelentkezik.
Noni: nagyon ügyes Misike, tök jók a képek, olyan kis vidám arca van!
Konan: hát ez az Annácska! Mintha csak Noncsit látnám. Bár nálunk nincs lépcső. De egész nap pakol, rámol, mindent szerte szét dobál. Ebből a szempontból szerencse, hogy kis lakásban lakunk, mert hamar össze lehet rámolni utána. Nálatok is történnek apróbb balesetek? Mert nálunk mindig van valami...Van egy ilyen 3 részes gurulós kosár (már a kerekeit kiszedtem), az tele van minden földi jóval, na azt már 2-szer egy az egyben magára borította. A fiókokat kihúzza a konyhaszekérnyben, a másik kezével belekapaszkodik a fiók felső peremébe, aztán feláll, és azzal a lendülettel betolja a fiókot... És már be is csípte a kezét! Engem meg a szívbaj kerülget!
Ági: ez érdekes lehet, hogy csak alul van fogatok, és ott máris 6db. Tényleg jók a kirándulós képek!
Én úgy szeretnék csak egy kis időre NYUGIS gyereket! Nem hiszitek el, de Noémi még az ölemben sem bír megülni 1 percig sem! Kézben sem lehet tartani, mert örökké kepeszt, forog, le akar mászni, tekereg. Én nem tudom honnan veszi az energiát?
Azért jelentkeztem ma, mert megint útnak válunk, és csak vasárnap jövünk haza. Van egy csomó elintézni valóm, aztán meg jön a hétvége...
Reméljük hétvégére jobb idő lesz!
És egy kép: