Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Kép
Kép

A 24. hét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukkantottam, pocsékul vagyok. A torokfájás mellé társult még egy baci: hasmenés. Férjecske egész éjjel szenvedett reggel vittem ügyeletre kapott szurit. Tuti elkaptam tőle mert már az én gyomrom is fáj. No-spa meht ilyenkor hasfájásra? Mert fogalmam sincs a védőnőm meg semmit nem tud soha bármit kérdezek. :( :(

Mindenki vigyázzon magára tele a levegő bacival.
nikó

Sziasztok!
Én is itt vagyok....csak tavaszi nagytakarítás folyik...a ház körül...mosok és pakolom el a melegebb göncöket...medencét újítunk fel...szóval van tenni való ezerrel...
Jól vagyok,köszönöm...pihenek azért...de sajna milyen egy nő...amíg nincs baj,nem érezzük magunkat gyengének-betegnek...a doki megmondta,hogy ahogy nő a pocakfiú és mellé a méhem stb. a nyomás a méhszájra nehezedik...és kifakad néha....ez van...de azért vigyázok!!!
:wink:
Dobok majd 1-2képet!
*Kata* jó nagy már a pocakod!Nekem minden adat tökéletes,köszi!
*Bim-bam !*Bizti minden okés Noli fogával,na meg nem soká jön a másik Neki...de jó,hogy elviszed,mert így ismerkedik a helyzettel és nem fog félni tőle...én is korán vittem Natit magammal fogászatra és mindig Őt is beültettük és megnézettük,hogy szokja,nem csak fájdalmat okoz egy fogorvos... :lol:
*Ádibaba!*A kikapcsolás vírus miatt is szokott lenni!!!Bár gondolom már átnéztétek!
*Sissi!*Várjuk a pocakfotót!!!
*Nikó!*Jobbulást kívánok!Oxcilo-t tudsz bevenni és Tantum Verde torok fertőtlenítésre az amit Nekem anno ajánlottak a hangszálamra és torkomra...és persze 500mg-os C vitamin pluszban,a napi adag felett
*Piroska!*!Majd megmutizod a rózsaszín ágyneműt???imádom ezt a színt!
:lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok Kismamik!

Gyors bekukk.
Mert függő vagyok ha egy nap nem olvashatlak titeket már hiányoztok!

cscsi: sajnálom, hogy nem múllik a vesetágulat, de remélhetőleg nem lesz semmi gond a későbiekben.

nikó: jobbulást nektek.

Kata: napról napra nő a pocid ez olyan jó. Várjuk majd a beszámolót az uh-ról.

Remélem mindenki jól van.
Jó hétvégét mindenkinek!
Puszi
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok Lányok!

Gyors leszek, mert vendégek vannak nálunk!Csak most per pillanat Anyósomékkal vannak!Addig gondoltam pihizek egy gyorsat és felrakok én is pár képet, ha már meg lett csinálva, mert mindig csak ígérgetem, és alig rakok fel képet. :roll:

Kép

Kép

Remélem mindenki jól van!!!Üdv. az újaknak!!!Jövő héten jövök!!

Kép[/img]
bener

Nikó!
Jobbulást neked!
A Szabi éjszaka kb 20x kelt,tiszta takony..és most délre már a hasa is ment.Úgyhogy hurráááá
Azért bízom benne,hogy holnapra jobban lesz.A kedve neki amúgy jó.
Én azt hiszem,pl hasmasira széntablettát lehet terhesen is bevenni.De azért utána kell érdeklődni.

mimi12

Bener!Nagyon kis formás a pocód!Pont akkor pocakbaba oda gömbölyödött,vagy mindig ilyen kerek az eleje???Tök jó!!!

Noémi!Jobbulást és remélem nem kapod el!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2009.05.03 19:23-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért, csak ha véletlenül valaki még nem vett:

Eladó 2 doboz original 2db-os Avent cumi 0-3 illetve 3-6 hóig, dobozonként 1.200,-Ft-os áron. A sajátok mellé sikerült ajándékba is ilyet kapnunk :wink: :lol:

Kép

Tickerplayground.com
breki76

Niko,
széntabletta+B6 vitamin mehet terhesen hasmenésre, hányásra.

Breki,
biztos el akarod adni a cumikat? Csak azért kérdezem, mert mi anno 4-5 cumit használtunk egyszerre. A 3,5 éves lányom még mindig cumizik, ha jól számolom most is van vagy 5-6 forgalomban, pedig csak alszik vele.

Bim-bam,
miért kell fogászatra mennetek, lemaradtam valamiről?
Én is megyek jövő héten, beszéltem is a dokinénivel, hogy mikor kell, érdemes Lilit vinnem. Mivel szépek a fogai, majd csak barázdazáratni megyünk, ha nőnek a 6. fogai.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Jó régen voltam már, van vagy hat hete...

Azóta sajnos egyfolytában betegeskedünk, volt egy nagyon kicsi szünet, de aztán folytatódott. Remélem, most már hamarosan legyőzzük az összes kórokozót, mert nagyon elegem van.

Pár szó magamról: voltam AFP-s vérvételen, ami jó lett, a genetikai uh is, és sikerült nem megkérdeznem, hogy fiú-e vagy lány a babó, bár most valahogy kíváncsibb vagyok, mint Bercinél voltam, mégis úgy érzem, hogy jobb lesz, ha a szülésnél derül ki. :)
Dokinál is voltam, végre sikerült megmérni a vérnyomásomat, 91/52, két óra várakozás után... De legalább most megmérte a vérnyomásmérő. :lol:
Elkezdtem vizesedni is pár napja, meg a keményedéseim is jó intenzívekké váltak, szerencsére nincsen sok, de az húzós. Így magnéziumozok, masszázsolajozok, és névnapomra kaptam krémlikőrt, amikből rosszabb helyzet esetén egy-egy kortyot iszom.
Hétfőn megyek zsömle-tejes vérvételre, de elfelejtettem zsömlét venni, így holnap még boltba is kell menni.
Végre sikerült rávennem a férjemet a fiúnevek átnézésére, így pár napon belül lesz legalább egy listánk a lehetséges nevekkel (valahogy zavar, hogy még nincsen fiúnevünk).
A pocim nő, most hirtelen elég sokat, előkerültek a levágott derekú bugyijaim, nem valami nőies, de legalább nem szorít...
Mindjárt rakok is egy képet (kattintásra megnő), ez 24 hetesen készült, azóta már nőtt a hasam :shock: :
Kép

Most csak ennyi voltam, bocs, remélem, hamarosan mind meggyógyulunk, és lesz energiám többet jönni (már három hete fáj a torkom, hol jobban, hol kevésbé, elképesztő)!

Szép napokat, és holnapra boldog anyák napját mindenkinek! :D

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa!

Jó hogy jók lettek az eredmények, keményedéseket sajnálom. A vizesedés mitől van? Ezek a fránya bacik nekem már olyan elegem van belőlük. :roll:

Eddig aludtam, most nem tudok mert nem kapok levegőt az orromon ha a számon veszek akkor meg köhögök. Még jó hogy vettem sterimár orrsprayt majd adok a dugulásnak. Remélem a hasimnak már nem lesz baj bár vacsi után is fájt.
nikó

Sziasztok!

Teljesen új (csomagolt) Simone delfin ágyneműgarnitúra (paplan+párna+fejvédő) eladó. Ára: 10.000,-Ft Kép

Tickerplayground.com
breki76

Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kb egy hete nem voltam, de kész van a lakás. Kifestettük az egésszet, nah és persze takarítás, szelektálás, teljes rendrakás. A kiságy is helyén van már. Kicsit túl is hajtottam magamat, tegnap újra volt haskeményedés, habár már lassan 6 hete nem volt.

Közben eléggé kivagyok mivel ismét voltam diabetológián, illetve rendszeresen nézem a vércukromat, nah és hát főleg reggel de volt 3-4x is nagyon szar értékem,. Pl 7,5; 8,4 :roll:
A diabetológián is mondták inzulin lesz belőle. Mivel kiharcoltam a héten, hogy egy hétig legalább had mérjem még, ne négy mért adatból 4 napi diéta alapján mondják rá hogy inzulin kell. De az értékeim nem túl rózsásak. Pedig a diétát nagyon betartom, és folyamatosan számolgatok. Viszont az ebéd, és a vacsora értékeim 6,2; 5,8 szoktak lenni.
És sajnos rágódok is rajta, és a 8,4 érték pedig annyira lesokkolt, hogy bőgtem is utánna vagy 2 órát. Jah és nem az inzulinnal van a bajom, hogy szúrnom kell magam, meg a diétával, hanem hogy a babókámnak ne legyen semmi baja. És ez a rágódás, idegeskedés is emeli a cukorszintet, és most nagyon próbálom magamat túltenni rajta.
Közben a dokimnál kiharcoltam hogy a heti rendszerességű vérvételekete megcsinálják a tatai laborban, és a 6 pontos vérvételért sem kell majd átmennem Tatabányára, hanem azt is itt megtudom majd csináltatni úgy, hogy az esti 2 vérvételt az ügyeleten leveszik. Szóval a dokim nagyon segítőkész volt, és rendes, hogy ezeket elintézte nekem. De ettől függetlenűl heti rendszerességgel át kell járnom majd Tatabányára diabetológiára.

Linácska nekem is küldenél át anyagot, mert gondolom neked van bőven. Címem: balla.ad@freemail.hu
Amúgy az ebéddel vagyok a legnagyobb gondban, arra nincsenek valami jó kis receptjeid? Vagy Te miket szoktál enni? Tudnál adni nekem egy két tippet? Köszönöm!

Közben pedig ismét előjött a székrekedéses problémám, és most így a diéta mellett semmi ötletem nincs, hogyan tudnám rendbe tenni, mert most azok sem segytenek amik eddig beváltak, és ehetem most is. pl mandula, narancs.
De már ott tartok, hogy a jobb oldalt a beleimnél már fáj is, és még ingerenciám sincs. Úgyhogy engem ez a beöntés téma is érdekel, hogy itthon hogyan tudnám megoldani, perse priviben :roll:

Közben a köldököm kezd kifordulni, és csupán csak két anyajegyem van benne. Mielött bebabásodtam voltam vele bőrgyogyónál, azt mondta annyira mélyen vannak nem tud hozzá nyúlni, de ha teres leszek akkor meg nem szedik le. :roll:
Nah szerintetek leragasszam, mert elég érzékeny, és attól is félek, nehogy beverjem valahová?
Babó pedig úgy behejeszkedett, hogy a bal oldalamon folyamatosan nyomja ki magát, így a bal oldalam szemmel láthatólag nagyobb folyamatosan. Szóval majd erről rakok fel képet.

Sajnálom, hogy így kisírtam magam nektek, de legalább azzal, hogy most kiírtam, már most kicsit jobban érzem magam. :roll:
Persze babóka nagyon aktív és ez az egy vigasztal, és csak az érdekel, hogy vele minden rendben legyen.

Csilla, minden rendben lesz ne aggódj, Linácska is írta, hogy Lilivel is csak kontrollra kell járni.

Üdvözlöm az újakat, és remélem maradtok is :wink:

Bea így nagyon utólag is boldog szülinapot kívánok neked :lol:

A pocakképek gyönöyrűek, mindenki szépen gömbölyödik, és mindenki gyönyörű kismama.

Most nem tudok többet írni, mert nem emlékszem mit akartam, jah de

vízesedés: én is nagyon vízesedtem. Amióta megy a diéta egyáltalán nem vízesedem. De addig ami használt, sómentes étkezés, felpócolás, akár egész éjjelre is, és napközben minnál többet. Sok gyümölcs, vízhajtó hatásúak. És nem olyan zoknit felvenni ami szorítja a bokát.
A pihenés, és a mozgás között megtalálni az egyensúlyt. Ha mozogtam jó volt, de ha túl sok mozgás volt estére elefánt bokám volt.
Pl a krumpli vízhajtó, meg az alma is, de az alma megfogja a székletet is :idea:

Nah most megyek mert mára sok volt belőlem szerintem.
Puszi mindenkinek.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Pénteken nálunk is nagy buli volt, 7 felnőtt 6 gyerek, kerti sütögetéssel :) Én nagyon élvezem az ilyeneket, de most jól jött volna egy kis segítség, marhára elfáradtam.
A pasik a húst sütötték, nekem kellett megcsinálni a köreteket (steak krumpli, fokhagymás bagett és saláta), ami azt jelentette, hogy egész délelőtt a konyhában álltam. Kaja után meg pakoltam folyamatosan. Annyi szennyes edény lett, hogy egymás után 4x kellett elindítani a mosogatógépet (!).
Jól esett volna, ha valamelyik vendég segít (egyvalaki azért csinálta velem a kajákat, de aztán ő is odaült a férje mellé), de nem nagyon jutott eszébe senkinek :roll: Ok-ok, a gyerekek játszottak, a fiúk sütöttek, anyósom idős, a férjem házigazdáskodott, de basszus, akkor oda kell figyeli, hogy úgy válogassuk össze a vendégeket, hogy legyen köztük egy-két nő is!!!!! :lol:
Na, ettől függetlenül nagyon jó volt :)

Ma meg tanulnom kéne, de nem megy :))))

Irdab, kitartás! Már a vége felé járunk, nincs sok hátra. Most fognak még csak sűrűsödni a problémák, de nem lesz semmi baj. Én alig tudok mozogni a hasamtól, nagyon zavar, hogy állandóan útban van. :) Szegény kicsi babácskám, remélem nem fog érte haragudni :)

Jah, voltam ma Yisk-ben, 60x120 -as kb 5 cm-es matrac gyerekmintás huzattal, 5900Ft. Hátha valakit érdekel...
Vendég

Sziasztok!
Zsizsa!Boldog szülinapot a legkisebbednek!
Mielőbbi teljes gyógyulást a családnak!
Milyen masszázsolajat használsz ami jó a keményedésre?

Kandi!Jó cumókat kaptatok! :wink:

Csilla!
Máskor ne ess túlzásokba!!Grillköretnek én hajábafőtt krumplit szoktam..Ha a grillrácson csináljuk akkor félbe vágom,és úgy sütjök még meg,ha tárcsában,akkor karikákra vágjuk és úgy sütjük meg.A tárcsára zsírt szoktam kicsit tenni,és meg is lehet sütés közben sózni kicsit,sőt én a főzővízbe is teszek sót :wink:
Na ezel a körettel a háziasszonynak annyi a dolga,hogy vízben meg kell főzni,a többi a szakács melója :wink:
Ja és sok mindent előző nap megcsinálok,így a kertibuli napján én is látható vagyok :lol: :lol:

mimi12

Irdab!
Nem szoktál tejet inni?

Csilla!Ne is emlegesd ezt a hasméretet.Én ma majdnem rácsuktam a kocsiajtót.A fene sem érti???1hete még elfért a hasamtól :lol: :lol:
Amúgy nekem meg feszül az egész hasam.Nem a méhem,hanem pl ha kajálok,az egész hasam olyan lesz,mintha egy elefántot faltam volna be szerintem jócskán nőhetett a baba 1hét alatt,mert most nagyon érzem,hogy feszül a bőrömtől kezdve minden...no de nem is baj,ez a dolga :wink:
Ja és Csilla...ez a vége felé járunk,már nincs sok hátra.Háát igaz ami igaz,csak a nyári kánikula :lol: :lol:

mimi12

Mimi, a steak kr. sem bonyolultabb, meg kell pucolni a krumplit, rászórni a fűszert és be a sütőbe. Ha 13 főre sütünk, akkor vagy a hús sül vagy a zöldségek, nekünk nincs nagy kerti grillezőnk. Együtt szoktuk a konyhai sütővel, ha elkezdik sütni a húst, mi betoljuk a krumplit. De ennyi emberre 3 tepsivel kellett csinálni...
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Cscsi: én salit szoktam csinálni a grillek mekké előtte nap. Aznap nincs vele gond. De valamikor én is rászánom magam más köretre.

Nekem is sokat nőtt a hasam egy hét alatt, de még mindíg azt hiszik kb 4 hónapos lehetek :lol: De nekem Jázminnal sem volt olyan nagy. Én hála istennek imádom a meleget, és jól viselem is meg viseltem is Jázminnal.

Nekem is feszül ma a pocóm biztos a front meg Marci bébi is sokat mocorog, nemtetszik neki valami. Olyan jó mikor kidugja valamilyét olyan kis édes. simul a kezemhez mikor simizem a hasam.

Kata: Beirnád a nevet a táblázatba Marcell Donát, és, hogy 12.-én megyek dokihoz és uh-ra. Köszi.

Mindenkinek szép napot
Puszi
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Már az előbb is akartam írni: BOLDOG ANYÁKNAPJÁT!!!

Kép
Kép
beusmimi

Mimi,
a tejet teljesen kiiktattam, és délben szoktam inni egy pici kávét, kb fél dl tejjel, de az még belefér az 50 g-os ebédembe.
Pedig nagy tejimádó vagyok, és nagyon hiányzik.

És igen, ma nekem is feszül a pocakom, meg tegnap is, de a nagy siránkozásomhoz már ezt le sem mertem írni. De megnyugtat, hogy ez nem speciális, és nektek is most ez van, így a frontra fogom én is.
És én nem a kocsiajtóval, hanem a hűtő ajtóval jártam úgy, hogy elfér e a pocak vagy nem. Hát nem fért, és a köldököm is ezért gáz, mert az egyik lapos, a másik meg dudoros anyajegy.

De jó lehetett ez a grillezés :lol:

Képzeljétek nekünk távfűtés van a lakásban, és nem volt melegvíz csütörtökön és pénteken az egész városban ahol távfűtés van. Tökre idegesítő volt főleg így a lakásfelújítás közepette. De a legboszantóbb, hogy most sincs.
Persze betelefonáltunk most is meg a múltkor is, és központi hibára hivatköznak, és már rajta vannak a dolgon. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab
mindjárt hajatmosok, vacsizok, és küldök neked anyagokat, meg írok neked bővebben mailben, jó???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDENKINEK!!!

Irdab:sajnálom, hogy ennyire magas a cukrod. Állitólag reggel megy fel a legjobban.Reméem nem kell inzulin,de persze mindent a baba érdekében.

Nagyon szépen alakulnak apocakok.A gépen amit eltörtm még mindig nem jó,de apa jövő héten csak szombaton dolgozik igy vmikor megcsinálja.

Mimi:Szabi,hogy van?
Vendég

Mi ma egész nap anyuéknál voltunk. Lili fél 6-ig aludt délután, 6 körül ment ki játszani, mi meg már jöttünk volna haza, mert vettünk sziklakerti növényeket, azt ültetni kellett volna, a grillt meg festeni. Feltettük hirtelen ötlettől vezérelve a lányomnak a kérdést, hogy akkor jön, vagy alszik a nagyinál. Azt hiszem 2 másodpercig sem gondolkodott a válaszon. Úgyhogy kettesben vagyunk apával. Az egészben az a legjobb, hogy nem tudom lekattintani a focimenedzserről, úgyhogy ő az egyik laptopnál, én a másiknál.
Ja, és egész napra égve hagyta a gázt (csak levette róla a tojást, de nem zárta el reggel), most vettem észre, mikor hazajöttünk. Még jó, hogy nem gyulladt meg semmi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Barátodildi,
sok boldog névnapot kívánunk Timinek!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ildi!
Timinek boldog névnapot!(utólag is)

Mónikáknak boldog névnapot!

Szabi már jól van..1nap volt nagyon gáz.Akkor is csak éjszaka,mert óránként felsírt mivel nem kapott levegőt.
Kap corisaliat és ez segített,no meg szerintem gyors lefolyású ez a dátha...

Linácska!
Akkor jól elvagytok otthon:lol: :lol:
Néha irigykedem...Jó lenne ha anyám csak havi 1x elvinné a Szabit,hogy ott aludjon náluk.
De nem....Csak a nagyok alszanak ott.Velük már nincs gond .
No meg a nagybátyám gyerekei,akik mellesleg Szabi korabeli. :roll:
Ja Lina..míg el nem felejtem...
Most olvastam újságban,hogy a sokáig elhúzódó koszmó lehet ekcéma jele.

mimi12

Jó reggelt !

Olyan jól sikerült a hosszú hétvége, tök jól kipihentük magunkat, na meg kipakoltuk a gyerekszobát szinte teljesen, már csak ki kell majd festeni.
Tegnap volt a szülinapom (annyit ettem, mert családi banzáj volt) és kaptam egy csomó édes kis babarucit, úgy örülök nekik ! :D

Mimi
Szabi miért nem alhat Anyudéknál ??

Baratodildi
Gratulálok a jó vérképhez !!

Tündi
Balcsira hova mentek ?....de jóóóó Nektek !! :D

Nikó
Jobbulást !! Jobban vagy már ?

Earhart
Kérjük ám a képeket a mai uh-ról !! :D
Most nagyot nőtt a pocid !

Bener
Nekem is ilyen kicsi kerek a pocim ! :D

Irdab
Sajnálom ezt az inzulinos dolgot !! :( Hova kell szúrnod és mennyit ?

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok,
ma nem vagyok a topon; gyengeség, émelygés, itt-ott kis pocifájdalom, izomfájdalmak - hogy csak a legegyszerűbbeket soroljam. Ez ment tegnap is, de gondoltam, mára kialszom. Hát nem. Van még valakinek ilyen? Megnyugtatna kicsit, ha tudnám, hogy esetleg valami légköri nyavalya okozza. :?
Néha elkap a pánik is, mikor kevesebbet mocorog a baba, hogy most mi van, de szerencsére szerdán megyünk dokihoz, ott majd biztosan megnyugszom kicsit.
Hétvégén kaptunk/vettünk kisbabás rokonoktól néhány hasznos dolgot, többek között jó kis szopipárnát, Brendonos nagyon helyes forgót az ágy fölé, Medela mellszívót (gépi) stb., és persze kaptunk egy rakat játékot (a legjobban a fürdőkádasaknak és a hajtogatós könyveknek örültem).
A mellszívót eleinte nem akartam bevállalni, de sokkal-sokkal olcsóbb volt, mint az új, és teljesen hibátlan, tiszta állapotban + legalább ismerem és szeretem ezt a rokonomat, tehát tudom, hogy nem két tucat mellet járt meg a cucc, hanem csak egy párat :wink: . Meg talán babonából sem akartam még mindig, pedig nagyon-nagyon remélem, hogy szükség lesz rá!!!
Volt eladó ABC Design babkocsijuk is 18-ért jó állapotú, de azt már tényleg nem vállaltam be (a párom pedig nagyon brummogott), mert még mindig szeretnék nézelődni, és alaposabb szemle után döntenék. Lehet, hogy túlparázom ezt az egészet és végre le kellene darálni ezt a listát rendesen? Annyira irigylem azokat, ahol már van kistesó, és megvan egy csomó minden. Hiába a kelengyelista, kicsit szerencsétlenkedem a sok babaholmi és kiegészítő között. Persze az egyszerű, ha kap az ember valamit, na de eldönteni teljesen kezdőként, hogy akkor most miből melyiket?
Valaki feltett nagyon édes képeket mindenféle krémekkel és felszerelésekkel, hát ha én már itt tartanék! Na jó, nem nyüszögök tovább.
Szép napot mindenkinek!

Kép
goldplast

Sziasztok!

Utólag a szülonaposoknak névnaposoknak sok boldogságot kívánunk :!: :!: :!:

Sissi ha van időd leirhatnád mivel töltötted meg a cnnellonit :wink:

Linácska nem tudom mi lehet a fogacskával de aggodom :cry: Ilyen fehér elszineződés lenne rajta én azt látom ,hogy mitől gözöm sincs nállunk a csoki meg a cumisüveg szerintem nem igazán játszhat szerepet...és mosva is van neki elég korán ha nem is minden nap de 2 naponta az tuti...
Na mindegy holnap este 6 kor megyünk és akkor okosabb leszek....
Barázdazárás szerintem nagyon jó dolog.

Kandi lemaradtam vettél cucokkat?

Irdab uuuuu ez a szurkálásos dolog nem semmi...sajnálom :cry: én valszeg erre nem lennék képes :?

Cscsi megkérdezhetem,hogy ez a a babóval sima u.h-n derült ki?

Rilla akkor nállatok is jól tellt a hétvége :lol:

Kata mi volt ma a dokinál?u.h-n?

Noémi akkor jó ,ha már Szabi jól van :lol: Nállunk se aludt még Noli sehol :shock: néha jó lenne :shock: 8)

A köldög kifordulás még nekem nem jött elő de ami késik nem múllik...

Csajok [b] mitől van az.hogy a fülem bedugul?Tegnap egész nap be volt dudulva de hallani u.u hallottam rá...mintha hegyekben lennék...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Rilla
Nagyon Sok Boldog Szülinapot Kívánok Neked :)
Puszi

Kép
noki&potyi

Sziasztok!

Rilla!

Jobban vagyok, de köhögni eléggé köhögök meg elég hamar elfáradok. Remélem babának nem ártok a köhögéssel. Ma elég nyugis bár ilyenkor amúgy sem szokott nagyon aktív lenni.

Goldplast!

lehet te is összeszedtél valami bacit én múlt hét elején hasonló képpen voltam és csütörtökre jött ki a torokfájás. De lehet ez teljesen norma terhességi tünet is. Ma az én pocim is fájogat le is feküdtem pihizni egy kicsit. Ma mi is lustik vagyunk de ha pocimra teszem a kezem és behunyom szemem megkérdezem Grétit rendben vagy kicsikém azért arra mindiíg rúg egyet-egyet. De én is pont így parázok mint te, szerintem ez kb:40 évig így lesz csak mindíg más miatt. :D
nikó

Csilla, genetikai uh-n vették észre a vesetágulatot. A fehér fogelszíneződés én úgy tudom vitaminhiányt jelez. (úgy mint a körmön) Valszeg kálcium, ha a fogon jelenik meg....

Gp, én nagyon élveztem a kelengye vásárlást :) Ajánlom, hogy menj el egy nagyobb boltba (pl. Brendon, Minimanó), ahol minden van, és ott nyugodtan nézz körül mi tetszik, mit éreznél hasznosnak, össze is tudsz hasonlítani hasonló termékeket, az eladók is segítenek mit visznek jobban, mit ajánlanak. Én vittem papirt ceruzát, és jegyzeteltem is közben :lol:
Aztán otthon megbeszéltük apával, és már csak össze kellett vadászni a kinézett cuccokkat olcsóbb helyekről.

Sissi, a canelloni engem is érdekel!
Vendég

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nikó 2009.05.04 12:45-kor.
nikó

Sziasztok!

Ismeri valaki ezt a boltot? Elég jó árakat írnak azt hiszem ide megyünk bevásárolni.http://www.babaholmiolcson.hu/index.php
nikó

Erről a babaplédről írtam, hogy nagyon klassz, mert össze lehet cippzárazni, patentolni. Pl a babakocsiban takaróként, de ha sír a baba és ki akarod venni, így jobban véd a hűvösben. És az ára is jó.

nem engedi a linket....
de a babaholmiolcson.hu-n meg lehet találni az akciós termkek között

Kép
arvaerika

Sziasztok Lányok!

Nagy nehezen visszaértünk mi is a hosszú hétvégéből...

Hát nem volt egyszerű. Szerdán indultunk, előtte kedden még elszaladtam tankolni, hogy ne legyen gond. Hát sikerült gázolajat tankolnom egy benzines kocsiba, vertem másnap reggel a fejem a falba, hogy hogy lehetek ennyire hülye???? Csak egyetlen magyarázatom van: sokáig dízelautóm volt és még nem szoktam meg a benzinest és nem figyeltem oda. Még szerencse, hogy egy egyszerű leszívással és újratankolással orvosolható az ilyen gond, mindenki azt mondta, hogy örüljek, hogy nen fordítva történt, mert az már nagyobb gáz lett volna... Úgyhogy rövid késéssel el is tudtunk indulni. Már majdnem a célnál voltunk, amikor defektet kaptunk, és persze az autóhoz már nem adtak semmilyen pótkereket, csak egy hülye javítókészletet, amivel úgy-ahogy meg lehet oldani átmenetileg a problémát, de a remek szettnek köszönhetően mire lekeveredtünk az autópályáról tropára ment teljesen a gumi Pesttől kb. 450 km-re. Hát izgi helyzet volt :? De mindent megoldottunk, gyönyörű helyen voltunk, sokat sétáltunk, élveztük a friss levegőt, nagyokat is ettünk :lol: :lol:

Visszatérve a székrekedés problémára: amióta másfél hete otthon feküdtem és magnéziummal tömtem magam nekem is székrekedés-szerűségem van. Eddig minden nap tudtam menni, most már küzdök a minden harmadik napért, hát nem kellemes... Úgyhogy próbálkozom kamillateával, sok gyümölccsel-zöldséggel és úgy döntöttem, hogy nem eszem édességet, helyette korpás kekszet majszolok, ha megkívánok valami ilyesmit, remélem bejön ez a módszer.

Holnap reggel megyek én is a terheléses cukorvizsgálatra, remélem nem lesz gáz, vagyis, hogy nem leszek rosszul vagy ilyenek. Még délután kiváltom a glükózt a gyógyszertárban, aztán hajrá, drukkoljatok!!!

Vizesedés: én alapból is szoktam kicsit vizesedni. A védőnőt kérdezgettem, hogy mit lehet tenni. Ő azt tanácsolta, hogy sok, a kényelmesebbnél kicsit erőltetettebb sétával, lábfelpócolással lehet segíteni. Azt is mondta, hogy a felvágottakat, májkrém-szerűségeket érdemes kerülni, mert tele vannak tömve sóval, a sót érdemes, amennyire lehet elhagyni. Viszont vízhajtót szedni nem szabad, nehogy a magzatvízre is kihasson, így vigyázni kell a sok petrezselyemmel, kaporral...

Utólag is mindenkinek boldog név- és születésnapot kívánok! :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

nikó
Azt hiszem, igazad van, délelőtt már próbáltam meleg teákat inni, mert éreztem, hogy valami nagyon nem oké, hőhullámaim vannak, borzongok, mintha a torkom is kaparna, egyre jobban... Most, ebéd után olvastam, amit írtál, és nagyon úgy tűnik, összeszedtem valamit. :cry:
Ráadásul épp most zúdítottak a nyakamba egy csomó határidős munkát. Áh, valahogy majdcsak lesz.
cscsi
Köszi szépen a vigaszt, ha jobban leszek, böngészek én is egy jót. Lehet, hogy az sem tett jót, hogy eleve úgy álltam hozzá: na akkor most bevásárolunk. Talán inkább úgy kellene, ahogy az ember magának is elmegy shoppingolni.

Apropó: voltam a Lövőház utcai 2 in 1 Kismama üzletben, és annak outletjében (közvetlenül mellette) múlt héten. 6-ra érkeztem (7-ig vannak nyitva), és cca 50 perc alatt jó pár felsőt, 1 ruhát és 1 nadrágot is kiválasztottam, miközben fél szemmel úgy észleltem, hogy van kártyaleolvasójuk. Erre kiderült, hogy egyik üzletben sincs! :shock:
Olyan mérges lettem, amikor a csaj lazán odavetette, hogy úgysem érek vissza a Mammutból, ahol van automata, mert ő mindjárt bezár, hogy végül azt az 4000,- Ft-ot sem költöttem el, ami nálam volt. Azért valószínű, hogy visszamegyek, elég jó kis bolt. :oops: .

dbea: Szurkolok a terheléses cukorhoz!

Kép
goldplast

Bea!
Szívesen átveszem a gázolajat áron alul :lol:
Amúgy meg nyugi!!Tuti én is azt tankoltam volna a benzinesbe is,és izzítanék is :lol:
Viszont megnyugtató,hogy nem csak a mi utazásaink sikerednek ilyen indulokkal :lol: :lol:
És oké tudom,nem szép dolog a káröröm...de a rokonok azt mondták,velünk nem jönnek mennek sehová,mert valami mindig történik.Ehhh tavaly pl elindultunk itthonról Hajdúszoboszlóra és valahol Pesten az üllői úton jutott eszembe,hogy hol a Szabi cipője??
Még jó,hogy a Sárkány center a közelben volt,és tudtunk venni ocso kínai cipőt a Szabinak.De frankón cipő papucs nélkül vittük a gyereket nyaralni,és elfelejtettem betenni váltócipőt és papucsot is neki :oops: :lol:

Rilla!Boldog szülinapot!
A Szabit még nem is próbáltuk otthagyni aludni máshol.De a fene tudja miért???Anyám nem hívja a kisebb unokáit ott aludni.A nagybátyám gyerekei rendszerint ott alszanak.Ők sokat jönnek mennek gyerekek nélkül(akár 1hétre is)A nagymamám már 80-hoz közeli,és rá nem lehet hagyni 2 4év körüli kölköt.Bár simán rásóznák őket.
És emiatt (is,meg a seggnyalás miatt)anyum bevállalja őket.

mimi12

Mimi, igen, az ilyenek megnyugtatnak azért :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

[quote="dbea"]M írta:dbeaimi, igen, az ilyenek megnyugtatnak azért :lol: :lol: :lol:

Megmondom őszintén,én az ilyeneken már csak vihogni tudok.
Én alapból szétszórt vagyok.Jó tudni,hogy van hozzám hasonló e földön.. :lol:
Minap pl pelus nélkül tettem le a Szabit.Majd alvásból jön le,és mondja,hogy megizzadt :lol: :lol:
Ja ma lazán odébb tettem a húgomék kukáját a telkük előtt.És míg valaki nézne,hogy mi ebben a nagy szám???Hát autóval sikerült :lol: :lol:
Mondtam a húgomnak,hogy vazze,vegyél már nagyobb kukát.AMúgy beálltam elé és később tolatnom kellett.No de,nagy autónk van,egy Renault espace,és téleg nem látszott a kuka a kocsi mögött.Arra meg ki emlékszik már,hogy mögöttem volt?? :lol:

mimi12

Most értem haza, elhoztam a reggeli pisi, és reggeli utánni 60 perces véreredményemet.
Pisibe bakt. van, cukor 7,3 :twisted:
Rilla, szerdán megyek diabetológiára, megkapom a beutalót a 6 pontos vérvételre és szerintem utánna állítják be az inzulint. Mennyit hova kérdésre nem tudok még válaszolni.
Persze hazafelé elkapott egy kisebb zápor és jól eláztam :lol:

Mimi, látom formában vagy :lol:
Bea, szorítok holnapra nem lesz semmi gond :wink Ez a tankolás is jó lehetett :lol:
De azért csak jó volt, lépeket nem csináltatok?

GP, nikó jobbulást nektek!
Rilla sok boldog szülinapot!

Adri

Kép

Kép
irdab

Megjöttünk UH-ról :wink:

Mindjárt teszek képeket!
Vendég

Kép
Vendég

Kata, jól látom, hogy Milli baba növeszti a haját? :lol: Micsoda nő!!!!

Én is ma voltam dokinál, babuval minden rendben! A terheléses cukrom 4,2 :roll:
Egyébként a tudoroktól kérdezem, van olyan, hogy a szirup előtti érték magasabb, mint a 2 órával későbbi terheléses érték? Nekem már a második laborpapíromra írják így az eredményt. Először szt hittem, csak véletlenül felcserélték a két számot, de most elgondolkodtam jól működöm -e...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok ismételten!

Rilla, Jimbone, KAndi72:Köszönjük a poci dicséretet!!Mindig ilyen kis kerek volt a pocink!A tapasztaltabb anyukák azt mondják, tipikus kislányos pocak!!!Én nagyon szeretem ám a pocimat, és persze legjobban a kis Pocaklakómat, aki egyre aktívabb :lol:
Tegnap Apának megint aktivizáltuk ám magunkat!!!Amikor Apa jön, akkor ezerrel ficereg ám a kis Manó!!!Máskor is!!!De Apának!?!?Apát meg ilyenkor kenyérre lehet kenni, hogy mire is képes az ő kicsi lánykája :lol:

Rilla:Így utólag is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!Nálunk is már csak a festés vár a gyerekszobára!!Ti milyenre festitek?!?Mi egyenlőre csak egyszerű fehérre, egy kis frissítés gyanánt!Aztán majd tavasszal kitapétáztatjuk szépre a kis Babócának!!Akkor már ő is nagyobbacska lesz!!!

Lányok!Tegnap egy nagyon ügyes kis kajcsit láttam a TV-ben!!Hamburgernek egyik formáját!!Nagyon guszta volt ám!Ha jól emlékszem sima hamburgeres zsömlének a közepét be kellett nyomkodni kanállal!Abba kellett egy kis petrezselyem zöldet vagy zöldhagymát kell tenni összevágva, és erre tükörtojást kell ütni!Erre kell kell egy hambi húst tenni, és rá egy sajtot!!Ja és a lényeget kihagytam!A zsömle szélét bacon szalonnával kell betekerni, úgy, hogy a bacon egyik fele a sajt alá kerüljön, amit a hambi husira tettünk!És be a ez meg van, akkor mehet rá a teteje!!És nyeltem nagyokat és azt hiszem ki is fogom próbálni hétvégén!!!Gondoltam leírom, hátha érdekel még valakit!!! :P

Cscsi:Tudom miről beszélsz!Tarcsán is a nyilvános WC-k halálosak!!Én beszaladtam egyszer, mikor még régebben ott voltam, de annyi elég is volt!!Bár mondjuk itt záródik az ajtó, de az a kosz és szag!!HÚÚÚÚÚÚÚ!!!!Nem igazán az a kórházi tisztaság!!!Ütős na!!!Ibkább az ember bepisil, minthogy odamenjen!

Babakocsi:Ma megrendeltem a babakocsinkat!!Egy nagyon kedves fiatal ember volt, akitől megrendeltük az aprosagokboltja.hu-n!!Nagyon segítőkész volt!És kiderült, hogy van a babakocsihoz hordozó is!Eddig én úgy tudtam, hogy nincs hozzá hordozó!!!Szóval örültem neki, és ágyban sem vészes!!13500Ft!!!

Bikmakk:Hogy érzitek magatokat a kiköltözés után??

Vpiroska:Ti merre vettétek a garnitúrát?!?Drága volt?!?

Nikó:Jobban vagy már?!?Vigyázz magadra!Nem értem, hogy ilyenkor miért nem lehet a kismamát előbb behívni!!Miért kell addig várakoztatni, amíg össze nem szed valami bacit odakinn:lol:

Mimi12_Kicsi Szabi jobban van?!?

Goldpast:Vigyázz magadra!Tessék sokat pihenni!!!És csak lassan és nyugisan!

Earhart:Nagyon tündéri a kép!!!Nagyon helyes a pici Babóca!!!

Kép
bener

Cscsi,
nem most babásan, de szülés után egy-két hónap múlva szerintem nézess egy olyat, hogy terheléses cukor+inzulin vizsgálat. Ilyet tb-re nem csinálnak, magánban kell, és nem is olcsó (7300), de egyszer érdemes rászánni. Ott kiderülhet, hogy a cukor hatására jóval több inzulinnal reagál a szervezeted, mint kellene (hiperinzulinemia), és ezért megy le jobban a cukrod. Terhesen ilyet valamiért nem csinálnak.

Dbea,
nem semmi nyaralás...

Mimi,
nálunk a férjem szétszórt, de annyira, hogy már fáj. Tegnap reggel tojást főzött, megengedte a vizet a csapba, mikor leöntötte a vizét megpucolta, minden megvolt. Ezt olyan reggel 7-kor. Aztán egész napra elmentünk anyuékhoz, és mikor este 8-kor hazajöttünk, akkor vettem észre, hogy csak a gázt nem zárta el alatta, vagyis egész nap nyílt lánggal égett, miközben nem voltunk otthon.
Kulcsot, telefont, napszemcsit azt naponta keresünk. Múlt héten az UH időpontjára megbeszélést szervezett...

Kata,
nagyon édi Mili baba, de ez csak "kép". KépEK-et ígértél :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Rilla:BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK NEKED UTÓLAG IS!!!

Ma voltunk uh-n Ati sajna aludt de azért hoztam kpeket.
A vonalzómat átirtam,mert most is 1 héttel fiatalabb igy csütörtökön amikor megyek a dokimhoz,tuti átirjuk,mert már múltkor is beszéltünk róla.

Kata:ha lehet aug-14-re tegyél át.Köv uh. pedig jún 8-án lesz

Kép Kép Kép tappancs

Aki holnap megy terheléses cukorra annak mennek a drukkok.Szerintem jövő héten már én is megyek.Nagyon nem vágyom rá.De ahogy szoktam mérni az értékeimet elég jónak tünnek.
Ma megrendeltem Márk szülinapi ajándékat(verdás függönyt) és már jövő hét csütörtökön mehetek is érte.

Ildi:Timinek Boldog névnapot kivánok!!! :D

Recept:Hússal töltött cannelloni
Kategória: Tésztafélék
Hozzávalók: 1 doboz töltetlen (25 dkg) cannelloni tészta
töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj vagy 3-4 evőkanál olaj
50 dkg sertés - és marhahús vegyesen
3 evőkanál zsemlemorzsa
1,5 dl főzőtejszín
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál morzsolt oregánó
fél csokor petrezselyem
5 dkg reszelt parmezán sajt
5-6 dkg nyers füstölt sonka
2 tojásfehérje
mártáshoz:
10 dkg vaj
4 evőkanál finomliszt
5 dl tej
5 dl főzőtejszín
12 dkg reszelt edámi sajt

Elkészítés: A tölteléket készítjük el először.
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olvasztott vajon megfonnyasztjuk.
A darált húst hozzáadjuk, 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
Ezután a zsemlemorzsát keverjük bele, majd a tejszínnel fölöntjük.
Egyetlen percig kevergetve főzzük, majd a tűzről lehúzva megsózzuk, megborsozzuk, az oregánóval és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Amikor kihűlt, reszelt sajttal,(parmezán) a nagyon apróra vágott sonkával és a simára kevert tojásfehérjével összedolgozzuk.
Ezt a finom tölteléket habzsákba kanalazzuk (de mokkáskanállal is meg lehet tölteni a tésztákat)
majd a tészták üregébe töltjük, félrerakjuk.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, hogy kicsit se piruljon meg.
A tejet és a főzőtejszínt ráöntjük, kevergetve sűrűre főzzük, közben a reszelt sajtot(edámi) is beleszórjuk.
Amikor a sajt elolvadt benne, a tűzről lehúzzuk, és enyhén megsózzuk.
Egy akkora tepsi vagy tűzálló tál aljára, amekkorában majd elfér egymás mellett a cannelloni, egy kevés tejszínes mártást locsolunk.
Szétkenjük, majd a töltött tésztarudakat egymás mellé rátesszük.(két sorban)
A tejszínes-sajtos mártással leöntjük, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fok, 25-30 percig sütjük.
Vendég

Rilla!Nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok Neked utólag!
Kép Kép

Timinek meg BOLDOG NÉVNAPOT !utólagosan!!!
Kép

Kata!Nagyon szép Mili!!!!Tiszta csajszi...kis szép arcú!!!
Sissi!Ati szája nagyon csókos...és hasonlít a bátyuskára,nagyon édes!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Köszönöm mindenkinek a köszöntést, nagyon aranyosak vagytok !! :D

Kata, Sissi
Nagyon édesek a képek, gyönyörűek a babák !!

Bener
Pont a szoba színén filózom, hogy milyen színű legyen, mert nem lehet akármilyen......fenyő színűek a bútorok és a szőnyeg pedig kiwizöld. Ehhez milyen színű fal illik ???
Milyen lesz a babakocsitok ?

Goldplast
Jobbulást !!

Dbea
Nem semmi a tankolásos történeted ! :lol:
Drukkolok mára a cukros vizsgálathoz !

Mimi
Nem szeretnéd megpróbálni otthagyni Szabit a Nagyinál...hátha simán menne !? :roll:

Irdab
Sajnálom, hogy nem lettek jók az eredményeid ! :(

Jimbone
Szegény kicsi Áron, de hála istennek, hogy nem kellett varrni !

Kép
Kép
rilla_

Kép Tegnapi kép!Rohamosan nő a lakása pocakfiúnak!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?