Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Veronika...igen, besárgult, azt már hallottam mástól is hogy a répának, sütőtöknek olyen erős a színanyaga
hogy besárgul a bőr. De nem azért mert rákeni, hanem belülről hat.
Nem tudom érted e amit mondok? Ez olyan mint mikor zsíros magvakat eszünk és erősebb lesz a faggyútermelés,
és kijön a patti. :roll:
De ez elmúlik, ha egy ideig nem adok tököt, répát annyit. Nem káros és nem maradandó. :wink:
csak muris! :lol: Én is ilyen voltam anyu szerint, úgy szerettem a sütőtököt!

NyMalac...már hiányoztál. Szóval így mászik Bori? Felkapaszkodik a lábadon? Atiiii! :D Nagyon ügyi!
El sem tudom képzelni hogy Norbi mikor csinál majd ilyet.
Ő meg újabban az arcomat megsímogatja :D olyan édi majd elolvadok! :oops: :D
Gratulálok a kitartó fogyókúrához!olyan ügyi vagy! :D
Én olyan lelki gyenge vagyok most ehhez. Pedig 2 hét mulva megyünk lagziba és nem tudom mit fogok felvenni! :(
Tornázom, holnap is megyek spinningre, de utánna eszem is. Nem sokat, de eszem.
Hétvégén is ettem sütit :oops: :( Pedig már megfogadtam hogy nem bűnözöm, de gyenge vagyok. :(

Norbika mostanában felébred 6-kor, eszik fél 7 kor és visszaalszik 7től-fél 9 ig :shock: Nem tudom mi ez?
De nekem jó mert így elpakolok, beágyazok, fogatmosok, reggelizek.....elég kényelmes.
Persze utánna már nem alszik délelött, csak 1 óra körül, így minden csúszik picit. :roll:

Mennem kell, ma megyek le a takarékba megcsinálják a babakötvényt.
Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Persze, értem már, csak azért nem volt világos, hogy miért csak az orra sárga? :) Ezért gondoltam, hogy esetleg csak arra kente rá kívülről :)

Pálminak is változik az alvási szokása, nappal már kevesebbszer alszik, eddig 3-szor aludt, pár napja már csak 2-szer és tegnap csak egyszer! Igaz az 2 óra hosszás alvás volt, amúgy meg csak fél órásakat szokott...
Nemrég még csak 2 órát bírt ébren, mostanában meg hirtelen már simán fent van 4-et is... sőt tegnap a 2 óra hosszás alvás után fél 4-től fenn volt egészen este 10-ig...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

NY.malac - Hűűű, a mindenit! Gratula Borinak! Küldöm pü-ben is a 7 hós adatainkat.

7 hós adatok, képek: 9340 g, 74 cm

Kép Ülőfürdő
Kép Álldiga és várdiga

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 

 
 

Sajna az extra megint nem működik, így a friss képeknek csináltunk egy új albumot:
http://picasaweb.google.com/csszabolts

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok.

Talán még emlékeztek rám...
Kis türelmet kérek még tőletek, csütörtökön műtenek és jövő héttől már tudok jönni rendszeresen. Pár szó azért rólunk is.

Nórika 9 kilónál megállt, viszont 80-as ruhákat hord. Alul van két foga és most jönnek a felsők, esténként már nyűgösködik. Négykézláb már szépen mászik a szőnyegen, bár a mozgása még inkább egy robotra emlékeztet, de mászik, amit már nagyon vártam. A másik, hogy kimondta élete első szavát. Nagyon sokat mondogattuk neki a baba, mama, Apa és Anya szavakat, és tegnapelőtt este utánam mondta, hogy baba. Először csak inkább vava volt, és amikor újra mondtam, akkor tisztán szépen kimondta, hogy BABA!!! Elsírtam magam. Féltem, hogy nem látom ezt a pillanatot, félek ettől a rohadt műtéttől, és nem is lesz egyszerű, altatás miegymás...emiatt minden egyes dolgot, amit megtesz Nóri sírva veszek tudomásul, és örülök, hogy megérhettem. A lányom első fogai, első forgolódásai, első nevetése és most már első szava és első mászásai is örökké belém égtek míg élek.

Tudom, ez most olyan búcsuzkodásnak hangzik, remélem nem az lesz belőle. Szorítsatok nekem. Szerda délben fekszem be, csütörtök reggel műtenek és szombaton jövök haza. Minimum másfél óra a műtét, és csak akkor derül ki mi a helyzet ha elkezdik és meglátják mi van belül. Az már biztos, hogy a méhem és a bal petefészkem összenőtt, és ezt szét kell választani, plusz az endometriózisos csomókat kiszedik, és szövettanra is küldik őket míg ott vagyok. A többit majd csak utólag tudom meg. Jelentkezem hamarosan....

Nyugtonmalac, a dobozaid itt vannak üresen egy ideje, csak nem jutottam el arrafelé. Remélem hamarosan jobban leszek és személyesen adhatom át. Szoríts értem.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Nórika 7 hónapos lett

Kép

Állatkertben jártunk

Kép

Örökké imádni fogom ...

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Életem értelmei

Kép

Állatkerti nyuszi

Kép

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Hű, Szabi már több mint 9 kiló és 74 centi! Én 1 évesen voltam 8 kiló, 2 évesen 10 kiló és úgy látszik a lánykám se nagyon siet nagyra nőni :lol: De legalább könnyebb emelgetni :)

Szabi is már áll, őrület! Mi még csak nem is kúszunk! Csak átfordulni tudunk meg körbe forogni, és talán pár centit haladni, de az is inkább a körbeforgásból adódik. Viszont jó dühösek tudunk lenni, ha valamit nem érünk el :lol: Úgyhogy remélem ez ösztönzi arra, hogy oda akarjon kúszni és próbálgassa! Bár anya nem sokáig hagyja mérgeskedni, előbb-utóbb odaadja a kiszemelt játékot... :oops:

Tercsimama,
aranyosak az állatkertes képek! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Tercsimama!
Nagyon drukkolok!
Én szeretem az altatást. Pislogok az aneszteziológusom szemébe, és érzem a süppedős érzést, és az nagyon érdekes és kellemes. Utána meg csak az ébredezés van.
Laparoszkópiával fogják csinálni?

Nymalac, ha tudsz, csinálj videót!

Kép
szöszke
 
 


Babaúszás Budapest:
felvettem a kapcsolatot a http://www.aquakids.hu/ vezetőjével, és azt mondta, hogy a világválság miatt 2200,- Ft helyett 1900,- Ft 60 perc, apa+anya+baba a medencében, és szaunázási lehetőség is van utána.
Még nem voltunk, de a héten megpróbálunk eljutni. :D

Kép
szöszke
 
 


megjártuk Borival a meetinget :)
nagyon jó volt... :)

Kaptam 2 projektet a meeting előtt, és a meetingen még 1-et :D

Király :)

Most töltöm le az abev-et, és adózok egyet anyósomnak... Rengeteg a dolog, de olyan jó érzés!

Tercsi: Nagyon drukkolok neked!!!! Gyönyörű és ügyes Nórika :)

Én is megkönnyezek mindent, főleg, ha eszembejut, hogy bármikor vége lehet az egésznek... Nekem a P3 óta vannak ilyen rém gondolataim... :(

Kitartást, várunk vissza!

Minden rendben lesz

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Tegnap volt jó is, rossz is, Anyák Napja, kaptam virágot, párom szülinapja, ünnepeltük, aztán este telefonált húgom, hogy a kutyusunk elindult az örök vadászmezőkre... :cry: El kellett altatni, 14 éves volt... ma is sokat sírtam miatta, de nem engedhetem meg magamnak, hogy belelovaljam magam, mert szegény Lottika csak nézett, hogy mi bajom van :roll: Nálunk családtag volt a kutya, nem csak úgy volt, igazi szobakutya!!! A kisöccs, anyunak a kisfia (enyhe túlzással)... nagyon rossz, hogy többé nem láthatjuk :cry:

Tercsimama - drukkolok, hogy rendben menjen minden a műtét során, de nyugi, biztos így lesz, nem szabad az ördögöt a falra festeni! Nagyon jók a képek, Nórika nagyon cuki! Gratula az első szóhoz!!! Nem semmi, hogy már itt tartunk, hihetetlen, hogy repül az idő! :shock:

Szöszke - megnéztem a honlapot, jó kis uszi lehet! Tőlünk elég messze van a x. kerület, de amúgy nálunk azért nem is merült fel a babaúszás téma, mert ugye Lotti sokat bukott. Most már jobb, de nem hiszem, hogy nagyon örülnének nekünk, ha beletrutyizna a vízbe a gyerek :roll:

Nyugtonmalac
- ú, Bori is mászik már? Te jó ég, nincs videó??? Nagyon ügyes lányod van :lol:
Fogyihoz gratula, ügyes vagy! Én is úgymond diétán vagyok, azaz próbálok nem zabálni, főleg este nem :lol: Tegnap nem jött be, sikerült jól teleennem magam túrós rétessel :? Még 5 kiló plussz van rajtam, de sokkal többnek látszik :cry:

Bettyna - de édes Szabi a kádban, de így tud ülni egyedül??? Nem semmi! Nem dől el??? És a felállás, nem semmi, nagyon ügyes, mi ettől még úgy érzem, fényévekre vagyunk.

Alvás - nálunk még mindig 3 alvás van nappal. Egy rögtön kaja után reggel, aztán a 2. kajcsi után is egy hosszabb és du. is van egy, az már rövidebb, összesen kb. nappal van 3-4 óra alvása.

Ma cukkinit ettünk!!!!!!!!!!! Képzeljétek, répával pároltam, összebotmixeltem és bejött Lottinak!!! Nem gondoltam volna. Az 1-2 kanál kóstolóból lett kb. 6-7 :shock: Még megy 2 napig, aztán már főzelékbe is mehet.

Viszont a körte nem jött be, kicsi piros pöttyök voltak az arcán, nem tudom, hogy a körtétől jött-e ki, mert aznap már 2. napja kapta de. a kóstolót, de száműztem a körtét, úgyis annyi gyümi van még.

Zsuzsu - nem volt fagyicékla a Lidl-ben :? Sőt, igazából semmi se volt, szombat de. mentünk el és durván ki volt fosztva :cry:

Na mennem kell, Lotti még alszik, én eszek, de ma már megvolt a vasalás, porszívózás, most pihenek kicsit, mert eléggé ramaty éjszakánk volt, ő nem kelt fel, csak minden órában mocorgott, így állandóan felkeltem, ráadásul mostanában azt csinálja, hogy álmában lecsúszik az ágy közepéig, valamikor az aljáig :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szöszke,
mennyire másként éltük meg az altatást! :) Igaz nekem szülés közben volt, lehet, hogy az rontotta el... Jöttek a fájások és közben kikötöztek az ágyhoz, háton fekve, amit már amúgy se bírtam... és akkor az arcomba nyomta a maszkot, amitől olyan bezártság érzésem lett, így kértem a nőt, hogy vegye el... kedves volt, mert elvette, de onnantól nem emlékszem semmire :)

Mindenesetre jó, hogy ezt így mondod, mert ha a következő is császár lesz, akkor már előre felkészülök arra, hogy milyen jó lesz elaludni! :lol: Minden hozzáállás kérdése :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Tercsimama....nagyon sokat gondoltam rád, örülök hogy jelentkeztél :D Nagyon-nagyon drukkolok én is!
És tényleg ne búcsúzkodj, szörnyű volt olvasni! :cry: Sok erőt és kitartást neked, mielöbb gyógyulj meg!
Kívánom hogy a szövettan is jó legyen!
Drukk-drukk-drukk! :D
Dorina gyönyörű, és te is jól nézel ki. :D Nagyon ügyes hogy mászik és beszél :shock: :D
Nem semmi hogy ilyen korán. Sokat ismételtétek neki hogy BABA? vagy hogy mondta ki?

Bettyna.....Szabi így feláll???? :shock: :D Nem semmi.
Jó súlya van már :D

Kezdek aggódni hogy Norbika még ülni se tud, és nem mászik, kúszni is csak néha... :?

Altatás...nekem is kellemes volt, de engem csak vetélés után altattak a kaparásnál, és régen a méhszájsebnél.
A császár epidurális volt gerincbe.
Nem szoktak szülésnél altatni, eddig úgy tudtam :shock:

Ildi...örülök hogy ízlett a cukkíni!
Képzeld Norbi nem szerette a zöldborsót, és most újra kínálta, már szereti! :D
Vettem Univer üveges borsópürét, és főztem mellé 1 kis burgonyát úgy ette! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Tercsi - Ne viccelj már, hogyne emlékeznénk!!!! Nórika nagyon ügyes nagylány lett és nagyon szépek vagytok a képeken! Kérlek légy pozitív! Szorítok nagyon!

Veronika - Hát, ami azt illeti most sem vagyunk egy súlycsoportban. Te olyan vékony vagy, mint egy nádszál, én meg....Na mindegy, Szabit emelgetni nem egy leányálom, de vele együtt erősödünk mi is.

Felállni nem tud Szabi, de amikor az ölünkbe kéretőzik, az istennek sem akar leülni. Így aztán apa odatámsztotta a kanpéhoz és nem dőlt el. Sőt,kacagott nagy büszkén, hgoy ő milyen ügyes! :lol: Felülni sem tud egyedül, de a kádban felhúzta magát mindig, így inkább felültettük és nem dőlt el. Most már játszik is egy kis ideig üldögélve. Cserébe nem kúszik, nem mászik, csak kiabál a játékoknak, hogy "gááááááá". Ez Szabiul azt jelenti, hogy "gyeretek mán ide, de azonnal"!

Ny.malac - Gratula a projektekhez4 De azért ne tűnj el, please!

Ildi - Cukini, nyami! :wink:

Szabi elég hektikusan eszik. Most azzal próbálkozom, hogy szopi előtt adom a kanalasat, hátha jobban jól lakik és nem kel annyiszor éjjel. Mert hogy az elmúlt hetekben megint 3-4-szer keltünk és csak cicivel aludt vissza. Most újra 2-nél járunk. De kiszámíthatatlan mennyit eszik és mikor. Természetesen, amikro sokat csinálok, alig eszik pár kanállal, amikor keveset, akkor meg mind lenyomja és még enne. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ez a legújabb kedvencem: Kép Majálisra megyek a papával

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Nórinak hónapok óta mondogattuk azt a pár szót amit szerettünk volna hallani tőle: anya, apa, baba, mama. Ebből a baba tetszett neki, bár eddig tisztán és érthetően akkor este mondta csak ki. Sokszor ül az ölemben és néz rám, ilyenkor figyel nagyon és mondogatom neki ezeket a szavakat.

Laparoszkóppal kezdik a műtétet, azt mondta a doki azon múlik mit találnak, mert lehet vágni is kell, de elvben szét tudják választani az összenőtt szerveket...

Macianyu gratula!!! Nekem is mondta a doki, hogy ha akarunk második gyereket akkor most álljunk neki műtét előtt mert ha gáz van kiveszik a méhemet és akkor vége. Én valahogy nem tudtam még elképzelni, hogy icipici baba mellé még egy törpe legyen itthon, Nórika örökmozgó, állandóan figyelni kell rá.

Lányok, aki szeretné, hogy másszon a babája, van Nórinak egy tuti játéka. A tescoban találtam, egy lepke, és ha bekapcsolom akkor gurul magától a gyerek előtt a szőnyegen, ő mászik utána és ha eléri akkor újra elindul a lepke és megy tovább. Nórinak ez segített és imádja ha a nagy új szőnyege feé közelítek, mert tudja, hogy akkor mászhat a lepke után. Amúgy simán ül és kapaszkodik...Remélem megvár míg hazaérek mielőtt megteszi az első igazi lépéseit, mert fogtam már úgy, hogy lépegetett előre és azt is nagyon imádja. A komppal úgy megy keresztül a hosszú nappalinkon, hogy futhatunk utána, nehogy nekimenjen valaminek.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sziasztok!

Tercsimama

Én is nagyon szorítok neked, de biztosan minden rendben lesz!!!! Erős vagy és végig fogod csinálni!!!!
Nórinak gratulálok a mászáshoz és a beszédhez!!!
Csodaszép kislány!!!

Áron is mondogatja, hogy dá-dá-dá és kb. egy hete, hogy ba-ba-ba-ba. De nekem a többi gyerekem is ugyanezeket a dumákkal kezdte, szerintem ez még nem tudatos, de amikor mondom neki, hogy dá-dá-dá v. ba-ba-ba röhög és mondja utánam.

Bettyna
Nagyon édes Szabi és nagyon szép a súlya is!! Ügyesen áll!!

Áron is állandóan állni akar, ennek örömére ma kb. 3 percre betettem a bébikompba és nagyon boldog volt, sikoltozott és tett egy pár lépést vele. Még nem nagyon akarom benne tartani, de annyira tetszett neki és ennyi az ölemben is simán áll már.

Kép

Nymalac
Jó, hogy jöttél!!! Nagyon ügyes Bori!!!!

Lkata
Ne aggódj Norbi miatt, még Áron is csak kúszik, de azt se mindig, és különben is minden gyerek már és más, előbb-utóbb ő is mászni fog meglátod.

Ildi
Nagyon sajnálom a kutyusotokat, részvétem!!! Nálunk is családtagok a kutyák és ők is olyanok, mint a gyerekeink, imádjuk őket, pár éve meghalt az egyik és én egy hétig sírtam, hiába itt voltak a gyerekek, nem bírtam visszatartani, ki kellett jönnie.
Még egyszer nagyon együtt érzek veled!! :cry: :cry:

Tegnap visszakaptuk az etetőszékünket, ma ki is próbáltuk, nagyon tetszett Áronnak:

Kép

Kép

Megyek, mert hiszti van.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Betty,
igen, én is azt gondoltam tegnapig, hogy a súlyom rendben van, erre apától kaptam egy jó kis beszólást - anyák napjára :) - hogy a combom felső része szélesebb a csípőmnél és ez ellen tegyünk valamit! :shock: :oops: :lol: Úgyhogy most arra külön figyelemmel kell mostantól edzenem :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika

Ezek az apukák olyan kedvesek! Én is hallgatom a férjemtől néha, hogy akkora vagyok, mint egy bálna, pedig már csak 5-6 kg felesleg van rajtam, tudom nem kevés, de lehetne türelmesebb is, eddig még mindegyik gyerek után lement minden.

Kép

Kép
éva75
 
 


basszus...írtam egy csomót, de mivel régen jelentkeztem be, ezért nem küldte el...

újra...ami még belefér a vihar előtt:

Tegnap voltunk Pécsen. Be akartunk menni az állatkertbe, meg utána túrázni akartunk. Autóztunk két órát, erre esett, dörgött, villámlott. 15 fok volt, nálunk otthon 25. Ültünk fél órát az autóban, de nem akart elállni, aztán hazamentünk... (újabb két óra) Bori a végére már nagyon unta a banánt...

Ma meg fejlődésneurológián voltunk. Persze pont ilyenkor van baleset az autópályán. Szerencsére mi nem álltunk ott órákat, mert minket már eltereltek. Így csak 45 perccel volt hosszabb az út... :roll:
Borit teljesen rendben találták, úgyhogy senki ne idegeskedjen, akinek még nem kúszik, mászik, ül, áll a babája. Annyi házit kaptunk, hogy ne ültessük, amíg nem tud ülni, és nem álljon, amíg nem tud. Ja, meg kerüljük a kompot. Persze ezeket eddig is így gondoltuk...

Tercsi
Drukkolok neked! Nem lesz semmi baj! Műtét után írj légyszi, hogy tudjuk, hogy rendben van minden.

Ildi
Nagyon sajnálom a kutyátokat! Én még mindig nem hevertem ki Olgát... És Bori is még mindig keresi az udvaron. :(

Szerintem Zsuzsu nem fagyasztott céklát írt, hanem előfőzöttet, ami ott van a zöldségek között.... VAgy rosszul emlékszem? :roll: Vagy előfőzött és fagyasztott?

Altatás... Nekem nem nagy kedvencem. Egyszer nem sikerült felébreszteni, illetve felébredtem, csak az izmaim nem működtek, így nem tudtam mozogni, kinyitni a szemem, beszélni, meg persze levegőt venni. Viszont cserébe mindent hallottam és éreztem. Jó móka volt. Hallottam, hogy nagy a pánik körülöttem, meg persze pofoztak, hogy ébredjek fel, én meg nem tudtam mondani, hogy fenn vagyok... Még azt is mondta az altatóorvos, hogy nem tud elmenni ebédelni, amíg ezt a csajt fel nem ébreszti. Annyira megsajnáltam szegényt.... :roll: :lol: Néha előjön rémálmaimban, hogy nem tudok mozogni, és nem kapok levegőt. Ollyan jó érzés... :roll: Azóta kiderült, hogy a myastheniám miatt volt, de mivel akkor még nem tudtuk, hogy van ez a betegségem, ezért azt sem tudtuk, hogy engem nem szabad így altatni... :roll:

Az apukák tényleg kedvesek. Én ugye 48 kiló vagyok, viszont a hasam az marha nagy... Ezt néha megjegyzi az uram, mondjuk csak viccel, de baromi jó vicc..... Nemtom mit vár két szülés után... :roll: Szoktam neki mondani, hogy ne izguljon, ez már így marad... :lol: :lol:

Asszem elküldöm, mielőtt belémvág a villám... :lol:

marek
 
 


Éva - De édi Áron! Szabinak is van ilyen zongorája! Mindig meg akarja fogni a csibe szárnyát. :lol:

Ma mi is beszerztük végre az etetőszéket! A cékla erősen veszélyeztette a pihiszékünk épségét.

Veronika - Annyira jó fej a párod! Szerencsére az enyémnek egy szava sincs. Sőt, amikor én magam ki vagyok akadva, amikor a tükörbe nézek, akkor még ő mondja, hogy mit akarok nemrég szültem (ja, több, mint fél éve!), de legalább megértő. :wink: És szeret így is. :lol:

Marek - És azt nem mondták a neurológián, hgoy mit csináljak, ha a gyerekem ülni meg állni akar, de még nem jött rá, hgoy oldja meg egyedül? Hagyjam hisztizni? Mert pl. ma is valami front volt és semmi sem volt jó,csak ha az ölemben vagy mellettem a szőnyegen üldögélhetett vagy álldigálhatott. :?
Kornél szerint tutira diszlexiás és magatartászavaros lesz. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bettyna
Azt nem mondták, hogy ilyenkor mi a teendő. Engem meg az érdekelne, hogy ha én a gyerekemmel órákat várok egy kórházban, akkor mit csináljak vele, ha a hordozót megunta, és nem ültethetem az ölembe... :roll: Mert gondolom az is ültetés. Mondjuk én megoldom MT-vel, de azért órákig nem sétálgathatok vele a folyosón... :roll: Végülis lerakhatnám a földre, ott tudna forogni, de az meg nem mindig olyan tiszta... :lol: :lol: :lol:

Mondjuk szerencsére Bori nem akkor hisztizik, ha nem ültetem, hanem akkor, ha igen. Ő most jobban szeret a földön sürögni-forogni, mint ülni. Akkor ő nem lesz diszlexiás? De jó...! :lol: :lol: :lol:

Ja, és az ültetés, ha a sportrészben félig ül a gyerek? Illetve inkább félig fekszik...? VAgy az minek számít? De komolyan!

marek
 
 


Tercsimama: drukkolok neked, és ha tudsz, minél hamarabb kapcsolódj vissza hozzánk, hátha jobb kedvre derülsz. Lánykád nagyon édes, kis huncut szeme van. :) A könnyeidet pedig tartogasd Nórika esküvőjére!!!
Mi: sem nem állunk, sem nem beszélünk, sem nem négykézlábazunk. Még csak ma kezdtünk el kúszni, és gurulva mindenhova eljutunk. És közben raptor-visításokkal tudatjuk a külvilággal: vigyázat, jövünk!!!! :D Egyébként aki először írta a meggy bevonását a gyerek táplálékláncába, annak külön köszönet, mert ma csúcsmennyiségű krumplis mneggyet lenyomott a gyerkőc. Csak én a meggyet meggybefőttből adtam. (A sárgarépát pedig renitens módon a húslevesből veszem ki én is :wink: )
Néztem ma videón egy műsort (nemtom mikori felvétel, az ECHO tv-n a párkapcsolatokról szól), amiben a párkapcsolati magányról volt szó. Ott kifejtette a pszichológus néni, hogy akkor lesz kötődésképtelen (szingli) az ember gyereke, ha a szülő a negatív viselkedést szeretetmegvonással bünteti. Ui. ha vmi nem tetszik, azt el kell magyarázni a gyereknek, de akkor is tudnia kell a gyereknek, hogy a szülei szeretik feltétel nélkül. B@sszus, mennyi helyen el lehet rontani ezt a nevelősdit! :shock:
M.

macianyu
 
 


Mozgás:
Bettyna...nem hinném hogy ezért diszlexiás, magatartászavaros lenne Szabi.Ilyet ne is mondjatok!
Nem lesz semmi gond.

Bár nekem is vannak aggodalmaim hogy Norbika nem mászik és nem tud ülni még! :roll:
De hát csak változik ez hamarosan, most megint sokat tornázunk. Bár nem lesz rá időm jövöhéten a lagzis sütés miatt. :roll:
Unokatesóm is mondta hogy 8 hós koráig még ráér. :wink:

Macianyu...Norbika is gurulva közlekedik! :lol: Néha tök muris!
Amúgy hogy vagy? Van hányingered????Zengőnél volt?

Az ültetéssel kapcs nekem azt mondták a gyógytornán, hogy most már ültethetem, úgy hogy mögötte ülök
és 1-2 percre ülésbe húzom, elengedem.
Most akkor szabad ültetni vagy nem?
Mondták azt is hogy tornáztassama lábait, "Z" ülésbe tegyem, úgy ültessem.
Meg a labdára hasaltassam és billegtessemalatta/vele.

Éva...nagyon édes Áron baba! :D
Ügyes vagy hogy ennyit fogytál!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Éva, Marek,
na jó, akkor megnyugodtam, hogy nem csak az én párom szól be :lol:

Nálunk csodásan alakul az alvás - csak el ne kiabáljam - második éjszaka ment le egymás után úgy, hogy nem kellett kelni etetni! :) Tegnap 10,5 ma 11,5 órán keresztül aludt kajálás nélkül! Igaz este még volt egy megébredés, de cumi a szájba és már aludt is tovább!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Marek.... nekem is a sportra alakított kocsiban félig ül Norbi, olyan 45 fokos szögben sokszor egy óráig is.
Közben játszik, nézelődik, néha előrébb is emeli magát, de nem ül fel.
Most akkor ez nem árt, ugye???

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Bettyna
Áron is nagyon szereti a zongorát, megnyugszik ha szól. , sokszor még a babakocsiban is cipeljük magunkkal, hogy nyugodtan üljön a séta alatt.

Marek
Neked még nem is írtam, hogy mennyire sajnálom Olgát, iszonyatos lehet most neked. Idővel könnyebb lesz egy kicsit, de most még nagyon tud fájni. :cry:
Örülök, hogy minden ok Borival!!

Lkata
Majd kérünk képeket a lagzis tortákról!!!
Mi 23-án megyünk esküvőre, Lora koszorúslálny lesz!

Macianyu
Édes lehet Zengő, ahogy gurul!!

:lol:

Gyors panaszkodás:
Ma reggel eljött hozzánk az anyósom és itt lesz 1-2 napot segítség címszó alatt, de már reggel teljesen kikészített. Ő volt itthon a babával, amíg elvittem a nagyokat a suliba, erre a tegnapi vadast kiöntötte a kukába, azt hittem megőrülök, egy csomó csirkemell volt benne, nem tudom miért csinálta??? Azt mondta már nem volt olyan sok, hát pedig az pont elég lett volna vacsorára a férjemnek , fente is rá a fogát, hogy milyen jó vacsorája lesz.... hát arra már fenheti. :twisted:
Aztán meg a sógorom is itt volt, ő hozta le a mamát és reggelizni akart, erre anyósom: nézzél valamit a hűtőben, biztosan találsz valami ezer éves felvágottat. Jól le is szúrta a sógorom, hogy miért kell ilyen megjegyzéseket tenni és miért kell más hűtőjében pakolásznia, kidobni más kajáját stb.
Aztán mondtam, hogy én paradicsom levest főzök ma túrógomboccal, erre ő elkezdett krumplit pucolni, hogy krumplis tészta lesz az ebéd, még jó, hogy azért megszólalhatok a saját házunkban.
Most kiment, hogy a kertet rakja rendbe.,éppen a nyulaimnál van és azokat rendezi. (nagy segítség), de nem akarok rossz indulatú lenni, ki tudja én milyen anyós leszek egyszer.....
És alapvetően jó szándékú, mert az utolsó fillérét is nekünk adná, csak néha olyan dolgai vannak, amitől az égnek áll a hajam.
Vasárnap pl. zserbót akart adni Áronnak és már vagy kétszer rá kellett szólnom, hogy ne tegye, mert már éppen a gyerek szájába akarta rakni a sütit., meg hogy adjak neki májat stb., mert ő már 3 hónapos korában májat adom a férjemnek..... mondtam, hogy most máshogy van és Áron még szopik.

Na nem panaszkodom tovább, csak ki kellett írnom magamból.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva 75, nagyon felment bennem a pumpa...nem romlott kaját kidobni?????????? Ehhez nem kell anyósnak lenni. :evil:
A többi dolog beleillik a tipikus anyós-meny játszmába. :cry:

Kép
szöszke
 
 


Sportrészben ültetés: szerintem akkor árt, ha nem tud egyenes vonalban lenni a baba gerince, ezt azonnal észre lehet venni, jobbra-balra c-betű alakban elhajlik a gyerek. 45 fokos szögnél magasabbra állítva már biztosan hajladoznak jobbra-balra.

sz.veronika, altatáshoz: hja, kérem, nekem nem szülésnél volt altatás, hanem jóindulatú daganatok eltávolításánál, tehát csupa olyan műtétnél, amihez csakis nagyon pozitívan tudtam hozzáállni. :D Nem tudom, császármetszéses altatáshoz hogy viszonyultam volna. Biztos vagyok benne, hogy inkább kértem volna, nem epidurállal szerettem volna szülni.

Kép
szöszke
 
 


Lkata, amit írsz, az tornáztatás, és az tutira nem át. Attól fognak megerősödni a gerinc melletti izmok, amelyek ülésnél kellenek.
A klasszikus értelemben vett ültetés az, amikor a szülők csupa jó szándékból arra kényszerítik a gyereket, hogy egyedül üljön, amikor még nem érett meg rá. És azzal a jelszóval, hogy gyakorolják az ülést, gerincferdülést is előidézhetnek. Nem?

Kép
szöszke
 
 


sziasztok.

Tercsi! Szorítok én is Neked!

LKata! Mi sem mászunk-térdelünk, csak forgolódunk. Néha megteszünk 2-3 métert is, de csak forgásokkal.

Dorka lázas, várjuk a doki nénit... :cry: 39,3 volt reggel popsiban.
egész nap ölben, most is :wink:
enni nem akar 2 napja, csak cicizni. fogra gyanakodtam tegnap még, akkor csak 38,5 volt. de ez már túlzás.

gyors kép, mennem kell, lányom megeszi a mobilnet modemjét :roll:

Kép

igyekszem jönni

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Szöszke...hát igen. Nem is akarom eröltetni, csak a gyógytornász mondta hogy néha ültethetem. :roll:
Hát nem tudom hogyan értette? :roll:
Akkor a 45 fokos szög még jó :D Jobban nem fogom ültetni hosszú távon.
Most boltban voltunk, feküdt végig, mert álmos volt, el is aludt hazafelé.
Szöszke...amúgy az epidurál nem fáj, én nem éreztem a gerincbe szurit, és nem is lettem rosszul.
Végig észnél voltam, csak hallani volt rossz amikor a magzatvizet szívják ki...szürcsögött :?
Deközben örültem hogy mindjárt kiemelik Norbikát! Folytak le a fülembe a könnyeim olyan szép és izgalmas volt.
:oops: :D :oops: még most is elérzékenyülök!
De amhogy kiment a fájdalomcsillapító.... :roll: az kemény volt :(

Éva...hááát, azt a fini vadast kidobni! :evil: Én még akkor sem öntöm ki ha egy-két kanálnyi van húsi nélkül,
azt is megeszem.Nyami de fini! :D
Sajnálom hogy ilyen lökött dolgai vannak az anyósodnak.
De tényleg van ennél rosszabb is.
Szerencsére az enyém nem nyúlkál a hűtőmben, max betesz nem ki :wink:
És mindent kérdez, mikor feküdtem terhesség alatt, és ő vasalt, még azt is megkérdezte hogy én
hogy hajtogatom a polókat, mert akkor ő is úgy hajtja össze. :D
szóval jó fej :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Peva...de ari ez a kép! :D
Remélem csak a foga! :( Sajnálom hogy nem jól vagytok!
Majd írj hogy mit mondott a doki. Jobbulást!

Na, rohanok, bolonyait ígértem az uramnak....meg akkor már úgy főzök hogy anyuéknak is adok!
Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu!
Köszi a köszöntést! :) Gratula a hapcihoz! :) Szerintem a babában csak rószaszín cumi van, én is csak olyat láttam…persze én belenyúltam a 0-6-osba, de tökmindegy, nem cumizunk, mostmár csak heti 1-2x 1-2 percet. :D Húúú, ez a cumis story durva lehetett, én is mostmár mindig ettől rettegek, mert Lilla nem cumizza a cumit, ott van az ágyában, és csak rágcsálja, minden féle beállításban (oldalról is), meg azzal szórakozik, h ki-be teszi a szájába. Egy ideje már nem találta meg, de lehet teljesen meg is szüntetem.
Na a védőnős dolog bosszantó lehetett. Örülök, h Ábi fejlődik, csak így tovább! Konsti nagyon ari a csini cuccban! Sztem egyre jobban hasonlítanak, ahogy növöget! :)
Jó kis programjaitok voltak a hosszú hétvégére. :) Az etetős történet nagyon ari lehetett!

Anyáknapja…na én lemaradtam, utólag is mindenkinek boldogot! :) Én nem igazán fogtam fel még, úh nem volt semmi extra, nem is kaptam nyilván semmit, biztos más lesz, ha majd virággal rohan oda hozzám. :)

Ildi!
Hogy álltok a fogacskákkal? Az éjjel felsírás lehet attól is, de mástól is. Szerintem nem szenved tőle Lottika, mert akkor biztosan nyűgi lenne. Nem rossz ez a foltbolt. :)
Egyetértek a bébikompos véleményeddel, szerintem sem egészséges, addig legalábbis, amíg nem tudnak járni…de akkor meg már nem lesz olyan izgi sztem. Mi ki is hagyjuk.
A Hipp sárgabari nálunk is nagy kedvenc! :) Jaj, tündér ez a kép Lottikáról! :)

LKata!
Köszi a puszit, átadtam Lillusnak! :D Norbika nagyon vagány a nyárias szerkóban, tiszta nagyfiú már!
Ahogy Ildinek is írtam, én is egyetértek a komppal kapcsolatban.
Nagyon szépek vagytok aképen, biztos örültek neki a mamák! :) Én még nem adtam husilevesből zöldséget, és nem is tervezem, mert nálunk anyukám elég sósra főzi. :?
Nagyanyám emlegeti mindig, amikor Lilla sütőtököt eszik, h unokatesóm imádta, és ő is besárgult tőle, rohantak vele az orvoshoz, h besárgult a gyerek, és ő mondta, h attól van. És azt mondta nekik, h nem is szabad túl sokat adni belőle, de azt nem tudom, h miért.

Timi!
Hűha! Majdnem tripláztatok? Gratula! Mi hnap megyünk méretszkedni, remélem van már legalább 6.9kg, mert akkor sikerült duplázni. Bár én nem várok sokat tőle, mert szegénykém 1hónapos korára szedte vissza a születési súlyát, annyira rögösen indult az eleje. :(
Nagyon édesek a képek, az újságolvasóson jót nevettem. :D

Veronika!
Pálmi is nagyon édes, tündi az a sapi, na és ezek a szempillák??!! Lehidalok! :D Az enyémen is pár éve kiakadt a kozmetikus, h mekkora, és milyen sűrű…na de a közelében sincs a Pálmiénak…és az enyém már meg is kopott jócskán. :(
Nálunk is a gyümi sokkal jobban arat, mint a zöldség, de szavam nem lehet, eddig mindent megeszik, akkor is, ha látom rajta, h annyira nem ízlik neki. Ma lesz nálunk próbán a cukkinifőzelék, kiváncsi vagyok. :D

Szöszke!
Lilla sem szereti a tömeget, olyankor görbül a szája. Jaj de édes ez az ácsorgós kép! :D Hogy haladtok a szopi leszoktatással éjjel? Nagyon szép csokrot kaptál! :)

Macianyu!
Naaagyon aranyos a video! :) Hogy érzed magad? Utolértek már a rosszullétek? Bár remélem te a nemrosszullevősök táborát gyarapítod majd, mert nehéz lehet úgy egy kicsivel! Én 3 napot vigyáztam Aidanre annó nonstop, mert elutaztak asszem Párizsba egy hosszú hétvégére, de a végére már azt hittem kipurcanok. Folyamatosan rosszul voltam, és ott is kellett aludnom, meg minden, tök egyedül voltam vele. Akkor volt Lilla kb 8hetes kistojás, Aidan meg 10hónapos.

Marek!
Após-majális! Grrrr Látod, mondtam, h gyertek velünk a maros-partra. :D
Oké, szólj bármikor, ha erre jártok…általában rá is érünk, azonnal is, csak ez most egy kivételes nap volt, anyukám meghívta a nővérééket Pécsről…de nyugodtan jöhettetek volna így is. :P
Szegeden mikor jártok, h összehozzuk Zsuzsuékkal a közös talit?

Kincs!
Örülök, h javul a helyzet, továbbra is szurkolok!

Tücsök!
Jaj, de édesek a gyerkőceid, nem is emlékszem, h a kislányodat láttam volna…nagyon szép kislány ő is! :) És menyire hasonlítanak??!!

Éva!
Nem lehet, h Áronnál is a fogacska a bűnös?
Jaj, nagyon édes ez a vers, ügyes nagylányod van! :)

Nymalac!
Mindig csak ámulok, h miket tud már Bori! Biztosan Lilit figyeli titokban. :D A fogyókúrához kitartás!

Juteszembe, képzeljétek, elértem a bűvös 5-öst, mármint amivel a kilóim száma kezdődik…tnap reggel 59.9kg-ot mutatott a mérleg. :D Juhé! :D Na jó, boldog akkor leszek, ha még egy 10-es lemegy.

Na, ébredés van sírással fűszerezve, úh ezt most elküldöm, és majd még jövök…

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensi, úgy fogytál, hogy annyit csináltál, hogy este már nem eszel?

Lkata, nagyon ügyesen csinálod a tornáztatást, Gergő nem szeret ennyire hasalni, mint Norbi. :(

Éjszakai szopi leszoktatás: visszaestünk sajnos. Vagyis 2 napja 4 óra körül kel, és nem hajlandó visszaaludni. :cry: Ma 4-től 5-ig próbáltuk visszaaltatni, de nem ment...sírás, nyöszörgés, követelőzés ment felváltva. 4:10-kor kapott 75 ml gyümölcsteát, de mintha nem is adtuk volna, folytatódott a nyűglődés.
5-kor nem bírtam tovább, és megszoptattam...(21:10-től aludt, és 23:30-kor kapott este utoljára)...persze, hogy a hajnali szopi után egyből visszaaludt.
Ki hogy csinálta az éjszakai szopi leszoktatást? Vagy magától abbahagyták a babák? Mindenki ötletét szívesen veszem. Persze akik egy légtérben vannak a gyerkőccel, az jobban izgat, mert ahol külön vannak, az talán könnyebb... :shock:

Kép
szöszke
 
 


Lkata, nem a fájdalom zavarna az epidurálnál, hanem a tű-fóbiám. ;-) Meg a magatehetetlenség... ami altatásnál is megvan, csak akkor nem tudok róla...csak előtte meg utána. :D

Peva, kúpot adtatok neki? Nálunk is van hőemelkedés 4-5 napja, általában 37,8-ig megy fel. Tegnap adtam egy fél kúpot, attól nagyjából rendbe jött. Ma reggel 37,4-et mértem. De nem vagyok elégedett, mert rettenetesen nyugtalanul alszik. Nem bánnám, ha megjelennének a fogak, mert teljesen kikészül a gyerek...és mi sem bírjuk ezt idegileg.
A kádatokban az a sárga valami speciális hasaltató? :) Vagy inkább csak egy támaszték, ugye? Nagyon jónak tűnik. És a kezében egy fordított baba fogkefe van? :)

Kép
szöszke
 
 


Szöszke
Nekem hasonló gondjaim vannak. Illetve nem egészen. Én nagyon cumi ellenes voltam, Bori soha nem aludt cumival, de mivel éjszaka állandóan kelt enni, ezért kipróbáltam a cumit és bevált. Azóta nem cicit rakok a szájába, hanem cumit, úgyhogy szerintem semmit nem értem el vele, mert ráadásul nem mindig alszik el tőle.
Szóval én meg azt akartam megkérdezni, hogy hogyan tudnám leszoktatni a cumiról, ha már ilyen ügyesen rászoktattam... :evil: Tegnap este éjféltől háromig nyomkodtam vissza a cumit a ded szájába, úgy, hogy én ráadásul másik szobában "alszom" (fekszek :evil: ), tehát mindig végigvágtattam a lakáson. Végül átköltöztem Borihoz, megszoptattam, utána már csak egyszer kellett a cumi, és aludtunk hétig. Szóval a kérdésedre a válasz: CUMIVAL NE!!! Más ötletem meg nincs. :roll: Most aztán sokat segítettem.... :lol:

Éva
Anyósod nem semmi... :shock: Hozzánk vasárnap jönnek anyósék vendégségbe...alig várom... :roll:

Sensi
Szegedre kb. akkor megyünk, amikor Maroslelére. De most már megvan a számod, úgyhogy majd kereslek, ha nem baj.

LKata
Norbika egyáltalán nincs lemaradva. Az a baj velünk, hogy mindenki leírja, hogy mit csinál a gyereke, mi meg szépen elkezdünk összehasonlítani, meg persze pánikolni, hogy jaj, az enyém még nem énekli a Himnuszt, pedig a másiké már igen. Ez szerintem baromság, mert ez nem verseny. Persze vannak extrém esetek, azokat meg kell mutatni orvosnak, de nem szabad túlparáznunk a dolgokat. Tök természetes, hogy a gyerekek nem teljesen egyformán fejlődnek. Mindegyik külön egyéniség, mindegyik más géneket örökölt, szóval az lenne fura, ha tök egyformák lennének. És ezt nem csak neked mondom, hanem saját magam is próbálom meggyőzni arról, hogy hülyeség, ez az összehasonlítgatás, vannak gyorsabb gyerekek, meg lassabbak, de ez természetes. Vagy nem?

Peva
Gyógyuljatok meg!!!!

Bori ma végre megette a főztömet. Nem mondom, hogy nagy mennyiséget, de megette, és nem akart tőle megfulladni.... :lol: Micsoda sikerélmény.... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Sziasztok lányok!
Sajnos a hétvégi szeles idő nem tett jót nekünk. kislányomnak bepirosodott a szeme. Kaptunk rá szemcseppet, de elég rossz érzés a piros szemű kilányommal virgonckodni. Szerencsére a kedve jó, csak olyan furcsán néz ki. :shock:
Kösönöm az érdeklődést hogylétem felől: köszönöm, jól vagyok, gyakorlatilag teljesen tünetmentes, csak néha émelygek. Jobban érzem magam, mint az elsőnél. Csak a derekam fáj jobban, de lehet, hogy az lánykám növekvő súlya miatt van. De most még nem gáz. Drukkoljatok tovább, előre is köszi. :oops:
Szöszke: lehet, hogy igazad van, de miből gondolod, hogy le kéne nevelned a gyereket az éjszakai szopiról? Szerintem ez magától megy. Miért jobb, hogy az éjszakai teázásra, popsiütögetésre, gügyögésre alszik el, mint egy gyors szopira? Szerintem az segíthetne (neked a fáradtság ellen), ha fejnél le tejet éjszakára, és azt üvegből adnád oda a gyerkőcnek (azt Apa is meg tudná tenni, miközben te alszol)- az talán nem olyan macerás. Én ugyan tápizok a 4. hónap óta, de az éjszakai kelések sajna még mindig megvannak. Van olyan ismerősöm, aki egy évig tápizta a babáját, és olyan is, aki egy évig szoptatta éjszaka. És vannak olyanok, akiknek már az első este óta alszik éjjel. Ez nem hinném, hogy nevelés kérdése...
Szép napot mindenkinek,
M.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Megpróbálok írni egy-két dolgot!

mozgás - Úgy látom, ahol van tesó ott gyorsabban megy, mert látja, megnézi! :wink: (Én ezzel biztatom magam!) :wink: :lol: Máté nem kúszik, nem mászik, most már a forgást is abba hagyta, a hintát is, csak az ülés tetszik neki, az meg már annyira, hogy ha eldőlne visszanyomja, húzza magát! :lol: Ezzel teljesen ki is fújt a dolog! Próbálom magam nyugtatni, hogy majd! (Én ilyen idős koromban már álltam, kiságyba kapaszkodva és zenére ment a fenék risza!) :lol: De járni csak 1 éves korom után voltam hajlandó! Szóval bármi lehet! :lol:

éjszakai szopi - hát passz, nálunk is még este 10-kor majd reggel 4-5 között van! Aztán 7-kor reggelinél ismét! Már próbáltam teát, cumit, mellettem alvást, saját ágyban cirógatás! Nem enged belőle és kész! Majd! :wink: Mi is egy légtérben vagyunk! :roll: Így is örülök, hogy a hajnal 1-2 közöttit már cumi/víz segítséggel meg lehet oldani!

fog - Még mindig egy sem! :shock:

Éva! Kitartást anyóshoz! Kaja kiöntés! :shock: :shock: :shock: :shock: Írd meg mit szólt párod, ha megtudja!

Kaja - ma adtam először májat! Azaz a menü - máj+cukkini+krumpli+anyatej! Nem volt elég az adag! :shock: Az uzsira reszelt almát még oda kellett adnom! :lol: Falánk a drágám! Tegnap meg csináltam neki anyatejberizs gyümölccsel!

Kép
bettike
Eger
 
 


Pároló edény van valakinek? Érdemes? Milyet?

Kép
bettike
Eger
 
 


Szöszke
Sajnálom, hogy visszaestetek! Nekünk most nagyon szuper volt az éjszakánk: 9körül elaludt 11:30kor felsírt, akkor benyomtam a cumit és legközelebb négykor kelt, igaz akkor ő sem akart aludni egyfolytában csak kiabálta dá-dá-dá, ez tartott 5-ig, aztán aludt még 7-ig, ez nálunk már szuper.

Marek
Teljesen igazad van, én a négy gyerekemen látom, hogy mindegyik más és más egyéniség, még az ikrek is eltérő ütemben fejlődtek, bő egy hónap volt köztük mindenben, sőt a szobatisztaságban fél év!!! pedig elvileg mindent egyformán csináltam velük.

Sensi
Köszi, nekem is nagyon tetszett a versike!
Jövőre már biztosan jobban fel tudod fogni az anyák napját, mikor majd virággal a kezében szalad hozzád.

Peva
Jobbulást kívánok Dorkának!!!! Szorítok, hogy mielőbb meggyógyuljatok!!!
Nagyon édes, ahogy pancsizik!!!

Lkata
Már le is nyugodtam anyósom miatt, csak az átállás a nehéz, utána már jól bírom, most már nem bosszant bármit csinálhat.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok,

a hosszú hétvégén Mohácson voltunk anyukámnál, így most megint jól lemaradtam :?

48kg -1,63m magasággal: igen vékony vagyok, illetve voltam még másfél éve. Régebben gebének is lettem nevezve :cry: , most meg már volt olyan valaki is ,aki (bár kedvesen mondta) töltött galambnak nevezett :cry: .

Itt egy kép még 48 kg-san, a nászutunkon pár hónappal a terhesség előtt:


Kép

Ildi: hogy viseli Lotti a 4 fog jövetelét? A műanyag flakon nálunk is nagyon bejön. A legolcsóbb játék és nagyon le tudja kötni a babákat.

Sz.Veronika: hihetetlen milyen gyönyörű hosszú szempillái vannak Pálminak

Bettike: miért nem tetszik a babakeksz már? Balázs eddig még nem próbálta egyébként. Ő eddig ismeri az almát, körtét, meggyet, őszit, banánt, krumplit, répát és a sütőtököt. Hál istennek eddig mindegyiket falta mint kacsa a nokedlit, nem olyan finnyás, mint amilyen én voltam.

Ja, itt jut eszembe. Most otthon megkereste anyukám az én kiskönyvemet, hogy megnézzük, hogy én hogyan gyarapodtam anno. Félévesen voltam 7 kg, 1 évesen 8,1 kg és másfél évesen is csak 9,25 kg. Tehát a hízást, pontosabban a nem hízást Balázs tőlem örökölte.

Macianyu: óóóóóriási gratula a petezsákhoz :D . A kukucsjátékot Balázs is nagyon imádja. Általában ilyenkor röhög a leghangosabban :lol:

Marek: após :evil: :twisted:

Zsuzsu: hány centi most Konsti? Mert lehet, hogy Balázs még kisebb nálatok is. Mi most vagyunk 65cm. Oh, ez a pillanat, amikor Ábel etette Konstit nagyon megható lehetett, az ilyen helyzetekben én is elpityergek :oops:

LKata: bébikomp-ot én sem preferálom, nekünk biztos, hogy nem lesz. Nagyon jó ez az anyáknapi kép rólatok :D . Én eddig még nem adtam Balázsnak husi levesből hamit. Most én is szüneteltetem a répát és a sütőtököt pár napig, mert szerintem a végén Balázs is sárga lesz tőlük.

Mtücsök: nagyon szépek a gyerekeid :P

Éva: na itt is elpityeregtem magam, ahogy olvasom, hogy a lányod költötte azt a szép verset neked.

Tercsimama: drukk-drukk, hogy minden okés legyen a műtétnél. Nagyon jók az állatkertes képek.

Szöszke: az nagyon jó ár a babaúszásra. Úgy volt, hogy mi még ma elmegyünk a Rubin hotelesbe, ill. csak gondolkodtam rajta, hogy esetleg elmennék valszeg ma utoljára, hogy az onnan kapott úszónadrágot visszaadjam, de annyira azért nem hiányzott, hogy egyedűl Balázzsal felkerekedjek oda. És eleve is fél 1 óta alszik még most is és fél 3 kor kezdődne az úszás. Felébreszteni meg nem volt szívem. Inkább sétálunk majd egyet, miután felébredt.

Huh, most egyenlőre idáig jutottam, ébredés van. Majd még folyt.köv.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Marek! Mindenben teljesen szívemből szóltál! :lol: Akkor a választási lehetőséged adott! Most cumiról cicire szoktathatod! :wink: (remélem ez az ugratás belefér) :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Clau
Pont ma néztam az iwiw-en az új képeiteket, nagyon édes Balázska!!!!

Szerintem nem vagy gebe egyáltalán, bár én ennyi lennék egyszer... :lol: :lol:

Bettike
A férjem már tudja, mert telefonon beszámoltam neki az esetről, kiakadt és nem értette miért és pont az anyukája, aki nagyon sporolós? De mindegy most már, ő is bánja, hogy kiöntötte az előbb azt mondta.. .

Marek
Én is ezen gondolkodtam, hogy miért szoktatom cumira a ciciről és rájöttem, hogy tök mindegy, hogy miért kel fel a lényeg az lenne, hogy ne keljen éjjel.
Nekem a lányom 1,5éves koráig szopott éjjel, aztán elvettem tőle a cicit, mert már jócskán terhes voltam az ikrekkel és akkor szép lassan elmaradtak az éjszakai ébredések úgy 2 éves korára.
Az ikrek is 2 évesen kezdték átaludni az éjszakákat, úgyhogy Áronnál sem számítok jobbra, de túlélem, végül is olyan jó vele még éjszaka is találkozni, úgy imádom.

Na megyek, mert felkelt és kiabál: dá-dá-dá !!!

Kép

Kép
éva75
 
 


MACIANYU!

GRATULA!!!!!!!!


Mindenkinek köszönöm a gratulációkat a gyerekekkel kapcsolatban.

Képzeljétek sajnos az Áronka mindentől fosik kivétel a tápszertől, valakinek van valami ötlete.

Totál kivagyok, még mindig csak 6250 g. Holnap megyünk a Madarászba.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Clau! Babakeszes dolog! Eddig szívesen ette, ha valamibe bele raktam, mostanság már nem! Innen gondolom!

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!

Átfutottam az utóbbi pár oldalt! Nagyon édesek a képek!!!
És Macianyu, hatalmas gratula nektek!!! :D Én is beállok az irigykedők táborába! :D Annyira szeretnék már én is újra kismama lenni!Bár ahhoz talán együtt kéne lenni néha apával,de erre az idén még nem volt példa...Olyanok vagyunk mint vmi nyugdíjas házaspár!Este összebújás,filmnézés,alvás!...na de ez egy másik történet! :lol:

Tercsi, nagyon drukkolunk neked!!!Ne izgulj minden rendben lesz!!!

Nem semmi,h már hogy állnak és másznak a babák!Gratula mindenkinek!!! :D Julcsi is négykézláb áll néha,de semmi több!Viszont annál inkább kúszik és forgolódik!Már 2x lepottyant az ágyról!Vagyis tulajdonképp nem lepottyant,hanem szépen lekúszott,mi meg csak figyeltük!Először letette a kezeit aztán szépen csúszott csúszott,leértek a lábai és ment tovább!Olyan kis aranyos volt!:D

Ildi,4 fog egyszerre?Elég durva lehet!:D Julcsi csak kínlódik,de még egy sem látszik!

Marek,ez az altatós sztori nagyon durva lehetett!Brrr... :(
Apósod...szép...az én anyósom is szokott ilyen hülyeségeket mondani!

Éva,melyik fürdőben készültek a képek? Amiben úsztok az külön babás medence?Mi is annyira szeretnénk elmenni valahova,de nem tudom melyik lenne a legjobb!Ti sokban jártatok már!Te melyiket ajánlanád???

Bettike, nekünk van párolónk és én nagyon imádom! Mindent olyan szépen és egyszerűen el lehet benne készíteni!Nekünk nagyon régóta van és ahhoz még nagyobb tálat adtak mint a mostaniakhoz és mi még a tejberizst is abban főzzük! :D

Látom anyós,após téma is megvan még!Mi is voltunk anyósomnál a hétvégén!Először is mindig azzal kezdi,h kikapja a gyereket a kezemből,amit utálok...és elkezdi neki mondogatni,h : édes kisbabám hát végre hazajöttél, hát már olyan régen voltál itthon! :shock: és ezt mondogatja perceken keresztül!
Ilyenkor már fortyogok...mi az hogy itthon meg haza??? mert az nem ott van neki,hanem itt a mi házunkba szolnokon!
Meg amikor csipkedi meg mardossa,akkor elrángatja a kis kezét és mondja neki,h jaaaj a fene egyen már meg ne csipkedjál már! :shock:
Meg,hogy jaaj,de édes kis kurva vagy! :shock: :shock: :shock:
egyre nehezebben viselem az ilyeneket! :evil: És mindemellett ki sem engedi a kezéből, folyamatosan fogja és össze vissza puszilgatja! És a hab a tortán az volt,h mikor jöttünk el a férjem összeveszett az öccsével és közölte,h ezért sem szeret idejárni,erre anyósom elkezdett bőgni és szabályosan kitépte Julcsit a kezemből! :shock: :evil: Azt hittem felpofozom!
Bocsi mindenkitől,nem akartam rögtön panaszkodással kezdeni,de annyira felmérgelt és olyan jó kiírni magamból!!

egyébként Julcsi nagyon élvezi a beco-zást!a babakocsit szinte el is felejthetjük,mert nem akar megmaradni benne!
És újabban nagyon cicifüggő lett!Eddig ki tudtam játszani,h ha láttam,h félálomban van,akkor kicsréltem cumira,de már nem tudom! A szemét ki sem nyitja csak kiköpi a cumit és iszonyatos erővel dúrja magát a ciciért! :shock:
És már 3.hete nem hajlandó mást enni csak szopizik!Pedig eddig annyira evett miden pépet!Nem tudom mi lehet vele!
Viszont már csak egyszer ébred éjjel 4körül aztán 7kor teljesen felébred!És csak hason hajlandó aludni!Éjjel mikor felkel enni és oldalra vagy hátra akarom fordítani,h szopiztassam,akkor sír és visszafordul hasra!Tehát még enni is úgy hajlandó! :roll:

Na jó, befejezem a kisregényt! :oops:

További szép napot mindenkinek!!!
Vendég
 


Mtücsök, és büdit kakil? betegség? vagy allergia? :(

Kép
szöszke
 
 


Szia!

Szerintem allergia, mert ha beteg lenne akkor a táptól is fosna. :cry: :cry: :cry:

Itt már mindenkinek nagyobb a babája mint az enyém, majdnem négy kiló volt mikor született, azt mondta a doki, hogy fél éves korukra meg kéne a születési súlyt duplázni, hát az nekünk nagyon messze van. :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?