Sziasztok!
Gesztenye, ez a mérleg átka, az ember gondolkozik. Persze, ha sokat eszik a gyerek, akkor rendben van, mert az nem baj, ha sokat hízik, úgyis megáll majd fél évesen. Az az egy, hogy híznia kell valamennyit, de nem kell nagyon, előírásszerűen, mittomén, nem? Amit már írtam, hogy a felnőtteknél elfogadjuk, hogy valaki csak csipeget, és nem eszik a gyereknél meg nem lehet, hogy kisebb az étvágya? Mondjuk én könnyen beszélek, mert hízós gyerekeim vannak, meg a születésijük is nagyobb, de tényleg próbálj megnyugodni. AZ nem baj, ha "játszik" a cicivel, ezzel termel több tejet, hogy stimulálja a mellet. Ha pont az a bajod, hogy kevés a tej, hagyd csak rajta, amíg tényleg szívja. Ha már nem szívja, vedd el... A cici-fájdalom meg elmúlik. Krém, levegő, tej-nyál keverék, és jó lesz hamar! Nekem akkor még mindig szúr, mikor elindul a tejleadó reflex, ez tök normális, de a felázáson túl van az ember. Sok sikert! Kár, hogy Annaszuszi nem ír, ők megszenvedtek a szoptatással, hátha tud valami okosat írni...
Ildi, már pont elhatároztam, hogy holnap felhívlak. Szerintem nincs Janka elkényeztetve. Vannak kétemberes babák. És én amondó vagyok, hogy de, bizony fájhat a hasa. Csak van, aki érzékenyebb rá. Ha a kakija híg, kissé áttetszőszerű léből és ilyen pici fehér rizsszemnyi darabokból áll, akkor biztos van valami. Ha viszonylag egynemű mustár állaga van, akkor valószínűleg rendben. Azért mondom a hasfájást, mert lehet, hogy nem fáj neki ANNYIRA, de annyira pont, hogy felidegesítse. Mennyire ki bírja borítani az embert a folyamatos viszketés is. Vagy egy folyamatos enyhe fájdalom. Hát még egy babát, aki nem érti az egészet, miért van, és nem tud ellene tenni semmit. Ha van, ami elterelje a figyelmet, egy jó film, vagy beszélget az ember, egészen meg is tud feledkezni róla, aztán utána előjön megint. Csak azt tudom mondani megint, hogy réka ilyen volt. És ha olyan, mint Réka, akkor két dolgot tudok még mondani, az egyik a Dévényék (mert lehet pl izomletapadástól olyan fájdalma, amit mi meg sem tudunk érteni (
www.deveny.hu)) a másik pedig hogy rávenni minél több alvásra akárhogy. Mert mivel túl sokat van fent, túl van ingerelve, és nem tud aludni, nyugtalan. Réka ennyi idősen a füzet tanúsága szerint kb 12-13 órát aludt. És jól rá is szokott, hogy kevesebb legyen neki az alvásigénye. Egy évesen a déli alvása, ami a napközbeni egyszeri volt neki, fél óra volt... kb másfél éves korára sikerült ráébreszteni, hogy aludni jó. Tulajdonképpen mindigis 12-13 órát aludt, csak volt, amikor kevés volt, neki, és belenőtt, hogy pont elég legyen... Most már persze fogy, mert nagy.
És akkoris azt mondom, hogy nem lehet elkényeztetni egy ekkora gyereket. Két hete még a hasadban volt, folyamatos kontaktusban veled, hogy lehet elvárni tőle, hogy hirtelen menjen minden önállóan???? Vannak, akiknek nehezebben megy az átállás, érzékenyebbek. Itt az én két gyerekem, mindent ugyanúgy csináltam, hiszen a nehézségek ellenére meg voltam róla győződve, hogy helyesen csinálom, és Nándi pl bőgött kézben, nem lehetett ringatva elaltatni, meg néha egyedül kellett hagyni, hogy kipihenje Réka hangosságát, majd jelzett, hogy ismét kell a társaság, ő egyedül aludt el, beraktam a kiságyba, és szunyált, kész.
Suttógó szerint van ötféle gyerektípus. RÉka morcos mimóza volt, a két "legrosszabb" kategória keveréke, vagy mondjam úgy, legnehezebb. Mára inkább talpraesett, bár néhány vonást megőrzött, nagyon kemény volt, de azok, akik ismerték csecsemőnek, és 1-2 évesnek, csodájára jártak. Lehet, Janka is az egyik nehezebb típus. Ha gondolod, szívesen elküdöm a könyvet postán, vagy kérd kölcsön, akár könyvtárból, vedd meg (első kötet) ad tippeket, hogy hogy barátkozz meg a helyzettel, és hogy kezeld. Nem kell szentírásnak venni, és persze nem mindenható... babakocsit meg meg lehet próbálni a lakásban is tologatni. nekünk bevált a hinta-hordozó, meg sima hordozó is, és elég sok filmet megnéztem, miközben cipeltem ajtótól ajtóig rékát a kezemben...
cumiból igaziból a mam, a nuk, a babylove meg az avent ugyanaz, meg a virág alakú gombos végű noname cumi van. Tartsd bent a szájában a kezeddel, akár fél órát is, ha nem öklendezik tőle. Hátha abbahagyja a sírást, és ráharap...
na, megint jól belelovalltam magam a témába, és elfelejtettem, miket akartam még...
kocska, én is öntöttem már rá frissen lefejt tejet a fagyiban levőre, de az felolvasztja, ami alatta van. Szóval előtte hűtsd le mindenképpen. Ha ilyen 20-30 milikről van szó, talán nem olvasztja fel annyira. és igen, ezt a nyálas, fertőzős dolgot én is hallottam már, és én is azt gondolom, hogy igen, akkor puszit se adjunk!
és a kálcium szerintem vitamin, és kell is...
Liliana, nem fog leszokni
biztos nem
és ő sem lesz akkor picibaba
cat, Misi is maradt 55 cm, pedig kinőtt ruhákat. Egyrészt hízott mondjuk, másrészt viszont azt mondta a védőnő, hogy a kórházban gyakran úgy mérnek, hogy nem a babát nyújtják ki egy egyenes centihez, hanem ráhajtják a centit, és így csal 1-2 centit simán. RÁadásul mi ugyanott szültünk
gizu, megkésve, de szülinapod alkalmából így utólag is sok boldogságot kívánok, tegnap nem maradt rá idő, aztán meg elfelejtettem
Szóval remélem jól telt...
Dharmáról meg akkor semmi hír
kár
na, lépek, a többit elfelejtettem. Kakivadászat egyenlőre eredménytelen, csak jókis pocak-görcsök vannak
borzasztó
fél4 óta vagyok fenn vele...