Új privát üzeneted érkezett!

Csajok, ha éjszaka lefejem a tejet, ami tán10-15ml, majd hajnalban ismét hozzá...Szóval meddig tarthatom szerintetek a szobában. Mert a hűtőben valami 24órára emlékszem, de ilyen kortyokat,hogy fagyasszak le? Persze azt se tudom mekkora a fagyasztó zacskó, mert még mindig csak rendelik a gyógyászatiban.
Gondoltam, hogy az aventes pohár, amibe lefagyasztottam, mindig a lefejtet ráönteném. Szerintetek?
És tudtok valamit a Calcium musc.-ról, lehet-e innom, mert a tájékoztatón nincs semmi.

Aszti Zsu Te aztán nem tökölsz! Majdnem sikerült mindenkit megvárjál, persze megadtad nekik a lehetőséget áprilisra és csak úgy sity-suty …..Azt hiszem nem kell több oldalt írj a szüléstörténetről 
Ugye, csak nem kellett beletörődnöd a „sorsodba”?

Fúúú Tasin nem szabadott volna pénzt adni neki! Adja vissza a doktori címét is az ilyen! Megkellett volna mondja szegény párodnak neki, hogy a 10fős stáb osztozik a pénzen. Vagy inkább a doktornő. Vagy a sebgyógyításodra költitek inkább. Fúúúú, haragszok rá(már mint a dokira)!!!
Na nekem is van szép aranyam, azt beszéltük a fórumon a csajokkal, hogy a Reparont lehet használni, meg persze körömvirág, meg kamillás mosogatás.
Mirellának is olyan a sérója, mint nekünk épp arra áll, amerre gondolja. A kórházban már megszóltak a szobatársak, h.mennyit fésülöm,mert az övéiknek úgy állt ahogy reggel, v.este befésülték, nekünk meg szanaszét.

Sziszi köszike!

Nemááá Tüneménynek még telefonja sincs?? Fúú szegényt akkor jól elvágták a külvilágtól ,meg minden leli segítségtől. Gondolom a párja csak tökéletlenkedik továbbra is. Kikocska te sem tudod elérni sehogy már?

Bogi gratula a sugaras mutatványokért a csemetédnek!!!!

Nálunk ezt a köröm rágós dolgot már nagyon rég hallottam, és ha ezzel fertőzöm, akkor annyi szegény gyereknek, mert már agyon csókolgattam, nyaltam mindenhol szinte……….
De ma elővettem a babakörömcsipőt és közös erővel apájával levagdostuk, míg szopizott, de nagyon gyorsan nől.

Teca ez igen! Csak így tovább!

Nekünk a kukacra azt mondta védőnő,h.csak épp 2ujjal meg kell fogni, szinte csak annyi a húzogatás. Szóval az nem is húzogatás, azt tényleg csak később kell.

Sziszike, gizu nálunk is ez van. Beájul leteszem, felkel.

Ma vagyunk először egyedül!

Dharma ez a moziba menős dolog bejött mind2 fórumon!Senki sem jutott el!!!!
Hajrá!

Gesztenye nálunk védőnő 30 percet mondott, doktor meg azt hogy 20perc is elég, mert utána csak játszi a cicivel!
Kaki nekünk is van minden kaja előtti tisztázásnál, meg néha mellette is. De ez normális, és gyarapodunk is.

Ildi nálunk alapból nincs semmi fájdalomcsillapítás csak varrásnál, meg infúzió is csak szülés közben és utána. Írd le nyugodtan, más is szenvedett láthatod.

Lili azért is írom, mert ha nincs is időm, csak mindenkinek belinkelem a cimet és nem kell 100szor ugyanazt elmesélnem. A 2fórumon, ugye 70en vagyunk össz.kb. Meg rokonság, barátnőim szanaszét a világban tudnak nyomon követni minket.

Tisa gondoltam, ha zavar sitty-sutty lereszelem, de nagyon jól kenem vele krémet is meg mindent, persze minimálisra lereszeltem, már amennyire nekem lehet, mert össze van nölve nekem a körmöm végénél, mert sosem rágtam a körmöm. Szerintem köröm nélkül nem is tudnék fogni, már 4éve van fent. Bár most már feléig le van nőve, de ugye még nincs baja, mert jó a körmösöm…
A krém popsikrém nem zavar alatta, csak ha az aranyér krémet kenem magamnak, akkor kefélem ki, mert nem akarom, hogy a babához érjen, ha véletlen marad alatta kicsi is.
Egyébként, mivel túlhordtam, hámlott a kis bőre és a körmömmel még a fülénél is tök jól tudtam szedegetni, mondta is anyu, mint a majom anya, úgy csipegetem szopi közben.
Igen, levetkőzve Oli is tárt karokkal kapálózik, olyan kis mókás.

A plusz tejcit én is pohárból adom, vettünk olyan kis csőrös üvegpoharat, ami mércés, amivel a kórházban is itatják őket.
A cumisüvegre azt szokták mondani, hogy mivel nem kell úgy szívni, és ellustulhat a baba, hogy nem akar majd dolgozni a cici szívásával.

Gesztenye:
egy nap alatt a testsúly/kg-ként 150-170 ml tejcit kell ennie a babának.
Tehát ha 4 kg a baba, akkor olyan 600 ml tejet kell napi szinten ennie.
De nem törvényszerű. Nincs olyan, hogy egy evésre mennyit kell ennie, hanem átlagot kell számolni.

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!!!!MOST MÁR MINDENKINEK!!! :lol: :lol: :lol:

kocska
 
 


Sziasztok!

Gesztenye, ez a mérleg átka, az ember gondolkozik. Persze, ha sokat eszik a gyerek, akkor rendben van, mert az nem baj, ha sokat hízik, úgyis megáll majd fél évesen. Az az egy, hogy híznia kell valamennyit, de nem kell nagyon, előírásszerűen, mittomén, nem? Amit már írtam, hogy a felnőtteknél elfogadjuk, hogy valaki csak csipeget, és nem eszik a gyereknél meg nem lehet, hogy kisebb az étvágya? Mondjuk én könnyen beszélek, mert hízós gyerekeim vannak, meg a születésijük is nagyobb, de tényleg próbálj megnyugodni. AZ nem baj, ha "játszik" a cicivel, ezzel termel több tejet, hogy stimulálja a mellet. Ha pont az a bajod, hogy kevés a tej, hagyd csak rajta, amíg tényleg szívja. Ha már nem szívja, vedd el... A cici-fájdalom meg elmúlik. Krém, levegő, tej-nyál keverék, és jó lesz hamar! Nekem akkor még mindig szúr, mikor elindul a tejleadó reflex, ez tök normális, de a felázáson túl van az ember. Sok sikert! Kár, hogy Annaszuszi nem ír, ők megszenvedtek a szoptatással, hátha tud valami okosat írni...

Ildi, már pont elhatároztam, hogy holnap felhívlak. Szerintem nincs Janka elkényeztetve. Vannak kétemberes babák. És én amondó vagyok, hogy de, bizony fájhat a hasa. Csak van, aki érzékenyebb rá. Ha a kakija híg, kissé áttetszőszerű léből és ilyen pici fehér rizsszemnyi darabokból áll, akkor biztos van valami. Ha viszonylag egynemű mustár állaga van, akkor valószínűleg rendben. Azért mondom a hasfájást, mert lehet, hogy nem fáj neki ANNYIRA, de annyira pont, hogy felidegesítse. Mennyire ki bírja borítani az embert a folyamatos viszketés is. Vagy egy folyamatos enyhe fájdalom. Hát még egy babát, aki nem érti az egészet, miért van, és nem tud ellene tenni semmit. Ha van, ami elterelje a figyelmet, egy jó film, vagy beszélget az ember, egészen meg is tud feledkezni róla, aztán utána előjön megint. Csak azt tudom mondani megint, hogy réka ilyen volt. És ha olyan, mint Réka, akkor két dolgot tudok még mondani, az egyik a Dévényék (mert lehet pl izomletapadástól olyan fájdalma, amit mi meg sem tudunk érteni (www.deveny.hu)) a másik pedig hogy rávenni minél több alvásra akárhogy. Mert mivel túl sokat van fent, túl van ingerelve, és nem tud aludni, nyugtalan. Réka ennyi idősen a füzet tanúsága szerint kb 12-13 órát aludt. És jól rá is szokott, hogy kevesebb legyen neki az alvásigénye. Egy évesen a déli alvása, ami a napközbeni egyszeri volt neki, fél óra volt... kb másfél éves korára sikerült ráébreszteni, hogy aludni jó. Tulajdonképpen mindigis 12-13 órát aludt, csak volt, amikor kevés volt, neki, és belenőtt, hogy pont elég legyen... Most már persze fogy, mert nagy.
És akkoris azt mondom, hogy nem lehet elkényeztetni egy ekkora gyereket. Két hete még a hasadban volt, folyamatos kontaktusban veled, hogy lehet elvárni tőle, hogy hirtelen menjen minden önállóan???? Vannak, akiknek nehezebben megy az átállás, érzékenyebbek. Itt az én két gyerekem, mindent ugyanúgy csináltam, hiszen a nehézségek ellenére meg voltam róla győződve, hogy helyesen csinálom, és Nándi pl bőgött kézben, nem lehetett ringatva elaltatni, meg néha egyedül kellett hagyni, hogy kipihenje Réka hangosságát, majd jelzett, hogy ismét kell a társaság, ő egyedül aludt el, beraktam a kiságyba, és szunyált, kész.
Suttógó szerint van ötféle gyerektípus. RÉka morcos mimóza volt, a két "legrosszabb" kategória keveréke, vagy mondjam úgy, legnehezebb. Mára inkább talpraesett, bár néhány vonást megőrzött, nagyon kemény volt, de azok, akik ismerték csecsemőnek, és 1-2 évesnek, csodájára jártak. Lehet, Janka is az egyik nehezebb típus. Ha gondolod, szívesen elküdöm a könyvet postán, vagy kérd kölcsön, akár könyvtárból, vedd meg (első kötet) ad tippeket, hogy hogy barátkozz meg a helyzettel, és hogy kezeld. Nem kell szentírásnak venni, és persze nem mindenható... babakocsit meg meg lehet próbálni a lakásban is tologatni. nekünk bevált a hinta-hordozó, meg sima hordozó is, és elég sok filmet megnéztem, miközben cipeltem ajtótól ajtóig rékát a kezemben...
cumiból igaziból a mam, a nuk, a babylove meg az avent ugyanaz, meg a virág alakú gombos végű noname cumi van. Tartsd bent a szájában a kezeddel, akár fél órát is, ha nem öklendezik tőle. Hátha abbahagyja a sírást, és ráharap...

na, megint jól belelovalltam magam a témába, és elfelejtettem, miket akartam még...

kocska, én is öntöttem már rá frissen lefejt tejet a fagyiban levőre, de az felolvasztja, ami alatta van. Szóval előtte hűtsd le mindenképpen. Ha ilyen 20-30 milikről van szó, talán nem olvasztja fel annyira. és igen, ezt a nyálas, fertőzős dolgot én is hallottam már, és én is azt gondolom, hogy igen, akkor puszit se adjunk! :)
és a kálcium szerintem vitamin, és kell is...

Liliana, nem fog leszokni :) biztos nem :) és ő sem lesz akkor picibaba :)

cat, Misi is maradt 55 cm, pedig kinőtt ruhákat. Egyrészt hízott mondjuk, másrészt viszont azt mondta a védőnő, hogy a kórházban gyakran úgy mérnek, hogy nem a babát nyújtják ki egy egyenes centihez, hanem ráhajtják a centit, és így csal 1-2 centit simán. RÁadásul mi ugyanott szültünk :)

gizu, megkésve, de szülinapod alkalmából így utólag is sok boldogságot kívánok, tegnap nem maradt rá idő, aztán meg elfelejtettem :oops: Szóval remélem jól telt...

Dharmáról meg akkor semmi hír :( kár :(

na, lépek, a többit elfelejtettem. Kakivadászat egyenlőre eredménytelen, csak jókis pocak-görcsök vannak :( borzasztó :cry: :cry: :cry: fél4 óta vagyok fenn vele...

kikocska
 
 


HATALMAS GRATULA ZSUNAK !!!!!!!!
BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDENKINEK!!!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT GIZUNAK UTÓLAG!

Látom nem csak az én fiam rosszalkodik 2 napja tegnap délelőtt egész végig szinte evett mert amint betettem a kiságyba ordított de persze szopi közben alszik!!! :roll: :roll: Este meg 7 től 11ig ment a sírás akármit csináltam nem volt jó neki!!!Cserébe azóta egyszer kelt fel enni és azóta is alszik!Szerintem is ez a hülye idő tehet mindenről!Andris nem hajlandó cumizni pedig próbáltam már tök sokszor, hogy azt szopja és ne a cicin lógjon.Este már próbáltam adni neki cumis üvegből is friss lefejt tejet (fájt a mellem) de csak nézett és nem nyelt persze ami befolyt a szájába sugárba hányta ki az előtte kajált.
Csajok a tejtől tényleg fáj a pocija???
Tegnap voltunk kint anyukáméknál és ma is ott leszünk napközben ,sajna kedden már mennek vissza és legközelebb csak augusztusban jönnek haza! :(

Kíváncsi vagyok Dharmára!

Gesztenye nekem leírt egy ilyet a védőnőm, hogy ennyit kell ennie:

testsúly(kg)x150= x és X osztva az étkezések számával.A kapott érték, hogy elvileg annyinak kellene lennie egy kajálásnak ml-ben.Ez az ő elmélete nem az enyém csak szólók.

Kép

Kép
gabka7926
 
 

 
 

Jò reggelt! Kèrtem pàrom,h ìrjon Nektek,de sztem Ö is fàri volt. 23:07-kor,tehàt anyàk napja elött èrkezet Delbò Maja Lili 3500 gr-al,54 cm-el. Tejem nem tudom van-e,de a szopit nagyon tudja:) Kèpek hamarosan!

dharma
 
 


Sziasztok!

Gratulálok minden anyukának és babának!
Látszik rég jártam nálatok!Sajnos ritkán tudok jönni,mert Zsófival nem egyszerűek a napjaink.
Remélem mindenki egészséges és boldog!

Minden anyukának Boldog Anyák napját kívánok!

Kép

Kép
k.andrea24
 
 


Dharma: Hatalmas gratula :)

Kikocska: Köszi a hozzászólást a témában, mindig olyan sok okos és hasznos dolgot mondasz nekem :) A Suttogó megvan, én is abból próbálok ötleteket meríteni és összességében tetszik amiket ír. A kakija hol ilyen, hol olyan. Van, hogy tényleg nagyon vizes és vannak benne olyan kis darabkák, van, hogy sűrűbb.
A cumik közül próbáltuk a Mam-ot, az nagyon nem vált be, aztán valami rossmannban kaphatót, attól szegény fuldoklani kezdett, és tegnap szereztem be egy baby love-osat, na azt nyammogta egy darabig. Ennek valahogy kisebb a cumi része és nem öklendezik tőle. Ilyen NUK-ot még nem is láttam sehol.
A súlya szépen gyarapszik, 3300-al hoztuk haza, és pénteken már 4210 volt. Bár ez a digitális mérleg néha tud érdekes dolgokat produkálni :roll:Pl. amikor szopi után kevesebbet mutat, mint előtte.
Köldökcsonk ügyben szerencsénk volt, mert alig volt 6 napos, amikor leesett, minden különösebb macera nélkül. A kórházban azt mondták elég alkohollal körültörölgetni.
Pár napja rájött, hogy hason szeret aludni (eddig meg nem maradt úgy), így valahogy sokkal nyugodtabban alszik. Most is itt durmol a kanapén a kicsi Tündér :)
A szopi elég jól megy, csak a mellbimbóm fáj, szerintem be van gyulladva. Fejni szinte semennyit nem tudok, valamit tuti nem jól csinálok. Janka egy mellből kiszopizik mondjuk 100-at, de ha nem adom neki oda és megpróbálom inkább lefejni, max 20-at tudok belőle hatalmas szenvedések árán kisajtolni. Nem tudom, hogy a barátnőm hogy csinálta, hogy lefejte az egészet és üvegből adta oda neki. Nem mintha ezt szeretném, csak zavar, hogy nem tudok fejni. Pedig a tej mennyiségét is növelni szeretném valahogy, mert sokszor olyan érzésem van, hogy nem elég. Van, hogy egy mellből jóllakik, de sokszor csak a kettőből tud annyit összeszedni.

Jaaa, mindenkinek nagyon boldog ANYÁK NAPJÁT :)

Kép

Kép
sildi83
 
 


Áá, megint eszembe jutott valami: ezt a gripe watert (amit ugye 4 hetes kortól lehet majd adni) hol lehet beszerezni?

Kép

Kép
sildi83
 
 


Kép Dharma!!

Gratulálok Nektek!!!

Kép


Kép
tasin
 
 


NAGYON SOK BOLDOG ANYÁK NAPJÁT KÍVÁNOK MINDEN ÉDESANYÁNAK ÉS NAGYMAMÁNAK!!!!!!!!! Kép


Kép
Tisa és Gesztenye!!!

Nagyon sok boldog névnapot kívánok mindkettőtöknek!!!!

Kép


Kép
tasin
 
 


sziasztok

köszönjük a gratulációkat, sikerült ide is eljutnom. meg volt az első két éjszaka, nehézkesen, de lassan belejövünk. Itt van anyukám sokat segít.

cicizni is rendesen megy, csak hát sebes a bimbóm, de már le akar szakadni a mellem :) reméljük menni fog

nagyon jó kisfiú, sokat alszik, sajnos kicsit még sárga.

Minden azóta született babának és édesanyjának gratulálok, ne haragudjatok, h nem név szerint de nagyon nem volt időm visszaolvasni.

majd lassan írok szüléstörténetet, bemásolom Nektek ide.

addig is pár szülőszobás kép Róla :) Majd keresek jobbat, is ahol látszik az arca :)

Kép
Kép
Kép

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo
 
 


Köldökcsonk: nekünk még mindig nem esett le és tegnap 2szer is vérzett egy picit de nem piros körülötte és nem is büdi!Fogalmam sincs mikor akar leesni de kenem neki szorgalmasan.

Beo: nagyon szép kisfiú Balázs!

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Csajok feltenném a végleges táblát ahogy zsu kérte tőlkem, de Dharma és gaba babáinak az adatait nem találom!
Valaki tudja esetleg?
Vagy azok nem kerültek fel??

Gesztenye! Mi ma már 17 nPOSAK VAGYUNK ÉS MÉG MINIDG KESVÉS A SZOPI DE ÖNMAGÁHOZ KÉPEST NAPRÓL NAPRA TÖBB!
NE ADD FEL MÉG TE SE!
nálunk ma volt az első 90 gramm egybe! És ezt hatalmas sikernek könyvelem el! Egyébként tegnap estére értük el a napi 400 gr -ot ami még mindig kevés de már 130-al több mint 4-5 napja!

Bocs többiek most nem tudok többet írni!
Majd jövök!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Én ezzel a kis sztorival kívánok nektek boldog anyák napját! Azért annyira jó, hogy mindenki anyuka lett mára!!! (a kép pedig itt készült a házunk mögött, a pataknál)

Az Isten elhatározta, hogy megteremti az édesanyát. Már egy hete bajlódott vele, amikor megjelent egy angyal és így szólt:
- Ezzel vesztegettél el egy egész hetet?

- Ige. De olvastad-e a megrendelőlapot? Mosható legyen, de ne plasztik anyagból. 180 alkatrészből álljon és mindegyik cserélhető legyen, kávéból és az elöző napok maradékából éljen, olyan legyen a csókja, hogy mindent meggyógyitson, és legalább hat pár keze legyen.

Az angyal hallgatta, és hitetlenkedve rázta a fejét:
- Hat pár?
- Nem a kezek megteremtése a nehéz - mondta az Isten -, hanem az a három pár szem, amellyel egy anyának rendelkeznie kell.
- Olyan sok?
A jó Isten bólintott. - Az egyik pár azért kell neki, hogy csukott ajtón keresztül is megláthassa, hogy mi történik amikor beszól: "Mit csináltok?" és azt a választ hallja, hogy "semmit". Egy másik szempárra a fej hátsó részén azért, hogy észre vegye, amit nem kell látnia. A harmadikra pedig azért, hogy mikor gyermeke valami rosszat tett, szemeivel közölhesse: "Mindent tudok és éppen ezért melletted vagyok."

Uram - szólt az angyal, enyhén megérintve a karját -, ma már eleget dolgoztál, térj nyugovóra, holnap is lesz nap.

- Sajnos nem tehetem - szólt az Úr -, már majdnem befejeztem. Elkészült egy édesanya, aki magától meggyógyul, ha beteg, aki tud hat ember számára ebédet készíteni egy fél kiló darált húsból.

Az angyal kiváncsian körberepdesi a minta-anyát és sóhajtva megjegyzi: - Túl gyöngéd.
- De mindennek ellen tud állni. Neked halvány fogalmad sincs mit tud egy édesanya elviselni - szólt az Úr.
- Tud gondolkodni?
- Nemcsak hogy gondolkodni tud, hanem annyira ügyesen használja az értelmét, hogy még a kompromisszumra is képes - állította az Úr.

Akkor az angyal közelebb hajolt a modell-anyához és az egyik ujját végig húzta az arcán.
- Itt van valami ami fölösleges - szólt az angyal.
- Nem fölösleges ott semmi - szólt az Úr -, az egy könnycsepp.
- Hát az meg mire jó?
- Azzal lehet kifejezni az örömöt, a bánatot, a csalódást, a fájdalmat, a magányt és a büszkeséget.
- Te egy lángész vagy! - kiáltott fel az angyal.

Finom melankóliával válaszólt az Úr - Megvallom az igazat, a könnyet nem én teremtettem!

Kép

kikocska
 
 


[/b]Dharma! Hipp-hipp hurrrrrááááá! Sok boldogságot Nektek és jó egészséget!

Boldog Anyák napját Mindenkinek! Örülök, hogy mára Mindenki magához ölelheti a Gyermekét!

Kikocska! Neeeem éééér! Így is csordultig vagyok érzelmekkel, erre még Neked is sikerül örömkönnyeket csalnod a szemembe! Köszönöm Neked :D !

[b]Gesztenye! Legyen szép napod! Boldog névnapot!


Tasin! Köszönöm a köszöntést! Puszi érte! :D

Bogi! Dharma, kicsit feljebb leírta az adatait: "23:07-kor,tehàt anyàk napja elött èrkezet Delbò Maja Lili 3500 gr-al,54 cm-el."
Gabáéról nem tudok.

Kép
Kép
tisa
 
 


Már megint bolond a babanet... :?

Kép
Kép
tisa
 
 


Hatalmas gratula Dharmának!
Végre mindenki a karjában tarthatja a babácskáját! :lol:

Boldog Anyák napját kedves anyukák!!!

Azt hiszem tényleg az volt a baj Zorkával, hogy levegőt nyelt a szopizás során. Most többet büfiztetjük, ha ficereg és megoldódott a dolog. Persze megint lekopogom. :D

Megkaptam életem első anyák napi csokrát Zorkától, persze Apa közreműködésével. Aranyos, rózsaszín csokor, teljesen meghatódtam. :lol:

Kép

Kép
kisszilva
 
 


BOLDOG ANYÁKNAPJÁT MINDENKINEK!!!!

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Dharma gratulálok!!!
Beo nagyon szép Balázs!

Nekem még olyan furcsa hogy ez az anyáknapja már rólunk is szól...

Egyik nap délután leraktam Danit az ágyra a hátára-tisztán emlékszem hogy a hátára- amíkor legközelebb ránéztem már az oldalán feküdt :shock: :shock:
Olyat már kb egy hete csinál hogy az oldalára fektetjük és hanyatt fekve ébred...
Megtaláltuk a tökéletes altatót neki... bekapcsolunk dvd-n egy rockkoncertet és kb 5 perc múlva teljes békében alszik :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


sziasztok.

dharma:

gratulálok.akkor neked sem volt hosszú szülésed.

beo:

nagyon édes Balázs,bár én a blogodban már meglestem :wink:

fejés nekem sem megy.........tegnap este be is cartam.össze vissza 120 at tudtam lefejni 2 mellből,a jobból mindössze 30-at.de mikor kézzel megnyomtam akkor szembe köptek........szóval volt még bennük csak a fejő nem szívja ki,meg Alex is jól lakik 1 mellből.

ma bátorságot vettem a vágásom megleséséhez.....kellemeset csalódtam.ha teljesen lejön róla az a kevéske seb,akkor már nem is fog látszódni csak közvetlen közelről :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon ügyi dokibá :lol: :lol: :lol: majd megdicsérem :lol: :lol: :lol:

kikocs:

én is ilyen akarok lakni.....nagyon szép.el tudnám nézegetni órákat.
nekem is könyneket csaltál a szemembe......

én nem kaptam semmit.... :cry: :cry: :cry: :cry: és szerintem nem is fogok mert nem szóltam a hüle uramnak hogy ma bizony anyák napja van.az ő anyukájának is én vettem virágot amit majd este elviszünk.carul esik,hoyg nekem illen érzéketlen párom van....

ja tegnap este ki volt akadva hogy minek fejek 10-kor,Patrik aludna.(hozzáteszem Alex akkor aludt,és páromat már 9 kor megkértem hogy fektesse le Patrikot mert én elmennék tusolni)
fél 11 kor vittem el én aludni Patrikot mert akkor kelt fel Alex és akkor etettem..................

lassan elmúlik a vérzésem :lol: :lol: :lol: :lol: éljen éljen éljen.csak ne dörzsölt volna ki a betét.....nem tudtok valami tuti valamit amivel lehet kenni,vagy borogatni?írtóra tud fájni.........

Kép
Kép
ettike
 
 


még felteszek Róla :) dicsekedni :)

Kép
Kép
Kép

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo
 
 


TISA!
KÖSZÖNÖM SZÉPEN, NEKED IS SOK BOLDOGSÁGOT NÉVNAPOD ALKALMÁBÓL!!! :) :) :)
Olyan furcsa volt reggel, mikor a férjemtől 3 virágot is kaptam:
1: névnapomra tőle
2: névnapomra Lucától
3: anyáknapjára Lucától
Teljesen meghatódtam.

Tasin!
Köszi a köszöntést!

Boglárka!
Nem adom fel, sőt anyafarkasként küzdök. Egyébként, nem akarom elkiabálni, de mintha valami beindult volna... :)

Hú, lányok! Ezekkel a szoptatási képletekkel számolva, mi még messze vagyunk az átlagtól, de javulunk!!!

Gabka!
Nekünk már két napja nincs köldökcsonkunk, viszont ma a miénk is vérzett egy kicsit. Ez mi lehet? Holnap jön a védőnő, megkérdezzük, hogy ez normális-e.

Kép
gesztenye74
 
 


Sziasztok lányok!

Először is minden maminak nagyon boldog anyák napját!!!
Másodszor minden új babához nagy gratuláció.
Próbálok visszaolvasni de biztos hosszú lesz.

Rólunk: kedden 13-óra 37 perckor 3500g és 56cm-el megszületett Botond Kenéz. Pénteken jöttünk haza, van tejcsi és tudunk szopizni. Kicsit fáradtak vagyunk még , de majd belejövünk.
Próbálok képet rakni

Kép
Kép
gaba_30
 
 


Kép [/img]

Kép
Kép
gaba_30
 
 


Kép
Kép

Kép
Kép
gaba_30
 
 


Bocs ma nem volt időm!
Örülök hogy mindenki megvan!
Gaba Dharma Gratuklálunk! :)

Liliana.... próbálom majd megint elküldeni neked hogy mit hogy kell... ha nem megy akkor beszélünk! :)

Ettike remélem azért a végén mégis kaptál valamit! :( Nem lehet iylen a párod!

JA és UTOLAGOS BOLDOG NÉV SZÜLINAPOKAT! :)

Megyek ráveszem Csanádot hogy egyen még egyet a nagy alvás előtt! Ma egyszer evett 90-et és egyszer 80-at.... lassan csak beindulunk! Nagyon megszenvedünk ezért a szopiért!

Mi nemigen cumizunk... nagyon nagy síráskor... de nincs oda érte! De szerencsére ritkán is van rá szükség... nekem egy Aventes cumim van meg Mum-osok! Az Avent bejön neki... a Mamosat se lökte ki! De már 3 napja nem találkoztunk a cumival! :)
Ez azt jelenti hogy nyugi van!

Fejés.... Nekem eddig jött rendesen a kézi mellszívóval (már ahhoz képest amennyi tejem van)... mással nem tudtam leszedni, de ma nem sikerült... :( Csak 40 ml jött le de lehet azért mert most azt megeszi!? :roll: :D

És akkor a végleges táblánk! :)
Kicsit más mint Zsu-é de csak mert ez az általam vezetett... remélem nincs benne hiba! :) :roll:

Kép

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Boglárka!
Irigykedem a 80/90-re. Mi ma is csak maximum 60-at szopiztunk alkalmanként.
Nem értem, hogy miért. Csak ennyire van igénye? Tej még marad a cicimben, Luca viszont általában bealszik. Pedig 20-25 perceket is hagyom egy cicin, azt hiszem, hogy ez nem kevés, sőt! :shock:

Gaba!
Jól "megzavartál" az új aláírásoddal. Ugyanazt választottad, amit én használok már. A ticker alapján kerestem vissza az utolsó bejelentkezésem, és teljesen meglepődtem, hogy micsoda képeket tettem én fel? illetve, hogy lehet, hogy Luca 5 naposra csökkent? :oops: :shock:

Megyek, én is bedobom a cicimet ma még utoljára Lucánál.

Jó éjt!

Kép
gesztenye74
 
 


110 volt a reggeli! :D Mindjárt táncot lejtek olyan boldog vagyok! :)

Gesztenye! Csak megnyugtatásként mondom (mivel pontosan tudom mit érzel!) 30-án még 30-50 között evett minden etetésnél....
Azóta szépen naponta javul...
2 napig általában ugyanannyi amit ezik összességében aztán kicsit nő a mennyiség!
Tegnapelőtt több lett 20g-val, tegnap kicsit még több már 450g volt a summa mennyiség! Nálunk is nehezen indult és a 40 g evések után simán lefejtem még 20-akat! Szóvals zerintem ti is hasonlóan vagytok mint mi! Még 1-2 nap és nálatok is lassan eléri a 80-at szerintem...
Tudom hoyg nehéz kivárni, én is annyira boldogtalan voltam!
DE CSAK BEINDUL A DOLOG!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Ja és ha már a jó hírekkel álok ma elő!
A +21 kg-ból, már csak 6-ot mutat a mérleg! :wink:
(Ok hogy szerintem az utolsó 5 tuti víz volt de akkor is elég jó!)

Közben fürödtem... most megyek reggelizni, Csanád meg alszik!
Azt hiszem mi egy angyalt kaptunk...

Kép Kép

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


na, dejó, hogy rendeződnek itt a tej dolgok, és megnyugodtok!!! szupi!
és tündériek a babák, nagyon jó látni őket!!!!

Bogi, köszi a táblát is!!!

Szaporításra:
Először fejjél, utána tedd cicire a babát, és pótlásnak menjen amit lefejtél. A legjobb mellszívó sem tudja úgy kiüríteni a mellet, mint a gyerek, mindig marad benne még. Ezért nem lehet sokáig fenntartani fejéssel a tejhozamot :) mert mindig kicsit kevesebb termelődik.

Megyek, sejtem, hogy nagyon rossz napunk lesz megint, kaki gond nem látszik oldódni, de már legalább tudok telefonálni védőnőnek, esetleg dokinéninek. Csak megint 4 óta vagyok fent, és fáradt vagyok. Réka meg reggel direkt bepisilt, és vigyorogva nézett rám, hogy mit szólok hozzá (kibírtam, hogy se ne litániázzak, se ne szidjam meg, se ne kiabáljak) de nagyon gyűlnek a dolgok...
De süt a nap.
Na, nándi megpróbálta betörni a teraszajtót a fa tologatós helikopterrel, lesz itt még ez-az ma...

kikocska
 
 


Szép hetet!!!
Végre minden baba napvilágot látott!!!!!!!!!! Isten éltesse őket, és nőjjenek szép nagyra!!!!!!!!
Mindenkinek gratulálok!!!

Körömvágásra nekünk a doktornő azt mondta, nyugodtan lehet, mrá nem úgy van, mint ahogy régen mondták.

Sárgaság: Pepe most lesz 7 hetes, és még most is kicsit az. Szóval nyugi...

Tegnap egész nap nem kakált, de éjjel amikor felébredt, masszíroztuk a hasát, mert sírdogált. Aztán egy idő után amikor még még mindig csak sétálgattunk, a sötétben a párom észrevette, hogy kakás a háta. Szóval ki tudja, már mióta csak a kakit kenegettük szanaszét, mert tiszta kaki volt szegényke. De legalább már nem fájt a pocija.

A kiságyat még mindig utálja, de most ismét belekezdtem a Suttogóba, és hason fekve már néha benne alszik.

Most felébredt, úgyhogy megyek!

Kép

Kép
eda7
 
 


Kicsit már koszmósodik a buksija, védőnő ajánlására megvettük a gyógyszertárban kapható Babe koszmó elleni sampont. 1700ft körül volt.
jó nézegetni a buksit!!!

Kép

Kép
eda7
 
 


Jó reggelt!

Boglárka!
Gratulálok a 110-hez és a -6kg-hoz! Ügyesek vagytok mindketten! 8)

Nálunk az a baj, hogy nekem van tejem, de Luca úgy látszik, hogy egyelőre még nem tart igényt a nagyobb mennyiségre. Ma reggel is csak 40 volt, mert a végére már úgy bealudt, hogy fel sem lehetett ébreszteni. :(

Eda!
A tegnap délután nálunk is kakimentes volt, estére fájt is a pocija. Lehet, hogy a kovászos ubitól, amit ebédre ettem?

Kép
gesztenye74
 
 


Gesztenye! Most olvastam, hogy általában esténként a babák sírdogálnak, még akkor is, ha nem hasfájósak. Úgyhogy lehet, hogy nem az étel okozta! Ki kell tapasztalni, hogy mit bír, és mit nem. Én pl paradicsomot, paprikát és uborkát is szoktam enni, persze kis mennyiségben, nem volt tőle rossz napja.

Az utóbbi időben kevesebbet evett, és biztos felhasználta a szervezete. (minden pelusban volt egy pici, de nem igazi nagy adag). Egyszer a tesóm gyereke több napig nem kakált, izgult, de a dokija megnyugtatta, hogy ha csak anyatejet kap, akkor nyugi, azt hasznosította a pocija. Akkor lenne gáz, ha tápszeres baba nem kakál.

Hűűű nagy hírek! Most magától aludt el a kiságyban!!! Bekapcsoltam neki a babazenét (mindenféle gyerek szám van felvéve), és el is aludt. (ilyet nem csinál gyakran,de rászoktatom!)
Fontos nekik a rendszeresség, és a nyugalom, nyugodt környezet. Ahogy olvastam, még a főzés szaga is megzavarhatja őket. :?

Kép

Kép
eda7
 
 


Bogi! Hihetetlen, Csanád úgy néz ki azon az alvós képen, mintha legalább 2 éves lenne. Csodaszép fiú!! :lol:

Kép

Kép
eda7
 
 


Gesztenye... nekünk pont ugyanígy volt! Bealudt a cicin 20 után és sehogy nem bírtam felkelteni! Én meg még simán fejtem a tejet!
Aztán kiderült hogy kicsit sárga... amitől állítólag aluszékony és hoyg vigyem sokat fényre és inkább sűrűbben apróbbakat egyen! És betartottuk! És.... még most megint visszaesett kicsit... az előbb 60-at evett.. de napközben mindig kevesebb!
Luca nem sárga kicsit?

Eda köszi a bókot! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


A sárgaságtól tényleg aluszékonyak, ezért napközben jó inkább ébreszteni őket, ha 3 óránál többet aludnának.
Azért alszanak el az elején, mert amíg olyan világosabb tejcsi jön, abban van oxitocin, ami aluszékonyságot is okoz náluk. Nálunk pedig boldogságot, kielégültséget... :lol: Ezért érdemes utána még noszogatni, hogy eljusson az evésnél a táplálóbb fehér tejcsiig. Sőt, ha a deszerthez is eljut, amiben pedig sok a zsír, az a legtáplálóbb. Érdemes ezért azt lefejni. Ezért is jó váltott ciciből szoptatni, hogy ki tudja szívni az egészet, eljusson a szintekig.

Kép

Kép
eda7
 
 


Sziasztok Lányok!

Ti mivel mossátok a babák haját?Nálunk Lilinek olyan,mintha "zsíros" lenne. :? Pedig csak a gyógyszertári fürdetőt használjuk.

Kép
demetnik
 
 


SziasztokANYUKÁK!

Csudajó,hogy végül anyáknapjára csak mindenki igazi anyuka lett!!!!
Dharma sem sokáig birta Zsu után!Nagy-nagy gratuláció neki is!

Mi tegnap hirtelen felindulásból lementünk a családomhoz vidékre,megvolt Borkának az elsö hosszabb utja,bár csak 45 km,nem is olyan hosszu.Már nagyon hiányzott,hiszen hat hete nem voltam otthon,meg hát csak anyáknapja volt,de nagyon jól sikerült!
Kicsit féltem,hogy a kicsit megzavarja az otthoni nyüzsi,meg az idegen környezet,de az utat is jól birta,a családot is jól birta.Levittük neki a mózeskosarat,abban aludt.Anyukámék azon nevettek,hogy nem láttak még olyan gyereket,akit nem altatni kell,hanem ébreszteni.Mert Borka szokása szerint maratonit aludt,de mivel szerettünk volna korán visszajönni,etetés nélkül meg nem mertünk elindulni,próbálkoztunk...a vége az lett,hogy annyi idö alatt sikerült felébreszteni a királylányt,amennyi alatt simán haza is értünk volna... :? :lol: igy meg 6-ra befutottunk hogy párom anyukáját,nagyiját is felköszöntsük...

Eda,Babe sampon nekünk nagyon bevált Botinál,még sose volt koszmós!

Sziszike,azt hiszem Te kérdezted a DM-bababónuszhoz a jelentkezési lapot az üzletben kértem,aztán ott adtam le,csak vinni kellett az szül.anyakönyvi kiv-t.

Gesztenye,az hogy vérzik még kicsit a köldöke,az normális,körülötte alkoholozd le,bele ne nagyon menjen-bár lehet azóta már járt nálatok a védönö...
Szoptatáshoz meg kitartást!(csak zárójelben,biztos kell az a fránya mérleg? :roll: :oops: 8) :? )

Ildi,DM-ben,nálunk a gyógyszertárban is árulják!

Kikocs,nagyon tetszett az anyáknapid... :D
És gyönyörü a patakpart!

Na megyek felkelt a "nagy",nehéz hetünk lesz,apa délutános,fél 11-re ér haza... :?
(de ilyenkor eszembejut Kikocs és eröt meritek az ö kitartásából,energiájából... :wink: )

Kép
Kép
gizu
 
 


Gizu! Köszike, ezt fogom használni, mert megvan néhány naspja, de még nem szántam rá magam. rajta kell hagyni pár percig, ezért azt tervezem, még a leöltözésnél be kenem., és utána csak le kell mosni. állítólag csíp, vigyázni kell.
hasonló ébresztgetés volt nálunk szombaton, amikor látogatóba jöttek. 5 órája már nem evett....

Kép

Kép
eda7
 
 


sziasztok!

Olyan mérges vagyok, mert mióta hazajöttünk még 5 percre nem tudtam lefeküdni, mert mindig jött valaki....ma egész nap a dokinőt várom, még nem ért ide.... :evil: :evil: :evil:
Délben már letudtam a védőnőt, de az is még szerdán visszajön.. :roll: :roll:

Most meg itt ülök vigyázállásba, hogy mikor méltóztatik ideérni..pedig a kis Drága egész nap aludt, én is símán tudtam volna pihenni.. :? :? :?

De holnap kikapcsolom a telefonom és kihúzom a kaputelefont, azt mindenki menjen a .......... :twisted: :twisted: :twisted:

De legalább hétvégére kapok egy mérleget, nagyon kíváncsi vagyok, hogy hízott-e, és most már engem is érdekel, hogy mennyit eszik.....

Kép


Kép
tasin
 
 


Most volt itt a védőnő. Beigazolódott, amit gondoltunk: nagyon keveset szopizik Luca. Ezek a mért adatok jóval alatta van az ilyenkor szokásosnak.
Most meg kell néznünk, hogy szopi után marad-e még tej a cicimben (használnom kell a rettegett mellszívót). Ha nem, akkor ki kell egészítenünk a szopizást tápszerrel, amíg nem lesz több tejem. Ha viszont igen, akkor le kell fejni, és cumisüvegből kell odaadni a "megfáradt" gyermeknek".
A következő etetésnél tesztelünk...

Demetnik!
Mi a gyógyszertári fürdetőkrémes vízben mossuk Luca haját. Külön nem teszek rá semmit.

Boglárka!
Luca is sárga egy kicsit, lehet, hogy nála is ez a gond.

Kép
gesztenye74
 
 


Dharma!

Gratulálok Nektek is!
Vendég
 


Mai képek a fiúkról:

Kép Kép
Vendég
 


Dharma, tényleg, le is maradt mindig, pedig jól örültem neki, hogy kibújt a csöpp!! Szép méretei lettek, és annyira jó, hogy megvan!!! Megérte a türelem!

Ettike, apa nálunk sem menedzselte az anyáknapját. Meg voltam róla győződve, hogy hazajövök a templomból, és itt állnak majd hatalmas orgona-csokrokkal (a kertben van, nem is kellett volna ügyet csinálni belőle), aztán semmi. Sőt, ő feküdt le délben aludni, pedig én keltem fél4kor :D aztán mikor lejött, szépen elmondtam, hogy azért jól esett volna, meg hogy az évben vagy 30 ünnepet én tartok észben, az ő családjának is én veszem az ajikat mindig, talán azt a hármat, ami engem illet, azt ne kelljen már nekem betanítani, minden évben meghallgatja egyébként ezt a szöveget :) Réka is itt volt, hallotta. Kb fél óra múlva jött szomorúan, hogy mikor templomban voltam, elfelejtett szólni apának, hogy szedjenek nekem orgonát, de majd, mikor nem figyelek, kilopakodik majd, leszedi az összes orgonát, és hozza nekem, és énekel majd. Ennyiben maradtunk, de azért ez jól esett :) Aztán apa kiment vele,l és szedtek orgonát, de azért ez nem olyan, mikor szólni kell...

Sikerült délben összehozni, hogy minden gyerek aludjon, így én is szunyáltam kicsit, most kicsit jobb, és a gyerekeket is karban tudtam tartani.

Gizu, valamit nagyon rosszul írhatok le, ha úgy tűnik, hogy tele vagyok energiával :D meg én képes vagyok hanyagolni a háztartást, mert rendetlen vagyok, és inkább pihenek. Legalább van kifogás :)

na, mennem kell, be kell másznom a bokorba :D

kikocska
 
 


Megvolt a szopi-teszt: csak 25 percig hagytam szopizni, utána próbáltam fejni, semmi nem jött. Tehát még sincs elég tejcim. 60-at szopizott, utána megpróbáltuk a tápszert, és abból még 20-at benyomott.
Így fogom csinálni a továbbiakban is: szopi, utána tápszer, ha még kér. Közben el kezdtem inni a tejserkentő teát is, várjuk a hatást.
Amíg nem lesz több tejem, addig ki kell egészítenünk a szopit.
Érdekes, mert az elején volt, hogy 110-ek is jöttek a cicimből. Úgy látszik, hogy én vissza felé fejlődöm.

Kép
gesztenye74
 
 


kikocska
Tejszaporítás ügyben kérdezném, hogy honnan tudod mennyit fejjél le az elején hogy azért maradjon neki???
Én kipróbálnám ezt a módszert csak félek hogy többet fejek le mint kéne!? KÖszi

Szoptatás.... lányok nektek is úgy van hoyg reggel sokat eszik napközben kevesebbeket aztán fürdetés után megint sokat!?
Azthiszem a jobb mellem még minidg nem az igazi!
A reggeli 110 után már volt 1*70 és 3*60 és még 2 etetés van hátra.... nem tudom... most mérem mindkét cici után és 40-50 eket eszik a jobból és csak 10-20at a balból... Mit lehet tenni?
Jajj de nehéz ez a szopi!!!!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


A mell adatok pont fordítva vannak a több van a balból a kevesebb a jobból!

Gesztenye! Remélem sikerül!
Nálunk a holnapi mérlegelés után döntik el hogy kell e tápszer vagy még próbálkozhatunk hoyg így fokozatosan fejlődjünk fel! :roll:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Sziasztok!!

Én Dharma párja vagyok,sajnos csak most jutottam el addig,hogy tudjak nektek írni.Végig bent voltam a szülésen,ezt minden leendő apukának melegen ajánlom,mert nagyon nagy élmény nekik,az anyukáknak pedig nagyon nagy lelki segítség tud lenni.Szerencsére gyorsan lement a szülés és a vajúdás is.A fájások kb. fél hatkor indultak be erősebben,a végén már elég durvák voltak,de ezt gondolom már mind tudjátok a saját tapasztalataitok alapján:)Az utolsó egy-másfél órát már a kádban töltötte,ez mondjuk szintén jó ötlet volt,jobban átlehetett vészelni a fájásokat.Aztán a kád után már elég gyorsan mentek a dolgok,Eszter nagyon fegyelmezett volt és gyorsan kibújt Majácska,én el is pityeredtem amikor megláttam:)Na,hát nagyjából ennyi.A többit majd Eszter leirja:)

Gratulálok mindannyiotoknak és kitartást a továbbiakra:D

Ez pedig ma készült a drágaságról:)

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dharma 2009.05.04 21:13-kor.

dharma
 
 


Ildi!!! mindig elfelejtem mondani még, hogy fáradtság ellen magnézium! és olyan jó, hogy írtad, hogy hasznát veszed, amit írok, gyakran szörnyen idegesítőnek érzem magam, kiváltképp, ha egy egy témába belelovallom magam... amire hajlamos vagyok ugye... :oops:

Bogi, kifejed, ami van, aztán ő kiszívja, amíg éhes az összeset, utána pótolni abból, amit kifejtél éppen előtte. nem annyi marad, neki, amennyivel jóllakik, de stimulálja a cicit és utána benyomja a többit. Egyébként szerintem ti már teljesen rendben vagytok, nem érdemes a macera. remélem a holnapi mérlegelés is ezt mutatja majd :)

gesztenye, csomót gondolkoztam, és mivel írtad, hogy lusti a luca szopizni, én felhívnám a la leche ligát. mert tipikusan a lusti babák szoktak ilyenkor átállni tápira és leszokni a cicizésről, mivel a cumisüvegből könnyebb kinyerni a tejet. hamar belejön, hogy cici után üveg jön, és egyidő után nem kell a cici. persze a te döntésed, hogy mennyire fontos ez az egész szoptatás dolog, nem biztos, hogy mindent meg kell tenni érte, de lehet, hogy érdemes futni a ligásokkal is egy kört.
na, megyek aludni,m ert négykor biztos megint riadó lesz...

kikocska
 
 


Végre a ma esti "meztelen" mérlegelés többet mutatott, mint az előző napok adatai. Egy kicsit megnyugodtam. Nem hiszem, hogy ez az egyszeri 20-as tápszer eredménye, sokkal inkább a mai magasabb szopi adatoknak köszönhető.
Az esti etetés nagyon szerencsétlenül alakult, mert szopi közben iszonyú hascsikarás jött rám, meg kellett szakítanunk a folyamatot.
Utána már nem akart visszaállni Lucám, így csak 30 jött a ciciből, 50 a cumisüvegből.

Kikocska!
Szeretnék mindent megtenni a szoptatásért, ezért is fogom továbbra is rendszeresen szoptatni, és csak akkor (és addig) adni a tápszert kiegészítésként, amíg tényleg szükséges.
A la leche ligát csak egyszerűen felhívom és tanácsot adnak? Vagy hogy zajlik ez?
Még valami: ha kevés a tejem, akkor miért folyik belőle igen gyakran a tej? Fürdés után, fogmosás közben is megindult mindkettő.
Köszi a segítséget!
Zuhanyozás közben arra gondoltam, hogy milyen baromi fáradt vagyok, és aztán eszembe jutottál Te a 3 gyerekkel. Gyorsan el is szégyeltem magam. :oops:

Jó éjt!

Kép
gesztenye74
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?