[quote="csikipetra"]M írta:csikipetraabe: De ha még nincs stria ,akkor gondolom az olajjal való kenegetéssel megelőzhető. (Ha nem is teljesen)
Az egyik ismerősünk pl végig mandulaolajjal kenegette magát a terhessége alatt, és nem repedt ki a bőre.
Szóval azért biztos van valami alapja ezeknek az ötleteknek.
Egyetértek Petrával: igen, hajlam az egy adottság, de ha nem kened semmivel, akkor még lehet, hogy akkor is kireped, ha egyébként nem vagy annyira hajlamos rá .. és ha reped, akkor sem mindegy mennyire !!! ... ebben biztosan segít a kenegetés, saját példából is mondom: de meglátjuk, nekem lesz -e több csíkom ... ha nem lesz, akkor az az előzményeket tekintve csakis ennek az olajspraynek köszönhető, másra nem tudok gondolni ...
Ez pont olyan kérdés számomra, mint az arckrém: persze, hiába kened bármivel, előbb-utóbb lesznek ráncok, és megereszkedik a bőr ... csak nem mindegy mikor és milyen gyorsan ... én most másfél évig rendesen elhanyagoltam magam ahhoz képest, ahogy előtte törődtem a bőrömmel ... drasztikusan meg is látszik rajta !!! kb egy hónapja kezdtem újra rendszeresen ápolni (persze kozmetikushoz nem jutok el ... ), de máris van eredménye, és ezt nem csak én látom a tükörbe nézve, hanem a környezetem is megállapítja :):)
Szóval én a "kenni vagy nem kenni" kérdésben a kenni szorgalmasan pártján vagyok: pocit is, és arcot is