Sziasztok!
Az előbb írtam egy hosszút és elszállt!
Tegnap nekünk sem volt jó a babanet, gondolom szerver gond.
Gabi: örülök, hogy van tesókocsitok, tényleg sokkal jobb az élet vele, bár mi már itt helyben, csak a szimplát visszük, Dóri vagy sétál vagy motorozik (helyben=lakótelep). A mienket sajnos nem lehet egymással szembe fordítani, de lehet mindkét helyre hordozót rakni (egyszer sem raktunk
), és jól néz ki.
Szegény Te... pihenj, amikor tudsz!
Ovi, böli: Gergőt viheted szabi alatt bölibe, csak munkáltatói igazolás legyen. A szabi pont jó arra, hogy beszoktasd. De ha (jól értem) 2011 elején akarod vinni, legkésőbb (szerintem) 2010 tavasszal iratkozz fel a bölire, mert hallottam, hogy a rövidített gyedek miatt (minket nem érint), még korábban kell feliratkozni.
Dani nem mehet már bölibe, nincs is értelme egy 3,5 éves gyereket vinni. Ha szobatiszta lesz addig (miért ne lenne) oviba vigyed, 2010 szeptembertől (oviba jobb szeptemberben kezdeni, nem év közben - szerintem). Ahhoz, hogy tudjad vinni jövőre, 2010 áprilisban lesz beíratás, akkor be kell íratnod. Azért nem mehet bölibe, mert 3 éves kor után nem lehet bölibe iratkozni. Persze ha valaki mondjuk 2,5 évesen kezdi a bölit és betölti a 3-at, nem küldik el, járhat addig bölibe, amíg szeptemberben nem megy oviba, de Danira ez nem vonatkozik ugye, mert hát addig nem viheted bölibe, amíg otthon vagy Gergővel, mikor már vinnéd, akkor már bőven elmúlik 3 éves. Úgyhogy az egyik bölis, a másik ovis lesz...
Emese pl. decemberben töltötte a hármat, de még nem volt teljesen szobatiszta, meg az ovi nem is akarta évközben bevenni, ezért beírattam december elején (21 nappal 3 év előtt) bölibe. Nem akarták bevenni, csak ismerős által sikerült bekerülni. Meg emiatt, hogy nem volt teljesen szobatiszta. Bár bekerült a bölibe, egy hét múlva már nem volt gond!
De nem bántam meg, hogy odavittem.
Vírus: hát... én is félek! Félek, hogy a kormány, kormányok mennyit mondanak el az valódi történetből, nem hallgatnak - e el valamit. Állítólag 3 hó max. és készek itt a védőoltások, így ősszel szerintem érdemes lesz beadatni. De aztán ha másik, mutálódott törzs jelenik meg akkor, kérdés, hogy az ellen mennyire véd? Meg kisgyerekeket mennyire oltanak be? Bár én úgy vagyok, hogy nyugodtabb lennék, ha lenne valami megelőzés. Addig is lányok, sok kézmosás, ne álljatok közvetlen köhögő ember elé. Sógornőmék Írországban maszkot vettek. Hát nem tudom... küldjem abban Emesét suliba???
Tegnap: nem tudom, mi volt a levegőben, de katasztrófa volt. Először Bence: mivel mászik ezerrel, mindenhol feláll, felállás közben lépeget, többet pottyan. Be is ütötte a fejét, volt üvöltés, két perc múlva lila pukli. Utána Dórika jött: ráültettem bilire, hogy szokja, de a másik szobában Bence üvöltött, mert fél álomban volt, cumi kellett neki. Átsiettem, mondom nem ám elesett, mert ott is akrobatikázik ezerrel. Megnyugodott, de közben hallom, hogy Dóra üvölt a másikban. Rohanok, a bili felborulva (gondolom le akart szállni és elesett). Vannak rajta élesebb szélek (ok baby, kacsás), tök jó, hogy így gyártják.... Tiszta vér volt a keze, szája. Majdnem elájultam. Azt sem tudtam,mije vérzik. De nem pánikoltam, gyorsan átmostam, a száját is, akkor láttam, hogy belül, felül picit felszakadt, de pár perc alatt elállt a vérzés. KIRÁLY!!!!!!
Erre mentünk Emeséért, direkt kicsit később mentem (egy órával), mert mindig mondja, ha ebéd után megyek, nem tud játszózni a többiekkel, akik napközisek. Hát kiment velük. Megyek érte, már szalad oda, meg a napis tanár is, Emese hatalmasat esett a beton emelkedőn futott, a homlokát, orrát eléggé ledörzsölte, szája kicsit bedagadt és az épp most kijövő csontfoga tövében vérzett (remélem nem lesz baja a fogának, az aggaszt a legjobban!). Rögtön letisztítottam a sebét, kérdeztem, nincs e szédülés, hányinger, de hál isten nem volt. Viszont nagyon sírós hangulatba került! (az esés miatt nem mentünk edzésre sem).
Telefonálok apjuknak, hogy mi történt ma, erre mondja, hogy ő meg megégette a lábát melóban, lángolt a nadrágja, de nem vészes!!! Szerintetek?????? Ennél már csak jobb lehet....
Folyt. köv.