Új privát üzeneted érkezett!

Négykézláb: Gratulálok nem semmi!

Linh, Timi, köszönöm a hófordulós köszöntést. Hihetetlen, hogy fél éve ilyenkor kaptam a gázt a szülőszobán. :D

Terhesség melletti szoptatás: nem lesz más íze a tejnek? Mintha azt olvastam volna, hogy a más íz miatt a nagyobb gyerek magától elhagyja. :?:

sz.veronika, hmmm, juj, de izgi zenei életed lehetett! Én még mostanság is szoktam háttérzongorázást vállalni egy családtagom munkahelyi bulijain a vacsora alatt. Nagyon szeretem, májusban megyek megint. Nem vetted észre, hogy terhesség, szoptatás alatt megváltozott az énekhangod?

Lkata, mesés a torta!!! A férjeden nem is látszik, hogy cukrász vagy. :D Szereti a sütit? Az én férjem is bármiből bármennyit megehet...semmi látszatja. Pedig nem sportol semmit. :shock:

Visítás: nálunk sajnos pár napja ez megy. Látszólag indokolatlan helyzetekben produkálja Gergő. Van ötletetek, hogy lehetne leszerelni?
Arcba fújással, tapsolással próbálkoztunk eddig több-kevesebb sikerrel.

Kép
szöszke
 
 


Képzeljétek!
Találtam Bori szájában egy fogat... :lol: Na jó, csak egy picit, de akkor is! Észre se vettem, hogy készül valami. Se nyűglődés, se hasmenés, se hőemelkedés... :lol: És mintha már a másik is alakulna. Lehet, hogy néha érdemes benézni a gyerek szájába.... :lol: Még jó, hogy nem akkor vettem észre, amikor már ott volt a komplett fogsor... Figyelmes vagyok, no... :)

Veronika
Nem semmi kalandos életed volt! :lol:
A meggyet nem az én tanácsomra adtad úgy, mert mi még nem tartunk a meggynél. Gyakorlatilag sehol se tartunk, olyan csigatempóban haladunk, hogy Timiék is beelőztek minket. . Asszem az én gyerekem lesz az, aki még az esküvőjén is csak kóstolgatni fog és kiberregi a finom husilevest.... :lol: :lol: :lol:
Egyébként holnap kezdjük a répát. Már alig várok egy adaggal az arcomba... :lol: :lol: Remélem szépít... :roll: Majd mutatok képeket, ha esetleg megszépülnék tőle... :lol:

Kata
Szombaton délután járunk, de most szombaton anya visz, mert a férjem Fradi meccsre megy :roll: , úgyhogy inkább jövő héten találkozzunk, ha ráértek...

LKata
De szép ez a torta... :shock: Szeretnék én olyan jó tanár lenni, amilyen jó cukrász vagy te!

Ildi
Naná, hogy csinál ilyet. Én is nagyon élvezem, mert mindig visszaküldi a kaját... :roll: Ne izgulj! Szerintem ez normális, bár eléggé bosszantó.

Linh
Nagyon ügyes Marci!
A mostani pelusból jobb kiszedni a kakit? Vagy mi volt a baj a Coolababyvel? Én még nem mondanék véleményt, mert elég sűrűn kifolyik belőle a pisi, de ez remélhetőleg változni fog, ha többször kimosom őket. Viszont a kakit benntartja. Erre nálunk még a Libero se volt képes. Annyi a különbség, hogy most pelust mosok, eddig meg ruhát mostam, meg gyereket fürdettem... :roll:

Borim elaludt. Annyira csábít az ágy engem is, de közben a vasalnivaló is csábít. Én amióta megszültem, talán kétszer aludtam délután. Akkor nehogy már most kezdjek ellustulni... :lol:

marek
 
 


Jaj, lányok, ne dícsérjetek már ennyire zavarba hoztok! :oops: :D
Mindenki ahhoz ért amit tanult :wink:
Amúgy nem ez a büszkeségem, gyerektortákat több félét csináltam már:Thomas mozdonyt, Mici mackót, teknőst,
kamiont,repülőt,cicát, kutyát....ezeket szeretem csinálni.

Linh...nem baj ha picit megállt Marci gyarapodása, vannak időszakok mikor stagnál a súly.
Ő amúgy is jó húsban van! :wink:
Nagyon ügyes hogy négykézlábazik! :D Lassan mászni fog.
Én naív meg azt hittem milyen nagy szám hogy Norbi már 3x felnyomta magát négykézláb :roll:

Kata....de cuki Zsombi! tényleg milyen gyorsan kever! :shock: :D

Marek...Borinak is van foga? De jó! szerencsés vagy hogy nem volt nyűgös! :D

Szöszke...igen a férjem vékony fajta, pedig jól eszik, és sütits is, de minden átszalad rajta.... :roll: mázlista!
Nem lehet hogy a fogzás miatt van ez a visítás? :?
Azért ha ez tartós, mérd meg a hőmérsékletét, de csak nem beteg!
Fájdalmasan sír? :(
hihetetlen hogy milyen nagyon erősen sírnak, mi?

Terhesség melletti szopi...állítólag a 3.hónaptól van más íze az anyatejnek!

Megyek, Norbi bömböl!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 

 
 

Sziasztok!

Linh
Nagyon ügyesen térdel Marci, gratulálok!!!!
Boldog hófordulót nektek is!!!
Nem kellett még egy szintet húzni a házra, még meg sem kellett emelni a tetőt, direkt úgy készült, hogy egyszer be lehessen építeni (beton födémes), csak szigetelni kell a tetőt és tetőablakokat kell beépíteni, amik ma már talán bent is lesznek, majd teszek fel képeket.
Áronnak a tescoban vettem ezt az fürdőgatyát, van benne egy szűk belső, így nem tud kifolyni a kaki, 1100 Ft volt, szerintem tök jó.

Szöszke
Boldog félévfordulót kívánok nektek!!!

Marek
Gratulálok a fogacskához!!!!
Védőnővel ne foglalkozz, ha nem tetszik neki a bébiszitteretek, akkor vigyázzon ő Borira, amíg dolgozol!

Lkata
Nagyon ügyes vagy, gyönyörű a tortád, és milyen finom lehet, az egészet felfalnám most.

Kata84
Nem semmi a kisfiad, gratulálok nektek is!!!!

Terhesen szoptatás: én hónapokig szoptattam még Lorát, amikor már terhes voltam az ikrekkel és Lora nem érezte meg, csak aztán féltettem a babákat, és inkább 17 hónaposan elválasztottam inkább, de nem volt olyan nehéz, mint gondoltam, egy hét után már nem is kellett neki., leragasztottam a cicim és azt mondtam, hogy bibis.

Nymalac
Nektek is gratulálunk a fogacskához!!!! Lassan már mindenkinek kibújik a fogacskája (csak nekünk nem), de még ráér vele, mert így is úgy tud harapni.

Peva, Marek
Anyós ügyben nem irigyellek benneteket, sokszor az enyém is kikészít, de a békesség kedvéért csak magamban morgok miután elmegy, pedig neki is vannak nehéz napjai.

Zsuzsu
Boldog 7. hófordulót!!!!

Timi
Mi már többször is voltunk Esztergomba, nagyon bejött a gyerekeknek és az árak is nagyon barátságosak, míg az Aquaworldbe közel 20.000Ft –ért jutunk be 6-an ide az Aquaszigetre csak 6800Ft a belépő, azért nem mindegy és ez is szuper hely.
Nagyon édes a video!!!

Remélem, nagyjából mindenkinek írtam.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Na, elaltattam Norbikát, már fáradt volt.
Még annyi hogy voltunk gyógytornán, és képzeljétek mindent ügyin csinált Norbi, többet nem kell menni. :D
Majd még 2 hónap mulva megnézik, de addig is csak masszírozzam és itthon tornázunk.
Megpróbálom jövő hónapban pár alkalomra elvinni babuszira.Az nagyon sokat segítene ezen a feszességén.
Remélem sikrül itt a közelben valahová eljutnunk normális áron.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


És hoztam egy pár képet az épülő tetőről:



Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Ildi: köszi :). Hát igen, nekünk 1 szobánk van, 39 nm... A mozgásformát amit leírtál mi úgy hívjuk, hogy repülés :) Marci régóta csinálja, elég mókás :lol:

Timi: köszönjük! A keresztelős ruhát sajnálom :( A videót sajna nem tudom lejátszani, mert még nem installáltuk fel a flash playert :(

Vera: ez az énekes élet nem semmi! Kíváncsi vagyok mit fog mondani a gyógytornász!!!

Szöszke: visítás :( :( - nem tudom mitől lehet... ez csak hiszti szerinted, vagy esetleg fáj valamilye Gergőnek? Fog nem lehet?

Marek: gratula a foghoz! Képzeld, a mostani pelusból sokkal jobban kijön a kaki. Nem gondoltam volna, de tényleg így van. A coolababykből kézzel sose tudtam kimosni a kakifoltot, de ezekből simán kijön epeszappannal. Én azért cseréltem le a coolababyket, mert Marcikám hatalmas popsijára valahogy kicsik voltak és hiába szorítottam jól össze a derekánál (szegénynek már csak úgy buggyant ki a hájacskája), a reggeli első pisi mindig kifolyt a hasánál. Végül áthívtam Nyugtonmalacot, hogy szakértse meg és együtt azt sütöttük ki, hogy valszeg Marci testalkatára nem jó ez a fajta pelus.
Én ma lefeküdtem délben aludni Marcival :oops: nagyon beebédeltem és ettől mindig elálmosodok :D.

LKata: Igenis nagy szám, hogy Norbi már 3x felnyomta magát!!!! :) :)
Tegyél fel majd gyerektortás képet is, hogy gyönyörködhessünk!!!

Éva: köszi! és köszi a pelus infót is. Lehet megnézem majd a tescoban, mert tényleg jól néz ki és jó ára is van! :)

linhbaba
 
 


Zsuzsu, szöszke.....boldog hófordulót! :D

Zsuzsu: Anyák napi ajcsi :D :oops: :cry: :D Tuti én is sírni fogok majd ha egyszer kapok Norbikától valamit amit ő készített! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Linh
Nincs mit, de ez igazából nem is pelus , hanem egy vagány kis fürdőgatya, csak van benne egy szoros betét is, szerintem nagyon csini és praktikus is egyben. De bánom, hogy nem nagyobbat vettem belőle.

Szöszke
Áron is nagyon sokat kiabál, visít mostanában, van, hogy délutánra már be is reked tőle, szerintem csak próbálgatják a kis hangukat és tetszik neki.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Linh
Nekem kijön belőle a kaki... :roll: De mi az az epeszappan? És hol lehet kapni?
Én a Dm_ben vettem valami mosószappant, mert Nyugtonmalac azt mondta, hogy ott lehet kapni. Nagyon remélem, hogy erre gondolt, mert ha nem, akkor már tönkretettem néhány pelust... :roll:

marek
 
 


Marek: hát... az olyan szappan, amiben medveepe van (állítólag), de gondolom ha Nymalac mondta, akkor jó szappan az is. Annak idején én is kerestem dm-ben, de hülyén néztek rám, amikor kérdeztem. Zöld színű (hátha segít).

linhbaba
 
 


Éva75, de jó lesz a tetőteretek. :) Szerintem is csak úgy kedvtelésből visít.

Linh, nem fáj semmije Gergőnek, amikor visít. Most már kezdjük kitapasztalni: ha valamilyen számára unalmasabb szituáció van, akkor csinálja. Eddig óbégatott, nyomta a méltatlankodást babanyelven (va-ve-vá-vá-ve, aaa-va, höm-maaa, stb), pár napja a visítás megy. De próbálunk nem nagyon reagálni rá, nehogy azt higgye, hogy ez jobb hívószó, mint a babaszöveg. Vagyis inkább azonnali negatív inger kellene, mert nehéz kibírni.
Én más visító gyerekét sem bírom hallgatni...
Ha idősebb lenne, akkor jöhetne a bünti szőnyegen való ülés, de így marad az arcbafújás, orrmegnyomás... több ötletem nincs egyelőre. :? Ja, a férjem szokott válaszképpen visítani....na, az az igazán szép. :wink: De Gergő meg is lepődik. Nem baj, elmondhatom, hogy most már két gyerekkel élek együtt. :D:D:D

Kép
szöszke
 
 


Még régebben kérte valaki a felemás színű szemekről a képet. Remélem, ezen látszik:

Kép

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok lányok!
Először is köszi a drukkokat, elraktározom őket. :P
Lkata: szupeül nézett ki a torta, óvatosan az ilyen képekkel eme túlkilókkal bélelt kivételes társaságban! :D Nagyon jó kezed van! Gratu!
Kata 84 : megnéztem a Zsámboki család videóját: nem tudom, hogy a Zengő okozta, vagy a pocaklakóm okozta hormonális változásoknak köszönhetően, de könnybe lábadt a szemem. :oops: Aranyos kis család vagytok, látszik az összhang! A férjed és a te közös pocakos fotója csúcs, páromnak is mutattam, hogy ezt most mi is megcsináljuk majd. :D
Szöszke: nálunk is szokott Zengő sikongatni (néha unalmában a bevásárló központban). Máskor nem jut eszébe a hangjával játszani. De hogy is tanulhatná meg, mire is képes. Szerintem nyugi, ez természetes. (az orrnyomkodás durván hangzik, remélem, csak nekem durva a fantáziám...) És mi is szoktuk utánozni, jó móka kerekedik belőle, és a végén meg is unja a hangját. És igen, a fiúk már csak fiúk maradnak- és a férfiak is :D
Éva 75: kicsit irigyellek a házalakításért- nincs jobb érzés, mint egy szép új részt birtokba venni. Sok sikert kívánok! :wink:
Linh: a geocatchinget hogy kezdtétek el játszani? Regisztráltátok magatokat valahol? Tök jó lehet!
Veronika: belevaló csajci vagy, pedig olyan kis szende arcod van! Legalább nem énekelsz olyan hamisan a gyereknek, mint én :D
Mi: egyetlen kunsztunk van, ami újdonság az általatok leíratakhooz képest: a gyerek a kukucs játékot maga generálja. A fejére húzza a takarót, majd lerántja, és vigyorog. A kukucs szót persze még mi mondjuk. :D Egyébként nálunk még nincs négykézlábazás, csak popsival pucsítás van, meg kézzel/lábbal magunkat előre húzás/tolás. Néha inkább hátra, mint előre. És néha pápázik a kezével búcsúzáskor- bár ezt a gyerek nagyszülei mondják, akik persze kicsit sem elfogultak...első unoka. :lol:
Mindenkinek szép estét,
M.

macianyu
 
 


Timi: aranyos a kis Alexander első evése is, jó a zeneválasztás is. A zárómondat is a helyén van. :D

macianyu
 
 


Sziasztok!

Ó Te jó ég! Ennyit írni már megint!

Ny.malac, Kata84 - Hatlamas gratula a közlekedő törpékhez!!!!!

Marek - Védőnő :twisted: Gratula a foghoz! Nálunk is így lett meg az első. :lol: Egyszer csak karcolt valami a szájában. :wink:
Na, milyen volt a répa? Mi (sütő)tökölünk 2 napja.

Köszi lányok a fürdőrucis lélekápolást. Nem vígasztal ugyan, de a lelkmnek jót tett, hogy nem vagyok egyedül. :wink:

Ildi - Szabi csak 2x kap kanalasat. De.gyümi, ebéd után főzi. Az ebéd sokszor kitolódik 1-2 órára, így az uzsonna még későbbre, akkor már nem merek ilyesmit adni, nehogy baj legyen éjszaka.
Röpködés - Már nagyon rég csinálja Szabi, de amióta forog, azóta ritkábban. Fura, hogy Lottika csak most kezdi.

L.Kata - Hűűűű, a mindenit! Ez aztán a torta! Nagyon ügyi vagy! Asszem tudom már kitől fogom kérni az 1. szülinapos tortánkat. :wink:

Szöszke - Visítás - hogyne lenne! Már rég óta! Egyik módszer se működik, amit írtál. Hál'isten egyre ritkábban produkálja. Általában amikor túlfárad, akkor. Más nem segít, csak vagy a figyelemelterelés bohóckodással, vagy a varázsdal, van mikor egyik sem.

Linh - Aszti de ügyes Marci! Fogadjunk, hogy Boritól tanulta. :wink: Lehet, nekünk is leckéket kéne vennünk. :lol:

Éva - Nagyon klassz lesz a házatok!

Velünk semmi extra. Ha csak az nem, hogy Szabi kihúzta az ágy a lól a teli játéktároló dobozt. A múltkor a frissen töltött popsitörlös dobozt húzta arrébb úgy, hogy egy pici ujjacskát bakasztott a perembe, most meg fél kézzel a nagy dobozt. Szerintem erőművész lesz, aki előadás közben ijesztgeti a nézőket ("GÁÁÁÁÁ")!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Szöszke
Sikítás nálunk is van már egy jó ideje. Sőt, már ritkábban, asszem már neki is uncsi. És Bori is akkor csinálja, ha unatkozik. Engem különösebben nem zavar, visszasikítok, akkor nagyot néz és vigyorog.

Bettyna
Holnap lesz a répa. Alig várom... :roll:

marek
 
 


Macianyu, akkor már biztos a kisbaba? :)

Kép
szöszke
 
 


Ízelítő :lol:
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép
Kép
Szerintetek éri pikánsat is feltenni, vagy akkor letiltanak a fórumról? :oops: :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Egyszer csináltam egy vonatot 1 méter 20cm volt! :D
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata!

el vagyok ájulva!Legszívesebben tőled rendelném májusban Ábi szülinapi tortáját, ha nem tudnám, hogy egy baba mellett ez nem olyan egyszerű és ha jól emlékszem nem Pest közelben laksz ugye?
emmalena
 
 


Sziasztok!

Éva: nagyon jól néz ki a házatok!!! Remélem a mienk is lesz ilyen szép egyszer :)

Szöszke: szóval akkor ez tulajdonképp hiszti? mert az nálunk is van... Én ilyenkor leülök a toporzékoló gyerek mellé a földre és kérdezem, hogy most mi a baj tulajdonképpen? Persze ilyenkor (most már 3. napja) lassan belemászik az ölembe...
Gergő nagyon különlegesen néz ki a szemeivel :) de azért szerintem vigyétek el szemészhez (ha még nem volt), egész este ezen agyaltam...és nyugodtabban aludnék, ha tudnám, hogy "csak" különleges.

Macianyu: igen, már évek óta csináljuk ezt a geocachinget. Te ismered? Marci előtt sűrűbben jártunk el, és most hogy nagyobb lett, megint fogunk menni többet.

Bettyna: ;) menjetek ti is órákat venni Boritanárnőtől :D :D

LKata: én el vagyok ájulva ezektől a tortáktól!!!!! Azt hittem csak a vanilinnál csinálnak ilyet...Csatlakoznék Emmalenához, én is megbíználak Marci tortájával októberben (meg én is májusi vagyok, szóval ahhoz a megrendeléshez is csatlakoznék :D)... nincs valami Pesti kirendeltséged? :D
Komolyan, mindjárt összepakolom a gyereket és elugrok a vanilinba egy szelet maláj csokitortáért :roll:

Marci tegnap óta masszívan halad előre - elfordulok és mire visszanézek, már a TVből kilógó mindenféle csatlakozókat tömi a szájába a kis szaros :)

linhbaba
 
 


Köszönöm lányok! :oops: :oops: :D de vannak tőlem profibbak is.
Szívesen sütök én, de nem igazán lakom Pest környékén, így nem tudom mennyire érné meg utazgatni.
Lábatlanon lakom, az min. 60-65km tőletek.Nem?
Meg hát május elég zsúfolt is, mert akkora vállaltam az esküvői sütéseket a barátainknak.
De a srácok első szülinapját még megbeszéhetjük..... :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Köszönöm lányok! :oops: :oops: :D de vannak tőlem profibbak is.
Szívesen sütök én, de nem igazán lakom Pest környékén, így nem tudom mennyire érné meg utazgatni.
Lábatlanon lakom, az min. 60-65km tőletek.Nem?
Meg hát május elég zsúfolt is, mert akkora vállaltam az esküvői sütéseket a barátainknak.
De a srácok első szülinapját még megbeszéhetjük..... :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Köszönöm lányok! :oops: :oops: :D de vannak tőlem profibbak is.
Szívesen sütök én, de nem igazán lakom Pest környékén, így nem tudom mennyire érné meg utazgatni.
Lábatlanon lakom, az min. 60-65km tőletek.Nem?
Meg hát május elég zsúfolt is, mert akkora vállaltam az esküvői sütéseket a barátainknak.
De a srácok első szülinapját még megbeszéhetjük..... :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Köszönöm a visítás tapasztalatokat!

Linh, a dokinőnket kérdeztem, mutattam, azt mondta, semmi gond a felemás szemmel. És neten is utánanéztem. Akkor lenne ciki, ha hályogra utaló jelek lennének, de nincsenek.
Mindenesetre majd megnézetjük valamilyen szemorvossal is.

Lkata, tényleg iszonyat jók a tortáid! És eddig ilyen szerényen fórumozgattál itt??? :D:D:D Norbika jó helyre született. :wink: Tuti, hogy minden gyerek őt fogja irigyelni az oviban, iskolában. :)

Kép
szöszke
 
 


Két hete sikerült lencsevégre kapnunk a kis rabszolgahajcsárunkat. :D:D:D

Kép

Kép
szöszke
 
 


sziasztok!

tegnap nem tudtam belépni... :cry:

Marek! Nálunk is így volt az első fog, hogy este vettem észre véletlenül. Jön a második is? (én azt 2 nappal később vettem észre, most együtt nőnek).
Dorka picit nyügibb - de inkább olyan, mintha a hasa fájna. Lefekvés után 2-3-szor óránként sír, de alszik! Már be semmegyünk, csak sajnáljuk szegénykét... :cry:

Kajálás: mi is háromszor eszünk pépeset:
d.e. gyümi
ebédre főzelék - szopi el is maradt tegnap, mert 2,5 deci főzeléket bevágott! :shock: grammra nem tudom, mert a turmixban láttam mennyi volt. Ok, valamennyit én is ettem (kóstolgattam nem meleg-e, de akkor is min. 2 dl a lányban maradt....)
vacsira tejpép (HA Milupa) - gyümivel, ebből lement tegnap 2 deci, szopi nem volt
Szóval 4 szoptatás, 3 kajálás (gyümi után van még szopizás természetesen)

Kedden megkaptuk a BCG-t ismét...be is van pirulva már, pedig azt mondták 4 hét.
Panaszkodtam a dokimnak, hogy csak heti 5 dekákat hízunk. Írt A vitamint étvágygerjesztőnek, és 2 hét múlva megyünk megint- vinnem kell pisit is. De valószínűleg minden ok, csak anyuka megnyugtatására. :wink:

Mozgás: Dorka forgolódik, 3 métert is megtesz így. Picit le vagyunk maradva, de fejlődünk, és ez a lényeg.

Banán-ügy: 3 napja kóstolgatjuk, de úgy néz ki kiütésesek lettünk. Először melegkiütésre gondoltam, mert Dorka hátán voltak, és sokat autókáztunk hétfőn, megizzadt. De tegnapra már a pocakon és a mellkason is volt. Szerintetek? Mutassam meg a dokinak? Előbb rákérdezek a védőnőnél. Meg hogy mivel kenjem. :cry:
Csak a banán volt új...még a kezébe is adtam, úgy élvezte. Apa le is szidott, hogy a banánt gázokkal érlelik, minek adtam neki. :oops: Elrontottam a babát. :roll:

Jó sokat írtam magunkról, bocsi. :oops:

LKata! Gyönyörűek a torták, tényleg!

Bettyna! Szabi is szépen ügyesedik, erőművész alkat. :wink:
Nálunk az üres flakon a sláger, egy kézzel is meg tudja fogni (nem ám a kupaknál, hanem középen).

Szöszke! Érdekes Gergő szeme! Tiszta malamut..(Imádom a kutyákat).
Visítás nálunk is volt, pár hét alatt lecsengett.

Linh! Marci nagyon ügyes! És nem csoda, hogy lelassult a gyarapodással, nemlehet 2 évesen 20 kiló... :wink: úgy nem tudna vízilabdázni, mert elsüllyedne... :lol:

Marek! Répával vigyázz, nálunk glicerines kúp lett a vége.

Ennyi voltam, ébredés van. Szép napot mindenkinek!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Szöszke,
nem vettem észre, hogy a terhesség alatt megváltozott volna a hangom, te igen? Tök jó, hogy zongorázol! :) Így egy-egy alkalommal élvezetes lehet, de hidd el jóból is megárt a sok! :) Mikor minden nap napi 5-6 órán át kell zenélni, már 2 hét után beleun az ember :) Minden nap nem lehet bulizni :) Ilyenkor értem meg az orvosokat, hogy belefásulnak a sok nyöszörgő betegbe és már egy idő után nem érinti meg őket...

Visítás, vagyis inkább kiabálás nálunk is van mostanában, és szintén indokolatlanul. Szerintem próbálgatja magát. Nálunk is apa vagy én vissza szoktunk neki kiabálni, persze kisebb hangerővel és mosolyogva :) Ezen általában totál meglepődik :)

Marek,
akkor nem te mondtad a meggyet... hmmm... akkor már nem tudom ki... de mindegy, szóval nálunk se lett semmi attól, hogy héjastól kapta.
Ma próbáltuk a sárgarépát, nem aratott túl nagy sikert, de azért megevett egy pár kanállal, majd elkezdett berregni és nyálat köpködni, ezt úgy értékeltem, hogy vége az evésnek :lol:

Kata,
a többi torta is tök jó, a legjobb benne, hogy a készítése közben lehet kreatívkodni és így biztos nagyon élvezetes csinálni!
Októberben tarthatnánk egy nagy közös szülinapi bulit az összes gyerkőcnek egy nagy-nagy tortával :lol:

Mi is voltunk tegnap gyógytornán, de nem tudom minek kellett menni. Nem fejlődött semmit Pálmi az elmúlt alkalom óta, mégis azt mondta, hogy nem ad új feladatot, hagyjuk az ő tempójában, ha forog az elég. De akkor minek kellett odamásznunk, ha nem probléma, hogy nem csinál semmi újat? :roll: Jól megbeszéltük, hogy ő ilyen nyugis gyerek és a nyugis gyerekek lassabbak, ennyi.

Linh,
medveepe szappan? Anyám mik vannak... :)

Macianyu,
ismered a mondást, alamuszi nyuszi nagyot ugrik! :))) Egyébként valóban vagyok szende is, meg nem is, teljesen igaz rám a horoszkópom, ami oroszlán és szűz. Hol ilyen, hol olyan :) Általában a színpadon is az volt, hogy visszafogottan izgulósan kezdtem, aztán mikor láttam az embereken, hogy minden oké, akkor jobban belendültem, sőt... :lol:

Linh,
Marci most nagyon felturbózott, egyszer csak négykézlábra áll, mostmeg már halad is, tök jó! :) Én is izgulok, hogy ha megindul mi mindent kell majd eltenni Pálmi útjából... mondjuk a kábelekkel nem tudom mi lesz...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Na, jellemző, tegnap lett volna időm írni, mert anyu itt van tegnap óta (párom Bécsben munkahellyel), erre nem ment a babanet :evil: Minden szopi után anyunál van a gyerek, én pedig takarítok, megpróbálom utolérni magam (elég nehéz)!!! Most pici pihi, aztán fél 3-ra megyünk oltásra :?

A brokkoli nem jött be Lottinak!!! :? 3 napig próbáltam pici krumplival, lement egy kanállal (nem sejtette, hogy mi van benne) és utána nem volt hajlandó kinyitni a száját, én pedig nem erőltettem, talán nem is ízlik neki. Valaki adott már brokkolit???

LKata - gyönyörűségesek a torták, nagyon ügyes vagy és mázlista Norbika, hogy anyukája ilyen szuper tortákat fog tudni sütni pl. szülinapra!!! Én egy nulla vagyok a konyhában, de azért igyekszem, pépeket már egész jól csinálok :wink:
Szupi, hogy már nem kell mennetek gyógytornára!

Visítás - nálunk nincs, de tényleg, ha sír, akkor ált. azért sír, mert vagy elfáradt vagy éhes.

Linh - akkor nem csoda, hogy ti is költöznétek, mi se férünk el igazán, pedig 54 négyzetméteren vagyunk hárman. Igazság szerint a sok cucc miatt nem férünk el, mint hordozó, hinta, pihiszék...

Szöszke - úgy emlékszem, én is kértem a képet a babaszemről, köszi, nagyon szép és különleges!!! Nagyon aranyos a családi fotó!!! :lol:

Bettyna - nem, anno csinálta Lotti ezt a repülésfélét, csak aztán abbahagyta amikor hasalt és ment neki hogy feltolta magát. Épp ezért lepődtem meg, hogy most újból elkezdte, amikor már tökéletesen hasal :shock:

Szóval mi megvagyunk, sajna ma megkaptam a GYED-et... valaki kapott már??? Nem hittem a szememnek, amikor megjött a mobilinfóm, már el is ment az egész a törlesztésekre, számlákra és semmit se vettünk még :shock: :? Nem tudom mi lesz most :cry:

Na mennem kell, készülünk lassan!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok,

Marek: mi csatlakozunk a fogatlanok klubjához, de úgy látom ti már kiléptetek belőle :lol: Nézem minden nap az ínyét Balázsnak, de semmit nem látok, hogy ott elindult volna egy fogacska :roll:

Tőlem is meg szokták kérdezni, hogy fiú vagy lány :roll: . Múltkor a boltban egy idősebb hölgy kérdezte meg. Balázs fiúsabban nem is lehetett volna felöltözve, erre a nő megkérdezi "fiú vagy lány? mert annyi színt látok itt körülötte, hogy abból nem látom". Igen, a játékai színesek, csak azért mert fiú nem kék játékokat fogok neki venni... :roll:

Én is a szoptatás alatt hízó tipus vagyok. Terhesség alatt csak 10kg-t híztam, 52ről 62re. Szülés után olyan 54 lehettem, azóta visszahíztam 59-re :( .
A versenysúlyom egyébként 48 kg. Erről nagyon sokáig nem tudtam feljebb lépni. Terhesség előtti 2 hónapban rejtély, hogy hogy, de 4 kg jött rám.
Párom most azon viccelődik, hogy most már elmehetek vért adni. 48 kg-san ugye "elküldtek", hogy mivel nem érem el a min.50kg-t ,így nem adhatok vért.

Látom többen már adtatok fagyasztott meggyet. Én végülis úgy csináltam, hogy még fagyasztott állapotában leszedtem krumplihámozóval a héját, majd utána hagytam "felengedni". Én így egyszerűbbnek találtam. Kevésbé pepecselős és "anyagspórólósabb" is, mert kevesebb hús marad így a héján, amit kidobok. Bár én sem tudom, miért is kell leszedni a héját, a botmixer ezt is teljesen apróra mixeli nem?

Macianyu:ma mész nődokihoz, ugye? jaj, de izgi. Majd értesíts minket a fejleményekről :P

Én általában 2x adok mást is Balázsnak egy nap, de adódik, hogy 3x. Délelőtt, vagy a korai délutáni időben kapja a kóstolnivalót. Délután meg már olyat kap, amit már ismer, azt persze nagyobb mennyiségben és van, hogy 2 evés között még valami gyümi is lecsússzan. De én még mindig mindent szopi után adok. Képes szopi után kb 1 órával 150-160 g-kat is bevágni pl a főzelékből.

Zsuzsu: annyira meghatódtam én is amikor írtál Ábi anyáknapi ajándékáról :oops:

Kata84: nem semmi, hogy mászik már Zsombi :shock: Balázs fényévekre van még ettől.

LKata: nem semmi milyen tortákat csinálsz :shock: Én mindig csodálattal bámultam az ilyen tortákat és irigylem ezeket az embereket (így téged is), hogy ilyen kézügyességük van.

Vasárnap mi is voltunk Esztergomban, de csak sétáltunk, sajna nagyon fújt a szél. A Bazilikához kocsival mentünk fel, kicsit sokáig tartott volna babakocsival, ha egyáltalán nem esett volna szét a végére a macskakövektől :roll:

Ildi: ezt a repülőzést Balázs is csinálja már régóta. Azt hittem, hogy mire magabiztosan fog tudni hason támaszkodni és forogni jobbra-balra, ezt a repülőzést szépen elhagyja, de nem, most is csinálja :roll:

Szöszke: Balázs is szokott így felsírni indokolatlanul. Eleinte ilyenkor a szívem a gatyámba zuhant, majd onnan vissza a torkomba az ijedtségtől, most már lazábban kezelem, nem tudom, hogy miért csinálhatja. Bár kopp-kopp, most már régen csinálta.

Hétfőn voltunk a korai fejlesztőben, ahova még a neurológus doki utalt be minket, mert feszesek voltak az izmai. A beutalás óta eltelt 1 hónap, így a korai fejlesztőben a nőci semmi kivetnivalót nem találta Balázson. Valszeg azóta kimozogta ezeket a feszes izmokat. Mondta, hogy nem is kell többet menni :D . Most sem torna volt, hanem csak megnézte tüzetesen Balázst és minden rendben.

Gyerekorvosnál is voltunk. Úgy volt, hogy most kapja meg a harmadik pneumoc. oltást, de mivel ezen módosítottak most, hogy elég csak kettő, így nem kapta meg. Viszont megint nem volt megelégedve Balázs súlyával. 6230 g :? , tudom nem sok, de így is hízott 240g-t 1 hónap alatt. Eddig 400g-kat hízott. Mondta a doki, hogy ilyenkor is legalább fél kilókat kéne hízni egy hónap alatt :shock: . Na ilyeneket ne várjon Balázstól, eddig sem hízott ennyit egy hónap alatt. 1 hónap múlva vissza kell menni súlymérésre és kapok egy zacsit, amibe majd kakimintát kell leadnom, mondván az ördög nem alszik, meg kell nézni, miért is nem hízik jobban :? És mondta, hogy most is már nyugodtan adhatok neki csirkehusit, ill a füzelékekbe tehetek már margarint is. Ba...us, még csak alig pár hete kezdtem a HT-t,alig ismer még pár dolgot és már csirkehusit adjak neki?! Fogok neki majd adni, de azért ennyire nem akarnék sietni :shock:
Ja és én a nem gyors hízást a genetikának tulajdonítom. Nem tudom, hogy mekkora voltam félévesen, de 6 évesen iskolakezdéskor voltam 18kg.......

További szép napot Mindenkinek!!

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Ezt a sok salátás receptet ma kaptam, és közzéteszem, hátha érdekel valakit. :D

1241092571.7765.doc

Kép
szöszke
 
 


csirke info: védőnővel beszéltem, nálunk is mehet
feltétel: 1 hónapja HT, min. betöltött 7 kiló és 7 hónap.
Első héten 2 naponta egy kocka, aztán minden nap a főzelékbe. Én szívesen adom!
Meg is főzöm mindjárt mert még friss, aztán lefagyasztom zacsiban részekre osztva.

Mindenki el van tűnve...(ez mindig így van, ha én előkerülök, jó hatással vagyok a társaságra :roll: )

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


peva,
megfőzve fagyasztod le? Pálmi nem tudom mikor lesz 7 kiló, de még vagy 3 hónap :lol:

Clau,
nekem is mondta a gyerekdoki, hogy adjam a csirkehusit, de en sem fogom elkapkoni, eloszor jojjon bele jobban a hozzatapiba.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ildi,
nálunk is csak akkor van sírás ha éhes vagy álmos!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Peva...nem te vagy ilyen hatással, én pl. nem tudtam belépni a babanetre tegnap dél óta :roll:
Szerintem másnak sem ment a net.
Butaságokat írsz, ejnye-bejnye!

Husi evés:1 hónap Ht...az meg van, már 2 hónap is :wink:
7 kg az is megvan :wink:
A 7.hónapot én nem vártam meg. :roll: mi már ettünk husit 3x is.
De én csak heti 2x tervezem adni neki.

Nekem Norbika 2. napja nagyon nem akar napközben aludni, olyan nyűgös! :(
Lehet hogy jön a többi foga is?

Szöszke...de jó ez a salátás könyv :lol: Köszi!

Veronika...én nagyon szeretem a Musical-t :D .Én meg a szép hangod miatt irigyellek! :oops: :D
Bár én most annyit éneklek mint még soha, norbika nagyon szereti, és megnyugtatja.
Te énekelsz Pálmának ugye?

Clau...48kg a versenysúlyod? :shock: Ilyen vékony vagy? Még az 59 kg is vékony. Alacsony is vagy?
Én 68kg-osan voltam a legvékonyabb mióta "nagylány" vagyok.
Most meg küzdök hogy lemenjek 80kg alá! :( :oops:
Balázska súlya miatt ne aggódj, többtől hallottam hogy mikor elkezték a Ht-t akkor keveset hízott a gyerek.
Majd ha már többfélét és nagyobb adagot eszik , meglátod hízni fog. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke...édes ez a kép! :D

Ildi...én sem kaptam még Gyedet :? de én picit későn is adtam be a paírt.

Brokkolit még nem adtam.
De állítólag a szárát kell felkockázni, meg egy kis krumplit is mellé, főzni 10 percig, majd a brokkoli rózsát is
beletenni, 2-3 szem egész kömény , pici só és még 10percig lassú tűzön párolni. :wink: Elmélet már megy.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


marek: gratula a foghoz. én is nézem, de nálunk még nincs. mi tovább gyüjtünk a müfogsorra és alapitsuk a klubbot :lol: :lol:

éva: köszi :wink: . tetötérbe lesznek a gyerekszobák?

l.kata: menjetek baba uszira esztergomba.ott jó árak vannak. mi is készültünk amikor be kellett mennem a munkahelyemre, de nem jött össze :cry:
anyám de gyönyörüek és gusztik a torták :shock: :shock: :P

macianyu: köszi :wink: . de mi a zárómondat? én nem tudok angolul :cry: . csak a lényeget értem a klippböl

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok,

megjöttünk a dokitól, megkapta Lotti a menningococcus elleni oltást, nagyon sírt, de hamar megnyugodott. Nagyon-nagyon meg lettünk dícsérve (VÉGRE!), 7 kiló, 69 cm, nagyon szépet gyarapodott (én meg paráztam, hogy keveset :roll: ), mehet a hús is az étrendjébe. Nekünk nem mondtak ilyet, hogy mikor és hogy és hetente hányszor stb.,de mehet a csirke és a pulyka.

A legdurvább!!!!!!!!!!!!!! Egyszerre 4 !!! foga jön Lottinak!!!!!!
A felsők, egymás mellett mind a 4 :shock: Remélem nem lesznek nagy sírások :roll:

Tényleg, húsról akartam kérdezni, én párolni szeretném a csirkét, de ha megcsinálom és mondjuk egy nagyobb adagot leturmixolok, akkor jégkockatartóban lefagyaszthatom és simán kiolvasztom, ha majd akarok adni neki, vagy inkább frissen csináljam mindig???

Na mennem kell kajálni!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


LKata - köszi a brokkolis infót, most hagyom szerintem egy ideig, holnap körte lesz!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ez most készült, fel kellett tennem! :lol:

Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ildi, tyűűű, mennyi fog. :)
Ha húsról van szó, én mindenképpen a friss elkészítés híve vagyok. Szóval nyersen lefagyasztva a hús, aztán kiengedve főzni, párolni stb., utána turmixolva.

Kép
szöszke
 
 


sz.veronika, micsoda seprű szempillák!!!! :D:D:D

Kép
szöszke
 
 


GYED-et még én sem kaptam, most küldtek egy levelet, hogy pótolnom kell a magánnyugdjpénzári belépési papíromat...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sz.veronika, én is épp arra a papírra várok, hogy beadhassam.

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
mióta várod? Nekem azt mondták, hogy 8 napon belül kell pótolnom, a magánnyugdíjpénztárnál meg azt, hogy másfél héten belül tudják küldeni... jó mi? :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szveronika, tök jó fejek.:twisted: Nekem hétfőn mondta a csajszi, hogy postázza. Az a gyanúm, hogy négykézláb hozzák ki, mert ennyi idő alatt már rég ide kellett volna érnie. Mondjuk ma még nem néztem postaládát, mert messze van tőlünk, és csak a férjemnek van kulcsa hozzá. :D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!
Előkerültem ismét! :oops:
Írok gyorsan rólunk, aztán ameddig jutok a visszaolvasásban! :oops:

Fog - rangidősként még mindig nincs egy sem!

Oltás - ma megkaptuk a BCG újraoltást, meg sem nyekkent, annyira büszke vagyok rá, doktor néni is megdicsérte milyen bátor!

Nem jutottam gép elé:
- 2 napig még akkor is üvöltött, ha hátat fordítottam neki, nem tudtuk már mi a baja, de elmúlt
- apum kezelésen volt a kórházban, így minden nap mentünk hozzá
- hozzátáplálás sokat elvesz az időből, azért napi 3x-ri kaja gyártás, csavargás, kórházlátogatás, bevásárlás, játék
- örültem, hogy 8-9-kor ismét ágyba kerülök, mert éjszakai 2 evészetre ismét visszatért :roll:

Ismét nagylány lettem! :twisted: Nem hiányzott és ráadásul úgy, mint szülés előtt, hogy nem érzem, csak ha már elöntött! :twisted: Fejnem is kellett, mert csökkent 1-2 napig rendesen a tej mennyiség, de visszahoztam! Szerencsére Máté semmit nem érzett belőle, úgy tűnt, sőt inkább többet cicizett, mint eddig!

Tudományai:
- szuperül tolat hátra
- ül, visszahúzza magát, ha eldőlne
- ülve 2 kézzel játszik, pakolászik, dobál
- ha éhes akkor megkeresi rajtam a cicit! :lol: Ez a legviccesebb, mert addig izeg mozog a kezemben, míg a környékre nem ér és pólón, pulcsin keresztül akar enni! :lol:
- szövegelésbe is belelendült, a hangsúlyozása haláli, így lehet érteni BAB-BAB-BAB! Rá is kérdeztem, hogy zöld vagy tarka babot szeretne! Ha meg zene szól akkor a következő szöveg megy:
dej-dej-dáj-dáj! :lol:

Most hogy kidicsekedtem magam :oops: elkezdem a pótlást! :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


SzVeronika! Nem semmi szempillák! Legalább nem kell majd erre költenie! :wink:

GYED - én már 2-őt is megkaptam, nagyon gyorsan küldték, pedig későn adtam le! Városa válogatja! :evil:

Idli - Ennyi fog? Legalább túl lesztek rajta hamar! :wink:

HÚS - mi úgy kezdtük, hogy 3 naponta, majd 2 naponta, majd 1-1 nap szünet és aztán minden nap!
Elkészítés! Megfőzöm-párolom + krumpli + répa vagy sóska vagy tök és ezt fagyasztom, a napi adagba pedig fejek frissen tejet és azzal pépesítem, de már csak villával és nagyon ügyesen tudja nyelvével, ínyével, szájpadlással összenyomni magának!

Repülőzés - Máté még csak most igazán élvezi, eddig is csinálta, de mióta tolat, meg körbe-körbe megy hason még jobban szereti csinálni!

Brokkoli - adtam már és nagyon tetszett! Ízlések és pofonok! :wink:

Lkata! Kérek tortát! :oops: :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Macianyu? Nem ma ment dokihoz? Kíváncsian várom a fejleményeket! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?