Új privát üzeneted érkezett!

Kösz a menüket, sikerült is ötleteket lopnom :lol:

Kandi, írok!
Nikó, 48 kg? :shock: Az én mérlegemen nincs is ilyen szám :)
Bea, a lecsó a kedvencem! De most még olyan ízetlen a paradicsom, hogy kár a fáradságért :( Na, majd nyáron :wink:
Vendég

Bim-bam:párom postán dolgozik,csak Ők 12 órában dolgoznak ill. néha 7végén is kell menniük(bár ez nála mostanában túl gyakori)
Igy ha itthon van pár napot akkor utána 2-3 npot 12 órázik.
Vendég

Beusmimi
Boldog születésnapot kívánok én is !
gyönyörű volt a torta :D

mi nem veszünk babakocsit, mert még minden megvan Zsófi cuccai közül, átválogattam a ruhákat, meg mindent... amúgy graco babakocsink van, nagy kerekes, masszív darab hordozóval és vettünk mellé egy könnyű, párezer forintosat is, ezzel könnyebb a közlekedés a városban

megkaptam a cukorterhelés eredményét, és teljesen jó, megnyugodtam :roll: :wink:

nagyon klasszak a menü tippek

Kata,
kérlek írd be a táblázatba, hogy kisfiúnkat Bencének fogják hívni, nagyon köszönöm
Zsófi 2008.01.30-án született

mindenkinek szép estét
Andi

Kép
danidaniel

Sziasztok Lányok!

Újra itt vagyok!!!!Csak egy gyors bekukk!!

Lányok:Nagyon aranyosak a poci fotók!!!

Beusmimi:Nagyon Boldog Szülinapot!!!!Kissé megkésve :lol:

Vpiroska:Gratula, hogy elvitték a kocsit!!!És szeretnétek majd másikat venni?!?!

Rilla:Nagyon kis ügyes a babakocsi és a hordozó!!!Milyen típusú a babakocsi!?!?

Lányok!Ti mit gondoltok a babonáról, hogy nem szabad nagyon előre megvenni a dolgokat??!Van aki esetleg ilyen téren babonás??!

Babakocsi:Én maradtam a Kunert babakocsinál!!A mi nehéz terepünkhöz tökéletesen megfelelő!!!Ehhez mivel nincs hordozó, még azt kell majd kisasolnom!!!De már van van 1-2 favoritom!!!Jövő héten megyünk 4D-re!Azt még megvárom, és után már én is megrendelem a kocsit is, meg a hordozót!!Így is annyi mindent kell még majd megvenni!

Bim-bam:Te tudod mit jelentenek ezek a számok a hordozók oldalán?!Engem nagyon érdekelne!!

Kandi72:De a mózeskosarat nem tudod rögzíteni a kocsiban!!!Kész tény, hogy az a legjobb amíg picike a Pindur, de ha kocsiban akarod szállítani?!?

Baratoildi:Nyugi!Nálunk is még nincs konkrét név!Mármint favorit nevek vannak, de még lefixálva nincs semmi!!És tudod, mi a furcsa, hogy pont, hogy a fiú nevek, amik fixebbek, mint a lány nevek!!!És hát nekünk úgy néz ki, hogy kislánykánk lesz!!De mi megbeszéltük, hogy jövő héten most már jó lenne lefixálni a lány neveket is!!!És nektek már vannak favorit nevek?!?Ki az aki jobban bizonytalanabb a nevek terén?!?Te vagy a Párod??!:lol:

Kép
bener

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:48-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Bener!Mi a babakocsiról beszéltünk....nem autóról....hogy a babakocsiban ebben a baba vizszintesben helyezkedik el! :wink: :lol: Kunert nagyon jó kocsi!

Csilla!Kesze-kusza pü-m ment! :wink:

Ágota!Nem!!!-de bizti kéne szakorvosi vélemény,hogy most Nekem ezt felírják....szóval patikus tuti nem ad recept nélkül...a Maalox meg megy ...Neked szakorvos írta fel most???
kandi72
Budapest III. kerület

Jó reggelt, sziasztok!

Asszem én vagyok a leghamarabb kelő ma :lol:
6-kor keltem, tiszta zilált a fejem :lol:
A másik kocsinkat kellett vinni vezérműszíj cserére, na nem 6-kor hanem 7-kor csak előtte még megreggeliztünk.
És majd délután gyalogolhatok érte, kicsit messze van :?

Látom mindenki kinézte már a neki legmegfelelőbb babakocsit meg ilyeneket. Nekünk idáig van egy ágyunk egy hordozónk és tegnap megrendeltük a 6részes ágyneműgarnitúrát.
Ma meg megyünk Bp.-re az Ikeába és Vecsésre a Katibababoltba, most aztán jól bevásárolunk :lol:
Azt nem is mondtam még idáig hogy a sógórnőmtől kaptunk 3db üveg cumisüveget, alig használt jó állapotban van meg egy cumisüveg melegentartó termoszt.

Ja a 4D uh-ot már én is alig várom!!! Mert az a 32.hetes uh még nagyon messze van, amin rendesen láthatom a Hajnust.

Majd még írok napközben, most pedig visszafekszem mert mindjárt kidőlök :lol:
Vendég

Piroska!

Már én is itt vagyok , apát elvittem dolgozni most én is visszafeküdtem mert este sok lesz a program. Keresztfiamnak ma lesz az anyák napi ünnepély és hivatalos vagyok rá én is. :)

Csilla!

De már 54,4 kg.vagyok. :D

Nekünk nem sok mindent kell venni, tesóm elrakta a gyerekek ruháit és nagyon vigyázott rájuk. Van babakocsi ami Bergon-hoz hasonlít leginkább. Nagy kerekű és széles, van hordozónk és kiságy, pelenkázó szekrénnyel és fürdető kád. Amit szeretnék vennék az kádállvány , pelenka fehér és szines meg igazábol még nem tudom mit, már azért néha elcsábultam és vettem ezt azt de nagyon nem is tudom augusztus végén milyen idő lesz. Viszon valami szép és aranyos hazahozós ruhácskát szeretnék de nem tudom hol lehetne. A brendonba néztem egyet de 9000.- -be került. 1 rugi és egy badi, nagyon szép volt de ennyiért?
nikó

Jó reggelt,

de jó nektek, hogy visszafeküdhettek, én is olyan kómás vagyok ma, de már 1 órája robotolok a munkahelyemen ! :?

Beusmimi
Nagyon csini vagy pocakosan és a torta...hmmmm ! :lol:

Mimi
A lényeg, hogy jók az értékeid, dokit meg jogodban áll váltani !!
Remélem gyorsan találni fogsz egy normálisat !

Hmbori
Mi a babahordozót főleg a kocsikázásra vettük, mert anélkül nem szállítható a baba...és mi elég sokat utazunk !
Szerintem azért gondoljátok meg !

Goldplast
Babakocsi : Wampol Roadster, 43 000 Ft
Hordozó : Neo, 18 000 Ft
Így 61 000 Ft-ból megúsztuk és nagyon meg vagyunk elégedve mindkettővel! :D

Flake

Szép nevet választottatok !

Dbea
Szlovéniában merre mentek ? Bledet ne hagyjátok ki !!

Kandi
Teszel fel képet az ágyneműről ?

Nikó
Nálam úgy számolták ki a szülés időpontját, hogy a peteleszívástól vontak ki 14 napot (nekem előtte nem volt menzim).

Danidaniel
Gratula a jó cukorhoz !!

Bener
Én nem vagyok babonás, szerintem nem a babaholmikon fog múlni bármi is....és nem is akarok olyasmire gondolni, hogy valami rossz történhet ! :roll:

Lányok
Van valami jó kiságy tippetek ??

Kép
Kép
rilla_

Csilla!(Bim-Bam)
A Szabi azért nem megy oviba,mert többeközt itt Érden nem veszik fel azokat a gyerekeket akiknek az anyukája otthon van a kisebb tesóval.
Budaörsre át tudnám vinni,ott 2-3 oviba is van protekciónk.Viszont én vagyok az a szülő aki pszichológiailag és amúgy is gerinctelen dolognak tartom,beadni a gyerekemet oviba,pont akkor mikor megszületik a kistesó.
Szerintem ráér majd 4évesen is oviba menni,vagy esetleg januártól,ha látom rajta,hogy nagyon unja a társaságomat.
De az bizti,hogy szeptembertől nem fog menni.Hogy tehetném azt meg,mikor pár hetes kistesója lesz??Milyen érzés lehet már egy ilyen kisgyereknek,hogy őt lepasszolják,és anya meg otthon van a kistesóval????Szerintem haszontalannak és feleslegesnek érezné magát.Én ezt nem igazán szeretném :wink:

Hordozók....
AZ autós ülésnek is szabványnak kéne,hogy legyen.
Csaktudjátok az a gáz,hogy pl nekünk Concord ultimaxunk van.Ez az ami 0-18 ig használható.Én az ebay-n vettem kb 35000ft-ért,és most néztem,hogy kb 70.000 a Brendonban???
:roll:
Szóval jó ez a legyen a gyerek biztonságban,de ennyi pénz nekem spec nem telne rá...
Hordozonk meg hála égnek olyan van,amit még ma is árulnak.Mikor megvettem még nem is volt ez a szám mizéria..és ez is használtan került hozzánk.Én sok mindent veszek használtan...Nagyon nem mindegy!!Ez a hordozó is az üzletben 40-50 közt van,én meg 14-ért vettem.
Szerintem érdemes körül nézni a használtak közt is.És nem is kell ilyenekből méreg drága újat venni.

Ja amúgy vannak mózesek amiket lehet a kocsiban rögzíteni,és a mózesba a gyereket bekötni.Ilyen pl a Peg Perego is,és gondolom sok más mózes is :wink:
Nekünk viszont nincs mózesünk a nagy babakocsihoz.Ahhoz jó a hordozó,és így eleinte abban lesz a baba.De a kiskerekű Peg Peregot szinte vízszintesig le lehet fektetni és az is tökéletes.
Ha kocsivalé megyünk valamerre,akkor meg úgyis a hordozótban van a baba.És tervezem a hordozó kendót is,mert az meg tök jó a gyereknek is,már újszülött kortól.
No de majd meglátjuk mi és hogyan lesz?...

mimi12

Piroska,
én is 6 előtt néhány perccel keltem, na nem önszántamból... a lányom úgy döntött reggel van.

Hordozó, ülés:
A 3-as számút már lehet használni, most 4-eseket forgalmaznak. Én a barátnőmtől kaptam egyet, az volt anyuék kocsijában júliusig, amikor bevezették, hogy 2-est már nem lehet használni. A lánya 8 éves, és ők is kapták. Tehát ami nem jó, az már legalább 10 éves.
Őszintén szólva nem is lehetett túl biztonságosan rögzíteni, de arra jó volt, hogy a nagypapa az 1 km-re lévő oviból hazahozza Lilit.
Amúgy én erre az egyre voltam "raplis", meg vagyok ma is, hogy a gyerekülés az csak új lehet. Nem kell, hogy méregdrága legyen, de új. Akkor tudom, hogy még nem feszült meg egyszer sem az öve (akkor cserélni kellene), és biztonságba tudom a gyereket. Ruha, kocsi, bármi tőlem lehet használt, de ebben nem engedtem.
Na meg abban, hogy anyósék nem viszik sehova kocsival a gyereket nem csak most, hanem soha.

Voltam a védőnőnél, elhoztam a véreredményeimet. Hát én aztán ehetem a vasat, nem sikerült fentebb tornázni a hemoglobinomat. A védőnő azt mondta, hogy hát nézzük pozitívan. Legalább két hónap alatt nem romlott :lol: Pont ugyanannyi, mint akkor volt, kár, hogy határérték alatt.

És holnap végre megyek UH-ra. Már kerek 6 hete nem láttam Levit, annyira várom. A férjem mondta, hogy mi van, ha most meg lánynak látják? Én mondtam, hogy akkor én nagyon boldog leszek, de elég fura lenne, ha az a tök egyértelmű kuki eltűnt volna valahova :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt,
már én is térdig munkában.
Jaj, írtatok a lecsóról. Nyamm! Lecsó, egy jó nyári lecsó friss kenyérrel! Rennie-k tömegét is hajlandó lennék érte beáldozni!
dbea - Kár, hogy nem tudtál kijönni a börzére, viszont ti mentek Szlovéniába? Én még ott nem jártam soha, pedig sok prospektust nézegettünk már - gyönyörű lehet! Aranyos a pocis képed, nekem tetszik, nagyon vidám, bár az igazi méret tényleg nem látszik olyan jól :wink: .
Amúgy én múlt héten sütöttem rizskochot, mert fogorvosnál voltunk - nekem még tömött egyet a doktornénink, a páromnak viszont húztak! -, és az ő bátorságát jutalmaztam vele másnap reggelire, mert ez az egyik kedvence.
Rilla - köszi a babakocsi-infót, ügyesek voltatok, és tök jó, hogy nektek már nem kell vele vergődni - irigyellek! Megnézegettem a neten, tényleg minden jóval felszerelt az a járgány.
cscsi - Meg kell ismételni a cukorvizsgálatodat?????????? Ez szörnyű, én még most is alig tudtam túltenni magam rajta. Mikor mész? Drukkolok, hogy ezúttal minden rendben legyen. Linácskának köszi a jegyzetet az alacsony cukorról, megerősített, igyekszem sokszor kicsit enni és egészségeset.
flake76, ágota80 - Tegnap sokáig dolgoztam, még várat magára a Lövőhát utca. Úgy tudom, több kismama bolt is van ott, és ezek szerint a b.boom-ba is érdemes lesz bekukkantanom. :D Majd referálok.
Ma vagy holnap mennék el, mert csütörtökön nem fogom beküzdeni magam a MÁV-sztrájk miatt Gödről Pestre se kocsival, se busszal (az V. kerületben dolgozom). Nem nekem való ez már.

Kép
goldplast

Lina!
Miért baj,ha megfeszül a gyerekülés öve?Én erről még sosem hallottam.Sőt az autókban sem cserélik a biziővet egy baleset után,max a biztiőv patronját.De lévén,hogy a gyerekülések biztiőve nem partonos,így nem is nagyon értem a dolgot.De tényleg...
Szerintem egy használt pont annyira jó,mint egy drága.És inkább egy minőségi használt,mint egy gagyi új (amin azért van szám,hogy a multi el tudja adni).
Amúgy meg...Most gondoljatok bele.Mikor a Fanni született,vettünk neki 13 évvel ezelőtt egy 36000ft-os gyerekülést.BéBé Confort.A mostani szupernek az elődje.Már ezt is lehetett szélesíteni és újszülött kortól használható még a mai napig.Igaz csak fektethető és ültethető,vagyis 2 fogozatban dönthető.De!!A Mai napig biztonságos és jól működik.A húgom még azt használja a legkisebb gyerekének.Most őszintén!!Ki kéne dobni??CSak azért mert 13-14 évvel ezelőtt csinálták?
Amúgy meg fele annyi múanyag nincs benne mint a mostaniakban,vagyis sokkal strapabíróbb,nehezebben törik.

mimi12

Sziasztok!

Bener amit Niko irt az akkartam leirni de,hogy pontosan mit jelentenek a számok ..gözöm sincs.A hordi és az ülés oldalán vannak ezek feltüntettve.

A gyerekülésre is van ez a kritérium.Nem csak a bébihordira.

Noémi én nem gondolom magamról,hogy szívtelen és gerinctelen lennék mert szeretném,hogy Noli ovis legyen :shock: bíztosan nehéz lesz neki is meg nekem is ha eggyáltalán fölveszik de én pl. Nolival rengeteget foglalkozok,fejlesztem,énekelünk,festünk,gyurmázunk hát tudod stb...ez nállunk napi és órás programok.Na ezt a kicsivel nehezzebben oldanám meg.Én úgy gondolom,hogy egy 3-4 éves gyereknek( egy kisbaba mellett ) kevés leszek(vagyis Nolinak).
Most is érzem,hogy menne a gyerektársaságba és flottul el van velük csak itt ahova vittem 80 volt a legalja havonta .Ezt egy ideig birtuk utána nem :cry:

A Peg peregonak van mózese amit autós bekötö talppal szabványosan be lehet kötni,ahogy Noémi is irta.

Kandi én specckó nem akkartam jokkert apa beszélt rá...de nem bántam meg.És amig pici addig mózes utána meg az a pár dölésfok nem fog számítani sőt...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

na én úgy vagyok az ilyen használt ülésekkel mint Linácska
A gyerekülést pl.3-évig használja az ember elosztva évre az a 60-80 ezer ft. nem is sok.
De nekem azért van ekkora nagy szám mert Az uncsitesomék ezzel foglakoztak,hogy kinntről hozzták be az ülés és a hordít áthuzták és eladták...Na láttam a müanyag részt és a szivacs vagy mi a fene megoldásukat,hogy menniyre el van deformálva stb..
Ekkor eldöntöttem,hogy nem játék és csak új jövet számításba.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Hordozó és gyerekülés téma: én bababoltba dolgoztam és voltam oktatáson a gyereküléssel és hordozókkal kapcsolatban. Igaz 5 éve de ott hasznos dolgokat hallottam. Pl.: használtan venni én azért nem szeretnék mert nem látod rajta ha ütköztek vele és sérült az ülés vagy hordozó. Keletkezhet rajta szemmel nem látható repedés és ez miatt esetleg a következő ütközésnél már nem fejt ki olyan védelmet mintha nem lenne sérült. Ez az előírás vonatkozik: hordozóra, gyerekülésre és autóba köthető mózeskosárra is.
Kép ezt a cimkét kell nézni. Az E betü utánni szám azt jelöli melyik országba készült, annak nincs jelentősége. Az alatt lévő sorszámnak kell 03 vagy 04-el kezdődnie. Az felel meg az előírásoknak és a mai autók sebességének , mármit ezek már gyorsabb autók ezéert jobb és biztonságosak ülés , hordozó és ülésmagasító kell. :D
nikó

Csilla!
Sok ismerősöm van,akinek a gyerekére rossz hatással volt,hogy pont akkor vitték oviba,mikor a kis tesó született.
Én ezt nem tartom helyes ötletnek.Akkor inkább már most kéne valami alkalmankénti félnapos ovit keresni,hogy ne érezze majd akkor magát mellőzve.
De lehet ám én a koromból kifolyólag is látom másként.
Nekem már van egy nagy lányom,akivel nem tudtam otthon maradni,mert dolgozni kellett.Bár akkor anyagilag jobban álltunk,de a munka volt mindenek előtt.
Lelkileg a Fanni akkor nagyon meg sinylette.Én azt a hibát nem szeretném még egyszer elkövetni.Viszont vannak gyerekek akik máskép működnek.Én a Szabin látom,hogy még a játszón is szemmel tart ,nem hinném,hogy jó lenne pont akkor oviba adni,mikor a kistesója születik.
Viszont itt a szomszédunk.Neki a nagy annyi idős mint a Szabi.Ő is dettó olyan,hogy lesi a szülei,merre vannak.Viszont a kishúgát bárhol bárkinél ott lehet hagyni.AZ teljesen más beállítotságú gyerek. EZ szerintem teljesen gyerekfüggő.Van aki igényli előbb a társaságot van aki később.
De a lényeg.Én úgy látom jónak,hogy még ne menjen,mert így tartom a gyerekemmel szemben korrektenk,de van aki meg úgy látja jónak,hogy menjen a gyerek.Aztán majd úgyis kb mire suliba mennek,addigra dől el,ki döntött jól :wink:

mimi12

Mimi,
azért is írtam, hogy ez az én heppem. A lényeg, hogy mikor még az öreg Ladák... voltak, amelyekben nem ilyen övfeszítős rendszer volt, csak egy síma öv, amit jó esetben magadra tudtál állítani, és az megfeszült egyszer mondjuk egy baleset következtében, akkor cserélni kellett az övet, mert még egyszer nem tud megnyúlni, és akkor már töri a bordáidat. Na most a gyerekülésekben is csak egy síma öv van, nem övfeszítő, tehát kétszer nem tud megnyúlni. Ezt meg azért tudom, mert Lili nagypapája világ életében autósboltban dolgozott. A szám az oldalukon meg a szabvány jelölése. 2-es szabványos már nem jó. Persze, lehet használni, de ha a rendőr kiszúrja, kb 50.000-et kell érte fizetni.

Ovi: Lili szeptembertől már a 3. évet kezdi, tehát nem most adtam be, de annak én is örülök, hogy pont augusztus eleji lesz kistesó, vagyis 3 hetet azért lesznek együtt, és nem az lesz, hogy jött kistesó, én meg menjek az oviba. Így lesz egy kis átmenet. Az nagyon rosszul jött volna ki, ha kistesó jön, ő megy, azt nem szerettem volna én sem. Pont, mire rájön, hogy nem nagyon lehet mit kezdeni egy kisbabával, addigra mehet is oviba a kortársai közé :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Na megjártam a kórházat...éjjel elkezdtem vérezni...szó-szerint...volt nagy riadalom,bevettem dupla Mg-ot,figyeltem mozog a pocakfiú stb. alig tudtam elaludni...de reggel is narancssárgás volt a hüvely váladékom....bementem a kórházba....azonnal Uh,szerencsére pocakfiú jól van,nem ott vana bibi,nincs hematóma...549g volt és a köldökömnél van a fejecskéje...szóval a lábával rugdossa a lukamat...na tovább lettem küldve...be kellett mennem a szülőszobai vizsgálóba....kifogtam egy tündér dokit....megnyugtatott,majd megvizsgált...mondta,lehet van méhszájseb,ami kifakadt stb. meséltem,hogy polipom volt a méhszájon másfél éve...mondta nem valószínű,hogy kiújult...és jött a kacsás feltárás..lámpás szétnézés oda bent(nem volt jó érzés) de azonnal mondta,hogy Nekem van igazam....vissza tért terhesség alatt a polipom...most 3x-a okozott vérzést,ha még lesz alkalom...akkor meg kell csináltatnom!
Mg-ot megemelte 3x2-re és szigorú ágynyugalmat rendelt a vérzés idejére...nem emelhetek-hajolgatok-erőlködhetek,mert az inditja el a vérzést stb.
Na de megnyugodtam,pocakfiú jól van!

Bim-bam!*Apa jól döntött,ismerősünknek van és imádja ,még semmi rosszat nem mondott rá!!!

Nikó!*Ne haragudj,de nem üdvözöltelek még...bocsika!Szóval érezd magad jól köztünk!Jó Neked,hogy 54kg vagy...Én kb. annyival születtem!

Rilla!*Csinálok képet és felteszem....de tudod ,még nincs a kiságy össze téve....csak a mintájukra vagy kíváncsi???
Goldplast!*Te is csinálsz képet a börzés szerzeményedről?
Cscsi!*pü -ment!
Piroska!*Én 3/4 5kor keltem ma is...kuvikolok fél 7ig,fiúk csak akkor kelnek!Na meg ma izgultam,hogy mehessek a kórházba...és ne az ügyeletre menjek...
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi,
ez aranyos, "54 kilóval születtem" :lol:
Nekem az az álmom, hogy egyszer újra ötössel kezdődjön. Nem vagyok túl magas, de nagyon erős a csontozatom, szóval az 59 nekem már tökéletes lenne. Már csak 5-6 kiló hiányzott hozzá, mikor babás lettem. Most már újra 7-es. Igaz csak 71. Lilit mikor megszültem, másnapra eltűnt rólam 13 kiló (hogy hova, azt ne kérdezzétek...) szóval még van esélyem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szép jó napot mindenkinek!

Én is a koránkelőkhöz tartozom - tisztára be voltam már sózva, mert 8-ra mentünk a 4D-s uh-ra...
Mivel elsők voltunk, nem volt csúszás és a 20 percesre ígért vizsgálatból 45 perc lett! :)
Megerősítették, hogy biztos, hogy kislány! Úgy örülünk!
Minden kis porcikáját végignézték, mindene megvan, mindene rendben van, korának megfelelő!
Érdekes, mert a vizsgálat elején pont szemben volt velünk, mosolygott, tátogott, hatalmasakat ásítozott. A kezével hadonászott, sőt, még fityiszt is mutatott! :lol: Aztán egyre jobban nem tetszett neki a dolog, feje elé húzta a kezeit, aztán a lábait is felhúzta és befordult, csak a kis hátát mutatta - vagyis így tudatta, hogy hagyjuk már békén!
Ja, és kb. 945 gramm! :) (Kis grill-pipi!) :lol:

Most a munkahelyemen vagyok, így nem tudok képeket feltenni, meg amúgy is - tudom, hogy már legalább 10x megírtátok, hogy melyik progival lehet DVD-ből képeket kivágni, de légyszi még1x írjátok meg, és akkor este igyekszem feltenni 1-2-t! :) Előre is köszi!

Szóval most tökjó kedvem van és örülök, hogy végül mégis elmentünk erre a vizsgálatra. Főleg azért jó, mert doki végezte, és értelmezni is tudta a látottakat, mért adatokat. (Valamiért azt hittem, hogy csak nézni lehet, mert azt hittem, csak a genetikai uh-n nézik meg jobban a bébiket... :oops: )

Mindenkinek türelmet a köv uh-ig! :D

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
Mimi a szakértő, de a BSPlayer-rel lehet lelopni a képeket. A p betűt kell nyomkodni.
Gratula a "kis pipihez" :lol:
Én holnap 7:50-re megyek, de itt nálunk ez csak olyan 10 perces. Jó drágán. Viszont mivel a kórházi szonográfus csinálja, elfogadják a leletét, nem kell a kötelezőkre külön menni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska,akkor lehet Lili nagypapája ismer is,vagy ha engem nem,akkor anyukámat.Szóval,apró gyermek korom óta autók közt nőttem fel,autósboltban :oops:

Ovi.Az meg tök más ha már jár oviba,mire jön a tesó. :wink:

mimi12

Mimi,
lehet, bár neki Kecskeméten van a boltja.
Amúgy ez az ovi így nekünk tényleg jól jön ki, hogy pont az egy hónap szünet alatt fog születni a kistesó, és még előtte júniusban elmegyünk egy hétre nyaralni még úgy, hogy csak Lilire irányulhat minden figyelem.
Amúgy már most nagyon gondoskodó, ha valamit eszek, vagy iszok, rögtön kérdőre von, hogy ezt szereti a kis Pötty?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Reggel én is voltam védőnéninél, minden rendben, szerencsére :lol:
A vérnyomásom szokás szerint a béka popsija alatt, és 4 hét alatt, mióta utoljára voltam, 3 kg-ot híztam, tehát eddig összesen 4,5-et :lol:

Azt néztem, hogy amikor először voltam vérvételen, akkor az éhgyomri cukrom nekem is 4,39 lett, bár én pont úgy eszem, ahogy írtátok :lol: (naponta 5-6-szor keveset, nem megy több)

Ma délelőtt voltunk lakásbejáráson is, papíron átvettük a lakást :lol: :lol: A költözést már nem siettetjük, előtte jól rápihenünk! Még jó, hogy van segítség takarítani, mert minden teli van finom porral még az építkezésből, bár látszik, hogy igyekeztek összetakarítani, de az azért mégsem olyan.

Hmbori: mekkora nagy már a babád 8) Gratulálok!

Bea

Kép

Kép
dbea

Dbea,
de a 4,39 nem is alacsony. 3.5 a referenciatartomány alsó határa.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska!
Bár én már nem csinálom az üzletet mert nem is ment meg a Szabi is közbe szólt.Viszont anyu csinálja.És rengetegen járnak innen onnan.Kecskemétről is.
De ha ma már nem is jönnek,mert a Meteor a Bárdi és mindenki kiszálít,kb 5-8 éve,még tömegestől jöttek anyuhoz a kereskedők,ugyanis Renault Dacia alkatrész nagyker is volt.De,Budaörsre amúgy is jöttek,mert a mai napig sok nagyker van ott,és pár éve még több volt.Kérdezd csak meg. :wink:

Ja cukor.Mi a véleményed Linácska?Szerintem nekem tök jó lett a terhelt cukrom.5,7. De van olyan ismi aki felszisszent,hogy uristen az nem alacsony?

Bea!Lakásról mutizol majd képet?Mikorra tervezitek a költözést?Gondolom ha lehet,szeretnél már oda szülni.

mimi12

Mimi,
hogy hívják anyukádat?
A cukrod meg tökéletes, dehogy alacsony. Ok, hogy hivatalosan 7,8-ig elfogadják, de nekem már arra szisszennének fel az orvosok.
Az a lényeg, hogy ha megiszod ezt a tömény cukros lötyit, és jól működsz, akkor két órán belül visszaáll normál tartományba, és az 5,7 teljesen normál.
Pl. a férjem is elment megnézetni, neki az éhgyomri is, meg a terhelt is 4,7 körül volt, vagyis szépen visszaállt, csak már látszódott, hogy ehhez kb. 3-szorosára van emelkedve az inzulinszintje. Vagyis ahhoz, hogy normál tartományba tartsa a cukrát, ahhoz csomó inzulint kell termelnie.
Terheseknél valamiért mondjuk direkt nem nézik az inzulint, azt még nem is kérdeztem meg, hogy mi az oka. Szóval ne aggódj, és örülj, hogy minden ok vele, és bármit ehetsz, amit megkívánsz. Eleget csesztettek az amnioval, ezzel már nem tudnak :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anyum Vágásiné Gyalus Erzsébet.
Még most is csinálja az üzletet,és főként francia autóznak.Egy időben bontott alkatrészeket is árultak,kb 14éve kezdték,és akkoriban nagyon sokan jöttek az üzletbe az ország minden részéről.
Most már inkább csak a sima üzlet van.De most az is nyögvenyelősen a válság miatt.Viszont talán őket eltartja,de az alkalmazottaknak sajnos menniük kell ,ha így marad minden.
Szomorú egy helyzet :cry: A Mártika aki ott van,50valahány éves,és kb 13éves lehettem mikor oda került.Azért az 25 éve volt.25 év egy helyen egy légkörben már barátokká faragta őket anyuval,.Anyum meg vívódik,mit tud tenni..... :cry:
Hát gondoltam,hogy jó a cukrom.De azért csak rákérdezek olyantol is,aki jártas benne.Mert én csak sejtem,te meg ismered is a mit hogyan meg miért ekörül.
Azért zabálni nem fogok.Így is kb 85 kiló vagyok.Jó lenne már nem igazán hízni az elkövetkezendő kb 3hónapban.
De persze,legalább nem lesz gond,ha megeszem 1-1 fagyit vagy valami nasit :lol:
Ja és hogy eleget csesztettek az amnióval????
Most írtam újfent a blogba ..Tessék elolvasni!!

mimi12

na jövök egy kicsit.... :P
Az ovi kérdés..igen nem egyszerű de ha látom,hogy (ha föl veszik)nem tesz jót neki akkor abbahadjuk.
Noli különben még nem volt senkinél egyedül meg ilyesmi de a gyerekekre nagyon fogékny.
Ha elmegyünk az ovi mellett akkor felmászik a kerítésre és képes lenne órákat is nézni a gyerekeket ahogy játszanak.Pedig sűrűn heti rendszerességgel jön vagy mi megyünk hasonló korosztályhoz.
Majd meg látjuk aztán mi sül ki belőlle :lol:
Jövöhéten szerdán megyek a cukorra már nagyon várom mi lesz :lol: akkor látjuk a kiscsajt meginnt :P

Én néha ezt a "válságot " nem értem :o

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Mimi
elolvastam a blogot, ezt írtad ide is, ugye, ez nem valami újabb???

Bim-bam,
Noel még nem volt másnál??? Ez nekem olyan fura. Mondjuk én jó korán kezdtem, 7 naposan már volt Lili egy órát anyuval, 5 hónaposan már egy egész napot, 7 hónaposan már nála aludt. És olyan 15 hónapos volt, mikor már 2 éjszakát. De áldom is magam érte, most bárhol ott tudom hagyni, bárhol elalszik, bár ez gyerekfüggő is gondolom. Most nyáron már egy egész hetet is ott volt anyuéknál. Láttam, a barátnőmék mit szenvedtek a bölcsivel, mert az ő kislánya még apával sem volt kettesben előtte, nemhogy mással.
Válság: érdekes kérdés. Szerintem akinek nincs hitele, és megmaradt a munkahelye, az nem sokat érez belőle. Viszont pont ma hallottam a boltban, hogy most zárt be nálunk is egy 50 főt foglalkoztató munkahely. Na az az 50 ember tutira érzi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Diétázók:
két napja banánhajót uzsizok. Én nagyon szeretem, és most úgy csinálom, hogy beleteszem az egy banánt (nekem az még belefér), aztán rá Algida Light fagyi (egy uzsira fél dobozt is meg lehet enni), és rá diétás tejszínhab. Húúú, ugyanolyan finom, mintha cukiban enném. Ok, mandulareszelék nincs rajta, de azt meg valahogy kibiírom. Meg kis esernyő sincs, de azt is :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska.Igen ide is leírtam.Csak tudod,lusta vagyok a blogot rendesen írni,és mindig utólag írok bele :lol:
De talán nem is baj,mert első felindúltságomban,tuti anyáznék néha... :oops:

Válság.Nekünk hála égnek nincs hitelünk.
A párom munkahelye is megmaradt.Viszont eléggé kevéske pénzt kap.Vagyis azért megélünk belőle,Jobb lenne ha kb 50ezerrel több lenne a pénze.De most ez is nagy kincs..
Viszont hiába nincs hitel,hiába maradt meg az állása,azért ott lebeg a levegőben,hogy bármi történhet náluk is.
De amúgy én sem értem ezt a váálságot.
Vagyis,lehet az egésznek az a miértje,hogy az amcsi nagy bankosok,majd ha azt mondják vége,hülyére keressék magukat...
De szerintem ez direkt megrendezett dolog..Csak azt nem értem,mi köze a világnak az amcsi dolgokhoz???
Vagyis értem de mégsem értem :lol:

mimi12

Mimi,
ez a válság dolog érdekes, valahogy előre látható volt, csak mivel Magyarország amúgy is trutyi gazdasági helyzetben volt, még jobban érinti. Nyugaton olyan a hitelezési gyakorlat, hogy ha mondjuk 1000 egységbe kerül egy ingatlan, amit meg akarsz venni, akkor adnak 1100 hitelt, hogy be is tudd rendezni, tehát nincs mögötte fedezet, jövedelmet nem néznek... Ontják az emberekre a hitelt, egyszer ez a lufi kidurran. Magyarországon nem ez a gyakorlat, de ugye itt meg az árfolyamkülönbözet lett hatalmas. Meg ugye a bankok próbálják a veszteségeiket csökkenteni, és még kamatot is emelnek. Így csökken a vásárlóerő, kevesebb pénz marad az emberek zsebében, nincs fogyasztás, visszaesik a vásárlás, cégek mennek tönkre mert nincs bevétel, elküldik az embereket, még kevesebb pénz forog majd a gazdaságban.... és gerjeszti magát a folyamat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Én is voltam ma védőnőnél. Tök megdöbbentem, mert +4 kg-t mért, pedig én itthon minden nap ráállok a mérlegre, és max 2-t mondtam volna. Indulás előtt még ruhástól, cipőstől is ráálltam épp azért, hogy ne érjen meglepetés! Egy másik kismama is sokallta a mérését, lehet, hogy elromlott a mérlegük?

Meghallóztuk a kicsi szívecskéjét, jó erős és egyenletes szívdobogása van :)

Diétás csajok, melyik kenyeret is eszitek? graha rémlik, jól emlékszem? Ez kevesebb ch-t tartalmaz?
Vendég

Átküldhetnétek nekem is egy ch diéta ismertetőt... a miheztartás végett.
Vendég

Igen erre irtam,hogy nem értem :o
Mondjuk néha elhiszem a válságot és néha nem :o
szoktam apáéknak árajánlatokat irni,kalkulálni..na ha ellég sürün tellik milliós konyhákra meg hasonló dolgokra akkor hol van?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Cscsi,
én Graham kenyeret eszek. Egyrészt teljes kiörlésű, tehát lassabban szívódik fel, mint a fehér kenyerek, másrészt igen, jóval kevesebb ch van benne. 9,5 g egy szeletben. Vagyis én vacsira 4-et is megeszek belőle. Reggelire 2-3-at. Szóval nem éhezek. Mondjuk tegnap nem volt itthon, és ezért zsemlét ettem 1 db-ot, de szerencsére még attól sem lett rossz.
Írj egy e-mail címet nekem, és akkor küldöm az anyagokat.

Bim-bam,
hát ez az, aki nem bérből-fizetésből él, azokat kevésbé is érinti, kivéve, ha jó sokat vesztett a befektetésein.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

hello csajok!

Na, tegnap végre mi is voltunk megkuksizni a trónörököst. Remééltük, hogy 4D-t is érdemes, de sajna úgy fordult a drágám, hogy csak a félprofilját láttuk egy ideig, aztán teljesen befordult. Persze, amit premierben láttunk, az újra egyértelművé tette, hogy kisfiú. A szonográfus mindent lemért, teljesen jók az eredmények, a vese és szívműködés is.
Már 675g!!! a becsült súlya :shock: :shock: és majdnem 30 cm hosszú!
Sajna doktornő nem volt, szüléshez hívták, úgyhogy két hét múlva megyünk újra. Aminek persze örülünk, mert így újra láthatjuk bogárkánkat.

Babakocsi, hordozó: Hát, mi is bementünk a Brendonba hazafelé, csak hogy végre megnézzük, milyen a kínálat. megmondom őszintén, hogy még tanácstalanabb lettem, mit eddig voltam. Lassan úgy érzem, képtelen leszek választani. Egy Hauck tetszett még a legjobban (vmi Rio a neve), jó könnyű és tök jó terepszínű. Ezek a holdjáró újdonságok nekem egyáltalán nem jönnek be..
Nikó :lol: köszi a részletes infot a hordozóról. Eddgi ezeket nem is hallottam, majd nézem a számokat. Asszem,. ezen tényleg nem fogunk sprórolni.

A cukromra a védőnő tudott csak vmit mondani -doki híján- szerinte teljesen jó. Úgyhogy csak úgy magamtól odafigyelek -én döntöttem így- de nincs mit paráznom.

Rilla :lol: szuper a babakocsi -ez Graco? a hordozó is tetszik! De jó neketek, hgoy sikerült választani!

Húú, Adri :lol: Akkor Ti nagy melóhegyek előtt álltok!! mi nov. decemberben csináltuk végig... De megéri! aZ egész lakás megújul!!! Cukorral, diétával mi a helyzet???? Azért a mandula mehet??? HOgy oldod meg?

dbea :lol: jó a kép!!!!!! rólatok! Gratu a lakáshoz! :lol: Mi pont mostanában agyalunk azon, hogyan lehetne igénybe venni a szocpolt. Állítólag két hónap van rá elintézni, utána megszüntetik... :cry:

Kandi :lol: Hogy vagy??? tudsz pihenni??? Milyen jó, hogy segítőkész doki vizsgált meg!!

puszi, anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Madaran,
ha újonnan veszel ülést/hordozót, akkor nem kell nézned a számokat. Ami nem jó, olyat már úgysem lehet forgalmazni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi, Linácska :lol: ezt sem tudtam :oops:
Akkor ezek szerint a Hauck, amit tegnap néztünk már megfelel a szabványnak... éljen!

Piroska :lol: melyik garnitúrát választottátok? Nekem több is nagyon tetszik. De baldachint lehet, hogy nem kérek hozzá. még nem tudom... Akkor ahhooz külön kell tartót is rendelni v. azt automatikusan küldik??

madaran

ezt nézegettük + hordozó

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

hát, igen ez már a 100. babakocsi... :roll: , fogalmam sincs, melyiket vegyük...
de hát ugye még van némi kis időnk... :wink:

madaran

madaran

Már csak 11 óra, és látom Levit. 7:50-re megyek UH-ra :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ismét sziasztok!

Hazaértem, egyből megnéztem a kis hordozónkat és nagy kő esett le a szívemről: 03-mal kezdődik, vagyis még használható! Hú, egy gonddal kevesebb!

Aztán letöltöttem a bsplayert is, nyomkodtam is a p-ket, ki is válogattam a legjobbakat, most majd megpróbálkozom a feltöltéssel. Ugye már kiváncsiak vagytok? :D

Kép

Kép
hmbori

Bori,
hajrá-hajrá, lassan gyereket kell fektetnem, töltsd gyorsan azokat a képeket :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

H,bori:hol vannak a képek??? Apa nemsokára hazaér és aakor övé a gép.

Lina:várunk vissz a hirekkel.De jó neked,hogy már holnap láthatod.Nekem még 1 hét,.
Vendég

Kép

Kép
hmbori

Ja, kimaradtak a képek címei:

1) Arcocska 2D
2) Arcocska 3D
3) Ásítás
4) Nyelvnyújtás
5) Arcfelfújás :)
6) Jobb szemgolyó + szemlencse 2D (ez elég ijesztő)
7) Fityisz :P

Kép

Kép
hmbori

Bori:én megnéztem a képeket.Nagyon jók!!!Hihettelen mennyire látszik már a kis arca ill. a vonásai. :D Ugye kislány?Remélem jól emlékszem.
Neve már meg van?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?