Új privát üzeneted érkezett!

Linácska!
Azért az iwiwre feltehetnéd a kutyát.Hátha akadna valaki akinek kéne.
Másfelől azt is beírhatnád kiket hívtál kikkel beszéltét segítségképp ,mert eléggé felháborító,hogy senki nem segít akik verik a nyálukat,hogy milyen állatbarátok...
Tejet meg nem tudom ki mondta,hogy adj a kutyának??De csókoltatom.
Jó lenne még egy bélgyuszi is annak a szerencsétlen ebnek.
De hogy érthető legyek.A tej ami a tehén tőgyéből jön,nem a kutyának való!!!És egyel talán nem egészséges neki,sőt káros is lehet!Inkább egy fél algopirint adjál neki,hogy ne legyen nagy fájdalmi.
És tényleg tedd fel az iwiwre a sztoriját!!

mimi12

Mimi,
a tejet senki sem mondta, a férjem adta neki. Mi nem nagyon értünk az állatokhoz, ez volt itthon, kapott. Szerintem annál jobb, mintha éhezni hagyjuk, lehet, hogy napok óta nem evett. Ma már kapott egy konzervet is, vettünk neki.
Őszintén szólva nagyon akarok nagy feneket keríteni kutynak. Hiába tenném fel az iwiwre, mert nálunk több 100 kóborkutya van, ő az egyike, ki jönne el pont egy törött lábú kutyusért. Nálunk nagyon nincs megoldva ez a probléma, igaza van az állatorvosnak. Nincsenek azonosítva a kutyák, ő már járt úgy, hogy elaltatott egy kutyát, aztán meg előkerült a gazda, és pampogott. Így ő sem mert segíteni. Na nem mintha ezt a kutyát el kellene altatni, annál jobban van. Ma már el is mászkált, átköltözött a szembeszomszédhoz, mert a gyerekek ott játszottak vele. Lehet, mire érte jönnének, már el is mászkál.
Még mondtam a férjemnek, hogy próbáljuk bekötözni a lábát, mert van olyanunk, amit állatkórházból kaptunk valami rugalmas öntapadós fásliszerűség, de ugye én nem nyúlok hozzá, a férjem meg nem nagyon szeretné, hogy nehogy rosszat csináljon. Állatorvosra meg őszintén szólva nem akarok több 10.000-ret fizetni, főleg nem hó végén, és egy idegen kutya miatt. Nem akarok szívtelennek tűnni, de szerintem amit tudtunk megtettünk, kuty erőre kapott, eddig is boldogult valahogy, ezután is fog.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :lol: :lol:
Ha már tej,akkor a kutyának is feles és kenyér bele.
Az a baj,hogy nem lenne bajuk a tejtől,ha tej lenne a tej,ha nem lenne tartósítva meg vegyszerezve meg hasonlóak...
A menhely sztori miatt meg én spec fel vagyok háborodva.Én a saját iwiwes üzifalamon naponta olvasom,hogy támogassuk meg dicsőitsük a Kecskeméti szervezeteket.A minimum az lenne,hogy valami segítséget keresnek megoldásként.Ha meg azt mondod nekik,hogy akkor ott pusztul el a kutya ahol van,akkor meg küldik rád az állatvédőket.Nem tudom érted e??De kicsit képmutató amit művel néhány állatvédő vagy menhelyes akárki.
Amúgy volt részem hasonlóban,és nagy balhé volt belőle.
Akkor is elütöttek egy kutyát Budán a Bécsi úton.Kettő néni ült mellette az esőben kisszéken,és takargatták meg pátyolgatták...
Hívták még otthonról a Fehér keresztet,akik ugyi ilyen esetben ki kéne hogy menjenek.
Mikor én megálltam akkor kb 2órája ültek ott.No nálam volt mobil és kezembe vettem a dolgokat.
Másik szervezetet sikerült felhívnom..Azok jöttek is 10perc múlva,de úgy hogy menet közben hívták a Fehérkeresztet,hogy mégis mit gondolnak.Egyíszerre értek oda.Volt ott olyan balhé,hogy csak na.
A másik nem olyan nagy reklámot csapó egyesület mondta,hogy mindig ezt csinálják :cry:
És nem is tartalak szívtelennek.Én tényleg csak ezekre a menhelyekre vagyok mérges.Nem az lenne a dolguk,hogy magára hagyják a kutyát,ha segítséget kérsz,meg hogy lerázzanak,hanem tényleg segíteniük kéne!!
Végül is nem kevés adónk 1%-át kapja némelyik...

mimi12

Mimi,
a Mentsváras pasi próbált is segíteni, még este negyed 9-kor próbált állatorvost keríteni, csak hétvégén este neki sem jött össze. Azt mondta, hogy ha reggel még aktuális, hívjam már akár 8-kor és keres megoldást, ha bevisszük, befogadják. Csak pont mire hívtam, eltűnt a kutyus. Aztán visszajött, de azt mondta a pasi, hogy akkor nincs vele olyan nagy baj, ha már mászkál.
Amúgy az a baj, hogy nálunk, hiába 10.000 fős város nincs se menhely, se ebrendészeti telep. Na azóta van ennyi kóborkutyus.
A kecskeméti meg hivatalosan nem köteles lajosmizsei kutyát befogadni. A férjem mondta, hogy ha még pár napig itt lesz, beteszi a csomagtartóba, beviszi a Mentsvárba, és nem mondja meg, hogy hol találta, majd azt mondja, anyuék előtt Kecskeméten. Gondolom nem fogják elküldeni. Amúgy már a szomszédéktól is elment.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska
Köszi az infót!
Melyik jobb?
Pólus vagy az Árpád point-os?
Te mikor mész?

Noki

Kép
noki&potyi

Köszönöm a dicséreteket!

Nikó
Jók a képeid! Tessék újabb pocakfotót feltenni!

Madaran
Laboreredményekhez én nem értek.

Linácska
Én ennyi késés után felálltam volna és eljövök... van más cég is nem?
Szegény kutyus.
:cry:

Irdab
Jó munkát a festéshez!

Ágota
Helyes pocikád van!

Beus
Boldog szülinapot!

Tündi
Gratulálok a barátnődnek!
Mehetsz majd babázni :wink:
Vendég

Sziasztok!

Beus.BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK NEKED Remélem jól telt.

Tündi:gratu a bnődnek.

4d-re én is kb 8 hét után megyek már nagyn bevagyo sózva és még másfél hét.
De azt már fél lábon is kibirom.

Ági:alakul már apocid. :D
Vendég

Noki,
amit én írtam, az a 2. kerület Lotz Károly utcán van.

Kata,
az az igazság, hogy két cég van összesen. Itt 100.000 Ft volt most akciósan, a másiknál meg 370.000, és nincs nagyon más konstrukció. Azért ennyi pénzért várok egy kicsit.

Nekem már csak 2 nap az itthoni 4D. Remélem azért itt is szép képeket kapok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Linácska!

Szegény kutyus, olyan sok kerül utcára. Nemrég egy kikötött kölyök kutyust találtunk 1 napba került mire az állatvédők elvitték. Ha kertes házunk lenne biztos befogadtam volna.

Anetto!

Igyekszem vigyázni magamra, hát igen félek én is majd, hogy alig merem megfogni Grétit. Pedig tesóm gyerkőceit olyan bátran megfogtam meg fürdettem. :)

Noki!

http://www.4dgenesis.hu/ nagyon jó 4d-s képeket csinálnak. Mi is elszeretnénk majd menni mert most tényleg nagyon sokat kell várni a következő uh.-ig. Csak óvatosan a sok munkával. :)

Ágota!

Nem is olyan pici az a pocak.

Besumi!

Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok. Jól jön ez a kis kényeztetés.
:)

Earhart!

Köszi, ma rakok fel majd pocak fotót mert hétvégén csinált apa csak nem raktuk fel még őket.
Az adataim: 35 éves vagyok, augusztus 28.-ra vagyok kiírva, kislányunk lesz és Gréta lesz a neve. Település: Fejérmegye, Kórház: Székesfehérvári Szent György kórház.
nikó

Sziasztok!

Köszi a gratukat a bnőm a nevében is!:) Majd ha egy kicist megerősödnek akkor megyünk hozzájuk babázni!:)

Nikó,a vonalzódon nem javítod át a dátumot?Mert ott 30a van. :wink:

Linácska,márcsak 2nap,de jó neked!:) Nekünk még egy hét,de az majdcsak elrepül már!:)

Sissi,másfél hét is hamar elrepül!:)

Piroska,örülök,hogy el tudtátok adni a kocsidat.Biztosan nehéz volt tőle megválni.

Megyek kicsit takarítok...

Kép
Kép
tundi24

Tündi!

Hát a vonalzóm az utolsó uh. szerinti időt mutatja ott azt mondták 30.a szülés várható időpontja. A beülti szerint 28.-a.
nikó

Jó reggelt Kismamik !

Mi nagyon eredményes hétvégét zártunk, megvettük a babakocsit és a hordozót (megpróbálok feltenni képet róluk) !! :D
És sikerült még 3 terhesnacit is venni, szóval boldogság van ezerrel !! :lol:

Beusmimi
Isten éltessen sokáig !! :D

Mimi
Más dokival nem lehetne megnézetned a vérvételed eredményét ??

Madaran
Én nem értek az eredmény értékeléshez, de remélem, hogy még a Tiéd is jó !!

Earhart
Mekkorát nőtt a pocid !! :lol:

Ágota
Te meg milyen vékony vagy (irígy-irígy) ! :D

Nikó
A lényeg, hogy a 3. lombik sikerült !!
Sajnálom a bacis dolgot ! :(
Gréta : nekem is nagy favorit nevem ! :P

Tündi
Biztos jót fog tenni a balatoni kiruccanás !!Hova mentek ?

Noki
Kíváncsi vagyok a babaszobás fotókra !! 8)

Börze hogy sikerült, aki kijutott ??

Kép
Kép
rilla_

Kép

Kép
Kép
rilla_

Kép

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok Kismamik!

Köszönöm a köszöntéseket.

Kata: hú tényleg mekkorát nőtt a pocakod.

Tündi: gatula a barátnődnek.

Ágota: rajtad viszon nem látszik mennyi idős terhes vagy. Biztos nagyon vékony voltál meg vagy is.

Rilla: nagyon jó a kocsi meg a hordozó is.

Teszek fel én is pocakfotót tegnap készült vagyis majdnem 23 hetesen.
Kép

és a tortám: Kép

Kép
Kép
beusmimi

sziasztok!

Gyors leszek.. 8)

Beusmimiboldog szülinapot :P

Tündi gratula a barátnődnek :P

voltam bőrzén inkább Nolinak vettem dolgokat de majd jövök ha több időm lesz :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Uh, Beus, ez a torta :shock: :shock: :wink: Ki csinálta? Nagyon guszta! Boldog szülinapot utólag is!

Kutyus :(

Képzeljétek tegnap kirándultunk egy nagyot! Elmentünk autóval Kismarosra, ott felültünk a kisvonatra és felmentünk Királyrétre. Sétáltunk egy nagyot az erdőben (gyönyörű!), ebédeltünk, Milu aludt a babakocsiban, aztán visszavonatoztunk. Nagyon jó kikapcsolódás volt, ajánlom nektek is!
Mondanom sem kell, este nem kellett altatni egyikünket sem :lol:

Nem nagyon meséltek a börzéről, mi volt?
Vendég

Sziasztok!

Beus:nagyon jól néz ki a torta :D :D Nyam-nyam.
Szép már a pocid.

Én voltam börzén de mivel ruhánk van igy nem nagyon vettem semmit.Márk kapott egy thomas mozdonyt egy play doh gyurma nyomokat és egy könyvet.
Most névnapjára pedig a teszvezsen találtam neki little people tűzoltó és mentőállomást.

Rilla:jó a kocsi és a hordózo is.ügyesek voltatok.

Nekm is ma hoz a bnőm 2 kismama felőst ezekkel már kibirom a végégig.
Én mostanában egy csomoszór álmodom,hogy szülök. Ma éjjel is megszültem Atit.
Vendég

Sissi igy utólag Márknak is boldog névnapot kívánok mert úgye hétvégén volt? :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Beus gratulalok a szulinapodra igy utolag is! Micsoda csodas torta!!! Szepen novoget a Te pocid is! :)

Marknak meg a nevnapjara gratulalok utolag! Timie is most lesz nemsokara :) Ez az elso olyan nevnapja lesz, amit szerintem mar fel fog fogni :)

tundi:
Gratulalok a baratnodnek! Hamarosan mi is ott tartunk mar :)

Kutyust sajnalom, de szerintem igy is tobbet tettek mar erte, mint legtobben tennek.

Milyen irigy vagyok a borze miatt! :oops: ugy szerettem volna en is menni, de mi elutaztunk igy nem lehetett. Nagyon jo dolgokat szereztetek be. Egy honapja nekem is a kismama ruhak voltak a legkedvesebbek a szerzemenyek kozul, most mar kezdek veluk jol allni, mert azota sikerult parat meg turkalnom is. :roll:

agota:
Neked is gratulalok a pocidhoz, azert ne mar latom szepen novoget!

Az en pocim is szepen no, mar tegnap valaki megkerdezte tolem, hogy en meg egyben vagyok??? :shock: Mondtam neki, hogy remelem meg jo nehany hetig egyben is leszek :lol:

Kata beirnad hozzam, hogy UH+ doki majus 26. Koszi. :)

Ma voltam megint vervetelen, mar kezdem nagyon unni a bokdosest!!! Szerencsere most tenyleg hamar vegeztem, mert ugye nem kellett se egy se ket orat cukor miatt varni, igy csak siman elorementem a kismamas ablakhoz es mar 5 perc mulva vegeztem is. Ilyen sem volt meg! Mazlista voltam, hogy senki nem volt elottem. :) Holnap megyek az eredmenyert, hat kivancsi leszek ra nagyon! Mar regen nem neztek nalam verkepet, remelem meg nem lettem verszegeny. :roll:

baratodildi

Sziasztok!

Rilla!Gratula az új szerzeményhez!
A leletemet természetesen meg tudnám mutatni más dokinak is.Amúgy teljesen jó a leletem,majdnem minden határértékeken belúl van,sőt még a vasam is teljesen szuper,a cukrom is jó,szóval minen ok.Nem is aggódom emiatt.
Csak az eljárás,hogy majd máskor megnézi...Hát mi van ha valakinek tök szar a vérképe és azonnali intézkedésre lenne szüksége,mellesleg nem ismeri ki magát a dolgokban???Az az utcán esik össze vagy mi???
De új dokit keresek...Kíváncsi vagyok ki lesz a befutó??Mert több infó is kezd már gyűlni a barátnőktől.

Képzeljétek...Van egy nagy akváriumunk,200l-es.A párom tegnap valami lötyit bele öntött,jó drága 2000ft os lötyi és most le kellett engednem a víz felét.AZ összes hal egy kupacban levegőzött a víz felszínén.Reggel jöttem le és majd szívszélütést kaptam mikor megláttam a szenvedő halakat.Amik ráadásul sügerek és színesek és szépek és tök szeretem őket...
De úgy néz ki,sikerült a vízcserével megmenteni az életüket.Még csak kb 15l vizet sikerült utána töltenem,mert egy lukon kell beönteni nekik ,de már most elkezdtek úszkálni és nem levegőznek.
De nevetséges! AZ a szer pont arra lenne,hogy fen tartsa a víz biologiai egyensúlyát.

mimi12

Mimi,
lehet, hogy az a cucc a víz biológiai egyensúlyát fenntartja, csak a halakét kevésbé :lol:
Kutyunk meg eltűnt. Reggel még itt volt, apa alig tudott kiállni tőle, de mire mi mentünk Lilivel, már sehol sem volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Mi is voltunk a börzén, 1-2 kismama cuccot vettünk és egy babahordozót. És felmértük a babakocsi-kínálatot, de abban egyelőre nem tudtunk dönteni.
Mivel nem vagyok meggyőződve a hordozó használhatóságáról (kivéve a kórházból történő hazaszállításnál), ezért csak egy használtat vettünk 2.000,-ért (Hauck) :lol: Ennyit még megér, hogy majd kipróbáljuk, aztán ha beválik a babácskával is, akkor természetesen veszünk egy vadiújat is. Ugye jól értelmezem, hogy ezek a hordozók egyben biztonsági ülések is az autóba? :oops:
Vagyis minden hordozó ülés is egyben, de nem minden ülés hordozó? :lol:

Már csak 17 óra és 4D-ben láthatjuk a picurkánkat!!!

madaran: lehet, hogy Neked is oda kell majd figyelned, hogy mikor és mit eszel. Ez olyan határeset-érték. De úgyis a dokid mondja ki az ítéletet, mi csak biztatni tudunk! :)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok lányok!

Beus, én is Boldog Szülinapot kívánok, Isten éltessen sokáig :)! A tortád tényleg nagyon jól néz ki, biztosan fini volt (gondolom, már elfogyott :) )!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én sokkal érzékenyebb vagyok a világ dolgaira mióta babát várok. A kóbor állatokat mindig is nagyon sajnáltam, mi több cicát be is fogadtunk. El tudnám magam sírni, ha látom szerencsétlen kitett állatokat az utcán vagy ha állatkínzásról hallok/olvasok.

Kép
angelita

Sziasztok,
mi is voltunk a Börzén, és integetek neked, hmbori, mivel mi sem tudtunk még dönteni babakocsi-ügyben. A férjem komoly kihívásnak vette az ügyet, és mivel jól vásárol, én ráérősen nézelődtem, ő pedig mint egy szimatot fogot vadászeb feltérképezte a kínálatot, aztán időnként rám csörgött. Háát...
A végén cafatokban lógtak az idegei: valami kis bibi mindegyikkel volt, vagy ha nem, hát drága volt, vagy ha nem, hát nem tudtuk helyben eldönteni.
Nekünk is körvonalazódott, hogy mit szeretnénk, tehát erre mindenképpen jó volt, és arra is, hogy láttuk, mi az a max. összeg, amit érdemes/ki tudunk adni érte. Ez egy nagyon nehéz menet, és bizony lejártuk a lábunkat. A feltett babakocsis képek viszont nagyon tetszettek:
rilla, ha nem titok, ti milyet vettetek végül és mennyiért? A kép alapján nagyon szép a kocsi és hordozó is!

Vettünk viszont egy-két remek édes babaruhát, de mi elsősorban a kelengyelista hazahozós részére koncentráltunk: hazahozós ruha, fürdőlepedő, kis takaró (ez vadiúj, gyönyörű) stb. Szóval megérte kimenni, csak sajnos csüt. délután óta nem fértem géphez, így nem tudtam szervezkedni talizások ügyében :cry: .

Pénteken meglett a cukrom is: alacsony. Ill. a terheléses része rendben van, csak kicsit alacsony, de az éhgyomri az csillagosan az. A doki szerint nincs nagy vész, ezt is alacsony gi-s értékű-, egészséges táplálékkal érdemes rendezni, és majszolgassak rendszeresen kb. naponta 4-5x. (kösz, ők mondták, hogy 12 óráig ne egyek :shock: ).

Ki hogy van? Nálunk én szinte napról napra növök, Ákoska szépen mocorog, ma délután pedig megnézzük a 2 in 1 kismama szaküzletet a Lövőház utcában (jó lenne nyárra valami jó darab).

Köszi mindenkinek a 4D-s tippeket és hozzászólásokat: a Bolgárkerék utcai és a Kárpát utcai rendelő maradt versenyben, ma fogom megbeszélni a boldog apával, melyikre vágyik jobban (tudom, nyugira, de talán erre is :lol: ).

Kép
goldplast

Sziasztok!

Én is itt vagyok! Látom, pörögnek az események :) Irigykedve olvasom, hogy ki, mit vett a börzén, nekem mostanában ilyesmire sajnos nem sok időm volt. Épp a költözködést próbáljuk lebonyolítani az új házba, ahol persze mindig van valami tennivaló. Most épp a konyhával szenvedünk, szerintem az Ikeában lassan már előre fog köszönönni az összes ügyintéző a reklamációs osztáyon, mert annyit járunk oda a különböző konyharészletek hibái miatt :(

Goldplast,
Kíváncsi vagyok a 2 in 1 kínálatára, mert nagyon kellene nekem vmi nyári gönc, szóval számolj be légyszi majd a látottakról. Voltam a múltkor a Mammut 2-ben a Kenguruban, de ott én semmi jót nem találtam. Persze lehet az is, hogy nekem van fura ízlésem, mindenesetre az volt az érzésem, hogy nem gondolnak azokra a kismamákra, akiknek a munkahelyen is ki kell nézni valahogyan.

Csilla,
nem fenyegetésképpen, de írnék majd neked privit, mert egy csomó kérdésem lenne Pomázról és a helyi dolgokról. Szóval zargatnálak majd kicsit :)

Gratula mindenkinek az esedékes születés- és névnapokhoz, amiket kihagytam. Utólag is elnézést.

Nálunk egyébként annyi hír van, hogy tulképpen minden rendben, az ifiúr állandóan mocorog, és most már neve is van: Ábel (Bocs Anettoo, de tényleg ez a kedvenc fiúnevem gyerekkorom óta :) ) Holnap megyek dokihoz, utána héten pedig UH-ra, ahol lesz 4D is, már alig várom.

Adri

Kép
Kép
flake76

Hát csajok,ez a babakocsi téma tényleg nem egyszerű... :lol:
Kicsit irigykedem.Viszont nekem sikerült jól választanom mert kibírták a Szabit a babakocsik :lol:
No de,amiért tényleg nem egyszerű .Nekünk tényleg kellett a kettő kocsi.Itt nagyon car az út és a kis kerekű kocsit eléggé gáz itt tologatni,így kellett egy nagy kerekű.Viszont kellett az autózáshoz vásárláshoz is egy babakocsi,hisz a nagy eléggé macerásan fér be egy normál autóba.Bár a miénkbe be fér,de egy üzlet biztonsági sipolója közt a kasszánál már nem fér át zömében :roll:
Szóval itt Magyarországon nem is a kocsikkal van a gond,hanem a feltételekkel...És emiatt bizony nagyon utána kell járni.
Sajnos itt ami jó útviszonyoknál 3-4 gyereket kibír(külföldön),jó ha 1 gyereket kiszolgál itthon....

Bori!A hordozó az autósülés.Azért hordozónak hívjuk,mert ki lehet venni gyerkestől a kocsiból.Nem kell az aprócska nyeklő nyakló gyermeket felébreszteni,átpakolni egy babakocsiba,hanem hordozóstól be lehet tenni a babakocsiba bevásárló kocsiba.
Nem tudom mi a gondod vele??Esetleg írd le,és véleményt mondunk...
AMúgy meg nekem a Szabival egy Hauck volt és teljesen tökéletes a célnak megfelelő volt.Ha beválik,hót felesleges drágán újat venni arra a kb 6-9hónapra.

mimi12

Ja, majdnem elfelejtettem. A babakocsi dolgoban mi végül döntöttünk, Graco tour vmi a neve, majd megnézem pontosan a leírásban. Kedvezményesen vettük a dunakeszin lévő Kenguruban, mert utolsó darab volt. Hordozó nincsen hozzá, de azt kaptam az egyik barátnőmtől kölcsönbe. Persze az másik típusú, de én is úgy vagyok vele, hogy először megnézem, hogy mennyire van rá szükség, aztán meg majd veszünk Graco-t, ha nagyon kell...

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Bocsánat, én is eltűntem, ez a hétvégi internetezés nem megy nekem :cry:
Sajnos a börzére sem tudtam kimenni, Anyukámmal terveztük, de végül nem jött fel Pestre, úgyhogy erről lemaradtunk :cry:
Igazság szerint Apa nekem még nem engedi meg, hogy bármit is vegyünk, úgyhogy úgyis csak nézelődés lett volna. Mi abban maradtunk, hogy júniusban már vásárolgatunk(vásárolgatok :lol: ), addigra lemegy az esküvő, a költözés, már nem is dolgozom, úgyhogy gőzerővel csak a babaszobára és holmikra tudok majd figyelni. Akkor még nem késő, ugye?
Szerencsére unokatestvérem felajánlatotta kisfia ruháit, úgyhogy az első pár hónapra sok ruhát nem kell venni :lol:

Nikó: üdv közöttünk, gyere sűrűn! Ez a vesetágulat azért nem hangzik túl jól, mennyire komoly ez a dolog vagy mennyire kell vele foglalkozni?

Beus: utólag is boldog születésnapot kívánok! Nagyon csinos vagy abban a felsőben és fincsinek néz ki a tortád :lol:

Mimi: sajnos nagyon meg kell nézni, hogy milyen orvoshoz megy az ember. A barátnőm is hasonlóan járt (vagy sokkal rosszabbul nem is tudom). Rákszűrésen volt a 13. kerületi sztk-ban, fél évvel később kapott egy levelet, hogy fáradjon be a rendelésre a vizsgálat megismétlése céljából. Szegény már ekkor frászt kapott, azért ez elég rémisztő így! Aztán megjelent a rendelésen, levetkőzött, megint mintát vettek, az orvos egy szót sem szólt hozzá. Aztán a vizsgálat végeztével megkérdezte, hogy mégis mi volt a gond, és szedhet-e még ettől függetlenül tovább fogamzásgátlót az orvos pedig gyakorlatilag a földbe döngölte, úgy hogy közben alul nem volt rajta semmi, nekiállt vele kiabálni, hogy ehhez neki semmi köze, majd ők mindent intéznek, értesítik, ha baj van, és minek akar ő fogamzásgátlót szedni, mert amúgyis örüljön ha a kicsi méhével egyáltalán teherbe tud esni. Szegény gyakorlatilag sírva rohant ki a rendelőből és megfogadta, hogy soha többet.... (én a helyébe biztos, hogy panaszt tettem volna az orvos ellen a rendelőintézetnél, felháborító, hogy hogy bánnak a kiszolgáltatott betegekkel. Aztán fórumokon utánanéztünk ennek az orvosnak és mások is írták, hogy ilyen vadállati stílusa van... Csak azt nem értem, hogy aki ennyire nem elhivatott, mint orvos, akkor minek csinálja????)

Kata: én sajnos valamiért nem látom a pocis képed, először nem is értettem, hogy mit dícsérnek a többiek :lol: :lol:

Képzeljétek, szerdán elutazunk Szlovéniába egy kicsit kirándulni, meg pihenni, már nagyon várom, gyönyörű ország!!!
De előtte még holnap védőnénihez megyek, kíváncsi vagyok, hogy mennyit híztam :oops:

Bea

Kép

Kép
dbea

Bori,
minden hordozót be tudsz kötni az autóba, és abba érdemes autóztatni a babát úgy 8-9 hónapos koráig, mérettől függően. Mármint a baba méretétől. Nekünk 9 hónapig ment. Akkor nőtte ki Lili. Hivatalosan 0-13 kilóig jó, na de pl. a barátnőm 3,5 éves lánya még csak most 12, de érdekes lenne beletuszkolni :lol:
Vannak 0-18-as autósülések is (ez nem hordozó), de az elég nagy, abba szerintem egy újszülött elveszik. Nekünk 9 hónapos korától van ilyen Lilinek, és még mindig ezt használjuk.

Goldplast,
a vérvétel előtt tényleg nem jó 10-12 óráig enni, ezt jól mondták. Ha alacsony az érték, az lehet attól, hogy sok inzulint termelsz. Ezért kell kb. úgy kezelni, mint ha magas lenne. Sokszor, keveset, lassan felszívódó szénhidrátot enni.

Flake,
nekünk is olyan kocsink van, nagyon jó. Viszont átlag kocsiba nem nagyon fér be. A férjemé kombi, abba igen, de utazáshoz már nem annyira jó, mert más nem nagyon fér mellé, úgyhogy van esernyőkocsink is. Na az tropa lett, abból lesz másik. Már ki is néztem. Valamit vegyek már én is :lol:

Bea,
merre mentek Szlovéniában? Mi tavaly nyaraltunk ott, tényleg nagyon szép.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Niko,
most felnőtt korodra alakult ki vesetágulat??? Gyulladástól?
Azért kérdezem, mert a lányomnak 15 hónaposan lett vesemedencegyulladása, akkor mondták a tágulatot, és kérdezte a dokinő, hogy anno Uh-kon nem mondták? Mondtam, hogy nem. Aztán most mikor tesóbabával voltam UH-n, akkor direkt rákérdeztem, de neki nincs, és az UH-s csaj mondta, hogy ha akkor már látszott volna, mondja, de lehet, hogy azóta alakult ki. Akkor tényleg lehet.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Beus
Boldog szülinapot!
Neked se túl nagy a pocid és te se vagy vastag...:lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Tündi
Sok boldogságot a barátnődéknek!

Nikó
Én a beültetéshez mért időt használom. Nekem a Kaális papíromon is az az időpont van, a kiskönyvembe az utolsó mensihez a punkció előtti 14. nap lett beírva. És ehhez passzoltak is eddig Villő méretei:wink:

Rilla
Szerencsére én a sok hormonszuritól se híztam sokat... 1-2 kilót.
Jó a hordozó és a kocsi :wink:

Cscsi
Jó lehetett a kirándulás!

Ildi
Vérnyomásod?
Pocakodról kép?

Mimi
Szegény halak :cry:
Nekünk egyszr volt egy sziámi harcoshalunk... szegény elpusztult...
Remélem, a gyerek jobban fogja bírni a kiképzést nálunk :wink:

Bori
Én úgy tudom, hogy autóban a hordozóban tudod szállítani a babát. Újszülötteknek való autósülés=hordozó :wink:

Goldplast
Lövőház utcában van másik kismama bolt (b.boom). Én ott vettem rucikat magamnak...

Flake
Azért csak óvatosan a költözéssel! Nem neked kell mindent cipelni!
Gratulálok Ábelhez!
Vendég

Sziasztok Kismamik!
Én is itt vagyok ám...nem vesztem el...
Jó volt a börze...vettem ágynemű garnitúrákat...mert ugye Natié meg van mind,de mivel sógornőm ismét szült és 2 kicsije van,nem húzhatom ki alóluk,hogy hoci vissza...így a békesség kedvéért,vettem...kb. 1/4-ért,mint a bolti...van egy ami 1300.-volt és csak a takaró hiányzik...minden van benne...kispárna-baldahin(amiből megvarrom a takarót,mert Én nem használtam Natinál...mert 3hónapig sárga volt)fejvédő- kismasni a baldahin tetejére stb. szóval a hülyének is megérte,nem hogy Nekem!
Na meg vettem kismama felsőt...potom összegekért!
Nézegettem Én is a kocsikat!DE amit szeretnék nem volt kint,hasonló meg 3x-os árért!Férjem kint fog focizni május 29től,megyek Vele...így lesz lehetőségem AU-ban is jól szétnézni és ha ott látok valamit,és olcsóbban mint nálunk,akkor ott vesszük meg! Na de még június-július is ott lesz...szóval nem leszünk mi sem elkésve...
Pocakfiam nagyon aktív...főleg éjjel....már azt se akarja tolerálni,hogy oldalt aludjak...jajjj hol vannak azok arégi szép éjszakák...hason alvás-miegymás...
Na eldugulok...mert meguntok!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Beus!Vigyázz magadra és nagyon Boldog Szülinapot így utólag....bár a 7napba bele férek!!! Kép Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Bocsika....aki kérdezte....már nem találom....a refrux-om,12éve van(terhesség felerősítette),de csak 8éve kaptam rá gyógyszert!Miután tükrözésre mentem...addig nem adnak gyogyit,amíg nem bizonyított a dolog!
kandi72
Budapest III. kerület

Küldök én is egy pocis képet :lol:
Kép
Apával :lol: :lol:

Linácska: Bovecbe megyünk, a Soca folyó mellé :D [/img]

Kép

Kép
dbea

Dbea!Kicsit látszik a pocod csak...muti egyéni fotót is...így nem ér -takarásban! :lol:
Kép -és egy röfi kép! :wink: :lol:22.heti!
kandi72
Budapest III. kerület

Kata a rally az közel volt hozzátok?

Sissi már akkartam kérdezni,hogy a férjed mit dolizik?Ő sincs azért sürün otthon ahogy olvasom :roll:

Csajok azt azért nézzétek meg a hordival kapcsolatban,hogy az oldalára milyen számok vannak rá irva..mert nagyon nézik a rendőrők és kő keményen meg van szigorítva és a birság se kevés.
Ami már nagyon régi az tutira nem lehet használni.
Pontosan nem tudom mi az a számok aztszem 04-03 de ha kell akkor utána tudtok valahol nézni vagy megnézem.

Mondjuk én azon az elven vagyok,hogy aki sokat autózik a babával az ne sajnáljon rá a bébihordira és a gyerekülésre semmennyit mert a biztonság a legfontosabb. :wink:

Kandi én kérdeztem :lol:

Nállunka befutó babakocsi egy 3 kerekű lett.Graco Trekko a neve mózes,lábzsák és autós adapteres hordival.Nem vízszintessen lehet ledönteni minimális a különbség de a mózes az úgy van kialakítva,hogy az vízszintes. :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Noémi miért nem fog Szabi menni oviba?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kandi
Nekem is van refluxom... szedek is rá gyógyszert!

Jók a képek :lol:
Vendég

Bim-Bam!***Na akkor jókor írtam a refruxot....

DE ha kicsi a bébi,akkor a mózest használod majd....így az meg vízszintes!Vagyis...mire majdnem fel akar ülni,már jó a kocsi része!Szóval ez a kocsi szupi!

Ágota!***Mit szedsz???Nexium-ot (A gyomortartalom visszafolyása következtében kialakult nyelőcsőgyulladás, mellkasi égő érzést, gyulladást és fájdalmat okozva (gyomor-nyelőcső reflux betegség!)szedtem,na és annak fél évente gyomor tükrözés az ára,hogy támogatottra fel legyen írva!
Na és: A Nexium filmtabletta alkalmazása előtt jelezze orvosának, ha Ön terhes vagy szoptat.
Ez a gyógyszer terhesség és szoptatás ideje alatt nem szedhető!(kimásoltam)!
Szóval Én most szenvedek és Maalox-ot szedek csak!
kandi72
Budapest III. kerület

agota:
Szivesen tennek fel poci kepet, de olyan igazit meg nem is csnaltam, az uh-s kepek meg mind elvezhetetlenek, mert az arcat abszolut nem mutatta eddig a tronorokosunk... :oops: Elegge ciki is, mert Timinel gyakorlatilag minden heten csinalatam :lol: A vernyomasom itthon eddig vegig jo volt meres alapjan. Majd a dokik megnezik a sok eredmenyt csutortokon es az alapjan allitanak a gyogyszeremen... Szerintem ennel nem kell majd tobb, de ebben a temaban elegge laikusnak szamitok...

flake:
Ábel szép nev, nekem tetszik, naálunk férjecském vétozta eddig. nekünk még mindig kilátásban sincsen név. :roll:

dbea:
Szep a pocid. :lo:

linacska:
Timinel a 37. heten mondtak, hogy az egyik veseje picit nagyobb, ram hoztak a fraszt, hogy majd utana nezze gyerekorvos stb... Kozben kiderult, hogy abszolut nem gaz, hatarerteken beluli, nem is volt vele semmi gond. Csak eppen nem pisilt akkor. Nekem akkor azt mondtak sokszor csak szules utan lehet a babanal latni, ha gond van.

baratodildi

Kandi
Losec-et szedek.
Férjecském utána nézett, ezt szedhetik kismamák
Vendég

Flake, gratulálok az új házikóhoz! Bármilyen kérdésed van, nagyon szívesen segítek :lol:

Nekünk is Graco tour-unk van, és a Fabia csomijába épp hogy befér. Anyukám Astrája meg szinte elnyeli :)

Goldplast, nekem is az a bajom, hogy túl alacsonyak a cukorértékeim. A terheltem volt 4,3 a héten kell mennem újra csináltatni :(

Kandi, ugye jól emlékszem te vagy bölcsisnéni? Volna egy kérdésem priviben...

És bocs, egy kis kitérő: kajaötletek kellenének, mert lövésem sincs mit főzzek e héten :(((
Vendég

Csilla: hát én már régóta egy jó kis lecsóra fenem a fogam, de várom a hazai alapanyagot :lol: :wink:
Vagy ha lenne rendes sütőnk, biztosan sütnék rizskoch-ot :lol:

Kép

Kép
dbea

Ágota!
Aham....ezt találtam!Alkalmazható-e a Losec kapszula terhesség és szoptatás ideje alatt?
Terhesség és szoptatás ideje alatt csak az orvos által feltétlenül szükségesnek ítélt esetekben, szigorú egyedi elbírálás után szedhető.

Csilla!Igen ,Én vagyok gondozónő bölcsiben...kérdezz!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

[quote="kandi72"][ írta:kandi72color=green]Ágota!
Aham....ezt találtam!Alkalmazható-e a Losec kapszula terhesség és szoptatás ideje alatt?
Terhesség és szoptatás ideje alatt csak az orvos által feltétlenül szükségesnek ítélt esetekben, szigorú egyedi elbírálás után szedhető.

Láttál már olyan gyógyszert, amire azt írják, hogy terhesség alatt javasolt? :wink:
Vendég

Nálunk bableves és túrógombóc lesz holnap. A babot már beáztattam.
Vendég

Ildi,
nekünk a vesemedencegyulladás miatt 2 évig kellene visszajárnunk kontrollra, ez májusban letelik, de most kiderült, hogy az egyik veséje nem fejlődik. Legalábbis az előző UH óta nem nőtt, csak a másik. Működni működik. Majd májusban megyünk újra UH-ra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Mimi!

Halak vannak nekünk is már jártam én is hasonlóan de nálunk meg az a baj ha veszünk új halacskát tuti a régiekből 6 elpusztul. Pedig külön vízbe vannak az újjak de mégis. De jó, hogy már minden ok velük a mi akváriumunk csak 40 l-es.

Hmbori!

Hordozó és autósüléssel kapcsolatban:
[quote]A írta: 01-gyel és 02-vel kezdődő ülések nem használhatók január elsejétől. Ilyeneket gyártani és forgalmazni elvileg már évek óta tilos. Csak olyanokat lehet, amelyek hármassal vagy négyessel kezdődnek. Ezért azoknak kell elsősorban figyelniük, akik örökölték, esetleg piacon vettek az Európán kívül gyártott gyerekülést. A szigorítás oka, hogy a régiek már nem elég biztonságosak.

Nagyon hasznos a hordozó és kell is én anélkül nem is raknám autóba a babót.

Angelita!

Én magamon nem vettem észre de apa szerint igencsak érzékeny vagyok néha.

Dbea!

Terhességgel jár együtt sok kismamának van , tesómnak is volt . Szerintem lehet azért is alakult ki mert nagyon vékony vagyok. 48kg-al kezdtem a kismamiságot, gondolom kicsi a hely vagy alapba hajlamos vagyok rá, nem tudom. Ha nem görcsöl be akkor nincs gáz , ha mégis akkor meg sajna korház. De remélem nem lesz ilyen.
De jó nektek ilyen szép helyre mentek. Jó pihenést.

Linácska!

nekem soha nem volt azt mondta az orvosom, hogy ilyenkor ellazulnak az izmok a terhesség alatt és nem úgy dolgozik a vese ahogy kell, tipikusan a jobb vesét érinti a terhesség alatt. Nem igazán hiányzott ez nekem de sejtettem mert sokszor alig tudok pisilni.
:(

Ágota!

Ha azt nézem akkor augusztus 28 az utolsó mensi szerint de az istenhegyis uh-on mindig fiatalabbnak hozzák ki Grétit. Most akkor mit kell nézni? :)

Cscsi!

nálunk coca pöri tésztával és uborka sali a menü.

Én úgy beijedtem megint, du elkezdett fájni jobb lent a hasim , máskor is szokott de néha nagyon tud és a derekam is rákezdett. Pedig ici picit takarítottam csak. Ittam magnéziumot most jobb. :(
nikó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?