Új privát üzeneted érkezett!

Orsinak - Homeopátia babáknak, mamáknak 1.

Cocculine tabletta napi 3-4x1 tabletta - A hányingert szédülés, sápadtság, gyengeség kíséri. A hányingert bizonyos szagok provokálják.
Cocculus indicus 9ch napi 3x5 golyócska -
A hányinger szagingerekre rosszabbodik, szédülés, ásítozás és nagy fáradtság kíséri. A meleg szobában, pihenésre javulnak a panaszok.
Ignatia amara 15 ch 2x5 golyócska - Szorongó érzékeny kismamáknak. A gyomorszájon görcsöket érez, a torokban gombócérzet alakul ki, nehézlégzéssel. A hányinger evésre javul, kikapcsolódásra megszűnik.
Ipeca 9 ch napi 3x5 golyócska - Szinte állandó hányinger, sápadtsággal, alacsony vérnyomással. A hányás nem hoz megkönnyebbülést, a beteg nyelve tiszta marad a hányás ellenére is. A beteg nem szomjas.
Nux vomica 9 ch - 1x5 golyócska - A hányinger evés után lép fel, erős álmosságérzet mellett. A hányás megkönnyebbülést hoz, pár korty savanyú vagy szénsavas ital jól esik a gyomrának, a kávé vagy annak illata erős hányingert okoz.
Sepia officinalis 9 ch napi 2x5 golyócska - Már reggel ébredéskor hányingere van, mely ételszagra vagy az étel látványára fokozódik. Gyomorégés, rossz szájíz kísérheti, melyet az evés csak átmenetileg enyhít. A savanyú ízeket kívánja.
Tabacum 9 ch napi 2x5 golyócska - Nagyfokú sápadtság, hányinger, mely már enyhe mozgásra is súlyosbodik. A hányás mellett hideg verítékezés, szédülés, erős szívdobogás alakul ki. Az állapot friss levegőre javul.

Nemtom, Memme mit küldött neked, én ezt találtam, remélem, segít valamelyik!

banana
 
 


Jó éjt!

Memme!...meg akit még érdekel!

A "nehogy már nekem kelljen beszélni a dokikkal".....az arra vonatkozik, hogy ha ott vagyok éppen a kétpercesekkel és szülni készülök, akkor nehogy már az ügyeletes ne segítsen csak azért, mert fél attól, hogy a dokim megharagszik, hogy nem ő kapja a lóvét a segítségért!!!
És egyébként én beszélgettem a dokimmal és megkérdeztem tőle, hogy mennek-e síelni (mert általában február elején szokott menni a családdal) vagy van e valami programja akkorra. És azt mondta, hogy nincs, ott lesz a szülésnél, hacsak nagyon valami váratlan közbe nem jön...de mért jönne?! És kaptam egy mosolyt és bíztató kézfogást!!!! Namár most arról meg igazán nem tehetek, hogy kisebbik Lányom úgy gondolta, hogy akkor Ő most nem sz@rozik és az első 10 perces fájástól....gyorsan csökkentve az időt 5 majd 2 percre....45 perc alatt méltóztatik kibújni!!! És nekem sem volt időm ott kérdezősködni, hogy ugyan már lenne-e kedves segíteni, mert ez a gyerek nem biztos, hogy megvárja a "dokiját"!
Meg ha meg is kérdezem, hogy ki lesz az ügyeletes akkor amikor szülni fogok, ha drága doktor úr nem lesz bent, akkor arra tud pontosat mondani, hogy ki? Mert ugye az ember ki van írva egy időpontra, de nem biztos, hogy a gyermek méltóztatik pont aznap megszületni. Szóval szerintem nem lehet tudni ennyire előre, hogy mikor "rádjön" a szülés ki lesz bent. Ennyi erővel lehetne beszélni mindegyik orvossal. :roll:
Szóval csak ezért írtam-gondolom azt, hogy az ügyeletes dokit nem azért "találták ki", hogy ne segítsen, ha éppen szükség van rá!!!
Mert rendben van, ott a választott dokid és még T. dokival is "lezsíroztad" a dolgot, hogy ha V nem ér vissza szabiról akkor vele-nála szülsz. Na de mi van akkor, ha neadjisten közbejön neki is valami???(mert ugye hányan is törték össze magukat pl. így télen??doki és szülésznő egyaránt) Mert ennyire előre azért nem lehet tudni 100%-an, hogy mi is lesz akkor. Szóval nehéz ügy ez!!!
És nem is akarok bántani ezzel a témával senkit sem!!! Csak tényleg, ahogy valaki írta, értsük meg egymást.....nem vagyunk egyformák!!!
Más. Vezetéssel hogy boldogulsz? Bringás életmentés vagy valaki más?!?!?! :wink: Mikor lesz a nagy nap? Vagyis a vizsga? 8)

Egyébként meg drukkolok minden pocakosnak, hogy simán menjen a dolog mind szüléssel, mint orvossal és szülésznővel egyaránt!!
És ha nem muszáj, ne is tapasztaljon senki rosszat ügyeletessel!!! Vagy nem ügyeletessel!!! Mert azért ugye volt itt olyan is, aki nem bánta meg, hogy az ügyinél szült!!! :wink: Csak nem tudom ki volt az! Bocsi! :? Jelentkezzen!!!! :lol: :wink:


És egyébként meg ez a pénz dolog.... :evil:
Uncsitesóék a "nagy" Szent Imrében fognak szülni napokon belül, ahol a doki közölte velük (és általában ott a dokik megmondják!!), hogy 80 ezer lesz a szülés, amit akkor adjanak majd oda neki, amikor mennek haza és megkapják a zárójelentést!!! :evil:
A magánban való gondozás összegének a 10x-sét kérik el szülésnél!!! Na ez már a pofátlanság teteje!!!! :evil: És még 1800 forintért megvetették velük a köpenyt meg a zacsit a cipőre, amit apukának kell majd felvenni a szülésnél. No comment!!!!
És ezt közlik veled a 36. héten. Na akkor is váltanátok dokit??? Főleg, hogy senkit nem ismersz se ott se máshol és már "elköltöttél nála" majdnem 100 ezer forintot és ráadásul az első babádat várod??? Mert belegondolva azért nem lehet nekik egyszerű!!!! (vagyis én tudom, hogy nem egyszerű nekik és van némi lelki görcs emiatt!!!) :? :evil:
De most akkor keresse fel a fődokit és kérdezzen rá, hogy akkor ez most hogy is működik??? Mert én "nagypofájú :oops: ezt javasoltam Nekik. Na de kívülről könnyű!!!! :?
Szóval nehéz dolgok ezek!!!! :?

De ezennel a témát zárom!!!!

Egyébként már egyszer kérdeztem, de megkérdezem újra...hátha most "meghallja" valaki!!!!

Tudja valaki, hogy hol van az a Füsti, ahol a bábanap lesz május 5-én??? Mert erre még senki nem válaszolt!!! :? (de ez biztos nem volt fontos kérdés részemről! :? )

Emese!

Egyetértek veled az Eni kontra Bori hsz-del, de....a felszisszenést arra írtam, hogy nem biztos, hogy Eni ezt úgy fogja levenni, ahogy Bori gondolta. Nem arra, hogy Bori meg akarta bántani a hsz-vel Enit!!! Vagy hogy "rosszul" vette le amit Eni írt. Mert biztos vagyok abban, hogy nem!!!!

És Edina!

Igenis csodálatra méltó az, ahogy Eni "viseli" a JaSzával való "dolgokat"!!!! Mégha teljesen ki is van borulva miatta, amit meg lehet és kell érteni!!!!
Ugyanúgy, ahogy csodálom Durcát is Boró miatt!!!!
Az erejüket a kitartásukat amiket nap mint nap véghezvisznek és még sorolhatnám. ŐSZINTÉN!!!
Boldog szülinapot Gyermekednek!


De hagyjuk a fenébe a vitákat!!! Nem jó ez senkinek sem!!!!

Renáta!

:oops: :roll: :wink: 8)

Megyek aludni! További szép hétvégét Mindenkinek!!!

:wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Nikóca
Köszi a képet! tényleg nagyon hasonlítanak. A végén még kiderül valami rokoni kapcsolat. :wink: :lol: :lol: :lol:

Tigrincs
Akkor mikor????

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri
 
 

 
 

Tigrincs,
szerintem teljesen egyről beszélünk. Azt írtam, hogy azért szisszentél( :) ), mert félreérthető lehet, nem azért, mert bántó...na de megígértem, hogy az volt az utolsó hsz. :)

Kép
Kép
paklincs
 
 


Adri!
:lol: :lol: de aranyos Pati :lol:

Tigrincs!
Én nem tudom, hogy hol a Füsti, de rákeresve valami olyat dobott ki, hogy a Vasúttörténeti partnak az a nick neve.

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Reni,
" Egyetértek azzal, aki szerint a születés és a szülés milyensége fontos dolog, de azért nem ezen múlnak a legnagyobb dolgok! "

Mások vagyunk, én azt gondolom, hogy a gyerekem, de a magam számára is legfontosabb dolgok múlhatnak rajta.

"szembefordulok" Nem szembefordulom Reni. Megnézem mika jogaim és a lehetőségeim. Élek velük.

"Szerintem is bátorság kell ahhoz, hogy valaki ugrabugráljon orvostól orvosig. " Neked is leírom: számomra ahhoz kell nagyobb bátorság, hogy olyasvalaki kísérje a szülésünket, akivelmár volt rossz élményem, tehát nem érzem magam biztonságban.
Amikor váltottam, szépen megköszöntem a munkájukat és ennyi volt.


"Bár azt hiszem, amikor az embernek kisebb nyomora is nagyobb, akkor nem fog leállni vitázni se orvossal, se szülésznővel, se senkivel,"[/i]
Nem akkor, szülés közben kell vitázni az orvossal. Próbálni kell felkészülni helyzetekre előtte,informálódni, hogy ilyen és ilyen esetben mi van.

"Mert rendben van, ott a választott dokid és még T. dokival is "lezsíroztad" a dolgot, hogy ha V nem ér vissza szabiról akkor vele-nála szülsz. Na de mi van akkor, ha ne adjisten közbejön neki is valami???"
Timi, írtam már - és ez az utolsó alkalom, hogy ismétlésekbe bocsátkozom - akkor ügyeletes. Akkor az is lehet, hogy nem írom alá a beleegyező nyilatkozatot, tehát enyém a felelősség. Elmondja mit tenne és én vagy együttműködök, vagy nem.

Amikor az első rossz élményem volt ügyeletessel, megbeszéltem a szülésznővel, hogy második szülésnél megkérem az ügyeletest, hogyne vizsgáljon meg, megvárnám ezzel a szülésznőmet. A protokoll szerint (de utána nézek, hogy szó szerint a Kútvölgyi saját protokollja mit ír erről) de általában az ügyeletes dolga, hogy felvételkor megvizsgáljon, de ha én. pl. nem írom alá az együttműködő nyilatkozatot, nem kötelezhet arra, hogy felfeküdjek az asztalra.
Ha olyankor szülnék, amikor ügyeletes van benn, nem írnék alá semmit. Enyém a felelősség,de egyben lehetőségem van rá, hogy elkerüljek indokolatlan beavatkozást,mint pl. egy gátmetszés olyankor, amikor elég rugalmas vagyok ahhoz, hogy gátvédelem kitoljam a a babát,de az ügyeletes szótárában nincs benne a gátvédelem. És még sorolhatnám.

Kérdezzétek igen, de mi van, ha baj van? A szülésznő ott van. Segíthet nekem a döntésben, hogy kérjek segítséget vagy nem. Bízom az ítélőképességében.

Akárhogy is van, azt szeretném, hogy az orvosnak a lehető legkevesebb szerepe legyen a szülésben, akár választott akár ügyeletes". Mert nem azért van ott, hogy várja a hálapénzt, hanem azért mert
A): én szeretném hogy ott legyen
B): komplikáció van és akkor ő hivatott segíteni.
Egyébként én ítélem meg, hogy mennyire tudott valóban segíteni és ehhez képest honorálom.

Kérdezzétek igen, de mi van, ha baj (komplikáció) van? Nos, A a szülésznő ott van. Ő nem csupán az orvos asszisztense. Nem az övé a felelősség a döntésekben, nem dönt a z orvos helyett és helyettem sem, de segíthet nekem a döntésben, hogy kérjek segítséget vagy nem, illetve ha nem vagyok olyan állapotban, hogy bármiről gondolkodjak (szüléskor ugye ez elég gyakori), akkor hívja az orvost . Bízom az ítélőképességében,a szakmai kvalitásaiban, ezért kerestem, ezért választottam.*

Arra is lehetőségem van, hogy a [i]választott
dokit kérjem meg: ne jöjjön be pl. kitoláskor. És egyébként csak akkor, hívom, vagy ha a szülésznő (vagy más aki benn van,pl. a férjem vagy egy dúla ) azt jelzi neki.
Választott doki sem azt jelenti számomra, hogy akár nélküle is szülhetek, elég ha elérhető közelségben van.

*Hadd meséljem el például azt, hogy Melinda születésénél azt történt, hogy elakadt a válla*. Mivel voltam olyan állapotban - bár mindent aláírtam - ehhez képest nem automatikus volt a gátmetszés (ami ilyen esetben ajánlott), hanem megkérdezte a szülésznő, hogy esetleg ki tudnám-e tolni, ha nem icipici vágás kell. Rábíztam.
Nyilván, ha nem lett volna még az a félpercnyi idő,hogy ezt megbeszéljük, mert olyan állapotban lett volna baba, nem kérdezett volna.
Ezért (is) választ az ember szülésznőt.

Banana, említette a Gaskin könyvet. Jó ám. Van a végén egy fejezet a gondozó-választásról. (Szülészorvos és szülésznő esetünkben).
Ha nyitnék egy "Hogyan válasszunk szülészorvost és szülésznőt" című topikot, belinkelném. [/i]

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Sziasztok!

Tigrincs, én sem tudom hol van.... :wink:

Banana, csak egy gondolat motoszkál bennem, amióta írtál: nekünk egy a dokink, ha jól emlékszem és és kérdeztem tőle ezt a csaszi után természetes dolgot, de nem zárkózott el, sőt. Azt mondta, az első rossz élmény volt, de majd a következő....szóval ez most hogy van? Szted nála nem lehet a második hüvelyi?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Füsti:

Tati út. 95. (Rákos? Zugló? - nem tudom, nem vagyok helyi.)

Gyertek ki minél többen! Csináljunk egy Cyber-család napot. :)

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Sziasztok!

elég parázs vita bontakozott ki ez alatt a pár nap alatt....
Nem is tudok és nem is akarok állást foglalni, csak kérlek titeket, hogy itt ne legyen vita. Volt olyan fórum ahová jártam és olyan"összeveszés" lett virtuálisan, hogy fel is bomlott a társaság, pedig jó kis csapat volt, pont olyan jó, mint a babanetes! Ez itt ne történjen meg!

Nagyon jók a képek! Flórka, mint táncos, Zsófi ahogy Katára néz.... Nikóca a kissrác tényleg tiszta Matyi. Nati és a serleg is szuper!
(Remélem nem hagytam ki senkit).

Tigrincs: Én vagyok az egyik aki ügyeletesnél szültem. Nekem semmi rossz élményem nincs ezzel kapcsolatban, sőt....

Szjudy: Egy kicsit elkésve, de isten Éltessen!!

KépKép

KépKép
cukorfalat
 
 


Veronikusz: Bocsánat nem Katára, hanem Szofira néz... :oops:

KépKép

KépKép
cukorfalat
 
 


Na jó ez nem az én napom :oops: Nem Nati, hanem Pati.... :oops:

KépKép

KépKép
cukorfalat
 
 


Sziasztok Lányok!

Orsi! Jobban vagy? Kitartás a hányingerhez. Kolos hogy viseli? Két napja rajtunk is átment egy hányós vírus, nekem csak másfél napig tartott, de baromira legyengített engem is, és akkor ráeszméltem, hogy milyen kemény is lehet egy ilyen hányingeres első harmad egy pici gyerekkel... Eddig mindig azt gondoltam, hogy ááá, hányinger, örülni kell neki, stb. De tényleg húzós az a helyzet, amikor legszívesebben csak vízszintben, pedig ott az örökmozgó, aki nem érti, hogy mi van a mamával...

Az orvos-páciens kapcsolathoz annyit, hogy nekem valahol az a megérzésem, hogy itt is kölcsönösen hatnak egymásra a dolgok. Persze vannak véletlen mellényúlások is, meg igazságtalanságok, de akaratunkon kívül valahol mi is bevonzzuk az orvos/szülésznő hozzáállását, és együtt alakítjuk ki a helyzeteket. Hangsúlyozom, hogy sokszor minden akaratunk és szándékunk ellenére. Ezzel eszemben sincsen Veronikuszt hibáztatni vagy valami hasonló, itt nem erről van szó, de én eddig az életemben azt tapasztaltam, hogy a dolgok nem puszta igazságtalanságból történnek. Nem hiszek az eleve elrendelésben sem, csak nagyon óvatosan azt akarom érzékeltetni, hogy nem feltétlenül kell egy esetből általános következtetéseket levonni az adott orvos személyére és alkalmasságára vonatkozóan... És bár én nem ismerem az illető dokit, azt sem tudom, hogy néz ki, és nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Veronikusznak akkor, abban a kritikus helyzetben azt mondták, hogy ne nyomjon és ő nem nyomott... Persze, akár az egész szülés leállhatott volna, sőt még akár császár is lehetett volna egy tökéletesen induló szülésből, és egyértelmű, hogy ez a mondat mind szakmailag, mind pedig erkölcsileg rossz, arról nem beszélve, hogy ellentétes azzal, amire a szülészorvos felesküdött, de Veronikusz szempontjából így utólag sajnos vagy nem sajnos mégsem ez a lényeg, hanem az hogy ő erre próbált engedelmeskedni - nem nyomni. És itt igazából az lenne előrevivő, ha ezt sikerülne valahogy feldolgozni. Mert az orvos ott marad a helyén, továbbra is teszi a dolgát, valószínűleg cseppet sem érdekli, hogy Veronikusz azóta is finoman szólva rossz érzésekkel gondol az egész helyzetre és benne két orvosra is, sőt, még a rossz hírüket is terjeszti, szóval ezek a dokikat abszolúte nem érintik. Sajnos. És éppen ezért nem is lehet ezzel mit kezdeni, csak őrlődni rajta. Szerintem ez rossz irány - Veronikusznak - és csak fokozza a megbántottságból és igazságtalanságból adódó igen kellemetlen érzését. Lehet, hogy homályos szófosásnak tűnik, és még bosszantó is, amiket írok, de itt leginkább az segítene, ha nem a dokikkal foglalkoznánk, vagy ha igen, mert annyira komoly sérelmet okoztak, akkor inkább velük megbeszélve, nekik címezve mindezt...

A Bori-Eni témához meg annyit szeretnék írni, hogy azt én is érzékelem, hogy Bori, ugye, nagyon pozitív, vidám, humoros és laza lány, szerencsésen alakulnak a dolgai, vagy, ha nem annyira, akkor könnyedén veszi az akadályokat, simán ott meri hagyni az egy évesnél fiatalabb gyerkőcöt egy hosszú hétvégére a nagyiknál, stb. Irígylésre méltó. Néha. Bevallom, sokszor irígylem ezt a lazaságot, sokszor dörmögök magamban, hogy úúú, ezt azért nem kellene, de hát különbözőek vagyunk, Boginak pedig az a legjobb, amit a mamája ad. Ehhez képest Eninek más az útja, és mostanság igen-igen nehéz. És ha nem is látunk bele teljesen, azért azt érezhetjük, hogy óvatosan kellene bánni a szavakkal... Ilyen helyzetben már pusztán egy laza, felületes kijelentés is fájdalmas sebet okozhat, és ezt, ha kicsit empetikusabbak vagyunk, láthatjuk. Hatszor meg kell gondolni, mit és hogyan, és különösen nem pontokba szedve, szavakon lovagolva, logikusan érvelni. Mert tök mindegy, hogy mi a szándék, leírva mégis csak üres szavak maradnak...
Vendég
 


Reni! Még azt akartam, hogy Iván akkor ezek szerint mostanra alszik egyedül éjszaka???? Szuper! Minden jól alakul (Linda és a Te szempontodból is).
Vendég
 


Vandini!
amint látod elült a vita.
Halgattál volna, bölcs maradtál volna!!!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Esküszöm az lenne a leghasznosabb, ha vagy 2 hétre bezárnák ezt a topikot :roll:
Mindenki a saját sérelmein nyavalyog vagy véresen védi a maga igazát...

LÉPJÜNK MÁR TÚL EZEN!!!!!

Borinak igaza van. A hallgatás a legjobb, amit tehetünk, ha gyökeresen más a véleményünk. Meggyőzni úgysem fogunk ebben az esetben senkit, megbántani, felhergelni annál inkább :roll:


Szt. Imre kh.
Nagyon nyomják, hogy mekkora király egy hely, de igen...sztem is gáz, hogy a dokik fixen bazisok pénzt kérnek a szülésért, de ami a legnagyobb gáz sztem, hogy a vajúdás ott úgy fest, hogy van a vajúdó, ahol ha 10 szülő nő van éppen, akkor 10 nyög és mászkál egymás mellett, míg apukák várják a sorukat valahol:roll: Van akinek ez bejön. Bnőm pl. hazaküldte a férjét, amikor azt mondta a dokija, hogy sehol sem tart, hiába 5 percesekkel jött.
Én viszont igényeltem, hogy Zsolti mellettem legyen akkor is, amikor még "csak" vajúdtam. Nem tudott sokat tenni, csak ott volt mellettem, ült az ágy szélén vagy izet hozott vagy bármi. Örülök, hogy ez a része mind itthon zajlott és remélem most is így lesz...
NAde nem vagyunk egyformák ugyebár....

Timi
Ezer meg egy BOCSI! Én láátam a kérdésedet és tudom is, hogy mi aza Füsti, de mire megírtam a regényemet kiment a fejemből :oops:
Szóval igen, a Vasúttörténeti park a Füsti...

v-Andi-ni
Hát talán mostantól kezd. De nekem az a jobb, ha mellette alszom, mert a gyerekszobai franciaágy matraca keményebb, mint a kihúzhatóé, amin Zsoltival alszunk :wink: Elaludni nem alszik el egyedül! Az még odébb van. TAlán az oviban, ha majd akar maradni alvásra is. Bár volt 2 hét a 2,5 hónap után, hogy aludt újra délután, de már megint nem alszik :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


sziasztok

tegnap ahogy írtam ligetben töltődtem....
és nyomtam a fejembe egy vattacukrot....20 éve nem ettem,,,,hát elég ragacsos :lol:
Kép

jó volt, csak kár hogy tiszta maszat a tó. :shock:

A Tatai úton van a Vasúttörténteti Park ha arról beszéltek...
Oda szokott menni a Mikulásvonat.
Én is épp mondtam Anyunak hogy ott még nem voltunk Encivel, kéne menni. SZóval mondjátok hogy mikor??

Kép
gablaty
 
 


A Füsti az a Vasúttörténeti PArk sztem,ahogy Veronikusz is írta.
J a a Bábanap miatt akartok odamenni? az május 5? az milyen nap? Kedd?

Mert gyereknapkor is vannak jó programok ott ahogy hallottam...
az május 31.? azt hiszem...

Kép
gablaty
 
 


en nem akarom folytatni a vitat, csak annyit irnek, Aproo kerdezted, nem ugyanaz az orvosunk egyenlore ;-), eppen azert kerdeztem a multkor a tied elerhetoseget.

banana
 
 


ja es en sem tudtam hol a Fusti, akartam is kerdezni, csak kiment a fejembol, azota, ugy latom, tobben is irtatok.

banana
 
 


és itt a program is:
http://portal.szuleteshete.hu/programaj ... rvezeseben

békés vasárnapot Mindenkinek!!!!!

KépKép
Kép
gyuzso
 
 


"Mert azért ugye volt itt olyan is, aki nem bánta meg, hogy az ügyinél szült!!! Csak nem tudom ki volt az! Bocsi! Jelentkezzen!!!!"
Tényleg, volt ilyen, emlékszem. Ki is volt az ügyeletes? És hogy is beszélt róla utólag a szülő nő?

Sokféle történet van itt.

"csak kérlek titeket, hogy itt ne legyen vita"

"A hallgatás a legjobb, amit tehetünk, ha gyökeresen más a véleményünk. Meggyőzni úgysem fogunk ebben az esetben senkit, megbántani, felhergelni annál inkább"


Azért emlékeztetnék, hogy itt egy új topicoló kérdezett valamiről (ti. ügyeletesnél szülés).
Válaszoltak rá valamit.
Én meg mást válaszoltam rá.
Aki kérdezett, annak válaszoltam, senkit nem akarok meggyőzni semmiről, mindenkinek a saját útját kell járnia. Ehhez joga vaninformálódni. Akár itt is.

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Sziasztok!

Én befejeztem mindennemű vitát!!! Ne szólj szám nem fáj fejem!!
Renátával értek egyet....LÉPJÜNK MÁR TÚL RAJTA!!!

Cukorfalat!

Köszi....és nagyon örülök!!!! :lol: :wink:

A Többieknek-Mindenkinek köszönöm az infókat a Füstivel kapcs! Utánanézek! :wink: :lol: 8)

És akkor...talán jobb kedvre derülünk/derültök!!!

Megkésve bár....de azt hiszem, most ez jól jön... :roll:

Ilyen volt....a piros papagáj tulipánom... :wink:

Kép

...a legszebb nárciszom... :wink:

Kép

....és az egész! :wink:

Kép

Szép estét Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


EMESÉNEK!!! :lol: :wink:

Kép

Kép

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Memme
Én meg arra emlékeztetnélek, hogy te szemezgeted ki itt a mondatainkat és magyarázod hozzá az okosságot (már bocs). Ha a kérdezőhöz intézed a mondandódat, akkor azt tedd egyértelműen! Ha nem így teszel, akkor nyilván mindenki a saját idézett mondatára írt választ magára veszi. Asszem ez logikus.
És bocs, de bármit is írsz, világít, de nagyon, hogy neked vida doki szent és sérthetetlen, ahogyan a választott szülésznőd is. Úgy véded őket, mintha a családod lennének! Egyrészt oké, neked ez az álláspontod, fontossági sorrended, nézeted...elfogadtuk. DE egy kissé úgy fest mostmár, hogy ránk akarod erőltetni a véleményedet! Mindezt abból érzem, ahogy kiemelsz és magyarázol mondatokat...vég nélkül. Mostmár szinte nincs is másfajta hozzászólásod....
Ez volt az utolsó, amit ezzel kapcsolatban írtam. Már ezt sem akartam, de kicsit sok volt már. Akárminek is szántad amiket írtál, abszolút vitába hívó volt.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Timi
Minden virágod gyönyörű!!!! Gondolom neked is, ahogy nekem is, az utolsó kis virágszál a legszebb, főleg a kis kalapsapiban :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


szépek a virágok!!!!

tegyetek még fel képeket!!!

Kép
gablaty
 
 


Gabi,
innen már nincs visszaút, szép lassan jön a limo por, piroskakas nyalóka és a téli fagyi. :D Remélem, jól mulattatok! :D
Tigrincs,
mintha Jázminra öntötték volna a cuccokat :D! És tök jó érzés, köszi a képeket.

Kép
Kép
paklincs
 
 


Veronikusz!
Egyet értek Veled. Igazad van. Baromi hülye vagyok, hogy megírtam a véleményemet. Ígérem, ezentúl nem teszem. Jó éjt!
Vendég
 


Na én akkor most bölcs maradok… legalábbis a mondás szerint. 8)

Kéééretik ünnepelni! Kristóf szobatiszta!
Kukacmizéria (teljesen rendben) óta szól is, teljesen tudatosan. „Poo-poo” - így hívja. Egy hete a reggeli pelus is száraz. Imádom! Ő meg teljesen büszke magára.
Amúgy hiszti a köbön, dacol ezerrel, nem tudok rájönni, hogy a NEM szónak melyik részét nem érti, mindent csak azért is vagy csak azért se…
Ha valaki tudja a „megoldást” vagy van valami jól bevált módszere, léccci-lécci, mert őőőszülök. Az „ott repül a kismadár” valahogy nem mükszik, vagy én nem vagyok elég meggyőző, de hogy MINDENT minimum tízszer mondok el és juszt se vagy csak azért is… Ááááááááááááá… Help meeeeeeee!

Tigrincs gyönyörű Jázmin bébi!
És a kerted is! Én az idén liliomban utazom. Majd fotózok ha nyílik.

Gabi ééédik vagytok azzal a vattacukorral. Örülök, h megvagytok. Tudod, hogy kb 15 percnyire lakunk egymástól!? :wink:


Végül meg (csak nem bírom ki…) „Nem az a baj, AMIT mondasz, hanem az ahogyan. Azért vagyunk, és azért hívnak minket családnak, hogy megoszthasd az érzéseidet, fájdalmaidat és legyen hol tombolnod, ha fáj… „ Ezt Anyukám mondta nekem párszor már az életben. Most valamiről eszembe jutott.
Húúú, de „bölcs” vagyok. Inkább megyek. Jó éjt.

Kép
vkbrigi
 
 


Tigrincs!
nagyon édes Jáz baba! mennyi haja van! :shock: :D vagy csak azért látszik soknak, mert nem szőke? :lol:
A kerted meg csodaszép. Ha ilyet látok mindig vágyom egy kertre. :D

Gabi!
szépek vagytok! :D vattacukor :lol:

VkBrigi!
WOW!!! ez extra nagy teljesítmény. A fiúk TALÁN később jutnak el ide. :D Hatalmas nagy pusza a nagyfiúnak! tényleg fantasztikusan ügyes :wink:
idézeted: igazad van :oops:

akik meg 7végén jártak valahol, rakjanak fel pár képet!!! :D

Bori!
15.30 körül játszik neked egy Ugocsa utca???? :lol: :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 10:56-kor.
Vendég
 


Jó reggelt lányok! Előkerültem....... :oops: :lol:

Vagy 3-4 hétig nem volt net, igaz két hete már van, de annyira elszoktam tőle, állandóan úton, udvaron, játszótéren, kertészkedünk - szóval ebben a jó időben ( bár ma igen hideg van ) nem ülünk bent és így is mindig kevés a nap 24 órája.


Képeket néztem :lol: ollllyan szépek és csibészen és nőnek, hsz-eket ( uccsó két oldalt ) átfutottam - csak néztem, nem szólok semmit........

Brigi: nagyon ügyes Kristóf, büszke lehetsz rá! Mi még majdnem sehol, szól ha bekakilt vagy néha előtte is , de VELEM nem hajlandó bilire ülni ( bébiszitterrel már nem egyszer sikerült) Kicsit parrantok, mert ősztől ( REMÉLEM!) ovi! Jó, addig még itt a nyár és remélem pikk-pakk lekerül a pelus.

Andi: bölcsihez Nektek is gratula, hááát nem lesz könnyű az elválás, de jó lesz nekik. ( remélem )

Gabi: ((((()))))) Jó, hogy így állsz a a dolgokhoz!

Eni: sokszor gondolok Rád! +++++++++++++++++++++

Jaj, valamelyik nap iwiweztem és láttam Györgyi kislányáról új képeket. Olyan szép az a kis nőci! ( jázmin )

Tigrincs: mit szólt Adri a ruhákhoz?

Kép Kép Kép Kép

Heni

Kép

Kép
cancan
 
 


Renáta,
egyrészt szememre hányod, hogy "szemezgetek" mondatokat, másrészt kéred, hogy ha a kérdezőhöz intézzem a mondadómat, akkor tegyem egyértelműen. Ennek a két elvárásnak nem tudok egyszerre megfelelni, némileg ellentmondanak nekem.
A többire már válaszoltam, de nem idézem még egyszer, mert megint megkapom, hogy szemezgetek.

Választott orvosom és szülésznőm nem szorul védelemre, ha valakinek kérdése volna hozzájuk, fellehet nekik tenni. Mint mindenkinek a kórházban.

Egyébként amikor pl. Bori vagy Tigrincs beidézett mondatokat és kérdezett hozzá (ami más topicokon bevett dolog, mert technikailag megkönnyíti, nem kell visszaolvasni), akkor nem volt az olyan gond.

De ez már nem az együttgondolkodás része, így hát valóban nemérdemes többszót vesztegetni rá.

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Emese!

Lesz még több is!!! :lol: Csak nem akartam egyszerre az egészet!! :wink:

Heni!

Mindegyik nagyon bejött Neki!!! :lol: :wink: Egymásra vette fel őket, hogy egyszerre rajta lehessen mind!!! :lol: :lol: Nagyon viccesen nézett ki :lol: :wink: ......csak fotózni nem engedett! :? Pedig szívesen küldtem volna Neked is képet!! Na majd legközelebb! :roll:

Lillus!

Ezek az időpontkérések!!!! :evil: Mintha a fogukat húznák...!!!! És mintha mi szülők "hobbiból" kérnénk ezeket!!! :shock: :evil: :roll:
És igen....már 3 hónapos!!! :shock: :lol: Pedig még csak nemrég született!!! 8) :roll: Szerdán oltás hegyek! :?
Remélem Bogival minden okés lesz ma!!! :wink: Majd írd meg! Köszi!

Adri!

Héten valamelyik nap? Beszéljünk! :wink: Szerda-csütörtök kilőve. Kedd vagy péntek. Melyik legyen? :wink:

Vero!

Ha kertészkedni vágysz, gyere nyugodtan!!! Én megvárlak vele!!! :lol: :twisted: :wink:
Jáznak van haja, de közel sem annyi, mint Adrinak volt!!! :wink: :lol: Majd bogarászok képet! :wink:

Renáta!

Hát igen.....mégis csak Ő a legszebb virágom!!! :oops: :wink: :lol: Na meg a hétördögfióka Nagy!!!! :lol: :wink:
Délután megy a levél! :wink:

Brigi!

Akkor várom már a liliomok virágzását! :wink:
Az idézet amit írtál, az nagyon jó és igaz. Csak annyit hozzá, hogy a saját család az kicsit más, mint a szájber!!!
Itt azért talán kétszer is meg kell gondolni, hogy MIT és HOGYAN mondasz!!! Bárkinek is!!! :oops: :roll:

Egyébként, meg lehet, hogy annak van igaza, aki csak hébe-hóba néz be!!! Ez már fájdalmasan gyötrelmes, ami itt folyik!! :shock: :? :evil: Remélem nem kezdődik előlről!!! (vandi-vero) Ugye nem?!?!?! :oops: :roll: Kéééééééérleeeeeeek Benneteket.....Mindenkit!!!

Na mentem etetni!!!

Szép napot Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Tigrincs!
:lol: ez jó! tudsz élni!!! :lol: én kertészkedek, te meg gyönyörködsz! :lol: :lol:

Heni!
azta de nagyfiú lett Beni fiú!!! :shock: :D tök jó titeket is látni!!! :wink:

és milyen kicsi a világ! :lol: ki satufékezik le az orrom előtt és köszön rám a Campona parkolójában ma????? 8) ApróZsó :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Sziasztok!

Vkbrigi: Hatalmas gratula nektek, de közben irigykedem is egy kicsit, mert Viktor szóba se áll a bilivel :cry: de éjszaka felkeltett, hogy " Bepisiltem Anya!" A Hiszti és dacolás nálunk is megy :oops: :oops: :oops:

Tigrincs: Nagyon szép a kislányod :lol:

Heni: Jók a képek, és milyen nagyok már ők is :lol:

Gabi: Aranyosak vagytok együtt Encivel :lol:

Rólunk csak annyit, hogy ma már túl vagyunk egy 5perces hisztin aminek alvás lett a vége :oops: 8)

Teszek fel képeket én is.
Szép napot mindenkinek.
V
Kép Dédivel
Kép Figyelek Anya!
Kép Itt is van valami!
Kép Amit találtam mind megeszem:)

valentina
 
 


Lányok!
mostak itt ki valaki babójának a könnycsatornáját??? mikor indokolt ez??? nagynéném ezzel szekál. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Sziasztok Lányok!

A mai munkaidőm elment a topic olvasásával, de úgy éreztem, ezt fontos elolvasni. Most az egyszer örülök, hogy eddig nem jutottam géphez, mert asszem túl korán szóltam volna, és olyat, amit nem kéne, vagy később megbánok. Mostanában sajnos hajlamos vagyok erre, de erről majd asszem máskor.

Valentina!
Ha szól, hogy bepisilt, az már tök jó!!!!

Brigi, gratulálok!

Kertészkedőket irigylem, most nem tudtam gazolni a közös udvaron sem. Én régen egy ízig vérig városi lány voltam, utáltam minden kertes dolgot, de mostanában megszerettem az ültetést, ápolgatást, molyolást.


És akkor néhány gondolat, kifejezetten nem vita jelleggel, hanem csak gondolat, aki akarja, ugorjon :

" Egyetértek azzal, aki szerint a születés és a szülés milyensége fontos dolog, de azért nem ezen múlnak a legnagyobb dolgok! "

Mások vagyunk, én azt gondolom, hogy a gyerekem, de a magam számára is legfontosabb dolgok múlhatnak rajta.

Mivel Benénél 18 hetesen tudtam, hogy császár lesz, és onnantól kezdve mindenki nagyon sajnált engem és a gyereket, hogy milyen szörnyű élete lesz, mert nem tud rendesen megszületni, és az milyen fontos, stb... nos, utánajártam ennek a manapság nagyon divatos nézetnek. És hát persze, fontos a születés milyensége, meg hogy szopik-e vagy sem, stb. DE mások szerint ezek is csak epizódok az életében, amik hozzátesznek hozzá, de sok más területen is megtanulhat küzdeni, előrejutni, sikeres lenni stb... Én ebben hiszek.

Orvosválasztás: én egy furi szerzet vagyok. Egyrészt nagyon vágyok egy bizalmas, jó orvos-beteg kapcsolatra, másrészt én magam nem feltétlenül mutatom ezt, amikor találkozunk. Kellően távolságtartó vagyok, ha ő gyors, én is gyorsan lerendezem, és az előre eltervezett kérdéseimet is elfelejtem, vagy nem tartom ott helyben fontosnak, majd utána meg sajnálom, hogy nem tettem fel. Nos, ez aztán nem az orvos hibája. Persze kereshetek olyan dokit, aki ezt előre tudva mégis kifaggat, de hát azért ezt végképp nem várom el. Azért persze mégis váltottam, és kerestem, de magamat is ismerve nem voltak illúzióim. A második dokim azért beszédesebb volt, és ez már segített, illetve vele a humorral találtunk jó hangot, és végül nagyon meg voltam az egésszel elégedve. De egy példa. Villő születése előtt igyekeztem készülni, hiszen az utolsó pillanatig nem volt kizárva a természetes szülés. Bennem rengeteg félelem, gát, iszonyatosan féltem a szüléstől, miközben nagyon kiváncsi is voltam. Megkerestem egy szülésznőt, időpontot beszéltünk meg, és nagyon sokat vártam az egésztől. Csakhogy odamenve nem vágtam bele a kérdéseimbe. Ő mégis remek emberismerő módon a végén megkérdezte: Tünde, maga fél a szüléstől? És ekkor elkezdődhetett volna, csak már nem volt rá idő... És hát bizony ez megint nagyrészt rajtam múlott. Nem kellett volna másnak mutatni magam, mint ami bennem van. :(

És még egy anekdota, ami a kitolásról szól. Anyukám a húgomat a Kútvölgyiben szülte. Az említett főorvos (akkor még persze nem az) volt a dokija. Már akkor sem nyomhatott, amíg az illető nem ért be... Anyám erre: "nem szar ez, hogy visszatartsam..." DE visszatartotta, és megvárták a dokit... Igaz, akkor még az is nagy szám volt, hogy oldalt fekve vajúdott, és nem hanyatt.

mtunde
 
 


Ja, és ami kimaradt!

JÓL-LÉT alapítványt én is szívből ajánlom, minden szolgáltatásukkal. Velük készítettem interjút minap, és majd olvashatjátok is az első számban! (ami éppen címlaptervezés alatt van!!!) Nagyon hasznosak!
Azt nem tudom, mennyi munkaajánlatuk van, de sok minden egyébben is tudnak segíteni!

mtunde
 
 


sziasztok


Brigi nem semmi a fiad milyen ügyes!!!!!! hatalmas gratula neki!!!
igen, közel van Dunakeszi. összefuthatnánk néha :D

majd később jövök, most bénázok vmi fotót az önéletrajzomhoz, mert ugye azzal kérik....és hát elég nehéz egy "normális arcképet" összehoznom.
A jól-lét-et megnéztem sajnos nem sok állásajánlatot találtam :cry: de ez nem az ő hibájuk....amúgy hasznos oldal....ugyhogy várom Tünde a munkádat :lol:

Kép
gablaty
 
 


Tünde ha majd ráérsz veled is jó lenne talizni :lol:

Kép
gablaty
 
 


no komment :lol:
Kép
segítek naqypapának cipelni a slagot.
Kép
dobolok és apa büszke rám
Kép
csokiskeksz evés után
Kép
snooopy
 
 


még rakok fel 1-2 ligetes képet......

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
gablaty
 
 


Sziasztok!

Gabi, igen, persze!!! Már a fejemben van, hogy találkozzunk!

mtunde
 
 


Sziasztok,

csak meg akarom veletek osztani, hogy milyen levelet kaptam. Írtam a Libero-nak, hogy lesz a Bábanapon szopis sátro, és segítenének-e, hogy minden méretből néhány pelenkát adnának-e, ha valaki pelus nélkül érkezik, nehogy bajban legyen. Tehát nem kereskedelmi mennyiséget kértem, csak néhányat. Tudjátok, nagyjából szűk egy csomagot, csak olyat nem lehet kapni, hogy minden méretből néhány legyen benne, mert amúgy nem egy összeg.
Hát visszaírták, hogy sajnos nem áll módjukban támogatni a rendezvényünket. Elképesztően kicsinyes! nagyjából a kereskedelmi ára néhány ezer forint. Úgyhogy erről is jusson eszetekbe a Libero meg a Libero-klub, mint olyan.
Remélem, sokatokkal találkozni fogunk a Füstiben.
Szeretettel: Rita
nováky_rita
 
 


Veronikusz
Nekem azt mondta a doki, hogy csak akkor kell kimosni, ha folyton becsipásodik neki és a kamillázás meg a szemcsepp ellenére sem javul. A kötőhártya miatt kérdezed?

Gabi
Hol van ez a játszótér? Én csak egyet ismerek a Ligetben, de ez nem az. Amin ti voltatok, az Állatkertnél van? Ott van egy nagyobb játszó asszem...Én azt ismerem, mai a Felvonulási térhez esik nagyon közel, a 70-es troli vonálán.
Vattacukor...nyaminyaminyami :)

Rita
Tényleg nagyon gáz ez a Libero ügy! Bár sajna nekünk ez az egy pelus vált be az első időkben, amíg csak szopi volt....
Bábanapra pedig megyünk :wink:

vkBrigi
Kristófnak gratula a szobatisztasághoz!

Orsi
Hogy vagy???? Kolos-képek :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Renáta, köszön kérdésed, megvagyok, de reggel-délelőtt elég sz@r semmire nem vagyok használható.
olyan rossz érzés, h Kolos nem tudja miért nem veszem fel, anya miért csak fekszik, néha néha játszik vele... :oops:
remélem minél hamarabb túlleszek ezen.
közben a szülésznőt aki kolosnál segített megkerestem iwiw-en és kérdeztem mit ajánl hányingerre. mondott vlmi homeós bogyót, remélem használni fog.

mikor is lesz ez a bábanap, és mit kell róla tudni??? kicsit lemaradtam.. :oops:
snooopy
 
 


Május 5. Vasúttörténeti Park /Bp. XIII. Tatai út/

délelőttől délutánig.
Játszótér, néznivaló, és sátrakban mi magunk, bár lazán a továbbképzésben is benne vagyunk.
Délután a bábadíjat adjuk át.
Családonként 500 forint a belépő, ami tényleg jelképes összeg.
Gyertek, én ott leszek, Rákóczi Ági is, lehet, hogy a Zachár Erika is, el szokott jönni... néha be-benézek a továbbképzésre is.
Szeretettel
nováky_rita
 
 


Reni!
semmi különös nincs vele, csak a nagynéném paráztat. :twisted: mindig kényszert érze, hogy valami "okosat" mondjon. Most épp ez a heppje. :twisted: :oops:
Doki nénit ma felhívtam és azt mondta, hogy felejtsem le. Lehet hogy majd egyszer lesz rá szükség, de biztos nem most. :lol:

Ja! volt két kötőhártya-gyulladása, de elmúlt. Néha van hogy csipás, de hát ki nem csipás reggel!? :lol: De szerintem ezek mind a NORMÁLIS KATEGÓRIÁBA tartoznak. :D azért ma rákérdeztem :D

fúúúú Lányok! teli hold volt múlt éjjel? vagy mi a túró??? alig aludtam 2 órát. Férjem is elment hajnali 1-kor azzal, hogy nem tud aludni. A lányok is fent voltak. Trióban mentünk éjjel pisilni ... ah! :shock: este nem kell majd altatni :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?