Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

én még új vagyok itt. elvileg nekem is decemberi babám lesz. lenne egy kérdésem hozzátok, illetve aki szed külön B 6 vitamint. ma eddig az első nap hogy nem vettem be, legalábbis eddig még az elevitet, ugyanis már attól is, meg előtte a gravidától is egész nap hányingerem volt, most eddig nincs, hogy nem vettem be. viszont szeretnék akkor legalább külön folsavat, meg B 6 vitamint enni, mert úgyis van itthon, meg magnézium is. kétféle B 6 vitaminom van itthon, mindkettő 20 mg-os, az egyikhez van betegtájékoztató is, és az van rajt, hogy terhes és szoptató anyáknak történő adagolására vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre, ezért óvatosságból a készítmény alkalmazása a napi maximális 2,5 mg adagnál nagyobb mennyiségben nem ajánlott............

na ez nem hangzik túl biztatóan... és hatóanyaga tablettánként 20 mg. szóval nem értem. pedig ha jól tudom, ezt szokták ajánlani napi több szemet is. aki esetleg használ ilyent az is 20 mg-os? vagy ebből létezne külön terheseknek?

előre is köszönöm ha valaki tudna nekem ebben segíteni.
loni
 
 


Már régen jártam itt, és most nincs is időm visszaolvasni, pedig olvasom amikor tudom, de egyszerűen annyit írtok, hogy nem tudom magam utólérni. :D
Ma voltam az első uh-on. Még a doki nem látott babát, csak a terhességet állapította meg (5+2 vagyok). Azt is csak hüvelyi úton tudta. Két hét múlva kell mennem legközelebb, azt mondta, akkor már szívhang is lesz. Főleg azért mentem már el most, hogy kell-e és miket szednem, mert én még semmit nem szedek. De azt mondta, hogy nem szükséges, a lényeg, hogy egészségesen, vitamindúsan táplálkozzak. Azért ajánlotta az elevitet, gravidát, vagy valamelyik hasonló vitamint és a folsavat, de csak mert rákérdeztem.

Szia Loni! Nekem hasonló tüneteim voltak a hányingert illetően. Az előző terhességnél elevitet, magne B6-ot és folsavat kellett szednem. De én alig tudtam bevenni belőle, talán egy héten 2-3 alkalommal, mert nem bírtam, rögtön ki is jött, öklendeztem tőle. Így mondta a doki, hogy azért legalább a folsavat próbáljam, mert az a legkisebb az talán könnyebben lemegy. És majd ha elmúlik a hányingeres időszak, akkor szedem tovább a többit is ugyanúgy. Aztán így is volt. Szerencsére nem lett belőle semmi gond, hogy nem minden nap vettem be. Te hányadik hétben jársz egyébként?

Kép
Kép
szunyi77
 
 


Szia loni! Én így külön magamtól nem mernék összeválogatni vitaminokat. Én tuti megkérdezném a dokimat, ha máshogy nem, telefonon. Azt tudom, hogy Nekem a magneB6-ból, ami tablettánként 48 mg magnéziumot tartalmaz, a terhesség vége felé az utolsó 3 hónapban napi 4x2 szemet kellett bevennem. De fenyegető koraszülés-gyanúm volt. De ezt semmiképp nem ajánlom és igazából tanácsot sem tudok adni, csak annyit, hogy csörgesd meg a dokidat hétfőn.

Valaki kérdezte a Sony fényképezőgépet. Nem tudom "mire" szeretnéd használni a gépet, az alapján szükséged van-e manuális beállítási lehetőségekre és ha igen, milyen szinten és konkrétan mire, esetleg elég lenne-e a kompakt gép. Ahhoz, hogy az ember megtalálja a felhasználó konkrét igényeihez igazodó gépet, részletesen is ismerni kell a fényképezési kultúráját. Ezért van egy márkán belül és árkategóriában ennyi féle gép, hogy mindenki igényeihez igazodhasson.
Sajnos konkrétan nem tudok tanácsot adni, se ezek ismeretét nem tudom és nem utolsósorban már 3 éve "kiestem" a munkából és azóta egy egész digitális világ fordult meg. Annyira mélyrehatóan mióta itthon vagyok természetesen nem követem a tudomány állását mint mikor dolgoztam. Inkább kihasználom az itthoni időmet, hogy a gyerekeimnek szenteljem magam, mert ez az idő róluk, nekik szól. Na, meg igazgatom kis vállalkozásunkat.

Á, én nem rakom, nem küldöm be sehova a fotóimat! Csak itthoni gyönyörködésre vannak! :D Én is szeretem a természet alapú képeket, főként az állatvilágot. Az ember és az állatvilág viszonyulását, kapcsolatát, szimbiózisát megörökíteni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 

 
 

Szia Szunyi77!

Én múlt hét kedden voltam ultrahangon, ott a doki azt mondta először hogy 4 hetes lehetek akkor az adataim alapján ami 7 × 12 × 8 mm-es petezsák volt. majd hozzá tette hogy 4-5 hetes. de még így is kicsit megijedtem, nem is kicsit, mert én többnek számoltam. szerintem akkor már 6 hetes körül kellett hogy legyek, bár csak hasi uh-n nézett. most pénteken volt egy hónapja hogy halvány pozitívat teszteltem, úgyhogy már szerintem legalább 7 hetesnek kéne lennem. de jövő héten megyek megint uh- ra úgyhogy akkor majd kiderül.
loni
 
 


Köszönöm neked is a választ Pókica! múltkor megkönnyeztelek rendesen hogy most akkor mi lesz a kisbabával, aztán meg nagyon örültem hogy ilyen rendes férjed van :)

na majd akkor jövő héten úgyis megyek dokihoz, rákérdek, mert ezek aztán maguktól nekem még semmilyen gyógyszert nem mondtak. pedig első alkalommal azért mentem, mert egy ici picit volt egy kis rózsaszínes vmim, de annyi hogy azt más észre se vette volna, én meg egyből azt hittem hogy itt a vég... persze az orvos nem látott semmit, hát hogy is látott volna, azt csak az én röntgenszememmel lehetett látni, és arra se írt semmit, pedig én tudtam volna neki ajánlani hogy mit kell erre írni :lol: úgy aggódom hogy nehogy valami baj legyen, hogy mindenki aki tud a babáról hülyének néz ( kemény 2 ember :) ) itt van mellettem három pohár egyikben gyömbér tea - hányingerre, másikban hidegvíz - szintén hányingerre, harmadikban meg palástfű tea asszem- az meg állítólag segíti a beágyazódást, csökkenti a vetélés kockázatát. de mind borzalmas ízű!!! kiv a víz :D úgyhogy az előtt le a kalappal akinek ettől a gyömbér teától nem lesz hányingere! :)
loni
 
 


Loni, a gyömbéres teához volt szerencsém... párom nagy lelkesen hozott nekem, meg is csinálta, orrom alá dugta, mondván hányinger ellen... háát, én még a szagától is majdnem kitaccsoltam ott helyben. :) Azóta ő issza. :)
Nekem a hideg, szénsavas víz kortyokban szokott használni.
Vendég
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok :) Egy ideje már olvasgatlak titeket, most már szeretnék írni is. Van még hely számomra is? :)

Üdv, Anita
Vendég
 


Most kicsit visszaolvasgattam, amik időközben kimaradtak...
Többen kértétek az iwiwen a bejelölésemet.
Ne haragudjatok, de én nem vagyok híve ennek a mindenki lássa milyen kapcsolataim vannak, kiket ismerek, hogy nézek ki, licitáljuk túl a másikat, ember leinformálhatósági oldalnak.
Valahogy úgy érzem magam a bankkártyás, apeh által még a pontgyűjtő kártyát is vizsgáló, lassan személyi chipet hordó és az ilyen oldalak által közösségfelmérő eszközök, tevékenységek hatására, mint a számkódos, dolgozó birka. Amit muszáj azt muszáj, de én önként, dalolva inkább nem "fekszem a kés alá".
Elnézést mindenkitől.

Ma nagyon kihalt a fórum, látszik otthon vannak a gyerekek, dolgozó apukák. :D Az én férjem elment horgászni, mi most nem mentünk Vele, majd jövő héten. Már alig várom, hogy lefeküdjek, pedig egész nap nem csináltam mást. :wink:
A jó hír, hogy ma tudtam ebédelni és vacsizni is, nem volt olyan vészes a hányinger. Bírnám, ha már csitulna! :)
Na jó, megyek fürdetni, jó éjt!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Szia Anita! Majdnem egyszerre írtunk. :D Még szép, hogy van hely! :D Mesélj magadról. Hanyadik baba, hány hetes vagy, voltál-e már dokinál? Oké, egyenlőre ennyi. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Pókica! Nagyon kedves vagy, köszönöm :D
Első baba lesz, ezért aztán extra nagy az izgalom, és az ehhez társuló para, bár gondolom mindez a nemelsőnél is megvan :D Ma vagyok kereken 6 hetes (december 19-re várom), dokinál pedig sajnos még nem voltam, 30-án, csütörtökön megyek :)
Vendég
 


A parában nem vagy egyedül, nálam minden gyereknél több jut belőle, mert mindig arra gondolok, hogy" nem lehet olyan mákom, hogy Ő is egészségesen szülessen!"
A csütörtök már mindjárt itt van, jó az időpont, addigra már remélhetőleg lesz szívhang is, hacsak nem később fogant. :wink:
Még egyszer örülök Neked (is), most már lépek, mert nekem még hajat is kell mosnom, aztán szopiztatni, hmmm, nem egyszerű. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Loni,Anita : üdv közöttünk!Én dec 18-ra várom,úgyhogy kb egyidősek vagyunk Anita!Jó kis csapat ez,majd meglátjátok! :D

Pókica : a derekad jobban van már?Nekem az előző terhességem 7.-8. hónapjában fájt,de akkor kegyetlenül!Este alvás helyett általában sírtam a fájdalomtól! :cry: Remélem most nem lesz ilyen fájdalmam!Jó étvágyat! :D

Csillag :Jó hogy nálatok a párad megmaszíroz..az enyém nem nagyon szeret sajna,pedig most nekem is jólesene,mert fáj a hátam(mostam,főztem,sütöttem,füvet nyírtam,kapáltam,öntöztem,
gyerekeket etettem,vacsit csináltam...bassz..s még olvasni is sok!)Szóval most fáj a hátam!

Fmelinda
: Németh Zsolthoz járok...!Nála szültem az első fiam...emlékezett is rám..,lehet azért mert akkor elég keveset adtam!Viszont most nincs orvosválasztás! :cry:
[b]

Megyek nézem a párommal és a naffiúval a Jamie és a csodalámpát!Jó éjt mindenkinek! :D
Vendég
 


Pókica! Én is ettől félek, meg tartok nagyjából mindentől :D
Nagyon remélem, hogy lesz szívhang, ezért próbáltam ilyesmi időpontot szerezni, azt hallottam, hogy ez nagyjából már megfelelő :) Addig nem is akartam írni, amíg nem voltam dokinál, de nagy volt már a kísértés, nem tudtam ellenállni :) Most azt határoztam el, hogy vonalzóm nem lesz csütörtökig ... ezt igyekszem tartani ;) Bár tudom, hogy nem ezektől a dolgoktól függ az, ami a félelmem ..

Tulipános! Neked is köszönöm a kedves fogadtatást :) Azt már látom, hogy nagyon jó a csapat, ezért nem tudtam megállni, hogy ne regisztráljak ma közétek ;)
Vendég
 


anita
Szia.
Nekem már a 4. babám lesz, de mindegyik várandóságom más és más volt.
Van egy 14 éves (júniusban tölti), egy 11 éves, 4 hónapos babám (májusban tölti) és most várjuk a 4. babát, bár nem mostanra terveztük, de így alakult.
Üzenj, ha valamiben tudok segíteni neked.
Móni.
manocskak
 
 


Helló csajok!

Kedden megyek Uh-ra szurkoljatok!

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


Móni! Gratulálok, szép nagy család vagytok :)
És köszönöm, biztos lesz majd egy-két bugyuta kérdésem, ahol nagyon jól fog jönni a te segítséged is .. :)

Most megyek Lányok, ha valaki jár még erre, akkor további szép estét, jóéjszakát :)
Vendég
 


anita
Nagyon szívesen bármikor. :D
Van amikor a legjobb tanácsokat innen tudod, majd megtanulni a többi kismamától.
manocskak
 
 


Sziasztok!

Látom, vasárnap kicsit pang a fórum, nem is csoda.. én is leginkább a tanulással voltam elfoglalva ma :? Olyan szép idő van, el is megyünk sétálni egyet :)

Móni! Igen, ezzel én is egyetértek, ezért is örülök, hogy van ilyen topic, mert biztos, hogy innen több hasznos információhoz, tanácshoz jutok majd, mint mondjuk egy védőnő által :)
Vendég
 


loni, manocskaka, anita!Udv koztunk, irjatok mindig minden fejlemenyrol, ami persze nem csak a dokit jelenti :)
lanyok, bocsi mindenkitol, aki mar kuldott nekem kepet...kerek egy kis turelmet, mert penteken delben elszallt az internetem, ugy nez ki, egy darabig nem is lesz, most anyospajtastol irok, de itt betarcsazos van, majd megorit, csak latni akartam, hogy minden Ok-e.
A hatfajst kerestem sok helyen, desehol nem talaltam erre utalast igy a kezdeti tunetek kozott...viszont tavaszi idoszakban, foleg nagy idovaltozaskor gyakran megesik, ez miatt szerintem ne aggodj POkica :):)

Kép
pumipumi
 
 


Szia pumipumi! Aranyos vagy, hogy utánanéztél nekem, köszi szépen. :P
Már nem fáj annyira, csak fekvéskor érzem, de nem annyira. Ennek nagyon örülök.
Ma már megint tudtam enni. Csak reggel volt borzasztó hányingerem, de délben már csak émelyegtem és az éhség nagyobb úr volt, így megettem egy jó nagy hamburgert! Istenem, de jól esett! :D
Endaaj! Persze, hogy szorítunk, ez természetes! :wink: Most már lesz szívhang is és "óriási" babóca fog integetni! :lol: De addig remélem még "beszélünk" és jössz ide hozzánk!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!
Ma találtam rá a fórumra, és próbáltam visszaolvasni az egészet, de még nem sikerült. :shock:
Szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Mi már két éve várunk a babánkra, túl vagyunk két inszemináción, és most márciusban volt a 3.lombikunk. A 2.lombik is sikeres volt, csak sajnos a babának a 10.héten nem volt szivhangja, igy missed ab lett a vége :cry:
De most nagyon boldogok vagyunk, mert hétfőn voltam uh-n,és akkor 4,3mm-es volt a babánk, és csak úgy dübörgött a szive. Lassan kedzem elhinni,hogy a párommal végre nekünk is lehet kisbabánk.

Gratulálok minden kismaminak, és igyekszem majd sűrűn benézni hozzátok!

Kép
she76
 
 


Jövök én csak írni nincs időm, mert drága kisfiam egyből szabotálja az akciót :lol:
amint leülök a gép elé rögtön megtalál és rángatja a nadrágom :shock:
most éppen az apjával fürdik így egy kis időm van, de már mennem is kell.

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


sziasztok

nemrég derült ki, hogy várjuk a második babánkat, pedig az orvosom nem sok jóval kecsegtetett, mivel két éves lánykámat még mindig szoptatom. Aztán mégis megtörtént. Még nem voltam dokinál, de úgy saccolom decemberi baba lesz - ezt nehéz kiszámolni, mivel szülés óta nekem nem állt vissza a rendszerem -.

Pókica! olvastam még te is szoptatsz - elnézést ha más is de elkerülte a figyelmemet -. Kérdésem az lenne, hogy hogy bírod, nem érzékeny a mellbimbód, és az orvos mit mond rá??? Bocsi, hogy így lerohamoztalak a kérdésekkel. Én néha már úgy érzem nem megy tovább, próbálom magyarázni a kicsinek, hogy fáj, de ő követeli.... És félek, hogy nem fogom bírni és baja lesz a pocaklakónak....

Stella
stella2007
 
 



Stella, She! Gratulálok a babákhoz :)
She, én majd csütörtökön megyek UH-ra, és eddig eléggé tartottam tőle, hogy esetleg nem lesz még szívhang, de a te példádból kiindulva akkor bizakodó vagyok :)
Vendég
 


Jó reggelt!
Stella még én is szoptatok. Nekem azt mondta a doki, hogy normál lefolyású terhesség mellett lehet szoptatni. Az megint más kérdés, hogy szerintem, ha a szoptatás már valamelyik félnem kellemetlen, akkor abba kell hagyni. De ez csak az én véleményem. Sok anyukától azt hallottam, hogy csak úgy tudták leszoktatni a gyereket, hogy egyik napról a másikra elvették. Na ettől a naptól én is félek :lol:

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


Sziasztok!

Nekem sem volt netem egész hétvégén, és én is már annyira kiváncsi voltam rátok! De látom mindenkinél minden okés.

Üdv az újaknak!

She! Azt hiszem mi ismerjük egymást egy másik fórumról. Örülök, hogy ide találtál. Ugye Tapolcára jársz te is? Mikor kell legközelebb menned? Én ma megyek délután 2-re! Már nagyon izgulok!
Vendég
 


She! Neked mikor volt a beültetésed? Én úgy emlékeztem hogy több idő volt köztünk! :)
Vendég
 


Sziasztok, üdv az újaknak!

Ki és hogyan érzi magát ma reggel?

Szorítok az orvoslátogatóknak, várok mindenkit a hírekkel!

Átrágom magam a hétvége írásain, mivel dolgoztam, nem volt időm olvasgatni. Az újakat "táblázatba foglalom" és jövök a frissítéssel!
Vendég
 


Sziasztok She és Stella!Gratula a pöttöm pocaklakókhoz!

Fmelinda : aztán jelentkezz ám ha végeztél a dokinál!!

Én ma megyek védőnőhöz,remélem ott meghallgathatom a pici szívét mert a dokinál nem volt ilyen műszer!ÚÚgy várom,hogy halljam!

jaj mentem is csajok ,ma káposztás tészta lesz és neki kell állnom,mert nem végzek!
Ki mit főz..?.kérem a tippeket,mert múltkor is Melinda írta a husit salátával és másnap én is azt csináltam! :D
Vendég
 


Szia Gabi! Te mikor mész dokihoz? Ugye azt mondtad hogy te már túl vagy az émelygős időszakon. Nekem már a reggelem megint a szokásosan indult. De mostanában este és éjjel is hányok. De most sikerült ennem valamit talán jobb lesz. Remélem mire megyek a dokihoz addigra elmúlik..

She! A pri-n gyöngyvirág felhasználói névvel voltam, bár ritkán irtam inkább csak olvastalak titeket!
Vendég
 


Tulipános! Mikor kell elkezdeni védőnőhöz járni? Én nagyon tudatlan vagyok ebben bocsi. Remélem ti is és mi is hallani fogjuk ma a kicsink szívverését! Hányra mész a védőnőhöz?
Vendég
 


Nekem 1-3ig van ma a védőnőm,szóval szerintem egyre megyek!
Igazából akkor el lehet már menni védőnőhöz amikor megvan az első orvosi papírod a baba létezéséről!Ezt vinni kell és ő kiállítja a kismamakönyvet! :D
Vendég
 


Üdvözlöm és gratulálok az újonnan csatlakozó kismamáinknak! :D

Stella! Nekem is nagyon érzékeny a mellem, napról napra jobban fáj. Az én fiam imád szopizni, reggel, délben és este kéri, de van mikor 1-1 alkalom kimarad egy nap. Mindig fekve szopizunk, születése óta, most betakargatja magát, mondja, hogy cici és dörzsölgeti a kis kezeit egymáshoz, annyira várja.
Csak az fáj, mikor elkezdi a szopit, beszívja a cicit, utána már nem, hacsak nem húzza meg, de vigyázni szokott. Én nagyon szeretem szoptatni és ahogy a lányomnál is, hagyni fogom, hogy Ő válassza el magát, a saját üteme szerint.
Szeretném, ha úgy alakulna, hogy a terhesség alatt saját magától leszokik és ez valószínű is, hiszen mikor megszületik a kistesó, Ő már 3 éves lesz.
Egyáltalán nem izgatom magam a szopi miatt, majd úgy lesz, ahogy lesz. Amíg Nekem és Neki jó így, addig így marad.
Az orvosom nem is tudja, egyáltalán nem tartom fontosnak megemlíteni. Max. azt javasolná, hogy a méh lazítása végett szedjek magnéziumot vagy nos-pát. Ezt magamtól is tudom.
Azért sem tartottam fontosnak szólni, mert ha azt mondaná hagyjam abba azonnal, akkor sem tenném. Mert még senki nem bizonyította, hogy az elvetélt babák a szoptatás miatt mentek el, mikor nők ezrei szoptatnak terhesség alatt és utána tandemben is.
Én is elvetéltem már egy babámat ősszel, 9 hetes terhesen. De nem a szopi miatt, ugyanis a szoptatás nem felelős azért, hogy nem alakult ki a szívhangja, legfeljebb a méhösszehúzódás miatt lökhetné ki a szervezet. De ne mondja nekem senki, hogy az orgazmus nem idéz elő erőteljesebb összehúzódást mint a szoptatás, hiszen egy ekkora gyereknél mint Neked és Nekem is van, már komfort szopi megy és nem a tejbellövelésről és a szoptatás szülés utáni méhösszehúzódásáról szól a dolog.
Tudom, most sok voltam, de szerettem volna ha jól átlátod, hogy én miért nem izgatom magam egyáltalán a szopi miatt.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Melinda! Gyere ám majd a hírekkel, drukkolok! :)

Én még nem megyek el a kiskönyvért, még megvárom a következő kontrollt, már csak 2 hét. Minden nappal egyre biztosabb a terhesség, hogy megmarad a baba.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan beugrottam, aztán megyek ledőlni a picúrom mellé, mert iszonyú fáradt vagyok, és ez egyre fokozódik.

Privi-téma: Tulipános, azt hiszem Te írtál erről, bevallom, nem értettem a dolgot. Eddig egy topikba írtam, és többet olvasgattam, és mindenhol így csinálták, h. kiírták nyilvánosan a privit, pont azért, hogy a címzett észrevegye, h. "hahó üzeneted van!" , egyáltalán nem sugdolózás céljából, hanem figyelemfelhívásból. Én amikor máshol olvastam nekem soha eszembe se jutott semmi negatív, és nem is tapasztaltam mások részéről sem soha ilyet. Ez egyszerűen egy fórumos szokás, és ennyi. De ha valakit zavar, akkor ezentúl nem írom ki.

Endaaj - meghát a többieknek is írom - én is holnap megyek uh-ra, most várjuk a szívhangot! Picit izgulok, de remélem, minden rendben lesz. Szorítsatok! Reggel megyek, de mivel utána megint anyumhoz megyünk, nem tudom mikor tudok jönni. Endaaj, Neked is szorítok! Megy még valaki rajtunk kívül?

Stella, én is szoptatok még, és asszem vagyunk itt így egy páran. Nekem az abbahagyást javasolta a doki, a védőnő azt mondta, nem kell abbahagyni, én pedig egy-két nap gyötrődés után nem foglalkoztam az egésszel, azóta is szoptatok, és bízom magunkban! Mivel úgy éreztem, h. úgyse tudnám jó szívvel abbahagyni, és a kisfiam is nagyon igényli, én pedig nem szeretek ilyen dolgokat erőszakkal elintézni, így mostmár nem is problémázok rajta. Szerintem tegyél úgy, ahogy Nektek a Ti helyzetetekben a legjobb, egyértelmű véleményt nem fogsz tudni kapni, mivel mindenki máshogy gondolja, és a szakemberek is mást mondanak. Talán az egyedüli, amiben egyetértenek, h. ha vmi gond van a terhességgel, akkor abba kell hagyni.

JA, és szeretettel üdvözlöm én is az újakat, majd igyekszem képbe kerülni.
nóna
 
 


Ja, és Melindának és Tulipánosnak sok apró szívdobbanást kívánok mára! :D
nóna
 
 


Nem akarlak elkeseríteni benneteket, de a védőnő kb a 17. hét után kezdi a szívhangot hallgatni, legalábbis itt nálunk. Az a készülék ami nekik van szerintem nem olyan, amivel ilyenkor lehet hallgatni.

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


Sziasztok! Üdv. az új kismamiknak. :)
Loni, ez a 20 mg-os B6 vitamin nálam is kérdés volt ősszel, mikor a háziorvos azt mondta szedjek 2x1-et, de elolvastam a betegtájékoztatót és inkább nem vettem be. :roll: Ugyhogy ha bővebb infód lesz erről, akkor szívesen veszem majd. :wink:
csillag25
 
 


Sziasztok!

Én még nagyon az elején járok a terhességemnek (4+5), így addig, amíg nem 100% nem teszek második vonalzót.
Van már egy 4,5 éves kisördögöm, aki nagyon szeretne, és persze mi is egy kistesót, 3 év próbálkozás után úgy néz ki, hogy most összejött. Egyelőre semmilyen tünetet nem produkálok, azon kívül, hogy nem jött meg, olyan mindjárt megjön érzésem van, és valamivel többször járok pisilni.
Szerdán megyek dokihoz, és remélem, hogy megnyugodhatok: D

málna2162
 
 


A nagy igyekezetben (a munkahelyemről írok 8) ), lemaradt, hogy szeretnék csatlakozni... :D ha lehet

málna2162
 
 


Szia Málna! Akkor csöndben gratulálok Neked és megy a drukk. :wink:
Melinda, Tulipános én is nagyon várom a híreket! Siessetek, persze csak óvatosan. :D
csillag25
 
 


Persze, hogy lehet. :wink: Üdv. köztünk. :)
csillag25
 
 


Málna! Üdv közöttünk! Szorítunk szerdára!!

Csillag! Most indulok! Ha megjöttem jövök a hírekkel. Nagyon izgulok!! :oops:

Nona! Pókica! Köszi a drukkot!

Tulipános! Téged is várlak a hírekkel!

Pumipumi! Már nagyon hiányollak!!! :shock:
Vendég
 


Én is nagyon izgulok Melinda! :oops:
csillag25
 
 


Sziasztok! Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását, nagyon aranyosak vagytok!

B 6 vitamin ügyben még nem vagyok előrébb, de én sem vettem be, eddig én csak mindig olvastam hogy másoknak az orvos azt ajánlja napi több szemet is, de a tájékoztatója engem is elijesztett.
még nem tudom hogy pontosan melyik nap megyek az orvoshoz ( attól függ hogy az apuka el tud- e valamelyik nap szabadulni, hogy eljöjjön ő is), de majd rákérdek a gyógyszerre, de múltkor is olyan bunkó volt az az ultrahangos, meg olyan értetlenül is beszélt, hiába kérdeztem, hogy de eddig minden rendben? mire ő, hát azt ő még honnét tudná.... azért vmit csak tudhatna, pl h nem belapult- e a petezsák v vmi!! aztán mondom, és mikor kell hogy legyen szívhang? erre megint motyog az orra alatt, hogy hát az nem csak úgy van ám ahhoz olyan gép is kéne ..bla bla bla hát akkor mért nem olyan géppel néz........hu de böszme volt!

hát nagyon remélem hogy most már minden rendben lesz, lesz szívhang meg minden, mert már annyira izgulok, hogy csak na! még fel se fogtam hogy tényleg ott lehet egy baba a pocimban, pedig már olyan régóta akartuk, azt hittem majd kiugrok a bőrömből ha pozitív tesztet látok, erre nem is hittem nekik :) pedig csináltam négyet! és még most sem hiszem el hogy minden rendben lehet, de talán ha majd lesz szívhang, és betöltöm a 12. hetet, akkor talán elhiszem, hogy már nem lesz baj.
loni
 
 


Tulipános, Melinda várunk a hírekkel!

Melinda kérdezted, mikor megyek dokihoz. Sajnos, csak a 12. héten :( ami még iszonyú hosszú idő. Két héttel ezelőtt voltam, akkor minden rendben volt.
A 6-7 hetek környékén émelyegtem rendesen, de hányásig, hányingerig nem jutottam el. Pontosabban, csak sejtem, hogy émelygés volt, ugyanis azon szerencsések közé tartozik, akiknek sosem volt ilyen problémájuk. Úgy nőttem fel, legyen bármilyen baci és vírus, hogy hasmenésem, hányásom sosem volt. Utóbbi csak egyszer 18 évesen, de az a túl sok alkolholtól volt :oops:
Múlt hét kedden voltam pocsékosan rosszul utoljára, akkor is munkaügyben voltam úton, az tett be nálam nagyon.


Pókica mint írtad, előzőleg a 9. héten voltak gondjaid. Én épp itt tartok. Nem szeretnék a fájó emlékeid felidézésével zaklatni, de érdekelne, hogy előtte mikor voltál orvosnál, mert most nekem ezek a hetek annyira hosszúnak tűnnek, hiába volt szívhangom, aggódom rendesen.

Valaki kérdezte a védőnőt. Én megkaptam az orvostól a papírt, hogy mehetek hozzá a kiskönyvért, de várni akarok még vele, nehogy feleslegesen látogassam meg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.27 12:01-kor.
Vendég
 


Hát igen Loni, az ultrahangos -ha nem úgy áll hozzá- akkor nagyon el tudja rontani az örömöd. Akinél én voltam az sem túl készséges, a kötelező köröket letudja fél perc alatt és annyi. Most 3 hétig -már csak 2- izgulhatok, hogy tényleg kicsi a petezsák, vagy csak ő fitymálta le... Akkor már mindent vagy semmit alapon megyünk 8 hetesen 4 naposan, vagyis ha akkor sem lesz embrió és szívhang, már nem rendelnek vissza 1-2 hét mulva, akkor missed ab. lesz megint. De erre nem is gondolok, inkább arra, hogy már szép nagy babácska fog integetni nekünk. Mi is szeretnénk, ha a férjem be tudna jönni, de ősszel is mikor kérdeztük bejöhet-e, az volt a válasz "minek, úgy sem látszik még semmi" azért bejött csendben, bár láttam, hogy nem tetszik a szonográfusnak. :roll: De ha rajta múlna csak a 18. hét környékén a 4D uh-on látná apuci is a pocaklakót...
csillag25
 
 


M&G, ősszel engem is küldött a dokim a védőnőhöz, pedig még embriót sem láttak az uh-n csak petezsákot, de én mondtam, hogy majd ha szívhang lesz. Fölösleges is lett volna mennem, mint utóbb kiderült üres petezsák miatt a 9. héten missed ab-om volt. Remélem most a szívhang után megnyugszom és bátran megyek majd hozzá. :wink:
csillag25
 
 


Köszönöm a fogadtatást!


Csillag, Loni

Csak kapkodom a fejem, hogy milyen bunkó emberek vizsgálnak titeket...De ugye Ők nem az orvosaitok, akinél szülni fogtok?!

málna2162
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?