Sziasztok Lányok!
Visszatértem.
Tegnap délután kiengedtek minket a kórházból. Hivatalosan csak szombaton kellett volna hazajönnünk, viszont mivel minden rendben volt, eljöhettünk korábban.
Először is, köszönjük szépen a drukkokat és a gratulációkat!
A szülésről röviden:
Kedd reggel a megbeszélt időpontban megjelentünk. Beöntést nem kaptam, mert előző éjjel végig mentem a hasam az idegességtől. Felhelyezték a tablettát, ami szép lassan megindította a fájásokat.
Rövid ideig vajúdtam, hiszen kb. 7.30-kor indultak be az igazi fájások, és 13.00-ra már meg is lett Luca. Viszont amilyen "rövid", olyan intenzív is volt. Nagyon kifáradtam a végére, már alig volt erőm tolni. Ráadásul, Luca feje nem igazán akart kiférni, így egy másik orvos a hasam nyomásával rásegített neki.
Kicsit megijedtem a végére, mert a gyerekgyógyász is bejött, és ahogy "kipottyant" Luca, rögtön el is vitték megvizsgálni. Szerencsére, minden rendben volt vele, így a gátvarrás után vissza is hozta a férjem.
A szülőszobán csak pozitív élményeim voltak (persze a fájásokat leszámítva). Teljesen jó körülmények között kellett szülni, és mindenki nagyon kedves és barátságos volt. Ez vonatkozik a teljes szülészetre. A szülésznőm is nagyon profi volt, sokat segített a jelenléte.
Persze, a lényeg a férjem volt, aki nagyon klasszul csinált mindent. Végig segített, velem volt, minden fájást együtt csináltunk. A tolófájásoknál szerintem nélküle már sokkal korábban kifáradtam volna.
Íme egy kép a kisasszonyról: