Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Aranynap, jó az összefoglaló, köszönjük!!! :)

Téma:Én egyszer már feszegettem hasonló témát :oops: akkor is belefért. Együttlét után mindig van ilyen jellegű méhösszehúzódás, (szoktam is sajnálni babót) de valahol olvastam, hogy ha nincs semmi ami miatt meg lenne tiltva, akkor a bábákoknak még jó is, "kellemesen elringatja őket" a dolog, meg ami jó a mamának az jó a babának is. Én ezt az elvet vallom.

Szerintem különösebb elővigyázatosságra nincs szükség, mi apával mindketten Laktacid feminát hásználunk (szegény apuci női intim mosakodószerrel mosdik),és eddig nem volt gond semmi. Én Janókánál is ennyit tettem, és nem volt gond, míg barátnőmnek végig ilyen-olyan hüvelygombája lett. Peresz az elővigyázatossághoz hozzátartozik az is, hogy már akrobatikus elemek szóba sem jöhetnek!! :oops:

Kép
babcika
 
 


Nekem sem ciki.
De szerintem múltkor a szonográfusnak az volt.:D
A szitu annyi, hogy a 18 hetes genetikai UH leleten az szerepelt, hogy a lepény a mellső falon tapad, eléri a méhszájat stb.... de a vizsgálatot végző orvos nem mondott semmit, így én sem aggódtam ( nem vagyok az az aggódós típus), és nem is kérdeztem semmit ezzel kapcs.
Aztán az egyik kismama barátnőm rám ijesztett, hogy az nem jót jelent, és, hogy no szex.....

Ezek után kezdem el bújni a netet, ahol mindenféle rémséget találtam.
2 hétre rá mentünk 4D-re ,és ott kérdeztem rá az említett szonográfus nőcinél,hogy most akkor mi van. Enyhén zavarba jött, és azt mondta, hogy nem lehetett volna, mert vérzéshez vezet stb...de akkorra már szerencsére feljebb kúszott...
Ezzel kapcsolatban azóta sincs semmi gondom.
Inkább csak lelkileg visel meg ez az egész. Valahogy nem tudom kikapcsolni az agyam, és nem tudok nem arra gondolni ,hogy valaki van odabent, és esetleg érzékeli a körülötte zajló "eseményeket"

Ti szoktatok így érezni?

KépKép
csikipetra
 
 


Én nem szoktam arra gondolni, hogy van egy kis tanú :)

Olvastam én is, hogy a Lactacid femina az jó, de ugyanabban a cikkben az is benne volt, hogy ilyenkor néha az a legjobba, ha csak tiszta vízzel mosakodni lenn.. a legfontosabb, hogy hüvelyöblögetni nem szabad!

Sztem amúgy ez egyéni dolog, a normál tusfürdővel nem tudom, mi baj lenne egyébként, úgysem kerül túl belülre. Én apát egyelőre nem bolygattam ilyenekkel még.

floranan
 
 

 
 

Szívesen. :)

Én a Nivea intimmosakodóját használom, de én eddig is ezt használtam, mert én kényes vagyok odalent sajnos. :( Aki nem, annak kábé mindegy, mit használ. :) Annyi, hogy ezek a tusfürdők meg szappanok stb. savasabbak, és oda pont nem az a jó. De mondom, akinek ezzel soha nem volt gondja, az tök mindegy, mit használ. :)

Egyébként mi is gondolkodtunk Bobokával, hogy rákérdezzünk-e a szex-re, de végül úgy döntöttünk, hogy majd privátban a saját nőgyógyinktól. :D Pedig lehet, hogy legalább felráztuk volna az időnként bóbiskoló Apucikat, akikből mondjuk így sem volt sok. :lol: :lol: :lol:

Petra!
Igen, én sem tudom úgy elengedni magam, mint régen. :) Én ezt meg is beszéltem a Párommal. Az elején még nem értette, de most, hogy gömbölyödöm, és már érezte a Picurt, megérti. Persze az Ő aktivitását ez nem befolyásolja. :lol: De jó ez így szerintem. :)

Ja, ezzel kapcsolatban: szerintem nem érdemes Apával együtt menni, csak mondjuk a légzéstanulásos, a szülőszoba-látogatásos, és a babagondozásos szemináriumra. Szerintem. :)

KépKép
aranynap
 
 


Hát én szoktam rendszeresen, lehet hogy akkor sem lenne gond ha nem lenne laktacid, de így nyugszom meg. Egyébkén napi egy alkalommal javasolt csak a használata és fenntartja a megfelelő hüvelyflórát.

Én sem gondolok a tanúcskánkra csak utána jut eszembe. :oops:

Kép
babcika
 
 


Most nézem, hogy felcseréltem két gondolatot. :) A születésfelkészítő tanfolyamhoz fűződő mondandóm közé beszúrtam az üzenetem Petrának. :D
KÉSZ.
:lol: :lol: :lol:

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap!!!
Menés aludni!! :D :D :D

KépKép
csikipetra
 
 


:lol: :lol: :lol:
Először menés kéne haza. De azt tuti, hogy ma sem kell altató. :D

Kérdés:
Nektek nem szokott olyan lenni, hogy az egész pocakotokat tök keménynek érzitek? Mármint úgy, mintha szét akarna pukkadni? :) Pedig nem ettem ma sem sokat, és nem is puffasztó kajákat. :)

KépKép
aranynap
 
 


Én tegnap óta érzem így magam. Alig bírom vonszolni magam, pedig én sem eszem tele magam......
Lehet, hogy az idő miatt van :x :x

KépKép
csikipetra
 
 


De én szoktam néha, hogy az egész kemény.
Ilyenkor azzal nyugtatom magam, hogy na látod, nem háj, mert az puha :D

floranan
 
 


Én is az időre szavazok, mert tegnap óta nekem is így van, és amikor beállt a nagy tavasz akkor is így voltam, kemény volt az egész és nehéz!!

Kép
babcika
 
 


Floranan, Móka, felteszem ide dokumentumként, ha esetleg nem tudjátok megnyitni, elküldöm e-mailben.

1240495606.6912.doc

Néha én is szoktam keménynek érezni a pocakot, olyankor lefekszem, vagy leülök. Általában akkor keményebb, ha elfáradok.
Vendég
 


A macikám a felezővonalon ül, de jó mindjárt itt a félidő, csak napok kérdése. Amikor a vonalzót csináltam még csak a 2. vonalon ült :D

Kép
babcika
 
 


Köszi Boboka!!! :)

floranan
 
 


Szívesen :)
Vendég
 


Nnna, akkor megnyugodtam. :)

Babcika!
Igen, vicces, hogy most tudtuk meg, hogy jön Maszatka, aztán már nemsokára a félidőnél tartunk. :)

KépKép
aranynap
 
 


Igen, már látom, hogy Boboka mennyivel többet jegyzetelt. :wink:

KépKép
aranynap
 
 


Csajok!
Más a keményedés, az max. fél percig tart és megint más, ha feszül a poci, mert nő, stb. Nekem is szokott ilyen lenni. Ja és egy harmadik féle poci kemény, mikor nyújtózik valamelyik babám és kidugja a hátát. :lol:

Szex: az meg mi??? Amúgy nem igaz szerintem, hogy nem okozhat gondot az orgazmus utáni keményedés, nekem tilos épp ezért. :roll:

KépKép
zsófikukac
 
 


Kata becsengetsz holnap?
Dobj rám egy sms-t, lehet, hogy a nethez már nem jutok hozzá.
Köszi

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Sziasztok! :)

Megjöttünk :)
Sikerült uh-ra is bejutnunk, Hajdú doktornő csinálta, nagyon rendes volt. Az uh alapján az ég világon semmi baja nincs Lucának, a szívben az a meszes kis csomó pedig el fog tűnni, semmilyen kezelést, beavatkozást nem igényel. Orra a babának gyönyörűen látszik, combcsontja tökéletes és szép hosszú, szóval uh alapján minden rendben van hála a Jó Istennek! Megnézte a lábujjait is, hogyan tartja, mert a down-os babák eltartják a nagyujjukat, a kézen pedig a kisujjukat, ott is minden okés.
Ja, és uh alapján 5 nappal fiatalabb Luca, tehát az afp levételekor még nem töltöttem be a 16. hetet!!!! :wink:
Már csak a telefont várom a vérvétel miatt.... Azért most már megnyugodtam! :)

vicger
 
 


No,én is végre ideértem.Látszik,hogy hűvösebb van,sokkal többet kell visszaolvasnom :lol: :lol: :lol:

Természetesen az AFP-m nem lett kész.Visszamentem 10 előtt,és mikor kértem,közölte a nő,hogy az még nincs meg.Így majd hétfőn telefonálok,mert délután 16.40re megyek az istenhegyire,mert szerdán a férjem dolgozik,és nem tudott volna elkísérni.

Szex:hál istennek nálunk nincs tiltva.Először kicsit félve láttunk neki,még a terhesség idején,de most már működik.Azt nem mondom,hogy a mennyisége annyi,mint a baba előtt,de a minősége még mindig szuper :oops: :lol: Szerencsére eddig nem okozott problémát.

Pocak,enyém is tegnap óta fájogat.Nem görcsöl,nem keményedik,de érzem,hogy van.Sztem most egy ugrás előtt állunk,mármint pocakilag és babailag.Nőnek a babócák hál istennek.Gondolom a magne B6-tal enyhíthetünk ezen.

Móka,igen olvastam,és sajnálom,hogy nem jössz.Legközelebb remélem nem jön közbe semmi.Ja,és biztos hogy SzuperAnyu leszel.KisGubacsbiztos mindennel elégedett lesz.Nincs ebben semmi trükk,jön magától.Arra kell figyelni sztem (első gyerekből tapasztalat),hogy az első 2-3 hétben ha lehet,akkor ne legyen othon átjáróház,hogy nyugodtan összeszokhasson az újdonsült család.Ha valaki segíteni akar,az főzzön,mosson takarítson,és ne a babát akarja helyetted ellátni.Azt hiszem ennyi :wink: :wink: :wink:

Kép
v.andi
 
 


Kép


Íme a mi mosolygós kicsi lányunk! :) :)

vicger
 
 


Sziasztok!!!!!Ha minden jól megy most már többet fogok tudni itt lógni!!!egy kis időt kérek mire visszaolvasgatok pár oldalt hogy mi történt mostanság veletek!!!puszi

Kép
zsú88
 
 


Vicger,gyere és mesélj erről a kis tündérről!Mi volt ma???? :)

Kép
v.andi
 
 


Andi, fene egye meg az Afp-t! A vicc nekem annó 2 hetet mondtak, én mentem 2 hét múlva, a lelet meg már a vérvétel utáni napon kész volt! :evil:

Vicger, jó a kép! De jó, most már meg tudsz nyugodni!

Zsú, táppénzre mentél?

Kép
kata05
 
 


Kata,egyébként tényleg vicc,hiszen ők mondták,hogy menjek be érte,mert a dokim nem szokott lemenni érte,és amúgy is szabin van.Mindegy,a kislabor, a vércsoport és a vizelet elkészült,azok rendben vannak.

Kép
v.andi
 
 


Később jövök, most fürdetés van, meg altatás és társai :)
Úúúúúúúúúúúúúúúgy örülök!!!!!!!!!!!!!4 :) :) :) :)

vicger
 
 


A sok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: -ból ítélve minden rendben.Nagyon örülök!!!!!Várunk fürdés és altatás után.KisAti hogy bírta a mai napot???

Kép
v.andi
 
 


Kriszti, nagyon nagy gratula, hogy minden rendben van.
Szorítottunk ám értetek egész nap, már vártam, hogy gyere a jó hírekkel :)
A vérvétel eredményével mikor telóznak?
Nagyon édes a kép Lucáról:)

Andi, afp :evil: :twisted: :x menjenek a fenébe :!: :!:
Ebben még az a jó, ha valakinek kötött a munkaideje, hogy rohangáljon vissza az eredményért kétóránként, vagy esetleg naponta? :roll:

Remélem hétfőre már lesz eredményed.

Ezt egyébként nem értem, ha az afp-ben senki nem bízik, meg lehet, hogy eltörlik hamarosan, akkor a 18. heti genetikai ultrahangon miért ragaszkodnak hozzá? Ok, gondolom ez is egy támpont, mert ha gáz van, akkor jobban odafigyelnek, de amúgy is oda kell figyelni nagyon, nem?

Tök jó, hogy már csak pár nap és látod Juniort :)

Zsu, apósod hogy van? Remélem minden rendben van.

Kata, téged jól megvárattak az afp-vel... :evil:
Ilyenkor miért nem lehet azt mondani, hogy telefonálj x nap múlva, és majd akkor megmondják, hogy ott van e az eredményed :roll:

Mindenhova csak egy kis emberség kellene, azzal tök könnyen gördülékennyé lehetne tenni a dolgokat, de úgy látszik, úgy tűnik, mintha direkt kis akarnának tolni az emberrel.

Én nem panaszkodom most, egy hetet mondtak az eredményre, egy hét alatt kész is lett. Igaz, fizettem kétezer forintot, de legalább tudom, hogy a pénzemért mire számíthatok, és azt 100 %, hogy megkapom.
Nesze neked tb fizetés.

Most jól kidühöngtem magam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Andi, Vicger írt fentebb hogy mi volt az uhu-n! :wink:

Bobóka ezzel szemben a hepa-ra 1 hónapot mondtak, tesóm el is ment érte, erre közlik hogy ez még korai nincs kész!
Szerintem azért kérik az afp-t a 18.hetin h ha gáz van alaposan átnézzék a babát.

Kép
kata05
 
 


Ó,de vaksi szöszi vagyok Kép !Most látom,velem egyszerre írt, és ezért nem vettem észre.
Köszi Kata!!!!!! :idea: :idea: :idea:

Kép
v.andi
 
 


Kata, nekem a hepa is egy hét alatt kész volt. Még hogy az egy hónap korai :shock:

Igen, tudom, hogy akkor célzottabban nézik a babát, csak amúgy is (úgy értem akkor is, ha az afp eredmény rendben van, mert ha az annyira megbízhatatlan, egy jó eredmény is lehet "ál" jó eredmény) át kellene nézni lábújjától a feje búbjáig nagyon nagyon de nagyon alaposan a babát.
Vendég
 


Ati egész jól bírta a gyűrődést, szegényemet fél 5kor ébresztettem, s 5 után 10 perccel indultunk Pestre. Végig aludta az utat hála az égnek. Persze Pesten kifogtuk a reggeli csúcsot, hát azt hittem megvadulok :twisted: Ezt hogyan lehet kibírni nap, mint nap????
Az Istenhegyin jól elvolt arra az 5 :!: percre amit várnunk kellett, de az uh-t nem szerette, ki kellett menniük Atesszal, amit Atesz vett zokon a fiának :)
hazafelé is végig húzta a lóbőrt :)
Nagyon köszönöm a drukkokat! El sem tudom mondani, hogy milyen sokat jelent!!!

Ami viszont úgy általában az eü-t illeti, komolyan mondom, hogy döbbenet! Azért egy héttel fiatalabb babát csak fel lehet ismerni, még gyengébb uhun is, mint az istenhegyié nem??? meg az egyéb dolgok itt az afp-vel... szóval nonszensz. A dokimat sem érjük el ma egész nap, Atesz mérges is rá, azt mondta, hogy beszélni fog vele, hogy mi legyen, esetleg menjünk e Pestre szülni is, ahol foglalkoznak az emberrel a pénzéért...


Remélem holnap jó híreket kapok, s akkor aztán végképp megnyugszom :)

Ja, és azt mondta a drnő, hogy jobban jártunk Pesttel, mint Debrecennel, mert a debreceni vérvétel eredménye max 60%-os. Ez is milyen dolog, hisz ők is genetikai kp, vagy mi...

vicger
 
 


Ja, a hepa még nekem sincs kész állítólag / :?: /, pedig márciusban vették le. :evil: :evil: :evil:
Ha ez így folytatódik azt hiszem asztalcsapkodás lesz....

vicger
 
 


Boboka, holnap fognak hívni, úgy emlékszem vmikor délelőtt, de most már nem vagyok benne biztos :oops: örgszem, és meszesedik az agyam :D
Köszönöm, köszönöm a drukkokat és a szorítást!!!! :)

vicger
 
 


Aranynap, bírni fogsz majd a tini korú lurkókkal is:) Tuti!

Nekem a legfontosabb a következetesség..szerintem nagyon-nagyon kellenek a szabályok.

Most Apuka családjával próbálom megérteti, h nálam ez fontos

(röviden annyi, h öten vannak ők tesók, már vannak feleségek meg lurkók is és van egy anyóspajti meg egy tündéri após... s a Drágámnak van a balcsin egy nyaralója, ami igaz, h hatalmas, sokan elférünk, DE szeretünk egyedül is lenni, meg a mi barátainkkal..s nincs kedvem anyóst kerülgetni... erre ma csináltam egy táblázatot, h akkor lehet jelölgetni, h ki mikor szeretne menni...
neki , ez azt jelenti, h Ő (anyós) attól még ott lehet.... , no hát már tavaly is elkezdtem, h oké, h nem az enyém a ház, hanem a Férjemé, de akkor is 4 napot a nyáron igazán megérdemlünk, úgyh minden költséget mi fizetünk... szóval ragszkodok a szabályaimhoz, mert különben egy ekkora családban elveszünk.... nem egyszerű kézben tartani, s nem is mindig a legkedveltebb személy vagyok, apukánál sem:(
amikor tanítottam, akkor se mindig csípték a gyerekek, h Móka néni miért szigorú, pedig csak azt csináltam , amiben megállapodtunk..,.
no, ennnyi, ehhez ragaszkodok, s remélem a kisfiunknál, aki egy idő után majd nagy lesz, is sikerül következetesnek maradni... )

Köszi az összefoglalót:)

Zsófi, hát ez is nagy kérdés.. érdekes dolog ez az ikres dolog:) így meg még izgalmasabb, hogy egy fiú egy lány érkezik..
Majd ha kibújnak, s eltelik egy kis idő, felteszem ezt a kérdést, hátha akkor már jutsz vmire:D

Astrid, mi újság nálad, olyan rég hallotunk felőled?!

A szex kérdéskörben nálunk is apuka, aki jobban aggódik:) de nálunk sincs már akrobatikázás :shock:

Keményedés nekem egy-egy pillanatra van, s mindig csak egy kicsi részen , s nem sokáig.. olyan mintha akkor ott lenne kisembere, aztán meg tovább úszkál:)

Babcika, nagyon durva, h mindjárt itt a félidő:)

Vicger, éljen éljen éljen!!!! Végül a máv-ba vagy az istenhegyire mentetek?

Andi, köszi:)
Átjáróházat én sem szeretnék, főleg ha nem készül el addig a másik lakűs, akkor egy légtérben marad minden, szóval egy 42 nm-es lakásban nincs kedvem a pici babót mutizni.

afp brrrrr


Erika, Te is eltűntél:( Tudom mondtad, de azért bújj elő:D

Kép

Kép
móka:)
 
 


Móka az Istenhegyin voltunk. Ha első várandósságom lenne, biztos, hogy a jövőben minden vizsgálatot náluk csináltatnék meg. Így legalább minőségi szolgáltatást kapok a pénzért amit kifizetek. :)

vicger
 
 


Vicger! HURRÁ!! :lol: Nagyon örülök, hogy jók lettek az eredményeid, és hogy megnyugodtál!! Nagyon édes a babád, ahogy mosolyog!!

Petra! Nekem meg hátsó fali mélyen tapadó placentám van. Asszem nálam meg a mélyen tapadás a nem túl jó, de erre is azt mondta a doki, hogy vérzések lehetnek tőle, de majd valószínű feljebb fog kerülni. HÁT nagyon JÓ LENNE!!

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Vicger: Örülök, hogy minden rendben van veletek! Tudtam, hogy így lesz. :lol: A kép nagyon szuper!

Hasfeszülésről én is kérdeztem a dokit. Azt mondta a feszülés, még ha egész hasra is terjed ki, nem gond. Félidő tájékától ez teljesen normális. Akkor van gond, és az a keményedés, ha az egész has olyan kemény, mintha asztallapot ütögetnénk. Akkor egy marék magnézium, fekvés és ha 5 percnél tovább eltart, akkor szólni neki.

Ha nem jönnék addig, akkor szép időt és jó szórakozást a talihoz!

Kép

Kép
hgrita
 
 


[quote="peppino"][ írta:peppinob]Vicger! HURRÁ!! :lol: Nagyon örülök, hogy jók lettek az eredményeid, és hogy megnyugodtál!! Nagyon édes a babád, ahogy mosolyog!!

Petra! Nekem meg hátsó fali mélyen tapadó placentám van. Asszem nálam meg a mélyen tapadás a nem túl jó, de erre is azt mondta a doki, hogy vérzések lehetnek tőle, de majd valószínű feljebb fog kerülni. HÁT nagyon JÓ LENNE!!


Nekem Andrissal volt mélyen tapadó. Ha csak eléri a méhszájat, de nem fedi teljesen, akkor néhány héten belül biztosan feljebb vándorol. Nekem két hét alatt már jobb lett a helyzet, pedig véreztem is. Aztán az is elmúlt. Szóval, nyugi, biztos jobb helyre kerül majd.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Sziasztok

Vicger de örülök,hogy minden okás nálatok,a kép nagyon édi!!!!
Fel akartalak hívni délelőtt,de inkább úgy döntöttem nem zavarlak,majd innen megtudok mindent.Igaz az oldalam kilukadt,de ez elhanyagolható!!!

Floranan én is el kezdem keresni,de a szuloklapja.hu-on olvastam valami fórumon,vagy tanácsadós oldalon.

Andi,afp :evil: :evil: :evil: Ez vicc!Még jó hogy van időd odarohangálni.

Köszi a drukkokat,babóval minden oké,bár idő közben nemet váltott és úgy esett hogy a doki szerint tuti lány lesz.De még nem rohanok cserélni a fiús cuccokat,várok még kicsit.

BPD:48 mm
THQ:44mm
FL:29 mm
Átlagos menny. magzatvíz.
Amnionszalag még meg van,de babót nem zavarja,nem fog beleakadni meg ilyenek,viszont tudna rajta hárfázni,mert a doki megrezegtette az uh fejet és az is rezegett,komolyan még én is láttam.
Oepet kihagytam,viszont voltam feltöltődni barátnőmnél--másfél éves kislánya van--ez mindent elmond.


Holnap akkor nem kell felvennem senkit.Én valószínűleg kicsit később érkezek.Brumi ma nem voltál,ha mégis jönnél hívj és elviszlek.

sutimano76
 
 


Móka!

Aranyos vagy, hogy hiányoltál :D !
Olvaslak benneteket, de most hogy jó idő van, sokat vagyunk házon kívül, alig van időm ide reagálni, azt meg nem akarom, hogy valaki megsértődjön, hogy nem mindig írok mindenkinek.
Amúgy jól vagyunk, majdnem vettünk egy házat, amikor kiderült, hogy a meghirdetett 100 m2 valójában csak 81 :cry: Még jó, hogy elkértük a tervrajzot...
Ma már hajnalban TESCO-t jártam meg, vettem pelust Fanninak(tudom, sokan nem szeretik ezt a márkát, de nekünk nagyon bejött és most ócccsó is)
Na, megyek majd azért be-benézek!
A talihoz jó időt kívánok és mindenkinek pussz!
arvaerika
 
 


Suti, ha most lány lehet változni fog még. :D (köldökzsinór bezavar)

Móka nekem anyósommal kell megküzdenem majd...

Aranynap, én a Niveától kiütéses leszek a szó szoros értelmében!

Én a hepa-t csak azért nem értem, mert ha véletlenül az vagyok akkor a családot fertőzöm?? Jó én tudom h nem vagyok az mert az inszem előtt nézték(meg hát amúgy is), de akkor is felháborító, h 4-6 hét alatt van kész vagy még később!

Kép
kata05
 
 


Kata,nekem is egy hónap a hepa eredmény.
A barátnőm is a tescos pelust ajánlotta,de nem a fehér zacskóst hanem a színeset.Ők két helyen szerezték be a pelust,mert korlátozták a max mennyiséget.

Baba neme szerintem már nem változik,de a kövi uh-n majd meglátjuk.Beírtam a googleba,hogy lány uh és kiadott egy csomó képet különböző hetekből és a lányok közt találtam olyat amihez hasonlított amit a doki mutatott.De nekem már tényleg mindegy,csak már lenne szeptember hogy a kezembe tarthassam.

A hepa amúgy tünetmentes????

sutimano76
 
 


Erika, sajnálom, h nem sikerült a ház projekt, :(
mi is teszkós pelust veszünk Atinak, teljesen meg vagyok elégedve vele! Amíg pici volt pampers-t használtunk, de a maxi és a junior méret már horribilis áron van. Viszont a teszkós is ugyanolyan minőségű, mint a pampers. Vajon a kis méretben is? Azt még nem próbáltam soha...

Süti, gratulálok a kislányhoz :) :) :) igazad volt, bocsi, tényleg lemaradt egy nulla a telószámból, bár fogalmam sincs, hogy hogy lehettem ilyen béna :oops:

vicger
 
 


Atesz most hívta az Istenhegyit, még nincs eredmény, 12-16 óra között hívnak majd. Még jó, h felhívta őket, megőrültem volna 11re :? :oops: Úgy emlékeztem, h délelőtt hívnak majd :oops: tényleg meszesedik az agyam :shock:

Fogalmam sincs, h tünetmentes e a hepa. Szerintem valamiféle sárgasággal jár, mivel máj betegség... de laikus vagyok ebben a témában...

vicger
 
 


Na, itt az összes hepa tünetekkel, gyógymóddal stb:


Hepatitis A

A betegség hirtelen kezdődik: tünetei a néhány napig tartó láz, elesettség, étvágytalanság, sárgaság. A klinikai lefolyás rendszerint enyhe.

Kórokozója a hepatitis A vírus, amely a fertőzött széklettel terjed. A fertőzés forrása a beteg és a tünetmentes fertőzött személy. Lappangási ideje leggyakrabban 28-30 nap.

A fertőzőképesség tartama: a lappangási idő második felétől kezdődik és a sárgaság megjelenése után néhány nappal megszűnik.

Passzív immunizálás lehetséges.

Megelőzéséhez szükséges az általános higiénés szabályok betartása. Aktív immunizálás lehetséges.
Hepatitis E

A hepatitis A-hoz hasonló. A fertőzések jelentős része tünetmentes.

Kórokozója a hepatitis E vírus.

A fertőzés forrása a beteg vagy a tünetmentes fertőzött személy, valamint valószínűleg különböző állatok (sertés, vaddisznó, rágcsálók és majmok). A fertőzött terhes nők a magzatot a méhlepényen keresztül fertőzhetik.

Lappangási ideje leggyakrabban 26-42 nap.

Aktív védőoltás nem áll rendelkezésre.
Vérrel és testnedvekkel terjedő vírushepatitisek
Hepatitis B

A betegség lassan kezdődik, rendszerint láz nélkül. A bevezető szakban a betegnél fáradtság, izületi fájdalmak, étvágytalanság jelentkezik, majd ezt követően a sárgaság. Akut szövődménye a májsorvadás (atrófia), ami halálos kimenetelű lehet. A fertőzés krónikussá is válhat. Késői következménye a májzsugorodás (cirrózis) és a májrák.

Kórokozója a hepatitis B vírus. A fertőzés forrása: az akut és a krónikus betegek, valamint a tünetmentes vírushordozók. Vérrel, szövetnedvekkel, váladékokkal (ondó, hüvelyváladék, nyál) terjed. Ez határozza meg a tipikus terjedési módokat:

* szexuális érintkezés,
* vér, vérkészítmények,
* vérrel, szövetnedvekkel, váladékokkal szennyezett orvosi eszközök, műszerek,
* szervátültetés,
* intravénás kábítószer-élvezők közös tű, fecskendő használata,
* sérült bőrrel, illetőleg nyálkahártyával történő érintkezés,
* fertőzött anyáról újszülöttre.

Lappangási idő: 45-180 nap, leggyakrabban 60-90 nap.

A fertőzőképesség időtartama: a lappangási időben, rendszerint több héttel a tünetek megjelenése előtt kezdődik és a heveny tünetek lezajlásáig tart.

A tünetmentes hordozók és a krónikus betegek évekig, akár életük végéig fertőzőképesek lehetnek!

Megelőzésében különösen fontos a véradók, vérkészítmények, sejt-, szövet-, szervdonorok, terhes nők szűrővizsgálata, a kórházhigiénés rendszabályok szigorú betartása és ellenőrzése, az egészségügyi dolgozók oktatása.

Javasolt a hepatitisz B elleni védőoltás (aktív immunizálás) egészségügyi dolgozók, művese kezelésben részesülő betegek, vérzékenyek, és szexuális magatartásuk miatt fokozott fertőzési veszélynek kitett személyek, intravénás kábítószer-élvezők számára, továbbá azon külföldi országokba utazóknak, ahol a hepatits B előfordulása jelentős.
Hepatitis C

A betegség többnyire enyhe lefolyású, sárgaság csak az esetek kis hányadában jelentkezik. A fertőzöttek 75-90%-ában tünetmentes vagy tünetszegény vírushordozás alakul ki. Gyakori a betegség krónikussá válása és ez májzsugorodáshoz (cirrózis) vezethet.

Kórokozó: a hepatitis C vírus.

A fertőzés forrása: a vírushordozó és a beteg ember.

Fertőzött vérrel, szövetnedvekkel terjedhet. A fertőzött anyáról a csecsemőre történő terjedés 6-10%-os valószínűséggel fordulhat elő. A szexuális úton történő fertőzés ritka.

Lappangási idő: 14 - 180 nap, leggyakrabban 6-9 hét.

Megelőzés megegyezik a hepatitis B-nél leírtakkal.

vicger
 
 


Jaj csajok, senki nem hepatitises itt! :lol:

Vicger!
Igaz mi csak a 12. héten voltunk az Istenhegyin, de a férjem is pont ezt mondta, hogy nem érti, hogy a normál egészségügy miért nem működik ilyen flottul. :roll:
Örülök, hogy minden ok volt, és a vérvétel is tuti az lesz!

Én pelenkát az Intersparban vettem. Tegnap vettem nekik ágyneműt is. Először különböző színűt akartam, de a rózsaszínnel nem tudok kibékülni. Aminek meg ugyanolyan a mintája, csak a színe más, mind bilikék meg rózsszín....így kaptak sárgát édes macival meg holddal és csillagokkal. :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Sziasztok!

Vicger!
Tök jóóóóóóó!!!! :) Nagyon örülök, hogy minden rendben van a Picurkáddal, és Te is megnyugodtál. :) És milyen szép a Lánykád!!! Igazi kis tündérke. :)

Kata!
Nem semmi, hogy kiütéses leszel a Nivea Intimo-tól. :( Mondjuk én meg a Johnson's termékektől leszek az. :D Nem vagyunk egyformák. :)

Móka!
Köszönöm a megelőlegezett bizalmat. :) Majd beszélgetünk 12-13 év múlva is. :D

Én a hepa-s részt nem mertem elolvasni. :oops: :)

Most hívtam az SZTK-t, kész az AFP-m, úgyhogy a tali után megyek érte. :) Szóval én majd 6 körül lelépek. Egyébként már nagyon várom a mai talit, remek idő van! :)

KépKép
aranynap
 
 


Hahó!

Lányok, ma Rendőrnap lesz a Ligetben, sztem kocsival kerüljétek, én leteszem valahol és földalattivalm megyek, ott is tuti a tömeg, de legalább eljutok :)

Vicger, de jóóóó!! :D :D

Andi, no comment :evil: :evil:

Hepát nekem szerintem nem vettek, az kötelező? Mondjuk be vagyok oltva A és B ellen, még érvényes.

Én a DM-es Jessa tamponok zsinórjára vagyok allergiás... ilyet sem hallottam mástól....

floranan
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?