Új privát üzeneted érkezett!

Benszikém
drága depkós barinőm :wink: nem irigyellek,nehéz lehet egyedül :oops: kitartás,röpke pár év és könnyebb lesz :wink: na majd jól megvigasztallak ha talizunk :wink:

Vicuska
az a jó döntés amit együtt hoztok :wink: majd ha lesz nagyobb lakás akkor is jól jön majd a babuka :lol: azért jó volt kettesben szentendrén?

bibar

Witch, császárnál nekem is mondta Zeke, hogy a petefészkem össze van nőve egy bél résszel vagy mi, szóval jó durva összenövéseim vannak. Így UH-n most annyit lát, hogy nincs cisztám, pedig nekem mindig volt. Most 1 éve, hogy menstruálok.
Remélem őszig nem romlik és akkor már megyünk a babáért.

Bibar, szupi volt, boroztam, vendéglőztünk. És jól megkapott a nap.
Rami meg csillagos 5-re vizsgázott anyuéknál, csak nem volt hajlandó aludni, de amúgy állítólag egy tündér volt. Bevallom, most hagytuk először így náluk.
Persze ma már 9-kor aludt, és megint csak magától egy kis odafekvéssel.

Benszi, hát tuti nehéz lehet két gyerkőccel egyszerre! Hát a bandázás tényleg odébb van még, de vajon akkor jobb lesz-e?
Te tervezel bölcsit?

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Vicuska!
Klassz lehetett Szentendrén!Az a lényeg,hogy mindketten egyet értettetek,hidd el nincs is olyan messze az ősz!
Nem tervezem a bölcsit nekik csak az ovit!Kemény a két kölök,néha a hajamat tépem,de rengeteg csodát is ad.

Bibarkám!
Próbálom szervezni apuval a hetet.
Vendég

Benszi!
Tökéletesen megértem, miről beszélsz. Egyedül a lurkókkal kemény és idegörlő. Az ember teljesen befordul. Sajnos nálunk is előfordul, hogy kikelek magamból és utánna tökre lelkiismeretfurdalásom van. Próbáld őket csiribirire vinni, az legalább neked is egy program. Hidd el, fogják élvezni. Én mindig várom ezeket a foglalkozásokat. Délután mi apával megyünk játszóra, egyedül nem tudok mit kezdeni ott velük, mert az egyk hintázna, a másik csúszdázna és a két játék tök messze van egymástól. Meg aztán hívd magadhoz jó sűrűn Bibar anyut és a többi gyerekes anyukát. Addig sem egyedül vagy. Én szinte minden héten hívok valakit, h a gyerkők is barátkozzanak. Na, persze ettől függetelenül vannak jobb és rosszabb napok...

Vicuska!
A lényeg, hogy döntöttetek! Így legalább tudtok tervezni.
Jó lehetett a kikapcsolódás! És az is, hogy Rami jól érezte magát a nagyinál.

Szép napot!
Gica

Kép
gica1

Bocsi lányok,most rövid leszek,mert még mindig anyámnál vagyunk és kevés az idő.... :D

Vicuska

szuper hírek :D pedig pont a férjed mondta a múltkor hogy menjetek vissza a fagyikért,nem?A közös döntés a jó döntés,az biztos. :D
Rami is a hajadat birizgálva alszik el?Nálunk is ez van,már minden plüsst bedobtam,de csak a hajam kell :lol:

Benszike

kitartás,Bibarkával szervezz vmi kis életkedvcsináló programot :D

Bibarkám

millió puszi,már alig várom a májust én is :D tricikli megvan??? :D

Fiona

csodálom hogy a dokid nem mondta,hogy a 15 hós az 8-10 nap múlva okoz lázat,kiütést-ha okoz.Ne aggódj,minden rendben van.Jobbulást Bencének :D

Hú csajok bocsi hogy most nem írok másnak.....puszi mindenkinek :D

Kép
lukrécia

Lukikám
köszi a segitséget :lol: :lol: jaj de várja már a kis szék a gazdáját :wink: :wink:

Benszikém
na milyen volt az éjszaka??képzeld Olivér mostanában olyan jól alszik,talán a 4 fog ami még hátravan még várat magára :wink:

Vicuska
hogy hogy most volt elöször otthagyva??tessék a mamáéknak is örömet okozni,és nem utolso sorban te is ki tudsz kapcsolodni :wink: :wink: örülök hogy jól telt a napotok :wink: nekem Olivér heti egyszer nagyiknál van,akkor ott is alszik ebéd után,én csak pár órára megyek el vásárolgatni,a többit ott vagyok velük :wink: de olyan jó az a kis kikapcsolódás,na meg anyuék annyira szeretik hogy ott van hogy szinte könyörögnek érte :wink:

bibar

Bibar, persze velem már volt többször, de egész nap CSAK velük még nem..ciki, ugye?
Bevallom, anyukámban semmi nagyis nincs..szinte nullát játszik Ramival. Apu tök jó fej nagypapa, de anyu..
Na, pont milyen cikk van itt az oldal bal oldalán????
most mondtam le a Zeke látogatást..nagyon szomi vagyok..

Kép

vicuska2007

Sziasztok!
Mostanában csak futtában vagy egyáltalán nem olvastalak benneteket. Szégyellem is magam rendesen. :( Azért most megpróbálok.

Vicuska, tényleg rátok fér egy kis kikapcsolódás kettesben. Az ősz pedig nincs is olyan messze, elrepül az a pár hónap. Addig szánjátok azt az időt egymásra. Aztán ki tudja, hátha nem is kell visszamenni kistesóért mert sikerült spontán. Sok ilyet lehet hallani.

Napcsi, Gombácska, gratulálok mindkettőtöknek az utánpótláshoz.

Bibarci, tényleg Ti is készülődtök vissza tesóért? Hogy repül az idő?

Zsókuci, hogy alakul a munka projekt? Kívánom, hogy minél hamarabb fellendüljön.

Rebe, csajok nagyon jól néznek ki, és azok a szerkók. Azért már én is agyalok néha, hogy fogom öltöztetni a kis tököst (akinek végül Zétény Mór lesz a neve :D )

Benszi és a többi ikres, hát biztos nem könnyű nektek, de talán most, hogy itt a jó idő és többet tudnak a srácok a szabadban lenni, könnyebb lesz!

Csatolok egy mai fotót. Egyébként minden a legnagyobb rendben van. Még dolgozom, bár mára és holnapra kivettem szabit, hogy a jövő hétre (az utolsó munka hetemre) gyűjtsek egy kis energiát. Azért már lassulok és fáradok, de még mindig egészen jól bírom. Gyerekszoba és lakásfelújítás kész. Azért még sokmindent be kell szereznünk (babakád, légzésfigyelő, cumik, cumisüvegek, mellszívó), de ezeket szerintem a jövő héten elintézzük.

puszi mindenkinek és akkor itt egy mai pocak fotó (bocsi Benszi, fej nélkül készült, mert én csináltam):

Kép

KépKép
süni76

sziasztok!remélem nem baj,ha csatlakozom ,ha néha benézek ide,ha nem zavarok.witch,örülök,hogy láthattam itt a kislányod fotóit,nagyon édes,a másik fórumon én is tettem fel képet Alexomról,majd ide is teszek csak most rohannom kell.sziasztok

mó73

Süni!
Mekkora már a pocakod! Nem ketten vannak odabenn? :wink:

Mó!
Üdv itt! :) Gyere gyakran most már inkább ide!

Vicuska!
Én is pont Rád gondoltam, amikor olvastam a cikket. De ez ősszel is aktuális lesz!

Gica

Kép
gica1

Sziasztok Kismamik :)

Négy hónap után újra itt vagyok. Sajnos eddig nem volt netem, így nem tudtam írni.
Remélem, hogy mindenki jól van és emlékeztek még rám.

visszaolvasok és írok!

üdv
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Vicuska
én is olvastam a bal oldalt :lol: :lol: dehogy ciki hogy nem maradt még ott Rami,főleg ha anyud nem nagyi tipus :oops: :oops: én még anyósóméknál nem hagytam soha Olivért,imádom őket de mind a ketten hallássérültek,és ugye Olivér még nem ismeri a jelbeszédet :oops: :oops: igy nem mertem,pedig már illene :oops:

Sünike
jaj de szép pocak :lol: :lol: bizony repül az idő,nemrég még nekem is ekkora hasam volt :wink: :wink:

gyere csak bátran,és képet kérünk :wink: :wink: neked is a bmc-ben jött össze Alex?lombikra?hányadikra?áááá nem vagyok kiváncsi :lol: :lol:

Tubikriszta
persze hogy emlékszünk,gyere most már sürün és képet hogy eszünkbe jussatok :lol: :lol:

bibar

bibar szia,itt egy kép Alexról.neked mennyi idős a kicsid?ha nem haragszol írok privit.majd teszek még képeket csak most pont a másik gépen vannak a jobbak. Kép

mó73

Sziasztok,

Erika, majd számolj be, mizujs darabos kaja-ügyben! Kiváncsi vagyok, mi is ezzel próbálkozunk most.

Nika, Attilád nagyot nőtt, szép kisfiú :)

Vicuska, nagyon örülök, hogy az endo messze jár, és annak is, hogy meg tudtátok beszélni a dolgot a pároddal. Eljön még a ti időtök! Sajnos időnként muszáj racionális döntést hozni, bármennyire súg mást az ember szíve...

Witch, Jamina egyre cukibb ;)

Fiona, látom megy a homokozás. Örülök, hogy azért javultok!!!

Benszi drága, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, nagyon kemény meló, amit csinálsz nap mint nap! Nekem még egy gyerekkel is kivan a fakkom néha, bele sem merek gondolni, mi lenne kettővel.

Süni, aztaaa, micsoda pocak!!! Nem semmi, és még elég sok van hátra. Mekkorának saccolják a manócskát?

Tubikriszta, szia, mizujs? Képet kérünk és beszámolót :)

, hát neked már igazi komoly nagyfiad van! Hol rejtegetted eddig? :)

Nálunk az van most, hogy meggárgyult a gyerekem, és hajnali 5:20-kor már kukorékol. Ez megy 3 napja. Hogy miért van ez??? Ráadásul nem is alszik vissza rögtön kaja után, hanem még pörög másfél-két órát. Remélem, hamarosan rájön, hogy azért ez így nem oké, bár mitől jönne rá? Ő kialussza magát napközben, csak én nem. Mindig produkál valami újat, amikor már épp kezdené az ember megszokni a ritmusát, a feje tetejére áll minden. A reggeli és esti tápszer marad még nálunk, a védőnő szerint sem kell elsietni ezt a reggeli dolgot. Majd amikor már tud rendes szendvicset enni...
Ami a darabos kaját illeti, egyelőre ott tartunk, hogy megy a kenyérhéja, buláta továbbra is, plusz ki szoktam neki venni a főzelékből turmixolás előtt puhára főtt zöldséget, és megkínálom vele. Ismerkedik, de egyelőre nincs meggyőzve arról, hogy a darabos kaja is ehető :) A húst továbbra is pürésítem, mert úgy vettem észre, hogy ha csak villával töröm meg, fáj a pocakja. Hát, nincsenek még örlőfogak, nem tudja megrágni.
Sajnos tegnap végleg elköszöntünk a védőnőnktől, akit imádtam. Jön egy új csajszi, és át kellett neki adnia a körzete egy részét. Nagyon sajnálom :( Az új csak 25 éves, rögtön fősuli után szült egy gyereket, és most kezd el dolgozni. Igyekszem pozitívan hozzáállni, főleg, mert már sok tennivalója úgysem lesz velünk, innen már boldogulunk egyedül is. A kezdeti hónapokban azért jól jött egy szuper védőnő :)
A szomszédunkban elkezdődött egy lakásfelújítás, Gabit lehetetlen altatni rendesen... lehet, hogy politikai menedékjogot kérek a szüleimtől és elutazunk...

Vikkata, Gabicsibe, Agnese, és mindenki, aki rég nem járt erre, jelentkezzetek!

Kép
elan

szia elan,hát igen Alex már 3éves,nem tudtam,hogy van ez a topik sajnos,mindig másikba írogattam.de most már örülök,hogy rátaláltam és vannak ismerősök is.

mó73

Sziasztok!
Hát igen, néha nekem is döbbenetes a saját pocakom látványa :D Egyébként teljesen átlagos méreteket szokott a doki mérni. Kár, hogy az uh gépén nem tudjuk megállapítani a súlyát, a vizsgálat végén meg mindig elfelejtjük a mért paraméterek alapján kiszámolni. Mindegy, én itthon szoktam a neten nézni. 2 hete 1600gr körül volt. És még van 1,5 hónap :shock: Fogalmam sincs, mire számíthatok. Én 3350 gr és 57 cm voltam, a férjem hozzám képest törpe a 46 cm és 2400 gr-jával :D

KépKép
süni76

az utolsó időben ,vagyis utolsó hetekben többet hízik a baba.végülis szerintem tök normális a súlya,megjósolni én sem tudom mekkora lesz,nálunk is a szülés előtt 1 nappal az uh-on 3600g-ot mondtak és Alex 3850g lett,53cm-el. én 2,75 voltam ,a férjem pedig 4kilós.a gyerekeink:3350g.,2650g.,3700g.,ikrek:3200gés 2350g. Alexom meg a legnagyobb volt,ahogy már írtam 3850g.

mó73

Sziasztok!

Süni!

Nagyon csini pocid van. :)

Tubikriszta!

Pont a héten gondoltam Rátok, hogy mi lehet Veletek!
Jó, hogy jelentkeztél! Kérünk képeket! :)
Egyforma a vonalzónk. ;)

Mó!

Téged is régen "láttalak".
Gyere most már sűrűbben. :) Nagyon helyes Alex. Megkukkantottam a másik topikban is. :)

Mi kínlódunk a nappali alvás miatt.
Alig alszik valamennyit, és tiszta hisztis, estére meg kész, arról inkább nem is beszélek.
Vasárnap egész nap nem aludt, csak este fél 7-kor ájult be.
Tudom, hogy össze kéne tennem a kezem az éjszakai alvás miatt, mert sok gyerek még idősebb korban sem alussza végig, de ez nem állapot, hogy nem alszik nap közben.
Ha lemegyünk akkor sem alszik mindig, és képes a várost végigüvölteni torka szakadtából.
Ráadásul néhány napja elkezdte felhúzni magát, hogy Ő ülni akar.
Nem korai ez még?
Bezzeg az átfordulásnak nyomait sem mutatja. A nagyságos úr egyből ülni szeretne. :D

Kép
nika28

nika,nagyon édes lehet,ahogy leírtad,de tényleg furcsa,hogy nappal nem akar aludni.ha kiviszed sétálni akkor sem?nekem mindig akkor ájultak be,ja meg ha kocsival mentünk akkor is rögtön.de nekem is 6-7 hónapig össze-vissza aludtak,csak utána beállt ,hogy 2x aludt délelőtt egyszer és délután egyszer(ez mindegyik gyerekemnél így volt)15 hónapos korig,aztán már csak maradt a déli alvás,ami már az oviba is így van.később jövök,mert megjött a mosogatóg.szerelő.

mó73

itt is gratula a sok gyerkőchöz :wink: :wink: nagyon helyes pasi Alex :lol: :lol: nekem 15 hós az Olivér,pont ma kapta meg a 15 hós szuriját,izgulok is hogy ne legyen baja :oops: :oops:

Lukikám
ITT IS BOLDOG NÉVNAPOT :lol: :lol: :lol: :lol: puszika

Nika
hú hát elég nehéz lehet,hogy napközben nem alszik,főleg hogy este már nagyon nyügi :cry: nem is tudok mit tanácsolni,nekem mindig aludt napközben,amikor ilyen pici volt 2 -őt,most már hónapok óta csak ebéd után,de az minimum2 óra :wink: nem semmi hogy próbál ülni,jaj ez olyan nehéz időszak :oops: itt volt nálunk az hogy már nem akart babkocsizni mert feküdni már nem akart ültetni meg még nem lehetett :oops: :oops:

bibar

Nika!

Összekéne kötni Jaminával, ugyan ezekkel küdzünk :roll: Az alvást megpróbálom általában megoldani, az azért ennyire nem szörnyű, olyankok kocsikázás, vagy sétálgatás segít... Tudom ez sem tartható sokáig, de ez van.. VIszont az én kincsem is ülne fel, de még lenyomom, mert még korai szerintem, főleg, hogy a forgás nálunk sem megy úgy, hasról hátra ment régebben, de most nem. Szoktam mondani nagy a popsija :) Majd forog, nem esek kétségbe...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

bibar,köszi. Olivér ,hogy viselte a szurit?az én gyerekeim jobbik esetben nem sírtak,de amelyiknél igen,ott nekem is könnyezett a szemem.hát ez van. olyan jó,hogy vége a télnek,mert azt a sok öltözést szerintem mindegyik kicsi utálja,még a felnőttek is,nem?még nem volt időm vissza olvasni,ezért inkább megkérdezem,hogy Olivérről tetél már föl képet?a felhasználónevednél gondolom ő az,nagyon cuki!!! :)

mó73

Köszi az együtt érző szavakat.....;)

Sikerült elaltatnom, igaz cicin, de legalább alszik. :)
Egyszer már megébredt, de cumi, és alszik tovább.
Viszont nagyon veszélyes üzem az ágyban alvás......kapaszkodik az ágyrácsba.:D
Lefényképeztem, mindjárt felteszem.

Még olyan kérdésem lenne, hogy az normális dolog e, hogy a múlthéten tiszta piros és duzzadt volt az ínye, most meg semmi.

Witch!

Jamina és Ati nagyon egyforma.:)
Össze kéne hozni Őket. :D
A levegőn nálunk sincs mindig gond. Ha olyanja van akkor elalszik.
Van, hogy 2 óra hosszát végigalszik. Igaz, hogy lejárom a lábaimat, mert még azt sem bírja, ha leülök, és úgy tologatom, mert egyből megébred. A kis zsarnok. :D :D
De legalább lefogyok. Már a terhesség előtti nadrágjaimat hordom, és abból fogyok amit a stimuk alatt szedtem fel. :)

Végül az ígért kép. Nem tudom mennyire látszik a kapaszkodás:
Kép

Kép
nika28

NIka!

Nekem is mászkálnom kell, van hogy 3 órát is sétával töltünk, a hátam és a lábaim kész vannak, de igen, legalább lefogyunk :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

nika,nagyon édes a pici!!!!!!

mó73

Nika
jaj annyira édes ahogy kapaszkodik a rácsba :lol: :lol: örülök hogy sikerült elaltatni,nem baj hogy cicin,nekünk is volt egy ilyen körszakunk,csak cicvel tudtam elaltatni akkoriban,de a lényeg a szundi :wink:

Olivér mindig sir a doki néninél,már a mérés is fáj neki,hááát még amikor meghallgatja a szivét,na az nagyon fáj :wink: :wink: a többiről nem is beszélve,ordit,remeg a szájacska :oops: :oops: de én már megszoktam,első perctől kezdve ezt csinálja a dokinéninél :oops: a téli göncöket én is utáltam,nagy könnyebség vsak polóba vagy pulcsiba kimenni,imádom :lol: igen a kisképen ő van,mindig teszek fel képet róla,talán az elözö oldalon is van :wink:

Csajok csajok már megint nem irtok :cry: :cry: mi is kinnt vagyunk ám egész nap :oops: :oops: ma 6 ig játszón voltunk,megismerkedtem 2 jó fej anyucival akiknek ilyen korú gyerkőcük van mint Olivér/2 fiú/ :wink: jól elvagyunk.
szurin túl vagyunk,most lesem őt lesz e láz vagy akármi :oops:

Fiona
rendben vagytok már??

Benszikém
holnap nélküled vagyok kénytelen shoppingolni :cry: :cry: majd gondolok rád,4 után majd hivhatnál,addigra hazaérek,vagy péntek délelött :wink: :wink:

Zsókuci
hol vannak már a képek?????

na jól van,elteszem magam,csak az uram még meccset néz és azért kukorékolok :oops: :oops: jó éjt

jaj Juci
még neked akartam irni hogy a túróst megcsináltam,isteni,meg kiirtam egy pár receptet,nagyon jók,viszont mindig keresgélnem kell téged az ikresbe,néha irj ide hogy naprakész legyek a kajákkal kapcsolatban :lol: :lol: olyan jó ötleteket lesek tőled :wink:

bibar

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ezt most csak Bibarnak, hogy legyen a receptes blog az oldalon, aztán majd vissza is olvasok!

Judit

jucicuki

Rebe! Lányok!

Olvastam hogy Rebe lánykáinak volt bőrgyógyászati problémája, már akartam írni, de szita az agyam. Szóval tudok egy tuti bőrgyogyit, aki Soroksáron, Dunaharasztiban, és Érd-en rendel, profi, engem ő hozott rendbe (nem volt a kezement bőr és vérzett, kesztyűben éltem). Évekig éltem így, és jártam dokitól dokiig, ő rendbehozott. A minap a barátnőm fiát is elvittük, mert neki meg az Istvánban egy fiatal dokinéni azt diagnosztizálta, hgoy genetikai baja van a gyereknek, és még közösségbe sem mehet.. Ez a doki pedig megállapította, hogy erős csalánkiütése van, semmi más... Csak legekben tudok beszélni a dokiról. Magán doki, de megfizethető... Ajánlom nektek, ha ilyen gond van, felnőtt és gyerek is mehet hozzá :) A neve Dr. Szondi György...

Nika!

Édes a fiacskád :)

Juci!

Imádnivalóak a lánykáid :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Elán Kérdezted, a darbos kaját. Hát nem tudom. Eddig, ha adtam neki darabosat vagy a földön végezte vagy ha megette ki is jött ahogy lement. Boritva őt meg engem is. Már ott tartottam ,hogy majd 10 hósan ujrakezdem addig csak püre. Erre reggel az ölembe kéreckedett és pár falatot et a vajaskenyeremből és nem láttam ujra.
Szóval minden nap ujat produkál. Ujabban este is be kell ültetni a kisszékébe és az én kajámból kostolgat. Ő kéri. Végre nem nekem kell könyörögni, hogy egyen, ne csak szopjon.
Már annyit fejlődtünk, hogy ebéd és vacsora után nincs szopi. Viszont Rebétől jó ötletet kaptam, hogy reggelit, hogy oldjam meg. Eddig vacsorára adtam időnként tejpépet, most reggelire is. Azóta délig nem csak szopi van. Sőt mióta mozgunk és egyre jobban eszeget többet is alszik. A napi fél egy óra alvás már néha 3 órára is ki tolódik. Nekem ez hihetetlen.

Multkor irtam, hogy a kicsim fejével, nyakával voltunk az ortopédián, nyaki uh-án ami negativ lett. Na most visszavittem kontrolra. Erre ugyanaz az orvos azt mondja, hogy a jobb oldalán a nyakán borsó nagyságu göb van. De azt az oldalt meg sem uh-tata.
Most felirt neki 10 uh kezelést a nyakára és ujra kontroll. Meg olyat mondot ha nem mulik el, akkor korház lesz belőle. Viszont a tornátol amit csinálok neki jelentősen javult a fejtartás, a mozgás. Már nem törzsből fordul balra. Erre megyek ma vele fizikora, ott meg a nő azt mondja, hogy ilyen pici babának szó sem lehet, hogy ilyet csináljon. Géppel megmaszirozta neki. Amit sirás nélkül türt a kicsim. Szerencsém van nem ordit a fehér köpenytől.
De én viszont nagyon a bőgés szélén állok. Hogy egy szakorvos egyszer ezt mond egyszer meg azt. Ebéd után hivom a gyerekorvost, elmondom neki mi történt és most már követelm a beutalot a Jászberényi doktornőhöz. Még február végén kértem időpontott hozzá, május 9-re kaptam, de a gyerekdoki váltig állitja, hgoy nem kell neki a vizsgálat. Itt csak a doki a nyakát nézi, ott a doktornő meg tetőtől talpig átnézi a gyereket. Eredetileg elakartam vinni Dévénytornára, hogy egy szakember néze meg, mert szerintem egy rossz mozgás és ott a tornával rendbe szedik, itthon meg gyakoroljuk, nem én kilondok itthon csak vele. De egy az egyben el lettem utasitva. Most meg hülyét csinálnak belőlem. Nagyon elegem van.
Mindenki csak osztja az okosságokat, egrecéloztatnak.
Mért nem csinálja a gyerek ezt, mért nem eszik, mért nem szalad, stb.. Könyörgök 9 hónapos a gyerek!
Valaki irta, hogy az anya milyen. Na nálam mindkettő hülye. Látták febr.24-én majd ápr. 2-án. És anyám közölte, hogy 10 hónaposan már kötelőző szaladnia a gyereknek. Én meg közöltem, hogy ápr. 10-én lesz még 9 hónapos a gyerek és kidobtam őket. Itt laknak 4 utcával odébb és ránk sem néznek. De jobb is, mert ha meglátom őket gyomoridegem van tőlük.
Lehet, hogy durva vagyok, de ugy érzem, hogy összecsapnak a hullámok a fejem felett.
Na eldugulok. Ha lehigatam visszaolvasok és próbálok jönni.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Juci!

Szépek a csajok. :)
Édesek ahogy pózolnak. :)

Jerika!

Nem csodálom, hogy ki vagy akadva......!!

Witch!

Jaminának kibújt már a foga? Ha jól emlékszem a múltkor kínlódtatok vele.

Kép
nika28

Sziasztok Anyukák!

Eddig csak a másik két topicon írogattam néha, de ide is gyakran bekukkantottam, már a beültetés előtt is - rengeteg erőt adott.
Nagyon édesek a gyerkőcök!

Most egy kérdéssel jönnék, ami nem hagy nyugodni: a Ti tapasztalatotok szerint mennyire jellemző, hogy a lombikos babák császárral születnek? Persze, itt most nem elsősorban az ikresekre vagy azokra gondolok, akiknél már a terhesség alatt problémák voltak.
A dokim szerint idősebb korban és lombikos babánál nagy a császár valószínűsége. Én 37 múltam, viszont a terhességem problémamentes volt, a babóval is minden rendben. Ha mód van rá, szeretnék természetesen szülni, persze nem akarok kockáztatni sem. Ráadásul a héten kiderült, hogy elég nagy a drágám kobakja (BPD 102 mm), így ez is a császár irányába mutat. :( Egyelőre nincs szó programcsászárról, de azért rendesen kiakadtam. A dokim egyelőre még áltat, és úgy tűnik, figyelembe veszi, hogy mit szeretnék, de azt hallottam róla, hogy ha arra kerül a sor, eléggé hajlamos a császár mellett dönteni.

Kérlek, ha vannak ezzel kapcsolatos tapasztalataitok (pl. 35 felett ill. nagyobb bébivel is természetes szülés, vagy akár a császárral kapcsolatban pro és kontra), írjátok meg!
Előre is nagyon köszönöm, ha a lurkók mellett tudtok időt szakítani rám!

Kép
Kép
vuki124

Juci
köszi :lol: :lol: :lol: nagyon szépek a lányok,tuti fotómodellek :wink: :wink:

Vuki
nekem is császár lett,34 éves voltam nagy baba és a dokim még indoknak a lombikot is mondta :oops: :oops: nem tudom az összefüggést :oops:

holnap folyt köv :wink: :wink:

bibar

Nika!

Azóta is duzzadt az ínye, és ömlik a nyála...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Beszéltem a gyerekdokival. Ő sem érti a dolgot. Végre ad beutalot, sőt ki is hozza. A Jászberényi doktornő Pesten rendel, egy nagy tekintéj. Berényben csak szombatonként van.

Vicuska Az jó, hogy együtt hoztátok a fontos döntést. A nyár gyorsan elmulik. Élvezétek egy kicsit. Ha lehet kettesben is. A férjednek is bejön az uj munka. Ősszel meg ujult erővel kezdhetek neki, várhatjátok az uj család tagot.

Benszi Kitartás. Bitos, hogy nem egyszerű kettő gyerkőccel. Nekem egy van, de én is elvesztem a türelmem időnként. De ugyanakkor mindig rácsodálkozom, hogy ő itt van nekünk.

Süni Szép nagy pocid van. Mindjárt a finisben vagytok. Kicsit elcsépelt. Izgulsz már? Szép nevet választottatok a fiatoknak.

Nika, Witch Olvasom, hogy a gyerkőcök nem akarnak aludni nappal.
Együtt érzek veletek. Az én kicsi fiam is 8 hónapos korában kezdet 1 majd 2 órát aludni. Addig egésznap fél esetleg 1 órát aludt. Ahogy elkezdet jobban mocorogni, és vele együtt fáradni lett jobb alvo.
A tiétek átaludja az éjszakát? Mi még mindig 2-3 alkalommal kelünk szopni.
Nika Tünemény a kisfiad. Nagyon aranyos.

Juci Ezek a pózok. Nagyon helyesek a lányok.

Vuki Én 36 voltam mikor Marcell született. Probléma mentes volt a terheség. Csak mindig kicsinylete a babát a dokim. Hát 2600 g és 51 cm született. Lényeg a dokim ritkán császároz. De 10 perces fájásnál a kicsinek nem volt szivhangja, igy gyors császár volt. Kiderült, hogy köldökzsinor volt a nyakán. Monta, hogy rendesen meg lett volna. A lombik nem számit, csak a fogantatásnál. Amugy ugyanolyan terheség. Esetleg a korom lett volna még, meg a betegségem, ami indokolta volna. Én rendes szülésre készültem.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Vuki

nekem is csaszi volt,de nem a lombik miatt.Az én dokim is mondta hogy hamarabb dönt császárnál a lombik miatt de nem indultunk arról alapvetően,Úgy tudom külföldön minden lombikost császároznak.

Jerika

sajnálom hogy így kivagy,azt hiszem át tudom érezni a problémádat,annyit kűzdöttünk mi is Falattal.Mennyire más így az élet hogy elmaradtak az orvoshoz járások :roll:Sztem is menj el a másik dokihoz,nézze csak meg rendesen.A Dévény tornáról annyit,hogy én is húztam-halasztottam,ellene voltam,de szuper dolog és annak a gyereknek sem árt,akivel miden ok.Nem fájt neki,csak nehezen tűrte hogy egy órát piszkálják.
Sajnálom hogy anyukádék ilyenek. :cry:
Mellesleg Falat február közepén kezdett el menni,akkor volt 15 és fél hónapos,ha akkor Bibarék nem jönnek el Olivérrel,talán még most is csak ácsorgunk :wink: nagyon jó hatással volt rá,hogy Olivér jött-ment.Aztán üzenem anyukádnak hogy kötelező vagy nem 10 hónaposan szaladni,mi 10 hósan kezdünk el nagy nehezen mászni :roll: és asszem boldog,kiegyensúlyozott Falatkám van :lol:

nem semmi,gratula a sok kis lurkóhoz :lol:

Süni

jaj de szuper,mekkora már a pocid :lol: nagyon formás :D

Vicuska

ne szomorkodj,mindjárt itt az ősz :D

Nika

hát ez egy gyönyörű kis angyal....... :lol: :lol:

Juci

tündériek a csajok :lol: :lol:

tubikriszta

fotó?? :D

[b]Bibarkám

holnap hívlak Te sofőrök gyöngye :D :P [/b]

Kép
lukrécia

Néhány kép Cicáról
Kép

Kedvenc kis programja a Drágámnak
Kép
Kép

Kép
lukrécia

Sziasztok!

Jól eltűntem én is, bocsi érte. 2 hete vidéken vagyunk a nagymamáknál, élvezzük a jó levegőt, a napsütést. Sajnos a mamák egy ideig nem voltak velünk, én anyum vesekő zúzás, párom anyuja meg szív problémák miatt volt kórházban... :( Szerencsére ma már mind a kettőjüket hazaengedték. :)

Hétfőn megyünk vissza Pestre, akkor majd visszatérek én is a régi kerékvágásba, és újra felveszem a beszélgetés fonalát. Addig igyekszem visszaolvasni. :wink:

Luki néni,
remélem sikerült albérletet találnotok, ne haragudj, hogy végül mégsem tudtam segíteni... :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
mamm

Vuki!

Én is szerettem volna természetes úton szülni, de az én lánykám nem fordult meg, pedig a dokim is az utolsó pillanatig reménykedett hogy megforudl, de nem tette. Ne félj a csaszitól, az sem fáj jobban, vagy kevésbé mint a természetes szülés... Ha a te és a gyermeked érdeke úgy kívánja, igyen is császárral szülj, van egy ismerősöm, akinek egy nagy babát hagytak megszülni, és szana szét szakadt, órákig stoppolták, mivel nagy volt a baba beszorult a szülőcsatornába. Itt a doki volt gondatlan, nem a hölgy akart természetesen szülni, neki úgy mond mindegy volt, csak kint legyen :) Szerintem ne kockáztass... Én bíztam a dokimban, és jól tettem.

Luki!

Falat csodaszép :) Jól látom hogy nő a haja ? :lol:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Jerika kitartás, dühöngj egy kicsit, aztán go előre. Jó, hogy beutaló végül elintéződött. Szorítok, hogy minden rendben legyen.
Dévényt és csak javasolni tudom, ártani biztosan nem árt és ne három évesen derüljön ki, hogy hoppá kellett volna!

Süni, nem semmi pocakméret, de nagyon csinos vagy vele, jól áll!

Luki, falatka csodaszép!

Nika, édes az ágyikós képetek!

Vuki, sajnos ebben a témában nem tudok segíteni.

Mindenkinek köszi a lányok dicséretét!

Judit

jucicuki

Taliról van már valami konkrét? Hely, időpont a dátumon kívül...

Igyekszem ám jönni, csak szinte egész nap kint vagyunk és kicsit el vagyok maradva a dolgaimmal...

Judit

jucicuki

Vuki, én magánál a Zekénél szültem, és soha nem említette, hogy a lombik miatt eleve császár lesz.
Nekem mindig 2 héttel nagyobb méreteket mért, mint ahány hetes voltam, ő csak e miatt mondta már előre, hogy akár császár is lehet. De a 38.héten magától ment el a magzatvizem, 12 órát vajúdtam. Sajnos nem tágultam eléggé (oxitocinra sem) Rami feje pedig nem akart lejebb menni, beilleszkedni (pedig igen erősen nyomkodta lefele, hátha..király volt..) így lett végül császár, de így is csak gondos mérlegelés és az én könyörgésem után. Mert szégyen nem szégyen könyörögtem.
A felépülés egyáltalán nem gáz a szülés után 1 héttel pakolgattam Rami ruháit, és ami a lényeg a császárt követő 4.napon már szoptattam!
Ne félj tőle, bízz a dokidban azért választottad őt, nem?
Amúgy éppen egyik reggel ment fel az agyvizem, a Csak Csajokban valami pszicho csaj beszélt arról, hogy a szülés fájdalmát igenis át kell élni és ki van mutatva, hogy a fájdalom csillapítás nélkül szült nők sokkal jobban kötődnek a gyerekükhöz és a gyerek is hozzá, hiszen már van egy "közös" fájdalmas de szép emlékük...hol élünk?? a középkorban? Szóval császárosok mindig valahogy le vannak nézve..értitek, ugye?

Kép

vicuska2007

Luki: egyre édesebb ez a kis Drágaság!! Milyen szépen rajzol, ezt nevezem!!

Erika, nem semmi amit leírtál, elhiszem, hogy kivagy. Az ember nem tudja, most akkor mi van, kihez is forduljon. Kérünk friss képet Tőletek is!!

Más: tegnap csörög a mobilom, munkahelyem igazgatónője. Kérdezte, nem tudnék-e hamarosan munkába állni? Jól ledöbbentem.Nem az eredeti munkakörre, de részleteket csak személyesen szeretne mondani. Így jövő hét szerdán bemegyek..de azt kiderítettem másoktól, hogy a Disney marketing asszisztens terhes és a helyére már keresnek embert. Az pedig nagggggyon tetszene!! De Rami olyan kicsi még, bölcsibe csak szeptembertől veszik be, nagyik meg dolgoznak..nincs kire hagynom, meg ez az utolsó nyaram vele kettesben. Meg ott a 60 nap szabim.
Na, mindegy szerdán okosabb leszek...

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Még teljesen nem sikerült visszaolvasnom, de leírom a szüléstörténetem.

Hihetetlen nagyokat nőttek már a babák, el sem hiszem!

Szülésem története:
A terhesség alatt minden ok volt, igaz terhességi cukrom volt, de azt inzulinnal kezelték, illetve tavaly decemberben elkezdődött a CTG, ott a vizsgálat után mértek magas vérnyomást, ami elég magas lett, így igaz nem volt bent a dokim, de felhívták és bent tartott a kórházba december 23-án jöhettem haza. Utána még kétszer voltam CTG-n, szilveszterkor saját felelősségre hazaengedtek, mert nem akartam bent maradni, majd január 6-án már úgy készültem, hogy tudom, hogy mindenképpen bent kell maradnom, ami így is volt. Nem volt valami jó dolog bent lenni, de a vérnyomásomat alig tudták lenyomni, igaz én semmit nem éreztem rajta, még akkor sem amikor 190/110-et mértek.
Majd január 9-én már rossz volt a CTG-m, mármint a baba szívműködése ok volt, csak nem akart mozgolódni annyit, és ez 11-én is így volt. Utána fogták behívták a dokim, a szülésznő bent volt és a doki vizsgálgatott, majd azt mondta, hogy ma mindenképpen szülünk, szóval szóljak otthon. Szóltam a férjemnek, hogy pakoljon, aztán anyuéknak, igaz hogy időben szóltam, de így is sikerült császár előtt pont beérkezniük :). A doki fogta megrepesztette a burkot, így elfolyt a magzat vizem, de még másfél óra múlva sem volt semmilyen fájdalmam, minthogy indító injekciót nem kaphattam a rossz CTG miatt, így csak a császár maradt. A műtét nagyon gáz volt, mert majd elájultam a fájdalomtól, a gyomorszájamon mintha ugráltak volna, mondtam is másnap a dokinak, hogy kurvára fájt, szegény meg teljesen kétségbe volt esve.
De amikor odatették a fejem mellé a babát az volt csak az igazi úgy örültem, hihetetlen érzés volt. Majd négy napig bent voltunk és utána hazajöttünk. Nagyon gyorsan regenerálódtam, szinte senki nem akarta elhinni, hogy császárral szültem, a védőnő sem én meg elfelejtettem neki mondani, és szinte lebaszott, hogy miért adok kiegészítőnek tápszert a babának. Majd a legközelebbi találkozáskor elmondtam neki, és csodálkozott, mert amikor hazajöttünk aznap jöttek ki a doktornővel és nem is látta rajtam. Mondjuk egy percet sem pihentem másnap a császár után. 11-én este felvittek az őrzőbe és másnap reggel keltettek, mondjuk az első fürdés az nem semmi azért, meg a felkelés, de ki lehet bírni. Aztán másnap minden adatom jó volt, cukor és a vérnyomás is, de nem akartak leengedni, mert nem volt hely és én meg annyira szerettem volna látni a picurt, hogy állandóan azt kérdeztem a nővérektől, hogy mikor mehetek már le, így olyan 15 óra körül lekerültem. A telefonom lemerült hétfőn reggel, így senkit nem is tudtam felhívni, tiszta ideg voltam.
Nagyon jó volt minden, igaz azt sem mondta nekem senki, hogy nincs eléggé ki a bimbóm, és így bimbókiemelővel kell szoptatnom a mai napig, de nem baj, megoldom ezt is, csak szopizon a kis manócska.
Azóta itthon vagyunk, kétszer már műtőték. Egyszer a kukija miatt, mert Emánueléknél ez szokás, 5 hetesen, agyonra aggódtam magam. Majd most két és fél hónaposan nyálcisztát vettek ki neki, ennél egy napot bent kellett lenni a babával, hát nem volt egyszerű, de szerencsém volt, mert volt baba mama szoba, és ott lett helyünk.
Uche-nak hívjuk a babát, nagyon eleven és nagyon jó baba. Nagyon sokat alszik és eszik most már, de mostanság azért kaja után rögtön nem alszik el, még beszélget, meg játszunk, de utána belefárad. Sokat sétálok vele, már minden nagyon érdekli, nyúl a dolgok után és folyamatosan néz.
3800 grammal született és 57 cm-rel. Most már 6,5 kg és 62 cm :)
és íme a képek róla :)

születéskor:

Kép

Nagyobb korában :)

Kép

Kép

Kép
tubikriszta

tubikriszta,nagyon szép a kisfiad és édes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gratulálok még egyszer!olvastam a szüléstörténetedet,írtad,hogy érezted a fájdalmat császi közben,az,hogy lehet?sajnálom,de az a fontos,hogy egy ilyen édes fiad van.

mó73

hétvégén csinálok a gyerekeimről képet és majd rakok fel újakat,most Alexról teszek addig egyet-kettőt. Kép Kép Kép Alex itt távolról és itt lakunk...

mó73

Sziasztok!

Mó,
köszönöm szépen, Te sem panaszkodhatsz, szép nagy fiad van már :) gondolom eleven még nagyon.

itt egy kis videó a bébinkről :)

http://www.youtube.com/watch?v=jFw3F03A6yg

Kép
tubikriszta

tubikriszta,NAGYON cuki!!úgy megpuszilgatnám,tök édi.és már most látszik,hogy figyel ,nagyon okos lesz.

mó73

Sziasztok,

Süni, az UH-s becslések nem sokat érnek... Gabimat óriásbébinek jósolták, azt mondták 4 kg felett lesz. Ehhez képest az utolsó 3 hetben már semmit sem hízott. Végül teljesen normál méretekkel, 3250 grammal született és 54 centivel. Pedig én eleinte még 56-os ruhákat sem akartam venni, aztán a végén teljesen elveszett bennük :)

Mó, nagyon szépek a gyerekeid, és minden tiszteletem a tiéd, hogy öt gyereket nevelsz. Kemény meló lehet. Megnéztem az iwiwes oldaladat, Budapesten laktok? Gyönyörű a házatok, különleges.

Nika, nagyon édes a rácsfogós kép :D

Juci, nagyon dögösek a csajszik, ezek a portfóliós képek, ugye?

Erika, sajnálom ezt a hercehurcát :( Az ember ki van szolgáltatva, nincs más hátra, mint a sarkunkra állni. Szorítok, hogy minden rendbejöjjön veletek! A darabos kajához gratula, mi még messze nem tartunk itt... Ami az anyukádat illeti, hááát. Megnyugtadhatod, hogy az évek megszépítik az emlékeit :D Gabi sem jár még! És nem is néz ki úgy, mintha szeretne... a védőnő azt mondta ez így oké, mássza csak ki magát négykézlábon először, minek siettetni?

Vuki, sajnos nem tudok segíteni, lombikom nem volt, császárom viszont igen, ráadásul programozott.... :(

Lukinéni, édes a kis művész-Falat :D

Vicuska, értem a dilemmádat, nehéz szétszakadni :( Talán van vmi részmunkaidős vayg távmunkás lehetőség... derítsd ki!

Tubikriszta, gyönyörű édes kisfiad van, húúú, imádni fogják a csajok :) Körülmetélték, ugye? Mi is gondolkoztunk rajta, de végül a párom úgy döntött, hogy nem csináltatjuk meg. Nehezen viselte? Hol szültél? Amit leírtál a császárról, az bizony nálam is így volt, nagyon fájt. Viszont mikor hazaengedtek 4 nap elteltével akkor már teljesen jól voltam, rohangáltam simán Gabival a lépcsőkön...

Na csajok, átestünk a tűzkeresztségen, megjártuk a balesetit.
Ma reggel el kellett mennem vérvizsgálatra, Gabi az apukájával maradt itthon. Amikor hazaértem mesélti a párom, hogy ne is vetkőzzek le, mert ahogy jött le a gyerekkel a lépcsőn, nem vette észre, hogy a macska a lába alá keveredett, elvesztette az egyensúlyát és Gabit elejtette. Legurult több lépcsőfokot. A homlokán lett egy nagy lila búb, és a haja alatt is látszik pár zúzódás. Amúgy nem ájult el, nem hányt, vérzett vagy ilyesmi. Bementünk a dokinéninkhez a Kútvölgyibe, nagyon alaposan megvizsgálta, megállapította, hogy nem tört el semmilye, és egyelőre nem látszik semmi nyoma az esésnek a zúzódáson kívül. De azért a biztonság kedvéért elküldött a János kórház gyermektraumatológiájára, hogy megröntgenezzék. Csináltak egy halom felvételt a fejéről, szerencsére nincs törés, de figyelnünk kell 1 hónapon át, és ha hányna, azonnal csomagolunk és beköltözünk a kórházba. A dokinénink javasolt 2 homeós szert, azt ma elkezdem adni neki... nagyon remélem, hogy tényleg megúsztuk ennyivel és nem később jön ki rajta valami.

Különben Gabi tündér volt... 3 órán át tartott a várakozás, vizsgálat, stb. már rég evés és alvásidő lett volna (azért persze megetettem közben, de az alvás kimaradt), és egy nyaffantás nem sok, annyi sem hagyta el a száját, pedig idegen emberek Fogdosták és Nézték és Macerálták. Most persze alszik.

(Most komolyan, más gyerekekkel is történnek ilyenek, vagy csak mi vagyunk extrabéna szülők?)

Kép
elan

Köszi a dicséreteket! :)

Vuki!

Én is sima szülésre készültem, és annak is indult, de császár lett a vége.
Ati is nagy baba volt, és elakadt a feje a szeméremcsontomban, és nem tudtam kinyomni. Ha az orvos úgy gondolja, hogy inkább császár, akkor hallgass Rá.
A műtét után egy héttel már szinte mindent csináltam. Nagyon hamar regenerálódtam.

Süni!

Tényleg nem sokat ér az uh-s becslés. Nekem azt mondta a doki, hogy valamivel 3 kiló felett lesz, ehhez képest 5 dekával 4 kiló alatt volt. :)

Elan!

Nem semmi! Szegény Gabi! Még a hátam is borsózott amikor olvastam!
Az a fontos, hogy nincs semmi komolyabb baja, és remélem, hogy nem is lesz!

Kép
nika28

Luki!

Édes ahogy a Mester alkot! :)
Olyan kis cuki csaj! :)

Kép
nika28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?