Sziasztok lányok!
Most tudtam csak jönni és végig olvasni a sok napi adagot.
Sok minden azóta már lejárt, megválaszolódott, úgyhogy csak az utóbbi napokat írtam ki
Boldog Névnapot Emma, Csongi és Noémi babáknak!
Eszike,
Nagyon ügyes Noncsi, hogy már így álldogál és egyetértek Mártival, hogy lehet, hogy a napközbeni sok inger a nem alvás oka. Ha más jele nincs, nem hiszem hogy bármi gond lenne vele
, de persze az nem árt, ha megnézeted az alvás centrumban
Ami az eséseket illeti, Jázmin még csak ülésből dől el, meg a fürdőkádban szokott elvágódni, de nála is azt csinálom, mint Mercinél, mert bejött. Próbálok nyugodt maradni, nem kapkodni, mosolyogni és mondani, hogy semmi baj. Mercinél az első mondatok egyike volt 13-15 hónaposan, hogy "semmi baj" - nevetett is rajta a doktor nénije
, mert akkor is azt mondta, mikor hideg volt a sztetoszkóp
Blúmi,
Nem vagy sereghajtó fog témában, Jázminnak sincs még foga. De én így is nagyon imádom, főleg mikor összeszorítja az ínyét és olyan mint Popey vagy mint egy öregasszony
Nagyon édes, össze-vissza szoktam puszilgatni.
Starlark,
Nekünk is most kell majd leengedni a kiságyat, mert Jázmi is kb egy hete már hogy szinte mindig felhúzza magát térdelésbe a kiságyban. És mivel amúgy a lábát is mindig kifeszíti állásba, ha nem az ágyba van, félek, hogy egyszer térdelésből is kinyomja magát és kibukik az ágyból. Viszont nagyon élvezi a térdelést, ha lefektetem hasra, és még nem álmos, azonnal vissza ülésbe és onnan térdelésbe és vigyorog rám
Szeder,
Hát vannak ilyen hülye p...k. Ezekkel én sem tudok általában mit kezdeni, utána persze tök jókat találok ki, hogy mit kellett volna mondani.
Azt nem is mondtad, milyen lett a fiad haja a fodrász után, az már tetszett neki?
a.m.
Ügyes Gyuszi baba
Mi is járunk és múlt hét végén volt a vizsga
Úgyhogy most szombaton már a 2. csoportba megyünk. Nagyon szereti, csak néha sír. Sokszor ő a próbababa, mert az oktatónál sem sír
Márti,
Amit a nyelvtanulásról írtál az szerintem is igaz. És még azt olvastam mostanában valamelyik babaújságban (vagy az Évában? nem tudom), hogy az ún. kétnyelvű gyerekek között nagyon sok a dadogó. Én is gondolkodtam a Helen Doron iskolán még Mercinél, de aztán inkább most hagyom, ráér iskolában megtanulni
Anyooka,
Ádám tündéri, és hogy hasonlít a növérkére
Rólunk:
Mensi még nekem sincs, pedig úgy emlékszem Mercivel ilyenkor már megjött. De végül is így kényelmes, úgyhogy nem aggódom
Hozzátáplálás: Jázmin most 2x eszik naponta még anyatejet (kb 500-550 ml tudok fejni naponta) - reggel és este - mivel jövő héttől fizikailag is már be kell járnom, hozzá kellett szoktatni a mellemet a ritkább fejéshez, őt pedig arra, hogy napközben már bébi kaját kap. Ha van friss, akkor azt, ha nincs, akkor üvegest. A frissen általában a gyümölcsöt (banánt már korábban is kapott mint 7 hónap, és nem volt gond, és már a 4 hós kajákban is volt, ezért nem értem a táblázatokba, amit írtál Márti, hogy miért csak 7 hónaptól írja), illetve vasárnap a levesből a répát és a csirkehusit turmixolva kis anyatejcsivel. Amúgy szinte mindent megeszik, csak a nagyon íztelen főzelékekkel van gondja.
A cumisüveggel épp ezért nincs is baja, viszont lenne egy kérdésem. Az esti etetésnél mostanában nagyon nyugtalan. Állandóan rángatja a fejét, pedig tudom hogy álmos, a tej nem meleg, nem hideg, a cumin a luk is elég nagy (a 3-as MAM már túl nagy lenne, 1x kipróbáltam, de abból meg ömlött), úgyhogy nem tudom miért csinálja. Lehet, hogy nagyon fáradt és azért?
Amúgy az esti alvásnál nagyon rendes baba. Fürdés, evés, fektetés és alvás. Nagyon keveset kell vele foglalkozni, van hogy magától elalszik. Napközben ez már nem ennyire egyértelmű, pedig sokszor látom, hogy fáradt, dörzsöli a szemét, mégis nagyon nehezen alszik el. De este legalább jól alszik. Általában fél 10-ig legkésőbb elalszik (vagy elaltatja magát) és általában 6-kor (legkorábban 5-kor) kel enni. Lehet, hogy 1x éjjel felsír, de akkor cumival könnyen visszaalszik.
Amúgy azért nem jöttem mostanában, mert Mercivel kell kicsit többet foglalkozni. Most kedden volt az orrmandula műtétje, előtte voltak a kivizsgálások. Szegénykém, nehezen viselte. A vérvétel után (amit hősiesen kibírt sírás nélkül) elájult - biztos nagyon félt és a stressztől összeszűkültek az erek. Nagyon sokáig volt kóka utána. Aztán a műtét előtt is nagyon félt, de most már jól van, szerencsére.
Hát most ennyi gyorsan
Megnézem, van-e most új kép és rakok fel mindjárt