Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkán jövök írogatni, de azért nagyjából nyomon követem az eseményeket.
Az a helyzet, hogy reggeli után rögtön kimegyünk és nyakunkba szedjük a falut, aztán meg az udvaron kergetjük a kutyákat meg hintázunk. Délután pedig kezdődik minden elölről, mióta ilyen jó idő van.
Ha meg van kicsike szabadidőm, rákaptam a keresztszemezésre és azt csinálom. Nagyon élvezem, sógornőmtől kaptam ihletet és remélem fogok még ügyesedni benne.
Sári amúgy továbbra is egy energiabomba. Gyakorlatilag csak futva közlekedik, lépcsőzik, de nem ám mászva
, és dumál, jó sokat. Most már egész jól lehet vele kommunikálni, mindent elmutogat + szavakkal elmond. Új hóbortja a bili. Ilyenkor elkezdni püfölni a fürdőszoba ajtaját és kiabálja, hogy bibi, bibi. Ez azt jelenti, h rá akar ülni. Persze produktum még nem volt (eszembe sem jutott volna még ráültetni, de hát a nagyobb tesó nagy húzóerő), aztán ünnepélyesen a lelógó bodyjával megtörli a fenekét, mint aki végzett nagy vigyorgó pofival.
Kajálás? Hát, nem az erőssége, gyakorlatilag ő is fényevő, mint a nővére. Eszik, húslevest tésztával, hagymát, banánt és joghurtot. Nagyjából ennyi. Ja, meg gyulai kolbászt.
Szopi még bőven van, de engem nem zavar. Érdekes, mert az első küzdelmes 3-4 hónapban, folyton az járt a fejemben, hogy ezt képtelenség sokáig csinálni úgy hogy abban örömöt is leljünk. Gondoltam, 1 éves kora után szépen kezdem majd leszoktatni. De mostanra olyan összhang lett közöttünk és olyan természetes ez az egész, és annyira boldog és csak úgy kacag, ha tudja, hogy mi fog következni, hogy max. annyit teszek, hogy ha ő nem forszírozza, én "elfelejtem". De masszívan így is 4-5 szopi még van.
Éjjel nincs már. Mindkettőnket zavart már és bár ébred, ált. rövid ringatás után visszaalszik.
Hordozó
nekünk van kendőnk (de azt érdemes tanulni, mert sk. nehéz rájönni minden csínjára), mi kb. 7 hónapig azt használtuk. Ez egy hagyományos Nandu kb. 6-7000 Ft.
Viszont most Mei-Tait használunk, ami egy ázsiai hordozó típus, valahol a kenguru és a kendő között. És hihetetlen kényelmes, sokkal-sokkal jobb, mint a vázas, meg aranyárban adott Tatonka és stb háti hordozók. Arról nem is beszélve, hogy természetes anyaga van, kicsi kortól használható, elöl-hátul, apa, anya...
Nekem varrták, de a
www.liliputi.hu-n érdemes szétnézni, 8-12 ezer között vannak. Csatolok egy képet is rólunk. Én csak dícsérni tudom.
Kia
remélem mihamarabb el tudjátok adni a lakást. Nekünk is van egy építési telkünk, ami a hely miatt nem tetszett, de így a válság idején nem hiszem, hogy nagyon kelendő lesz, pedig mi is épp építkezünk, és jól jönne minden pénz.
Szilvió
én meg képzeld, kif. úgy vásárolok (ált turiban
), hogy nem azt nézem, hogy most mire van szükség, mert azt azért ritkán lehet kifogni, hanem megveszem, ami tetszik, ami nagy azt elrakom (persze nekünk sok hely van a padláson), és mikor kellenek a nagyobb holmik, csak előkeresem a rejtett kincseket és válogatok. Nekem kész élmény nézegetni a sok helyes holmit.
Úgyhogy mint Editet sem, engem sem zavar a nagyobb ruha.
Ellenben meglehetősen játékdömping-ellenes vagyok. Legyen inkább kevesebb, de minőségi játékjuk a lányoknak. MEgpróbálunk minél több természetes anyagút venni nekik, de a tapasztalat az, hogy nem is játszanak a szó szoros értelmében vett játékokkal. Julcsi képzeletjátszik (ált. én vagyok az "öreg király" megtisztelő szerepében), van képzeletlova a képzeletkirálylánynak, aki a képzelet-bálban találkozik a képzeletkirályfival stb.
Sári meg rohangál, szétszed, megrág, kilyukaszt, felmászik, benyom. De sohasem játékkal. Ha kapunk vmit, annak az érdekessége kb 1 napig tart.
És olyan fantáziájuk van, hogy öröm nézni, miből mit találnak ki.
Dacolással hogy álltok?
Nálunk újabban a fejföldbeverés a menő.
Még nem vagyok teljesen felvértezve egy esetleges sztereó-hisztire asszem. Bár Julika már kifelé lábal belőle, legalábbis remélem.
KM