Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cas:Jobbulást Csillának!!!!
Rékának 3 hétig folyt az orra,meg volt egy kis torokgyulladása,de azt mondta a doktornő,hogy nem az oltástól van.

Réka nem 2x,hanem szinte egész nap az udvaron van,majdnem,hogy csak enni,meg aludni jön be.Tojt a nyuszi egy bringát,és állandóan menni kell vele.
Na meg ugye dolgozom,tehát nem soik időm van irni.Álltalában olvasok,és nyomon követem a dolgokat,de irni már nem jut idő.

A szülinaposoknak Boldog Születésnapot igy utólag is.

A bringa..
Kép

Na meg Réka és a nyulak...
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Jajj és Mindenkinek kellemes Húsvéti Ünnepeket Kivánunk!!!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Volt némi problémánk a számítógéppel, de most már megoldódott.

Nálunk a 15 hós oltástól egy hétre rá majdnem-láza volt (37.9) három napon át, utána a bőre kiütéses lett. A héten végül elvittem a Sote bőrgyógyra, azt mondta a dokinéni, hogy pelluskiütése van (eddig még soha nem volt, én nem ismertem fel.... :roll: ) és kijött az ekcémája. És mindezt az oltás hozta ki rajta. Úgy láttam, hogy ált. a gyerekek leggyengébb pontján jön ki a mellékhatás, ha kijön (pl. az egyik játszópajtása eleve gyakrabban náthás, ő másfél hónapon át folyamatosan váltogatta a náthát, torokgyusizt és a középfülgyulladást....). Ritámnak érzékeny a bőre, tőlem örökölte, neki ott jön ki minden.

Boldog nyuszit mindenkinek, holnap, ha minden igaz, kimegyünk a Margit szigetre, megnézzük az állatkertüket. :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 

 
 

Kia tök jó kis kecó, remélem nemsokára már akad rá vevő! Majd ha valaki érdeklődik nálam lakásnál akkor mondom. Egy a probléma, rámegyek a képekre és nem lesz nagyobb.
Cas Abigélnél a 2-3. napon volt 37.8-as hőemelkedés, meg a 8-9. napon. Valamint kb két hét múlva kicsit folyt átlátszóan az orra. A hasmenős vírusnál Giginek csak hasmenése volt, meg egy pici hőemelkedése és nagyon sok vizet ivott. Gábor hányt is tőle.
Titti de jó hogy vagy! Írj magatokról légyszi!
Képzeljétek akkora örömhír ért. Tegnap voltam anyuéknál és mesélték, hogy különdíjat kaptak a fringe fesztiválon a millenárison és odajött hozzájuk a sony ügyvezetőnője és megkérdezte, hogy van e saját kiadójuk, mert neki nagyon tetszett és fantasztikus amit az emberekkel művelnek (mindenki örjöng és táncol) és szeretné, ha ők adhatnák ki! Az előző cd a fonóval jelent meg és ők nem proponálták megfelelően, most készült el a második lemezhez az anyaguk és most akartak nagyobb cégeknél elkezdeni kopogtatni. Az előző együttes, amiben 25 évet voltak, ott mindent az együttes vezető csinált és így hogy vége lett annak a csapatnak nem volt semmilyen kapcsolatuk és mindent előről kellett kezdeniük.
Boldog szülinapot Kismok!
Ancsa helyes a nyuszikkal Réka! Mennyi volt a bicaj és hol vettétek?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Most csak az oltáshoz:
Cas, nekünk egy hétre rá láz volt 4 napig délután és esténként, és nagyon csúnya kanyarószerű kiütések, amik végigvonultak a testén, ez egy hétig tartott. Most három hét és pár nap telt el, és újra picit kiütéses, na meg a tavaly augusztusban eltűnt ekcéma is előjött. A gond az volt, hogy egy korábbi betegségből még nem volt 100%-osan gyógyult, amikor kapta.
Az ekcéma nagyon zavar, de szerintem ebbe a hirtelen jött meleg és a télinél lányegesen szárazabb idő is belejátszik. DOrOttyának igaza lehet, nekem nagyon logikusnak tűnik, hogy ott jön ki mellékhatás, ahol gyengébb a szervezet.

DOrOttya, nem csak a popsin van pelenkakiütés? Mert ha nem, akkor lehet, hogy nekünk is az van :shock: Írd meg légyszi.

Gyönyörűségesek a gyerekek (már nehezen írok babákat).

Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Hasonlóan nézett ki az arcán-hátán-hasán megjelenő foltosság is, mint ahogy a popója kinézett, persze nem volt olyan csúnya. A popsijára kaptunk egy gombaölős krémet (gyógyszertári kevert, de mint azóta egy másik bőrgyógytól megtudtam, otthon simán elkészítheted, kell hozzá Canesten és a hűsítő krém, ezeket összekevered, és mehet a popójára), a testére pedig Elocomos kevert kencét, meg néhány jótanácsot. És bár akkor húztam az orromat, mert látszott, hogy azért mondja azt, amit, mert járt nála is egy gyógyszergyári orvoslátogató, tényleg bevállt, amit mondott. A Linola fürdetőolajat és testápolót ajánlotta, és bár nem voltak olcsók, Rita cica bőre sokkal szebb azóta, már csak mi látjuk rajta, hogy még nem az igazi.
Persze most, hogy az oltáson végre kezdünk túl lenni (lassan egy hónapja kapta meg....), nő a két alsó rágófoga a hölgynek. :) Ezek lesznek a 9.-10. fogacskáink! :lol:

Holnap pedig megyünk babamozizni, 4D-s ultrahang lesz a 18-20. heti genetikai UH örömére. Már nagyon várom. :oops:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem. Nem volt különösebb indok. Apácska itthon volt, mindig mentünk valahova, csináltunk valamit, úgyhogy elmaradt az írás. De mától dolgozik. Igaz, =re két hét próbaidő, de már ez is valami. És ha kölcsönösen meg lesznek elégedve egymással, akkor bejelentik.

Oltásokhoz csak annyit tennék hozzá - mert itt ugye más a rendje- hogy az MMR-t megkaptuk február 12-én, aztán a pneumot március 25-én. Azt mondta a doktornő, hogy el kell telnie köztük egy hónapnak, mert mindkettő "élő" oltás. Napsinak semmi baja nem volt egyik után sem.

Foga 5 van kint, de ebből csak 3 teljes. Egy ugye le van törve, egy meg még csak most bújt ki. Emiatt még minidig nem eszik darabosat, úgyhogy még mindig megy-ment az éjjeli kaja.

DE. Két napja már nem adok Neki semmit éjjel. Átmegyek Hozzá, ha felsír, megvígasztalom, de nincs tejci. Most a 2. éjjel, már nem is nagyon érzékelte, hogy ott vagyok. Visszafektettem ültéből, betakargattam, és ennyi volt. 15 percig még nyüszögött, de nem sírt, úgyhogy hagytam és vissza is aludt.
Megpróbáltam előtte Edit bevált módszerét, de Napsi annyira sírt, hogy kihányta az összes vacsiját, úgyhogy úgy döntöttünk nem erőltetjük. Az esti lefekvésnél bent vagyok, míg el nem alszik.

Sokat vagyunk a játszótéren. Nagyon ügyesen lecsúszik egyedül a csúszdán, imád hintázni, de legjobban a madarak, a fű mega virágok érdeklik.

Viszont beszéd-dolgában nem nagyon fejlődik. Hinta, pá-pá, apa, szia, cica - kb ennyi a szókincse. Persze a saját halandzsáját azt nagyon tudja mondani, és ha leszidom valami miatt, akkor vissza is felesel. Ja, és nagyon hisztis, akaratos. És nagyon nem tudom kezelni...

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, még 1-2 képet beszúrok, aztán lépek.

Kép
tittina1982
 
 


Kép kirándulás Kép

Kép modell Kép hableány

Kép virág Kép bogarászás

Kép
tittina1982
 
 


Nagyon szép a hableányod Titti!
Na már csak a két szilvi hiányzik és ismét teljes a létszám....
Cas hogy van a kiccccsaj?

Kép
nyafi
 
 


Köszi a tapasztalatokat az oltásokról!!!
Mi két napot bent voltunk a Lászlóban, mert kezdett kiszáradni a kisasszony, jól feltöltötték folyadékkal, kiderítették, hogy nincs rotája (legalábbis amikor bementünk, nem volt, a szobatársunknak viszont igen, úgyhogy most ki tudja :evil: ), tegnap engedtek haza, addigra a kanyarós bőrtünetek is megszűntek.
Tegnap este kétszer is hányt, de azért jobb a helyzet, mint mielőtt bementünk. a kakija már rendben van, már csak a gyomrocskájának kell megerősödnie.
És drukkolok, hogy ne törjön ki egyikőnkön se a rota!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Nyafi:Az Érdi Tesco-ban van egy játékbolt,és ott vettük.7990Ft-ért.

Cas:Jobbulást kivánunk Csillának...

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Na, hazaértünk végre! Bár nekem mindig nehéz átállni, meg kimosni azt a sok mindent. Ráadásul a galambok teljesen szétdúlták az erkélyt, azt hoztam rendbe délután.

Ádám elég jól viselte a Húsvétot. Szombaton gyakorlatilag semmit nem evett, amúgy meg főleg sütit és túl van az első csokin is. Basszus ellopkodta a zserbót, puszedlit, kókuszgolyót. Tojás, sonka nem érdekelte.

Viszont bővült a szólincse a nélkülözhetetlen kóla szóval és hétfő reggel úgy ébredt, hogy kiabálta: szia anya. Ezt egyébként azóta sem hallottam tőle.

Kapott egy csomó ajándékot, volt saját homokozója, úgyhogy ehhez képest itthon nagyon unalmas lesz.:))

És nemsokára ébred, úgyhogy képet majd később teszek fel.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sok-sok gyógypuszit küldünk Csillának!

Kép
tittina1982
 
 


Köszi szépen a jókívánságokat mindenkinek! :)
Ma már sokkal jobban van a csajszi (kopp-kopp), végre nem hányt, pici étvágya is van már, és szépen iszik, elég sokat, remélem túl vagyunk rajta!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Szegény kis Csilla baba! Viszont ha rotája nem volt, akkor mi????

Kép
nyafi
 
 


Nyafi
"Feltételezetten fertőzéses eredetű gyomor- és bélhurut"
Vmi ilyen van a zárójelentésén.
Ez egy "szimpla" hányós vírus volt, a baj abból lett, hogy az MMR oltási reakciójával pont egyszerre, í]y egy kicsit sok(k) lett Csilla szervezetének ez így együtt.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Gyors gyógyulást Csillának!

Mi szerencsére jól vagyunk...

A húsvét... Nekünk gyorsan elment...
Itt voltak a sógornőmék - ő sütizett, Anyós főzött...
Voltunk a dédiket meglátogatni (Apa nagyszüleit)
...és sokat játszottunk kint az udvaron... :P két gyerekkel nem volt könnyű :lol:

Ancsa
Jó a kis zöld bicaj... Manó is kapott (bár ez használt - ez is a kerilányunké volt)
Szépen tud vele menni.
Réka Nagyon édes a nyuszikkal.

Nyafi
Gratula Anyukádéknak!
A lakás árát most vittem le - már csak 9.199.000 Ft.
...ha nem veszi meg senki elúszik a szocpol :cry:

Dorottya
Lassan 20 hetesek lesztek :shock:
Milyen volt a 4D?

Napsi is nagyon édes nagylány! :wink:

Felébredt Levi - megyünk ki.... :P

Szilvi(17) - holnapra:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok
Az eltűnésem oka időhiány.
Megkaptuk a 15 hós oltást múlthét kedden, vasárnap 38-39 fokos láza lett Barbinak ami tegnapig tartott, az orra folyik, étvágya semmi tegnap pl. 7 kanál húsleves volt az egész napi kajája + a tápszer. Rémisztően sokat alszik 16-18 órát és magától megy aludni. Pöttyök még nincsenek. Ma visszaviszem az orvoshoz hogy nézzen rá, ha normálisak ezek a tünetek nem baj, csak nyugtasson meg. fogunk számo most éppen 8 fönt 6 lent 2, de napokon belül ez a szám emelkedni fog 4 fog indult be lent. :?
Eljutottunk odáig, hogy ha ébren van az oltás óta csak hozzámsimulva érzi jól magát. Az éjszakáink borzasztóak, szinte egész éjjel nyöszörög, beszél. Remélem lassan vége lesz az oltás mellékhatásainak és visszatérhetünk a régi kerékvágásba. :(

drumka
 
 


Viki
Jobbulást Barbinak!!
...kellemes éjszakákat.. olyanokat kívánok, mint a mieink! :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Viki jobbulást a kislánynak!!!!
Én egy hulla vagyok mára…Tegnap vizsgáztam, fogorvosnál voltam, próbáltam magamnak kosztümcipőt nézni, (na majd holnap a cipőkiállításon) ma meg felkelek 6kor hulla vagyok, kaparom magam össze, még hátravan a fogmosás, fésülködés, meg az egész lakás kitakarítása (épp nézek körbe, hogy idén már sose lesz kész a húsvéti nagytakarítás), mikor csöngetnek (7 49kor). Az ablakpucoló, akit megrendeltem két hete, belelkesülve anyósomon. 8-12 30-ig nem álltunk meg, és megkértem még az ajtókra és a csempére is (7000ft volt) én meg addig kimostam a függönyöket, lemostam az összes bútort kívülről, kapcsolók, csillárok, radiátorok, aztán elment a krapek, porszívózás felmosás…Szerencse, hogy anyósom itt lakik fölöttem, különben nem tudom kire kellett volna rálőcsölnöm a kölköt…De kész!!!! Bár a sütő még hátra van, de azt sztem elbliccelem.

Kép
nyafi
 
 


Hát Nyafi én nem írígyellek:))
Húsvét óta én sem tudom magam utolérni.
Tegnap megjártuk mindkettőnk munkahelyét, de csak elment a kedvem az egésztől. Főnököm enyhén szólva is furcsa volt, minden átalakul, van egy csomó új kolléga... Igyekszem nem rágni magam ezen, de azért ott motoszkál bennem, hogy hogy fogom tudni csinálni...

Szerencsére mi nem vagyunk betegek és újabban rendesen eszik is. Reggel felkel és "kaja" felkiáltással rohan a konyhába. Tiszta apja:)

Ígértem még korábban egy húsvéti képecskét, íme:

Kép

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Édes Ádámnyuszi :P

Nyafi
Ügyesek vagytok (takarítás)...
Én idén szépen megúsztam :lol:

Vizsgán minden oké volt?

A tesóproject... mi szerintem belevágunk ősszel.. csak így, mint most is.. nehéz lesz...
Jan-ban volt meg utoljára... :shock: 5 napja már csak napi 2 cici van :roll ...ha nem áll be...
(bár előtte sem volt rendben :? )

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kia: régen én is így voltam, magától alig jött meg. De a szülés óta... volt olyan, hogy két hétig tartott. És már nem emlékszem pontosan, de még bőven szoptattam, amikor először jelentkezett, meg is lepődtem.

Megúsztam ma anyósék látogatását. Azt találtam ki, hogy amíg ők lemennek sétálni, én hasznos dolgot csinálok. Úgyhogy rendbe raktam a cipősszekrényt és picit selejteztem.
Persze kicsit megint kiakadtam, amikor esernyőt hoztak Ádámnak, meg 104-110-es ruhát, de ez már szerintem nem is fog változni. Csak ugye panelben lakunk és évekig tárolni valamit...

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvivó:Az én anyósom már két olyan kardigánt kötött,ami mire jó lett volna,addigra kinőtte.A harmadikat tépi le magáról,mert raglán ujjú,és idegesiti,persze ez is minimum két számmal nagyobb.Azért sikerült már jó dolgokat is venniük. :lol: :lol:
Ádám nagyon aranyos nyuszi.

Mi játszótereztünk húsvétkor..Réka mérleghintázik anyával..(Engem nem és nézni)
Kép
Kép
Ez már otthon..
Kép

Barbinak jobbulást!!!!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Hülyeséget irtam.Mármint mire belenőtt,az évszakoz képest nem tudtam ráadni.. :oops: :oops:

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Ancsa: én értettem. Ilyen dolgaink is vannak. Mondjuk érdekes ez, mert a 110-116-os póló ugyanakkora, mint a 92-es. Különben csak azért idegesít, mert sajnálom a pénzt. Inkább hoznának egy kisautót neki, annál nagyobb örömet nem tudnának okozni.

Az engem nem ér néznire: fél év után voltam bent a munkahelyemen. MIndenki mondta, hogy milyen jól nézek ki. Mondom ja, ha eltekintünk attól a +10 kilótól, amivel több vagyok, mint amikor ott dolgoztam.

Ma,hosszas keresés után megtaláltuk a tévé távirányítóját a subbufferen lévő lyukban:))

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvió
Nézd a jó oldalát, abba a ruhába még belenő vmikor (Sebi most hordja azt a méretet). :lol:
Az én anyósom (mivel mindig kicsit hozott CSillának) mostmár felhív, hogy hányas méret is kell CSillának. És ezek után megint vagy két számmal kisebbet hoz, mint amit megbeszélünk! :twisted: :twisted: :twisted:
A legutóbb megkértem, hogy próbálja meg kicserélni... 8)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok! csak életjel...mert nagyon fáradt vagyok, elhagytuk a cicit viszonylag jól ment csak a hajnali szopi hiányzik nagyon, és most nem alszik vissza így hajnalban kel, emiatt most nincs napirendünk jönnek a fogok, én meg fizikailag egyre kevésbé bírom, de nem panaszkodom, remélem 1-2 hét és lesz javulás.

Bocsánat hogy nem reagálok külön....de mindenkire gondolok.

Majd jövök bővebben.

puszi: Zs

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Helyes a nyúl, meg a mérleghintázos csajszimajszi.
Mijaza subuffer? Szilvió mikor jöttök át?
Zsuzsi vizet ilyenkor gondolom nem fogadja el? Vagy ti nem is cumisüvegeztek ugye? Tejet fogsz majd neki adni? Vagy magad miatt neki se? Vagy ő is örökölte?
Mi: voltunk hétvégén anyuméknál, azóta tündérien mondja azt, hogy hoppá és leesett az autóban a cumisüvege és mondta, hogy leetett és már egyre többet halandzsázik. ja és megvolt az első mondata, rámmutatott és mondta: anjjja ott.

Kép
nyafi
 
 


Nyafi: a házimozi rendszerhez valami doboz, amin van egy nagy, hosszú lyuk. Nekünk lent van a földön, állandóan abban kotor, pont belefér a keze.
Még nem tudok mit mondani. Ma biztosan pihen - elvileg most is- és én is igyekszem. Aztán meg úgy tudom, hogy rossz idő lesz a héten.

Cas: mondj neki nagyobb számot!
Különben tudom, hogy örülnöm kellene, csak tényleg sajnálom a fölöslegesen kidobott pénzt. Tavaly nyáron is kaptunk egy csomó olyan ruhát, ami akkor még nem volt jó, most meg már nem.

Apropó: van valakinek háti hordója? Kedves férjemnek most az van becsípődve, de olyan drága, nem is biztos, hogy praktikus.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Jó időre eltűntem, az MMR utóhatásai után mi is elkezdtünk fogzani, jön a 9-10. fogacska. Rita nappal jól bírja, most olyan, mint más gyerekek alap állapotban (persze mi látjuk a különbséget, hiszen nem olyan tündérke, mint szokott lenni), az éjszakák viszont botrányosak. Legutóbb az tette be a kaput, hogy hajnali öttől másfél órán át vonyított (erre sajnos más szavam nincs, ez nem sírás vagy nyűglődés volt, hanem szó szerint vonyítás....), nem segített se a Dentinox, se a Nurofen.... :roll: Felváltva vígasztaltuk az ágya mellett, aztán végre elaludt, és aludtunk reggel kilencig (ez szombat éjszaka volt). Viszont aznap mentünk anyuékhoz, úgyhogy nagyon friss és eleven volt az egész család. :D Ma éjszaka csönd volt és nyugalom, egy nyöszmög volt csak, amikor félig kilógott az ágyikóból, és ezt érthetően némileg kényelmetlennek találta. :lol: Természetesen előjött az ilyenkor szokásos nyálzás-nózifolyás is, így az orrszívó is előkerült, Rita cica legnagyobb bánatára.
Voltunk 4D-s ultrahangon, a picurka tökéletesen egészséges, és kisfiú. Úgyhogy megúsztuk a névválasztást, hiszen egy fiú nevünk maradt talonban :P (Ritáról egészen a megszületéséig nem tudta senki sem megmondani, fiú-e vagy lány, így két névvel kellett készülnünk).
Pénteken megyünk "nyaralni" egy hortobágyi szállodába, már nagyon várjuk, ránk fog férni a pihenés. Később már nem tudnánk menni, nagy pocival nem szeretnék már utazgatni.

Remélem, mindenki lassan túl van a fogzáson, látom, másokat is nagyon megviselnek a most kijövő fogacskák..... Kitartás, egyszer csak kint lesznek! Még jó, hogy nem dupla ennyi fogunk van. :D

Nagyon aranyosak a babák a fotókon, mindig elcsodálozok rajta, milyen gyorsan milyen nagyok lesznek a picurkák.

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Háti hordozót mi kaptunk egyet használtan, fém kerete van, a pocok szereti is nagyon, kényelmesen is lehet benne szállítani, de ugye én már nem cipelem, ha meg apa is itt van, és megyünk valahová, akkor nyugodtan mehetünk babakocsival, ő fel tudja emelni a buszra-villamosra. A babakocsiba pedig a háti hordóval ellentétben lehet pakolni mindenfélét.

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Szilvió
"Különben tudom, hogy örülnöm kellene, csak tényleg sajnálom a fölöslegesen kidobott pénzt. Tavaly nyáron is kaptunk egy csomó olyan ruhát, ami akkor még nem volt jó, most meg már nem."
Egyetértek, én is jártam már így, tényleg nagy méreg! :evil:
De gondolj arra, hogy jó lesz a kistesó(k)nak, ha meg nem, hát börzén eladod majd. :)
Háti hurci: nekünk van, igazából csak kiránduláshoz szoktuk használni, ahol nem menne el a babakocsi. Szeretem, elég kényelmes hosszú távon is, Csilla is jól érzi benne magát, viszont tényleg nincs hova pakolni a motyót, a hátamon a hurci, válltáska már nem igazán fér el, max. egy hátizsákot vehetek fel előre, de az se kényelmes. :( Szóval akkor jó, ha apa cipeli a motyót (meg Sebit :twisted: ).

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas:Csillának Boldog Névnapot Kivánunk!!!!

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Csilla, boldog névnapot! :)
Kép

Szilvió, szerintem is örülj a nagyobb méreteknek, nem tudom, de szerintem még mindig jobb egy nagyobb ruha, amit később felhasználhatsz, mint egy ezredik kisautó, ami ugyanott, ugyanúgy végzi, mint a többi. Persze, benne van a pakliban, hogy nem pont arra a szezonra való a ruha, amikorra belenő, de minél nagyobb lesz, ezek az időszakok mindinkább kitolódnak, nem nő olyan gyorsan. Pl. Kriszta a másfél évesen jó cuccokkal kijárta a tavalyi nyarat is. Kapott újakat, de a régiek is jók voltak.
Mindenesetre, én nagyon örülök, amikor elővehetek egy új ruhaszettet és nem éppen akkor kell kiadni rá a pénzt. Bár lehet, hoyg ez nem mindenkinél szempont, nálunk viszont igen. :) :oops:

Viki, sajnálom a rossz éjszakákat, nálunk sem voltak valami fényesek mostanában. Erre meg az elmúlt éjjel este fél 10-től reggel fél 9-ig egyhuzamban aludt. Mire én felkeltem csak nagyot néztem. Annyira aggódtam, a férjem becsukta a gyerekszoba ajtaját én meg be akartam volna menni, hoyg lássam, minden rendben van-e. persze, hyog volt. De most, fél 11-kor már ismét alszik. A gyerekekre is igaz, hoyg minél többet alszanak, annál fáradtabbak? :shock: :roll:

Zsuzsi, hoygan történt az elválasztás? Nálunk nem úgy néz ki, hoyg a kisasszony agától le szeretne mondani a ciciről a közeljövőben! SZégyen vagy nem, én már nem bánnám, ha lassan nem lenne. Úgy képzeltem, hoyg most tavaszig elválasztódik, de nem történt meg, igaz, én sem igazán tettem érdekében. Igaz, úgy sem akarom elvenni, hogy most van, holnap nincs. Végülis nem zavar maga a szopi, inkább az zavar, hoyg pl. nem tudom otthagyni anyósnál bár egy éjszakára-napra, mert függ tőlem. Amúgy az anyássága (+dacossága) eddig nem tapasztalt méreteket öltött, és bizony, nem igazán tudom hogyan kezelni.

Puszi mindenkinek.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Boldog Névnapot Csilla-baba!
Kép

Kép
tittina1982
 
 


Köszönjük szépen a köszöntéseket!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Hát megint eltűntem kissé, de zajlik az élet nálunk, és nem nagyon van időm írni.
Apának a munkahelyére kellett hivatalos dolgokat intéznem, így Nórival sokszor a várost jártuk. Egyébként meg kertészkedtünk, ja meg itt a jó idő, és minden szabad percet az udvaron töltünk.
Nóri kapott homokozót. Imádja.
A húsvét jól telt, csak nagyon gyorsan. :)
Nórinak is jönnek a fogai: most 11 van.
Rohamosan tanul beszélni, rengeteg szót mond már.
Ja és végre rendesen megy, sőt már szalad is.

Viszont hihetetlenül anyás lett, és minden idegentől iszonyatosan fél. :(
Apán és anyán kívül senkivel sem marad meg jelenleg. De ez nagyon hirtelen jött, egyik nap még semmi gond nem volt, másnaptól meg ordít mindenkitől.
Nem tudja valaki hogy ez mitől lehet és hogy lehet kezelni?
Ja és semmi trauma nem érte.


Dorottya:
Gratulálok a kisfiúhoz!!!!

Mindenkinek kellemes napot!

Ninike

Kép

Kép
ninike
 
 


Dorottya: eléggé különleges nevet választottatok, én még sehol nem hallottam.

Nálunk is van ez a fáradtság dolog. Sokszor 1-2 órával felkelés után már annak tűnik. Leteszi a fejét lépten-nyomon, még a padlóra is lehasal. És nem nagyon hajlandó menni. Lakáson belül szalad, de kint elém áll és ha nem veszem fel, akkor leül vagy letérdel. Persze, ha idegenekkel van, akkor szépen masírozik.

És nálatok van fogmosás? Eddig nálunk tűrte, de újabban akkora a cirkusz, hogy majdnem eltörte a múltkor is az orrom. És ráadásul tök értelmetlen a küzdelem, annyira rászívja a száját a fogaira. MOst próbálkozunk azzal, hogy mutassa a fogait, de csak röhög rajtunk.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkán jövök írogatni, de azért nagyjából nyomon követem az eseményeket.
Az a helyzet, hogy reggeli után rögtön kimegyünk és nyakunkba szedjük a falut, aztán meg az udvaron kergetjük a kutyákat meg hintázunk. Délután pedig kezdődik minden elölről, mióta ilyen jó idő van.
Ha meg van kicsike szabadidőm, rákaptam a keresztszemezésre és azt csinálom. Nagyon élvezem, sógornőmtől kaptam ihletet és remélem fogok még ügyesedni benne.

Sári amúgy továbbra is egy energiabomba. Gyakorlatilag csak futva közlekedik, lépcsőzik, de nem ám mászva :shock: :lol: , és dumál, jó sokat. Most már egész jól lehet vele kommunikálni, mindent elmutogat + szavakkal elmond. Új hóbortja a bili. Ilyenkor elkezdni püfölni a fürdőszoba ajtaját és kiabálja, hogy bibi, bibi. Ez azt jelenti, h rá akar ülni. Persze produktum még nem volt (eszembe sem jutott volna még ráültetni, de hát a nagyobb tesó nagy húzóerő), aztán ünnepélyesen a lelógó bodyjával megtörli a fenekét, mint aki végzett nagy vigyorgó pofival.

Kajálás? Hát, nem az erőssége, gyakorlatilag ő is fényevő, mint a nővére. Eszik, húslevest tésztával, hagymát, banánt és joghurtot. Nagyjából ennyi. Ja, meg gyulai kolbászt.
Szopi még bőven van, de engem nem zavar. Érdekes, mert az első küzdelmes 3-4 hónapban, folyton az járt a fejemben, hogy ezt képtelenség sokáig csinálni úgy hogy abban örömöt is leljünk. Gondoltam, 1 éves kora után szépen kezdem majd leszoktatni. De mostanra olyan összhang lett közöttünk és olyan természetes ez az egész, és annyira boldog és csak úgy kacag, ha tudja, hogy mi fog következni, hogy max. annyit teszek, hogy ha ő nem forszírozza, én "elfelejtem". De masszívan így is 4-5 szopi még van.
Éjjel nincs már. Mindkettőnket zavart már és bár ébred, ált. rövid ringatás után visszaalszik.

Hordozó
nekünk van kendőnk (de azt érdemes tanulni, mert sk. nehéz rájönni minden csínjára), mi kb. 7 hónapig azt használtuk. Ez egy hagyományos Nandu kb. 6-7000 Ft.
Viszont most Mei-Tait használunk, ami egy ázsiai hordozó típus, valahol a kenguru és a kendő között. És hihetetlen kényelmes, sokkal-sokkal jobb, mint a vázas, meg aranyárban adott Tatonka és stb háti hordozók. Arról nem is beszélve, hogy természetes anyaga van, kicsi kortól használható, elöl-hátul, apa, anya...
Nekem varrták, de a www.liliputi.hu-n érdemes szétnézni, 8-12 ezer között vannak. Csatolok egy képet is rólunk. Én csak dícsérni tudom.

Kia
remélem mihamarabb el tudjátok adni a lakást. Nekünk is van egy építési telkünk, ami a hely miatt nem tetszett, de így a válság idején nem hiszem, hogy nagyon kelendő lesz, pedig mi is épp építkezünk, és jól jönne minden pénz.

Szilvió
én meg képzeld, kif. úgy vásárolok (ált turiban :D ), hogy nem azt nézem, hogy most mire van szükség, mert azt azért ritkán lehet kifogni, hanem megveszem, ami tetszik, ami nagy azt elrakom (persze nekünk sok hely van a padláson), és mikor kellenek a nagyobb holmik, csak előkeresem a rejtett kincseket és válogatok. Nekem kész élmény nézegetni a sok helyes holmit.
Úgyhogy mint Editet sem, engem sem zavar a nagyobb ruha.
Ellenben meglehetősen játékdömping-ellenes vagyok. Legyen inkább kevesebb, de minőségi játékjuk a lányoknak. MEgpróbálunk minél több természetes anyagút venni nekik, de a tapasztalat az, hogy nem is játszanak a szó szoros értelmében vett játékokkal. Julcsi képzeletjátszik (ált. én vagyok az "öreg király" megtisztelő szerepében), van képzeletlova a képzeletkirálylánynak, aki a képzelet-bálban találkozik a képzeletkirályfival stb. :lol:
Sári meg rohangál, szétszed, megrág, kilyukaszt, felmászik, benyom. De sohasem játékkal. Ha kapunk vmit, annak az érdekessége kb 1 napig tart. :) És olyan fantáziájuk van, hogy öröm nézni, miből mit találnak ki. :D

Dacolással hogy álltok?
Nálunk újabban a fejföldbeverés a menő. :roll: 8) Még nem vagyok teljesen felvértezve egy esetleges sztereó-hisztire asszem. Bár Julika már kifelé lábal belőle, legalábbis remélem. :D

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Kép Háti-Sári
Kép Lebukott... Nem újhagymát eszik...

Kép
Kép
kismok
 
 


Kép Kontraszt
Kép Puszizkodók
Kép Konyha Sáribomba-találat után Kép Vajas kenyér

Kép
Kép
kismok
 
 


Sziasztok!

Szopi: elhagytuk szépen fokozatosan 2 hét alatt. Magától biztos nem hagyta volna abba, de magától már nem jött oda szopizni, csak hajnalban, reggel, du. ébredés után és este volt. Először kiváltottam a du. ébredés után rizstejjel, majd a két hét alatt először elhagytuk az estit pótoltam rizstejjel....ezzel semmi gond nem volt viszont a hajnalit nehezen hagyta el, most is ébred és vagy sétálok vele vagy adok neki inni. Bár nagyon szeretném ha nem ébredne 5kor mert nagyon fárasztó. Viszont teljesen megváltozott a napirendünk, most 7kor kel, 1/2 12 kor ebéd aztán alvás 2, 3-ig majd 7-8 között teszem le aludni.

Most ovi, bölcsi látogatással telik a hetünk de jövö héttől már nem lesz ilyen sűrű.

Én testileg készülök a köv babára, de még nem próbálkozunk 1-2 hónapig biztosan.

Más újság nincsen, fáradt vagyok de jól vagyunk.

Zs

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Én is szoktam nagyobb dolgokat is venni és nem volt kifogásom az ellen sem, ha kaptam. Aminek nem örülök, azok a nagyon szezonális cuccok: napozó, kabát, cipő. Body, macinaci,póló,pulcsi bármikor jöhet. De már kitaláltam, hogy ha véletlenül télen nől bele, akkor majd a bölcsiben harisnyával fogja hordani a rövidnacis-pólós együttest:-)
Amúgy anyósom szó szerint azt mondta, hogy azért vesz olyan dolgokat, ami még nem kell, mert olyasmit akar venni, ami még nincs. Szó se róla, még 36-os görkorink sincs, szóval hajrá.
Nála már láttam rózsaszín wc szűkítőt is és persze még a gyerek megszületése előtt kaptam bilit. Szóval örülök én, csak nem férünk el!

Kismok: hűha és én még fel voltam ma háborodva, hogy kiszedte a konzerveket, meg arrébb húzta az etetőszéket. Viszont talált olyan csipkelekvárt, ami 2002-ben lejárt. 2003 nyarán költöztünk ide, szóval érdekes.

Nálunk a játék csak autóval elképzelhető, a többi nem nagyon érdekli. De abba pakolgat mindent, brümmög neki, meg gurítja. És mindegy milyen, csak autó legyen.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvió
Én nem erőltetem a fogmosást. Kap egy fogkefét a kezébe, jóízűen megrágcsálja, néha próbálja utánozni Sebit. Ennyi szerintem ebben a korban még elég. Nem eszik édességet, alvás előtt pláne, úgyhogy nem erőltetem, nem akarom megutáltatni vele egy életre a dolgot. CSillát kimondottan zavarja, ha a szájába akarok nyúlni, Sebi se tűrte soha. :roll:

Ninike
Sebi egy időben rettegett a korabeli gyerekektől. Idővel kinőtte. Nemtom mitől kezdődött, és nemtom mitől múlt el.

Kismok
Sztereóhiszti?! Ne is mondd!!! :twisted: :twisted: :twisted: A játszótérről hazafelé... a kádból kijövetelkor... olyan játékon, amiből csak egy van... grrrrrrrrrrrrrrrrrr... :twisted: :twisted: :twisted:
Jók a képek! :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Nini sztem ez szeparációs szorongás, majd elmúlik, addig is járjatok nagyon sokat közösségbe, és hagyd, hogy lógjon rajtad, ne nógasd, hogy na kicsim, menj már. Majd megy.
Szilvió mi immel ámmal mosunk fogat, mindenféle fogkefét bevetek. Egyikre se mondhatom, hogy ezzel remekül hagyja. Ált. rágcsálja, aztán megfésülködik vele…
Képzeljétek megvan minden vizsgám, már csak egy prezentációt kell készítenem, a diplomámról, azt leosztályozzák, aztán hajrá diplomavédés és nagyvizsga és ennyi!!!!!
Mi is kinn lógunk főleg, azért vagyok csak így.

Kép
nyafi
 
 


Nyafi
Újfent megemelem a kalapom, hogy pici gyerek mellett ilyen jól haladsz a sulival!!!
Gratula az eddigiekhez, kitartást a továbbiakhoz! :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


köszi cas! Csillának meg bódogat!

Kép
nyafi
 
 


Zsuzsi,
amióta Napsi nem kap éjjel kaját, azóta Ő is 7kor kel. Nálunk is dél, 1 óra körül van az alvás, mert tovább nem bírja. Normális esetben 1,5-2 órát alszik ilyenkor, utána ebédel. 8-kor van pancsi, aztán alvás. Volt már, hogy átaludta az éjszakát 2 egymást követő nap, de ma megint nem. Hogy ez mitől függhet??? nem nagyon van ötletem.

KM,
gyönyörűek a Lányok. Nem tudom Te hagyod-e Nekik a konyhában a "rendrakást", én szoktam engedni, hogy a műanyag tálakkal elfoglalja magát Napsi.
A dac, meg az akarat-kinyilvánítás borzalmas méreteket öltött nálunk. Pl a játszótéren: két hinta, természetesen mind2 foglalt, Csajom szalad oda, persze megfogom, nehogy baleset érje. Magyarázom, hogy várni kell, és hogy menjünk, addig csináljunk mást, erre Ő letérdel v. lehajol és torka szakadtából üvölt. Ha felveszem, akkor meg hátrahajlik, tekergeti magát, szval ég a pofám. :oops: :oops: :oops:

Nyafi,
gratula a sulihoz. Tényleg le a kalappal előtted!

A fogmosás nálunk is úgy zajlik, ahogy Cas írja. Fürdéskor megmosom Neki, aztán a kezébe adom hadd rágja.

Szilvió,
Mi is hordjuk a rövidnadrágokat harisnyával. Ki írja azt elő, hogy csak a szoknyát lehet, nem?!

Kriszta, Szilvia72
Tudom, hogy kisebb dolgotok, gondotok is nagyobb a fórumnál, de azért érdekelne, hogy vagytok. És ha Magatokról nincs kedvetek, akkor csak pár szót a gyerkőcökről...
Mi itt vagyunk és várunk.

Kép
tittina1982
 
 


Mi ma játszóházban voltunk a zuhogó esőben. Egész sok gyerek volt, jól el is volt, nem volt semmi baj, sőt még a harcait is megvívta, legalább már nem ad oda mindent csak úgy.
Viszont mostanában a délután borzalmas. MEgy a sírás, ha nem adom oda a cumisüveget, hogy kiöntse a teát, ha kiveszem a lekvárt a kezéből és bizony egyre keményebb elterelni a figyelmét.
Ja, és új szokás, hogy egész végig hajtogatja, hogy "apa". Vele jobban érezné magát? Szó se róla, már vagy két napja nincs türelmem.
És olyan édes, mert akkor is elsírja magát, ha felemelem a hangom vagy rácsapok a pelusra. MOndjuk ez eddig nagyon ritkán fordult elő, biztosan azért.

Nyafi: én is gratulálok. Sajna nekem is kellene menni a szokott két napos fejtágítóra:(

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?