Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

köszönöm a Flóra dícséreteket. :D Igen, a férjem mondta nekem, hogy milyen jó érzés ránézni a gyerekre és látni, hogy szinte ő van klónozva. :D Talán majd a következő egy kicsit rám is hasonlít.... :lol:

szeder,
örülök, hogy megoldódni látszik ez a helyzet!!
Amúgy nem volt velem semmi extra, csak jó időben valahogy nem visz rá semmi, hogy gép elé üljel. Estére meg vagy hulla vagyok, vagy apa körül kell sürögnöm-forognom.

eszike,
jaj annyira sajnállak!!! Nálunk is volt 1-2 ilyen gázos éjszaka, de én már 3 nap után kibuktam.
Nem gondoltál rá, hogy esetleg elvidd alváslaborba? Mert amint látom nálatok ez a probléma szinte a kezdetek óta fenáll.

gwini,
próbáltunk mi már mindenféle tápszert. De nem kell neki semmi!!!!
A védőnőnk azt tanácsolta, hogy tegyek bele kakaót.... hm... :shock: szkeptikus vagyok nagyon. 1, tök cukros a kakaópor, 2. ha jól olvastam a kakaó nagyon allaergizálhat és 1 éves kor alatt nem is szabad adni.
Mind1... én már kezdek beletörődni. Legfeljebb a tápszert helyettesítem tejpéppel.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Laptetőőőőőőőőőőőőőő :D

bejci,
úgy sajnálom, hogy Biusnak bölcsibe kell menni! :cry:

Voltunk ma RINGATÓ foglalkozáson Flórával!! IMÁDTA!!! :lol: ( én 7. áltiban megbuktam énekből!! )
Szóval nagyon bejött neki, végig röhögte meg figyelte az egészet!! Bevallom én jobbára csak tátogtam :oops: :oops: . A hangomat csak itthon merem kiereszteni, és csak ha kettesben vagyunk Flórával. :D

Ma bent voltam a cégemnél Flórával. Döbbenet, hogy ez a hozzátápi kérdése mindenhol ilyen port tud felkavarni.
Úgy érzem, én az arany középutat képviselem. ( nem adok májkrémet, de nem is vacakoltam az almalével )
Az egyik kollégám megkérdezte, hogy miért adok neki máris szilárdat??!! Mert 7 hónaposan jobb lenne még ha csak szopizna!! ( 2 gyereke van)
Na erre a másik előrukkolt a saját sztorijával, hogy ők már 3 hónaposan el kezdték a hozzátápit és most 6 hónaposan a gyerek ugyan azt a babgulyást eszi mint ők, csak turmixolva! :D
Szóval ma én is meggyőződhettem róla, hogy ahány ház, annyi szokás! :D

Akinek már megjött a mesije: nektek már beállt valami normál ciklusra? Mert nekem immár 1 hete késik (csináltam tesztet - negatív ) Mennyi idő alatt rendeződnek a hormonok.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép

Na mára elég volt belőlem!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Eszike, Gwini: Én ma vettem Viburcolt, mert Dévény- tornán észrevettük, hogy Bius foga majdnem kibújt. Megelőzöm az éjszakai sírást, úgyhogy ha nyűgösködni fog és felébred a fogára, akkor kap egy Viburcolt! Majd beszámolok a hatásról! :)

Starlark: Akkor Doncekkel együtt lesz fogunk? :wink:
Húúú, asszem itt sokan irígykedünk az egyszeri keléshez. Bár nem panaszkodom, a tegnapi éjszakánk nekünk is nyugis volt!
Aztaaa, Te még emlékszel bölcsis barátnődre?
Azért féltem egy kicsit Biankát a bölitől, mert engem pl. nem tudtak beadni. Annyira nem bírtam a bölcsit, hogy először csak sírtam meg hánytam, ami pár nap múlva olyan hisztibe csapott át, hogy a gyerekorvos közölte anyámmal, hogy "a gyerek az idegösszeomlás határán van" .. :D :shock: :? :lol: ... úgyhogy anyukám kénytelen volt otthon maradni velem! Remélem az én kicsilányom ebben nem anyukájára ütött! 8)

Minyu: Ha én is kibírnám Bius 2 éves koráig, akkor nyugodt lennék... viszont így picit sír a lelkem!
Vendég

Sziasztok!

Starlark!

Ha a víz kb. 1/3-át melegíted meg először, abba rakod a tápot és iszonyúan összerázod, akkor se a Humana se a Beba nem lesz csomós. Aztán öntöd csak fel a maradék vízzel...
Nekem ez a technika bevállt, pedig mi is küzdöttünk vele.

Honey!

Ezzel a kakaó üggyel már nekem is jött egy anyuka. Elmondta, hogy az ő gyereke bizony csak kakaóval volt hajlandó megenni a tápszert... így meg úgy, aztán a végén bevallotta, hogy tök sokat bukott (hányt) miatta a gyerek. Vazzeg... akkor minek úgy adta.
A cumi mérete jó? A 2-es tápszerek nálunk a 2-es lukú cumival működnek csak, az 1-esen nem tudja átszívni Ákos a motyót.
Mensi: igen, rendszeres. A kezdetek óta visszaállt 29 napra.

A szomszédnőnk szokott időről-időre elkápráztatni néhány "hihetetlen jótanáccsal". Az unokája kiscsajszi 1 nappal később született, mint Ákos, de már két hónapja van bilije és minden reggel ráültetik a bilire a kislányt (aki magától még nem tud ülni, nem mászik, semmi) és várják a csodát, hogy kakiljon. És hogy én vettem-e már bilit Ákosnak... :roll: :lol:

Eszike!

Sajnálom. Ákos sem alszik nyugodtan éjjel, de nem kel (még) fel óránként.

Ákos tegnap kapaszkodva felállt és ma is folyamatosan kísérletezik. :) Ügyi babbba. :)

Nálunk is van gáz, leginkább kaki fronton. Két napja hosszas küzdelem és nagy sikítás-sírás árán sikerült csak kipréselni egy csomó kőkemény kakit a gyerekből. Istenem, annyira sírt szegény. :cry: Aztán azóta kicsit jobb a cucc állaga, de gondolom a két napja elszenvedett dolgoknak köszönhetően, egy tortúra a kakilás. Mindig nagyon sír Ákos.
Én a következőt gondoltam. 1. víz helyett kamilla teát kap inni azóta, 2. csökkentem a husis kaják gyakoriságát, több zöldséget kap és gyümölcsöt. Van esetleg valami ötlet még? Hány naponta adjak neki húsos kaját?
Köszi!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Halihó!
villámlátogatok: 24-26-ig tecsós pelus 1599!!!
Szép estét!

Kép
Kép
rekaorsi75

monee,
tuti nem a cumi a hibás! Kipróbáltam a MAM 2-es cumiját is, ahogy mondtad, és az Avent variábilis cumit is. De semmi... Mind1... már kezdek beletörődni. Azért bízom benne, felnő így is Flóra. A tápszert helyettesítem este - reggel tápszer alapú tejpéppel.
Csak az a baj, hogy így sokkal kevesebb folyadékhoz jut.
Szereti a vizet (mást nem is iszik meg ) , de max napi 100-120 milit iszik meg + anyatejcsi. De ez nem több szerintem napi 3-400 milinél.

Csajok,
a GYED összege mennyiben van maximalizálva? Mert én egy meglepően nagy összeget kaptam.... :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Monee!

Én Mecsek baby teát adok Kamillának,pont azért,hogy rendezze az emésztését,hisz gyakran kap már új ételfélességet! Az őszibarack és a meggy, a szilava hajt,én talán bekészleteznék a helyedben az alma-szilvás Frutapura-ból,hátha segít!

Honey!

Hú,ez a kép díjnyerets megint!
Nekem ez a mensi-dolog szülésenként változott, volt,hogy előtte 30 napos ciklusaim voltak,szülés után 2 héttel már egyáltalán nem véreztem,majd a szülés után 30 nappal megjött,mintha mi sem történt volna! Az 1. és a 3. szülésem után 6-8 héttel megjött,de tök össze-vissza és eltartott 1/2 évig, mire napra pontos lett a dolog.

Blúmi!

Kérdezted a banánt! Hát,mi ma próbáltuk és abszolút lelkesedés fogadta Kamilla részéről! Néztem az idei Kismama naptárat, és 7 hónapos kortól adható! Úgy emlékszem, a baba kiskönyvében van,hogy később lehet adni,de az a táblázat nekem több mint ellentmondásos,úgyhogy úgy vagyok vele,hogy a Kismama-táblázat alapján hozzátáplált másik 3 gyerekem jól megúszta ételallergia nélkül,úgyhogy maradok ennél!
A banán és a többi citrusféle (ahogy én olvastam több helyen is), azért biztonságos viszonylag,mert vastag a héja,amit lehámozunk és azon keresztül nemigen jut vegyszer a gyümölcsbe! De ettől függetlenül én csak bébiételben adok banánt,főleg,mert abból jól kihagyják a banán allergizáló magvas részét.

Eszike!

Idegen nyelv:
Azoknál a babáknál nem okoz bajt biztosan,akik 2 anyanyelvű családban élnek,így neki is 2 anyanyelve lesz gyakorlatilag,de várhatóan egyiket sem kezdi korán használni.
Az egész idegen nyelv-oktatás kicsi korban akkor kezdődött,amikor rájöttek,hogy a kicsi gyermek agya nagyon-nagyon fogékony,hihetelen sok információt képes befogadni (de feldolgozni és raktározni már kevésbé,az már nagyon meg tudja terhelni,sok túlterhelt kisgyermeknek lett már viselkedészavara vagy alakult ki emiatt később tanulási zavar).
A veszélye kicsi korban nem igazán érzékelhető,de iskolában már megjelenhet az írási-olvasási tanulási nehézség,nyílván nem minden gyereknél,de azoknál igen,akiknek egyébként is lett volna arra való hajlamuk. Ezt persze előre nem lehet tudni,asszem Szeder írta le nagyon jól a bébikomp-témánál, az esernyős-esős példával, de jóval nagyobb az esély,hogy kijöjjön valamelyik tanulási zavar,mintha nem tanult volna idegen nyelvet! Helen Doron és tsai jó pénzt látnak ebben,a szülők persze meg nem akarják,hogy valamiről lemaradjon a gyerekük! De 10 éves korig nemigen van értelme az idegen nyelvet tanítani,amíg a gyerkőc nem tud jól és biztosan olvasni-helyesen írni-szöveget érteni a saját anyanyelvén!
A legtöbbet akkor tesszük a gyerekeink egészséges fejlődéséért,ha hagyjuk önállóan játszani,mozgás közben felfedezni a világot (na ebben aztán nálatok nincs hiba :lol: ) és lehetőséget adni,hogy minél több érzékszervén keresztül megtapasztalja ugyanazt a dolgot (pl. a víz esetében látja a pohárban,bőrével érzékeli fürdésnél,hallja a csobogását,kortyolja is stb.) Ugyanis minél több érzékszerven keresztül jut el az adott dologról információ az agyhoz,annál inkább biztosabb tudása lesz a gyerkőcnek róla.

Szeder!

na, örülök,hogy rendeződni látszik a helyzet!

Rólunk:

Megint Apa nélkül,most Szerbiában és Boszniában auditál, ma ment el,de már nagyon hiányzik...
Kamilla is úgy gondolta,hogy eleget aludt nappal eddig,így 2x1/2 óra alvást produkált ma,aztán este meg kidőlt,kíváncsi vagyok,meddig szundizik most...
Megint kezd kaparni a torkom,jaj,annyira utálom már! Ez a gombás fertőzés is csak nagyon lassan javul...

Közérdekű, Bartos Erika illetve Anna,Peti és Gergő-rajongóknak! Megjelent tegnap a Zsákbamacska c. verses kötetből 16 megzenésített vers cd-n! Hú ma érkezett,már 2x meghallgattuk,nagyon jó!!! Mindenkinek ajánlom!
Olyan cukik voltak a fiúk,amikor meghallották,felismerték a szöveget,hát elő kellett vennem a könyvet és megkeresni mindig azt,amelyik épp szólt!
Mindjárt felteszem a linket,ha valakit érdekel!

http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... astDays=20

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.04.22 08:35-kor.
borossné becz márta

Honey!

Úgy emlékszem,valahol 90.000.- körül,de nem értem,mert az enyém is több ennél...

Márti
borossné becz márta

Honey, Márti!
Ezt találtam:
2009 évi GYED maximum 100.100 Ft/hó, Minimálbér*2*70%

Kép
Kép
noni78

noni,
köszi... de ez nálam még mindig nem stimmel...mert konkrétan 160 ezret utaltak GYED címen

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Nem lehet, hogy több, mint egy hónapot kaptál egyszerre meg?

Kép
Kép
noni78

Most lehetett nálad is a váltás Gyás-ról Gyed-re.

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Daninak most épp nem érzékeny szerencsére a füle, így remélem tényleg csak a fogzás miatt van.

Én is azt hittem eddig, hogy csak nekünk nem bújt még ki a fogunk, erre kiderül, hogy azért még van jó néhány fogatlan mosolyú baba köztünk :lol: :lol:

Eszike, sajnálom a nem-alvást, nálunk is elég ccar a helyzet. Csak épp Dani korábban viszont egy kis nagyal volt éjszakánként..
Én is tanácstalan vagyok. Dani még szopizik is éjszaka. :oops: Tudom, ez nem jó, de nincs erőm hosszabban fennmaradni vele, így legalább szopi után már alszik is... :roll:

Honey: nagyon jót mosolyogtam a "lökött tyúk" kifejezésen :lol: :lol: :lol:

Kicsi lányod tényleg tiszta apa!

Elfelejtettem, ki is vágta le a fia haját??? :oops: (Pedig most olvastam) Azon is jót mosolyogtam, bocsi érte. Nagyon helyes lehet szegény kamasz! Fotót csináljatok emlékül, ha hagyja a fiatalúr!!

Nekem megint annyi tejem van, hogy két gyerek is jóllakna vele :roll: Furcsa, mert korábban voltak tejci-szegényebb napjaink.

Lányok, én úgy imádom a napsütést és a tavaszt! Annyira más tőle a kedvem.

Valakinek még akartam írni, de azt is elfelejtettem :oops: Majd eszembe jut, és pótolom. Igen tyúkezsű lettem az utóbbi időben. :lol:

Rönééé

Kép
röné

Én is élek és vagyok, csak olvasó módban. Sok mindenre tudnék reagálni, de alig vagyunk itthon. Gyógytorna, baba-mama torna, sok séta…
Viszooont, kijött 2 fogunk fent (volt nagy sírás 2 este), így most van 4. de az egyik még jóformán nem is látszik, csak az, hogy áttörte az ínyét.

Flóra csudaaranyos apával. Mi történt a párod kezével?

Bölcsi: mi a párommal még régen megbeszéltük, hogy 1 évig maradok itthon. Szinte már szülés után rögtön ő akart itthon maradni, de a szülési szabadság az szülési szabi. Na meg azért én is szeretném egy kicsit élvezni a gyereket, na meg a szopi. Hamarosan 7 hónapos a drágám, így már kevesebbet lehetek vele, mint amennyit eddig lehettem 24 órában. A főnökömmel is leültem nemrég, hogy visszamehetek-e, annak ellenére, hogy megbeszéltük, visszavár. Csak gazd-i helyzet, helyettest vett fel. De azt mondta, akár holnap mehetek.
Na, de majd az új miniszterelnökünk megmondja, hogy hány évig maradhatunk itthon, mert az lesz a szívás, ha csak 1 évig, mert akkor nem megy Gyedre.

Monee!
Szomszédnődre inkább nem is mondok semmit.
Kaki: most hogy kijött a fogunk, kíváncsi leszek, mit fog produkálni e téren problémás gyerekem. Nálunk a sütőtök és a körte hozta meg a kívánt hatást, bár mindkettő saját készítésű volt. Bár most jut eszembe, szilva bébikajától is produkált.
Tényleg ügyi Ákosod van!!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Eszike: Noncsinak Boldog Névnapot kívánunk!

Kép
Vendég

Monee: Ákosnak grat a felálláshoz! :) Kis ügyes! :)

Honey: Nekem márc. 16-tól jár gyed, én is -relatíve- sok pénzt kaptam, de szerintem is csak azért, mert mác 15-ig még a Tgyás járt, 15. után Gyed.... szerintem :)

Márti: Gyorsan gyógyulgass.. illetve nehogy beteg légy!!!! Pláne,mert apa megint külföldön!! JAj, szegénykém!!

Ági: Grat a 4. foghoz!!
GYedre akkor most szeptembertől a férjed megy el?

MA reggelre kibújt Bius 1. fogacskájának a csücske!! :) És a kicsilány ennek örömére átaludta az éjszakát!! :lol: Akkor ez most hogy is van?? :shock: Az én gyerekem akkor alszik jól, amikor fogzik??? :lol: :roll:
Vendég

Szép Reggel! :)

Boldog első Névnapot Noncsi! :)

Kép

Honey: Újabb jó kép az egyetleneidről :)
Én meg énektagozatos voltam és kórustag is a probléma ott kezdődik hogy a nememlékszem a dalocskákra :) Az a part alattot is csak a három macskáig tudom. De az egy csoda dal etetés közben :)

Hát kakaót én se tennék a tápiba, de van alapból ízesített azt se fogadta el?

Bejci: Remélem Bius szeretni fogja a bölit.
És legyen már fogunk mert este csak nurofennel tudtam elaltatni Doncekot.

Monee: Ákos nagyon ügyes! :) Hamarosan te is futkoshatsz a kis pelusos feneke után :)
Ez a biliztetés nagyon gáz. Sajnos régen így csinálták. Volt hogy rákötözték a gyereket mert másképp ugye eldőlt volna.
Nekem is mondta anyám hogy mi már 1 évesen szobatiszták voltunk. A szomszédod leragadt a '70-'80-as éveknél.

GyED: Ide a max jön az nettóban múlt hónapban 73k volt.

Tudom most Márti picit tépni fogja a haját :) de én ma viszem Donceket Helen Doron bemutató órára. Ha olyan lesz aminek képzelem, játékos angol nyelvű játszóház, akkor elgondolkodunk rajta. Azzal nem hiszem hogy ártok.
Tudom dislexia... nekem van és pont emiatt szenvedtem rengeteget a nyelvvel és csak 1 év Londonban éléssel tudtam eljutni a középfokig. Sokan mondják csak szorgalom kérdése lenne de pl én szépen fordítani azért nem fogok tudni soha mert a magyarral is komoly fogalmazási problémáim vannak. Ezért se tudom a magyar nyelvtanra ráerőszakolt angol nyelvtant megtanulni. Kint jártam nyelviskolába ég és föld volt a különbség. Ott is volt nyelvtan, de végre nem a magyarra próbálták ráhúzni vagy hasonlítgatni.

Kép

Kép
starlark

Ehh Bius beelőzött minket :)
Grat a fogacskának :)

Kép

Kép
starlark

DRÁGA KICSI NOÉMI! BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK! NŐJJ NAGYRA DRÁGASÁG!

Kép

szeder74

Sziasztok!

Bejci: Gratulálok a fogacskához Biusnak! Még ilyet, hogy jobban alszik?? :P

Este remélem,hogy sikerül további itt időznöm. -Húú kezdtek talán engem is kiutálni??? Ugye nem??? Mert nem tudok jönni és sokat - sokat írni , mint anno...

Csók mindenkinek!

szeder74

Szeder: Mi az, hogy Téged is? Kit még?
Este várunk! :) :wink:

Starlark: Akkor drukk, hogy gyorsan kibújjon az a fogacska!!! És Donceknek is legyen olyan fájdalommentes, mint Biusnak! :wink:
Vendég

Starlark!

Nem tépem! :lol:
Épp a hétvégén vitattuk meg,hogy mindenki a legjobbat akarja a babájának és a legjobb belátása szerint teszi! A játékos idegen nyelv tanulás pici korban nem árt feltétlenül,ahogy írtam is,csak értelme nincs,mert így nem fog megtanulni a gyerkőc angolul. Nekem egy több évtizede angolt (is) tanító tanítónőtől van infóm,Ő azt mondja,amit a gyerekek megtanulnak ilyen-olyan módszerekkel 10 éves korukig angolul, azt 10 éves korukban pár hónap alatt elsajátítják! Ahhoz,hogy egy gyerek tényleg jól beszéljen mondjuk angolul,pici korától kezdeve rengeteg angol nyelvű szöveget kellene hallania. Az pedig már tényleg bekavarhat az anyanyelv tökéletes elsajátításába!

Szeder!

???

Kicsi Noncsi!

Nagyon-nagyon boldog 1. névnapot Neked! Isten éltessen sokáig!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk tegnap késő délután Kehidáról. :) Nagyon jó volt!!! :)
Most csak gyorsban vagyok, mert nagymosás, pakolás van, mert holnap meg megyünk Pécsre és vasárnapig ott leszünk. Ezért bocsánat, de nem tudok most visszaolvasni.
Hozom a restanciámat a talis fotókról :) Máris töltöm :)

Addig is
Nonicsikának NAGYON BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!! :D

KépKép
KépKép
gabolino

Eszike:
Noncsikádnak nagyon sok Boldog Névnapot Kívánunk, sok-sok puszi a pofijára.

Kép
Kép
noni78

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
gabolino

Röné!

Ugyan már!
Kamilla is szopik éjjel,van,hogy 2x is,miért lenne baj? Addig tuti lesz tejed is,mert éjjel termelődik a legtöbb! Majd előbb-utóbb úgyis hagynak minket aludni!

...

A férjem tegnap 40 km-en át egy gyalogossági aknamezőn autózott keresztül! :shock: Azt mondta,helyenként piros halálfejes táblák figyelmeztették a kósza járókelőket... .Majd' frászt kaptam,mikor mondta!

Márti
borossné becz márta

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ennyi sikeredett :) Most nem kommentáltam, mert az hosszú lett volna.
Őrószálok még pár Kehidás uszis képet feltenni :)

KépKép
KépKép
gabolino

Csajok, még olyan sok kép hiányzik a 6 hós videóhoz, pedig olyan aranyos zenét sikerült találnom hozzá.

Akkor még 1x:
Judit,Mambu,Evibabi,Sziszi7,Ormolya,Petra,Rákaorsi,Humanka,
Lolababa

Kép
Kép
noni78

Akkor jöjjön a vizi bajnok :D Vettünk neki egy beülős úszógumit és nagyon szupi volt. Előre és hátra is tudott benne dőni, nagyon tetszettt neki. Köszben meg egyfolytában leste az embereket, hogy ki az aki rá vigyel és odavigyoroghat neki megmutatván vizi tudományát :D Komolyan, szenzációs volt :)

Kép Andor portré Kép uszi Kép Kép Kép Csáó Kép így vigyorgott mindenkinek :D Kép Kép Kép Kép énekelek :)

Elmentünk Zalaegerszegre a Falumúzeumba is :) Nagyon szupi volt. Onnan is pár kép:
Kép Kép

Egy nap pedig elmentünk Keszthelyre,csavarogtunk egyet, meg bementünk a Festetics kastélyba, a kastély múzeum részébe, kenguruval vittük bne Andort és tökre élvezte. Főleg a tükröket :) De a menyezetet is nagyon nézegette :)

Most ennyi Lányok, mert lejárt a mosás...

KépKép
KépKép
gabolino

dőni= dőlni
köszben=közben
:) bocsesz

KépKép
KépKép
gabolino

jaaaj és még egy gyors kérdés Honeyhoz :)
Honey,
Láttam valamikor,hogy Nektek is ABC desig 3tec babakocsitok van - pont ilyen színű ráadásul a miénk is :D - és az a problemunk,hogy amit napernyőt írnak hozzá,azt szerintünk nem lehet rátenni. Ti néztétek már? Vagy van Nektek? Tegnap hazafele bementünk a brendonba és ott az ürgével próbáltuk rátenni, de nem talált normális felületet,ahova fixen rá lehetett volna tenni az állítólag gyárilag neki szánt ernyőt :shock: jó mi? néztük tegnap este a neten is, sehol egy kép semmi. Szóval írtunk a német gyártónak,hogy mit tudnának mondani, küldjenek már valami magyarázatot, vagy képet,hogy mégis hova kéne az ernyőt tenni, mert ez így elég gáz.
Csak gondoltam megkérdem,hátha Ti már tapasztaltabbak vagytok e téren. Nagyon kéne Andoromnak valamit rábuherálnom, de hát ez most elég esélytelen.

Még annyit csajok,hogy vettünk tegnap mi is autósülést,mert a horozó már igen kicsinek bizolnyul. BeSafe márkájút 9-18kg-at végül, ez dönthető is. Kérdés: akik már vettek és dönthető, ti használjátok már, ha a baba még egyedül nem tud ülni 100%osan? ?Mert nekünk már nagyon kéne, de félek,hogy még ha dönthetem is, tehelem vele a gerincét.
Megpróbálok utánajárni,hogy mégis ez mekkora szögben is dől.
Nah, ennyit a monológomról. Bocsesz :)

KépKép
KépKép
gabolino

Hahó!

Végre sok részletben de sikerült végig olvasnom a hsz-eket :)

Örülök,hogy már szent a béke és nem is kommentálnám én sem a hétvégét :wink:
Nyugodtan írjon mindenki amiről jól esik :)

Honey!
Nagyon tündéri az apa-lánya kép.Nagyon hasonlítanak. Nagyon jó érzés lehet a párodnak. Nálunk is apa örülhet. Rám inkább a jókedvben ütött,de azt nem is bánom :D Sőt

Monee!
Gratula Ákosnak!Nagyon ügyeskedik:D Lassan kötheted az edzőcipőt,hogy rohangálhass utána.

Márti!
Jajj nem már újabb betegség
:evil: és persze most,hogy apa messze van. Nekünk is volt halálfejes táblás story-nk amikor a Plitvicei tavakhoz mentünk és eltévedtünk :roll: :twisted: Nagyon durva volt(biztos nem így írják,bocs).

Nálunk sajna a tecsós pelusból a 4-es nme vált be. Tiszta pisi lett minden több ízben is
:( Pedig nagyon szerettem.

Voltunk másodjára is úszni. Most én voltam Gyuszikával a vízben és egyáltalán nem sírt.Teszek képet is.

Hátfőn voltunk a neurológus dokinéninél és előtte koponya un-is. Sajnos kicsit meg vagyunk ilyedve. 1 ml-el több az agyíz mindkét oldalsó agy kamrában,mint a normál érték. Így 1 hónap múlva újabb uh :( :( Ez esetleg utalhat vízfejűségre,de még leírni is szörnyű. Ezért nem is jöttem azóta,mert el voltam keseredve. Mára már úgy gondolom,hogy nem lehet beteg az én drága kicsi fiam.Hiszen annyira egészségesnek látszik. Már hátrafelé kúszik is szabályosan,és néha úgy hátra tolat a sarkára,hogy majdnem ki tud ülni onnan.
Mostmár kint van mind a két alsó metsző foga is. Nem vagyunk már annyira vámpírok így :lol:
az uszodánkban új bálna faj ütötte fel a fejét:

Kép

Kép

Kép
Kép
a.m.

Gabolino!
Nagyon jó képeket tettél fel :D A talis és az Andoros is nagyon tetszik (mind)a csaó ésa virágot szedős a 2 kedvencem most.

Holnap megyünk a gyerekorvoshoz és pénteken az első Dévényes tornánk lesz.

Akik járnak Dévény tornára azok kiemelt családi pótlékot kapnak?Mert nekünk a neurológus dokinő azt mondat,hogy jár és kérjek hozzá nyomtatványt stb.?Valakinek tapasztalat?

Kép
Kép
a.m.

Noni!
Nagyon aranyos lett ismét a videó :D Nagyon szépen köszönöm.

Emmáknak és Noncsinak Boldog Névnapot Kvánok!

Kép
Kép
a.m.

A.m!

Az biztos,hogy Nektek nagyon jó lesz a Dévényes torna! Nagyon bízom benne,hogy nincs baja Gyuszikának! Hogy lehet ezt még biztosan kiszűrni? Akkor lenne baj,ha nőne a víz mennyisége? Szoríííítok!
nagyon jók a képek!

Gabolino!

Eszméletlen fotogén Andorod! Széééééép baba!

Lépek, a fiúk almás palacsintát kértekebédre!

Ja,Honey!

A ringatóról jut eszembe!

http://www.polc.hu/zene/ringato_cd/246142/

Márti
borossné becz márta

Gabi! Andorod egy kis filmsztár! Nagyon helyes!!!!!!

A.m! Már nagyon hiányoztál! Hát ezért.... Rettenetesen szorítok nektek!!!! Talán Holka tud okosat mondani... Egyébként az új bálnafaj kis példánya nagyon jóképű!!!!!Gyere feltétlenül, ha bármilyen híred van!!!!

Márti! köszönöm a banános választ! Tényleg összekevertem a két táblázatot... (Én eddig még semmilyen bébikaját nem adtam neki, kizárólag olyat, amit én csináltam.) Aztán megoldottuk úgy a banánkérdést, hogy apa hozott biobanánt, és attól nyugodtabb vagyok. Ezt szoktamkeverni meggyel, vagy körtével, és imádja.

Képzeljétek! Tegnap Bálint felállt! Nem akartam hinni a szememnek!

Még egy kérdésem lenne! Bálint nagyon szereti a gesztenyét. Én almával szoktam neki adni, és olvastam, hogy csirkehús mellé is lehet tenni gyümölccsel. Ti hogyan készítitek el? És ebédre adjátok?
blúmi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk erejéig jöttem most, mert szalad a lakás... Nem ígérem, hgogy mindenkire tudok most reagálni :(

A.M. nagyon szorítok hogy vaklárma legyen a dolog!!! De nem lesz Minikének semmi baja!!! Azért azt már eddig is lehetett volna látni, nem?! És nem is fejlődne így, ahogy fejlődik!

Honey, nekem már a második ciklustól teljesen normális, szabályos.

Márti, hű, nem csodálom hogy kész voltál attől hogy merre járt a párod :shock:

Eszike,NOéminek boldog névnapot!!!!
ötletem sincs hogy mit lehetne csinálni Vele alvásilag! Doktor néninek mondtad már? Lehet hogy ha ennyire gáz a helyzet egy alvásvizsgálat nem ártana, nem?!

Szeder, ez a kiutálós kérdés miért volt?! :shock:
Gyere este! :wink:

Gabolino, szuperek a képek!

Rólunk. Tegnap voltunk neurológusnál. Ádám akkora üvöltést lerendezett míg vizsgálta a doktor néni, hogy régen láttam már ilyet tőle. Teljesen besértődött hogy őt macerálták :)

A lényeg, hogy minimálisan hypoton, de azt mondta, hogy egyelőre myopathiára utaló jelet nem lát.
Gyógytorna javasolt, min. 2 hónapig heti 2-3 alkalommal és 3 hónap múlva ránéz újra. Ha kell csinál izomvizsgálatot nála - csak azt húzza, mivel elég kellemetlen (emléxem még rá, tényleg nagyon rossz, tűt szúrnak az izomba és stimulálják az izmot)

Nem tudom eldönteni, hogy Dévényes vagy sima gyógytornász legyen, esetleg mindkettő-e. Ő sem adott konkrét egyértelmű választ erre a kérdésre. Majd a háziorvost hívom délután hogy neki mi a vélaménye.

És ennek örömére Ádám meglepett ma. Délelőtti alvás után mintha "szólt" volna hogy menjek be hozzá, hát hasalt az ágyban, rámnézett mosolyogva majd visszafordult a hátára :)

Azóta a játszószőnyegen is próbálkozott hasra fordulni, csak ott nem volt mibe kapaszkodni. Nem látott, figyeltem mit csinál, próbálta felhúzni magát de a szőnyeg széle nem volt elég ehhez így magára csavarta :)

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!
Na talán sikerült visszaolvasnom normálisan. Hosszú leszek! Ha valakit untat ugorjon!

Köszönjük a Noémi dícséreteket, és köszönjük a névnapi (Szedertől szülinapi) jókívánságokat!

Gwini: gratulálok a kúszáshoz! Nagyon ügyes Lalu!

Szeder: itt a városban sétálok, és igen, még mindig egyedül, illetve Noncsival ketten. Szoktam látni rengeteg kismamát, akik csapatostul bolyonganak, de még nem sikerült senkivel „összejönnöm”. És nem is az a típus vagyok aki ráakaszkodik, szóba elegyed idegenekkel csak azért, hogy legyen kivel sétálnom. Én mindig is ilyen voltam. 1-2 babás barátnőm/rokonom van, de egyik sem ebben a városban. Úgyhogy többek között ezért is van az, hogy mi örökké úton vagyunk.

Monee: néha a szokásos kaki van nálunk, néha sokkal keményebb , olyan gurulós. Most például megfigyeltem, hogy a krumplitól gurulós lett. De ez nagyon ritka nálunk, mert Noémi szinte minden nap iszik valami rostos italt, és az elősegíti a híg kakit, sőt naponta 2-szer is telerakja a pelust.
Micsodaa??? Érdekes szomszédod van! Ilyet még nem is hallottam, bilire ültetik 7 hónaposan? Ezeknek elment az eszük!
Gratulálok Ákos felállásához! Lassan már kézenfogva sétálhatnak Noémivel!

Konan: tök jó ez az új verda, nekem nagyon bejön! Jajj, és az Annás videó!!! Nagggyon tuti!

Netti: nagyon tetszik a kép a kis pihiszékes Alízról. Irigykedem! Mert Noémi most már semmilyen szinten nem tud megülni 2 percre sem sehol. Most már a babakocsiban sem szeret ücsörögni. A keresztelős képek is nagyon tetszenek. Gratulálok a forgáshoz és a tolatáshoz. Meglátod hamarosan nem csak hátrafelé fog haladni a kisasszony.

Blúmi: látom nálatok is előjött az örökös felkelés éjjel. Brrr… sajnállak. Azóta javult a helyzet? Nagymamádnak továbbra is jobbulást kívánok! Gratulálok a fogacskákhoz! Na és a felálláshoz meg kiemelten gratuálok!!!!

Lanta: nagyon jók a keresztelős képek! Olyan kis mosolygós család vagytok!

Márti: jobban vagy már? Gyógyulgatsz? Köszönöm a válaszodat idegen nyelv kapcsán!

Noni: Misu jobban van? Folyik még az orra?

Bejci: gratulálok Bius 4kézlábra állásához! Ez rettenet nagy öröm! Nagyon ügyes! És ez a nyuszis kép??? Haláli! Remélem segít a Viburcol, majd számolj be! És megvan az első fogacskaaaa!Juhéjj! Szuper, hogy gond nélkül megúsztátok!

Starlak: jujj, nagyon sajnálom, hogy Doncek megégette a kis kezét. Remélem már kiheverte! Sajnálom a szopit.

Hozzátápi, bébikomp és egyéb nyalánkságok: Tényleg nagyon különbözőek vagyunk, mindenki máshogy csinálja, máshogy gondolja ezeket a dolgokat. De higgyjétek el, hogy mi tényleg nagyon jó szülők vagyunk mindannyian itt a topicban, ahogy Konan is írta. Sőt kiemelkedően jók vagyunk. Én a topicon kívül még nem találkoztam ilyen anyukákkal soha sehol. Hiába keresgélek, nézelődök egyszerűen ilyen figyelmes szülőket még nem találtam. Rengeteg emberrel találkozom a sok jövés menésnek köszönhetően és örökké de örökké csak azt hallom mindenkitől, hogy miért nem adsz a babádnak ezt, miért nem adsz azt, hogyhogy nem eszik még eztaztamazt, miért nem kap tejet, miért kell a táp még ennyi idősen, stb? Sógoromék pl: örökké a bébikompjukba akarják rakni Noémit (sőt bele is rakják amikor én nem vagyok ott), és én nem engedem nekik, és örökké meg kell magyaráznom mindenkinek hogy miért nem akarom ezt vagy azt. (és ez csak 1 példa volt) Most már újabban azt válaszolom, hogy AZÉRT MERT ÉN AZT MONDTAM, ÉN VAGYOK AZ ANYJA ÉS ÉN MONDOM MEG MIT EHET-IHAT, STB. Nehogy már nekem kelljen magyarázkodni!!! És a legrosszabb, hogy a saját anyukám sem érti meg, hogy miért így „nevelem” a gyerekemet. Nem ért velem egyet semmiben, és mindig erősködik, hogy a saját elgondolása alapján csináljam a dolgokat.
Szóval csajok NO PARA! Az, hogy 1-2 dologban néha „elcsábulunk”, az még nem jelent semmi rosszat, hiszen ilyen a környezetünk, örökké próbálnak minket elcsábítani, aztán valaki többet enged, valaki kevesebbet.

Márti: én várom a linket, ha lesz időd felrakni az idegrendszer fejlődésről…

Holka: ezt a lepedős dolgot lehet, hogy kipróbálom, bár már előre látom, hogy első éjjel Noémi végig a lepedőket ráncigálná alvás helyett.

Anyoo: tök jó, hogy Ádám már elkezdett forogni!

Rekaorsi: nálunk folyamatosan változik Noncsi szeme színe. De talán most már beáll a végleges, mert jelenleg szinte teljesen az apja-lánya. Olyan érdekes szemük van. Szürkés-zöldes, és van benne pár barna csík.

Honey: köszönjük a képet Flóráról! Naggyon édesen mosolyog. Alváslabor? Ilyen kis babáknál is vizsgálják az alvást? Felnőtteknél tudom, mert egyik kollégám volt vizsgáltatni magát… Majd utánanézek!
De kezdem azt érezni, hogy csak én NAGYÍTOM fel ezt a nemalvás dolgot. Nézelődtem a neten mindenfelé fórumokban, és látom, hogy más is kűzd ilyen problémával, és hordták ide-oda mindenféle orvoshoz a gyerkőcöket, és teljesen egészségesek, csupán ők ilyen nemalvósok. Nem lehet mit csinálni (állítólag). Már a háziorvoshoz sem merek menni, mert örökké minden pici gonddal megyek hozzá. Múlt héten is elmentem, hülyének nézett, és elhajtott azzal a kis fura mosollyal az arcán (már megint mit keres ez itt?) Volt néhány kiütés Noémi arcán, nyakán, fülén, és elvittem megnézetni. De ott az orvosi rendelőben olyan rossz a világítás, hogy nem igazán látszódott, és nem is igazán alaposan nézte meg az orvos. Erre azt mondja nekem, hogy nincs is kiütés ezen a gyereken, mert ő nem látja…. Ha most meg azzal megyek, hogy sokszor kelünk éjjel akkor azt fogja mondani, hogy ez egy babával együtt jár! Már előre tudom. Szóval még várok és szenvedek.
Nekem nagyjából beállt a ciklusom. Bár nagyon vérzek, és görcsölök, és ez nagyon nem tetszik.

Szeder: írok privit ribi ügyben. Bár úgy látom már lerendezted, de hátha….

Röné: neked még tényleg ennyi tejed van! Hát gratuálok!

Ági: gratula a 2 újabb fogacskához. Akkor könnyen megúsztátok ha csak 2 éjszaka ment a sírás!

Gabolino: jöttök Pécsre??? Írok Privit, van egy ötletem! Jók a képek!

A.m: de jó, hogy jöttél (mondom én, aki 1 hétre el volt tűnve). Remélem nem lesz semmi komoly baj. Gyuszika egészséges hidd el!
Vendég

Eszike, ez a nagyon erős, görcsölős vérzés nálam is van Ádám óta, pedig előtte meg sem éreztem. Már én is gondolkodtam rajta hogy dokihoz vissza kéne menni...

Alváslabor tuti van ekkora babáknak is. Tegnap beszélgettem egy anyukával akinek 8 hónapos a lánya, ő is így aludt kb. mint Noncsi és elvitte megnézetni. Tehát tuti létezik! Ne hagyd magad lerázni a dokinál!! (én mindig azt mondom, hogy engem inkább a doki nézzen hülyénekek mint hogy későn vigyem a gyereket orvoshoz! Ő azért van ott hogy megnézze a gyereket!)

Kép

Kép
anyoooka

Nyaralásról volt már itt szó? Ki hová megy?
Mi nem akarunk most messze menni viszont Dorka vízparta szeretne így Velence mellett döntöttünk.
Kapunk üdülési csekket, gyerekekre is, ez nagyon jó mert eljutunk olyan helyre is ahová egyébként esélyünk sem lenne...

Ezt a helyet néztük ki kíváncsi vagyok milyen lesz!

Na jó eldugulok mert velem lesz tele az oldal. :P

Kép

Kép
anyoooka

Anyoooka!

Ez jól néz ki,nagyon! Nálunk a vízpart most nem játszik,mert ketten kevesek vagyunk 4 ilyen kicsi gyerekhez a vízben ( persze a 2 nagy viszonylag már önállóan mozog vízben,de a 2 kicsi viszont még 1-1 emberes,tehát nem lenne,aki figyel a nagyokra),sokat megyünk majd strandra (Százhalombattát imádjuk,meg a Agárdon a popstrand gyerekeknek kialakított homokos öblét is a sok játszótérrel),de csak úgy,ha lesz velünk más felnőtt is,barátok vagy nagyszülők.
Szóval,mi ide megyünk július utolsó hetében,de erről már többször volt szó: http://www.meseszallo.hu/

Márti
borossné becz márta

Jó estét!

Rakok fel képeket!

Kép
Kép
Kép
Kép

Jó éjszakát!
Ti is töltsetek képeket, mostanában nagyon elmaradnak a képek! Van akit már nagyon régen láttunk!
Vendég

Először is gyorsan A.M.-nek: Ha valaki átérui a mostani riadalmadat, az én vagyok. Talán emlékszel még, hogy Flóránál a 20. héten elég nagy agykamra tágulatot találtak. Akkor engem is a vízfejűséggel riogattak. Sajna eléggé utánnanéztem akkor ennek a dolognak. Hidd el, Gyuszika makk egészséges, teljesen vidám gyerkőc!!! A vízfejű babák nem ilyenek sem külsőre sem temperamentumra, sem pedig készségeik tekintetében
Egészen biztosan nálatok sem lesz semmi baj!!!

eszike,
alváslabor a Madarászutcai gyermekkorházban van!
Az egyik barátnőm volt ott a babájával, és tudtak rajtuk segíteni!!

Jaj csajok, nekem még mindig nem jött meg. Most már 6 napja késik. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

gabolino,
mi még nem próbáltunk rá napernyőt venni, de szóülj,ha van fejlemény, mert én is akarok majd venni!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Hányszor jött meg eddig? Mert,ha ez a 2-3. alkalom,akkor simán belefér! Nekem még meg sem jött,pedig Kamilla elmúlt 7 hónapos! A fiúk után meg legkésőbb szülés után 2 hónappal megjött,de minden volt a ciklusom még jó félévig,csak pontos nem! Aztán, egy idő után beállt! Ja,és a ciklusaim hossza is megváltozott minden szülés után! Alapból 28 napossal indítottam,majd Csabi után 30 naposak lettek. Aztán Lehel után ismét 28 naposak voltak és Berci után meg 26 naposak lettek. De sokszor idő kell,míg beáll pontosra! De,ha úgy nyugszol meg,csinálj egy tesztet! Szerintem nincs miért aggódnod!

Márti
borossné becz márta

Eszike!

Nagyon jók a képek a kis névnaposról! Olyan vidám ez a kislány! Igazi energiabombának tűnik! És egy kicsit sem látszik álmosnak!
Az én barátnőmnek rosszak a tapasztalatai alváslabor tekintetében,de szerintem Ők nem a Madarászban voltak! na meg az sem mindegy,milyen orvost fog ki az ember! Náluk csak az idő oldotta meg a dolgot! 2-3 éves koráig 8-10x kelt éjjel Bogi,most 4.5 éves és már csak 1-2x kel fel inni. Ő rendszerint ébredt sírva és álmodott rosszat,de egész pici korától gond volt vele éjjel. Remélem,Nálatok hamar megoldódik a probléma! Citromfűteával mi a helyzet?

...

Hát,Lányok,nem úszom meg a bőrgyógyászt,nem javul a mellem és szopi után másfél két óráig használhatatlan vagyok,komolyan! Le tudnám üvölteni a gyerekek fejét (kiváló gyakorlat az önuralom erősítésére),ráadásul ilyenkor félmeztelenül kell mászkálnom a lakásban,mert nem bírok elviselni se melltartót,se ruhát ilyenkor...szóval holnap megyek dokihoz!

Márti
borossné becz márta

Szeder!

Mégsem jöttél... :cry:

Márti
borossné becz márta

Noncsinak nagyon boldog első névnapot!

Bejci!
Gratulálok a fogacskához. Igen, szeptembertől a férjem lesz itthon Dáviddal, bár kb. 2-3 hetet szeretnénk együtt tölteni az átmenet idejére.

a.m.!
Nemár! Nincs semmi baj Minivel!!! Ez tuti! Annyira értelmesnek tűnik. Na meg rendesen fejlődik a mozgása is. Mint ahogy talán Márti kifejtette, a kúszás összetett feladat, ezért szerintem nincs baj vele, hisz már kúszik rendesen. Ne parázz!!!! Minden ok vele! Mire fel volt neurológiai vizsgálat és koponya uh?
Gratulálok az újabb fogacskákhoz.
Micsoda? Dévényeseknek magasabb családi pótlék? Akkor jó sokan azt kapnák, mert ez ma elég divat. Bocs, de nekem ez a véleményem. Tényleg igaz ez amúgy?

Blúmi!
Nagyon ügyes Bálint!

Anyooka!
Akkor most mit is mondott a doki? Sajna nem tudok latinul. Mit jelent most ez? Látod, meg tud fordulni Ádám, ha nagyon kell. Dávid se szereti, csak ha nagyon muszáj. Pedig mostmár tud forogni, csak nagyon nagy késztetésre képes megfordulni. De akkor szinte majdnem rögtön utána vissza fordul a hátára. Nem mutattad meg neki, hogy kell? Nem lehet, hogy nem tud rájönni a technikára?
Velencei tó! Húúú, de rég voltam. Jó ötletet adtál. Mi is csak belföldre megyünk. Még nem tudjuk, merre.

Eszike!
Nagyon édes Noncsi!! Főleg a tükrös.

Honey!
Csináltál másik tesztet? Bár nekem még egyáltalán nem jött meg szülés óta, de egy barátnőm pont most mondta, hogy neki miután egyszer megjött, másfél hónapra jött meg legközelebb (ez a kettő volt neki eddig). Nem mész el dokihoz? Megnéz uh-on, és akkor tudod, mi az igazság. Te is megnyugodnál. Szerintem ne parázz, még vissza kell állnia a szervezetednek a régi kerékvágásba mint anno kamasz korban.
Én meg kb. másfél hete este fejésnél éreztem, hogy úgy mozog a hasam, mint amikor Dávid anno odabent mozgott. Tisztára beparáztam, hogy megint baba lenne? Kinézetre is tökre ugyanúgy mozgott a hasam, és érzésre is tök totál ugyanaz volt. Ezután elég gyakran éreztem, gondolhatod, milyen érzés volt. Csináltam tesztet, az negatív lett. Na meg mikor már a gyerek mozgott, sokkal nagyobb volt a hasam, mint most. Most reggel szinte teljesen lapos, persze Napközben felpuffad. Hihetetlen, hogy a beleim így mozognak, de tényleg csak az. Egy szó mint száz. Megnyugtatásként menj el a dokidhoz egy uh-ra. Én is gondoltam rá, mert rákszűrésre is mennem kéne, de még nem vettem rá magam.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok! :)

Szeder: Mi ez a butaság?
Gyere szépen mikor tudsz és mesélj :)

Gabolino: Andor egy csoda pasi, az éneklős kép a kedvencem :)

Márti: Lhiszem, hogy félted nagyon a férjed, de csak nem küldik oda ahol baja eshet. Azért vigyázzon magára!

HD. no olyan elképzelésem sose volt hogy ettől fog megtanulni Doncek angolul, csak ne a száraz sulis nyelvvel találkozzon először.
Tetszett amúgy neki sikongatot nevetgélt. Csak az én porckopásos térdem nem tudom ezt a földön ücsörgést felállást hogy bírja, mert én mire feltápászkodom a többiek már rég táncolnak :)

AM: Nagyon aranyos az a kép ahol Gyuszika fejére öntöd a vizet :)
Csak pozitívan! Nem lesz semmi baja a kis Huncutkának.

Eszike: Az a kisszékes kép annyira jó ahogy nyújtja a kis kezét :)

Még nekem se jött meg, de ma durván leesett a vércukrom nem tudom miért, lehet hamarosan vége a szünetnek...

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?