Monee!
Én Mecsek baby teát adok Kamillának,pont azért,hogy rendezze az emésztését,hisz gyakran kap már új ételfélességet! Az őszibarack és a meggy, a szilava hajt,én talán bekészleteznék a helyedben az alma-szilvás Frutapura-ból,hátha segít!
Honey!
Hú,ez a kép díjnyerets megint!
Nekem ez a mensi-dolog szülésenként változott, volt,hogy előtte 30 napos ciklusaim voltak,szülés után 2 héttel már egyáltalán nem véreztem,majd a szülés után 30 nappal megjött,mintha mi sem történt volna! Az 1. és a 3. szülésem után 6-8 héttel megjött,de tök össze-vissza és eltartott 1/2 évig, mire napra pontos lett a dolog.
Blúmi!
Kérdezted a banánt! Hát,mi ma próbáltuk és abszolút lelkesedés fogadta Kamilla részéről! Néztem az idei Kismama naptárat, és 7 hónapos kortól adható! Úgy emlékszem, a baba kiskönyvében van,hogy később lehet adni,de az a táblázat nekem több mint ellentmondásos,úgyhogy úgy vagyok vele,hogy a Kismama-táblázat alapján hozzátáplált másik 3 gyerekem jól megúszta ételallergia nélkül,úgyhogy maradok ennél!
A banán és a többi citrusféle (ahogy én olvastam több helyen is), azért biztonságos viszonylag,mert vastag a héja,amit lehámozunk és azon keresztül nemigen jut vegyszer a gyümölcsbe! De ettől függetlenül én csak bébiételben adok banánt,főleg,mert abból jól kihagyják a banán allergizáló magvas részét.
Eszike!
Idegen nyelv:
Azoknál a babáknál nem okoz bajt biztosan,akik 2 anyanyelvű családban élnek,így neki is 2 anyanyelve lesz gyakorlatilag,de várhatóan egyiket sem kezdi korán használni.
Az egész idegen nyelv-oktatás kicsi korban akkor kezdődött,amikor rájöttek,hogy a kicsi gyermek agya nagyon-nagyon fogékony,hihetelen sok információt képes befogadni (de feldolgozni és raktározni már kevésbé,az már nagyon meg tudja terhelni,sok túlterhelt kisgyermeknek lett már viselkedészavara vagy alakult ki emiatt később tanulási zavar).
A veszélye kicsi korban nem igazán érzékelhető,de iskolában már megjelenhet az írási-olvasási tanulási nehézség,nyílván nem minden gyereknél,de azoknál igen,akiknek egyébként is lett volna arra való hajlamuk. Ezt persze előre nem lehet tudni,asszem Szeder írta le nagyon jól a bébikomp-témánál, az esernyős-esős példával, de jóval nagyobb az esély,hogy kijöjjön valamelyik tanulási zavar,mintha nem tanult volna idegen nyelvet! Helen Doron és tsai jó pénzt látnak ebben,a szülők persze meg nem akarják,hogy valamiről lemaradjon a gyerekük! De 10 éves korig nemigen van értelme az idegen nyelvet tanítani,amíg a gyerkőc nem tud jól és biztosan olvasni-helyesen írni-szöveget érteni a saját anyanyelvén!
A legtöbbet akkor tesszük a gyerekeink egészséges fejlődéséért,ha hagyjuk önállóan játszani,mozgás közben felfedezni a világot (na ebben aztán nálatok nincs hiba
) és lehetőséget adni,hogy minél több érzékszervén keresztül megtapasztalja ugyanazt a dolgot (pl. a víz esetében látja a pohárban,bőrével érzékeli fürdésnél,hallja a csobogását,kortyolja is stb.) Ugyanis minél több érzékszerven keresztül jut el az adott dologról információ az agyhoz,annál inkább biztosabb tudása lesz a gyerkőcnek róla.
Szeder!
na, örülök,hogy rendeződni látszik a helyzet!
Rólunk:
Megint Apa nélkül,most Szerbiában és Boszniában auditál, ma ment el,de már nagyon hiányzik...
Kamilla is úgy gondolta,hogy eleget aludt nappal eddig,így 2x1/2 óra alvást produkált ma,aztán este meg kidőlt,kíváncsi vagyok,meddig szundizik most...
Megint kezd kaparni a torkom,jaj,annyira utálom már! Ez a gombás fertőzés is csak nagyon lassan javul...
Közérdekű, Bartos Erika illetve Anna,Peti és Gergő-rajongóknak! Megjelent tegnap a Zsákbamacska c. verses kötetből 16 megzenésített vers cd-n! Hú ma érkezett,már 2x meghallgattuk,nagyon jó!!! Mindenkinek ajánlom!
Olyan cukik voltak a fiúk,amikor meghallották,felismerték a szöveget,hát elő kellett vennem a könyvet és megkeresni mindig azt,amelyik épp szólt!
Mindjárt felteszem a linket,ha valakit érdekel!
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... astDays=20
Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.04.22 08:35-kor.