Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Végre itt vagyok. Sajnos nagyon ránk jár a rúd mostanában, nem volt elég ez a ronda vírus, fiam úgy legyengült, hogy összeesett 100 méter séta után. Most én ülök itt feldagadt arccal, mert volt egy nagy tályog az egyik fogam felett, tegnapelött vették ki. A kezem nem javul, ahogy leülök és elkezdek írni, vagy fejni, nagyon fáj.
Látom másoknak is van elég bajuk!

Iboly!
Remélem már jobban van a kisfiad! A szomszéd nem tudja, hogy be van-e oltva a kutya? Vagy miért kell várni, hogy veszett-e?

Évi!
Úgy látszik nem olvasod el amit írni szoktam, mert még mindig nem tudom, hogy melyik képen van Csongi?! Ugye ö fekszik a zsiráfos ágyban? Adrián, ha kimegyünk vele a melegbe, üvölt. Ha a szobában 25 foknál több van, akkor nyugtalan sokat sír. Nem lehet nálatok is a meleg? Kíváncsi vagyok mit mond a doki!Mi van a vérvizsgálatoddal?

Mari!
Te sem olvasol? Melyik képet küldted te? Már írtam, hogy a férjem átmásolta a fotóalbumba a képeiteket, de kitörölte a szövegeket és nem tudom, hogy ki kicsoda! Írd meg légyszi!

Pele!
Utólag is minden jót kívánunk Hannuskának!!Kép
Áron is jobban van már? Remélem nem valami vírus?! Szeptemberben mikor csinálsz tesztet?
Drukkolunk!Kép

Bóbita!
Neked is drukkolunk!Kép Megköszönném a fotót, ha küldessz! kovacseves@matavnet.hu

Gabi1! Lara! Katus! Katica! Cili2! Moni! Madárka! Adri! Dia! Küldjetek fotókat magatokról és a gyerekekröl (már akinek van)!!!!!!!!!!!!!!!!
kovacseves@matavnet.hu

Cili2!
Merre vagy! Remélem már meg van a baba!!!Kép Augusztus 23-ra voltál kiírva!

folyt.
Evey

Katus!
Akkor most írom, hogy gratulálunk és minden jót kívánunk, fotót küldj, ha tudsz, én is küldök, ha meg adsz egy címet! Az alvós babának pedig örülj!Kép

Gabi1!
Remélem nincs komolyabb bajod és eláll a vérzés!
Én szedek Continuint és belölem is folyik valami színes valami, amit nem tudok, hogy mi. Ez gyönyörü magyar mondat volt. Abba kellene hagynom? Viszont, ha én véletlenül teherbe esnék, elvennék tölem mindenképpen a babát.

Emese!
Nagyon, nagyon, nagyon hiányzol, remélem jól nyaraltok! Kép Nekem eddig az összes legjobb barátnöm Emese volt. Összesen 3.
Ovónéniket nem ismerem, hárman vannak a 16 gyerekre, férjem volt a szülöin, mert nekem máshová kellett mennem. Remélem simán megy majd minden.
folyt., mert sír a baba.
Evey

Verus!
Jó, hogy hiányoztam! Gratulálok így utólag is a barátaitoknak a babához! Olvastam a kádas sztoridat, én is szopiztattam már ott. Te bálna? Inkább sellö...Kép

Jázminmama!
Köszi a fotókat, Jázmin gyönyörü szöszi baba! Küldeném Mari képeit, ha megírná, hogy melyik az övé, lehet, hogy mind elküldöm, az Éviékét is, legalább megmondod, hogy ki kicsoda, ha a lányok nem írják meg.

Pankamama!
Drukkolunk Pankának, hogy jól bírja!

Bigacsiga!
Remélem jól nyaraltatok! Olvastad, hogy velünk mi történt!
folyt.
Evey

Moni!
Szerintem szopi után várj a fejéssel, inkább kínáld meg 10-15 perc múlva. Adrián is ilyen volt, elöfordult, hogy egész nap szopizott szinte, de meg lett az eredménye, sok tej.
Ha már véletlenül lefejted, akkor se add oda neki cumisüvegböl, inkább fagyaszd le és a babát kínáld csak meg a cicivel újra. Tudod, hogy a tej zöme a szopizás közben termelödik, úgyhogy szinte mindig van benne valamennyi. Ha mindig odaadod a pótlást, elöbb-utóbb egyre kevesebbet fog szopizni, inkább az üveget választja és így el fog apadni a tej. Rakd rá minnél gyakrabban inkább és próbálj meg nem pótolni, 2-3 nap és lesz böven tejed. Igyad a teát. Én napi 2 liter szopis teát iszom, nagyon jó.

Ilci!
Kikkó a Krisztián becézése, amit én találtam ki neki.

Lányok!
Valaki, aki megy a talira tudna nekem adni egy mobil számot, hogy hívhassam aznap, hogy tudok-e menni vagy nem?!

Megvettük a kendöt, kötözöset. Hát a baba kb. 5 perc múlva üvölt benne, nem bírja a kötöttséget, remélem ez meg fog változni?!

Babafüszerek: petrezselyem, oregánó, bazsalikom, kapor, kömény, só, cukor. A 7 babafüszer.

Lányok!
Nekem van egy Megatoys hüségkártyám, amin nincs név, kedvezményesen lehet vele vásárolni, de csak az Újpesti áruházban. Ha valakinek kell, szóljon, elküldöm postán. Nem tudom mennyire kell, de aki, elöször kéri, annak adom.
Puszi, Evey
Evey

Sziasztok!

Már megint jó régen jelentkeztem, de állandó idõhiányban szenvedek. Olvasni is csak két-három naponta tudlak titeket. Kép
Tomi most már kis hétördög, rájött hogyan kell felállni, azóta állandóan állni szeretne, én meg frászolok, hogy mikor töri ki a nyakát. Ha olyan helyre rakom, ahol semmibe nem tud megkapaszkodni, akkor nem kerül neki sok idõbe hogy elmásszon valami alkalmas tárgyhoz ami mellett fel lehet állni (ami mégse mindig alkalmas, mert esetleg ráborul). Evés ügyben hatalmas elõrelépés történt, most már mindenféle pürét megeszik, alkalmanként kb. 1 decit. Mellette még négyszer szopizik napközben és kétszer éjjel. Megjegyzem éjjel sokkal többet szopik, mint napközben. Nektek is többet szopiznak éjjel?

Iboly!
Szörnyü, ami a kisfiaddal történt. Kép Remélem nem lesz szükség arra a sok oltásra. Én is küldök neki sok gyógyító puszit.

Moni!
Nekem a szülés után, most második alkalommal már 4 hét után elmúlt a folyás, de az elsõ után még a 6. héten is volt egy kevés. Szerintem ne aggódj.
A pótlással kapcsolatban, én megpróbálnám, hogy amikor felébred akkor nem azt adnám neki ami le van fejve, hanem megpróbálnám mellre tenni és hagyni hogy onnét próbáljon szopizni. Felváltva mindkét mellbõl, legalább 20 percig mellenként. Tudni kell, hogy a mell soha nem üres, mindig van benne valamennyi tejcsi, így teljesen éhes nem maradhat a pici, ha mégis úgy néz ki, hogy éhes még, akkor adnám neki a tejcsit cumisüvegbõl. Persze ez csak egy ötlet, ha gondolod próbáld meg.

Pele!
De kiváncsi vagyok, hogy mi lesz! Kép Azért ez az álomkór gyanús Kép

Bigacsiga Kata!
De jó, hogy újra bemásoltad ide ezeket a hami ötleteket. Igy kicsit változatosabb menüt tudok majd Tominak csinálni! Kép Kép

Lányok!
Elkészültek a frissebb képek Tomiról, ha minden igaz mindenkinek elküldtem. Aki mégsem kapott az jelezzen.
Úgy várom már a találkozót, hogy megismerjelek titeket személyesen is. Kép
A nyaralóknak jó nyaralást!

Sziasztok
Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Szia Evey!
Jaj te szegény! Sok-sok Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Képküldök, hogy gyógyuljatok mihamarabb!
Miért vennék el a babát biztosan ha várandós lennél Kép?

Nekem van már képem Geritõl, Évitõl, Verustól, Ibolytól Pankamamától, Ancsától, Csõre Katitól, Diától, Emesétõl, Eveytõl, Maritól, Krisztától, Larától, Snoopytól! Nagyon köszönöm, hogy küldtetek Kép Kép Kép Kép!

Akitõl még várok: Madárka, K.Adri, Orsolya, Mse, Bigacsiga, Pele, Kinqandi, Katus, Gabi1, Katica . Küldjetek nekem!!!!!!! De olyat ám amin ti is rajta vagytok, mert lehet, hogy nem jutok el a talira!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Most csak Evey-nek, a többit holnap, mert fáradt vagyok.

Evey, olvaslak én persze, csak ahogy a férjemnek is mondani szoktam, néha kihagy az agyam. Persze mindent Csongira fogokKép
O van a zsiráfos képen, az tuti. De elküldöm mégegyszer. És bocsi!

Nincs semmi különös, csak vendégeink voltak, és most nincs erom sokat írni. Holnap jövök.

Évi
Évi (Évi)

Geri, hol vagy? Hiányzol!Kép

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Évi, te egy angyal vagy!! KépKépKép Már itt is vagyok. Hulla álmosan, de vidáman. Hatalmasat roptunk tegnap este és egy kicsit be is csíptem. Utoljára szilveszterkor ittam egy kicsit és most is. Azt mondták Lili baba jobban fog aludni tőle. Persze... A lényeg, hogy 3-kor értünk haza és Lili már 8-kor kukorékolt. De az én szerelmem édes volt, mert 11-ig játszott vele, sőt elvitte sétálni is (ilyen még nem volt), de mire hazaértek már nagyon hiányoztak. Én is a kicsikémnek, mert délután, ha nem fogtam vagy nem voltam a látóterében ment a nagy nyüszizés. Biztos vagy benne, hogy fog miatt van gond? Ennyi ideig nem hiszem, hogy eltart. Lehet, hogy tényleg a meleg. Mozog a levegő a lakásban? Ha kint jól érzi magát, akkor menj vele és táborozzatok le árnyékban ott kibírható a meleg. lehet, hogy kisangyal lesz ott is. Kár, hogy nem vagyok szolnoki mennék veletek. Nekem itt nincs kivel brühü-brühü... KépKép Talira jössz? Mindig megkérdezem, de válasz soha nincs.

Újra olvasom az Aludj jól gyermekem c. könyvet és találtam vmit, amin kicsit meglepődtem és kivéncsi vagyok ti mit gondoltok. Szóval a könyv azt ajánlja, hogy a gyermek ne aludjon el cicin, mert akkor azt fogja keresni, mikor felébred. De nálunk Lili mindig azon alszik el este és éjjel is. Akkor ez itt a probléma? Keltsem fel mielőtt lerakom? Kész dilemma. Nagyon határozott vagyok, mert már vágyom 8 órás alvásokra és nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani.

Pankamama! Már írtál ágy ügyben és én el is olvastam. Mi ez a vmi Panka szemén? Mekkora műtét ez? Puszi neki!!!!

Emese! Nekem is nagyon hiányzol én egyszerűen odafújtam nektek a napot (a vihart nem én küldtem).

Pele! Ez nagyon izgi!!! KépKépKépKép

Bigacsiga! Szijjjaaa. Üdv újra itt!!!

Verus! Kirándultatok Dömsödre? Hogy ti mennyit mentek... Ez olyan jó...

Móni! Nekem 6 hétig volt folyásom szülés után. Nem foglalkoztam vele, mert azt írták, hogy normális. Eleinte Lili is 1,5 órákat szopizott, akkor az volt normális. Legalábbis este. A cumisüvegből könyebb enni, ezt ne feledd és, ha rászoktatod a babucid, tudni fogja, hogy abból könyebben jön és egy idő után csak az marad. Próbálkozzál, de ne erőltesd, mert annak sem lesz jó vége. Orsi nagyon igazat írt szerintem.

Jázminmama! A tali szept. 5-én lesz ez egy szerdai nap és akkor szerintem dolgoznak a férjek. De nem esszük meg a tiedet, ha lejön, pláne, ha elhoz téged.

Evey! Mi ez a vírus? Összesett a kisfiad??? És ez a baba dolog? Nem értem. Mobilszámom: 20-9259-969

Ancsa! Megkaptam a fotókat, édesek. Ugye nincs gond, mert, hogy ritkábban tudsz jönni. Örülök, hogy jössz a talira!

Kriszta! Nagyon csinos vagy azon a fotón. Nem beszélve Pötyiről... Személyesen is találkozunk, ugye?

Most búcsúzom, jó éjt mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Már este akartam írni,de mielött neteztem volna telefonált a barátunk, hogy "meggondolta" magát az örökbeadó csaj..a feleség kiborult, én teljesen elkeseredtem, mert már 15-16 éve próbálkoznak, soha nem sikerült, ill. egyszer, de akkor is az 5. hónapban elvetélt..Már mindenhol elintézték a dolgot, a kiscsaj meg inkább állami gondozásba adná, mert akkor majd egyszer kiveheti..(másik 2 gyerekét sem vette még ki, és szerintem ezt a kicsi babát sem fogja sohaKép
Na, nem akarlak ezzel fárasztani Titeket!

Ancsa, megkaptam a képeket, jó nagy fiú lett TomiKép És tiszta irígy vagyok az árnyékos kertetek miatt...

Kriszta, a Te képeidet is megkaptam, csatlakozom Gerihez: csinos vagy, Pötyi meg egy angyal.

Jázminmama, küldöm ma vmikor a képeket. És persze, hogy nem esszük meg a férjedet.. ezek szerint jöttök?KépKép

PM, vigyázz a kis Pankára! Küldök neki elöre gyógy-puszit..Kép

Evey, de jó, hogy jelentkeztél, az már kevésbé, hogy ilyen sok-sok rosszat írtál magatokról!
Édes vagy, hogy én egy sellö..jót derültem rajta.

Geri, tényleg jó! Nme vagyunk egy otthon-ülö félék, a srácok meg pláne.. (már én is kérdeztem Évit, de nekem sem válaszolt..)

Este jelentkezem!
Puszi mindenkinek: Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Geri, írtam már a talival kapcsolatban, hogy nincs "soforöm". Ha közlekedtél volna már a 4-es számú foúton, akkor tudnád, hogy ott egyedül gyerekkel... Anyuékhoz alig merek elindulni, pedig az csak 15 km. Tényleg, Te hogy mész Lilivel? Én alig tudom megállni, hogy ne figyeljem állandóan, hogy mit csinál mellettem. Az pedig nem szerencsés, ebben az orült forgalomban.
Becsíptél...Kép
Csongi is 99%-ban cicin alszik el este-éjjel. Nekem is mondták már, hogy az a lényeg, hogy úgy tegye le az ember, hogy a kiságyban aludjon el, mert ha felébred, az utolsó képe az anya és cicije, és csodálkozik, hogy hová lett "hirtelen". De én örülök, hogy alszik végre.
Már két napja, csak 2x alszik nappal, kb. 40 percet. Szerintetek normális ez egy ekkora gyereknél?

Tényleg Mari, te hogy állsz pesti tali ügyében. Talán ha ketten mennénk...

Csongi számomra is rejtély. Az biztos, hogy orült meleg van a lakásban, már alig várom, hogy vége legyen! Biztos, hogy az is megviseli. Adogattam neki egy kis oszibarackot is, lehet, hogy nem tetszik a pocijának?
Most már napok óta nem lehet rá panaszom. Na nem mondom, néha rá jön a nyüszi, de nem vészes. Próbálok egyre többet menni vele erre-arra. Foga még nincs.Kép Majd meglátjuk.
A mászás technikája nagyon fejlodik, szerintem egy hét és már lehet pakolniKép
Bigacsiga, köszi, én emlékeztem rá, hogy már írtál a kaja témában, gondoltam is, hogy visszakeresem. De köszi, hogy ide másoltad!
Majd folytatom.

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Hûûûû, már jóideje olvasok, zsong a fejem, nem szabadna ennyi idõt kihagyni Kép Az utolsó jelentkezésem óta archivált hozzászólásokat pedig még el sem olvastam Kép
Nagggggyon hiányoztatok!!!!!

Nekem is nehezen megy a netezésre idõt szakítani. A nagylány elég sokat volt távolt a nyáron (táborokban, meg az apjánál, dédinél), ezért most, hogy itthon volt inkább vele töltöttem az idõt (mellette persze a kicsi, meg a házimunka). Holnap már évnyitó, holnapután pedig kezdõdik a suli Kép
Harry Pottert ma befejezi a lánykám, én meg amíg suliban lesz elkezdem olvasni. Már alig várom! Néha felolvastam neki és olyan izgi volt!

Anyanyanya, Jázminmama, Kriszta nagyon köszönöm a képeket!
Mari képeit a férjemnek sem sikerült megfejteni. Akinek sikerült légyszi küldje el nekem is, elõre is köszi!

Szurkolok a pocakosodni vágyóknak nagyon!!!
Továbbá szurkolok, hogy a kutya amelyik Andrist megharapta ne legyen veszett, és ússza meg szegény a sok sok szurit (puszit természetesen én is küldök Neki Kép)
Aztán szurkolok még Móninak, hogy a többiek által tanácsolt dolgok meghozzák a pótlás nélküli bébitáplálást!!!
Szurkolok még Pankának is "szem" mûtétjéhez (mitõl van?)!!!

Katát én is szeretettel üdvözlöm, KisPetihez pedig a jó alvókájával együtt gratulálok!

Kitti a 6 hónapos mázsáláson 8.360 gr és 67 cm volt. Gyümölcsöt kínálgatom neki minden nap egyszer szopi után, de nem túl nagy sikerrel. Boldogság az van, de mennyiség nem igazán. Ilyen történeteket én is tudnék mesélni, amikor idegenek érdeklõdésére elárulom, hogy tulképp. még mindig csak szopizik. Van aki nyíltan kifejezi a rosszallását, van aki nem szól semmit, de látszik rajta, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt szive szerint feljelenteneKépKép

Én valszeg allergiás vagyok a most virágzó parlagfûre. Már gondolkoztam rajta, hogy tampont kéne dugni az orrjukaimba (jól néznék ki Kép). Most ki kell derítenem, hogy nálunk hol csinálnak allergia vizsgálatot.

Remélem mindenki jön a talria (próbáljátok megoldani lányok!!!!)!!! Mi apánk is dolgozik a kérdéses napon.

Nyaralóknak jó nyaralást!

Sziasztok!
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok, Lányok!

Emlékeztek még rám? Húúúú, de régen írtam már ebbe a topicba, akkor még csak pocakos voltam, ma meg már 3 és fél hónapos a babócám, Dominik.

Most a férjem munkahelyér?l írok, kivételes szerencsém van, mert Dominik már vagy egy órája békésen szunyókál a babakocsijában, így végre ide is tudok írni.

Nálunk az éjszaka átalvása még nem igazán megy, ebben a nagy melegben egyszer biztosan felébred Dominik, mert szomjas. A lakásunkban (belváros, legfels? emelet, nyugati fekvés) egész nap 30 fok van, néha még több is. Mi is alig bírjuk.

Így aztán jó fáradt vagyok szinte minden nap, és már nem is emlékszem arra, mikor volt utoljára átaludt éjszakám. Azért élvezem ezt a kett?s anyaságot, f?leg, hogy Olivér napközben bölcsiben van, így van némi "privát" id?m is otthon, és csak délután programozunk együtt. Tornázom is majd minden nap fél óra- háromnegyed órát, így aztán már ha nem is 52, de 53 kilóra sikerült visszafogynom.

A takarítást viszont nagyon nehezen tudom beilleszteni a napomba - ti hogy csináljátok? Egy gyerek mellett még olyan könnyen ment, f?leg, hogy Olivér az összes éjszakát átaludta 5 hetes korától kezdve annak idején, így fáradt se voltam, most viszont kialvatlan is vagyok, ráadásul a napom 9-t?l 15 óráig szabad csak, amíg Olivér bölcsiben van.

Tényleg, ti hogyan oldjátok meg a f?zést? Én elég nehezen. Dominak jó érzéke van ahhoz, hogy mikor kezdem a rántást csinálni, mert többnyire akkor kezd el nyafizni.

Amit még tapasztalok, hogy jóval kevesebb intim perc jut a férjemmel való együttlétre, egymás szeretgetésére, a csak a másikra való odafigyelésre. Persze együtt fürdetünk, vacsizunk, stb., de mindez a gyerekekr?l szól, a gyerekekr?l beszélgetünk, és velük foglalkozunk. Azért próbálok tenni ez ellen valamit, pl. este lefekvés el?tt találni egy kis id?t csak a másik számára, de nem könny?, mert a szemeim már ragadnak is le este 10-re, mire mindkét gyerek az ágyba kerül.

Ti hogy vagytok ezzel?

Kedves CsKati!

Egyáltalán nem baj szerintem, hogy Kitti 6 hónaposan még csak szopik - én nem is fogom kínálni Domit semmivel 6 hónapos koráig! Hallottam olyan babáról is, aki 8 hónaposan is csak szopott még - állítólag nem szabad er?ltetni, akkor jön el az id? az új étkek bevezetésére, ha a csöpp is kedvet érez rá.

Évi!

A napi 2-szer 40 perc alvás nem sok, de ha a pici így érzi jól magát, akkor biztosan jól van így. Az én Dominikom egyik napot szinte teljesen átalussza, míg más napokat szinte teljesen ébren tölt.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)

Sziasztok lányok!

A legnagyobb szomorúságomra nem tudok elég sürün és elég hosszú idöre bejelentkezni ahhoz, hogy mindent elolvassakKép
Pedig sok fel sem tett kérdésemre adtatok már választKép
Fejés ügyben kösz, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat. Rendszeresen fejni nem fogok, de gondolkozom egy kis tartalék "gyártásán"Kép
Pele, kösz a címet, írok e-mailt.

Szile
Szile

Sziasztok!

Kriszta SZIJJJJAAAA! Gondoltam rátok sokat!! Gyere gyakran!

Majd este írok otthonról.

Puszi:

Anikó
gerianiko

Sziasztok!

Képzeljétek, szombat hajnalban belázasodott a Kinga, és én úgy megijedtem, hogy na. Egyébként nem volt semmi baja (látszólag), csak tűzforró volt (38,5). Reggel elügettünk az ügyeletes doki nénihez, és megállapította, hogy torokgyulladása van, de, hogy hol kaphatta?
Szerencsére a láz csak egy napig tartott, és vasárnap már jól volt. A gondom, hogy a doki néni antibiotikumot adott, azt én meg nem akartam adni a törpének. Nem tudtok valami nem antibiotikumos „eljárást” ilyen esetekre? Várom a tanácsokat!!!

Pankamama
Várom a hívásod, szerintem ne most indulj el kettesben a Pankával, bár az igaz, hogy egyszer el kellene kezdeni, de néha én is gondban vagyok, a forgalomra és a gyerekre is egyszerre figyelni. A Pankának jobbulást.

Evey!
Köszi a fűszerek leírását, és képet fogok küldeni rólunk, de kb 1 hét múlva lesz működőképes a régi gépünk, és azon vannak a képek.

Jázminmama!
Neked is küldöm a képeket, csak egy kis türelem.

Egyébként képeket én is szívesen fogadok: andimi@freemail.hu. Előre is köszi!!!!

Andi
KingAndi

Sziasztok!

Megint én. Délután óta nem írt senki? Ezek szerint...

Ma vettem szelepes csőrös poharat és éjszaka abból lesz kömény tea az én kis drágámnak. Muszáj leszokni, mert egyre fáradtabb vagyok és egyre nyűgösebb és, ahogy Kriszta írta az intim együttlétre már nincs energiám és az nagyon fontos számomrs. A párom is annyira, mint a kicsi lányom. Remélem senki nem vet meg érte... Nagyon határozott és elszánt vagyok, kiváncsi leszek éjjel...

Verus! Nagyon sajnálom, ami történt és én az állam helyében ezt nem engedélyezném. Megszülök egy gyereket az államnak. Bocsi. Mikor van 1000 meg 1000 szülő, aki vállalná. Nagyon elszomorít ez a dologKép Jancsival mizújs? Kik jönnek a talira?

Évi! A 6-os út sem jobb, mint a 4-es, hidd el. Egy töltés az egész és rengeteg rajta a baleset. Én nagyon figyelek és lassan megyek. Ponotsabban 90-el. Lili hátul van és én már egész megszoktam. Eleinte furcsa volt, de általában alszik útközben. Úgy fektetem az ülést, hogy lássam a kis fejét, ha vmi baja van meg megállunk. Nem lehet, hogy Csongi azért nem alszik, mert meleg van? Én is lehúzom a redőnyt délután és megpróbálok hűsíteni ventillátorral. Ügyi Csongi mászásilag, édes lehet. Szeretnék már találkozni vele.

Mari gyere te is a talira kérlek... KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kati! Szia megint!! Ezek szerint Kitti már nem gyarapszik annyira. Hálistennek, vagy nem? Örülök, hogy jöttök. Ha lesz időm összeszedem, hogy ki jön és leírom. Már jövő hét szerda a tali időpontja. Közel van.

Kaját vigyünk a talira????

Kriszta! Kicsit bővebben. Szóval örülök, hogy újra erre jártál és, hogy jól vagytok. Remélem gyakran jössz... Gratulálok a tronához, én lusta vagyok pedig kéne. Nem jössz a talira? Pontosabban, gyere a talira!!! Szept 5. 11 óra Margit sziget vhol.

Most csók mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Halihó,

remélem még bírjátok a meleg, az én gyermekem néha nagyon szenved tőle.
EGyébként én is tapasztaltam ( sajnos), hogy néha úgy tud sírni Pötyi mintha valami komoly baja lenne - talán tényleg fáj valamije - de persze nem tudom ,hogy mi, és ilyenkor mikorra már kezdek kltéségbeesni, abbahagyja. EZ volt tegnap is, kb. fél 12-től ötig- a sírás közben kétszer elaludt fél órára, de csak rajtam volt hajlandó, ha letettem, sikitozni kezdett és hulltak a könnyei. Ja ! és 11-től ötig nem akart szopni sem!!! Most csak azért viseltem ezt jobban, mert már egyszer megcsinálta ugyanezt kb. két hete. Azért elég rémisztő.

Egyébként egy tündér, szombaton lánybucsún voltam, csak éjfélig maradtam, de még így is gondoltam, hogy nehéz lesz, mivel elötte két napig visszatért a kétszeri evéshez éjszaka, pedig már egy jó hónapja csak egyszer evett hajnaltájt. Na erre ötkor én ébredek arra, hogy majd kidurran a cicim, és mit látok? AZ én kis lányom az ellenkező irányba fodulva fekszik és békésen alszik! Most fodult meg először. Egyébként meg fél htig aludt, addigra én már úsztam a tejben ( érthető módon ötkor nem volt kedvem fejni....)
Én már azt szürtem le magamnak alvás ügyben, hogy úgyis hiába minden aggódás, akkor kelnek, amikor csak akarnak, az okát úgysem fogom sohase megtudni. Mert hogy lehetne annak logikus magyarázata, hogy a gyerek egyik nap csak kettőig "tud" aludni, másnap meg reggel fél hétig? Szóval én mindig úgy fekszem le, hogy majd csak lesz valahogy.

GEri, az szerintem sem jó, ha cicin alszik el, nemcsak azért amit írtál, de van egy barátnőm, akinek a kisfia úgy megszokta ezt, hogy még másfél évesen is csak így volt hajlandó, arról nem is beszélve, hogy más nem fogja tudni elaltani. De azt ne mtudom sajnos, hogy mit lehetne csinálni, a könyv erre nem ad választ?

Mi mindenképpen megyünk a talira ( mármint Pötyivel), már alig várom ,hogy mindenkit megismerjek.

Jázminmama, minenképpen gyere, férjestül, max. szervezünk neki valami programot, ha unatkozna - a szigeten sok mindent lehet csinálni!

Moni, én hat hétig véreztem, ne aggódj.Meg az én babámnak is volt egy időszaka, amikor 1 óra hosszat evett, majd elmúlik. Pótlást ne adj üvegből szerintem se, nekem is bejött a gyakori szopiztatást!

Iboly, mi van a kis fiaddal? Friss hírek?
Elolvastam a beszámolót Esztergomról.

Most már megyek, nem akarok még hosszabbra nyúlni, pedig annyi mindent tudnék nektek írni! még egy kicsit pihizek, aztán szunya.....

Jó éjt mindenkinek. Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Bocsi a csendért, sajnos azonban nem lett több időm, így most is csak röviden.

Iboly!
Nem Erazmusz még nem válaszolt, ma újra megkérdeztem.
Verus!
A kifejezés tökéletes, egyébként is az a legjobb, amit az emberek megértenek. Aminek van latin kifejezése, annak van magyar fordítása is. Mindenki megérti. Ezért nem szeretik a doktorok ezt. Mert úgy kevésbé éreztethetik, hogy " milyen okosak" Kép
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Csak most tudom folytatni, mert Csongi a tegnap délután megint végigsírta. Szóltam a dokinéninek, hogy most már nézze meg, mondja, hogy a meleg, a foga, vagy egészen más baja van, de én már nem bírom tovább ezt a bizonytalanságot!

Krisztina, gratulálok a kis Dominikhoz, gyere gyakrabban közénk! Ma már jobb ido van, lassan majd csak kihulnek a házfalak is!

Móni, nekem a leírásodból úgy tunik, hogy nincs nálad nagy gond, csak féltél, hogy éhes marad a piciKép Mindenképpen próbálkozz a gyakori cicizéssel. Saját tapasztalatom, hogy amikor Csonginak megnott az igénye, volt amikor 1-2 óránként is kért, pedig akkor o már 3,5 hónapos volt. Egy hét állandó cicizéssel telt, de megérte, mert utolérte a tejtermelés az o igényét. Néha olyan puha volt a mellem, hogy csak néztem, hogy jön még ebbol egyáltalán tej? De jött!!! Próbálj alkalmazkodni az o igényeihez, hidd el hosszútávon megtérül!

Kati, én is állandó megbotránkozás tárgya vagyok. Szegény gyerek, csak anyatejet kap? Végignéznek rajta, és esküszöm már nem is látják olyan szépnek, ügyesnek, mint mielott kiderült, hogy még mindig szopizik!!! Saját novéremet osztottam ki a hétvégén. O csak 3 hónapig szoptatott, és el nem tudja képzelni, miért nem adok már valamit a gyereknek. Na jó, egy kis oszibarackot már kóstolgattunk, de még elenyészo mennyiségben!

Geri, én nem tudom, hogy valaha lesz-e átaludt éjszakám. Említettem már, hogy Csongi egyre kevesebbet eszik napközben. Éjjel viszont kétszer ébred, és úgy eszik, mint aki egy hete nem evett! Úgyhogy én nem is próbálkozom teával. Azt viszont én is észrevettem magamon, hogy egyre fogy a türelmem. Néha már szégyellem magam, de egy átsírt délután, amikor már mindent kipróbáltam, nagyon ki tudok akadni.
Ja, és képzeljétek, én meg csak úgy fogytam. KépLehet, hogy az éjszakázás a legjobb fogyókúra? Na inkább maradna a súlyom, csak aludhatnám ki magam! Vagy a nappalok lennének kicsit nyugodtabbak! De sok kívánságom van!

Andi, remélem Kingus már jobban van! Biztos nagyon megijjedhettél. Szerencsére antibiotikum ügyben nem tudok mit mondani, mert még nem volt szükségünk rá!

Iboly, mi van Andrissal????????????

Msével vajon mi van? És Madárka is nagyon eltunt! Jól emlékszem Emeséék ma jönnek meg a nyaralásból?

Szasztok

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Nem tűntem el, csak nyaraltam 3 hetet. Be kell hogy valljam, még nem volt időm végigolvasni, amiket írtatok, de majd arra is szakítok időt, ígérem. Rendkívül termékeny volt a nyaralás, a szó szoros értelmében, mert a tegnap megcsinált terhességi tesztem pozitív lett. Irgalmatlan hányingerem van már napok óta, de ezen majd csak túlteszem magam, viszont lenne még egy problémám. Kb 3 napja egyik napról a másikra gyakorlatilag felére csökkent a tejem mennyisége. Arra lennék kíváncsi, hogy ez csak átmeneti jelenség így a terhesség elején, vagy végleges? Azaz igazság, hogy momentán azt sem tudom melyik sarokba hányjak (pardon), és nincs igazán kedvem most tápszerrel meg pempőkkel szórakozni. Vagy rá leszek kényszerítve? Segítsetek!

Köszi
Madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok!

Madárka! Ez nagyon szupi, márhogy kismama vagy!!! Sajnálom, hogy hánysz össze-vissza. Remélem örülsz a terhességnek. Ez olyan izgi... Iboly a szakértő szoptatás ügyben és ő azt fogja javasolni, hogy ne hagyd abba a szopit. Írj neki szerintem. KépKépKép Most néztem vissza és konstatáltam, hogy Petra 1 nappal fiatalabb Lilinél. Kitartás és gyere nagyon sokat!!!!

Évi! A ma éjjelünk jó volt. Készítettem teát és azt ittuk. A következőként telt. Este 10 perc szopi, majd cicirángatás után leraktam Lilit, 3/4 9-kor mert éreztem, hogy nem kell neki több kaja. 12 perc sírás után elaludt, 1 percenként mentem be hozzá. 1 óra múlva felébredt (szokásos) szopizott még 5 percet aztán alvás 1-ig. Ekkor adtam teaát kb. 2 kortyot ivott és aludt tovább. Nem beszéltem hozzá. 4-kor újra kelt, akkor többet ivott és aludt 1/2 7-ig. Akkor adtam cicit és aludtunk 1/2 9-ig. Tehát elég jó volt. Ma éjjel forralt víz lesz, mert a tea kicsit édes volt és nem akarom rászoktatni. Még az esti felsírás is elmaradt. A célom, hogy úgy érezze nem érdemes felkelnie. Nálunk is kevesebb a nappali szopi, de ez nem jelenti azt, hogy nem elég. Este is már hamarabb végzünk és látod mégis kibírja Lili reggelig. Amikor cicit adtam éjszaka nekem is úgy tűnt, hogy sokat szopizik, de most kiderült, hogy nincs is rá olyan nagy szükség. Remélem így marad. Sajnálom, hogy Csongi sír, gondolom, te is sokkal feszültebb vagy. Nem tudod vkinek kicsit átadni és 2-3 órát lazítani? Szerintem jót tenne, mert lehet, hogy a saját feszültséged megy át Csongira. Még, ha tudat alatt is. De megértem, hogy az vagy, hisz nem tudod miért sír Csongi.

Kriszta! Örülök, hogy jössz a talira, kíváncsi vagyok rád meg Pötyire. Tegnap hagytam Lilit sírva elaludni cici helyett, ezt nem a könyv javasolta, hanem úgy gondoltam, hogy pár nap és beleszokik. Ilyenkor még könyebb szerintem, mint később. Persze, ha elalszik nem ébresztem fel.

Tegnap találkoztam egy kismama ismerősömmel és rájöttem, hogy túl tudományosan neveli a gyerekét. Lilinél 1,5 hónappal idősebb kisfiú. Az anyukája szerint amelyik gyerek nem mászik, az később tanul meg beszélni és hajlamosabb a dyslexiára. Megjegyzem én egy centit nem másztam anyukám emlékei szerint és már 1 évesen dumáltam szemben a bátyámmal, aki velem tanult meg beszélni és egyfolytában mászott. Már 2 hónaposan bevezette a babájánál a 4 óránkénti evést, mert szerinte az elég volt neki. Mondjuk szépen fejlődött így is a baba. Még volt egy csomó dolog, amin meglepődtem és örülök, hogy nem vagyok nagyon merev. A mi kis csapatunk én úgy érzem, hogy anyai ösztönökből és csak kicsit a könyvek szerint foglalkozik a babájával és én erre nagyon büszke vagyok. Minthogy arra is, hogy mindenhol merek szoptatni, ami a lányban teljes megütközést keltett. Persze nem vagyunk egyformák, de én már úgy hozzátok szoktam és a felfogásotokhoz.

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Madárka! Ez nagyon szupi, márhogy kismama vagy!!! Sajnálom, hogy hánysz össze-vissza. Remélem örülsz a terhességnek. Ez olyan izgi... Iboly a szakértő szoptatás ügyben és ő azt fogja javasolni, hogy ne hagyd abba a szopit. Írj neki szerintem. KépKépKép Most néztem vissza és konstatáltam, hogy Petra 1 nappal fiatalabb Lilinél. Kitartás és gyere nagyon sokat!!!!

Évi! A ma éjjelünk jó volt. Készítettem teát és azt ittuk. A következőként telt. Este 10 perc szopi, majd cicirángatás után leraktam Lilit, 3/4 9-kor mert éreztem, hogy nem kell neki több kaja. 12 perc sírás után elaludt, 1 percenként mentem be hozzá. 1 óra múlva felébredt (szokásos) szopizott még 5 percet aztán alvás 1-ig. Ekkor adtam teaát kb. 2 kortyot ivott és aludt tovább. Nem beszéltem hozzá. 4-kor újra kelt, akkor többet ivott és aludt 1/2 7-ig. Akkor adtam cicit és aludtunk 1/2 9-ig. Tehát elég jó volt. Ma éjjel forralt víz lesz, mert a tea kicsit édes volt és nem akarom rászoktatni. Még az esti felsírás is elmaradt. A célom, hogy úgy érezze nem érdemes felkelnie. Nálunk is kevesebb a nappali szopi, de ez nem jelenti azt, hogy nem elég. Este is már hamarabb végzünk és látod mégis kibírja Lili reggelig. Amikor cicit adtam éjszaka nekem is úgy tűnt, hogy sokat szopizik, de most kiderült, hogy nincs is rá olyan nagy szükség. Remélem így marad. Sajnálom, hogy Csongi sír, gondolom, te is sokkal feszültebb vagy. Nem tudod vkinek kicsit átadni és 2-3 órát lazítani? Szerintem jót tenne, mert lehet, hogy a saját feszültséged megy át Csongira. Még, ha tudat alatt is. De megértem, hogy az vagy, hisz nem tudod miért sír Csongi.

Kriszta! Örülök, hogy jössz a talira, kíváncsi vagyok rád meg Pötyire. Tegnap hagytam Lilit sírva elaludni cici helyett, ezt nem a könyv javasolta, hanem úgy gondoltam, hogy pár nap és beleszokik. Ilyenkor még könyebb szerintem, mint később. Persze, ha elalszik nem ébresztem fel.

Tegnap találkoztam egy kismama ismerősömmel és rájöttem, hogy túl tudományosan neveli a gyerekét. Lilinél 1,5 hónappal idősebb kisfiú. Az anyukája szerint amelyik gyerek nem mászik, az később tanul meg beszélni és hajlamosabb a dyslexiára. Megjegyzem én egy centit nem másztam anyukám emlékei szerint és már 1 évesen dumáltam szemben a bátyámmal, aki velem tanult meg beszélni és egyfolytában mászott. Már 2 hónaposan bevezette a babájánál a 4 óránkénti evést, mert szerinte az elég volt neki. Mondjuk szépen fejlődött így is a baba. Még volt egy csomó dolog, amin meglepődtem és örülök, hogy nem vagyok nagyon merev. A mi kis csapatunk én úgy érzem, hogy anyai ösztönökből és csak kicsit a könyvek szerint foglalkozik a babájával és én erre nagyon büszke vagyok. Minthogy arra is, hogy mindenhol merek szoptatni, ami a lányban teljes megütközést keltett. Persze nem vagyunk egyformák, de én már úgy hozzátok szoktam és a felfogásotokhoz.

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Jaj, lányok én úgy visszakívánom azt az idõt, amikor Tomi még csak feküdni és ülni tudott. Képzeljétek el, hogy ötpercenként legalább kétszer pofára esik, mert állandóan állni akar. Ha nem engedem neki, akkor ordítás van, ha engedem akkor hasra-, fejreesés és utána ordítás. A kis feje tele van puklikkal, ma voltunk a doktornéninél megnézetni, de megvigasztalt, hogy lesznek még nagyobbak is. Azért a Timi nem volt ennyire eleven. Meg is mérték a kissrácot, 9500 g, és 73 cm. Csatlakozunk mi is az egyfogúak társaságához, ma reggelre kibújt a fogacska hegye.

Madárka!
Gratulálok, ez nagyon jó hír! Kép
A tejmennyiség csökkenése, ha jól tudom átmeneti jelenség. Iboly? Én mindenesetre tudtam szoptatni a lányomat a terhesség elsõ 3 hónapjában, bár neki már nem ez volt egyetlen tápláléka, lévén már 15 hónapos volt. Utána az orvos és védõnõ tanácsára elválasztottam. De állítólag sokan vannak, akik tudnak szoptatni végig. Úgyhogy nyugi, hamarosan remélhetõleg újra beáll, a kereslet-kinálat.

Geri!
Nincs nálunk semmi baj, csak a két lurkó most már kétfelé megy (mászik), és lassan már olvasni sincs erõm, úgy kimerülök estére. A talira úgy néz ki jövünk, hacsak valami közbe nem jön (pl.betegség).
Érdekes amit az ismerõsõdrõl írtál, én nem tudnám a gyerekemet könyvbõl nevelni. Egyébként jelentem az én lányom is mászott gyönyörûen, és mégis csak 27 hónaposan kezdett beszélni. Úgyhogy nem hiszem, hogy lenne összefüggés.

Kingandi!
Antibiotikum helyett megpróbálnám, hogy csak lázcsillapításra szorítkozom, pláne ha csak 1 napig volt lázas. Ha jó a közérzete, és úgy viselkedik, mint egyébként, akkor lehet, hogy csak egy kóbor vírus volt a hunyó. Persze ha rosszabodik az állapota akkor inkább add neki a gyógyszert.

Évi!
Kiderült mi van Csongival? Talált valamit a dokitok?

Lányok!
Miért baj, ha a baba cicin alszik el? Nálunk nagyon bevált, általában éjjel 1-ig alszik a saját ágyában, tehát a párommal is jut idõnk egymásra. Utána oda veszem a mi ágyunkba és ott alszunk reggelig. Még arra se ébredek fel teljesen amikor cicizik, teljesen kipihenten ébredek, és ordítás sincsen.
Persze mindenkinek más jön be, ha nektek úgy jobb, akkor szoktassátok le a manókat.

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok!

A talira sajnos nem tudok menni, mert a férjem dolgozik egyedül meg nem merek nekivágni Kép. Szeged egy picit messze van azért Pesttõl és ha esetleg nyûgös lesz Jázmin és haza akarunk menni még legalább 3 órát vonatozhatok! Ezt nem merem bevállalni. Na majd a legközelebbire!

Madárka!
Küldj képet nekem! De jó, hogy babát vársz Kép Kép! Direkt így terveztétek, hogy ne legyen nagy korkülönbség a babák között? Nagy-nagy babaesõ várható kilenc hónap múlva (Pele… Kép). Az a hányinger tényleg nagyon rossz, én ezzel a 8. héten még kórházban is voltam, 4 napig feküdtem ott infúzióra kapcsolva, mert még a víz is kijött belõlem. Aztán a 3. hónapra megszûnt, mintha elvágták volna!

Jázmin is felkel mostanában a foga miatt éjszakánként sokszor, úgyhogy 2 hete az ágyam mellett alszik mózeskosárban. Kényelmesebb így, nem kell botorkálnom 10-szer az ágyához éjjel. Csak kikapom a mózesbõl, kap egy kis vigasztaló cicit és kész. Egyetlen egyszer próbáltam sírni hagyni a könyv tanácsai alapján, de a szívem szakadt meg, nem bírtam. Egyébként nagyon sokszor átalussza az éjszakát, de ha valami baj van (fogacska) akkor folyton felébred én akkor magamhoz veszem, összebújunk és alszunk reggelig. Az éjszakai nemalvást pedig egy déli összebújós nagy szunyókálással szoktuk bepótolni! Geri azért neked szurkolok, hogy bejöjjön ez a víz-itatós dolog!

Sziasztok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok Lányok!

Krisztina! Gratula a kicsihez, gyere a talira, olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunkKép

KingAndi! Olyan ari vagyKép Tudom, hogy el kellene indulnom, de ez a sok õrült aki ebben a városban vezet.... Meg egyéb oka is van. Kingának jobbulástKépKép Sajna még most is szokás, hogy a gyerekdokik egybõl antibacit adnak minden bajra. Az vírusra O.K, de bacira? Ha jól van ne add naki szerintem. Jövõ héten hívlak. 11-kor kezdõdik a tali, ti meddig akartok maradni, mert nekünk pont aznap 5-kor kell mennünk a sebészetre és még haza akarunk jönni elõtte.

Pele! Kati, Évi, Geri, Verus és Mindenki! Köszönjük a puszikat. Ez egy jóindulatú érdaganat,- majd a talin meglátjátok,- és nem is lenne vele semmi baj, ha nem a szeme alatt lenne, mivel ez nõ és nem tudni meddig. Nem akarjuk, hogy zavarja a látásban, de nem tudom mit csinálnak vele. Pláne, hogy altatni kell-e stb. Bárkinek bármikor bárhol kialakulhat. Sajna , és nõ. De a fülészetre is mennünk kell mert a csajszi gyakran kapkod a bal füléhez és gyûrögeti a cimpáját, meg akarom nézetni, hogy mi lehet.

Evey! Na ne csináljátok ezt! Tessék mindenkinek meggyógyulni de rögtön, irgum-burgumKépKép Küldöm mindenkinek a puszikat. A kezedet mutasd meg a reumatológián, mert ha nem múlik néha mûteni szoktákKép Na nem ijesztgetlek.

Verus! Szegény barátaid. El sem tudom képzelni mit érezhetnek. Tartsd bennük a lelket valahogy, csak lesz valami. Szervi baj a meddõség oka? Jó, hogy ennyit mentek, nekem is úgy hiányzik a természet.

Madárka! Gratula, ti aztán nem laca-facáztokKépKép Mi is azon gondolkodunkk, mikor kellene a következõ bébit elkövetnünk. KépKép

Évi! Meg tudlak érteni, az én lányom kevesebbet sír, de úgy ki tudok borulni,a tehetetlenségtõl, hogy volt, hogy már rá is kiáltottam, hogy hagyja abbaKépKép Persze megbántam, de az vesse rám az elsõ követ aki még sose tett vagy akart ilyet tenni. Mi is csak emberek vagyunk, ráadásul óriási felelõsséggel. Nálunk is jönnek a szájhuzogatások a "csak még gyümölcsöt adsz Pankának" megjegyzésekhez. Teszek rájuk magasról. Tegyél te is!KépKép

Hétvégén voltunk elõször Sz-fehérvári rokonoknál kerti sütögetésen. 8 új arc... Hát elõször nagy sírás volt, majd alcsi 2 óra és utána vigyor mindenkire meg tekergette mindenkinek az órrát a gyerkõc. Tündéri volt majd megzabálták. Most hétvégén is megyünk Debrecenbe a dédikhez és Szoboszlóra a csúzdaparkba. Jövõ héten meg Borsodba a barátnõmékhez aki 25 hetes terhesKépKépKép Remélem jó idõ lesz. Nálunk totál visszaállt a rend, Panka 8-6ig alszik, majd szopi után 9-ig és aztán 12-3-ig, majd 5-6-ig. Ez van. KépKép De nem kúszik mászik, nem ül, csak forog. Mázsáláson 6450g és 65 cm volt.

Kati, van egy kis különbség a csajszik között súlyban, de nem baj.

Móni! Szerintem is mindig tedd cicire a babádat, ha úgy gondolod éhes. Panka lassan 7 hónapos lesz és nappal még most is 1-2 óránként szopizik. és így sok tejcsim lett nekem is.

Anikó! Csak következetesen. Mi is így kezdtük és lám mi lett belõle. Nekünk is voltak sírások lefekvéskor, de kitartottunk / most volt is a bulin megjegyzés, hogy Mónika szigorú anya ámKépKép/
Becsíptél? Na-naKépKépUgye milyen jó volt kikapcsolódni? Nekem is néha olyan jól jön.

Jázminmama! KépKépKép Talizunk majd hétvégén is, hogy el tudjatok jönni. Én sem vonatoznék ennyit. Majd mesélünk.

Mindenki hiányzik aki nincs itt!!!

Na elég a regénybõl, mert még elküldötök melegebb /ennél?/ éghajlatra.

Jó éjt,

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok,
még valamikor, amikor beindult ez a topik, én is írogattam ide, aztán szépen elmaradtam... Csatlakozhatok újra? Kép
Lányok, azt hiszem lehet valami abban, hogy ha a gyerkõc a cicin alszik el, akkor azért ébred fel. A fiam 22 hónapos koráig azon aludt el (!), és egészen addig nem aludta át az éjszakákat. Aztán azt mondtam, elég (plusz 3 hónapos terhes voltam akkor), és leszoktattam róla. Mireföl átaludta az éjszakáékat... Most Emesével (11 hónapos) vagyok ugyanígy. Bár neki valszeg a foga is jön (eddig nyolc foga van, de nem sorban jöttek, felül megvan a középsõ négy, alul a jobb-bal egyes, a jobb egyes és a bal négyes!).
Jó pihenést minden mamának
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!

Rövid leszek: iskolakezdés van, Isti fiamnak holnap kezdõdik a gimi.
Andris jól van, köszi a puszikat. A kutya még megfigyelés alatt, ha nincs jele a veszettségnek, akkor a kismaci megússza a szurikat. Ja, és bõszen biciklizik...

KingAndi! Esetleg kukkants be a homeopátiás orvos oldalra, mi jó ideje nem szedtünk antibiotikumot, olyankor sem, amikor pl. az ügyeletes orvos felírta. Jobbulást!!!

Madárka! Gratulálok! Jó egészséget és kevesebb hányást! Egyszer írtam egy cikket a LLL Lapjába a várandósság alatti szoptatásról, letöltheted a következõ oldalról: [url=http://www.extra.hu/lllhu/lllhu.htm?ExtraPopUp=955d303c481d0b5e641cadc4294d9231" TARGET="_top]http://www.extra.hu/lllhu/lllhu.htm?ExtraPopUp=955d303c481d0b5e641cadc4294d9231[/url]

Évi! Ígérem, hamarosan válaszolok az emiledre, sulikezdési õrület után. Addig is nyugodtan adhatod szerintem a barackot Csonginak, ha szívesen eszi. Csak mindig elõször szoptasd meg, utána kínáld a gyümit.

Móni! Csuda jókat javasoltak a lányok, szerintem próbáld ki!

Jó éjt mindenkinek, jövök hamarosan!

Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Na, újra online vagyok.

Nyaralás: Lementünk Mártélyba. Másnapra meg volt beszélve, hogy a párom is utánunk jön. Na, este lementünk a partra megnézni a vizet. Háááát, csupa alga volt, plussz tele békalencsével és hínárral. És büdös halszaga is volt.
Aztán szerencsétlenségemre bevittem Borit megmosdatni vacsi után a zuhanyzóba, háááááát... Éppen megzavartam egy rakás csótány szerelmi légyottját. Na, ezek után úgy döntöttem, hogy ha már se mi, se a gyerek nem fürödhetünk a Tiszában és a zuhanyzó is ilyen, irány haza. Apának SMS, hogy maradjon, legalább aludhat.
Amúgy Bori egy tündér volt, lefelé menet elaludt, Kecskemét után ébredt fel, és komolyabb balhék nélkül kibírta az utat. Pedig neki még a 0-10 kilós ülése van, azaz menetiránynak háttal csücsül. Aztán odalent persze mindenkinek Sziázott és integetett. Mindenki körberajongta. Megnéztünk lovakat, békát, kecskét, jókat rötyögött, de egy kapu vagy ajtó mindig érdekesebb volt. Este szépen elaludt, és amikor kijöttem a házból, még ébren volt, csak egy feljajduló Anya volt, visszanéztem, és látta, hogy ott vagyok, már aludt is. Rendesen reggelig. Aztán szopizott, majd aludtunk még egyet, és arra ébredtem, hogy az összetolt ágyak közötti résböl próbálja kirángatni a lábát. Persze, nem sok sikerrel. Így szépen fel is keltünk. Leslattyogtunk a büféhez, én ittam egy kávét, a kisasszony meggylevet, aztán jött a nagypapi, és elmentünk lángost enni. Még Bori is kért belőle, és ízlett neki. Aztán elindultunk haza. Bori Mártély határában elaludt (kb. 300 méterre a kempingtöl), és csak Gyálon ébredt fel, a nagymamámnál. Este anyáméknál megbeszéltük, hogy bár a nyaralás nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, nem adjuk fel. Másnap elmegyünk a Lajosforráshoz. Föztünk egy jó lecsót, és ettünk egy jót. Onnan haza, vacsi, fürcsi, alvás. És nem volt semmi gond. Na, így is lett. Tettünk egy jó 8 km-es túrát az erdőben, Bori rajtam volt a kendöben, de még így is alig ért utol minket a család.Kép Én meg jó kis fogyókúrás programnak fogtam fel. Hazajöttünk, aludtunk egy jót, mivel Bori még a kocsiban elaludt (Kép), aztán este átjöttek anyámék és beszélgettünk.
Ma Szentendrén voltunk. Mondanom sem kell, hogy Bori a kocsiban elaludt odafele...Kép Megnéztük a belvárost, voltunk Salvador Dali kiállításon, aztán elmentünk a Skanzenbe. Nagyon szép. Van ott egy müködö pékmühely, nagyon finom dolgok vannak ott...Kép Van egy állatudvar is. Van csirke, kacsa, szürkemarha, csacsi kiscsacsival, a nagycsacsi majdnem leharapta Bori kezét, aki ezen röhögött, no meg a csirkéken, akik csipdesték, a legjobban. Kicsit szadista a gyerek. Meg voltak juhok, akik éppen tömbsót ettek... Húúúúh, nem semmi foguk lehet.
Bori nagyon élvezte az egészet. Amikor már zárás volt, átmentünk Pomázra vacsizni. Kell mondanom??? Bori elaludt a kocsiban. És végigaludta a vacsit is. Pont akkor ébredt fel, amikor végeztünk. Aztán beültünk a kocsiba, irány haza. És mi történt??? Hát persze, Bori elaludt!
Itthon ébredt fel, pontosabban két utcányira, mert elöször beugrottunk a másik nagyihoz. Aztán hazajöttünk, vacsi, fürdés, alvás. És most már itt is vagyok, és írok nektek...

Szóval, minden szép és jó volt, csak sajnos, holnap már dolgozni kell.

Ja, Bori megtanulta Mártélyban, hogy lehet a csavaros kupakot lecsavarni. Na, azóta semmi nincs biztonságban töle.

Most abbahagyom, holnap jövök.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a gratulációkat. Mi eredetileg is úgy terveztük a babákat, hogy kicsi legyen a korkülönbség köztük. A szülés utáni 3(!) héten menstruáltam először tankönyvi 28 napos ciklusokkal, így annyira nagy megleptés nem ért. Csak ez a hányinger ne lenne.... nem tudjátok, ki volt az a balfék, aki ezt reggeli émelygésnek titulálta?
Mindemellett Petra babát holnap visszük szemészhez, és már napok óta atropinozzuk a szemét, ennek következtében a pupillája nem fér bele a szemébe, nagyon fényérzékeny, és nem is igazán lát élesen, csak foltokat. Ettől nyűgös, én is az lennék.
Ja, szoptatás. Iboly, köszi a linket, olvasgattam szorgalmasan. Most úgy fest a helyzet, hogy ha délben megtömöm valami pempővel, akkor elég a tej (legalábbis nem ordított az éhségtől.) Nem semmi a kiscsaj, mert ha nem elég a tej neki, akkor dühöng, majd harap. Két foga van. Én meg majdnem eldobom a gyereket.
Egyébként a kanállal etetés is művészet. A szoptatás ugye sitty-sutty 5 perc, és elégedett a baba. A pempőhöz elő kell készülni. Mindent el kell rámolni, le kell takarni, a gyereket levetkőztetni. A kanállal bele kell találni a szájába, ami elég bonyolult, ugyanis állandóan forgatja a fejét, és mindkét kezével kapálózik, ki akarja venni a kezemből a kanalat (adtam neki másikat, de neki akkor is az kell, ami nálam van). Ha nem sikerül a kanalat teljesen benyomni a szájába, csak félig, akkor diszkréten belefúj a kanálba (mindezt vigyorogva), és beterítí a környéket egyenletesen pempővel. Mire jóllakik, tiszta ragacs a gyerek, a lakás és én, és elment vagy fél óra. Kezdődhet a takarítás. Ez alapján én azt mondom, nem kell azt a pempőzést úgy sürgetni!
Anikó!
Én is ismerek mindenféle okostojásokat, akik nagyon tudományosan nevelik a gyereket (itt nehéz eldönteni, hogy az anyuci, vagy a gyerek zizzentebb). Én ilyenkor még nagyobb blődségeket kezdek beszélni, vagy közlöm, hogy van egy gyógytornász papírom is, így nyugodtam rám bízhatja, mit csinálok, én sem beszélek bele az ő gyereknevelési elveibe. Bár most éppen azt hallottam valakitől, hogy bele fogok halni, ha ilyen gyorsan vállalom a második gyereket. Bele ám, ha ennyi hülyeséget hallok, na, erre megsértődött. nem érdeketl, most nincs hangulatom úrilányt játszani. Amikor Petrussal voltam terhes, mindenkitől azt hallgattam, milyen rossz lesz majd ha megszületik, mert én el sem tudom képzelni, milyen teher egy gyerek. Most majd mondogathatják, hogy a két gyerek az milyen szörnyű! NEm értem, hogyha én be merem vállalni a gyereket, az orvosom meg nem félt a terhességtől, akkor ilyen önjelölt prókátorok miért nem maradnak csendben?
Bocs, hogy nektek fakadtam ki, de most talán egy picit érzékenyebb vagyok a hülyeségekre (vagy az emberek buggyantak meg?)
Befogom a szám, nem panaszkodom tovább....

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok!

Madárka, örülök, hogy eredményesen telt a nyaralás! Gratulálok a pocaklakóhoz! Ne is hallgass a károgókra!

Ancsa, köszi az érdeklodést. Majd késobb részletezem. Figyusz, nem találom, mikor is született Tomi, januárban? Már áll? Nem semmi!

Dia, ezt a tempót, még követni sem bírom...Kép Pedig rólunk is mindig mondják, hogy világcsavargók vagyunk, sosem lehet minket itthon találni, de amit ti véghez visztek!

PM, hát Te dúskálsz az alvásidokkel!!! Rád is irigy vagyok!Kép Három óra egyhuzamban? Én ha 1 órát alszik, már mázlistának érzem magam!

Na akkor rólunk. Tegnap volt a dokinéni. Persze Csonginak egész nap semmi baja nem volt. Meg lett vizsgálva, és semmi különlegeset nem talált rajta a dokino. Így adott beutalót laborba, pisizacskót vizeletnek, és vérvételre kell menni. Ez a pisizacskó dolog marhára tetszik. Elmagyarázta, hogyan kell ráhúzni. Általános esetben 2 óránként pisilnek a gyerkocök. Nekem reggel vizeletet kéne produkálni, valahogy úgy, hogy fogom Csongit, nehogy a zacsi elmozduljon. El tudjátok képzelni az én örökmozgó fiamat akár 1 óráig is nyugodtan ülni zacsival a fütyién? Egek!!!!!!!
Ma olyan volt, mint egy kisangyal! Már nem is tudom, hogy kell-e az a vérvétel, vagy lehet, hogy csak én voltam túl aggodalmaskodó. Na mindegy, túl esünk rajta. Ha van valami, sosem bocsátanám meg magamnak, hogy nem léptem idoben!

De újabb problémám van, bár már le sem merem írni, mert azt hiszitek, hogy állandóan panaszkodom. Szóval, a helyzet az, hogy Csongi most már szinte rendszeresen minden szopinál a következo történik. Szopizik, jön a tejleadó reflex, majd egyszer csak hirtelen kiköpi a cicit, és hátravágja magát, és sír. Megbüfiztetem, de általában ez után már egyik cicit sem fogadja el. Kezd aggasztani a dolog. A dokinéni azt mondta, hogy vagy a fogínye fáj, vagy kevés a tej, és már lusta megdolgozni érte. Hát ez nem túl biztató! Van valami ötletetek?

Évi
Évi (Évi)

Zsóka, elfelejtettelek üdvözölni közöttünk! Már olvasgattalak erre-arra, örülök, hogy eljöttél hozzánk is!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Most csak röviden Évinek.
A pisizacskós pisiltetés miatt ne aggódj, nekünk már háromszor kellett ilyet csinálnunk és legtovább 15 percet kellett várni az eredményre. Gondolom azt nektek is elmondta a dokinéni, hogy reggel pelenka le, lemosás, pisizacsi fel, és utána várakozás. Hátha a hüvösebb levegõ meghozza a kivánt hatást. Kép Nekünk is esedékes szeptemberben megint, még nem tudom hogy fiam most hogy fogja majd tûrni.
A szopis dologgal kapcsolatban elképzelhetõ hogy tényleg az ínye fáj ennyire, mert Tomi is el szokta ezt játszani, meg ha valamit a szájába vesz és ráharap sírva fakad. Pedig neki már kinn van egy foga. Lehet, hogy a mellette levõ is kikivánkozik. Azt meg csak észrevennéd, ha már nem lenne elég neki a tej. Nem?

Majd késõbb még jelentkezek és akkor bõvebben írok!

Sziasztok

Ancsa

Ui: Tomi vasárnap lesz 7 hónapos. Kép
anyanyanya (anyanyanya)

Szia Évi,
köszi a fogadtatást, jövök máskor is! (Jó a társaság Kép!)
Madárka, sok gratula, próbáld ki a gyömbéres szénsavas üdítőket! Egy hetvenéves amerikai barátnőm (hat gyerkeket szült) esküdött rá, én is megpróbáltam, tényleg használt... (Bár gondolom mindenkinek megvan a maga csodaszere émelygés ellen).
Mennyi idős Petrus, hogy mindenki a kis korkülönbséggel zaklat?
üdv mindenkinek
Zsóka
Zsóka (zsóka)

SZIASZTOK!
Hát, megjöttünk mi is! Igaz, egy nappal elöbb haza kellett jönnünk, mert az összes gyerek beteg lett, de addig jól éreztük magunkat! Cserkeszölö tényleg jó hely, van mindenféle medence (kicsi, nagy, úszó, pezsgö, áztató), de a legjobb az, hogy az egyik medencében van egy házikó, benne 6 csúszda a gyerekenek, a ház tetején meg egy nagy Soproni Ászok söröspohár, amibe folyamatosan folyik a víz, és amikor megtelik, ráborul az emberekre!
A gyerekek vasárnapra letteg betegek, Daninak hasmenés, Gergö hányt (azóta Róka Komának hívjuk), Lili náthás, úgyhogy hétfön eljöttünk. Doki neni azt mióondta, hogy a hányás, fosi a víztöl lehet, de a torka mindegyiknek be van gyulladva. A nagylányunk is kidölt, ráadásul velünk volt a barátnöje is, ö is beteg. Szóval, hazahoztunk egy egész intenzív osztályt! De ennek ellenére tényleg jó volt! És nagyon köszi a szuper idöt, amit intéztetek nekünk! Kép

Próbáltam végigolvasni a heti termést, de annyi volt, hogy nem hiszem, hogy sikerült. Majd lassan utolérem magam meg Titeket!

Évi! Sajna, nem olvastam idöben a leveledet, de nem is Szolnok felé mentünk. Pedig jó lett volna. Majd legközelebb, jó? Vihar tényleg volt, de szerencsére csak egy délelött tartott, délután már a strandon voltunk.

Pele, Verus, PM, Jázminmama, Nektek is köszi, hogy hiányoltataok, nagyon jólesett! Kép

EVEY! Nem csalódtam, nagyon köszi! Kép Örülök, hogy jók a tapasztalataid az Emesékkel kapcsolatban, igyekezni fogok, hogy így is maradjon!
Remélem, meggyógyultál már! Igyekezz ám nekem!
Mi van az ovival?

Pele! Hannusnak utólag is boldog szülinapot! Kép
Az "új" gyerekröl tudsz már valamit?

Dia! Sajnálom, hogy nem úgy sikerült ez a hét, ahogy terveztétek, de pótoltataok alaposan! Gratula! Kép

Zsóka! De jó, hogy itt is vagy!!! KépKép
Emiled megjött, nagyon rendes vagy, sietek válaszolni (legkésöbb holnap)!

Mindenkinek sok-sok puszi, mostmár jövök gyakran!
Emese
Emese (emese)

Szijjjjja Emese!
De jó hogy megjöttetek!
Váérom az üzenetet meg a talit!! Kép Kép Kép
puszi Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok Lányok!

EmeseKépKép Vmi van a levegöben, mert nálunk Hannus és Zalán (apa) van dög-rováson..Kép Ök a torkukat fájlalják nagyon..

Madárka, gratulálok én is, szorítok, hogy ne tartson sokáig ez a hányós idöszak! (Nekem egyik gyerköccel sem volt, egészen Jancsiig, vele a 14. hétig hánytam, nekem nem jött be semmi trükk, kívánom, hogy Te rátalálj a hasznos és jó praktikára!)

Ma Jancsi-baba megtanulta az egyedül, bár támaszkodva ülés müvészetétKépKép Olyan kis édes, nem elég ez neki, mert már második felülésnél csak egy kézzel támaszkodott és közben "dolgozott" a kis kezévelKépKép

Dia, nagyon jó helyeken jártatok, Lajos-forrásnál mi is elég gyakran megfordulunkKép

Mi még élvezzük a szünidöt, mivel nálunk csak hétfön kezdödik a tanítás, ezért még megpróbálok egy-két kirándulást szervezni a családnak..

Kriszina, Zsóka üdv nektek!Kép

Végül beszéltünk meg vmit kaja-ügyben a szerdai találkozóra? Nekem is akkor kellene vinni Karit az oviba elöször, de inkább áttettem csütörtökre..csak hogy ott lehessek...

Na, nem dicsérem magam tovább:
Puszi, jó éjt:

Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Csak röviden (ahogy szoktamKépKép), mert majd' elalszom...
Nálunk is napirenden van a torokgyulladás+nátha, ez már a sokadik zűrös éjszaka (lesz). Olvastalak titeket minden nap, csak írni már nem volt erőm. Sikerült eljutnunk odáig, hogy ha vki 1 méternél jobban megközelíti a porszívót, szegény Hannus már üvölt, mert rosszat sejtKépKép
Áron meg holnap indul anyukámmal 10 napra a Balatonra! Izgulunk eléggé, mert még sose volt távol tőlünk egy éjszakára sem. De azért nagyon várja, úgyhogy remélem, jól fogja érezni magát.
Hannuson tegnap volt először cipő, nagyon meg volt lepve, hogy mi ezKép Meg persze alig tud benne menni.

Hát most ennyi telt tőlem így félig alva, de megyek is, hogy egészen...

Üdvözlet mindenkinek, és rengeteg puszi:

Pele
Pele

Sziasztok!

Ma volt életében elöször Bori hosszabb ideig egyedül anyámékkal. Hát, izgultam is rendesen, mert mindig megkapom, hogy elkényeztetem a gyereket. Na, apám oda és vissza volt a gyönyörtöl, hogy milyen aranyos volt a gyerek egész nap. Voltak játszótéren, aztán ebédeltek, aztán megpróbálták letenni aludni. De nem ment, így melléfeküdtek. Anyám megpróbált úgy csinálni, mint aki alszik, de Bori odabújt hozzá és addig sziázott neki és addig puszilgatta, amig el nem nevette magát.
Aztán elmentünk egy baráti családhoz. Bori nagyon élvezte, csak nagyon késön indultunk haza, így már nagyon nyügös volt. Nekem kellett hazafelé vezetnem, hát, kicsit ideges voltam. Ja, ráadásul belémkapaszkodott, én meg bevágtam a fejem az ajtófélfába, és rákiabáltam, mire ö meg jó hangosan elkezdett sírni. Na, úgy elszégyeltem magam. Nem gyöztem bocsánatot kérni töle...
Már a kocsiban elaludt hazafelé, és akkor sem ébredt fel teljesen - és ez nála tényleg nagy szó - amikor kivettem az ülésböl.
Most pedig már eröteljesen húzza a lóbört.

Madárka, én a nagy irigykedésben el is felejtettem gratulálni a babócádhoz!!!Kép

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Most látom, hogy a tegnapi litániám nem is került említésre by babanet. lehet, hogy szerzek egy baltát?
Volt benne értekezés az antibiotikumokról, az örökbefogadásról és gratuláció Madárkának, jobbulásos jókívánságok Eveyéknek.És most tessék, ne kapjak agyvérzést?

Madárka!
Nagyon talpraesett a stílusod! Gondolom az a hölgy vagy, akit imádnak felbosszantani, mert dühösen remek mondatokat hallhatnak tőled. Ne hagyd magad! Vigasztaljon a tudat, hogy legalább laikusok. Egyik ismerősömnek a védőnő mondta, hogy ne adjon szóját a gyereknek, mert buzi lesz tőle. Ezt próbálják meg űberelni, ha tudják!

Antibiotikum: Bacik ellen dzsaló szer. Ha óvatosságból, vagy tudatlanságból máskor is adják, ti meg a gyermeknek, vagy magatoknak, akkor a bacik megköszönik, hogy gondoltatok rájuk is és hagyjátok, hogy kidolgozzák a taktikát ellene. Legközelebb meg esetleg nem fog hatni, amikor tényleg baci a hibás.
Vírusfertőzés: hirtelen magas láz. Híg, átlátszó orrváladék, torok és végtagfájdalom. Gyógy: Cvitamin nagy adagban, lázcsillapító, gyulladáscsökkentő. Antibiotikum NEM.
Baci: alacsonyabb láz, elhúzódó, színes, sűrű orrváladék, slájmos köhögés, esetleg tüszők a torokban, mandulán. Vírusbetegség felülfertőződésével is keletkezhet.

Verus!
Nagyon sajnálom a barátaidat.
Lehet, hogy segíthet az információ, ha újdonság, hogy a Söpft-Mérei kórházból újszülöttet is örökbe lehet fogadni. Akit a mamája otthagyott, vagy odavitt, vagy a mentő talált rá, azokat a babákat kb egy hetesen el lehet vinni. Bár akkor a szülők nem ismertek.
Remélem segítettem.

Jányok! Hol találkozunk a szigeten?

Snoopy
snoo

Sziasztok!

Most csak röviden köszönöm az Évinek és A Jázminmamának a képeket, hamarosan én is küldöm, csak megkaptuk azt az internetes virust, ami levelekkel továbbítódik, és a virus kírtása is igen bonyolult (legalábbis nekünk). Amint sikerül mennek a képek, csak nem akarok virust is küldeni vele.

Szaisztok!

Andi
KingAndi

Sziasztok!

Ancsa! Ez a pisizacsis dolog lányoknál hogy mûködik? Ha esetleg egyszer szükség lenne rá. Nálatok miért kellett már harmadik alkalommal?

Évi! Nem egy újabb babóca a ludas a dologban, hogy Csongi kiköpi a cicit? Hallottunk már ezen az oldalakon „köpködõ” babákról… Kép Ki tudja, lehet, hogy jön a kistesó?

Dicsekszem egy picit: Jázmin csuda ügyesen eszik! A Madárka által említett vetkõzõs jelenet csak a meggyevéskor kell, mert azt szürcsöli és tényleg alig jön ki a ruhából. Egyéb más kajánál akkorára tátja a száját, hogy akár egy evõkanállal is lapátolhatnám a szájába, nem landolna egy csepp sem a ruháján. Általában még elõkét sem szoktam rákötni. Bevezettük már a gyümik mellé a sütõtököt, répafõzeléket és a finomfõzeléket is és imádja! Mondjuk arra azért mindig ügyel, hogy csak annyit egyen meg belõle, hogy maradjon még sok-sok hely a tejcinek. Reggel és este csak tejet kap, egyébként mindig készítek neki valami mást is a szopi mellé. Falánk kisbaba, ebben rám ütött (sehogy sem akar lemenni az a plussz 5 kilóm…).

PM! Írj majd, hogy hogyan zajlott a fülészeten a vizsgálat. Ugyanezen okból (fülcsavargatás, kapkodás) már én is vinni akartam Jázmint, de kiderült, hogy csak egy picit be volt repedve a bõr a füle mögött, gondolom fürdés után nem sikerült kitörölnöm és az viszketett neki
nagyon.

Snoppy! Köszönöm a levélkéidet várom a képet a Szép Snoopyról Kép Kép!

Emese! Szia! Jó, hogy megjöttetek.

Zsóka! Üdv itt közöttünk, sokat olvastam ám rólad a különbözõ topicokban.

Betegeskedõ babáknak és anyukáknak mielõbbi gyógyulást kívánok!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudok menni a talira, mert nagyon szerettem volna igazán megismerkedni veletek és élõben látni azt a sok szép babát! Na majd legközelebb!

Holnap megyünk etetõszéket venni, drukkoljatok, hogy legyen olyan amit szeretnék!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Szijasztok!

Ebben a pillanatban érkezett Andreától a szuper hir, hogy ma 14 órakkor rövid vajúdás után megtörtént a rég várt pillanat, megszületett Zsófia!!! A baba 3500 gramm és 50 cm.
Mindketten remekül vannak!!!

Andi! Gratulálok a pici lányhoz, nagyon szép neve van, sok-sok tejecskét nektek!

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Én is gratulálok Andinak!
Legyenek nagyon boldogok a pici Zsófival Kép Kép Kép!!!!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Andrea! Gratulálok a kis Zsófihoz, és sok-sok boldogságot kívánok az egész családnak!!! (Micsoda kerek számok Kép)

Krisztina, Zsóka üdvözöllek én is benneteket, mint régi ismerõsöket (olvasgattalak már máshol titeketKép)
Zsóka, lehet, hogy lemaradtam, én még ott tartok, hogy Emese csak gyümölcsöt hajlandó enni. Ezen már túl vagytok, eszik fõzeléket is?

Madárka! Gratula itt is a kistesóhoz!!! Mi volt a szemészeten? Remélem azért elég jól leszel ahhoz, hogy elgyere a talira. Egy kis séta a szigeten direkt jót fog tenni!

Emese! Még jó hogy csak a nyaralás végére szakadt rátok ez a rengeteg betegség, és nem az elején (minden rosszban van valami jó, nem?). Örülök, hogy újra itt vagy köztünk!

Jázminmama! Elõször is gratulálok Jázmin ügyes kanalazásához. Nálunk ülve egyáltalán nem megy a dolog, Kitti a karomban fekszik és csak így tudjuk (nagyobb) maszat nélkül megúszni. De amíg rájöttem erre...
Milyen etetõszéket vesztek? Mari képeit nem tudnád nekem elküldeni? Légysziiiii
Sajnálom nagyon, hogy nem tudsz eljönni a talira!

De lányok, tényleg kéne hétvégére is idõzíteni talit, akkor azok is eltudnának jönni akik apafüggõk, és az ovodás, iskolás gyerkõcök is össze futhatnának. Mit gondoltok?

Verus! Sajnálom én is a barátaidat Kép
Jancsihoz ismét gratula, Kitti is elüldögél néha, akár támaszkodás nélkül is, de nem sokáig bírja, elborul, mint a liszteszsák.
Nekünk már elkezdõdött a suli, és ezért állítólag hamarabb vége lesz, mint ott, ahol csak hétfõn kezdõdik. Ez tiszta hülyeség, végülis ugyanannyit járnak iskolába.

PM! Szerintem sem baj a csajszik közötti súlykülönbség Kép Nem tudom nálatok van-e lift, én a másodikra cipelem babakocsistól a gyereket, és olyankor nem is bánnám ha nem lenne még ennyi kiló.
Úgyhogy Geri, nem, nem baj, hogy már nem hízik olyan ütemben. Lili alszik éjszaka? (Tudod állandóan izgulok értetek!Kép)

Ancsa! Nagyon örülök, hogy jöttök a talira, és egyáltalán, hogy jut eszedbe betegségre gondolni. Természetesen semmi nem jöhet közbe.
Kriszta! Rád is nagyon kiváncsi vagyokKép Meg persze mindenkire akivel még nem találkoztamKép

KingAndi! Képeket még ma küldök én is, aztán majd várom a vírusmenteset tõletek.

Dia! Én is így vagyok vele amikor úgy érzem igazságtalan voltam a gyerekkel, alig gyõzök bocsánatot kérni tõle. Megesik az ilyen, emberbõl vagyunk. Viszont az nagyon jó, hogy Bori ilyen jól elvolt a nagyszüleivel Kép

Évi! Számomra is elképzelhetetlen ez a pisiltetés, majd mesélj!
Most végülis nem tudom, jössz a talira, vagy nem?

Hétvégére elutazunk, úgyhogy már most jó hétvégét kívánok mindenkinek, a betegek gyógyuljanak meg minél hamarabb. A taliig remélem még tudok jönni, de legalábbis eljövök olvasni, hogy tudjam hol fogunk találkozni, és hogy kaja ügyben mit döntöttetek (nekünk mindegy, alkalmazkodó vagyok).
Végre kibeszélhetjük magunkat.

Sziasztok
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok,
Ködzönöm a szíves fogadtatáást! Kép Kép
Madárka, a legújabb Kismamában is nagyon ajánlják agyömbért hányás-émelygés ellen, szerintem próbáld ki! (Ezek szerint nemcsak nekem vált be).

Kati,
Emese eszik rántott húst sült krumplival, reszelt almát, rizst, apróra váégott tésztát, tojásrántottát, kenyérhéjat, tökfõzeléket - gyakorlatilag mindent. Szégyen, gyalázat viszont (a magam szégyene), hogy napi 1x adok neki egyéb kaját, a többi szopi. Mondjuk nem látszik rajta, hogy fogyna... De most már muszáj lesz neki többször (én napi kettõre gondolok, ebéd és vacsi) rendes kaját adni, mert elkezdett igen intenzíven mászni, és most már nagyon égeti a kalóriákat Kép.
Csajok, nem olvastam vissza a topikot (lehetetlen, annyit írtatok Kép), mi ez a tali-dolog? Újonnan jöttek is csatlakozhatnak Kép?
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Halihó Mindenkinek!!!

Már nem is hiányzom KépKépKépKép

Andrea! Nagyon nagy gratula nektek a kicsi lányodhoz és kívánok nektek minden földi jót az elkövetkező 100 évre. Minimum!!! KépKépKép

Ancsa! Én sajna nem tudok Lilivel aludni, álmában rugdos és egyfolytában mocorog. Én meg az ágy szélén gubbasztok féloldalasan és ez egész éjjel nem túl kényelmes póz. Egyébként szerintem a pici pocijának is jót tesz, ha pihen 7-8 órát, nekünk is éjjel jó, nem?

Jázminmami! Ügyi ez a kicsi Jázmin baba. Lili is nyitotta a száját, amikor adtam neki barackot, de már nem adok, mert boltit nem merek bevállalni (múltkori ekcéma miatt) anyukáméknál már nincs és a piac meg messze van. A következő tali hétvégén lesz és akkor nincs kifogás!!! KépKép

PM! Akkor te keveset leszel a talin? Andi elhoz? Ne legyetek már olyan félősek én is a nagy forgalomban meygek Lilivel és nem olyan rossz az. Hamarabb meg kellett volna fogadnom a tanácsodat a vízzel kapcsolatban!! KépKép

Zsóka! Szia megint. Jössz a talira? Akkor személyesen is sziázhatunk, mint Dia kislánya KépKép

Dia! Te jössz a talira? Jó lenne...

Madárka! Ahogy olvastalak nekem is kedvem támadt egy babához, de azt hiszem még várok. A hülyékkel meg ne törődj. Az egyik ismerősünk mesélte, hogy a kisfia agyhártyagyulladást kapott, de felépült. Amikor találkozott a szomszédjukkal, az megkérdezte, hogy él még-e a gyerek. Mire az anyuka válaszolt, hogy igen. Erre megkérdezte a szomszéd, hogy normális? Jó, mi? A tuskó emberek...

Évi! Hát nem lehet semmi ez a zacsi dolog... A lányokat dunsztosüvegre kell ültetni? KépKépKép lehet, hogy Csongi azért volt nyugodt, mert te is? Megnyugodtál egy kicsit miután elment az orvos... nem próbálod ki te is ezt a vizes dolgot? Nem kellene óránként kelned.

Emese! Én is hiányoltalak!! Vagy csak akartam? Nekem is hiányoztál... Sajnálom ezt a betegség hegyet, de tetszik, hogy ilyen humorosan tudod felfogni. Bár mi mást tehettél volna...

Verus! Milyen édes vagy!!! Dicsérjelek még?

Pele! Áron biztos jól fogja érezni magát, bár az idő nem lesz tól jó. Talán a jövő héten. Te pedig lazíts! Mikor lesz teszt?

Kati! Az éjjeleink úgy telnek, hogy Lili 1/2 4-kor ébred, aztán 1/2 6-kor és reggel 8-9 között. Elöszőr víz, aztán tejci. Bár tegnap a csőröspoharat úgy köpte ki a szájából, mintha sz..t kentem volna rá. Most is megyek szunyálni, hogy minél tovább aludhassak.

MI LEGYEN A KAJA A TALIN? HOGYAN OLDJUK MEG?

A Kismama újságban egy nő írta, hogy úgy fogyózott, hogy délután 4 után nem evett és onnan tornázott, ahol sok volt a felesleg.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Lányok, mostmár nagyon valószínü, hogy én nem megyek a talira. Bekevert ez a betegség meg az ovikezdés, de legközelebb ott leszek, megígérem!
Úgyhogy, Verus, bocs, de gyümölcstorta is csak legközelebb lesz (külön Neked), nem felejtettem ám el!

Zsóka! Ezek a csajok jövö szerdán 11-kor (jól írtam?) találkoznak a Margitszigeten. Menj el feltétlenül, ha tudsz, ne hagyd ki! Kép Mi meg majd külön pótoljuk!Kép Már megint nem jött össze. Kép

Jázminmama! A pisizacsi miatt aggódhatsz is erösen. Nekem ugyan fiúnál kellet (volna), de sehogy sem sikerült. Kaptunk néhány zacsit, rá kellet húzni a kukijára, azt mondták, pelenkázzam be azzal együtt. Na, mindenhol folyt, a zacskóban meg semmi. Lányoknál el sem tudom képzelni! A zacsit egyébként úgy képzeld el, mint egy sima zacskót, ami nem a végén van nyitva, hanem a közepén van egy lyuk. Na, abba kéne belecsurogni...
Évi, Neked hogy sikerült belepisilteteni?

Geri! Bocs, hogy utólag, de szertnélek hiányolni. Szabad? KépKépKép

Evey! Hol vagy????????????????

Kati! Jó pihenést a hétvégére! Írok ám hamarosan emilt is, kitartás! Kép

KingAndi! Nekem is!!!!!!! Mármint a képeket! Én is küldök Neked, jó? Köszi!
A vírusos emilek hozzám is jönnek, mindennap 2-3 darabot kidobok. Ez mind Krisztától jött, mert ö panaszkodott rá, nem? Ki tudja, hogy kell végleg kiirtani? Nekünk is van víruskeresönk, jelzi is, hogy javíthatatlan vírus jött, de azért bosszantó!

Andinak grtaula a kint lévö, Madárkának a bent lévö gyerköchöz! Kép

Puszi Nektek holnapig!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok Lányok4

Most én is gyors leszek, mert rohannom kell!

Hannát ma hajnalban mentövel kellett kórházba vinni, mert iszonyatos kruppos rohama volt!!!!
(Snoopy majd mesélek erröl!)

Tiszta frászban voltam, bár nem ez volt az elsö, de ez volt a legsúlyosabbKépKép Szorítsatok, hogy ne legyen nagyobb baj!!

Este megpróbálok jelentkezni, mindenkinek puszi:

Verus
verus (verus)

Sziasztok!
Évi, az a zacsi nem öntapadós? Ha tiszta, száraz bőrre rakod fel, (és a gyerek is együttműködik), akkor fiúknál még hagyján. Képzeld el ugyanezt lányoknál! Ja, a zacsira rá kell tenni a pelust, az talán rögzíti. Azért azt be kell hogy valljam, hogy amikor kórházban dolgoztam, rendes fátyoltáncot lejtettünk a babák előtt, mire sikerült pisit varázsolni a zacsiba!
Zsóka, kipróbáltam, de eddig nem jött be (mondjuk az is lehet, hogy nem két litert kellett volna egyszerre meginnom), de még próbálkozom, mert vettem ám egy csomót!
Verus, én Petrával csak a 10. hétig hánytam, és akkor már csak 4-5 hét!(Naná, hogy nem emlékszem az utolsó menstruációm időpontjára, csak azt tudom, hogy valahol 5-6 hete. A nőgyógyász biztos meg fog dícsérni!)
Dia, ne irigykedj, hanem rajta, babára fel!!
Snoopy, tegnap épp egy ötvenes hölgyemény fejtette ki, hogy biztos kómába fogok esni, ha ilyen gyorsa jön a második baba (a családja rogyásig van orvosokkal!!!!). Aztán azt is meghallgattam, hogy hogyan tud meghalni egy baba (természetesen a fő bűnös a kis korkülönbség), erre meséltem neki PIC-es kalandokat. Hápogva menekült. A féejem szerint gonosz vagyok. De olyan jól esett!
Jázminmama!
Irigyellek, hogy ilyen könnyen veszitek az etetést, Petra nemcsak hogy köpköd, de igazából csak az őszibarackos dolgokat fogadja el. Tegnap elfelejtettem levetkőztetni, este azon gondolkoztam, hogy kimossam a bodyt, vagy egyszerűbb, ha veszek egy másikat?
Sok-sok puszi Andinak és Zsófinak!
CsKati, megyek sétálni!Úgy döntöttem, végül is mindegy,hogy hol van hányingerem, nem? Petra szeme 2,5-ös, dokibácsi azt mondta, hogy jó eséllyel kinövi, egyenlőre nem kell szemüveg.Így egy pénzügyi temető kihúzva!
Anikó, neked is csak azt mondhatom, mint Diának! Egyébként tudom, hogy nem kellene foglalkoznom a nagyokosokkal, de hát ha nem megy. Párom meg olyan büszke, hogy talán még a rádióban is bemondatta, hogy terhes vagyok.
Egyébként a szopi-helyzet egyre rosszabb. Tegnap csak kétszer tudtam úgy szoptatni Petrust, hogy elég legyen neki a tej, egyébként harapás, majd ordítás. Így szomorúan elmentem dokinénihez, hogy írjon babatápot. Penetráns keserű íze van, a leányzó először köpködött is, de hát az éhség nagy úr....Nem megy ez nekem, még csak egy napja kap tápot is, de mindig minden cumisüveg koszos. pedig folyamatosan mosogatom. Nem értem, hogyan bírják azok az anyukák, akik születéstől tápoznak?
Valószínűleg csak hétfőn jövök mert hétvégén megint mindenfelé koslatunk.

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?