Új privát üzeneted érkezett!

Minyu!
Igen, mert sokat dolgozik szegény. Tudod ők csinálják a szopipárna.hu-t. Nem sok szabadideje van.
Mentek jövő héten a Lurdyba? Lehet, hogy csatlakozunk. :)

Szeder!
Sajnálom, én nem tudok segíteni. :(
Ez a kompos dolog érdekes. Nekem a Nóri elég sokat kompozott, de csak 13 hósan indult el. Most úgy tűnik, hogy semmi gond nincs vele. A memóriája pedig már most nagyon jó. Hihetetlen dolgokat tud megjegyezni. Még 1 évvel ezelőtti dolgokra is emlékszik. És a mondókákat is nagyon jól megtanulja, pedig csak 3 éves.
A karácsonyi videó zenéjének szinte a teljes szövegét kívülről fújja. :shock:
Lehet, hogy később rosszabb lesz a memóriája? Vagy az már most is látszana?

gwini

Szeder: A Zalakerámia honlapján van fürdőszoba tervező progi! Mi is onnan töltöttük le! :wink:
Vendég

gwini :)
ha a gyerekek nem lesznek betegek, akkor megyünk :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Jó reggelt!!!

Most keltünk fel :lol: :lol: :lol: Jeeeee jeeee imádom végig aludni az éjszakát. Adél úgy elfárad napközben már 2 napja, hogy sikerül aludnia éjszaka.
Olyan buci a feje ilyenkor teljesen bedagadnak a szemei a sok alvástól! Imádom ilyenkor puszilgatni.. no amúgy is.. de ilyenkor meg különösen!

Bejci!
Én nem tudom,hogy milyen módon "barázdásodik" ilyenkor, mert azért orvos nem vagyok :lol: , de talán MÁRTI tud írni erről. - Én "csak" olvastam és hallottam róla.
Az biztos, hogy a kompozást nem úgy kell elképzelni, hogy tuti baja lesz a babának.. mert nem biztos , hogy bármilyen tünet előjön a komp használatától.. de nagyobb százalékban alakulhatnak ki problémák. Értitek? Nyilván több esélyed van elázni az esőben, ha esernyővel sétálsz, mintha bent maradsz a lakásban. Mert lehet, hogy vizes leszel, de az is lehet, hogy egy csepp eső nem ér az ernyő alatt.
Valahogy így kell elképzelni. Vagy legalábbis én így szoktam asszociálni.
Márti!!!!
Tudsz bővebben erről írni a csajoknak.. aztán vegye mindenki úgy, ahogy akarja.. nekem jól jönne a meglátásod.

Márti! -ról.
Nézzétek: egy biztos: ,hogy Márti itt e legtapasztaltabb anyuka. Rövid időn belül Ő hozott világra több gyermeket. A legfrissebb tapasztalat a részéről érkezhet, és mivel már négy gyermek édesanyja így csak jól jöhetnek nekünk - nekem is, akinek már kamaszok a fiai - a tapasztalatai.
Akinek nem inge Márti véleménye az, úgysem veszi magára. Tehát lehet "szűrni" az információkat.
Az tény, hogy Márti tárgyilagosan fogalmaz, neki ilyen a stílusa, talán ezért érzitek úgy, hogy "kioktat". Pedig nem.
( Ezt most nem egyeztettem Mártival .... semmilyen olyan jellegű "összebeszélés" nem törtét, ami a véleményemet formázta volna. )

Más topikok is ezen hónapok alatt mennek tönkre... mert már túl vagyunk sok - sok izgalmon a terhesség az sok izgalommal, félelemmel, kétségekkel telik. Hisz bizonytalanság, hogy megszületik-e egészségesen a kis pici élet... ugye azért erre is emlékeztek??? Mert akkor mindenki, minden véleményt elfogadott.. és próbálta betartani az óvatos, és féltő véleményeket, tanácsokat a terhesség alatt..
Most meg... hajba kaptok felesleges butaságokon...
Mindenki rázza meg magát, és ne vitázva jöjjünk ide, mert már oly kevesen vagyunk, hogy én személy szerint, - bár ritkán jut időm írni mostanság - de ettől függetlenül minden olyan anyukát és babát, aki már itt maradt, tényleg őszintén megkedveltem és nem lenne jó, ha egy-egy vita miatt távozna körünkből egy-egy anyuka...

Nyugodt napot!!!

szeder74

Emmának nagyon sok Boldog Első Névnapot Kívánunk!!!!!

Kép
Kép
noni78

Szeder, olyan jól meg tudod fogalmazni a gondolataidat, érzéseidet, szerintem erre is születni kell.
Már nagggyon hiányzik a blogod!

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Noni!

Hát nekem potyogtak a könnyeim a videó láttán!!! Ezer köszönet érte! Nagyon jól csinálod!

Szeder!

Ha szeretnétek,írok majd erről részletesen,de most csak annyi időm van,míg a fiúk hazaérnek a nagymamázásból,Kamilla meg alszik,utána ebédelünk.
Szóval a lényeget Te is elmondtad:
Minél összetettebb mozgásformát végez a baba,annál intenzívebben fejlődik az idegrendszer és minél többször végzi ezt a mozgásformát,annál fejlettebbé válik a kicsi. Egyébként tényleg a kúszás-mászás az,ami a legösszetettebb mozgásforma a picik életében és sokat számít,hogy mennyit kúszik-mászik egy baba. Amiről kevesebbet hallani,de fontos,az az egyensúlyérzék fejlesztése,amit babareptetéssel,hintáztatással,gurulással,takaróban hempergetéssel tudunk segíteni! Az egyensúlyérzék fejlődése során ugyanis stimulálja az idegrendszert,így közvetve az egyensúlyérzékfejlesztő játékokkal intanzíven fejlesztjük az idegrendszert is!
Van egy link valahol,majd felteszem,ha lesz rá időm!

Holka!

Kicsi Emmádnak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Márti
borossné becz márta

Csajok!
Nem használ véletlenül valaki DM Babylove-os 4-es pelust? Vettem egy óriási dobozzal, gondoltam kipróbáljuk ezt is, de nem vagyok elájulva tőle. Így ha valakinek kell, eladom. Volt rá 15%-os kedvezményem is, természetesen, azt is beleszámoljuk. A dobozban 2 zacsi volt, az egyik bontatlan, a másikat már kipakoltam, és néhányat használtunk belőle, de nem tetszik, hogy nincs hátul gumirozva.
Kiabáljon akinek kell, Pestre beviszem.

Kép
Kép
Kép
minyu

Holka: Emma babának Boldog Névnapot!!!

Rékaorsi: A Nagylányodnak is Minden szépet névnapja alkalmából!
Vendég

Halihó!

Forrongunk, forrongunk???
Még jó, hogy nem tegnap olvastalak titeket, amikor az utóbbi 1,5 évem legdepisebb napját éltem. Biztos sikerült volna sértődnöm és sértenem! De én már hozzátáplálás kapcsán pár napja leírtam a véleményemet, csak akkor kevesebben voltatok olvasó üzemmódban a húsvét miatt. A lényeg, hogy mindannyiótoknak igaza van a maga életmódja és szemlélete szerint. Én mondjuk nem látok abban semmi kivetnivalót, ha egy 6-7-8 hónapos babával megkóstoltatunk olyan dolgokat, amit mi is eszünk nap mint nap. De megértem azt is, aki nem ezt teszi, és jobban óvja a pici babáját a környezeti és egyéb ártalmaktól. Nincsen ebben semmi rossz!
Rossz, sőt szörnyű, amikor egy "anya" eldobja a babáját, lehúzza a wc-ben, veri, bántalmazza, stb.
Szóval mi egytől egyig kitűnő anyukák vagyunk (még ha néha hibázunk is, sőt még fogunk is!)!!!
És persze, van akinek több tapasztalata van, van akinek kevesebb, de én pl. attól, hogy már van egy fiam nem érzem magam tapasztalt anyukának, mert Anna egészen más, és már én is más vagyok mint 21 évesen. Ráadásul ha őszinte akarok lenni, nekem sokkal egyszerűbbnek tűnt tapasztalatlan, de ösztönösen "működő" anyukának lenni. :D

Kép
Kép
konan

Konan!

Hú,de nagyon igazad van, ami az utolsó mondatodat illeti! Amikor Csabit vártam,nem volt még netünk,bár a Kismamát olvastam,de messze nem jutott elhozzám annyi infó a különböző méhen belüli fejlődési rendellenességekről és uh.-val nem látható,élettel összeegyeztethetetlen betegségekről! Sokkal nyugodtabb,bizakodóbb kismama voltam akkor,az biztos! nehéz is sokszor a helyén kezelni ezt az információáradatot!
Aztán még a Kismamából szembesültem azzal,hogy nem hagyhatom a gyerekemet nyugodtan homokozni a lakótelepi játszótér homokozójában,mert az állati ürülékben lévő kórokozóktól megvakulhat,összeszedheti a vérhas kórokozóját stb. Ijesztő volt,komolyan! Próbáltam sok-sok dolgot megelőzni,de arra is rájöttem,hogy nem nevelhetem burokban a gyerekemet. Soha nem fertőtlenítem túl a környezetüket és abban a sarkított példában is van valami,hogy a 3. gyereknek már a kutya hozza vissza a cumit! :lol: Nekem az ételekre azért kell nagyon odafigyelnem,mert nagyon komoly az allergiahajlam a családban,mindkét oldalról,szóval ebből nem engedek!
Nagyon sokat kaptam ettől a fórumtól,egyszerre ismerhettem meg sok és sokféle anyukát. És szerintem sincs különbség abban a tekintetben közöttünk,hogy mindenki nagyon-nagyon szereti a babáját! Szóval a lényegben tuti egyezünk és ez a fontos!
Jó,hogy ezt így leírtad!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Konan!
Ezt nagyon szépen megfogalmaztad! Nagyon tetszik az írásod!
Mi volt a baj tegnap veled? Miért voltál depis? :(
Az is igaz, hogy minden gyerek teljesen más. Nekem teljesen mások a lányok. És hiába döntök én el valamit, hogy hogyan fogom csinálni, ha a gyerek teljesen mást akar.
Gondoltam én, hogy majd a Lalut is szoptatom 1 éves koráig, mint a Nórit, de hát ő nem így akarta. A mai napig fejek neki és belekeverem a tápszerébe, hogy kapjon valamennyi anyatejet. És örülök, ha éjjel sikerül megszoptatnom.
A Nóri meg úgy szopizott, hogy az utsó cseppet is kiszívta. :wink:

Holka!
Mi is Boldog Névnapot kívánunk Emmának! :lol:

Nórinál még én is sokkal óvatosabb voltam minden téren. Most már lazább vagyok. De az is igaz, hogy nálunk nincs allergia a családban. Attól függetlenül én is a táblázatok szerint haladok a hozzátáplálással. Na jó, abban a fagyikóstoltatás nincs benne! :wink:

Jó éjszakát mindenkinek!

gwini

Nagyon kedvesek vagytok,köszönöm a kis ünnepeltem nevében is.
Rékaorsi: Emmádnak boldog névnapot kívánunk!

Mi csak programozunk folyton...néha este olyan fáradt vagyok,hogy már ki se nyitom a gépet...Viszont rászoktam a hajnali kelésre,6 körül..a lányok meg 8-9 előtt nem kelnek.....nekem olyan jól esik az a 2 óra nyugi!! Ilyenkor szoktam tanulni vagy főzni vagy pakolni...és a tény,hogy ez a 2 óra csak az enyém egyenesen pihentető.

Csak nagyon felületesen olvastam át a sorokat...csak annyit fűznék hozzá,hogy MÁRTI nagyon jó és hasznos dolgokat írsz le... kérlek tartsd meg ezt a jó szokásod!!!

Minyu
mi kaptunk nemrég ajándékba,egy nagy zacskó Tesco pelust, fenntartásaim voltak vele...de ilyen jót!!!....komolyan ez az egyik legjobb konstrukciójú pelus,nagyon szeretem!!!

Bejci
Biusod remélem már jól van.

Blúmi
hogy van a nagymamid?
holka

Lanta
Keresztelős képek nagyon szépek! Édes a vigyorgós Ramóna. Kornéliád pedig nagyon kis édes nagylány lehet!!

Humanka
Beni első fogához gratula!
Sajnálom,hogy betegeskedtek.

Blúmi
Jaj,már látom az előző oldalon…örülök,hogy jobban van a nagymamid.

a.m
Gyuszikád übercuki mindegyik képen!!!!

Anyooka
Kb máfél hete küldtem privit,megkaptad?
De jó,hogy rendbe jöttek a gyerekek. Kedden írd majd mi volt a neurológiai vizsgálat eredménye.

Eszike
De gyönyörűűűű szemei vannak a vigyori lánykádnak!

starlark
Még jó,hogy odaírtad elosztó kikapcsolva…..épp kezdtem frászt kapni a képek láttán…Doncek csodahuncut kissrác.

Minyu
Csonginak utólag is boldog névnapot kívánok.

Szeder
Jaj,de jó,hogy jól aludtál! Adélka meg vagy dícsérve!!!

Winona
Anyookához hasonlóan én is az alapízek megismertetésében hiszek. Semmi só,semmi fűszer.
Ha valamit édesíteni szeretnék akkor dobok mellé egy fél almát. Amúgy a krumpli,répa,spenót stb együtt főhet,a husit én mindig külön edényben párolom.Aztán botmixerrel pépesítek. Hiába van 6 foga egyenlőre csak a teljesen pépes cuccot szereti.

Nam alvó ill éjjel sokszor ébredő babák:
Emma ágyának minden oldalára nagy és sötét színű lepedőket lógatok,mióta ezt csinálom nem ébred meg….anno Heni is így aludt…
Lehet,hogy csak nekem vannak allűrös gyerkőceim…de hátha másnál is bejön…
holka

Emmának nagyon sok boldogságot kívánok névnapja alkalmából!!!

Lányok! Tényleg nem érdemes vitatkozni, veszekedni és főleg nem megsértődni!!
Mindenki más, mindnekinek más a véleménye! DE ettől senki sem jobb vagy rosszabb.
Szeder nagyon jól leírta a saját gondolatait erről.

Egy másik topikban én uilyen vitába keveredtem babakocsi-bébihordozó témában. Csak elmondtam a véleményem egy kismamának, aki kérdezett a babakocsi választás szempontjairól..
Hát olyan leba....t kaptam egy anyukától, hogy csak lestem.
Én akkor ledöbbentem, mert én is úgy gondolom, a topik azért van, hogy mindenki leírhatja a véleményét.
NEM KÖTELEZŐ másnak megfogadni, de lehet, hogy van akinek segít..
Én akkor megkaptam, hogy nekem aztán halvány ibolyán sem lehet a témáról, hiszen "csak" az első gyerekemet várom, a "támadó" topikos viszont már 3 gyerkőccel büszkélkedhet.
Nagyon bosszantó volt, és rosszul esett. Napokig bántott a dolog, de aztán meghúztam a vállam.. Egyébként gyerekek száma ide, gyereke száma oda, az akkori témára továbbra is úgy gondolom, igazam volt..

Szóval ne veszekedjetek. Az tuti, hogy itt a topikban mindneki a legjobbat akarja a saját gyerekének! És ez a lényeg! Ki így ki úgy!

Ez csak úgy kikívánkozott belőlem!

Segítsetek! Előfordulhat, hogy a fogzás miatt érzékeny a baba füle??? Dani elhúzza a fejét este a fülmosásnál. Napközben nem vettem észre semmit, de ma is tegnap is így reagált a kádban a fülénél.. Volt valakinek ilyen tapasztalata?? Vagy futni kell a dokihoz?? Már nagyon szeretném ha kibújna az a fog, mert nagyon megszenvedünk vele... :cry:

Rönééé

Kép
röné

Szép reggelt! :)

Röné: Én nem tudom, hogy a fogzás okozhat -e fülfájást, de ha lázat képes csinálni, szerintem ez is elképzelhető!

Holka: Akkor ezek szerint Emma már jól alszik? Ennek örülök. :) Igen, Biusnak késő délutánra lement a láza, azóta sincs neki!- kopp-kopp!

Konan: Még mindig nem küldtem el a képet ANnával, de ígérem pótolom! :)

Szeder: Sikerült fürdőszoba-tervező programot találni?

Csajok! Szerintem kicsit már túl van dimenzionálva ez a hétvégi "fagyis vélemény-váltás dolog"! Szó sincs veszekedésről, "fórum-itthagyásról", szerintem sértődöttség sincs! Legalábbis akik résztvettek benne- Gwini, Márti és én- szerintem nem sértődtünk meg egymásra! Úgyhogy szerintem zárjuk már le a témát, mert ha sokáig lovagolunk még rajta, akkor tényleg sírni fogok! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Ha lesz nyuszis videó, akkor mi ezt a képet küldjük!
A félreértések elkerülése végett: a csoki csak dekoráció! :twisted:

Kép
Vendég

Szép Reggel! :)

Emmáknak Nagyon Boldog Névnapot!

Szeder: Látom sehol sem egyszerű ez a lakás téma. Tervező progit sajnos nem tudok. Neten biztos van vhol angol nyelvű jópénzért de ezeket a 3D-s tervezőket nem egyszerű használni.
Nálunk anyám mérnök /igaz gépész/ így bevált a centiméter + ceruza-papír kombó is :)

Röné: Én onnan tudom hogy Donceket a foga kínozza hogy olyankor a kanala vadul rágása mellett a fülét is tépi, próbál megszabadulni a fájdalomtól /szegénykém a kis kezét is rázta a szombat reggeli balesete után.../. A fog simán kisugározhat a fülbe. Remélem nálatok is csak ez a helyzet mert a fülgyulladás nagyon rossz, de azt hiszem az szopizás/cumisüvegezés közben is nagyon fájdalmas nekik.

Bejci: Méghogy csak dekoráció :) Szerintem Bius azóta is a csokinyullal alszik úgy szorongatja azon a képen. A kis aranyos :)

Rólunk
Donek már a nagy alvása után jól volt. A tenyerén lett két kicsi hólyag de mivel veszettül teper rajtuk már ki is pukkadtak /basszus nekem éget volna hólyagosra a kezem én tuti nem tenyereltem volna rá már aznap, hihetetlenek ezek a kicsik.../
Márti köszi a sudocremes tippet, hirtelen felindulásból a csap alatt hűtés után fenistillel kentem be neki és borogattam. Estére kentem rá neki sudo-t. Ez egy csodakrém az tuti :)

A szopi úgy néz ki nálunk ennyi volt... már reggel is rá kell pótolnom. Este még fejek de tegnap is nagy nehezen csak 60 mili jött össze az meg a 120 milis pép után 120 tej/tápi-t bevágó Doncekemnek nagyon kevéske.
Mondjuk ahhoz képest hogy csak az 5. nap tudtuk megpróbálni a szopit úgy hogy előtte csak cumisüveget látott meg csecsemős nővért, én meg azt hittem hogy ezzel a szopira én keresztet is vethetek, azért nem rossz teljesítmény :)
És csuda édes akkor is mikor a nagy szemeivel néz mikor cumizik :)

Jah és tegnap az ágyat is lejjebb kellett tennünk mert Ő Picusága bizony húzózkodásból fel-fel térdelget.

Kép

Kép
starlark

Emmácska! Boldog Első Névnapot kívánok!!!

Kép

szeder74

Csongor baba! Boldog Első Névnapot kívánok!!!

Kép

szeder74

Sziasztok!

Bejci! Olyan édes Bius a nyuszikával.

Starlak!
Sajnálom,hogy a szopi így alakult.. de most veled érzek, hogy nagyon-nagyon rossz lehet neked.
Tegyél képet majd Donátról!!!

Tervező progi.
Bejci!
Igen letöltöttük a zalakerámiáról a progit.. hát Q...a nehezen jöttem rá.. illetve én nem is jöttem rá, hanem Gyuszi. úgyhogy már el is készültünk nagyjából a tervekkel. Tök jó, hogy vizuálisan nem csak elképzeltük, hanem látható is. Nektek bejött szintén a tervező progi??

Starlak!
Szinte éreztem,hogy elég erőteljesen értelmiségi családból származol. :wink: :wink: - nem mintha számítana, hogy kinek milyenek a felmenői :wink: :wink: _ Csak úgy megjegyeztem. :wink:
Költözés?? már nagyon várom a képeket az új lakról!!!

Képzeljétek!
Tegnap én hülye .. belementem, hogy megigazítom Bence haját... hát nem szoktam, de Ő kért meg rá.. ezért belementem.. jaj.. bár ne tettem volna.. nem tetszik neki a végeredmény.. és elég hiú a lelkem, és ma olyan hiszti volt, hogy nem megy suliba emiatt.. elindult az iskolába, de visszafordult.. most a nappaliban néz maga elé... meg a tv-t bámulja.. de tuti,hogy nem is fogja fel,hogy mi van benne, mert a mokka-ra van kapcsolva.. az meg nem is érdekli őt.. most telefonáltam a fodrász srácnak,hogy s.o.s segítsen, mert így megőrülök.. ,hogy ennyire a lelkére vette.. és ezt én nem akarom hallgatni, hogy hisztizik.
Jaj.. kamaszkor.. majd jön itt sorba mindenkinek 10 év múlva.. Istenem a legnehezebb időszak..
Néha visszatekerném az idő kerekét, ha lehetne :roll:

Majd, ha tudok jövök.

Mindenkinek szép napot. Süt a napocska, úgyhogy jó idő lesz ma is!

szeder74

Jaj,nagy nap a mai, Lányok! Ma íratom be Csabit iskolába! Esküszöm,jobban izgulok mint Ő!

Srarlark!

Örülök,hogy ilyen gyorsan gyógyul a Picurka keze! Nem semmi,hogy szinte rögtön rátenyerelt!

Bejci!

Megzabálom Biust,komolyan,olyan édes! És mindig olyan derűs,optimista fejecskéje van a képeken! A valóságban meg árad belőle a nyugalom!

Szeder!

Előre félek a kamaszkortól,komolyan! Belegondoltam,hogy 10 év múlva egyszerre lesz 4 kamasz gyerekem!!! :shock: Hát az lesz nehéz,nem a mostani időszak, tuti!

Márti
borossné becz márta

Szeder: Igen, mi is, illetve - nem nagyképűsködöm :oops: - Zsolti is azzal a programmal csinálta meg a fürdőszoba terveit és a valóságban is ugynúgy néz ki! Még a fényforrásokat is be lehet tenni! Tök jó, ugye? :)
Jaj, sajnálom Bencét!!! :? Meg téged is... most biztos lekiismeretfurdalásod van! -Azért nyugi.. hál'Istennek a haja kinő újra! Nekem egyszer a fodászom 13 éves koromban pont a Farsangi buli előtt vágott olyan hajat, mint anyukámnak volt.. :roll: AMikor el kezdtem sírni- mert fontos volt, hogy szép legyek, mivel tetszett egy 8.-os srác és tudtam, hogy lesz valami farsangon.. 8) :oops: - akkor a fodrász kezembe adott egy tükröt és egy fésűt: " Fésülgesd és szokjad!!!" :? :twisted: ... Hát gondolhatod!! Úgyhogy szegény Bencémet megértem! Viszont így is tetszettem a 8.-os srácnak, úgyhogy ő is mehetne suliba nyugodtan!! :)

Starlark: Ügyes vagy, hogy eddig húztátok tejcivel!! Húú, még fejsz?!! Nagyon kitartó anyukája van Donceknek!! :)
Jaj szegény kis Doncek! Biztos fájt neki a kis keze... de a lényeg, hogy két kis hólyaggal megúszta! Kis Hős!!!!
És feltérdel??? Kis ügyes!!! Gratula hozzá!!
Vendég

Márti: Hajrá iskolába íratás! Hová fog járni? Ott nálatok, vagy Pesten?
Én is a héten megyek Bölcsis nyilt napokra! Hát már most sajnálom Biust... Lányok, van még valaki, aki ilyen korán- 1,5 évesen- bölcsibe adja a babáját? (Én 2010 januártól fogom beszoktatni)
Vendég

Márti! Gondolok Rád! Ha Te így izgulsz, mi lehet Csabival?

Szeder! Tudom, hogy a haj elszúrás kamaszként dráma, de én nagyon jót mosolyogtam a történeten! Eszembe jutott, hogy nekem egszer Bejcihez hasonló alkalommal a fodrász olyan hajat csinált, mint Lenke néninek a Szomszédokban. Teljesen kiborultam, de aztán hamar túltettem magam rajta! Remélem a fiaddal is így lesz!

Bejci! Bius nagyon ennivaló a nyuszival!

Gwini! Jobbulást Lalunak! Elismerésem azért, amit végigcsináltál vele kajafronton!

Starlark! Ez legyen Doncek legnagyobb balesete! Remélem hamar begyógyulnak a hólyagocskák!

Bálintnak kinőtt az első fogacskája. (azt hiszem ebben eléggé a sereghajtók köztt vagyunk) Aztán két nappal később a másik is. Jól megszenvedte a drágám. Nagyon gyorsan kúszik már, pillanatok alatt eltűnik a kis gazember.

Szegény nagymamám most nem igazán javul....
blúmi

Emmának, Csonginak nagyon boldog névnapot kívánunk !!!!! :D
(nekünk is nagyon tetszett anno a Csongor név, csak mivel a vezetéknévnek is ilyen a dallama, ezért nem mertük kockáztatni a csúfolódást. Teszteltük a barátokon is, elég érdekes arcot vágtak. Kár...)
blúmi

Bejci! Blúmi!
Én is mosolyogtam rajtatok.. anyuka frizura, és Lenke néni frizura.
Nekem a nagypapám haját csinálta a Josszi így hívták a fodrászt. Fiús frizurát kaptam 9 évesen. Erre én is úgy emlékszem. Sapkába jöttem-mentem mindenhova. Úgy szégyelltem. 8. év végén a tablófotózáskor meg be daueroltattam a hajam.. 10 percig volt a hajamon, és úgy néztem ki, mint Alen Prost forma 1-es versenyző.. tudjátok itt egy kép róla.. szóval ilyen volt a hajam akkor.. nagggyon gááááz voltam... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

No csini lehettem ugye?????

szeder74

Majd mesélek egy sztorit, ami a napokban zajlik körülöttem.. nagyon komoly és ki is fogom kérni a véleményeteket!!!!!!!!!! De azt S.o.S-ben!

Most nem érek rá kifejteni, de később visszajövök!

szeder74

Alain : öööööööö akarom mondani Szeder! :lol: :lol: :lol: Ez nagyon vicces kép ! :) Akkor szerintem mutasd meg a fiadnak a hsz-inkat... hadd röhögjön ő is! Hátha jobb kedve lesz attól, hogy vannak sorstársai! :) :wink:
Na látod, ha most lenne jelszavunk a blogodhoz, ott is meg tudnád kérdezni, amiben ki akarod kérni a topikosok véleményét! :lol:

Blúmi: Grtaula Bálint fogacskáihoz! Nehogy azt hidd, hogy sereghajtók vagytok! Biusnak még egy sincs! :D De én úgy imádom ilyen fogatlanul is!! :lol: És már száguldozik a fiatalúr!!! Ehhez is grat! Nagymamádnak meg jobbulást!!! Remélem hamarosan rendbejön! +++++++++++++++
Vendég

Drága Bejci!
tényleg nem írom jelenleg a blogot.. nincs időm.. annyira lelki ismeretfurdalásom is van miatta.. :oops:

Na az eset,amit említettem:
ahol építkezünk, ott van a ház előtt egy óriási füves gyönyörű terület.. és ezen a területen lehet ,hogy óvoda fog épülni.. de úgy,hogy ez a rész Solymáron olyan, hogy tényleg semmilyen célforgalom nincs ott.. semmi, amiért az ember arra tévedne, kivéve, ha épp ott lakik, vagy vendégségbe megy.
No ezen a területen akarnak óvodát nyitni.. ráadásul úgy, hogy semmilyen jogi úton nem vitték végig az ügyet a P. Hivatalban.. nos ezért kezdtek az ott élők aláírást gyűjteni.. no itt jön a történetem.
Nagyon gáz lehet, hogy ciki, de leírom.. ... szóval, aki gyűjti az aláírást, az a csaj pár évvel fiatalabb nálam.. -bár nem látszik meg rajta..-- Bár intelligencia az nulla nála. - Komolyan!
Azóta, amióta írogatják alá a papírt az emberek, azóta hívogatja Gyuszikámat.. no én erre nem is lennék ideges, de mindezt este 8 után teszi. Emiatt már ki is voltam bukva..
Mondom , hangsúlyozom: nem vagyok féltékeny rá, mert nem is Gyuszi esete.. - ez tuti -. Ettől függetlenül zavar, hogy olyan idióta nő, hogy egy kérdést háromszor tesz fel.. stb.. és mindezt 8 után.
Mivel Gyuszi nem az a fajta paraszt pasi, ezért nem szólt még neki, mert van közös ügy, mégpedig elintézni a papírmunkát.. ez által nem lett szólva a csajnak,
hogy :hahaha ne hívj este!!!
Most az elmúlt héten szombaton reggel 8:30-kor hívta ismét Gyuszit, és én vettem fel a telefont.. és mondtam, hogy jó átadom, hogy kereste őt, de kérem, hogy mivel az illemi idő hétvégén a telefonálásokra 10 óra után van, ezért máskor NE telefonáljon ilyen korán.. :lol: Húú olyan köcsög még a hangja is.. (de komolyan.. és hangsúlyozom: Nem vagyok rá féltékeny.. megnéztem az iwiw-en .. áá gáz a csaj, de nem is ez a lényeg).
Erre kitalálta a csaj, hogy más is hívogassa Gyuszit.. és adogatja össze-vissza a számát Gyuszinak.. erre ma reggelt egy másik nő hívta fel..
.. egy q..va. szó szerint.. NA ezen vagyok kiakadva!!!!!!!!!!
Van férje, és már felnőtt gyermekei 20 év körüliek.. és a csaj lehet kb. 45-47 éves. Mivel mindig kozmetikában rohad, ezért nem feltétlenül látszik annyinak. De hangsúlyozom ismét, erre a csajra sem vagyok féltékeny. Őt is megnéztem az iwiw-en.. hát ott is látszik hogy egy igazi q-..va.
Aki kivi rá, az írjon privit elküldöm a nevét.. lehet benne gyönyörködni!
Ez a csaj a férjével él együtt.. de nyitott kapcsolatban élnek.. és ez a nő, egyszer ott volt fodrásznál, ahol én, és ott dicsekedett, a fodrásznak, hogy ilyen-olyan szeretője van.. és , hogy milyen kocsit kérne tőle.. ráadásul a sógornőm is ismeri.. és abszolút megerősített engem, hogy igen vigyázni kell mert biza ennyire gáz a nő...
Hangsúlyozom ismételten csajok, hogy nem vagyok féltékeny és nem hinném, hogy Gyuszinak egy ilyen gáz nő kellene, vagy egyáltalán kellene más nő neki.. de engem ez oly mértékben irritál,hogy megtudnám tépni a q..át.
Ráadásul, ez a csaj kitalálta, hogy holnap reggel felkeresi Gyuszit az építkezésen - minden reggel kimegy Gyuszi megnézni, hogy hol tartanak a szakemberek- szóval találkozni akar Gyuszimmal.

Azért megy a csaj, hogy megbeszéljék a beadásra kerülő iratanyagot Gyuszival.
Emiatt borultam ki.
Mivel én nem vagyok ilyen fifikás nő.. tényleg nagyon ösztönlény vagyok.. ezért kérek tőletek tanácsot!!!
- bár mondtam Gyuszinak,hogy holnap én is ott leszek az építkezésen..- persze nem zavarja,hogy megyek..- nemmmmm leszek hülye, hogy kihagyjam. Ja és azon filóztam, hogy megmondom a csajnak, hogy talán a fodrásznál találkoztunk, és ő volt, aki beszélt a szeretőjéről??? :lol: :lol:

Nem tudom,hogy érthető volt-e , de ezt meg kellett, hogy osszam veletek!
Nekem ez nagyon fontos most.
Tudtok valami tanácsot adni???
Hogyan kezeljem le a csajt?? Hogy eszébe se jusson, hogy hívogassa Gyuszit??

Köszönöm előre is!

szeder74

Sziasztok!

Hű, mi volt itt a hét végén! :shock: Lányok, ne már!

Mivel megkért Bejci mindenkit, ezért nem is akarok többet hozzátenni, csak hogy Márti hsz-eiből én személy szerint még így a második gyereknél is nagyon sokat tanulok, sok hasznos dolgot leír.
És az is biztos, hogy itt mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, csak hát ne mvagyunk egyformák!

De azért a véleményét mindenki írja csak le nyugodtan, mert én pl akkor is elgondolkodom dolgokon ha az a vélemény az enyémmel teljesen ellentétes!

Emma babáknak boldog névnapot kívánunk!!!

Holka, igen, megkaptam a privit, köszönöm! éppen csak rápillantottam akkor, aztán rohantam valahová és elmaradt a válasz :oops: :oops: Ne hari hogy ilyen bunkó voltam! És köszönöm szépen!!!
Tescos pelus szerintem is szuper, imádom!

Blúmi, gratulálok Bálintnak a fogacskákhoz! Egyáltalán nem vagytok lemaradva, Ádámnak sincs még egy sem! És nagyon ügyi hogy ilyen gyorsan közlekedik!

Röné, nem tudom, elképzelhető összefüggés, de szerintem egy telefont a doki felé azért megér a dolog!

Bejci, ez a nyuszis kép tündéri!!! :)

Starlark, tényleg nem semmi, hólyagos kézzel mászni! :shock: De az a lényeg, hogy jobban van Donek!
Szopit sajnálom, de nézd azt az oldalát, hogy eddig tudtál tejcit adni neki!

Márti, milyen volt az iskolában?! :wink: :)

Szeder, a sztorival kapcs. Én sem vagyok egy fifikás csaj, és azt gondolom, hogy ha a csajjal/csajokkal kezdenél ki akkor az úgy jönne le hogy iszonyú féltékeny vagy ami csak adná a lovat alájuk.
Én a helyedben Gyuszival ülnék le beszélgetni és megkérném hogy állítsa le a nőt/nőket. Kérje meg hogy senkinek ne adja oda a számát és kicsit fogja vissza magát.

Rólunk. Holnap megyünk neurológushoz, erre Ádám hét végén megint megfordult párszor, sőt tegnap éjjel álmában is hasra fordult és úgy aludt egy órát, majd visszafordult a hátára :) Kezdek megnyugodni hogy tényleg "csak" lusta a drágám.

két napja viszont kikészít! mindent pakol az arcára: pelust, nyálkendőt, takarót. Utána meg kapkod levegőért.
nem merem már a kiságyában altatni, mellettem alszik éjjel, ott legalább látom mit csinál
ha leveszem róla és "erélyesen" rászólok, visszapakolja és azt hiszi hogy játék. ha újra leveszem vigyorog.
Más babája is csinálja ezt?

Kép

Kép
anyoooka

Anyoooka: Bianka pont ugyanezt csinálja... kedvence a textilpelus. Ugyanúgy kapkodja a levegőt, de nagyon élvezi! Akkorákat röhög rajta! :wink:
És figyi! Nincs semmi baja Ádámnak! Valahol olvastam, hogy ha valamit a gyerek - baba - már 1X megcsinált, akkor azt tudja csinálni... ha nem gyakorolja, az azért van, mert nincs motiváció! De attól még tudja! Szóval nincs Ádámnak semmi baja!!!
Vendég

Szeder: Húúú, de gáz ez a nő!!! Az még hagyján, hogy egy ribi-robi, de a feje is csúf! Ezt neki:Kép
:lol: :lol: :lol:
Vendég

Szevasztok!
Én ide valahogy mindig mentegetőzve jövök... :oops:
Vagy tíz napja rajtam a kórság (torokfájós típus) és már Som is taknyosodik, szóval nyomorúság a köbön. Ráadásul délelött kettőt, délután meg vagy 3 órát játszózunk, sose jutok így géphez :?
Igyekszem estig visszaolvasgatni kicsinyt...
Addig is egy kérdés: lányok, nálatok megmaradt a születési szemszín? Én mindig várom Somcseknél a nagy bebarnulást, de még semmi jele :roll:

Mindenkinek nagyon köszönjük az Emmaköszöntéseket!KicsiEmmát a Jóisten éltesse nagyon-nagyon sokáig!

Kép
Kép
rekaorsi75

Bejci :lol: Ez jó volt és rímelt is!!! :D

Mi lehet motiváció szerinted?! Ha a játékait messzebb tsezem "kiabál" rájuk vagy nyafizik... Nem tudok már mit kitalálni :(

Rekaorsi, Ádám szeme már bebarnult, de Dorka pl egy éves is lemúlt már amikor megváltozott a szeme színe. Pedig valahol azt olvastam hogy egy éves korukig változhat.
Jobbulást Nektek!

Kép

Kép
anyoooka

Blúmi!
Köszi, ez jól esett. :)
Már hasmenése is van a Lalunak. :cry: Reggel még lázas volt, de most már jobban van.

gwini

szeder,
10 pontos volt az itteni kis összezörrenésre írt reagálásod.

ami a sztorit illeti: űűűűűber gáz!! Sajnos maximálisan egyetértek anyookával. Te itt túl sokat nem tudsz tenni... az csak olaj lenne a tűzre. Azok alapján, amit írtál elég beteg a csaj. Ezt a sztorit csak a férjed tudja lezárni. Kérdés az, hogy ő van -e annyira "keménylegény" hogy finoman, de határozottan elküldje a sunyiba a nőket.

anyooka,
Flóra is csinál ilyet!! Már nagyon régóta! De valahogy ény sosem aggódtam, hogy ettől bármi baja lehet. Én azt gondoltam, hogy erre mi szoktattuk rá a "kukucs" játékkal.... de ezek szerint ez életkori sajátosság!

starlark,
Húú átérzem a helyzetet. Pont ma reggel én is úgy gondoltam, hogy itt a szopi vége. Most ismét alig van tejcsi, pedig hurcolom magammal mindenhova a fejőgépet mint egy hülye... (mivel ez a lökött tyúk nem hajlandó továbbra sem tápszert enni - amúgy a cumisüveget már profin kezeli!! ) Nem lehet, hogy nálad is ez csak átmeneti? És visszajön még?
Nálam volt már gázabb is ám a helyzet, mint amit írtál.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

rekaorsi,
nálunk egy nagyon picit barnult a szeme... de ha őszinte akarok lenni, még mindig olyan seszínű. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Jaj,csoda édes Flóra! Egyre inkább hasonlít az apucijára!

Bejci!

Szerencsére a város legjobb általános iskolájához tartozunk körzetileg (mivel itt az országostól merőben eltérő állapotok vannak és hála Istennek rengeteg a gyerek,nincs szabad iskolaválasztás,hanem körzetek vannak utcák szerint),ide fog járni Csabi,gyönyörű az épület,szuper tanítónője lesz és külön előny,hogy pont szemben van a munkahelyemmel,azzal az óvodával,ahova a kicsik is járni fognak! Szóval véletlen sem lesz szüségünk napközire,egyszerűen átjönnek majd hozzám suli után,ha majd már újra dolgozom!! Az iskolában emelt szintű a matematika oktatás és 4. osztálytól az idegen nyrlv (angol) és,ami nekünk nagyon fontos,van református tagozat,úgyhogy Csabi oda fog majd járni!
Hú,tök fura volt kitölteni a nyomtatványt Csabi diákigazolványához ( pár éve az ELTE-n még a sajátomat kellett kitölteni),olyan hihetetlen,hogy már ilyen nagy a kisfiam! Megkaptam a felszerelés-listát is,úgyhogy lassan indul a bevásárlás!

Bölcsi:

Sok múlik azon,hogy Te hogy állsz hozzá a témához,mert nagy valószínűséggel Bius is úgy fog! Olyan antennájuk van ezeknek a kicsiknek! Ha Téged meggyőz,amit látsz majd a bölcsiből,hogy igenis,jól fogja ott magát Bius érezni és megbízol a gondozónőkben (persze,ha kiérdemlik),akkor Bius is könnyen veszi majd a változást,amennyire pedig nyugodt,alkalmazkodó kislány,pláne!
Amikor jöttek hozzánk az oviba a 3 éves picurkák,ezt tapasztaltam!
Nem tudom,hány órában mész vissza dolgozni,de amennyire lehet,arra kell törekedni,hogy ne töltsön azért a bölcsiben túl sok időt! Napi 4-5 órát még jól tolerálnak a picik is,ha vidámság,szeretet,törődés és elsősorban biztonságérzet veszi őket körül. Inkább, ami esélyes és probléma lehet,az az 1. évbe összeszedett sok betegség,amit nehéz kikerülni.

Szeder!

Hú, gáz ez a történet! Csatlakozom az előttem szólókhoz,szerintem is a párodra kéne bízni a dolgot,de neki is nagyon határozottan kell leállítani a dolgot,hogy az illető(k) egyértelműen értsenek belőle!

Gwini!

Jaj,szegény Lalu! Remélem,hamar meggyógyul! Nálunk általában,amikor jön a hasmenés,az már a vírus ürülését jelzi,remélem a pici lánykád is 1-2 nap alatt rendben lesz már!

Márti
borossné becz márta

Hello lányok!

SZeder: Ügyes légy reggel!! :)

Anyoooka: Sajnos nem tudom, mivel lehet motiválni még jobban. Én vettem Biusnak egy kis autót, ami könnyen gurul. Így amikor eléri, akkor általában továbbgurul, így tovább kell érte nyújtózkodni. Amikor az oldalra fordulást "eröltettük", akkor oldalra úgy tettem a játékot, hogy max. az ujjahegyével tudja megpiszkálni.. ez segített. Próbálj meg olyan tárgyat a közelébe helyezni, ami nem játék. AZ én Biám a következő tárgyakra "indul be": Telefon (igazi mobil), távírányító, kamera, fényképező, papucs, papírzsebkendő és színes újság!

Gwini: Jobbulást Lalunak! Remélem ma már hasmenése sem lesz!!!

Márti: De jó!!! Szuper, hogy CSabi pont oda tartozik! Szerintem nagyon fontos, hogy milyen általános iskolába jár a gyerek! Én egy nagyon szigorú suliba jártam, csak 1 osztály volt minden évfolyamon, minden tanár ismert minden diákot és szó sem lehetett lógásról... Jó alapokat adott... nem csak tanulás terén, hanem az élethez úgy általában! A bevásárlás miatt nem tudom, hogy irígykedjek-e vagy sajnáljalak... irígykedek, mert én mindig úgy vártam kisiskolás koromban az augusztus végét, hogy megkapjam az új dologkat, hogy bekössem a füzeteimet, stb... de hát a mai árak mellett nem lehet egyszerű móka az iskolakezdés! :(
Bölcsi: sajnos nekem 8 órában kell visszamennem dolgozni, nincs választási lehetőségem. Közszolga vagyok! :( Azért remélem Bius jól fogja fogadni a bölcsit! HA nem, akkor még mindig van egy anyukám, aki azért talán mozgósítható... csak hát messze laknak!! :(

Honey: Flóra micsoda kis huncut!! Kinek szólt ez az éde mosoly? Már látom előre, ahogy pár év múlva apukája kergeti el a pasikat Flóra közeléből!!
:wink: :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Honey!
Tündéri Flóra ezen a képen! A beba tápszereket próbáltátok már? Lalunál most a beba 2 jön be Ezt nagyon szépen eszi. :lol:

Márti!
Köszi! Igen, lehet, hogy már a vége. Viszont az éjszakák most nagyon rosszak. Most is 2 óránként sírva ébredt. Szopizni nem akart, csak egy kis teát ivott és nagyon nehezen aludt vissza.
Tegnap a doki azt mondta, hogy nagyon szép a torka és hogy talán inkább a hasmenés okozza a lázat is. De hasmenés is max 2-szer van 1 nap. Már arra gondolok, hogy talán a foga lehet? Mert az még nincs.

Bejci!
Én is hasonlóképpen motiválom Lalut! :wink: Csak ő igencsak be tud pipulni, ha továbbgurul a játék, amihez végre odajutott valahogy. :wink:

gwini

Halihó!

Na mire jövök?! :shock: Ne veszekedjetek csajok!

Én már kezdek összeomlani! :cry: Annyira, de annyira ki vagyok bukva ettől az örökös nemalvástól, hogy nagyon!
Én már nem tudom mit csináljak, kihez forduljak, meddig tart ez még, és miért-miért-miért????
Tegnap egész nap összesen fél órát aludt Noémi. Rettenet nyűglődés után végre délelőtt elaludt. Ilyenkor szokott 2 órát aludni ha nem jön közbe semmi. Hát jött! Pont elkezdtek a szomszédban fúrni, így fuccs a délelőtti alvásnak. Délután meg hiába vittem le sétálni, tologattam, tutujgattam egyszerűen nem aludt! Így az esti fürdetést előbbre hoztuk tegnap mert gondoltuk nem bírja ki hiperhiszti nélkül fél8-ig. Fürdés, vacsi, utána beájult. Párom mondta, hogy na majd most egész éjjel alszik.... Nagy fenéket!!!! 1 óra múlva olyan üvöltéssel ébredt, hogy megnyugtatni nem lehetett (csak jó sokára). Akkor szokott így sírni amikor elesik és nagyon beüti magát, és megijed. Nagy nehezen teával megnyugodott (hiába vettük fel, hiába akármi, semmi nem hatott). És innentől megint a szokásos nyugtalan alvás jött egész éjjel. Kb. fél óránként, óránként egyszer felsírt. A sírásmentes időszakokban meg nyűglődött, nyögött, mocorgott, forgolódott. Egyszerűen eszméletlen és leírhatatlan amit művel. MINDEN EGYES ÉJJEL! Akár alszik nappal, akár nem ez megy éjszaka!
Hozzáteszem, hogy nappal aktív, jön-megy-pakol-mászik-áll, folyamatosan tevékenykedik, és teljesen kiegyensúlyozott, jókedvű, vigyori. Sokat beszélek hozzá, már zenélek is, nincs TV-zés, nincs semmi negatív hatás (szerintem), és még azt sem mondhatom, hogy esetleg a párommal "rossz" a kapcsolatunk, vagy veszekszünk, vagy feszültség van köztünk! Nincs semmi, de semmi olyan ami hatással lehet a kis lelki világára. A foga nem jön (legalábbis nem látom), nem lázas, egészséges, rendesen eszik... nem tudom! Várom az ötleteket és segítséget ha esetleg valakinek van valami segítő ötlete!
Most vettem homeopátiás szert, ami egy kombinált szer nyugtalanság, alvászavar, depresszió kezelésére szolgál. Ebben bízom most nagyon!

Márti: kérdeztem pár napja, hogy mi a véleményed az idegen nyelv tanulásról. Mikor érdemes kezdeni? Ti hogy csináljátok/csináltátok a fiúknál? Nagyon érdekelne.

Igyekszem visszaolvasni (a veszekedős részt átugorva), és reagálni. Csak ezt gyorsan le akartam írni, hátha...
Vendég

Sziasztok!

Haza jöttem már az építkezésről.. áá ez a nő nagggyon gázzzz , tudtam ,hogy nem oké, de, hogy ennyire.. áááá egy idióta is ráadásul.. -szerintem észre vette magát :lol: :lol: és nem lesz vele több gondom :lol: :lol: :lol:

Köszönöm csajok, tök jól esik!

Honey!
Merre voltál??
Flóra tiszta apukája! Olyan helyes a képen!

Megyek mert még semmit sem csináltam még ma!

szeder74

Eszike!
Viburcolt vettél? Én most ezen gondolkozom, mert Lalu is sokszor ébred. :cry:

gwini

Szép Reggel! :)

Szeder: Nem tudok okosat mondani. Beszélj Gyuszival hogy szerelje le őket még ha neki kellemetlen is konfrontálódni. Sejtem hogy nem akar konfliktust már a költözés előtt.

Honey: Nálunk azért fogy a tejcsi mert Doncek nem akar szopizni csak reggel. Ha később cicire akartam tenni már a szopipárnára fektetéskor sírt, aztán mart, lökött el magától. Nem volt értelme harcolni vele. Hogy a tej szinten maradjon ahhoz folyton fejnem kéne erre meg se időm se energiám nincs. Így reggel szopizik amennyi van majd játszik mikor fárad kap pótlást tápiból ésmegy vissza szundizni, tízórai gyümölcs, ebéd az főzelék, uzsira tápit kap, vacsora pedig tejpép lefejt tej és tápi pótlás.

A legfontosabbat meg lefelejtem... Flóra tüneményes :) az apja gondolom roppant büszke hogy ráhasonlít :)

Márti: Nagy mázlitok van :)
Nálunk is körzesítés van és sajnos a nem túl jó helyere költözünk ilyen szempontból, de majd vhogy elintézzük. Én se a körzeti sulimba jártam a nagy cocializmusban sem :)
Ovi viszont van egy a munkahelyem mellett oda remélem sikerül bejutnunk. A lakcímkártyánk még jó is most oda úgyhogy papíron valószínű csak apa költözik az új lakásba :)

Bejci: Együtt érzek veled. Én júniusba megyek vissza dolgozni /vészesen közeledik...:(/. Mondjuk nekem annyiból piszok mázlim van hogy anyukám tud D-re vigyázni és nekem is flexibilis a munkaidőm és a főnököm is nagyon rendes így az első 3 évet megoldjuk úgy hogy a munka is elkészüljön és D. se legyen sokat nélkülem.
Amúgy én is bölis voltam 3 hós koromtól és vannak emlékeim onnan. Nem volt rossz hely :) Még a Léna barátnőmre is emlékszem. Szóval válassz egy jó bölcsit és nem lesz semmi baj sem ott Biusnak. :)

Gwini: A Beba 2-es szokott összecsomosódni? Mert a Humana kezd kiakasztani ezen a téren, viszont Doncek szívesen issza.

Képzeljétek 6 hónapja először ma Doncek felébredt éjszaka 1/4 4-kor. Szerintem a foga. Kis zsibi-zsibi krém és egy szopi után visszaájult 3/4 9-ig viszont :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára starlark 2009.04.21 10:45-kor.

Kép

Kép
starlark

Gwini: Sedatif PC-t vettem. A neten találtam, erre ajánlották többek között. Ez felnőtteknek is nagyon jó. Ha esetleg Noncsinak nem hat, akkor jó lesz nekem. Úgyis tiszta depis vagyok mindig valamiért.

Starlak: nekünk a sima Beba 2 nem csomósodik, az Aktív az sokkal sűrűbb volt, és darabosodott örökké.
Vendég

Eszike: Nagyon sajnálom hogy Noncsi ennyire rossz alvó. Ez iszonyat kimerítő lehet.
Barátnőm kisfia is rossz alvó, de másképp és mindig sírva ébred ők is homeopátiával próbálkoznak most.
Remélem nektek és nekik is beválik.

Hmmm szal ezektől az aktív összetevőktől csomósodhat? mert ebben is van vmi prebiotikus rost vagy mi rosseb...
megnézem van-e humanaéknak sima 2-es nem 2+ -os

Kép

Kép
starlark

Eszike,Blúmi!

Tudom,mindkettőtöknek adós vagyok ezzel-azzal,de mivel a lánykám már délelőtt jószerivel semmit nem alszik, a két kisfiú között meg ingázom,mert hol egyik van az udvaron,hol a másik,hát kőkeményen szerveznem kell,hogy ne szakadjak 3felé és azért még házitündérkednem is kéne,hűtőt,fürdőt takarítani stb.+ át akarom válogatni Kamillának a nyári cuccait,hogy lássam,mire van szüksége Remélem sikerül du. egyszerre altatnom a 3 kicsit és akkor ezekkel végzek,így este tudok majd jönni!

Starlark!

Vigyázz,trükkösek ám a közokt. intézményekben! Apa,Anya és gyerkőc lakcímkártyáját is kérik a beíratkozáshoz! De azért ideiglenes lakcím is létezik!
:lol: :wink:

Márti
borossné becz márta

Eszike!

A bogyó előtt nem próbálsz citromfűteát adni Noncsinak? Bocs,ha már adtál,le vagyok maradva kicsit! :oops:

Márti
borossné becz márta

Szeder :)
Na, mire mondhattam volna valami okosat, már rendeződött a dolog. Én se tudok sose kezdeni semmit az ilyen helyzetekkel, mindig utólag jut eszembe valami frappáns beszólás :oops:
Hajvágás: Csabinak és Nándinak is én nyirom, de valszeg ha odajutunk, fodrászhoz küldöm majd, mert ő is ilyen kis érzékeny lelkű (itthon néha már "Művészúrnak" hívjuk) Már most nem mindegy, hogy mit veszünk fel, és nem elsősorban a "rajongós" (pl Thomas) cuccokra gondolok, hanem hogy "ma nem szeretném a csíkos pólót felvenni, inkább a struccosat" :shock: És 4 éves. És fiú...

Eszike :)
sajnálom az ébredést. Sedatif pc jó ötlet, én is eszem néha 2-3 havonta.
Viburcol nekünk nem jött be, de másnak attól jót tehet!

Bejci :)
Nándi 2 éves elmúlt, mikor bölibe vittük, most még gondolkodósban vagyunk, mi legyen, de ha levisik a gyes-gyed idejét, akkor valszeg 2 évre nem vállaljuk be a kistesót mégsem, és visszamegyek dolgozni, igaz, Csondi 2 éves lesz már akkor.
Mivel Nándi mellett én is dolgoztam, ő is 8 órát volt böliben. Szerntem is a legfontosabb, hogy TE bizz a bölcsisnéniben, mert megérzik a picik, ha neked fenntartásaid vannak (nyilván legyenek egészséges mértékben, de ne negativan állj a dologhoz)

jaj, ébred, megyek

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?